Database error: [Unknown column 'comment_ID' in 'field list']
SELECT ID, COUNT( comment_ID ) AS ccount FROM wp_posts LEFT JOIN wp_comments ON ( comment_post_ID = ID AND comment_approved = '1') WHERE post_status = 'publish' AND ID IN (3700,3699,3697,3692,3687,3684,3674,3672,3666,3660,3651,3646,3640,3641,3623,3631,3615,3610,3607,3605,3603,3600,3597,3587,3576,3574,3566,3563,3561,3559,3554,3551,3549,3544,3533,3530,3528,3527,3526,3524,3520,3517,3516,3511,3509,3499,3506,3503,3502,3492,3490,3488,3483,3482,3475,3474,3472,3469,3465,3462,3463,3461,3449,3453,3441,3450,3442,3447,3445,3438,3433,3430,3418,3408,3409,3406,3401,883,3400,2694,3393,3385,3382,3376,3337,3372,3371,3369,3367,3365,3364,3361,3354,3353,3350,3347,3340,3332,3331,3325,3324,3320,3298,3314,3313,3302,3306,3303,3301,3294,3281,3282,3280,3279,3277,3278,3273,3269,3268,3261,3258,3256,3255,3254,3253,3245,3252,3232,3244,3243,3242,3215,1924,3221,3209,3218,3213,3202,3201,3198,3196,3194,3193,3192,3185,3167,3159,3157,3153,3145,3143,3137,3134,3127,3122,3121,3118,3114,3111,3105,3099,3082,3073,3072,3063,3045,3043,3038,3037,3034,3033,3019,3012,3000,2948,2995,2992,2988,2985,2982,2981,2979,2977,2975,2973,2965,2964,2958,2954,2943,2937,2938,2935,2927,2926,2906,2907,2904,2902,2901,2891,2888,2887,2881,2876,2860,2872,2868,2867,2865,2864,2861,2859,2852,2843,2849,2847,2846,2844,2842,2840,2836,2839,2838,2837,2835,2824,2823,2821,2808,2816,2813,2811,2809,2776,2805,2804,2802,2800,2788,2785,2780,2778,2775,2774,2773,2772,2766,2767,2762,2761,2758,2746,2742,2744,2740,2732,2733,2729,2728,2724,2717,2716,2715,2714,2713,2706,2705,2703,2701,2699,2690,2686,2682,2680,2679,2678,2676,2674,2673,2671,2666,2665,2660,2658,2656,2645,2642,2643,2629,2626,2620,2621,2617,2609,2602,2596,2414,2509,2566,2562,2560,2559,2558,2554,2553,2552,2551,2542,2531,2530,2476,2525,2516,2511,2507,2492,2497,2493,2485,2480,2478,2470,2469,2463,2462,2452,2451,2440,2439,2433,2428,2426,2423,2420,2419,2415,2403,2399,2395,2388,2382,2381,2362,2361,2357,2349,2348,2347,2338,2334,2748,2324,2322,2320,2311,2309,2308,2288,2283,2275,2269,2262,2257,2255,2236,2233,2232,2231,2225,2218,2219,2217,2204,2202,2189,2188,2186,2160,2171,2163,2159,2155,2153,2145,2129,2060,2114,2113,2108,2102,2104,2091,2086,2080,2064,2051,2050,2032,2028,2020,2017,2014,2008,2006,1972,1965,1961,1959,1949,1931,1927,1925,1923,1916,1909,1901,1896,1885,1864,1834,1814,1806,1804,1802,1786,1774,1768,1761,1760,1759,1755,1736,1725,1708,1704,1692,1676,1667,1664,1655,1647,1637,1635,1636,1628,1603,1601,1590,1583,1572,1568,1567,1563,1545,1543,1540,1507,1496,1480,1474,1467,1466,1443,1442,1415,1406,1395,1394,1370,1363,1317,1281,1254,1252,1224,1210,1202,1165,1164,1163,1162,1161,1158,1155,1149,1141,1139,1131,1122,1115,1097,1054,1031,1021,1017,1016,991,957,954,946,944,931,896,876,875,867,864,849,847,846,844,824,818,814,810,809,799,793,785,777,750,747,744,739,732,665,633,615,578,562,527,513,482,473,468,466,392,362,347,342,336,317,294,289,271,267,263,261,236,150,54,33,25,19) GROUP BY ID

www.albania.de

7/26/2014

Kann die Regierung die Mafia Öl Geschäfte der Ingrid Shuli, Pantelji Majko im Hafen Durres regeln?

Filed under: — Super Visor @ 7:42 am

In 1998, unterschrieb die vollkommen korrupte Transport Ministerin Ingrid Shuli (der Ehemann war Personal Chef im Ministerium, und verkaufte nur Stellen an Kriminelle: Osman Metalla aus Shiak, war schon damals wichtiger Verhandlungs Führer) und der PM Pantelja Majko, einen 20 jährigen Lizenz Vertrag mit zwei Griechischen Öl Firma für den Hafen Durres, obwohl die Weltbank und die Amerikaner warnten, das es 20.000 Tode geben könnte, wenn die Öl Lager explodieren. Damals war die Deutschen HPC Berater im Hafen, aber eben für diese Sache nicht zuständig.

Die letzte richtige Reaktion der Deutschen Regierung war, das man damals alle Gelder und Projekte stoppte, mit Ausnahme von Kultur Projekten. Mit dem Wechsel zu Rot-Grün, wurde dann Aussenpolitik, Entwicklungshilfe in einem Korruptions Sumpf umgewandelt, wie der Visa Skandal zeigte, Luft und Betrugs Projekte Weltweit, vor allem in Afrika und immer zur persönlichen Bereicherung, wo man gezielt Kriminelle als Partner zum Politik Programm machte. Deutschland hat wie die USA, Österreich, an vordester Front, den kompletten Balkan korrumpiert, vor allem mit Infrastruktur und Bildungs Projekten.

Einer der grössten Wirtschafts Skandale der damals bekannt wurde, im Vorfeld rund um die Hafen Neu Ausrichtung. Weil die Internationalen selbst so korrupt waren, wurden diese Praktiken geduldet, was im Sumpf der Hafen Mafia und der EBRD Mafia und Deutscher Betrugs Consults dann unterging. Jeder will nur Kick Back Geschäfte machen in die eigene Tasche, was von der Deutschen, EU Entwicklungshilfe übrig blieb, seitdem Dirk Niebel sofort Chef Rüstungs Lobbyist bei Rheinmetell auch noch wurde.

Damals hätte man die Albanische Gesellschaft und Wirtschaft aufbauen können, was durch die US und Deutschen Aufbau Mafia Institutionen und dubioser Gestalten, wie dem eliminierten US Botschafter Josef Limprecht

verhindert wurde. Man musste ja mit Terroristen, Drogen und Waffen Geschäfte machen, was einer der Super Skandals der US Politik bis heute ist in der Ukraine. 2001: US-Botschafter Josef Limbrecht und seine Terroristen Freunde
aus 2005: US Botschafter und Terroristen Freund: Josef Limprecht

Im Zuge des Kosovo Krieges, machte man massiven Druck den Vertrag zulösen bei der Ilir Meta und Fatos Nano Regierung. Die jetzige Regierung muss auch diesen alten Korruptions Vertrag lösen, der wahrscheinlich ebenso vor ein UN Abitrage Gericht geht.

Durrës. 15 vjet më parë. Depozitat e naftës, mëkati ekonomik i Majkos

0 0 New

Nga Thanas Mustaqi

DURRËS, 25 korrik 2014 – Një mëkat ekonomik i 15 vjetëve të shkuar i ish-kryeministrit z. Pandeli Majko, i solli kokëçarje diplomatike pasuesit të tij z. Fatos Nano, por vazhdon t’i kushtojë buxhetit të shtetit në qeveritë e zz. Sali Berisha dhe Edi Rama; është fjala për dhënien e depozitave të naftës në portin e Durrësit me qira 20-vjeçare dy kompanive greke.

KRYEMINISTRI “MOTAK”

Ndonëse Banka Botërore dhe qeveria amerikane qysh në vitin 1998 dhe pastaj në vitet 200-2002 sugjeronin shndërrimin e portit të Durrësit në një “Kokë të Korridorit VIII Panveopian dhe Paktit të Stabilitetit për Ballkanin”, “urë tokësore për kontejnerët nga SHBA në Azi”, duke përdorur jo vetëm kalatën lindore, por edhe sheshin e depozitave të ndërmarrjes shtetërore të karburanteve, duke i lëvizur ato, Tirana zyrtare bëri një gafë foshnjarake.

Qeveria e kryesuar nga z. Pandeli Majko [2 tetor 1998-25 tetor 1999] nxori një vendim që depozitat e Durrësit t’u jepeshin me qira kompanive greke “Global Petrolium Albania” regjistruar më 23.7.1999 dhe “Mamidoil Albania”, themeluar më 11.3.1999, regjistruar më 8.4.1999.

PA U “FTOHUR HALLAVA”

Dhe tak e fak, pa u “ftohur hallava”, më 2 qershor 1999, u nënshkrua kontrata nr. 2721, lidhur midis Ministrisë së Ekonomisë Publike dhe Privatizimit si qiradhënës dhe Shoqërisë “Mamidoil Albania”, si qiramarrës, për dhënie me qira objekti, sipërfaqe shesh i lirë prej 13 992 metra katrorë, në portin e Durrësit, me afat 20 vjet, me qëllim ngritjen e një qendre magazinimi karburantesh.

Kurse më 23 gusht 1999, u nënshkruan kontrata nr. 4032 lidhur midis Ministrisë së Ekonomisë si qiradhënës dhe shoqërisë “Global Petrolium Albania” si qiramarrës, për dhënie me qira objekti “Rezervuar karburanti nr. 1 dhe godinën e ekonomatit”, me sipërfaqe 8 650 metra katrorë, në degën e Rezervave të Shtetit, Durrës (agjencia e karburanteve), nga e cila nën objekt 2 602 metra katrorë, me afat 20 vjet, me qëllim ngritjen e një qendre magazinimi karburantesh.

Por kjo ngjarje nuk kaloi pa sherr. Në mbledhjen e këshillit drejtues të portit u zhvillua një debat i ashpër midis deputetit z. Spartak Braho dhe Ministres së Transportit, znj. Ingrid Shuli, që nuk kishte “takat” të kundërshtonte z. Majko.

Po ashtu, në korrespodencën konfidenciale dhe në studimet e veta, si Banka Botërore dhe kompanitë amerikane, por edhe Uashingtoni zyrtar u kanë kërkuar kryeministrave të mëpasëm z. Ilir Meta dhe Fatos Nano anulimin e kontratave të qirave, që pengonin jo vetëm zhvillimin e portit, por rrezikonin seriozisht qytetin e Durrësit (sipas një skenari apokaliptik, ekspertët amerikanë kanë paralajmëruar, në rast shpërthimi të depove, gjysma e plazhit, rruga hyrëse në qytet paralel me depozitat si dhe dy kullat binake në afërsi të portit hidheshin në erë dhe kishte mbi 20 mijë viktima).

Publikimi i këtyre fakteve dhe në gazetën e partisë në pushtet, kur ishte kryeredaktor z. Erion Braçe, shkaktuan një furtunë diplomatike midis Athinës dhe Greqisë, teksa u ushtrua trusni mbi z. Fatos Nano, i cili, u zbyth.

LËVIZJA

Vetëm pas 13 vjetësh, këtë situatë e ndryshoi z. Sali Berisha me Vendimin Nr. 61, datë 1.2.2012 “Për kalimin në përgjegjësi administrimi, nga Ministria e Brendshme, Drejtoria e Përgjithshme e Rezervave të Shtetit, tek Autoriteti Portual Durrës, të pasurisë së paluajtshme “Zona e karburanteve”, në portin e Durrësit””

kalimin e pronës publike, me sipërfaqe gjithsej 36 116,78 (tridhjetë e gjashtë mijë e njëqind e gjashtëmbëdhjetë, presje shtatëdhjetë e tetë) metra katrorë dhe të ndërtimeve të ngritura mbi të, me vendndodhje brenda territorit të Portit të Durrësit, e njohur me emërtesën “Zona e karburanteve” në përgjegjësi administrimi nga Ministria e Brendshme, Drejtoria e Përgjithshme e Rezervave të Shtetit, në përgjegjësi të Autoritetit Portual Durrës.

Pasuria e paluajtshme me emërtimin “Zona e karburanteve”, t’u nënshtrohet përmirësimeve në dobi të zhvillimit të masterplanit, të miratuar me vendimin nr. 546, datë 28.5.2009 të Këshillit të Ministrave “Për miratimin e masterplanit për zhvillimin e Portit të Durrësit” dhe të zgjidhjeve efektive që rrisin rentabilitetin e portit.

BERISHA & RAMA PAGUAJNË KUSURE

Por ky vendim për transferimin e aktivitetit të shkarkimit të karburanteve në Porto Romano, u shoqërua me kosto financiare.

Më 20 mars 2013 Ministrisë së Drejtësisë i shtohej fondi prej 35 000 eurosh, për pagesat e tarifave avokatore të përfaqësimit (kësti i katërt), për çështjen e arbitrazhit ndërkombëtar nr. ARB/11/24 “Mamidoil Jetoil Greek Petroleum Products Societe Anonyme S.A., kundër Republikës së Shqipërisë”, që u zhvillua në ICSID (Qendra Ndërkombëtare për Zgjidhjen e Konflikteve në Investimet).

Më 2 dhjetor 2012 iu shtuan 70 000 euro.

Më herët, më 16 maj 2012 iu shtuan 100 000 dollarë amerikanë.

Po atë ditë vendimi i dytë: edhe 70 000 euro.

“Mamidoil” ka dorëzuar padinë në ICSID më 12 shtator 2011, por seanca e parë është zhvilluar vetëm në 6 prill 2012 në Paris.

Borxhet e Berishës janë mbartur për Ramën.

Në mbledhjen e 9 korrikut 2014, Këshilli i Ministrave vendosi që Ministrisë së Drejtësisë, në buxhetin e miratuar për vitin 2014, t’i shtohet fondi 122 500 euro, për të përballuar pagesat e tarifave avokatore të përfaqësimit (kësti i gjashtë dhe i fundit); me një vendim të dytë Ministrisë së Drejtësisë, në buxhetin e miratuar për vitin 2014, t’i shtohet fondi 100 000 dollarë, për të përballuar pjesën e mbetur të shpenzimeve administrative të arbitrazhit ndërkombëtar për çështjen nr. ARB/11/24, “Mamidoil Jetoil Greek Petroleum Societe Anonyme S.A. kundër Republikës së Shqipërisë”.

ENDE

Por Historia nuk është mbyllur ende.

Sipas nenit 10, të kontratës, qiramarrësi Mamidoil Jetoil Greek Petroleum Societe Anonyme S.A detyrohet që t’i paguajë “qiradhënësit” detyrimin mujor në shumën 83 952 lekë.

Për periudhën nga data 1.1.2013 dhe deri më datë 31.10.2013, këtij subjekti nga APD-ja i është faturuar shuma gjithsej 839 520 lekë, nga e cila është arkëtuar shuma 503 712 lekë.

Nuk është arkëtuar shuma 335 808 lekë dhe kamatëvonesat sipas vendimit të Këshillit Drejtues.

Sipas nenit 9, të kontratës, qiramarrësi Global Petrolium Albania detyrohet që t’i paguajë qiradhënësit APD detyrimin mujor, në shumën 2 602 dollarë dhe 80 640 lekë.

Autoriteti Portual me shkresën nr. 3220, datë 4.12.2012, drejtuar shoqërisë Global Petrolium Albania, ka bërë faturimet për muajt tetor, nëntor e dhjetor 2012. Për periudhën nga data 1.1.2013 dhe deri më datë 31.10.2013, këtij subjekti nga APD-ja i është faturuar shuma gjithsej 26 020 dollarë, nga e cila është arkëtuar e gjithë shuma 26 020 dollarë dhe faturuar shuma 806 400 leke, e cila është arkëtuar plotësisht.

AVENTURA ME PËRMBARIMET

Por këto kompani greke, që kanë pësuar shndërrime të shumta gjatë këtyre 15 vjet ekzistencë në Shqipëri po përballen dhe me sekuestro konservative.

Kështu ndaj Global Petroleum Albania Shoqëri Anonime, me seli në Tiranë, rruga e Kavajës, G-Kam Business Centre, kati 4 (zyrat e Kalo & Associates), janë depozituar urdhri nr. 2396-12 regj. nr. 29985 prot, datë 5.10.2012 dhe urdhri nr. 2395-12 regj., nr. 29991 prot., datë 05.10.2012, lëshuar nga shoqëria “Shërbimi Përmbarimor ZIG”, për vendosjen e masës së sekuestros konservative në aktivet e dorëzanësit z. D. G., si dhe në kuotat që z. D. G., zotëron pranë shoqërive të tjera të regjistruara pranë regjistrit tregtar; urdhrit për vendosjen e sekuestros dt. 26.12.2012 të shoqërisë përmbaruese private “EPSA” ndaj debitorëve B. S., A. G., si dhe mbi të drejtat që rrjedhin nga zotërimi i këtyre kuotave duke ndaluar tjetërsimin ose disponimin e tyre si dhe ushtrimin e të drejtave që rrjedhin nga këto kuota; shkresa Nr. 05578 prot. datë 4.3.2013, lëshuar nga shoqëria shërbimi përmbarimor ZIG ku është bërë me dije, se qëllimi ligjor i bllokimit të aseteve të palës debitore, është mostjetërsimi i këtyre aseteve, për garantimin e ekzekutimit të urdhrit të ekzekutimit, vendimi nr. 1025 akti datë 13.06.2007, i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë; urdhrat nr. 1380 prot. datë 6.2.2013 dhe nr. 1387 prot. datë 6. 2.2013, lëshuar nga shoqëria përmbaruese “EPSA", për vendosjen e sekuestros mbi kuotat që zotërojnë debitorët K. G., A. G., A. A., si dhe mbi të drejtat që rrjedhin nga zotërimi i këtyre kuotave duke ndaluar tjetërsimin ose disponimin e tyre si dhe ushtrimin e të drejtave që rrjedhin nga këto kuota; urdhri nr. 2301 prot. nr. 1040 regj. datë 19.9.2013 të lëshuar nga shoqëria përmbarimore “BSA” mbi vendosjen e masës së sekuestros konservative në kuotat që zotëron z. A. G. në shoqërinë “Taiwan” në shoqërinë “Global Petroleum Albania” në shoqërinë “Global” në shoqërinë “A-3″ në shoqërinë “B3A” dhe moskryerjen e asnjë veprimi tjetër që ndryshon të dhënat në regjistrin tregtar; shkresa nr. 2768 prot; nr. 1040 regj, datë 21.11.2013, lëshuar nga Shoqëria Përmbarimore “Bailiff Services Albania”, mbi vendosjen e sekuestros konservative në kuotat që zotëron A. G. në shoqërinë…”Global Petroleum Albania” …duke mos lejuar tjetërsimin e kuotave të tij, si dhe lejimin e shoqërive……”Global Petroleum Albania”, që të kryejë veprime që mund të ndryshojë të dhënat në regjistrin tregtar.

Ndaj Mamidoil Albanian shoqëri anonime, me seli në Tiranë, Rruga “Sami Frashëri”, pallati TID, hyrja H, kati 4, apt. 2 është depozituar urdhri nr. 1895 prot., datë 31.5.2013, lëshuar nga shoqëria përmbarimore gjyqësore private “Petani Bailiff’s Office", mbi vendosjen e masës së sekuestros konservative mbi aksionet që zotëron debitori subjekt Mamidoil Albanian me qëllim mostjetërsimin e tyre për t’u shmangur nga detyrimi për ekzekutimin e urdhrit nr. 4146 datë 26.12.2012 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Durrës.

/th. m. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

Na bëni like në facebook!:

- See more at: http://www.durreslajm.com/investigim/durr%C3%ABs-15-vjet-m%C3%AB-par%C3%AB-depozitat-e-naft%C3%ABs-m%C3%ABkati-ekonomik-i-majkos#sthash.Mr8jXLCX.dpuf

Kran Bestechungs Geschäfte, vollkommen an der Sache vorbei. Eines der vielen Betrugs, Bestechungs Geschäfte der Deutschen und Österreicher im Hafen.

Jürgen Wurzer und die Österreichische Cargotec Austria GmbH
7/3/2014

Das TEREX Kran Desaster Hirnloser türkischer Manager

Im Hafen Durres herrscht nur noch Chaos, wobei das Kran Desaster, eine Art Verblödung ist: Durres zieht halt alle Ratten an, welche es Weltweit gibt, wobei nun die absolute Inkompetenz der Türken dazu kommt.

Die Staatsanwalt in Durres, stoppt alle Tender in der Mafia Stadt Durres

Filed under: — Zogaj Leku @ 7:19 am

Bulevardi Dzrrah - Post, Durres Mafia construction Vangjush Dako

Bulevardi Dzrrah – Post, Durres: auf dem Betonierten Römischen Dorf: Inhaber Vangjush Dako, ohne Baugenehmigung wie in den Artikeln dokumentiert ist: daneben Berisha Klientel mit dem zentralen Bau mit mind. 7 Stockwerken

Taliban Alptraum der Bitterkeit in Durres, die Massaker an Antiken Stätten und Wenige zahlen für Wasser und Strom

Durres Römischen Dorf

Durrës, zhdukja e rrënojave romake, Biçoku: Çështje e prokurorisë, të hetohet

300 illegale Bauten gibt es in der UNESCO geschützten Stadt Gjorokastre, ebenso oft mit illegalen Minister Papieren ausgestattet, was nur die Korrupheit und Dummheit von den Berisha Ministern, Aldo Bumci und Ferdinand Xhafferie (engster Partner der KAS natürlich) historisch dokumentiert. Primitiver wie die Taliban ist vornehm ausgedrückt.
aus 2008: Teuer finanzierte Luft Projekte der Weltbank (30 Millionen nur die Grundstücks Agentur, + Urbanisatik Pläne und der Coastal Management Pläne und aktuell gibt es neue Kredite), Deutschen, Italiener: Urbanistik Pläne und Gesetze.

Prokuroria bllokon dosjet e tenderave në Bashkinë e Durrësit

Posted By Gazeta Telegraf On 24/07/2014 @ 11:32 In Aktualitet,Kryesore | 1 Comment

Skandali/ Abuzime në rrugën e Plazhit dhe të Portit. Ngrihen akuza për kryetarin e komisionit të tenderimit. Hetimet nga viti 2011

Prokuroria e Durrësit ka nisur prej disa ditësh hetimet pas denoncimeve të dy firmave ndërtuese “Varaku E” dhe “Curri” lidhur me abuzimet dhe shkeljet ligjore të bëra nga kryetari komisionit të tenderimit njëherësh nënkryetari Bashkisë Durrësit Xhulian Varfi. Fjala është për “shkelje ligjore dhe pabarazi në tendera”, por realisht nënkryetari i Bashkisë së Durrësit ka akuza nga disa firma ndërtuese për problematika të tjera që lidhen me marrëdhëniet mes tyre. Ndërsa ditën e djeshme, hetues të Prokurorisë së Durrësit kaun zbritur në bashki, nga ku mësohet se është zgjeruar rrethi i hetimeve me persona të tjerë të përfshirë në këtë skandal. Burimet nga organi akuzës i thanë për “Telegraf” se “Bashkia e Durrësit dhe disa zyrtarë të saj janë nën hetim, veç denoncimeve për tenderat e rrugës së Plazhit dhe rrugës dytësore të Portit, dhe lidhur me betonizimin e qendrës së qyteti, ku një prej fushave të hetimit mbetet ndërtimi pallatit tek ish-lulishte 1 Maji, i cili ka një koeficient shfrytëzimi 100 për qind, shkelje ligjore flagrante, por edhe sipas hetimeve tona atje ka edhe ndërtim të kateve pa leje”. Burimi zyrtar nga sektori hetimit në Prokurorinë e Durrësit tha se “organi akuzës ka kërkuar ardhjen e ekspertëve të Krimeve të Rënda, të cilët do të asistojnë në fazën e parë hetimore pasi dëmi ekonomik financiar, mjedisor, dhe akuzat ndaj disa prej zyrtarëve të Bashkisë, përbëjnë vepra të rënda penale”. Realisht qytetarët e Durrësit çdo ditë denoncojnë në Prokurori dhe polici, për shkelje flagrante të firmave dhe individëve me mbështetje politike, të cilët po bllokojnë qindra e mijëra metra katrore hapësira të gjelbëruara. Sot Durrësit i janë betonizuar mbi 75 për qind të parqeve dhe lulishteve, aq sa thuhet se ky qytet nuk ka vend ku të mbjellë një pemë. Babëzia e betonizimit dhe kryesisht e qendrës, duket se nuk ndalet. Burime nga organi akuzës thanë se ‘denoncimet nga qytetarët flasin për një tjetër zhdukje të hapësirave të gjelbëruara, asaj që ndodhet vetëm 10 metra nga ALB-telekomi, e cila është piketuar të bëhet sërish pallat, duke mbyllur përjetësisht me beton qendrën e qyteti”. Hetuesit kanë disa ditë që si objektiv të punës së tyre kanë kontrollin, verifikimin dhe bllokimin e dosjeve nga Urbanistika, si dhe arkivin e tenderave për çdo investim nga buxheti shtetit apo donatorët privatë. Rruga e dytësore e Portit me vlerë 2.7 miliardë dhe ajo e Plazhit ku veç për korsinë e bicikletave kërkohen 1.6 miliardë lekë nga buxheti shtetit, mbeten sinjalet e para të cilat çelën hetimet për tenderat korruptivë të cilat hapen, mbyllen dhe shpallen fituesit vetëm nga një njeri i vetëm, nënkryetari Bashkisë, për të cilin thonë se “ka mik të fortë lart”. Kjo thashethemnajë, e cila ndoshta mund të jetë edhe e vërtetë, ka bërë që ky nënkryetar Bashkie që ka 7 vjet që është njëherësh edhe kryetar i komisionit të tenderimit të investimeve, të jetë gjithmonë prepotent dhe aspak zyrtar me ata që vendosin të bëhen pjesë në zbatimin e projekteve. Madje hetuesit në dëshmitë e administratorëve të firmave që kanë depozituar denoncimet e tyre ndaj zyrtarëve të Bashkisë kanë mësuar veç të tjerave edhe faktin se kryetari komisionit të tenderave zoti Varfi, në asnjë rast nuk pranonte të sqaronte zyrtarisht dhe shkresërisht ata për arsyet e skualifikimit. Prokuroria e Durrësit , edhe pak muaj më parë ka nisur një çështje penale ndaj zyrtarëve të Bashkisë, hetim i cili lidhej me tenderat e investimeve dhe tolerimi me pasojë shkeljet ligjore në disa ndërtime në zonat arkeologjike. Hetuesit gjithashtu kanë zbuluar në periferinë e Durrësit dy vende ku ishin të groposura thesare arkeologjike që i përkisnin shekullit të 2 dhe 3 p.e.s , bazilika etj. Pas dy administratorëve të firmave “Curri” dhe “Varaku E”, duket se denoncimet po shtohen në Prokurorinë e Durrësit, nga subjekte dhe individë. Akuzat kanë të bëjnë me kërkesa për ndërtim dhome, shtesë ballkoni ( të bëra prej 7-8 vitesh) e deri tek bllokimi rrugicave nga ndërtime krejtësisht të paligjshme nga “të fortët” dhe miqtë e drejtuesve të Bashkisë, të toleruar prej këtyre të fundit. Shumë shpejt pritet të ngjisin shkallët e Prokurorisë kupola drejtuese e Bashkisë, por gjithsesi hetuesit i druhen një ndërhyrje politike, e cila në rast se gjen terren, ka gjasa të zbehë rëndësinë e çështjes dhe të ulë intensitetin e punës së grupit të hetimit. I njëjti burim tha se “nga ky hetim besoj se mund të dalin në dritë shkelje skandaloze, të cilat mund të çojnë nën akuzë dhjetëra zyrtarë në rast se na lënë të qetë të punojmë”.

Prokuroria zbarkon në Bashki

Zgjerohet rrethi hetimeve qysh nga 2011. Prokuroria e Durrësit ka zgjeruar rrethin e hetimeve duke e shtrirë atë në kohë. Bëhet fjalë për hetime që do të nisin qysh nga viti 2011, duke verifikuar dhe hetuar tenderat, dhe të gjitha grafikët e investimeve nga Bashkia e Durrësit. Burimet nga kjo Bashki thanë për “Telegraf” se “dje paradite dy prokurorë kanë vajtur në Bashki dhe kanë marrë kontakte pune me drejtuesit e saj, lidhur me mbledhjen e fakteve në hetimin e nisur pas denoncimit nga dy firmat e para “Varaku E” dhe “Curri”, për pabarazi në tendera, shkelje ligjore, dhe abuzime , akuza të cilat administratorët e dy firmave kanë ngritur për kryetarin e komisionit të tenderave nënkryetarin e Bashkisë zotin Varfi dhe zyrtarë të tjerë të atij institucioni. Nga ana e tyre dy administratorët e firmave kanë dorëzuar këto ditë në Prokurorinë e Durrësit edhe biseda të incizuara dhe meteriale të tjera filmike, që kompromentojnë dhe rëndojnë akuzat e ngritura ndaj personave të denoncuar. Fakti është se, ka vite që Bashkia e Durrësit dhe komisioni tenderimit bashkë me kryetarin e saj, akuzohen për shkelje flagrante të ligjit, presione ndaj firmave dhe abuzime me detyrën, duke sjellë pasoja të pariparueshme në cilësinë e investimeve në qytetin bregdetar, nga përzgjedhja e klientëve të tyre. Mjafton të marrim si shembull bulevardin kryesor apo siç quhet ndryshe rruga “Tregtare”, e cila ka mbi 5 vjet që arnohet, shtrohet, lyhet e suvatohet, duke harxhuar para të pamotivuara dhe të pajustifikuara ligjërisht. Apo rruga e Plazhit, rruga e Currilave, rrugët e lagjeve dhe sistemi ndriçimit në qytet, mirëmbajtja e shëtitores “Taulantia” etj. Prokuroria e Durrësit ka çfarë të hetojë e zbulojë mjafton të ketë motivimin e duhur dhe vendosmërinë për të zbuluar dhe ndëshkuar sipas ligjit personat përgjegjës që kanë abuzuar dhe janë bërë pashallarë me fondet e shtetit dhe paratë e taksapaguesve shqiptarë. Shumë shpejt Prokuroria do të nisë fletë-thirrjet e para për personat e denoncuar, si pjesë e hetimit i cili ka gjasa ti japë goditjen e parë sistemit të korrupsionit në institucionet e shtetit.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/prokuroria-bllokon-dosjet-e-tenderave-ne-bashkine-e-durresit/

Ledion Lako , ohne Qualifikation, wird der Kultur Beauftragte in Durres

Durres Post Massaker

Chaos ohne Ende! Banditen oft mit dem Rathaus, Tirana und Politikern verbunden, korrupten Polizisten, besetzen unverändert die Strände und Küste von Durres. Regierungs Beschlüsse, vom März, werden ignoriert, wie alle Gesetze und früheren Regierungs Aktionen sabotiert werden. Man ist in Durres, von einer dummen Taliban Verbrecher Bande regiert.

Pushteti lokal në qarkun e Durrësit shpërfill vendimin e qeverisë për plazhet private dhe publike

PLAZHIN-E-DURRESIT

Nga Xhevahir Gradica / Plazhet e bregdetit të Durrësit kanë shpërfillur plotësisht Vendimin numër 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 358, datë 1.6.2012 të këshillit të Ministrave “Për sigurinë në det, plazhe dhe në ujrat e brndshme në thellësi të territorit””. Edhe pse vendimi i fundit me përmirësimet e parashikuara […]
Direkt bei der Post: Im Antiken Teil von Durres, wurde dieses Dorf zubetoniert, obwohl das Grundstück ein Öffentlicher Park war. In der totalen Schutz Zone von Durres und wie immer: total gefälschte Papiere rund um Argita Berisha, den Drogen Kartellen, welche Geldwäsche Anlage suchen.

Durres Post
Foto aus 2010, als die Beton Maschine des Bürgermeister Vangjush Dako wieder erschien.

Lefter Koka, der Anarchist der Currila und Rruga Taulantia, wo man Hochhäuser hat (u.a. direkt gegenüber dem neuen Museum, liess ein Antikes Dorf in den Öffentlichen Parks der Villa Zogu zubetonieren, mit 3 Hochhäusern.


Diese Antike Stätte im Öffentlichen Park bei der Villa Zogu in Durres

 

7/25/2014

Die Staatsanwalt Durres, stoppt alle Ausschreibungen und Tender in Mafia Stadt Durres

Filed under: — CrniLabudovi @ 4:02 pm

Hunderte von fertigen Anklagen, der Durres Staatsanwaltschaft, verschwanden in den Archiven. Heute gräbt man die Akten wieder aus, weil die Anzeigen auch des Ex-Präfekten Genc Alizoti, die Dinge ins Rollen brachten, der sich von den Verbrechen damit rein wusch.

Die neuen Tender für die Ausschreibungen des Rathauses Durres für eine neue Strasse entlang des Hafens wurde von der Staatsanwalt gestoppt, weil für die Grundstücke nicht einmal eine Erlaubniss des Staates vorliegt, weil die Grundstücke im Besitz der Eisenbahn sind. Für den Mafia Bürgermeister Vangjush Dako wird es eng, wo sein Stellvertreter Adrian Cela, schon vor Monaten angeklagt und abgesetzt wurde. Die Stadtrat Mafia, ein Thema ohne Ende, einer Stadt, wo noch nie Gesetze galten. Klodian Papanje, Natasho Paco, Lefter Koka und Serien Weise alle Grundstücks Direktoren wurden schon angeklagt, teilweise verurteilt.

Die Vertreter des Bezirks und Stadt Rates, sind reine oft extrem primitive Kriminelle, wo Familien Mitglieder einschlägige Anklagen und Haft Strafen hinter sich haben, aber dafür hat man Baufirmen ohne Ende.

9/25/2013
Die Italiener verhaften den Durres Stadt Architekten: Adlei Likmeta und das normale Chaos

aus 2009, wo das Chaos kaum noch zu regeln war, danach wurde es noch wesentlich schlimmer, als man schlimmer wie die Taliban auch noch die Antiken Siedlungen und Parks zubetonierte und immer ohne Baugenehmigung.

Alle Projekte in Durres, gingen im Klientel, Mafia, Betrugs Geschäft unter, inklusive aller Projekte der Weltbank, Regierung und immer mit Mafiösen Baufirmen, welche der eigenen Familie gehören. Tender, Ausschreibungen sind nach dem Weltbank Vorbild und dem Lehrmeister auch der Deutschen Entwicklungshilfe (Papenburg Strassen in Nord Albanien, Becker Abfall Deponie) ein Projekt des Betruges und der Manipulation schon vor 15 Jahren. Also macht man so Weltweit weiter, wie das Hafen Chaos zeigt, welche Murks Beratung Deutsche consults erneut dort abgaben.

Ein einziges Mafiöse Chaos wird nun seit 3 Jahren dokumentiert, ohne das Entscheidungs Träger verhaftet wurde, vor allem der Bürgermeister von Durres Vangjush Dako, der mit dem Südlichen GEbäude, ebenso aktiv an der Zerstörung des Antikes Dorfes am Platz des 1. Mai (pallatit tek ish-lulishte 1 Maji,), oder bei der Post, Currrila, Rruga Taulantia, Zone A und B, Antikes Theater, beteiligt ist. Alles illegale gebaut, fertige Anklagen im Hunderter Paket und erneut passiert Nichts und es wird weiter illegal gebaut in der Rruga Taulantia und im Zentrum.

Bulevardi Dzrrah - Post, Durres Mafia construction Vangjush Dako

Bulevardi Dzrrah – Post, Durres: auf dem Betonierten Römischen Dorf: Inhaber Vangjush Dako, ohne Baugenehmigung wie in den Artikeln dokumentiert ist: daneben Berisha Klientel mit dem zentralen Bau mit mind. 7 Stockwerken

Taliban Alptraum der Bitterkeit in Durres, die Massaker an Antiken Stätten und Wenige zahlen für Wasser und Strom

Durres Römischen Dorf

Durrës, zhdukja e rrënojave romake, Biçoku: Çështje e prokurorisë, të hetohet

300 illegale Bauten gibt es in der UNESCO geschützten Stadt Gjorokastre, ebenso oft mit illegalen Minister Papieren ausgestattet, was nur die Korrupheit und Dummheit von den Berisha Ministern, Aldo Bumci und Ferdinand Xhafferie (engster Partner der KAS natürlich) historisch dokumentiert. Primitiver wie die Taliban ist vornehm ausgedrückt.
aus 2008: Teuer finanzierte Luft Projekte der Weltbank (30 Millionen nur die Grundstücks Agentur, + Urbanisatik Pläne und der Coastal Management Pläne und aktuell gibt es neue Kredite), Deutschen, Italiener: Urbanistik Pläne und Gesetze.

Prokuroria bllokon dosjet e tenderave në Bashkinë e Durrësit

Posted By Gazeta Telegraf On 24/07/2014 @ 11:32 In Aktualitet,Kryesore | 1 Comment

Skandali/ Abuzime në rrugën e Plazhit dhe të Portit. Ngrihen akuza për kryetarin e komisionit të tenderimit. Hetimet nga viti 2011

Prokuroria e Durrësit ka nisur prej disa ditësh hetimet pas denoncimeve të dy firmave ndërtuese “Varaku E” dhe “Curri” lidhur me abuzimet dhe shkeljet ligjore të bëra nga kryetari komisionit të tenderimit njëherësh nënkryetari Bashkisë Durrësit Xhulian Varfi. Fjala është për “shkelje ligjore dhe pabarazi në tendera”, por realisht nënkryetari i Bashkisë së Durrësit ka akuza nga disa firma ndërtuese për problematika të tjera që lidhen me marrëdhëniet mes tyre. Ndërsa ditën e djeshme, hetues të Prokurorisë së Durrësit kaun zbritur në bashki, nga ku mësohet se është zgjeruar rrethi i hetimeve me persona të tjerë të përfshirë në këtë skandal. Burimet nga organi akuzës i thanë për “Telegraf” se “Bashkia e Durrësit dhe disa zyrtarë të saj janë nën hetim, veç denoncimeve për tenderat e rrugës së Plazhit dhe rrugës dytësore të Portit, dhe lidhur me betonizimin e qendrës së qyteti, ku një prej fushave të hetimit mbetet ndërtimi pallatit tek ish-lulishte 1 Maji, i cili ka një koeficient shfrytëzimi 100 për qind, shkelje ligjore flagrante, por edhe sipas hetimeve tona atje ka edhe ndërtim të kateve pa leje”. Burimi zyrtar nga sektori hetimit në Prokurorinë e Durrësit tha se “organi akuzës ka kërkuar ardhjen e ekspertëve të Krimeve të Rënda, të cilët do të asistojnë në fazën e parë hetimore pasi dëmi ekonomik financiar, mjedisor, dhe akuzat ndaj disa prej zyrtarëve të Bashkisë, përbëjnë vepra të rënda penale”. Realisht qytetarët e Durrësit çdo ditë denoncojnë në Prokurori dhe polici, për shkelje flagrante të firmave dhe individëve me mbështetje politike, të cilët po bllokojnë qindra e mijëra metra katrore hapësira të gjelbëruara. Sot Durrësit i janë betonizuar mbi 75 për qind të parqeve dhe lulishteve, aq sa thuhet se ky qytet nuk ka vend ku të mbjellë një pemë. Babëzia e betonizimit dhe kryesisht e qendrës, duket se nuk ndalet. Burime nga organi akuzës thanë se ‘denoncimet nga qytetarët flasin për një tjetër zhdukje të hapësirave të gjelbëruara, asaj që ndodhet vetëm 10 metra nga ALB-telekomi, e cila është piketuar të bëhet sërish pallat, duke mbyllur përjetësisht me beton qendrën e qyteti”. Hetuesit kanë disa ditë që si objektiv të punës së tyre kanë kontrollin, verifikimin dhe bllokimin e dosjeve nga Urbanistika, si dhe arkivin e tenderave për çdo investim nga buxheti shtetit apo donatorët privatë. Rruga e dytësore e Portit me vlerë 2.7 miliardë dhe ajo e Plazhit ku veç për korsinë e bicikletave kërkohen 1.6 miliardë lekë nga buxheti shtetit, mbeten sinjalet e para të cilat çelën hetimet për tenderat korruptivë të cilat hapen, mbyllen dhe shpallen fituesit vetëm nga një njeri i vetëm, nënkryetari Bashkisë, për të cilin thonë se “ka mik të fortë lart”. Kjo thashethemnajë, e cila ndoshta mund të jetë edhe e vërtetë, ka bërë që ky nënkryetar Bashkie që ka 7 vjet që është njëherësh edhe kryetar i komisionit të tenderimit të investimeve, të jetë gjithmonë prepotent dhe aspak zyrtar me ata që vendosin të bëhen pjesë në zbatimin e projekteve. Madje hetuesit në dëshmitë e administratorëve të firmave që kanë depozituar denoncimet e tyre ndaj zyrtarëve të Bashkisë kanë mësuar veç të tjerave edhe faktin se kryetari komisionit të tenderave zoti Varfi, në asnjë rast nuk pranonte të sqaronte zyrtarisht dhe shkresërisht ata për arsyet e skualifikimit. Prokuroria e Durrësit , edhe pak muaj më parë ka nisur një çështje penale ndaj zyrtarëve të Bashkisë, hetim i cili lidhej me tenderat e investimeve dhe tolerimi me pasojë shkeljet ligjore në disa ndërtime në zonat arkeologjike. Hetuesit gjithashtu kanë zbuluar në periferinë e Durrësit dy vende ku ishin të groposura thesare arkeologjike që i përkisnin shekullit të 2 dhe 3 p.e.s , bazilika etj. Pas dy administratorëve të firmave “Curri” dhe “Varaku E”, duket se denoncimet po shtohen në Prokurorinë e Durrësit, nga subjekte dhe individë. Akuzat kanë të bëjnë me kërkesa për ndërtim dhome, shtesë ballkoni ( të bëra prej 7-8 vitesh) e deri tek bllokimi rrugicave nga ndërtime krejtësisht të paligjshme nga “të fortët” dhe miqtë e drejtuesve të Bashkisë, të toleruar prej këtyre të fundit. Shumë shpejt pritet të ngjisin shkallët e Prokurorisë kupola drejtuese e Bashkisë, por gjithsesi hetuesit i druhen një ndërhyrje politike, e cila në rast se gjen terren, ka gjasa të zbehë rëndësinë e çështjes dhe të ulë intensitetin e punës së grupit të hetimit. I njëjti burim tha se “nga ky hetim besoj se mund të dalin në dritë shkelje skandaloze, të cilat mund të çojnë nën akuzë dhjetëra zyrtarë në rast se na lënë të qetë të punojmë”.

Prokuroria zbarkon në Bashki

Zgjerohet rrethi hetimeve qysh nga 2011. Prokuroria e Durrësit ka zgjeruar rrethin e hetimeve duke e shtrirë atë në kohë. Bëhet fjalë për hetime që do të nisin qysh nga viti 2011, duke verifikuar dhe hetuar tenderat, dhe të gjitha grafikët e investimeve nga Bashkia e Durrësit. Burimet nga kjo Bashki thanë për “Telegraf” se “dje paradite dy prokurorë kanë vajtur në Bashki dhe kanë marrë kontakte pune me drejtuesit e saj, lidhur me mbledhjen e fakteve në hetimin e nisur pas denoncimit nga dy firmat e para “Varaku E” dhe “Curri”, për pabarazi në tendera, shkelje ligjore, dhe abuzime , akuza të cilat administratorët e dy firmave kanë ngritur për kryetarin e komisionit të tenderave nënkryetarin e Bashkisë zotin Varfi dhe zyrtarë të tjerë të atij institucioni. Nga ana e tyre dy administratorët e firmave kanë dorëzuar këto ditë në Prokurorinë e Durrësit edhe biseda të incizuara dhe meteriale të tjera filmike, që kompromentojnë dhe rëndojnë akuzat e ngritura ndaj personave të denoncuar. Fakti është se, ka vite që Bashkia e Durrësit dhe komisioni tenderimit bashkë me kryetarin e saj, akuzohen për shkelje flagrante të ligjit, presione ndaj firmave dhe abuzime me detyrën, duke sjellë pasoja të pariparueshme në cilësinë e investimeve në qytetin bregdetar, nga përzgjedhja e klientëve të tyre. Mjafton të marrim si shembull bulevardin kryesor apo siç quhet ndryshe rruga “Tregtare”, e cila ka mbi 5 vjet që arnohet, shtrohet, lyhet e suvatohet, duke harxhuar para të pamotivuara dhe të pajustifikuara ligjërisht. Apo rruga e Plazhit, rruga e Currilave, rrugët e lagjeve dhe sistemi ndriçimit në qytet, mirëmbajtja e shëtitores “Taulantia” etj. Prokuroria e Durrësit ka çfarë të hetojë e zbulojë mjafton të ketë motivimin e duhur dhe vendosmërinë për të zbuluar dhe ndëshkuar sipas ligjit personat përgjegjës që kanë abuzuar dhe janë bërë pashallarë me fondet e shtetit dhe paratë e taksapaguesve shqiptarë. Shumë shpejt Prokuroria do të nisë fletë-thirrjet e para për personat e denoncuar, si pjesë e hetimit i cili ka gjasa ti japë goditjen e parë sistemit të korrupsionit në institucionet e shtetit.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/prokuroria-bllokon-dosjet-e-tenderave-ne-bashkine-e-durresit/

Ledion Lako , ohne Qualifikation, wird der Kultur Beauftragte in Durres

Durres Post Massaker

Chaos ohne Ende! Banditen oft mit dem Rathaus, Tirana und Politikern verbunden, korrupten Polizisten, besetzen unverändert die Strände und Küste von Durres. Regierungs Beschlüsse, vom März, werden ignoriert, wie alle Gesetze und früheren Regierungs Aktionen sabotiert werden. Man ist in Durres, von einer dummen Taliban Verbrecher Bande regiert.

Pushteti lokal në qarkun e Durrësit shpërfill vendimin e qeverisë për plazhet private dhe publike

PLAZHIN-E-DURRESIT

Nga Xhevahir Gradica / Plazhet e bregdetit të Durrësit kanë shpërfillur plotësisht Vendimin numër 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 358, datë 1.6.2012 të këshillit të Ministrave “Për sigurinë në det, plazhe dhe në ujrat e brndshme në thellësi të territorit””. Edhe pse vendimi i fundit me përmirësimet e parashikuara […]
Direkt bei der Post: Im Antiken Teil von Durres, wurde dieses Dorf zubetoniert, obwohl das Grundstück ein Öffentlicher Park war. In der totalen Schutz Zone von Durres und wie immer: total gefälschte Papiere rund um Argita Berisha, den Drogen Kartellen, welche Geldwäsche Anlage suchen.

Durres Post
Foto aus 2010, als die Beton Maschine des Bürgermeister Vangjush Dako wieder erschien.

Lefter Koka, der Anarchist der Currila und Rruga Taulantia, wo man Hochhäuser hat (u.a. direkt gegenüber dem neuen Museum, liess ein Antikes Dorf in den Öffentlichen Parks der Villa Zogu zubetonieren, mit 3 Hochhäusern.


Diese Antike Stätte im Öffentlichen Park bei der Villa Zogu in Durres!

Ein Klientel Freund braucht wieder Geld, also wird eine Anti Moskito Aktion erfunden und das vor Augen der Welt.

Dures ist das einzige Rathaus der Welt, welche mit Landwirtschaftlichen Traktoren, die Bade Strände mit Gift (Regierungs Experte der Idiotie: inxhinier Maks Sallabanda garanton për shmangien e ndotjes bakteriologjike të detit )besprühten, in einer Art Idiotie Projekt, weil es viele Käfer gab, welche die Fäkalien frassen.

05 – Ätzend 09 – Umweltgefährlich

Gefahr

EU-Gefahrstoffkennzeichnung aus EU-Verordnung (EG) 1272/2008 (CLP) [2]

Ätzend Umweltgefährlich

Kurz gesagt: Mord an Touristen durch das Rathaus, denn jedes Jahr starben einige Leute, an Haut Infektionen und Allergie Schocks durch dieses Gift. Botschatten u.a. die Österreicher warnten vor diesen Stränden. Gift in die Abwässer, ein Idiotie Projekt der Experten des vorherigen Umwelt Ministers Fatmir Mediu, der mit Krankenhaus Enkeimungs Chemie die Abwasser säubern wollte, eine Welt Premiere der Dummheit und dann ins Meer, wo jedes Lebewesen stirbt.

perpunimi reres reportazhi

einmalig in der Welt: Gift auf die Strände und Offiziell durch das Rathaus von Durres!

Der Gesundheits Minister zuvor war so dumm, das er ebenso Gift in Bäckerie im TV zelebrierte, wie man gegen Moskitos vorgeht. Gift auf Brote, dann wird es verkauft. Dümmer gehts nicht.

Die Dummheit mit krimineller Ignoranz und dann auch noch als Reklame des vorherigen Gesundheits Minister verkauft.

Mafia Umwelt Ministerium in Albanien reinigt Abwasser an Stränden mit Natriumhypochlorit

Jetzt wird ein Park sinnlos mit Gift besprüht, obwohl es dort keine Wasser Tümpel gibt, gegen die Moskitos. Die Ursachen bekämpfen, das illegale Bauen, illegale Abwasser Kanäle und Sammler, das ist zu hoch für diese Banden der Dummheit.

Vijon aksioni për dezinsektimin e lulishteve në qytetin e Durrësit

0 0 New

DURRËS, 24 korrik 2014 - Bashkia e Durrësit vazhdon punën për të mundësuar një sezon turistik sa më të mirë dhe për të krijuar një ambient sa më të pastër për qytetarët dhe turistët. Ndërmarrja Komunale departamenti i dezinsektimit pranë bashkisë së Durrësit ka vijuar punën për dezinsektimin e qytetit. Departamenti i desinsektimit (DDD) ka filluar dezinfektimin dhe dezinsektimin e plazhit që në muajin maj e më pas ka vijuar për dy muaj me rradhë me dezinsektimin e lulishteve dhe hapësirave të gjelbëra në lagjet periferike të qytetit të Durrësit ndëkohë që ky proces po vijon aktualisht në hapësirat publike brenda qytetit të Durrësit ku dezinsektimi filloi në lulishten në hyrje të qytetit për vazhduar në hapësirat e tjera. Ky proces do të vazhdojë papushim gjatë gjithë sezonit turistik. Shefi i DDD-së Ervin Krymbi deklaroi se ky aksion dezinsektimi është në vazhdën e një sërë masash që ka ndërmarrë Bashkia e Durrësit ashtu si çdo vit për një sezon turistik sa më të suksesshëm dhe për të krijuar një ambient sa më të pastër për qytetarët e Durrësit dhe turistët e shumtë që vizitojnë qytetin. Siç dihet turizmi është një nga prioritetet kryesore të Bashkisë së Durrësit e cila ka marrë të gjitha masat për një sezon turistik sa më optimal.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah"/

- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/vijon-aksioni-p%C3%ABr-dezinsektimin-e-lulishteve-n%C3%AB-qytetin-e-durr%C3%ABsit#sthash.3DUT7Btu.dpuf

 

Die besondere Art eines Albanischen Umwelt Ministers, am Beispiel des Fatmir Mediu
“Keshillit te Qarkut Durres” und die uralte Enver Hoxha Familie: Eglantina Bekteshi


Abwässer zwischen den Badenden. Man ist im Albanischen Tourismus, was vor allem der heutige Grundstücks Agentur Chef Artan Lame, oder der Abgeordnete Baskhim Fino (damals Minister), wie die Fatos Nano Mafia zuverantworten haben, vor über 10 Jahren.

7/22/2014

Mehr illegale Verkäufer in Durres, als Touristen: 4 Tode bei einem Familien Ehren Mord

Filed under: — Insider @ 6:21 pm

Alles Luft Nummern, der Regierungs Beschluß vom 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 358, datë 1.6.2012 të këshillit të Ministrave “ über die Öffentlichen Strände! Ministerin E. Gjermeni, musste sich das schon live anhören in Durres, wo wie immer kein Gesetz, keine Anweisungen gelten, noch Privat oder Öffentliches Eigentum. Der primitive Bürgermeister Vangjush Dako, wird mit den Talibans verglichen, in Schreiben die im Rathaus zirkulieren, wobei V. Dako schon Bau Inspektor in 2000 war und so mit seinem Banditen Clans aus Shiak reich wurde, als er die illegalen Villen der Drogen Clans, dort duldete.

Gegen den Bürgermeister Vangjush Dako, wurde eine erneute Straf Anzeige gestellt, weil er Hunderte von illegalen Lokalen in Öffentlichen Parks und Stränden duldet, oft sind es Verwandte und Financiers. Die Ministerin, Edi Rama versprach Öffentliche Strände. Das Gegenteil geschah. Selbst die Dajlin Brücke ist nun Privatisiert, wo zuvor schon Alles illegal gebaut wurde, von der Baufirma des Vangjush Dako und Lefter Koka macht auch oft mit und viele Banditen aus Tirana, welche die komplette Küste unter sich aufteilten.
Die Administrativen, Minister, Politiker, die Financiers (Drogen Bosse und Frauen Händler), sitzen auf ihren besetzten Grundstücken, Lokalen und ignorieren alle Staats Organe, wie immer und in alter Tradition. Lefter Koka, hat natürlich mit seiner Bau Mafia, der Ehefrau ebenso dort illegale Grundstücke in der Rruga Taulantia und jeder versucht den Schrott zu verkaufen.

Keine Justiz in Albanien und immer sind Dritte Schuld. Angeblich sind es nun die hohen Flugpreise und Fähr Ticket Preise, welche in Albanien den Tourismus zerstören. Im Chaos Drecks Laden der Albanischen Mafia, und des Abwässer Beton Tourismus, gibt es in Durres, mehr illegale Strand Verkäufer an den Stränden, als Touristen. Die meisten angeblichen Touristen, sind Appartment Besitzer, welche ihre Ruinen besuchen und in den eigenen Abwässern baden wollen. Ein System was vor über 10 Jahren schon mit der Ilir Meta Mafia Regierung ab Oktober 1999 begann.

Grundstücks Raub, Verkauf mit gefälschten Papieren, durch Anwälte und Notare, die nicht einmal eine Lizenz haben, als Standard Modell. Auffällt das der sogenannten Justiz Minister Nasic Naco, nicht einmal Notare und Anwälte, welche keine Lizenz haben, vor Gericht bringt. An Dreistigkeit erneut die Verbrecher Stadt Durres, mit dem Bezirks Stadtrat von Durres, welche alle Gesetze rund um die Besetzung der Öffentlichen Strände, illegale Lokale, Hygiene ignoriert. Keine Gesetze gelten für diese Verbrecher Banden, Minister, Politiker, Stadträte, welche machen was sie wollen an den Stränden von Durres, vor allem die illegale Abwasser Einleitung. Dies zur Realität auch der Funktion der neuen Regierung, wo alle bisherigen Touristik Projekte, eine Art Kinder Garten Show waren und nie wie die Gesetze umgesetzt wurden.

Der neue Chef der Küsten Grundstücks Agentur,

Auron Tare
Auron Tare, hat ebenso eine illegale Villa an der Küste und muss nun eine Geldstrafe bezahlen, weil er illegales Immobilien Vermögen, bei seiner Vermögens Erklärung schwieg. Ein billiger Betrüger.

Identisch Artan Lame, der Grundstücks Chef, der die Landräuberei im Auftrage von Fatos Nano, zum System machte und aktiv mit Arben Golemi, die Touristik Zone: Golem zerstörte und mit der Zerstörung von Sarande begann. Minister, Adminstrative, Richter, Staatsanwälte und Bürgermeister sind Häuptlinge von billigen Land Räubern. Durres ist eine Art Amok Lauf, für die Dümmsten und weit hinter Taliban Niveau stehenden Figuren, welche Hirnlos sind.

Der einheimischen echten Wirtschaft, werden die Geschäfte zerstört und vor 2 Wochen wurden erstmalig grosse Beschlagnahme Aktionen gemacht an den Stränden. Es gibt nun eine Task Force Polizei:

7/9/2014

Bußgelder für Illegale und Beschlagnahme u.a. von 20.000 Flaschen Bier an den Stränden von Durres

Titel Story: Die Mafia Oligarchen Klasse der Justiz in Albanien

Grundstücks Zerstörung und Raub, als primitives Banditen System der Albanischen Politik

7/19/2014

Salih Berisha’s Grundstücks Diebstahl mit Elvis Cefa und der Tropoje Verbrecher Familie des Tunxh und Zef Vatnikaj

Durrës, në plazh më shumë gomerë dhe shitës sesa pushues

0 0 New

Durrës, 22 korrik 2014 - Eshtë piku i sezonit turistik, por në bregdetin e Durrësit të sheh syri më tepër tregtarë ambulantë sesa pushues. Nga një vëzhgim i bërë nga gazetari i “Panorama”, Leonidha Musai rezulton se bregdeti i Durrësit është i pushtuar nga ambulantët. Në çdo metër katror sytë të zënë më shumë gomerë, tezga e shitës ambulantë që lëvizin vazhdimisht në mes të çadrave, sesa pushues që kanë zgjedhur bregdetin e Adriatikut për të kaluar këto ditë të nxehta.

Numri i pakët i pushuesve në plazhin e Durrësit, nuk i ka frenuar aspak shitësit ambulantë ta mbipopullojnë vijën bregdetare për të zhvilluar aktivitetin tregtar jashtë çdo lloj standardi. Prej javësh plazhi publik dhe jo vetëm është kthyer në një pelegrinazh shitësish.

Një pjesë e tyre janë stacionuar në vende të caktuara, ndërsa të tjerëlëvizin në këmbë, me biçikletë, madje edhe me kafshë përgjatë gjithë bregdetit, me qëllim tregtimin e asortimenteve të ndryshme për pushuesit vendës e turistët e huaj. Këtyre të fundit u duket shqetësues fakti që shitësit ambulantë qarkullojnë dhe shqetësojnë pushuesit.

Shitësit ambulantë tregojnë se pavarësisht se lëvizin në të gjitha plazhet e Durrësit, përballen me një rënie të fuqisë blerëse, duke e lidhur këtë me numrin e ulët të pushuesve në këtë zonë bregdetare.

“Jemi të detyruar të shesim në plazh, pasi kjo është e vetmja mundësi për të mbajtur familjen. Ka një rënie të xhiros ditore, jo vetëm për mua por për të gjithë shitësit ambulantë për shkak se numri i pushuesve është mjaft i ulët. Ata pak pushues që janë nuk tregojnë interes për të blerë. Pastaj shitësit janë shtuar shumë, saqë ka më shumë shitës ambulantë sesa pushues”,tregon Astrit Gjeçi, i cili çdo ditë bën me dhjetëra kilometra në këmbë mbi rërën e nxehtë.

Të paktën 180 persona të moshave të ndryshme rezultojnë të zhvillojnë aktivitetin e tyre si shitës ambulantë në zonat turistike të Durrësit.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/sociale

Flight prices punish tourism
22/07/2014

Flight prices punish tourism

Tourist agencies complain that high prices of flights to Albania have created an abnormal situation that slows down tourism.

“The situation has been abnormal and keeps getting worse from year to year. This will not change without a strong intervention”, declared Besnik Vathi.

“We are the most expensive destination in the region as regards flight tickets. Not only for airplanes, but ferries have also artificially grown prices. A person cannot travel abroad without 300 Euros in neighboring Italian cities”, declared Sava Bardhi.

Why is it that the Albanian citizens, ranked among the poorest countries in Europe, are forced to pay more than their neighbors for flights? Agencies say that there are a series of causes, starting from the lack of competition.

The “Mother Tereza” airport has the highest taxes not only in the region, but also in Europe. It is probably 20% higher. The fuel price is also higher in Albania”, Bardhi declared.

“If all elements are more expensive, the ticket price will also be more expensive”, Vathi declared.

Facing this absurd situation, the agencies say they are trying to find other ways by deviating the flight traffic…..http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=12356

6/4/2012

Der Mega Gau des Durres Tourismus

Dümmer wie ein Neanderthaler, der damalige Kabinetts Chef von Salih Berisha, der in Lehm Hängen die einzige Wasser Quelle rodete, Biotop zerstört und Alles nieder brannte, weil er in einem Lehmberg bauen will. Identisch der Umwelt Zerstörer und Minister Lefter Koka, der in den Lehm Bergen von Durres im Juni 2014 mit dem Bagger herum fährt und das als Aufforstung verkauft.

Capo der Tirana Mafia: Ourel Bylykbashi - Schutzherr für Geldwäsche und Zerstörung der “Touristik Zone” in Albanien

Man lebt von Fälschungen und Betrug und kauft sich Gerichts Urteile

Alles gefälscht, von Professoren, Richter, Notar Titeln bis zum Bier und Oliven Öl

Twister 2

Tornado bei Sarande. Tornados kommen öfters vor in der Adria, aber normal nicht im Hoch Sommer.

Ein Grossvater löscht seine ganze Familie aus, weil die 17-jährige Enkelin nicht um Erlaubnis fragte, für eine Verlobung. Ein typischer primitiver Banditen Clan, der sich illegal ansiedelte bei Fiere ansiedelte und wo Alles aus den Fugen kam.
Die Familie gehört zu den Tausenden Primitiv Banditen aus dem Kosovo sein, welche illegal nach Albanien wie als Terror Gruppe kamen und sich stark in Plepa bei Durres und in Fiere der anderen Verbrecher Hochburg ansiedelten.

Landräuberei als Banditen Tradition, wo jede minimale Kultur und Bildung versagte.

He didn’t approve his niece’s engagement

Aktualitet
Tronditet Fieri, vret 4 familjarë dhe veten në fejesën e mbesës
“E pashë me çifte në dorë, nuk donte të dorëzohej”
- See more at: http://www.shqiptarja.com

An Dreistigkeit erneut die Verbrecher Stadt Durres, mit dem Bezirks Stadtrat von Durres, welche alle Gesetze rund um die Besetzung der Öffentlichen Strände, illegale Lokale, Hygiene ignoriert. Keine Gesetze gelten für diese Verbrecher Banden, Minister, Politiker, Stadträte, welche machen was sie wollen an den Stränden von Durres, vor allem die illegale Abwasser Einleitung. Dies zur Realität auch der Funktion der neuen Regierung, wo alle bisherigen Touristik Projekte, eine Art Kinder Garten Show waren und nie wie die Gesetze umgesetzt wurden.

Alles Luft Nummern, der Regierungs Beschluß vom 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 358, datë 1.6.2012 të këshillit të Ministrave “ über die Öffentlichen Strände

Pushteti lokal në qarkun e Durrësit shpërfill vendimin e qeverisë për plazhet private dhe publike

PLAZHIN-E-DURRESIT

08:24 am | Nga Xhevahir Gradica / Plazhet e bregdetit të Durrësit kanë shpërfillur plotësisht Vendimin numër 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa……

 

Durrësi ka plazhe shumë të frekuentuara gjatë verës në Gjirin e Lalësit, Hamalle, Rrushkull, Bisht Kamëz, Bisht Pallë, Porto Romano, Kallm, Currila, Plazhi i Madh, Shkëmbi Kavajës. Këto plazhe janë nën juridiksionin e komunave dhe bashkive Ishëm, Sukth, Durrës, Rrashbull të qeverisur nga të djathtë e të majtë. Në shumë prej tyre janë ndërtuar resorte turistike, komplekse me vila të qeveritarëve, politikanëve, biznesmenëve dhe personave të tjerë të lidhur me to, ndërsa dhjetra e dhjetra aktivitete biznesi rezultojnë të paregjistruara.

Durrës, ZMK kallëzim penal për Vangjush Dakon

0 0 New

Durrës, 23 korrik 2014 - Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorit ka bërë një kallëzim penal në Prokurorinë e qytetit bregdetar, ndaj kryetarit të Bashkisë së Durrësit, Vangjush Dako, mesditën e sotme.

Sipas kësaj zyre, kryebashkiaku Dako akuzohet për dhënie leje ndërtimi në kundërshtim me ligjin (buzë detit, në rërë 15 metra larg detit), dhënien e plotë të Plazhit Publik për ta tjetërsuar në Plazhin Privat Durrës dhe mungesën e shërbimit të sigurisë në plazhe që nga 2008, kur ishin ngritur 10 kullat e rojes detare, të cilat dy vjet më parë u zhdukën për t’u përdorur për skrap.

Sipas kreut të ZMK-së, Altin Goxhaj, i cili ka qenë vetë sot në plazhin e Durrësit, plazhi është kthyer në 100% privat.

Në postimin e tij në Facebook, Goxhaj e shoqëron edhe me foto inisiativën e ndërmarrë nga Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorit, ku në mënyrë simbolike, në afërsi të urës së Dajlanit është vendosur një tabelë ku shkruhet: “Plazh privat Durrës, nga porti deri ne Qerret, 15 km".

Foton e vendosjes së tabelës, Goxhaj e shoqëron edhe me postimin: “Selfie (si Piktori) pas vendosjes nga une te tabeles se re (sipas standardeve nderkombetare te sinjalistikes turistike) qe kishte harruar te vendoste Bashkia Durres: “PLAZHI PRIVAT DURRES: nga Porti deri ne Qerret (15km)” Jo per gje, po ska me Plazh Publik… i perket te shkuares! Gjushi mendon per ju”.

Në të njëjtën kohë, Goxhaj ka postuar edhe një fotomontazh, ku në të majtë shfaqet në atë kohë kryetari i bashkisë së Tiranës, Edi Rama me sëpatë në dorë, ndërsa në të djathtë Goxhaj duke vendosur tabelën.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah"/

Na bëni like në facebook!:

- See more at:

Veröffentlicht am 24.07.2014

Vlorë-AKU vijon aksionin përgjat vijës bregdetare për sigurinë ushqimore duke kontrolluar subjektet që operojnë në bregdet.
Kreu i AKU në Vlorë Renato Banushaj vlerëson se janë vërejtur mjaft subjekte përgjat bregdetit të cilat nuk respektojnë kushtet e sigurisë ushqimore dhe për këtë ka paralajmeruar për të përmirësuar shërbimin dhe nëse nuk merren masa prej tyre atëhere këto subjekte do të sekuestrohen.
Kreu o AKU vlerësoi se në vëmendjen e veçante të këtij institucioni do të jenë dhe subjeket private, nëpër fshatra, kryesisht lokalet.
Për më shumë klikoni në http://www.oranews.tv/

Vollkommen verblödet ist man in Durres. Vollkommen ausgetrocknete Böden, und Parks mit Bäumen werden mit Gift besprüht, wegen Moskitos. Nur genau dort kann es keine Moskitos bekanntlich geben.

7/19/2014

Salih Berisha’s Grundstücks Diebstahl mit Elvis Cefa und der Tropoje Verbrecher Familie des Tunxh und Zef Vatnikaj

Filed under: — BuckZiesMutter @ 6:59 am

Der einmalige Skandal in der Welt sind die Grundstücks Räubereien im NATO Staat, Albanien, wo nicht einmal die Grundstücke in den Verbotes Zonen geschützt sind wie Antike Stätten, National Parks und Zone Touristik. 22.000 illegel Bauten an der Küste in den Verbots Zonen mit einer gigantischen Umwelt Vernichtung. Die selbst ernannte Notarin Laura Pustina, Freundin der Argita Berisha, fälscht sowieso ebenso Alles zusammen wie man es braucht. Grund Stücks Urkunden malt man selber. Antike Stätten, Theater in Durres, wird mit Beton übergossen, schlimmer wie die Taliban und der Bürgermeister Vangjush Dako aktiv dabei. Bis ganz nach Oben, auch in der Justiz, bauten Minister illegal und Tropoje Banden sowieso.

Es gibt enorme Verbrechen auch rund um das Rathaus von Durres, was von Kriminellen beherrscht wird, welche keine Gesetze seit 20 Jahren beherrschen und in vielen Extremen Skandalen sich zeigte. Die Staatsanwalt stoppt nun den neuen Tender des Vangjush Dako Bürgermeister von Durres, für die neue Hafen Strasse in die Rruga Taulantia.

In Fiere wurden von den Berisha, Fatmir Mediu, Sokol Olldashi Banditen 315 Hektar Küsten Grundstücke gestohlen, ab 2009 wo mit ein Landes weites Schema sehr deutlich wird.

Das installierte EU, US System kann man so erklärten: Experte: über die Albanische Justiz, die keine Gesetze kennt: They’ll only bribe someone else

Die Tropoje Gangster, hatten überall Anwalts und Notar Büros (90 % sind gefälscht dieser Lizensen in Durres) eröffnet und stellten gefälschte Grundstücks Urkunden auf, einem Geschäfts Modell des Salih Berisha, von der Weltbank finanziert. Bei realer Betrachtung: Raubzug der dümmsten Banditen Horden, als Terroristisches Enterprise gegen die Einheimische Bevölkerung und geschützt durch einen Verbrecher Apparat der Polizei, welche nur an Geldwäsche und Drogen Handel interessiert war.

Obwohl die Methoden bestens bekannt waren vor über 20 Jahren, diese extreme Klientel Politik, von einem Verbrecher ohne Moral, finanzierten die Profi kriminellen ausländischen Institutionen diese Kriminelle Enterprise, welches unter Taliban Niveau lag.

9/19/2012
Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang

1939 Hektar Land gestohlen im Golf von Laze, Cap Rodoni und zusammen mit dem in die Luft gesprengten Richter Skerdilajd Konomi, sind es im Raum Durres dann praktisch 3.000 Hektar, weil die Kallmi Küste auch noch dazu kam. Die Vatnikaj Familie auch mit Patozi verwandt, Tropoje Schrott, Profi Betrüger. und Elvis Cefa ist überall dabei, ein Produkt des Copa - Josefina Topalli Mafia Clans, eines besonders dummen Mafia Clan.. 1.220 Hektar Land hat Elvis Cefa auf seine Mutter überschrieben. Ein lange geplante Raub von grossen Land Besitz und deshalb wurde Skerdilajd Konomi in die Luft gesprengt, was wir vor Jahren schon schrieben, das es um Grundstücks Raub geht, mit gefälschten Urkunden.

Finanziert ist das Spektakel, des Betruges, der gefälschten Dokumente der Umwelt Vernichtung an der Küste und Betonierung der Antiken Stätten wie in Durres, direkt durch die Weltbank, welche vollkommen von der Mafia unterwandert ist. 30 Millionen $ für den Aufbau der Grundstücks Agenturen. Nochmal viele Millionen für Urbanistik Pläne und dem Coastal Management Plan, wo diese Projekte mit der Albaner Mafia mit Jamaber Malltezi, direkt in der Müll Tonne der dümmsten Mafia der Welt landete, wie viele Entwicklungs Projekte, denn die KfW, GTZ-GIZ arbeitet identisch.

Die Vorlagen des EU Menschenrechts Hofes rund um die echten Grundstücks Eigentümer, sind gescheitert, ebenso die Verlängerungen der Vorlagen.
EU Menschrechts Hof Strassburg Albanien
Freies Banditentum, mit Hilfe korrupter Richter und Staatsanwälte aus der Politik zelebrieren ein ordinären und Hirnlosen Konzept des Grundstüçks Raubes und der Vernichtung der Antiken Stätten, als Wirtschafts Modell in Albanien. Ausländische Wirtschafts Lobbyisten sind nur noch peinlich, wie etliche der Pseudo Bestechungs Investoren, wie EMS Shipping, was auf Klein Kinder Niveau herum gesunkten ist, als man ein Letter of Intend verfasste, für Lobbying für Investoren.

Albanien’s Gross Betrüger Verbrecher Banden aus Tropoje: 8 Jahre nur Profi Verbrechen rund um Grundstücke, gefälschte Dokumente und läuft frei herum.

Tunxh Vatnikaj
Tunxh Vatnikaj- Der später verhaftete Tunxh Vatnikaj, ist engster Verwandter des Astrid Patozi, rechte Hand von dem Gangster Boss Salih Berisha.

Illegales Anwalt Büro in Durres, was nach der Veröffentlichung des Fotos geschlossen wurde. Es dient nur dem Verkauf von Grundstücken, mit gefälschten Unterlagen.

Zef Vatnikaj - Tropoje Mafia advokat

Zef Vatnikaj – Tropoje Mafia advokat

Prince Leka of Albania und der Mafia Boss: Alban Xhillari und die Vernichtung eines Stadt Parkes in Durres, mit gefäschten Papieren

4/9/2013

Die Mafia Familie aus Tropoje: des Tunxh Vatnikaj im Betrugs Grundstücks Geschäft: “Bucht Generale”

 

Herr Tunxh Vatnikajt Chef der Legalisierungs und Kompensierungs Behörde wird in Albanien entlassen

Bereits 2002, nachdem Desaster der Mafia Regierung von Ilir Meta, waren diese Küsten Grundstücks Sachen eine Priorität für die EU. Danach kochte die Weltbank eine eigene Suppe, was wie praktisch alle Projekte in einem Desaster endete. Mit 30 Millionen $, wurden allein die Grundstücks Agenturen gesponsert unter Berisha, was im deaströsen Mafia Desaster der primitiv kriminellen Banden endete. Von der Weltbank als 20 Jahre Erfolgs Story verkauft, wo niemand einen Erfolg, sondern ein Desaster sah.

Damals verhinderte die EU, das die Politik Mafiosi unter Artan Lame, Fatos Nano der SP Partei, ihre vielen gestohlenen und geklauten Grundstücke legalisierte, wie in einem Billig Roman für Banditen. Jetzt läuft die nächste Runde an, über Artan Lame, der mit Arben Golemi die Touristik Zones zerstörten, an Klientel verkauften, unter der Schirm Herrschaft des Fatos Nano, der diese Touristik Zones als Privat Eigentum verteilte für viel Geld und Artan Lame, wurde damals auch schon Appartment Besitzer in Golem, wie der General Staatsanwalt Theodor Sollaku, den man mit seiner Ehefrau, auch als Billig Mafiosi verkaufen kann, der Politische Mörder deckte.

Erhebliche Zweifel sind angebracht, was Artan Lame nun versucht, eben weil er seine eigenen Appartments in Golem u.a. ebenso legalisieren will. 15.000 illegale Wohnungen nur in den offiziellen Staatlichen Touristik Zones.

Legalization, self-declaration procedure reopened
04/07/2014

Legalization, self-declaration procedure reopened

The agency for the legalization of informal properties, ALUIZNI, has reopened the process of self-declarations for objects built without permit before 2009. The Director General of ALUIZNI, Artan Lame, declared that citizens who have not applied for legalizing informal objects can make an application at the ALUIZNI.

“Those who have applied in 2006, and now their properties have grown from one to three stores, for example, simply have to apply for the additional building and the team will be on terrain”, Lame declared.

When the self-declaration is not judged as urgent, the Director of ALUIZNI says that citizens will have the inspector teams at their properties. As for the 45,000 files opened during the past years, for which citizens have paid bills but no action has been taken, Lame declared that the legalization permit cannot be given.

“We will make the measurements and citizens who have already paid will not pay anything else”, Lame declared.

The Director of Aluizni declared that the payment process has been blocked because citizens are waiting for the approval of the decision of the Council of Ministers, for calculating the property price.

During these four months, the ALUIZNI teams have updated information about 24,000 objects on terrain, and have prepared full documentation for 17,100 of them.

22.000 illegale Grundstuecks Urkunden in Verbots Zonen, durch die Berisha Mafia und neue Tourismus PR

Die unnützesten Organisationen der Welt, erhalten Aufträge durch die Albaner Regierung.
UNWTO to help Albania develop tourism

 

Diese Grundstücks Sachen, hatten vor über 20 Jahren, aber vor allem auch vor über 10 Jahren höchste Priorität in der EU. Auch hier ist die EU, wie mit den Justiz Missionen gescheitert.

Damals spielten die illegalen Bauten von Edi Rama in Tirana des Hawai Komplexes, ebenso unter der Präfektin Natasho Paco bei Durres, eine wichtige Rolle in der Geldwäsche, des Bau Betruges. Jetzt versucht die neue Regierung diese Betrügereien zuvertuschen, durch Legalisierung:

Die Regierung legalisiert die verkauften Wohnungen ihres früheren Partners: der Mafia Baufirma Hawai GmbH des El Sajed

0 Comment(s)Print E-mail Xinhua, March 6, 2014

Sequi: Prona, prioriteti për anëtarësimin në BE

Posted By Gazeta Telegraf On 04/03/2014 @ 11:32 In Kryesore,Sociale | No Comments

LETRA/Zbardhet përgjigjja e Kreut të Delegacionit të BE-së, z. Ettore Sequi për pronarët

Ambasadori i BE-së në Tiranë, Ettore Sequi si dhe Komisioneri për Zgjerimin, Stefan Fyle u shprehën në dhjetor se, “nuk do ketë kushte shtesë për Shqipërinë”, kur u shty për në qershor, marrja e statusit të vendit kandidat në BE për Shqipërinë. Ende nuk kemi një version zyrtar për sprapsjen e herëpashershme të statusit kandidat për në BE, pasi shumica e detyrave lënë qeverisë shqiptare në një farë mënyre janë plotësuar. E vetmja gjë që ka mbetur e paplotësuar dhe në vend të progresit ka bërë regres, është problemi i pronës. Ndaj dhe pronarët gjithnjë e më shumë i janë drejtuar BE-së për çështjen e pronës, në mënyrë që të ushtrojë presion mbi qeverinë shqiptare për të zgjidhur një herë e mirë këtë çështje, sipas të drejtës universale të pronësisë. Në kuadër të kësaj është dhe letra e pronarëve, drejtuar ambasadorit të BE-së në Tiranë

Përgjigjja e Kreut të Delegacionit të BE-së, z. Ettore Sequi për pronarët, tregon se një nga 5 prioritet për aplikimin e Shqipërisë në BE është pikërisht çështja e pronës, gjë që të risjell ndërmend edhe një herë deklarimin e tij se Shqipëria na i paska plotësuar kushtet dhe statusi kandidat për të është thjesht çështje kohe.

 

Letra e plotë e Ettore Sequi, drejtuar pronarëve

…………….


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/sequi-prona-prioriteti-per-anetaresimin-ne-be/

Der EU Botschafter in Tirana: Ettore Sequi, als Motor eines kriminelles Enterprise, stiehlt mit Fake Projekten, Phantom Verbänden hohe Millionen Summen
Das Grundstück Chaos mit 8200 Toden, 500.000 illegalen Bauten und 17 Milliarden € Schaden
Die Mafia Richter von Durres: Neritan Tabaku mit 60 falschen Gerichts Entscheidung und Frau Dhurata Bilo
17 Shkurt 2014 - 21:34

Korrupsioni i 22 mijë legalizimeve,
ALUIZNI hap “kartat” për rastet

TIRANË- Janë 22 mijë leje legalizimesh të dhëna këto gjashtë vjet, shumica e të cilave, sipas kreut të ALUIZNI-t, Artan Lame, korruptive, si dhe shumë raste të tjera korrupsini, që nga largimet konkrete nga puna e drejtorëve, të cilat do të bëhen nesër publike para medias në një takim të organizuar nga ALUIZN-i.

Nesër në orën 12, në ambientet e “ALUIZNI”-it, Rruga “Dora D’Istria”, pranë Gardës së Republikës, ose godina e ish-Auditit të Brendshëm dhe Pastrimit të Parave, do të zhvillohet një konferencë për shtyp me temë “Legalizimet dhe korrupsioni”.

Informacione, materiale, raste konkrete të shkeljeve të bëra këto vitet e fundit, por edhe një përmbledhje e situatës së përgjithshme të legalizimeve aktualisht do të bëhen të ditura.

ALUIZNI: VALË E PAIMAGJINUESHME PROTESTASH PËR Ç’KA NDODHUR VITET E FUNDIT
”Siç jeni në dijeni, duke filluar që nga ditët e para të janarit, të 14 sportelet e Drejtorive të ALUIZNI-t që mbulojnë të gjithë territorin e Republikës, kanë filluar kryerjen e procedurave për legalizimin e objekteve. Duke filluar nga 1 shkurti, grupet e ngritura të punes kanë filluar daljen në terren për përgatitjen e dokumentacionit për legalizim drejtpërdrejt pranë qytetarëve”, thuhet në një njoftim të ALUIZNI-t.

Sipas tyre, “nga momenti që qytetarët kanë filluar të kuptojnë se institucioni po funksionon seriozisht, ai është përballë një situate të paparashikuar: një valë e paimagjinueshme ankesash, protestash, denoncimesh për atë çka ka ndodhur ne vitet e fundit tek ALUIZNI”.

ALUIZNI, 1680 ANKESA NË JAVË
Bëhet e ditur se, aktualisht, po trajtohen rreth 1680 ankesa në javë, për problematika nga më të ndryshmet, “që nga rastet e pronarëve që kërkojnë përjashtim nga legalizimi ose pezullim procedurash për objektet informale të ndërtuara në pronat e tyre e deri te denoncimet për legalizime objektesh, që janë në prona publike, që nuk respektojnë distancën nga objekte të tjera, etj”.

Sipas ALUIZNI-t, “Këto dhe rastet korruptive për shumicën e 22 mijë lejeve të legalizimit, të dhëna këto 6 vjet e deri te largimet konkrete nga puna e drejtorëve me gjithë arsyet respektive, do të vihen në dispozicion të mediave”.

Redaksia Online
(b.g/shqiptarja.com)

- See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/korrupsioni-i-22-mije-legalizimeve-aluizni-hap-kartat-per-rastet-201257.html#sthash.q165Fn9A.dpuf

Es soll ein neues Gesetz für Reise Veranstalter geben, was ebenso seit über 10 Jahren als wichtig erachtet wurde, aber wie Alles nie umgesetzt wurde. aus 2005 und dann wurde es noch schlimmer

6/11/2005

Touristische Pleite Organisation in Albanien

Fakt ist Eines, das die Griechen niemals auf Grund der IATA Abkommen, Touristen über Korfu einfliegen und ausfliegen lassen!

Die Griechen werden auf Grund dieses Internationalem Charter Abkommens, nur Tages Ausflüge nach Albanien zulassen, wobei es dann Interene Abkommen gibt, das Ein- und Ausreise Stempel auf einem Stück dünnen Karton erfolgen werden.

Aktualitet
08 Mars 2014 - 13:03

Ligji i turizmit, Dalipi: Synohet standardizimi i operatorëve turistikë

GJIROKASTER - Kjo është mësuar gjatë një takimi të organizuar nga Ministria e Turizmit, në qytetin e Gjirokastrës me përfaqësues të zyrave turistike, pushtetit vendor, apo dhe operatorë të ndryshëm turistik.

Sipas zv Ministrit të Turizmit Alfred Dalipi, procesi i ligjit te ri të turizmit, synon përqasjen e legjislacionit me vendet e rajonit dhe njëkohësisht synon standartizimin e tregut të turizmit. “Ky si proces do të sjellë garanci në ushtrimin e biznesit dhe dhënies së garancive maksimale për konsumatorin. Ligji i ri është asistuar nga organizma ndërkombëtarë dhe arrin të sjelli elementë të pa ushtruara në biznesin e turizmit dhe do të ushtrojë ndikimin e vet në të gjithë territorin e vendit tek tur-operatorët, apo dhe objektet e hotelerisë apo dhe guidave turistike.” tha Dalipi.

Për zv ministrin Dalipi, standartizimi dhe certifikimi i të gjitha subjekteve dhe operatorëve turistikë që ushtrojnë veprimtarinë e tyre në fushën e turizmit, do të jetë një proces pa kthim.

Redaksia online
(e.c/shqiptarja.com)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/ligji-i-turizmit-dalipi-synohet-standardizimi-i-operator-ve-turistik–204185.html#sthash.uuUikjmU.dpuf

Die MTKRS Minister Mafia unterschlug alle Gelder für die Renovierung des Durres Museum’s

MTKRS-Direktor Klodian Pajuni, will mit “Cannabis” Freigabe neue Touristen gewinnen. Griechen untersuchen die Geldwäsche

Das Mafia MTKRS Minister in Albanien mit der Tradition die Antiken Stätten zu zerstören

Das Betrugs Projekt des MTKRS: “European University of Tourism” schliesst

Durres versucht die Banditen von den Stränden zu vertreiben und die Kathastrophe mit dem MTKRS Ministerium

12 Jahre Mafia Betrug: 6 Direktoren des MTKRS Ministerium’s werden angeklagt

Die Schande Albaniens Neritan Ceka, Ferdinand Xhaferrie, Aldo Bumci – das Kathastrophen Ministerium: MTKRS

Das Mafia Banditen Ministerium MTKRS, schützt unverändert keine Kultur Güter, Antike Stätten – “Zone Touristik”

Die Mafia Richter von Durres: Neritan Tabaku mit 60 falschen Gerichts Entscheidung und Frau Dhurata Bilo
15.000 illegale Wohnungen und Gebäude wurden illegal in den Staatlichen Zone Touristik gebaut, welche man nun legalisieren will. Prakisch fast alle der wenigen privaten Zone Touristik, vermieteten illegal, oder verkauften illegale Teile der Grundstücke, ein reines Mafia Geschäft, was nun ebenso legatisiert wurde. Artan Lame, war sogar mit Arben Golemi, den Ilir Meta, Banditen ein Motor für diese Verbrechen schon vor über 10 Jahren, wo die Legalisierung damals auf Grund von EU Recht auch abgelehnt wurde, u.a. weil Staatspräsidenten Alfred Mosiu die Unterschritt unter dem Gesetz verweigerte.

Ligji: Legalizimi i “fshatrave turistikë” përfitojnë 15 mijë vetë

Kalohet edhe pronësia mbi trojet e përbashkëta, si pishina e lulishte

Zamir Alushi

golem_1Legalizohen “fshatrat turistikë”, përfitojnë pronësinë mbi objektet dhe truallin 15 mijë vetë. Dje, në Kuvend, me 65 vota pro dhe 22 kundër, u miratua ligji “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin ‘Për rregullimin e pronësisë mbi truallin shtetëror në zonat me përparësi turizmin’”.

Ministrja e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Eglantina Gjermeni, tha se ky projektligj do të çlirojë zonat turistike nga ngërçi ligjor dhe do të mbyllë kapitullin e shëmtuar të zhvillimit informal dhe kaotik. “Përmes këtij projektligji gjendet një zgjidhje për të realizuar kalimin e truallit subjekteve të interesuar. Ndryshime ligjore që qeveria ka miratuar rregullojnë midis personit që ka fituar titullin si person i stimuluar dhe organeve qeveritare problematikën e krijuar që nga viti 1993. Në këtë projektligj janë identifikuar të gjithë individët të cilët janë përfshirë në këtë kategori”, tha Gjermeni. Relatorja e këtij projektligji, Esmeralda Shkjau, u shpreh se propozimet janë në përputhje me Kushtetutën dhe aktet e tjera ligjore. Ndërsa opozita u shpreh kundër ndryshimeve në ligjin e vitit 2009. Në emër të grupit të PD-së, deputeti Gjergji Papa shprehu qëndrimin kundër këtij projektligji duke shprehur rezerva në lidhje me propozimet.

Kush përfiton

“Ky ligj zbatohet për kalimin e së drejtës së pronësisë subjekteve të interesuara apo personave të stimuluar mbi njësitë e ndërtuara dhe truallin brenda zonës së stimuluar, si dhe për veprimtaritë joturistike në zonë me përparësi turizmin”, ky është përcaktimi ligjor për ata që përfitojnë pronësinë në zonat me ndërtime të quajtura “fshatra turistikë”. Sipas raportimit të drejtorit të ALUIZNI-t, Artan Lame, gjatë diskutimit parlamentar, rezultojnë se janë 52 fshatra turistikë me 6 mijë deri 8 mijë njësi banimi me marrëveshje qiraje, që kanë aplikuar deri tani për legalizim. Por sipas tij, kjo shifër nuk është e saktë. Janë disa fshatra të tjerë që nuk aplikuar ende, por edhe për ata që kanë aplikuar, nuk është bërë rilevimi në terren, që të nxirret madhësia e saktë dhe numri saktë i tyre. Gjithsesi, sipas Lames, në vija të përgjithshme flitet për rreth 6-8 mijë familje që kanë blerë apartamente në këta fshatra turistikë të ndërtuar. Kategoria tjetër janë fshatrat turistikë pa marrëveshje qiraje. Kjo është kategoria që ka marrë lejen e ndërtimit, por kanë shkuar në ministri për të vazhduar procedurën për të lidhur marrëveshjen, sepse për një arsye ose për një tjetër nuk u është lidhur kontrata. Këta fshatra janë sot pa marrëveshje qiraje. Deri tani rezultojnë 63 fshatra të tilla me 3 mijë – 4 mijë njësi banimi. Pra, mund të jenë rreth 100 fshatra turistikë në momentin kur do të vijë aplikimi. Kjo kategori nuk përfshihej fare në ligjin ekzistues, pra është një kategori që shtohet tani, sepse ndoshta për shkak të nxitimit në vitin 2009 nuk ishte e përfshirë në ligj. Kategoria tjetër janë veprimtaritë joturistike në zonën turistike, që nuk përfitonin as truall, as incentivat doganore shtetërore, por janë të ndërtuara në zonën turistike dhe kishin një marrëveshje paraprake me ministrinë. Të tilla janë paraqitur 10 deri tani, por duhet të jenë rreth 40 me rreth 1 mijë apartamente. Sipas Lames, rezulton një rast i përplasjes më AKKP-në. Pra, në zonën ku janë dhënë fshatrat turistikë, njëkohësisht ka vepruar edhe Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave. Ky veprim nga pikëpamja juridike ka qenë i palejueshëm, sepse në zonën turistike nuk lejohet të veprojë Komisioni i Kthimit të Pronave. Në këtë rast kemi vetëm një vendim të Komisionit të Kthimit të Pronave, i cili prek gjashtë subjekte, sepse njolla që i është vënë prek njëkohësisht 6 fshatra turistikë, jo plotësisht, por pjesë të tyre. Kjo do të thotë se prek edhe 130 banesa nga këto 6 subjekte. Për këtë arsye është vendosur një nen më vete për mënyrën si do të trajtohet edhe kjo kategori. Nëse i mbledhim bashkë të gjitha këto, bëhen rreth 12-15 mijë subjekte, familje që kanë blerë njësi banimi, prona në zonën turistike, të cilat aktualisht janë të gjitha në regjimin juridik të pazgjidhur, që përfitojnë nga ky ligj. Një pjesë e tyre, rreth 2-3 mijë i kanë mbaruar procedurat. Pra, e kanë bërë procedurën e blerjes së truallit. Pjesa tjetër ishte në pritje pikërisht për vijimin e punës së ligjit me ndryshimet përkatëse dhe për t’u përfshirë në ligj.

Procedura

Personat që përfitojnë e nisin procedurën e legalizimit me dorëzimin e dokumenteve në zyrat e ALUIZNI-t. Ato janë: marrëveshja e qirasë apo e zhvillimit e lidhur ndërmjet personit të

stimuluar dhe qiradhënësit, nëse është lidhur një marrëveshje e tillë; leja e ndërtimit apo lejen e sheshit të ndërtimit; projekti arkitektonik i miratuar; vërtetimi nga Agjencia e Trajtimit të Kredive për detyrimet e marrëveshjes së qirasë, të

llogaritura deri në momentin e zgjidhjes së marrëveshjeve. Brenda dy muajve nga hyrja në fuqi e ligjit, qeveria duhet të nxjerrë kontratën tip të kalimit të pronësisë. Nëse marrëveshja e qirasë ose e zhvillimit është e lidhur me personin e stimuluar në truall shtetëror (data e lidhjes së marrëveshjes është përpara datës së kthimit dhe kompensimit fizik nga AKKP-ja) dhe pas verifikimit nga hipoteka (ZRPP) ky truall shtetëror ka ndryshuar statusin juridik duke iu kthyer personave të tretë, ALUIZNI përfundon procesin duke bërë kalimin e pronësisë së truallit në favor të subjektit të interesuar apo personit të stimuluar. Gjithashtu, Këshilli i Ministrave miraton procedurat e kompensimit

financiar të personave të cilët preken nga ky proces. Në përfundim të procesit të regjistrimit fillestar të pasurisë truall dhe njësi e ndërtuar, për truallin që mbetet i lirë brenda kufirit të miratuar nga plani i rilevimit (i tillë si sheshe, troje funksionale, pishina, sipërfaqe të gjelbëruara etj.), ALUIZNI-t i lind e drejta t’u kalojë në bashkëpronësi të detyrueshme, të patjetërsueshme në favor të të gjitha subjekteve të interesuara dhe personit të stimuluar, në përputhje me kuotën e pjesëmarrjes në bashkëpronësi. Nëse bashkëpronarët nuk janë të interesuar, pra nuk bëjnë kërkesë, e drejta e blerjes i takon subjektit ndërtues. Rrugët brenda zonës së stimuluar do të kalojnë me titull pronësie “rrugë shtetërore”. Ndërkaq, personat e stimuluar që kanë ndërtuar fshatra turistikë dhe kanë ruajtur destinacionin turistik mund ta blejnë nga shteti të gjithë truallin.

Çmimi

Sipas ndryshimeve të miratuara në ligj, çmimi i truallit brenda zonës së stimuluar përcaktohet në bazë të hartës së vlerës së tokës, të miratuar me vendim të Këshillit të Ministrave. Mospagimi i çmimit nga subjekti i interesuar ose personi i stimuluar brenda 6 muajve nga njoftimi me shkrim, sjell penalitete në masën 10 për qind të çmimit total të truallit për çdo muaj vonesë, me kusht që masa e penalitetit të mos kalojë çmimin total të truallit. Por ka edhe favorizim për ata që paguajnë menjëherë. Kështu, çmimi i truallit reduktohet në masën 10%, nëse paguhet brenda 1 muaji nga njoftimi me shkrim. Nëse personi i stimuluar ka kryer shtesa mbi lejen e ndërtimit, do të ketë penalitete sipas ligjit “Për legalizimin, urbanizimin dhe integrimin e ndërtimeve pa leje”.

 

Kontrata

Modeli tip i kontratës së shitjes miratohet me urdhër nga ministri brenda 60 ditëve

çmimi

Çmimi i truallit reduktohet 10%, nëse përfituesi paguan brenda 1 muaji nga njoftimi

Vonesa

Pas 6 muajve paguhet penalitet 10% e çmimit total të truallit për çdo muaj vonesë

 

Trualli

Kur nuk kërkohet kalimi në bashkëpronësi i truallit të lirë, mbetet në pronësi të shtetit.

 

Pronarët

Ish-pronarët kompensohen sipas procedurave të parashikuara në ligjin për legalizimin

 

Të ardhurat

 

Paratë e mbledhura nga kalimi i së drejtës së pronësisë së truallit ndahen: 80% të vlerës në buxhetin e shtetit për fondin e kompensimit financiar të pronarëve; 20% të vlerës për llogari të ALUIZNI-t. http://gazeta-shqip.com/lajme/2014/07/04/ligji-legalizimi-fshatrave-turistike-perfitojne-15-mije-vete/

Albaniens dreister Betrug der Neuzeit “Belle Air” Debakel des Lulzim Basha, bleibt juristisch ungesühnt

Argita Berisha’s and Lulzim Basha’s: Fraud and Pryramid Company: “Belle Air”

Wegen Verseuchung muss die Durres Bevölkerung erneut Urlaub in anderen Orten machen

Homage auf die grossen Grundstücks Betrüger und Gangster aus der Fatos Nano Regierung, mit dem damaligen Bau- und Tourimus Vize Minister Artan Lame, von dem exact Nichts zuerwarten.

Gazmend Zeneli, in 2005 Chef der Grundstücks Behörde, verkaufte 2005 (also kurz vor dem Regierungs Wechsel) grosse Land Grundstücke weit unter dem Einstands Preis! Der Schaden beläuft sich auf 500.000 $
Damals war der komplette Staat, inklusive der Polizei so ziemlich von Kriminellen Banden kontroliert, welche sich den Staat aufteilten. Nun hat die Task Force Staatsanwaltschaft wie auch bei anderen Betrügereien und Tendern, die Ermittlungen aufgenommen


Gazmend Zeneli
29 Maj 2010 - 16:12 | Shqiperi
TRANSLATE Perktheje lajmin ne gjuhe te tjera

Hetimi në hipotekë Ish-drejtori nën akuzë për shitje të dyshimta
Hetimi në hipotekë Ish-drejtori nën akuzë për shitje të dyshimtaTIRANË- Pas një hetimi të nisur nga Task Forcë e Prokurorisë së Tiranës në Hipotekë është zbuluar një shitje e dyshimtë trualli. Shitja është bërë në vitin 2005, në kohën kur ky institucion drejtohej nga Gazmend Zeneli.
Task Forcë e ka thirrur ish-drejtorin e përgjithshëm Zeneli sit ë pandehur në këtë ngjarje ku dyshohet të jetë abuzuar me cmimin shtetëror.

Sipas burimeve që konfirmojnë lajmin, shkelja konsiston në shitjen nën kosto të 5 mijë metra trualli.

Gjithashtu, mësohet se dëmi që i është shkaktuar shtetit nga kjo shitje shkon në 500 mijë dollarë. Hetimet për këtë ngjarje abusive vazhdojnë.
(m.a/BalkanWeb)

7/17/2014

Albaniens Präsident: Bujar Nishani (shpella e njeriut)tritt als Schutzherr, der Diplomaten Mafia auf,

Filed under: — Gjoka @ 2:59 pm

Der Diplomatische Dienst ist eine Langzeit Kathastrophe in Albanien, wobei Drogen Schmuggel dazu gehört, ebenso Geldwäsche und die Posten werden teilweise verkauft, oft auch illegal vergeben an Klientel der eigenen Familie und andere Gangster Gruppen und Verbrecher Clans.

Der Präsident weigert sich 3 Botschafter abzuberufen, welche teilweise viele Jahre als Botschafter im Ausland tätig sind, und in illegale Aktionen und Spionagel verwickelt sind. Die Besorgung gefälschter Dokumente, ist ein Grund, warum soviele Botschafter so reich sind, wobei die Liste ziemlich lange ist.

Bujar Nishani
zerstörte nicht nur den Polizei und Justiz Apparat und verkaufte mit Salih Berisha an Kriminelle und Hirnlose diese Posten, sondern will auch den Diplomatischen Dienst zerstören. Eine Art Anarchisten Kultur der Taliban betreibt dieser sogenannte Präsident Bujar Nishani, der mit seiner Klientel Politik, seinen Lügen und Betrug den kompletten Staat zerstörte, mit seinen Justiz Machenschaften und Sigurime Gangstern mit gekauften Ausländischen Jusitz Bringer Missionen. Die Justiz Mafia mit Elvis Cefa und Gjin Gjoni läuft Amok: Vorlage des neuen Gesetzes für Richter . Die EU Justiz Missionen, mit ihrem Anarchisten, welche die komplette Justiz an die Mafia verkauften und 100 Millionen € im Schornstein verrauchten.

Bujar Nishani Botschafter
Tre ambasadorë të përfshirë në trafiqe, transaksione të dyshimta dhe spiunazh, Nishani refuzon t’i largojë
Tre ambasadorë të përfshirë në trafiqe, transaksione të dyshimta dhe spiunazh, Nishani refuzon t’i largojë
Shërbimi diplomatik shqiptar po merr konturet dhe hijen e një sekti të dyshimtë, fijet e padukshme të të cilit lëvizen nga kupola e SHQUP-it. Zyrtarët e ambasadave shqiptare në vendet më të rëndësishme të botës janë mbushur me pensionistë, spiunë, trafikantë, kamikazë politikë, familjarë të PD, me dhëndurët, vajzat, hallat, tezet, dajat, gratë dhe klientët e pushtetit që u rrëzuan në 23 Qershor. Shumica e ambasadorëve njohin Sali Berishën si president, kryeministër dhe kryediplomat, ndërsa të tjerë presin qetësisht të konsumojnë ditët e mandatit që u kanë mbetur. Disa të tjerë, sipas një qarkoreje sekrete të Berishës, mbrojtën vrasjet e 21 Janarit në vendet përkatëse, u angazhuan në një luftë të paprecedentë kundër Partisë Socialiste, bojkotuan kryeministrin Rama, i bënë thirrje të distancohet nga neobllokmenët dhe Gramoz Ruçi, ndërsa sot bëhen pengesë serioze për reformën në shërbimin diplomatik dhe për zbatimin e angazhimeve të mazhorancës në politikën e jashtme. Disa të tjerë u vendosën gjoba shqiptarëve në këmbim të shërbimeve të parashikuara me ligj, ndërsa zhvilluan tendera, duke vjedhur paratë e shqiptarëve. Por, kjo duket se është vetëm maja e ajzbergut. Të paktën tre ambasadorë shqiptarë janë përfshirë në trafiqe, në veprimtari spiunazhi kundër interesave të Shqipërisë si dhe në transaksione të dyshimta. Bëhet fjalë për implikimin e një ambasade në trafik droge, si dhe për përfshirjen e një ambasadori në një ndër vendet më të rëndësishme të botës, në transaksione të dyshimta, çka ka çuar edhe në ngrirjen e llogarive bankare nga autoritetet e vendit ku shërben. Ndërkaq, për një tjetër ambasador, ka indicie se është përfshirë në veprimtari spiunazhi, kundër interesave të Shqipërisë. Shqetësimet për implikimin e disa ambasadorëve në veprimtari të jashtligjshme, sipas burimeve, janë shprehur edhe në mbledhjet e fundit të Komisionit për Politikën e Jashtme, komision i cili ka miratuar disa kandidatë për ambasadorë. Pikërisht, për nivelin e përfaqësimit të Shqipërisë në shërbimin e jashtëm, disa ditë më parë, në Komisionin e Jashtëm, ka raportuar ministri Ditmir Bushati.

Nishani vijon rezistencën

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani, vijon rezistencën përballë kërkesave dhe presionit të shumicës në pushtet, duke mbajtur në krye të ambasadave, ambasadorët e Sali Berishës, në kundërshtim flagrant me ligjin për shërbimin e jashtëm. Në tavolinën e kreut të shtetit janë disa lista me ambasadorë që duhet të lirohen nga detyra për arsye të daljes në pension, të përfshirjes në veprimtari politike, të mbarimit të mandatit, të implikimit në veprimtari të jashtligjshme etj.

Kandidaturat e reja

Komisioni për Politikën e Jashtme ka shqyrtuar dje kandidaturën e Ernal Filos, kandidat për Ambasador i Jashtëzakonshëm e Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Malin e Zi, rezident si dhe kandidaturën e Ermal Muças, kandidat për Ambasador i Jashtëzakonshëm e Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Emiratet e Bashkuara Arabe, rezident. Dy ditë më parë, Komisioni për Politikën e Jashtme seancë dëgjimore me z. Eduard Sulo, kandidat për Ambasador i Jashtëzakonshëm e Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Republikën e Arabe të Egjiptit, rezident, si dhe Ambasador i Jashtëzakonshëm e Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Republikën e Arabe të Sirisë, në Mbretërinë Hashemite të Jordanisë, Xhamahirinë e Madhe Arabe Popullore Socialiste të Libisë, Shtetin e Palestinës, Republikën Libaneze dhe në Republikën e Sudanit, jo-rezident.

Arta Dade për diplomacinë

Kryetarja e Komisionit, Arta Dade, u shpreh se shteti ynë do të jetë i pranishëm përmes prezencës diplomatike edhe në këto zona të cilat kanë vëmendje të aktorëve globalë të rëndësishëm të politikëbërjes. “Unë besoj se qëndrimi i shtetet tonë në një linjë me ata partnerë që ne i konsiderojmë edhe strategjikë,sigurisht që do të jetë pak më e lehtë edhe për t’u orientuar. Në mënyrë të veçantë mua më tërhoqi vëmendjen ajo që ju thatë që përmes prezencave tona diplomatike ne duhet të bëjmë dhe analizat dhe prognozat përkatëse, gjë e cila mungon atje ku nuk kemi kapacitetet e kualifikuara për ta bërë këtë gjë. Jam e bindur që ju si ambasador do ta bëni edhe këtë detyrë dhe kjo është një domosdoshmëri për t’u orientuar drejt në qëndrimet publike të shtetit shqiptar dhe të përfaqësuesve tanë të politikës së jashtme. Sepse është një rajon që është pranë nesh, një rajon që afekton edhe zhvillimet në rajonin ku Shqipëria bën pjesë dhe në mënyrë të veçantë në Mesdhe ka një vëmendje gjithnjë në rritje nga BE dhe nga aktorë të tjerë globalë”, theksoi znj. Arta Dade.

Ambasadorët nuk njohin grupet e miqësisë

Ambasadorët e emëruar nga Sali Berisha dhe Bujar Nishani në vend më të rëndësishme të botës, nuk njohin mazhorancën qeverisëse dhe grupet e miqësisë mes Parlamentit të Shqipërisë dhe parlamenteve të shteteve të tjera. Si në çdo fillim legjislatura, Kuvendi i Shqipëri ka ngritur grupet e miqësisë me parlamentet e vendeve të tjera. Por, ndërkaq, Shqipëria duket se është i vetmi vend në Evropë që ka ngritur një grupet e miqësisë, por një hap i tillë nuk është marrë nga vende e tjera. Në këtë kuadër nuk kemi të bëjmë me grupet e miqësisë, por me grupet e vetmisë diplomatike, për shkak të mosangazhimit të ambasadorëve për të njoftuar parlamentet e vendeve përkatëse se Shqipëria ka ngritur një grup miqësie për vendin që shërbejnë. Skandali është denoncuar dje nga deputeti i Partisë Socialiste, Namik Dokle, në Komisionin e Jashtëm. “Të gjithë përmendim diplomacinë parlamentare, por asnjë ambasador nuk është angazhuar. Ne kemi ngritur grupet e miqësisë. Pala tjetër nuk i ka ngritur, pasi ambasadorët nuk kanë informuar vendin ku shërbejnë. Këtu përjashtohet vetëm Italia, SHBA dhe Gjermania”, ka deklaruar Dokle. Adriatik Doçi

Thursday, July 17, 2014 - 08:04
- See more at: http://www.sot.com.al/politike/

7/9/2014

Bußgelder für Illegale und Beschlagnahme u.a. von 20.000 Flaschen Bier an den Stränden von Durres

Filed under: — Zogaj Leku @ 8:49 pm

Steuer Kontrolle, wobei die Steuer Kontrolle vor einem Jahr Nichts gegen Illegale unternahm, nur gegen angemeldete Firmen, Bußgelder verteilte, wenn man angeblich nicht eine Erklärung für die Angestellten abgab, oder noch besser dann die Bankkonten beschlagnahmte. Illegale fuhren immer wesentlich besser als angemeldete Firmen in Durres.

406 Bußgelder gegen illegale Firmen an den Stränden, 20.000 Flaschen Bier wurden beschlagnahmt, 3.600 Flaschen Wein und Whiskey, Strand Schirme etc. und andere Werte von 76.000 €! Alle Firmen hatten keine Registrierungen, oft total illegal an den Stränden, wo der Freund von Sokol Olldashi Dritan Burgaj, einer der dümmsten Neu Ganoven ist in Durres und im Hafen natürlich, mit dieser Anlage, welche die Kosovo Mafia einmal baute von Lulzim Berisha. Bußgelder für Leute, welche ihre Angestellten nicht angemeldet hatten, was durchaus normal ist, aber bis heute wirklunglos. Die Illegalen oft Poltiiker haben den Tourismus zerstört und echte Unternehmen schwer geschädigt. Die Illegalen Hotel und Lokal Besitzer zahlten nie Strom und Wasser, wo teilweise seit Jahren hohe Geldbeträge offen sind. Man bezahlte nur an Politiker als Schutz, wie in einem billigen Erpressungs Krimi.

Diese Mafia rund um illegales Bauen, zerstört die Küste und macht weiter. Die Justiz, Präfektur reagiert nicht einmal, identisch die Minister, wenn man auf das Problem der Erosion hinweist.

7/7/2014

Gibt es bald wieder Tode im Durres “Tourismus” der Anarchie?

Die illegal besetzten Grundstücke der Politiker, Minister, Abgeordneten vor allem von Berisha zuletzt. werden im Internet auch zum Verkauf angeboten für 5 Millionen €, obwohl alle Dokumente gefälscht sind gerade an der Durres Küste und zuletzt die Kallmi Srände, Alles zu 100 % zusammen gefälscht mit Hilfe von korrupten Mafia Richtern wieder und direkt durch das von der Mafia übernommene MTKRS Ministerium, was von den Dümmsten Kriminellen direkt geleitet wurde, wie Ferdinand Xhaferrie, Aldo Bumci, oder K. Papunje, der erneut Kultur Beauftragter der Stadt Durres ist.

http://stoprrenimit.com/wp-content/uploads/1379015417-533x400.jpg

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-xpa1/t1.0-1/s320x320/1524663_10202517125839758_1399944937_n.jpg

Direkt daneben natürlich der Mafia kontrollierte Schmuggler Hafen: Porto Romana, der für Auftrags Morde bekannt ist und der ebenso von der Raiffeisenbank gepfändet wurde, weil er bankrott ist.

Gas Monopole: Der Geschäftsmann: Ilir Karcini, wurde als Auftraggeber für Morde verhaftet

Dritan Burgija, Firma Leda 2007 im Hafen Durres Haupt Financier der PD Mafia rund um den Hafen Durres

Dritan BURGIA, ein billiger Mafiosi des Drogen Schmuggels aus dem Hause des Sokol Olldashi hatte dann ebenso eine Import und Export Firma im Hafen Leda 2007, der zum Bykylbaschi Verbrecher Kartell ebenso gehört, soll in diesen Tagen eventuell PD Vorsitzender in Durres werden. Ein Machtkampf der dümmsten Ortsfremden Clans, welche sich in Durres angesiedelt haben.
Dei hohe Staats Aufsicht hat inzwischen festgestellt, mit einem grossen Report in vielen Details, das alle Liznezen mit Korruption, Joint Venture Partnerschaften einer korrupten Hafen leitung und des Transport Ministeriums vergeben wurden.

Shuaipi Mafia Durres drugs bari
Illegaler Terroristen Bau der Gangster Familie Shuaipi, mit Hilfe der kriminellen Polizei- Justiz und Polizei Banden von der Taliban Stadt Durres.

Profi Gangster Bledar Shuiapi mit seiner illegalen Anlage in der Zone Touristik, wo ein Biotop zerstört wurde.

PD Drug Boss: Dash Melcani, illegal constrction

PD Drug Boss: Dash Melcani, illegal constrction an den Stränden von Kallmi, Nord Durres

Durrës. Gjobiten 404 firma në Plazh, konfiskohen 76 mijë euro mallra

· Përfundojnë në depot e Tatimeve 20 000 mijë shishe birrë, 3 600 shishe uiski e vere, prona të luajtshme

DURRËS, 9 korrik 2014 – Javë “e nxehtë” fiskale për ata operatorë turistikë të Plazhit të Durrësit që punojnë në të zezë.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton se Hetimi Tatimor ushtroi kontroll 7-ditor në subjektet private në zonën e plazhit Durrës,

Kështu u penalizuan 404 subjekte si dhe u arrit të licencohen 159 subjekte në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit, çka do të thotë rritje e ndjeshme e numrit të punonjësve të përfshirë në skemën e sigurimeve shoqërore.

Veç kësaj, u konfiskuan 20 000 mijë shishe birrë pa fatura, 3 600 shishe uiski e vere, prona të luajtshme, me një vlerë rreth 10 500 000 lekë (76 mijë euro).

Drejtoria e Hetimit Tatimor falënderon durrsakët për denoncimet e bëra në administratën tatimore dhe siguron të gjithë qytetarët se çdo rast i denoncuar prej tyre, do të vlerësohet me seriozitet, duke ruajtur konfidencialitetin e plotë.

Në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Turizmit, po punohet për çertifikimin e listës së çmimeve në të gjitha subjektet tregtare të hotelerisë dhe restoranteve, ku listat e certifikuara do kenë logon e dy institucioneve.

Shënim: fotoja, mirësjellje e Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve

/th. m. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/ekonomia/

Durres Mafia mayor
Durres ist Anarchie Stadt, wo keine Gesetze gelten und der Stadt- und Bezirksrat nur ein Mafiösen Instrument ist, um Gelder zuverteilen und jede Ausschreibung getürkt ist, wie rund um Lizensen aller Art. Titel Story: 10.7.2014

Grundstücke werden zum Verkauf angeboten, trotz gefälschter Papiere, mit immer den selben Methoden. Deutsche sind aktiv an diesem Betrug beteiligt, mit der Kosovo Mafia, welche Tausende von Hektar Land schon in Plepa – und Golem illegal verkauft hat und ebenso in Shengin sehr aktiv ist. Elvis Cefa, gegen den viele Anzeigen schon in Tirana gestellt, sind, beim EU Menschenrechts Hof Akten kundig, hat wie so viele dieser Gangster auch in Durres 10.000 qm gestohlen.

Der dreisteste Küsten Grundstücks Betrug an der Albanischen Küste bei Velipoje – Shengin, mit Deutschem Makler, natürlich ein Lobbyist des DAW, wo bis heute die 8 für 2,5 Millionen € ausgebildeten Kommunal Experten (der GTZ)gesucht werden.

Immobilienkauf im Ausland, was oft im Desaster endet

1/1/2014

Der Präfekt von Durres, bereitet mit 4 Arbeits Gruppen, die Anzeigen und den Abriss gegen die vielen illegalen Bauten vor

Cod. 6117

Vendita Terreno agricolo, Albania, Durazzo, Durres, Durres, Kallmi-For sale Farmland, Durres, Durres, Albania, Durres, Kallmi

5.020.000,00 EUR
Vendita
Terreno agricolo

10000 m²
Kallmi sito – un appezzamento di terreno al di fuori di Durazzo, la città e porto principale attrazione turistica in Albania. UBICAZIONE Molto comoda…
Kallmi site – a land plot outside of Durres, the main port city and touristic attraction in Albania.
LOCATION Very convenient location, only 2 kilometers away from the center of the city yet a quite place due to natural barrier in the form of a hill. A great place that provides privacy and easy access to city entertainment at the same time. The property is in one large continuous block 30 m wide and 334 m long, running as a single strip from the top of the hill to the water line.
The water, differently form other sites of Adriatic sea in Albania and other countries is very clean and sand very curative. View of the sea is beautiful.
…………………………..

http://albania.realigro.com/for-sale/farmland/durres-1/6117.html

Die Kallmi Strände und Küste ist direkt von Ministern, Abgeordneten, Politiker gestohlen worden, wo Satelliten Fotos, wie in der Currila ein Massaker an der Küste zeigt im Tourismus National Park und daran direkt Ministeriums Administrative.

Abuzimi me ligjin 75011, në Kallm morën tokë deputetë, politikanë e qeveritarë

Posted By Artur AJAZI On 02/07/2014 @ 11:32 In Rrethet | No Comments

Një nga zonat më të virgjëra të bregdetit ka dal jashtë funksionit. Ja kush abuzoi me tokat në bregdet

Prej gati 2 muajsh, Kallmi, vendi turistik më joshës në bregdetin e Durrësit, duket se ka tërhequr vëmendjen e qindra e mijëra turistëve vendas dhe veçanërisht atyre të huaj. Sipas statistikave të marra në zyrën e Zhvillimit të Turizmit në Prefekturën e Durrësit, rezulton se mbi 20 mijë turistë nga vendi dhe rajoni, parashikohen të kalojnë pushimet në plazhin e virgjër të Kallmit gjatë muajve korrik- gusht 2014. Kjo e deklaruar edhe nga agjencitë turistike në qytetin e Durrësit. Por duket se bukuria dhe perspektiva e kësaj zone bregdetare kaq të bukur dhe premtuese, ka zgjuar prej disa muajsh edhe interesimin e ndërtuesve, nga plazhi me rërën e pastër dhe ajrin kurues të Kallmit. Duke u interesuar në Kadastrën e qarkut të Durrësit mësuam se sipërfaqet e tokave në Kallm, rezultojnë të ndara një pjesë sipas ligjit 7501, dhe një pjesë tjetër nga shorteu i vitit 1996. Por sipas specialistëve të Kadastrës, në 8 vitet e fundit, atje përfituar tokë edhe mjaft ish-zyrtare dhe qeveritarë, duke i certifikuar si pronë të tyre ato. Ata që kanë përfituar sipas variantit janë ish-pushtetarë të djeshëm apo njerëz influentë pranë politikës. Me përfundimin e studimit urban të Zonës- B, ku bën pjesë edhe Kallmi , pritet të nisë puna për urbanizmin e këtij territori, do të dalin në shesh edhe abuzimet me trojet e Kallmit. Bregdeti i Kallmit, nga pikëpamja gjeografike ndodhet në pjesën veri-perëndimore të qytetit të Durrësit. Ajo përfaqësohet nga një kodër e butë e cila përfundon në bregdet duke krijuar plazhe të vogla të cilët ndodhen nëpër gjire shumë të këndshme. Lartësia e kodrës së Kallmit është 89 m. Ndërsa bregu i detit është vazhdim i atij të Currilave. Kallmi lidhet më në veri me plazhin e Porto Romanos. Pjesa e Kallmit e cila sheh nga deti ka një sipërfaqe prej 150 ha ose 1.500.000 metra katrore. Ky sistem natyror ka një florë dhe faunë të larmishme pasi ende dora e njeriut nuk ka nisur fenomenin e bunkerizimit sikurse ka bërë me Plazhin dhe Golemin. Janë të pakët banorët e qytetit të Durrësit të cilët e dinë historinë e pronësisë së Kallmit. Ky territor i cili në letra i përket Bashkisë së Durrësit, përpara viteve ‘90 ka qenë pjesë e NB Spitallë. Pas ndryshimeve të mëdha social politike në vitet ‘90 në vendin tonë, kjo tokë ju nënshtrua ndarjes sipas ligjit 7501 duke u trajtuar si tokë bujqësore. Kështu që edhe sot e kësaj dite kjo tokë nuk trajtohet si tokë truall por si tokë arë. Legjislativi nuk ka vendosur që ta transformojë këtë sipërfaqe në tokë truall pasi është pjesë e qytetit dhe jo e fshatit.

Abuzimi me tokat e Kallimit

Në Kallm, kanë troje politikanë, deputetë, qeveritarë, e njerëz të shtresa të ndryshme të shoqërisë. Kanë dhe marrja apo blerja e tyre tek disa prej tyre mbetet e dyshimtë. Në bashki asnjeri nga zyrtarët e saj nuk është në gjendje që të japë sqarime të sakta se sa është sipërfaqja e tokës së ndarë për ish punonjësit e fermës të cilët morën në pronësi territore nga kjo ekonomi dhe sa janë pronarët e vërtetë, të cilët Komisioni i Kthimit dhe Kompensimit të Pronave u ka kthyer tokat në Kallm. Sipas burimeve zyrtare mësohet se “nga sipërfaqja prej 150 ha, një pjesë e mirë e saj nuk ju dha ish -punonjësve të NB Spitallë dhe as pronarëve të ligjshëm, por me vendime të komisionit të ndarjes së tokave duke falsifikuar edhe letrat ju është dhënë personave të fuqishëm të pushtetit dhe të politikës si dhe të atyre që qëndrojnë pranë tyre. Manovrimet se si janë u realizuan abuzimet me trojet e Kallmit, qytetarët e Durrësit do t’i mësojnë pasi të përfundojë studimi urban i zonës –B, ku bën pjesë edhe Kallmi. Ndërtuesit realisht janë ajo kategori sociale e biznesit, të cilëve pak ju intereson mënyra se si klientët e tyre që disponojnë troje janë bërë pronarë të sipërfaqeve truall. Për ndërtuesit mjafton që dokumentet e trojeve të jenë të vlefshme ligjërisht dhe ata të mund të ndërtojnë, si dhe miratimi nga KRRTRSH e projekteve të zbatueshme atje. Tani ata kanë hedhur vështrimin mbi Kallmin, duke pritur përfundimin e studimit të pjesës tjetër të Durrësit që të nisin nga puna bashkë me pronarët e tokave edhe në Kallm. Realisht Kallmi bën pjesë në zonën -B të qytetit të Durrësit, kurse zona -A është qendra urbane e Durrësit. Ajo shtrihet nga Porti Detar, Muzeu Arkeologjik, Parku Sportiv deri te Hipoteka. Kjo zonë i është nënshtruar një studimi urban nga një studio e specializuar italiane, studim i cili është miratuar edhe nga KRRTRSH. Sipas këtij studimi me pak fjalë ndërtimet e reja kufizohen në mënyrë të ndjeshme në këtë zonë. Ndërkohë BB, ka nisur të kryejë studimin e zonës- B, e cila do të ndezë dritën jeshile për ndërtime në disa lagje dhe pjesë të qytetit. Atje bëjnë pjesë edhe Kallmi. Durrsakët shpresojnë se Kallmi shumë shpejt do të kthehet në një plazh ditor dhe ata më në fund do të gjejnë një vend për të qenë për të bërë banjë. Pas përfundimit të studimit urban, qeveria Berisha ka në plan ndërtimin e një rrugë në Kallm e cila do të përshkojë kodrën dhe do të lidhet me Spitallën. Specialistët e turizmit shprehen të sigurt se ashtu si edhe Gjiri Lalëzit, edhe Kallmi, në sezonin e ardhshëm veror 2015, do të jetë epiqendra e turizmit për qarkun e Durrësit, për vetë rëndësinë dhe vlerat e veta.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

http://gazetatelegraf.com/abuzimi-me-ligjin-75011-ne-kallm-moren-toke-deputete-politikane-e-qeveritare/

Durres Kalmi

Alles neu parzellierte Grundstücke (Kalmi Strände) , welche mit gefälschten Papieren

 

http://www.startourism.eu/images/listbox/Albania/Beach%20area%20(Kallmi%20Beach).jpg

Kallmi Mafia

 

Cod. 6117

Vendita Terreno agricolo, Albania, Durazzo, Durres, Durres, Kallmi

5.020.000,00 EUR
Vendita
Terreno agricolo

10000 m²
Kallmi sito – un appezzamento di terreno al di fuori di Durazzo, la città e porto principale attrazione turistica in Albania. UBICAZIONE Molto comoda…

Currilla, Kallmi Strände, wo es Hundert neue Construcitonen gibt im National Park Tourismus, mit totalem Bau Verbot.

Die Durres PD Mafia, soll doch einmal ihre Banden erklären, aus prominenten Verbrecher und Drogen Clans, inkusive sogenannter Polizei Kriminall Direktoren, welche vor allem am Wochenende auftauchen und u.a. das Splendid bei der Universität gezielt besuchen und die anderen illegalen Verbrecher Lokale in den Oeffentlichen Straenden.

Durres Mafia Lokale, Currila, Erosion

Durres Mafia Lokale, Currila, Erosion

Durres Erosion, Mafia Lokale

18. Juli 2013
Die Erosion zerstörte auch im Meer, die Fisch Gründe, denn dort ist eine Fischerei Schutz Zone und der neue Umwelt Minister Lefter Koka, will nun aufforsten. Ebenso gibt es grosse Probleme seit 10 Jahren mit der Einfahrt im Handels Hafen, im Touristik Hafen, weil Millionen Tonnen, Lehm, Bau Aushub Bau Schutt ins Meer gekippt wird, durch die Bau Mafia, was bei der Familie des Spartak Braho und Lefter Koka (Nard Koka) anfängt.
Das Mafia Rathaus von Durres mit Vangjush Dako, hat ebenso versucht, die Stadt Grenze in die private Touristik Zone zuschieben, was natürlich besonders lukrativ ist, bis das Verbrechen angezeigt wurde, warum die Stadt Mafia, bauen lässt, wo sie Nichts zu Sagen hat:

Warum man in Durres, Terroristische Überfälle auf eine der wenigen privaten “Zone Touristik” organisierte und die Bäume fällte, mit neuen Abwässern durch die Sokol Kazazi und Agim Hoxha, wie Shuiapi Verbrecher Banden, ist Welt Rekord an Kriminalität einer Regierung.

Bekannte Verbrecher, mit Arbeiten des Rathauses, zerstören die letzten Touristik Zones, Grundstücke, wertvollsten Biotope und Wälder an der Küste in der Currilla.

Der Kabinetts Chef von Berisha, zerstört mit Feuer ein Biotop mit Wasser auch im Sommer in den Lehm Bergen und will dort bauen. Ourel Bylykbashi, dümmer wie ein Tier.

Oerd Bylykbashi Mafia: drugs, money laundering, fals documents
Oerd Bylykbashi Mafia: drugs, money laundering, fals documents
4/24/2009

Der höchste Bau Polizist und Aufseher Herr Oerd Bylykbashi wird der Korruption in Albanien bezichtigt

Bledar Shuiapi drug mafia, bari, shabani mafia, shiak durres
Bledar Shuiapi drug mafia, bari, shabani mafia, shiak durres
Mit Vorsatz zerstört: Die Currilla; Rrëshqet kodra në Currila, këmbana e rrezikut të mjedisit nuk dëgjohet

Bereits 2004, gab es gigantische Skandale in Durres, rund um den Profi Verbrecher Vasil Hila, die Buergermeister Lefter Koca, Miri Hoti (ein Ilir Meta Mann), wo 25 Haft Befehle ausgestellt wurden und zu 15 Jahren Haft ein Vasil Hila verurteilt wurde, der inzwischen wieder frei ist. aus

11/20/2013

Wird Lefter Koka wieder Bürgermeister in der Beton Taliban Stadt Durres, wo die dümmste Mafia nur regiert!

Nis studimi i Waterfront-it. Mendohet krijimi vijës re bregdetare Port-Kallm

Posted By Artur AJAZI On 14/05/2014 @ 11:32 In Sociale | 1 Comment

Bashkia, do t’i kërkojë Ministrisë së Turizmit heqjen e licencës për sipërmarrësin gjerman që nuk zbaton projektin

Ka nisur në Durrës studimi i një vije bregdetare me plazhe dhe miniporte për varkat dhe motoskafët në pjesën perëndimore të qytetit, që do të shërbejë ndoshta edhe për sezonin veror 2014. Ajo do të jetë zona me plazhe për banorët e qytetit, të cilët kanë nisur t’i largohen plazhit të vjetër. Po në këtë studim, bashkia do t’i kërkojë Ministrisë Turizmit edhe heqjen e licencës për sipërmarrësin gjerman, i cili ka 19 që ka marrë truall bregdetar në Currila për të ndërtuar një port jahtesh e që në realitet ka krijuar vetëm një zonë të rrethuar me gurë. Projekti për vijën bregdetare Port-Kallm është i pari në këtë pjesë të Durrësit dhe do të realizohet nga specialistë të këtij institucioni brenda vitit 2014. Projekti quhet “Vvaterfront” dhe ka për qëllim transformimin e kësaj pjese të bregdetit në një kompleks turistik për banorët e qytetit të Durrësit. Bashkia e Durrësit ka parashikuar hartimin e një projekti i cili përfshin studimin e vijës bregdetare që nis nga pjesa e jashtme e portit detar e që shkon deri në Kallm. Vija ka gjatësi 4 km dhe në pjesën më të mirë të saj është ende e pashfrytëzueshme. Qëllimi i këtij projekti është disaplanësh ai synon të shtojë sipërfaqet e plazheve për banorët e Durrësit, të krijojë mundësi për biznesin detar nëpërmjet ndërtimit të porteve për ankorimin e varkave dhe motoskafëve përfshirë edhe jahtet si dhe të ndërtimit të pistave detare si dhe të tjerave elemente që mund të ketë një bregdet. Projekti është konceptuar të realizohet në 2 faza, ku në fazën e parë do të realizohet studimi në letër dhe në një fazë të dytë do të nisë zbatimi i tij pjesë-pjesë në vartësi të sigurimit të fondeve. Ky projekt është ndërmarrë një kohë kur rritja e popullsisë në Durrës si dhe betonizimi i plazhit të vjetër dhe të atij të Golemit kanë evidentuar nevojën për krijimin e hapësirave të reja për plazhe dhe të një infrastrukture të re për banorët. Në vitin 1994 , Ministria e Turizmit në bashkëpunim me atë të Transporteve i dhanë të drejtën e ndërtimit të një porti jahtesh në zonën e Currilave një sipërmarrësi gjerman i cili bashkë me lejen ai siguroi edhe titullin e subjektit të favorizuar që do të thotë më pak taksa si në degën e tatimeve ashtu dhe në doganë. Por edhe pse kanë kaluar mbi 15 vjet që nga ajo kohë, sipërmarrësi gjerman i cili ka marrë jo pak por 8 ha bregdet dhe ujë, nuk ka ndërtuar asgjë. Janë hedhur në det gurë dhe objekte të tjera inerte dhe ende nuk është ndërtuar asnjë metër kalatë duke dëmtuar në këtë mënyrë mjedisin detar. Atij i është hequr titulli i “subjektit të favorizuar” dhe megjithatë gjërat nuk ndryshuan.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/nis-studimi-i-waterfront-it-mendohet-krijimi-vijes-re-bregdetare-port-kallm/

http://gazetatelegraf.com/nis-studimi-i-waterfront-it-mendohet-krijimi-vijes-re-bregdetare-port-kallm/

Über die Verbrechen des Elvis Cefa berichteten wir vor Jahren in den Grundstücks Betrugs Sachen, darunter direkt auch Ourel Bylykbashi Mafia Elvis Cefa wurden vor der Straf Verfolgung weg befördert zum HCJ und hatte damit Immunität unter Bujar Nishani im Berisha System

40 dosje për përvetësim pronash dhe legalizime shkojnë në prokurori, të implikuar ish-drejtorë dhe familjarë të PD

40 dosje për përvetësim pronash dhe legalizime shkojnë në prokurori, të implikuar ish-drejtorë dhe familjarë të PD

Die Klein Bus Mafia in Albanien

Filed under: — Sarah_HrNje @ 3:12 pm

Fahrer Flucht vor der Polizei mit Passagieren. Betrug ohne Ende. Viele Fahrer haben nur gefälschte Führerscheine, mit der Folge von schweren Unfällen. Lizensen werden nie beantragt, weil man Analphabet ist und zu den Banden gehören, welche sich irgendwo illegal angesiedelt haben.


Skandal me furgonat, vjedhin dhe braktisin pasagjerët

Posted By Klara CAUSHI On 08/07/2014 @ 11:32 In Kryesore,Sociale | No Comments

Flet av. Altin Goxhaj: Po vidhen hapur konsumatorët shqiptarë. Policia të marrë masa!

Vjedhje të hapur ndaj konsumatorit i ka cilësuar kreu i Zyrës së Mbrojtjes së Konsumatorëve, z. Altin Goxhaj rastet skandaloze që po ndodhin së fundmi me udhëtarët, të cilët zgjedhin ende shërbimin e transportit me furgon për të udhëtuar. Megjithëse tashmë u bënë muaj që pas bllokimit të qarkullimit të furgonave, këta të fundit kanë zgjedhur rrugën ilegale për të punuar. Me gjithë vështirësitë e shumta që u hasën pas bllokimit të qarkullimit të furgonave, për mungesë automjetesh për të lëvizur, janë një sërë problemesh të tjera që po rëndojnë mbi qytetarët shqiptar. Një ndër to ka qenë dhe rritja e çmimit të biletës. Por, së fundmi është vejtur një rikthim i qarkullimit të furgonëve në mënyrë ilegale, ku shoferët përdorin manovra të tilla për t’i shpëtuar policisë, siç është dhe marrja e emrave shënim të pasagjerëve dhe paraqitja e tyre policisë për të treguar se janë të prenotuar në mënyrë private. Shpeshherë për t’ju shmangur policisë kanë rrezikuar dhe jetën e pasagjerëve, nga një aksident i mundshëm. Por, rasti i fundit më skandaloz, i bërë publik nga z. Goxhaj është ai i një nënë me fëmijë të lënë në mes të rrugës nga shoferi i furgonit në orët e vona të mbrëmjes. Sikur të mos mjaftonte kjo, në mënyrë të papërgjegjshme, shoferi i mbajti pagesën e biletës dhe i mori me vete dhe bagazhet. Më poshtë mund të lexoni letrën e plotë të qytetarit nga Vlora drejtuar kreut të ZMK-së.

“Zoti Altin, po ju shkruaj për një ngjarje që i ndodhi nuses time dje për një udhëtim me mikrobus, për në Vlorë. U nis me dy fëmijë të vegjël, pasi nuk kishte autobus. Te ura e Sheqit, pa hyrë në Fier i çahet goma dhe duhet të prisnin një shofer tjetër qe t’i sillte një gomë. Vajti ora 7 e mbrëmjes dhe asgjë. Vjen një mikrobus tjetër, shoku i tij, ku për kamuflazh kishte vendosur një tabelë “Dëshmitarët e Jehovajit”, për t’u mos ndaluar nga policia, për në Vlorë. Meqë kishte fëmijë pasagjerët dhe shoferi i thanë të marrë nënën me fëmijë. U nisen dhe pasi kishte bërë një pjesë rruge i kërkojnë lekët për dy vende. Nusja kundërshton dhe i thotë të ndalojë që të vejë të marrë lekët të shoferi tjetër për pjesën e mbetur. Lë fëmijët në makinë dhe niset me vrap tek makina tjetër. Me një gjendje pa frymë nga vrapi i madh ndeshet me kundërshtimin e shoferit për të dhënë lekët. Në këtë kohë shoferi i dytë nuk pret shumë dhe zbret fëmijët nga makina, duke marrë me vete një valixhe dhe një çantë të madhe të nuses e ikën. Mendoni gjendjen e një nënë, fëmijët shumë larg nga ajo, në mes të rrugës nacionale me një fluks të dendur makinash si ditë e premte, që nuk dinin si të vepronin. Niset nusja, një vajzë dhe një burrë pasagjer për të ndaluar makinat dhe për të marrë dhe fëmijët. Një tmerr i vërtetë! Pasagjerët i zë ora 9 duke pritur, por asgjë, kanë frikë të nisen me një rrotë mangët! Të detyruar nisen me 50 km në orë deri në Fier. Nga telefonatat që i bënë më parë shoferit të dytë, valixhet dhe çantën i kishte lënë tek një dyqan që i njihte shoferi. Nusja e detyruar, bashkë me fëmijët shkon tek një e afërm në Fier për të kaluar natën. Ja kjo është gjendja, shoferët e autobusit e kanë bërësi urban gjithë rrugën. Në vendet e para janë zënë nga udhëtarët që janë nga Kavaja, Rrogozhina, Lushnja, Fieri për të zënë vendet e para dhe ne të Vlorës rrokoshitemi në fund. Shoferët e mikrobusave janë bërë ilegalë dhe cuba për të mashtruar njerëzit. Nuk kalojnë më nga autostrada për tu mos u kapur, por nga rruga e Ndroqit që e bëjnë Durrës – Tiranë 1 orë e ca. Kush doli i fituar dhe kush doli i humbur këtu? Cilin ligj kanë zbatuar dhe cilin kanë shkelur? Të lutem publikoje, mundësisht në gazetë”.

Reagimi i av. Goxhaj: Po vidhen hapur konsumatorët!

Policia duhet të filloj hetimet për rastin në fjalë. Kështu është shprehur av. Goxha në një prononcim për “Telegraf”, duke shtuar se në këtë mënyrë po vidhen konsumatorët shqiptar. Ai shton se, ky nuk është rasti i parë, pasi udhëtarët shqiptar nuk disponojnë të dhëna për identifikimin e mjetit të transportit. “Kjo është vjedhje e hapur që i bëhet konsumatorëve nga një veprimtari e paligjshme transporti të palicencuar. Këtu Policia duhet të filloje hetimin për shumë akuza ku kryesorja është braktisja në mes të rrugës e disa fëmijëve që ti ke për detyrë tu ofrosh shërbimin e transporti dhe sekuestrimi i mallit. Në lidhje me pagesën mban përgjegjësi furgoni i parë, i cili duhet të kryente pagesën paraprakisht te furgoni i dytë. Kjo nuk është hera e parë, por si gjithmonë konsumatorët nuk disponojnë të dhëna identifikimi siç është targa e mjetit apo emri i drejtuesit të mjetit, dhe nga ana tjetër ky është një shërbim i palicencuar”,- është shprehur kreu i ZMK-së, z. Altin Goxhaj.

Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/skandal-me-furgonat-vjedhin-dhe-braktisin-pasagjeret/

Buss Fahrer mit Handy am Ohr, fährt den Llorga Pass, womit Alles über Bussfahrer in Albanien gesagt ist. Video


http://www.shqiptarja.com/home/1/video–shoferi-q–ka-n–dor–jet-n-e-pasagjer-ve—me-telefon-n–vesh-228274.html

7/4/2014

Entsorgungs Betrug: Die erfundenen Gift Müll Tonnen in der Porto Romana

Filed under: — Balkansurfer @ 12:48 am

Wenn die Albaner Mafia Geld braucht, erfindet sie ein Problem und besonders beliebt ist immer die Gift Müll Entsorgung in der Porto Romana, was ein total krimineller Hafen ist, wo sogar eine Firma Auftrags Killer beschäftigte.

Einer der grossen Weltbank Fehler war in 1991, als Erstes die damalige Chemie Fabrik in der Porto Roman zuschliessen. Man hätte die Leute für wenig Geld weiter beschäftigen können, damit die vorhandenen Materialen in Plastik Produkete umgewandelt werden und ebenso die vorhandenen Giftigen Grundstoffe, sicher zu entsorgen. Aber billig ist unerwünscht und eine sinnlose Planung. Seitdem ist die Porto Romana ein Projekt Friedhof, wo nur Geld gestohlen wurde. 1999 waren in der Gegend Flüchtlings Camps, etliche zur Show für die Geld Vernichtung, wo nur damals das THW gute Arbeit leisteten.

Die Gesundheits Direktion von Durres, hat nun dieses Problem erneut erfunden, weil “Albaner typisch” man Alles vergessen hat, das es viele Programme für die Entsorgung dort von Gift Müll gab.Wir zeigen nur das Weltbank Projekt (Cleaning Up and Revitalizing Porto Romano in Albania), hier in 2006, es gab aber noch viel mehr Projfekte, wo auch Deutsche Firmen vor Ort waren und den Giftmüll entsorgten. Diese Entsorgungs Programme der Weltbank sind dem Bezirks Direktor von Durres, unbekannt und 10 km nach Norden fahren, überfordert die Intelligenz, denn man will ja auch nur Millionen stehlen.

Jetzt soll erneut 500 Tonnen Lindan vor Ort sein, andere hoch giftige Mittel in Tonnen Größen ebenso. Ohne jeden Nachweis, dieser Zahlen, gibt man Alarm und dann geht man auf die Suche nahc naiven, korrupten und kriminellen Ausländischen Institutionen, wer die erneute Fake Entsorgung finanziert für Millionen und teilt sich die Profite.

2/15/2014

Gerichts Titel gegen den Mafia Hafen “Porto Romana”

Helmet e Porto-Romanos po vdesin shqipatarët

Posted By Artur AJAZI On 03/07/2014 @ 11:32 In Kryesore,Sociale | No Comments

D.Sh.P. jep alarmin. Janë Sulfur Carboni 106 ton, Metanoli 24 ton, Dimetilamin 10 ton, Trimetilamin 9 ton, lindan 500 ton, Bichromatit 20 mijë ton

Situata e krijuar muajt e fundit në Porto-Romano është bërë objekti i shqetësimeve të Drejtorisë së Shëndetit Publik Durrës. Burimet nga DSHP thanë për “Telegraf” se, “ndotja në zonën problematike të Porto-Romanos mbetet alarmante, shteti duhet të ndërhyjë pasi ajo masë e madhe helmesh dhe lindani të ish-Kimikes mund të sëmurin dhe infektojnë një ditë gjithë qytetin”. Duke u ndalur në statistikat zyrtare dhe testimet e bëra nga strukturat e shëndetësisë, mësuam se kimikatet kryesore që gjenden atje janë Sulfur Carboni 106 ton, Metanoli 24 ton, Dimetilamin 10 ton, Trimetilamin 9 ton, lindan 500 ton, Mbetje teknologjike të Bichromatit 20 mijë ton, pra gjithë ky ekspozim i tyre në ambiente të hapura dhe territorin e zonës ka nisur të ndotë ujin e pijshëm si dhe dëmtimet e organeve të mëlçisë, veshkave, kockave, gjakut dhe organeve riprodhuese tek njerëzit që banojnë atje pas vitit 1991. Duke pasur parasysh rrezikun që paraqesin kimikatet për shëndetin e banorëve, nga ana e specialisteve të Shëndetit Publik janë marrë masa por edhe analiza të vazhdueshme të gjakut tek banorët dhe ujit të pijshëm. Për vitin 2013 por edhe gjatë 6 muajve të parë të vitit 2014 nga QSH-ja janë bërë 732 vizita tek banoret e rritur dhe 248 tek moshat 0-14 vjeç, duke evidentuar Astma Bronchiale ne 4 raste, fëmijë me atake astmatike 2, raste të shumta me dermatite sporadike të kontaktit. Rastet e mësipërme kanë intensitet më të theksuar gjatë stinës së nxehtë, ku edhe evaporimi i lëndëve kimike dhe helmuese ndikon direkt tek të sëmurët. Duke pasur parasysh rëndësinë e kësaj zone të kontaminuar si dhe shtimin pa kriter të numrit të banorëve që banojnë atje, është bashkëpunuar ngushtë me Departamentin e Sëmundjeve Profesionale të QUSH “Nënë Tereza”, duke studiuar sëmundjet e shfaqura në Porto-Romano. Për këtë situatë, nga janari deri në qershor 2014 , në 100 banorë të rritur janë marrë analiza biokimike e toxicologjike 100 kampionë gjaku, janë bërë 100 ECHO si dhe 100 prova funksionale pulmunare. Po kështu janë bërë edhe 100 vizita klinike fëmijëve me moshe 0-14 vjeç dhe janë plotësuar 100 pyetësorë me mbi 20 pyetje me anamneza klinike. Për studimin e kryer nga SHPD-ja janë marrë 10 kampione për analizën e qumështit si dhe gjak tek lopët që kullosin atje, kampione të ujit të puseve dhe atij që kalon tek tubacionet. Duke thelluar analizat toksikologjike janë marrë kampione të flokëve fëmijëve të 2 shkollave 9-vjeçare të asaj zone, pasi janë vërejtur ç’rregullime të ndryshme dhe defekte tek organizmi i tyre. Duke u ndalur tek defektet e lindjeve i njëjti burim zyrtar tha se, “në 2 vitet e fundit kemi konstatuar se kanë lindur 172 fëmijë me probleme”. Duke apeluar për ndërhyrjen e strukturave qeveritare Shëndeti Publik apelon se, “situata në çdo moment mund të dalë jashtë kontrollit ndaj duhet sa më parë parandalimi i ndonjë katastrofe njerëzore, e cila nuk do të lërë pa prekur ndoshta edhe vetë qytetin dhe banorët e tij”.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/helmet-e-porto-romanos-po-vdesin-shqipataret/

Cleaning Up and Revitalizing Porto Romano in Albania

Ana Gjokutaj, Communications Officer in the Tirana Office, offers this story.

A poster at the entrance of Porto Romano’s abandoned chemical plant warning inhabitants “… do not trespass for any reason” is the only reminder that dangerous chemicals here were once a hazard to people’s health and a danger to area plants and livestock.

Hundreds of tons of chemicals and pesticides from an abandoned lindane factory were left unattended, and contaminated the surrounding land, water and air. Lindane is a toxic insecticide and a chemical which is banned in developed countries. A project, supported by the World Bank and the Government of the Netherlands, invested in the cleanup of Porto Romano, a densely populated area close to one of the biggest cities in Albania, Durres. What once was a highly contaminated area of about 24.6 hectares, by the end of May, 2011 was clean and will soon be green.

Porto Romano is 6.5 km north of Durres. Until 1990, this area was known for its chemical plant that produced pesticides for agriculture and chemicals for leather treatment. The plant had seriously degraded the environment and contaminated the groundwater, thus posing serious public health risks. The contaminated area covered industrial sites, residential areas and pasture land. After the plant closed, 5,000 people who emigrated from remote and poor areas of North East Albania settled here and built houses around the empty buildings. Porto Romano’s inhabitants depend for their livelihoods on fishing, farming and cattle breeding, which were precisely endangered by the contamination on site.

Thellenxa Dalipi
Thellenxa Dalipi

Thellenxa Dalipi, her family, and four others, settled on the site of the plant in Porto Romano in 1997, when the mining industry in their home town collapsed. She and her sons suffered from skin diseases and respiratory problems. “Even the vegetables I was planting could not be eaten, they all smelled like lindane,” says Thellenxa.

“The smell in the area was horrible and my second son was getting sick very often. But we were lucky to get assistance and move from the area, thanks to this project,” says Thellenxa. Now, her family and the four others have been moved from the contaminated site to apartments in Shkozet.

Investments in the Porto Romano Hot Spot cleanup started in November 2005 as part of a bigger World Bank-supported project on the Integrated Coastal Zone Management and Clean-up in Albania. Almost 750 tons of incinerated chemicals were repackaged in the storage site and transported to a specialized German disposal site in 2006.

After detailed site investigation of the contamination a design for remediation was prepared. The cleanup is currently being employed under strict international supervision to encapsulate contaminated soil and prevent people’s, plants’ and animals’ exposure to hazards. A local NGO is putting into practice a public awareness campaign in the community of Porto Romano, informing them about the risks of the contaminated area and how to avoid them. The campaign includes weekly door-to-door meetings, and different activities that are organized with parents and school children. Frequent free tests of milk, water, and meat are offered to inhabitants as part of the project.

For almost a year, heavy trucks and excavators have been working intensively to construct a safe confined disposal facility. There, the debris of the obsolete buildings belonging to the lindane plant, have been demolished and disposed of, including contaminated foundations and soil excavated to prevent transportation of pollution. The site landscaping is ongoing prior to commissioning of the site. It was school children’s idea to create a park there where danger once lurked.

“I like Porto Romano better now, the trees and the fresh air, thanks to the World Bank-supported project,” wrote Xhesi Hodo, student at the 8th grade of the Met Hasa School. The local NGO helped students complete a book of poetry and ideas on how to improve the environment around them.

Now, results of the cleanup are becoming more visible and more popular among residents of Porto Romano as landscaping is taking shape. Trees will be planted and a playground will be constructed so that over 400 children of the Met Hasa Elementary School can play safely.

Their parents are also confident that the area will be clean and safe soon, and that their kids will not suffer from respiratory or skin diseases anymore. They hope that a revitalized area will bring more jobs and prosperity for their families, as the Government has decided to build an industrial park in Porto Romano which will generate employment.

Permanent URL for this page: http://go.worldbank.org/GWEVRKEPI0

Rund um Auftragskiller und Morde: Die Intesa SanPaolo versucht die faulen Kredite fuer den Hafen Porto Romana zu pfaenden

Neuer Artikel mit vielen Details, ueber Russische Immobilien Firmen in Albanien und Geldwaesche von Lukoil und Gazprom in Albanien

Treibstoff LKW der Firma Roksped (auch VW-Audi Vertretung) in Durres,welche zumMafia Clan Stanaj gehoert, welche Lukoil Vertraege hat und Lukoil Tankstellen in Montenegro.

Altes Thema: die selben Banditen, wie Verbrecher sind heute ebenso an der Macht! Ausnahme der Innenminister Saimir Tahiri, macht nun seinen Job.
50% des BIP in Albania is money laundering

Der EU Report befasst sich mit den kriminellen Vorgängen in Albanien und der Vorgänger Regierung vor allem unter Ilir Meta, Artan Dade, Sokol Nako = Skrapari Bande des Ilir Meta
Doc. 1011623 March 2004

Honouring of obligations and commitments by Albania

Report
…………….
D. Organised crime and corruption

49. The scale of organised crime and corruption remains the single most important problem for Albania. The fall of the hermetic and paranoid regime was followed by a period of political instability, coupled with general poverty and lack of economic opportunity. It resulted in a massive exodus of population towards Western Europe. This provided the first opportunity for criminal enterprise, and huge illegal benefits, produced through human trafficking, were later ?reinvested? in the development of more diversified criminal activities, from drug and weapon smuggling to prostitution.

50. In the course of 2003 the Albanian authorities have stepped up their efforts against the organised crime. During the operation code-named ?The Iron Fist?, 310 persons affiliated to 88 different criminal groups were detained and significant property was confiscated from persons involved in the trafficking of human beings.

51. The situation is made worse by the very poor state of the administration, lack of resources in police and judiciary, and, most of all, because of widespread corruption. The collapse of state authority following the pyramid schemes in 1997, made an already bad situation even worse. Most of the country?s criminals escaped from prison and many were never caught. Huge amounts of weapons disappeared and very few were recovered.

52. Today, Albanian crime syndicates are part of the European crime network. They control large parts of drug and prostitution trade in Northern and Central Europe, and have developed close collaboration with criminal gangs from the former Yugoslavia and Russia. These illegal activities produce huge gains, a substantial part of which is allegedly sent back to Albania.

53. According to International Crisis Group14 an estimated 50 % of Albanian GDP is generated from illegal activities ranging from people and drug trafficking to the smuggling of cars and cigarettes. Much of these illegally earned benefits are laundered through the building of hotels, bars, restaurants and flats.

54. Another serious problem is widespread corruption which, in spite of considerable efforts invested by the authorities, in close cooperation with the civil society,
…………………….

http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/WorkingDocs/Doc04/EDOC10116.htm

6/30/2014

Der Mord an Artan Santo und 65 Tonnen Cannabis wurde bis jetzt in Lazarate beschlagnahmt

Filed under: — Sarah_HrNje @ 2:30 pm

Der Mord an Artan Santo heute, wird einen grossen Polizei Skandal erneut outen. Tausende von Funk Geräte erhielt Albanien von etlichen Geldgebern geschenckt. Aber alle beteiligten Polizei Beamten, direkt bei dem Sitz des Premier Ministers, hatten kein Funk Gerät. Die Tropoje Banditen des Salih Berisha, Flamur Noka und Bujar Nishani, hatten Tausende von Ausrüstungs Gegegenstände verschoben, gestohlen und wie immer auch Schutz Westen. Das landet Alles bei Kriminellen Clans, welche identisch sind mit der Tropoje und Ilir Meta Skrapari Bande.

Tag 15 der grossen Polizei Aktion in Lazarate, sogar zusammen in anderen Süd Balkan Ländern die grösste Polizei Aktions Europas, welche es je gab. Bei Athen wurden 2 Tonnen Heroin allein beschlagnahmt.

Die Lazarate Polizei Aktion läuft immer noch, weil immer wieder grosse Mengen von Cannabis in Verstecken entdeckt werden und Waffen ebenso. 35 Festnahmen bis jetzt, und 65 Tonnen Cannabis beschlagnahmt und auch verbrannt.

Die Albanischen Medien berichten, das seit April die frühere General Staatsanwältin Ina Rama, direkte Beraterin des Bankers Artan Santo war, wo es viele Konflikt Potential geben könnten, wenn man die Geldwäsche Geschäfte beenden wollte.

Artan Santo

  Die heutige Titel Story, über die Geldwäsche Geschäfte des Artan Santo

 1. , wo einige Albaner mit ausländischen Pass, ihre Drogen Gelder wuschen. Wir berichteten schon vor Tagen, das Artan Santo und seine Bank, eine Gründung der Albanischen Mafia war, für die Geldwäsche. Ein ehemaliger Bank Angestellter, hatte plötzlich soviel Geld sich überall an Firmen und Vermögen zubeteiligen, was schon vor über 10 Jahren viele Fragen aufwarf.

  Artan Santo, hatte vor kurzem sich auch den Geldwäsche Geschäften des “"Pristina Zentrum"” Einkaufs Centrum beteiligt und Transaktionen vorgenommen und die alte Mafiöse Investition, Beteiligung zur ARMO Privatisierung mit Rezart Thaci und der Aserbeidschan Mafia, ist eine Legende. LAC, eine vollkommen von krimienellen Clans beherrschte Stadt, mit über 1.000 Spiel Automaten auch von der Kosovo Mafia, wurde ebenso schon durchsucht. Direkte Geschäfte mit den bekanntesten Verbrecher Clans aus dem Kosovo und dem Iso Cela Verbrecher Clan, was in die höchsten Berihsa Polizei Kreise dann führt. Die gefälschte Bank Garantie von dem Weltgangster Frank Wisner (Partner der NATO, Regierungs Berater auch im Kosovo und von Berisha, US Department of State und Sonder Botschafter) zertifiziert und rund um die AlpPetrol Privatisierung hat Internationale Ermittler arlamiert und Rezart Thaci war an der Bank bis zum Bankrott in 2013 beteiligt. Aserbeischan Geschäfte wo Morde ein Programm sind mit der Familie Ilham Alijev, welche er verärgerte, als eine Bank Garantie ebenso von Rezart Thaci platzte.

  Astrit Bushi
  Astrit Bushi, Ende Mafia festgenommen: gut bekannter Freund des Drogen Barons: Gezim Cela, einschlägig International bekannt.
  6/13/2014
  Standard Justiz Skandal in Albanien: der Fall der Verbrecher Familie des Iso Cela - Gezim Cela

  Gazeta Shqiptare Online URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=150044
  Vrasja e Artan Santos, pyetet në burg vëllai i “baronit” të drogës
  (Dërguar më: 29/06/14)
  Santo
  I paraburgosuri Kujtim Çela, vëllai i Gëzim Çelës, ky i fundit i shpallur në kërkim, pasi në vilën e tyre në Fushë Kuqe të Mamurrasit, u gjetën dhe sekuestruan sasi të mëdha heroine, është marrë në pyetje si person që mund të japë informacion lidhur me autorët e mundshëm të vrasjes së bankierit dhe biznesmenit Artan Santo. Lajmin e konfirmojnë zyrtarë të lartë të Policisë së Shtetit, të cilët thanë se Kujtim Çela, i cili ndodhet prapa hekurave, nën akuzën e trafikut ndërkombëtar të drogës, u pyet disa orë pasi ndodhi vrasja e bankierit në zonën e ish-bllokut në zemër të kryeqytetit. Hetuesit janë të rezervuar dhe nuk japin detaje rreth dëshmisë së Çelajt, por theksojnë se pyetja e tij është me mjaft interes për hetimin dhe zbardhjen e krimit. Pasi kanë lënë qelinë e këtij të dyshuari, hetuesit kanë marrë në pyetje një tjetër të paraburgosur, i vënë në pranga, vetëm një ditë pas Kujtim Çelës dhe shpalljes në kërkim të vëllait të tij, Gëzim Çela. Bëhet fjalë për Astrit Bushin, një personazh mjaft i njohur për policinë dhe drejtësinë shqiptare, rrëfimi i të cilit gjithashtu, shpjegojnë hetuesit është një e dhënë mjaft domethënëse për hetimin e çështjes. Ndërsa dy dëshmitë e tyre janë administruar, mbetet e paqartë, lidhja e tyre në ngjarjen e ndodhur mëngjesin e 26 qershorit, ku bankieri 58-vjeçar Artan Santo, u godit për vdekje nga tre plumba nga dy persona që udhëtonin me një motor tip ‘Suzuki V STROM’, që në kokë mbanin skafandra. Lidhja e vetme deri në këto momente, edhe vetëm fakti që dy të paraburgosurit janë nga zona, ku vrasësit e bankierit kanë mundur të humbasin nga ‘sytë’ e policisë, duke u shpëtuar kësisoj prangave.
  OPERACIONI NE FUSHË KUQE
  Dhjetëra forca policie zbarkuan në Fushë Kuqe të Mamurrasit, duke ushtruar kontrolle në pika servisi, magazina dhe ambiente të tjera, pasi dyshohet se vrasësit e bankierit Santo kanë gjetur strehë në këtë zonë, ku mendohet se kanë lidhje të fuqishme, me personazhe të njohur të botës së krimit. Aksioni policor ka zgjatur disa orë dhe në një magazinë, janë gjetur dhe sekuestruar, një motor, i ngjashëm me atë që u përdor në vrasjen e 58-vjeçarit Santo, tre skafandra, dy prej të cilave të pastruara, që dyshohet të jenë përdorur se fundmi, ndërsa e treta ishte e mbuluar nga pluhuri. Skafandrat janë të ngjashme me ato të përdorura nga vrasësit, të cilët shfaqen në pamjet filmike të kamerave të sigurisë, jo vetëm të Bankës “Credins”, para së cilës u vra vetë drejtori ekzekutiv i saj, por edhe të kamerave të sigurisë rrugore, atyre të bizneseve private si dhe pamje filmike të regjistruara me celularë nga qytetarë të ndryshëm. Në këtë magazinë, e cila nuk bëhet e ditur se kujt i përket janë gjetur dhe sekuestruar dhe disa automjete luksoze, si dhe disa makina lojërash fati. Skafandrat janë dërguar në laborator shkencor, me shpresën për të gjetur qoftë dhe një gjurmë të vogël, që mund ti ndihmojë për identifikimin e autorëve të vrasjes.

  Die lustige These kommt von einem Kriminellen, der einmal ein Spiegel Interview gab und auf der Interpol Liste stand: Idaqet Beqiri, der mit gefälschten Pass in Albanien schon erwischt wurde, Menschen Handel als Haupt Einnahme Quelle und heute als Anwalt sich in Tirana auch für Bin Laden Leute, Geldwäsche wichtig machte. Typisch für einen eingewanderten Mazedonischen Terroristen Freund (Chef der Hirnlos Terroristen der AKSH Propaganda vor über 10 Jahren, bis man ihn mit falschen Pass, an der Schweizer - Deutschen Grenze verhaftete), der die eigene Albanische Geschichte nicht kennt und die übelsten Nazi Parolen verbreitete: “Es gibt 20 Serbische Spione in Tirana und Diese haben Artan Santo ermordet”

Überwachungs Kamera des Mordes

Ein Wachmann, ein Straßen Verkehrs Polizist (mit Motorrad, war 3-4 Meter stehen geblieben bei dem Mord und läuft weg: was wohl richtig war, sonst wäre er umgehend erschossen worden), nachdem Schüsse fielen. Der verantwortliche Polizei Direktor für die Organisation von Strassen Sperren etc.. war seit Wochen nicht im Amte, wohl eine Klientel Besetzung und eine Koordinierung war nicht möglich.

6/24/2014

Albanien erhält den EU Kandidaten Status

Filed under: — Insider @ 3:40 pm

Der desatröse und Mafiöse Aufbau, Konferenz Tourismus der Dümmsten aus Europa, muss vertuscht werden.

Ob Albanien, Bosnien, Ukraine Nichts funktioniert, wo die EU Spinner auftraten und mit der UNMIK im Kosovo ebenso im Desaster endete und Milliarden verschwunden mit diesen Lehrmeistern, der Bestechung, des Betruges und Privatisierungs Umtrieben.

Der GRECO Bericht über die Justiz in Albanien und ein Interview mit dem Deutschen Botschafter Hoffmann

Entscheidende Aktion, war die grössten Polizei Aktion Albaniens, welche es je gab und welche weiter in Aktion ist. Die Ratten wie Manuel Barroso und Stefan Füle haben sich bereits für einen Besuch angekündigt, denn deren Amtszeit läuft ab und man will nun private Geschäfte machen.

Die Ausführungen im Detail, wo weitere Implemteierung verlangt wird.
THE EUROPEA U IO

Council conclusions on Albania
GE ERAL AFFAIRS Council meeting
Luxembourg, 24 June 2014
The Council adopted the following conclusions:
………….
2. Following the granting of candidate status, the Council underlines that Albania s
hould act decisively on all of the recommendations in the Commission’s report and intensify its efforts to ensure a sustained, comprehensive and inclusive implementation of the key priorities, notably the reform of the public administration and the judiciary, the fight against organised crime and corruption, the protection of human rights and anti-discrimination policies including in the area of minorities and their equal treatment, and implementation of property
rights. The Council underlines the importance for Albania to intensify its anti-corruption efforts and to implement its anti-corruption strategy and action plan, strengthen cooperation between law enforcement agencies, and establish a solid track record of investigations, prosecutions and convictions in cases of corruption and organised crime, particularly organised immigration
crime, the use of fraudulent documents, money laundering, drug cultivation and human trafficking. The Council also underlines the importance for Albania to streng then the independence, transparency and accountability of the judiciary, including to provide greater legal certainty for economic operators and to increase investor confidence.

http://www.consilium.europa.eu/uedocs

Albania Settles Czech Power Company Dispute

Edi Rama über die korrupte Justiz, peinliche Abgeordnete und die Lazarate Operation am Tage 8 23.6.2014

Albanien hat bis heute nicht einmal die Bau- und Grundstücks Gesetze von 1993 implementiert, den Tourismus untergehen lassen und Albanien in ein Geldwäsche Land verwandelt. Man wird sehen, was man implementieren kann, oder das es so weiter geht mit extrem sinnlosen Justiz Missionen (die 100 Millionen teure Luft Nummer der EU) des Nonsens, inklusive kompetende Bestätigungen auch durch die Amerikaner: das Albanische Politiker keine Justiz wünschen, noch Transparenz. In Albanien gelten keine Verträge, noch Gesetze, welche sogar eine Lachnummer sind, wie Experten bestätigen. Ex-EU Justiz Mission Leiter: Joaquin Urias “Die EU Kommission vertuscht die Probleme mit der Justiz”

Den gefälschten Bericht der EU Commission von Stefan Füle, hat man praktisch ignoriert. Einfach zupeinlich, wenn ein EU Kommissar verkündet, Albanein hätte alle Bedingungen erfüllt, obwohl es nur bei der Polizei einen deutlichen Fortschritt gab und das auch nur weil die richtigen Leute, auf den Abgang von der Salih Berisha Bande, gute Arbeit geleistet hatten, ohne Politiker.

Stefan Füle fälscht seine Berichte über Albanien und aktuelle Geschehnisse in Albanien

albania-gets-eu-candidate-status

Albania Wins EU Candidate Status

The European Union has granted Albania candidate status for membership, but said the country still needs to implement more reforms and tackle organised crime and corruption.

The decision to grant Albania candidate status for membership was announced by the EU’s Enlargement Commissioner Stefan Fule on Tuesday.

“Albania congratulations on candidate status just agreed by ministers: acknowledgement of reform efforts, encouragement for more,” Fule wrote on Twitter.

The European Commission said in a statement that the decision by the 28-nation bloc reflected “the progress the country has made in European integration and in implementing the necessary reforms”.

But it cautioned that candidate status “does not mean that the EU will automatically start accession negotiations with Albania”.

“Albania still needs to meet key priorities, with particular focus on administration and judiciary reform, fight against corruption and organised crime and fundamental rights,” the Commission said.

The decision to grant candidate status to the small former Communist nation comes after three previous rejections.

Zyrtare: Shqipëria merr statusin e vendit kandidat për në BE

Posted By Gazeta Telegraf On 24/06/2014 @ 11:32 In Kryesore,Politike | No Comments

LUKSEMBURG - Tirana zyrtare ndodhet nën ethet e vendimit për statusin e vendit kandidat për në Bashkimin Europian, që do t’i hapte ‘dritën jeshile’ nisjes së negociatave për integrimin e Shqipërisë në ‘familjen’ europiane. Pas një mbledhjeje dy ditore në Luksemburg, ministrat e Jashtëm të Bashkimit Europian shqyrtojnë zyrtarisht sot raportin për statusin e kandidatit për Shqipërinë, në Këshillin për Çështjet e Përgjithshme që përgatit dhe konkluzionet për samitin europian të krerëve të shteteve dhe qeverive të BE-së

Gjermania: Shqipëria ka bërë hapa përpara, sot do të arrihet konsensusi

“Vendet e Ballkanit Perëndimor janë në rrugën e duhur drejt integrimit europian. Sot do të vendosim për statusin kandidat të Shqipërisë. Shqipëria ka shënuar hapa përpara në luftën kundër korrupsionit, në sundimin e ligjit dhe ne duhet të vlerësojmë për këto arritje. Ne presim që të ketë progres të metejshëm për të vazhduar me reformat. Shqipëria i ka plotësuar kërkesat tona për marrjen e statusit kandidat. Unë mendoj për marrjen e statusit kandidat dhe se do të arrijmë në konsensus sot”, tha Michael Roth, ministër shteti i Gjermanisë.

Italia: Pro statusit, të përshpejtojmë anëtarësimin e Shqipërisë
“Sigurisht, mendojmë se është thelbësore të njohim statusin kandidat dhe të përshpejtojmë procesin e antarësimit të vendeve të Ballkanit perëndimor duke filluar nga Shqipëria”, tha Sandro Gozi, sekretar pergjegjes në ministrinë e jashtme të Italisë

Krocia: Do të votojmë pro statusit
Ora 09:55 Edhe Kroacia ka shprehur qëndrimin përkrahës ndaj statusit të Shqiqërisë. Para fillimit të mbledhjes së ministrave të jashtëm të vendeve anëtare të BE, ministrja e Kroacisë, Vesna Pusiç tha se Zagrebi zyrtar mbështet statusin e kandidatit për Shqipërinë. “Ne do ta mbështesim fort Shqipërinë dhe shpresojmë që që ajo do ta marrë statusin”, u shpreh ministrja e Jashtme e Kroacisë, Vesna Pusiç

Përse kaq vonë, pasi Serbia i ka fituar kohë më parë megociatat?
“Ne jemi mbledhur soty për të siguruar statusin kandidat të Shqipërisë. Mendojmë se Shqipëria e meriton statusin bazuar në atë çfarë ka bërë për të fituar atë. Shpresoj të arrijmë në një konsensus të gjithë dhe të vendosim, pasi është një hap i madh përpara për antarësimin dhe ajo e ka merituar”.

Austria: Shqipëria në rrugën e duhur, gati për statusin
“Ne të gjithë mendojmë që marrja e statusit për Shqipërinë do të jetë pozitive. Shqipëria në vitet e fundit ka treguar që është gati të plotësojë reformat e kërkuara. Ëshë në rrugën e duhur, megjithese rruga për marrjen e stausit është shumë e gjatë. Ky është hapi tjetër në marrjen e reformave”, u shpreh Sebastian Kurtz, ministër i jashtëm i Austrisë.

Luksemburgu: Statusi, i mundur!
Ora 09:30 “Statusi i Shqipërisë, mendoj që është i mundur, do të bëjmë më të mirën tonë”, tha ministri i Jashtëm i Luksemburgut.

Venizellos: Qëllimi ynë, gjetja e konsensusit për statusin e Shqipërisë
Ora 08:16 Ndërsa Shqipëria pret të marrë përgjigjen ditën e sotme për statusin kandidat, Ministri i Jashtëm grek Eleftherios Venizellos, që mban edhe presidencën e radhës të Bashkimit Europian, në një prononcim për mediat para fillimit të mbledhjes, tha se qëllimi i vetë Presidencës greke është gjetja e një konsensusi për statusin e Shqipërisë.

Rama: Fillimrruga në vitet ’90, sot Shqipëria pret statusin
Ora 08:15 Shqipëria pret vendimin për statusin kandidat, dhe në këtë kuadër, kryeministri Edi Rama ka risjellë në vëmendje fillimin e rrugëtimit evropian të vendit tonë, që pas rënies së komunizmit. Përmes një foto të postuar në rrjetet sociale, kryeministri Rama shprehet se filloi rrugën e saj drejt Europës në vitet ’90 me protestat në Qytetin Studenti, e ndërsa sot pret vendimin për statusin e vendit kandidat, pas një rekomandimi të pakushtëzuar të KE-së në fillim të qershorit.

“Dhjetor’90 ne fillimrrugen per Shqiperine si gjithe Europa ne qytetin Studenti. Sot ne pritje te statusit kandidat…” shkruan Rama në rrjetet sociale.
Ky vendim pritet të jepet nga 28 ministrat e Jashtëm të vendeve anëtare të BE-së, ndërsa votimi duhet të jetë unanim, pra ‘po’, pasi vetëm një votë kundër, do ta penalizonte Shqipërinë. Vendi ynë aplikoi për marrjen e statusit kandidat në Prill të vitit 2009.

Vendimi per statusin duhet unanim nga te 28 ministrat e Jashtem te BE
Ky vendim pritet të jepet nga 28 ministrat e Jashtëm të vendeve anëtare të BE-së, ndërsa votimi duhet të jetë unanim, pra ‘po’, pasi vetëm një votë kundër, do ta penalizonte Shqipërinë. KE në fillim të muajit rekomandoi pa asnjë kusht statusin për Shqipërinë, vendim që u përcoll nga vetë eurokomisioneri Stefan Fyle pas takimit të tretë të dialogut të nivelit të lartë në Tiranë. Vendi ynë aplikoi për marrjen e statusit kandidat në Prill të vitit 2009.

Shqiperia drejt statusit, “bien” skeptiket, rritet mbeshtetja
Shqipëria shkon drejt vendimit për statusin e vendit kandidat në Bashkimin Europian, me më pak skeptikë ndaj integrimit të saj. Franca, Gjermania, Holanda, si vende të cilat në Dhjetor dhanë votën kundër statusit kanë ndryshuar qëndrim duke u radhitur mes vendeve që tashmë mbështesin Shqipërinë në këtë rrugëtim të gjatë dhe të vështirë drejt anëtarësimit në BE. Që nga dhjetori i vitit të kaluar kur vendet e BE e shtynë dhënien e statusit për në qershor të këtij viti, qeveria shqiptare loboi fort tek vendet skeptike, ku mori mbështetje nga Holanda e Gjermania.Në krye të të gjithë këtij lobimi u vu vetë kryeministri Edi Rama, i mbështetur nga gjithë kabineti qerveritar e në veçanti ministri i Jashtëm Bushati, e Integrimit Gjosha, ministrja e Mbrojtjes Kodheli që ishte në Francë dhe në veçanti ministri i Brendshëm Tahiri që përpos lobimit realizoi atë aksion spektakolar kundër drogës në Lazarat, duke realizuar në këtë mënyrë shembjen e kësaj persandorie të drogës në Shqipëri që na kishte penalizuar fort.

Dhe Franca, përmes ambasadores Christine Moro shprehu qëndrimin pozitiv në mbështetje të integrimit të vendit tonë. Sipas saj “Vendimi për mbështetjen e Shqipërisë është kolektiv dhe do të merret nga Këshilli Evropian. Shqipëria po shkon drejt statusit”. Moro nuk ka lënë pa përmendur as aksionin e fundit të policisë në Lazarat duke e cilësuar atë si pozitiv dhe shumë të rëndësishëm.

Londra është e lëkundur e ndërsa mediat e këtij vendi shkruajnë se do të jenë pro; ndërsa skeptike mbetet ende Danimarka që nuk dihet se çfarë qëndrimi do mbajë në mbledhjen e sotme të Këshillit të Ministrave të BE. Lituania, Spanja e Suedia e kanë konfirmuar mbështetjen.

Ministri i Jashtëm i Lituanisë, Antanas Linkvicius tha se mbështet pa kushte statusin e vendit kandidat për Shqipërinë. Megjithatë ai tha se vendimi merret me një votë unanime. Edhe ministri i jashtëm i Spanjës, José António Garsia-Margallo tha se ka një vendim pozitiv për Shqipërinë, por ende nuk kanë marrë një vendim.

Githashtu edhe ministri i jashtëm suedez Carl Bildt ka mbështetur dhëninen e statusit të vendit kandidat për Shqipërinë. “Ështe e drejtë. Shqipëria, vitet e fundit, ka ndërmarrë një sërë reformash të rëndësishme. Statusi i kandidatit është i domosdoshëm pikërisht që këto reforma të iniciuara të kenë një vijimësi. Për ne është e rëndësishme, sepse ne kemi lidhje të ngushta me vendet e Ballkanit Perëndimor dhe dëshirojmë që ndaj këtyre vendeve të rajonit të ruhet dhe të njihet perspektiva e integrimit europian”, tha Kurc, ministër i Jashtëm i Austrisë.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/zyrtare-shqiperia-merr-statusin-e-vendit-kandidat-per-ne-be/

 

Die Tschechei, wird den EU Kandidaten Status verhindern

In wenigen Tagen, konnte man doch noch eine Einigung finden:

95 Millionen € wird Albanien dem Tschechischen Energie Konzern CEZ als Entschädigung bezahlen

Der Deutsche Botschafter Hofmann wird den EU Kandidaten Status kommentieren in einem Interview bei DW: nachdem EU Kandidaten Status ist die Funktion der Justiz die grosse Herausforderung in Albanien.

Nachdem die EU 100 Millionen € verpulvert hat, mit der Feststellung der Amerikaner und EU Experten: das die Albaner keine Justiz wollen und Alles sabotieren, vor allem die Transparenz und sich durch Justiz Mafia Kartelle vor Anklagen schützen ergeben sich auch bei den Deutschen viele Fragen und nicht nur bei den EU, US, OSCE Verantwortlichen wie ein solcher Niedergang überhaupt passieren konnten und die Deutsche IRZ-Stiftung, direkt mit einem alten “Sigurime” und Shik Familien Mitglied, heute Vorsitzender Richter am Obersten Gerichtshof als Partner solange arbeiten konnte. Die Erklärung findet sich bei diesen Ratten des Aufbaues bereits auch im Kosovo, wo ein desaströses Scheitern ebenso Allgemein Wissen ist. Die Kathastrophe überall in der Welt, ist in einer vollkommen falschen Entwicklungs und Aussenpolitik zusehen und die Ursachen auch leicht zusehen. 100 Millionen € direkter sinnlose Einsatz für den Aufbau der Justiz, wo man sogar die Justiz ins Negative drehte. Viel höher im hohen Milliarden Bereich, sind Banken Abschreibungen, Investoren Betrügereien und der Schaden durch die Vergabe illegaler und ungültiger Lizensen ohne Ausschreibungen kann man heute noch nicht beziffern. Der Image Schaden für Albanien, vor allem auch im Tourismus wird sich viele Jahre nicht beheben lassen, nachdem man Antike Stätten zubetonierte und schlimmer wie die Taliban in den Ministerien agierte.

“Reforma në gjyqësor – sfida e madhe e Shqipërisë pas marrjes së statusit”Pas dritës jeshile për statusin e vendit kandidat për Shqipërinë, ambasadori gjerman në Tiranë, Hellmut Hoffmann, flet në intervistë për Deutsche Welle-n mbi sfidat e mëtejshme të Shqipërisë. Z. Hoffmann, Këshilli Europian pritet të miratojë këtë fundjavë, statusin e…

Den Schwachsinn der Konsenz Demokratie, der EU wird weiter vertreten: Der korrupte EU Apparat, wird sich durch viele weitere Reisen und unnützen Hirnlos Konferenzen, mit den alten Methoden des Unfugs weiter zelebrieren.

What changes with the candidate status? Pitella-Kukan greet Albania
“Parties must cooperate. Reforms are for the people, not the EU”

Albanien ist bei einer Geldwäsche Wirtschaft von über 50 % praktisch am Boden bei der enormen Staats Verschuldung und faulen Krediten ohne Ende, weil Alle mit gefälschten Unterlagen arbeiten.

What changes with the candidate status?

24/06/2014

Michael Roth, zum Tages Thema, verlangt im Interview mit der DW, wo er natürlich im Kuratorium sitzt, die Implemtierung von Gesetzen, und in der Ignoranz der einfache Dinge, verbreitet er das die EU Justiz Missionen EURALIUS Vorbild Funktion haben. 100 Millionen € wurden für diese Unfugs Mission ausgegeben, mit dem Resultat von viel Unfug, wo heute die Justiz ruiniert ist, wie der letzte Leiter der Mission EURALIUS IV, selbst ausführte: Albaner wollen keine Justiz, identisch die Amerikaner machten diese Erfahrung.

Hauptsache man verkauft den desaströsen EU Müll der Inkompetenz auch noch mit Jubel und Hurra Rufen, wo man sich nur selbst bedient mit dieser Art von Aussenpolitik. Man verkauft den eigenen Müll, schlimmer wie die Camorra ausl wichtige EU Mission, obwohl gerade Steinmeier und die FES mit krankhaften Lügen über Afghanistan ebenso nur ständig eine Lügen Show oft mit Kriminellen produzierte.

6/22/2014

Der Albanische Mafia Club: Michael Granoff : Lulzim Basha und Salih Berisha sind Freunde

Filed under: — Zogaj Leku @ 2:06 pm

Michael Granoff, ist Geldwäsche Experte, der direkt auch vorbestrafte und gesuchte Amerikaner nach Albanien brachte, als Investoren und bekannt für Immoblien Betrug in den USA. Eine vollkommen vermurkste Gestalt, der Lobbyisten in der Welt.

Wir berichteten schon vor 10 Jahren, über das kriminelle Enterprise des AAEF Fund in Albanien, der seine Zweigstelle damals in den vollkommen illegal errichteten Doppel Hochhäusern des Sabri Godo in Durres hatte, wobei Sabri Godo mit Duldung der Amerikaner (direkter Berater und Meeting mit den US Botschaftern fast täglich im Rogner Hotel, gegen 10 Uhr) Drogen Gelder wusch. Im direkten Vergleich schneiden die Deutschen, Schweizer und Österreicher gerade zu als seriös ab, wenn man den Amerikanischen Murks im Irak sieht, wo gleich 10 Milliarden $ in cash verschwanden. Auf diesem Niveau von extrem Verbrechern, operiert in der Regel die US Entwicklungs Politik. Hillary Clinton- ” Boko Haram”, die Kurdische MEK, man ist direkt Schirmherr der übelsten Verbrecher Organisationen der Welt, inklusive Menschenfresser, Massen Mördern.

22 Qershor 2014 - 09:00
Die ordinärste Dumm Mafia, Geldwäsche, Betrug hat ihren Hintergrund bei der USAID, denn mit deren Geld, wurde die grossen Betrugs System auch im Real Estage Geschäft in Albanien aufgebaut, wobei USAID das Geld für den AAEF Fund gab, welche dann auch die Geldwäsche Bank, für die Bin Laden Leute, wie Yassin Kadi aufbauten, welcher allein 37 Bankkonten dort gehabt hatte. Heute ist natürlich die Deutsche KAS im teuersten Büro Haus von Tirana, daneben der Weltbank IFC, bei der Dash Sulo Mafia im Sky Tower usw.. Gemeinsam stiehlt man viel Geld, auch der Deutschen Entwicklungshilfe, der KfW und man ist Partner mit den Deutschen, was die Betrugs US Botschafterin Marcie Ries damals einfädelte: (die Super Skandale dieser Botschafterin: Bechtel Betrug, ENRON mit Frank Wisner bis zur Insolvenz, US Kongreß Untersuchung mit der Gerdec Kathastrophe, der gefälschten uralt Chinesischen Muntiion usw..)

Gemeinsam hat man viel Geld gestohlen mit gemeinsamen Projekten und 1 Milliarde $ standen zur Verfügung bei der übelsten Verbrecher Organisation, welche es je in Albanien gab, dem AAEF Fund, der wie bewiesen die Grundstücks Betrügereien auch an der Autobahn Durres.Tirana in 2000 orgainiserte, in Golem mit der American Bank of Albania ebenso, wo alle Grundstücks Dokumente, Bau Genehmigungen gefälscht waren, für Milliarden Kredite, die sich in Luft auflösten. Die Sprengung des Mafia Bauen der Familie des Lulzim Basha, - Isufi Familie eine Legende in Albanien, weil sogar Tode bei einer Notarin Grundstücke verkauften.

Das Pyramid System kam ausdrücklich zustande, weil die Amerikaner der Weltbank, von USAID u.a. mit Michael Granoff, diese Modell ohne jede Finanz Kontrolle befürworteten, zur Wirtschafts Ankurbelung und Geldwäsche.

Als Racheakt hat diese Mafia Familie nun, ebenso mit der KAS und kriminellen Zirkeln der Welbank, der EU verbunden, nun den Bau Inspektor Zyhdi Dajti von Albanien angezeigt, weil man mit weiteren vollkommen illegalen Bauten in Tirana, mit gefälschten Unterlagen mit Zyhdi Dajti erhebliche Probleme hat. Denunziation, der übelsten Art, worauf ein ausgestellter Haft Befehl vom Richter ausser Kraft gesetzt wurde. Der Anzeige Erstatter, Gerti Çalliku, Administrator i “2G Shpk” und “GBA-Studio”, sind reine Strohleute des Yhafer Isufi, Schwiegervater des Lulzim Basha, der übelste VEFA Direktor der grössten Pyramid Betrugs Firma Albaniens.


Aktuelle Abrisse in Vlore, durch Zyhdi Dajti! Man ist nach 7 Monaten immer noch nicht fertig mit den Abriss illegaler Bauten, wo dann jede Gangster Familie nach dem Staat ruft, obwohl die Gesetze uralt sind. Nach über 20 Jahren und einem neuen Bau Gesetz, gelten bis heute keine Bau Gesetze und korrupte Richter und Staatsanwälte sind Lieblings Beruf wie Zoll Direktor. Man erkaufte sich für Bestechungs Geld illegale Papiere, oder fälschte Selbige was zu über 80 % überall in Albanien Standard ist, in Regionen wie Vlore, Durres, liegt die Quote bei über 90 % gefläschter Papiere.

Der Bau Polizei Inspektor Florenc Hoxha von Tirana wurde verhaftet und Zyhdi Dajti

http://news.albania.de/wp-content/uploads/2013/03/aaef-neu.png
Der Albanian American Enterprise Fund, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana! Der AAEF, ist natürlich auch Partner im Bestechungs Geschäft mit Fatos Nano am Flugplatz, der KfW und DEG, was eines der peinlichsten Deutschen Bestechungs Geschäfte war, wo Hochtief inzwischen Allés verkaufte, und es in 2004, nicht einmal ein Gesetz, für Lizensen gab: (erst ab 2006) aus Albania.de Der Albanian American Enterprise Fund, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana! Der AAEF, ist natürlich auch Partner im Bestechungs Geschäft mit Fatos Nano am Flugplatz, der KfW und DEG, was eines der peinlichsten Deutschen Bestechungs Geschäfte war, wo Hochtief inzwischen Allés verkaufte, und es in 2004, nicht einmal ein Gesetz, für Lizensen gab: (erst ab 2006) aus Albania.de

 

“Klani” që ndërtoi “Jon"-in e Bashës, kallëzoi kreun e INUK

Të tjera rreth shkrimit

TIRANE- Blloku i banimit për të cilën Zyhdi Dajti është kallëzuar penalisht në prokurorinë e Tiranës, i përket të njëjtit “klan” ndërtuesish që financuan dhe ndërtuan kompleksin “Jon” në “Ujin e Ftohtë” në Vlorë. Një dokument i zbuluar nga gazeta “Shqiptarja.com” dhe fotografitë nga kantieri i ndërtimit tregojnë qartë se shtetasi Gerti Çalliku, administrator i “2G Shpk” është personi që ka marrë lejën nga Bashkia e Tiranës për ndërtimin e objektin 9 katësh në rrugën e Elbasanit, shumë pranë apartamentit ku banon sot ish-kryeministri Sali Berisha.

Biznesmeni Çalliku njëherësh është dhe personi që administron kompaninë “GBA-Studio”, e cila ka kryer punimet në kompleksin “Jon” të rrëzuar me tritol në 14 dhjetor 2014. Çalliku njihet që ka lidhje të forta me shtetasin Xhuvi Sharxhi, ky i fundit bashkëpronar në kompleksion “Jon” me Xhaver Isufin, vjerrin e kreut të PD Lulzim Basha. Sipas prokurorisë së Tiranës, financues në ndërtimin e këtij pallati që ndodhet në qëndër të Tiranës, është dhe shtetasi Xhuvi Sharxhi, i cili sipas hetuesve është njëri nga kallëzuesit e Zyhdi Dajtit.

faksimile inuk
inuk

Shkrimi u botua në Shqiptarja.com (print) në 22 qershor 2014

Redaksia Online
(d.a/shqiptarja.com)
Shkrimin e plotë e lexoni në numrin e sotëm të Shqiptarja.com (print) dhe në versioni online duke klikuar mbi linkun - See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/klani-q–nd-rtoi-jon-in-e-bash-s-kall-zoi-kreun-e-inuk-221505.html#sthash.uG1ApM2j.dpuf

Michael Granoff: Shqipëria e ka vendin në Europë. SHBA-të partner strategjik i ekonomisë dhe politikës suaj

Posted By Gazeta Telegraf On 18/06/2014 @ 11:32 In Ekonomi,Kryesore | No Comments

Flet për “Studio e Hapur” në News 24, Michael Granoff, President i Bordit të Fondit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit

Atëherë fillojmë me projektet tuaja? Si po shkojnë projektet e Fondit?

Fillimisht në kemi marrë 30 milionë dollarë nga taksapaguesit amerikanë në 1995-n, të cilat i investuam. Sot kemi krijuar një vlerë mbi 200 milionë dollarë, duke e kthyer Fondin ndoshta në Fondin e investimit më të suksesshëm që qeveria amerikane ka bërë pas rënies së komunizmit. Investimet kanë qenë të suksesshme jo thjesht nga lekët që kemi bërë, por nga ndryshimi që kemi krijuar mund të përmendim, disa prej tyre janë shembuj të mrekullueshëm. Një nga investimet tona me të hershme ka qenë krijimi i Bankës Amerikane të Shqipërisë, jo vetëm që doli një investim shumë i mirë po mbi të gjitha ne ishim në gjendje të transformonim sektorin bankar në Shqipëri. Ne ndihmuam Bankën Qendrore ne atë kohë për të krijuar një strukturë rregulluese për të gjithë sektorin bankar që atë ta bënin më të qëndrueshëm, më të madh dhe për të ofruar më shumë produkte financiare apo investuese ne Shqipëri. Më së fundmi ne kemi një investim në “Aleat” në prodhimin e pasaportave biometrike. Ky për ne jo vetëm që ishte një investim i suksesshëm, por mbi të gjitha ndikuam për zgjedhje më të mira në vendin tuaj dhe ndikuam për heqjen e regjimit të vizave.

A mund të konsiderohet partneriteti me politikën (qeveritë apo opozitat) çelësi i partneritetit të Fondit?

Politika është sport i vështirë, çdo qeveri na ka mbështetur dhe jemi përpjekur që ti kultivojmë këto marrëdhënie, që të punojmë me qeveritë në mënyrë shumë të respektueshme për të garantuar suksesin që të dyja palët duan të shohin. Mendoj se partneriteti që kemi krijuar me qeveritë e ndryshme në Shqipëri ka qenë një nga kushtet kryesore për suksesin tonë në Shqipëri. Ajo që kemi bërë ne në Shqipëri krahasuar me vendet e tjera tregon se si një nga çelësat e suksesit ka qenë marrëdhënia jonë e suksesshme me qeveritë. Mendoj se, jo vetëm ka qenë përcaktuese për suksesin tonë historikisht, por është pjesë e rëndësishme e asaj qe ne duam të bëjmë në të ardhmen me Fondacionin sepse kërkojmë të jetë një marrëdhënie edhe më e thellë sesa në të shkuarën.

Çfarë do të thotë të bësh biznes në Shqipëri?

Ne mendojmë gjithmonë që ne jemi më të veçantët në botë dhe kjo është natyrë njerëzore dhe të vish të bësh biznes në Shqipëri, reagimi e parë që dëgjon është se të vish të bësh biznes në Shqipëri është shumë më e vështirë se në çdo vend tjetër të botës. Për ne të vije të bëje biznes në Shqipëri ishte njësoj si në çdo vend tjetër, që do të thotë duhet të bësh detyrat e shtëpisë mire. Tani lidhur me çështjet e Shqipërisë si korrupsioni, zbatimi i ligjit, ndershmëria, natyrisht ne nuk mund të ndryshonim botën apo vendin brenda një nate.

Por mund të na tregoni si ia keni dalë më korrupsionit në biznes dhe çështjet e drejtësisë?

Natyrisht që, ne jemi ndikuar prej tyre, është e pamundur që të mos përballesh me to kur bën biznes dhe ne jemi munduar të bëjmë dy gjëra. E para jemi munduar që të sigurohemi të investojmë në fusha të cilat pak a shumë ofronin një farë mbrojtje nga korrupsioni, p.sh që të hynim në sistemin bankar i cili ishte shumë i rregulluar, apo tek sigurimet, ku jemi me SIGAL-in…

Prej kohësh po synojmë statusin e vendit kandidat në BE, besoj ndiqni zhvillimet në Shqipëri edhe në këtë drejtim, e mendoni si përgjegjësi të politikës që BE na sheh ende me dyshim?

Besoj është në interesin e Europës që Shqipërinë ta ketë pjesë të vetën të integruar dhe po ashtu është interes i Shqipërisë që të jetë pjesë e Europës. Pra kush është përgjegjës që ky boshllëk të mbyllet? Unë besoj që Komuniteti Europian ka përgjegjësinë e vetë sepse i takon që ta konsiderojë Shqipërinë në mënyrë të ndershme, të hapur dhe duhet se s’bën që ta inkurajoj integrimin e saj. Besoj shumë që komuniteti europian ka një përgjegjësi. Nga ana tjetër ka një përgjegjësi konkrete nga klasa politikë në Shqipëri qoftë kjo qeveri, qoftë opozitë, të gjithë pa përjashtim që ta shohin integrimin europian si një hap pozitiv dhe të bëjnë atë që duhet bërë për ta kapur atë.

Zgjedhjet e 23 Qershorit sollën një qeveri të re, qeverinë e koalicionit të majtë pas 8 vitesh në opozitë. Çfarë mendoni për qeverinë?

Më pyetët më herët se kush është çelësi i suksesit të marrëdhënieve tona me qeveritë. Një ka qenë që të mos përfshihesha në politikë asnjëherë. Nuk kam eksperiencë për anën politike por mund t’ju them që Kryeministri është një mik shumë i mirë, është koleg prej shumë vitesh edhe më përpara se të bëhej Kryetar i Bashkisë së Tiranës.

Thjesht duke kërkuar në internet emri juaj i afrohet më shumë ish -Kryeministrit Sali Berisha?

Zoti Berisha ka qenë në pushtet për 8 vjet dhe padiskutim që zhvilluam një marrëdhënie shumë të mirë me të dhe po, punuam po në të njëjtën mënyrë për shumë projekte dhe përpara tij kam punuar shumë me zotin Nano dhe të gjithë kryeministrat që kanë qenë para tyre. Meqë më pyetët Zoti Berisha ka qenë një mbështetës i fortë i programeve tona që nga dita e parë si Kryeministër deri në ditën e fundit.

Siç thatë, keni bashkëpunuar me shumë kryeministra ju si do t’i krahasonit?

Ka një thënie në anglisht “Njerëzit bëjnë fushatë në poezi dhe qeverisin në prozë”, pra poezia e politikanëve tuaj besoj ma pranoni këtë është shumë ndryshe nga proza e tyre sepse e përditshmja e qeverisjes së vendit tuaj është shumë sfiduese është detyrë e vështirë.

Ju ka pëlqyer më shumë tek Edi Rama poezia apo proza e tij?

Në detyrën time nga natyra unë jam më sanguin ndaj prozës sesa ndaj poezisë. Unë nuk e kam luksin e poezisë mua nuk më lejohet ai gabim kështu që më duhet proza ndaj dhe kam vendosur të mos rri në politikë por në biznes.

Keni një opinion për Kryetarin e PD-së, Lulzim Basha e keni takuar, keni filluar bashkëpunimin?

Zoti Basha është një mik tjetër i vjetër, mbështetës i të gjithë projekteve tona në Fond dhe Fondacion. Kemi punuar me të kur ka qenë ministër i Jashtëm, i Brendshëm dhe tani që është Kryetar i Bashkisë jemi duke punuar me një ose dy projekte. Një rol Fondi dhe Fondacioni e luan dhe këtu në Tiranë duke qenë së është kryeqytet i Shqipërisë dhe për këtë arsye marrëdhënia jonë me Bashkinë është e rëndësishme. Kryetari Basha ka qenë një mik i yni gjatë kohës si Kryetar Bashkie dhe ne kemi nevojë të punojmë bashkë.

Jeni shumë pranë qeverisë amerikane në mos gaboj edhe pranë stafit Obama. Keni lobuar për qeveritë shqiptare në Uashington dhe a e bëni aktualisht?

Keni të drejtë kam pasur fatin dhe nderin që të njoh një numër presidentësh në SHBA. Në këtë detyrë që kam jam emëruar nga Presidenti Klinton në 95 dhe kam punuar shumë me të, dhe jam përpjekur të këshilloj Zotin Obama me të njëjtin kapacitet. Diçka mbi presidentët e SHBA-ve. Nuk është se ka njerëz që hyjnë në zyrat e tyre që në këmbim nuk duan diçka. Ka një problem me Presidentët që njerëzit që janë direkt me ta dhe të ndershëm nuk janë aq të shumtë në numër sepse kanë interesa. Miqësia midis SHBA-ve dhe Shqipërisë është shumë e veçantë, shumë interesante.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/michael-granoff-shqiperia-e-ka-vendin-ne-europe-shba-te-partner-strategjik-i-ekonomise-dhe-politikes-suaj/

Deshalb gibt es keine Justiz in Albanien, weil sowas unerwünscht ist, wie jeder Bundeswehr Offizier auch in 2005 und oft davor schon wusste. Es gibt viel Geld zuwaschen, viele Millionen zuverdienen bei der Unterschlagung der Infrastruktur Gelder und als Projekt Leiter. Einzige Tätigkeit: man leitet das Geld in die eigenen Klientel Kanäle nach einem Proporz System

 

corrupted_justice_69355

Drejtësia e krimit apo krimi i drejtësisë? Drejtësia e krimit apo krimi i drejtësisë?
Justiz Albanien
Justiz auf Albanisch Justiz auf Albanisch
Motor dieser Verbrecher Clans: Der USAID finanzierte AAEF Fond, mit dem US Gangster Michael Granoff, welche den Land Diebstahl wie den Finanz Betrug im US Modell des Betruges organisierten, inklusive der Geldwaesche mit der American Bank of Albania. 8.000 Tode gab es bisher mit dieser Land Raeuberei. Motor dieser Verbrecher Clans: Der USAID finanzierte AAEF Fond, mit dem US Gangster Michael Granoff, welche den Land Diebstahl wie den Finanz Betrug im US Modell des Betruges organisierten, inklusive der Geldwaesche mit der American Bank of Albania. 8.000 Tode gab es bisher mit dieser Land Raeuberei.
Natürlich sitzt dort die Ehefrau von angeklagten Ex-Wirtschafts Minister Angjeli, Frau Greta Angjeli im Board, damit die Bestechungs Geschäfte von Hochtief, DEG, KfW, DAW am Flugplatz überhaupt eingefädelt werden konnten. Natürlich sitzt dort die Ehefrau von angeklagten Ex-Wirtschafts Minister Angjeli, Frau Greta Angjeli im Board, damit die Bestechungs Geschäfte von Hochtief, DEG, KfW, DAW am Flugplatz überhaupt eingefädelt werden konnten.

Albanian American Enterprise Fund – AAEF und seine Mafia Geschäfte Albanian American Enterprise Fund – AAEF und seine Mafia Geschäfte

Sogar die NATO Website berichtet das alle ausl. Firmen Bestechungsgelder bezahlen. Sogar die NATO Website berichtet das alle ausl. Firmen Bestechungsgelder bezahlen.
In Blendi’s view, it’s just business as usual. “All foreign companies did such things in Albania because it is possible to do this, exploiting the weakness and the corruption of our administration in order to get some more money.” In Blendi’s view, it’s just business as usual. “All foreign companies did such things in Albania because it is possible to do this, exploiting the weakness and the corruption of our administration in order to get some more money.”
Commenting on the arrests of administration officials involved in the highway scandal, Dreit Europes ……………… Commenting on the arrests of administration officials involved in the highway scandal, Dreit Europes ………………
[2] Setimes [2] SetimesTypisch der aktuelle Skandal des vorherigen US Botschafter Christoph Dell, der nun Afrika Vertreter, für die berüchtigte Bestechungs Baufirma Bechtel ist mit vielen Skandalen im Balkan. Der damalige Tschechische Premier Minister der die Privatisierung des Energie über die CEZ erpresste, der Deutsche Visa Skandal mit vielen Bestechungs Geschäften von Berlinwasser bis zur Bundesdruckerei, wo die Staatsanwalt Berlin, nicht einmal eine Anklage machte, gegen korrupte und kriminelle Politiker und Diplomaten: Zitat eines Staatsanwaltes im Visa Ausschuss:"ich wollte Joschka Fischer anklagen"! In der Tschei musste der PM später zurücktreten, in Deutschland ist Bestechungs Straffrei Typisch der aktuelle Skandal des vorherigen US Botschafter Christoph Dell, der nun Afrika Vertreter, für die berüchtigte Bestechungs Baufirma Bechtel ist mit vielen Skandalen im Balkan. Der damalige Tschechische Premier Minister der die Privatisierung des Energie über die CEZ erpresste, der Deutsche Visa Skandal mit vielen Bestechungs Geschäften von Berlinwasser bis zur Bundesdruckerei, wo die Staatsanwalt Berlin, nicht einmal eine Anklage machte, gegen korrupte und kriminelle Politiker und Diplomaten: Zitat eines Staatsanwaltes im Visa Ausschuss:"ich wollte Joschka Fischer anklagen"! In der Tschei musste der PM später zurücktreten, in Deutschland ist Bestechungs Straffrei

 

Gjykata Speciale do të hetojë edhe korrupsionin?
Alles Show, wie immer weil die Internationalen so gerne das Wort “Reform” hören, wie kleine Kinder, die ihre Profil Neurose befriedigen wollen. Alles Show, wie immer weil die Internationalen so gerne das Wort “Reform” hören, wie kleine Kinder, die ihre Profil Neurose befriedigen wollen.
Kriminellste Clans, bewachen die EBRD finanzierten Einkaufs Zentrum, oder die Justiz Gebäude wie der “Pelikan Service"! Kriminellste Clans, bewachen die EBRD finanzierten Einkaufs Zentrum, oder die Justiz Gebäude wie der “Pelikan Service"!
Agron Gropa verurteilter Chef des Patos - Fiere Mafia Clans und der “Pelikan Security” Interpol gesucht und nun verhaftet Agron Gropa verurteilter Chef des Patos - Fiere Mafia Clans und der “Pelikan Security” Interpol gesucht und nun verhaftet

6/19/2014

10 Tage Parlaments Verbot, für Salih Berisha dem absurdesten Dumm Politiker der Welt

Filed under: — Insider @ 6:17 pm

 
Wirtschafts Betrugs und Lobby Verbände spielen eine wichtige Rolle bei der Zerstörung der Albanischen Wirtschaft und Gesellschaft. Berlusconi und seine Nghradeta Minister, wie Ex-Innenminister Claudio Scajola , sind teilweise verhaftet, ebenso Partner im Balkan verurteilt nur die Deutschen Lobbyisten und Minister laufen wie immer frei herum. Geldwäsche, Betrug, als Investition und Entwicklungs Hilfe verkaufen für die Internationale Prominenz der Mafia, ist heute Standard. Geldwäsche Paradies der Italienischen Mafia, durch Salih Berisha, Sokol Olldashi und Ilir Meta, ein Langzeit Thema.

Salih Berisha, der Neanderthaler und “Malok” PD Mafiosi erhielt 10 Tage Parlaments Verbot, nachdem er die Ehefrau des Ministers Erion Veliaj beleidigt hatte, in seiner üblichen Methode, wo auch Mord Drohungen dazu gehören, wie “ich schicke Dir die Schwarze Hand” usw.. PD Solidartität mit der Cannabis Mafia in Lazarate, auch durch den selbst ernannten Fraktions Vorsitzenden Edi Paloka, der auch kaum bis drei zählen kann, gehört zum Mafiösen Spektakel der Spinner.

Standard Justiz Skandal in Albanien: der Fall der Verbrecher Familie des Iso Cela - Gezim Cela im Dienste der Georg Soros Mafia, wie in der Ukraine bei jedem Betrug unterwegs.

Die Pyschopaten Mafia des Berisha und Lulzim Basha, traf sich (vor einem Monat) mit dem ehemaligen Polizei Direktoren direkt in Tirana mit dem Cannabis Baron: Dash Aliku. Dreistigkeit einer Dumm Mafia, wo der US Botschafter Alexander Arvizu, klare Worte sprach.
dash aliku pd mafia berisha
(Në foto majtas, Dasho Aliko dhe Bernad Çaushi, djathas ish drejtori i Policisë Gjirokastër Ajet Ibro)
Die Pyschopaten Opposition demonstriert mit den Drogen Baron: Dash Aliku gegen die Regierung, angeblich wegen Drogen Handel

Ein tpyisches Dumm Produkt, primitiver wie ein Tier, der US - NATO und EU Partner vor allem der Deutschen KAS. Er gilt als Boss der Albanischen Mafia auch bei Stratfor, Peinlichkeits Partner viele Jahre auch von Doris Pack, und den EU Vertretern.

Berisha hatte im Auftrage der US, Georg Soros Mafia schon vor über 20 Jahren vollkommen Hirnlos, die gesamte Wirtschaft zerstört, sowie die Albanische Gesellschaft im Auftrage von der NeoLiberalen Mafia rund um Privatisierungen und der “Schock Therapie", mit Milliarden Folge Kosten für Europa, was heute mit krimineller Energie den selben Unfug weiter macht mit Kriminellen und Nazis in der Ukraine und Nichts aus der Geschichte gelernt hat, weil Hirnlose und korrupte Politiker die Aussenpolitik bestimmen.

Einzige EU Politik: Korruption, Betrug mit kriminellen Partner wird finanziert:

2/21/2013

WikiLeaks - Stratfor: Berisha, the Albania mafia chief

Über 20 Jahre an der Sache vorbei: Doris Pack und die Elbasan Polizei Direktoren werden gefeuert

Geld stehlen, als Mafiöses System der FES und KAS und als Lehrmeister der Korruption im Ausland

Wieder eine teure Konferenz, für Profi Kriminelle und man ist im System der KAS.,

„Reform des Gesundheitswesens“ wurden entscheidende Schritte im Gesundheitssektor Albaniens gemacht. “

Gefälschte Diplome und Schul Zeugnisse sind Standard, mit Tausenden von Schreckens Erlebnissen der Migranten in ihrer Heimat.

siehe

http://www.kas.de/albanien/de/pages/10725/

Abteilung des Europarates Kriminalität Ivan Koedjikov: Europa fordert die Verhaftung krimineller Berisha Minister

Berisha’s Cannabis Metropole wird zerschlagen, geduldet von korrupten US und EU Politikern, um private Lobby Geschäfte mit Lizensen und Betrug zu organisieren, was mit Berlinwasser, Bundesdruckerei und sonstigen Mafia Geschäfte rund um Infrastruktur Programmen direkt von Deutschen organisiert wurde.

Fakten Lage, über die Zerstörung eines Staates, durch EU Politiker:

Die neue Polizei Mission: PAMECA IV, mit 2 Italienischen Polizei Colonels und Profi Experten, muss den Müll der EU und US Politiker nun ausbaden und soll das auch wieder in Ordnung bringen. Italienische Spitzen Polizei Beamten, auch aus der Antir Mafia, Deutsche und sonstige hohe Sicherheits Beamte sind einer Meinung: Jeder Fortschritt in der Justiz und Polizei, wird durch EU und US Politiker zunichte gemacht, welche direkte Partner der kriminellen Zirkel, Clans, wie von Terroristen sind und mit diesen Banden irgendwelche Geschäfte machen wollen um die Privatisierungen und Lizensen

Straffrei in Albanien: 90 % der Anwalts- und Notar Lizensen sind gefälscht in Durres

Filed under: — Insider @ 7:34 am

117 Lizensen wurden überprüft und 90 % der Lizensen in Durres waren gefälscht. Ebenso über 90 % der Zahn Kliniken, Apotheken, Bäcker, haben keinerlei Lizensen, man ist in Albanien.

Am 21.6.: Als Antwort auf die Fakten, welche einem Justiz Minister Nasic Naco bekannt sein sollten, macht der Justiz Minister PR: er will nun in Tirana ein digitales Register für die Notare einführen und es später auch auf Durres und andere Bezirkel ausdehnen. Kommentar: Was die Albanischen Regierungen und Minister immer verkünden, sind Luft Nummern: Real wird nie etwas inklusive Gesetze implementiert, sondern nur dumme Mafiöse PR gemacht und Nichts geschieht. Bei Nasic Naco wird nie etwas passieren, denn von Straf Verfolgung der Phantom Notar, der bekannten Notare, welche Grundstücks Verkäufe von Toden beglaubigen und nicht anwesenden Personen bei Firmen Teil Verkäufen spricht er nicht einmal.

Die Anwaltskammer will nun Straf Anzeige machen. Viele Notar Lizensen, wurden direkt vom dem Berufs Verbrecher Bujar Nishani geduldet, auch verkauft für ca. 30.000 €, im Klientel System der Berisha Mafia. Die Geschichte zeigt aber, das solche Ankündigungen Luft Nummern sind. In Notfall kaufen sich die Anwälte und Notare bei korrupten Richtern frei und wurstelt dann weiter.

Die Justiz Skandale, mit der Richter und Staatsanwalt Mafia in Durres nimmt kein Ende, denn es erfolgte auch noch nie eine Verurteilung, eines Notares, oder Anwaltes, der sogar Unterschriften von Verstorbenen beglaubigte, oder aus den Skandalen der erfundenen und verstorbenen Zeugen, welche in Gerichts Akten auftauchen, meist wegen gefälschten Testamenten und Grundstücks Verkäufe. Standard Betrug, was wie bewiesen bei der Familie des Lulzim Basha - Isufi anfängt. Man fälscht sich was zusammen, inklusive angeblicher Verkäufe von ausl. Firmen Inhabern. Banditen Tum der primivten Art, als Standard Kultur. Deutsche Wirtschafts Lobbyisten machen aktiv mit.

Zbulohen avokatët dhe noterët me licenca fallco

Posted By Artur AJAZI On 18/06/2014 @ 11:32 In Ekonomi,Kryesore | No Comments

Zyra e tatimeve kërkon nga Ministria e Drejtësisë verifikimin ligjor dhe nisjen e hetimit

Nga rreth 117 avokatë të regjistruar në Dhomën e Avokatisë Durrës, vetëm 90 për qind e tyre janë të ligjshëm. Ky problem ka lindur prej vitit 2011 kur në Durrës u zbuluan avokatë e noterë pa licenca dhe vazhdon të mbetet edhe sot. Janë pikërisht ky kontingjent të lidhur me prokurorë dhe gjyqtarë, madje, që marrin çështjet e rënda penale ku ka para dhe bëhen pazare, duke lënë në hije pjesën tjetër, e cila mban rregullisht marrëdhënie korrekte me shtetin. Debitorët duhet të derdhin sa më parë detyrimet në Tatim-Taksa, ndryshe Dhoma e Avokatisë Durrës do të bëjë kallëzim penal. Por, problemi duket se ka vite që ekziston, sepse vetëm pas informacioneve në zyrat e Tatimeve, këta të fundit janë kujtuar të verifikojnë shkeljet dhe të shpallin debitorët. Situatë e paqartë mbetet edhe mes noterëve. Janë pikërisht ata që së fundi kanë nxjerrë problemet e tyre, duke kërkuar largimin e atyre që vijnë nga rrethet me vërtetime të dyshimta dhe atyre që u ka kaluar mosha prej vitesh. Një prej noterëve u shpreh për “Telegraf” se: “Në radhët tona ka kolegë që kanë mbushur prej vitesh moshën 65 vjeç, ashtu sikurse ka edhe noterë që duke bashkëpunuar me doganierë dhe sekserë të sheshit të trageteve, kanë krijuar lidhjet e forta, duke mos lënë klientë t’u afrohet zyrave tona, duke na falimentuar, por ekziston edhe rreziku i falsifikimeve, gjë e cila është bërë problem edhe tek Ministria e Drejtësisë”. Problemet e lindura, duket se janë bërë objekt pune edhe i organit të Prokurorisë, e cila ka marrë denoncime edhe nga qytetarë të ndryshëm, të cilët kanë patur kurajën të faktojnë pazare procesesh gjyqësore dhe falsifikime dokumentesh pronësie nga noterë, që kanë rezultuar debitorë ndaj detyrimeve tatimore. Organi i akuzës ka kërkuar nga Ministria e Drejtësisë verifikimin ligjor të avokatëve dhe noterëve, për të nisur ndaj tyre hetimin. Në rast se, vërtetohen faktet e zbuluara edhe nga hetuesit, kush ka abuzuar dhe nuk ka paguar detyrimet financiare, rrezikon gjobë të rëndë dhe heqjen e licencës.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/zbulohen-avokatet-dhe-noteret-me-licenca-fallco/

Typisch die Berisha Tropoja Mafia als Anwalt in Durres, die gefälschte Grundstücks Dokumente vor allem produzierte, aber nach unserer Veröffentlichung vor 2 Jahren ihre Büros in Durres schloß.

4/9/2013

Die Mafia Familie aus Tropoje: des Tunxh Vatnikaj im Betrugs Grundstücks Geschäft: “Bucht Generale”

Tunxh Vatnikaj
Tunxh Vatnikaj- Der später verhaftete Tunxh Vatnikaj, ist engster Verwandter des Astrid Patozi, rechte Hand von dem Gangster Boss Salih Berisha.

Typisch die Verbrecher Familie aus Tropoje: Zef Vatnikaj, baute direkt auf der Strasse in zentraler Lage von Durres, sein Büro, denn dann spart man die Fundamente. Anwälte in Durres und Albanien, sind Vorzeige Verbrecher und in vielen Dingen der Motor.

Zef Vatnikaj - Tropoje Mafia advokat

Zef Vatnikaj – Tropoje Mafia advokat

Prince Leka of Albania und der Mafia Boss: Alban Xhillari und die Vernichtung eines Stadt Parkes in Durres, mit gefäschten Papieren

Wie in vielen anderen Ländern spielen die Deutschen eine Schlüsselrolle bei dem Aufbau krimineller Anwalts und Notar Zirkel, wobei ein Juristischen Diplom in Albanien bereits ab ca. 20 € man kaufen kann.

7/29/2013

Schlimmer wie die “Camorra": Die IRZ-Stiftung, der Justiz Aufbau der neuen Mafia Klasse: Notare

Anruf bei der Deutschen Justiz Aufbau Mafia, und dann laeuft es so. Deshalb gab es derartige Einladungen, damit die Albanische Justiz Mafia, sich besser organisieren kann, im eigenen Construkt, mit solchen Partnern. Statt das Anklage erhoben wird, erhielt der Gangster Krenar Troci, eine neue Notar Lizenz über das Bujar Nishani Verbrecher Kartell des Salih Berisha, was normal ist und war.

Krenar Troci: Notar Durres Krenar Troci: Notar Durres
Notar Krenar Troci in Durres, einem der uralt Notare des Berisha Clans. Bei der Justiz Mafia des Bujar Nishani und Eduard Halimi, kaufte man sich die neue Lizenz fuer 30.000 Euro, einem Standard Preis, seitdem die Deutschen Notar Aufbauer vor Ort waren.
2007 wurde die Notar Lizenz weggenommen, als man Grundstuecks Verkaeufe beglaubigte, wo der Verkaeufer real im Ausland war. Rruga Alexander Goga, zwischen Gericht und der Praefektur. Zwischen 2007 bis 2013, arbeitete man im alten Buero, neben dem Bericht, durch eine Anwalts Kooperation.

Praktisch die komplette Kenete, hat gefälschte Grundstücks Papiere in Durres: 1.500 Stück und keine Behörde macht irgendetwas dagegen, obwohl dort vor allem Banditen leben aus Nord Albanien, die auch den Hafen Durres in 1997 plünderten.

Bei ein wenig Regen, steht die komplete Kenete wieder unter Wasser, was ein ehemaliges Sumpf Gebiet ist, wo Pumpen das Gebiet trocken halten sollen. Sich dort anzusiedeln ist Idiotie. Wasser Ablauf Verteiler, werden zugebaut, wie in Durres, wo sich der Bürgermeister, die Regierung, Präfektur über 10 Jahre weigerte, diesen kriminellen Schwachsinn zu beenden. Abfall Entsorgung in Lezhe und überall im Lande in den Ablauf Kanälen ist Standard der Idiotie und Haus gemacht.

http://gazetatelegraf.com/skandalet-me-legalizimet-e-hipotekat-institucionet-smbeshtesin-prokurorine/

Die Klientel des Lulzim Basha, können natürlich ungehindert in Tirana Lokale bauen auf Öffentlichen Grund, wobei das identische System in Durres Standard ist durch den Mafia Bürgermeister Vangjush Dako (Partei Edi Rama), wo keine Abriss in den Innenstadts Lagen erfolgte, obwohl er mehrfach angekündigt war.
Angetreten das man “Null Akzeptanz” gegen illegale Bauten hat, einem der Lieblings Sprüche des Lügners und selbst ernannten Bürgermeister von Tirana: Lulzim Basha, baute man munter illegal weiter in Tirana auf Öffentlichen Grund und genau an den Innenstadts Stellen, wo die Berisha Banden schon ab 1994 in Tirana die Nord Albanischen Banditen ansiedelten und die Stadt vollkommen verwüsteten.

Die Bau Polizei der Republik von Albanien reisst nun einige Illegale Bauten ab, der Lulzim Basha Klientel. Der Stadt Bau Polizei Chef, Hoxha, lebt natürlich selbst in einer illegal errichteten Luxus Villa, ein normales Arbeits Leben von Bau Polizisten.
Klientel Mafia des Lulzim Basha, des korrupten Bau Inspektor Hoxha (hat Luxus Villa): Nun reisst die Nationale Bau Behörde die illegalen Lokale ab, welche auf Öffentlichen Grunde stehen. 11 Lokale, der Berisha Banditen, mit gefälschten Dokumenten und Genehmigungen wie immer. “Null Toleranz” war ein Wahl Versprechen des Lulzim Basha, gegen illegale Bauten in Tirana: Das Gegenteil geschah natürlich wie immer und sehr schnell. Klientel Politik ohne Ende, bei illegalen Lokalen direkt auf Bürgersteigen, Parks, auf Strassen.

Salih Berisha, beleidigt die Ehefrau von Minister Erion Veliaj, einem Georg Soros Lakai des Nonsens, identisch wie die Gestalten in der Ukraine als.

“Schlampe, Hure” was nach Todes Drohungen gegen Abgeordnete auch nicht verwundern kann. Lehrmeister die korrupte KAS im Langzeit Betrieb mit solchen Alt Kommunisten und Verbrechern und für Geschäfte, alle möglichen Premier Minister der EU! Kultur und Berisha, oder Intelligenz, im untersten Bereich, der Langzeit Partner der EU, USA usw..

Mit Video der Parlament Rede

Politike
19 Qershor 2014 - 12:00
Berisha ofendon gruan e Veliajt Kuvendi e përjashton 10 ditë!!!

Über 20 Jahre, gepantschtes Benzin und vor allem Diesel, was über Tausend illegal gebaute Tankstellen in Albanien und dem Kosovo verkauft wird. Einmalig in Europa, wo Institutionen durch die EU Spinner und Abzocker finanziert wurden, welche direkt von der Berisha Mafia kontrolliert wurden. Also ging Alles weiter und der neue Minister verspricht Viel: Nichts geschieht. Mangels Justiz, sind praktisch alle Gesetze nicht in Kraft und nicht implementiert.

“We will formalize all refinery implants, or processing implant, that have worked illegally so far, without any inspection or standard, often mixing crude oil with other products and launching them in the market. They sell them to industrial consumers or clients in gas stations. This law reviews the licensing of these companies”, declared Damian Gjiknuri, Minister of Energy and Industry.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=12095

6/15/2014

Die Albaner Mafia fürchtet um ihre Geschäfte und fordern die Absetzung des Innenministers Saimir Tahiri

Filed under: — Zogaj Leku @ 8:01 am

Die vielen erfolgreichen Polizei Aktionen des Samir Tahiri, werden vom Albanischen Volke begrüßt, aber gehen inzwischen an die Substanz der dümmsten Mafia der Welt, die sich Politiker nennen. Der Überläufer Gjovalin Kadeli, ein Ex-Abgeordneter der SP Partei, organisiert diesen Forderung im Kabinett, obwohl jeder in Albanien weiß, das die LSI Minister (mit einer negativen Bilanz, schon in der Berisha Regierung) das Haupt Problem sind in Albanien und in der Regierung. Klientel Politik ist bei der LSI Partei Programm. Kompetenz war noch nie gefragt. Der Vize Präsident der Partei: Ylli Manjani, sagt das man nicht die Absetzung des Innenministers fordert. Hintergrund sind teilweise sehr grosse Operationen auch in Lazarate, Festnahmen von Drogen Boss Legenden, wobei durch die Festnahmen noch lange niemand verurteilt wird, sondern in der Regel wieder frei kommt, was auch eine Justiz und Staatsanwaltschafts Tradition ist.

12 Abgeordnete der LSI Partei, fordern inzwischen eine Entlassung des Innenministers Samir Tahiri, weil ihre Geschäfte (angefangen von illegalem Bauen, Grundstücks Raub und Drogen Anbau und Handel) im Rechts freien Raum bedroht sind. Erfolgreiche Operationen im Drogen Handel, wo Ilir Meta in seiner Regierungs Zeit ein Promoter war mit Hilfe von Joschka Fischer und Kollegen aus dem NATO “Fund of Peace", weil man die Drogen Verteil Stelle in Europa: Albanien und den Kosovo benötigte. Daran hat sich bis heute Nichts geändert, warum jede Justiz verhindert wird und Straffreiheit im Kosovo und Albanien Programm ist. Der Yacht Hafen Orikum wurde geschlossen, für neue Yachten, weil die Politiker und ihre Partner, damit nur Cannabis Export betreiben. Der Mafia Gas- und Öl Hafen Porto Romana, ein Betrugs Projekt auch rund um Kredite aus Kuwait, wurde beschlagnahmt von den Banken.

In vielen Gegenden bilden diese Banden, Partei übergreifende Verbindungen, wo Demokratie, Gesetze oder eine Partei Mitgliedschaft nur eine Art Show Einlage ist. Uralt Kommunisten sind in der Regierung in wichtigen Funktionen ebenso wie bei Salih Berisha, u.a. Spartak Braho, der Pate von Durres der eine eigene Nummer zelebriert mit seinen Dumm kriminellen Söhnen und eng verbunden mit der LSI Partei in Durres: Lefter Koka und Leonhard Koka. Gründer der LSI Partei sind Ilir Meta und Spartak Braho in einem privaten Meeting in Golem in einem Lokal in der Nachbarschaft der Mak Albania Anlage in 2004. Partei interne Wahlen gibt es wie bei den anderen Parteien nicht, so ebenso in der SP Partei, wo es seit Jahren keine Wahl zum Partei Vorsitzenden gibt. Lulzim Basha, ist ein durch Berisha selbst ernannter Partei Chef, wo sein Konkurernt Sokol Olldashi dann eliminiert wurde (die Kopf Verletzungen lassen sich nicht mit dem Unfall erklären), weil er die Methoden kritisierte.

Die ganzen Zustände in Albanien sind ein Produkt des Ilir Meta, als er in einem Deal mit Fatos Nano, Panteli Majko im September 1999, als Partei Vorsitzende ablöste und das Chaos nahm bis heute seinen Lauf.

3/12/2014 Der Mafia Justiz Minister Nasic Naco, die Profi kriminelle Richterin Dhurato Bilo in der nächsten Skandal Runde

1/19/2013Ilir Meta, der “Frankenstein” der Albanischen Politik und Chef der “Skrapari” Bande

12 deputetë të LSI dhe disa të PS kërkojnë “kokën” e Sajmir Tahirit, Rama para kërkesës për shkarkim, koalicioni në provë

12 deputetë të LSI dhe disa të PS kërkojnë “kokën” e Sajmir Tahirit, Rama para kërkesës për shkarkim, koalicioni në provë
Dymbëdhjetë deputetë të Lëvizjes Socialiste për Integrim, të mbështetur edhe nga disa deputetë të Partisë Socialiste, përkatësisht anëtarë të Komisionit të Sigurisë, kërkojnë “kokën” e ministrit të Brendshëm, Sajmir Tahiri. Deputetët e LSI dhe PS do t’i kërkojnë zyrtarisht kryeministrit Edi Rama shkarkimin e ministrit të Brendshëm, Sajmir Tahiri. Ky i fundit, i identifikuar si delja e zezë, kostoja më e rëndë dhe njolla e parë e qeverisë “Rama”, akuzohet nga deputetët për arrogancë, prepotencë, për emërime nepotike në Ministrinë e Brendshme, për fenomenin e “grupit Tepelena” si dhe për ekspozim ndaj trafiqeve të drogës. Gazeta “SOT” ka paralajmëruar prej kohësh pakënaqësinë në rritje të deputetëve të Partisë Socialiste ndaj Sajmir Tahirit, për shkak të emërimeve dhe raporteve të tij konfliktuale me deputetët. Por, kërkesa e 12 deputetëve të LSI ishte një befasi. Lajmi është konfirmuar publikisht nga deputeti i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Gjovalin Kadeli. Ai tha se 12 deputetë të LSI janë të vendosur të largojnë një ministër të qeverisë Rama. Fillimisht u përfol se bëhej fjalë për ministren e Mbrojtjes, Mimi Kodheli, por, gazeta “SOT” mundi të mësojë se emri i ministrit, është Sajmir Tahiri. Kjo kërkesë mund të konsiderohet si divergjenca e parë zyrtare midis dy aktorëve kryesorë të koalicionit qeverisës, Partisë Socialiste dhe Lëvizjes Socialiste për Integrim. Largimi demonstrativ i Ilir Metës nga festa e Partisë Socialiste, pas vonesës 50-minutëshe të Edi Ramës, fsheh diçka më të madhe, që vlon prej disa javësh mes dy partive në pushtet. Dhe gjithçka doli në pah dje pasdite. Tashmë LSI, e mbështetur edhe nga deputetë të PS kërkon kokën e Sajmir Tahirit. Në këtë kuadër, koka e ministrit të Brendshëm, Sajmir Tahiri, do të vërë në provë edhe koalicionin PS-LSI. Me interes të madh pritet edhe përgjigja e kryeministrit Edi Rama.
Deklarata e Kadelit
Deputeti i LSI, Gjovalin Kadeli ka pohuar dje se 12 deputetë të LSI do t’i kërkojnë Edi Ramës shkarkimin e një ministri. “Deputetët e LSI së shpejti do marrin një iniciativë ku do ti drejtohen kryeministrit Rama për largimin e të paktën një Ministri. Jo më pak se 12 deputetë kanë vendosur të largohet një prej Ministrave të kabinetit për perfomancë të dobët, për mungesën e komunikimit me deputetët, duke mos qenë në rolin e duhur për të qenë pranë votuesve shqiptarë, pranë atyre që na kanë zgjedhur. Është me rëndësi që në kuvend të mishërojmë zërin e votuesve. Asnjë nga deputetët e LSI nuk ka hyrë në zyrat e Ministrave për zgjidhjen e problemeve të tyre, por të komunitetit. Fatmirësisht shumica e tyre janë pa mandat deputeti që i angazhon më shumë, por kjo nuk do të thotë se pse nuk ke mandat deputeti dhe të mos komunikosh me deputetët mbi problemet që ka për votuesit që përfaqëson. Shkalla e rritjes së përgjegjësisë do jetë më e madhe me këtë kërkesë tonën. Shqipëria është më pranë statusit kandidat dhe opozita ka qenë luajale në këtë pikë dhe Presidenti ka përshëndetur dhe po merr hapat e duhur që ti shërbejë këtij qëllimi dhe ne jemi të vendosur si grup parlamentar të punojmë sa më shumë që statusi të merret dhe jemi të sigurt që do merret”, tha ai.
Kadeli për qeverinë
Kadeli shkoi më tej kur tha se nëse ky Kabinet do votohej nga mazhoranca me votë të fshehtë, tre prej tyre nuk do kalonin klasën, por pa dhënë emra dhe përkatësi politike. Sipas tij nisma e LSI nuk ka asgjë për tu alarmuar, por një sinjal i mirë për qeverinë që të rrisë rendimentin. “Kjo nuk është për tu alarmuar, është sinjal ku i jepet qeverisë për të rritur rendimentin dhe të jetë më e vëmendshme ndaj komunikimit me deputetët. S’mund të trajtohet deputeti si një roje i Ministrisë përkatëse, s;mund të ulet roli i tij për shkak të një raporti me Kryeministrin të një Ministri apo një qëllimi që mund ti ketë vënë vetes një Ministër për raportin me kolegët e tjerë deputetë. Vetë Kryeministri komunikon natyrshëm përmes komunikimit elektronik me një pjesë të madhe të banorëve. Ndërsa këta Ministra që pretendojnë se janë në nivelin e duhur luajnë rolin e megallomanit, më shumë populizëm, sesa punë efektive. Ne do ja drejtojmë kërkesën Kryeministrit dhe kryetarit të Kuvendit, vendimmarrja ju takon atyre”, tha Kadeli.
Manjani kundër Kadelit
Nënkryetari i LSI, Ylli Manjani, ka reaguar dje pas deklaratës së Kadelit për shkarkimin e një ministri. Zv/ministri i Transporteve e konsideroi deklaratën, mendim personal. “Nuk mund të ndaloj asnjë komentues në politikë ose jo që të shprehë kënaqësitë apo pakënaqësitë që ka me raste të caktuara apo me Ministra të caktuar. Duhet të dimë të dallojmë qëndrimin personal, nga ai politik. Si nënkryetari i LSI ju them se LSI është e angazhuar 24 në 24 në përbërje të qeverisë aktuale për të përshpejtuar axhendën e integrimit. Kjo është shumë më e rëndësishme sesa komentet që bëhen mbi persona. Është në historinë e LSI që të mos e personalizojë politikën, kjo është shumë e rëndësishme. Nuk ka ndryshuar asgjë në kursin e LSI”, tha Manjani. Por, mori menjëherë përgjigjen e Kadelit, i cili deklaroi se është qëndrim i 12 deputetëve, ndërsa e sheh të pavend ndërhyrjen e Manjanit, duke mos qenë pjesë e grupit parlamentar të LSI. Adriatik Doçi
Saturday, June 14, 2014 - 11:14

- See more at: http://www.sot.com.al/politike/

9/13/2009

Die CIA Agentin und Gangster Braut Monika Kryemadhi erhält auch einen Posten in der Regierung um deren Geldwäsche und Betrugs Reale Estage Unternehmen “ARIGONS” lukrativ weiter zu führen

12/27/2013

Artan Lame: Anklagen gegen die ALUIZI Grundstücks Mafia in Sarande: illegale Dokumente auf Antiken Boden, in der Küsten Verbots Zone

10/10/2013

Neu Anfang in der Justiz: Mafia Deal des Ilir Meta das ein prominenter Verbrecher: Seferi Braho nun Staatsanwalt in Durres ist

http://balkanblog.org/wp-content/uploads/2014/03/PICT0246.jpg
(Febr. 2014)Deutlich zu sehen, wie das Auto (Roter Ford Jeep mit dem Marken Zeichen von Dumm Mafiosi: US Kennzeichen) des Staatsanwaltes Seferi Efendi vor dem Gericht in der für Invalide reservierten Park Zone parkt “Vend I Rezervuar Per Invalide”

“Pate von Durres” Spartak Braho, über das Krebs Geschwür der Albanischen Justiz

Standard Justiz Skandal in Albanien: der Fall der Verbrecher Familie des Iso Cela - Gezim Cela

In Durres gab es wieder einmal ein Skandal Gerichts Urteil, wo bei Gericht ein Franoze aussagte, der nie in Albanien war. Es ging um ein Grundstück in der Innenstadt, wo Phantom Verhandlungen organisiert wurden. So wurden bekannte Firmen, durch die Minderheits Teilhaber oft enteignet und Etliche sehr reich. Ein System in Albanien, aber auch in der Ukraine durch prominente Oligarchen.

 

08:23 am | Gjykata e Durrësit duket se është përfshirë nga një tjetër skandal dhe pse burimet janë konfidenciale dhe nuk japin një version zyrtar të asaj që ka ndodhur në këtë institucion. Gjithsesi informacioni i mbërritur në redaksinë e gazetës “Bulevard” akuzon hapur me emër (redaksia po verifikon emrat) persona të cilët…

Jun 13 2014 / No Comment / Read More »

 

Albanische Minister stahlen Land in Durres. Der Grundstücks Skandal in Durres aus 2005

Die Mafia Richter von Durres: Neritan Tabaku mit 60 falschen Gerichts Entscheidung und Frau Dhurata Bilo

Tirana - Durres: Selbst gemalte Landkarten, dienten den Grundstücks Agenturen ALUIZI, ZRPP als Grundlage der Arbeit

Richterin Dhurato Bilo, Ortsfremden Leuten auch Grundstücke direkt am und im Antiken Theater,

Ein Albanischer Munistion Transporter, zerstörte ein illegales Haus (teilweise direkt auf die Strasse gebaut und die volle Breite des Bürgersteiges), was direkt an der Strasse gebaut war bei Krukje. Der Fahrer Petrit Bruci starb dabei

09 Qershor 2014 - 09:31
Kaimoni ushtarak përplaset me dyqanin, humb jetën drejtuesi - See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731

6/14/2014

Cherie Blair (Tony Blair), Wesley Clark sind direkt an Bankers Petreoleum von den “Cayman” Inseln beteiligt

Filed under: — Super Visor @ 11:14 pm

Die Albanische Regierung versucht, alle Lizensen ungültig zumachen, denn praktisch fast überall sind diese Lizensen durch korrupte Partnerschaften und Bestechungsgelder zustande gekommen und haben in ein Finanz Desaster geführt unter Führung der Weltbank, welche diese verrückte Betrugs Politik der Privatisierungen durchsetzte.

Wesley Clark: Board of Directors der Gesellschaft “Bankers Petroleum". Sitz sind die Cayman Island und Omnia Strategy LLP, was die Ehefrau von Tony Blair: Cherie Blair, welche für viel Geld auch der Berufs Betrüger Rezart Taci einfliegen liess, der mit dem US Gangster des US Department of State: Frank Wisner, AlbPetrol mit einer gefälschten Bank Garantie stehlen wollte, identisch wie zuvor durch Betrug die Albanische Raffinierie von AlbPetrol. Wesley Clark und der Gangster Damir Fazllic, ist in Öl Geschäften unterwegs, und direkt auch bei Salih Berisha gewesen.Wesley Clark hat als Consult viel Geld verdient wie die Ehefrau von Tony Blair, obwohl niemand eine Consult braucht. Reine Bestechungs und Beteiligungs Geschäfte und Partnerschaften.

24 Millionen $ Bussgeld fuer Banker Petroleum fuer Zoll Betrug

Import von Diesel: 90 Milionen $ Zoll Betrug durch Bankers Petroleum

Die Regierung will die Lizenz von Bankers Petroleum u.a. annullieren

11/30/2010

Wikileaks und die “Bankers Petroleum” Öl Kathastrophe v. 12.10.2009 in Albanien

14 qershor 2014

Sikletet e “Bankers” dhe planet e zonjës Blair

Postuar më: 14 Qershor, 2014 tek Aktualitet

blair-clinton

Nga Habjon Hasani

Qeveria shqiptare nisi të konceptojë 4 muaj më parë, një ndërhyrje strategjike në sektorin e hidrokarbureve në Shqipëri. Në epiqendër të vëmendjes ishte kompania “Bankers Petroleum”. Ajo është kompania që ka me koncesion fushën naftëmbajtëse të Patoz- Marinzës (më e madhja dhe më e rëndësishmja), guri i çmuar i pasurisë nëntokësore shqiptare. Kompania “Bankers” në disa raste të përsëritura ka qenë në epiqendër të pozicionit të saj të favorizuar, sidomos për shkak të kontratës, por edhe për tërmetet e shpeshta që nisën të vizitonin zonën ku kjo kompani operon. Një tjetër aspekt problematic i “Bankers” ka qenë tabloja e paqartë në raport me investimet/fitimet/humbjet, pasi në disa raste, të dhënat e ofruara nga vetë kompania në institucionet shqiptare dhe të dhënat e shpallura nga kompania në bursa ndërkombëtare shfaqen kontradiktore. Për të gjithë këtë problematikë të shfaqur nga ky koncesionar ekskluziv, qeveria shqiptare rreth muajit shkurt 2014, nisi të shohë hapësirat e saj për anulimin e koncesionit dhe zgjidhjen e kontratës. Është thënë e stërthënë, se pasuria që i është lënë me koncesion “Bankersit” nuk ka të krahasuar me detyrimet modeste që kjo kompani i paguan shtetit shqiptar. Nisur nga kjo situatë qeveria “Rama” hodhi hapin e parë, nisi të kërkonte një organ të specializuar ndërkombëtar në gjendje të vlerësonte avantazhet/disavantazhet e palës shtetërore, në rast se qeveria vendos të kërkojë zgjidhjen e kontratës me “Bankers” në Gjykatën e Arbitrazhit Ndërkombëtar

Për të pajtuar konsulentin e specializuar që do orientonte qeverinë nëse duhej të kalonte ose jo në arbitrazh, u zhvillua një tender në Tiranë. Këtë tender rezulton se e ka fituar një kompani angleze e quajtur: “Omnia Strategy LLP”. Pra do të jetë kjo kompani angleze që do të orientojë qeverinë shqiptare në lidhje me qëndrimin që duhet të mbajë me kontratën koncesionare me “Bankers Petroleum”.

Një kontratë modeste dhe një VIP…

Nga një kërkim i thjeshtë në internet, rezulton se Presidente dhe drejtuese e kompanisë angleze “Omnia Strategy LLP” që fitoi tenderin në Tiranë, është zonja Cherie Blair. Ajo është bashkëshortja e ish-kryeministrit anglez Tony Blair, ndërsa ky i fundit është prezantuar në Tiranë si një këshilltar (pa pagesë) i qeverisë. Vlera e kontratës për konsulencë ndaj qeverisë shqiptare kap një shifër të lehtë, rreth 20 mijë euro. Rezulton se kompania e zonjës Blair është themeluar në vitin 2011, por kjo kompani ka pasur dhe bashkëpunime të mëparshme me qeverinë shqiptare në të kaluarën. Bëhet fjalë për pajtimin 2 vite më parë, në vitin 2012 të kësajkompanie me qëllim mbrojtjen e shtetit shqiptar në Arbitrazh, ndërsa shtetin tonë e kishte paditur për zgjidhje të padrejtë kontrate kompania e naftës “SKY Petroleum” dhe i kërkonte 600 milionë euro dëmshpërblim. Një vit më vonë shteti shqiptar doli fitues nga kjo çështje, kërkesa e “SKY Petroleum” u rrëzua, 600 milionë eurot nuk i rëndonin më askujt mbi kokë. Tashmë kompania e zonjës Blair është pajtuar nga qeveria “Rama” jo për të ndjekur procesin gjyqësor, por thjesht për të orientuar nëse ia vlen ose jo të hapet një proces gjyqësor me “Bankers”. Duket si një konsulencë e thjeshtë, por nuk është aspak e tillë, ndonëse pagesa për konsulentin është vetëm 20 mijë euro.

 

Mirësevini në “Iniciativën Clinton”…

Sektori i energjisë, përfshirë atë të hidrokarbureve, nuk funksionon thjesht si një treg, por si një treg strategjik. Çka do të thotë se asete të rëndësishme të këtij tregu, asnjëherë nuk gjenden në duar të rastësishme. Kontrolli mbi to ka gjithnjë prapavijë të fortë politike, herë kombëtare, herë ndërkombëtare, ose dhe të kombinuar. Koncensionari “problematik” i fushës së Patos-Marinzës, Bankers Petroleum, nisi të operojë në vendin tonë në vitin 2004, gjatë qeverisë së Fatos Nanos. Ishte ky viti kur kjo kompani lidhi kontratën ekskluzive dhe të cilësuar si të pafavorshme për shtetin tonë.

Nëse përpiqesh të gjesh personat që kontrollojnë paketën e aksioneve të “Bankersit”, pronarët pra, është një mund i shkuar dëm. Kompania “Bankers” që operon në Shqipëri, i ka emrat e pronarëve të vërtetë të maskuar dhe i ka letrat e origjinës në zyrat e ‘fortifikuara’ të Ishujve Kajman, një zone me statusin e parajsës fiskale (offshore) nën protektoratin e shtetit anglez. Është një zone ku anonimati i atij që themelon kompaninë e vetë atje, është i garantuar.

Por “Bankers” pasi nisi të operonte në vendin tonë, shpalli si pjesë të Bordit Drejtues të kësaj kompanie një VIP jo pak të njohur për shqiptarët: Gjeneralin Wesley Clark. Ai ishte drejtuesi ushtarak më i lartë i NATO-s, që nën iniciativën dhe direktivën e dyshes Clinton-Blair, drejtoi operacionet ushtarake në Kosovë pas gjenocidit të shtetit serb. Zoti Clark është shumë popullor ndër trevat shqiptare, por pas tërheqjes nga karriera ushtarake ai i është futur biznesit, ka hapur dhe ai një firmë konsulence, por ndërkohë rezulton dhe në Bordin Drejtues të kompanisë “Bankers Petroleum”.

 

Përveç njohjes së hershme, bashkëpunimit në rrafshin zyrtar me dyshen Blair-Clinton, zoti Clark duket se ruan të forta dhe lidhjet në konjukturën politike dhe atë të biznesit me këtë dyshe. Për shembull, zoti Clark dhe zoti Blair janë ndër më të spikaturit në atë që quhet “Iniciativa Clinton”, një konglomerat personalitetesh ndërkombëtare të botës së politikës dhe biznesit që shpesh i dedikohet bamirësive, por nuk lë pas dore as lobingun, sidomos kur vjen puna për vendet e botës së tretë. Aktive në këtë iniciativë janë me siguri dhe dy ish-zonjat e para Blair-Clinton.

 

Konsulenca e një pasurie të paçmuar…

Duket si një ‘garë’ mes miqsh të vjetër, nga njëra anë “Bankers” që është në shënjestër për abuzime flagrante me koncesionin e Patos-Marinzës dhe që në Bordin Drejtues ka gjeneralin Clark. Nga ana tjetër kemi qeverinë shqiptare, që ka pajtuar për 20 mijë euro firmën konsulente “Omnia Strategy LLP “të zonjës Blair. Kjo e fundit do vlerësojë nëse duhet apo jo që shteti shqiptar të godasë kontratën e majme të kompanisë “Bankers” në bordin e së cilës gjendet dhe Wesley Clark, një i njohur I vjetër i saj dhe miqve të saj. Përtej çdo lidhje, i sigurt është fakti se shqiptarëve u intereson në mënyrë të padiskutueshme që një pasuri e paçmuar kombëtare të funksionojë në leverdinë e tyre dhe jo anasjelltas. Pritet që zonja Blair dhe kompania e saj, të dorëzojë pranë autoriteteve shqiptare raportin përfundimtar të vlerësimit mbi nismën e arbitrazhit, brenda muajit korrik. Do të jenë argumentet e këtij raporti ato që do të përcaktojnë dhe cilësinë e tij, ndërsa më pas qeveria shqiptare do të marrë dhe vendimin e saj përfundimtar mbi këtë çështje.

Kompania konsulente e zonjës Blair quhet “Omnia Strategy LLP”, termi “Omnia” në latinisht do të thotë “Gjithçka”. Le të shpresojmë se kësaj here nuk do të jetë gjithçka e komanduar nga e njëjta dorë, por gjithçka do të shkojë mirë.

 

***

 

Koncesionarët e naftës në Shqipëri; pronarët anonimë

Në vitin 2004, kur ish-qeveria socialiste e Fatos Nanos po shkonte drejt fundit të mandatit të saj, ajo hyri në negociata me kompaninë Bankers Petroleum(asokohe quhej Saxon ltd) dhe më pas i dha kësaj kompanie vendburimin më të madh, më të rëndësishëm, më produktivin në Shqipëri, fushën e Patos-Marinzës. Kjo kontratë reflektonte disa avantazhe të forta për kompaninë në raport me detyrimet shtetërore dhe në kontratë u fiksua dhe një formulë që njihet sot si “Formula e koifiçentit R” e cila është dhe formula e cila sot përcakton, sasitë që I shkojnë shtetit tonë nga prodhimi i përgjithshëm që realizon Bankers në terren. Ish-ministri i Ekonomisë, Nasip Naço, gjatë një fjalimi në parlament në vitin 2012, në mënyrë të qartë dhe të përmbledhur ka zbërthyer thelbin e dizavantazheve që i krijoheshin Shqipërisë nga mënyra se si kishte lidhur kontratën me Bankers. Por në vitin 2005, qeveria e Fatos Nanos ikën nga pushteti, ndërsa nga ana tjetër Bankers vazhdoi punën e qetë, bazuar në kontratën “magjike” që kishte siguruar, deri kur në vitin 2010, kjo kompani lë një tjetër gjurmë. Me vendim qeverie, në vitin 2010, qeveria e demokratëve i jep kompanisë Bankers disa fusha të tjera për t’i shfrytëzuar në Kuçovë. Por Bankers zgjodhi që të mos ishte Bankers në këtë rast. Drejtorët e kësaj kompanie, vendosën që të hapnin një tjetër kompani në Ishujt Kajman, të cilën e quajtën “Shervood Albania”. Do të ishte pikërisht “Shervood” që do të me naxhonte pasuritë e reja që ishin siguruar nga qeveria shqiptare, me në krye Berishën kësaj here. Po pyetja që lind është: Përse nuk dëshironin të operonin si “Bankers Petroleum” në Kuçovë? Nga ndryshon lista e aksionarëve mes “Bankersit” dhe “Shervoodit” e cila gjendet e sekretuar në “Ishujt Kajman”? Çfarë handikapi zgjidhte krijimi i kësaj kompanie të re në zonën ‘offshore’ të cilën kompania e vjetër, pra Bankers e Kajmanit, nuk ishte në gjendje ta zgjidhte? Po hynte vallë dikush tjetër në lojë?

 

Si lidhen?

kopertinaFaksimile të ekstrakteve gjyqësore që vërtetojnë se korporatat “Bankers Petroleum”, “Shervood international” dhe “Stream oil” nuk janë kompani kanadeze por kompani të “ishujve Kajman” Faksimile të ekstrakteve gjyqësore që vërtetojnë se korporatat “Bankers Petroleum”, “Shervood international” dhe “Stream oil” nuk janë kompani kanadeze por kompani të “ishujve Kajman”

Këtë s’mund ta dimë ende, sepse anonimatin e kanë të garantuar të dyja kompanitë, por dime që edhe koncensionari i dytë më i madh në vend në industrinë nxjerrëse të naftës, “Stream Oil” I cili i fitoi kontratat në vitin 2007, gjatë qeverisë së Berishës, ka ndjekur hap pas hapi të gjithë logjikën e funksionimit të “Bankers Petroleum”, duke filluar që me maskimin e pronarëve të vërtetë e duke vazhduar me favorizime ekskluzive në termat e kontratës. Në Shqipëri nuk ka pasur ansjëherë një fokusim të mirëfilltë mbi masën dhe mënyrën e penetrimit të kompanive “offshore” në sektorë strategjikë apo në ekonominë shqiptare në tërësi. Ndryshe ndodh, në vende pranë nesh, për shembull, në Serbi dhe Bullgari zyrtarët shtetërorë mund të shfaqen në favor të një grupi interesi, por nuk ndodh që sektorë dhe asete strategjike të ekonomisë t’u lihen kompanive me pronarë të maskuar, me pronësi fantazmë siç ndodh me kaq ‘kollajllëk’ këtu tek ne. Pra, nuk bëhet më fjalë vetëm për t’i favorizuar në kurriz të interesit publik këto korporata të huaja nëpërmjet kontratave favorizuese, në Shqipëri kompanive të interesuara u lejohet dhe arroganca, ato mund të vijnë, të marrin asete strategjike ekonomike siç u leverdis atyre dhe të kenë luksin që të mos na thonë si quhen dhe kush janë. Çfarë tjetër duhet për të qenë një Republikë Bananesh në mes të Evropës?

(Marrë me shkurtime nga numri i datës 14 Prill në DITA)

Një dëshmi e ministrit Naço për humbjet kolosale nga kontrata me Bankers

Më 25 Mars të vitit 2012 në Kuvend po diskutohej paketa e privatizimit të “Albpetrolit”. Në atë seancë ka pasur disa debate të ashpra ndërmjet ishministrit të Ekonomisë, Nasip Naço dhe deputetit socialist Erjon Braçe. Në kulmin e këtij debati, ministri ka sqaruar marrëdhënien ndërmjet shtetit shqiptar(përfaqësuar nga Albpetrol) dhe kompanisë koncensionare “Bankers Petroleum”. Ky fjalim i ish-ministrit të Ekonomisë, zbulon se si kontrata ulte përfitimet e shtetit me kalimin e viteve, por për herë të parë Naço ka përmendur dhe “kleçkën” e kontratës me Bankers duke u shprehur se “Faktori R” që përcakton dhe mënyrën se si shteti shqiptar rrit përfitimet pasi kompania kalon fazën e investimit dhe del me fitim, por sikurse shton ministri, kjo kompani në bilancet e saj dhe raportin investim/fitim Nasip-Nacorezulton ende me humbje. Bankers ka në pronësi një pasuri të jashtëzakonshme nëntokësore, por bilancet I deklaron ende me humbje ndaj dhe shteti s’mund të kërkojë “pjesën”.

Më poshtë paraqitet i plotë sqarimi i ish- ministrit të Ekonomisë Naço në vitin 2012 për kontratën me “Bankers”: “Në vitin 2004 Albpetrol sh.a. hyn në marrëveshje hidrokarbure për vendburimin e Patos-Marinzës dhe sipas kësaj marrëveshjeje, pas një programi të miratuar nga të dyja palët, Albpetrol I dorëzon kontraktonit(Bankers Petroleum) puset e naftës për zhvillimin e mëtejshëm të prodhimit. Kontraktori me marrjen e këtyre puseve sipas kësaj marrëveshjeje ka detyrimin t’i dorëzojë Albpetrolit në natyrë 70% të sasisë së naftës që këto puse prodhonin në kohën e dorëzimit Sipas marrëveshjes së lidhur në vitin 2004 është përcaktuar qartë se prodhimi paraekzistues të ketë një rënie vjetore prej rreth 15%, që do të thotë se në vitin 2005 Albpetroli nga këto puse do të merrte nga kontraktori 15% më pak. E kështu vazhdon çdo vit, deri në përfundim të kontratës 25-vjeçare. Llogaritë bëjini vetë zoti Braçe. E drejtë tjetër financiare është ajo e ashtuquajtura pjesë e Albpetrolit ose faktori R që do të thotë se Albpetroli sipas marrëveshjes së miratuar, merr nga kontraktori edhe 1% në vit të të gjithë prodhimit të realizuar faktik në zonën e kontratës edhe pse raporti i të ardhurave me shpenzimet është negative kur R-ja është më e vogël se 1-shi. Nëse raporti i të ardhurave me shpenzimet nis të bëhet pozitiv, pra R-ja është më e madhe se 1 atëherë dhe pjesë e Albpetrolit nis rritjen duke shkuar deri në 5% të prodhimit total. Aktualisht kompania që operon në vendburimin e Patos-Marinzës nga viti 2004 e deri më sot ka shpenzuar rreth 936 milionë dollarë. Nga këto rreth 554 milionë dollarë janë shpenzime kapital si teknologji e re, puse, pompa depozita, tubacione etj. Diferenca është shpenzuar për shpenzime operative si; pagat, reklamat, qira të ndryshme etj. Ndërkohë të ardhurat në total, po për këtë periudhë, kanë qenë rreth 723 milionë dollarë”, është shprehur ministri Naço.

 

http://gazetadita.al/sikletet-e-bankers-dhe-planet-e-zonjes-blair/

6/2/2014

In Albanien gibt es Milz Brand (Anthrax) Erkrankungen: Verantwortlich die Weltbank

Filed under: — BuckZiesMutter @ 7:29 pm

In einer Ortschaft bei Tepelene erkrankten 10 Personen an Milzbrand oder Anthrax ist eine Infektionskrankheit. Der Gesundheits Minister Petric Vasili, warnte vor 2 Jahren, das man keine Saison Touristen Lokale an der Küste besuchen soll, weil die Hgyienischen Verhältnisse verherrend sind und oft Fleich und Fisch ohne jede Kühlung verarbeitet wurde und aus unbekannten Quellen. Diese Lokale sind in Mafiosi Hand und fast immer illegal gebaut, wie die Albanischen Hotels, welche alle insolvenz sind und seit Jahren keine Wasser Gebühren zahlen.

Obwohl die Problematik seit Jahren bekannt ist, wurde erst vor wenigen Jahren mit den Durres Mafiosi: Genc Juka die Lebensmittel gegründet, der natürlich mit seinem Bruder dann Fleisch für den menschlichen Verzeht nicht geeignet nach Albanien importierte und die Etiketten austauschte. Ein Original Berisha Financier. Als der Skandal bekannt wurde, der wie immer von den Internationalen vertuscht wurde, weil man Partner der Mafiösen Korruptions Zirkel der EU und Weltbank ist, gab es nun nach dem Regierung Wechsel, einige Fortschritte in der Lebensmittel Kontrolle, welche immer noch vollkommen ungeeignet sind. Nun wurden 50 kg illegales Fleisch beschlagnahmt in Gjorokastre, was als Erfolg verkauft wird.

02 Qershor 2014 - 16:03
Gjirokastër, AKU bllokon 50 kg mish
derri pa vulën e shërbimit veterinar
Të tjera rreth shkrimit
VIDEO
GJIROKASTER- Autoriteti Kombëtar i Ushqimit po vijon kontrollet në këto ditë në njësitë e tregtimit të mishit dhe therjes së krerëve. Me rritjen e temperaturave të ajrit ditët e fundit, janë forcuar edhe masat e kontrollit për sigurinë ushqimore të produkteve, sidomos atyre me bazë mishin dhe qumështin.

Inspektorët e këtij autoriteti kanë pohuar për “A1 Report”, se rëndësi po i kushtohet kushteve higjeno-sanitare dhe vulës së shërbimit veterinar.

Pak kohë më parë në Gjirokastër nga konsumimi i një sasie mishi të pakontrolluar u prekën 10 persona me antraks nga fshati Arrëz e Madhe në Tepelenë, madje dy prej tyre, pësuan gjendje shoku duke u transportuar në kryeqytet për trajtim më të specializuar. - See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/gjirokast-r-aku-bllokon-50-kg-mish-derri-pa-vul-n-e-sh-rbimit-veterinar-217711.html#sthash.UTGqlBzO.dpuf

Keine Fortschritte, sondern Rückschritte sogar, vor allem in der Mafia Justiz, Null Funktion der Ministerien unter Salih Berisha in ein kriminelles Construkt in Albanien.
Zur Erinnerung, was der US Botschafter damals sagte in 2003, als die Politik Mafia, (u.a. mit Hilfe von kriminellen Deutschen Diplomaten und Politiker), einfach Konkurenz Probleme, mit Sprengstoff und der Kugel löste!

Einige Monate vor dem Visa Skandal in Tirana, wo schon Ludgar Vollmer das Albanischen Innenministerium vollkommen korrumpierte, wie Bodo Hombach mit seinen Medien Geschäften vor Ort und diese elenden Bestechungs Lobbyisten, die dann im Hafen Skandal erneut mitmischen. Balkan Politik des Aussenministers Joschka Fischer und heute in der Ukraine der selbe Müll mit Lobbyisten und rund um Geschäfte.

Danach wurden die Internationalen noch engere Partner der Albaner Mafia Politik Klasse und erklärte sich und seine Drogen und Verbrecher Kartelle als Straffrei.

james jeffrey
James F. Jeffrey

U.S. Urges Gov’t to Keep Pressure on Crime Lords
Tirana, October 28, 2003 – The U.S. ambassador warned Albanian crime lords on Monday that the international community was hunting them down and urged Albania to continue to pursue them because crime would harm its bid to join the West.
Albania became a key smuggling route for drugs, people and guns into Western Europe after the fall of communism and its weak and corrupt judiciary is often accused of letting criminals go free.

‘’Crime is still destroying your country and challenging its ability to enter Western bodies,’’ Ambassador James Jeffrey said in a speech to trainee judges in a seminar on people trafficking, NBC reported.

‘’We also have a message for the crime lords: We know or will soon learn who you are. My government, our European partners and the Albanians, are after you,’’ Jeffrey said.

Albania has been rocked recently by several murders of top businessmen, which have not been solved, and the gunning down of the chief prosecutor’s driver, in what is believed to be a warning by crime organisations to their investigators.

http://www.southeasteurope.org

Rund um den Balkan Gaddafi: Salih Berisha und seiner Mafia Geschäfte

siehe Georgien, wie das läuft bei der Weltbank und die Lebenmittel Kontrolle, welche abgeschafft ist, identisch die Bau Polizei: Beide Organisationen könnten durch Bußgelder finanziert werden, aber bei den Mafiösi der Weltbank unerwünscht. Jane Armitage, Welt Chefin für den Balkan ( Jane Amitrage, Ehefrau von Richard Amitrage, dem Welt Drogen Gangster im Langzeit Turn des CIA und Haupt Figur auch in der Iran Contra Affäre rund um Waffen- Geldwäsche und Drogen.), feierte in 2013,
Worldbank Albania

dafür 20 Jahre Erfolgs Geschichte Weltbank in Albanien, was am totalen Desaster der Organisation Nichts ändern kann. Baum Schulen gibt es auch nicht mehr, Abholzung wird das Programm der Weltbank wie Betonierung und Zerstörung des Tourismus.

Lebensmittelkontrolle „überflüssig“

Doch Gesundheit kostet Geld, und das darf ein Staat nicht ausgeben, wenn er in der Weltbank-Liste nach oben will. Deshalb stellte die Regierung in Tiflis schließlich sogar die Überprüfung von Hygienestandards in der Nahrungsmittelproduktion ein und schaffte die staatliche Lebensmittelkontrolle praktisch ab. Für einen Rekordplatz bei „Doing Business“ benötigt ein Land nämlich weder Lebensmittelstandards noch Umweltgesetze, Konsumentenschutz oder ausgebildete Nahrungsmittelinspekteure.

Zwar schuf die georgische Regierung im Jahr 2005 eine neue Lebensmittelkontrollbehörde, aber nach einem Jahr wurden die meisten ihrer Angestellten wieder entlassen. Im Jahr 2006 gab es in Tiflis gerade noch sieben Lebensmittelinspekteure. Im Rest des Landes waren es zwölf. Sie hatten weder ein Budget noch die Befugnis für ernsthafte Kontrollen, außer bei Babynahrung. Die Abwesenheit jeglicher Standards bei anderen Lebensmitteln hatte unterdessen tödliche Folgen - auch deshalb, weil nach dem Zusammenbruch der georgischen Nahrungsmittelindustrie zu Beginn der neunziger Jahre im Land viele „wilde“ Lebensmittelkleinbetriebe entstanden waren. Allerdings zeigt ein Blick hinter die Kulissen dieses Erfolges: In der besten aller möglichen Weltbankwelten würde man wohl lieber nicht leben wollen. „Die Liste suggeriert, es genüge, die Bürokratie einfach abzuschaffen - weniger Regeln, weniger Korruption, weniger Kosten“, sagt ESI-Chef Gerald Knaus über seine Forschungen. Aber das ist ein Trugschluss. Für den Normalverbraucher kann der radikale Bürokratieabbau nach georgischem Muster sogar lebensgefährlich werden……….. http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/reformen-in-griechenland-die-verkehrte-welt-der-weltbank-12040734.html?printPagedArticle=true#pageIndex_2

5/30/2014

Botschafter in Tirana, über den Pyschopaten der Albaner Mafia: Salih Berisha, Lulzim Basha und Josfina Topalli

Filed under: — BuckZiesMutter @ 5:58 am

Kommentare in den Albanischen Medien, sind durchgehend gegen Berisha und Lulzim Basha, was im Moment an Verleumdung produziert wird. Salih Berisha hatte die ausländischen Botschaften in 1991 umgehend mit “Sigurime” Leute unterwandert, vor allem die US Botschaft mit über 20 Personen, deren Namen bekannt sind. Der Idiotie Club PD des Salih Berisha bei Balkaninsight.


US Embassy Slaps Down Albanian Ex-PM Berisha

Verleumdung, Mobbing sind bei den Sigurime Methoden des Salih Berisha, dem Lügner Lulzim Basha und Bujar Nishani ein Standard Verhalten, weil man eben auch Sturzdumm ist und zulange von korrupten EU und US Politikern und den CDU, KAS Gestalten, EU Commission mit Barosso, hofiert und finanziert wurde. Bei einer Milliarden schweren Geldwäsche, gibt es viel zuverdienen! Eine der grossen Peinlichkeiten in Albanien.
Der EU Botschafter in Tirana: Ettore Sequi, als Motor eines kriminelles Enterprise, stiehlt mit Fake Projekten, Phantom Verbänden hohe Millionen Summen
. Das Albanische Volk gibt den Ausländischen Botschafter die Schuld an der Misere, vor allem der vor Jahren tätigen Troika.

An unnötiger Dummheit sind die Lügen Storys der Berisha Bande schon einmalig, was zur Zeit verbreitet wird. Diesmal muss der US Botschafter klare Worte sprechen, nachdem er wieder einmal von der Bande beleidigit wurde und er immer noch in Albanien tätig wird, wo der Pudel von Berisha: Aldo Bumci im Juli schon verkündete, er würde im September sein Amt in Albanien beenden. siehe Josefina Topalli, welche die “Rote Linie” überschritt mit ihren Hirnlosen Beleidigungen.

Eine Woche nach den Hirnlosen Beschuldigen der Berisha Bande, von der Mafia Lady Josefina Topalli des Copa Clans, spricht der US Botschatter Klartext, das die Mobbing Lügen Orgien der Berisha Anhänger nicht zuakzeptieren sind. Wenn ein Drogen Clan, wie Copa die Regierung angreift wegen Drogen Schmuggel, dann wird es peinlich. Salih Berisha, schwer krank, hat schon lange die Symptome eines primitiven Kriminellen und Billig Show Spielers, der Geldwäsche für Milliarden für die Italienische und Türkische Drogen und sonstige Mafia betrieb. Geldwäsche Paradies der Berlusconi Mafia – “Lady Champagne”?: Chiara Rizzo – Dritan Prifti – Ilir Meta – Salih Berisha

Die Tschechische Botschafterin wird sogar noch deutlicher: das der EU Kandidaten Status in Gefahr ist, weil die Berisha Bande nur Chaos organisiert.

5/23/2014

Albanien auf der Suche der 150.000 PD Demonstranten in Tirana

Comedy Show einer sich auflösenden Mafia Partei: die angebliche PD Demonstration in Tirana, mit 150.000 Teilnehmern, lt. dem Lügner und Gangster Lulzim Basha, der keinen Rückhalt in der Partei hat

Wenn man Hirnlos ist und nur über 20 Jahre mit korrupten Ausländischen Politikern eine Art primitiver Kaspar Theater Truppe der USA, EU, Deutschland’s mit Doris Pack und vor allem der KAS unterhielt, demonstriert man dann auch noch mit dem Drogen Baron Dash Aliku, vor einer Woche, der ein Langzeit Thema ist in Internationalen Sicherheits Kreisen, ausgebremst von korrupten US und EU Politikern.

Drogen Verteil Barone unter sich: Berisha Polizei Direktoren und Dasho Aliko, in Tirana
Dash Aliku, Caushi
(Në foto majtas, Dasho Aliko dhe Bernad Çaushi, djathas ish drejtori i Policisë Gjirokastër Ajet Ibro)

Die Pyschopaten Opposition demonstriert mit den Drogen Baron: Dash Aliku gegen die Regierung, angeblich wegen Drogen Handel

9 Maj, 2014

Bomba e ambasadores çeke: Greva e protestat për të penguar Statusin!

ambasadorja-ceke-655x356Me ne fund Perendimi po flet me gjuhe te hapur ate qe agjencia Ama-News e ka paralajmeruar prej disa javesh ne faqen e saj. Plani strategjik i PD-se dhe opozites eshte sa me shume kaos per te humbur statusin e vendit kandidat si shansi i vetem i shpetimit te dyshes Berisha-basha, qe brenda partise te mos kthehen ne OJQ. Dhe e para qe e pranon pas ambasadorit Arvizu qe e nenkuptoi me viziten e befasishme te merkuren te zyra e Bashes, eshte ambasadorja çeke ne Tirane….

Ambasadorja çeke e quan mjaft negative mbajtjen e protestave dhe të grevave në prag të vendimit të Brukselit për Shqipërinë. Madje thotë se këto mund të dobësojnë mundësinë e marrjes së statusit të vendit kandidat.
“Protestat dhe grevat dobësojnë mundësin e marrjes së statusit. Janë mjaft negative. Politikanët të mos punojnë për vete, por për popullin” tha ajo nga qyteti i Shkodrës.

Deklarata e ambasadores çeke, Branislava Tomasova nga Shkodra, gjatë një takimi me të rinjtë për sfidat e integrimit

29 Maj, 2014

SHBA shpall ‘non grata’ Berishën: Na skandalizove, reflekto!

berisha arvizuAmbasada Amerikane reagon fuqishem menjehere pas fjales se ish-kryeministrit Sali Berisha ne Parlament, ku implikoi ne afera nje punonjes te kesaj ambasade ne menyren me te cuditshme dhe madje nga foltorja e parlamentit. ne nje reagim te fundit zyrtar, selia diplomatike qe perfaqesohet nga ambasadori Arvizu, ka hedhur poshte akuzat e ish-kryeministrit duke i denuar ashper. “Jemi skandalizuar nga fjalimi i ish-kryeministrit sot ne Parlament dhe distancohemi. Berisha te reflektoje. Cdo punonjes i zyrave tona eshte i pergjegjshem dhe llogaridhenes”, thuhet ne deklarate. berisha akuzoi Mimi Kodhelin per arrestimin e gjeneralit Syrja Gjoka, duke perdorur edhe motren e saj ne OPDAT apo duke bere presion prokuroreve….

Në njoftimin e ambasadës, ata thonë se janë të skandalizuar nga komentet e Berishës dhe i kërkojnë atij të reflektojë.

“Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë është e skandalizuar me pretendimin e pabazë ngritur ndaj një punonjësi të ambasadës më herët sot nga Z. Sali Berisha, anëtar i parlamenttit, gjatë një seance të parlamentit. Z. Berisha pretendoi se një punonjës shqiptar i ambasadës ishte përpjekur të ndërhynte në një çështje hetimi penal në proces, thjesht mbi bazën e marrëdhënies së punonjësit të ambasadës me një anëtar të Këshillit të Ministrave. Pretendimi është tërësisht i pavërtetë dhe i pabazë.

Ambasada e SHBA këmbëngul për nivelin më të lartë të integritetit dhe llogaridhënies të secilit anëtar të misionit tonë. Ambasada e SHBA i bën thirrje z. Berisha të reflektojë për sjelljen e tij,” thuhet në deklaratë.

Por si është e vërteta?

Duke folur në Kuvend, Sali Berisha akuzoi ministren e Mbrojtjes, Mimi Kodheli, se qëndron pas arrestimit të gjeneralit Syrja Gjoka.

Berisha tha se Kodheli u ka bërë presion prokurorëve për arrestimin e Gjokës.

Madje, ish- kryeministri u shpreh se Kodheli ka përdorur edhe motrën e saj, e cila ka folur në emër të misionit OPDAT, që është misioni amerikan i ndihmës në fushën e zbatimit të ligjit.

“Ka nisur motrën e saj në emrin e OPDAT, duke folur në emër të misionit, edhe pse aty është thjesht punonjëse. Ministrja Kodheli ka bërë presion ndaj dy prokurorëve, që ose Syrja Gjoka në litar, ose ju do të humbisni, se kështu është vendosur. A merret kështu një baba, një ushatarak, një ish-gjeneral në detyrë, kafshërisht,” tha Berisha.

Gjoka u arrestua pasi akuzohet për shpërdorim detyre. Ai është liruar nga Gjykata e Apelit e Vlorës.

Hetimet për të vazhdojnë.

Ai dyshohet se i ka shkaktuar një dëm shtetit në vlerën e 6 milionë lekëve.

 

Noch eine Verleumungs Sache, um bekannte Jusitz und Kosovo Gangster:

 

Da wo die Prominenz der Verbrecher lebt, von Dritan Dajti, Hasanbeliu, Hashim Thaci, Bar – Restaurant “DRENCIA” die Verbrecher Hochburg des Skender Kapiti, Odeta Nishani, das Hotel des Verbrecher Clans:

Wegen Verleumdung führt die berüchtigsten Richterin von Durres Dhurato Bilo einen Prozeß gegen den Kosovo Verbrecher aus dem DRENICA Tal, Skender Kapiti, der den bekannten Anwalt Ilir Majlindi angeheuert hat, ebenso aus dem Kosovo Vertreter diverser Verbrecher Familien und im Drogen und Frauen Handel aktiv. Spezialität: er heult vor Gericht in den Bars herum, wie böse bekannte Polizei Direktoren sind, Politiker was bei diesen Leute normal sind, die sich im Raum Durres niederliessen und einen privaten Krieg gegen die Einheimischen führen inklusive Fälscher Werktstätten.

“Drenica” Durres 2001


Der Mafia Justiz Minister Nasic Naco, die Profi kriminelle Richterin Dhurato Bilo in der nächsten Skandal Runde

Top Chrom Mafia verhaftet: die Bytyci Mord Bande mit dem Sohn von Sahit Muja (Elez Muja ) und Veli Muça

Der geheime UNMIK Ermittlungs Report um Organhandel der auch Salih Berisha belastet

Auch die Zentrale Verbrecher Bar “Drencia” südlich Durres, der Todes Schwadronen von Hashim Thaci, feiert die Unabhängikeits Erklärung des Kosovo

Durrës, gjykatësja Dhurata Billo padit publicistin Skëndër Kapiti

Durrës, 27 maj 2014 - Në Gjykatën e Faktit Durrës, sot u zhvillua seanca e një gjyqi të pazakontë. Gjykatësja Dhurata Billo, pjesë e trupës gjyqësore të Durrësit, nuk ishte si zakonisht në rolin e gjykatëses, por në atë të paditëses. Pala e paditur po ashtu ishte e pazakontë, bëhet fjalë për patriotin me origjinë kosovare Skënder Kapitin, pronarin e “Hotel Drenicës”, një nga pikat kyçe të logjistikës së UÇK-së në vitet 1998-1999.

Gjykatësja Billo e ka paditur zotin Kapiti për shpifje e fyerje publike. Thelbi i kësaj shpifje, sipas gjykatëses në fjalë është një shkrim i publicistit Kapiti, ku ai e përmend gjykatësen Billo si një gjyqtare që ka dhënë dy vendime në thelb të ndryshëm për të njëjtën çështje.

Avokati Ilir Malindi i z. Kapiti ka kërkuar që çështja të mos gjykohet në Gjykatën e Faktit Durrës, sepse sipas avokatit, fakti që gjykatësja Billo punon në Gjykatën e Durrësit mund të ndikojë në vendimin e dhënë nga kolegët e saj për këtë çështje. Avokati Malindi ka kërkuar transferimin e çështjes së gjykatëses Billo në një gjykatë tjetër, për të siguruar paanshmërinë e nevojshme në gjykim.

/gje. th. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet

 

Diesmal mordet erneut direkt der hoch kriminelle Gani Kapiti Clan herum, der direkt zu den Todes Schwadronen von Hashim Thaci gehört und schon viele Leute auf dem Gewissen hat vor allem in 1998! Der US – Albanische Mafia Clan Kapiti, war einer der wichtigsten Organisatoren von Morden und jeder Art von Schmuggel auch im Raum Durres und zugleich Financier der Hashim Thaci Verbrecher Banden. Steht schon 1998 in AA und BND Berichten im übrigen, sowie in Reports des Mi6!

Todes Bar: Drenica Durres
Drehscheibe der Kosovaren Verbrecher in Durres, war schon vor über 10 Jahren die Bar “DRENCIA”, wo die Kosovo Gangster aus dem Hause von Hashim Thaci munter weiter morden!

Kapiti Clan
Links der Mörder Gani Kapiti! Hier der Kapiti (Hashim Thaci) Verbrecher Clan direkt vor der BAR-Hotel DRENICA südlich Durres und damit man das illegale Gebäude nicht abreisst, hat man ein UCK Denkmal errichtet.

Visar Ymeri- „Kosova bekommt die teuerste Autobahn in der Region“

von Max Brym am 16.05.2013

Vollbild anzeigenAm 13. Mai fand eine sehr interessante Fernsehdebatte in der Sendung Plus bei KTV in Kosovo statt. An der Debatte nahmen neben dem Minister für Infrastruktur Fehmi Mujota , Visar Ymeri Fraktionsvorsitzender der „ Bewegung für Selbstbestimmung“ ( VV) im Parlament, sowie Hashim Deshishku, teil. Die Debatte brachte einige erstaunliche Dinge zutage. Die Gemeinde Skënderaj in der die Koryphäe der Wissenschaft, Sami Lushtaku Bürgermeister ist, bekam von

Foto Visar Ymeri
Teilen

Weiterlesen…

Hotel Reklame des Verbrecher Clans Kapiti auf youtube

5/20/2009

Kosovo Gangster Gruppen schiessen wieder mal ihre selbst ernannten Grundstücke Rechte aus

DRENCIA Mafia Hotel Durres

“Drenica”, ist ein Langzeit kriminelles Enterprise, als Treffpunkt von Mördern und Terroristen aus dem Drenica Tal des Kosovo.

Diesmal mordet erneut direkt der hoch kriminelle Gani Kapiti Clan herum, der direkt zu den Todes Schwadronen von Hashim Thaci gehört und schon viele Leute auf dem Gewissen hat vor allem in 1998! Das Opfer gehört zu den Verbrecher Clans aus Shiak: Agron Bodlli und wollte dort ebenso illegal ein Hotel bauen. Der US - Albanische Mafia Clan Kapiti, war einer der wichtigsten Organisatoren von Morden und jeder Art von Schmuggel auch im Raum Durres und zugleich Financier der Hashim Thaci Verbrecher Banden. Steht schon 1998 in AA und BND Berichten im übrigen, sowie in Reports des Mi6!

Todes Bar: Drenica Durres
Drehscheibe der Kosovaren Verbrecher in Durres, war schon vor über 10 Jahren die Bar “DRENCIA", wo die Kosovo Gangster aus dem Hause von Hashim Thaci munter weiter morden!


Aussehen heute!

kapiti
Links der Mörder Gani Kapiti! Hier der Kapiti (Hashim Thaci) Verbrecher Clan direkt vor der BAR-Hotel DRENICA südlich Durres und damit man das illegale Gebäude nicht abreisst, hat man ein UCK Denkmal errichtet.

Das Foto sagt genug über den Kapiti Verbrecher Clan, der maßgeblich auch Heroin in die USA exportiert und im Balkan einen guten Teil der Waffen- und Drogen Geschäfte kontrolliert.
Hintergründe zu den Mord- und Drogen Clans Kapiti aus dem Kosovo, der eine wichtige Rolle auch bei der Verbrecher Organisation UCK spielt.!

Der etwas Geistig behinderte Albanische Politiker Spartak Ngjela und der Prof. Bedri Tahiri (von dieser Dumm Uni aus Phristina, wo sich jeder seine Titel kaufen kann), ist mit diesem Verbrecher Clans verbunden und schützt dadurch die kriminellen Praktiken des Kapiti und Tahiri Clans in und um Durres. Himzu kommt Xhevahir Spahiu, der direkt 1944 in Skrapar geboren ist und schon haben wir die Verbindung zur Skrapar Bande um Ilir Meta und direkt auch zu dem Jashari Verbrecher Clan

Durres ist heute ein reine Verbrecher Stadt, wo kein Gesetz gilt, das Rathaus auch keine kennt, sondern Alles wird gegen Geld verkauft.

Illegales Hotel in der Pista Illyria, direkt am Zaun der Militär Anlage in Plepa, wo 1999 die Anwerbstelle der “Atlanik Brigade” von Daut und Ramuz Hardinaj war. Hotel Abstand zum nächsten Gebäude, ca. 30-35 cm.

Haradinaj hotel
“Zweigstelle” der Atantik Brigade, der SS Schwarzhemden heute ein Hotel des Verbrecher Clans Haradinaj, direkt am Zaun zum Militär Stützpunkt, wo sich die CIA Ausbildungs Stelle auch befand, vor Jahren.

Von Bujar Nishani gibt es ja Schreiben wie im Finanzministerium als Berisha “Sigurime” Chef, qualifizierte Personen mit erfundenen Lügen Storys rauswerfen liess. Komplette Fabrik und Institutinen wurden 2006 gesäubert und mit Partei Gängern ersetzt. Qualifikation war unbekannt, wurde ignoriert, wo früher die “technical” vor jeder Kündigung geschützt wurden.

Deshalb sind die lächerlichen Demonstratinoen in Tirana entlassener Spinner der PD, oft vollkommen Hirnlos und unqualifiziert eine Comedy Show.

Kur të zbythte Berisha….

Postuar më: 26 Maj, 2014 tek Kopertina

26 maj 2014

Nga Bedri Islami

I dashur Thano, lexova shkrimin e botuar dje ne gazetën DITA nga gazetari Përparim Halili. Nuk e kisha dëgjuar më parë se Berisha kishte deklaruar se nen regjimin e tij paskan qenë larguar nga puna vetëm 3 vetë për motive politike. Përparimin unë e besoj plotësisht, dhe jo vetëm unë, ajo që ka ndodhur me të është në gjë e zakonshme për mijëra familje në Shqipëri, dhe kjo , jo e papritur, ka ndodhur sa herë që Berisha ka ardhur në pushtet, ose më saktë, sa herë që ai, qoftë edhe pjesërisht është bërë pjesë e pushtetit.

Fillesa e këtij fenomeni të zhvendosjes të disave(mijëra e mijëra) nga puna dhe vendosja e të tjerëve , e ka një fillesë prej ku daton edhe kthimi i saj në një gjë të zakonshme politike. Shumë vite më parë, atëherë edhe kur filloi, kam botuar një shkrim në gazetën ku punoja, nën titullin “Politika e zarfeve dhe dëbimi i njerëzve nga puna”.

Në vitin 1991, pas rënies së qeverisë Nano, nuk e di se cili numër ishte Nano-1 apo Nano-2, u krijua qeveria e Stabilitetit, dhe njëra nga vendimet e atyre mbledhjeve fantazmë që krijuan politika të mbrapshta në Shqipëri, ishte edhe krijimi i qeverive lokale të përbashkëta, dhe aty ku PD-ja kishte fituar shumicën, edhe detyra e kryetarëve të Komitetit Ekzekutiv, i kalonte atyre. Kjo ndodhi edhe në Shkodër. Në atë detyrë u caktua mjeku Ali Spahia, njëri nga drejtuesit kryesorë të PD-së në Shkodër. E njihja mirë, jo vetëm se ishim bashkëqytetarë, jo vetëm si ishte mjek dhe në këtë profesion ishin disa nga njerëzit e mi, por edhe sepse, së bashku me Dashamir Uruçin, qe e barti idenë, Përparim Durakun, profesor Ahmet Osja dhe disa të tjerë, krijuam së bashku shoqatën atdhetare kulturore “Kosova”, me qendër në Shkodër. Nuk duhet ngatërruar me organizatën politike Kosova , që u krijua më pas si një strukturë politike e PD-së.

Ali Spahia e nisi detyrën duke hequr nga puna edhe njeriun e parë, bashkëshorten time. ………….
Një këshillë nga “Heroi i Demokracisë”

Berisha sapo ishte zgjedhur president i vendit dhe po0 bënte vizitën e tij të kortezisë në qytetin e Shkodrës. U bë takimi në teatrin “Migjeni”. Një sallë e mbushur plot, një masë njerëzore gjithë shpresë e njëkohësisht gjithë ankth. Nuk dua të zgjatem me ” xhevahiret” e Berishës asaj dite, por në një moment, nga mesi i sallës u ngrit një ish i burgosur politik, organizator i demonstratës së 13 janarit 1990, Dedë Kasneci. …………
 

http://gazetadita.al/26-maj-2014/

5/29/2014

Kultur Projekt in Albanien: Die dreckisten Strände von Europa

Filed under: — Zogaj Leku @ 6:17 am

Wo bereits vor über 10 Jahren alle Kontroll Stellen warnten, die illegale Bauerei mit Abwasser Einleitung im Geldwäsche Projekt der Albanischen Mafia, der Drogen Kartelle und als Financiers der Albanischen Regierung.

Entgültig vernichtet, wurde Albanien, als die Infrastruktur Mafia der Weltbank, EBRD, KfW auch noch Wasserleitungen überall baute, wo sowieso kein Hotel für Wasser bezahlt und die Wasserleitungen für die Mafia Villen nur angezapft werden.

Rund um die Küsten Städte, wurden fast alle “Zone Touristik” Private, wie Öffentliche zerstört, jeder Baum gefällt und als Politiker Millionen Tonnen Lehm, Bau Aushub ins Meer kippten inklusive Chemie Abfälle, wurde vor allem die Küste rund um Durres zerstört und die Hafen Kanal Zufahrt verringerte sich auf 7 Meter. Die Fischerei ist ebenso überall am Boden, durch die Küsten und Strand Vernichtung, durch Dreck, Chemie und Abwässer wie eine enorme Erosion.

Albanien ist das einzige Land der Erde, was sogar die Käfter Plage auf den Fäkalien Stränden, durch Chemie Bestrühung mit Traktoren wie in der Landwirtschaft bekämpfte, wo es dann sogar Tode Touristen durch Chemie Allergien gab.

Die einzigen die davon profitierten, waren neben der Geldwäsche Mafia aus Frauen und Drogen Handel, die im Rudel Mafiös auftretenden selbst ernannten “Tourismus” Förderer, wie der Lobby Verein DAW, die Welt Tourismus Organisation der UN, welche ihre Konferenz Show der Inkompetenz und des Papieres inzenierten. Aktuell soll der Enver Shava Mafia Bau in Golem gesprengt werden. Wenn Wasser Leitungen gebaut werden, wird mit Garantie nur die Umwelt zerstört durch Banditen, was Kultur Programm der Weltbank und KfW ist. Sogar prominente Journalisten berichten über diese Zusammenhänge der Zerstörung, weil diese Infrastruktur Projekte, unter direkter Kontrolle der Bau Mafia immer sind. PR, wird als Reise Zirkus inzeniert, wobei realer Tourismus Start wie in der Türkei vor über 30 Jahren eben viel billiger und einfacher organisiert werden könnte. Die aktuelle Reise von dem Steuerzahler finanziert, ohne jeden Sinn und Effekt nur zur Eigen Belustigung. Das Modell wird umgehend von der Albaner Mafia, sprich Minister kopiert, wie man Geld stiehlt.

Wie ein Paradies am Mittelmeer zerstört wird

Von Norbert Mappes-Niediek

Fortschritte wurden in der Lebensmittel Überwachung gemacht, wo das Jahr 2014 zeigen wird, ob die illegalen Eisverkäufer, oder illegalen Metzgereien, Fisch Verkaufs Stände gestoppt werden können, welche ohne Kühlung auch im Sommer, ihre Waren anbieten. Wenn die Tier Quälerei der Tanz Bären, oft durch einreisende Roma aus Rumänien gestoppt und beendet werden kann, der Bären Handel wäre es auch einmal ein Fortschritt im Lande der Idiotie, wo schlimmer wie bei den Taliban, in zentralen Lagen wie in Durres Antike Römische Dörfer, im Antiken Theater gebaut und betoniert wurde. Das 300 illegale Bauten im UNESCO geschützten Gjorokastre entstanden, ist durchaus normal im munteren Treiben der Internationalen und ihre Partner.

Albanische Kultur, des verantwortlichen Mafia Präsidenten Bujar Nishani im Solde von der “Sigurime” Club des Salih Berisha: wir brauchen keine Gesetze, noch Kultur und betreiben nur Geldwäsche auch für die Nghradeta und Camorra in Milliarden Höhe, rund um die Berlusconi Freunde, wie einer korrupten EU Commission, welche das Spektakel schützt und die Probleme viele Jahre vertuschte, für eine Eigen Darstellung der Profil Neurothiker.

Ex-EU Justiz Mission Leiter: Joaquin Urias “Die EU Kommission vertuscht die Probleme mit der Justiz”

28 May 14
Albania’s Beaches Dirtiest in Europe, Report Says

A report by the European Environmental Agency, EEA, ranks Albania’s bathing sites as having the poorest quality in Europe among 29 countries monitored in 2013.

Besar Likmeta
BIRN

Tirana

Trash lines the beach in Cape Rodon, in central Albania | Photo by : Besar Likmeta

The report, entitled European Bathing Water Quality in 2013, said 8.2 per cent of the bathing waters in Albania were classified non-compliant with minimum standards.

“Albania’s rate of non-compliance is comparable to when other countries reported their bathing water quality for the first time,” the EEA noted.

Albania first reported its rate of quality for bathing sites in 2013.

 

The report assesses bathing water quality in all EU member states, plus Albania and Switzerland, indicating where the best quality bathing is likely to be found this year.

Albania’s 360-kilometre coast has seen a good deal of wildcat and anarchic development in the last two decades, which has turned once pristine areas into maritime ghettos, where concrete condos, restaurants and hotels vie for space.

Of the 77 bathing sites reported to the EEA in 2013, 37 had an excellent quality of compliance with EEA standards, 37 were deemed of sufficient quality and six were rated as non-compliant and of poor quality.

To turn the tide in safeguarding the coastline, the center-left government of Prime Minister Edi Rama last October created the National Coastal Agency.

Aware of the problems, the agency has launched a clean-up campaign this year ahead of the tourist season engaging government and civil society.

“We have launched a national clean-up campaign across the coast with the help of the armed forces, while the government has created a permanent task-force to monitor problems associated with coastal areas, with an eye on infrastructure and water quality,” the head of agency, Auron Tare told Balkan Insight.

Tare said the government has also planned a number of serious investments this year in the sewer systems in the coastal areas.

Across Europe, more than 94 per cent of bathing waters met the minimum water quality standards set by the EU directives, and only 2 per cent of bathing waters were found to have poor bathing water quality. http://www.balkaninsight.com/en/article/albania-s-beaches-dirtiest-in-europe-report-says

28 Maj, 2014
Aktivitete | nga

AEM: Ujërat e plazheve në Shqipëri, më të këqijat

plazhAgjencia Europiane e Mjedisit bën të ditur se cilësia e ujit në thuajse 95% të plazheve në vendet e Bashkimit Europian, është brenda standardeve të pranueshme.

Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Europiane të Mjedisit u shpreh se ky vëzhgim tregoi se standardet e ujërave europianë janë përmirësuar gjatë dy dekadave të fundit si rezultat i standardeve më të larta dhe kontrolleve të rrepta. Sipas raportit, në vend të parë për pastërtinë e ujit qëndron Qipro, më pas Luksemburgu, Malta, Kroacia dhe Greqia.

Ndërkaq, sa i përket standardeve më të ulta të pastërtisë së plazheve në Europë është cilësuar Estonia, dhe pas saj Holanda, Belgjika, Franca, Spanja dhe Irlanda. Plazhet e Shqipërisë janë edhe më keq thuhet më tej në faqen “Inquirer” e cila publikon të dhënat, megjithatë Shqipëria nuk është krahasuar në mënyrë direkte me vendet e tjera të Europës, pasi është hera e parë që përfshihet në këtë studim.

5/26/2014

Ex-EU Justiz Mission Leiter: Joaquin Urias “Die EU Kommission vertuscht die Probleme mit der Justiz”

Filed under: — Insider @ 8:44 pm

Es gab schon mal einen Spiegel Artikel, das EU, USA, Weltbank und viele NGO’s nur OK Reporting machen, um auch Geschäfte rund um Korruption von Politikern und Lobbyisten zuvertuschen. Identisch in die Probleme mit Albanien einem “faile State", wo es keine Justiz gibt, aber 100 Millionen € Kosten, die im “Schwarzen Loch” der EU Kommission und korrupter Justiz Bringer Missionen und der Partner vor Ort spurlos verschwanden.

EU Kommission

Der EU Kommission Präsident wird von niemanden gewählt, sondern im Hinterzimmer ernannt wie José Manuel Barroso im Moment noch. Im Gegensatz zum Nord Koreanischen Partei Vorsitzenden, wird auch der Präsident nicht gewählt, sondern im Hinterzimmer ernannt, wie bei den bekannten grossen Mafia Clans, was Ursache ist, für die Umtriebe im Ausland und der Geld Vernichtung. Man hat nur Interesse an Geld Unterschlagung in Milliarden Höhe, mit den grössten EU Gangstern, wo man sich auf die Yacht einladen lässt: Jose Barosso und Spiro Lastis, als Beispiel, wo die Deutsche Betrugs Bank: Deutsche Bank ebenso dabei ist. José Manuel Barroso, ist identisch mit der EU Finanz Mafia von Goldman Sachs, der Deutschen Bank.

4 Jahre und keine Fortschritte!

Die EU hat weniger Demokratie als das Ex-Kommnistische Zentral Büro von Russland

Fakten Lage des Ex-Leiters der EU EURALIUS Jusitz Mission und Verfassungsrichter in Spanien: Joaquin Urias: “Justice, nothing done in 4 years” Richter die in Prominenten Fällen im Auftrage der Politiker Mafia, sogar für die Prominenz der Drogen Super Bosse Urteile sprachen, werden sogar befördert, so das die Hohe Justiz Councel der Richter Bestellung heute fest in Hand der übelsten Verbrecher Bande ist unter Bujar Nishani. Muster Beispiel: Richter Gjin Gjoni. Deutschland finanziert direkt die Super Drogen Mafia, wo der Skandal mit der Freilassung des Super Drogen Bosses Abdulselam Turgut (BKA Haft Befehl, wegen Heroin Transpot von 1 Tonne nach Deutschland, über die Berisha, Dash Gjoka, Hekuran Hoxha, Shaban, Sokol Olldashi Mafia), natürlich noch ein paar Millionen extra gab, für Selbst Bedienungs Projekte der KfW und GIZ. Finanziert durch Mafiöse Finanzierungen rund um den Hafen durch die EBRD, reine Betrugs Finanzierungen. Richter Gjin Gjoni, eine Idioten Veranstalttung, welche keine Gesetze kennt.
Idioten regieren das Land, während die Intelligenz auswandert.
Gjon Gjoni (er hat sogar nach seinen eigenen Angaben, nur 1 Jahr Jura studiert in 1993-94, wurde dann umgehend auch noch Dozente an der Juristischen Fakultät in Tirana). Der Lebenslauf der Albaner ist generell zusammen gefälscht, vor allem wenn es um ein Studium, oder eine Berufs Erfahrung geht.

Wenn Paranoiker Doktor Titel erhalten und die EU leiten, sucht man sich Partner von Verbrecher Clans um Geschäfte zumachen: Finanziert mit US und EU Geldern und man ist im Balkan, wo schon vor 10 Jahren Bundeswehr Offiziere sagten: “gewisse Politiker (allen voran die Amerikaner), wollen keinen Rechts Staat, sondern ein “Schwarzes Loch” im Balkan, wo man seine Geschäfte machen kann und Millionen abzocken und stehlen kann, rund um Geldwäsche Geschäfte der grössten Drogen Mafia der Welt.

Joaquin Urias: “Die Albanische Politiker haben keinen Willen, für eine Funktion der Justiz", was ebenso jeder weiß. Seit 4 Jahren keine Änderung und Verbesserung. Es wirft viele Fragen auf, warum Milliarden in das kriminelle Construct der Albanischen Regierung soviele Jahre gepumpt wurde und damit den gesamten Staat, wie in Griechenland, oder die Ukraine bis Afhanistan vollkommen korrumpiert hat. Der Film LAMERICA, erklärte das Sytem vor 20 Jahren schon: Die ausl. Aufbauhelfer verdienen oft mit Bestechungs Provision als kriminelles Kartell, mit solchen Situationen, mit Konferenzen, Reise Spesen und über wie Wirtschaftskammer und Vereine.

Jeder Journalist erkennt das schnell, das die EU Politik die finale Kathastrophe der Korruption und Inkompetenz ist im Balkan. Typisch das Kriminelle ohne jede Kompetenz aus Partei Politischen Gründen ernannt werden, Stadt bekannte Drogen und Frauen Händler seit 20 Jahren: Der Fall des Seferi Braho: Verantwortlich Justizminister Nasic Naco, als Schutzherr weiterer hoch krimneller Parteibuch Richter wie Dhurato Bilo. Richterin Fatmir Hajdari, am höchsten Gericht, hat eine abgebrochene Grundschule nur besucht. Dhimiter Pojanaku, Beruf Poet, verkauft als Richter Urteile.

Experte: über die Albanische Justiz, die keine Gesetze kennt: They’ll only bribe someone else

“the situation is very bad” “die Ernennung von Richtern und Beförderung ist vollkommen undurchsichtig” “es fehlt jeder Wille, für eine Justiz"!

EURALIUS Mission: Ex-EU Justiz Mission Leiter und Spanischer Verfassungs Richter: Joaquin Urias im Interview im US TV und in Folge erhält er nie mehr wie üblich im Erpressungs Geschäft auch rund um die OSCE, einen neuen Posten: siehe unsere Beiträge seit vielen Jahren! Historisch gesehen, spricht einer der Verantwortlichen aus Europa Klar Text und das Erste Mal, denn die Deutsche IRZ-Stiftung gehört zu diesem Mafiösen Construct, wie auch in die Ukraine. Mit Xhezari Zaganjori, betrieben die Deutschen viele Jahre nur eine Organisation, schlimmer wie die “Camorra"! Identisch die EU Kommission Venica, der nur abzockt und sich selbst bedient.

Seit einem Jahr, werden von der Berisha Mafia lächerliche Angriffe gegen den US Botschafter Alexander Arvizu gefahren, immer unter die Gürtellinie, weil man wie kleine Kinder beleidigt ist, als man ihnen nicht erlaubte, erneut die Wahlen zufälschen von der OSCE geschützt natürlich mit Wolfgang Grossruck und Eugen Wohlfahrt, Peinlichkeit aus Deutschland der heute in der unnützen OSCE Residenz Kuwait abgeschoben ist, im unnützen OSCE Spektakel einer ebenso aufgeblähten Organisation, für Personen, die keine Arbeit finden und Profil Neurothiker.

Jamarber Malltezi

Jamarber Malltezi, Schwiegersohn des Salih Berisha: Gangster rund um den Weltbank Projekt “Coastal Managment Plan” Grundstücks Betrüger, beschwert sich, das der US Botschafter auf die Camping Show der Berisha Spinner als Demonstration nicht herein fällt und die Vorstellung nicht besuchte und dann geht es wieder unter die Gürtellinie.

Der vorherige EU Justiz EURALIUS Mission Leiter:Joaquin Urias, erklärt die Korruption der Albanischen Justiz, wei Justiz Minister (Original Kommunistischer Ton u.a. Bujar Nishani, Eduard Halimi) behaupten zur Täuschung: hier gibt es keine Korruption bei Richtern, weil noch nie Einer verurteilt wurde und das die EU Commssion die Probleme vertuscht mit der Null Justiz in Albanien. Der gefeuerte EU Botschafter residierte gleich in teuren Mieträumen bei der Super Mafia in einem illegal errichteten Hochhaus in Tirana.

1/15/2014

Der EU Botschafter in Tirana: Ettore Sequi, als Motor eines kriminelles Enterprise, stiehlt mit Fake Projekten, Phantom Verbänden hohe Millionen Summen

Es besteht kein Politischer Wille auf Funktion der Justiz, weil man als Mentor der Verbrecher Kartelle, Partner der Politischen NGO’s, Stiftungen wie der KAS, FES, sehr viel Geld stehlen kann, im Lande der Straffreiheit bei Mord und Tonnen Drogen Handel. Die Ukraine ist die Fortsetzung des kriminellen Spektakels einer Null Aussenpolitik, für private Profite aus den Privatisierungen und Schwarzen Kassen.

Alle hohe Justiz Posten sind von Profi Verbrechern besetzt. Schon Thimjo Kondi, als höchster Richter vor 10 Jahren, war eine Legende des Verbrechens, der sich selber Grundstücks Urkunden in Durres zusammen fälschte: von 400 qm auf 4.000 qm.

wo auch der Richter Sander Simoni spricht, was schon Alles sagt. Bekannt, das er den Extrem Verbrecher, Auftragskiller Shullazi frei gelassen hat, gegen Geld, der Partner auch der Shabani Mafia ist und war.

Polizei Generalin Arjane Fullani, Ehefrau von Adrian Fullani in der Burgaj Theater Uniform, spricht Baende, wenn man sowas sieht. Heute ist Arjane Fullani, auch noch Richterin am Obersten Gericht, Schluessel Figur, bei der Freilassung von Ilir Xhakja und Mehrfach Moerdern rund um den Durres Richter Mafia mit [1] Neritan Tabaku. ! Dieser Richter Neritan Tabaku, aus der bekannten Politiker Familie Tabaku, liess den verurteilten Mörder frei, der kurz darauf den Tropoja Polizei Präsidenten Adem Tahiri erschoss.

Xhezair Zaganjori
Xhezair Zaganjori,

Mit Dekret Nr. 8065 vom 22. März 2013, wurde Xhezair Zaganjori, zum Richter am Obersten Gericht berufen

Der Name des Xhezair Zaganjori, taucht in Bestechungs- und Erpressungs Video’s im TV in Albanien auf

Die Mafia bewacht die Gerichts Gebäude, inklusive der Einlass Kontrollen: 1/21/2014 - Die Jusitz Mafia, wobei X. Zangjori eine alte “Sigurime” Kaste darstellt des Verbrechens, denn andere Familien Mitglieder waren direkt im SHIK, schon vor über 20 Jahren.

Agron Gropa verurteilter Chef des Patos - Fiere Mafia Clans und der “Pelikan Security” Interpol gesucht und nun verhaftet

Einschlaegig bekannt, verbunden mit der übelsten Drogen und sonstigen Mafia auch mit der Staatsanwaltschaft, wie Seferi Braho

Durres Spezial: Durres Mafia Stadt, ohne Justiz, was die dümmste Mafia sogar kritisiert

 Halimi akuzon Ramën: Mos lejoni që pronat tuaja të preken nga gangsterët e pushtetit

Eduard Halimi, Beruf: Schmieren Komödiant der Berisha Theater Show, der zuletzt Justiz Minister sich schimpfte. Vollkommener Pyshopat und extrem dumm wie Bujar Nishani.

Prof. Shiansi Rama von der New Yorker Universität über die Politische Verbrecher Kaste in Albanien und wo Korruption und Straffreiheit Programm ist.

Shinasi Rama: Korrupsioni? Të vendoset dënimi me vdekje
>KLODIANA LALA<

Shinasi Rama: Korrupsioni? Të vendoset dënimi me vdekjeTIRANE - Dikur politika e mbronte krimin e tani krimi është politika, se politikanët përdornin mashat e krimit, e tani janë masha të krimit…”. Ashpër, por prerë dhe argumentues, Shinasi Rama, Profesor në New York University në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe një ndër pjesëmarrësit e lëvizjes së dhjetor 1990, në një intervistë për “GSH” vendos të bëjë një vlerësim për realitetin shqiptar, edhe pse jeton mijëra kilometra larg “Ndryshimi është se ka ikur plumbi e ka hyrë tritoli, se dikur politika e mbronte krimin e tani krimi është politika, se politikanët përdornin mashat e krimit, e tani janë masha të krimit, se aty ku kishte pak shpresë, tani ka një zhgënjim të madh e të thellë, ikën mushkat e drogës e erdhën avionët, se faqja e zezë është bërë më sterrë”, shprehet Rama. Protestat e opozitës i konsideron ‘si një shenjë të qartë se opozita e ndjen dështimin e qeverisë dhe tensionin shoqëror në rritje’. Sa për çështjen e statusit, Shinasi Rama ndan një mendim krejt ndryshe. “Statusi nuk varet nga opozita, statusi varet nga ajo që bëjmë të gjithë ne”, thekson profesori. Mandej ai flet për qeverisjen e majtë dhe klasën politike shqiptare në tërësi e duket qartë se nota që u vë të gjitha kaheve politike nuk është fort e mirë.
Z.Rama, keni kohë që nuk keni folur për situatën në Shqipëri. Që nga hera e fundit që keni dhënë intervistë e deri më sot, çfarë shihni se ka ndryshuar?
Nuk më duket se ka ndonjë ndryshim cilësor apo pozitiv. Proceset kane ecur në hullitë që unë i kam përshkruar në librin “Përrallat e tranzicionit shqiptar”, e që koha po i provon si shumë të vërteta. Mendoj se e kemi parashikuar qartë, së bashku me kolegët e mi, Valbona Karanxha, Grid Rroji, Artian Gjataj dhe të tjerët që kanë kontribuar në blogun Rrethi i Ferrit, se gjendja do të vinte duke u përkeqësuar. Ashtu si e kemi thënë e parathënë ne, ashtu edhe ka ndodhur, fatkeqësisht. Ndryshimi është se ka ikur plumbi e ka hyrë tritoli, se dikur politika e mbronte krimin e tani krimi është politika, se politikanët përdornin mashat e krimit, e tani janë masha të krimit, se aty ku kishte pak shpresë tani ka një zhgënjim të madh e të thellë, ikën mushkat e drogës e erdhën avionët, se faqja e zezë është bërë më sterrë.
Përpjekjet që bëhen nga paria oligarkike e Tiranës e të gjithë palëve, dhe pa asnjë dyshim që këta janë të gjithë bashkë në këtë lojë të ndyrë që luhet në kurriz të shqiptarëve, janë amatore e gjysmake. Nga një anë nuk ka para, paria nuk do të taksojë veten, e nga ana tjetër sepse nuk ka vullnet, qartësi e vetëdije për shërbim të mirëfilltë publik e kombëtar. Dhe prandaj jemi një Rreth i Ferrit. Paria sunduese e përfaqësuar nga këto 140 veglat e krimit në Kuvend është e diskredituar dhe e degjeneruar, shoqëria dhe shteti janë thellësisht të kriminalizuar, shteti shqiptar nuk ka sovranitet, vendi është i zhytur në borxhe dhe merr borxhe të tjera, sistemi ekonomik është oligarki e pastër, burimet natyrore dhe pasuritë po iu jepen e shiten interesave joshqiptare, rinia është e pashpresë, piramidat e ndryshme ekonomike po shemben, llumi moral ka përmbytur shtetin, intelektualët dhe profesorati janë bërë pjesë e këtij mashtrimi të paparë, familja shqiptare është e shkatërruar, veset promovohen e inkurajohen intensivisht, nga të gjitha anët ndiqen politika që synojnë degjenerimin e zvetënimin e mëtejshëm të shqiptarëve, e kështu me radhë.
Prej një viti, vendi qeveriset nga të majtët. Si e shikoni ju këtë qeveri?
Në shtetin shqiptar nuk ka të majtë e të djathtë, këta janë grupime të parisë së Tiranës të organizuara në banda e truste kriminale, që i vetëquajnë parti, e që kanë vetëm e vetëm një synim, që e ndajnë të gjithë palët e klanet e tyre: pasurimin e tyre me çdo kusht e me çdo mjet, në kurriz të shqiptarëve dhe nga thesari i shtetit. Megjithatë, nuk dua të bie në kurthin e atyre që duan të më kornizojnë si nihilist. Nihilisti është ai që nuk sheh asgjë të mirë edhe aty ku ka të mira. Unë dua më të mirën që mund të bëhet, në kushtet ku jemi dhe me mundësitë që kemi. Ka një dallim të madh midis nihilistit e profesionistit. Tani nuk është bërë viti, por kjo është thjesht qeverisje me bojatisje. Propagandë, flluska mediatike, sherre bajate dhe pak arritje me u mbajt mend. Edi Rama dhe Ilir Meta nuk bëjnë dot mrekulli ekonomike, por ama mund të bënin ndryshime kushtetuese, që me kohë do të fusnin vendin në hullinë e normalitetit. Nuk i shfryjnë dot piramidat, sepse janë pjesë integrale e tyre, por do të vendosnin kontrollin mbi burimet që kemi e do të gjenin një mënyrë për të përdorur ato burime në shërbim të një shteti shqiptar normal. Pavarësisht se ka dalë llumi mbi ujë, në shtetin shqiptar ka njerëz shumë të pastër e të aftë që mund të bëjnë shtet dhe ta bëjnë të funksionojë si shtet në një kohë të shkurtër. Thjesht këta nuk kanë interes për këtë.
Si një politikëbërës, cila është gjëja thelbësore që i mungon politikës shqiptare, qoftë të majtëve dhe të djathtëve?
Unë nuk jam as politikan, as politikëbërës. Jam thjesht një shqiptar në mërgim, që i dhimbset shteti e kombi i vet në çfarë gjendje mjerane ka përfunduar dhe që e sheh me dhimbje se ku po shkohet. Në lidhje me parinë e Tiranës, premisa e gjykimit për të si shtresë e për individët prijatarë të saj si Sali Berisha, Edi Rama, Ilir Meta e të tjerët është kjo: një njëri merret me politikë ose pse don me i shërbye kombit e shtetit të vet, ose pse don me fitu status, me u pasuru e me shikue interesat e veta apo të grupit të ngushtë e të klanit të cilit i përket. Politikanët tanë, të të gjitha markave e partive, nuk kanë pikë dashurie për shqiptarët e tjerë dhe i shohin vetëm si skllevër. E nga një njeri që nuk e don popullin e vet, që nuk mendon me i shërbye kombit shqiptar apo me punue për me e meritue respektin e shqiptarëve, nuk ke ç’ka pret. Përtej dashurisë për kombin e shtetin, këtyre iu mungon kuraja me u nda me të keqen, me u vetësakrifikue, me punue me dashuri për të tjerët, me mendimin se respekti që të japin shqiptarët, i gjallë apo i vdekur, nuk ka çmim në para. Këta mendojnë vetëm për kuletën, paratë, pasurinë dhe sillen si të ishin nga soji më i degjeneruar i hienave e çakajve që mund të kenë dalë në faqe të dheut. Ky është edhe elementi që iu mungon këtyre: dashuria për kombin e atdheun e shqiptarëve.
Si i konsideroni protestat e opozitës në një kohë që Shqipëria pret marrjen e statusit të vendit kandidat në BE?
I konsideroj si një shenjë të qartë se opozita e ndjen dështimin e qeverisë dhe tensionin shoqëror në rritje. Po të ishin punët mirë, qoftë edhe pak më mirë, njerëzit do të talleshin me opozitën e tanishme, siç janë tallur dikur. Mirëpo gjendja është mizerje, opozita e ndjen se ka një zhgënjim të thellë e lodhje të madhe të popullit dhe po e shfrytëzon ashtu si din e sa mundet në interes të polarizimit të mëtejshëm të gjendjes.
Mandej nuk iu ndërron mendja zyrtarëve të BE-së dhe politikanëve europianë sepse ka vënë çadrat te Kryeministria opozita. Ata e dinë mirë shumë se çfarë llumi janë të gjithë palët, janë mësuar me çadrat, plazhet, drogën, rrëmujat e armatosura e motelet tona argëtuese. Statusi nuk varet nga opozita, statusi varet nga ajo që bëjmë të gjithë ne. Opinioni që ka BE-ja për ne është i frikshëm, i shprehur rregullisht dhe pa rezerva, nuk ndërron sepse kanë hyrë në grevë disa vetë.
Nëse përgjigja për statusin është pozitive, cilat janë të mirat që përfiton vendi ynë? Ku shkon Shqipëria?

EU Justiz Experten Jochen Abr. Frowein – Joaquin Urias ? und die Luft Nummern, der Gesetze in Albanien

Ish shefi i EURALIUS, spanjolli Urias: Drejtësia shqiptare, e kalbur. Të gjithë gjyqtarët e dosjeve kyçe janë promovuar

Një ish ministër i Drejtësisë më ka thënë se “Ne nuk kemi korrupsion sepse asnjë gjykatës nuk ka shkuar deri më tani në burg”. Përgjigja që i dhashë ishte kjo: “Jo, kjo do të thotë se ju keni korrupsion”.

Ish-drejtuesi i misionit të BE për Drejtësinë në Shqipëri, spanjolli Joaquin Urias, nuk e tregoi deri në fund se cili ish ministër Drejtësie shqiptar ja ka bërë arsyetimin e mësipërm. Megjithatë në një intervistë për VOA, ai ka komentuar çështjen e drejtësisë shqiptare, reformat dhe luftën ndaj korrupsionit". Sipas Urias, “situata në drejtësinë shqiptare është shumë e keqe. Korrupsioni problemi kryesor”. Për realizimin e reformave në drejtësi dhe arritjen e rezultateve pozitive “duhet më shumë vullnet politik", ndërsa ka theksuar se lidhur me këtë çështje Bashkimi Europian duhet të tregohet më i ashpër.
Eksperti spanjoll i cili për katër vite drejtoi misionin europian të asistencës në sistemin e Drejtësisë në Shqipëri, Euralius 3, thotë se “gjendja e përgjithshme e Drejtësisë është shumë e keqe”. Urias ndërkaq flet për problemet e shumta që ka sistemi i drejtësisë duke theksuar se më kryesori mbetet korrupsioni, por gjithashtu dhe ndërhyrjet politike apo lidhjet gjykatës-politikë.
Ai shpjegon dhe ndërhyrjet e nevojshme që do të përmirësonin situatën, duke saktësuar se për to është i nevojshëm një vullnet i qartë politik. Urias kritikon edhe qëndrimet shpesh jo të forta sipas tij të Komisionit Europian, i cili duhet të shtyjë Shqipërinë drejt reformave të plota.

 

Lexoni në linkun: http://www.zeriamerikes.com/content/drejtesi-shqiperi-reforma-urias/1922763.html
26 Maj 2014 - 18:29
Joaquin Urias: Drejtësia shqiptare në 4 vjet asnjë përmirësim

Ish-drejtuesi i misionit të BE për Drejtësinë në Shqipëri, Joaquin Urias ka komentuar çështjen e drejtësisë shqiptare, reformat dhe luftën ndaj korrupsionit në një intervistë për “Zërin e Amerikës". Sipas Urias. “Situata në drejtësinë shqiptare është shumë e keqe. Korrupsioni problemi kryesor”. Më tej Ish-drejtuesi i misionit të BE për Drejtësinë në Shqipëri sqaron se ku duhet ndërhyrë dhe pse reformat bëhen të paplota.

Sipas Urias për realizimin e reformave në drejtësi dhe arritjen e rezultateve pozitive “Duhet më shumë vullnet politik", ndërsa ka theksuar se lidhur me këtë çështje Bashkimi Europian duhet të tregohet më i ashpër.

Eksperti spanjoll Joaquin Urias, i cili për katër vite drejtoi misionin europian të asistencës në sistemin e Drejtësisë në Shqipëri, Euralius 3, thotë se “gjendja e përgjithshme e Drejtësisë në është shumë e keqe”. Urias ndërkaq flet për problemet e shumta që ka sistemi i drejtësisë duke theksuar se më kryesori mbetet korrupsioni, por gjithashtu dhe ndërhyrjet politike apo lidhjet gjykatës-politikë.

Ai shpjegon dhe ndërhyrjet e nevojshme që do të përmirësonin situatën, duke saktësuar se për to është i nevojshëm një vullnet i qartë politik. Zoti Urias kritikon edhe qëndrimet shpesh jo të forta sipas tij të Komisionit Europian, i cili duhet të shtyjë Shqipërinë drejt reformave të plota, deklaron ish-drejtuesi i misionit europian.

Zoti Urias, faleminderit për këtë intervistë. Pas katër vitesh në Shqipëri ku ju keni drejtuar misionin Euralius, misionin e asistencës së Bashkimit europian për sistemin e drejtësisë shqiptare, si do ta përshkruanit situatën në sistemin gjyqësor dhe atë të drejtësisë shqiptare?
“Situata e përgjithshme e Drejtësisë mendoj se është shumë e keqe. Nuk dua të jem pesimist, por mendoj se në katër vitet e fundit, situata nuk është përmirësuar. Drejtësia duhet të jetë institucioni kyc i shtetit të së drejtës, është institucioni që garanton se njerëzit po e respektojnë ligjin. Në Shqipëri situata është e tillë që Drejtësia nuk është e aftë që të garantojë qytetarët që të ndjehen të mbrojtur nga shteti i së drejtës. Për shkak të mungesës së efikasitetit, për shkak të mangësive në Drejtësi, qytetarët shqiptarë nuk ndjejnë se po jetojnë në një vend të bazuar në shtetin e së drejtës”.

Sipas jush cilat janë problemet kryesore. Në Shqipëri flitet shumë për korrupsion, për lidhje politike, për ndikim politik… - See more at: http://www.shqiptarja.com/

Salih Berisha betrieb Geldwäsche in Milliarden Höhe, ebenso Ilir Meta und Partner waren von der Weltbank, über die EBRD Bank, KfW sehr viele EU korrupte EU Politiker, US Politiker wie Eliot Engel, Josef DioGuardio, Wesley Clark, Tom Rich und vor allem der Gangster Frank Wisner.


Berisha Mafia

Die vollkommene Pleite und Peinlichkeit einer Mafiösen EU Botschaft, welche antürlich im illegal errichteten ABBAS Centrum residiert, sehr teure Miete bezahlt direkt an die Berisha Mafia: Baskhim Ulaj. Besonders beliebt: Justiz und Umwelt Konferenzen, wo die Gelder spurlos verschwinden. 140 Millionen € für die Umwelt, verschwanden ebenso spurlos bei dem Mafia Minister Fatmir Mediu (verurteilt wegen Drogen Schmuggel mit prominenten Gangster in Italien) wie die 100 Millionen € für den Justiz Aufbau.
18.1.2013: Der EU Botschafter der Sinnlosigkeit Ettore Sequi organisiert Unfugs Seminare in Tirana

Aktuell:
5/14/2014

Alibi Funktion: Die Generalstaatsanwaltschaft beantragt: die Richter Gjin Gjoni und Ken Dhima und Klorinda Çela von Durres zu suspendieren

am 28. Mai hebt das Durres Berufungs Gericht diese Suspendierung der Mafia Richter wieder auf, was die Überschrift im Artikel nur bestätigt. Alles Show, Alles Theater, die Mafia Institution des Internationalen Drogen, Waffen, Frauen Handels und der Geldwäsche bleibt unberührt, kein Gesetz gilt und in Durres sowieso nicht.
Durrës, Gjykata e Apelit heq pezullimin për gjykatësin e akuzuar për fshehje pasurie

Die Tropoje Verbrecher Familie:
Tunx Vatnikaj, wird einen Brief an den Präsidenten Bujar Nishani im Mai 2014 schreiben und ebenso um einen Posten als Ricthter bitten.
4/9/2013
Die Mafia Familie aus Tropoje: des Tunxh Vatnikaj im Betrugs Grundstücks Geschäft: “Bucht Generale”

ALBANIA 2013 HUMAN RIGHTS REPORT, über den Witz einer Albanischen Justiz

Country Report on Terrorism 2013: Albania (April 30, 2014)
For further information on money laundering and financial crimes, see the 2014 International Narcotics Control Strategy Report (INCSR), Volume 2, Money Laundering and Financial Crimes:http://www.state.gov/j/inl/rls/nrcrpt/index.htm.

5/25/2014

Grundstücks Diebstahl bei Skhoder - Komunari abuzoi me tokën e shtetit, ja dorëzoi tre privatëve

Filed under: — BuckZiesMutter @ 2:39 pm

Im von der EU und den USA vollkommen korrumpierten Albanien, gibt es keine Gesetze. Also beschäftigt man sich mit Grundstücks Diebstahl, Drogen Handel und Geldwäsche vor allem.

Warum es Präfekturen und Grundstücks Agenturen (mit 30 Millionen $ durch die Weltbank finanziert) je gab, wissen die Internationalen und die Albanischen Politiker auch nicht. Eine Lotterie für Diebstahl und Zerstörung, wäre Kosten günstiger gewesen.

5/23/2014
Taliban Alptraum der Bitterkeit in Durres, die Massaker an Antiken Stätten und Wenige zahlen für Wasser und Strom

Wenn Kriminelle, Ziegenhirten und Analphabeten Bürgermeister werden, sollte man sich nicht wundern. Wenn jemand schreiben und lesen kann, wird er schon Minister, oder gar Minister Präsident wie Ilir Meta. man nennt es functionl illerate im Bildungs System der Funktionalen Analphabeten, seitdem die Intelligenz auswanderte, nachdem die Demokratie Bringer die Bürgerliche Gesellschaft vernichtet hat.

Der Bürgermeister von Hajmel bei Skhoder stahl im System des Chaos: 140.000 qm Agrar Grundstücke für Immobilien Geschäfte.

Uralte Probleme, welche durch die Dezentralisierung der EU entstanden und dem Mafiösen Korruptions Justiz und sonstiger Missionen, was krimnielle Zirkel als Förderung des Landes verkaufen. 100 Millionen € der EU wurden allein in sinnlose Justiz Missionen gepumpt, als Lehrmeister des Korruptions Desasters. Im Kosovo sogar im Milliarden Bereicht, mit dem Effekt von Null.

24 Maj 2014 - 07:41
Komunari abuzoi me tokën e shtetit, ja dorëzoi tre privatëve

TIRANE- Kryetari i komunës Hajmel, Lek Bibaj dhe katër persona të tjerë të kësaj zone janë marrë të pandehur nga prokuroria e Shkodrës, për shkak se kanë abuzuar me fondet financiare të subvencionimit të kulturave Agro-Blektorale. Gjatë fazës hetimore tre prej të pandehurve Aleksandër Zeka, Pal Zeka dhe Gjon Çuku, janë hetuar me masën e sigurisë të “arrestit në burg”, ndërkohë për kryekomunarin Lek Bibaj dhe përgjegjësin e pronave në Komunën Hajmel Ded Shita, janë hetuar në masën e detyrimit për t’u paraqitur.

Hetimi i njësisë Task-Forcë në Shkodër ka nxjerrë në dritë, abuzimin që është kryer me fondet financiare dhe trojet në këtë komunë, ku me dokumentat që ka lëshuar kryekomunari Lek Bibaj, u është kthyer pivatëve, sipërfaqe tokësore që kanë qënë shtetërore. Këto toka janë rregjistruar më pas sikur ishin përfituar në bazë të ligjit 7501 “Për Tokën”. Gjithçka është zbuluar pas një marëveshje të kryer mes komunës Hajmel në Shkodër dhe subjektit “Dino 2000” për marjen me qera të një sipërfaqe toke në zonën, ku ka juridiksionin komuna.

140 mijë m2 tokë
Hetimi dosjes ka pasur si objekt veprat penale të “Fallsifikimit të dokumentave” dhe “Mashtrimit me subvencione”. Nga veprimet e prokurorisë së Shkodrës rezulton se kryetari i komunës Hajmel, Lekë Bibaj dhe përgjegjësi i pronave në këtë komunë, Ded Shita, nëpërmjet fallsifikimit të dokumentave, kanë pajisur me tituj pronësie të tokës bujqësore, në një sipërfaqe totale rreth 140.000 m2, shtetasit Aleksandër Zeka, Pal Zeka dhe Gjon Cuku. Këta të fundit, nga ana e tyre, duke qenë në dijeni të faktit se kanë përfituar sipërfaqe toke në kundërshtim me ligjin, në kundërshtim me ligjin, kanë aplikuar dhe kanë përfituar subvencione nga shteti për mbjelljen e kulturave bujqësore. Në dy raste janë marrë subvencione me vlerë prej 7.5 milion lekë të vjetra, në total 15 milion lekë të vjetra.

Zbulimi i skandalit
Veprimet e kundraligjshme të kryekomunarit Lek Bibaj, janë zbuluar kur subjekti juridik “Dino 2000” sh.p.k më datë 17 qershor 2013 ka lidhur një kontratë “Për dhënie me qira të tokës bujqësore” me Komunën Hajmel, Shkodër me një afat 99 vjeçar për një sipërfaqe toke prej 94 hektar, pasuri të ndodhura në zonën kadastrale nr. 2778, me adresë në fshatin Nënshat, Komuna Hajmel, Shkodër. Këtë sipërfaqe subjekti juridik i mësipërm, në bazë të kontratës do ta mbillte me kulturën bujqësore të arrës dhe këtë mbjellje do ta realizonte deri në fund të vitit 2013.
- See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/komunari-abuzoi-me-token-e-shtetit-ja-dorezoi-tre-privateve-216242.html#sthash.GgrOVbov.dpuf
Am Wochenende, fahren die militanten PD Verbrecher für Geld neue Demonstranten nach Tirana. Die Polizei Mafia des Salih Berisha, baute sogar illegale Hochhäuser, wie Samir Muca.

5/23/2014

Taliban Alptraum der Bitterkeit in Durres, die Massaker an Antiken Stätten und Wenige zahlen für Wasser und Strom

Filed under: — Sarah_HrNje @ 5:20 pm

Auch ein Internationaler Skandal, weil keine Botschaft, keine Regierung, keine Institution damals wegen den Durres Bau Massakern intervenierte, der vor aller Augen ab 2010 schon ablief, direkt bei der Post im Zentrum von Durres, wo totales Bau Verbot ist. Ein Europäischer Skandal der Super Klasse, weil das Antiken Massaker vor aller Augen abspielte, wie die Küsten Vernichtung. Wie soll man Gelder der EU, UN, USA, Weltbank für Albanien rechtfertigen, wenn die UNESCO geschützten Innenstädte von Berat und Gjorokastre bebaut werden, der Antiken National Park Butrint ebenso und das Massaker in Durres. Die Verantwortlichen der Internationalen sind auch hier nur an Vertuschung interessiert.

Die Internationalen machten lieber ihre Geschäfte und waren nur an ihren Betrugs Projekten interessiert, oft direkt von der Mafia kontrolliert und gesteuert, mit ihren Hunderten von NGO’s der Geld Vernichtung. Warum nun ein Aufschrei mit 3 Jahren Verspätung kommt, ist erstaunlich, denn 2011, 2012 schrieb keine Albanische Zeitung darüber.

Einer der Haupt Verantwortlicher Vangjush Dako, der extrem kriminelle ist, und mit dem Wahnsinn in 2010 begann, nachdem die Millionen für die Ubanistik Pläner der Weltbank sinnlos ausgegeben wurden, für diese Art von Taliban Ignoranten. Ein einmaliges Versagen des Staates, wo das Ministerium MTKRS unter Ferdinand Yhaferrie, die bekannten Professoren der Albaner wie Neritan Ceka, Gjergj Frashëri, verantwortliche für Antike Stätten wie der Gangster Apollon Bace, oder K. Papunje, sogar dafür verantwortlich sind und 4 Jahre später nur Ausreden haben, warum das kriminelle Treiben der Berisha Leute und des Bürgermeisters nicht gestoppt wurde. Inkompetenz von total Idioten, hatte seinen Höhepunkt mit dieser Art von Regierung und Ministerium.
Bulevardi Dzrrah - Post, Durres Mafia construction Vangjush Dako

Bulevardi Dzrrah – Post, Durres: auf dem Betonierten Römischen Dorf: Inhaber Vangjush Dako, ohne Baugenehmigung wie in den Artikeln dokumentiert ist: daneben Berisha Klientel mit dem zentralen Bau mit mind. 7 Stockwerken

Nach den Skandalen unter der Ilir Meta Regierung u.a. am Antiken Tempel von Durres, gab es unter den Mafia Minister des MTKRS: Yilla Pango und Ferdinand Xhaferrie, nochmal 179 illegale Bauten in den Antiken Zonen, durch gefälschte Dokumente, oft mit Duldung, oder gar mit Unterschrift von Ferdinand Xhaferrie, der sich selbst als noch primitiver als Talibans selbst damit ein Denkmal in Durres gesetzt hat. Partner des US Mafia Senators Eliot Engel. Viele Fragen an EU Botschaften, warum man das nicht stoppte, aber Konferenzen aktiv mit dem Verbrecher veranstaltete, u.a. die KAS im Oktober 2010. Apollon Bace, ein kriminelles Enterprise. General Direktor Klodian Pajuni, ein Vertreter der Durres Idioten Mafia, welche generell Alles zerstört., für den Verkauf von Beton und Beteiligungen. Proteste der Einwohner und Experten, wurden durch die Ortsfremden PD Banden ignoriert. Das Ministerium des Langzeit Betruges: MTKRS, wobei Ferdinand Xhaferrie eine Sonder Note erhält, weil er jede Taliban und Vandalen Zerstörung vor allem in Durres übertraf.

Haupt Verantwortliche für das einmalige Mafia Desaster im Taliban Stile in Albanien: Die Parnter der ausl. Politiker, wie die KAS mit ihrem Super Gangster Ferdinand Xhaferie, dessen Website nicht einmal eine Funktion mehr hat.

Albanische Minister (MTKRS), schlimmer wie die Taliban! Geben illegale Papiere, für eine Finanzierung eines Kommunal Wahlkampfes durch die Top Mafia des Fatmir Valoti (US Faschistische Partei PDUI). Partner des Gangster US Senator Eliot Engel, was normal ist bei den Amerikanischen Politikern, wenn man gut schmiert. Schlimmer wie die Vandalen, Wikinger überfielen Ortsfremde primitiv Mafiösi die Stadt, oft aus dem Kosovo und betonierten wild herum. Geschützt von den Verbrecher Kartellen des Salih Berisha und Ferdinand Xhaferri.

Ferdinand Xhaferi
Minister Ferdinand Xhaferi, aber ebenso der Minister Aldo Bumci, der Gangster Klodian Papunji, gaben Dokumente zur Betonierung des Antikes Römischen Dorfes in der Innenstadt von Durres in den Verbots Zonen.


Xhaferri: “Rugova i sherben Milloshevicit = “Rugova steht in Diensten von Milosevic”
in 2000 ruft er zu Morden an Rugova Leuten auf in der “Albania", nach einem Treffen in der Currila mit dem Drogen und Waffen Boss: Josef Limprecht, US Botschafter, der wegen seinen Terroristen Partnerschaften, Drogen und Waffen Schmuggel am 17.5.2002 eiliminiert wurde.

Ein Sensation Fund eines Römischen Dorfes, was vor aller Augen zubetoniert wurde von Kriminellen, im Zentrum bei der Post von Durres. Mit 4 Jahren Verspätung nimmt die Staatsanwaltschaft Ermittlungen auf, obwohl wir in 2011 über dieses Fiasko berichteten und alle Anzeigen in Durres von vielen Bürgern in den Papierkorb wanderten.

Durres Römischen Dorf

Durrës, zhdukja e rrënojave romake, Biçoku: Çështje e prokurorisë, të hetohet

300 illegale Bauten gibt es in der UNESCO geschützten Stadt Gjorokastre, ebenso oft mit illegalen Minister Papieren ausgestattet, was nur die Korrupheit und Dummheit von den Berisha Ministern, Aldo Bumci und Ferdinand Xhafferie (engster Partner der KAS natürlich) historisch dokumentiert. Primitiver wie die Taliban ist vornehm ausgedrückt.
aus 2008: Teuer finanzierte Luft Projekte der Weltbank (30 Millionen nur die Grundstücks Agentur, + Urbanisatik Pläne und der Coastal Management Pläne und aktuell gibt es neue Kredite), Deutschen, Italiener: Urbanistik Pläne und Gesetze.

Albanien ist das Opfer der EU Dezentralisierung, anderer Idiotischer Programme und der vielen Konferenz Gangster rund um unnütze NGO’s, welche niemand braucht, welche der Geld Vernichtung dienen. Die Vernichtung des Tourismus ist eines der Resultate, der korrupten Weltbank ebenso. Der Antiken National Park Butrint, Apollonia, die UNESCO geschützten Städte Gjorokastre und Berat werden und wurden zerstört, durch die Partner der Westlichen Verbrecher Banden, welche nur Privatisierungs Profite machen wollen.

Eine Schlüsselrolle spielte der Profi Gangster Fatmir Valoti (Geldwäsche Investor nach Dokumenten, für den Beton Bau) , PDUI Partei und Bezirks Stadt Rat in Durres, mit der Mafia Gruppe Klodian Pajuni, Ferdinand Xhafferie. Ende 2013 verliess er die Partei und wurde aus dem Stadtrat abgewählt. Die PDUI Partei, ist ein identischer Idioten Haufen der dümmsten Mafia wie die Ilir Meta Partei LSI und zu diesem Zeitpunkt waren die dümmsten Parteien vereint auch mit Nard Ndoka und der Arben Froku Mafia. Ein Projekt der Argita Berisha, mit den Internationalen US Verbrecher Kartellen des Fatmir Valoti. Fatmir Valoti, verliess die PDUI Partei von Durres, weil seine Verbrechen nicht mehr haltbar waren, seinen Posten kurz danach und kurz vor dem Tod von Sokol Olldashi, einem seiner wichtigsten Partner im Verbrechern im Drogen Handel usw., wie bei den Deutschen im Hafen. Internationales Gross Verbrecher aller Art.

1. Priorität des Landes: Die Master- und Urbanistik Pläne der Weltbank: Und S.Berisha trifft Bollan/Himari , aber zugleich begann der Abschied vom Rechtsstaat, genau mit diesem Durres Projekt.

Der Verbrecher und Minister Ferdinand Yhafferie direkt daran beteiligt an den Massakern der Küste, des Antiken Zentrums in 2010, weil er seinen Wahlkampf finanzieren wollte. Allgemein bekannt, aber nur die Amerikaner reagierten im Oktober 2010 und stoppten die ersten Millionen $ für den Aufbau Albaniens. Selbst von den Italiener kam kein Aufschrei, denn die Berlusconi Mafia und andere EU Mafiöse Projekte mussten noch organisiert werden, zur eigenen Selbst Bedieung.

Federführende primitive Gangster im Durres Beton Massaker: Ilir Meta, Miri Hoti, Lefter Koka, Vangjush Dako und die Salih Berisha Banden (Albert Brojka, Aguile Gorea) zerstörten schon 1995 die Innenstadt von Tirana und Durres, und bauten die ersten illegalen Häuser am und im Theater Bereich. 100 Millionen € der EU verschwanden spurlos, für den Justiz Aufbau was ein desaströses und peinliches Debakel ist.

Die stinkenden Abwasser von Durres, sind eine Legende der illegalen Bauerei in Durres, welche einmalig negativ ist in Europa seit über 100 Jahren.

Auch der neueste Direktor für Kultur ist ein vollkommener Idiot, aus der LSI Partei ein Parteigänger des Lefter Koka. Klientel Politik der Frankenstein Partei Albaniens, wo Lefter Koka bei wikileaks als “most criminal” von Albanien bezeichnet wurde, identisch mit den Sokol Olldashi Gross Verbrecher Kartellen, Alles von Deutschen Politikern finanziert und kräftig mit Geschäfts Visa der Drogen und Frauen Handel ausgeweitet mit vollen Wissen der SPD Größen wie: Otto Schily, Gernot Erler und Frank Walter Steinmeier und Joschka Fischer und seine Diplomaten war mangels Bildung sowieso bei jedem Mist dabei.

Ledion Lako , ohne Qualifikation, wird der Kultur Beauftragte in Durres

Durres Post Massaker
Direkt bei der Post: Im Antiken Teil von Durres, wurde dieses Dorf zubetoniert, obwohl das Grundstück ein Öffentlicher Park war. In der totalen Schutz Zone von Durres und wie immer: total gefälschte Papiere rund um Argita Berisha, den Drogen Kartellen, welche Geldwäsche Anlage suchen.

Das selbe Grundstück wo angeblich 4 Stockwerke genehmigt sind mit 2 Gebäuden. Man baut aber 7 mindestens 7 Stockwerke und 2 weitere Gebäude sind im Bau, darunter das Südliche, was dem Bürgermeister gehört, als Schmiergeld.
Durres Post
Foto aus 2010, als die Beton Maschine des Bürgermeister Vangjush Dako wieder erschien.

Die Gesetze sind klar, total Verbot, wo das Ministerium nicht einmal eine gesetzliche Befugniss hat, ueberhaupt eine Zustimmung zugeben. Ausserdem erfolgte die Zustimmung, als laengst praktisch Alles zubetoniert wurde.

.Das Mafia Ministerium MTKRS, stimmt diesem Verbrechen nachträglich sogar zu am 10.7.2012, wo schon in 2011 gebaut wurde


Diese Antike Stätte im Öffentlichen Park bei der Villa Zogu in Durres

202 illegale Bauten auch in Antiken Stätten und die Grundstücks Direktoren von Durres: Andi Lila und Erjon Jakov

Dort haben die Grossen Verbrecher Clans von Albanien vor allem geplant, welche alle Ortsfremd sind.

Dem Mafiosi Eduart Xhepa, hat man sein Fahrzeug vor dem “Aragosta” Restaurant in Durres - Currila in die Luft gesprengt

Masakra ndaj qytetit të Durrësit

Durrës, 20 maj 2014 - Rubrika “Shqipëria tjetër” është ndalur këtë herë në qytetin e Durrësit, për të denoncuar masakrën e bërë ndaj arkeologjisë në emër të betonit, që ngre krye mbi vlerat e trashëgimisë kulturore që qyteti mijëravjeçar ruajti ndër shekuj.

“Qyteti i Durrësit, Dyrrahu apo Epidamnus siç quhej në fillesat e tij, është një ndër qendrat më të lashta dhe më të rëndësishme në Shqipëri. Thonë se kudo të gërmosh në qytetin bregdetar, nxjerrin kryet gjurmët e antikitetit, të cilat të kredhin thellë në historinë e tij. Gjurmë, që sot po shuhen, po zhduken, po shpërbëhen, jo nga koha, por nga pushtuesit modernë prej betoni, që po hanë e po shkatërrojnë çdo vlerë të tij”…
- See more at: http://www.durreslajm.com/speciale

Durrës, dokumenti: Si u zhduk lagja romake në mes të qytetit (FOTO)

Durrës, 23 maj 2014 - Kur disa vite më parë kreu i ICOMOS-it, Giora Solar, erdhi në Durrës dhe pa gërmimet në qendër të qytetit, tek ish-lulishtja “1 Maji”, u shpreh se zbulimi ishte më i rëndësishëm edhe se vetë Pompei, sepse tregonte për një vazhdimësi qytetërimi dhe traditash.

Por, në vitin 2010, me firmën e ish-ministrit të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Ferdinand Xhaferaj, të Institutit të Monumenteve të Kulturës Apollon Baçe dhe drejtorit të Agjencisë së Shërbimit Arkeologjik Roland Olli, “Pompei”; shqiptar mori fund. Mbi rrënojat e një lagjeje të tërë të qytetit antik të Durrësit, e cila mendohej ta kishte zanafillën qysh në shek. II para Krishtit u dhanë leje ndërtimi. I gjithë qyteti i Durrësit ishte dëshmitar për masakrën që po ndodhte në këtë zonë të rëndësishme arkeologjike, të gjithë panë se si u rrethua lagja antike, si u betonua dhe u ngritën para syve të tyre ndërtesat shumë-katëshe. Por askush nuk e denoncoi këtë rast.

Sot mbi sipërfaqen e gërmimit janë ngritur dy pallate gjashtëkatëshe me garazhe nëntokësore. Pak ditë më parë, një nga anëtarët e Forumit të Mbrojtjes së Trashëgimisë Kulturore, gazetari Marin Mema, bëri denoncimin e këtij rasti në emisionin “Exclusive”. Disa dokumente, vënë në dispozicion nga Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore, të cilat datojnë në vitin 2010, flasin qartë për masakrën e radhës në zonën arkeologjike në Lagjen 11, Rruga “Prokop Meksi” në Durrës.

Pavarësisht zbulimeve, të konsideruara si më të rëndësishmet e 30 viteve të fundit (madje ASHA, fotografinë e rrënojave e kishte vënë mbi raportin vjetor, 2010), mjaftuan ca firma që ato të zhduken përgjithmonë. Dëmi është i jashtëzakonshëm dhe i pakthyeshëm, veçse, kur bëhet fjalë për një qytet si Durrësi, i cili ngrihet mbi themelet e një qytetërimi të lashtë, ky rast mund të përsëritet.

Dokumenti

Në datën 27 korrik 2010, një grup pune i përbërë nga 8 specialistë dhe drejtues institucionesh, mes të cilëve ish-ministri Xhaferaj, ish-drejtori i IMK-së Baçe dhe ai i ASHA-s, Olli, firmosën “Fillimin e lirimit të gropës për ndërtimin e objektit sipas projektit të depozituar pranë sekretarisë teknike të KKA-së”.

Ky vendim u firmos edhe nga drejtuesi i Shoqërisë Arkeologjike që kishte marrë përsipër kryerjen e gërmimeve të shpëtimit në këtë zonë, “A.K.eR”, Gjergj Frashëri. Në një relacion të kësaj shoqërie thuhet se “rezultatet e deritanishme të gërmimit dhe dokumentimit arkeologjik vërtetojnë përfundimin e parakërkimeve të ASH-së, se sipërfaqja në fjalë ka qenë pjesë e qytetit romak, lagje në unazën pranë mureve rrethuese të qytetit, por brenda tyre. Në periudhën e hershme bizantine ka një fluks mbindërtimesh ose planimetrish të reja mbi ato të vjetrat, nga shtresat zejtare të qytetit. Ndoshta prej mesit të shek. VI pas Krishtit kualiteti i ndërtesave të qytetarëve në këtë hapësirë binte ndjeshëm, të cilat tashmë ndërtohen shumë më lart në kuotë, mbi mbushjet masive të shtresave të antikitetit dhe tashmë jashtë mureve rrethuese të reduktuara”.

Më tej, kjo shoqëri, e cila ka përfunduar misionin e saj të shpëtimit në datën 22 korrik 2010, propozon “largimin e sipërfaqes së mozaikut prej 0,6 m2 dhe vendosjen e tij në telajo për paraqitje muzeale; largimi për qëllime muzeore i sipërfaqes (tavolinë 1,7 x 1,10m) së punës për prodhimin e objekteve të qelqit; të kryhet ruajtja për qëllime muzeore e një fragmenti të rrugës me kalldrëm prej rreth 6 m2 në anën perëndimore të rrugës; zmontimi dhe montimi i gurëve të bazamentit të murit verior”. Pavarësisht se bëhej fjalë për një dëshmi të prekshme të një qytetërimi të tërë, me rrënoja ndërtesash, rrugë, mure, pazare, mozaikë, punishte … ajo u firmos të betonohej.

/gazeta “Panorama”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/speciale
Doku, wie kriminelle Politiker die Innenstadt von der Antiken Stadt Durres illegal zubetonieren, wobei der grosse Skandal ist, das die ausl. Institutionen mit Kriminellen Politiker der Inkompetenz immer die Projekte orgaisieren, inklusive der Deutschen Siftungen, GTZ vor Ort und nicht mit mit den echten Experten u.a. Professor Miri Hoti, der persönlich seit Jahren entsetzt ist, wie zuletzt die Berisha Horden erneut nach 1996 die Stadt betonieren und immer durch Ortsfremde Verbrecher Banden und sogar Gundstücke an ihre Banden verteilten, direkt im Antiken Theater. Trotzdem erhielten diese Verbrecher Banden hohe Millionen Summen für den Umwelt Schutz (140 Millionen € aus der EU Kasse für Nichts) und für Antike Stätten, welche spurlos verschwanden.

Als der Super Idiot des Sokol Olldashi der primitive Ganove: Neritan Golja CEZ Direktor wurde, hinterliess er nach wenigen Monaten ein Desaster, weil er ein Autist ist. Deshalb wurde er noch von der eigenen PD Regierung vor einem Jahr entlassen. Die hohe Staatskontrolle, schlägt nun Alarm, weil in Durres keine Anklagen erfolgen, bei Amts Missbrauch des Rathauses mit Vangjush Dako, der unverändert weiter Durres zubetoniert und Dreck ins Meer kippt.
Er schreib gefälschte Rechnungen, faslsche Zähler Abrechnungen und Phantasie Ausgaben wurden zum System eine Betruges. Eines der Weltbank Privatsierungs Desaster in Albanien.

Wie in einem Mafiösen Construct, schützen sich die Politischen Verantwortlichen aller wichtigen Parteien in Durres im Rathaus und im Bezirks Ausschuss, durch die eigenen korrupte Staatsanwaltschaft und Richter, wo Anzeigen im Hunderter Paket spurlos verschwinden. PJer Ndreau!!!

Analphabeten wurden Direktoren, wie im Polizei Dienst, mit gefälschten Schul Zeugnissen, wo Neritan Golja, nur Einer der extrem dummen Nord Albaner ist, welche sich im Bezirk Durres niederliessen.

Banditen Kampf um den Vorsitz der PD Mafia Partei in Durres: Neritan Golja gegen Genc Juka

Die PD in Durres hat viele Probleme.

Neritan Golja Als Transport Verantwortlicher in Durres: Neritan Golja

Neritan Golja, als CEZ Direktor fristlos gefeuert von der eigenen Regierung, und der Krankenhaus Direktor Taulant Baku, kauften teilweise für viel Geld Stimmen für die Wahl in Durres. PD Partei: Wegen Autismus und Inkompetenz, wurde der Leiter der CEZ Energie Behörde in Durres abgesetzt: Neritan Goles

ca. 150 Millionen € betragen die Strom Schulden bei der CEZ, wo Hotels praktisch noch etwas gezahlt haben und bis 60.000 € Strom und Wasser Schulden haben. Fast immer sind es kriminelle Familien aus dem Kosovo, Mazedonien, aus der Politk mit Geldwäsche Geschäften. Tankstellen haben sowieso noch etwas gezahlt wie die Nord Albanischen Banden des Salih Berisha im Raum Durres. Geschäftsleute, Hotels zahlen praktisch nie für Strom und Staatliche Stellen auch nicht. Deutschland, die Weltbank fnanzierte nur dieses krimienlle Enterprise, vor allem rund um Kavaja, Durres und Golem wo die FES Mafia schon vor über 10 Jahren in Mafia Hotels Konferenzen abhielt.

Alarmohet Kontrolli i Lartë i Shtetit. Borxhi në CEZ Durrës 19 miliard lekë

CEZ2Nga Xhevahir Gradica / Borxhi i thellë deri në kufijtë e të pabesuarës si dhe menaxhimi shumë i keq i CEZ Shpërndarjes shoqëruar me qindra e qindra ankesa kanë shtyrë institucionin e KLSH të zbresë në Durrës për të parë realisht se çfarë ka ndodhur. CEZ Shpërndarja dhe enkas rajoni i Durrësit është përfshirë në një krizë shumë të thellë dhe gjendja prej disa vitesh paraqitet e mjerueshme. Drejtuesit që i kanë lënë vendin njëri-tjetrit kanë fajësuar pararendësit dhe në jo pak raste edhe kompaninë në qendër, por më pas kanë rënë në të njëjtin nivel dhe në të njëjtët tregues.Në të tilla rrethana, prej disa ditësh inspektorë të Kontrollit të Lartë të Shtetit gjenden në Durrës për të vërejtur mënyrën se si ka funksionuar ligjshmëria në CEZ Shpërndarje. Ekipi që përfaqëson institucionin më të lartë të kontrollit në shkallë vendi nuk ka dhënë asnjë lloj deklarimi paraprak për të mësuar se si ka qenë mënyra e funksionimit dhe administrimit sidomos ekonomiko-financiar në këtë kompani. Madje inspektorët e kanë edhe detyrim ligjore për të qenë gojëkyçur deri në daljen e konkluzioneve përfundimtare. Nga ana tjetër, burime që vinë jo vetëm nga brenda CEZ Shpërndarja, por edhe nga institucione të rëndësishme shtetërore bëjnë me dije se janë shumë gjëra për t’u thënë. Praninë e KLSH në CEZ e ka pohuar edhe prefektuar e cila prej kohësh është vënë në dijeni për një sërë problemesh të trashëguara dhe me kosto jo të vogël. Faturat e kripura, gjobat e pathemelta, abuzimet me faturën afrofe, favorizimi një pjesë në dëm të të tjerëve, leximi qëllimisht keq i matësave, mosrespektimi grafikut për të parë matësin, heqja e matësve me pretendimet se duhet verefikuar dhe më pas vënia e gjobës së padrejtë dhe një mori problemesh kanë shkaktuar besdi të mëdha dhe kosto të larta të padrejta në dëm të qytetarëve dhe konsumatorëve në tërësi.
Borxhi
Investimet, projektet, tenderimet, faturimet dhe arkëtimet, lidhjet e paligjshme, ndërhyrjet në rrjet, humbjet dhe shkaqet e vërteta dhe një sërë çështjesh janë bërë objekt kontrollit nga KLSH e cila ka më se dy javë që nuk shkulet që andej. Borxhi është shumë i madh, ndër më të mëdhenjtë në shkallë vendi. Në verën e vitit të kaluar është thënë zyrtarisht se borxhi ka kapur shifrën e 18.4 miliard lekëve të reja, shifër kjo që ka gjynjëzuar funksionimin normal. Ndërsa nuk ka deklarim të dytë përpos atij të tetë-nëntë muajve më parë, ky borxh thuhet se është thelluar edhe më tej. CEZ nuk ka bërë as edhe një investim, sado të vogël, ndërsa e ka çuar shumë keq punën me klientët e vet. Familjarët, por jo vetëm ata, janë tejet të pakënaqur me punonjësit, administratën dhe përgjegjësit e CEZ Shpërndarje. Faturimet ndëshkuese që kanë kaluar të gjitha caqet janë bërë disa herë objekt i ankesave, të cilat jo vetëm që nuk janë zgjidhur, por as nuk janë marrë në konsideratë. Qindra e qindra qytetarë kërkojnë sqarime në zyrën e klientit e cila gjendet në hyrje të portit të Durrësit. Ata kanë dëshmuar abuzimet shumë të rënda që kanë bërë punonjësit e CEZ Shpërndarjes duke faturuar qindra deri në mijë kilovat edhe pse klienti nuk i ka konsumuar. Punonjësit e zyrës kanë mbajtur qëndrim indiferent, mospërfillës deri edhe denigrues ndaj qytetarëve revolta e të cilëve ka ardhur vit për vit duke u rritur, ashtu si dhe numri i tyre. CEZ ka qenë një nga kompanitë që ka vjedhur në mënyrë të hapur dhe flagrante qytetarët të cilët kanë qenë të pafuqishëm për të gjetur të drejtën si dhe kanë qenë të pambrojtur nga të gjitha strukturat e shtetit dhe të drejtësisë. Kjo i ka shtuar oreksin CEZ Shpërndarjes të abuzojë më tej. Qytetarët kanë apeluar edhe tek Avokati i Popullit i cili ka dërguar inspektorët e tij për të dëgjuar realisht se çfarë ka ndodhur dhe çfarëpo ndodh në Durrës, ndërsa ka asistuar edhe vet Totozani duke dëgjuar me veshët e tij ankesat e pambarim dhe të paimagjinueshme. Sipas disa pohimeve zyrtare mësohet se në harkun kohor të një muaji ndaj CEZ Shpërndarjes adresohen 17 mijë deri në 18 mijë ankesa, ndërsa rastet e zgjidhjes janë fare të papërfillshme. CEZ dhe zyrat e saj nuk kanë qenë asnjëherë transparente me qytetarin, klientët familjarë dhe privat. Bërja e faturës së CEZ titull ekzekutiv i ka dhënë krahë kompanisë ecila ka ndëshkuar në mënyrë të përsëritur dhe me shuma dramatike klientët. Qytetarët që kanë tentuar të apelojnë në gjykatë janë ndeshur me zvarritje burokratike kostoja e të cilave është shumë e lartë. Gjithnjë sipas vëzhguesve të situatës, thuhet se KLSH ka gjetur gropë të madhe dhe të errët. Kjo pritet të nxisë Kontrollin e Lartë të Shtetit të kërkojë edhe ndjekje penale. Por deri në zbardhjen e plotë të detajeve shumë gjëra mbetet të ngurtësuara dhe të papublikuara.

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=9303

Die Durres Terroristen Polizei, verhaftet illegal 5 Elektriker des Energie Versorgers CEZ fest

Task Force Durres verhaftet den Bürgermeister von Xhafzotaj

Të zgjedhurit e PS dhe LSI po fshehin me dashje dhe para vjedhjet dhe abuzimet e ish drejtorëve të PD

 

Das Sumpf Loch der Infektionen und Moskitos in der Rruga Taulantia in Durres

EU Dezentralisierungs Desaster: Der Antiken Park “Apollonia” Teile Friedhof umgewandelt

Der Bürgermeister Vanjush Dako schimpft das Alles illegal gebaut ist, und sein Bruder verkauft den Beton, wo die Beton Mischer ständig herumfahren.

Eine Lüge und Show, denn wie bei diesem Bau, ist der Süd Bau auf der Antiken Siedlung bei der Post, ein Vangjush Dako Bau, was der Regierung dem Ministerium gut bekannt war. Ein Lügner, Billig Betrüger wenn man einen derart illegalen Bau anfängt, wo sich dann die Baufirmen, die Firmen und Eigentümer als Phantom Firmen entpuppen werden, welche schnell verkaufen und dann nicht mehr existieren. Aktiv bei diesem Bau dabei, wie diese Statements von Apollon Bace zeigen: Neritan Ceka ebenso, und viele Jahre versuchte man die Verbrechen zuvertuschen. 2013 begann sogar noch ein illegaler Nord Bau auf dem Gelände, wo heute 3 illegale Bauten in Bau sind.

Baçe: U kërcënova për ndërtimin mbi lagjen romake, Dako bashkëpronar
0 0 New

Tiranë, 31 maj 2014 – Pas shkrimit të botuar në gazeta “Panorama”, “Dokumentet, si u zhduk lagjja romake në qendër të Durrësit”, ka ardhur reagimi i ish drejtorit të IMK-së, Apollon Baçe. Në përgjigjen e tij të botuar në gazeta “Panorama”, Baçe nënvizon se në kohën kur ai është emëruar drejtor i IMK-së, në ish lulishten 1 Maji në Durrës kishte përfunduar ndërtimi i bllokut juglindor, i cili sipas informacioneve që kishte marrë i përkiste kryetarit të bashkisë Vangjush Dako.
- See more at: http://www.durreslajm.com/speciale

Im National Heligtum von Lezhe, ebenso eine Antike Stätte, konnte ungehindert jemand herum betonieren. Eine Art Idiotie Club, weil es auch in und um die Burg, illegale Bauten gibt und gab.

Gazeta Shqiptare Online URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=148968
“Pompei i Durrësit", Gjergj Frashëri: U varros me vendim shtetëror
(Dërguar më: 03/06/14) Fatmira Nikolli

Katër vite më parë në zonën e njohur si “Lulishtja 1 Maji” në Durrës, dolën në dritë struktura arkeologjike të rëndësishme. Muaj më vonë, paçka zbulimit, mbi to u ndërtuan dy godina. Sot, katër vite me vonë, botimi i dy dokumenteve, ka risjellë në vëmendje atë që humbëm: e cilësuar së fundmi si Pompei shqiptar. Në vitin 2010, arkeologu Gjergji Frashëri, i kreu gërmimet me firmën e tij ‘AKeR shpk’. Në një intervistë për “GAZETA SHQIPTARE” ai sqaron pozicionin e tij dhe hedh dritë mbi ngjarjen, ndërsa thekson se vetëm IMK dhe DRKK e Durrësit, kishin mundësinë ligjore për ta vënë në mbrojtje të shtetit, ose në mbrojtje paraprake strukturën arkeologjike të varrosur tashmë.
Si është e vërteta e zbulimit arkeologjik në Lulishten 1 Maji në Durrës dhe ndërtimit të bërë aty? Cila është lidhja juaj me këtë zbulim arkeologjik?
Sipërfaqja e gërmimit përbëhej nga dy fusha ndërtimi - Fusha 1 (e vogël) dhe Fusha 2 (e madhe). Këshilli Kombëtar i Arkeologjisë (KKA) miratoi me Vendimin e tij nr. 59, dt. 18.03.2010 këto dy sipërfaqe si vend për gërmim arkeologjik shpëtimi, pasi aty ishin planifikuar dy ndërtime. Ky vendim u mor në bazë të sondazheve arkeologjike paraprake të kryera më parë nga Agjencia e Shërbimit Arkeologjik (ASHA). Firmës ‘AKeR shpk’, ku unë punoj iu besua sipas rregullave kryerja e këtyre gërmimeve të shpëtimit. Asaj iu miratua nga KKA-ja, Projekti i detajuar teknik, organizativ dhe profesional që paraqiti. Firma ‘AKer shpk’ i realizoi me sukses të plotë të dy gërmimet.
Flitet se shtresat e sipërme janë hequr me volume të mëdha dhe janë zhdukur edhe varre të shek. 6-9 të erës sonë?
Gërmimet janë filluar prej nesh në Lulishten 1 Maji më datën 17 Maj 2010. Pak përpara fillimit të gërmimeve tona në të dy fushat bëheshin punime për nguljen e pilotave në konturin e shesheve të ndërtimit. Në këtë kohë nga ana e të dy investitorëve ishin kryer në pjesë të mëdha të sipërfaqes me skreper largime voluminoze të shtresave të sipërme deri në thellësinë 1,4-1,6 m. Me sa u sqarua ata kishin keqinterpretuar shënimet në projektin tonë, se shtresat e sipërme, të cilat nga sondazhet e ASHA-s rezultonin mbushje të vona pa përmbajtje arkeologjike, mund t’i largonin ata vetë. Për këtë u bë denoncimi nga ana jonë pranë ASHA-s me nr. 70 Prot (KKA) dt. 10.05.2010 dhe tjetra më 17.05.2010. Nga ana e vet ASHA bëri procesverbalet e ndëshkimit duke dokumentuar edhe heqjen e shtresave pa praninë e arkeologëve të autorizuar. “Grupi i kontrollit” të profesorëve me në krye z. Neritan Ceka që erdhën 3 javë më vonë pretenduan se aty ishin prishur varre të shek. 6-9 p.Kr. Kjo nuk ishte e saktë. Profilet e dheut në konturet e fushave tregonin se këto shtresa nuk i takonin mesjetës së hershme. Varre të mesjetës së hershme u gjenden më vonë shumë më në thellësi. Ato nuk përbënin varrezë, por grupime të pak varreve në hapësirën e një ndërtese të madhe. Gjithkush mund të shohë ato në dokumentacionin e dorëzuar me kohë.
Çfarë dokumentesh administrative dispononi për rastin e këtij gërmimi?
Firma jonë disponon të gjitha dokumentet, të gjithë praktikën në origjinal dhe në kopje të ruajtura në vende të ndryshme. Ne vijmë tashmë nga një përvojë e madhe drejtuese dhe administrative, brenda dhe jashtë vendit. Përpiqemi të punojmë si qytetarë bashkëkohorë dhe të nxjerrim nga duart ato që i vlejnë shoqërisë përgjithmonë.
Kush e ka përgjegjësinë që nuk u ruajt e tëra ajo ashtu siç doli pas gërmimit?
Qysh para mbarimit të gërmimit në Fushën e Vogël 1 - që çuditërisht përflitet më shumë në medie (?!) - lindi problemi i ruajtjes in situ të substancës arkeologjike. E vetmja rrugë që ajo të ruhej e tëra in situ ose pjesërisht, i takonte Ministrisë së Kulturës me ndihmësit e saj, Institutin e Monumenteve të Kulturës (IMK) dhe DRKK-në e Durrësit. Vetëm ato kanë mundësinë ligjore për ta vënë në mbrojtje të shtetit, ose në mbrojtje paraprake. Pikërisht kjo - nuk u bë!
Këtë sugjerim tekniko-ligjor e kemi dhënë si qytetarë në kohën e duhur. Përse IMK-ja nuk e bëri, pyeteni ish-drejtorin e saj kohe dhe ish-drejtuesit e DRKK-së. Duke mos u shpallur në mbrojtje paraprake, hapësira arkeologjike e Fushës 1 e humbi fatin për t’u ruajtur in situ.
Ju lutem, çfarë rrugësh dhe mundësi të tjera ligjore dhe organizative ekzistojnë në këtë vend për ruajtjen e substancës arkeologjike in situ? Asnjë rrugë tjetër, veç marrjes në mbrojtje nga shteti si mjedis me vlera arkeologjike. Përgjegjësia dhe përgjegjësi është këtu brenda. Në vend të saj, pas katër vjetësh dëgjon forúmsa të përrallosin nëpër media me copa letrash të grabitura nga Ministria e Kulturës dhe pasi i presin e i ngjisin ato sipas oreksit, ngrenë akuza me këto dokumente të shtrembëruara, duke ngarkuar padrejtësisht me përgjegjësi dhe duke dëmtuar pa të drejtë imazhin e investitorit që ka paguar për kryerjen e gërmimit arkeologjik dhe të subjektit privat që i ka kryer me korrektesë gërmimin dhe konservimet e lëna si detyrë nga KKA-ja.
Po firma ‘AKeR’ nuk kishte gjë në dorë për ta ruajtur?
Firma arkeologjike private që kryen gërmimet e shpëtimit nuk ka asnjë përgjegjësi dhe asnjë të drejtë të vendosë mbi fatin e substancës arkeologjike që del nga gërmimi, do ruhet ajo e tëra in situ, do ruhet pjesërisht apo nuk do ruhet fare. Ajo nuk ka kontratë apo fuqi ligjore për këtë, as ndaj Ministrisë dhe as ndaj investitorit për këtë çështje. Kështu është praktika juridike në mes të Europës, kështu thotë edhe ligji shqiptar. E vetmja forcë është detyrimi si qytetar dhe profesionist të luftoj privatisht në ruajtjen e mbrojtjen e pasurisë arkeologjike. Më duket se nuk kam bërë pak deri sot për këtë, për Lulishten 1 Maji dhe për vetë arkeologjinë e Durrësit.
Si rrodhi fati i ruajtjes?
Derisa nuk e shpallën sheshin me substancë arkeologjike në mbrojtje paraprake shtetërore, sheshi u dha për ndërtim. Ndërkohë investitori i kishte kryer detyrimet kontraktore me shtetin për zbulimin arkeologjik.
Para përfundimit të gërmimit, firma jonë u çlirua plotësisht me vendim nr. 97, dt. 07.07.2010 të KKA-së nga detyrimet e saj, të cilat i kishte kryer me sukses. Fatin për ruajtjen e substancës arkeologjike e mori një grup i përbërë nga pesë anëtarë të KKA-së, njëkohësisht përfaqësues të Drejtorisë së Trashëgimisë Kulturore dhe të ASHA-s pranë MTKRS-së, IA-së dhe IMK-së, të cilët hartuan 3 procesverbale njëri pas tjetrit. Në vizitat e tyre në fushën e gërmimit u bënë pjesëmarrës edhe investitori privat dhe firma private arkeologjike, për të qenë në dijeni të vendimeve, të cilat ishin të lidhura ngushtë me shpenzimet (Procesverbal nr. 1, dt. 13.07.2010; procesverbal nr. 2, dt.16.7.2010, etj.).
Firmosja e këtyre procesverbale nga këta dy të fundit është për marrjen në dijeni të detyrave që i cakton atyre grupi i punës. Edhe kjo shtrembërohet me qëllim në media. Të paktën investitori nuk mund të jetë anëtar i Grupit të Punës të Ministrisë, as edhe Firma ime private ‘AKeR’, as unë vetë, sepse kjo është në radhë të parë konflikt interesi. Grupi i punës është pjesë e KKA-së dhe përbëhet vetëm nga punonjës të shtetit dhe jo nga privatë me licenca.
Detyra e këtyre takimeve nuk ishte se do të ruhej substanca arkeologjike in situ, kjo tashmë ishte vendosur që nuk do ruhej. Por do bëheshin propozime se çfarë mund të hiqej dhe të vendosej nesër në muze. Njëkohësisht edhe çfarë mund të rivendosej përsëri në garazhet e ndërtesës së re nëpërmjet anastilozës. Në këto takime pune janë bërë propozime nga më të ndryshmet në përputhje me mundë-sitë financiare të investitorit dhe me kriteret e restaurimit, për të shpëtuar atë që mund të shpëtohej.
As ruajtjet e pjesshme nuk kanë qenë vendime të lehta?
Aspak. Shumica e strukturave nuk ishin në gjendje të lëvizeshin (të hiqeshin) dhe të rivendoseshin. Ne arritëm të translokonim mozaikë duke i shkulur dhe vendosur në telajo, si dhe një dysheme të një punishteje për prodhimin e qelqit, etj. Ato tashmë janë të gatshme për t’u ekspozuar në muzeun që njëri prej dy investitorëve do ta ndërtojë me dëshirën e tij në katin -1 të ndërtesës së vet.
A paraqiste vështirësi të tjera ruajtja teknike e mjedisit arkeologjik?
Njerëzit shohin fotot e këtij gërmimi dhe kujtojnë se ai mjedis me rrënoja ishte gati për vizitorët, ashtu siç duket e bukur në foto. Por nuk është ashtu. Do të duhej shumë punë dhe shpenzime që një ditë të kthehej në park për t’u vizituar, kur të zgjidheshin para së gjithash problemet e ujit nëntokësor. Po të mbyllej sistemi i pompave që ngritëm gjatë gërmimit për të larguar ujin, e gjithë substanca e “bukur” do të ishte brenda një ditë nën ujë. Me pompa nuk mund të mbahen tërë jetën kushtet e vizitueshmërisë! Për ta shmangur përgjithmonë këtë masë uji nga parku do të duhej paraprakisht të ndërtoheshin mure izoluese të thella të paktën deri në 12 m anembanë kontureve të sheshit pranë pilotave rrethuese, të cilat nuk ishin në gjendje të pengonin asnjë litër ujë. Mendon kush se çfarë kosto financimi kanë këto punime mbrojtje të fushës arkeologjike nga uji? Madje ky rrethim duhej të ishte bërë përpara se të kryheshin gërmimet, më pas nuk është e mundur.
Kjo është një përvojë që doli nga ky rast. Ja pra, se çfarë Ministria e Kulturës duhet t’u vërë si kusht investitorëve që domosdoshmërisht kërkojnë të ndërtojnë më tej në zonën B të Durrësit - të ndërtojnë të tilla mure ujëizoluese në vend të pilotave të sotme para fillimit të gërmimeve, për të siguruar izolimin e parkut arkeologjik të ardhshëm nga ujërat nëntokësore dhe burimeve natyrore.
Po me fushën e madhe nr. 2?
Edhe këtu u veprua me të njëjtën mënyrë: gërmimi arkeologjik në Fushën 2 mbaroi më 30 tetor 2010. Këtu doli më shumë substancë arkeologjike prej sipërfaqes më të madhe. DRKK-a e Durrësit, IMK-ja dhe KKR-ja e Ministrisë së Kulturës nuk e vlerësuan dhe nuk vepruan për ta shpallur atë në mbrojtje paraprake shtetërore si monumentet kulture - pra duket se nuk ishin të mendimit që kjo substancë kishte vlerë për t’u ruajtur. Rezultati ishte se kjo pasuri u braktis nga institucionet shtetërore, të cilat janë direkt përgjegjëse që kanë kompetencën dhe të drejtën e vendimit për ta ruajtur. Fusha me substancë arkeologjike mbeti më se një vit e hapur, tashmë e mbushur me ujë. Vendimi ishte marrë që ajo nuk do të ruhej plotësisht. Çështja ishte si mund të shpëtohej diçka in situ prej saj? Situatën nuk e ndihmuan as vizitat e Akademikut Baçe me profesorë apo misionarë italianë, siç pretendohet. Nuk e ndihmuan as drejtorë e profesorë të IA-së, që merrnin pjesë në vendimet e shumta të KKA-së. Një vit më vonë, me vendimin nr. 147, dt. 01.03.2011 në mbledhjen e saj të 18, KKA-ja shqyrtoi konkluzionet e Grupit të Punës të ngritur me Urdhër nr. 114, dt. 12.10.2010 të Ministrit MTKRS-së dhe nr. 572, dt. 04.11.2010 (i përbërë nga Klodian Pajuni, Drejtor i Përgjithshëm i Trashëgimisë MTKRS, Ols Lafe, Drejtor i Trashëgimisë Kulturore MTKRS, Roland Olli, drejtor i ASHA-s, Surja Lela, Përgjegjës i Sektorit të ASHA-s, Apollon Baçe, Drejtor i IMK-së dhe Luan Përzhita, Instituti Arkeologjisë) vendosi që strukturat arkeologjike të ruheshin in situ vetëm pjesërisht. Gjithashtu investitori duhej të ndryshonte projektin e mëparshëm dhe të jepte dy projekt-ide të tjera, ku të merrej në konsideratë krijimi i një ambienti muzeor brenda ndërtesës për vizitueshmëri dhe të përballonte vetë të gjitha shpenzimet për këtë punë. Edhe nga kjo fushë janë translokuar dhe restauruar dy sipërfaqe mozaiku prej Firmës tonë që ndodhen po ashtu në Muzeun Arkeologjik Durrës. E gjithë sipërfaqja e gërmimit është matur me Skanerin 3 Dimensional, me shpenzimet e firmës arkeologjike ‘AKeR’.
Ju vetë, keni qenë pjesë e këtyre vendimeve?
Nuk kam qenë asnjëherë anëtar i KKR-së apo i KKA-së, madje as edhe anëtar i ndonjë grupi pune të ngritur nga MTKRS apo ndonjë institucion tjetër. Si mund të jem anëtar i ndonjë vendimi shtetëror duke qenë një subjekt privat? Natyrisht kam qenë shoqërues kur këto grupe kanë vizituar fushat e gërmimit, ku kam raportuar për ecurinë javore të gërmimit dhe kur jam pyetur për mendimin tim mbi ruajtjen e mundshme të substancës arkeologjike, gjë të cilën e kam ndjerë për detyrë që ta bëj si profesionist dhe për të ndihmuar punën time dhe të tjerëve. Propozimet që i kam dhënë grupit të punës ishin realiste, nuk jam romantik, por profesionist arkeolog dhe restaurator me përvojë të gjatë.
A janë dorëzuar në muze gjetjet arkeologjike?
Të gjitha gjetjet 100% janë pastruar, restauruar, regjistruar, katalogizuar, datuar, hedhur në database e në lista sipas standardeve të arkeologjisë evropiane bashkëkohore dhe bashkë me dokumentacionin janë dorëzuar me korrektesën më të madhe ASHA-s sipas Rregullores në fuqi dhe gjenden në Muzeun e Durrësit.
Është një Mbledhje e posaçme e KKA-së (me pjesëmarrje të zgjeruar) nr. 99 Prot. dt. 04.06 2012 ku është paraqitur dhe vlerësuar e gjithë puna arkeologjike e bërë nga Firma “AKeR shpk” në Lulishten “1 Maji", nga projekti fillestar deri në dorëzimin e dokumentacionit dhe gjetjeve, si dhe janë trajtuar akuzat e pabaza të katër profesorëve të datës 11 qershor 2010. Në këtë mbledhje KKA-ja ka vlerësuar pozitivisht tërë punën e firmës ‘AKeR’ dhe janë mbyllur të gjitha diskutimet dhe dyshimet mbi realizimin e projektit të arkeologjisë së shpëtimit.
Aktualisht, a mund të bëhet diçka për të zhbërë ç’është bërë?
Me arkeologjinë ajo që zhbëhet nuk bëhet më.
A duhet hetuar kjo çështje për të sqaruar një herë e mirë ngjarjen?
Hetojeni seriozisht, domethënë në rrugë juridike, jo të talleni nëpër media dhe në “Facebook"-un e Forumit të Mëkatarëve të Trashëgimisë Kulturore.
Si i lexoni debatet për këtë cështje?
Arkeologjia e “Lulishtes 1 maji” ka tash katër vjet plot që është varrosur prej vendimit shtetëror - tani u kujtuan ta qajnë! Mediat nuk po merren me shtetin që nuk e mori në mbrojtje të tij in situ arkeologjinë e Lulishtes ‘1 Maji’, por po merren me firmën arkeologjike, e cila ka zbatuar me përpikëri urdhrat dhe ligjet e shtetit. Pra nuk po i dhemb kujt pse nuk u ruajt Lulishtja ‘1 Maji’, që të nxjerrin mësim për të ruajtur Lulishten ‘1 Maji’ tjetër që do të vijë me siguri nëqoftëse në Durrës vërtet do vazhdojnë ndërtimet në zonën B. Ata po merren në një mënyrë të paqytetëruar, me shpifje, shantazhe dhe fyerje që janë të kundërligjshme dhe të dënueshme. Vetëm disa shembuj mjaftojnë. Sinjalet e para mbi këtë sulm të organizuar i mora nga një akuzë e papërgjegjshme e një arkitekti Arben Biçoku, që i referohet një montazhi të shëmtuar anonim në një gazetë me titull “Masakra e Dakos, pallate mbi qytetin antik” të datës 08.03.2014, duke aluduar hapur se ai është një kompozimi im. Unë ju drejtova gazetës ku i kërkova të nxirrte në shesh se kush ishte autori i atij kompozimi. Gazeta nuk ma tregoi, por botoi një njoftim në shtyp, se nuk isha unë. Megjithatë, në një emision televiziv Biçoku vazhdoi ta përsërisë pa përgjegjësi këtë akuzë.
Gjergj Gjurën, e kanë shtyrë të shantazhojë në emër të DRKK-së së Durrësit, se “materialet e gjetura në gërmimin në fjalë nuk janë dorëzuar pranë asnjë muzeu”. Nuk mungon edhe profesori Skënder Muçaj, që deklaron se Lulishtja ‘1 Maji’ “është ndoshta krimi më i madh në fushën e gërmimeve arkeologjike”. Ky harron se me gërmimin dhe dokumentacionin që është bërë në Lulishten ‘1 Maji’, substanca arkeologjike e saj të paktën ka shpëtuar, është e tëra në arkivë, edhe duke mos qenë e ruajtur in situ. Ajo nuk është zhdukur pa lënë gjurmë, si dhjetëra e dhjetëra fusha të tjera në Durrësin e zonës A dhe B gjatë këtyre njëzet vjetëve, të cilat ai ka qenë në krye të detyrës në Shqipëri dhe nuk ka denoncuar asnjë prej tyre, as edhe ato që ka shkaktuar dhe po shkakton vetë në gërmimet e pafundme të panevojshme “shkencore”, si plagë të lëna djerr. Nuk e kuptuam kurrë se si e ndihmoi ai Lulishten ‘1 Maji’, duke ardhur si servil i zotit Ceka në atë farë kontrolli “gjueti shtrigash” të 11.06.2010. Duke qenë nëpunës i Qendrës Studimeve Albanologjike, i nderuar profesor, së bashku me kolegët e tu kontrollorë të Lulishtes ‘1 Maji’, Prof. Ceka, Akademiku A. Baçe dhe Prof. L. Përzhita, kini pasur shumë më tepër mundësi se unë, që t’i detyronit në kohën e duhur institucioneve ministrore dhe të sensibilizonit mediat që Lulishtja ‘1 Maji’ të shpallej në mbrojtje shtetërore, ashtu siç kini vënë piskamën sot mbas pilafit.


Durres Wasser Leitungen Made by Sokol Olldashi, der mit seiner Bande die Institution für eigene Klientel Bauten missbrauchte mit einem der dreistesten Dumm Verbrecher: Doklead Ademi

Im zentralen Bereich von Durres, direkt die Mafia Universität der Berisha Gangster, wird das Wasser ebenso abgedreht. Golem etc.. war wie immer ein Langzeit Problem, wo Bezahlung versprochen wird, aber nie erfolgte schon vor über 10 Jahren. Einige Leitungen werden nun geschlossen.

Alles normal, wie bei über Hundert Tausend Anschlüssen im Bezirk Durres. Man baut illegal und zapft die Wasserleitungen an. Typisch dieser Berisha Idiot, mit seiner Mafia Universität, ohne jede Genehmigung auch in Berat.

Die Geldwäsche Mafia der Bildungs Idioten des Salih Berisha: Astrit Velija, PD Abgeordnerter, Rektor und Eigentümer der UFO Skandal Universität

5/22/2014

EMS - Im Chaos Hafen Durres: FRS Chartering Beteiligungsgesellschaft mbH - Container mit Kokain, Betrug ohne Ende

Filed under: — Gjoka @ 2:58 pm

Wie aus Gerichts Verfahren gegen den Bürgermeister von Vlore bekannt ist, erhielten illegale Bau Genehmigungen u.a. 3 Baufirmen, ohne Firmen Registrierung. Erst Tage später wurden die Firmen registriert, was ein typisches Super Anzeichen ist für Bestechungs- Geldwäche- und Mafia Geschäfte mit Top Verbrechern in Albanien: Genau das betrieben die Deutschen, welche nach Erhalt der Lizenz, erst ihre Firmen registrieren liessen, obwohl genau dies per Gesetz und auf Anordnung des Salih Berisha unmöglich ist. Selbst 1994, mussten bereits Firmen vor der entgültigen Lizenz, registriert sein, weil nur eine registrierte Firma, Person, eine derartige Genehmigung erhalten kann.

Im Chaos taucht nun noch ein Operator aus Malta auf: Ein alter Traum der Albaner Mafia, das man die Drehscheibe für Drogen Handel ausbaut, eben über die Container Verladung, was eine Schlüssel Rolle spielt bei dem Kokain Import nach Europa.


Ex-Freeport chairman major sea-terminal player

Marin Hili has expansion plans in the Baltics, Albania and Scotland.Marin Hili has expansion plans in the Baltics, Albania and Scotland.
Kryebashkiaku Dako mirëpret Ambasadorin e ri turk z. Bajraktar : Der neue Türkische Botschafter taucht auf, da die Türken auch noch eine Container Lizenz haben, was an alte Rivailitäten von ausl. Botschaftern vor Ort erinnert.

Ohne jede Ausschreibung wurden die Lizensen vergeben, ohne das es Firmen Registrierungen existierten in Albanien und immer wenn der hoch kriminelle Transport Minister Sokol Olldashi, damit rechnen musste nach Wahl Ergebnissen, nicht mehr lange Transport Minister zu sein. Einmal im Sommer 2009 und dann bei der verlorenen Wahl in 2013 erneut.

Die Deutschen nehmen auch Gebühren, ohne jede Erlaubniss der Hafen Behörden in diesem extremen Bestechungs Geschäft, wo bei der Lizenz Vergabe, keinerlei Gesetze und Vorschriften eingehalten wurden. Die Firma sitzt auf einer Insel, ohne Strassen Anschluß in Nord Deutschland, was eine Art Krönung ist einer Auffälligen Firma: Sonst könnte man doch meinen, das andere Organisationen dahinter stehen, welche aber intelligentere und seriösere Personen beschäftigen.

FRS Chartering Beteiligungsgesellschaft mbH

Achtern Diek 4
18565 Insel Hiddensee Vitte, Hiddensee
HRB2312 STRALSUND.
und
Fährstraße 16
18439 Stralsund
Porti i Durrësit privatizohet për 3.2 mln euro
Publikuar më 24.08.2013 | 18:39

Ein Pseudo Firma auf einer kleinen Nord Deutschen Insel, erhielt die Lizenz auch für den Fähr Terminal (natürlich mit den üblichen Partnern) und seitdem die Deutschen im Hafen sind, ging es total steil bergab. Inzwischen ist der Hafen defizitär, hat Millionen Schulden bei Banken, dafür unnötige teure Hafen Molen und die grösste Passagier Abfertigungs Halle in der Adria, wohl auch im Mittelmeer, nachdem die Ratten wie Deutsche Consults auftauchten.

Hafen Master Plan Durres
Der Hafen Master Plan, von 2008-2009 wurde genauso ignoriert, wie alle Gesetze, wie teuren Urbanistik Pläne ausser Kraft gesetzt wurden, durch Sokol Olldashi, weil er wohl wieder einmal in alter Tradition, Alles vergessen hat, das es sowas gibt. Seine Parteibuch Idioten, ohne Schule und Bildung, zerstörten in dieser Klientel Politik alle Institutionen, oft aus reiner Dummheit.

Die Master Pläne für den Hafen wurden sowieso nicht eingehalten, der Super Ganster Sokol Olldashi wohl ermordet, nachdem dem alten Berisha Modell, denn es existiert kein offizieller Unfall Bericht über seinen Tod, weil die schweren Kopf Verletzungen nicht mit Unfall zuerklären sind. Es gibt ähnliche “Unfälle” von Prominenten. Partner der Deutschen, der Vertreter der Super Drogen Mafia aus Shiak: Sokol Olldashi, der in den wikileaks Cables ebenso negativ auftaucht und als Dummkopt in Internationalen Sicherheits Kreisen galt.

Besonders peinlich: diese Firma im grossen Bestechungs Geschäft rund um Beteiligungen und Kick Back Geschäften, wo gerade auch Siemens wieder in den Medien steht, wie höchstrangige US Politiker Familien.

 

Deutsche Politiker und Lobbyisten erneut als Partner der Internationalen Mafia mit EMS Shipping und Heiko Luikenga

Die Deutsche Firma EMS, mit einer dubiosen Lizenz, ohne Ausschreibung für Container Verladung im Hafen von Durres ist erneut in den Schlagzeilen, weil der Inhaber ein Mitglied im größten Verbrecher Skandal der Welt ist, dem BCCI Skandal, rund um Waffen- Drogen Handel und Geldwäsche: Heiko Luikenga u.a. wurden damals 1.000 Flugabwehr Rakten von Typ “Strela 2” geliefert. Bestechung, oder Partnerschaften mit der Familie des Hafen Direktors, sind auch in Deutschland strafbar, als Auslands Bestechung (Pariser Anti Korruptions Konvention von 1998), eine Partnerschaft mit hoch kriminellen Familien, peinlich, wie die vollkommen falsche Beratung rund um den Hafen. *

Die Kontrolle von Container Häfen, ist eine Schlüsselrolle der Internationalen Mafia, wie man am Süd Italienischen Hafen NGHRAGHETA: Gioia Tauro zeigt. Deshalb erhielt die Schweizer Gross Baufirma ZUMAX, keine Genehmigung einen Container Hafen bei Vlore zubauen, wegen der mangelnden Rechts Sicherheit in 2009 und falschen Partner der ZUMAX. Ende März 2014, setzt die Regierung die Container Scanner Lizenz aus, nachdem diese UNDOC Sicherheits Mapnahme, zur Comedy Show der Hafen Mafia verkommen ist.

Durrës. Koncesionari, tarifë … pa leje (!) në terminalin e trageteve

Gjermani Simon Alexander Harm, evazion fiskal dhe cenim të sovranitetit të shtetit duke shpërfillur autoritetet shqiptare. “Dyrrah”-u zbulon një skandal ndërkombëtar të paprecedent të një investitori të huaj

 • Në ndihmë dhe për kujtesë të:
 • Ministrisë të Transportit dhe Infrastrukturës të Republikës së Shqipërisë
 • Ministrisë së Financave të Republikës së Shqipërisë
 • Prokurorisë së Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë
 • Ambasadës Gjermane në Tiranë për të njoftuar organet kompetente të atij vendi për hetime
 • Të gjithë interesuarve apo që kanë të bëjnë me këtë problem

Nga Gjergj Thanasi, Thanas Mustaqi

DURRËS, 5 prill 2014 – Në Shqipëri të huajt mund të vendosin tarifa… pa leje! Edhe pse me shkresë, qysh më 14 shkurt 2014, u bë e qartë se “AFTO nuk mund të aplikojë asnjë tarifë të re apo të ndryshuar, për të cilën nuk nënshkruhet marrëveshje dhe nuk ndiqen hapat”përkatës, menaxheri gjerman i Terminalit të Trageteve (AFTO shpk) z. Simon Alexander Harm bën ligjin, duke shpërfillur me arrogancë sovranitetin e shtetit shqiptar me penalizmin ndaj agjentëve të tjerë privatë në port duke aplikuar një tarifë deri 4 herë më të lartë!

500 LEKË PËR NJË PALETË!

Në muajin mars 2014 “Dyrrah” mësoi se operatorëve privatë që kërkojnë shërbime për përpunim ngarkesash me leftarak (vinç pirun) në terminalin e trageteve, u dashur të paguajnë një tarifë prej 500 lekë për një paletë (shih faksimilet nr. 2 dhe 3).

Sipas verifikimeve që u bënë nga “Dyrrah”-u, kjo tarifë nuk figuron në librin përkatës të APD-së, të miratuar dhe me Udhëzimin e përbashkët nr. 581/1, datë 6.2.2013 “Për përcaktimin e tarifave të shërbimit në Autoritetin Portual Durrës” të Ministrisë së Financave dhe [ish-] Ministrisë Punëve Publike dhe Transportit [sot Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës].

Lidhur me këtë problem, më 25 dhe 26 mars 2014, “Dyrrah”-u u është drejtuar me e-mail drejtorisë së përgjithshme ekzekutive APD sha dhe koncensionarit të Terminalit të Trageteve AFTO (Albanian Ferry Terminal Operator) shpk.

Deri më 5 prill 2014 koncensionari gjerman-shqiptar [laçjan, sipas deputetit Lefter Koka] nuk ka kthyer përgjigje.

QIRAJA E LEFTERAKUT: 24 EURO PËR 1 ORË

Me porosi të drejtorit të përgjithshëm ekzekutiv të kompanisë shtetërore / publike Autoriteti Portual Durrës (APD) sha z. Selim Belortaja dhe pas një bisede me z. Fatmir Lila, ky i fundit dha këtë përgjigje me e-mail më 26 mars 2014:

“Duke marrë shkas nga kërkesa [e “Dyrrah”-ut] lidhur me një tarifë (500 lekë/paleta), e cila aplikohet nga operatori AFTO në terminalin e Trageteve sqaroj se në librin e tarifave në kapitullin 2 “Tarifat e përpunimit të pagueshme nga pronari apo agjenti i anijes apo mallit” dhe kapitullin 3 “Tarifat e përpunimit te anijeve me mallra”, në pike 3.11/b të saj, që bën fjalë për: 1.1 “Tarifat e përpunimit të automjeteve [1] dhe makinave (mallra Ro/Ro), dhënia me qira e lefterakut të portit në terminalin e trageteve për përpunimin e mallrave në bord të anijes, njësi/orë 24 euro. Pra siç edhe shihet nga libri i tarifave të APD-së nuk ka një tarifë të tillë”.

Këtë tarifë e gjejmë dhe në faqen në internet të koncesionarit të Terminalit të Trageteve (shih faksimilen 4).

JA PSE JO

Kjo që u shtjellua më sipër, është gjysma e së keqes, pasi vendosja e paligjshme e tarifës është bërë me arrogancë, duke sfiduar jo thjesht APD-në, por sovranitetin e shtetit shqiptar, që ka investuar dhe do të paguajë edhe kredinë rreth 22 milionë euro për ndërtimin e tij.

Në të vërtet, “mëkëmbësi” i administratorit Christian Baumberger (FRS Chartering Beteiligungsgesellschaft MBH) i AFTO-s Simon Alexander Harm ka kërkuar zyrtarisht aplikimin e tarifës “500 lekë për një paletë” më 5 shkurt 2014.

Por drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i kompanisë shtetërore të Autoritetit Portual, z. Selim Belortaja i ka bërë të ditur, më 14 shkurt 2014 (shih më poshtë tekstin e plotë të shkresës dhe faksimilen nr. 1), se “në Kontratën e Koncesionit për Menaxhimin, Operimin dhe Mirëmbajtjen e Terminalit të Trageteve të Portit të Durrësit të lidhur në datë 22 gusht 2013, në pikën 2.6.2.g, parashikohet që “APD ka të drejtën që në çdo kohë, nëpërmjet marrëveshjes me shkrim me Koncesionarin, të ndryshojë pjesërisht ose tërësisht tarifat e publikuara në përputhje me legjislacionin në fuqi në momentin e ndryshimit” dhe se “sipas përcaktimeve në ligj…, tarifat e reja apo ndryshimet e propozuara nga ndonjë operator që punon në port, Autoriteti Portual pas këshillimeve me Këshillin Konsultativ të portit cakton një kufi”.

Belortaja njofton se është ngritur një grup pune për këtë qëllim, prandaj “AFTO nuk mund të aplikojë asnjë tarifë të re apo të ndryshuar, për të cilën nuk nënshkruhet marrëveshje dhe nuk ndiqen hapat e lartpërmendur”.

E KËRKON, S’TA JEP? MERRE, SE NUK TË THOTË GJË!

E megjithatë, AFTO-ja e ka vënë para faktit të kryer shtetin shqiptar me logjikë banditësh dhe kolonizatorësh: e kërkon, s’ta jep? Merre, se nuk të thotë gjë!

Po e argumentojmë një nga rastet, për të cilin lexuesi mund të bindet edhe nga faksimilet nr. 2 dhe nr. 3.

Kështu, sipas urdhrit të punës për lefterakun, ky i fundit ka punuar për 30 minuta ose gjysmë ore; sipas tarifës në fuqi, automjeti i përpunuar në traget, duhet të paguante gjysmën e tarifës prej 24 euro, d.m.th. 12 euro; me një kurs mesatar euro/lek prej 139,9 lekë, gjithsej 1 678.94 lekë; por u faturuan jo në euro, por në monedhë shqiptare, 6 000 lekë (12 paleta x 500 lekë) ose 42, 8 euro; shihet se AFTO-ja ka kërkuar 3,6 herë më shumë.

Vetëm për një kamion për gjysmë ore, gjermano-shqiptarët fituan një diferencë të pataksuar prej 6 000-1 678.94 = 4321.06 lekë ose 30,8 euro!

Me këtë tarifë të paligjshme në qindra kamionë, me lefterakun e portit, koncesionari fiton me qindra mijë euro qyl në kurriz të transportuesve dhe shtetit shqiptar.

Sipas CEO-s së APD-së, Selim Belortaja, “terminali i udhëtarëve i kushton portit sot, më shumë se sa të ardhurat që porti merr prej tij. Sfida jonë e parë sot është ri-analiza e eficiencës së këtij privatizimi, dhe kjo nuk është një gjë negative, përmes kësaj analize ne ose do t’i vëmë në pozita pune më të mira operatorët ekzistues ose do t’i bëjmë të pranojnë që nuk janë operatorët e duhur, duke u hapur rrugën zgjidhjeve më eficiente”

ÇFARË DETYRIMESH KA SHTETI SHQIPTAR

Nuk dihen hapat që do të ndërmarrë shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja), pasi rasti kërkon veprime ligjore në prokurori dhe gjykatë.

Së pari, shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja) detyrohet ose të dëmshpërblejë operatorët që kanë paguar një tarifë 3-4 herë më të lartë se ajo ekzistuese ose të bëjë padi civile ndaj AFTO-s.

Së dyti, shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja) detyrohet të kallëzojë krimin fiskal, pasi për diferencën në tarifë, AFTO-ja nuk ka paguar detyrimet sipas kontratës së koncesionit.

Së treti, shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja) detyrohet të dërgojë në prokurori AFTO-n për shkelje të sovranitetit, madje, ta padisë në organet kompetente gjermane, pasi ky shtet i BE-së i ndëshkon me ligjet e veta investitorët e saj jashtë shtetit për korrupsion (mënyra se si është fituar koncesioni në kundërshtim me ligjet shqiptare) dhe evazion fiskal.

Së katërti, shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja) ka detyrimin të anulojë koncesionin (për arsyet shihni faksimilet më poshtë).

Së pesti, vetë ministri z. Edmond Haxhinasto në vizitën e tij para dy muajsh në terminal u deklaroi gazetarëve se do të mbrojë interesat e konsumatorëve shqiptarë.

Ai theksoi se do të diskutojë me kompanitë e ndryshme koncesionare në portin e Durrësit për uljen e mëtejshme të tarifave, që ato aplikojnë për shërbimet, që kryejnë në koncesionet e tyre.

Dokumenti

Autoriteti Portual Durrës Nr. prot: 332/1

Durrës, më 14.02.2014

Lënda: Mbi aplikimin e tarifës së përpunimit të mallrave me lefterak

Drejtuar: Albanian Terminal Operator shpk Durrës.

I nderuar [Simon Alexander] Harm!

Autoriteti Portual Durrës pasi mori në shqyrtim shkresën tuaj nr. 80, datë 05.02.2014 “Mbi aplikimin e tarifës së përpunimit të mallrave me lefterak”, ju informon se në Kontratën e Koncesionit për Menaxhimin, Operimin dhe Mirëmbajtjen e Terminalit të Trageteve të Portit të Durrësit të lidhur në datë 22 gusht 2013, në pikën 2.6.2.g, parashikohet që “APD ka të drejtën që në çdo kohë, nëpërmjet marrëveshjes me shkrim me Koncesionarin, të ndryshojë pjesërisht ose tërësisht tarifat e publikuara në përputhje me legjislacionin në fuqi në momentin e ndryshimit”. Sipas përcaktimeve në ligjin nr. 9130, datë 8.9.2003 “Për Autoritetin Portual”, tarifat e reja apo ndryshimet e propozuara nga ndonjë operator që punon në port, Autoriteti Portual pas këshillimeve me Këshillin Konsultativ të portit cakton një kufi më të lartë të këtyre tarifave. Në rastin e miratimit të tarifave të reja apo të ndryshimeve, ato hyjnë në fuqi pas 60 ditësh nga data e botimit në gazetë.

Në lidhje me tarifën e propozuar nga ju, grupi i punës i ngritur për këtë qëllim do të relatojë qëndrimin përkatës.

Për sa më sipër AFTO nuk mund të aplikojë asnjë tarifë të re apo të ndryshuar, për të cilën nuk nënshkruhet marrëveshje dhe nuk ndiqen hapat e lartpërmendur [nënvizim i “Dyrrah”-ut].

Ju faleminderit për mirëkuptimin.

Selim Belortaja

Drejtor i Përgjithshëm

[nënshkrimi, vula]

Info

Ministria e Punëve Publike dhe Transportit (MPPT), më 29 korrik 2013 (me 40 ditë vonesë!) njoftonte se ishte pranuar oferta që ka bërë më 20 qershor 2013 (një javë pas afatit) “Albanian Ferry Terminal Operator” me seli në Durrës “Për dhënien me koncesion të menaxhimit, operimit, mirëmbajtjes të Terminalit të Trageteve në Portin e Durrësit”.

Më 13 maj 2013, MPPT-ja, në emër të Kryeministrit Sali Berisha, ka bërë të ditur se asnjë ofertë e paraqitur pas 13 qershorit 2013 nuk do të pranohej.

Në buletinin e 29 korrikut 2013 të Agjencisë së Prokurimit Publik është botuar njoftimi i Ministrisë së Punëve Publike dhe Transportit, që lajmëronte subjektin AFTO (Albanian Ferry Terminal Operator), bashkimi i kompanisë [gjermane] FRS Chartering Beteiligunsgesellschaft MBH dhe një tjetre [ndoshta shqiptare] Global Albania Networking, se oferta e paraqitur më datë 20.6.2013 për dhënien me koncesion të “Menaxhimit, Operimit, Mirëmbajtjes dhe përmirësimit teknik të Terminalit të Trageteve në Portin e Durrësit”, për Net Present Values të projektit prej 3.141.909,00 euro është pranuar.

AS NË NIVELIN E NJË KOMUNE DOSIDO

Çfarë bie në sy.

Së pari, ish-Kryeministri Sali Berisha, që e ka përuruar, së bashku me ministrin e ndjerë Sokol Olldashi, më 11 korrik 2012, nuk arsyetojnë pse është shkelur afati i pranimit të ofertës.

Në buletinin e 13 maj 2013 të Agjencisë së Prokurimit Publik, MPPT-ja bën të ditur se “Ofertuesit e interesuar mund të njihen me dokumentet standarde të procedurës konkurruese në faqen zyrtare të Agjencisë së Prokurimit Publik, prej datës 13 maj 2013. Ofertat do të ngarkohen në faqen zyrtare të Agjencisë së Prokurimit Publik jo më vonë se data 13 qershor 2013, ora14 00. Asnjë ofertë e paraqitur pas këtij afati nuk do të pranohet”. Kurse më 29 korrik, si pa gjë të keq, thotë se “oferta e paraqitur më datë 20.6.2013… është pranuar”.

Së dyti, në njoftimin e 29 korrikut 2013 mungonte informacioni standard ligjor për zhvillimin e konkurrimit: numri i pjesëmarrësve, adresa, ofertat, arsyet e kualifikimit dhe mos-kualifikimit (që këtë e bën, e detyruar me ligj, edhe komuna më e largët dhe e vogël e Shqipërisë).

Në momentet e fundit, kur do të largohej nga posti, ish-drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i Autoritetit Portual Durrës sha, Eduard Ndreu, nuk e kanë lënë të ftohet hallva, por brenda tri javësh, ka zbatuar amanetet e ish-Kryeministrit Sali Berisha dhe ish-ministrit të PPT, Sokol Ollashi për koncesionin e dyshimtë të terminalit të trageteve.

Sikurse ka njoftuar me një ditë vonesë APD sha, kjo e fundit ka kryer më 11 shtator 2013 procedurat e dorëzimit të terminalit të trageteve dhe të transferimit të punonjësve shoqërisë koncesionare.

Madje, Ndreu mburrej se “me dhënien në koncesion të menaxhimit, operimit dhe mirëmbajtjes dhe përmirësimit teknik të Terminalit të Trageteve, APD sh-ja, pas dhënies më parë në koncesion të shërbimeve të terminalit të kontejnerëve dhe terminalit lindor, ka kryer një hap tjetër të rëndësishëm në zbatim të ligjit për Autoritetin Portual Durrës. Me kryerjen e privatizimit të shërbimeve të Terminalit Perëndimor, procedurë, e cila po vazhdon, APD sha-ja plotëson komplet rolin e tij si port administrues toke sipas standardeve evropiane”.

NXITIMI

Bie në sy nxitimi i klikës qeveritare-portuale për të larë njëherë e mirë hesapet me koncesionet e përfolura të portit.

Në këtë moment qeveria Berisha nuk qeveriste më, thjesht pas shprehjes së vullnetit të shqiptarëve në 23 qershor, ajo ishte një qeveri “dezhurn’ derisa t’i dorëzonte detyrën qeverisë së fituesve të zgjedhjeve dmth. Z. Rama.

Kontrata e koncesionit të terminalit të trageteve është lidhur me datë 22 gusht 2013 midis Ministrisë së Punëve Publike dhe Transportit (MPPT) dhe shoqërisë koncesionare Albanian Ferry Terminal Operator Shpk, bashkimi i shoqërive FRS Chartering Beteiligunsgesellschaft mbH dhe Global Networks Albania shpk, kurse marrja në dorëzim bëhet brenda tri javësh, më 11 shtator 2013.

Pasi shteti shqiptar investoi 21,9 milionë euro për terminalin e përuruar një vit më parë, APD sha-ja thotë se shoqëria koncesionare do të investojë për 10 vitet e para rreth 4,143,000 euro nga të cilat 2,553,000 euro në mjete dhe makineri, pajisje përpunuese dhe operative e nevojshme dhe rreth 1,590,000 euro për infrastrukturën.

Dhe, si për të qetësuar opinionin publik, APD sha-ja thotë se me dhënien në koncesion të menaxhimit dhe operimit të terminalit APD-ja do të vazhdojë të ketë 100 për qind të ardhurat nga tragetet, si ato të kanalit dhe të përdorimit të kalatës, ndërkohë që do të ketë të ardhura të tjera nga të gjitha shërbimet në masën 50 për qind dhe të ardhurat nga qiraja vjetore.

Nga ana tjetër, autoriteti kontraktues, MPPT-ja, do të ketë 2 për qind të të ardhurave.

NUK MBAROJNË KËTU SHKELJET

Në tri faksimile e fundit, që po botojmë, del se:

 • kompania gjermane-shqiptare e Terminalit të Trageteve AFTO shpk u krijua më 14 qershor 2013, një ditë pas skadimit të afatit të paraqitjes së ofertës për koncesionin(faksimile nr. 5);
 • sipas faqjes së parë të ekstraktit historik në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit, kompania gjermane-shqiptare është regjistruar më 17 qershor 2013, katër ditë pas skadimit të afatit të paraqitjes së ofertës për koncesionin (faksimile nr. 6);
 • sipas kopertinës së pasqyrave financiare për vitin 2012 të bashkë-koncensionarit të Terminalit të Trageteve, firmës shqiptare “Global Networks Albania shpk”, kjo e fundit nuk është marrë ndonjëherë me transport detar, por ka pasur si veprimtari kryesore “Zhvillimin dhe operimin e rrjetave të fibrave optike”. Firma gjermane e ka zgjedhur për partner!

SHKURT PAZARI

Ky koncesion, që në dhënien e tij nga ish-qeveria në ikje Berisha , është i kundërligjshëm.

Në dhënien e tij janë shkelur detyrime, që përcakton ligji në mënyrë flagrante madje edhe në gjëra të tilla aq formale si regjistrimi në QKR i firmave, që pretendojnë të hyjnë në një garë publike (garën për koncesion).

Bën mu që ky koncesion është i jashtëligjshëm, dëmtues i arkës së shtetit shqiptar,dëmtues i xhepave të individëve dhe firmave, që do të operojnë në këtë terminal, apo që do të sjellin mallra e udhëtarë nëpërmjet këtij terminali, etj., etj.

Ne, si gazetarë, në mënyrë modeste, i kujtojmë qeverisë së Rilindjes këshillën e mikut të Shqipërisë ambasadorit amerikan Arvizu:

ACT NOW!

Vepro tani!

Ke marrë votën e shqiptarëve, ndër të tjera, për të mbrojtur xhepat e tyre nga kushdo, që do veprojë si “xhepist” i rëndomtë duke futur duart në xhepat e këtyre shqiptarëve.

Vepro tani, qeveri!

 

- See more at: http://www.durreslajm.com/investigim/durr%C3%ABs-koncesionari-tarif%C3%AB-pa-leje-n%C3%AB-terminalin-e-trageteve#sthash.ZbR6y2iJ.dpuf

Deutsche Politiker und Lobbyisten erneut als Partner der Internationalen Mafia mit EMS Shipping und Heiko Luikenga

Die Deutsche Firma EMS, mit einer dubiosen Lizenz, ohne Ausschreibung für Container Verladung im Hafen von Durres ist erneut in den Schlagzeilen, weil der Inhaber ein Mitglied im größten Verbrecher Skandal der Welt ist, dem BCCI Skandal, rund um Waffen- Drogen Handel und Geldwäsche: Heiko Luikenga u.a. wurden damals 1.000 Flugabwehr Rakten von Typ “Strela 2” geliefert. Bestechung, oder Partnerschaften mit der Familie des Hafen Direktors, sind auch in Deutschland strafbar, als Auslands Bestechung (Pariser Anti Korruptions Konvention von 1998), eine Partnerschaft mit hoch kriminellen Familien, peinlich, wie die vollkommen falsche Beratung rund um den Hafen. *

Die Kontrolle von Container Häfen, ist eine Schlüsselrolle der Internationalen Mafia, wie man am Süd Italienischen Hafen NGHRAGHETA: Gioia Tauro zeigt. Deshalb erhielt die Schweizer Gross Baufirma ZUMAX, keine Genehmigung einen Container Hafen bei Vlore zubauen, wegen der mangelnden Rechts Sicherheit in 2009 und falschen Partner der ZUMAX. Ende März 2014, setzt die Regierung die Container Scanner Lizenz aus, nachdem diese UNDOC Sicherheits Mapnahme, zur Comedy Show der Hafen Mafia verkommen ist.

Ein Artikel, und Deutschland lernte Nichts aus dem Desaster was man schon in 1996 erkannte. Die Lobbyisten, Politiker zelebrierten reine Bestechungs Orgien im Balkan, wo die hohen Straf Zahlungen von Siemens, Mercedes, Telekom usw.. und immer noch viele Ermittlungen nur die Spitze eines Eisberges ist im Balkan und in Albanien sowieso.

Die albanische Erneuerung ist gescheitert – unter aktiver Mithilfe des Westens

Von Norbert Mappes-Niediek aus 1996
…………

Manche Analytiker gehen so weit, die suggestiven Parteinamen “demokratisch” und “sozialistisch” für willkürliche Etiketten zu halten. Tatsächlich, bemerkt Carla Still, die seit 1992 die deutsche Friedrich-Ebert-Stiftung in Tirana vertritt, wird über die beiden Begriffe gar nicht nachgedacht – sie tun einfach als sinnentleerte Handelsmarken ihren Dienst.

…………..
[19] Die Zeit

Container mit Kokain - Alles normal im Durres Hafen, der als Weltweiter Chaos gilt kontrolliert von Kriminellen. Die heutigen Hintermänner sind identisch mit den Clans, welche vro 15 Jahren den Hafen kontrollierten. Seitdem die Deutschen die Hafen Verladung organisieren, wurde Alles mit dem Gangster Sokol Olldashi, Pjerin Ndreau in einen Korruptions Sumpf ohne Ende verwandelt in einem Modell der Partnerschaft mit Profi Kriminellen, was Weltweit nicht funktionierte. 95 % aller Insolvenzen im Balkan, gehen auf derartige Partnerschaften zurück.

Das Bestechungs System im neuen UNDOC Bericht in allen Varianten!

 

BUSINESS, CORRUPTION AND CRIME
IN ALBANIA:
The impact of bribery and
other crime on private enterprise
…………………..

Business, Corruption and Crime in Albania: The impact of bribery and other crime on private enterprise

Die Türkische, Italienische, Russische Mafia hat genug vom Durres Hafen, also tauchen nun die Deutschen auf und aus Malta

Ex-Freeport chairman major sea-terminal player

Marin Hili has expansion plans in the Baltics, Albania and Scotland.Marin Hili has expansion plans in the Baltics, Albania and Scotland.

Marin Hili – synonymous with the success of the Malta Freeport in his time as chairman – has become one of the leading figures in the seaport maritime industry abroad.

Through a company bearing his name – Marin Hili Holdings – he now manages three container terminals abroad together with a professional team of staff based in Malta and the UK. His company is currently also eyeing the acquisition of a new terminal in the Baltic States and has already been chosen as the preferred terminal operator of a new sea terminal to be developed in Rosyth, Scotland.

“Our work over the years has served us well as through our performance and work ethic we have developed a very credible name in the maritime industry. Today, Mariner, the company which operates all these terminals, is a recognised leader in the regions it operates,” Mr Hili told The Sunday Times of Malta.

Through its activities in Latvia, Venice and Albania, Mariner today has grown into a sound and financially strong company with a share capital of €37 million with a further €40 million invested in its Latvian holding company. The company is considering further investing inits terminals.

The Baltic Container Terminal (BCT) in Latvia’s capital Riga was the first terminal to be acquired and operated by the Maltese company.

Starting from almost zero traffic in 1996, the BCT today is the leading container terminal in the Baltic States and last year handled a record volume of containers and recorded the biggest throughput among all the other terminals in the region.

Conscious of the terminal’s excellent geographical position with a direct daily rail link to Moscow, Mariner currently has an investment programme of €20 million in the terminal to install new equipment and develop new storage warehouses while expanding the yard of the terminal, most of which has already been realised.

Venice – better known among Maltese for romantic weekend breaks – has a completely different meaning for Marin Hili’s employees.

Since 2003, Mariner has operated the Terminal Intermodale Venezia (TIV) – a fully-fledged container terminal in the port of Marghera.

The terminal has since gone from strength to strength and despite the ongoing economic crisis affecting Italy, the terminal last year handled a record volume of containers.

Mr Hili is looking forward to further expansion and Mariner’s plans are now firmly set on two already advanced projects in Albania and Scotland.

Although still in its initial stages of managing the terminal in Durres, Albania, Mr Hili believes that the Durres terminal has very good potential for growth due to its strategic location and good connections to serve Albania as well as its landlocked neighbours such as Kosovo.

Scotland is also in Mariner’s sights as following the approval of the Scottish Parliament, the Maltese company was selected as the preferred operator of the development of the Rosyth International Container Terminal (RICT).

Just a short distance away from Edinburgh, the new terminal will be based on the north bank of the river Forth with direct access to the North Sea.

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20140427/local/Ex-Freeport-chairman-major-sea-terminal-player.516543

Ekskluzive / Durrës. “Kurum”, shitje sekrete e 48 % të terminalit në Maltë

- See more at: http://www.durreslajm.com/ekonomia/ekskluzive-durr%C3%ABs-%E2%80%9Ckurum%E2%80%9D-shitje-sekrete-e-48-t%C3%AB-terminalit-n%C3%AB-malt%C3%AB#sthash.97ZVo6fc.dpuf

Ekskluzive / Durrës. “Kurum”, shitje sekrete e 48 % të terminalit në Maltë - See more at: http://www.durreslajm.com/ekonomia/ekskluzive-durr%C3%ABs-%E2%80%9Ckurum%E2%80%9D-shitje-sekrete-e-48-t%C3%AB-terminalit-n%C3%AB-malt%C3%AB#sthash.97ZVo6fc.dpuf
Ekskluzive / Durrës. “Kurum”, shitje sekrete e 48 % të terminalit në Maltë - See more at: http://www.durreslajm.com/ekonomia/ekskluzive-durr%C3%ABs-%E2%80%9Ckurum%E2%80%9D-shitje-sekrete-e-48-t%C3%AB-terminalit-n%C3%AB-malt%C3%AB#sthash.97ZVo6fc.dpuf

Ekskluzive / Durrës. “Kurum”, shitje sekrete e 48 % të terminalit në Maltë

 

…………………..

UNDOC Report 2013

Business, Corruption and Crime in Albania: The impact of bribery and other crime on private enterprise

…………..

page 7 / from 80 page

Businesses in the Accommodation andTransportation sector s are those most affected by bribery, followed by businesses in the Construction sector.

http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/statistics/corruption/Albania_Business_Corruption_2013_EN.pdf

5/17/2014

Interessen Konflikte des Mafia Richters Gjin Gjoni mit der Richterin: Miranda Cekrezi

Filed under: — Sarah_HrNje @ 5:38 pm

Das Schiff “ERA-1″ mit Zigaretten Schmuggel nach Albanien und der Bayerische Zoll beschlagnahmt 5,6 Tonnen Cannabis eines Albaner Clans

Idioten regieren das Land, während die Intelligenz auswandert.
Gjon Gjoni (er hat sogar nach seinen eigenen Angaben, nur 1 Jahr Jura studiert in 1993-94, wurde dann umgehend auch noch Dozente an der Juristischen Fakultät in Tirana). Der Lebenslauf der Albaner ist generell zusammen gefälscht, vor allem wenn es um ein Studium, oder eine Berufs Erfahrung geht.

Inzwischen ist auch eines der grossen Justiz Probleme, das die Adressenlisten der Albaner bei Gericht nicht mehr stimmen. 60 % der Adress Angaben sind nicht mehr richtig, oder falsch. Eben auch weil es Phantom Indentitäten gibt, wie bei Notariellen Beglaubigungen.

Alibi Funktion: Die Generalstaatsanwaltschaft beantragt: die Richter Gjin Gjoni und Ken Dhima und Klorinda Çela von Durres zu suspendieren

“Gjoni” case, a “returned favor”
17/05/2014

“Gjoni” case, a “returned favor”
The Minister of Justice reacted against the verdict issued by the Court of Elbasan, which rejected the Prosecution’s request for suspending the Judge of Appeal in Tirana, and also member of the High Council of Justice, Gjin Gjoni, and asked for measures against Judge Miranda Cekrezi.

Judge Cekrezi published the verdict without announcing any explanatory argument. Besides, her acceptance of this case goes against the law, the Ministry says.

In 2011, according to the Ministry of Justice, Gjin Gjoni has investigated a case against Judge Miranda Cekrezi. For this conflict of interest, the Minister of Justice, Nasip Naco, ordered the starting of a procedure for discharging Cekrezi.

“The Elbasan Judge, Miranda Cekrezi, has violated the law openly. She should not have accepted Gjoni’s case, because in 2011 he led the panel for a case against her”, the declaration says.

For the Minister of Justice, the decision of the judge has been influenced by old favors done to her by Gjoni. The Ministry of Justice is determined to respect the law for everyone. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=11854

Kur Miranda të kthen borxhin… (ose lidhja mes Gjin Gjonit dhe Miranda Konicës)
39
Postuar më: 17 Maj, 2014 tek Aktualitet
17-maj-2014-

Nga Habjon Hasani

Miranda Konica, një gjyqtare e Elbasanit, dje duhej të shpallte një vendim të rëndësishëm dhe në vëmendje të opinionit publik. Vendimi kishte lidhje me një kolegun e saj gjyqtar, Gjin Gjonin, për të cilin prokuroria, kishte kërkuar pezullimin nga puna si gjyqtar, deri në ezaurimin e hetimeve që kanë nisur ndaj tij për fshehje pasurie dhe mashtrim në deklarimin e pasurisë. Gjyqtarja Konica, lexoi dje vendimin, ende të pazbardhur në arsyetimin e tij, duke rrëzuar kërkesën e prokurorisë. Tashmë i shumë përfoluri Gjin Gjoni do të vazhdojë të jetë nën hetim duke mos qenë nevoja të pezullojë aktivitetin e tij si gjyqtar në Apelin e Tiranës. A ka ndonjë gjë të keqe deri këtu? Aspak. Është tërësisht në të drejtën e zonjës Konica si gjyqtare ta vlerësojë si të padenjë dhe të pabazuar kërkesën e prokurorisë ndaj Gjin Gjonit dhe të japë verdiktin e saj ashtu siç ajo e gjykon. Kërkesa e prokurorisë për pezullimin e Gjin Gjonit si gjyqtar deri në përfundim të hetimeve, i kishte shkuar Konicës më datën 14 Maj. Gjykatësja, dy ditë më vonë, më datën 16 Maj, e rrëzon këtë kërkesë të organit të akuzës. Deri këtu duket çdo gjë brenda normalitetit. Por ndërsa 48 orët e fundit gjyqtarja Miranda Konica (Çekrezi) shqyrtonte materialet dhe kërkesën e prokurorisë, në Tiranë, në KLD, Ministrinë e Drejtësisë dhe në rrethet e gjyqtarëve, emri i saj ka qenë emri më i lakuar dhe emri më i debatuar. Arsyet lidhen me një ‘hall’ të gjyqtares Miranda Konica në vitin 2011.

Një borxh ndaj Gjinit…

Inspektorët e KLD-së në vitin 2011, pas një inspektimi të kryer në gjykatën e Elbasanit, i kapin një sërë shkeljesh flagrante gjatë ushtrimit të detyrës gjyqtares Miranda Konica. Raportin e inspektorëve e shqyrton dhe Këshilli i Lartë i Drejtësisë në një mbledhje të atij viti dhe vendosin që ndaj saj të jepej masa disiplinore “Vërejtje”. Në dukje kjo është një masë që nuk hyn tek më të ashprat (KLD-ja nuk para ka qejf të marrë masa të ashpra ndaj sojit të vet), por kjo lloj mase e ka një kleçkë me zarar: Mjafton ta kesh në dosjen tënde të punës në ‘CV” dhe është e mjaftueshme që si gjyqtar të mos pretendosh dot për të bërë karrierë më lart, pasi kjo lloj vërejtje të pengon.
Gjyqtarja e Elbasanit, Miranda Konica (Çekrezi)

Gjyqtarja e Elbasanit, Miranda Konica (Çekrezi)

Ndaj dhe, pasi ka marrë në vitin 2011 masën “Vërejtje” nga KLD-ja, gjyqtarja Miranda Konica, ka nisur të lëvizë. Ajo ka hapur procese gjyqësore në Tiranë për të kërkuar heqjen e kësaj mase. Në betejën që ajo zhvilloi me KLD-në në Gjykatën e Apelit të Tiranës, kërkesa e saj për heqjen e masës disiplinore u shqyrtua as më shumë e as më pak se sa nga një trupë gjyqësore e kryesor nga Gjin Gjoni dora vetë. Trupa gjyqësore e Apelit të Tiranës e kryesuar nga Gjin Gjoni, me vendimin e saj të datës 9 Dhjetor 2011, ia zgjidhi hallin gjyqtares së Elbasanit. Për Miranda Çekrezin nuk do të figuronte më asnjë vërejtje në dosjen e saj të punës, vendimi i arsyetuar dhe i firmosur nga Gjin Gjoni e bënte ‘NUL’ vërejtjen e KLD-së. Rrugët e pafundme të karrierës ishin sërish të hapura për kolegen e Gjin Gjonit nga Elbasani. Pikërisht pasi ka marrë këtë lehtësim nga vendimi i Gjin Gjonit dikur, mbi 2 vite më vonë, rrugës së saj, gjyqtares Miranda Konica, i del sërish para Gjin Gjoni. Kësaj here kishin ndryshuar rolet, ishte ajo që do e gjykonte hallin e tij. Këtu mbaron dhe fabula dhe lidhjet mes të dyve që datojnë që prej vitit 2011. Por këto lidhje e kanë bishtin nga pas, të paktën nëse i referohesh habisë dhe debateve që ka shkaktuar kjo lidhje mes radhëve të gjyqtarëve prej 48 orësh.

Faksimile e listës zyrtare të financuesve të fushatës elektorale të vitit 2013 të PD

“Ky është një konflikt i padëgjuar interesi. Prej dy ditësh KLD-ja, Ministria e Drejtësisë dhe gjithë ajka e gjyqësorit në Tiranë kanë dijeni të plotë dhe e dinë mirë se gjyqtarja Miranda Konica që po gjykon Gjin Gjonin në Elbasan ka ca ‘borxhe’ ndaj tij. Janë të paparë. As nuk duan t’ia dinë. Edhe prokurorët e Elbasanit e dinë mirë këtë lidhje mes tyre. Por as ata nuk ndihen. Ministria e Drejtësisë duhej të kishte vënë kujën, që në momentin që zonjës Konica i ra shorti, pasi është e papranueshme. Çfarë emri t’i vësh kësaj? Këta janë llum, vetëm organizatat mafioze mund të tregohen kaq arrogante në sytë e gjithë botës”, – kështu u shpreh dje për DITA -n një person. Personi i cituar nuk është as më shumë e as më pak se sa një ndër gjyqtarët e këtij vendi, në një prej gjykatave më të rëndësishme shqiptare, në Gjykatën Kushtetuese. I njëjti komentoi, se vetëm vendimi i vitit 2011 i dhënë nga Gjin Gjoni për Miranda Konicën, ishte i mjaftueshëm që kjo e fundit, menjëherë porsa të njihej me delegimin e çështjes së Gjin Gjonit drejt saj më datën 16 Maj, të jepte menjëherë dorëheqjen nga për shkak të kësaj lidhje, për shkak të këtij konflikti interesi. Por nuk ka ndodhur kështu. Ajo jo vetëm ka pranuar të gjykojë një çështje në konflikt interesi, por dje ka dhënë dhe vendimin që rrëzon kërkesën e prokurorisë për pezullimin e Gjin Gjonit. Sikur të mos mjaftonte kaq, rezulton se bashkëshorti i gjyqtares Miranda Konica, shtetasi Dritan Konica, është dhe një ndër financuesit zyrtarë që gjendet në listat e donatorëve të fushatës elektorale të Partisë Demokratike të vitit 2013. Në listën emërore të donatorëve të fushatës së PD-së, si një koiçidencë pikante rezulton se personi pas tij në radhë quhet Gjon Gjini.

Rroftë Partia! Rroftë Korporata!

Ministri i Drejtësisë Nasip Naço urdhëroi sot nisjen e procedurave për shkarkimin e gjyqtares së Gjykatës së Elbasantit Miranda Çekrezi.
Gjyqtarja një ditë më parë mori vendim për mos pezullimin nga detyra të gjyqtarit të Gjykatës së Apelit, njëkohësisht anëtar i KLD-së Gjin Gjoni.
Në një lidhje telefonike për Ora News Ministri i Drejtësisë tha se gjyqtarja Çekrezi kishte marrë vërejtje një herë nga KLD dhe fakti që s’ka hequr dorë tregon se eshtë peng i ndereve te vjetra.
Sipas Naços gjyqtarja ka shkelur ligjin pasi nuk duhej të gjykonte çështjen pasi Gjin Gjoni kishte gjykuar një proces ku ajo kishte qenë palë.
“Ministria e Drejtësisë është e vendosur të forcojë pavarësinë e sistemit gjqyësor dhe është e vendosur që në çdo rat të reagojë me masa të menjëhershme.


…………………………
http://gazetadita.al/gjin-gjoni-sdo-pezullohet-gjykata-e-elbasanit-rrezon-prokurorine/

5/13/2014

Banditen Kampf um den Vorsitz der PD Mafia Partei in Durres: Neritan Golja gegen Genc Juka

Filed under: — BuckZiesMutter @ 12:32 am

Die PD Partei in Durres hat praktisch keine Mitglieder mehr, so das sich die grössten Idioten nun seit 10 Monaten um eine Führung streiten.

Selbst der US Botschafter Arvizu, sagt nun das die PD 1/3 der Wähler verloren hat, nur durch den Tod von Sokol Olldashi, was man in Durres mit seinen Dumm Banden am besten sieht.

Praktisch haben sich absolut Alle komptenden Personen aus der PD zurück gezogen und nur die dümmsten Verbrecher blieben übrig. Ein Scherbenhaufen. Alles Gestalten des Verbrechens und der Dummheit des Sokol Olldashi, die noch Wort führen: Cara, Ndreu, Teliti, Golja, Ademi, Arben Ibroj

Neritan Golja, ein besonders dummes Produkt des Sokol Olldashi wurde wegen Autismus und Dummheit noch von der Salih Berisha Regierung entlassen als Energie Direktor der CEZ. Zuvor war er Transport Direktor von Durres, wo dann die Hafen Verbindung zur Olldashi, Ndreu mit den Deutschen hergestellt ist. Lulëzim Basha “gozhdohet” në Durrës! Doganierët dhe ish drejtorët hajdutë po marrin peng PD. Klanet sms kërcënimi me vdekje njëri – tjetrit

Er (Golja) besitzt als Clan Chef von dummen und primitiven Banden im Raum Durres 4 Hektar Wein Güter, und eine andere grosse Farm, mit seinen Familien Banditen. Er will den Partei Vorsitz und die Mitglieder EDV Liste, wurde gelöscht. Andere Prominente wie Genc Alizoti haben die Partei verlassen, von Kompetenz ist fast Nichts mehr übrig. Der Hafen Gangster Eduard Ndreu, Partner der Deutschen im Hafen ist noch übrig, weil ihm die Partei Mitgliedschaft in der LSI Partei verweigert wurde, oder der Sokol Olldashi Partner und Gangster: Ilir Cara. Mit ihren Hinterzimmer Beschlüssen in Lokalen unter Alkohol in vielen Jahren hat man jeden Rückhalt in der Bevölkerung verloren mit Vokshi, Bykylabashi, Eduard Halimi der sowieso nur ein Hampelmann ist. Adran Muka, hat noch etwas Ansehen, will den Partei Vorsitz, hat aber auch keine Ausbildung noch Schule, sondern nur eine Baufirme um Alles zubetonieren. Intelligenz wie Joschka Fischer, der auch keinen Schul Abschluß hatte und nur einen Taxi Schein aus Frankfurt.

Die PD in Durres hat viele Probleme.

Neritan Golja Als Transport Verantwortlicher in Durres: Neritan Golja

Neritan Golja, als CEZ Direktor fristlos gefeuert von der eigenen Regierung, und der Krankenhaus Direktor Taulant Baku, kauften teilweise für viel Geld Stimmen für die Wahl in Durres. PD Partei: Wegen Autismus und Inkompetenz, wurde der Leiter der CEZ Energie Behörde in Durres abgesetzt: Neritan Goles

Amnistia na ka pesëfishuar punën

Drejtori i Drejtorisë së Transportit Rrugor në Durrës, Neritan Golja

Drejtori i Drejtorisë së Transportit Rrugor në Durrës, Neritan Golja

 

Drejtori i Drejtorisë së Transportit Rrugor në Durrës, Neritan Golja, thotë se për të sensibilizuar të gjithë debitorët, kjo drejtori si fillim bëri lajmërimet në të gjithë institucionet publike të Durrësit, për të kryer çregjistrimin e mjeteve të tyre. Janë një numër i madh automjetesh dhe në dispozicion të tyre janë vënë disa specialistë dhe administrata për të gjithë qytetarët e interesuar. Nga ky ligj janë përjashtuar zyrtarët të cilët e kanë për detyrim të deklarojnë të ardhurat e tyre. 1/3 e këtyre automjeteve vijojnë të mbeten të paregjistruara. Janë saktësisht 8438 mjete të tipeve dhe tonazheve të ndryshme, ndërsa 812 prej tyre janë të evidentuara, i përkasin subjekteve private. Pikërisht këtyre subjekteve dhe qytetarëve këtë javë u ka shkuar lajmërimi i fundit për automjetet. Çregjistrimi i automjeteve të dala jashtë përdorimit nga qytetarët bëhet kundrejt një pagese prej 600 lekësh të reja. Pas 31 marsit, kur mbaron edhe afati për çregjistrimin e mjeteve, qytetarët do të jenë të detyruar të paguajnë të gjitha taksat për mjetin, për çdo vit, të cilin nuk e kanë paguar.

Z. Golja, përpara se të merrnit drejtimin e DRSHTRR ju keni pasur një eksperience të suksesshme në drejtimin e një biznesi privat. Sa keni arritur ta aplikoni të njëjtën frymë suksesi në drejtimin e një drejtorie problematike si DRSHTRR?

- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/amnistia-na-ka-pes%C3%ABfishuar-pun%C3%ABn#sthash.qARRfrBA.dpuf

Vëzhguesit e PS punojnë tokën e Tan Goljes në Gjepalaj dhe antarësohen në seksionet e PD. Skandali arrin tek Lulzim Basha

4Zgjedhjet e PD-së në Durrës vazhdojnë të shoqërohen nga skandale, ndërsa në qendër të vëmendjes së tyre vazhdojnë të jenë njerëzit që njihen ndryshe edhe si “sinagoga” e Olldashit. Gazeta “Bulevard”, e cila prej javësh po monitoron procesin e zgjedhjeve në PD duke sjellë fakte dhe argumente të pakontestueshme të shkatërrimit të listës së antarësisë nga Armand Teliti, Eduard Ndreu, Doklead Ademi dhe të tjerë njerëz të afërt të tyre, po sjell sot një tjetër fakt skandaloz që ka të bëjë me një nga njerëzit që është akuzuar për abuzime, madje është shkarkuar si i tillë po edhe për lehtësira që ka pasur në rrjetin e marketeve në Durrës ndërsa kalonte mallrat pa doganë. Fjala është për neritan Goljen, i cili ndërsa ngjiti me mallra të skaduar shkallët e karrierës në pushtetin që e varrosën shqiptarët me 23 qershor, bëri fushatë me leje drejtimi duke i shpërndarë në Kënetë, ndërsa më pas edhe me pozicionin si drejtues i CEZ-it. Në fakt të gjitha këto kanë qenë në kuadër të fushatës pasi me paratë e abuzimit në detyrë apo qoftë dhe të biznesit privat për të cilat gazeta ka një mori faturash që përveç se janë skandaloze janë dhe qesharake, Neritan Golja, njeriu i pashkolluar dhe i paarsimuar por që të gjitha i arriti falë servilizmit në klanin e Olldashit, Ndreut dhe Carës, ka investuar edhe në sektorë dhe prona jashtë Durrësit. Edhe pse nuk hyn tek njerëzit që duhet të deklarojë pronën, ai tashmë është edhe pronar i një ferme në Gjepalaj dhe i një vreshti prej katër ha! Por të gjitha këto nuk janë objekt i shkrimit. Golja nëpërmjet fermës dhe madje pagës ka mundur që të korruptojë dhe të fusë në seksione të PD njerëz të cilët i ka marrë si të punësuar dhe që njihen se janë militant apo përkrahës të PS-së. Lajmi për gazetën është bërë i ditur nga burime të vetë PD-së, ndërsa numrat e kontaktit të atyre që duhet të vërtetonin lajmin kanë qenë të fikur nga dita e djeshme kur edhe ka ndodhur incidenti në mbledhje seksioni. Në procesin e zgjedhjeve që po zhvillohen brenda PD-së, gjysma e seksioneve janë me anëtar të cilët nuk i përkasin aspak atyre por edhe me mbushje nga parti të tjera ku nuk mungojnë edhe ato të PS-së. Monitoruesi i një takimi seksioni ku do të zgjidhej kryetari ka hasur në një fakt tronditës. Gjashtë anëtarë të këtij seksioni nuk i përkisnin PD po PS, ndërsa ai është hutuar se mos kishte ngatërruar seksionin me organizatën. Por çfarë kishte ndodhur në fakt? Të gjashtë anëtarët ku dy të parët kanë qenë komisionerë të PS, Sokol D. dhe Sajmir L. në qendrën e votimit 14/97 lagja 8 dhe katër të tjerët vëzhgues të PS me mbiemër të njëjtë, të katërt janë bërë objekt i prishjes së mbledhjes së seksionit të PD-së. Arsyeja ka qenë se të gjashtë ata janë anëtarë të PS dhe madje komisionerë dhe vëzhgues në zgjedhjet e para një viti. Por justifikimi i tyre ka qenë mjaft domethënës. Sipas tyre Golja i ka dërguar atje duke ju dhënë lekë dy të parëve, ndërsa katër të fundit punojnë si fermerë në fermën e tij në Gjepalaj. Ata kanë kërkuar mirëkuptim nga demokratët dhe kanë thënë se Golja ju kishte thënë se qëllimi është të marrin partinë klani i tyre dhe më pas gjërat zgjidhen se tetë vjet PS-ja e ka të sigurtë që do ta mbajë. “Morëm lekët dhe erdhëm”, janë shprehur ata ndërsa kanë shpejguar se Tan Golja i kishte dërguar aty. Në fakt edhe pse është rasti më flagrant, ky nuk është rasti i vetëm. Dje gjatë një mbledhje në një seksion një i ri është detyruar të pranojë se është socialist, po e kishte futur Eduard Ndreu për të propozuar emrin që nuk dinte as ta lexonte. E gjithë kjo ka bërë që gara në PD të bëhet qesharake, ndërsa për rastin e Goljes mësohet se është vënë në dijeni edhe vetë kreu i PD-së Lulzim Basha, i cili ka kërkuar të merren masa. Të përjashtuar nga një proces zgjedhjesh, me shumë lekë duke blerë edhe vota të majtësh që në fakt nuk e bënë për zgjedhjet parlamentare, gara e klanit të Igli Carës është kthyer në një ballo turpi ku po kërcehet me maska për të ruajtur menderen nga ajo që mund t’u vijë nga abuzimet që kanë bërë!

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=9084

 

Der Ex-Innenminister Flamur Noka, fährt mit einem gestohlenen Auto herum, mit falschen Nummern Schildern, was eine Traditon ist, bei den Berisha Idioten aus Nord Albanien und die Familie Berisha schmuggelt Drogen, seine höchsten Polizei Direktoren Familien ebenso, wie Cela. Alles bekannt.Skhelzen Berisha und Jamarber Malltezi, wie die Tochter Argita Berisha, arbeiten sowieso mit jedem Verbrecher zusammen.

Politike NGA ARTUR KORRIKU
10 Maj 2014 - 08:04
Basha shkoi për t’i qetësuar, sherr
mes militantëve të PD në Durrës
DURRES- Lulzim Basha shkoi dje në Durrës për të qetësuar bazën e partisë, pas konfliktit që kishte lindur. Pas publikimit të udhëzimit të parë të Bashës lidhur me procesin reformues të PD-së, situata në bazën e partisë në Durrës ka degraduar në konflikte të hapura ndërmjet militantëve përsa i përket emrave që do të marrin kryesinë e kësaj dege.

Takimi
Ditën e djeshme, kreu i Partisë Demokratike shkoi në Durrës ku zhvilloi një takim me bazën, në kuadër të procesit reformues. Pavarësisht se takimi u mbajt jo publik, burime nga PD-ja në Durrës theksuan për gazetën “Shqiptarja.com” se vizita e tij u bë për shkak të konfliktit që kishte lindur. Basha, në fjalën e tij para anëtarëve, theksoi se nuk ka asnjë të privilegjuar nga kryetari, duke lënë të kuptohet se përçarja ekziston, por pa përmendur arsyen. “Në mbarë Shqipërinë, demokratët po diskutojnë me frymë kritike dhe autokritike, me frymë realiste dhe konstruktive, për të korrigjuar të metat e gabimet dhe për të shikuar përpara.

Vota është i vetmi pushtet që do të funksionojë në PD për të zgjedhur drejtuesit e rinj të kësaj partie. Nuk ka dhe nuk mund të ketë të preferuar të kryetarit apo të dikujt tjetër në këtë proces. Pushteti është i votës së anëtarëve të PD-së, ndaj edhe synimi ynë është të zgjedhim me votë më të mirët, më të aftët, më të përkushtuarit, më të ndershmit. PD nuk është parti e dikujt, nuk është parti e disave, është partia e të gjithë demokratëve. Çdo demokrat është pjesë e kësaj partie, ka aksionet e veta në këtë parti, çdo demokrat ka një votë në këtë proces, pavarësisht se çfarë pozicioni ka apo do të ketë në strukturat e PD-së” – theksoi kreu i PD-së në takimin me anëtarët e seksionit.

Përçarja
Burime nga dega e Partisë Demokratike në Durrës, bënë të ditur dje, se partia është ndarë në 2 grupime. Konkretisht njëri grupim mbështet Genc Jukën, i cili vjen nga grupimi i të vjetërve të partisë. Ndërsa grupimi tjetër mbështet Ardian Mukën, - See more at: http://www.shqiptarja.com/home/

5/9/2014

Ex-Strassen Polizei Direktor Adriatik Mustafaraj von Berat Bezirk hingerichtet

Filed under: — CrniLabudovi @ 6:24 pm

Adriatik Mustafaraj wurde hingerichtet, er war Ex-Bezirks Chef von Berat 1995-96, wo wir ja die Super Deutschen Entwicklungshelfer der DITEC schon hatten.

Derartige Polizei Posten kosteten damals ca. 30-50.000 $, was ein Geld Faktor von 10 heute wäre. Praktisch wurden alle Posten viele Jahre lang, an Kriminelle verkauft, denn wer hatte soviel Geld in Albanien. Nur kriminelle Clans und Adriatik Mustafaraj, fuhr natürlich einen Audi Q7, Markenzeichen krimineller Politiker und Mafiosi.

Berat- Një biznesmen, i cili gjatë periudhës 1995-1996 mbante postin e ish-komandant i policisë rrugore të Berat, është ekzekutuar mbrëmë në hyrje të qytetit të Beratit.

Sipas policisë Adriatik Mustafaraj 52 vjeç është vrarë me breshëri automatiku nga persona ende të paidentifikuar pak pas mesnatës së 9 majit 2014.

Vrasja ka ndodhur pak minuta pasi Mustafaraj ishte larguar nga lokali ku kishte qëndruar me disa miq të tij, dhe po shkonte të merrte makinën në një lavazh aty pranë, ku dhe e kishte parkuar.

Në momentin e vrasjes ai po kalonte nga njëra anë e rrugës në anën tjetër ku kishte parkuar edhe makinën, Audi Q7 Aa777

Për shkak të plumbave të shumtë, Mustafaraj ka vdekur menjëherë pas atentatit.
Kush ishte Mustafaraj.

Nga të dhënat e para mësohet Mustafaraj jetonte mes Beratit dhe Italisë. Fillimisht aktiviteti i tij tregtar ishte shitja e pllakave por vitet e fundit ishte përfshirë në një biznes tjetër atë të shitjes së makinave. Nuk ishte biznesmen i madh dhe ishte i divorcuar.

In Durres wurden 2 Strassen Verkehrs Polizisten verhaftet, welche Auto Unfälle konstruierten für Versicherungs Betrug im Jahre 2009.

Keine Funktion hat die Technische Kontrolle der Staats Polizei, für Gutachten bei Auto Unfällen. Die Berisha Polizei Direktoren dort sind so strohdumm, das man vergessen hat, die Auto’s zu überprüfen, entsprechende Berichte, für Versicherungen und Gerichte zuschreiben.

Bekanntlich sitzen dort Hirnlose Tropojaner, Einer dümmer wie die Andere und vollkommen kriminell. Man will nun eine neue Inspektion aufbauen, mit den Gerichten zusammen.

Accidents, technical experts removed
09/05/2014

Accidents, technical experts removed
For more than one month, fatal vehicle accidents in Tirana have not been immediately inspected by technical experts, who used to be part of the State Police at the Scientific Police.

A document dated March 28th has ordered that these events should be investigated only by judiciary police officers and by the traffic police.

It is unknown if this change took place because of a restructuring of the State Police. However, Prosecution sources say that the situation has created problems. They need the first inspection reports together with photographs for the cases when there are people hurt.

This procedure is essential in the Prosecution’s stance at Court, when they will give arguments about declaring suspects guilty or not.

Prosecution says that so far they have used private and independent technical experts, but this is not a solution. That’s why Prosecutors are waiting for a solution from the Prosecutor General.

When contacted by phone for this situation, the adviser of the Prosecutor General, Albi Seriani, commented that the Prosecution has been notified by the General Police Directory about this change, and that both institutions are working together to create a more efficient structure.

Prosecutor Lalla, in the annual report that was sent to the Parliament, asked for the creation of a Expert Service at the Prosecution, which should have expert technicians not only for automobiles, but also against cybernetic crimes, psychologists, and financial experts.
http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=11795&ref=fp

5/3/2014

Die Bau Polizei kündigt nun den Abriss der illegalen Bauten am “Felsen von Kavaje” an

Filed under: — Sarah_HrNje @ 8:36 pm

Hier handelt es sich um die Bau Polizei der Republik Albanien, welche den Abriss organisiert in Kavaje. Der Fels von Kavaje und die Currila gelten als grosses Problem, was von kriminellen Banden geflutet wurde, mit illegalen Bauten und dann das Antike Zentrum und der Bau an der Post.

Es wurde festgestellt. Vor allem wurden auch alle 20 Tankstellen in diesem Bereich, illegal gebaut, illegale Autobahn Zufahrten, welche nur der Geldwäsche dienen und des Schmuggels gepantschten und schlechten Treibstoffes.

Die angekündigten Abrisse in Durres, erfolgten bis heute nicht, wo die Bau Polizei von Durres verantwortlich ist. Im Gegenteil es wird im Stadt Zentrum in den Verbots Zonen erneut gebaut und immer die Beton Firma des Bürgermeisters taucht auf. Die illegalen Lokale vor der Universität durch die Bau Polizei Durres, stehen ebenso noch, auf den Öffentlichen Stränden von Durres. Nichts geschieht, wie seit 20 Jahren. Die alte Traditionj von Durres, einer korrupten Stadt und Bau Polizei wurde fortgesetzt.

Das Sumpf Loch der Infektionen und Moskitos in der Rruga Taulantia in Durres

202 illegale Bauten auch in Antiken Stätten und die Grundstücks Direktoren von Durres: Andi Lila und Erjon Jakov

Das einzige was in Durres gesprengt wurde, war das Auto des Eigentümers des Mafia Lokales und Hotel “ARAGOSTA", was auch zerstört werden soll, seit 13 Jahren.

Komiker Veranstaltung ist immer, wenn die Grundstücks Direktoren von Durres verhaftet werden.

Alle Jahre wieder: Die Ex-Grundstücks Direktoren von Durres: Andi Lila und Erjon Jakov - INUK sprengt auf der Ksamli Insel

03 Maj 2014 - 18:40

Durrës, INUK nis verifikimin e
objekteve pa leje në bregdet


DURRES- INUK është zhvendosur në Durrës dhe ka nisur punën për evidentimin e objekteve të ndërtuara pa leje përgjatë rrugës Plepa-Rrogozhinë, që përshkon të gjithë fashën detare të kësaj zone.

Inspektorët e INUK-ut e nisën punën në zonën e Shkëmbit të Kavajas për t’u zhvendosur gradualisht drejt Rrogozhinës.

Sipas sqarimeve të inspektoreve të kësaj njësie, fadromat do të orientohen kryesisht drejt pikave të karburanteve të cilat janë ndërtuar pa leje dhe janë jashtë kondicioneve të përcaktuara me ligj.

Pas procesit të verifikimeve të objekteve të ndërtuara pa leje, gjatë ditëve në vazhdim do të nisë puna për prishjen e tyre.

Redaksia Online
(e.s/shqiptarja.com)
- See more at:
http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/durres-inuk-nis-verifikimin-e-objekteve-pa-leje-ne-bregdet-212866.html#sthash.ZwdXfvLa.dpuf
Man hat im Kabinett nun eine Gesetzes Ergänzung genehmigt, das die Zone Touristik einen Zusatz erhalten, das die damaligen Dokumenten Inhaber die Grundstücke kaufen können, wo bisher nur ein Vorkaufs Recht bestand. Grund ist eigentlich, das die Regierung keine finanziellen Mittel hat, die Zone Touristik noch in Ordnung zubringen und so will man die ca. 13-15 privaten Zone Touristik als Problem ausklammern. Grundstücks Werte sollen ermittelt werden, wobei viele Lizenz Nehmer bereits illegal die Grundstücke Teil verkauft haben und auch im Internet anbieten, ohne Zustimmung der Regierung.

01 Maj 2014 - 07:50

Ligj i ri për pronësinë e truallit
në zona turistike, ja ndryshimet

TIRANE- Qeveria përcaktoi rregulla të reja për kalimin e pronësisë së truallit shtetëror tek private që gëzon statusin e personit të stimuluar për turizëm, në ato zonë që janë shpallur me interest ë tillë. Në mbledhjen e djeshme ka kaluar projektligji që amendon ligjin e vitit 2009, që duhet të marrë miratimin në Kuvend.

Një nga këto ndryshime ka të bëjë me faktin se çmimi i tokës duhet të paguhet i plotë nga subjekti i interesuar. Deri tani, lejohej një zbritje prej 10 përqindësh në rast se pagesa do të bëhej brenda tre muajsh. Vlera e gjithë zonës së stimuluar përcaktohet me VKM. Në rast se subjekti nuk e paguan çmimin brenda gjashtë muajsh nga data e njoftimit me shkrim, për çdo muaj që kalon rrezikon 10% për qind penalitete.
Po kështu, në rast se janë kryer shtesa mbi lejen e lëshuar për ndërtim, këto do të penalizohen sipas ligjit për legalizimin.

Nga projektligji parashikohet të përfitojnë të gjithë ata që në momentin e hyrjes në fuqi të këtij akti nuk e kanë lidhur ende kontratën për kalimin e pronësisë mbi truallin.
Ndryshe nga më parë, procedurat e këtij ligji do të aplikohen edhe për personat që ushtrojnë një veprimtari joturistike, por që përfshihen në zonën e njohur me përparësi turizmin. Nuk do të kërkohet me detyrim një dokument kontrate qiraje apo zhvillimi ndërmjet personit të stimuluar dhe një qiradhënësi. Personi i stimuluar do të ketë të drejtë të blejë të gjithë truallin e miratuar në plan rilevimi, po s’pati kërkesa të tjera.

Shikoni këtu tabelën me të gjitha ndryshimet në ligjin për rregullimin e pronësisë mni truallin shtetëror në zonat me përparësi turizmi (në të përditshmen Shqiptarja.com, versioni online)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=212414&NomeCategoria=Politike&Titolo=ligj-i-ri-p-r-pron-sin–e-truallit-n–zona-turistike-ja-ndryshimet-&IDCategoria=2732&approval#comments-form

Durrës, dështon aksioni i INUK për prishjen e karburanteve tek Shkëmbi i Kavajës

Durrës, 3 maj 2014 - Dështon aksioni i INUK, që do të zhvillohej sot për prishjen e karburanteve, përgjatë rrugës dytësore në aksin Durrës-Golem. Mungesa e verifikimit të dokumentacionit më herët për secilën nga pikat e karburanteve, bëri që aksioni të shtyhet për një afat tjetër.

Sipas një konstatimi paraprak të Drejtorisë së Përgjithshme të Rrugëve këto objekte që ngrihen në rrugën paralel me autostradën nuk zotërojnë leje, ndërkohë që krijojnë problematikë të theksuar në qarkullimin rrugor përmes hyrje-daljeve të paligjshme dhe trafikut të ngarkuar në autostradë.

Puna e Inspektoriatit Ndërtimor Urbanistik Kombëtar nisi në zonën e Shkëmbit të Kavajës, ku u bllokua karburanti i parë, pronarët e të cilit pretenduan se e kanë të rregullt objektin dhe ushtrojnë veprimtarinë konform ligjit.

Gjatë këtyre ditëve, inspektorët e INUK-ut pritet të evidentojnë të gjitha karburantet e ndërtuara kryesisht buzë rrugës dytësore dhe pas verifikimit të dokumentacionit të secilit objekt do të ndërhyhet për prishjen e objekteve pa leje.

Nga Plepat deri në Rrogozhinë janë rreth 20 pika karburantesh që janë ndërtuar gjatë viteve të fundit dhe shumica e tyre gjenden fare pranë rrugës dytësore, duke mos respektuar kriteret e përcaktuara me ligj për distancën nga rruga.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/
- See more at: http://www.durreslajm.com/sociale/durr%C3%ABs-d%C3%ABshton-aksioni-i-inuk-p%C3%ABr-prishjen-e-karburanteve-tek-shk%C3%ABmbi-i-kavaj%C3%ABs#sthash.UKitbqNw.dpuf

5/1/2014

Präsident Bujar Nishani die Gerichts Vollzieher und HCJ Mafia - Banken Betrug und die Gerichts Vollzieher Mafia

Filed under: — Sarah_HrNje @ 8:34 pm

90 % der Gerichts Vollzieher Abteilungen funktionieren nicht. Chaos ohne Ende, weil niemand kooperiert.

Private bailiff in a stalemate 24/05/2014

Der Mafia Staat, verhindert jede Art von Justiz und Betrug wird zum Standard. Aktuell ist der General Staatsanwalt Adriatic LLalla, gegen Inspektoren für die Staatsanwälte wie der Justiz Minister Nasic Naco vorschlug. Die Schwester von Adriatic Llalla, ist natürlich im Club angestellt, für die Internen Berisha Verbrecher Familien, der Bank of Albania, mit Adrian Fullani (Anila Muçka, (kunata e Adriatik Llallës) Departamenti i Burimeve Njerëzore). Die Administration des Staatspräsidenten Bujar Nishani hat mehr Adviser wie die Regierung und ist eine Art Club von Idioten und Verbrechern, welche nun Immunität haben vor der Straf Verfolgung.

Fehl Besetzung Adriatik Llalla, der Generalstaatsanwalt der schläft und Nichts macht , will seine Arbeit nicht kontrollieren lassen, wobei er sowieso Nichts macht.

Kriminelle, Mörder laufen frei herum, eine Frage des Geldes: Schwerst Verbrecher, können die Familien besuchen, in Deutschland wie Hekuran Hoxha und rund um die Sokol Olldashi Verbrecher Kartelle, der Deutschen Consult und Firmen Mafia des Hafen von Durres, der inzwischen bankrott ist.

Scandal of suspects released by Courts
01/05/2014

Vorbestrafte Kriminelle erhielten die Gerichts Vollzieher Lizensen, direkt vom Justiz Minsterium, was erneut ein kriminelles Enterprise schuf. Man verkauft die Lizensen, wie Posten in allen Bereichen. Der jetzige Justiz Minister macht mit dieser Vettern und Klientel Wirtschaft weiter, im alten Mafia Stile des Ilir Meta und der LSI Partei, der Inkompetenz und des Posten Verkaufes.

Die Richter Mafia verteidigt die Kaste und sabotiert das 8 Millionen € USAID Projekt auf Transparenz

2 % der einkassierten Summe sollten die Gerichts Vollzieher erhalten, was bei einem 16 Millionen € Kredit, 240.000 € Profi ist und so wurden einige Gerichts Vollzieher Millionäre, oder erpressten von den Pfändbaren Vermögen von den Eigentümern: Bestechungsgeld, damit Nichts geschieht.

Justiz Albanien
Justiz auf Albanisch

Comedy Show des Bujar Nishani: Richter Ernennungen, für seine “Justiz der Inkompetenz”, wo Kriminelle das Sagen haben

Warum die EU vor allem mit ihrer EURALIUS Justiz Mission, oder dem Deutschen Ableger der IRZ-Stiftung ein kriminelles Enterprise mit der Richter Ernennung dem HCJ schuf, wo Klientel und Vettern Wirtschafts pure herrscht. lässt sich nur mit übelster Korruption wie in der EU Botschaft erklären.

Eine Mafia Familie, auch mit Deutschen verbunden, kontrolliert auch die Verwaltung des HCJ.

Die Hohe Staatskontrolle erstattet Strafanzeige, gegen den Mafia Richter Gjin Gjoni und seine Ehefrau Elona Causi

 

Nur die Polizei Behörden haben sich seit September wieder erheblich verbessert, im El-Dorado, auch krimineller Ausländischer Investoren, welche Immunität haben und selbst Geldwäsche betreiben mit Mafiösen Partner, welche dann die Auslands Investoren ebenso betrügen mit Hilfe von Richtern und Notaren. Die grössten Betrüger und Abzocker sind die Ausländischen EU und US, OSCE Missionen, welche sich nur selbst bedienen und u.a. die Millionen EU Gelder für die Roma’s spurlos verschwanden mit dem EU Botschafter, der abgelöst wurde.

Neben einer vollkommen kriminellen Justiz, wo die bekanntesten Verbrecher ganz Oben sitzen, hat die EU auch eine vollkommen kriminelle Kaste der Gerichts Vollzieher geschaffen, welche oft sogar vorbestraft sind. Festnahmen zeigen, das Bank Titel nur vollstreckt werden, damit das Geld in die eigene Tasche landet, wo eine feste Provision vereinbart ist, ohne Begrenzung nach oben.

Der Ex-General Staatsanwalt Arben Rakipi, fordert: die Richter und Staatsanwaelte zu entfernen mit Neu Anfang

Der Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla, arbeitet nur als Schutzherr der Verbrecher Kartelle
Dy përmbaruesit që u bënë milionerë brenda vitit

Aida Nako

Postuar më: 28 Prill, 2014 tek Kopertina

28-prill-2014-724x1024

Kopilët dhe Papagalli Milioner

Organet tatimore, po zbardhin çdo ditë e më tepër grabitjen me “skemën 2%”. Dolën përfundimet edhe për dy “kopilë” të tjerë, me dy përmbarimorë Julian Ahmetaj dhe Gelas Yzo. Ky i dyti administroi shoqërinë e përmbarimit “EPSA” sh.p.k në kohën e parajsës “2%”.

Të frymëzuar nga “gjeniu” përmbarimor, historinë e të cilit e lexuat dy ditë më parë, edhe dy djelmoshat që po prezantojmë sot, me shumë energji për të mbledhur para filluan të rrjepin 2 përqindshat e tyre. Standardi i tyre buxhetor me rritje fantastike në muajt e 2011-s korrespondoi me afatin ligjor të dy-përqindshit.

Blenë zyra të mëdha te ish-blloku, bash në krye të vendit përballë derës së shtëpisë së xhaxhit Enver. Konkurruan edhe biznesmenë të kalibrit të bllokut me punën e re “2%”.

Gjërat shkonin vaj. Puna ecte “fort”, po aq sa udhëtimet, shpenzimet, argëtimet…: Parisi, Milano, Lihtenshtajni dhe plazhet magjike. Bingo!

papagalli milioner Vetëm me një rast të vetëm çunat futen në xhep më shumë se 240 mijë euro të 2%.

I gjithë opinioni publik mban mend rastin e “Birra Norga” dhe konfliktin që u bë në Vlorë midis 200 punëtorëve, biznesmenit të firmës “A&B GRUP” dhe… bankës. Të gjithë iu hakërryen bankës.

Njihni një miliarder… me 16 mijë lekë rrogë mujore

Aida Nako

Postuar më: 26 Prill, 2014 tek Kopertina

26-prill-2014-724x1024

Në komentet e shumta që shoqëruan skandalin e zbardhur dje nga gazeta Dita me tarifat e përmbaruesve, kishte edhe skeptikë që kërkonin emrat. Siç i premtuam lexuesit tonë do të vijmë me emra dhe rrethana konkrete, për zhdukjen e miliona eurove të 2 për qindëshit si tarifë ekzekutimi që duhej të përfundonte në arkën e shtetit, por u përvetësua në mënyrë gati të pabesueshme. Duke parë dosjen voluminoze të hetimit tatimor për këtë rast çudia e parë e asaj çka bie në sy ishte: Si është e mundur që një personi fizik me një pagë minimale të deklaruar në shtet, i besohen shuma miliona dollarë për t’u ekzekutuar? Besimi fjala vjen i është dhënë personit fizik, Gentian Strati. Këtë “besim” ja kanë dhënë një njeriu që në nivel page është i krahasuar me një sanitare, por me siguri duhet të ketë mendjen e një gjeniu, pasi ka arritur t’i bëjë i vetëm të gjitha veprimet. Të mbledhë shumat e parave, të ekzekutojë vendimin, madje të kërkojë dhe 2 për qindëshin e vlerës për shtetin.

 

Po çfarë thotë raporti i kontrollit tatimor ?

…………………..

Totali i evidentimeve fiskale të zbuluara nga kontrolli tatimor në shumën 103 499 446 leke

Totali i evidentimeve fiskale të zbuluara nga kontrolli tatimor në shumën 103 499 446 leke

 

Studioja luksoze dhe e ngrohtë e Stratit, i cili rezultonte me rrogë 16.820 lekë në muaj

Studioja e ngrohtë e Stratit, i cili rezultonte me rrogë 16.820 lekë në muaj

 

************************

 

Si u bënë miliarderë për tre muaj 15 zyrtarë të Ministrisë së Drejtësisë

Është një nga dosjet korruptive që “flinte” në sirtarët e administratës së kaluar, por është vërtet shokuese për nga përmasat dhe mënyra si është vepruar. Skema doli në dritë pasi një grup tatimorësh të Tiranës ushtruan kohët e fundit një kontroll mbi aktivitetin e disa përmbaruesve privatë të licencuar tre vite më parë nga Ministria e Drejtësisë. Rezultatet e kontrollit lanë “gojëhapur” tatimorët, referuar shifrave abuzive bombastike që u konstatuan se ishin përvetësuar nga individët që Ministria e Drejtësisë kishte përzgjedhur. Ata ishin dhe vazhdojnë të jenë “ajka” e brezit të parë të përmbaruesve gjyqësorë privatë shqiptarë.

25-prill-2014-724x10241

Si i njohim dhe ç’dimë për ta?

Ne dijeninë e të gjithëve, përmbaruesit gjyqësorë janë punonjës të sistemit të drejtësisë që vendimet e shkruara në letër të gjykatave i kthejnë të prekshme për njerëzit. Ata lexojnë vendimet gjyqësore dhe veprojnë sipas tyre: të marrin pronat, t’i nxjerrin në ankand, t’i shesin ato. Kur ke borxh në banka (dhe shumë njerëz kanë borxhe në Shqipëri) përmbaruesit sekuestrojnë llogaritë bankare të debitorëve, pasuritë, marrin pagat e tyre të përmuajshme. Bankat kanë aktualisht shumë vendime të tilla në duar.

 

Si lindën dyshimet

Afera në fjalë ka qenë prezent për tre vite rresht. Qëllimisht ka mbetur e pazbuluar nga ish-autoritetet tatimore, por edhe nga Ministria e Drejtësisë që e ka detyrë funksionale, mbikëqyrjen dhe kontrollin e Përmbaruesve.

Nisur nga të dhënat shifrore të bankave – (si biznese që deklarohen në organet tatimore në lidhje me hyrje-daljet e likuiditeteve të tyre) – tatimorët pikasën fillimisht shuma të ndryshme pagesash që këto të fundit ua kishin kaluar në llogari Përmbaruesve. Shumat e parave ishin të konsiderueshme, madje shumë të fryra për të qenë tarifa shpërblyese për këta punonjës të drejtësisë.

Pas lindjes së dyshimeve të para u thellua kontrolli mbi këto shuma ‘shpërblimi’. Pasi u verifikuan rrethanat e prerjes së këtyre lloj faturave nga ana e bankave, doli dhe e vërteta: Përmbaruesit për çdo rast apo dosje që ekzekutonin, kishin marrë përveç tarifës që u takonte si shpërblim edhe një SHTESË, të cilën kishin për detyre ta kalonin në buxhetin e shtetit. Për shtetin. Për llogarinë e tij. Kjo tarifë ishte fikse: 2% e vlerës së shumës që ekzekutonin. Duhej ta kalonin menjëherë në llogarinë e shtetit, në momentin e mbledhjes së saj.

 

Por çfarë ndodhi në të vërtetë?

Shifra 2% që mblidhej për “hesap” të shtetit dhe në emër të tij në fakt futej në xhep! “Abrakadabra”! Sa hap dhe mbyll sytë, për tre muaj bëheshe miliarder. Për 2 muajt e fundit të vitit 2010 dhe tre muaj resht të vitit 2011 zgjati “parajsa fiskale përmbarimore”. Zgjati vetëm kaq ”pak” sepse “ligji” që i bënte ”taksambledhës” u shfuqizua.

Ato kohë, ata i shkruanin bankave apo individëve një copë letër bakalli: “Keni edhe 2 përqindshin për të paguar për shtetin… Janë taksa shtetërore, s’kemi ç’bëjmë!” Llogaritë e tyre bankare mbusheshin e zbrazeshin brenda ditës. Ku shkonin lekët? Në shtet jo. Nga llogaritë e përmbaruesve qenë zhdukur. Disa mendonin që mund të jenë kthyer mbrapsht të paguesit e parë, bankat. Të tjerë kishin idenë se shteti i kishte në llogaritë e tij. Hamendësimet disa vjetore u vërtetuan nga tatimorët vetëm kohët e fundit: paratë e 2 përqindshit janë përvetësuar. Shkurt u vodhën.

 

Si u bë e mundur një vjedhje e tillë

Shteti i asaj kohe, (Ministrat e Drejtësisë dhe Financave) lanë (“pa dashje”?) një deriçkë të hapur ligjore për Përmbarimorët: Një udhëzim i quajtur 1240/4. Ky udhëzim “jetoi” vetëm 5-muaj, sepse në mesin e Marsit 2011 e shfuqizuan pasi puna po bëhej “baltë”. Por për disa muaj i lejuan “përmbaruesit tatimorë” të mblidhnin taksa në emër të tij. Dhe ata i mblodhën. I mblodhën mirë. Aq mirë sa vetëm një prej tyre fitoi 1 miliard lekë gjatë atyre muajve. E pabesueshme por e vërtetë! Udhëzimi i famshëm 1240/4 jetoi pak, por bëri pare shumë: mbi 10 miliard lekë.

Të gjithë debitorët: kompani, biznesmenë, njerëz e hallexhinj bankash, bashkë duhet të paguanin tarifën 2%. Pagesat u bënë. Bankat e jepnin atë paraprakisht. Por në fakt, njerëzit, apo kompanitë e mbytura në borxhe bankare do ta paguanin në fund të procesit përmbarimor. Pra, ata do ta kishin në kurriz. E kanë ende në kurriz, edhe sot.

P.sh: Një kompanie që kishte 10 milion euro borxhe në bankë, kur përmbaruesi i trokiste në derë me ‘letrat’ e tij, i komunikonte shumën që ishte borxh, tarifën e punës së tij mbi këtë shumë, si edhe 2% më tepër për llogari të shtetit. Pagesa plot 200 mijë euro paguhej fillimisht nga banka, me “shpresën” se borxhliu do ta ripaguante në fund të procesit të mbledhjes së borxhit dhe me sigurinë që kjo pagesë po shkonte në buxhetin shtetëror. Kështu ndodhte për të gjitha shumat. I njëjti shembull vlente për të gjithë: merrej 2 përqindëshi.

Të gjithë njerëzit debitorë të bankave, apo kompanitë e tyre u ngarkuan me shifrën 2% ekstra shtetërore përveç borxhit që kishin. Shifrat e marra pasi nxirreshin me nxitim nga llogaritë bankare, u “zhdukën” duke mos u deklaruar kurrë se ku shkuan dhe përse nuk u derdhën në buxhetin e shtetit. Nuk u prenë fatura tatimore, sepse për taksat nuk pritej faturë. Vetëm ndonjë “budalla përmbarues” hodhi 2-përqindëshin në llogarinë e shtetit dhe… Buxheti i shtetit përfitoi rreth 7 milion lekë nga mbi 10 miliard të mbledhura.

 

Ish-Ministri e stopoi. Po pse nuk hetoi?

Kjo situatë magjike e zhdukjes së parave u ndihmua nga artifica ligjore disa mujore, e cila siç përmendëm më lart, përfundoi në krye të tre-katër muajve. Akti ligjor që i bënte përmbaruesit, edhe juristë edhe taksambledhës të shtetit u shfuqizua nga Ministri i Drejtësisë i asaj kohe. Por këtij të fundit, në mënyrë të habitshme nuk i “shkoi” mendja asnjëherë të shpallte një hetim se ku “shkuan” taksat prej 2% që mblodhën përmbaruesit e tij tatimorë ato muaj.

E thënë përmbledhtazi, nga një grusht përmbaruesish janë përvetësuar shumat e mbi 10 miliardë lekëve pa asnjë arsyetim ligjor. Së paku 15 përmbarues privatë, i kanë përvetësuar shumat në të njëjtën formë brenda një periudhe 3-mujore, ndërsa numri i të implikuarve në skemën e zhdukjes së parave është rreth 40. Ministria e Drejtësisë e asaj kohe kishte dijeni të plotë, mbi veprimtarinë e këtyre individëve. Por me vetëdije ajo lejoi zhdukjen e parave. Dikush atje “lart” ka marrë pjesën? Nëse jo, përse në asnjë rast nuk u kontrollua apo u pyet ku përfunduan shumat e 2% të tarifës shtetërore, të mbledhura nga operatorët përmbarimorë. Strukturat e kontrollit pranë Ministrisë së Drejtësisë nuk i prekën kurrë “përmbarimorët e 2 përqindëshit”.

Si u zbulua mega-mashtrimi

Të dhënat e mësipërme janë zbuluar ditët e fundit nga një hetim i inspektorëve tatimorë. Të zhytur në zbulimin e një vjedhje në përmasa të tilla, këta inspektorë u përballën menjëherë me reagimin e “pronarëve” të milionave të zhdukura. Sipas të thënave të rrethit të kolegëve të tyre, ka patur një ‘stepje’ fillestare, që erdhi pasi ata dukeshin si “milingona” punëtore brenda një kafazi ku flinte “luani” korruptiv. Nuk ishte e thjeshtë të evidentohej abuzimi prej 1 miliard lekësh brenda në ‘shtëpitë’ përmbarimore, të mbushura me luks abuziv dhe intimidus njëkohësisht. Por duket që këtë herë, (si rrallëherë në vendin tonë), inspektorët morën sigurinë e drejtuesve të organit qendror tatimor, se ndaj tyre s’do kishte asnjë ndërhyrje apo konsekuencë negative.

Inspektorët vazhduan punën dhe dolën në një përfundim të shkruar e të faktuar. Madje vendosën edhe gjoba të forta, referuar ligjit tatimor. U kontrolluan plotësisht dy shoqëri dhe një përmbarues gjyqësor. Të dhënat janë shokuese. Nga të dhënat e zbuluara nga ky skandal financiar drejtuesit e Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve kanë lajmëruar Ministrin e Drejtësisë, si edhe organe të tjera ligjzbatuese në vend për abuzimin tronditës të zbuluar nga inspektorët e tyre. Pritet që reagimi i Ministrisë së Drejtësisë të jetë i menjëhershëm dhe i ashpër.

Është Ministria e Drejtësisë organi që kishte detyrë të parandalonte këtë vjedhje me përmasa të tilla. Ajo dhe strukturat e saj të varësisë mund të vëzhgonin në çdo çast “lëvizjet e milionave”. Por nuk e bëri për tre vite resht. Ndoshta lumi i tyre ishte aq i rrëmbyer sa e mori edhe vetë Ministrinë përpara. Të shohim çdo të ndodhë sot. Rezultatet e kontrollit vetëm për tre prej tyre nxorrën shifrën 1 miliard lekë me skemën e mësipërme. Natyrshëm lind pyetja: A do ketë shteti i ri aftësinë të përballojë disa miliarderë??—http://gazetadita.al/ekskluzive-si-u-bene-miliardere-per-tre-muaj-15-zyrtare-te-ministrise-se-drejtesise/

Einer der grössten Verbrecher Familien in Albanien, der Kosovare aus dem Drenica Tal: Skender Kapiti (der Sohn Gani Kapiti, erschossn den Nachbar der berüchtigten Bar-Hotel DRENCIA in der Pista Illyria-Durres im Mai 2009)bestätigt, das die neue Regierung nach 7 Monaten Ansätze hat, das vollkommen zerstörte Staatliche System zu reparieren. Institutionen kommen wieder in Funktion.

Man wird sehen, ob solche Gestalten vor dem neuen Internationalen Gerichtshof landen, der für die Kosovo Verbrechen eingerichtet wurde, wobei Kapiti und die Bytyci Mord Banden aus den USA, wie im Hotel Florida, ihre Heimat hatte auch für Entführung und Folter, der Todesschwadronen.

Sogar der Mord Mafia der UCK, war das Berisha System eine Kathastrophe, nur den korrupten EU, US, Weltbank und EBRD Wirtschafts Lobbyisten gefiel dieses System, wie der Hafen und die Chrom Mafia von Bulqize deutlich zeigt. Durch die Berisha Justiz Mafia unter Bujar Nishani, wurde seine Phantom Grundstücks Dokumente für nichtig erklärt, was man damals unter Ilir Meta zusammen bastelte.

>Korrupsioni i pushtetit të PD nxori në ankand ligjin, drejtësinë dhe shtetin
kapitiNga Skënder KAPITI /
Kanë kaluar vetëm 7 muaj nga fillimi i qeverisjes per Rilindjes Shqiptare të premtuar nga PS, dhe rezultatet po duken ,dhe se kjo Rilindje nuk ka përfshirë vetëm diapazonin e ngushtë si të një rilindje vetëm për aspektin e majtë politik, po si një rilindje gjithëshoqërore: të çlirimit politik të demokracisë shqiptare nga autokracitë, si një rilindje të çlirimit të ligjit,të drejtësisë e të kthimit të besimit e shpresës tek ato, si një rilindje për përgjegjshmërinë dhe mirëfunksionimin e ligjit, administratës, shtetit dhe të shoqërisë, gjë që i ka futur frikën dhe panikun paudhësisë, krimit dhe korrupsionit dhe që ka filluar të çlirojë talentin, kompetencën dhe meritën prej injorancës së politikës së ishpushtetit…..

 

Uncovering Albania’s role in the Kosovo war
……..
Durres is a popular holiday spot, but is implicated in a dark chapter of history

The Hotel Drenica still graces the sea-front in Durres, on Albania’s Adriatic coast - one of a long line of hotels and restaurants waiting for the summer influx of tourists.
…………………..
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8687186.stm

Bei dieser Art von Justiz Straffrei.

Albanien Haupt Schleuser Land, für Flüchtlinge in die EU. Aktuelle Festnahmen

Der Präsidenten Palast in Tirana, ist zum Job Center für Kriminelle verkommen und eine Art Club von Berisha Idioten. “Malok” ist diese Gruppe und zu Nichts geeignet.

Wie Mero Baze so schön erklärt, ist das Präsidenten Amt nur ein Club von Idioten, oder Kriminellen, welche Immunität brauchen aus der Berisha Bande. Inzwischen ist der Stab des Präsidenten mit diesen Idioten so aufgebläht, das er mehr Leute umfasst, als die komplette Albanischen Regierungs Adminsitration des Edi Rama. Etliche der Bujar Nishani Berater, haben direkte Probleme mit der Justiz und sind nun durch Immunität geschützt, wie die Verbrecher im HCJ, der hohen Justiz Kontrolle, vor allem Elvis Cefa.

http://www.gazetatema.net/web/2014/04/29/nevoja-per-nje-ligj-per-presidencen/


7/21/2013

Der Kommunistische “Sigurime” Präsident von Albanien: Bujar Nishani (Mehmeti) und sein Adviser: Amik Kasoruhos

Heute wird Albanien von Dritt klassigen “Sigurime” Gestalten und Alt Kommunisten regiert, wobei dann noch Ilir Meta, als ehemaliger Hilfs Polizist (tiefster Rang Ordnung der “Sigurime", Studenten Aufpasser an der Uni Tirana), nochmal den Vogel abschiesst. Bei wikipedia, ist ein vollkommen gefälschter Lebenslauf von Ilir Meta zufinden. Ilir Meta wird auch der Frankenstein der Albanischen Politik genannt.

Diese wegen ihrer Dummheit gefährlichen Dritt-klassigen Gestalten, des untersten Gliedes im Kommunistischen Apparat, auch wie Josefina Topalli, haben den Staat nun zerstört, wobei Bujar Nishani, mit vorsätzlichen Verkauf der Polizei Direktoren Stellen an “Klientel", Kriminelle, oder Tropoje und Kukes Ziegenhirten, eine Art Sonder Modell eines Terroristen ist. Als Mafiöser Partner der Berufs Kriminellen Ausl. NGO’s, Stiftungen und EU wie US Missionen, rund um den Justiz Aufbau, sprich Verkauf der Justiz an die Albanische Mafia hat es gereicht. Mangels Qualifiaktion, selbst im Enver Hoxha Reich bereits von jeder Beförderung ausgeschlossen, macht man im kriminellen Enterprise des Salih Berisha Karriere, wo nur die Dümmsten Karriere machten. Firmen gehen in die Insolvenz, wenn der Chef inkompetent ist und sich mit noch dümmeren Ja-Sagern umgibt. Das trifft für Salih Berisha und Bujar Nishani zu, was bei der Justiz mehr wie deutlich ist, wenn Gestalten wie Elvis Cefa, oder Edurad Halimi etwas zu Sagen haben.

Bujar Nishani, fuhr schon als Kind, als Einziger mit dem Fahrrad in die Schule, wo seine Mutter Lehrerin war. Fahrräder waren damals der Arbeiter Klasse vorbehalten und ein Luxus Gut auch im Raum Durres, wo die privilegierte Stellung der “Sigurime” Familien schon deutlich wird. Im Volke wird er als “Malok” betitelt mit schlechtesten Ruf im Raum Durres. Einmalig war dieses Fahrrad für einen Schüler, wo selbst Arbeiter dieses seltende Gut oft nicht hatten.

Obwohl Bujar Nishani (richtiger Familien Name: Mehmeti) die Polizei und Justiz mit Vorsatz zerstört hat, in seiner Klientel Politik für ein kriminelles Enterprise, wurde er auch noch Präsident, obwohl er keinerei Befähigung dazu hat, noch Kompetenz.

Unter Bujar Nishani, wurde das vollendte Modell eingeführt. Beweis Mittel verschwinden aus der Asservaten Kammer, wo in diesem heutigen Falle:
Ein von der Polizei beschlagnahmte Pistole als Mord Waffe, verschwand plötzlich wieder. Besonders beliebt: Handys verschwinden, weil man damit die Netzwerke der Clans verbinden kann.


Spurlos verschwunden aus der Asservaten Kammer, seitdem an Kriminelel Richter, Staatsanwalts, Notar und Justiz Posten verkauft wurden.

Gerichts Urteile mit Freilassung von Schwer Kriminellen, sind Standard in Albanien
Wie im Kosovo bewacht die Super Mafia auch die Justiz Gebäude:
Agron Gropa verurteilter Chef des Patos - Fiere Mafia Clans und der “Pelikan Security” Interpol gesucht und nun verhaftet

Staats Kredite für Nichts.
Investigations for soft loans of former officials 23/05/2014

The Prosecutors want to seize the practice for two former advisers of the Prime Minister Sali Berisha, Flamur Kuci, former adviser for the infrastructure, and Admir Drago, former adviser for the legal issues. They also have demanded the same materials for the former Chief of Cabinet of the Berisha government, Oerd Bylykbashi, the former Deputy Minister of Justice, Brikena Kasmi, the former Deputy Minister of Foreign Affairs, Edit Harxhi, and the former Deputy Minister of Social Affairs, Spiro Ksera.

Prominente Berisha Politikerin: Grida Duma aktiv in Geldwäsche und Betrugs Geschäften

Filed under: — Gjoka @ 7:19 am

Typische Geldwäsche Geschäfte, bereits aus der Ilir Meta Regierungs Zeit in 2001, wo heute Anzeige erstattet wurde.

Eine “Puppe” der Mafia, welche eine Baufirma leitete, ohne jede Voraussetzung für sowas, in einem reinen Geldwäsche und Betrugs Projekt.

Grida Duma, zahlte weder die Darlehen, unterschrieb Verträge, welche nie eingehalten wurden. Nun leitet Grida Duma, die Berisha DP Partei als Chef Koordinierer, und wird als Bürgermeister Kandidatin für Tirana gehandelt. Zu dumm und kriminell für Geschäfte, aber eine grosse Partei leiten!

Grida Duma
Als der Gerichts Vollzieher kam, um 140.000 € zubeschlagnahmen, sagte Grida Duma, das sie nur das Minimum von 8.000 Lek verdient, identisch die Firma ist in Konkurs, die Gelder sind weg auch bei dem Geschäftspartner Roland Rexho. Pfändungen auch bei der Stadt Tirana, blieben Erfolg los. Ein Club von Betrügern die Rathaus Spitze in Tirana, was bei Lulzim Basha - Isufi anfängt.

Betrugs Mafia Geschäfte um Grundstücke und Immobilien: Eine Spezialität der Berisha Gangster rund um Geldwäsche und Betrug. Mit dem Kollegen Lulzim Basha als Betrugs Experten gerne unterwegs, wie die Fotos zeigen.

Bei der Mafia Lady Majlinda Bregu, war die Dame Vize Ministerin der Idiotie und Betruges: Ministerium für Integrim, was in alter Tradition die Albaner Mafia erhält.

Besonders peinlich aber normal. Falsche Vermögens Angaben bei der Prominenz der Berisha Banditen. Hier seine Partei Koordinatorin: Grida Duma. Mehrfach Verkauf von Appartments in Tirana am gleichen Tage sogar usw.. mit ihrem Partner Roland Rexho. Woher die Frau diese Appartments hatte, schweigt man wie so oft. Auch in diesem Falle, wird die Staatsanwalt kein Verfahren einleiten, weil es kein Straftat Bestand ist. Betrug ist also durch die korrupte Staatsanwaltschaft Lebens Kultur der Justiz ebenso.

Wegen Diebstahl und Täuschung läuft nun ein Staatsanwalt Verfahren gegen Grida Duma. Grida Duma schloß Verträge ab, für ein kleines Grundstück, wobei der Hochhaus Bauherr, als Ausgleich 3 Appartments versprach. Der Appartment Bau der Albaner Mafia, wurde wie in anderen Fällen nicht legalisiert und so erhielt der Grundstücks Verkäufer nur 1 kleines Appartment. Woher Grida Duma, das Geld hatte, Hochhäuser in Tirana zubauen wäre auch interessant, den Motor der Geldwäsche sind die Politiker in Albanien. Unter Ilir Meta, begann die Baufirma ihre Tätigkeit, wo jeder Verbrecher durch Joschka Fischer direkt aufgebaut und unterstützt, seine Drogen Export Gewinne investieren musste.

Der Geschädigte machte nun wegen Betrug Anzeige und übergab die Notariellen Verträge der Staatsanwaltschaft.. Albanische Verträge sind vollkommen wertlos, die Albaner lachen selbst über alle Arten von Verträgen, weil die Justiz nicht funktioniert. Ein durchaus normales Grundstücks Geschäft mit Baufirmen, welche praktisch immer nur Appartments geben, oder Laden Geschäfte

Und wieder tauchen angebliche Grundstücke der PD Mafia auf, des Seferi Efendi, eine neue Identität des Sokol Kazazi, uralte Salih Berisha Mafia in Durres, welche schon den Waffen und Treistoff Schmuggel nach Jugoslawien organisierte.

Die Berisha sind von der Justiz geschützt und vollkommen Straffrei, inklusive Tonnen schwerer Drogen Bosse, als Langzeit Financier des Salih Berisha.

Der Generalstaatsanwalt Adriatic Llalla schützt diese Verbrecher Kartelle, was jeder schnell erkennt und in seinem Lebenslauf schon liegt.

Fatos Klosi, über den Kollaps der Justiz und einem Generalstaatsanwalt, als Schutzherr, krimineller Politik Clans

Paditet për mashtrim Grida Duma

 

Postuar më: 30 Prill, 2014 tek Aktualitet

1

Grida Duma, ish-zv/ministrja e Integrimit e qeverisë “Berisha”, e përfolur si favorite për nënkryetare e PD, është paditur për veprën penale të vjedhjes me anë të mashtrimit parashikuar nga neni 243/2 i K.Penal.

Padinë që është mbështetur te Neni 283 i Kodit të Procedurës Penale e ka bërë shtetasi Albert Pali, lindur më 10/03/1929 në Durrës, banues në Tiranë, rr. “Irfan Tomini”.

Grida Duma (Shqina), e datëlindjes 11/06/1977, pedagoge pranë Fakultetit të Shkencave Sociale, dega filozofi-sociologji me adresë: Sheshi “Nënë Tereza” Tiranë, Kutia Postare Nr. 183 është paditur së bashku me Roland Rexho, i biri i Odisesë, lindur me 1958, banues në rr. “Nikolla Tupe” Tiranë.

Unë Albert Pali kam qenë pronar i një trualli prej 281 m2 në Rr. “Edit Durhan”, pronë të cilën me anë të kontratës së

Grida Duma dhe Lulzim Basha

sipërmarjes dhe aneksit të kesaj kontrate, ja kam dhënë për ndërtim ndërtuesve Roland Rexho dhe Grida Duma të cilët ishin bashkëpronar të firmës ndërtuese “Kristian Costruction” sh.p.k. dhe në përfundim ata detyroheshin të kalonin në pronësinë time tre apartamente me nga dy dhoma dhe një kuzhinë me sipërfaqe totale 283 m2. Të lartpërmendurit më kanë dorëzuar vetëm një apartament me sipërfaqe rreth 90 metra katrorë dhe sipërfaqet e tjera të cilat duhet të ishin në pronësi time i kanë shitur tek persona të tjerë. Veprimet e kryera nga të lartpërmendurit plotësojnë elementët e veprës penale të vjedhjes me anë të mashtrimit parashikuar nga neni 243/2 të Kodit Penal. Për më shumë Roland Rexho dhe Grida Duma kanë mashtruar edhe persona të tjerë gjë që del qartë nga ekstrakti historik i regjistrit tregtar” – thotë padia e Palit.

Bashkëlidhur padisë gjenden edhe dokumentet provës të kallëzimit si kontrata e sipërmarrjes dhe aneksi, ekstrakti i QKR-së dhe aktet e pronësisë.

kon-faqe-fundit ekstrakti-fq-2 ekstrakti-fq-1 kon-faqe-mesi kon-faqe-e-pare

30 Prill 2014 - 13:00
Kallëzimi:Grida Duma më vodhi dy apartamente me mashtrim - See more at:
http://www.shqiptarja.com/

01 maj 2014

02 Maj 2014 - 13:35
Duma nuk paguante kredinë Përmbarimi i mbante rrogën - See more at: http://www.shqiptarja.com/home/

4/28/2014

Vorzeige Tourismus Staat der Idiotie: Tourismus auf Albanisch: Shengin

Filed under: — BuckZiesMutter @ 3:30 pm

Einmalig in der Welt ist die Hirnlosigkeit der Albanischen Bürgermeister, oft auch Minister. Nun wird Shengin zerstört, was vor 2 Jahren auch schon zuehen war, das man die Zerstörung von Durres (vor allem Golem), Sarande zum Vorbild hat und alle Erfahrungen und Fakten ignoriert, wenn Ziegenhirten Bürgermeister werden, wobei korrupte EU Leute, durch die Dezentralisierung Albanien zerstörten. Die EU Verantwortlichen sind so extrem dumm und kriminell (siehe auch Justiz), das eine Mini Stadt wie Shengin (Einwohner Zahl max. 1.000 Personen) , plötzlich eine komplette Verwaltung organisieren sollten, was sich nur Hirnlose Spinner ausdenken können, was man im Kosovo auch schon sah, wer dort als Experte auftritt und möglichst viel Unfug von sich gibt.

Wenn die Touristen Saison beginnt, fangen die Bauarbeiten an und Shengin ist ebenso praktisch fast Alles illegal gebaut, ohne jeden Plan, wo selbst in einer Stadt Bauverbot bis 100 Meter besteht und nichts darf gebaut werden über 4 Stockwerke. Abstände zu den Gebäuden ist Alles per Bau Gesetz vorgeschrieben, aber die Bau Gesetze sind nie in Kraft getreten, weil die Verantwortlichen so korrupt und dumm sind, das sie sowieso Alles schnell vergessen, nie kapieren (functionale Analphabeten) und die Richter und Staatsanwälte ebenso keine Gesetze kennen, wie die US Department of State Berichte festhalten.

Man kann diesen Idioten 100 mal erklären, das nicht in der Saison gebaut werden darf, noch Musik Lärm es geben darf, Hypiene Kontrollen funktionieren müssen und Abwässer nicht ins Meer laufen sollen! Alles ist sinnlos, man baut weiter ebenso auf Antiken Grund, zerstört die wertvollen Küsten Wälder und Vegetation und die Intelligenz wandert aus.

Shëngjini, sezoni turistik e gjen si kantier ndërtimi

Shëngjini, sezoni turistik e gjen si kantier ndërtimi
Ndonëse jemi në prag të sezonit turistik, bregdeti i Shëngjinit duket si një kantier ndërtimi. Edhe pse puna ka nisur që në fillim të muajit prill për kanalizimet e ujërave të zeza si dhe rruga e Kunes ende nuk ka përfunduar.
Përballë kësaj situate, operatorët turistikë në këtë zonë kanë reaguar ashpër, duke deklaruar se këto punime duhet të ishin kryer gjatë periudhës së dimrit dhe jo në fillim të sezonit turistik.
Ata shprehen se kjo po ndikon negativisht për ta, pasi numri i vizitorëve është mjaft i ulët pasi, kjo për faktin se pamja që të ofron Shëngjini nuk ajo çfarë ata kanë pritur.
Ndërkohë, moti i ngrohtë dhe me diell ka bërë që bregdeti i Shëngjinit të frekuentohet nga vizitorët që në muajin mars, por kjo e ka gjetur të papërgatitur pushtetin vendor, i cili nuk ka marrë asnjë masë për t’i paraprirë sezonit turistik.
Monday, April 28, 2014 - 13:19
Total votes: 0

tion-footer” class="section section-footer">

Shëngjini, sezoni turistik e gjen si kantier ndërtimi

Shëngjini, sezoni turistik e gjen si kantier ndërtimi
Ndonëse jemi në prag të sezonit turistik, bregdeti i Shëngjinit duket si një kantier ndërtimi. Edhe pse puna ka nisur që në fillim të muajit prill për kanalizimet e ujërave të zeza si dhe rruga e Kunes ende nuk ka përfunduar.
Përballë kësaj situate, operatorët turistikë në këtë zonë kanë reaguar ashpër, duke deklaruar se këto punime duhet të ishin kryer gjatë periudhës së dimrit dhe jo në fillim të sezonit turistik.
Ata shprehen se kjo po ndikon negativisht për ta, pasi numri i vizitorëve është mjaft i ulët pasi, kjo për faktin se pamja që të ofron Shëngjini nuk ajo çfarë ata kanë pritur.
Ndërkohë, moti i ngrohtë dhe me diell ka bërë që bregdeti i Shëngjinit të frekuentohet nga vizitorët që në muajin mars, por kjo e ka gjetur të papërgatitur pushtetin vendor, i cili nuk ka marrë asnjë masë për t’i paraprirë sezonit turistik.
Monday, April 28, 2014 - 13:19
Total votes: 0

tion-footer” class="section section-footer">

Shëngjini, sezoni turistik e gjen si kantier ndërtimi

Shëngjini, sezoni turistik e gjen si kantier ndërtimi
Ndonëse jemi në prag të sezonit turistik, bregdeti i Shëngjinit duket si një kantier ndërtimi. Edhe pse puna ka nisur që në fillim të muajit prill për kanalizimet e ujërave të zeza si dhe rruga e Kunes ende nuk ka përfunduar.
Përballë kësaj situate, operatorët turistikë në këtë zonë kanë reaguar ashpër, duke deklaruar se këto punime duhet të ishin kryer gjatë periudhës së dimrit dhe jo në fillim të sezonit turistik.
Ata shprehen se kjo po ndikon negativisht për ta, pasi numri i vizitorëve është mjaft i ulët pasi, kjo për faktin se pamja që të ofron Shëngjini nuk ajo çfarë ata kanë pritur.
Ndërkohë, moti i ngrohtë dhe me diell ka bërë që bregdeti i Shëngjinit të frekuentohet nga vizitorët që në muajin mars, por kjo e ka gjetur të papërgatitur pushtetin vendor, i cili nuk ka marrë asnjë masë për t’i paraprirë sezonit turistik.
Monday, April 28, 2014 - 13:19

- See more at: http://sot.com.al/aktualitet/sh%C3%ABngjini-sezoni-turistik-e-gjen-si-kantier-nd%C3%ABrtimi#sthash.PP2WSqXU.dpuf

- See more at: http://sot.com.al/aktualitet/sh%C3%ABngjini-sezoni-turistik-e-gjen-si-kantier-nd%C3%ABrtimi#sthash.PP2WSqXU.dpuf

Shëngjini, sezoni turistik e gjen si kantier ndërtimi

Shëngjini, sezoni turistik e gjen si kantier ndërtimi
Ndonëse jemi në prag të sezonit turistik, bregdeti i Shëngjinit duket si një kantier ndërtimi. Edhe pse puna ka nisur që në fillim të muajit prill për kanalizimet e ujërave të zeza si dhe rruga e Kunes ende nuk ka përfunduar.
Përballë kësaj situate, operatorët turistikë në këtë zonë kanë reaguar ashpër, duke deklaruar se këto punime duhet të ishin kryer gjatë periudhës së dimrit dhe jo në fillim të sezonit turistik.
Ata shprehen se kjo po ndikon negativisht për ta, pasi numri i vizitorëve është mjaft i ulët pasi, kjo për faktin se pamja që të ofron Shëngjini nuk ajo çfarë ata kanë pritur.
Ndërkohë, moti i ngrohtë dhe me diell ka bërë që bregdeti i Shëngjinit të frekuentohet nga vizitorët që në muajin mars, por kjo e ka gjetur të papërgatitur pushtetin vendor, i cili nuk ka marrë asnjë masë p

4/25/2014

Auf Mitarbeiter der Wasserwerke in Durres wurde erneut bei ” Sukth” geschossen

Filed under: — Sarah_HrNje @ 4:39 pm

Die Banditen Regierung des Salih Berisha hat Tausende von Gestalten auch als “Menschen ohne Kultur” bekannt umgesiedelt in den Bezirk Durres, um Wahlen zugewinnen, was die grösste Landraub Aktion und Vertreibung der Einheimischen ist, in Europa seit 70 Jahren, identisch im Kosovo. Versprochen werden imm Grundstücke, Wasser und Strom was nie gezahlt wird, auch nicht Kosovo Firmen, Hotels, Auto Werkstätten, oder Auto Wasch Anlagen. Hohe Kredite der Weltbank und Infrastruktur Kredite, finanzierten auch hier die Landes Zerstörung, illegales Bauen und Landraub, sowieso Schiessereien mit inzwischen 8.200 Toden, doppelt soviel Toden wie im Kommnuimus zu Tode kamen.

Alle Bauten und Anschlüße entlang der Autobahn sind illegal und nun wurden von Tankstellen, Auto Wasch Anlage Wasser Anschlüße gekappt. Einmalig die Zustände in Albanien.

Volle Verantwortung hat der Westen, für die Toden und das Albanische Chaos mit ihren kriminellen Privatisierungen und vor allem dem EU Programm: Dezentralisierung, was totaler Schwachsinn war und in einer Kathastrophe endete. Einziges Regierungs Programm der Deutschen überall, seit dem Berlinwasser Skandal: Korrumpierung der Regierung, Geld Unterschlagung und Betrugs und Fake Projekte der GTZ. spwie die Zerstörung der Gesellschaften und Staaten. Der Durres Bürgermeister Lefter Koka, warf in 2005, die GTZ geförderten Spinner von Berlinwasser raus, weil die Gestalten keine Ahnung hatten. Durres stoppt das Mafia Geschäft Deutscher Politiker mit Berlin Wasser . Einige Jahre später tauchten neue Ratten auf, mit den selben Hintermännern, als Consult und Berater für den Hafen, mit dem selben Desaster. Danach war der Hafen in den Roten Zahlen und in allen Bereichen im Negativ Bereich, vor allem im Finanz und Sicherheits Bereich.

Neue 62,5 Millionen € von der Weltbank: Der Durres Präfekt Roland Xhelili besichtigt die zerstörten Kanal Wasser Systeme bei Skhozet

Diesmal wurde Nachts auf Mitarbeiter der Durres Wasser Behörde geschossen in Sukth, einer u.a. von der Weltbank finanzierten Verbrecher Ansiedlung im Raume von SHIAK und dem Distrikt Durers. Der Extrem dumme Gangster des Sokol Olldashi und vorherige Direktor der Wasser Werke: Doklead Ademi, hat ein Chaos hinterlassen: Er kaufte Luxus Autos, aber machte Nichts, das 130 Millionen € Schulden bestanden durch Wasser Diebstahl und Nicht Bezahlung der Rechnungen und unternahme Nichts gegen die Klientel aus Nord Albanien, Kosovo und Albanische Gangster, welche Tankstellen betrieben, Auto Werkstätten, Auto Wasch Anlagen mit angezapften Leitungen und ebenso beim Strom. Es gibt Hotels, welche nach über 10 Jahren noch nie Strom und Wasser gezahlt haben. Doklead Ademi baute aber neue Wasserleitungen für illegale Bauten vor allem in der Rruga Taulantia und Currilla, für die eigenen Klientel.

Wasser Projekt fuer die Super Mafia in Raum Durres / Kavaje-Albanien u.a. mit Thyssen Rohren und Berlinwasser!

Die von Nord Albanischen Verbrecher Banden okkupierten Orte: Sukth, Xhafozoj, Shiak ist bekannt für Morde und Schiessereien auf fahrende Linien Busse. Praktisch Alles illegale Banditen Clans, welche ihre Raubzüge in die Ebene fortsetzten.

25 Prill 2014 - 10:01
Breshëri plumbash makinës së përgjegjësit të Ujësjellësit - See more at: http://www.shqiptarja.com/home/

5 Prill 2014 - 10:01

Breshëri plumbash makinës së përgjegjësit të Ujësjellësit

DURRES – Breshëri plumbash ndaj makinës së një përgjegjësi të Ujësjellësit të Durrësit.

Ngjarja është shënuar në orën 01:00 pas mesnate, ku makina tip land Rover e përgjegjësit të Ujësjellësit Durrës Bashkim Gjoni, u qëllua me 10 plumba.

Bashkim Gjoni sapo ka përfuaduar punën pranë pompave të ujësjellësit në Sukth është kthyer në banesën e tij rreth mesnatës, ndërsa në momentin që ka hyrë brenda në shtëpi, persona të paidentifikuar kanë hapur zjarr ndaj automjetit tip Land Rover në pronësi të Ujësjellësit.

Autorët janë larguar më makinë nga vendi i ngjarjes, ndërsa përgjegjësi i ujësjellësit ka njoftuar menjëherë uniformat blu.

Këta të fundit kanë mbërriur në vëndngjarje dhe kanë nisur hetimët për zbardhjen e saj, ndërsa paraprakisht dyshohet se ngjarja të ketë lidhje me detyrën e Bashkim Gjonit.

Redaksia Online
(Gre.M/Shqiptarja.com)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/bresh-ri-plumbash-makin-s-s–p-rgjegj-sit-t–uj-sjell-sit-211440.html#sthash.yBKlK6xQ.dpuf

 

Ujësjellësi në Durrës 17.7 miliard lekë të pambledhura, ish drejtori blinte makina luksi e kamera

Posted by Slideri, Top Lajmet Friday, April 25th, 2014 aksioni UKD(1)Nga Xhevahir Gradica / Zbulohen fakte të tjera të reja dhe skandaloze lidhur me bilancin tragjik dhe gropën e madhe në të cilën është fundosur shoqëria e ujësjellës-kanalizimeve në Durrës. Zyrtarisht është thënë se debia ka kapur shifrat e 17.7 miliard lekëve, shifër e cila ka ngritur një sërë pikëpyetjesh lidhur me mënyrën se si ka funksionuar kjo shoqëri në kohën që drejtohej nga Doklead Ademi………….

Ein Assistenz Kontroll Polizist Artan Telha geboren aus Puke (Tropoje, Kukes, Puke als Banditen Polizei bekannt) wurde verhaftet, der prominenten Kriminellen auch half, junge Frauen nach Italien in die Prostitution zubringen.

Partner der Langzeit kriminellen Bande des Adile Shabani und Bledi Shuapi, Hekuran Hoxha und Konsorten.

“>Durrës, SHKB arreston ndihmës kontrollorin e Policisë Kufitare

Durrës, 22 prill 2014 – Shërbimi i Kontrollit të Brendshëm ka arrestuar punonjësin e policisë Artan Telha, 42 vjeç, me detyrë Ndihmës Kontrollor në Pikën e Kalimit Kufitar Durrës. Prangosja e Artan Telhës dhe e shtetasit Klodian Novaku u bë në kuadër të operacionit “Ndalimi".

K/Inspektor Artan Telha, lindur në Pukë dhe banues në Durrës, është arrestuar me akuzën e “Korrupsionit pasiv nga persona që ushtrojnë funksione publike".

Mësohet se efektivi i policisë ka ndihmuar shtetasin Klodjan Novaku, të kalojë nga Shqipëria për në Itali, bashkë me shtetasen Adile Shabani, kundrejt shpërblimit në të holla. Novaku po e trafikonte vajzën e re drejt Italisë me qëllim që ta përdorte si prostitutë në vendin fqinjë.

Ministria e Punëve të Brendshme njofton se “Në datë 22.04.2014, ora 05:00, nga strukturat e sektorit të SHKB-së Elbasan, në bashkëpunim me Sektorin e Luftës Kundër Krimit të Organizuar në DPQ Elbasan, është arrestuar në flagrancë punonjësi i policisë, me detyrë Ndihmës Kontrollor në Pikën e Kalimit Kufitar Durrës, K/Inspektor Artan Telha, 42 vjeç, lindur në fshatin Iballë të rrethit Pukë dhe banues në Durrës. Arrestimi i tij në flagrancë është bërë për kryerjen e elementëve të veprës penale të “korrupsionit pasiv nga persona që ushtrojnë funksione publike", parashikuar nga neni 259 i KP, pasi më datë 21.04.2014 ka ndihmuar shtetasin Klodjan Novaku, të kalojë nga Shqipëria për në Itali, së bashku me shtetasin A.Sh., kundrejt shpërblimit në të holla.”

- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/durr%C3%ABs-shkb-arreston-ndihm%C3%ABs-kontrollorin-e-policis%C3%AB-kufitare#sthash.SQgyyIRc.dpuf

Shabani, hekuran Hoxha,
In 2008, wurde schon Shabani verhaftet, wie Hekuran Hoxha, aber mit Bestechung, wurde keine Anklage erhoben, und die Italiener geben der Mafia Justiz auch nicht alle Fakten. Also wurde diese Bande nun in Italien gründlichst verurteilt, weil die Fakten sowieso klar waren. Tief fährt die Sache in den Visa Skandal der Deutschen Botschaft damals bis 2005, was fast alle Diplomaten versuchten Non-Stop zuvertuschen. Offiziell wurden 450 kg Heroin mit Deutschen Visas geschmuggelt, aber wir sprachen schon in 2005 von einer Tonne, was ebenso über die Gerichts Fakten übertroffen wurde. Und trotzdem ist kein ganz Grosser dabei, wie Gjoka, Fatos Nano, Ilir Meta, das Durres Mafia Rathaus mit ihren Geldwasch Baufirmen u.a. Pespa, Skela Syla.

Shuaipi Mafia Durres drugs bari
Illegaler Terroristen Bau der Gangster Familie Shuaipi, mit Hilfe der kriminellen Polizei- Justiz und Polizei Banden von der Taliban Stadt Durres. Noch dümmer kann man nicht sein, in einem Strategischen Grundstück, seine primitive Banditen Vorstellung abzugeben.

Die Banditen, die sich dort angesiedelt haben, verteidigen ihre Ämter, Posten, illegale Bauten wo Wasser und Strom nur gestohlen wird.

Überall vor allem in den Krankenhäusern sitzen noch Tausende von Gestalten, mit gefälschten Diplomen, was das Krankenhaus Wesen, das Gesundheits System zerstörte.

175 fake diplome DP LSI : Eduart Halimi, Igli Carës, Eduart Ndreu, Sokol Olldashi Gruppe

Diplomat e fituara në disa universitete private mbajnë të bllokuar reformën në spitalin e Durrësit

Posted by Slideri, Top Lajmet Wednesday, April 23rd, 2014

spitali-i-durresit2Xhevahir Gradica / Drejtoria spitalore e Durrësit është në prag të verefikimit të të gjitha diplomave të mjekëve dhe infermiereve të arkivuara në departamentin e burimeve njerëzore. Shkak për këtë është bërë gjendja pa rrugëdalje lidhur me presionin gjithnjë e në rritje për të nxitur reformën edhe në këtë institucion të rëndësishëm. Burimet thonë se shumë shpejt drejtoria dhe bordi spitalit rajonal në Durrës do të vendosin për të ndërmarrë reformën e penguar deri më tani për një sërë arsyesh. Paraprakisht mendohet se 175 punonjës janë të përfshirë në listë, listë që do të kalojë fillimisht në dorën e një ekipi të kryesuar nga drejtoresha Ardiola Frashëri. Pjesë të kësaj liste janë jo vetëm punonjës të thjeshtë, por edhe përgjegjës të reparteve dhe shërbimeve brenda kësaj qendre spitalore universitare. Shumë drejtori rajonale në Durrës, duke përfshirë portin, arsimin, spitalin janë vënë përballë pamundësisë për të ndërmarrë reformën e duhur. Pengesë kryesore janë bërë disa eksponentë të cilët janë pjesa më e përfolur për abuzime dhe qëndrime jokorrekte, por që kanë mbijetuar deri më tani duke vënë në lëvizje të gjithë gurët që kanë pasur mundësi. Burimet njerëzore në këtë spital janë trajtuar në mënyrë të njëanshme dhe preferencë parësore ka qenë qëndrimi politik, qëndrim që ka pasur ndikim të fortë nga portieri deri tek bërthama drejtuese e shërbimit siptalor. Në spital flitet se kanë depërtuar jo vetëm militantë politik, por edhe punonjës që kanë probleme serioze me dokumentin shkollor. Gjatë mandatit të dytë të qeverisjes nga PD dhe aleatja e saj LSI në spital janë punësuar një kategori jo e vogël punonjësish të cilët kanë mundur të përfitojnë një diplomë në shkolla private apo edhe kualifikime pranë këtyre shkollave. Edhe pse në pritmëri janë dhjetra infermierë e mjek, mes tyre me përvojë disavjeçare, janë sistemuar të tjerëme të tilla dokumente. Gjithnjë sipas atyre që thuhen brenda bluzave të bardha, kanë veshur bluzën e bardhë edhe të padiplumuar. Motivet kanë qenë të shumta dhe të ndryshme, por ka rënë në sy dhe ka lënë shijen jo të mirë ndërhyrja dhe diktati i politikës. PD në Durrës është ndarë në disa grupime, klanet e të cilëve kanë qenë në konflikt për shkak të interesave jo të ligjshme që mbronin. Kështu grupi Eduart Halimit, Igli Carës, Eduart Ndreut, grup që kokën e kishte në Tiranë, ka qenë më i fortë sesa ai i Genc Jukës, Ferdinand Xhaferajt apo Armand Telitit dhe të tjerëve, ndërsa në mes tyre kanë depërtuar në spital dhe në arsim edhe klanet dhe lidhjet jopolitike të disa eksponentëve në LSI. Shërbimi spitalor në tetë vitet e fundit është ndëshkuar rëndë pasi ky lloj shërbimi është bërë objekt i eksperimenteve pas të cilave kanë qëndruara në mënyrë të hapur e të kamufluar interesat e grupazheve dhe të klaneve. Fakti se Ministria e Shëndetësisë gjatë tetë viteve ka rënë në dorë të PD, të Partisë Demokristiane, të Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe herë tek Partia Republikane e kështu me rradhë e ka çorganizuar tërësisht sistemin e të funksionuarit të të gjitha strukturave shëndetësore nga kupola deri në bazë. Palët kanë tentuar që nën çadrën e “reformës” të sistemojnë njerëz të fisit, të politikës, të bizneseve të përbashkëta, të lidhjeve të dyshimta e të tjera. Ekonomistë, fiancierë, juristë, agronomë, ushtarakë, mësues dhe të çdo lloj specialiteti tjetër gjen në spital, krahas mjekëve dhe infermierëve. Sipas konfimrimeve nga brenda spitalit mësohet se gjatë viteve të fundit nuk mbeti infermierë e infermiere pa përfituar diplomë duke paguar shuma të mëdha në universitetet private si mundësi e vetme për të futur në xhep diplomën. Kështu aktualisht mësohet se të gjithë brenda rrethimit të spitalit, duke lënë mënjanë një pjesë të administratës dhe fare pak prapavijën, kanë marrë diplomë të mjekut, të juristit dhe të infermierisë së lartë. Disa kohë më parë një nga ministratat, partia e të cilit ishte në aleancë me Berishën deklaroi publikisht se do të kërkonin shkollimin natën të infermierëve, por këta të fundit e kryen shkollën sa hap e mbyll sytë duke siguruar diplomën nga privati. Më shumë se 400-500 infermierë dhe infermiere janë dyndur në harkun kohor të dy-tre muajve, pas deklarimit të mësipërm, drejt universitetit privat për të bërë të tyren një diplomë. Është kjo kategori e cila aktualisht mban të bllokuar reformën në qendrën siptalore universitare të Durrësit. Drejtoresha Ardiola Frashëri nuk ka ende ndonjë reagim konkret, ndërkohë që vazhdon të mbetet në pozitat e një drejtuese e cila kërkon kohë për të mësuar shumë nga mënyra se si ka funksionuar rrjeti në këtëlloj shërbimi. Edhe pse është ende herët për të mësuar për fatin e të përfshirve në listë dhe të atyre të futur në rrethin e kuq, thuhet se diçka pritet të lëvizë shumë shpejt. Nuk dihet nëse do të jenë 175 punonjës që do të përfshihen në reformë, apo pjesë e tyre. Mpleksja e interesave të shumëllojshme dhe nga më të diskutueshmet e bëjnë shumë të vështirë, deri të pamundur realizimin enjë reforme të drejtë. Sipas burimeve nga persona që e njohin nga afër drejtoreshën Frashëri, numri një i drejtorisë spitalore rajonale në Durrës ka mbështetjen e plotë jo vetëm nga baza, por edhe nga vet krey qeverisë. Megjithatë vazdhon të qëndrojnë në pozitat e vëzhgueses pa mundur të hedhë hapin në ndërmarrjen e reformës.

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=8846

50 illegale Wasser Leitungen wurden bei der selbstständigen Gemeinde Rrashbulli, gekappt, welche von extrem dummen Verrrückten regiert wird.

Durrës, Ujësjellësi u vë “gërshërët” 50 lidhjeve të paligjshme

Durrës, 14 maj 2014 - Dega teknike në bashkëpunim me inspektoriatin e Ujësjellësit të Durrësit kanë zhvilluar paraditen e sotme aksionin për prerjen e 50 lidhjeve të paligjshme, të cilat ishin lidhur në tubacionin e vjetër që kalon në zonën e Rrashbullit.

Lidhjet ishin bërë në tubacionin 400 mm, duke shkaktuar një humbje të konsiderueshme të ujit të pijshëm. Pas evidentimit të këtyre lidhjeve, dega teknike së bashku me inspektoriatin i kanë prerë të gjitha.
Rrashbulli

Kryetari i degës teknike, Lorenc Facja, tha se në zonën që njihet si Mulliri i Bullgarit janë evidentuar 50 lidhje të paligjshme, të cilat janë ndërprerë sot dhe kështu do të vazhdohet edhe me lidhje të tjera, që do të evidentohen në të ardhmen.

Facja iu ka bërë thirrje të gjithë qytetarëve që nuk kanë bërë kontratë me ujësjellësin, që të paraqiten pranë ndërmarrjes për të bërë kontrata, pasi të gjitha këto lidhje do të ndërpriten.

Prej më shumë se një muaji, Ujësjellësi i Durrësit ka zhvilluar disa aksione të tilla për ndërprerjen e lidhjeve të paligjshme që janë bërë në rrjetin e ujit të pijshëm. Pas aksioneve në Shkozet, autostradë dhe zonën e plazhit, aksioni do të vijojë në zonën e shëtitores Taulantia, në lagjen nr 1 të qytetit bregdetar.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com

4/23/2014

Die Hohe Staatskontrolle erstattet Strafanzeige, gegen den Mafia Richter Gjin Gjoni und seine Ehefrau Elona Causi

Filed under: — Insider @ 8:35 pm

Vettern Wirtschaft einer Verbrecher Familie und EU und US finanziert: Sogar der höchste Verwaltungs Direktor des HCJ (Përgjithshëm i KLD-): Pjerin Prendi ist in Wirklichkeit ein Bruder von Gjin Gjoni, womit die Mafia die Justiz beherrscht mit Bujar Nishani und Elvis Cefa. Eine Dreistigkeit an Nepotismus, welcher einmalig ist. Warum die EU hierüber schweigt und die Verbrecher Kartelle weiter finanzierten vor Jahren, wirft viele Fragen auf. Hohe prominente Richter bzw. deren Ehefrauen (siehe auch die Ehefrau von dem Ex-General Staatsanwalt Sollaku) betrogen aktiv Deutsche, Griechen ein Standard auch bei Firmen Verkäufen, ohne Vollmachten. Solche Leute, sind wie ein Magnet auf Ausländer, weil man jede Lüge von vollkommen inkompetenden primitiv Ganoven glaubt und ein grosses Geschäft wittert, wie der Deutsche Professor mit der Organ Klinik “Medicus” im Kosovo.

Wenn EU - US Politik unter dem Motto “Unabhängige” Justiz, dieses Monstrum krimineller Clans geschaffen hat, was auch die Albaner verstanden haben.
wie ein bekannter Journalist schreibt.
Unabhängige Justiz auf Albanisch: “wir machen was wir wollen” dazu brauchen wir keine Gesetze.

Fortsetzung über die Richter und Justiz Mafia: mit der desaströsen Bankrott Veranstaltung der Internationalen Justiz Bringer.. Die US Botschafter und das US Department of State, fordern schon länger die Verhaftung etlicher Richter, welche durch Bujar Nishani geschützt werden. Deutschland hat mehrere extreme Negativ Erfahrung mit diesem Richter, der den Super Drogen Boss Abdulselam Turgut sogar frei liess. Der Vorsitzende Richter des Berufungs Gerichtes Alaudin Malaj, hat schwerste Vorwürfe gegen Gjin Gjoni erhoben, in einem Brief an den Präsidenden und den wichtigsten Botschaften in Tirana.

18/04/2014 - 07:29

Task Force Staatsanwaltschaft: Die gekauften und falschen Gerichts Urteile ruinieren Albanien

Die hohe Staatskontrolle (hier mit den Original Verwürfen in der Klage Schrift) für das Vermögen der Richter, Politiker, bringen den berüchtigen Richter Gjin Gjoni und seine Ehefrau Elona Causi (Inhaber des Duty Free Shops im Flugplatz, was erneut ein Juristicher Skandal ist, rund um Werner Mehlber) zur Anklage (100-seitige Anklage) wegen 18 schweren Fällen von: Urkunden Fälschungen, Betruges, Falsch Aussagen, Geldwäsche und unerklärlicher Vermögen und von 2 Millionen € Bargeld, was man angeblich zu Hause hat. Falsche Firmen Angaben, über Beteiligungen, wenn man 100 % in Wirklichkeit besitzt, Firmen Betrug in mehreren Fällen, rund um Verkäufe und Immobilien.

http://www.top-channel.tv/foto/lajme/gjin-gjoni-kld.jpg

Gjin Gjoni: im Kabinett von Salih Berisha, als Justiz Adviser, höchste Richter Positionen und sogar Diplomaten Pass. Erpressung mit dem Duty Free Shop, weil man die Verträge mit dem Flugplatz Betreiber nicht einhalten will und wollte. Unter Präsident Alfred Mosiu, der eine eigene Ermittlungs Truppe hatte, rund um korrupte Richter und Justiz Leute, wurde jede Beförderung des Richters Gjion Gjoni abgelehnt, er kam auf die Schwarze Liste, der korrupten Richter in 2003.

Eine 700.000 € Villa mit 1.029 qm Wohnfläche, Luxus Jeeps, wo er schon ein Kind zu Tode fuhr.

Im Luxus Vorstadt Ort: Fark steht die Luxus Villa des Gjin Gjoni und seiner Ehefrau Elona Caushi

Viele Jahre war der heutige General Staasanwalt Adriatic Llalla der Chef, der High Inspectorate for the Declaration Audit of Assets and Conflict of Interest, HIDAACI, www.klsh.org.al und schützte die Verbrecher Kartelle des Salih Berisha und machte Nichts. Heute identisch als General Staatsanwalt, wo er nur als Schutzherr der Verbrecher Kartelle auftritt, obwohl Albanien eine Geldwäsche Wirtschaft des Verbrechens hat, mit Hilfe der ausl. Finanz Instrumente und Lobbyisten wie Politiker. Hunderte von Fällen, welche zur Anklage gebracht werden müssen, werden zu den Akten gelegt und geschlossen, darunter Gross Drogen Schmuggler und deren Richter wie Gjin Gjoni, der jede Ermittlung, Verurteilung verhindert. Notare, welche Grundstücks Verkäufe von Verstorbenen beglaubigen, bleiben Straffrei im Berisha, Lulzim Basha Betrugs Geschäft. Beispiel: Prominente Festnahmen, im Karusell VAT Steuer Betrug: Notarin Laura Pustina des Top Drogen Clans festgenommen

Vor über 6 Monaten berichteten wir bereits, über die Kontrolle dieser Super Mafia Richter, wie Gjin Gjoni, der im übrigen vor 20 Jahren schon Deutsche Visas erhielt und in Deutschland herumtobte:

10/23/2013

Die Mafia kontrolliert das High Council of Justice (HCJ) in Albanien, u.a. mit dem “Richter": Gjin Gjoni

Experte: über die Albanische Justiz, die keine Gesetze kennt: They’ll only bribe someone else

8/12/2013

Fehl Besetzung Adriatik Llalla, der Generalstaatsanwalt der schläft und Nichts macht

Der Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla, arbeitet nur als Schutzherr der Verbrecher Kartelle

logo_v_1_en

SAI

The State Supreme Audit Institution is the highest Institution of economic and financial control of the Republic of Albania.

In exercising its competencies it is subordinated only to the Constitution and Law.

20111227103312_bleskaj

BUJAR LESKAJ
Doktor i Shkencave Ekonomike

1994-1997 Kryetar i degës së doganës, Vlorë

http://www.klsh.org.al/

Kriminelle Klientel Wirtschaft der Inkompetenz mit Frau Zana Xhuka und dem HIDAA - High Inspectorate of Declaration

Die Richter Mafia verteidigt die Kaste und sabotiert das 8 Millionen € USAID Projekt auf Transparenz

Bujar Farudin Leskaj

23 Apr 14
Albania Fines Officials For Concealing Assets

The High Inspectorate for the Declaration Audit of Assets and Conflict of Interest, HIDAACI, on Tuesday fined an MP and a deputy minister for failing to declare their private interests.

Besar Likmeta
BIRN
Tirana

The agency said it had slapped a fine of 50,000 lek on Deputy Defence Minister Drtian Hila and Socialist Party MP Rakip Suli for failing to file their declarations of private interests, within 30 days of their appointments as required by law.

HIDAACI also announced that, contrary to previous practice, it will make the names of other officials who are penalized public………http://www.balkaninsight.com/en/article/albanian-officials-fined-over-private-interests

Mr. Bujar Leskaj
Chairman of the State Supreme Audit
State Supreme Audit | Kontrolli i Larte i Shtetit
Bulevardi “Deshmoret e Kombit” Nr. 3
AL Tirana

WWW: www.klsh.org.al

 

Dreieinigkeit der dümmsten Justiz Mafia Europas: Eduard Halimi, Bujar Nishani, Gjin Gjoni

Inspektorati i Lartë i Deklarimit të Pasurive njoftoi sot se ka bërë kallëzim penal ndaj gjyqtarit të Gjykatës së Apelit dhe anëtarit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë Gjin Gjoni pas verifikimit të shkeljeve të shumta lidhur me pasuritë qindra mijëra eurosh të tij dhe bashkëshortes. Por Gjoni i hodhi poshtë akuzat e ngritura ndaj tij. Ai e konsideroi absurde të gjithë këtë situatë dhe faktin se ai nuk është thirrur për asnjë lloj shpjegimi nga Inspektorati, por e ka marrë vesh denoncimin ndaj tij vetëm nga mediat. Ai thotë se pasuritë i takojnë bashkëshortes së tij dhe janë krijuar para se ata të martoheshin. Sipas gjykatësit

 

 

 


>23 Prill 2014

NJOFTIM PËR SHTYP

ILDKPKI: Kallëzim penal ndaj subjektit deklarues Gjin Gjoni

 

Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave, bazuar në ligjin nr.9049, datë 10.04.2003,“Për deklarimin dhe kontrollin e pasurive, të detyrimeve financiare të të zgjedhurve dhe të disa nëpunësve publikë”, i ndryshuar, përfundoi kontrollin e plotë të deklaratave të interesave private të subjektit Gjin Gjon Gjoni, me funksion gjyqtar në Gjykatën e Apelit Tiranë dhe anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Në përfundim të verifikimeve të kryera, mbi deklaratat e interesave private të subjektit Gjin Gjoni dhe bashkëshortes së tij Elona Çaushi, dhe të dhënave të siguruara gjatë proçesit të kontrollit të plotë, u konstatuan problemet si më poshtë vijon:

1. Falsifikim i kontratës Nr.384 rep, Nr.139 kol, të dt.20.03.2007, për shitjen e 70% të kuotave të aksioneve të kapitalit të shoqërisë “ADFD” sh.p.k, të hartuar me dy vlera të ndryshme, 70.000 lekë dhe 300.000 Euro, deklarim i rremë dhe mungesë burimesh financiare për shumat e mësipërme.

2. Deklarim i rremë në lidhje me burimin e krijimit të aseteve të deklaruara për shumën 300.000 Euro, paraqitja e dokumentave të falsifikuara dhe burim jo i ligjshëm.

3. Falsifikim i kontratave të huasë të dt.17.09.2007 në shumën 160.000 Euro, me afat 5 vjet, interes 5% (kthimi deri në Prill 2012) dhe të dt.22.04.2008 në shumën 138.888 Euro, me afat 5 vjet, interes 5% (kthimi deri në Prill 2013).

4. Deklarim i rremë dhe burim financiar jo i ligjshëm për kontratat e huasë dhënë shtetasit Werner Mehlber në shumën totale 298.888 Euro (160.000 Euro + 138.888 Euro).

5. Falsifikim të deklaratave No.2604 Reg. dhe No.2605 Reg. të datës 21.05.2010 për kthimin e shumës së huasë prej 60.000 Euro + 24.012 Euro interesa dhe 30.000 Euro + 13.896 Euro interesa nga shtetasi Werner Mehlber, pra gjithsej 127.908 Euro, pasi nga sistemi TIMS i Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit, nuk rezulton që ky shtetas të ketë qenë në territorin e Republikës së Shqipërisë në këto data.

6. Deklarim i rremë dhe burim financiar jo i ligjshëm për deklaratat për kthimin e huasë nga shtetasi Werner Mehlber në shumën totale 90.000 Euro principal (60.000 Euro + 30.000 Euro), dhe 37.908 Euro interesa (24.012 Euro + 13.896 Euro), gjithsej 127.908 Euro.

7. Deklarim i rremë në lidhje me kontratën e sipërmarrjes Nr.1416 Rep, Nr.167 Kol, dt.24.04.2012 të vilës rezidenciale në Farkë, tip “Champagne”, në shumën 700.000 Euro.

8. Fshehje në vitin 2010 e aktivitetit si person fizik “Bar” me NIPT L01616024T, i bashkëshortes.

9. Fshehje në vitin 2012 e aktivitetit të shoqërisë “ALBCOS – Albanian Cosmetics” me NIPT L21309006C, ku shtetasja Elona Shpëtim Çaushi figuron të jetë administratore dhe ortake zotëruese e 100% të kuotave të kapitalit.

10. Fshehje në vitin 2012 e aktivitetit të shoqërisë “Prestige Group” me NIPT L21309007K, ku shtetasja Elona Shpëtim Çaushi figuron të jetë ortake zotëruese e 100% të kuotave.

11. Fshehje në vitin 2010 i aktivitetit të shoqërisë “Terra Toscana Alimantari” me NIPT L02214025H, ku subjekti dhe bashkëshortja Elona Çaushi janë ortakë me nga 50% të kuotave të kapitalit.

12. Deklarim i rremë dhe burim jo i ligjshëm i shumës prej 14.000 Euro të përfituara nga shitja e automjetit të deklaruar në pronësi të vëllait.

13. Falsifikim dokumentash dhe deklarim i rremë në lidhje me burimin e blerjes me kredi të automjetit tip Benz me vlerë 62.000 Euro në vitin 2010, pasi rezulton se në dt.20.04.2010 nga ana e subjektit i është likuiduar shoqërisë “Auto Star Albania” vlera totale e automjetit, ndërsa kontrata e kredisë me Landeslease sha. është lidhur në dt.23.04.2010, pra tre ditë më vonë.

14. Burim financiar jo i ligjshëm, i dyshimtë dhe pa dokumentacion ligjor justifikues për kontratat e blerjes të apartamentit në Tiranë me vlerë gjithsej 53.200.000 lekë, viti 2011.

15. Burim financiar jo i ligjshëm, i dyshimtë dhe pa dokumentacion ligjor justifikues për kontratat e sipërmarjes për apartamentet në Tiranë me vlerë gjithsej 176.080 Euro, viti 2008, të cilat më pas janë zgjidhur si kontrata dhe shuma 140.000 Euro është deklaruar si burim krijimi asetesh.

16. Burim financiar jo i ligjshëm, i dyshimtë dhe pa dokumentacion justifikues ligjor për apartamentin me vlerë 180.000 usd, viti 2010, i cili më pas deklarohet i shitur dhe shuma e mësipërme deklaruar si burim krijimi asetesh.

17. Burim financiar i dyshimtë për shpenzimet e padeklaruara për 109 dhe 127 hyrje–daljet nga territori i Republikës së Shqipërisë, përkatësisht i subjektit Gjin Gjoni dhe bashkëshortes së tij, shpenzime të cilat nga të dhënat paraprake dyshohet të jenë rreth 250.000 Euro.

18. Burim financiar i dyshimtë për të gjitha pasuritë e deklaruara në deklaratat e interesave private të subjektit Gjin Gjoni dhe bashkëshortes së tij Elona Çaushi.

Për arsyet e sipërpërmendura, bazuar në nenin 281 të K.Pr.Penale, ILDKPKI ka paraqitur kallëzim penal në Prokurorinë e Përgjithshme, duke kërkuar fillimin e proçedimit penal ndaj subjektit Gjin Gjoni, me funksion gjyqtar, anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, bashkëshortes së tij Elona Çaushi, noteres Margena Çela, noteres Gentiana Shkodra për veprat penale të fshehjes dhe deklarimit të rremë të pasurisë në bashkëpunim, falsifikimit të dokumentave në bashkëpunim, pastrimit të produkteve të veprës penale në bashkëpunim, dhe korrupsionit parashikuar nga nenet 257/a e 25, neni 186 e 25, neni 287 e 25, neni 319/ç të Kodit Penal.

Përsa më sipër, bazuar në nenin 15 gërma “b”, neni 17 gërma “ç” të ligjit nr.9049, datë 10.04.2003 “Për Deklarimin dhe Kontrollin e Pasurive, të Detyrimeve Financiare të të Zgjedhurve dhe të disa Nëpunësve Publikë”, i ndryshuar, ILDKPKI do të njoftojë menjëherë Presidentin e Republikës, Kryetarin e Kuvendit, Këshillin e Lartë të Drejtësisë, Ministrin e Drejtësisë, Drejtorinë e Përgjithshme të Parandalimit të Pastrimit të Parave, Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve për shkeljet e konstatuara.

Inspektori I Përgjithshëm ka urdhëruar nisjen e hetimit të brendshëm administrative për të nxjerrë shkaqet dhe përgjegjësitë që kanë bërë të mundur, që një çështje e tillë me prova të qarta të ardhura nga institucionet shtetërore, të mos ndjekë rrugën ligjore, por të mbyllet si e rregullt, pa probleme dhe në përputhje me ligjin.

 

_________________________________________

ZYRA PËR MARRËDHËNIET ME SHTYPIN

http://www.hidaa.gov.al/23-prill-2014/

Politics 97 million Euro abuse. Leskaj: Officials are not sentenced. Llalla: We will investigate every case. Nishani: HCJ monitoring judgesPublished: January 30,2013 - 15:28

Wer zusammen gehört sieht man in diesem neuen Video über die HCJ Sitzungen: Gjin Gjoni gibt nur die Hand: Eduard Halimi, Bujar Nishani und X. Zaganjori und damit ist Alles gesagt, aber Nichts Neues, wer die übelste Justiz Mafia Europas repräsentiert.

23 Prill 2014 - 15:17
Fshehu rreth 2 mln euro pasuri Paditet gjyqtari Gjin Gjoni - See more at: http://www.shqiptarja.com

Die Luxus Villen Anlage, mit See und Park des Gjin Gjoni in Farke

Vila 700 mijë euroshe e Gjin Gjoni, ja fotot
23/04/14
eleviozioni A1 Report ka siguruars pamjet e vilës model “Champagne” në pronësi të anëtarit të KLD-së Gjin Gjonit. Vila, e cila ndodhet në zonën e Farkës mendohet se kap vlerën e 700 mijë Eurove. Pas denoncimit të ILDKPKI-së kamera e A1 Report ka shkuar në rezidencën ku ndodhet dhe vila e Gjin Gjonit. Identifikimi i vilës u bë i mundur nga banorë të zonës, të cilët saktësuan se fotoja që po shikoni në foto, i përket anëtarit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë, Gjin Gjoni.

- See more at: http://www.shqiptarja.com/fotogaleri/index.php?id=12352&imgid=4#ad-image-4

Ein Richter mit Non-Stop Negativ Schlagzeilen, der auch noch befördert wurde vom Gangster Syndikat des Bujar Nishani, Elvis Cefa, Eduard Halimi als Lakai des Salih Berisha.

Gjin Gjoni Tirana judge mafia
Schlagzeile auf Schlagzeile

Auf den Bürgermeister von Farke: Fatbardh Plaku, wurde ein Panzer Raketen Anschlag vor kurzem verübt, wo auch Gjin Gjoni seine Luxus Villa hat. Der unerklärliche Reichtum, eine Legende der Albaner Politiker und Adminstrativen wie Richter.

Diese Gestalten schrecken auch vor Mord nicht zurück:
Ferdinand Poni Ex-Innenminister bei Berisha, verstarb dem plötzlichen Herztod , Sokol Olldashi identisch, denn die Kopf Verletzungen lasse sich nicht erklären mit dem Unfall und echte Insider, welche einmal Polizei Chefs waren erzählen das auch, das Olldashi zu Tode verunfallt wurde, obwohl er schon tod war. Arzt Gutachten werden nach Wunsch ausgestellt. Als Patrone der Justiz, im Tonnen schweren Heroin Handel und Vertrieb auch für die Kurdischen Drogen Kartelle über Albanien, im Auftrage der Berisha, Ilir Meta, Fatos Nano Verbrecher Kartelle aus Shiak und Umgebung, was Gjin Gjoni ein wichtiger Mann, denn es geht um Milliarden.

Das von den Justiz Missionen geschaffene Gerichts Vollzieher System funktioniert so. Beschlagnahmte Bankkonten, Vermögen usw.. verschwinden spurlos, wobei es besonders dreist ist, wenn Gelder von Bankkonten mit Hilfe der Gerichtsvollzieher verschwinden. Beschlagnahmte Gelder verschwinden in den Taschen der Gerichts Vollzieher Mafia, wo Viele im Ausland vorbestraft sind und man auch diese Posten im Mafia Justiz Ministerium erkaufte.

Justiz Mafia albania

Si u bënë miliarderë për tre muaj 15 zyrtarë të Ministrisë së Drejtësisë

Weitere 2 Geschäfts Kontrakte wurden nun veröffentlicht rund um das Richter Ehepaar, was auf Raubzug war, jeden zubetrügen. Es geht eigentlich immer um Betrug, Geldwäsche und wie man Bestechungsgelder wäscht. Vor allem rund um Firmen und Baufirmen vor allem und Phantom Projekten.

FAKSIMILET: Dy nga kontratat që ka fshehur gjykatësi Gjoni
Eugen Vasili Postuar më: 26 Prill,

 

 

Gebr. Heinemann Albanien Holding GmbH

Claus Helmut Otto Heinemann, Gebr. Heinemann Albanien Holding GmbH
Koreastraße 3 - 20457 Hamburg

Werner Mehlber, Manager: Jens Georg Degner

http://gazetadita.al/wp-content/uploads/2014/04/faximile-1.jpg

Të dhënat që vërtetojnë se Gjin Gjoni deri në muajin shkurt 2014 ishte 50% aksionar në kompaninë 'BIO GOURMET
Deklarata e gruas së Gjin Gjonit, zbulohet kontrata e shitjes së 70% të aksioneve

25 Prill 2014 | : Aktualitet,Kryesoret | Autor:

Dokumentet

“Vlera ishte 70 mijë lekë dhe jo 300 mijë euro”

Gjini gjoni

Gjini gjoni

E njëjta kontratë është paraqitur edhe në gjykatë. Dyshohet se në kontratë u ndryshua çmimi i shitjes

Një nga abuzimet e konstatuara nga ILDKPKI-ja për deklaratat e gjyqtarit Gjin Gjoni dhe bashkëshortes së tij, Elona Çaushi, është falsifikimi i një kontrate për shitjen e aksioneve nga një kompani private. Bëhet fjalë për kontratën noteriale të shitjes së 70 për qind të aksioneve nga bashkëshortja e gjyqtarit Gjin Gjoni, Elona Çaushi, te shtetasi gjerman Claus Helmut Otto Heinemann, e cila mban numrin 384 dhe është nënshkruar në datën 20 mars 2007.

Kjo kontratë është zbuluar tashmë nga gazeta “Shqip” dhe në të deklarohet qartë se aksionet janë blerë nga shtetasi gjerman në një vlerë prej 70 mijë lekësh dhe jo 300 mijë euro, siç pretendohet në deklaratën e pasurisë së çiftit Gjoni-Gjebrea. Sa i përket shumës prej 300 mijë euro të deklaruar në kallëzimin e ILDKPKI-së, kjo vlerë nuk përmendet në asnjë rresht të kontratës së hartuar nga noteria Gentiana Shkodra. Sipas kontratës, aksionet janë shitur për llogari të shtetasit gjerman, i cili ka autorizuar për kryerjen e veprimeve shtetasin Jens Georg Degner, administratorin e shoqërisë tregtare “Gebr.Heinemann Albanien Holding”. Me këtë blerje, Çaushi kufizohej në 30 për qind të kuotave në kompaninë “Albania Duty Free Distribution”, ndërkohë pjesa prej 70 për qind i kalonte biznesmenit gjerman Claus Helmut Otto Heinemann. Megjithatë, edhe pse ka blerë aksionet, personi i lartpërmendur nuk ka asnjë aksion në kompani, pasi bashkëshortja e gjyqtarit Gjin Gjoni ka fituar të gjitha përballjet gjyqësore, duke e larguar nga kompania dhe rimarrë me të drejta të plota të gjitha kuotat e “Albanian Duty Free Distribution”.

Ajo që mbetet të hetohet nga njësia hetimore Task-Forcë, është zbulimi i shifrës prej 300 mijë eurosh, që është referuar në kallëzimin e inspektorëve të ILDKPKI-së. Zyrtarët e këtij institucioni pretendojnë se janë nënshkruar dy kontrata, ku e para është nënshkruar nga palët për blerjen e 70 për qind të kuotave me çmimin 70 mijë lekë dhe një tjetër kontratë ku të njëjtat kuota të shoqërisë, pretendohet se janë shitur me një vlerë prej 300 mijë eurosh.

Kompania në fjalë është themeluar në vitin 1997 mes çiftit të bashkëshortëve Werner Mehlber dhe shtetases Elona Mehlber (Çaushi). Fillimisht kapitali i kompanisë ka qenë vetëm 1 milion lekë të vjetra dhe kishte dy ortakë me 50 për qind të kuotave. Sot, kompania ka një kapital prej 250 milionë lekësh të vjetra, ndërsa aksioneri i vetëm është shtetasja Elona Çaushi, bashkëshortja e gjyqtarit të Apelit, Gjin Gjoni. Më 12 mars 2004, ish-bashkëshorti i Elona Çaushit, Werner Mehlber, është larguar nga kompania, ndërkohë 50 për qind e aksioneve të tij, i ka blerë shtetasja Elona Çaushi. Pas këtyre lëvizjeve, në vitin 2007, kjo e fundit vendos të fusë si bashkaksioner shtetasin gjerman Claus Helmut Otto Heinemann, duke i shitur 70 për qind të kapitalit dhe pas një serie gjyqesh ka mundur të rifitojë sërish të gjithë kapitalin e kompanisë së lartpërmendur.

Ndërkohë, kontrata për shitjen e aksioneve në vlerën 70 mijë lekë vërtetohet edhe nga ana e vendimeve të gjykatës. Sipas dosjes së siguruar nga gazeta “Shqip”, rezulton se në gjyqet e zhvilluara për çështjet e kompanisë ADFD, është paraqitur vetëm kontrata e 20 marsit 2007, ku flitet qartë për shitjen e aksioneve në vlerën e lartpërmendur dhe asnjëherë nuk është paraqitur dokument tjetër që vërteton se 70 për qind e aksioneve janë shitur në vlerën 300 mijë euro. Ble.Gi.

 

Dosja

Pas këtij procesi do të vendoset nëse Task-Forca do ta regjistrojë si procedim penal
Kallëzimi ndaj gjykatësit, prokuroria nis verifikimin

Dei Notarin Majlinda Demollari, wird nun am 15.5.2014 bestätigen, das der Richter Gjin Gjoni, niemals in ihrem Büro war und sie niemals derartige Dinge einer Vermögens Erklärung geglaubigt hat. Der Richter Gjin Gjoni, zeigt nun auch für Albanische Verhältnisse einmalige Dreistigkeit.

15. Mai 2014
Aktualität | von Editor Editor
Notar: John Gjin nicht mir nichts notariell beglaubigt

Noterja Mrs.Majlinda Demollari, der HIDAA als Beisitzer John Gjin verbergen Vermögenswerte und Urkundenfälschung angeklagt, hat die Vorwürfe zurückgewiesen, die besagt, dass der Richter hat noch nichts in ihrem Büro zertifiziert.

HIDA Notar-Anfragen, die die Daten angeben, unter Hinweis darauf, dass der Richter Gjin John war nie in ihrem Büro.

“Es wird Kosten Missverständnis der HIDAA zu können, hat John noch nie in meinem Amt ist mir nichts zertifiziert.” - Sagte der Notar Demollari.

http://www.ama-news.al/noterja-gjin-gjoni-ska-noterizuar-asgje-tek-une/

Klientel Politik im Hafen von Durres und die neueste Comedy Show

Filed under: — Gjoka @ 2:26 pm

Auf diesem Niveau bewegen sich Albanische Adminstrative: einem Klein Kinder Niveau, weil ihm Lefter Koka den Posten besorgt hat.

Der Hafen Meister von Durres: Hysni Aruçi verlieh bei der 100-Jahr Feier des Hafens Durres, dem Umwelt Minister Lefter Koka und vorherigen Bürgermeister Lefter Koka den Titel: Ehren Mitglied des Hafens! Lefter Koka hat ihm den Posten besorgt, weil ja der Transport Minister das identische Parteibuch hat, des Ilir Meta: besser bekannt als: Ilir Meta, der “Frankenstein” der Albanischen Politik und Chef der “Skrapari” Bande!


Lefter Koka im Wahlkampf 2002,

auch durch wikileaks gut bekannt ist Lefter Koka

Der Bruder Leonhard - Nard Koka, beherrschte viele Jahre den Hafen Durres mit den berüchtigsten Mafia und Mord Banden wie dem Kosovare “Lulzim Berisha” den Hafen und den Spartak Braho Söhnen. Lulzim Berisha erhielt Lebenslange Haft.

Das Niveau wir deutlich, wie es im Hafen vor allem seit 2009 unverändert bergab geht, denn Hysni Aruci ist nur ein Produkt der Klientel Politik des Ilir Meta, mit dem Transport Minister Edmond Haxhinasto und dann ist man in den Langzeit Skandalen rund um Ilir Meta schon, Edmond Haxhinasto, dem Justiz Minister Nasic Naco, der natürlich wie es Tradition ist, seinen Bruder die Führerschein Stelle besorgte und so geht es dann weiter in der Klientel Politik, Betrug und Verbrechen.

Durrës. Ceremoni për 100-vjetorin e Kapitanerisë

DURRËS, 14 prill 2014 – Është saktësuar data e krijimit të Kapitanerisë shqiptare dhe ky është 14 prilli 1914.

Të hënën, 14 prill 2014, ora 12:00, prirë nga rënia e sirenave të anijeve të bregëzuara në portin e Durrësit, në sheshin para ndërtesës së Drejtorisë së Përgjithshme Detare dhe Kapitanerisë së Porteve të Shqipërisë, u zhvillua një ceremoni modeste për nder të 100-vjetorit të krijimit të Kapitanerisë së porteve të Shqipërisë.

Ishin të pranishëm 20-25 veta, punonjës të administratës, ndonjë veteran, ish-punonjës kapitanerie etj.

Morën pjesë deputeti i Durrësit dhe ministër i Mjedisit Lefer Koka (LSI); zëvendësministri i Transportit dhe Infrastrukturës Yll Manjani (LSI); Prefekti i qarkut Rolant Xhelilaj (PS); drejtorët e përgjithshëm ekzekutivë të kompanive publike Autoriteti Portual Durrës sha dhe Hekurudha Shqiptare sha, përkatësisht Selim Belortaja (LSI) dhe Genc Alizoti (LSI); kryetari i shoqatës kombëtare të detarëve “Adri-Jon”, Dashamir Janina; komandanti i Bërthamës Kufitare Detare të Guardia di Finanza me seli në Durrës Kolonel Guarneri etj.

Fjalën e rastit e mbajti kapiteni i porteve Hysni Aruçi.

Përshëndetën zz. Koka e Manjani; drejtori i përgjithshëm i Administratës Detare Gazmir Tahiri; rektori i universitetit “Ismail Qemali” të Vlorës prof. dr. Albert Qarri; ish-kapiteni i përgjithshëm i porteve Vladmir Beja.

Ishin planifikuar vizitë në mjediset e Kapitanerisë dhe një brifing.

Info/ Sipas Shefqet Kërcellit dhe Klodianë Haxhiajt

Pavarësinë Shqiptare e kanë përshëndetur jo pak plot 500 anije të madhësive të ndryshme, të cilat menjëherë filluan të lundronin me flamurin tonë kombëtar.

Në një historik të shkurtër mbi origjinën e kapitanerive, dokument i cili është përgatitur nga ish-kapiteni i përgjithshëm i porteve Vladimir Beja, thuhet se fillimet kjo strukturë i ka në Shkodër e pikërisht në fshatin Obot, i cili kryente tregti të madhe me portet italianë dhe malazeze.

Elementë të përafërt të një autoriteti të ngjashëm me atë të Kapitanerive i gjejmë fillimisht në Portin e Durrësit, rreth vitit 1914, por interesant është fakti që në fshatin Obot të rrethit të Shkodrës, në lumin Bunë, ka funksionuar një inspektorat për kontrollin dhe administrimin e rreth 70 anijeve shkodrane dhe lezhjane që bënin tregti me portet e Triestes dhe të Venecias.

……………………………Në shkurt të vitit 1945, pranë Ministrisë së Luftës e Mbrojtjes Kombëtare u krijua Seksioni i Marinës Luftarake ku futej krahas Flotës Luftarake-Detare edhe Flota Tregtare, Flota e Peshkimit, portet dhe çdo gjë që kishte të bënte me detin dhe bregdetin. Drejtues i këtij seksioni u caktua Kapiten I, Abdi Mati, një detar i përgatitur në Akademinë Detare të Livornos, Itali, dhe ndihmës i tij ishte oficeri Rudolf Bumçi, një detar me eksperiencë të madhe në fushën e detarisë, që punoi në këtë detyrë të vështirë deri në shkurt të 1947, pasi për arsye shëndetësore u lirua nga kjo detyrë. Në 1944 në krye të Kapitanerisë së Portit të Durrësit, ishte Ligor Sava.

Më 1 janar 1991 u krijua Kapitaneria e Përgjithshme e Porteve që kaloi në varësi të Ministrisë së Transporteve. Në 1 gusht të vitit 1991, Kapitaneritë e porteve kalojnë në varësi të Ministrisë së Mbrojtjes, dhe në qershor të vitit 1998 Kapitaneritë e porteve kalojnë sërish në varësi të Ministrisë së Transporteve, varësi e cila është edhe sot. Janë kapitenë të përgjithshëm të porteve të cilët këtë institucion e kanë drejtuar dhe vijojnë të punojnë në të, ndërsa prej një viti, është krijuar Drejtoria Detare. Nga viti 1991 në krye të kapitanerisë së Përgjithshme ishin Çapajev File, Muharem Trupja, Hamdi Domi, Osman Metalla, Hyqmet Hima, Vladimir Beja, Edmond Doraci, Hysni Aruçi (shih më hollësisht: http://www.durreslajm.com/speciale/kapiteneria-shqiptare-nje-histori-lufte-mbijetese).

Fotoja e 14 prillit 2014 është mirësjellje e Mark Brungës.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/durr%C3%ABs-ceremoni-p%C3%ABr-100-vjetorin-e-kapitaneris%C3%AB#sthash.KnEbfoZC.dpuf

 

Durrës. Kapiteni i Porteve: Lefter Koka – “Dashnor i Detit”

DURRËS, 22 prill 2014 – Tani politikani dhe biznesmeni Lefter Koka konsiderohet “Dashnor i Detit”, këtë titull ia ka dhënë Kapiteni i Porteve të Shqipërisë Hysni Aruçi.

Lexues të shumtë të “Dyrrah”-ut kanë tërhequr vëmendjen pse nuk është përmendur në lajmin për evenimentin e 100-vjetorit të Kapitanerisë, të zhvilluar më 14 prill 2014, nderimi që iu bë biznesmenit me lidhje detare, ish-kryetar i bashkisë së Durrësit, ish-deputet, aktualisht Ministër i Mjedisit Lefter Koka.

Kërkojmë ndjesë pse nuk njoftuam opinionin publik që Kapiteni i Porteve, Hysni Aruçi, kur ky i fundit i dha fjalën ministrit të Mjedisit Lefter Koka (LSI), e quajti biznesmenin dhe politikanin Dashnor të Detit, nga Saranda deri në Shëngjin.

Ishin shend e gaz për këtë titull edhe zëvendësministri i Transportit dhe Infrastrukturës Yll Manjani (LSI) si dhe përfaqësuesit e tjerë të LSI-së, drejtorët e përgjithshëm të Hekurudhave Shqiptare Genc Alizoti dhe ai i Autoritetit Portual Durrës Selim Belortaja etj.

Ky nuk qe ndonjë ekzaltim i rastit, as sinjal për ta mos lëvizur nga posti, por z. Aruçi e kishte me sinqeritet, pasi i ka pasur të shkëlqyera marrëdhëniet e punës me anijen dhe firmën Koka.

/Thanas Mustaqi agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/lifestyle

4/19/2014

Die Regierung will die Lizenz von Bankers Petroleum u.a. annullieren

Filed under: — Insider @ 12:35 am

Bankers Petroleum hat seit 10 Jahren keine Gewinne gemacht, mit einem extrem dubiosen Vertrag und die Firma ist keine Canadische Firma, sondern ein Firma auf den Cayman Inseln, ( Registered in the Cayman Islands and as a branch office in Albania.)die Eigentümer sind unbekannt. 1,5 Milliarden $ Erträge, wurden aufgerechnet, ohne das Rechnungen vorgelegt wurden. Phantasie Bilanzen erstellt, inkomptende Leute leiteten die Firma, als Strohleute für die echten Hintermänner. Etliche Firmen, so auch Axos Capital in Hamburg, traten als Bewerber auf, für Firmen auf den Cayman oder Virgin Inseln, um die echten Eigentümer zuverschleiern, was Geldwäsche pure ist und nicht den Ausschreibung Kriterien entspricht oder entsprach.

Zoll Betrug, Bilanz Betrug, Umwelt Skandale ohne Ende: man ist bei Bankers Petroleum, welche noch nie Steuer Gewinne in Albanien gezahlt haben, weild die Privatisierungen der totale Betrug der Weltbank, IMF, der Lobbyisten war und wo viel Bestechungsgeld bei jeder Lizenz geflossen ist und bei jedem Beratungs Auftrag.

3.000 Tonnen Öl werden pro Tag gefördert, unter Weltmarkt Preis für 89 $ verkauft an dubiose Firmen um die echten Erlöse vertuschen zukönnen. Ebenso die Lizenz für “Stream Oil” und die Banker Petroleum Tochter “Sherëood”

Normal sind Öl Verträge wie im Irak so festgeschrieben, das der Lizenz Nehmer für einen bestimmten Barrel Betrag das Öl fördern kann. Es werden nun die rechtlichen Kosten für ein Abitrage Verfahren geschätzt.

18 Prill, 2014
Speciale | nga Redaktor Redaktor
Qeveria do anulojë koncesionin e Bankers?!

bankersQeveria shqiptare ka ndërmarrë hapin e parë për të anuluar një nga kontratat më të rëndësishme në fushën e hidrokarbureve në vend, sektor ku kompanitë që operojnë, prej 10 vitesh, deklarojnë se dalin pa fitim.

Vizion Plus siguron shkresën zyrtare që Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore i ka dërguar Ministrisë së Drejtësisë si dhe Avokaturës së Shtetit, ku i kërkon gjetjen e një kompanie konsulente e cila të ketë eksperiencë në fushën e arbitrazhit, pasi çështja e anulimit të kontratës rrezikon të përfundojë në drejtësinë ndërkombëtare.

Në shkresën e firmosur në datën 17 prill, nuk bëhet e ditur se kujt kompanie i referohet, por ajo që kërkohet është nevoja për një konsultim, me qëllim parapërgatitjen e shtetit shqiptar në rast të arbitrazhit të mundshëm.

Bëhet fjalë për të anuluar një marrëveshje koncesionare mes një kompanie me kapital të huaj dhe Albpetrol-it.

Aktualisht në tregun e hidrokarbureve operojnë dy kompani “Bankers Petroleum” dhe “Stream Oil”, ndërsa kompania e tretë “Sherëood” është një degëzim i “Bankers Petroleum”.

Ndaj revokimi i licencës bën fjalë për një nga dy kompanitë në treg.

Burime konfidenciale i thanë Vizion Plus-it se arsyeja e anulimit të koncesionit është se një prej kompanive nuk ka respektuar kontratën e nënshkruar.

Prej 10 vitesh buxheti i shtetit nuk përfiton asnjë lekë tatim fitimi nga kompanitë e naftës, pasi ato deklarohen pa fitim.

Të dhënat kanë treguar se kompania “Bankers Petrolim” ka një prodhim ditor që shkon mesatarisht në 3 mijë tonë në ditë, sasi e cila shitet në tregun ndërkombëtar.

Nga ana tjetër të dhënat nga Albpetrol faktuan se në 8 vitet e fundit kompanitë kishin deklaruar shpenzime në shumë 1.5 miliardë dollarë, për të cilat nuk kishin mbetur fatura.

Këto të dhëna faktojnë se në këtë sektor më i humbur del buxheti i shtetit pasi nuk arkëton atë që i takon.
http://www.ama-news.al/2014/04/qeveria-anuloje-koncesionin-e-bankers/

EKONOMIA

AKBN, gati anulimin e kontratës për hidrokarbure me një degë të “Bankers”

Qeveria shqiptare kërkon avokatë për t’u mbrojtur në arbitrazh Bledi Gilaj Qeveria shqiptare ka bërë gati anulimin e një kontrate…

4/13/2014

Die Familien Mafia betrauert den Tode von Ilir Kareli und der Task Force Staatsanwalt von Tirana: Gentian Trenovë wurde abgesetzt

Filed under: — Super Visor @ 7:57 am

Wenn Mörder, Verbrecher zu Tode kommen, oder verhaftet werden, dann die demonstrieren die Albanischen Neanderthaler. Man demonstriert hier für Menschenrechte, aber ein Mord zu Spaß an einem Gefängniss Wärter in Griechenland ist Tradition, wie die Raubzüge nach Europa. Fotos mit Video

Ilia Kareli, ein Profi Verbrecher, erstach in Griechenland einen Wärter zum Spaß um auf seine Haft aufmerksam zumachen. Vor allem 2 Wärter, welche als Folterer im Gefängniss bekannt waren, schlugen ihn praktisch zu Tode. Nun organisiert die Ratte Kersnqi Spahiu Hirnloser faschistsicher Anheizer, eine nicht angemeldete Demonstrationen im Zentrum von Tirana, mit dem Banditen Clan aus Schlägern und Fußball Anhängern, für den wohl ermordeten Verbrecher und Mörder: Ilia Kareli — eine reine Propaganda Plattform des Kresniq Spahiu, der ein paar Dumme suchte, für seinen neuen Auftritt.

Mörder und Verbrecher werden zu Helfen, eine Albanische Tradition, denn solche Demonstrationen gibt es öfters auch wenn jemand verhaftet wird.

4/30/2013

Der Absturz der AK Partei des inkompetenten Kresniq Spahiu

Vrasja e Karelit, protestë para ambasadës greke(Plotësuar) Protesta e të rinjve për vdekjen e Ilia Karelit, nga Piramida është zhvendosur përpara Ambasadës Greke në Tiranë, ku kanë ndërhyrë forcat e policisë, të cilat kanë shpërndarë protestën duke përdorur edhe shkopinjtë e gomës. Dy prej protestuesve janë shoqëruar…

 

Der General Staatsanwalt von Albanien hat den Task Force Staatsanwalt von Tirana: Gentian Trenovën. entlassen, der ein Freund von Jamaber Malltezi ist, Schwiegerson des Salih Berisha und einer Legende im Grundstücks Betrug, Geldwäsche und Organisierung von gefälschten Grundstücks Dokumenten und illegalen Baugenehmigungen.

Einzige Aufgabe und Tätigkeit im kriminellen Justiz Zirkus: Dokumente verschwinden zulassen, vor allem auch rund um die Geldwäsche und andere Verbrechen der Familie des Salih Berisha.
Tode verkaufen Grundstücke und Notare beglaubigen den Verkauf, obwohl teilweise die Personen 14 Jahre lang schon verstorben sind: man ist in Albanien und gegen die Tirana Notarin, Mimoza Shehu, war am 24.12.2013, natürlich immer noch nicht verhaftet, was dann nicht mehr kommentiert werden muss. Bei der Albanischen Staatsanwaltschaft ist das normal, das keine Anklagen erfolgen. Man kassiert nur Geld, wie es International bekannt ist.

2/7/2013

zhakuipamposhtur

Shkarkohet shoku i Shkëlzenit, emërohet… shoqja e Argitës

Kryeprokurori Adriatik Llalla ka vendosur që të shkarkojë nga detyra si drejtues i njësisë Task- Forcë në prokurorinë e Tiranës, Gentian Trenovën. Ky i fundit po merrej me hetimin e çështjes së fshirjes së serverave në Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve. Deniona Katro do jetë…

Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë

 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Error loading image: /upload/gallery/1797112.jpg
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë
 • Protestë për Ilia Karelin në Tiranë, të rinjtë përleshen me policinë

4/9/2014

Experte: über die Albanische Justiz, die keine Gesetze kennt: They’ll only bribe someone else

Filed under: — Balkansurfer @ 8:17 pm

Das das Haupt Problem der Albanische Präsident Bujar Nishani ist, ebenso der vollkommen korrupte Elvis Cefa (geschützt durch die Immunität, weil viele Straf Anzeigen rund um Grundstücke in Tirana vorliegen), mit der Richter Ernennung rund um das HCJ - Albania’s High Council of Justice, ist nicht neu.

Der Präsident von Albanien, löschte auch als Justizminister, wie Elvis Cefa, die notwendigen Justiz Untersuchungen, gegen Richter, welche als korrupt bekannt sind. Bujar Nishani löschte eine Datei komplett, einer kriminellen Richterin in Durres, weil man befreundet ist. Drei Richter Untersuchungen hat der Profi Gangster Bujar Nishani löschen lassen und Elvis Cefa, fälscht sowieso nur Dokumente und verkauft illegal Grundstücke.

Skandali/ Nishani e Çefa zhdukën në KLD dosjet e 3 gjyqtareve me probleme

Zur Show sollen 5 Richter bestraft werden: Enkelejda Hoxha, Nazmije Pengili, Engjellushe Tahiri, Elona Rybak, Albano CPLiA, aber es wird Nichts geschehen.

Man weiss es seit Jahren. Die Puppe von Salih Berisha: Bujar Nishani, wird sich in den Medien beschweren, das es eine Richter Hetze gibt.
Nishani: Qeveria të ndalë shantazhimin e gjyqtarëve
(Dërguar më: 10/04/14)
An eine Funktion der Justiz sind die Justiz Banden nicht interessiert. Es gibt seit 9 Jahren nicht einmal eine Verurteilung hochkarätiger Personen, Chef krimineller Clans, oder Drogen Bosse. Grundstücks Urkunden Fälschungen der Prominenz der Politik, ein Hobby. Es besteht ein Erpressungs Modell, durch das Mafiös auftretende
Bujar Nishani - Gjin Gjoni Gangster unter sich: Bujar Nishani - Gjin Gjoni: Motor der Mafia Justiz ohne Gesetze in Albanien: Mit dem Rücken: der Lakai, mit gekauften Jura Diplom aus 1998: Ex-Justiz Minister Eduard Halimi, max. ein schlechter Schauspieler für ein Drittklassiges Theater. Gjin Gjoni trägt nur Kleidung von Cartier, was einmalig ist in der Welt.

KLD
KLD - HCJ: Richter: Gjin GJONI , bekannt als Erpresser von Gerichts Urteilen, Schutzherr der Drogen Kartelle, Beförderung obwohl der Gangster Gjin Gjoni, sogar den Super Drogen Boss und Berisha - Dash Gjoka - Shiak Drogen Mafia Lieferanten: Abdulselam Turgut frei liess, der vom BKA wegen 1 Tonne Heroin nach Deutschland gesucht wurden. Straffreiheit bei tödlichen Unfalle mit dem teuersten Porsche Gelände Wagen und als Ehemann der Duty Free Shop Besitzerin am Flugplatz, was ein eigener Justiz Skandal ist. Der neue Justiz Minister Nasic Naco, wird allgemein als Mitglied der Mafia angesehen mit Partnerschaften zu hoch kriminellen Richtern in Albanien, wie Dhurato Bilo aus Skrapari und zu dieser Bande des Ilir Meta gehörend. Der Richter gehört direkt zur NATO finanzierten kriminellen Enterprise “Peace of Fund", der das Gangster Syndikat des Ilir Meta aus Skrapari installierte, mit Edmond Haxhinasto und war in Garmisch Partenkirchen, bei den berüchtigten Mafiösen Aufbau Kursen: Führer des 21. Jahrhundert” des Georg C. Marshal Centrums, im August 2000. Der Vorsitzende des Berufungs Gerichtes in Tirana: Kryetari i Gjykatës së Apelit, Alaudin Malaj (gilt selber als vollkommen korrupt), beschuldigt in einem Brief. Gjin Gjoni der Erpressung, das Gerichts Urteile in eine gewünschte Richtung gehen. Und Nichts geschieht, im Verbrecher Club des HCJ, es gibt auch keine Einreise Verbot für die Verbrecher Familie Gjini Gjoni, obwohl seit Jahren bekannt. Er ist Inkasso Chef, für Bujar Nishani und den Salih Berisha Clan, damit u.a. die Super Drogen Bosse frei herumlaufen und niemand bei Geldwäsche Geschäfte und illegalem Bauen festgenommen wird.
10/23/2013
Die Mafia kontrolliert das High Council of Justice (HCJ) in Albanien, u.a. mit dem “Richter": Gjin Gjoni, einem alten Berisha Mafia Produkt der Justiz, vor 20 Jahren bereits.

HCJ, mit Elvis Cefa und Bujar Nishani, wo auch unter Kresniq Spahiu - Bamir Topi, die End Urteile vorgeschrieben werden, was unter dem ehemaligen Vorsitzenden Richter des Obersten Gerichtes: T. Kondi Tradition war und unter Xhezair Zaganjori, eine Fortsetzung findet. Gerichts Entscheidungen kauft man sich und zwar ganz oben beim HCJ.

Die Zustände unter Berisha, kann man in alten Spiegel Artikeln nachlesen und der vermurksten Diktatoren Verfassung, welche 1994 vom Volk abgelehnt wurde, einem Produkt der KAS - CDU, so einen Unfug überhaupt je vorzulegen. Der bei den “Albaner beliebte Ex-US Botschafter John Withers meldet sich ebenso zum Thema, das die Justiz das grösste Problem ist. Das vollkommene Desaster dieser über 20 jährigen Justiz Missionen, ist ein enormer Skandal, viel grösser wie der Visa Skandal, inklusive der Betrugs Programme der Weltbank und EBRD, rund um das Desaster der Privatisierungen, oder gar der Hirnlosen PPP-Programme mit Berlinwasser, vom BMZ und der Welt iniziert mit dem Weltweiten Resultat eines totalen Desasters.

Alle Journalisten erkennen sehr schnell im Kosovo, oder Albanien: das Haupt Problem sind die ausl. Organisationen und Missionen!
Auch dieser erfahrene Rechts Experte aus England: Joshua Rozenberg, erkannte die Grundprobleme schnell, was in den Partnerschaften, Einladungen, Bitten der ausl. Justiz Bringer ein fundiertes Problem ist, wenn man Partner krimineller Clans wird. Ein anderer US Justiz Professor Nikolla Pano, vor 3 Jahren erkannte das Problem ebenso sehr schnell: Warum EU, Deutsche angebliche Professoren, Experten, nie die Problem erkennen und gefälschte Berichte ständig im Sinne der Albaner Mafia schreiben ist mehr wie peinlich. Auch unter OK-Reporting bekannt, betreiben korrupte und kriminelle EU Organisationen ein Langzeit Desaster Programme und lassen Milliarden verschwinden.

Albanische Richter kennen keine Gesetze, sie wollen nur Geld. Die teuren EU und US Justiz Missionen (im Moment von USAID und OSCE) reine PR Shows der Albaner Mafia und für korrupte ausl. Stiftungen und Organsationen, für einen Reise Tourismus, wo man hohe Spesen abrechnen kann und die Ausgaben werden sowieso nie kontrolliert. 500 Millionen € wurden bisher für das kriminelle Enterprise: Albanische Justiz, der Mafia kontrollierten Richter Kontrolle dem HCJ mit Bujar Nishani, der zuvor schon die Polizei ruiniert und vernichtet hat. Als Justiz Minister war der Partner der IRZ-Stiftung, wo Zaganjori herumtobte, als Schutzherr der Justiz Mafia, welche mit dem korrupten Elvis Cefa und Bujar Nishani, reine Klientel Politik zelebrierte, wobei zuvor Kresniq Spahiu, Ina Rama, Bamir Topi ebenso den Grundstein legten für die Justiz Vernichtung.

The Problem Nr. 1 the EU Justice Mission: EURALIUS - US Mission OPDAT are corrupt too.

The system of Albanian Ministry of justice! - Lehrmeister ausl. Botschafter, Politiker, Weltbank, Diplomaten und die Weltbank, wie das Beispiel des Christopher Dell im Kosovo gut zeigt.

Justiz Albanien

Albania’s untouchable judges

7 April 2014By Joshua Rozenberg

 • Joshua Rozenberg

Albania wants the UK to help root out corruption in its legal system.

Judges in Albania are untouchable. And British help is needed if corruption is to be forced out. Those were the messages I took away from a two-day visit to Tirana at the end of last month.

I was in Albania as a guest of the Slynn Foundation, which was set up in 1998 to support young lawyers from central and eastern Europe. Named in honour of Gordon Slynn, who was a British judge at Luxembourg before serving as a law lord for 10 years, the foundation was established by George Dobry, now 95, the distinguished Polish-born lawyer and former judge.

Advertisement

Much of my trip was spent watching Sir Henry Brooke, a former appeal judge and vice-chairman of the foundation’s trustees, as he told Albanian lawyers, judges, officials and politicians what was wrong with their legal system and how they could put it right.

Far from resenting what might have looked like a patrician, colonial approach, the Albanians respected Brooke’s judgement – gained during his 12 previous visits to their country – and pressed him for assistance at the highest level. His work is funded by the Foreign & Commonwealth Office, as was my visit. With us were Jonathan Cooper and Martha Spurrier of Doughty Street Chambers, who were giving much-needed training in human rights law to newly appointed judges.

Though European by geography – Albania is just across the Adriatic from Italy and bordered to the east by Kosovo, Macedonia and Greece – the former communist dictatorship is still a long way from its goal of joining the EU. Nicholas Cannon, the British ambassador to Tirana, told me why. ‘There is a perception among the public, and I think the judiciary accept, that there are chronic problems of corruption inside the judiciary in Albania,’ he said.

But why was it in the interests of British taxpayers to strengthen the rule of law in Albania? ‘It fits into our strategic objective of bringing Albania and the other countries of the western Balkans into the EU,’ Cannon told me. ‘But there is also a selfish interest. Weaknesses in the rule of law in Albania – in the police, the judiciary, in the investigation of crime – have a direct effect on the UK. By strengthening the legal institutions of Albania, you can hope to deal with drug traffickers and people traffickers who are having a direct impact on the streets of the United Kingdom.’

One political figure in Tirana recalled being asked for help by a parking attendant who had witnessed a shooting during a fight between two gangs: ‘He called the police; they asked him to attend an identity parade; and he identified the gang leaders. They were prosecuted. At the end of trial, only one person was found guilty. It was the parking attendant — who was convicted of giving false evidence. He was fined thousands of dollars.

‘I told him I would help him appeal,’ the political figure continued. ‘But that was not what he wanted. As he said, “If I am innocent, that makes them guilty. They’ll only bribe someone else.” He just wanted me to make sure his fine would be no more than he earned in two months.’

The main obstacle to reform seems to be Albania’s High Council of Justice, which is responsible for hiring, training, promoting, disciplining and firing judges. Its members include the president of Albania, the justice minister, the chief justice, three non-practising lawyers elected by the national assembly and nine judges elected by the judiciary.

For once, politicians are not the problem. One highly placed observer said that the judges controlled the council and could ensure that corruption remained endemic. He suggested the UK should send in a special prosecutor, presumably with a team of investigators, who could bring corrupt judges to justice.

I put that suggestion to the prime minister of Albania, Edi Rama. He chose not to answer my question directly. ‘I have a very strong belief that people cannot corrupt a good system. A bad system can corrupt people. So we need to build a system and people will accommodate it. Otherwise, if we leave the system as it is, the system will accommodate people in the wrong places.’

Rama acknowledged that corruption was a major problem. The judiciary was acting like a corporation, protecting its own special interests. But, despite his large parliamentary majority, the prime minister admitted he could not reform the judges without international support. ‘The line between a reform that gives the judiciary more space for integrity and taking independence from the judiciary is very thin,’ he told me.

‘To protect this thin line, we need a big coalition of forces, where the EU and our international partners are crucial.’

It looks as if Brooke and his fellow lawyers will be taking many more trips to Tirana.

joshua@rozenberg.net

http://www.lawgazette.co.uk/law/albanias-untouchable-judges/5040674.article

Eksperti britanik: KLD-ja mban gjallë korrupsionin

Postuar më: 8 Prill, 2014 tek Lajme Flash

joshua_rozenberg

Joshua Rozenberg

“Gjyqtarët janë të paprekshëm”, – me këtë titull eksperti i Britanisë së Madhe për Çështjet Juridike, Joshua Rozenberg, përmbledh situatën në sistemin e drejtësisë në Shqipëri, e që sipas tij ka nevojë urgjente për ndryshim. Në punimin që është publikuara në gazetën ligjore të Britanisë së Madhe, Rozenberg thekson se problemi më i madh në vend lidhet me Këshillin e Lartë të Drejtësisë. Sipas Rozenberg është ky këshill, që mban gjallë korrupsionin.

“Pengesa kryesore për reformimin është Kontrolli i Lartë i Drejtësisë. Ky i fundit është përgjegjës për punësimet, promovimin, disiplinimin dhe pushimin nga puna të gjyqtarëve. Këtë radhë, problemi nuk janë politikanët. Një vëzhgues i nivelit të lartë tha se gjyqtarët e kontrollojnë këtë këshill dhe garantojnë që korrupsioni të mbetet në nivele endemike. Ai sugjeron se Britania duhet të dërgojë një prokuror special dhe një ekip hetuesish për të çuar përpara drejtësisë gjyqtarët e korruptuar”.

Eksperti britanik thekson se niveli i lartë i korrupsionit e mban peng vendin tonë sa i takon procesit të integrimit për në Bashkimin Evropian. Joshua Rozenberg shkruan se këto probleme ia ka evidentuar dhe kryeministrit Edi Rama. Ai thotë se Rama pranoi këto probleme në sistemin e drejtësisë. Megjithatë, kreu i qeverisë tha se pavarësisht maxhorancës së madhe parlamentare që disponon, nuk mund të reformojë këtë sistem pa asistencën e ndërkombëtarëve. Rozenberg ka dalë në këto konkluzione pas një vizite në Shqipëri. Gjatë kësaj vizite, ai ka takuar krerët më të lartë të shtetit e të qeverisë, si dhe ka bërë vetë një ekspertizë së sistemit tonë të drejtësisë, me qëllim që të dalë me një paketë konkrete propozimesh, një pjesë e të cilave janë tashmë në tavolinën e kryeministrit Rama. /Vizion Plus

 

To Stupid for everything: the Albaniens Berisha government, all government since 1991.The name of the last Mafia Jusitce Ministry: Nasic Naco, Eduard Halimi, Aldo Bumci und the most criminals: Bujar Nishani, Enkeled Alibeaj. a real club of criminal and idiots.

ECtHR rules against Albania
08/04/2014

ECtHR rules against Albania

The European Court of Human rights has issued ten verdicts that penalize the Albanian government with eight million EUR.

This is about the decisions for returning and compensating the families Karagjozi, Koco, Shehu, Dovrani, Sallabanda, Gogo, Tartari, okaj and Budina, who have sued the Albanian government in the European Court for years.

The lawyer for the Strasbourg issues, Sokol Puto, who represents some of these families, explained some of the procedures that the winning part with follow.

“The complainants must address to the State Attorney and Minister of Finances to follow the execution of this decision. The procedure that is followed in these, is that the government makes the payment by using money from the Reserve Fund”, explained Sokol Puto, lawyer of Strasbourg Cases.

But when should the Albanian government pay the obligation given by the Strasbourg Court?

“The Court’s decision should be executed within three months, or there will be interests”, Puto declared.

There are 379 other cases in Strasbourg for the same reason. The Court has given time to the Albanian government for 60 other cases.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=11500

All this problems, the same as in 2000. All Ministrys and government firms, dont pay electric.

Promoting tourist Albania Minister: “We’re in an energy crisis”
EU: “Energy robberies must stop". Gjiknuri: “Price increase not affecting families”

Gjin Gjoni Unter Präsident Alfred Mosiu, wurde der Richter Gjin Gjoni, als vollkommen korrupt eingestuft, und jede Beförderung verhindert, was vor 10 Jahren war. Präsident Bamir Topi, schuf dann diese “Justiz” Untersuchungs Kommision ab, welche mit dem Volks Anwalt und seinem Sohn damals mit Sonder Staatsanwälten bestand. Die Rolle des Kresniq Spahiu, hinterfrägt niemand, wie das Desaster organisiert wurde unter Bamir Topi und Ina Rama.
Ein Produkt des Salih Berisha Mafia: Natürlich mit teuerster Goldener Uhr (Antritts Geschenck der Türkischen, Italienischen und Albanischen Mafia in Albanien seit über 20 Jahren), wie Bujar Nishani, läuft er vor aller Augen herum und korrupte Justiz Aufbauer, finden das normal: der Richter Gjin Gjoni, Produkt des Georg C. Marshall Centrum in Garmisch-Partenkirchen, als Organisations Stätte, für Super Kriminelle: Azem Hajdari, Monika M. die Ehefrau von Ilir Meta und viele Kosovo Verbrecher waren auch dort eingeladen. Es gibt weitere Einflussnahmen, wo es um viel Geld ging, nicht nur mit dem Duty Free Shop, sondern auch um Verkaufs Verträge mit einem Gerhard Haag, Spiegel und SZ Artikel aus 1994 gelöscht wurden.

Der Richter Gjin Gjoni und seine abenteuerlichen Gerichts Entscheidungen, vor allem bei der Freilassung von hoch kriminellen Verbrechern, in der Duty Free Sache gegen die Deutsche Flugplatz Gesellschaft, wo der Richter praktisch den Vertrag änderte. Statt 30 % Abgabe an die Flugplatz Betreiber, braucht die Ehefrau des Richters nur noch 20 % bezahlen. Real sind damit alle Verträge in Albanien Maklatur, wenn man sich bei Richtern willkürlich Änderungen erkaufen kann.

12 Prill 2014 - 00:55

Historia e supertrafikantit turk
arratisur pas lirimit nga Gjoni

Të tjera rreth shkrimit

TIRANE - Në letrën prej 6 faqe që i shkruan Presidentit të Republikës dhe anëtarëve të Këshillit të Lartë të Drejtësisë, gjyqtari Alaudin Malaj, përmend disa raste kur Gjin Gjoni është bërë debat i skandaleve në drejtësisë. Sipas Malaj, Gjin Gjoni në vitin 2011 vendosi të lirojë një trafikant droge, të cilin e la në “arrest shtëpie”, e cila nuk ekzistonte në zonën e kthesës së Kamzës. Më tej Malaj përmend se në mënyrë të paturp ai ka faturuar bashkëshortes së tij, aksidenti në të cilin vdiq një fëmijë 13 vjeç dhe u plagosën tre të tjerë dhe çështja penale u mbyll.

Së treti,është fyes dhe tallës vendimi i tij për një trafikant ndërkombëtar, shtetas i huaj, të cilin ai e la në arrest shtëpie, te kthesa e Kamzës. Së katërti, çështja e famshme “Duty Free”, ku përfshihet edhe aeroporti i Rinasit, çështje e cila ka prishur marrëdhëniet me Ministrinë e Jashtme gjermane, ku Gjin Gjoni ka fituar miliona euro nëpërmjet presionit të bërë gjyqtarëve.

Lirimi i turkut
Abduselam Turgut në marsin e 2011 arriti të arratiset, fill pas lirimit nga Gjykata e Apelit të Tiranës, të cilës i paraqiti një kontratë qeraje të falcifikuar. Turgut,ka mundur të paraqesë nëpërmjet avokatëve të tij një adresë të rreme banimi në Tiranë dhe kjo është marrë si provë, duke vendosur ndryshimin e masës së sigurisë nga “arrest në burg” në “arrest shtëpie”. Sipas vendimit të datës 4 mars 2011 të shpallur nga gjyqtarët Gjin Gjoni, Hysni Demiraj dhe Agron Papajani, shtetasi turk duhej të qëndronte në “arrest shtëpie” në dispozicion të procedurave të ekstradimit.

Ai u arrestua në Aeroportin e Rinasit në datën 18 shkurt 2011, pasi kontrolli i policisë gjeti se shtetasi në fjalë ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar nga Interpoli gjerman dhe ishte në statusin “Wanted” (i kërkuar).Mirëpo pas lirimit, Turgut ka humbur gjurmët duke ju fshehur sot e kësaj dite drejtësisë shqiptare dhe asaj gjermane, ku ishte dënuar me disa vite burg për trafik ndërkombëtar të heroinës.

Shtetasi i sipërcituar kërkohej nga gjermanët, për trafikimin e 45 kg heroinë nga Turqia në shtete të ndryshme të europës, përfshirë këtu dhe Gjermaninë. Momentalisht nuk ka asnjë informacion mbi vendodhjen e këtij shtetasi.

Shkrimi u publikua sot (12.04.2014) në gazetën Shqiptarja.com (print)
- See more at:
Irgendeine Organisation des Nonsens hält für Millionen eine Justiz Veranstaltung und von EURALIUS IV hört man Nichts mehr, weil diese EU Justiz Mission, von der Mafia kontrolliert wurde. Die
Büchse der Pandora wurde geöffnet, wie Mero Baze schrieb.

16 Abgeordente haben Legalsieriung der gestohlenen Grundstücke beantragt und in Dhermi wurde ebenso Alles zusammen gefälscht wie überall. Tirana und Hunderte von illegalen Hochhaus Bauten, gefakten Grundstücks Dokumenten, wo heute Verantwortliche in der Regierung, damit ebenso die Verantwortung tragen, was vor über 10 Jahren schon begann.

Treffen der korrupten Dumm Schnacker der EU, im November 2010 über die Korruption in Albanien! Maud de Boer-Buquicchio, Luigi Brusa, konnten so die eigene Profil Neurose befriedigen und hohe Spesen und Ausgaben mit der Albaner Mafia vernichten. Die übliche Theater Show der EU zur Millionen fachen Geld Vernichtung mit Unfugs Justiz Missionen wie EURALIUS, kontrolliert von der Albaner Mafia.
Luigi Brusa, EU, Tirana

Luigi Brusa und Maud de Boer-Buquicchio in Aktion, wie seit 10 Jahren und immer im identischen Selbst Bedienungs Modell der EU Inkompetenz, Mafia und zur eigenen Bekämpfung der Profil Neurose.

Das Albanische Volk wandert aus, und die OSCE macht im Unfug weiter, und produziert einen Werbe Spot, das das Volk die Justiz bestimmt. Die Rolle der EU- US Justiz Missionen sollte man besser hinterfragen, welche dieses korrupte Monstrum schufen!

Der übliche Hirnlose Unfug der OSCE, denn wie bekannt und bewiesen, auch durch aktuelle Richter Schreiben, arbeitet das HCJ, als reines Erpresssungs Modell der Albaner Mafia, wo Richter angewiesen werden, wie entschieden werden muss, inklusive der Freilassung, von verurteilten Schwer Kriminellen. Auch ein Idiot, weiß das man von Oben also Bujar Nishani dem Präsidenten und durch eine Änderung des HCJ, ein Neu Anfang der Justiz beginnen kann. Die OSCE mit dem vermurksten Haufen seit Wolfgang Grossruck, will auch Nichts kapieren.

4/8/2014

Justiz Britische Experten: HJC erhält Korruption:

Filed under: — CrniLabudovi @ 3:08 pm

Britische Experten: HJC erhält Korruption und jeder echte Experte findet das schnell heraus, wie andere grosse Internationale Betrügereien rund um Demokratie und Justiz bringen, wo das Problem liegt. Identisch fand die wirklichen Ursachen US Jura Professor Nikolla Pano, sofort heraus, das die Albanischen Richter nicht einmal Basis Wissen über Gesetze haben, was dann in die US Department of State Reports einfloss, wie Albanische Justiz im Hinterzimmer ausgekocht wird. Es gibt über die Zustände uralte Spiegel Artikel schon in 1996, was ein Salih Berisha, heute mit den Gangster Elvis Cefa (der forderte auch gerade mehr Geld) mit Bujar Nishani kontrollieren.

Mitglied im HJC, ist auch Dr. Xhezair Zaganjori, der ständige Interessen Konflikte hat, ein grosses teures Apparment sein Eigen nennt in Tirana Der Britische Experte stellte schnell fest, verteidigt dieser kriminelle Club der Inkompetenz und Korruption, seine Pfründe. Xhezair Zaganjori, arbeitet als Schutzherr krimineller Clans, der Mafiösen und käuflichen Richter, verweigert jede Neu Organisation des Oberstes Gerichtes, wo Tausende von Fällen auf Erledigung warten, aber man verhandelt lieber, wieviel Geld man für ein Urteil erhält. Die jüngsten Freilassungen von verurteilten Mörder u.a. von Fatmir Hajdari (2 Jahre Grundschule als Bildung), ist nur eine Fortsetzung der Justiz Kathastrophe nun in 2014. Die Ehefrau des Ex-General Staatsanwaltes Sollaku, gehört direkt als Richterin ebenso zur Mord Bande der Albaner Mafia, wie im Falle des Ilir Karcini.

Zef Brozi, Ex-Verfassungsrichter in Albanien, über die Stalin Methoden gegen die Justiz in Albanien

EU-Kandidaten Status?!: Das Justiz Reform Theater in Albanien und Nichts passiert

The Problem Nr. 1 the EU Justice Mission: EURALIUS - US Mission OPDAT are corrupt too.

The system of Albanian Ministry of justice!

Mi6 Experte über Albanien: ” high-level conspiracy within government circles to cover up what appears to have been criminal activity”

Justiz Albanien

Albania’s untouchable judges

7 April 2014By Joshua Rozenberg

 • Joshua Rozenberg

Albania wants the UK to help root out corruption in its legal system.

Judges in Albania are untouchable. And British help is needed if corruption is to be forced out. Those were the messages I took away from a two-day visit to Tirana at the end of last month.

I was in Albania as a guest of the Slynn Foundation, which was set up in 1998 to support young lawyers from central and eastern Europe. Named in honour of Gordon Slynn, who was a British judge at Luxembourg before serving as a law lord for 10 years, the foundation was established by George Dobry, now 95, the distinguished Polish-born lawyer and former judge.

Advertisement

Much of my trip was spent watching Sir Henry Brooke, a former appeal judge and vice-chairman of the foundation’s trustees, as he told Albanian lawyers, judges, officials and politicians what was wrong with their legal system and how they could put it right.

Far from resenting what might have looked like a patrician, colonial approach, the Albanians respected Brooke’s judgement – gained during his 12 previous visits to their country – and pressed him for assistance at the highest level. His work is funded by the Foreign & Commonwealth Office, as was my visit. With us were Jonathan Cooper and Martha Spurrier of Doughty Street Chambers, who were giving much-needed training in human rights law to newly appointed judges.

Though European by geography – Albania is just across the Adriatic from Italy and bordered to the east by Kosovo, Macedonia and Greece – the former communist dictatorship is still a long way from its goal of joining the EU. Nicholas Cannon, the British ambassador to Tirana, told me why. ‘There is a perception among the public, and I think the judiciary accept, that there are chronic problems of corruption inside the judiciary in Albania,’ he said.

But why was it in the interests of British taxpayers to strengthen the rule of law in Albania? ‘It fits into our strategic objective of bringing Albania and the other countries of the western Balkans into the EU,’ Cannon told me. ‘But there is also a selfish interest. Weaknesses in the rule of law in Albania – in the police, the judiciary, in the investigation of crime – have a direct effect on the UK. By strengthening the legal institutions of Albania, you can hope to deal with drug traffickers and people traffickers who are having a direct impact on the streets of the United Kingdom.’

One political figure in Tirana recalled being asked for help by a parking attendant who had witnessed a shooting during a fight between two gangs: ‘He called the police; they asked him to attend an identity parade; and he identified the gang leaders. They were prosecuted. At the end of trial, only one person was found guilty. It was the parking attendant — who was convicted of giving false evidence. He was fined thousands of dollars.

‘I told him I would help him appeal,’ the political figure continued. ‘But that was not what he wanted. As he said, “If I am innocent, that makes them guilty. They’ll only bribe someone else.” He just wanted me to make sure his fine would be no more than he earned in two months.’

The main obstacle to reform seems to be Albania’s High Council of Justice, which is responsible for hiring, training, promoting, disciplining and firing judges. Its members include the president of Albania, the justice minister, the chief justice, three non-practising lawyers elected by the national assembly and nine judges elected by the judiciary.

For once, politicians are not the problem. One highly placed observer said that the judges controlled the council and could ensure that corruption remained endemic. He suggested the UK should send in a special prosecutor, presumably with a team of investigators, who could bring corrupt judges to justice.

I put that suggestion to the prime minister of Albania, Edi Rama. He chose not to answer my question directly. ‘I have a very strong belief that people cannot corrupt a good system. A bad system can corrupt people. So we need to build a system and people will accommodate it. Otherwise, if we leave the system as it is, the system will accommodate people in the wrong places.’

Rama acknowledged that corruption was a major problem. The judiciary was acting like a corporation, protecting its own special interests. But, despite his large parliamentary majority, the prime minister admitted he could not reform the judges without international support. ‘The line between a reform that gives the judiciary more space for integrity and taking independence from the judiciary is very thin,’ he told me.

‘To protect this thin line, we need a big coalition of forces, where the EU and our international partners are crucial.’

It looks as if Brooke and his fellow lawyers will be taking many more trips to Tirana.

joshua@rozenberg.net

http://www.lawgazette.co.uk/law/albanias-untouchable-judges/5040674.article

Eksperti britanik: KLD-ja mban gjallë korrupsionin

Postuar më: 8 Prill, 2014 tek Lajme Flash

joshua_rozenberg

Joshua Rozenberg

“Gjyqtarët janë të paprekshëm”, – me këtë titull eksperti i Britanisë së Madhe për Çështjet Juridike, Joshua Rozenberg, përmbledh situatën në sistemin e drejtësisë në Shqipëri, e që sipas tij ka nevojë urgjente për ndryshim. Në punimin që është publikuara në gazetën ligjore të Britanisë së Madhe, Rozenberg thekson se problemi më i madh në vend lidhet me Këshillin e Lartë të Drejtësisë. Sipas Rozenberg është ky këshill, që mban gjallë korrupsionin.

“Pengesa kryesore për reformimin është Kontrolli i Lartë i Drejtësisë. Ky i fundit është përgjegjës për punësimet, promovimin, disiplinimin dhe pushimin nga puna të gjyqtarëve. Këtë radhë, problemi nuk janë politikanët. Një vëzhgues i nivelit të lartë tha se gjyqtarët e kontrollojnë këtë këshill dhe garantojnë që korrupsioni të mbetet në nivele endemike. Ai sugjeron se Britania duhet të dërgojë një prokuror special dhe një ekip hetuesish për të çuar përpara drejtësisë gjyqtarët e korruptuar”.

Eksperti britanik thekson se niveli i lartë i korrupsionit e mban peng vendin tonë sa i takon procesit të integrimit për në Bashkimin Evropian. Joshua Rozenberg shkruan se këto probleme ia ka evidentuar dhe kryeministrit Edi Rama. Ai thotë se Rama pranoi këto probleme në sistemin e drejtësisë. Megjithatë, kreu i qeverisë tha se pavarësisht maxhorancës së madhe parlamentare që disponon, nuk mund të reformojë këtë sistem pa asistencën e ndërkombëtarëve. Rozenberg ka dalë në këto konkluzione pas një vizite në Shqipëri. Gjatë kësaj vizite, ai ka takuar krerët më të lartë të shtetit e të qeverisë, si dhe ka bërë vetë një ekspertizë së sistemit tonë të drejtësisë, me qëllim që të dalë me një paketë konkrete propozimesh, një pjesë e të cilave janë tashmë në tavolinën e kryeministrit Rama. /Vizion Plus

Die Mafia Richterin ohne Bildung: Fatmir Hajdari liess den verurteilten Mörder: Arben Isufaj - “Ben Qimja” in 2009 frei
Der “Malok” Mafia Präsident von Albanien: Bujar Nishani, bleibt der 5 Jahres Feier der NATO in Tirana fern

Vor wenigen Tagen: noch ein Mörder wird freigelassen und kurz darauf erschossen. Insgesamt wurden 14 verurteilte Verbrecher und Mörder in den ersten 2 Monaten 2014, von der Richter Mafia freigelassen.
Der Bulqize Chrom Bandit: Gjin Nika wurde erschossen

Der US Jura Professor Nikolla Pano, sprach sehr deutliche Worte, aber auch Deutsche Beamte, wissen das Bestens, das Ausbildung keinen Sinn hat, weil die Teilnehmer, sowieso Alles schnell vergessen und nicht in der Lage sind, sich kundig zumachen.

Diese Profi kriminelle Stiftung der Deutschen, weiß natürlich ebenso genau seit über 10 Jahren, das es so nie eine Justiz in Albanien geben, kann! Aber es geht ja um hoch dotierte Posten, hohe Reise Spesen und kontrolliert von kriminellen Partnern, welche heute den Vorsitzenden Richter am höchsten Gericht stellen. So hat jeder schöne Posten, was nur funktioniert, solange es keine Justiz gibt, sondern ein kriminelles Kartell.
6/18/2013
Im Lande der Null Justiz: der Mafiöse Justiz Aufbau der Deutschen IRZ-Stiftung - und der US und EU Justiz Missionen

Der US Jura Professor Nikolla Pano

4/7/2014

Reise Verbot für Amerikaner in die Region “Lazarate” und die Luft Verschmutzung von Tirana

Filed under: — BuckZiesMutter @ 3:04 am

Direkt von der EU und der Weltbank, finanziert wurde die Zerstörung von Tirana und von Albanien, nachdem die illegale Bebauung in Tirana, die alten Stadt Planung der Italiener einer Luft Zirklulation zerstört hat, weil überall Hochhäuser entstanden, oft auf gestohlenen Grundstücken und vor allem unter Edi Rama. ca. 500 Gerichtssachen wegen gestohlenen Grundstücken liegen bei dem EU Menschenrechts Hof, wo sich jeder Gangster wie überall in Albanien selbst bediente. Tirana hat heute eine mit Staub und Dreck stark belastete Luft, was es vor 10 Jahren noch nicht gab. Man hätte vor über 10 Jahren alle Gelder von realen Erfolgen abhängig machen sollen und nicht jeden Unfug mit oft kriminellen Partner finanzieren.

Die Luft Verschmutzung von Tirana, übersteigt alle Grenzwerte der EU um 20 % und heute ist Tirana, oder Durres, ca. 5 ° vor allem im Sommer wärmer, unerträglich, weil jeder leichte Termik Wind weht, der nur funktioniert mit Parks im Zentrum und freien Luft Schneisen.


Dunst Glocke über Tirana, wo viel gebaut wurde, aber Hunderte von Appartment Block, ohne jede Baugenehmigung und bis heute nicht legalisiert.

Aber die Justiz ist ebenso ein desaströses Projekt der EU, wie die vielen kriminellen Partnerschaften, ausl. Firmen.

Tiranë, ndotja kalon normat e BE-së me mbi 20 përqindAgjencia Kombëtare e Mjedisit ka bërë matjet më të fundit të nivelit të ndotjes, nga ku rezulton se situata është alarmante. “Përsa i përket cilësisë së ajrit urban, mund të them që ne kemi bërë matjet në dy stacione. Rezultatet e para të grimcave të pluhurit në ajër…

 

Zu lange haben korrupte Zirkel der EU und USA einen Salih Berisha finanziert und gesponsert und seine kriminellen Minister. Denn der Bürgermeister Dash Aliku, ist ein uraltes Partei Mitglied der PD Partei des Salih Berisha und Partei Financiers auch der Bujar Nishani Klientel Mafia, der sich nun Staatspräsident nennt.

Das war vor 15 Jahren auch schon bekannt. Die korrupten Zirkel auch von US Politikern, Senatoren wie Eliot Engel, den Mafiösen EU Zirkeln der Lobbyisten sind solche Gestalten wie Sokol Olldashi, und die diversen Verbrecher Clans, die bevorzugten Partner.


Italienischen Polizei Video, wobei die Italiener Spezial Flugzeuge auch in Süd Italien einsetzen.

Bujar Nishani
Schutzherr, als Justiz- und Innenminister Bujar Nishani: ebenso: Flamur Noka, und Lulzim Basha, als Innenminister
US-Botschaft vor Ort

http://tirana.usembassy.gov/sm-04032014.html

 

Wichtigsten Export und Produktiv Produkt: Lazarate, und 900 Tonnen Cannabis Anbau in Albanien

Allein Lazarte, baut auf über 319 Hektar Land Cannabis an, was man auch inklusive der Italiener vor 13 Jahren im Detail wusste.

Das ist 50 % des BIP in Albanien: Lazarati prodhim droge sa 50 % GDP

Die historische Fakten Lage ist eindeutig: immer wenn ein Ilir Meta in einer Regierung ist, steigt der Drogen Export enorm, denn lt. EU Bericht in 2002,war damals 50 % des BIP, als Ilir Meta als Regierungs Chef kam. Diesen Erfolg mussten die Verbrecher umgehend nachholen, wie die NATO bekanntlich die Drogen Produktion in Afghanistan, gleich um 7.000 % steigerte, lt. UN Bericht.

Die gesamte Wirtschaft in Albanien ist ein Luft Geschäft krimineller Banden, geschützt durch die Justiz, Politiker und krimineller Ausländischer Zirkel und der Justiz Aufbau Missionen.

Lazarate
Erstmalig verlor die Berisha Partei, für Lazarate und Umgebung das Mandat für das Parlament, weil es selbst den Einheimischen zuviel Gangstertum rund um Cannabis und Kriminelle ist.

Innenminister Lulzim Basha, und Salih Berisha kündigten 2009, die Verhaftung des Drogen Barons Dash Aliku an, aber es geschah im Betrugs- und Lügen Theater der Albanischen Gangster Polizei, welche auch den Treibstoff Betrug und Handel, wie illegales Bauen und Grundstücks Raub organisieren, absolut Nichts.

Polizei Offiziere, sind direkt daran beteiligt, mit mehreren eigenen Cannabis Verteil Ringen, ebenso kassiert die Neanderthaler Truppe aus Tropoje lieber ab im Waffen, Trreibstoff und Drogen Geschäft. Man ist als Police State, auch vollkommen überfordert, weil man ja auch Schutzherr der Plünderungs Banditen aus Nord Albanien ist und noch Gelder vor Ort von Geschäftsleuten erpressen muss. Erinnerungen an ermordete und wirksame Polizei Direktoren werden wach, wie Gani Malushi, der in Durres 2003 von der Kosovaren Bande des “Lul” Berisha erschossen wurde, der mit Lefter und Nard Koka praktisch Fatos Nano finanzierte und mit Spartak Braho verbunden ist wie mit Ilir Meta. Deshalb wird nun Ilir Meta, Parlaments Präsident und Lefter Koka Umwelt Minister. Woher diese Leute, ihr Geld haben hat niemand vor über 10 Jahren schon gefragt.

4/6/2011
Salih Berisha’s Drogen Boss – Bürgermeister in Lazarate: Dasho Aliko (Albaniens Kolumbien)

Hysni Burgaj
Stefana Bastoni und der Suppen Kaspar der Albanischen Polizei: Hysni Burgaj, einem Produkt der seit 20 Jahren als vollkommen irre auftretenden Britschen Gestalten in Albanien.

2 Spezial Flugzeuge der Italiener mit einer Art Wärme Bild Camera, stellten Landesweit die Detail der Anbau Gebiete fest und die Italienische ApwziL Polizei Mission wurde ebenso wie die Militär Cooperations beendet. Guardia de Financa Abteilungs Direktor: Stefano Bastoni , spricht klare Worte zur Beendigung der Mission! Die Justiz, Polizei und Regierung schützt die kriminellen Zirkel und Clans, denn es gibt keinen einzigen Fall der Anklage, Beschlagnahme von Vermögen von prominenten Verbrecher Clans, welche identisch wie die Politik sind, wo wir Sokol Kazazi nennen, der mit dem Berisha Clan, schon den Treibstoff- Waffen Schmuggel während dem UN Embargo nach Bosnien und Jugoslawien organisierte. Die Gestalt läuft auch unter dem Namen Seferi Efendi in Durres herum! Die wirklich Grossen der Anti Mafia und Polizei Italiens, kommen nicht mehr nach Albanien, wegen Sinnlosigkeit, was man am Albanischen Interpol Direktor: Dritan Berisha sieht, der 2006 noch unter PAMECCA II, aus dem Polizei Dienst entlassen wurde, weil er in Vlore auf unbewaffnete Studenten geschossen hatte. Hirnlose Tropojaner, aber mit dem Capo der Mafia: Salih Berisha verwandt, wie die Dumm Bande der Brecani und Co. ebenso. Berisha Verwandte sitzen überall, auch im verteidigungs Ministerium, identisch wie bei Ilir Meta, der seine komplette Dumm Verwandtschaft, welche noch nie gearbeitet hat, für Arbeit vollkommen unfähig ist, nur irgendwo unterbringen will.

900 Tonnen Cannabis wird inzwischen als Haupt Industrie und Produktion Zweig in Albanien angebaut, mit einem Erlös von 4,5 Milliarden € pro Jahr, praktisch auch als einziges Export Gut von Albanien, nachdem der Westen vollkommen versagt hat, irgendeine Basis für Produktion und Arbeits Plätze aufzubauen und nur die Balkan Ländern, vollkommen korrumpierte, vor allem unter der Rot-Grünen Regierung, aber vor allem ebenso durch die Amerikaner mit ihrer Drogen und Betrugs Bank: American Bank of Albania, Griechischen Geldwäsche Banken in Albanien, oder Österreichischen Bestechungs Touren quer durch die Albanischen Regierungen, wie die Türken, direkt mit dem Schwiegersohn von R. Erdogan und der Calik Gruppe…………………………….

Im Kosovo der selbe Murks der Abzocker, welche Milliarden stahlen aus der EU und den USA. Identisch in Afghanistan, Irak oder Afrika.

Die Kosovo Befriedung, scheiterte an der Inkompetenz der Internationalen

4 Fischer erhielten hohe Haft Strafen in Brindisi, für Drogen Schmuggel

21 vjet burg për 4 peshkatarët durrsakë në Itali

Itali, 4 prill 2014 - Gjykata italiane dënoi në total me 21 vjet burg 4 peshkatarët durrsakë, të arrestuar në 30 janar 2013 në Portin e Brindizit, me 15 kg heroinë të ndarë në 28 pako.

Peshkatarët e dënuar janë:

Rustem Mustafa, 54 vjeç, u dënua me 7 vjet e 6 muaj burg.

Kadri Cami, 66 vjeç, u dënua me 4 vjet e 6 muaj burg.

Ferdinand Shkurti, 49 vjeç, u dënua me 4 vjet e 6 muaj burg.

Avni Ceka, 60 vjeç, u dënua me 4 vjet e 6 muaj burg.

Ngjarja

Policia italiane ka mundur të sekuestrojë në portin e Brindizit, në datë 30 janar 2013, 15 kile heroinë, ndërsa ka vënë në pranga 5 persona, mes tyre 4 shtetas shqiptarë. Sasia e madhe e drogës ka mbërritur në portin e Brindizit me një peshkarexhë shqiptare, “Durrësi II", në të cilën ndodheshin shtetasit Rustem Mustafa, 54 vjeç (kapiteni i peshkarexhës), Kadri Cami, 66 vjeç, Ferdinant Shkurti, 49 vjeç dhe Avni Ceka, 60 vjeç. Ndërkohë në pranga ka përfunduar edhe shtetasi italian Teodoro Di Lauro, me precedentë penalë.

Karabinierët kanë mbajtur nën vëzhgim shtetasin Di Lauro, nga Brindizi, i cili ndodhej në shoqëri të disa personave të njohur për lidhjet e tyre me organizatat mafioze. Di Lauro ndodhej në një automjet tip Ford Fiesta me të cilën është vënë më vonë në lëvizje drejt portit të Brindizit. Në molin Feltrinelli ai ka marrë një çantë të madhe që ka vënë në lëvizje policinë.

Karabinierët kanë hyrë në aksion menjëherë dhe kanë arrestuar shtetasin brindizin dhe 4 shqiptarët që ndodheshin në mol. Brenda çantës që policia i sekuestroi Di Lauros ndodheshin 28 pako me heroinë. Policia e Brindizit deklaroi në atë kohë se kjo është sasia më e madhe e heroinës e konfiskuar në këtë zonë gjatë viteve të fundit. Në shtëpinë e Di Lauros karabinierët kanë gjetur dhe sekuestruar një pistoletë të tipit Tocarev dhe një sasi të kosiderueshme fishekësh.

/gje. th. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

 


- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/21-vjet-burg-p%C3%ABr-4-peshkatar%C3%ABt-durrsak%C3%AB-n%C3%AB-itali#sthash.UTmwcKqj.dpuf
Und noch ein Schmuggler Fisch Kutter aus Durres. 818 kg Cannabis nach Kroatien, wobei man nicht einmal zur Tarnung Fischerei Gerät hatte. Die Mafia Familie aus dem Kosovo des Skender Kapiti, leitet natürlich die Fischerei Genossenschaft

818 kg kanabis nga Durrësi në Kroaci

Durrës, 6 prill 2014 - Prestigjiozja amerikane “ Fox News ” njofton se policia kroate sekuestroi 818 kilogramë kanabis të transportuar me një peshkarexhë të nisur nga porti shqiptar i Durrësit. Vlera e drogës shkonte në 1,3 milion euro dhe ajo ishte e ambalazhuar në 700 pako për lehtësi transporti dhe shpërndarje. Kjo është sasia më e madhe e kanabisit e kapur për këtë vit nga policia kroate.

Në kuadrin e këtij operacioni u arrestuan 2 shtetas boshnjakë dhe 8 shtetas kroatë. Pronari i peshkarexhës shtetas shqiptar mundi t’i shpëtojë prangave të policisë kroate. Ai u shpall në kërkim ndërkombëtar.

/gje. th. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/
- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/818-kg-kanabis-nga-durr%C3%ABsi-n%C3%AB-kroaci#sthash.sWyPP3Ls.dpuf

4/6/2014

Der Gesundheits Minister Ilir Beqaj, über die Prioritäten das Gesundheits System wieder in Funktion zubringen

Filed under: — Super Visor @ 12:27 am

Vollkommen verrückte und korrupte Organisationen, Lobbyisten haben das Krankenhaus und Gesundheits System zerstört.

Fakt ist schon heute, das die Albanische Regierung zuwenig umsetzt und zwar in vielen Ministerien.

Steuergelder, in rein korrupte und kriminelle Stiftungen, ist eine Art Spezialität der Deutschen ebenso, wobei wir nur ein Beispiel der KAS in Tirana liefern, welche eine Langzeit Tradition der Inkompetenz und Verbrechens in Tirana hat, was auch 1996 gut bekannt war.

Muster Beispiel, was die KAS für eine Schrott Stiftung ist, was sich dann in vielen Ländern fortsetzt, wie bei der FES. Beide mit über 100 Millionen €, vom Steuerzahler finanziert, obwohl niemand diese Gestalten braucht, welche nur Unfug workshop organisieren, identisch wie bei dem Justiz Schrott:

KAS Original Ausführungen: und genau deshalb ist mit solchen Leuten, das Gesundheits System vollkommen ruiniert worden:

„Reform des Gesundheitswesens“ wurden entscheidende Schritte im Gesundheitssektor Albaniens gemacht. “ bedeutet bei diesem Fakten Behauptung der KAS, das es nun keine Ärzte mehr gibt, sondern Quaksalber und Ziegenhirten als Krankenhaus Direktoren und Ärzte und Medikamente gibt es sowieso nicht mehr. Apparte werden gestohlen, oder die Ziegenhirten Experten können die Geräte nicht bedienen, sondern reparieren daran herum, obwohl man Bildung Null hat.

Gefälschte Diplome und Schul Zeugnisse sind Standard, mit Tausenden von Schreckens Erlebnissen der Migranten in ihrer Heimat.

aus

Die KAS und sinnlose Stiftungen und Organisationen, welche sich nur selbst bedienen: Die “Krankenhaus” Reform

Ilir Beqaj: Si e gjeta shëndetësinë shqiptare

Nga
Skender Minxhozi

Ilir Beqaj është një ndër ministrat që ka një “mal” pak më të lartë sesa kolegët e tij për të ngjitur. Shumëkush ka jetuar në këtë vend në dy dekadat e fundit, e di se çdo vullnet dhe dëshirë për të përmbysur imazhin e shkatërruar të shëndetësisë shqiptare, përplaset me një mur të lartë pamundësish, paragjykimesh, korrupsioni dhe pesimizmi. Ilir Beqaj thotë për Java, se në gjashtë muajt e parë, një pjesë e vogël e këtij muri ka nisur të bjerë. Megjithatë mbetet pjesa më e gjatë e rrugës për t’u përshkuar. “Kush na kërkon shëndetësi falas në gjashtë muaj, bën thjesht retorikë politike”, thotë ministri Beqaj

Zoti Beqaj, kanë kaluar gjashtë muaj që nga marrja e postit të ministrit të shëndetësisë. Sa përputhet pamja që keni sot para syve, me imazhin që kishit krijuar para se të merrnit në dorë një detyrë komplekse dhe sfiduese?
Faleminderit për mundësinë për të komunikuar me lexuesit tuaj, e për rrjedhojë edhe me publikun, për punën e bërë nga Ministria e Shëndetësisë që prej 16 shtatorit 2013 kur qeveria e koalicionit “Aleanca për Shqipërinë Europiane” filloi detyrën dhe zbatimin e programit të votbesuar në Kuvendin e Shqipërisë. Ajo çfarë kam sot para syve është shumë e përafërt me imazhin e krijuar që para fillimit të detyrës. Qoftë prej njohjes së hershme të sektorit prej karrierës së gjatë profesionale në sigurimet shoqërore, qoftë prej detyrës së sekretarit të programit, gjatë viteve që PS ka qënë në opozitë.
E vetmja çështje që rezulton shumë shqetësuese, në krahasim me perceptimin tim deri në gusht 2013, është çështja e burimeve njerëzore. Ka mungesë të theksuar mjekësh, sidomos në disa specialitete të domosdoshme dhe sidomos në disa zona të caktuara të vendit, janë shumë profesionistë të shëndetëtsisë që nuk kanë marrë në 5 vitet e fundit kreditet e nevojshme në procesin e edukimit në vazhdim dhe që rrezikojnë të moslejohen të ushtrojnë profesionin. Prej disa viteve është bllokuar procesi i specializimeve në mjekësi.
Njëherazi ka kërkesa të pafundme e të përditshme të profesionistëve të shëndetëtsisë, që kërkojnë të shtyjnë daljen në pension, edhe pse për këdo, mbushja e moshës së daljes në pension është një ngjarje e parashikueshme në jetë. Çështja e burimeve njerëzore është komplekse dhe zgjidhja kërkon aq kohë, sa i kalon edhe caqet normale të këtij mandati qeverisës. Megjithatë kemi filluar një proces të krijimit të një baze të dhënash të plotë të burimeve njerëzore në shëndetëtsi (pasi as kjo nuk ekziston). Kemi rënë dakort me Ministrinë e Arsimit dhe të Sportit, që të rifillojnë specializimet në shtator 2014 dhe kemi një program ambicioz e të ngjeshur, që të rikuperojmë boshllëqet në kreditet e sistemit të edukimit të vazhdueshëm.
Ndërsa çështjet e tjera që lidhen me mungesë të funksionimit të hallkave të sistetmit të referimit, të mungesës të një sistemi të qëndrueshëm, që të garantojë furnizim të vijueshëm me barna e materiale mjekësore, funksionim të vijueshëm të pajisjeve biomedikale, me një sistem informacioni shëndetëtsor të vjetër dhe të vonuar, me treg farmaceutik kaotik dhe të molepsur nga konflikti i interesit, me spitale e qendra shëndetëtsore të rrënuara, pajisje biomedikale jashtë funksionimit apo pajisje biomedikale të kushtueshme, të pavëna në punë sepse nuk dihet pse janë blerë dhe nuk ka kush t’i vërë në punë, e shumë të tjera, janë njësoj siç e kemi përfytyruar. ……………………http://revistajava.al/kryesore-ne-kopertine/2014331/ilir-beqaj-si-e-gjeta-shendetesine-shqiptare

4/4/2014

Spartak Ngjela, droht der Entzug seiner Anwalts Lizenz durch die Rechtsanwaltkammer

Filed under: — Gjoka @ 6:47 pm

Die Rechts Anwaltkammer,hat eine Beschwerde gegen den selbst ernannten Justiz Partioten Spartak Ngjela angenommen, wo am Ende der Entzug der Rechtsanwalt Lizenz stehen kann. Er kassierte 200.000 LEK (1.500 € vorab), damit in einem Berufsungs Gericht ein Prozeß gewonnen wird, was aber wohl das Bestechungsgeld für die Richter nicht beinhaltet. Der uralte Kommunist, der viele Jahre als Justiz Minister in Spe gehandelt wurde, ist schon eine er lächerlichsten Politischen Figuren.

update: die Anwaltskammer sprach sich für Spartak Ngjela aus, das er nicht seine Lizenz verliert.

Spartak Ngjela,mit einem der übelsten Gangster, Drogen und Mord Clans in Durres: Bar - Hotel Drenica: mit Gani - Skender Kapiti, wo Gani Kapiti, im Mai 2009, seinen unbewaffneten Nachbar mit der AK-47 nieder mähte und sich des Mordes noch brüstete und dann spurlos verschwand.

kapiti spartak ngjela

Foto: Nga e djathta: Gani Kapiti, Miftar Miftari, Bedri Tahiri, Spartak Ngjela, Skënder Kapiti dhe Galip Avdiu

Der Anzeige Erstatter, verlor aber auch die Berufung und Spartak Ngjela, weigerte sich, die Anzahlung zurück zugeben, ebenso die Dokumente.

Nun liegt der Fall bei der Rechtsanwaltkammer.

Çfarë po i ndodh Avokatit?

Postuar më: 4 Prill, 2014 tek Kopertina

kopertina 4 prill

Nga Aida Nako

Dhoma Kombëtare e Avokatisë së Shqipërisë ka një Komisioner që pranon ankesa. Komisionerja e Ankimeve pranë kësaj Dhome Denisa Shpofi i ka nisur fillimisht një relacion Komitetit të Displinës për avokatin Ngjela, pas një ankese të shtetasit Josif Niçka. “Mosplotësim i marrëveshjes nga ana e avokatit dhe për këtë shkak kthimin e dokumentacionit perkates se bashku me shumen e paguar në favor të tij” – është objekti i këtij relacioni që bazohet në nenet 37 dhe 39 të ligjit “Për profesionin e avokatit ne Republikën e Shqipërisë”.

Data e mbërritjes ka qenë 15 dhjetori 2013, data e njoftimit të Ngjelës ka qenë 20 shkurti 2014, data e dërgimit pranë Komitetit Disiplinor ka qenë 24 shkurti i këtij viti – mësohet nga dosja e dokumentave mbi këtë çështje që DITA e disponon të plotë.

 

Çfarë thotë Komisionerja

faksimile okokokPasi ka vendosur pranimin e fillimit të procedimit disiplinor ndaj avokat Ngjelës, komisionerja Shpofi i shkruan atij: “Subjekti ankimues pretendon se midis jush ka patur një marrëveshje avokat-klient në formë të pa shkruar, për përfaqësim në Gjykatën e Lartë, sipas së cilës Ju keni marrë përsipër përfaqësim të suksesshëm në çështjen gjyqësore, kundrejt shpërblimit nga ana e klientit të një shume të hollash për shërbimin që do të kryenit. Për këtë qëllim ai ju ka dorëzuar dokumentacionin e nevojshëm të çështjes, për t’u studiuar nga ana juaj.

Duke qenë se çështja u mbyll me mospranim rekursi nga ana e Gjykatës së Lartë, ankimuesi e konsideron marëveshjen të pa plotësuar, dhe për këtë qëllim kërkon kthimin e dokumentacionit që ai ka vënë në dispozicionin tuaj, si dhe shumën e të hollave që ka paguar për shërbimin e pakryer, sipas tij”.

 

Si përgjigjet Ngjela

Vetë Ngjela nuk ka pranuar të kthejë as paratë as dokumentat. “Kërkesa ankimore e depozituar nga ankimuesi është e pabazë. Ankimuesi Josif Niçka i është drejtuar me kërkesë padi Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë me të njëjtin objekt (Kthimin e shumës së të hollave të pretenduara), dhe kjo kërkesë padi është rëzuar nga ana e kësaj të fundit dhe vendimi ka marrë formë të prerë. Në lidhje me dorëzimin e dokumentave të dorëzuara pranë avokatit, është vetë subjekti ankimues që nuk është paraqitur për t’i tërhequr” – shkruhet në përgjigjen që Ngjela i ka dhënë Dhomës së Avokatisë marrë në dorëzim nga Kryetari i Komitetit Disiplinor Virxhil Karaja

 

Çfarë thotë paditësi i Ngjelës

Josif Niçka, banues i rrugës Myslim Shyri në Tiranë i ka shkruar ndërkohë kreut të Dhomës së Avokatisë: “…Pas disa seancave gjyqesore te zhvilluar ne gjykatat respektive te rrethit gjyqesor dhe asaj te apelit Tirane, ne lidhje me nje ceshtje time gjyqesore me objekt pjesetim pasurie, te mbrojtura prej avokatit tim z.Muharem Kushe, per shkak se ky i fundit nuk ishte optimist ne perfaqesimin dhe perfundimin me sukses ne Gjykaten e Larte te kesaj ceshtje, dhe pas rekomandimit te tij qe te mos beja rekurs ne Gjykaten e Larte, kontaktova me avokat Spartak Ngjela, i cili nga ana e tij kerkoi te bente nje marreveshje me mua, ku ai zotohej te me perfaqesonte dhe te fitonte ceshtjen ne kete Gjykate te Larte kundrejt nje çmimi qe duhej paguar nga ana ime. Per kete qellim i kam paguar ne forme paradhenie shumen prej 200.000 leke te reja, si pjese e kestit, te cilen e provoj edhe me dokumentin e firmosur nga ana e tij. Gjykata e Larte nuk pranoi gjykimin e rekursit. Pra prezenca e av. Ngjeles, edhe pse me kishte premtuar per nje zgjidhje pozitive ne favorin tim prane kesaj gjykate, nuk pati mundesi te provohej. Bazuar sa më lart kërkoj kthimin e shumes se mesiperme, si mbrojtje e parealizuar…”

 

Bëhej fjalë për ndarje parash

vendimiÇështja për të cilën klienti i Ngjelës e pagoi këtë të fundit për ta zgjidhur në Gjykatën e Lartë ka të bëjë me një pjesëtim pasurie dhe me sa kuptohet nag dokumentat e gjyqit bëhet fjalë për 3 llogari bankare, dy prej të cilave në lekë, afërsisht 54 milionë dhe 20 milionë secila si dhe një shume në euro.

“Kolegji Civil i Gjykatës së Lartë në dhomën e këshillimit të datës 01.11.2013 mori në shqyrtim çështjen civile me: Paditës: Elida Cipa dhe i paditur: Josif Nicka për pjesëtimin e pasurisë së luajtshme 5.334.000 lekë, 1.948.700 lekë dhe 5000 euro. Gjykata e Apelit Tiranë ka vendosur: Lënien në fuqi të vendimit të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë. Kundër këtij vendimi ka bërë rekurs pala e paditur, e cila kërkon prishjen e tij… Kolegji pasi dëgjoi relacionin përkatës, dhe pasi e bisedoi çështjen në tërësi, vëren se shkaqet e ngritura në rekurs, nga rekursuesi Josif Nicka, nuk janë në përputhje me kërkesat e nenit 472 të K.Pr.C, për rrjedhojë, rekursi nuk përmban shkaqe për t’u kaluar për shqyrtim në seancë gjyqësore. Kolegji vendosi mospranimin e rekursit të paraqitur nga i padituri Josif Nicka” – thuhet në vendim.
Mandat- pagesë për Avokatin

Në listën e dokumentave gjendet edhe një Mandat Pagese me anë të të cilit provohet dorëzimi i shumës për Ngjelën.

“Sot në datën 15.02.2012 u paraqit në zyrat e Studios Legale T-Finance Klienti Josif Niçka i biri i Paskalit dhe i Katerinës; dtl. 1956, lindur dhe banues në Tiranë i cili pasi kerkoi ndihme juridike në lidhje me çështjen civile (…) bëri pagesën prej 200.000 (dyqindmijë) lekë si parapagim për shumën 300.000 (treqind mijë) lekë të rënë dakort…” – thuhet në këtë mandat pagese.

Në dokumenta gjenden gjithashtu edhe disa emaile të shkëmbyera mes Dhomës së Avokatëve dhe zyrës së Ngjelës.

 

Gjykata rrëzon padinë

vendimi 2Gjykata e Tiranës ndërkohë (gjyqtare Enkela Bajo) e ka marrë në shqyrtim padinë e shtetasit Josif Nicka, ndaj shoqerisë “LawFirm&Finance” shpk, dhe e rrëzoi padinë ndaj Ngjelës.

“..Në pretendimet e pales paditese gjejme se mes paleve ndërgjygjëse eshte arritur nje marreveshje ne baze te se ciles eshte kerkuar shuma prej 120.000 leke per paraqitjen e rekursit ne Gjykate te Larte dhe shuma prej 300.000 leke per perfaqesimin ne Gjykate te Larte, me kusht qe nese nuk do te arrinin te fitonin ceshtjen nga pala e paditur do te kthehej shuma prej 320.000 leke / nderkohe do te kerkohej dhe pezullimi i egzekutimit te vendimit ne Gjykaten e Larte. Sipas shpjegimeve te dhena verbalisht ne seance gjyqesore pala paditese eshte shprehur se ceshtja e tij me objekt pjestim pasurie ndodhet ne Gjykaten e Larte mbas rekursit te paraqitur nga av.Muharrem Kushe, ndersa avokati Spartak Ngjela do ta ndiqte kete ceshtje nese ajo do te kalonte per shqyrtim ne kete gjykate.

Nga permbajtja e mandat pageses vertetohet egzistenca e nje marredhenie juridike mes paleve dhe ne pasoje dhe marredhenie juridike detyrimi ku pala paditese duhej te paguante shumen prej 300.000 leke dhe ka parapaguar 200.000 leke, por pa u percaktuar konkretisht se cfare perfshin ndihma juridike e kerkuar… Gjykata cmon se padia nuk eshte e bazuar ne prova dhe si e tille nuk mund te pranohet. Perfundimisht gjykata, për këto arsye, vendosi rrëzimin e padisë…” – thuhet në vendimin e gjyqtares.

 

* * *

Kush po i “gjuan” avokatit?

REDAKSIONALE

Avokat Ngjela nuk kishte as gjysmë ore që ishte çuar nga një kafe me ish-Presidentin Bamir Topi, kur në titrat e televizioneve nisi të qarkullonte me shpejtësi një informacion interesant, Dhoma e Avokatisë po paralajmëronte se Ngjelës mund t’i hiqej licenca e avokatit. Politikani kontravers dukej se kishte telashe me një ish-klient të vetin i cili i kërkonte kthimin mbrapsht të një pagese për një kontratë që nuk ishte zbatuar prej Ngjelës. Ish-klienti, rezultonte se i kishte kërkuar Dhomës së Avokatisë në Tiranë të merrte masa disiplinore ndaj Ngjelës dhe sipas informacioneve të para të shpërndara mesditën e djeshme u krijua përshtypja se avokat Ngjela rrezikonte heqjen e licencës së avokatit për shkak të këtij telashi. Në fakt historia është pakëz më e gjerë se kaq. DITA ka siguruar praktikën e plotë të kësaj dosje ditën e djeshme.

Fabula është e thjeshtë. Shtetasi Josif Niçka, kishte dikur një problem me një gjyq të vetin për pjesëtimin e pasurisë. Pasi humbi gjyqin edhe në Apel ai iu drejtua studios ligjore te Ngjelës dhe e autorizoi këtë studio për ta përfaqësuar në gjyqin që do të zhvillohej në Gjykatën e Lartë. Nga praktika dokumentare rezulton se mes Ngjelës dhe Niçkës nuk ka pasur një kontratë të specifikuar, por kishte një dokument ku Ngjela kishte marrë paradhënie duke premtuar se këtë çështje do e fitonte në Gjykatën e Lartë. Por Gjykata e Lartë, nuk merr në shqyrtim çdo çështje. Atje ekziston Dhoma e Këshillimit që filtron çështjet të cilat duhet të kalojnë për gjykim dhe ato që duhet të mbeten në fuqi me vendimin e Apelit. Ndaj dhe çështja nuk hyri fare në shqyrtim në Gjykatën e Lartë. Por klienti Niçka kërkoi kthimin mbrapsht të paradhënies në këtë moment. Ai shkoi në gjykatë dhe e paditi Ngjelën duke kërkuar kthimin mbrapsht të parave.

Mbrëmjen e djeshme kontaktuam avokat Ngjelën, kërkonim të kuptonim më shumë rreth situatës së tij. Avokati i mëshonte vetëm linjës proceduriale, duke vënë theksin tek vendimi i gjykatës që i kishte vënë “vulën” pretendimeve të klientit të tij Niçka.

“Dhoma e Avokatisë ka njoftuar se do të mblidhet për të shqyrtuar rastin. Unë si normalisht do të dërgoj përfaqësuesin e zyrës atje për të bërë të qartë pozicionin tim. Ka një vendim gjyqësor të formës së prerë nga gjykatat për këtë çështje që po diskutohet sot. Ju si mendoni, më shumë se gjykata dhe verdikti gjyqësor mund të vendosin instancat e tjera? Ja pra ky është qëndrimi im”, – tha dje Avokati. Ai e shmang, por nuk perjashton që është dikush duke vënë në lëvizje ingranazhe mediatike dhe jo vetëm, për ta diskretituar në publik:

“Të gjitha mund të jenë. Në këtë fazë dhe moment unë s’mund të vë dorën në zjarr, por se përjashtoj si mundësi. Nëse kërkoni emra se kush mund ta ketë orkestruar, emrat mos i kërkoni nga unë, emrat i nxjerr një investigim gazetaresk, unë me siguri di t’iu them se këtë çështje e kam ezauruar me vendim gjykate, këto të tjerat kërkojnë një investigim më vete pastaj. Dyshimet nuk mjaftojnë”,- shprehet Avokati. Ngjela, kohët e fundit është pozicionuar në një tip “fronti antikorrupsion”. Ai ka shfaqur një distancë të qartë me demokratët e PD-së në opozitë, por shfaqet i dyzuar në diskursin e tij opozitar ndaj të majtëve në qeverisje.

Kur merr në shqyrtim qeverisjen e majtë, tonin dhe timbrin e kritikës ai nuk e shfaq njësoj për të gjithë faktorët qeverisës, diku sulmon më ashpër, pa doreza, diku moderohet, kritikon, por bën kujdes të përmbahet. Ndaj dhe, nëse dikush po kërkon “ti gjuajë” Ngjelës, nëse dikush po kërkon t’i krijojë skenarë diskretitimi publik atij, palët potencialisht të interesuara për ta bërë diçka të tillë, gjenden në të gjithë krahët e politikës. Ndoshta vetë Ngjela e ka më mirë të identifikuar “goditësin” real, por ende nuk e artikulon publikisht atë.

* * *

Foto-Lajm/ Ngjela takon Topin: Do takojë të tjerë

E.Habilaj

Kreu i partisë Ligj dhe Drejtësi ka qëndruar dje mbi një orë me kreun e FRD-së, Bamir Topi. Vendtakimi është zgjedhur një bar-kafe në zonën e ish- Bllokut dhe ka qenë vetëm mes atyre të dyve. DITA arriti të fotografonte momentin e takimit mes tyre, ndërsa më pas i kontaktoi nëpërmjet telefonit. “Po goditet korrupsioni, por ende nuk po shohim një reformë në drejtësi. Natyrisht me Topin kemi qenë bashkëpunëtorë politikë me njëri-tjetrin”, - e ka komentuar Ngjela këtë takim. Më tej ai tha se do bënte “konsultime edhe në ditët në vijim me faktorë të tjerë”. “Do vazhdojmë me tryeza të gjera, ku do të ketë pjesëmarrje dhe të palëve të tjera. Po mundohemi të përmirësojmë klimën politike në vend,” - përfundoi Spartak Ngjela. Pak ditë më parë ai zhvilloi një takim me kreun e Aleancës Kuqezi, Kreshnik Spahiu. Të dy thanë se kanë rënë dakord në 3 pika të përbashkëta, si; patriotizmi, lufta kundër korrupsionit dhe politika e jashtme.

Spartak Ngjela Interview: Die Albaner Mafia installierte Bujar Nishani und Adriatik LLalla

Diese Art von Peinlichkeiten der Albanischen Staats Kontrolle und des Generalstaatsanwaltes kann man vergessen, wenn die Generalstaatsanwaltschaft schweigt und praktich überall auch fast keine Verfahren gegen illegales Bauen eröffnet, obwohl fertige Unterlagen, der Phantom Bauten auf gestohlenen Grundstücken, Antiken Stätten und vor allem an der Küste, deutlich sichtbar ist. Eine Säuberung der Staatsanwaltschaften geschieht ebenso nicht, weil das wie die Richter ein kriminelles Enterprise ist. Man wird sehen, was geschehen wird! Der sogenannte Staatspräsident Bujar Nishani, im Volke verachtet, tritt nur als Schutzherr, der kriminellen Richter und Staatsanwälte auf, wobei seine Klientel Politik 2007, schon als Innenminister gut dokumentiert wurde.

gazeta dita cover

Es gibt keine Justiz, mit diesem Präsidenten, Staatsanwälten und General Staatsanwalt. Sie verspotten die Menschen und Internationalen, mit dem Geschwafel seit 8 Jahren von Reformen

4/1/2014

PM ohne Alternative: Edi Rama bei Besuch in Berlin mit Angela Merkel

Filed under: — Balkansurfer @ 7:31 pm

Grosser Empfang für Edi Rama in Berlin: Nach der Langzeit Pleite der KAS, mit dem primitiven Verbrecher und uralt Kommunisten Salih Berisha, war das Debakel der KAS und deren Vertreter in Tirana, eine Art Syndrom bereits, aber die FES ist bekanntlich nicht besser. Statement der Bundesregierung.

Es gibt 14 Skandal Urteile mit Freilassung nur in den ersten 2 Monaten 2014 in Albanien.

Edi Rama gab nach dem Besuch in Berlin, bereits ein Interview: So lange es keine wirklichen Reformen in der Justiz gibt, gibt es keinen EU Kandidaten Status
Klare Worte, wie es auch die Albaner lieber hören, als das Lobbyisten vermurkste Gesappel der Schön Redner und Ignoranten.

Eine durchaus intelligente Aussen Politik, um die wenigen Kräfte in Albanien zu stabilisieren, welche versuchen Ordnung zubringen. Edi Rama ist begleitet von einigen der wichtigen Minister, nachdem Berisha sein Kabinett in einem Idioten Club der Mafia vor Jahren umwandelte, finanziert von der Welrbank, EBRD, KfW, IEB, IFC und anderen korrupten Organisationen (OSCE), welche ein Debakel erlebten und erneut ausl. Botschaften wie u.a. die EU und OSCE Botschaft, direkt von der Mafia übernommen wurden und praktisch alle EU Missionen und NGO’s vor Ort.

24 Foto aus Berlin: German Chancellor Angela Merkel welcomes the prime minister of Albania, Edi Rama in german chancellery in Berlin for a joint press conference.

Was gibt es zum jubel, als Edi Rama gewann. Bis auf den Innenminister, Verteidigungs- ,Wirtschafts- und Finanzminister ist nirgendwo eine Besserung zusehen. Trotzdem ist so ein ein grosser Empfang und sehr hilfreich, wenn die Albanische Regierung, die Institutionen in Funktion bringen will, und überall vor allem in der Justiz und durch den sogenannten Präsidenten Bujar Nishani Alles sabotiert wird. Albanen ist ein Deutsches Debakel, was schon vor 20 Jahren, mit vollkommen absurden Gestalten der KAS und CDU deutlich wurde, welche alle Spiegel Artikel, Fakten vor Ort ignorierten, über das kriminelle Enterprise des Salih Berisha und mit einer Berisha Verfassung, ein neues kriminelles System der “Sigurime” installierten wollten.

Im Schrott Bereich der Albanischen Politiker, kann praktisch nur im Moment ein Edi Rama noch etwas vorwärts bringen und vor allem fehlt jede Justiz und Funktion der Gesetze in Albanien. Viele illegale Baugenehmigungen in Tirana, des Edi Rama, beschäftigen heute den EU Menschenrechts Gerichtshof, wobei die Zerstörung von Tirana, unter Edi Rama begann, der aber zugleich die Innenstadt von den illegalen Besiedlungen durch die Berisha Anhänger im Zentrum ebenso beendete.

Im Realen Chaos von Albanien, wo keine Justiz existiert und die Drogen Bosse, Mörder frei herumlaufen und Korruption ein System ist, besuchte Edi Rama Berlin. Man wird sehen wie es weiter gehen wird.

INUK , Abriss an den National Strassen und die Legalsierung der Piraten TV und Musik Sender

Inhalt
Top Themen
Bundeskanzlerin Angela Merkel und der albanische Ministerpräsident Edi Rama im Kanzleramt.
Deutschland/Albanien Merkel: Wir sehen Fortschritte

Nach Ansicht von Bundeskanzlerin Angela Merkel ist für Albanien eine europäische Perspektive wichtig. Das betonte sie nach einem Treffen mit dem albanischen Ministerpräsidenten Edi Rama in Berlin. Sie verwies auf den tiefgreifenden Veränderungsprozess, der in Albanien erfolgt sei. mehr

es erinnert an den September 1999, als Bundeskanzler einen Kurz Stopp in Rhinas machte und Pantelij Majko den Premier Minister traf, weil damals die Allianz von Fatos Nano mit den Gangster Boss Ilir Meta geschlossen war, Pantelij Majko im Partei Kongress der SP abzuwählen und Fatos Nano erneut Partei Vorsitzender wurde, und Ilir Meta Premier Minister von Albanien und das Desaster damit entgültig begann in Albanien.

Bundestags Präsident Lammert, empfängt bekanntlich auch Gangster, Chefs der Todesschwadrone wie Yhavit Halili aber auch dort war Edi Rama gerne gesehen.

Zeitgleich trifft sich erneut Jonathan Moore mit Lulzim Basha, um sich seine Lügen Phrasen anzuhören

Man beachte die Mimik der Darstellung einer Theater Show. Warum ein hoher US Diplomat, wegen dem kriminellen Komiker und selbst ernannten Partei Chef und Bürgermeister von Tirana Lulzim Basha, nach Tirana reist, wäre auch eine gute Frage. Weil viele Albaner functional illerate sind, Alles schnell vergessen, braucht man auch keine Treffen: Den Inhalt der Treffen, haben die schnell vergessen und sowieso Alles, wie Gesetze und das angeblich erlernte in den Schulen und Universitäten. So eine Art kollektive Alzheimer Krankheit vor allem bei Albanischen Männern.

2/1/2014
Der hohe US Beamte: Jonathan Moore kommt nach Tirana
und wenige Wochen vorher war er auch in Tirana

Data: 06/12/2013

bl

President Nishani received and held e meeting with Mr. Jonathan Moore, Department of State, Director Office of South-Central European Affairs

Keine Info über das Gespräch, nicht einmal in der höflichsten Form!

EU, USA, Weltbank und Co.: Noam Chomska erklärt, wie man eine Wirtschaft eines Landes zerstört, was die EU Länder, die USA und Weltbank und Co. in Albanien praktizierten, inklusive den Pyramid Firmen ab 1994 und dem Crash in 1997, als Probe Modell für die US Betrugs Banken nachdem Modell der Deutschen Bank usw..

Noam Chomsky (2014) “How to Ruin an Economy; Some Simple..

 

 

Fyle-Rama në Bruksel: Të gjitha energjitë e vendit në shërbim të integrimit

 

Kryeministri Edi Rama ka zhvilluar një takim në Bruksel me Stefan Fylen, Komisionerin për Zgjerimin në BE. Fyle mirëpriti angazhimin e vazhdueshëm të Shqipërisë…

 

1 Koment | 87 lexime | Shperndaje

 

Rama: Pa një reformë reale të drejtësisë, anëtarësimi në BE mbetet një iluzion33 Komente | 1 320 lexime | Shperndaje
Kryeministri Edi Rama shprehet se reformimi i sistemit të drejtësisë është thelbësor për procesin e integrimit. Kreu i qeverisë shqiptare thotë se gjatë takimit me kancelaren gjermane, Angela Merkel, kjo e fundit i ka dhënë mbështetjen e plotë për reformimin e sistemit të…

3/30/2014

Das Albanische Bildungs Desaster: “Crown Agent", muss nun erneut 400 Zöllner in Albanien ausbilden

Filed under: — Insider @ 1:44 pm

Die Inkompetenz der Albanischen Regierung sind Legende, wobei es unter Berisha nun wirklich ganz schlimm wurde, wo nur noch Idioten Direktoren wurden, welche nicht einmal die Bildung von einem Alzheimer geplagten Greis hatten. Alles wurde oft sehr schnell vergessen, wie es bei den funktionalen Analphabeten normal ist wo es 57 % gibt, bei Männern erheblich höher, wohl eher bei 90 %. Die Gestalten machen irgendetwas, und als Studenten findet man diese Leute am ehesten im Internet Caffee, bei Computer Spielen und 10.000 Professoren, lesen irgendwas in einer Vorlesung aus einem Buch vor, was die Gestalten selber nicht verstehen. Albanische Zeugnisse und Diplome, sind Nichts wert, weil der Staat und die Politische Klasse, sogar damit viel Geld verdienen, mit den Mafia Universitäten, wobei Deutsche aktiv da ebenso mitmachen, und Unfugs Universitäten sich vom Steuerzahler finanzieren lassen, was Profi Betrug ist.

Gefälschte Schul Zeugnisse, Diplome ist Tradition bis zu den Präsidenten des Kosovo und Albaniens. Und dann die Vernichtung der Gesellschaft, durch die EU Dezentralisierungs Programme, wo keine einzige Kommune mehr in Albanien eine Funktion der Verwaltung hat. Auch hier stehen Änderungen an, wo der US - Botschafter die Idioten der EU, bzw. der OSCE bei den letzten Wahlen, ohne Funktion lässt, wegen totaler Inkompetenz. Komplette Adminstrationen, Ministerien, welche keinerlei Ahnung von Gesetzen haben, noch von ihren Aufgaben: ein Standard, denn es nur in Albanien gibt. Vorschriften und Gesetze kapiert man nicht, weil man functionaler Analphabet ist.

Die Zoll Chefin Elisa Spiropali, setzt die Monopol Scanner Lizenz im Hafen Durres aus

Warum die britische Consult nun 400 Zöllner trainieren und ausbilden soll, kann niemand verstehen. Immerhin wurden bereits Tausende ausgebildet, mit vielen Programmen u.a. auch von der Weltbank vor 15 Jahren. Warum man ständig Leute ausbildet und nach 20 Jahren funktioniert immer noch Nichts, zeigt ein Desaströses und korruptes Verhalten vor allem der EU Bildungs, Justiz - Bringer, welche als eine Art “Camorra” Lehrmeister der Idiotie und Korruption vor Ort auftreten und nur kriminelle Partner suchen.

10/30/2013

Der Balkan Schlächter Tony Blair, vermittelte das Geschäft mit der Betrugs und Bestechungs Firma: Crown Agents in Tirana

Spezialität: Bestechung von Regierungen.

Crown Agents

http://www.crownagents.com/

“Crown Agents” do të instruktojnë për tre muaj 400 tatimorët e doganierët

| Fatjona Mejdini Inspektorët e tatimeve dhe doganierët në Shqipëri do të nisin një trajnim tremujor,…

30 Mars 2014 / S’ka koment / Më shumë

Kommentar: Wenn nur noch Dumme, Analphabeten Direktoren werden, dann sollte man irgendwann nicht noch mehr Geld zum Fenster hinauswerfen.

9/19/2012

Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang

Praktisch alle lokalen Regierungen und Kommunen, können ihre Aufgaben nicht wahrnehmen und wurden oft ebenso von Kriminellen übernommen. Mangels Kompetenz, Bildung und weil gefakte Diplome und Schul Bildung das Haupt Modell ist, für eine korrupte Adminstration der Inkompetenz, musste das EU Modell von Beginn an scheitern, vor allem in einem kleinen Lande. Mit krimineller Energie, wurde das Modell dann doch weiter betrieben, bis Alles zerstört war und ohne jede Funktion. Die Landesweite Verwüstung und Zerstörung rund um die Grundstücks Agenturen und Urbanisatik Pläne, mit weit über 100 Millionen $ allein von der Weltbank gefördert und finanziert, zeigen ein desaströses Monster der Zerstörung, durch die Internaitonalen, inklusive der Zerstörung der Justiz und Bildung.

Die klare Feststellung das Nichts funktioniert im EU Modell der Dezentralisierung, wusste man vor 10 Jahren auch schon, aber Pyschopaten der EU mussten das Modell weiter betreiben, als eine Art Terroristen Club der Landes Zerstörung.

Man will die Adminstration nun trainieren, damit das Analphabentum gelindert wird, was genauso sinnlos ist wie vor 20 Jahren, wenn man Idioten mit gefakten Diplomen nur die Posten verkaufte.

Nachdem kriminellen Vorgängen rund um die OSCE in Tirana mit Wolfgang Grossruck und Eugen Wohlfahrt, organisierten die Amerikaner korrekte Wahlen in 2013 und nun wird eine Lösung, für den Schwachsinn der EU gesucht, wobei Deutsche oft, wie im Moment in der Ukraine, sich selbst als peinliche inkompetend erneut outen und erneut die sogenannte Steinmeier Bande, welche das Albaner Desaster mit primtiv Kriminellen auch im Kosovo zuveranworten hat. Man verkauft diesen Dunm Bestechungs Lobbyismus als Deutsche Aussenpolitik, bis das Wasser eben überläuft, vor soviel Dummheit.

Den EU und Deutschen Murks, einer korrupten Hirnlos Politik, wie man es aus dem Visa Skandal schon kannte und immer mit Kriminellen, wie mit Sokol Olldashi und Salih Berisha zuletzt, versucht der US Botschafter Alexander Arvizu ebenso zu reparieren: Extreme Inkompetenz und Korruptions Fehler der EU, wie der Justiz Aufbau: Wenn die Amerikaner wollen, dann machen die es auch richtig, wobe das nur in wenigen Ländern vorkommt.

Cuci: Local government has degraded
28/03/2014

Cuci: Local government has degraded

Almost one year before the local elections and on the verge of the new local territorial division, local governments are almost inactive. The Minister for Local Government, Blendi Cuci, said they don’t offer services or investments.

“Our data show that local revenues in a national scale were used for payments and personnel, without securing returns for any service or public investment”, Cuci declared.

This is one of the elements showing the current local government model has failed. None of the municipalities is able to administer their territories, urban planning or environment.

Only 0.2% of 385 communes in our country can keep themselves through local taxes. Most are kept by the central government’s budget and Albanian citizens pay 25 million USD each year for local governments.

“This shows that the current local government model has been exhausted”, Cuci declared.

This conclusion made the Albanian government plan a decentralizations strategy 15 years after the last and only one ever made in our country.

With support from USAID, the strategy that will affect some local government laws is expected to be complete together with the new territorial division by June.

The United States Ambassador to Tirana, Alexander Arvizu, declared that this is the right moment for these reforms. He stated that the United States government, which offered funds and technical assistance, supports the realization of these reforms within the given terms…

 

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=11398


Es wird keine Legalisierungen für Bauten ab 2009, wobei die aktuellen Gesetze, keine Legalsierungen ab März 2006 zulassen. Salih Berisha und seine Mafia Adminstration, begannen vor allem ab 2009 die Orgie der illegalen Bauten, aber ebenso bereits u.a. die Cepani Mafia in Durres mit Bamir Topi auch umgehend, als man die Regierung bildet Anfang 2006.

Als eine Idiotische Verleumdung der PD, wird sich die Unterstellung herausstellen, das Artan Lame ein Grundstück in Tirana weiter gab wie der damalige Grundstücks Direktor Shaban Memia bestätigen wird, das es ein Berisha Dokument war, wo niemand weiß wieviel in die Tasche gezahlt wurde, nur Shaban Memia unterzeichnete die Dokumente. Es gab 140 solcher Fälle direkt in Tirana, wie ebenso bestätigt wurde. Die Urkunde, aus 2011, wo es entgültig per Notar legalisiert wurde und ohne das je Geld gezahlt wurde. Ein Vorgang, der zeigt, wie inkompetent PD Gestalten sind, was zur Kultur geworden ist.

Das Artan Lame, vor 10 Jahren ein Schlüssel war für illegale Dokumente ist durchaus bekannt. Vollkommen illegal gab er 372 qm Grund im Zentrum von Tirana, dem Hotel Diplomat: Dylaver Haxhi Xhemri und Miranda Haxhi, obwohl dort nicht einmal ein illegaler Bau zu legalisieren war. Die notwendige Entscheidung des damals zuständigen Comitees im Bau und Tourismus Ministeriums fehlt ebenso. Später sollten solche illegalen Papiere, welche man sich im Ministerium kaufte, Standard werden. Es zweigt auch, das die Berisha Partei PD in Panik ist, weil weit über 100.000 illegale Bauten nicht legalisiert werden und obwohl man 20-50.000 € allein in Tirana abkassierte für illegale Grundstücks Bestätigungen.

29 Mars, 2014

Die illegale Grundstücks Urkunde des Artan Lame und noch mehr Dokumente und Fakten. Artan Lame legalisierte, wo Nichts zu legalisieren war, verschenckte Staats Grundstücke in der teuresten Gegend von Tirana, wo unverändert auch heute noch nur ein eingezäunter Garten des Hotels ist. Der neue Chef der CEZ um die Strom Versorgung Plator Mehmeti, wurde 2006 schon einmal wegen der selben Stellung, wegen Bestechlichkeit und Auschreibungs Manipulation mit einem Schaden von 3 Millionen € vom Durres Gericht verurteilt. Durchaus normal: Der Chef der Durres Hafen Sicherheit: Fisnik Myrtezaj, ist ein verurteilter Kokain Drogen Boss, Grundstücks Dokumenten, Fälschungen, Raub, und

Der Arbeits Minister Erion Veliaj, setzt den Mafia Boss: Saimir Kurti, als Direktor für Arbeit in Kavaje ein und der Skandal mit Aleksandër Kalemaj

Es erinnert an die normalen Skandale rund um Ilir Meta, Spartak Braho u.a. auch mit dem Gangster Alexander Muca, der immer wieder entlassen wurde, wegen Korruption und immer wieder neue Stellungen erhielt. Bei Salih Berisha, wurde dann die Minister, der Kabinetts Chef selber zum Mord für Korruptions und Sytem Unterschlagnung mit Hilfe der korrupten Internationalen Finanz Organisationen. Denunzierung ist ein System von Salih Berisha wie hier, er selbst hatte sich zum Schutzherr für seine korrupten Minister dann ernannt.

IMG-20140326-WA0003

legalizimi tek diplomati

Ist das Verleumdung und Denunzim der PD einem Spezial Gebiet des Salih Berisha und der PD Banden, welche zu dumm und kriminell sind, für Alles.

Die Eigentümer des Hotels, werden nun beweisen, das die Berisha Regierung mit Shaban Memia, (der in viele Skandale und Fälschungen verwickelt ist) das Eigentum erst in 2011 übertrug, wo vollkommen im unklaren ist, was dafür bezahlt wurde. Nämlich wie immer Nichts, nur Bestechungsgeld. “"", vom 12.12.2011 , ist Gegenstand der Verträge der Eigentumsübertragung für den Bau Paket durch ehemalige CEO Saban Memia unterzeichnet.""” Ab 2010, waren alle Gesetze in Albanien ausser Kraft und Wild-West herrschte gerade bei den primitiv kriminellen Banden der Justiz und in den Grundstücks Agenturen, wo viele funktionale Analphabeten, wie überall waren.

ALUIZNI reagon ndaj deklaratave të PD për hotel Diplomat

Posted By Gazeta Telegraf On 31/03/2014 @ 11:32 In Politike | No Comments

Drejtoria e Përgjithshme e ALUIZNI-t sqaron qytetarët dhe koordinatoren e PD-së për median, znj. Silvi Bardhi, mbi akuzat e bëra për rastin e Hotel Diplomatit, sa vijon:

 1. Nëse do të na kishin kërkuar dokumentacionin do j’ua kishim dhënë vetë ne dhe nuk do të kishte qenë nevoja të bënin fotografi fshehuriçkazi.

Meqënëse fotografitë e bëra prej tyre me celuar ishin të turbullta, bashkëlidhur po paraqesim dokumentat origjinale.

 1. Subjekti në fjalë ka bërë vetëdeklarimin më dt. 11.11.2006. (Bashklidhur fotokopje e vetëdeklarimit).
 2. Me VKM nr. 125 datë 17.02.2010, me firmë të kryeministrit Sali Berisha, subjektit i ka kaluar pronësia e truallit (Bashkëlidhur fotokopje e VKM).
 3. Më dt. 25.10.2011, në bazë të kësaj VKM dhe kualifikimit të dosjes, subjekti ka kryer pagesën e truallit (Bashkëlidhur dokumenti).
 4. Në fund të procesit, në datë 12.12.2011, subjektit i është lidhur kontrata e kalimit të pronësisë për parcelën ndërtimore e firmosur nga ish-Drejtori i Përgjithshëm Shaban Memia.

Pra, siç e shihni, e gjithë procedura është filluar dhe përfunduar nga administrata paraardhëse. Nga ky moment, për tre vjet rresht, subjektit nuk i është dorëzuar leja e legalizimit. Kjo skemë rezulton për rreth 140 subjekte, përgjithësisht biznese, të cilëve i’u plotësohej e gjithë procedura nga A-ja tek ZH–ja dhe në fund ju kërkohej “gjoba perkatëse” për t’jua dorëzuar leja e legalizmit. Ne i bëmë vetëm dorëzimin e lejës së legalizmit këtij subjekti, pa “gjobën përkatëse”, siç do të bëjmë në ditët në vijim edhe për subjektet e tjera, të cilat kanë nga një deri në katër vjet që presin të marrin thjesht aktit formal të lejes.

Nëse zoti Berisha do të kishte dashur t’jua merrte gjobën, thjesht duhet të kishte fituar zgjedhjet në qershor 2013 dhe të kishte lënë të njëjtën administratë në fuqi.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/aluizni-reagon-ndaj-deklaratave-te-pd-per-hotel-diplomat/

PD: Në krye të CEZ në Durrës, i dënuari për korrupsion

· Zëdhënësja e PD-së, Laura Vorpsi denoncon emërimin si kryeinxhinier të CEZ-it në Durrës, të Plator Mehmetit, i dënuar në vitin 2008 për shpërdorim detyre. Sipas auditit të kohës, i shkaktoi shtetit 3 milionë euro dëme.

 

Tiranë, 29 mars 2014 - Partia Demokratike vijon akuzat ndaj kryeministrit Edi Rama për emërimin e personave që kanë patur probleme me drejtësinë, në poste të larta të institucioneve të rëndësishme. Në një deklaratë për mediat, zëdhënësja e PD-së Laura Vorpsi denoncoi emërimin si kryeinxhinier të CEZ-it në Durrës, të Plator Mehmetit.

…………………/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

 

- See more at: http://www.durreslajm.com/politike/pd-n%C3%AB-krye-t%C3%AB-cez-n%C3%AB-durr%C3%ABs-i-d%C3%ABnuari-p%C3%ABr-korrupsion#sthash.g8ABaXKa.dpuf

10/19/2013

EU Debakel: Die Albanische Regierung erklärt die Dezentraliserung als vollkommen gescheitert

9/2/2013

Die EU Dezentralisierungs Programme haben Albanien vernichtet: Auran Tare über die Kultur-, Tourismus und Umwelt Vernichtung

Prof. Dr Selman Sheme: Reforma administrativo–territoriale, domosdoshmëri për menaxhimin e qëndrueshëm të resurseve.

Posted By Gazeta Telegraf On 08/01/2014 @ 11:32 In Kryesore,Speciale | No Comments

Fragmentizimi i tejskajshëm i njësive vendore, në bashki dhe komuna, përbën një copëzim që dëmton rëndë dhe asfikson potencialin e zhvillimit në shumë rajone të vendit.

Konferenca shkencore, ”Reforma administrativo-territoriale”, e organizuar në muajin Tetor nga Qeveria përbën një ndër reformat prioritare në fushën e decentralizimit dhe qeverisjes vendore. Fragmentizimi i tejskajshëm i njësive vendore, në 373 bashki dhe komuna, përbën një copëzim që dëmton rëndë dhe asfikson potencialin e zhvillimit në shumë rajone të vendit. Harta e ndarjes administrativo-tokësore nuk lejon më gjatë realizimin e objektivave të zhvillimit kombëtar dhe prirjen integruese europiane të vendit. Që nga shek XIX-të e deri sot janë aplikuar tre kritere racionale në ndarjen juridike –administrativo-tokësore të një shteti si: grila gjeometrike, kriteri natyror gjeografik dhe kriteri socio-ekonomik. Ndarja më e mirë administrativo-territoriale është ajo që realizohet mbi bazën e regjioneve gjeografike të përcaktuar sipas kriterit natyror, socio-ekonomik, kulturor etj. Në shekuj trojet shqiptare kanë njohur organizime të ndryshme administrativo-territoriale, të cilët kanë shprehur veçoritë e evolucionit historik, nivelin e zhvillimit ekonomik dhe social, shkallën e emancipimit të pushtetit politik. Synimet e fuqive të huaja pushtuese kanë qenë faktor që kanë ndikuar në shpërbërjen e homogjenitetit etnik në hapësira të caktuara. Për këtë arsye çdo organizim administrativo-territorial mban vulën e etapës së caktuar historike, duke u karakterizuar nga diferencime të dukshme sipas motiveve të caktuara politike, ekonomike, ideologjike, ushtarake etj.

Gjatë periudhës së socializmit janë bërë disa ndryshime në ndarjen administrativo-territoriale të Republikës së Shqipërisë, të bazuara kryesisht në frymëzime ideologjike.

Më 1990 Shqipëria përbëhej nga 26 rrethe, 67 qytete, 589 fshatra të bashkuar dhe 2848 fshatra të thjeshtë. ……………………….


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/prof-dr-selman-sheme-reforma-administrativo-territoriale-domosdoshmeri-per-menaxhimin-e-qendrueshem-te-resurseve/

Durres reisst den Kosovo Mafia Touristik Komplex “Kamelia” bei der Dajlin Brücke ab – Polizei Einsatz bei den Banditen in Kruje

35 Hektar gestohlen, illegal bebaut und ohne jede Genehmigung nur in der “Kenete” - Durres. Kriminelle Phantom Papiere, als Kompensierungs Geschäfte aus gestellt, dann verkauften schnell diese Phantom Gestalten Grundstücke überall, was seit 1998 gut bekannt ist. Ein Modell der Berisha und Ilir Meta Banden

Skandalet me legalizimet e hipotekat, institucionet s’mbështesin Prokurorinë

Posted By Artur AJAZI On 08/01/2014 @ 11:32 In Rrethet | No Comments

DURRËS/Vetëm në zonën e ish-Kënetës, janë ndërtuar 1500 ndërtime pa lejë në një sipërfaqe 35 ha tokë

Duket se skandalet me trojet nuk kanë të sosur. Në Durrës sërish ALUIZNI ka zbuluar gjatë procesit të legalizimit se, ZRPP e qarkut, ka punuar me shkelje prej vitesh dhe me harta krejtësisht të gabuara. Harta dixhitale që disponon ALUIZNI, shpesh nuk ka asnjë përputhje me hartën e ZRPP, ndaj është kërkuar bashkëpunimi për njësimit të hartave, me qëllim realizimin e procesit. Sipas burimeve nga ZRPP dhe ALUIZNI (institucione këto të angazhuara në procesin e legalizimit) duket se me hartën e vjetër, gjatë 10 viteve të fundit janë kryer mjaft shkelje ligjore, duke krijuar me mijëra mbivendosje pronash në Durrës dhe komuna. Edhe pse ka kaluar më shumë se 5 vjet nga dita kur KRRTRSH vendosi të njohë 35 ha tokë në ish-Kënetë në të cilën janë ndërtuar mbi 1500 ndërtime pa leje, këto dy institucione mbeten sërish kaotike. Edhe pse ka nisur regjistrimi i këtyre banesave në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme në zyrën përkatëse në Durrës, duket se pengesa e vetme e zbuluar ka qenë harta me të cilën është punuar gjatë 10 viteve të shkuara. Ka kohë që procesi i legalizimit të një pjese të ndërtimeve pa leje në ish-Kënetën e Durrësit e cila e ka kaluar kuadrin ligjor ka mbetur i bllokuar pjesërisht pikërisht për shkak të mospërputhjes së hartave, mes dy institucioneve të shtetit ALUIZNI-t dhe ZRPP. Burimet nga ALUIZNI thanë se, “ky proces është ngadalësuar prej 3 vitesh për arsye se Hipoteka disponon të tjera dokumente, dhe tjetër hartë për territoret për të cilat po flasim të cilat ndryshojnë nga matjet tona, pra nëse ne për 100 ndërtime pa leje kemi dërguar harta sipas të cilave rezulton se këto ndërtime kanë zënë dy ha tokë sipas tyre kjo sipërfaqe është 2,5 ha tokë, në këto kushte ne po presim rezultatet e verifikimit të tyre”. Në këtë përplasje institucionesh ata që e pësojnë janë banorët. Veç ndërtimeve në ish-Kënetë, të cilat ende vazhdojnë të qëndrojnë të pa legalizuara janë edhe 180 shtesa pallatesh të viteve ’90 banorët e të cilëve kanë aplikuar për legalizim e që vazhdojnë të qëndrojnë të bllokuar. Aplikim për të kaluar këto shtesa për legalizim ende nuk ka hyrë në axhendën e punës.

PROKURORIA:HIPOTEKA NA KA PENGUAR NË HETIME

…………………..


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/skandalet-me-legalizimet-e-hipotekat-institucionet-smbeshtesin-prokurorine/

Noch schlimmer sind aber EU Gestalten und EU Programme, welche Hirnlose ausgedacht haben, welche Europa und den Balkan schlimmer wie die Taliban zerstören. In Kruje, hat der Bürgermeister (ein Bauer), die Baugenehmigung ausgestellt, welche vollkommen illegal ist und keinem Gesetz entspricht. Oft werden Wahl Versprechen so eingehalten.


Das totale Scheitern der EU-Justiz Mission EURALIUS (Folge, es gibt keine Justiz mehr in Albanien, denn nun kauft man sich Urteile und Richter kennen keine Gesetze mehr wie der US Department und State Report festhält), EU POlizei Missionen wie PAMECA, zeigen das oft die EU Programme auch rund um Umweltschutz, nur zur Eigen Beschäftigung erfunden werden, für die dümmsten Parteigänger.

Zitat: Most European countries are decentralised and this strategy has proven its efficiency stated Klaus KLIPP, AER’s Secretary General,

Die GTZ, machte natürlich bei solchen Hirnlos Dezentralisierungs Vorgängen aktiv mit, denn eigenen Verstand vor Ort, oder lokale Erfahrung einzusetzen, da war man mit einem Ismail Beka überfordert, wenn Lehrerinnen solche Institutionen leiten. Man war nur an hohen Spesen interessiert und reiste viel herum, vor allem auch nach Thehi, was ein Fake Projekt am Anfang war und ebenso ohne je einen Fachmann zufragen.
Klaus Klipp
Klaus Klipp, Secretary General of the Assembly of European Regions Vollkommen unsinnige Programme, welche überall Alles zerstören, und Karrieristen, welche nicht bis 2 zahlen können, aber sich gut vermarkten, mit ihrem Schwachsinn.

Die Tirana Polizei verhinderte einen Raub Überfall am Nachmittag im Zentrum von Tirana

Filed under: — Sarah_HrNje @ 7:34 am

Ein Fall des BKA, von Interpol der nach München führt. Wer bringt nun die Diplomaten, Stadt Angestellte, Partner im Verbrechen in Deutschland zur Anklage Bank, denn irgendjemand hat ja einmal eine Visa Garantie geschrieben, ebenso eine Aufenthalts Genehmigung gegeben?!

Die neue Polizei konnte einen Raub Überfall direkt im Zentrum von Tirana im früheren “Block” am hellichten Tage verhindern, in der “Sami Frashëri” Strasse um 16.00 Uhr. Sowas gab es nicht in 1997-98 und ist typisch für die Nord Albanischen Banden, welche von der Salih Berisha Banditen Clan überall illegal angesiedelt wurde und wo Raubzüge Tradition sind. 2 Polizisten wurden verletzt, als der einschlägig bekannte Bandit: Zhenklaudio Sallaku, fliehen wollte. Die Banditen Überfälle auf dem niedrigsten menschlichen Niveau, sind eine Folge der Hirnlosen Idiotie Politik des Westen, was mit der “Schock Therapie” anfing vor über 20 Jahren, der totalen Wirtschafts Vernichtung und der kriminellen Dezentraliserung einer EU Politik, wo Deutsche erneut als Motor der Idiotie in Erscheinung traten. Höhepunkte waren die Justiz Vernichtung mit Kriminelle und heute vor den Augen der Welt: die Hirnlos Ukraine Politik.

Unter dem Banditen Polizei Chef: Erzen Brecani (direkt verwandt mit Salih Berisha) vor einem Jahr, hatten diese oft persönlich bekannten Kriminellen Freie Fahrt in Tirana. Man hatte Tausende der Banditen ohne Kultur aus Tropoje, Pukes, Kukes erneut umgesiedelt, um Wahlen zugewinnen, welche auf Raubzüge gingen, weil man zu dumm ist als functionaler Analpabet für Arbeit.

Nach unserer Erfahrung, dürfte es noch 6 Monate dauern, bis Albanien real und deutlich wieder sicherer wird, wenn die Justiz nicht ständig Kriminelle, vorbestrafte Banditen, bewaffnete Banden immer wieder auf freien Fuss setzt und ein Mafia Justiz Minister, seine eigenen korrupten Richter deckt und das nun auch seit Jahren.

Vor 2 Jahren: 1/13/2012
Schlimmer als im Bürger Krieg 1997: Albanien und Eigentum, mit der Null Funktion einer Polizei und Justiz

Dështojnë në grabitje, përplasin 2 policët me motor gjatë arratisë

Postuar më: 30 Mars, 2014 tek Kronike

policia-tirane-1

E denjë për një skenar filmi aventura e dy të rinjve që grabisnin gratë këmbësore teksa u afroheshin me motor nga pas krahëve. Por dështimi i planit për grabitje në zonën e ish-Bllokut ka përfunduar në një arratisje spektakolare, duke rrezikuar edhe jetën e dy policëve që mbetën të plagosur. Ngjarja ndodhi pasditen e djeshme rreth orës 16:00 në kryeqytet, ndërsa në spital u dërguan të lënduar me fraktura efektivët Rasim Dogjani dhe Admir Goduni. Policia e Tiranës tha mbrëmë se ka shpallur në kërkim një prej autorëve të dyshuar të krimit, Zhenklaudio Sallaku, 19 vjeç, banues në rrugën “Siri Kodra”, me precedentë të mëparshëm penalë për grabitje. Dy efektivët pas mjekimit janë kthyer në banesa.

Gjithçka ka nisur në zonën afër ish-Bllokut në orën 15:55, rruga “Sami Frashëri”. Motori me dy personat që mbanin kapuçë si maska i është afruar nga pas tre grave këmbësore. Por në momentin e fundit plani ka dështuar, pasi ato janë vetëmbrojtur dhe kërkuar ndihmë. Rrëmuja e krijuar ka trembur agresorët që me shpejtësi kanë çarë në rrugë edhe pse kishte kalimtarë të shumtë dhe mjete. Në përpjekje për të dalë në stadiumin “Qemal Stafa”, janë ndeshur me një prej efektivëve që ndërhyri për t’i ndaluar. Këtu mësohet se i kanë dhënë goditjen e parë me motor efektivit të Komisariatit nr. 1, Admir Goduni, që mbeti i plagosur lehtë.

Zhenklaudjo Sallaku, një prej autorëve, i shpallur në kërkim

Zhenklaudjo Sallaku, një prej autorëve, i shpallur në kërkim

Agresorët janë larguar më tej drejt “Rrugës së Elbasanit” me shpejtësi, kurse kalimtarët i kanë dhënë ndihmën uniformës blu. Shërbime të shumta janë vënë në lëvizje për kapjen e grabitësve, por pak minuta më pas edhe tek “Pazari i Ri” do të raportohej një tjetër polic i plagosur. Këtë herë ishte Rasim Dogjani, që është përpjekur t’i ndalojë afër rrethrrotullimit me kolegun e tij, por pa sukses. Pas përplasjes autorët braktisën motorin dhe janë larguar në këmbë me vrap nëpër rrugica për të humbur gjurmët. Kurse polici u dërgua në spital për mjekim nga kolegu. Mësohet se të dy efektivët nuk kanë rrezik jete, por kanë marrë fraktura nga goditjet me motor. Policia konfirmoi mbrëmë se dy agresorët i ndiqte si të dyshuar për tentativë grabitje, e gjatë aksionit ata kanë përplasur efektivët në detyrë. Grupi hetimor ka si provë materiale motorin tip “Yamaha” ku u gjetën edhe gjurmë të shumta gishtrinjsh të të dyshuarve.

Mendohet që edhe dy autorët janë plagosur nga përplasja, pasi janë rrëzuar me mjet pas përballjes me efektivin në postbllok. Ndërsa rreth orës 19:30 policia tha se ka mundur të identifikojë njërin nga autorët e dyshuar, Zhenklaudjo Sallaku, kontigjent krimi dhe po punon për identifikimin e të dytit. http://gazetadita.al/dy-te-shpallur-ne-kerkim-tentuan-te-grabisnin-nje-grua-perplasin-me-motorr-policin/

salih Berisha roja Bashkim Ulaj (rechts) (Dërguar më: 11/04/11) Tedi Blushi Drejtoria e Përgjithshme e Rrugëve ka zhvilluar në datën 8 prill dy tendera. I pari ka qenë ai për ndërtimin e ‘Rrugës së Arbrit’ (segmenti Ura e Brarit – Hyrje tuneli Qafë Murrizë), me fond limit të përcaktuar, vlerën prej 1.945.051.750 lekësh. Ndërsa tenderi i dytë ka pasur për objekt prokurimi sistemim-asfaltimin e rrugës Librazhd-Qafë Stude (loti 3). Fondi limit i përcaktuar ka qenë 1.894.399.110 lekë. Për të mundësuar që të dy këto tendera të fitohen me vlerën e tyre të plotë, nga ana e DPRR-së është vendosur një kriter diskriminues, që aktualisht e plotësojnë vetëm dy firma. Bëhet fjalë për kompanitë “Gener 2” dhe “Victoria Invest”, të cilat dyshohet se janë paracaktuar si fituese. aus [16] albania.de

Tropoje Banditen des Salih Berisha, mit Überfällen Nachts und Viehraub nun auch in Kavaje, schlimmer wie 1997

Dem Bürgermeister von Milot, Gross Bau Unternehmer natürlich im Rechts Staate Albanien: made by Europa hat man eine Tritol Bombe in seinen hoch modernen Bagger geworfen. Zuvor wurden illegale Kioske an der National Strasse abgeräumt, durch die Bau Polizei

3/25/2014

Das Tages Geschehen, rund um Anschläge und dem unerklärlichen Reichtum des Botschafters in Slowenien: Agim Isaku

Filed under: — Gjoka @ 8:21 pm

Der selbst ernannte Admiral von Albanien Kristaq Gerveni, wird zum 31.3.2014 entlassen, auch als Vertreter bei der NATO.

Der Albanische Botschafter in Slowenien: Agim Isaku, hat Vermögen von 2,2 Millionen € nicht angegeben, vor allen nicht erklärbares Immobilien Vermögen, wie er Appartments finanzierte in Tirana. Ein Standard der Albanischen Diplomaten Mafia, welche überall sogar Hochhäuser oft bauen und von Geld Erpessung für gefälschte Dokumente und Bestätigungen oft leben. Er gehörte direkt zu der Fatos Nano Mafia, als Mitglied der Adviser der Fatos Nano Regierung. Was ihn als Botschafter qualifiziert, ist unbekannt, ausser guten Kontakten in die Drogen Netze des Fatos Nano und Ilir Meta.

Fast Alles was sich Politik nennt, inklusive der Ausländer, kommen heute aus einer kriminellen Struktur, oder Familie. Am schlimmsten sind die Wirtschafts Lobbyisten, welche den ganzen Balkan korrumpierten mit den US und Deutschen Modell der Wirtschafts Vereine und eine Art Geld Vernichtung ebenso betreiben.
Der Chef der Durres Hafen Sicherheit: Fisnik Myrtezaj, ist ein verurteilter Kokain Drogen Boss, Grundstücks Dokumenten, Fälschungen, Raub,

Mit Vorsatz, hat er das Vermögen seiner Familie verschleiert, falsche Angaben gemacht was Standard ist.

Der NATO Vertreter Kristaq Gerveni, wird zum 31.3.2014 entlassen, wobei seine Ernennung schon illegal war. siehe
1/29/2014

Der selbst ernannte Albanische Admiral Kristaq Gerveni, als NATO Verbindungs Mann in Brüssel

 

Auf die Villen Anlage des Bürgermeister von Farke: Fatbardh Plaku, wurde eine Panzer Faust abgefeuert. Er hat von einer christlichen Mission in 1997 u.a. 100 Millionen LEK erhalten, was damals ca. 1,5 Millionen € war und trotzdem überall Grundstücke doppelt und dreifach verkauft. Enteignet wurde willkürlich, oft Grundstücke, welche der Mafia Bürgermeister des Salih Berisha, zuvor verkauft hatte. Aber nicht der Staat war der Verkäufer, sondern der Mafia Bürgermeister, weswegen die Vorgänge Gerichts kundig sind, aber nie etwas passiert. Fatbardh Plaku, wird auch wegen Grundstücks Urkunden Fälschung angeklagt im Mai 2014, ein ganz normaler Vorgang bei Berisha’s Banditen Club, auch mit Elvis Cefa.


FArke Bürgermeister
Das grosse Luxus Anwesen, das Berisha Mafia Bürgermeister von Fark: Fatbardh Plaku, wo es den Anschlag nun gab. Man verkauft Grundstücke, steckt das Geld in die eigene Tasche, weil die Justiz und die Mafia eine Einheit bildet. Typischer Reichtum, der erst durch die kriminellen EU Vorstellungen, einer Dezentralisierung möglich wurde, was ein System ist, um Kriminellen Clans, die totale Kontrolle über Regionen zugeben. Den Profit für die Internationalen gibt es dann durch die Privatisierungen, wenn keine Justiz mehr funktioniert und Idioten sich Minister, und Bürgermeister nennen.


Woher ein Bürgermeister eine derartige Villen Anlage hat? Obwohl er nur einer der Ortsfremden Nord Albanischen Banditen ist, welche kaum lesen uns schreiben können. Finanziert von der korrupten Weltbank, KfW, EBRD, IFC, EBRD Bank, welche jeden noch so grossen Murks nur mit Verbrechern finanzieren, wie auch die “TITAN” Zement Fabrik, welche niemand in Albanien brauchte, wegen den damaligen Überkapazitäten bereits. Die Infrastruktur Projekte, der Internationalen Mafia, haben Albanien zerstört, identisch wie die kriminellen EU Dezentralisierungs Pläne und eine korrupte Idioten Bande u.a. der Justiz Bringer, denn Justiz ist unerwünscht bei der EU und den USA, weil man ja Geschäfte im Rechtsfreien Raum machen will.


Salih Berisha kritisierte 2007, den Bürgermeister von Farke, für seine illegalen Bau Genehmigungen in Farke im Counsel der Regierung.

Die EU Programme der Dezentralisierung, welche ein Chaos anrichteten

 

Mit Betrug, Luegen, kann man viel Geld verdienen, wobei die UNMIK Lehrmeister war, wie man viel Geld stiehlt. 52.000 Tickets verkaufte die Lulzim Basha Mafia bei dem Bankrott der Belle Air, im voraus und keine Justiz holt das Geld zurueck.

“Belle Air” meldet Konkurs an und setzt alle Flüge ab
update: 27.11.2013 Es sieht inzwischen deutlich wie ein Betrugs Manöver aus, denn man hatte im voraus schon Tickets für 8,5 Millionen € verkauft bis März. Der Partner AllItalia, wurde ebenso nicht vorgewarnt. Seit 5 Jahren bezahlte Belle Air, keine Steuern, weil es zum Klientel Betrugs System des Lulzim Basha, Ridvan Bode und Salih Berisha gehört.
Am 26. November 2013,reichte die Raiffeisenbank unter der Nr. 7281 eine Klage ein, auf Rückzahlung eines Kredites, gegen die Firma Belle Air, welche bereits ihren Flug Betrieb eingestellt hat. Im Bodenlosen Nichts: die Albanische Wirtschaft und 1 Milliarde € fauler Kredite

Ja si u kthye Lulzim Basha në milioner, nga kamarier në Rinas me vila në Hollandë dhe Farkë, dhjetëra apartamente, unaza diamanti dhe makina luksoze

Ja si u kthye Lulzim Basha në milioner, nga kamarier në Rinas me vila në Hollandë dhe Farkë, dhjetëra apartamente, unaza diamanti dhe makina luksoze
Nga kamarier në Rinas dhe përkthyes në Kosovë, befas një ditë ngrihet milioner, me pasuri përrallore, me vilë në Hollandë, me pallate në emër të vjehrrit në Vlorë, me disa apartamente në Tiranë, me vila në bregdet, me vila në Farkë, me kredi qindra mijëra euro, me unaza diamanti, me orë sheikësh, me piktura prej mijëra eurosh, servise porcelani, aksione në NASDAQ, disa depozita bankare, makina luksoze etj. Kjo është trajektorja e pasurimit me shpejtësi të Lulzim Bashës, kryetarit të Partisë Demokratike, i njohur ndryshe si beniamini i familjes Berisha. Ndërsa shumica e moshatarëve të tij nuk e shihnin as në ëndërr Hollandën, Lulzim Basha arrin të marrë një kredi prej rreth 200 mijë eurosh për të blerë shtëpi në Hollandë, pa asnjë të ardhur të deklaruar. Ndërkaq, Lulzim Basha, në një hark relativisht të shkurtër kohor, deklaron depozita të majme bankare, Mercedes Benz 72 mijë euro, pikturë 6500 euro, orë dore 5200 euro, ore dore 4500 euro, unazë diamanti 11.500 euro, servis porcelani 6800 euro. Po ashtu, Basha deklaron 80 mijë USD të ardhura si punonjës i UNMIK. Një pagë e tillë është anormale, madje e paimagjinueshme. Ndërkaq, bashkëshortja e Lulzim Bashës deklaron 52 mijë euro rrogë në vit. Ndërsa një familje e thjeshtë duhet të punojë gjithë jetën për të siguruar një apartament në Tiranë, ky njeri befas na deklaron shtëpi në Utrecht, Holandë, 510 mijë gulden / 231.500 euro, apartament ne Tiranë 205 mijë USD, apartament në Durrës 33 mijë euro, apartament në Tiranë, apartament tjetër në Tiranë 62 mijë USD/52 mijë euro etj. Dhe kjo është vetëm pasuria e deklaruar e Lulzim Bashës. Ky personazh vitet e fundit nuk ka deklaruar asnjë pasuri tjetër të paluajtshme apo depozita bankare, po thjesht doli i implikuar në një pallat të paligjshëm në Vlorë, ku me sa duket janë pastruar paratë e vjedhura me rrugën Durrës-Kukës. Lulzim Basha, sot kryetar i opozitës shqiptare dhe pretendent për kryeministër pas disa vitesh, është modeli i njeriut të pasuruar në mënyrë të dyshimtë. Ndërkaq, ka pasur disa tentativa për të hetuar pasurinë e Bashës dhe transaksionet e tij bankare, por gjithçka ka dështuar.
Roli i Argitës
Jo rastësisht pasuria e dyshimtë dhe e pajustifikuar e Lulzim Bashës lidhet me trajektoren e pasurimit të familjes Berisha. Basha është kthyer në milioner që kur punoi bashkë me vajzën e Sali Berishës, Argita Berishën në shërbim të UNMIK-ut në Kosovë. Kthesa e befasishme dhe i gjithë misteri i pasurisë perandorake të Lulzim Bashës, duket se shpjegohet me njohjen e tij me Argita Berishën, njohje e cila i garantoi edhe një karrierë të shpejtë dhe të shkëlqyer në qeverisje, ndërsa i hapi edhe rrugën për t’u katapultuar në krye të PD si i besuar i familjes.
Pasuria e Lulzim Bashës në vitin 2004
-Shtëpi në Utrecht, Holandë, 510 mijë gulden / 231.500 euro (shitur)
-Apartament ne Tiranë, 205 mijë USD / 171.700 euro
-Apartament në Durrës, 33 mijë euro
-Apartament në Tiranë, 17.500 lekë
-Apartament në Tiranë, 62 mijë USD/52 mijë euro
-Troje 22 100 metra 2 në Tepelenë
-Automjet Mercedes Benz, 72 mijë euro
-Pikturë , 6500 euro
-Orë dore, 5200 euro
-Ore dore, 4500 euro
-Unazë diamanti, 11.500 euro
-Servis porcelani, 6800 euro
-Aksione në NASDAQ, 18 mijë USD/15 mijë euro
-Depozitë bankare, 52 mijë USD / 43.500 euro
-Depozitë bankare, 81 mijë euro
Të ardhura si këshilltar në UNMIK, 80 mijë USD
Të ardhura nga bashkëshortja, 52 mijë euro
Pasuria për vitin 2005
-Të ardhura nga paga 588 180 lekë
-Të ardhura nga paga e bashkëshortes për katër muaj, 12 mijë euro
Pasuria për vitin 2006
-Paga vjetore si ministër i Transporteve 1 907 700 lekë
-Të ardhura vjetore si nënkryetar i KRRTRSH, 80 000 lekë
-Paga vjetore e bashkëshortes si drejtore programesh në Amsterdam, 49 512 euro
-Qiraja vjetore për banesën në Tiranë, 4 800 euro
-Rente për hipotekën e shtëpisë sonë në Hollandë, 8 771 euro
-Shlyerje totale e apartamentit në Durrës, 5 mijë euro
-Të ardhura nga shitja e apartamentit në Tiranë, 100 mijë euro
Pasuria për vitin 2007
-Shitur shtëpia në Hollandë 257 500 euro
-Shlyer kredia e shtëpisë në Utrecut, Hollandë, me vlerë 199.726 EUR
-Paga vjetore si ministër i Transporteve 1 907 700 lekë
-Të ardhura nga shpërblime fundviti në MPJ, me vlerë 46.600 lek
-Të ardhura nga paga e bashkëshortes, me vlerë 51.391 Euro
-Shlyer kësti i fundit i apartamentit në Rr. “Dervish Hima”, Tiranë, me vlerë 35.000 USD
–Shlyer rent për kredinë e shtëpisë në Utrecut, Hollandë, me vlerë 10.407 EUR
-Shitur makina 45.000 EUR. Kjo vlerë është depozituar tek ALPHA BANK
Pasuria për vitin 2008
-Të ardhura nga paga si ministër në shumën 1.590.924 lekë
-Të ardhura nga shpërblimi i fundvitit në shumën 21000 lekë
-Të ardhura nga paga e bashkëshortes në shumën 29.753,00 euro
-Bashkëshortja ka shitur apartament në Durrës me shumë 45.000 USD
-Pagesë kësti për blerje apartamenti në Kavajë në shumën 40.000 euro
Pasuria për vitin 2009
Paga si ministër, 1.639.212 lekë të reja.
Bashkëshortja, pagë nga puna në Holandë, 11.389 lekë
Pasuria për vitin 2010
-1 652 127 lekë të ardhura nga paga dhe shpërblimi në fund të vitit, si ministër i
-14 038 euro të ardhura nga paga e bashkëshortes Aurela Basha
-1 652 127 lekë të rinj nga paga dhe shpërblimet e fundvitit.
Pasuria për 2011
-734,162 lekë të ardhurat si kryebashkiak
-10.808 euro të ardhurat e bashkëshortes nga leja e lindjes në Hollandë Adriatik Doçi
Saturday, February 22, 2014 - 10:32

- See more at: http://sot.com.al/politike

Der vermurkste Bruder des Justiz Minister Nasiq Naco leitet nun die Führerschein Stelle in Durres, also wird es nur Show Theater geben und die Klientel Politik fuer Kriminelle und fuer Geld geht weiter.

Haxinasto schwafelt also nur dummes Zeug von einer Reform im Strassen Verkehr.

Extrem viel Militär Sprengstoff wurde in Korce beschlagnahmt

tritol

Zbulohet një bazë municionesh dhe tritoli në Korçë, tre në pranga

<

Das Urteil! vom 26.11.2011
Gani Dizdari
Gani Dizdari, gehört zur Reise Truppe der Berisha, Bujar Nishani Justiz Mafia, denn er taucht hier bei dem Durres Gericht auf, in anderen Fällen in Fiere, oder in Tirana, immer wenn Klientel praktisch einen Freispruch brauchen. Eine vollkommen kriminelle Familie im Solde der Politik, wie die Fakten zeigen.

06 Feb 12
Three Indicted for Bribe on Albania’s Supreme Court

Prosecutors in the city of Fier have indicted three suspects, including a relative of a Supreme Court Judge, over an alleged attempt to influence a verdict in a murder trial.
Der International bekannte vollkommen korrupte Richter: Gani Dizdari, sprach diese Urteil, wo keine Gesetze mehr erneut galten, mit einem viel zu niedrigen Urteil, für Gross Drogen Schmuggel.

Alles normal im Hafen Durres, immer mit Kriminellen, was bei einem LSI Minister nicht verwundern kann. Man macht dort weiter, wo ein Sokol Olldashi, Ridvan Bode und P. Ndreau, die Konkurrenz Verbrecher Clans ins Spiel brachte, mit Hilfe korrupter Deutscher Consults und Firmen. Im Debakel des Hafen Durres, ist heute weniger Sicherheit, als in 1997-98, was die Albaner auch gerne selbst erzählen: “hier kann man Alles kaufen"!

Praktisch hatten sich nur die Verbrecher Kartelle geändert, denn praktisch die gesamte Prominenz der Berisha Partei, Familie, Josefina Topalli, Fatmir Mediu, waren immer im Drogen, Waffen Schmuggel, Betrug ohne Ende mit gefälschten Dokumenten verwickelt und oft der Motor. Der neue Kultur Beauftragte von Durres, gehört auch zu den LSI Banden. Agron Gropa, ebenso in vielen Sicherheits Bereichen tätig, wie der Gerichts Bewachung, ebenso ein verurteilter Drogen Boss. Identisch der verhaftete Stadt Architekt von Durres, der sich auch den Posten nur erkauft hat.

Alles normal im Hafen Durres!

Fisnik Myrtezaj
Fisnik Myrtezaj, kaufte einen wichtigen Sicherheits Posten, welcher praktisch immer in Hand der Albaner Mafia war, mit Ausnahme von Ende 1999 bis 2005.

Klientel Politik der Mafia Partei LSI des Ilir Meta und Spartak Braho: Nichts Neues, denn ein Ilir Meta, besorgte schon der Spartak Braho Bande, Diplomaten Pässe, bis man diese Leute in Italien 2001 festnahm.

DP: Drug trafficker made port director

Grundstücks Raub, für Geldwäsche Geschäfte u.a. im Skandal der Bucht von Spille (es gibt dort seit 8 Jahren nur Skandale um gefälschte Dokumente, welche bis in die höchsten Berisha Kreise gehen, und wie so oft: Alban Yhillari), wo auch erneut Agim Hoxha angeklagt ist. aber der neue Sicherheits Chef des Hafens Durres, dank der Frankenstein Partei LSI, wurde 2011 zu einer 3-jährigen Haft Strafe in Durres verurteilt für Kokain Schmuggel. Die Familie Myrtezaj, ist in der Adminstration weit gestreut und in unzählige Skandale verwickelt. Der Justiz Minister Nasic Naco, gehört identisch zu dieser Durres Mafia, stahl ebenso über 200 Grundstücke in der plazhe.

Die Mafia Partei LSI, mit ihren 4 Ministern, ist das grösste Politische Problem in Albanien, wie der Mafia Präsident: Bujar Nishani!

Deutsche Mafia Lobbyisten, sind Langzeit Partner der Gangster rund um Ilir Meta, und luden Ilir Meta u.a. 2001 nach Hamburg ein, wo der Innensenator Schill, von der Albaner Mafia “Osmani” und Co. gekauft wurden. Der Drogen Export hatte damals eine Steigerung um über 300 % in der Ilir Meta Regierung, denn “Donna” Spartak Braho, war ein wichtiger Verbündeter, und die Deutsche Botschaft vollkommen korrumpiert damals und von der Mafia übernommen, lieferte die Visas. siehe Visa Skandal und die Bundesdruckerei Skandal mit Ludgar Vollmer!

11/1/2010
Ex-Staats SekretÄr des Ilir Meta’s: Almir Rrapo, Albaniens grosser Verbrecher Clans, wird in die USA ausgeliefert

24 Mars, 2014
Flash / Politikë | nga Redaktor Redaktor
Pas denoncimit të PD, dorëhiqet drejtori i Portit Durrës

lauraPartia Demokratike ka denoncuar edhe sot ato që i cilëson emërime të personave të inkriminuar në krye të institucioneve të rëndësishme në vend.
Në një deklaratë për mediat ditën e hënë zëdhënësja e PD-së, Laura Vorpsi ka akuzuar kryeministrin Edi Rama se ia ka besuar shërbimet e Portit më të madh në vend, një personi të dënuar në 2011, me 3 vite e gjysmë burg për prodhim dhe shitje të lëndëve narkotike. Menjehere pas deklarates se PD nuk ka vonuar edhe doreheqja e drejtorit te Portit Durres, Myrtezaj, i cili ka deklaruar se do ndjeke rrugen ligjore per te perballur keto shpifje te Partise Demokratike…

Deklarata e plotë e PD

Edi Rama ia ka besuar shërbimet më të rëndësishme të Portit më të madh në vend, një personi që në janarin e vitit 2011 u arrestua nga policia për trafik kokaine.
Gjykata e Durrësit, 3 vite më parë, e ka shpallur Fisnik Myrtezajn fajtor me akuzën e prodhimit dhe shitjes së lëndëve narkotike, duke e dënuar me tre vite e gjysmë burg.
Po kjo nuk është pengesë për Edi Ramën që ta bëjë atë drejtor të shërbimeve mbështetëse në Portin e Durrësit.
Rilindja e Edi Ramës është një dështim i madh, dhe po rezulton çdo ditë një flluskë elektorale, por ama rilindja e Edi Ramës për disa militantë, sidomos për ata që kanë pasur probleme me ligjin dhe drejtësinë, po funksionin për së mbari.
E kemi parë Edi Ramën të shfaqet shpesh në portin e Durrësit, me doganierë e konsulentë, duke folur për projekte dhe për të ardhmen, por asnjëherë ai nuk tha se përse një të dënuar me 3 vite e gjysëm burg për trafik kokaine, e ka vënë në krye të shërbimeve të portës hyrëse të Shqipërisë në Adriatik.
Këtë ndryshim ka pasur ai parasysh, kur ka thënë se do të bëjë për Durrësin, aq sa nuk është bërë në këto 23 vite.
Faktet tregojnë të kundërtën. Dhe fakti më i fundit është alarmant, për sigurinë e portit të Durrësit, për sigurinë e kufijve tanë, dhe është një akuzë e drejtpërdrejtë për kriteret që vë në zbatim Edi Rama teksa emëron rilindasit e tij.
Çdo orë që kalon me heshtjen e Kryeministrin, e rëndon edhe më shumë dhe e bën edhe më përgjegjës Edi Ramën për inkrimimin e posteve kyçe të administratës shqiptare.
http://www.ama-news.al/2014/03/pd-ne-tjeter-denoncimdrejtori-portit-durres-denuar-per-droge/

04 Dhjetor 2013 - 05:35

Pronat në Spille tërhiqet prokuroria

TIRANE- Skandali me kthimin e 79 dynym tokë në zonën turistike të Spillesë, ka përfunduar me tërheqjen e prokurorisë së Tiranës, e cila në fund të procesit gjyqësor ndaj 6 të pandehurve, ka tërhequr akuzat për 5 ish-zyrtarët dhe se ka kërkuar dënim vetëm për shtetasin Nuri Myrtezaj. ……

Shkrimi u publikua sot (04.12.2013) në gazetën Shqiptarja.com (print)

Redaksia Online
(d.d/shqiptarja.com) - See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/pronat-ne-spille-terhiqet-prokuroria-189796.html#sthash.jLu1qma8.dpuf

Ein Botschafter Agim Isaku und 2 Richter (Ken Dhima, und Klorinda Çela ), werden nun angeklagt, wegen falscher Vermögens Erklärung und unerklärlichen Reichtum bei verschwiegenem Immobilien Vermögen. Tausende von Vermögens Erklärungen, wurden nie bearbeitet, nie eingereicht und die Strafen waren ohne Bedeutung.

Fshehën pasurinë, ILDKP padit në prokurori ambasadorin Agim Isaku dhe dy gjyqtarë

* Aber das Finanzierungs Modell, rund um den Super Verbrecher Clan:

Mafia Clan of Democratic Party of Albania

Prime Minister Sali Berisha

 

 1. kukRexhep ARAPI, resident in Katund Sukth, nicknamed “KEPI” has a criminal record as follows:
 1. In the year 1991 (in March) he has killed at the Port of Durrës, for feud issues the citizen A. Cyrbja, resident in the Katund Sukth village; has been arrested for this crime in 1994 and has been released because of lack of evidence.

………

Gjoka Super Market-Shiak! 15 years drug and prostitutions center! Abhol Center für Drogen, über 15 Jahre, auch für Kosovaren, welche auf die Fähren wollen.Die Xhafzotaj – Shiak Mafia: AGIM HOXHA und die Terroristen Familie: BLEDI MUSA SHUAIPI in Durres

 1. Dashamir GJOKA and his clan, residing in the Sallmone village have a criminal record as follows:
 2. D. Gjoka has been and is one of the biggest traffickers of women with intent of prostitution to Italy. The chief of the girls in Italy has been a girl from Vlora, named Linda, who is currently Dashi’s wife and they have two children. Her brother Miri works at the Supermarket as chief accountant. D. Gjoka is on record in the State Police for International Drugs Trafficking and Women with intent for prostitution, Murder etc.
  The Gjoka Supermarket is the main center for the trafficking of drugs that comes from Turkey and Macedonia and the supply base for many criminal groups in Durres and Tirana and also the location where the cars that will be traveling to Italy and carrying drugs are supplied. Dashi currently owns an armored vehicle which has the licence plate: DR 51 90 C. It must be noted that Dash Gjoka is the main source of supply for all the drugs suppliers in Albania because it is a well known fact that a close friend and financial supporter of I.M, S. Olldashi. The latter meets with Gjoka almost every week. Oftentimes, the Democratic Party MPs Bamir Topi, Ridvan Bode, S. Olldashi etc come to dine or to supply in this supermarket, since they are close friends with Dashi.
 3. ………………
 4. http://www.albca.com/aclis/modules.php?name=News&file=print&sid=1264

3/23/2014

Der Präfekt von Durres Roland Xhelili, versucht im Chaos und ohne Geldmittel den Tourismus zuretten

Filed under: — Insider @ 9:12 am

Der neue Präfekt von Durres Roland Xhelili, hat nur sehr geringe Geld Mittel zur Verfügung, versucht aber durchaus den Tourismus zuretten, welcher mit System durch Ortsfremde Banden überall in den letzten Jahren entgültig zerstört wurde, finanziert von der Weltbank, welche u.a. 30 Millionen $ u.a. die Mafiösen Chaoten der Grundstücks Agenturen finanzierten. Weil man keine Bildung hat, functionale Analphabeten kein Formular ausfüllen können, noch einen Antrag auf eine Bau Genehmigung stellen können, inklusive der zuständigen Direktoren und Minister, baut und fälscht man herum wie man will. Am Anarchie Wild-West Staat, wird sich deshalb Nichts ändern, weil die Bildung praktisch die schlechteste der Welt ist und im Null Bereich liegt.

Die 22 jährige Anarchie in den “Zone Touristik”, durch primitiv kriminelle Horden der Rathäuser, ortsfremder Politiker ist eine negativ Premiere in der Welt, wie das Bauen im Antiken Theater von Durres, mit Hilfe der Richter Mafia, wie Dhurato Bilo und dem jetzigen Justiz Minister Nasic Nako. Kein Bau Gesetz galt je in Albanien, trotzdem zerstörten Weltbank, IFC, korrupte EU Finanz Instrumente wie EBRD, EIB, Albanien mit der Finanzierung jedes Mafiösen und Hirnlosen Projektes und Institutionen, welche max. einen einfachen Theater Standard erreichten.

Das schlimmste Zerstörung Programm finanzierte die EU mit ihren Hirnlosen und kriminellen Dezentralisierungs Maßnahmen, was auch zur Zerstörung der Justiz führte und der Adminsitration. Die EU vor allem hat gezeigt, das man vollkommen korrupt ist und unfähig für einen Zivilen Aufbau eines Staates in Albanien und im Kosovo usw..

Die Albanische Regierung mit Salih Berisha, aber ebenso schon die Ilir Meta Regierung vor über 10 Jahren, haben auf den Rechts Standard des EU Menschenrechts Hof rund um Grundstücke massiv betrogen, was ein schweres Staats Delikt ist, wenn die Auflagen des EU Menschenrechts Hofes nicht erfüllt wurden. Massiv haben Politiker Gesetze und Auflagen ignoriert und sogar trotz Staats Garantie in den Gesetzen und Dokumenten, ebenso die garantierten Zone Touristik nach Gesetz 7665 zerstört, verkauft, parzelliert mit Phantom Dokumenten, wo die Verkäufer später nicht mehr aufzufinden sind. Ein primitives Banditen Land was schlimmer wie die Taliban das Land zerstörte und den Tourismus Politikanet mashtrojne Strasburgun per pronat!

Die neue Regierung hat eine Verlängerung des EU-Menschenrechtshofes in Strassburg bekommen, um ein Jahr um die Grundstücks Probleme zubeseitigen und die Auflagen zuerfüllen, die Alt Eigentümer zuentschädigen.

Prefekti Xhelili: “Kjo verë do të pesëfishojë turistët vendas dhe të huaj”

Posted By Artur AJAZI On 18/03/2014 @ 11:32 In Rrethet | 1 Comment

Durrësi nis përgatitjet për sezonin e ri turistik

Prefekti i Qarkut Durrës –Krujë, zoti Roland Xhelili, ka deklaruar për “Telegraf” se, “sezoni i ri turistik 2014 që po troket, pritet të sjellë në Durrës një fluks të paparë turistësh nga vendi dhe vendet e tjera të rajonit e më gjerë”. Sipas zotit Xhelili, “Durrësi po nis përgatitjet për sezonin e ri turistik 2014, ndërkohë që, kjo zonë e bukur bregdetare mbetet, ende, më i frekuentuara në vend dhe vazhdon të jetë në qendër të vëmendjes për pushimet verore, turizmin detar, kulturor e arkeologjik”. Aktualisht Durrësi ofron peizazhe të mahnitshme, si rërë, diell, arkeologji, histori, ku mbetet për të theksuar se po aplikohen edhe shërbime të reja për turistët, si shërbimi me celular për parkimin, ofrim i paketave ditore për të pushuar, duke vizituar jo vetëm qytetin, por edhe përbërësit e tij. Qyteti tashmë është në përgatitjet e tij të fundit për të pritur mijëra pushues për sezonin turistik veror 2014, si një qytet që ka ngarkesën më të madhe të turistëve. Dielli, rëra janë ndër të parat kënaqësi, por gjithsesi nuk mbeten më pas ushqimi i detit, e më tej mundësia për të shijuar vende të ndryshme. Ashtu si çdo vit tjetër si tek Shkëmbi Kavajës, por edhe në Currila, në plazhin e Shën Pjetrit e në zona të tjera, që ofrojnë më tepër kënaqësi të natyrës në këtë fillim sezoni, zona bregdetare e Durrësit ofron kënaqësi të pafundme. Në prag të fillimit me kapacitet të plotë të sezonit turistik veror 2014, ka nisur procesi i plugimit dhe dezinfektimit e rërës që pritet t’i mundësojë plazhit kushte maksimale pastërtie. Sipërfaqja e plazhit që i nënshtrohet këtij plugimi arrin në 10 ha. Në këtë fazë po punohet intensivisht në plazhin e Durrësit me qëllim që sezoni turistik të shkojë sa më mire, po punohet për t’i paraprirë të gjitha problemeve të mundshme. Këtë sezon pushuesit do të kenë mundësinë e një plazhi publik më tepër, duke e çuar në katër numrin e tyre. Prefekti Xhelili tha se “Turizmi është një nga përparësitë e qeverisë, dhe ne po punojmë me intensitet për krijimin e kushteve sa më të mira për të gjithë turistët vendas dhe të huaj që do të vizitojnë Durrësin gjatë këtij sezoni, edhe këtë vit Durrësi pritet të shënojë një numër rekord pushuesish, Durrësi ofron turizmin kulturor për shkak të trashëgimisë historike dhe kulturore që ka ky qytet. Këtë fillim muaji në Durrës ka nisur sezoni i turizmit të kroçierave”. Qyteti bregdetar ka nisur prej javësh të vizitohet nga turistë të shumtë evropianë, shumica e të cilëve skandinavë, gjermanë, anglezë dhe francezë. Vetëm gjatë kësaj jave, në kalatën numër katër të Portit detar janë ankoruar njëherazi tre anije kroçiere. Nga këto tre anije luksoze zbarkuan në Durrës, për një vizitë 2- ditore, afro 700 turistë. Shumica e tyre u ndal në qytet dhe sitet e tij arkeologjike, por nga ana e këtyre turistëve nuk munguan as vizitat e shkurtra në Krujë dhe Tiranë. Këto anije ishin duke ndjekur lundrimin nga ishujt e Kroacisë drejt arkipelagut grek. Durrësi është një ndalesë natyrale në Adriatik mes Kroacisë dhe Greqisë. Në krahasim me vitet e shkuara, gjatë këtij sezoni ka një dyfishim të turizmit të kroçierave në Durrës, aq sa për përballimin e situatës Autoriteti Portual Durrës ka vënë në dispozicion kalatat perëndimore të tij, por ky numër do të ketë një rritje të pritshme progresive gjatë stinës së verës. Krahas tyre është i pranishëm edhe turizmi elitar me jahte.

-Çfarë ofron këtë vit bregdeti durrsak

Çmimet në plazhin e Durrësit vazhdojnë të jenë lakmuese, duke e krahasuar me qytetet e tjera bregdetare, ndërkohë që, rezulton se do të ketë një ulje të çmimeve krahasuar me një vit më parë për disa përbërës të kuzhinës bregdetare. …………
 


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/prefekti-xhelili-kjo-vere-do-te-pesefishoje-turistet-vendas-dhe-te-huaj/

 

Es wird weiter illegal betoniert, wo die Gemeinde Rrashbullit, bei dem unter Natur Schutz stehenden: Fels von Kavaje - Shkëmbin e Kavajës illegale Bau Genehmigungen ausstellte, ohne Unterschrift des Präfekten, erneut illegale Kompensations Papiere usw. Niemand stoppt diesen Wahnsinn, nur in der Currilla und den nördlichen Kallmi Stränden wurde Alles Illegale gestoppt, bei einem Milliarden Schaden an der Umwelt. Fir Touristen sind weg, die Kosova Mafia verkauft sogar Alles, wo viele Hotels schon seit 2009 leer stehen. Jeder Baum wird abgeholzt, jeder Strand zerstört. Parks, Bäume, welche in der Sommer Hitze die Strände kühlen braucht man nicht in Albanien, man betoniert und zerstört Alles und leitet die Abwässer ins Meer. Ein Idioten Reich, weil jeder Bauherr, praktisch oft schon mehrfach im Gefängniss war und dumm kriminell ist. Man nennt es Tourismus in Albanien.

Vazhdon betonizimi i bregdetit, ngushtohet sipërfaqja e plazhit

Posted By Artur AJAZI On 04/02/2014 @ 11:32 In Rrethet | 1 Comment

DURRËS/Nga Ura e Dajlanit-Plepa janë ndërtuar shumë pallate e lokale pa projekt urbanistik, heshtin bashkia dhe institucionet

Vija bregdetare në Durrës, po betonizohet çdo ditë dhe kjo në sytë e zyrtarëve vendorë dhe drejtuesve të institucioneve. Ndoshta sezoni veror 2014 (ndryshe nga ai i kaluari) nuk do të rezervojë për mijëra pushuesit që mezi presin të vijnë në Durrës, hapësira rëre për të kryer shëtitjen e mëngjesit apo dhe darkës. Shëtitorja e ndërtuar përgjatë vijës bregdetare nga Ura e Dajlanit deri në Shkëmbin e Kavajës, po përjeton procesin më të pamëshirshëm të betonizimit të saj. Realisht kjo vijë bregdetare, ku shtrihet edhe shëtitorja për pushuesit, po përjeton “sulmet” nga betonieret pasi edhe ajo pjesë e mbetur e rërës po mbushet me beton. Betoni po mbulon gjithë hapësirën deri pranë rërës, ndërsa Inspektorati Ndërtimor ka zgjedhur të heshtë përballë masakrës së madhe. Shëtitoret janë copëzuar, ndërkohë qindra metra kub rërë janë hedhur mënjanë në breg të detit për t’i lënë vend ndërtimit të objekteve disakatëshe dhe pallateve, hoteleve e restoranteve. Një burim nga bashkia tha se: “Prishja e tyre në disa vende është bërë, po ashtu disa pallate janë ndërtuar në brezin e parë të detit duke zvogëluar dukshëm sipërfaqen e rërës, ndërsa në gjatësinë e vijës bregdetare nga Ura Dajlanit deri në Plepa janë shumë zona që themelet janë hedhur në det duke zhdukur përfundimisht brezin e rërës”. Ndërtimet e para në rërë kanë nisur në vitet 1998 dhe që nga ajo kohë pallatet, hotelet, restorantet dhe ndërtimet e ndryshme kanë ardhur duke zvogëluar vit pas viti sipërfaqen e rërës. Protestat e banorëve dhe urbanistëve dhe ambientalistëve janë ndeshur në indiferentizmin e qytetarëve, të cilët rrallë herë, vetëm kanë denoncuar ndërtimet në brezin e rërës. Komisioni i Kthimit dhe Kompensimit të Pronave në Durrës mundi të justifikojë disa nga këto sipërfaqe të pushtuara me pretendimet se janë bërë në kuadër të kompensimit të pronave, ndërsa në pjesën tjetër pushteti lokal ka vendosur të heshtë. Pak vite më parë Bashkia e Durrësit vendosi të shpenzojë disa miliona lekë për të ndërtuar shëtitoren bregdetare. Disa kantiere ndërtimi u rrethuan me rrjeta, mure e llamarina për të penguar pamjen, ndërsa lartësimi i objekteve në rërë ka shkaktuar reagime të forta tek qytetarët. Tashmë në Durrës dhe sidomos në plazh nuk gjenden më qytetarë, të cilët të thonë se çfarë realisht po ndodh në bregdet se ata janë ndeshur edhe me veprime të dhunshme. Pallatet e hotelet në bregdet kanë bërë që pushuesit vendas dhe ata nga Kosova e Maqedonia të ikin nga bregdeti i Durrësit për t’u vendosur në bregdetin e Golemit, Vlorës dhe Sarandës. Për sezonin veror 2014, sipërfaqja e rërës për pushues do të jetë më e paktë se sa një vit më parë dhe disa herë më e vogël krahasuar me vitet e kaluara, ndërsa plazhet publike kanë pushtuar rërën e mbetur. Plazhi duke qenë afër qytetit ka bërë që persona të ndryshëm të shfrytëzojnë këtë rast duke nxjerrë përfitime të mëdha, ndërkohë që nuk bëhet më fjalë për pushime në rërë. Edhe ajo pak sipërfaqe rërë e mbetur e pa betonuar është parcelizuar nga hotelet dhe lokalet në brezin e rërës. Rruga Ura Dajlanit-Plepa deri në brezin e rërës janë ndërtuar disa radhë pallatesh e lokale të ndryshme pa ndonjë projekt urbanistik, me leje të dhëna nga komuna e Rrashbullit apo edhe bashkia. Në këtë pjesë të bregdetit rrallë shikon lulishte apo park lojërash.

 


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/vazhdon-betonizimi-i-bregdetit-ngushtohet-siperfaqja-e-plazhit/

Weil es wieder eine EU finanzierte Konferenz gibt, verspricht der Mafia Justiz Minister Nasic Naco, härtere Umwelt Gesetze. Die Frage ist, wenn seit über 20 Jahren nicht einmal Bau und Grundstücks Gesetze gelten, noch Staats Garantien, was solche Gesetze für einen Sinn haben, wenn die Richter und Staatsanwälte nicht einmal Gesetze kennen. Der Justiz Minister Nasic Naco, der Umwelt Minister Lefter Koka, sind direkt in die Umwelt Zerstörung von Durres involviert, mit vielen falschen Grundstücks Dokumenten. Als Staatsanwalt klagte niemals ein Nasic Naco. jemanden an, der illegal baute, sondern stellte selbst über 200 illegale Grundstücks Urkunden aus.

Kein Abriß, wie versprochen, keine Anklagen, obwohl Hunderte Anklage Schriften fertig sind, darunter auch gegen Lefter Koka, den jetztigen Bürgermeister Vangjush Dako und den beiden Vorgängern, wie Miri Hoti, und A. Goreo.

Selbst gegen die 4 Bürgermeister der letzten 15 Jahre, sind inzischen Anklagen fertig, wegen illegalen Bau Genehmigung und Duldung der Anarchie.
1/1/2014

Der Präfekt von Durres, bereitet mit 4 Arbeits Gruppen, die Anzeigen und den Abriss gegen die vielen illegalen Bauten vor

siehe auch: Durres: Selbst gemalte Landkarten, diente den Grundstücks Agenturen ALUIZI, ZRPP als Grundlage der Arbeit

Der ganze Müll, eine direkte Mafia Finanzierung mit extrem Verbrechen, einer Landes weiten Zerstörung mit kriminellen Berisha Leuten, ist erneut Weltbank finanziert, mit 30 Millionen $!

In Durres gibt es 4 Arbeits- Gruppen, welche die illegalen Bauten an der Küste registrieren, wo auch Sonder Staatsanwälte, Bau Inspektion (die Vorgänger wurden verhaftet) eingesetzt wird, denn wie es das Bau Gesetz vorschreibt, wird jeder Bauherr der illegalen Bauten an der Küste auch angeklagt. Die Arbeits- Gruppen stehen unter Leitung des neuen : Präfekten. . Durch den hohen Vermögens Verlust der Örtlichen Politiker, hat man 2012 schon begonnen, Vorbereitungen für eine Bereinigung der illegalen Bauten zuorganisieren. Die Methode war überall identisch, weil es die Anordnung direkt von Salih Berisha erneut war, um seine Anhänger an sich zubinden und für eine Umsiedlung Aktion: von Skhoder bis Korce. und seine Mord- Waffen- Drogen Verbrecher Clans, wie Ali Kazazi - Seferi Kazazi Geldwäsche Bauten zu ermöglichen.

 

INUK verifikon ligjshmërinë e pallateve në plazhin e Durrësit

Posted By Artur AJAZI On 28/02/2014 @ 11:32 In Rrethet | 3 Comments

DURRËS- INUK ka vendosur të ndalet në Durrës dhe të verifikojë ligjshmërinë e pallateve në gjithë vijën bregdetare e cila prej 23 vitesh është kthyer në qendër banimi me të gjitha parametrat e saj, për plazhe ditore, javore dhe mujore. Tashmë plazhi i ngjet një lagje të qytetit, dhe shumë pak një pjese elitare, ku turistët vendas dhe të huaj vijnë dhe bëjnë banja dielli dhe rëre. Por ndoshta ajo që është bërë, duhej bërë me plan të detajuar urbanistik, dhe të përcaktoheshin qartë parametrat për zhvillimin e infrastrukturës rrugore, kanalizimeve, ujit të pijshëm, gjelbërimit dhe higjienizimit të zonës, duke eliminuar ndotjen organike, e cila është bërë problem i çdo sezoni veror. Një grup specialistësh nga INUK ka kërkuar nga Urbanistika e bashkisë dhe disa komunave që përfshijnë në gjeografinë e tyre zonat bregdetare, dosjet e 4 viteve të fundit, për të parë ligjshmërinë dhe zbatimin e saj në miratimin e lejeve dhe procedurat e ndjekura. Për çdo mangësi INUK, do të nxjerrë para ligjit personat përgjegjës, ish-zyrtarë dhe zyrtarë aktualë të bashkive dhe komunave, në qoftë se konstaton se, lejet e ndërtimit janë dhënë në kundërshtim me ligjet dhe kondicionet urbane. Kontroll të rreptë INUK do të kryejë edhe në lejet e ndërtimit të dhëna tek zonat arkeologjike, mbi të cilat është shkelur ligji, duke mos respektuar kondicionet si ruajtja e largësive, e paprekshmërisë së objektit të zbuluar, dhe konservimi i tyre. Alarmin e kanë dhënë prej disa muajsh edhe arkeologët e Durrësit, duke problemizuar faktin e ndotjes së Amfiteatrit dhe ndërtimeve me dhe pa leje që ndërtohen dhe nuk merret parasysh këshilla e tyre dhe zbatimi i ligjit. Qytetet dhe komunat bregdetare, (ku natyrisht futet edhe Durrësi), me thesaret e veta arkeologjike, kanë vite që janë kthyer në zona ku kryetarët e bashkive dhe komunave dhe KRRT e tyre, shpesh neglizhojnë zbatimin e ligjit dhe kondicioneve teknike dhe urbanistike për ndërtimet………….


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/inuk-verifikon-ligjshmerine-e-pallateve-ne-plazhin-e-durresit/

Schlimmer wie die Taliban: Durres als Tourismus Stadt im Dreck, Müll und dem Sumpf der illegalen Mafia Bauten an der Küste

Man will Alles abreissen, vor allem auch in Tourismus National Park Kallmi, einem kriminellen Parellerungs Enterprise, der Ex-Präfektin Natsaho Paco, vor allem der Sokol Olldashi Mafia, wo aktiv auch Bamir Topie ab 2006 daran beteiligt war, Gangster Familie wie Cepani, Agim Hoxha, Sokol Kazazi usw..

Currilla, Kallmi Strände, wo es Hundert neue Construcitonen gibt im National Park Tourismus, mit totalem Bau Verbot.

PD Drug Boss: Dash Melcani, illegal constrction

PD Drug Boss: Dash Melcani, illegal constrction an den Stränden von Kallmi, Nord Durres

Die Durres PD Mafia, soll doch einmal ihre Banden erklären, aus prominenten Verbrecher und Drogen Clans, inkusive sogenannter Polizei Kriminall Direktoren, welche vor allem am Wochenende auftauchen und u.a. das Splendid bei der Universität gezielt besuchen und die anderen illegalen Verbrecher Lokale in den Oeffentlichen Straenden.

Durres Mafia Lokale, Currila, Erosion

Durres Mafia Lokale, Currila, Erosion

Warum man in Durres, Terroristische Überfälle auf eine der wenigen privaten “Zone Touristik” organisierte und die Bäume fällte, mit neuen Abwässern durch die Sokol Kazazi und Agim Hoxha, wie Shuiapi Verbrecher Banden, ist Welt Rekord an Kriminalität einer Regierung.

Bekannte Verbrecher, mit Arbeiten des Rathauses, zerstören die letzten Touristik Zones, Grundstücke, wertvollsten Biotope und Wälder an der Küste in der Currilla.

Oerd Bylykbashi Mafia: drugs, money laundering, fals documents
Oerd Bylykbashi Mafia: drugs, money laundering, fals documents
Bledar Shuiapi drug mafia, bari, shabani mafia, shiak durres
Bledar Shuiapi drug mafia, bari, shabani mafia, shiak durres
Mit Vorsatz zerstört: Die Currilla; Rrëshqet kodra në Currila, këmbana e rrezikut të mjedisit nuk dëgjohet
18 Shkurt, 2013 0

Albanien Wie ein Paradies am Mittelmeer zerstört wird
Von

Die primitive Taliban Mafia in der Currila: PD Leute: Sokol Kazazi, Agim Hoxha, mit total gefälschten Papieren und ohne jede Bau Genehmigung! Der Park bei der Villa Zogu, wurde ebenso vernichtet, mit 3 Hochhäusern

Digital Camera

aktuelle Reportage

Aktuelle illegale Bauten in zentraler Lage in Durres Der Bürgermeister von Durres: Vangjush Dako, als Partner der Internationalen Top Mafia und Drogen Kartelle

Digital Camera

Zanzibar Appartment Block MafiaDigital Camera

Die Beton Firma des Bürgermeister Vangjush Dako unterwegs nun in 2014, denn Alles muss betoniert werden und die fertige Anklage interessiert ihn nicht, weil die Justiz käuflich ist und obwohl der PM Edi Rama ihm die Verhaftung ankündigte, wenn er extreme kriminelle Baugenehmigungen und andere Manipulationen durch eine Untersuchungs Kommission entdeckt.
CIFA Beton Mafia
Die alten Banditen, nur mit neuen Namen im Beton Rausch in Durres.

Den National Park Butrint (etabliert ni 2000), privatisierte Salih Berisha, aber ebenso grosse Flächen Ackerland, für ein Trinkgeld. Am peinlichsten das Agim Toro, plötzlich Grundstücks Eigentümer von Ksmali und Butringt wurde, durch die Elbasan Kompensierungs Agentur, wo Wild West herrschte und Bestechungs Pure, wie überall bei Berisha Institutionen.

Skandali, Sali Berisha grabiti 142 hektarë tokë për 60 vjet, fut në konflikt banorët e Komunës Grabian

Die Schwarze Witwe Eva (Evangeli) Zhanga,erhielt Lebenslange Haft, welche gezielt Griechische reiche Renter ehelichte und dann ermordete. Das ist normal in Albanien, wie in Thailand, das man die Ehepartner aus dem Ausland ermordet.

 

Bei Mallakstre, wird eine illegale Tankstelle abgerissen, welche in Bau war. Es gab eine Schlägerei der Banditen mit der Polizei. über 1.000 Tankstellen in Albanien sind vollkommen illegale gebaut und dienen der Geldwäsche, dem Betrug, und Zoll Betrug weil es sich um geschmuggelten Treibstoff handelt. Ein uraltes Mafia Geschäft auch im Kosovo, wo es allein 1.700 Tankstellen gibt, mehr als in der Türkei. Auch hier berufen sich die Banditen darauf, das Berisha den Bau erlaubt hat, wie es einige Zehn Tausend mal vorgekommen ist, was zu einer Wild West Zerstörung im ganzen Land geführt hat und zum Programm den Eduard Halimi und Bujar Nishani gehörte, das Mafiöse Clans, bauen können wo man will.

 

Përplasen pronaret e një karburanti me punonjësit e INUK
 • Një sherr me grushte ka ndodhur në Mallakastër, ku pronarët e një karburanti kanë kundërshtuar punonjësit e INUK
Publikuar më 22.03.2014 | 12:43
353 1

Një përplasje mes banorëve dhe punonjësve të INUK ka ndodhur në Mallakastër, ku shkak është bërë prishja e një karburanti. Ngjarja ka ndodhur sot paradite, ku INUK ka marrë një aksion për shembjen e një karburanti të ndërtuar pa lejë, por konflikti ka degjeneruar deri në përplasjen me grushte.

Rreth orës 9 të mëngjesit, INUK nisi aksionin për prishjen e një objekti në ndërtim dhe të një karburanti, por pronarët e këtij të fundit kërkuan kohë për të lëvizur vetë materialet. Por, vetëm dy orë më vonë kur INUK do të vijonte aksionin ka filluar përplasja me grushte mes pronarëve të karburantit dhe punonjësve të INUK. Ndërkaq në përplasje u përfshinë edhe banorët e zonës, të cilët ishin grumbulluar pranë objektit.

Ndërkaq u desh ndërhyrja e forcave të ndërhyrjes së shpejtë për të shpërndarë banorët. Mësohet se nga forcat e policisë është përdorur gaz lotsjellës. Pronarët e karburantit kundërshtojnë veprimet e policisë dhe INUK, duke thënë se, “INUK s’na ka lajmëruar për ditën e shembjes së karburantit”.

/Shekulli Online/ E.L./

 

weitere Abrisse an der National Strasse Levan - Fiere

 

durch die illegale Bebaauung, gibt es überall ernorme Erosion und Küsten Zerstörung, wo die Albaner Beratungs restistent sind in ihrer Verdummung. Das Beispiel Ksamli Inseln ist nur Eines.

Die Illegalen Land Banditen hier in Kruje, bis Durres, und die Umwelt: Ein Thema ohne Ende! Ohne Kultur, ohne Schule die Meisten sind funktionale Analphabeten

Alles muss illegal zerstört werden, vor allem Parks, die Küste, jede Zone Touristik und Antike Stätten. Alle Justiz Minister ab 2005 aktiv dabei und oft Rädelsführer, welche auch Mörder und Drogen Bosse gegen Geld freilassen und viel Geld verdienen, mit Legalisierungen, an den Gesetzen vorbei. Die Weltbank finanzierten Grundstücks Agenturen eine einzige Desaster Kathastrophe, obwohl 2003, die Grundstücks Geschichten schon die höchste Priorität hatten bei der EU. Aber danach ging es noch weiter und Spektakulär bergab, wie Durres, Sarande, Tirana zerstört wurde und die wichtigen Sommer Schneisen, für kühle Winde ins Zentrum. Hirnlos agierten praktisch alle Politiker, wobei die echte Intelligenz in allen Bereichen auswanderte. Hundertevon illegal gebauten Appartment Häusern, waren schon in 2005 unverkäuflich, aber das leicht verdiente Geld aus Drogen und Frauen Handel musste investiert werden. Identische Artikel gab es in 2000 schon, als die Ilir Meta Bande, begann mit Deutscher Hilfe Albanien zuzerstören. Abriss Aktionen, waren fast immer Luft Nummern, nur auf dem Papier und die Bau Inspektoren wurden davon reich.

Der Mafia Justiz Minister Nasic Naco, die Profi kriminelle Richterin Dhurato Bilo in der nächsten Skandal Runde

Der Mafia Justiz Minister Nasic Naco, verspricht härtere Umwelt Strafen
Die Mafia Richter von Durres: Neritan Tabaku mit 60 falschen Gerichts Entscheidung und Frau Dhurata Bilo

Artur AJAZI/ Pallatomania, epidemia që po shpërfytyron qytetet tona

Posted By Artur AJAZI On 30/03/2014 @ 11:32 In Opinion |

Ka mbi dy dekada, që qytetet tona po gjenden nën pushtetin e shfrenuar të një dëshire, e cila është kthyer në mani. Bëhet fjalë për “pallatomaninë”, e cila ka pushtuar mendjet e biznesmenëve shqiptarë pa dallim race, seksi, moshe dhe shtrese shoqërore. Pra, mund të bëhesh me pak para, dhe e para gjë që kërkon të realizosh, është ndërtimi i një pallati, pasi sipas këtij mentaliteti bashkëveprues në biznes sot, mund të bëhesh “i pasur” pa shumë lodhje. Pallate sot po duan të bëjnë ish-ministrat, deputetët, ish-muratorët, dhe ish-inxhinierët, ish-mësuesit edhe ata që nuk e dinë, dhe nuk e kanë haberin e fushës së ndërtimit, mjafton të gjejnë një vend me shtëpi të ulëta, të hyjnë në pazare me pronarët e tyre, të gjejnë mikun për lejen e ndërtimit, dhe kaq. Pallati quhet i mbaruar. Por sa pallate të tilla janë bërë prej vitit 1992 deri sot në Shqipëri, duke rrafshuar lagje dhe shtëpi karakteristike mbi 300 vjeçare, e duke ngritur atje pallat aspak funksional, 12 dhe 15 katesh, dhe duke mos respektuar asnjë kondicion urbanistik e ligjor. Qytetet tona, duke nisur nga Tirana, duken sot si vendosja e gurëve të shahut në fushën e lojës, ngjitur me njëri-tjetrin, duke prishur bukuritë dhe vlerat shekullore. Pallatomania njihet si fenomen edhe në shtetet fqinje me ne, por dhe më gjerë në Europë. Por ndryshe nga ata, ku pallatomania ka zgjeruar qytetet nga veriu në jug, dhe nga lindja në perëndim, tek ne ka ndodhur e kundërta. Qytetet tona po mblidhen si mullarët, duke prishur çdo vit lagje të vjetra dhe duke ndërtuar pallate. Kjo padyshim sipas specialistëve të urbanistikës, ka sjellë shpërfytyrimin e qyteteve, infrastrukturë të cunguar, ngushtim të hapësirave të gjelbërta, kaos dhe ndotje akustike, duke stresuar jetën e banorëve. Dhe padyshim fajtorë për situatën skandaloze janë KRRT e Komunave dhe Bashkive, dhe pse jo, edhe KRRTRSH, e cila në dhjetëra raste në 23 vitet e fundit ka miratuar leje ndërtimi për objekte, të cilat kanë tjetërsuar masterplanet e qyteteve madje dhe zonave turistike, si në rastin e Gjirit të Lalëzit, Kallmit, apo Gjinarit dhe Dajtit. Lejet e ndërtimit për të ngopur orekset e pallatomanisë, nuk kanë kursyer edhe objekte me vlera të jashtëzakonshme historike dhe muzeale, pasi janë prishur objekte 300 dhe 400 vjeçare, janë groposur thesare arkeologjike dhe janë ngritur pallate, ku më e pakta që mund të bëhej ishte, konservimi i tyre për studime shkencore. Raste të tilla ka në të gjitha qytetet tona, dhe fatkeqësisht ky fenomen nuk ndalet, dhe të ngjet me një ortek që ka marrë tatëpjetën dhe po rrënon gjithçka që del përpara. Sundimi i ligjit ka vite që nuk njihet si teori dhe praktikë e funksionimit të shtetit në Shqipëri. Pallatomania ka pushtuar veç qyteteve, edhe zonat bregdetare, dhe nuk po kursen edhe brezin e rërës kurative për pushuesit. Kjo ka groposur turizmin në shumë zona bregdetare, duke fshirë nga harta e Shqipërisë zona që deri para viteve ‘90, ishin perlat e këtij vendi. Pallatomania mbetet epidemia më e shfrenuar që ka njohur procesi i tranzicionit në Shqipëri, që po shoqërohet me sundimin e forcës së parave, dhe interesave meskine të individëve dhe jo me sundimin e ligjit. Kjo është pasojë e mosfunksionimit të organeve të drejtësisë, mosfunksionimit të shtetit ligjor, dhe mekanizmave veprues që duhet të ndalin shkatërrimin e qyteteve dhe vlerave tona historike, muzeale, si pasuri e çmuar kombëtare. Pallatomania është epidemia e shfrenuar e këtij tranzicioni të stërzgjatur kaotik, duke përfituar edhe nga mungesa e ndërgjegjësimit qytetar e intelektual, që po rrezikon pa e kuptuar identitetin tonë kombëtar.

Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/artur-ajazi-pallatomania-epidemia-qe-po-shperfytyron-qytetet-tona/