Database error: [Unknown column 'comment_ID' in 'field list']
SELECT ID, COUNT( comment_ID ) AS ccount FROM wp_posts LEFT JOIN wp_comments ON ( comment_post_ID = ID AND comment_approved = '1') WHERE post_status = 'publish' AND ID IN (3665,3663,3631,3620,3600,3597,3573,3551,3493,3456,3485,3470,3428,3405,3399,3393,3389,3383,3371,3320,3317,3261,3256,3253,3245,3172,3146,3114,3102,3101,3100,3095,3087,3072,3063,3043,3017,2979,2977,2958,2938,2935,2929,2909,2917,2911,2902,2896,2898,2897,2868,2836,2835,2834,2821,2820,2780,2775,2774,2728,2722,2701,2670,2656,2603,2602,2414,2566,2557,2553,2546,2531,2516,2507,2398,2388,2337,2325,2280,2252,2163,2110,2085,2059,1954,1917,1776,1696,1655,1632,1593,1464,1404,1254,1144,1142,1141,926,867,854,810,767,720,665,658,562,330,275,218,129,19) GROUP BY ID

www.albania.de

7/3/2014

Das TEREX Kran Desaster Hirnloser türkischer Manager

Filed under: — Insider @ 6:40 pm

Im Hafen Durres herrscht nur noch Chaos, wobei das Kran Desaster, eine Art Verblödung ist: Durres zieht halt alle Ratten an, welche es Weltweit gibt, wobei nun die absolute Inkompetenz der Türken dazu kommt.

Warum erkundigt man sich vorab nicht, ebenso bei der Hafen Behörde, welche Kräne bis zu welcher Belastung des Bodens aufstellen kann und darf?

Man hat einen gigantischen Super grossen Kran, gekauft, den Transport nach Durres bezahlt nur hat man keinerlei Genehmigung der Hafen Behörde, wo die Boden Belastung des bestellten Kranes, für Container wieder einmal, ein Vielfaches zu hoch ist, und den Boden sehr schnell zerstören würde, der überwiegend nicht einmal im Untergrund ein Stahl Beton Standard ist nach heutigen Maßstäben. Ca. 1 Meter unter dem Beton ist nicht einmal ein Stein Grund, sondern ausgebaggter Lehm überwiegend, weil es damals vor 80 Jahren den Italienern um Schnelligkeit eines Hafen Baues ging, als man in Albanien einmarschierte.
Warum sich ein erfahrener Chef des Freeport von Malta dort einkaufte und das Chaos übernahm ist verwunderlich. Naiv hat man jeden Unfug der Türken geglaubt, weil man unbedingt sich in Durres etablieren wollte, wo ein Rechts freier Raum herrscht ab ca. 2007, als Sokol Olldashi damals übernahm.

Profi Türkischen Firmen hatten sich vor Jahren zurück gezogen und heute sind wohl Amateure am Werke, welche nicht planen können bei den Türken, welche eine der dubiosen Lizensen im Hafen besitzen.

Ein gebrauchter Kran TEREX Modell MHC 5150 kosten bereits:Price:$2,216,800.00 (USD). In Genau werden solche Kräne benutzt, für Container Verladung.

Der bankrotte Hafen von Durres im Container Chaos, weil die Kräne nicht funktionieren und jeder stehlen kann

1996, als echte Experten u.a. von der HPC Hamburg im Hafen die wichtigsten Dinge neu regeleten, war eine Grund Frage, was halten die Kai Mauern an Gewicht an Kränen usw.. aus. Wie dick sind die Beton Platten auf denen der Verkehr, die Kräne stehen und unterwegs sind. Was ist darunter. Eine sehr schwierige Frage, eine Grundfrage, weil vor allem der 1. Hafen Bau Ingenieur des Landes, Roberto Semini verstorben war. Man öffente damals sogar im West Kai die Boden Platten des Betons um Qualität und Festigkeit festzustellen, weil der Teil damals zuerst neu renoviert wurde und die alten Beton Kais, der Italiener, des Italienischen Militärs ablösten.

 

http://ads-img.cdn.mbdsrv.com/pa/536-402/251967/4505133/2014050518477_5.jpg

Die EBRD Bank, gibt einen Korruptions Kredit von 15 Millionen €, für das Ausbaggern des Hafen von Durres

Durrës. Porti: Vinçi i turqve cenon sigurinë e kalatës 6

0 0 New

· Ekskluzive / Koncesionari i Terminalit të Trageteve ka zbatuar praktikën faktit të kryer, teksa solli më 29 qershor 2014 anijen me vinçin italian, kur 19 ditë më parë përfaqësuesi i sovranitetit të shtetit shqiptar bëri të ditur: treguesit e bëjnë të palejueshëm instalimin

· “Autogoli” / Detyrohen jo vetëm të turpërohen para partnerëve italianë, por edhe të paguajnë të gjitha shpenzimet e transportit, plus orëvonesat e anijes holandeze

Nga Thanas Mustaqi

DURRËS, 1 korrik 2014 – Edhe pse janë paralajmëruar nga autoritetet shqiptare qysh më datën 10 qershor 2014 se vinçi i porositur në Itali “cenon sigurinë e strukturës së kalatës 6”, koncesionari i terminalit të kontejnerëve në portin e Durrësit ka dashur të bëjë “të fortin” me shtetin sovran mikpritës, por u ka dalë për hundësh.

Por turqit e pësojnë nga vetvetja, me praktikën e fait accompli (para faktit të kryer) në portin e Durrësit: sollën një vinç pa lejen e të zotit (land-lord), prandaj detyrohen të turpërohen si para partnerëve italianë, por edhe të paguajnë të gjitha shpenzimet e transportit, plus orëvonesat e e anijes holandeze.

E VËRTETA SIPAS KONCESIONARIT

Sikurse ka shkruar “Dyrrah”-u (shih http://www.durreslajm.com/ekonomia/durres-lordi-shqiptar-bllokon-anijen-holandeze-te-turqve), më 29 qershor 2014 dispeçeria e portit të Durrësit nuk ka lejuar futjen në përpunim të anijes Tramper, me flamur të Holandës. Transportuesi, i regjistruar në Amsterdam, ka mbërritur në radë, në orën 8 paradite.

Temper-i është nisur nga porti italian i Monfalkones (Monfalcone) më 27 qershor 2014, ora 5:31, me një ngarkesë të posaçme. Në bord është një vinç i markës Terex MHC 5150, prodhim italian i vitit 2014, me peshë vetjake 440 tonë dhe aftësi ngritëse 150 tonë, me zero orë pune (në zhargon: vinç “arke”), porositur nga koncesionari turk DCT (Durres Container Terminal – Terminali i Kontejnerëve Durrës) sha.

“Dyrrah”-u bisedoi më 29 qershor 2014 me administratorin e DCT-së z. Mesut Janar (Yanar). Ishte tejet i habitur me bllokimin: “Nuk e kuptojmë situatën”, tha z. Janar. “Jemi në siklet se si t’ua shpjegojmë italianëve këtë që po ndodh. Po bëhemi padrejtësisht rezil në sytë e prodhuesve të vinçit. Nuk e di se si do të vazhdojë kjo histori. Po na bllokohet padrejtësisht vinçi dhe puna”, tha i dëshpëruar z. Janar. I pyetur nga “Dyrrah”-u lidhur me mosmarrëveshjet e mëparshme për rrezikshmërinë e dëmtimit të kalatës nga vinçi i blerë në Turqi, z. Janar sqaroi se për këtë të blerë në Itali, janë hartuar raporte teknike nga universiteti publik Politeknik dhe ai privat Epoka të Tiranës, që garantojnë se mjeti i fuqishëm ngritës u përgjigjet parametrave, që kërkon kalata.

BUMERANGU

Të martën, më 1 korrik 2014 “Dyrrah”-u mësoi se anija po vazhdonte të qëndronte e bllokuar në radë.

Ndërkohë, drejtoria e përgjithshme ekzekutive e shoqërisë publike / shtetërore Autoriteti Portual Durrës (APD) sha i vuri në dispozicion portalit durreslajm.com një shkresë të 10 qershorit 2014 (shih faksimilen) që CEO (drejtori i përgjithshëm ekzekutiv) i APD sha, z. Selim Belortaja i drejtonte z. Mesut Janar (Yanar), administrator i kompanisë Durres Container Terminal (DCT), për dijeni z. Eduart Seitaj (Njësia e zbatimit të projektit mbi koncesionin e Terminalit të Kontejnerëve të porit të Durrësit në Ministrinë e Transportit dhe Infrastrukturës) dhe z. Gentian Beqiri, kryetar i këshillit drejtues të APD sha, pra, 19 ditë para se të mbërrinte anija holandeze në radën e portit.

Kështu turqit e pësojnë nga vetvetja, me praktikën e fait accompli (para faktit të kryer) në portin e Durrësit: sollën një vinç pa lejen e të zotit (land-lord), prandaj detyrohen jo vetëm të turpërohen para partnerëve italianë, por edhe të paguajnë gjithë shpenzimet e transportit, plus orëvonesat e anijes holandeze.

BELORTAJA MË 6 QERSHOR 2014: I PALEJUESHËM INSTALIMI

Në përgjigje të shkresave të DCT-së nr. 395 dhe 399 të datës 6 qershor 2014, bëhet e ditur se departamenti inxhinierik i APD-së mori në shqyrtim kërkesat për porositjen dhe sjelljen e vinçit të markës TEREX modeli MHC 5150 dhe konkludoi se tregues të këtij vinçi e bëjnë të palejueshëm instalimin në kalatën ku operon DCT.

Njëkohësisht shkresa e sipërcituar shoqërohej me relacionin teknik mbi kërkesën e “DCT” për furnizimin me vinçin “MHC 5150” me peshë totale 481 tonë, hartuar po më 6 qershor 2014, kur mbërriti shkresa e DCT-së, nga drejtoria e zhvillimit.

Sipas relacionit të nënshkruar nga 7 inxhinierë me në krye zëvendësdrejtorin e përgjithshëm Artjan Qirici, “ky vinç nuk mbështetet plotësisht në strukturën e kalatës 6 të portit të Durrësit, ku kërkohet të operojë”.

Meqë ky rast ka ngjallur interes në specialistë, politikanë dhe lexuesin e gjerë, po citojmë të plotë mendimin e ekspertëve të portit të Durrësit.

ARGUMENTET TEKNIKE

“Konkretisht (siç duket në vizatimin bashkëngjitur) shputat e vinçit nga e sheshit, të cilat transmetojnë ngarkesën maksimale për rastin kritik të barabartë me 46,9 tonë/m2 (sipas katalogëve që ka sjellë DCT-ja), nuk mbështeten plotësisht mbi trarët betonarme të ndërtuar mbi pilota, të llogaritura për këtë qëllim, por vetëm me 35% e sipërfaqes së tyre. Dhe 65% e sipërfaqes së shputave mbështet për më keq mbi kanalin elektrik, i cili mund të përballojë ngarkesën maksimale prej 4 tonë/m2. Nga një përllogaritje e thjeshtë 46,9 tonë/m2 x 65% = 30.485 tonë/m2 (shumë më e madhe se 4 tonë/m2). Theksojmë se kjo vendosje e vinçit e bën operimin me të në terminal jashtë standardeve të marra në konsideratë nga projektuesi teknik, si dhe cenon sigurinë e strukturës së kalatës 6 (aset i APD-së).

Për arsyet e sipërpërmendura, jemi të mendimit që vinçi MHC 5150 nuk është i përshtatshëm për operimin në kalatën 6 (kalata e Terminalit të Kontejnerëve).

Ing. Vilma Shehu, ing. Kristaq Goga, ing. Gjergj Kota, ing. Alqi Loli, ing. Redi Sefa, ing. Luan Ballshi (drejtor i drejtorisë së zhvillimit), ing. Artjan Qirici (zëvendësdrejtor i përgjithshëm)”.

P.S.: “Dyrrah”-u, duke mos marrë përsipër të bëjë ekspertin teknik, njofton DCT-në se është i hapur të botojë mendimin alternativ të universiteteve Epoka dhe Politeknik të Tiranës.

KLSH

Ndërkohë po citojmë diçka nga raporti i Kontrollit të Lartë të Shtetit (KLSH), që konfirmon dhe shkrimet e botuara në durreslajm.com (shih në:http://www.durreslajm.com/investigim/bllokimi-i-portit-te-durresit-alarmohet-kryeministri-rama; http://www.durreslajm.com/investigim/durres-kurumi-i-bllokon-837-kontejnere-te-vitit-te-ri; http://www.durreslajm.com/ekonomia/britaniket-rishikoni-koncesionin-e-kontejnereve-sipas-interesit-kombetar; http://www.durreslajm.com/ekonomia/durres-vijon-defekt-vinci-120-tone-dy-anije-rrezikojne-janarin etj.), por nuk e kuptojmë pse nuk vepron Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës, z. Edmond Haxhinasto.

“Vërehet mungesë kompetence, kapacitetesh dhe profesionalizmi nga ana e operatorëve privatë në operimin e terminaleve në koncesion. Kjo veç të tjerash shprehet qartë edhe në mosmirëmbajtjen dhe keqpërdorimin e pajisjeve të huazuara nga APD-ja, të cilat janë përgjegjësi e koncesionarit (rasti i dëmtimit të një vinçi nga koncesionari “Durrës Kurum Shipping & Global Liman Isletmeleri a.s. & Mariner”)”.

“Nuk dëshmohet kryerja e investimeve sipas angazhimeve së kontratës së koncesionit. Ky investim është pothuaj inekzistent ose i gabuar (rasti i blerjes së një vinçi nga koncesionari “Durrës Kurum Shipping & Global Liman Isletmeleri a.s. & Mariner”)”.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

 

- See more at: http://www.durreslajm.com/investigim/durr%C3%ABs-porti-vin%C3%A7i-i-turqve-cenon-sigurin%C3%AB-e-kalat%C3%ABs-6#sthash.Si7J4DIK.dpuf

Gegen den Ex-Hafen Direktor Eduart Ndreu, wurde das Ermittlungs Verfahren eingeleitet

Die PD Sokol Olldashi Mafia mit Dritan Burgija, und 16,9 Millionen Euro Schaden im korrupten Hafen Durres durch die Eduard Ndreu Bande

Erpressung, Deutscher Bestechungs Lobbyismus und alle Lizensen im Debakel rund um die Hafen Durres werden überprüft

7/2/2014

Die Regierung legalisiert die verkauften Wohnungen ihres früheren Partners: der Mafia Baufirma Hawai GmbH des El Sajed

Filed under: — Gjoka @ 9:01 pm

Verbrechen wird legalisiert, gegen die Gesetze: Landraub, illegales Bauen im Hunderte Paket von Appartment- und Büro Häuser werden legalisiert. Typisch das die EU Botschaft in einem der illegalen Bauten residiert, wie Weltbank Organisationen wie der IFC in Tirana, oder die KAS gleich bei dem Bin Laden Financier der Geldwäsche: Yassin Kadi.

Die Albanische Regierung hat beschlossen die verkauften Wohnungen der früheren Hawai GmbH zu legalisieren, was nicht verwundern kann, denn die damalige Regierung, vor allem Artan Lame operieren nur als Mafiösen Construct und war damals schon Motor, für diese Geldwäsche und illegalen Bauten des El Saved, der überall Wohnungen auf gestohlenen Grundstücken baute in Durres und vor allem Tirana.
Der Beginn auch des Albansichen Immobilien Desasters vor über 10 Jahren, als Geldwäsche Projekt auch in Durres, in der Pista Ilyria.
ALUIZNI në Durrës zgjidh përfundimisht legalizimin e banesave për 500 familjet në 4 kullat e Hawai në Plazh 500 illegale Appartment von 4 der Mafia Hochhäuser von Hawai in Durres, wurden nun legalisiert.

Artan Lame, versucht vor allem mit dem selben Methoden erneut illegal gebaute Wohnungen (nache 2009 nochmal 45.000), zuegalisieren, was vor 10 Jahren verhindert wurde, als ein entsprechendes Gesetz das Parlament passierte, aber nicht mit den EU Gesetzen über Eigentum konform war, so das der Präsident Alfred Mosiu, diesen Land Raub, Politiker Betrug wie in einem billigen Roman, das Gesetz verhinderte, indem er nicht unterschrieb. Geklaute Private Grundstücke, diesen Raub zulegalisieren war eine Methode in Tirana von Edi Rama, was mit 500 Fällen unverändert den EU Menschenrechts Hof beschäftigt und die Auflagen konnte Albanien nicht erfüllen. Man hat nun nochmal eine Verlängerung erhalten von dem EU Menschenrechts Hof. Noch peinlicher wird die Sache, das es Tausende von Grundstücks Urkunden gibt, wo keinerlei Akten in den Büros vorhanden sind, wo die Unterlagen nicht stimmen (sogar Satelliten Fotos wurden gefälscht), da ab 2006, per Gesetz eine nachträgliche Legalisierung nicht mehr möglich ist. Ständig neue Fristen, Verlängerungen, Straffreiheit für Kriminelle und Geldwäsche, wird das Land weiter verwüsten.

Die Hawai Bauten in der Pista Illyria, Tirana, sind für billigsten Bauschrott bekannt, was bei den Wasserleitungen anfängt. Ein Betrug ohne Ende rund um Fatos Nano und Edi Rama, welche das muntere Treiben, wie die damaligen Minister Baskhim Fino und sein Vize Artan Lame duldeten - und daran verdienten. Viele Jahre wurde nicht einmal für Strom bezahlt.


Nun versucht die Regierung nun erneut, so die Spuren zuverwischen, was sie damals auch Bürgermeister Edi Rama duldete, ebenso daran beteiligt war. Vollkommen gegen EU Recht, was bereits einmal in 2004 verhindert wurde. Aber die Albaner haben den Überblick verloren, im EU und US ruinierten Land der Privatisierungen, des Betruges und der Bestechung.
Stopping the construction chaos Stopping the construction chaos
The government aims to stop the chaos created by illegal constructions by proposing to stop the legalization of illegal objects and by imposing drastic sanctions for law violators.

Die Parlaments Kommission mit der Bau Ministerin ebenso, stellt fest, auf direkt Fragen auch des Abgeordneten Shalsi, das man keine Konzepte hat, die Bau Polizei je in Funktion zubringen, was ein Armuts Zeugniss für einen Staat ist. Administrative, Politiker, Minister und Abgeordneten haben, die kompletten Strände auch auch an der Durres Küste Nord “Kallmi” (Abuzimi me ligjin 7501, në Kallm morën tokë deputetë, politikanë e qeveritarë) gestohlen und versuchen über das Internet zu verkaufen, mit gefälschten Papieren. Da sind neben Berisha Leute, auch die frühere SP Präfektin von Durres: Natasho Paco, Vangjush Dako erneut beteiligt.

Für einen Rechts Staat, eine Peinlichkeit, denn gerade diese Firma, diente später vielen anderen Mafiösen Construkten als Vorlage identisch illegal zubauen, nur durch reine Bestechung und mit gefälschten Papieren. Viele Jahre bezahlte in den Hochhäusern, die Baufirma sowieso nicht für Strom und Wasser. Das Anarcho Firmen Gestrüpp von Edi Rama, Fatos Nano und auch damals schon Artan Lame. Die Firma baute ebenso direkt in Phristina, 6 Hochhäuser. Gut geschmiert das Fatos Nano kriminelle Enterprise mit dem Ägypter El Sayed, der in 2008 eliminiert wurde. Mafia Banker, was an die Hinrichtung von Artan Santo vor wenigen Tagen erinnert, wo inzwischen unsere Berichte bestätigt wurden, das seine Eliminierung, mit Geldwäsche und auch rund um den Drogen Handel zutun hat. 2006 geschlossen und die Firma wurde dicht gemacht, der Inhaber, starb den üblichen merkwürdigen Tod in 2008, eines Herz Infarktes, auch als Israel Tablette bekannt. Die Hawai Verbrecher Bande um El Sajed beschäftigte auch das EU Menschenrechts Hof in Strassburg, weil eben 204 Bauten bzw. Eigentümer keine Möglichkeit haben und hatten, ihre illegal errichteten Appartements und Häuser zu legalisieren. Methoden die sehr viel mit Landraub und auch Edi Rama zutun haben, welcher selbst einmal Drogen Schmuggel organisierte, vor über 10 Jahren. Die Mafia Baufirma “Hawai” wurde in Albanien geschlossen   6.07.2007 um 21:40: Die Mafia Baufirma “Hawai” wurde in Albanien geschlossen Alle Genehmigungen wurden für ungültig erklärt dieser mächtigen rein kriminellen Bau Gruppe im Kosovo und in Albanien. Alle Hochhäuser wurden illegal gebaut, Strom und Wasser Leitungen illegal angezapft usw.. und nie bezahlt.

Der Bauherr und Ägypter El Sayed, gehört direkt zu den Geldwäsche Stellen des Bin Ladens und von Yassin Kadi. Die Firma, baute wild in der Gegend, ohne die gesetlichen Vorschriften und Genehmigungen zu beachten und zapfte wild die Strom Leitungen an. Ein reines Geldwäsche Institut, der Drogen Mafia war die “Hawai” Gruppe und eng mit Fatos Nano auch verbunden. 6 Bauten wurden auch in Pristina gestoppt. Auch dort arbeitete diese Verbrecher Bande, ohne Genehmigung. Eine absolute Geldwäsche Zentrale für die Kosovaren Mafia war diese Firma vor allem, welche ohne Rücksicht auf echte Alt Eigentümer wild überall in Albanien die hässlichsten Hochhäuser erstellte. Das war eine grosse Geldwasch Maschine, wo vor allem Kosovaren billig Immobilen kauften und ihr Geld gewaschen hatten. Heute stehen diese Immobiliken oft zum Verkauf, weil es einfach Schrott Bauten sind und illegale Schrott Bauten auf geklauten Grundstücken.

Rückblick: Bllokohet ndertimi i 6 kullave “Hawai” ne Prishtine Lajmi i ores 8:35 AM PDR: KRRTRSH te anuloje vendimin e KRRT per prishjen e kullave “Hawai” Lajmi i ores 1:00 PM Kullat Hawai TIRANE (5 Tetor) - Pas emisionit “Kullat Hawai, a duhet te shemben” ne ciklin e emisioneve Studio24 ne televizionin News24, kane reaguar sot reformatoret. Permes nje konference per shtyp, PDR ka shprehur shqetesimin per situaten e krijuar me banoret e dy kullave “Hawai", pas vendimit te Gjykates se Larte per shembjen e tyre. Reformatoret kerkojne qe kryeministri Fatos Nano te dale ne interpelance ne parlament dhe te ndikoje qe KRRTRSH te anulojne vendimin e KRRT per kullat. Sipas reformatoreve, banoret e kullave jane viktima dhe nuk kane pergjegjesi. Banoret nderkaq, kane nisur procedurat per te kerkuar te drejten e tyre prane Gjykates Kushtetuese dhe Pleniumit te Gjykates se Larte. ro/ro(Balkanweb) El Sayed PRISHTINE (5 Tetor) - Ismet Beqiri, kryebashkiaku i Prishtines, u kerkoi publikisht banoreve te Prishtines qe te mos blejne ne asnje rast shtepi te pallatet “Hawai", qe po ndertohen nga El Sayed ne kryeqytetin e Kosoves. Ne gusht te ketij viti autoritetet drejtuese te komunes se Prishtines vendosen t’i bllokojne te gjitha ndertimet pa leje ne kete qytet. Por kryebashkiaku nuk u ndal me kaq. Nepermjet deklarimeve per shtyp, ne media, ai ka kerkuar qe qytetaret e Prishtines te mos shkojne te prenotojne apo te blejne banesa te kompania “Kosova Hawai Group", arsye eshte se kjo kompani nuk ka marre asnje leje per ndertimin e pallateve. Zedhenesi i komunes se Prishtines, Bajram Mjeku, tregon se me 18 gusht eshte bere bllokimi i 6 kullave qe kishin nisur te ndertoheshin ne Prishtine dhe El Sayed kishte njoftuar se prenotimi behej duke paguar kestin e pare prej 8 mije eurosh. Komuna e Prishtines nuk beri vetem bllokimin e ndertimeve qe kishin nisur, por edhe lajmeroi qytetaret qe te terhiqeshin nga marredheniet me kompanine e El Sayedit. Zedhenesi i Bashkise se Prishtines thote se ne Kosove ka nje kerkese te madhe per banesa dhe kjo beri qe njerezit te dyndeshin prane kesaj kompanie per te blere nje apartament. Ne momentin e pare, sapo ata nisen te benin kontratat dhe pagesat e para te kesteve prej 8 mije euro, nderhyne autoritetet e pushtetit lokal te Prishtines qe e ndalen gjithe procesin. Bajram Mjeku, zedhenesi i Bashkise se Prishtines, tha per “Gazeten Shqiptare” se Komuna e Prishtines nderpreu punimet e kompanise egjiptiane “Kosova Hawai Group” per dy ceshtje. “Punimet jane nderprere menjehere nga drejtoria per inspektim dhe njekohesisht ne kumtesen per opinion, te cilen e ka leshuar Zyra per Marredhenie me Publikun, kemi njoftuar opinionin se kjo, por edhe te gjitha kompanite e tjera qe kane ndertuar pa leje ne pronen e Komunes, as kane marre as nuk do marrin leje ndertimi". Mjeku eshte shprehur se per te blere shtepi jane interesuar nje numer i madh i qytetareve, por qytetaret kane menduar se kjo kompani eshte pajisur me leje ndertimi dhe leje urbanistike dhe, ne momentin qe kane kuptuar se nuk i kane keto dy leje, jane terhequr. ro/ro (BalkanWeb)     08.11.2008 um 15:53:

Und in 2008 starb diese hoch kriminelle Ägypter in Albanien wieder einmal. Seine Probleme in Albanien mit diesen illegalen Bauten, weil er nie Steuer bezahlte, Strom oder sonstwas, werden im Nachruf erwähnt. Ein Ex-Senator aus Ägypten war er. Er war sogar Fussball Präsident von Tirana “KF Tirana", und damals waren alle Clubs fest unter Kontrolle der Mafia, wo es auch viele Morde gab. e Vdes El-Sajed, ndërtuesi ish-president i “KF Tirana” » 08/11/2008 - 12:57 ? Biznesmeni i ndërtimit dhe ish-presidenti i ekipit të futbollit Tirana, El Sajded ka vdekur dje pas një hemoragjie cerebrale. Ai jetonte në Kajro të Egjiptit, me gruan e tij dhe 4 fëmijët. Në Shqipëri, El Sajed ishte mjaft i njohur për shkak se ka një aktivitet të gjerë biznesi dhe njihej si dashamirës i sportit. Ai është i datëlindjes 1941 dhe në Shqipëri është hetuar edhe për evazion fiskal, duke qenë se kishte probleme me tatimet si ndërtues i njohur. Ai është zgjedhur senator në qytetin e tij dhe ka një aktivitet biznesi edhe në Egjipt. Ai ka pasur shumë probleme me Bashkinë e Tiranës për shkak të cilësisë së ndërtimeve dhe respektimit të ligjshmërisë. Dy pallate të El Sajed kishin vendim prishje nga Këshilli bashkiak. http://www.balkanweb.com/gazetav4/index.php?id=47210 Erstmalig erhält einer kriminellen Ägypter in Albanien eine hohe Geldbusse durch die Staatsanwaltschaft in Höhe von 100 Millionen LEK = 85.000 ?! Das Bussgeld wird gegen den Mr. Ehab Saad - Executive Director der USB - Bank verhängt, wie die neue Geldwäsche Bank sich in Albanien nennt. Gjobë 100 milionë lekë drejtorit të bankës Flamur Vezaj | 27/02/2009 | Persona të panjohur, dërguan sms në telefonin e bashkëshortes bankierit egjiptian, ku e kërcënonin të paguante shumën e majme …. Shekulli Shamil Bank of Bahrain 20% Islamic Development Bank, Jedah 15% Dallah Albaraka Holding Co 10% Other investors 15% Management Team 1. Dr. Abdul Waheed ALAVI - General Manager 2. Mr. Ehab Saad - Executive Director 3. Mr. Arif Shahab - Credit Manager 4. Mr. Fatmir Tresa - Finance Manager Memberships 1. American Chamber of Commerce 2. Foreign Investors Association of Albania http://www.fiaalbania.com/m_uba.php Und der Nachfolger des verstorbenen KF Tirana Fußball Clubs ist natürlich wieder einer der grossen Kriminellen Albaniens. Recep Taci, den niemand in Albanien 1999 noch kannte und der heimliche Teilhaber hat wie Fatos Nano. siehe diese Art von Volkswagen Geschäft http://www.albania.de/alb/index.php?p=1906 und http://balkaninfo.wordpress.com/2009/07/25/volkswagen-albanien-als-sponsor-fur-die-albanische-mafia-mit-recep-taci/  

Fatos Nano Drug Allegations

Date: Friday, December 01 @ 15:03:04 PST Topic: Albania News Below is the translation of a document that was provided to me by a friend in Tirana. The report was assembled from conversations with three separate sources, one who works for an Albanian intelligence agency and two others who work within Nano’s circle. The translation tracks the original.  
Fatos Nano - Ex Prime Minister of Albania
By Gary Kokalari - Political Analyst - Exclusively for ACLIS The current drug trafficking routes in Albania and their relations with Prime Minister Fatos Nano. Albania has become an important country for the trafficking of drugs, establishing itself as a safe transit route between East and West. Albania has made available to this kind of traffic its human resources and its political power. Before 1997, the drug trafficking in Albania was blooming through the planting of drug related plants and their sale outside Albania. Strong drugs such as heroin or cocaine were not present at the time because of the lack of serious partners and partners with political power. Former Minister of Interior Agron Musaraj (1993-1996) was a supporter of such groups, but his limited political power could not empower these groups. After Agron Musaraj left, the new interior minister of the Democratic Party, Halil Shamata, proposed new tough legislation against organized crime which was approved in the parliament in Autumn 1996. The legislation included strong punishment for drug and weapon traffickers and very often fixed prison terms. The law was then criticized by human rights organizations as well as segments of the socialist party, then in opposition. Several incriminated persons were arrested. Most of them were from Berat, Fier, Lushnja and VLora, places where the minister of interior had power. After the 1997 crisis and rebellion, many of these groups got out of prison and were strengthened rapidly. Using the fact that they had been in prison during the time the Democratic Party was in power politically, these groups became the nucleus of the criminal gangs which were protected by the socialist power which led the rebellion. As years passed, many of these criminal groups were eliminated in internal fights and the drug trafficking was concentrated with the groups that had more political power. In December 1997, prime minister Nano start the consultations with the former Chairman of the Legislative Commission in the parliament, the socialist Fehmi Abdiu (who later become the head of the Supreme Court) to abrogate the anti-trafficking laws approved in 1996. Thus, on January 15 1998, after the proposal of a group of the socialist members of the parliament, the law was abrogated. The harsh punishments were for drug trafficking were discontinued and there was a legislative vacuum related to the drug trafficking. The closest people to the prime minister became the protectors of this trafficking and then used such income for private investment primarily in construction and turism. Below are listed some of the most important groups that control and monitor the drug trafficking and its transport to the west and which have direct ties with the political power of prime minister Fatos Nano. 1. One key person is in the group of bodyguards of the prime minister. His name is Pirro Ymeri and until 2001 he had his laboratory for the manufacturing of the drugs at the “Ali Demi” neighborhood in Tirana. Now he has moved his laboratory in unknown location. He cooperates with Arjan Rugji, former officer in the guard of the republic for a long time, nominated there through the support of Nehat Kulla, a well known political and ordinary crime figure in Tirana, a close friend of Fatos Nano. After the nomination of Igli Toska as minister of interior, Arjan Rugji is nominated General Director of the Borders in the Ministry of Interior. Both these persons lead a drug trafficking group with its headquarters in caffe/restaurant “Milosao” in Tirana. They have cooperated even with former minister of interior Luan Rama*, but not important persons. Luan Rama has as his primary liason for drug trafficking someone named with whom he continues to preserve his connections and the trafficking route Turkey – Tirana – Italy. 2. The second route is that of Eduart Helmesi, a.k.a. “Ed Baxhella”. Eduart Helmesi is the partner of the wife of prime minister Nano, Xhoana Nano, and has been e person suspected for murder since 1992, for the physical elimination of the group of Gazmend Muca. He is the director of the company “Xhoy Travel”, property of Xhoana Nano. ………………………… 7. The group of Edmond Pustina and “Tota” in the Fortuzi street (approximately 45 years old). Mond Pustina is the first cousin of Nano’s brother in law, Fatos Pustina, and has been previously convicted seven years ago for drugs. Currently he works in customs. In this group also participate Ilir Arbana (officer in the customs police) and Ardian Resuli, former police chief in Saranda and Durres who currently invests his profits in construction. They keep relations with Gramoz Ruci, head of the parliamentary group of the socialist party and Ilir Gjoni, former minister of interior. Kane and collaborators in the Albanian Secret Services. 8.Igli Toska in the route Macedonia-Albania A person close to Igli Toska controls the drug route Macedonia-Albania. …………..http://www.albca.com/aclis/modules.php?name=News&file=print&sid=1109   * Luan Rama, ist heute ein wichtiger Mann in der Verbrecher Partei des Ilir Meta: LSI">verkauften Wohnungen der früheren Hawai GmbH zu legalisieren, was nicht verwundern kann, denn die damalige Regierung, vor allem Artan Lame operieren nur als Mafiösen Construct und war damals schon Motor, für diese Geldwäsche und illegalen Bauten des El Saved, der überall Wohnungen auf gestohlenen Grundstücken baute in Durres und vor allem Tirana. Nun versucht die Regierung nun erneut, so die Spuren zuverwischen, was sie damals auch Bürgermeister Edi Rama duldete, daran beteiligt war. Für einen Rechts Staate, eine Peinlichkeit, denn gerade diese Firma, diente später vielen anderen Mafiösen Construkten identisch illegal zubauen, nur durch reine Bestechung und mit gefälschten Papieren. Viele Jahre bezahlte in den Hochhäusern, die Baufirma sowieso nicht für Strom und Wasser. Das Anarcho Firmen Gestrüpp von Edi Rama, Fatos Nano und auch damals schon Artan Lame. Die Firma baute ebenso direkt in Phristina, 6 Hochhäuser.

Gut geschmiert das Fatos Nano kriminelle Enterprise mit dem Ägypter El Sayed, der in 2008 eliminiert wurde. Mafia Banker, was an die Hinrichtung von Artan Santo vor wenigen Tagen erinnert, wo inzwischen unsere Berichte bestätigt wurden, das seine Eliminierung, mit Geldwäsche und auch rund um den Drogen Handel zutun hat.

2006 geschlossen und die Firma wurde dicht gemacht, der Inhaber, starb den üblichen merkwürdigen Tod in 2008, eines Herz Infarktes, auch als Israel Tablette bekannt.

Die Hawai Verbrecher Bande um El Sajed beschäftigte auch das EU Menschenrechts Hof in Strassburg, weil eben 204 Bauten bzw. Eigentümer keine Möglichkeit haben und hatten, ihre illegal errichteten Appartements und Häuser zu legalisieren. Methoden die sehr viel mit Landraub und auch Edi Rama zutun haben, welcher selbst einmal Drogen Schmuggel organisierte, vor über 10 Jahren.

Die Mafia Baufirma “Hawai” wurde in Albanien geschlossen

 

6.07.2007 um 21:40:

Die Mafia Baufirma “Hawai” wurde in Albanien geschlossen

Alle Genehmigungen wurden für ungültig erklärt dieser mächtigen rein kriminellen Bau Gruppe im Kosovo und in Albanien.

Alle Hochhäuser wurden illegal gebaut, Strom und Wasser Leitungen illegal angezapft usw.. und nie bezahlt.

Der Bauherr und Ägypter El Sayed, gehört direkt zu den Geldwäsche Stellen des Bin Ladens und von Yassin Kadi. Die Firma, baute wild in der Gegend, ohne die gesetlichen Vorschriften und Genehmigungen zu beachten und zapfte wild die Strom Leitungen an. Ein reines Geldwäsche Institut, der Drogen Mafia war die “Hawai” Gruppe und eng mit Fatos Nano auch verbunden.

6 Bauten wurden auch in Pristina gestoppt. Auch dort arbeitete diese Verbrecher Bande, ohne Genehmigung.

Eine absolute Geldwäsche Zentrale für die Kosovaren Mafia war diese Firma vor allem, welche ohne Rücksicht auf echte Alt Eigentümer wild überall in Albanien die hässlichsten Hochhäuser erstellte.

Das war eine grosse Geldwasch Maschine, wo vor allem Kosovaren billig Immobilen kauften und ihr Geld gewaschen hatten. Heute stehen diese Immobiliken oft zum Verkauf, weil es einfach Schrott Bauten sind und illegale Schrott Bauten auf geklauten Grundstücken.

Bllokohet ndertimi i 6 kullave “Hawai” ne Prishtine
Lajmi i ores 8:35 AM

PDR: KRRTRSH te anuloje vendimin e KRRT per prishjen e kullave “Hawai”
Lajmi i ores 1:00 PM

Kullat Hawai
TIRANE (5 Tetor) - Pas emisionit “Kullat Hawai, a duhet te shemben” ne ciklin e emisioneve Studio24 ne televizionin News24, kane reaguar sot reformatoret. Permes nje konference per shtyp, PDR ka shprehur shqetesimin per situaten e krijuar me banoret e dy kullave “Hawai", pas vendimit te Gjykates se Larte per shembjen e tyre. Reformatoret kerkojne qe kryeministri Fatos Nano te dale ne interpelance ne parlament dhe te ndikoje qe KRRTRSH te anulojne vendimin e KRRT per kullat. Sipas reformatoreve, banoret e kullave jane viktima dhe nuk kane pergjegjesi. Banoret nderkaq, kane nisur procedurat per te kerkuar te drejten e tyre prane Gjykates Kushtetuese dhe Pleniumit te Gjykates se Larte. ro/ro(Balkanweb)

El Sayed
PRISHTINE (5 Tetor) - Ismet Beqiri, kryebashkiaku i Prishtines, u kerkoi publikisht banoreve te Prishtines qe te mos blejne ne asnje rast shtepi te pallatet “Hawai", qe po ndertohen nga El Sayed ne kryeqytetin e Kosoves. Ne gusht te ketij viti autoritetet drejtuese te komunes se Prishtines vendosen t’i bllokojne te gjitha ndertimet pa leje ne kete qytet. Por kryebashkiaku nuk u ndal me kaq. Nepermjet deklarimeve per shtyp, ne media, ai ka kerkuar qe qytetaret e Prishtines te mos shkojne te prenotojne apo te blejne banesa te kompania “Kosova Hawai Group", arsye eshte se kjo kompani nuk ka marre asnje leje per ndertimin e pallateve. Zedhenesi i komunes se Prishtines, Bajram Mjeku, tregon se me 18 gusht eshte bere bllokimi i 6 kullave qe kishin nisur te ndertoheshin ne Prishtine dhe El Sayed kishte njoftuar se prenotimi behej duke paguar kestin e pare prej 8 mije eurosh. Komuna e Prishtines nuk beri vetem bllokimin e ndertimeve qe kishin nisur, por edhe lajmeroi qytetaret qe te terhiqeshin nga marredheniet me kompanine e El Sayedit. Zedhenesi i Bashkise se Prishtines thote se ne Kosove ka nje kerkese te madhe per banesa dhe kjo beri qe njerezit te dyndeshin prane kesaj kompanie per te blere nje apartament. Ne momentin e pare, sapo ata nisen te benin kontratat dhe pagesat e para te kesteve prej 8 mije euro, nderhyne autoritetet e pushtetit lokal te Prishtines qe e ndalen gjithe procesin. Bajram Mjeku, zedhenesi i Bashkise se Prishtines, tha per “Gazeten Shqiptare” se Komuna e Prishtines nderpreu punimet e kompanise egjiptiane “Kosova Hawai Group” per dy ceshtje. “Punimet jane nderprere menjehere nga drejtoria per inspektim dhe njekohesisht ne kumtesen per opinion, te cilen e ka leshuar Zyra per Marredhenie me Publikun, kemi njoftuar opinionin se kjo, por edhe te gjitha kompanite e tjera qe kane ndertuar pa leje ne pronen e Komunes, as kane marre as nuk do marrin leje ndertimi". Mjeku eshte shprehur se per te blere shtepi jane interesuar nje numer i madh i qytetareve, por qytetaret kane menduar se kjo kompani eshte pajisur me leje ndertimi dhe leje urbanistike dhe, ne momentin qe kane kuptuar se nuk i kane keto dy leje, jane terhequr. ro/ro (BalkanWeb)

 

 

08.11.2008 um 15:53:

Und jetzt starb diese hoch kriminelle Ägypter in Albanien wieder einmal.

Seine Probleme in Albanien mit diesen illegalen Bauten, weil er nie Steuer bezahlte, Strom oder sonstwas, werden im Nachruf erwähnt.

Ein Ex-Senator aus Ägypten war er. Er war sogar Fussball Präsident von Tirana “KF Tirana", und damals waren alle Clubs fest unter Kontrolle der Mafia, wo es auch viele Morde gab.

e

Vdes El-Sajed, ndërtuesi ish-president i “KF Tirana”
» 08/11/2008 - 12:57
?

Biznesmeni i ndërtimit dhe ish-presidenti i ekipit të futbollit Tirana, El Sajded ka vdekur dje pas një hemoragjie cerebrale. Ai jetonte në Kajro të Egjiptit, me gruan e tij dhe 4 fëmijët. Në Shqipëri, El Sajed ishte mjaft i njohur për shkak se ka një aktivitet të gjerë biznesi dhe njihej si dashamirës i sportit. Ai është i datëlindjes 1941 dhe në Shqipëri është hetuar edhe për evazion fiskal, duke qenë se kishte probleme me tatimet si ndërtues i njohur. Ai është zgjedhur senator në qytetin e tij dhe ka një aktivitet biznesi edhe në Egjipt. Ai ka pasur shumë probleme me Bashkinë e Tiranës për shkak të cilësisë së ndërtimeve dhe respektimit të ligjshmërisë. Dy pallate të El Sajed kishin vendim prishje nga Këshilli bashkiak.

http://www.balkanweb.com/gazetav4/index.php?id=47210

Erstmalig erhält einer kriminellen Ägypter in Albanien eine hohe Geldbusse durch die Staatsanwaltschaft in Höhe von 100 Millionen LEK = 85.000 ?! Das Bussgeld wird gegen den Mr. Ehab Saad - Executive Director der USB - Bank verhängt, wie die neue Geldwäsche Bank sich in Albanien nennt.

Gjobë 100 milionë lekë drejtorit të bankës
Flamur Vezaj | 27/02/2009 |

Persona të panjohur, dërguan sms në telefonin e bashkëshortes bankierit egjiptian, ku e kërcënonin të paguante shumën e majme

Do të të vrasim vajzën dhe dhunojmë gruan nëse njofton policinë. Krimet e Rënda nisin hetimin, dëshmon çifti

TIRANË- “Gjobëvënia” me anë të mesazhit telefonik ndaj bashkëshortes së njërit prej drejtorëve ekzekutivë të një banke të huaj rezidente në Shqipëri, ka vënë në lëvizje të gjitha institucionet hetimore për zbardhjen e autorëve dhe arrestimin e tyre.

Prokuroria e Krimeve të Rënda, ka regjistruar procedimin penal për kryerjen veprën e “shtrëngimit me anë të kanosjes ose dhunës për dhënie pasurie", e thënë ndryshe gjobëvënie .

Paraditen e djeshme, për katër orë rresht hetuesit e Prokurorisë së Krimeve të Rënda kanë marrë në pyetje drejtorin ekzekutiv të një banke private në Tiranë, egjiptianin Ehab Saad dhe bashkëshorten e tij shtetasen egjiptianen A.R. Saad, si dhe pjesëtarët e ngushtë të familjes së tyre.

Shekulli

Shamil Bank of Bahrain 20%
Islamic Development Bank, Jedah 15%
Dallah Albaraka Holding Co 10%
Other investors 15%

Management Team

1. Dr. Abdul Waheed ALAVI - General Manager
2. Mr. Ehab Saad - Executive Director
3. Mr. Arif Shahab - Credit Manager
4. Mr. Fatmir Tresa - Finance Manager

Memberships

1. American Chamber of Commerce
2. Foreign Investors Association of Albania
http://www.fiaalbania.com/m_uba.php

Und der Nachfolger des verstorbenen KF Tirana Fußball Clubs ist natürlich wieder einer der grossen Kriminellen Albaniens. Recep Taci, den niemand in Albanien 1999 noch kannte und der heimliche Teilhaber hat wie Fatos Nano.

siehe diese Art von Volkswagen Geschäft

http://www.albania.de/alb/index.php?p=1906

und

http://balkaninfo.wordpress.com/2009/07/25/volkswagen-albanien-als-sponsor-fur-die-albanische-mafia-mit-recep-taci/

 

Fatos Nano Drug Allegations

Date: Friday, December 01 @ 15:03:04 PST
Topic: Albania News

Below is the translation of a document that was provided to me by a friend in Tirana. The report was assembled from conversations with three separate sources, one who works for an Albanian intelligence agency and two others who work within Nano’s circle. The translation tracks the original.

 

Fatos Nano - Ex Prime Minister of Albania

By Gary Kokalari - Political Analyst - Exclusively for ACLIS

The current drug trafficking routes in Albania and their relations with Prime Minister Fatos Nano.

Albania has become an important country for the trafficking of drugs, establishing itself as a safe transit route between East and West. Albania has made available to this kind of traffic its human resources and its political power. Before 1997, the drug trafficking in Albania was blooming through the planting of drug related plants and their sale outside Albania. Strong drugs such as heroin or cocaine were not present at the time because of the lack of serious partners and partners with political power. Former Minister of Interior Agron Musaraj (1993-1996) was a supporter of such groups, but his limited political power could not empower these groups. After Agron Musaraj left, the new interior minister of the Democratic Party, Halil Shamata, proposed new tough legislation against organized crime which was approved in the parliament in Autumn 1996. The legislation included strong punishment for drug and weapon traffickers and very often fixed prison terms.

The law was then criticized by human rights organizations as well as segments of the socialist party, then in opposition. Several incriminated persons were arrested. Most of them were from Berat, Fier, Lushnja and VLora, places where the minister of interior had power.

After the 1997 crisis and rebellion, many of these groups got out of prison and were strengthened rapidly. Using the fact that they had been in prison during the time the Democratic Party was in power politically, these groups became the nucleus of the criminal gangs which were protected by the socialist power which led the rebellion.

As years passed, many of these criminal groups were eliminated in internal fights and the drug trafficking was concentrated with the groups that had more political power.

In December 1997, prime minister Nano start the consultations with the former Chairman of the Legislative Commission in the parliament, the socialist Fehmi Abdiu (who later become the head of the Supreme Court) to abrogate the anti-trafficking laws approved in 1996. Thus, on January 15 1998, after the proposal of a group of the socialist members of the parliament, the law was abrogated. The harsh punishments were for drug trafficking were discontinued and there was a legislative vacuum related to the drug trafficking.

The closest people to the prime minister became the protectors of this trafficking and then used such income for private investment primarily in construction and turism.

Below are listed some of the most important groups that control and monitor the drug trafficking and its transport to the west and which have direct ties with the political power of prime minister Fatos Nano.

1. One key person is in the group of bodyguards of the prime minister.

His name is Pirro Ymeri and until 2001 he had his laboratory for the manufacturing of the drugs at the “Ali Demi” neighborhood in Tirana. Now he has moved his laboratory in unknown location. He cooperates with Arjan Rugji, former officer in the guard of the republic for a long time, nominated there through the support of Nehat Kulla, a well known political and ordinary crime figure in Tirana, a close friend of Fatos Nano.

After the nomination of Igli Toska as minister of interior, Arjan Rugji is nominated General Director of the Borders in the Ministry of Interior. Both these persons lead a drug trafficking group with its headquarters in caffe/restaurant “Milosao” in Tirana. They have cooperated even with former minister of interior Luan Rama*, but not important persons. Luan Rama has as his primary liason for drug trafficking someone named with whom he continues to preserve his connections and the trafficking route Turkey – Tirana – Italy.

2. The second route is that of Eduart Helmesi, a.k.a. “Ed Baxhella”.

Eduart Helmesi is the partner of the wife of prime minister Nano, Xhoana Nano, and has been e person suspected for murder since 1992, for the physical elimination of the group of Gazmend Muca. He is the director of the company “Xhoy Travel”, property of Xhoana Nano.

…………………………

7. The group of Edmond Pustina and “Tota” in the Fortuzi street (approximately 45 years old).

Mond Pustina is the first cousin of Nano’s brother in law, Fatos Pustina, and has been previously convicted seven years ago for drugs. Currently he works in customs. In this group also participate Ilir Arbana (officer in the customs police) and Ardian Resuli, former police chief in Saranda and Durres who currently invests his profits in construction. They keep relations with Gramoz Ruci, head of the parliamentary group of the socialist party and Ilir Gjoni, former minister of interior. Kane and collaborators in the Albanian Secret Services.

8.Igli Toska in the route Macedonia-Albania

A person close to Igli Toska controls the drug route Macedonia-Albania.

…………..http://www.albca.com/aclis/modules.php?name=News&file=print&sid=1109

 

* Luan Rama, ist heute ein wichtiger Mann in der Verbrecher Partei des Ilir Meta: LSI

Im TV:

Man will den gesamten Mafia Müll in der Umgebung von Hawai nun legalisieren, wo Politiker die Grundstücke stahlen, die übelsten Verbrecher dort Grundstücke verkauften, welche ihnen nie gehörten. Alte SP, Ilir Meta Verbrecher und Mörder wie Dritan Dajti, lebten dort auch.

Föderungs Projekte für Kriminelle, entgegen den EU Gesetzen, den Vorlagen des EU Menschenrechts Hofes usw.

6/14/2014

Cherie Blair (Tony Blair), Wesley Clark sind direkt an Bankers Petreoleum von den “Cayman” Inseln beteiligt

Filed under: — Super Visor @ 11:14 pm

Die Albanische Regierung versucht, alle Lizensen ungültig zumachen, denn praktisch fast überall sind diese Lizensen durch korrupte Partnerschaften und Bestechungsgelder zustande gekommen und haben in ein Finanz Desaster geführt unter Führung der Weltbank, welche diese verrückte Betrugs Politik der Privatisierungen durchsetzte.

Wesley Clark: Board of Directors der Gesellschaft “Bankers Petroleum". Sitz sind die Cayman Island und Omnia Strategy LLP, was die Ehefrau von Tony Blair: Cherie Blair, welche für viel Geld auch der Berufs Betrüger Rezart Taci einfliegen liess, der mit dem US Gangster des US Department of State: Frank Wisner, AlbPetrol mit einer gefälschten Bank Garantie stehlen wollte, identisch wie zuvor durch Betrug die Albanische Raffinierie von AlbPetrol. Wesley Clark und der Gangster Damir Fazllic, ist in Öl Geschäften unterwegs, und direkt auch bei Salih Berisha gewesen.Wesley Clark hat als Consult viel Geld verdient wie die Ehefrau von Tony Blair, obwohl niemand eine Consult braucht. Reine Bestechungs und Beteiligungs Geschäfte und Partnerschaften.

24 Millionen $ Bussgeld fuer Banker Petroleum fuer Zoll Betrug

Import von Diesel: 90 Milionen $ Zoll Betrug durch Bankers Petroleum

Die Regierung will die Lizenz von Bankers Petroleum u.a. annullieren

11/30/2010

Wikileaks und die “Bankers Petroleum” Öl Kathastrophe v. 12.10.2009 in Albanien

14 qershor 2014

Sikletet e “Bankers” dhe planet e zonjës Blair

Postuar më: 14 Qershor, 2014 tek Aktualitet

blair-clinton

Nga Habjon Hasani

Qeveria shqiptare nisi të konceptojë 4 muaj më parë, një ndërhyrje strategjike në sektorin e hidrokarbureve në Shqipëri. Në epiqendër të vëmendjes ishte kompania “Bankers Petroleum”. Ajo është kompania që ka me koncesion fushën naftëmbajtëse të Patoz- Marinzës (më e madhja dhe më e rëndësishmja), guri i çmuar i pasurisë nëntokësore shqiptare. Kompania “Bankers” në disa raste të përsëritura ka qenë në epiqendër të pozicionit të saj të favorizuar, sidomos për shkak të kontratës, por edhe për tërmetet e shpeshta që nisën të vizitonin zonën ku kjo kompani operon. Një tjetër aspekt problematic i “Bankers” ka qenë tabloja e paqartë në raport me investimet/fitimet/humbjet, pasi në disa raste, të dhënat e ofruara nga vetë kompania në institucionet shqiptare dhe të dhënat e shpallura nga kompania në bursa ndërkombëtare shfaqen kontradiktore. Për të gjithë këtë problematikë të shfaqur nga ky koncesionar ekskluziv, qeveria shqiptare rreth muajit shkurt 2014, nisi të shohë hapësirat e saj për anulimin e koncesionit dhe zgjidhjen e kontratës. Është thënë e stërthënë, se pasuria që i është lënë me koncesion “Bankersit” nuk ka të krahasuar me detyrimet modeste që kjo kompani i paguan shtetit shqiptar. Nisur nga kjo situatë qeveria “Rama” hodhi hapin e parë, nisi të kërkonte një organ të specializuar ndërkombëtar në gjendje të vlerësonte avantazhet/disavantazhet e palës shtetërore, në rast se qeveria vendos të kërkojë zgjidhjen e kontratës me “Bankers” në Gjykatën e Arbitrazhit Ndërkombëtar

Për të pajtuar konsulentin e specializuar që do orientonte qeverinë nëse duhej të kalonte ose jo në arbitrazh, u zhvillua një tender në Tiranë. Këtë tender rezulton se e ka fituar një kompani angleze e quajtur: “Omnia Strategy LLP”. Pra do të jetë kjo kompani angleze që do të orientojë qeverinë shqiptare në lidhje me qëndrimin që duhet të mbajë me kontratën koncesionare me “Bankers Petroleum”.

Një kontratë modeste dhe një VIP…

Nga një kërkim i thjeshtë në internet, rezulton se Presidente dhe drejtuese e kompanisë angleze “Omnia Strategy LLP” që fitoi tenderin në Tiranë, është zonja Cherie Blair. Ajo është bashkëshortja e ish-kryeministrit anglez Tony Blair, ndërsa ky i fundit është prezantuar në Tiranë si një këshilltar (pa pagesë) i qeverisë. Vlera e kontratës për konsulencë ndaj qeverisë shqiptare kap një shifër të lehtë, rreth 20 mijë euro. Rezulton se kompania e zonjës Blair është themeluar në vitin 2011, por kjo kompani ka pasur dhe bashkëpunime të mëparshme me qeverinë shqiptare në të kaluarën. Bëhet fjalë për pajtimin 2 vite më parë, në vitin 2012 të kësajkompanie me qëllim mbrojtjen e shtetit shqiptar në Arbitrazh, ndërsa shtetin tonë e kishte paditur për zgjidhje të padrejtë kontrate kompania e naftës “SKY Petroleum” dhe i kërkonte 600 milionë euro dëmshpërblim. Një vit më vonë shteti shqiptar doli fitues nga kjo çështje, kërkesa e “SKY Petroleum” u rrëzua, 600 milionë eurot nuk i rëndonin më askujt mbi kokë. Tashmë kompania e zonjës Blair është pajtuar nga qeveria “Rama” jo për të ndjekur procesin gjyqësor, por thjesht për të orientuar nëse ia vlen ose jo të hapet një proces gjyqësor me “Bankers”. Duket si një konsulencë e thjeshtë, por nuk është aspak e tillë, ndonëse pagesa për konsulentin është vetëm 20 mijë euro.

 

Mirësevini në “Iniciativën Clinton”…

Sektori i energjisë, përfshirë atë të hidrokarbureve, nuk funksionon thjesht si një treg, por si një treg strategjik. Çka do të thotë se asete të rëndësishme të këtij tregu, asnjëherë nuk gjenden në duar të rastësishme. Kontrolli mbi to ka gjithnjë prapavijë të fortë politike, herë kombëtare, herë ndërkombëtare, ose dhe të kombinuar. Koncensionari “problematik” i fushës së Patos-Marinzës, Bankers Petroleum, nisi të operojë në vendin tonë në vitin 2004, gjatë qeverisë së Fatos Nanos. Ishte ky viti kur kjo kompani lidhi kontratën ekskluzive dhe të cilësuar si të pafavorshme për shtetin tonë.

Nëse përpiqesh të gjesh personat që kontrollojnë paketën e aksioneve të “Bankersit”, pronarët pra, është një mund i shkuar dëm. Kompania “Bankers” që operon në Shqipëri, i ka emrat e pronarëve të vërtetë të maskuar dhe i ka letrat e origjinës në zyrat e ‘fortifikuara’ të Ishujve Kajman, një zone me statusin e parajsës fiskale (offshore) nën protektoratin e shtetit anglez. Është një zone ku anonimati i atij që themelon kompaninë e vetë atje, është i garantuar.

Por “Bankers” pasi nisi të operonte në vendin tonë, shpalli si pjesë të Bordit Drejtues të kësaj kompanie një VIP jo pak të njohur për shqiptarët: Gjeneralin Wesley Clark. Ai ishte drejtuesi ushtarak më i lartë i NATO-s, që nën iniciativën dhe direktivën e dyshes Clinton-Blair, drejtoi operacionet ushtarake në Kosovë pas gjenocidit të shtetit serb. Zoti Clark është shumë popullor ndër trevat shqiptare, por pas tërheqjes nga karriera ushtarake ai i është futur biznesit, ka hapur dhe ai një firmë konsulence, por ndërkohë rezulton dhe në Bordin Drejtues të kompanisë “Bankers Petroleum”.

 

Përveç njohjes së hershme, bashkëpunimit në rrafshin zyrtar me dyshen Blair-Clinton, zoti Clark duket se ruan të forta dhe lidhjet në konjukturën politike dhe atë të biznesit me këtë dyshe. Për shembull, zoti Clark dhe zoti Blair janë ndër më të spikaturit në atë që quhet “Iniciativa Clinton”, një konglomerat personalitetesh ndërkombëtare të botës së politikës dhe biznesit që shpesh i dedikohet bamirësive, por nuk lë pas dore as lobingun, sidomos kur vjen puna për vendet e botës së tretë. Aktive në këtë iniciativë janë me siguri dhe dy ish-zonjat e para Blair-Clinton.

 

Konsulenca e një pasurie të paçmuar…

Duket si një ‘garë’ mes miqsh të vjetër, nga njëra anë “Bankers” që është në shënjestër për abuzime flagrante me koncesionin e Patos-Marinzës dhe që në Bordin Drejtues ka gjeneralin Clark. Nga ana tjetër kemi qeverinë shqiptare, që ka pajtuar për 20 mijë euro firmën konsulente “Omnia Strategy LLP “të zonjës Blair. Kjo e fundit do vlerësojë nëse duhet apo jo që shteti shqiptar të godasë kontratën e majme të kompanisë “Bankers” në bordin e së cilës gjendet dhe Wesley Clark, një i njohur I vjetër i saj dhe miqve të saj. Përtej çdo lidhje, i sigurt është fakti se shqiptarëve u intereson në mënyrë të padiskutueshme që një pasuri e paçmuar kombëtare të funksionojë në leverdinë e tyre dhe jo anasjelltas. Pritet që zonja Blair dhe kompania e saj, të dorëzojë pranë autoriteteve shqiptare raportin përfundimtar të vlerësimit mbi nismën e arbitrazhit, brenda muajit korrik. Do të jenë argumentet e këtij raporti ato që do të përcaktojnë dhe cilësinë e tij, ndërsa më pas qeveria shqiptare do të marrë dhe vendimin e saj përfundimtar mbi këtë çështje.

Kompania konsulente e zonjës Blair quhet “Omnia Strategy LLP”, termi “Omnia” në latinisht do të thotë “Gjithçka”. Le të shpresojmë se kësaj here nuk do të jetë gjithçka e komanduar nga e njëjta dorë, por gjithçka do të shkojë mirë.

 

***

 

Koncesionarët e naftës në Shqipëri; pronarët anonimë

Në vitin 2004, kur ish-qeveria socialiste e Fatos Nanos po shkonte drejt fundit të mandatit të saj, ajo hyri në negociata me kompaninë Bankers Petroleum(asokohe quhej Saxon ltd) dhe më pas i dha kësaj kompanie vendburimin më të madh, më të rëndësishëm, më produktivin në Shqipëri, fushën e Patos-Marinzës. Kjo kontratë reflektonte disa avantazhe të forta për kompaninë në raport me detyrimet shtetërore dhe në kontratë u fiksua dhe një formulë që njihet sot si “Formula e koifiçentit R” e cila është dhe formula e cila sot përcakton, sasitë që I shkojnë shtetit tonë nga prodhimi i përgjithshëm që realizon Bankers në terren. Ish-ministri i Ekonomisë, Nasip Naço, gjatë një fjalimi në parlament në vitin 2012, në mënyrë të qartë dhe të përmbledhur ka zbërthyer thelbin e dizavantazheve që i krijoheshin Shqipërisë nga mënyra se si kishte lidhur kontratën me Bankers. Por në vitin 2005, qeveria e Fatos Nanos ikën nga pushteti, ndërsa nga ana tjetër Bankers vazhdoi punën e qetë, bazuar në kontratën “magjike” që kishte siguruar, deri kur në vitin 2010, kjo kompani lë një tjetër gjurmë. Me vendim qeverie, në vitin 2010, qeveria e demokratëve i jep kompanisë Bankers disa fusha të tjera për t’i shfrytëzuar në Kuçovë. Por Bankers zgjodhi që të mos ishte Bankers në këtë rast. Drejtorët e kësaj kompanie, vendosën që të hapnin një tjetër kompani në Ishujt Kajman, të cilën e quajtën “Shervood Albania”. Do të ishte pikërisht “Shervood” që do të me naxhonte pasuritë e reja që ishin siguruar nga qeveria shqiptare, me në krye Berishën kësaj here. Po pyetja që lind është: Përse nuk dëshironin të operonin si “Bankers Petroleum” në Kuçovë? Nga ndryshon lista e aksionarëve mes “Bankersit” dhe “Shervoodit” e cila gjendet e sekretuar në “Ishujt Kajman”? Çfarë handikapi zgjidhte krijimi i kësaj kompanie të re në zonën ‘offshore’ të cilën kompania e vjetër, pra Bankers e Kajmanit, nuk ishte në gjendje ta zgjidhte? Po hynte vallë dikush tjetër në lojë?

 

Si lidhen?

kopertinaFaksimile të ekstrakteve gjyqësore që vërtetojnë se korporatat “Bankers Petroleum”, “Shervood international” dhe “Stream oil” nuk janë kompani kanadeze por kompani të “ishujve Kajman” Faksimile të ekstrakteve gjyqësore që vërtetojnë se korporatat “Bankers Petroleum”, “Shervood international” dhe “Stream oil” nuk janë kompani kanadeze por kompani të “ishujve Kajman”

Këtë s’mund ta dimë ende, sepse anonimatin e kanë të garantuar të dyja kompanitë, por dime që edhe koncensionari i dytë më i madh në vend në industrinë nxjerrëse të naftës, “Stream Oil” I cili i fitoi kontratat në vitin 2007, gjatë qeverisë së Berishës, ka ndjekur hap pas hapi të gjithë logjikën e funksionimit të “Bankers Petroleum”, duke filluar që me maskimin e pronarëve të vërtetë e duke vazhduar me favorizime ekskluzive në termat e kontratës. Në Shqipëri nuk ka pasur ansjëherë një fokusim të mirëfilltë mbi masën dhe mënyrën e penetrimit të kompanive “offshore” në sektorë strategjikë apo në ekonominë shqiptare në tërësi. Ndryshe ndodh, në vende pranë nesh, për shembull, në Serbi dhe Bullgari zyrtarët shtetërorë mund të shfaqen në favor të një grupi interesi, por nuk ndodh që sektorë dhe asete strategjike të ekonomisë t’u lihen kompanive me pronarë të maskuar, me pronësi fantazmë siç ndodh me kaq ‘kollajllëk’ këtu tek ne. Pra, nuk bëhet më fjalë vetëm për t’i favorizuar në kurriz të interesit publik këto korporata të huaja nëpërmjet kontratave favorizuese, në Shqipëri kompanive të interesuara u lejohet dhe arroganca, ato mund të vijnë, të marrin asete strategjike ekonomike siç u leverdis atyre dhe të kenë luksin që të mos na thonë si quhen dhe kush janë. Çfarë tjetër duhet për të qenë një Republikë Bananesh në mes të Evropës?

(Marrë me shkurtime nga numri i datës 14 Prill në DITA)

Një dëshmi e ministrit Naço për humbjet kolosale nga kontrata me Bankers

Më 25 Mars të vitit 2012 në Kuvend po diskutohej paketa e privatizimit të “Albpetrolit”. Në atë seancë ka pasur disa debate të ashpra ndërmjet ishministrit të Ekonomisë, Nasip Naço dhe deputetit socialist Erjon Braçe. Në kulmin e këtij debati, ministri ka sqaruar marrëdhënien ndërmjet shtetit shqiptar(përfaqësuar nga Albpetrol) dhe kompanisë koncensionare “Bankers Petroleum”. Ky fjalim i ish-ministrit të Ekonomisë, zbulon se si kontrata ulte përfitimet e shtetit me kalimin e viteve, por për herë të parë Naço ka përmendur dhe “kleçkën” e kontratës me Bankers duke u shprehur se “Faktori R” që përcakton dhe mënyrën se si shteti shqiptar rrit përfitimet pasi kompania kalon fazën e investimit dhe del me fitim, por sikurse shton ministri, kjo kompani në bilancet e saj dhe raportin investim/fitim Nasip-Nacorezulton ende me humbje. Bankers ka në pronësi një pasuri të jashtëzakonshme nëntokësore, por bilancet I deklaron ende me humbje ndaj dhe shteti s’mund të kërkojë “pjesën”.

Më poshtë paraqitet i plotë sqarimi i ish- ministrit të Ekonomisë Naço në vitin 2012 për kontratën me “Bankers”: “Në vitin 2004 Albpetrol sh.a. hyn në marrëveshje hidrokarbure për vendburimin e Patos-Marinzës dhe sipas kësaj marrëveshjeje, pas një programi të miratuar nga të dyja palët, Albpetrol I dorëzon kontraktonit(Bankers Petroleum) puset e naftës për zhvillimin e mëtejshëm të prodhimit. Kontraktori me marrjen e këtyre puseve sipas kësaj marrëveshjeje ka detyrimin t’i dorëzojë Albpetrolit në natyrë 70% të sasisë së naftës që këto puse prodhonin në kohën e dorëzimit Sipas marrëveshjes së lidhur në vitin 2004 është përcaktuar qartë se prodhimi paraekzistues të ketë një rënie vjetore prej rreth 15%, që do të thotë se në vitin 2005 Albpetroli nga këto puse do të merrte nga kontraktori 15% më pak. E kështu vazhdon çdo vit, deri në përfundim të kontratës 25-vjeçare. Llogaritë bëjini vetë zoti Braçe. E drejtë tjetër financiare është ajo e ashtuquajtura pjesë e Albpetrolit ose faktori R që do të thotë se Albpetroli sipas marrëveshjes së miratuar, merr nga kontraktori edhe 1% në vit të të gjithë prodhimit të realizuar faktik në zonën e kontratës edhe pse raporti i të ardhurave me shpenzimet është negative kur R-ja është më e vogël se 1-shi. Nëse raporti i të ardhurave me shpenzimet nis të bëhet pozitiv, pra R-ja është më e madhe se 1 atëherë dhe pjesë e Albpetrolit nis rritjen duke shkuar deri në 5% të prodhimit total. Aktualisht kompania që operon në vendburimin e Patos-Marinzës nga viti 2004 e deri më sot ka shpenzuar rreth 936 milionë dollarë. Nga këto rreth 554 milionë dollarë janë shpenzime kapital si teknologji e re, puse, pompa depozita, tubacione etj. Diferenca është shpenzuar për shpenzime operative si; pagat, reklamat, qira të ndryshme etj. Ndërkohë të ardhurat në total, po për këtë periudhë, kanë qenë rreth 723 milionë dollarë”, është shprehur ministri Naço.

 

http://gazetadita.al/sikletet-e-bankers-dhe-planet-e-zonjes-blair/

6/6/2014

Das Weltbank Desaster auch mit dem Monopol TÜV in Albanien wird geändert

Filed under: — Super Visor @ 4:04 pm

Warum Weltbank finanziert es etliche Monopol Lizenzen in wichtigen Bereichen der Wirtschaft gab, sagt Alles über die Weltbank, welche von der Mafia kontrolliert und unterwandert ist auch in Tirana. Was für eine verrückte Geschichte, wenn man Wirtschafts Monopole errichtet und das in das Fiasko auch in der Ukraine führte, mit diesen Monopolen und Oligarchen.

Die TÜV Leute, sind aus der Politischen Mafia. Dort kauft man sich den TÜV und weil es die Haupt Beschäftigung ist, können Fahrzeuge der normalen Bürger und Migranten nicht abgefertigt werden, bzw. nur sporadisch.

Jeder Albaner kann bestätigen, das die Weltbank in den letzten Jahren direkt von der Berisha Mafia in allen Projekten kontrolliert wurde.

Direkte Folge ebenso die Weltbank Programme an der Küste, mit den Grundstücken und Umwelt bis zu den Wasser Projekten. Ein einziges Fiasko. Eine Folge ist, das in Durres, das Antike Römische Dorf zubetoniert wurde, ebenso die Küsten abgeholzt wurde, für illegale Lokale.

Idiotie Show des Lefter Koka in Durres, mit seiner Aufforstung in der Currilla

Die Monopol TÜV Lizenz an ein Schweizer Unternehmen wird überprüft, weil der gesamt TÜV von kriminellen Banden kontrolliert wird und man sich gegen Geld den TÜV kauft, wo erneut Durres Politiker Familien schon seit Jahren Festnahmen verzeichnen musste.

Vor allem in Tirana, gibt es Wartschlangen von bis zu einem Tag, für einen einfachen TÜV, weil es dieses Monopol gibt.


Durres Warteschlangen

Ausserdem hat die Schweizer Firma SGS Automotive Albania, Patent Verletzungen gemacht, wo es Prozesse inzwischen gibt. Praktisch wurde diese wichtige Einnahme Quelle, ebenso wie die Forst Verwaltungen privatisiert im Mafiösen Modell der Weltbank, das in Albanien ebenso total scheiterte und nur Kriminelle errichteten Monopole mit der korrupten Weltbank zusammen und den gut bekannten Mafia Politikern.

 

Diese weiteren Lizensen, raubten dem Staat die Einnahmen, im gescheiterten Modell der NATO, Weltbank, EU und brachte wie überall auch in der Ukraine nur kriminelle Clans an die Macht. Der wirtschaftliche Unfug wurde durch die Hirnlose Dezentralierung der EU, Weltbank, OSCE und USA noch verschlimmert. Identisch wurde vor allem der Kosovo und die Ukraine ruiniert und jedes Afrikanische Land vollkommen korrumpiert.

“>- National Lottery

“>- Technische Überprüfung der Fahrzeuge

“>- Steuermarken

Luft Nummer des Innenministers, keine Busfahrer Ausbildung und technische Kontrollen! Wieder 9 Tode durch Bus Unglück

Eines der vielen Bankrott Projekte der Weltbank und EU: Die privatisierte KfZ TÜV Kontrolle in Albanien

Wer zur TÜV Kontrolle in Tirana muss, übernachtet am besten gleich in seinem Auto, denn 24 Stunden Wartezeit sind normal. Komplettes Chaos überall auch in Shiak, Fushne-Kruje und das TV berichtet am 28.12.2013, das in Durres eine 3 km lange Schlange besteht.

Skandali, si i grabit dhe i sfilit qytetarët kontrolli i automjeteve

Posted By Ledjana SALIU On 05/06/2014 @ 11:32 In Kryesore,Sociale | No Comments

Vendimi/Autoriteti i Konkurrencës-Ministrisë së Transportit: Të liberalizohet kolaudimi!

Dhënia me koncesion e kolaudimit të automjeteve kompanisë zvicerane “SGS Automotive Albania” në vitin 2009, i hoqi përfitime prej miliona eurosh sektorit publik, nëse ky shërbim do të administrohej nga shteti, siç në fakt rezulton të jetë në shumë shtete të tjera. Kolaudimi, është një proces kontrolli i përvitshëm që në bazë të Kodit Rrugor të Republikës së Shqipërisë është i detyrueshëm një herë në vit për çdo automjet që është i regjistruar në vendin tonë. Që nga viti 2009 ky shërbim ka pjellë vetëm problematika, kryesisht në tarifa dhe shërbim, për drejtuesit e automjeteve, të cilët me të drejtë (falë edhe komunikimit me jashtë) bëjnë krahasime me vendet e tjera:

Së pari, drejtuesit e automjeteve nuk janë dakord me tarifat e shërbimit. Që nga shtatori i vitit të kaluar të gjithë ata që kryejnë kolaudimin e makinës paguajnë 1960 lekë, nga 1800 lekë që ishte më parë. Rritja prej 160 lekësh ndoshta është e pakët për çdo individ, por është një shifër e majme për kompaninë koncensionare, ku bëhet kolaudimi i detyrueshëm i makinës. Në Shqipëri ka rreth 450 mijë mjete transporti, ndaj rritja e tarifës së kolaudimit me 160 lekë jep një rezultat shumë të majmë për koncesionarin që zotëron tregun e detyrueshëm.

Së dyti, rritja e tarifës erdhi për një shërbim që as nuk i afrohet normalitetit. Jemi dëshmitarë të radhëve të gjata dhe pritjeve me orë të tëra në pikën e kolaudimit të kryeqytetit. Ky nuk është një shërbim normal nga koncesionari, të cilit i është dhënë e drejta të përfitojë nga një shërbim monopol (kontrolli teknik është i detyrueshëm).

Së treti, ajo çka rrit artificialisht koston e shërbimit të kolaudimit janë dhe kilometrat që duhet të bëjë një drejtues automjeti, për shembull në periferi të Tiranës (Kërrabë), i cili duhet të bëjë rrugën vajtje-ardhje për të bërë kontrollin e detyrueshëm dhe askush nuk ia llogarit këtë kosto. Kjo, se firma koncesionare nuk rrit kapacitetet e saj.

Së katërti, drejtuesit e automjeteve nuk janë dakord me kontrollin e përvitshëm të automjetit të tyre, ndërsa në vendet fqinje kolaudimi bëhet një herë në 2 vjet. Kjo gjë sjell dhe rritjen automatike të pagesave vjetore që duhet të bëjë një drejtues automjeti.

Së pesti, një tjetër shqetësim është ndryshimi i tarifave duke iu referuar vitit të prodhimit të makinave. Ndërkohë që mendohet se më e drejtë do të ishte të shihej kilometrazhi, pasi një makinë mund të jetë më e re në vit prodhimi, por në fakt është më e vjetër në kilometrazh.

Së gjashti, drejtuesve të automjeteve nuk u duken të drejta tarifat e rikontrollit. Kështu, në rast rikontrolli tarifa për t’u paguar është 40% e tarifës fillestare për rikontrollin e parë dhe 50% e tarifës fillestare për të gjitha rikontrollet e mëvonshme. Ndërsa për makinat që kanë mangësi në sinjalistikë, tarifat janë sa 20% e tarifës fillestare. Por, në rast se pas një muaji nga data e kontrollit, shoferi nuk paraqitet për rikontroll, atëherë pagesa e kolaudimit bëhet e plotë.

Së shtati, drejtuesit e automjeteve mendojnë se derisa firmat kryesore të automjeteve kanë përfaqësuesit e tyre në vendin tonë, atëherë edhe kolaudimin ta bëjnë në firmën së cilës i përket automjeti i tyre.

Autoriteti i Konkurrencës

Duke u nisur nga këto problematika si dhe nga kërkesa e Komisionit të Ekonomisë për hetim të disa prej koncesioneve, Autoriteti i Konkurrencës ka hetuar veprimtarinë e kompanisë koncesionare. Nga hetimi i këtij aktiviteti, Autoriteti i Konkurrencës i ka rekomanduar Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës që të merren masa sa i përket kontrollit teknik të mjeteve. Autoriteti jep një sërë sugjerimesh në vendimin e tij, duke shkuar deri te liberalizmi i shërbimit. Konkurrenca në vendim ndalet në dy zgjidhje që mund t’i shërbejnë përmirësimit të shërbimit për qytetarët. I pari është që në rast se koncesioni do t’i mbetet një kompanie, të sigurohet që të ketë më shumë pika për qytete të mëdha si Tirana, në mënyrë që të shmanget edhe radha. Por edhe pse si mundësi, kjo është në kundërshtim me linjën që sugjeron Konkurrenca për të mos pasur monopole. Kështu që si sugjerim i dytë vjen edhe mundësia e liberalizmit të shërbimit, duke lënë kështu kompani të tjera të bëhen pjesë e tregut.

Komisioni i Ekonomisë

Komisioni i Ekonomisë ka bërë një sërë kërkesash, të cilat duhet të merren parasysh për punën në këtë vit. Kështu, një ndër kërkesat është ajo e zgjerimit të hetimeve në disa koncesione monopol të dhëna nga qeveria pasardhëse dhe për të cilat ka pasur edhe një debat të gjerë nga ana biznesit, i cili ka kundërshtuar një pjesë të tyre për shkak të kostove që rrisin.

Koncesionet

- Lotaria Kombëtare

- Skanimi i kontejnerëve

- Kontrolli teknik i mjeteve

- Markimi i karburantit

- Pullat fiskale

Vendimi i Autoritetit të Konkurrencës

Komisioni i Konkurrencës pas shqyrtimit të raportit e Sekretaritit mbi monitorimin në tregun e shërbimit ekskluziv për kontrollin teknik të automjeteve dhe rekomandimet përkatëse dhe relacionin shoqërues të Sekretarit të Përgjithshëm,

VËREN SE:

- Autoriteti i Konkurrencës nisur nga shqetësimi publik për krijimin e radhëve për kontrollin e automjeteve në fund të vitit 2013 dhe në fillim të vitit 2014, ka kryer vlerësimin ex-post të mënyrës së funksionimit të tregut të shërbimit të së drejtës ekskluzive për kontrollin teknik të automjeteve. Ky shërbim, sipas ligjit dhe kontratës koncensionare, i është dhënë e drejta e ushtrimit të kësaj veprimtarie vetëm një operatori në mënyrë ekskluzive, e cila përbën një kufizim sasior për hyrjen në këtë treg.

- Shqetësimi publik lidhet përgjithësisht me kufizimin sasior të pikave të shërbimit të kontrollit teknik të detyrueshëm vjetor sidomos për rrethet e mëdha, kryesisht Tiranë, që ka sjellë si pasojë radhë të gjata, shqetësime që duhet të adresohen për zgjidhje nga ana e koncensionarit dhe të mbikëqyren nga Ministria e Transportit.

- Shërbimi i kontrollit teknik të automjeteve, për sa i përket tarifave, është një treg i rregulluar nga Ministria e Transportit e cila ka përcaktuar këto tarifa sipas kategorive të shërbimit të publikuara në Marrëveshjen e Koncesionit; aneksi VI. Këto tarifa rezultojnë se janë më të larta se ato të aplikuara para nënshkrimit të kësaj marrëveshje.

-Kontrolli teknik i automjeteve në vende të ndryshme të botës, ofrohet sipas modeleve të ndryshme:

* Modeli i centralizuar: referuar këtij modeli shërbimi i kontrollit teknik është i ndarë nga shërbimi i servisit.

* Modeli i decentralizuar: referuar këtij modeli kontrolli teknik ofrohet nga disa operatorë të cilët kryejnë dhe shërbimin e servisit.

PËR KËTO ARSYE

Komisioni i Konkurrencës,vendosi:

1. T’i rekomandojë Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës:

1.1. Në periudha afatshkurtër të kërkojë nga koncensionari SOCIETE GENERALE DE SURVEILLANCE S.A të krijojë më shumë se një mundësi për zgjedhjen e konsumatorit për kryerjen e kontrollit të detyrueshëm teknik vjetor të automjeteve në qytetin e Tiranës.

1.2. Në periudha afatgjatë të shikohet mundësia e ofrimit të kontrollit teknik të automjeteve nga disa operatorë.

1.3. Të kërkojë shprehjen e mendimit të Autoritetit të Konkurrencës në zbatim te Nenit 69-70 të Ligjit, pasi të marrë studimin e tregut nga koncensionari në lidhje me mënyrën e funksionimit të shërbimit të kontrollit teknik të detyrueshëm;

1.4. Të marrë parasysh direktivën e re të BE-së lidhur me rregullat e reja për koncesionet duke zbatuar parimin e transparencës dhe të përcaktojnë kriterin e “tenderit me avantazhin më të mirë ekonomik” përgjatë procedurave të prokurimit, ku autoritetet publike do t’i mëshojnë rëndësisë mbi cilësinë, pasojave mbi mjedisin, aspekteve sociale ose risive, si dhe duke pasur parasysh çmimin si dhe jetëgjatësinë-ciklin-koston e asaj çfarë prokurohet për tu dhënë si e drejtë ekskluzive ose e veçantë.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/skandali-si-i-grabit-dhe-i-sfilit-qytetaret-kontrolli-i-automjeteve/

5/23/2014

Taliban Alptraum der Bitterkeit in Durres, die Massaker an Antiken Stätten und Wenige zahlen für Wasser und Strom

Filed under: — Sarah_HrNje @ 5:20 pm

Auch ein Internationaler Skandal, weil keine Botschaft, keine Regierung, keine Institution damals wegen den Durres Bau Massakern intervenierte, der vor aller Augen ab 2010 schon ablief, direkt bei der Post im Zentrum von Durres, wo totales Bau Verbot ist. Ein Europäischer Skandal der Super Klasse, weil das Antiken Massaker vor aller Augen abspielte, wie die Küsten Vernichtung. Wie soll man Gelder der EU, UN, USA, Weltbank für Albanien rechtfertigen, wenn die UNESCO geschützten Innenstädte von Berat und Gjorokastre bebaut werden, der Antiken National Park Butrint ebenso und das Massaker in Durres. Die Verantwortlichen der Internationalen sind auch hier nur an Vertuschung interessiert.

Die Internationalen machten lieber ihre Geschäfte und waren nur an ihren Betrugs Projekten interessiert, oft direkt von der Mafia kontrolliert und gesteuert, mit ihren Hunderten von NGO’s der Geld Vernichtung. Warum nun ein Aufschrei mit 3 Jahren Verspätung kommt, ist erstaunlich, denn 2011, 2012 schrieb keine Albanische Zeitung darüber.

Einer der Haupt Verantwortlicher Vangjush Dako, der extrem kriminelle ist, und mit dem Wahnsinn in 2010 begann, nachdem die Millionen für die Ubanistik Pläner der Weltbank sinnlos ausgegeben wurden, für diese Art von Taliban Ignoranten. Ein einmaliges Versagen des Staates, wo das Ministerium MTKRS unter Ferdinand Yhaferrie, die bekannten Professoren der Albaner wie Neritan Ceka, Gjergj Frashëri, verantwortliche für Antike Stätten wie der Gangster Apollon Bace, oder K. Papunje, sogar dafür verantwortlich sind und 4 Jahre später nur Ausreden haben, warum das kriminelle Treiben der Berisha Leute und des Bürgermeisters nicht gestoppt wurde. Inkompetenz von total Idioten, hatte seinen Höhepunkt mit dieser Art von Regierung und Ministerium.
Bulevardi Dzrrah - Post, Durres Mafia construction Vangjush Dako

Bulevardi Dzrrah – Post, Durres: auf dem Betonierten Römischen Dorf: Inhaber Vangjush Dako, ohne Baugenehmigung wie in den Artikeln dokumentiert ist: daneben Berisha Klientel mit dem zentralen Bau mit mind. 7 Stockwerken

Nach den Skandalen unter der Ilir Meta Regierung u.a. am Antiken Tempel von Durres, gab es unter den Mafia Minister des MTKRS: Yilla Pango und Ferdinand Xhaferrie, nochmal 179 illegale Bauten in den Antiken Zonen, durch gefälschte Dokumente, oft mit Duldung, oder gar mit Unterschrift von Ferdinand Xhaferrie, der sich selbst als noch primitiver als Talibans selbst damit ein Denkmal in Durres gesetzt hat. Partner des US Mafia Senators Eliot Engel. Viele Fragen an EU Botschaften, warum man das nicht stoppte, aber Konferenzen aktiv mit dem Verbrecher veranstaltete, u.a. die KAS im Oktober 2010. Apollon Bace, ein kriminelles Enterprise. General Direktor Klodian Pajuni, ein Vertreter der Durres Idioten Mafia, welche generell Alles zerstört., für den Verkauf von Beton und Beteiligungen. Proteste der Einwohner und Experten, wurden durch die Ortsfremden PD Banden ignoriert. Das Ministerium des Langzeit Betruges: MTKRS, wobei Ferdinand Xhaferrie eine Sonder Note erhält, weil er jede Taliban und Vandalen Zerstörung vor allem in Durres übertraf.

Haupt Verantwortliche für das einmalige Mafia Desaster im Taliban Stile in Albanien: Die Parnter der ausl. Politiker, wie die KAS mit ihrem Super Gangster Ferdinand Xhaferie, dessen Website nicht einmal eine Funktion mehr hat.

Albanische Minister (MTKRS), schlimmer wie die Taliban! Geben illegale Papiere, für eine Finanzierung eines Kommunal Wahlkampfes durch die Top Mafia des Fatmir Valoti (US Faschistische Partei PDUI). Partner des Gangster US Senator Eliot Engel, was normal ist bei den Amerikanischen Politikern, wenn man gut schmiert. Schlimmer wie die Vandalen, Wikinger überfielen Ortsfremde primitiv Mafiösi die Stadt, oft aus dem Kosovo und betonierten wild herum. Geschützt von den Verbrecher Kartellen des Salih Berisha und Ferdinand Xhaferri.

Ferdinand Xhaferi
Minister Ferdinand Xhaferi, aber ebenso der Minister Aldo Bumci, der Gangster Klodian Papunji, gaben Dokumente zur Betonierung des Antikes Römischen Dorfes in der Innenstadt von Durres in den Verbots Zonen.


Xhaferri: “Rugova i sherben Milloshevicit = “Rugova steht in Diensten von Milosevic”
in 2000 ruft er zu Morden an Rugova Leuten auf in der “Albania", nach einem Treffen in der Currila mit dem Drogen und Waffen Boss: Josef Limprecht, US Botschafter, der wegen seinen Terroristen Partnerschaften, Drogen und Waffen Schmuggel am 17.5.2002 eiliminiert wurde.

Ein Sensation Fund eines Römischen Dorfes, was vor aller Augen zubetoniert wurde von Kriminellen, im Zentrum bei der Post von Durres. Mit 4 Jahren Verspätung nimmt die Staatsanwaltschaft Ermittlungen auf, obwohl wir in 2011 über dieses Fiasko berichteten und alle Anzeigen in Durres von vielen Bürgern in den Papierkorb wanderten.

Durres Römischen Dorf

Durrës, zhdukja e rrënojave romake, Biçoku: Çështje e prokurorisë, të hetohet

300 illegale Bauten gibt es in der UNESCO geschützten Stadt Gjorokastre, ebenso oft mit illegalen Minister Papieren ausgestattet, was nur die Korrupheit und Dummheit von den Berisha Ministern, Aldo Bumci und Ferdinand Xhafferie (engster Partner der KAS natürlich) historisch dokumentiert. Primitiver wie die Taliban ist vornehm ausgedrückt.
aus 2008: Teuer finanzierte Luft Projekte der Weltbank (30 Millionen nur die Grundstücks Agentur, + Urbanisatik Pläne und der Coastal Management Pläne und aktuell gibt es neue Kredite), Deutschen, Italiener: Urbanistik Pläne und Gesetze.

Albanien ist das Opfer der EU Dezentralisierung, anderer Idiotischer Programme und der vielen Konferenz Gangster rund um unnütze NGO’s, welche niemand braucht, welche der Geld Vernichtung dienen. Die Vernichtung des Tourismus ist eines der Resultate, der korrupten Weltbank ebenso. Der Antiken National Park Butrint, Apollonia, die UNESCO geschützten Städte Gjorokastre und Berat werden und wurden zerstört, durch die Partner der Westlichen Verbrecher Banden, welche nur Privatisierungs Profite machen wollen.

Eine Schlüsselrolle spielte der Profi Gangster Fatmir Valoti (Geldwäsche Investor nach Dokumenten, für den Beton Bau) , PDUI Partei und Bezirks Stadt Rat in Durres, mit der Mafia Gruppe Klodian Pajuni, Ferdinand Xhafferie. Ende 2013 verliess er die Partei und wurde aus dem Stadtrat abgewählt. Die PDUI Partei, ist ein identischer Idioten Haufen der dümmsten Mafia wie die Ilir Meta Partei LSI und zu diesem Zeitpunkt waren die dümmsten Parteien vereint auch mit Nard Ndoka und der Arben Froku Mafia. Ein Projekt der Argita Berisha, mit den Internationalen US Verbrecher Kartellen des Fatmir Valoti. Fatmir Valoti, verliess die PDUI Partei von Durres, weil seine Verbrechen nicht mehr haltbar waren, seinen Posten kurz danach und kurz vor dem Tod von Sokol Olldashi, einem seiner wichtigsten Partner im Verbrechern im Drogen Handel usw., wie bei den Deutschen im Hafen. Internationales Gross Verbrecher aller Art.

1. Priorität des Landes: Die Master- und Urbanistik Pläne der Weltbank: Und S.Berisha trifft Bollan/Himari , aber zugleich begann der Abschied vom Rechtsstaat, genau mit diesem Durres Projekt.

Der Verbrecher und Minister Ferdinand Yhafferie direkt daran beteiligt an den Massakern der Küste, des Antiken Zentrums in 2010, weil er seinen Wahlkampf finanzieren wollte. Allgemein bekannt, aber nur die Amerikaner reagierten im Oktober 2010 und stoppten die ersten Millionen $ für den Aufbau Albaniens. Selbst von den Italiener kam kein Aufschrei, denn die Berlusconi Mafia und andere EU Mafiöse Projekte mussten noch organisiert werden, zur eigenen Selbst Bedieung.

Federführende primitive Gangster im Durres Beton Massaker: Ilir Meta, Miri Hoti, Lefter Koka, Vangjush Dako und die Salih Berisha Banden (Albert Brojka, Aguile Gorea) zerstörten schon 1995 die Innenstadt von Tirana und Durres, und bauten die ersten illegalen Häuser am und im Theater Bereich. 100 Millionen € der EU verschwanden spurlos, für den Justiz Aufbau was ein desaströses und peinliches Debakel ist.

Die stinkenden Abwasser von Durres, sind eine Legende der illegalen Bauerei in Durres, welche einmalig negativ ist in Europa seit über 100 Jahren.

Auch der neueste Direktor für Kultur ist ein vollkommener Idiot, aus der LSI Partei ein Parteigänger des Lefter Koka. Klientel Politik der Frankenstein Partei Albaniens, wo Lefter Koka bei wikileaks als “most criminal” von Albanien bezeichnet wurde, identisch mit den Sokol Olldashi Gross Verbrecher Kartellen, Alles von Deutschen Politikern finanziert und kräftig mit Geschäfts Visa der Drogen und Frauen Handel ausgeweitet mit vollen Wissen der SPD Größen wie: Otto Schily, Gernot Erler und Frank Walter Steinmeier und Joschka Fischer und seine Diplomaten war mangels Bildung sowieso bei jedem Mist dabei.

Ledion Lako , ohne Qualifikation, wird der Kultur Beauftragte in Durres

Durres Post Massaker
Direkt bei der Post: Im Antiken Teil von Durres, wurde dieses Dorf zubetoniert, obwohl das Grundstück ein Öffentlicher Park war. In der totalen Schutz Zone von Durres und wie immer: total gefälschte Papiere rund um Argita Berisha, den Drogen Kartellen, welche Geldwäsche Anlage suchen.

Das selbe Grundstück wo angeblich 4 Stockwerke genehmigt sind mit 2 Gebäuden. Man baut aber 7 mindestens 7 Stockwerke und 2 weitere Gebäude sind im Bau, darunter das Südliche, was dem Bürgermeister gehört, als Schmiergeld.
Durres Post
Foto aus 2010, als die Beton Maschine des Bürgermeister Vangjush Dako wieder erschien.

Die Gesetze sind klar, total Verbot, wo das Ministerium nicht einmal eine gesetzliche Befugniss hat, ueberhaupt eine Zustimmung zugeben. Ausserdem erfolgte die Zustimmung, als laengst praktisch Alles zubetoniert wurde.

.Das Mafia Ministerium MTKRS, stimmt diesem Verbrechen nachträglich sogar zu am 10.7.2012, wo schon in 2011 gebaut wurde


Diese Antike Stätte im Öffentlichen Park bei der Villa Zogu in Durres

202 illegale Bauten auch in Antiken Stätten und die Grundstücks Direktoren von Durres: Andi Lila und Erjon Jakov

Dort haben die Grossen Verbrecher Clans von Albanien vor allem geplant, welche alle Ortsfremd sind.

Dem Mafiosi Eduart Xhepa, hat man sein Fahrzeug vor dem “Aragosta” Restaurant in Durres - Currila in die Luft gesprengt

Masakra ndaj qytetit të Durrësit

Durrës, 20 maj 2014 - Rubrika “Shqipëria tjetër” është ndalur këtë herë në qytetin e Durrësit, për të denoncuar masakrën e bërë ndaj arkeologjisë në emër të betonit, që ngre krye mbi vlerat e trashëgimisë kulturore që qyteti mijëravjeçar ruajti ndër shekuj.

“Qyteti i Durrësit, Dyrrahu apo Epidamnus siç quhej në fillesat e tij, është një ndër qendrat më të lashta dhe më të rëndësishme në Shqipëri. Thonë se kudo të gërmosh në qytetin bregdetar, nxjerrin kryet gjurmët e antikitetit, të cilat të kredhin thellë në historinë e tij. Gjurmë, që sot po shuhen, po zhduken, po shpërbëhen, jo nga koha, por nga pushtuesit modernë prej betoni, që po hanë e po shkatërrojnë çdo vlerë të tij”…
- See more at: http://www.durreslajm.com/speciale

Durrës, dokumenti: Si u zhduk lagja romake në mes të qytetit (FOTO)

Durrës, 23 maj 2014 - Kur disa vite më parë kreu i ICOMOS-it, Giora Solar, erdhi në Durrës dhe pa gërmimet në qendër të qytetit, tek ish-lulishtja “1 Maji”, u shpreh se zbulimi ishte më i rëndësishëm edhe se vetë Pompei, sepse tregonte për një vazhdimësi qytetërimi dhe traditash.

Por, në vitin 2010, me firmën e ish-ministrit të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Ferdinand Xhaferaj, të Institutit të Monumenteve të Kulturës Apollon Baçe dhe drejtorit të Agjencisë së Shërbimit Arkeologjik Roland Olli, “Pompei”; shqiptar mori fund. Mbi rrënojat e një lagjeje të tërë të qytetit antik të Durrësit, e cila mendohej ta kishte zanafillën qysh në shek. II para Krishtit u dhanë leje ndërtimi. I gjithë qyteti i Durrësit ishte dëshmitar për masakrën që po ndodhte në këtë zonë të rëndësishme arkeologjike, të gjithë panë se si u rrethua lagja antike, si u betonua dhe u ngritën para syve të tyre ndërtesat shumë-katëshe. Por askush nuk e denoncoi këtë rast.

Sot mbi sipërfaqen e gërmimit janë ngritur dy pallate gjashtëkatëshe me garazhe nëntokësore. Pak ditë më parë, një nga anëtarët e Forumit të Mbrojtjes së Trashëgimisë Kulturore, gazetari Marin Mema, bëri denoncimin e këtij rasti në emisionin “Exclusive”. Disa dokumente, vënë në dispozicion nga Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore, të cilat datojnë në vitin 2010, flasin qartë për masakrën e radhës në zonën arkeologjike në Lagjen 11, Rruga “Prokop Meksi” në Durrës.

Pavarësisht zbulimeve, të konsideruara si më të rëndësishmet e 30 viteve të fundit (madje ASHA, fotografinë e rrënojave e kishte vënë mbi raportin vjetor, 2010), mjaftuan ca firma që ato të zhduken përgjithmonë. Dëmi është i jashtëzakonshëm dhe i pakthyeshëm, veçse, kur bëhet fjalë për një qytet si Durrësi, i cili ngrihet mbi themelet e një qytetërimi të lashtë, ky rast mund të përsëritet.

Dokumenti

Në datën 27 korrik 2010, një grup pune i përbërë nga 8 specialistë dhe drejtues institucionesh, mes të cilëve ish-ministri Xhaferaj, ish-drejtori i IMK-së Baçe dhe ai i ASHA-s, Olli, firmosën “Fillimin e lirimit të gropës për ndërtimin e objektit sipas projektit të depozituar pranë sekretarisë teknike të KKA-së”.

Ky vendim u firmos edhe nga drejtuesi i Shoqërisë Arkeologjike që kishte marrë përsipër kryerjen e gërmimeve të shpëtimit në këtë zonë, “A.K.eR”, Gjergj Frashëri. Në një relacion të kësaj shoqërie thuhet se “rezultatet e deritanishme të gërmimit dhe dokumentimit arkeologjik vërtetojnë përfundimin e parakërkimeve të ASH-së, se sipërfaqja në fjalë ka qenë pjesë e qytetit romak, lagje në unazën pranë mureve rrethuese të qytetit, por brenda tyre. Në periudhën e hershme bizantine ka një fluks mbindërtimesh ose planimetrish të reja mbi ato të vjetrat, nga shtresat zejtare të qytetit. Ndoshta prej mesit të shek. VI pas Krishtit kualiteti i ndërtesave të qytetarëve në këtë hapësirë binte ndjeshëm, të cilat tashmë ndërtohen shumë më lart në kuotë, mbi mbushjet masive të shtresave të antikitetit dhe tashmë jashtë mureve rrethuese të reduktuara”.

Më tej, kjo shoqëri, e cila ka përfunduar misionin e saj të shpëtimit në datën 22 korrik 2010, propozon “largimin e sipërfaqes së mozaikut prej 0,6 m2 dhe vendosjen e tij në telajo për paraqitje muzeale; largimi për qëllime muzeore i sipërfaqes (tavolinë 1,7 x 1,10m) së punës për prodhimin e objekteve të qelqit; të kryhet ruajtja për qëllime muzeore e një fragmenti të rrugës me kalldrëm prej rreth 6 m2 në anën perëndimore të rrugës; zmontimi dhe montimi i gurëve të bazamentit të murit verior”. Pavarësisht se bëhej fjalë për një dëshmi të prekshme të një qytetërimi të tërë, me rrënoja ndërtesash, rrugë, mure, pazare, mozaikë, punishte … ajo u firmos të betonohej.

/gazeta “Panorama”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/speciale
Doku, wie kriminelle Politiker die Innenstadt von der Antiken Stadt Durres illegal zubetonieren, wobei der grosse Skandal ist, das die ausl. Institutionen mit Kriminellen Politiker der Inkompetenz immer die Projekte orgaisieren, inklusive der Deutschen Siftungen, GTZ vor Ort und nicht mit mit den echten Experten u.a. Professor Miri Hoti, der persönlich seit Jahren entsetzt ist, wie zuletzt die Berisha Horden erneut nach 1996 die Stadt betonieren und immer durch Ortsfremde Verbrecher Banden und sogar Gundstücke an ihre Banden verteilten, direkt im Antiken Theater. Trotzdem erhielten diese Verbrecher Banden hohe Millionen Summen für den Umwelt Schutz (140 Millionen € aus der EU Kasse für Nichts) und für Antike Stätten, welche spurlos verschwanden.

Als der Super Idiot des Sokol Olldashi der primitive Ganove: Neritan Golja CEZ Direktor wurde, hinterliess er nach wenigen Monaten ein Desaster, weil er ein Autist ist. Deshalb wurde er noch von der eigenen PD Regierung vor einem Jahr entlassen. Die hohe Staatskontrolle, schlägt nun Alarm, weil in Durres keine Anklagen erfolgen, bei Amts Missbrauch des Rathauses mit Vangjush Dako, der unverändert weiter Durres zubetoniert und Dreck ins Meer kippt.
Er schreib gefälschte Rechnungen, faslsche Zähler Abrechnungen und Phantasie Ausgaben wurden zum System eine Betruges. Eines der Weltbank Privatsierungs Desaster in Albanien.

Wie in einem Mafiösen Construct, schützen sich die Politischen Verantwortlichen aller wichtigen Parteien in Durres im Rathaus und im Bezirks Ausschuss, durch die eigenen korrupte Staatsanwaltschaft und Richter, wo Anzeigen im Hunderter Paket spurlos verschwinden. PJer Ndreau!!!

Analphabeten wurden Direktoren, wie im Polizei Dienst, mit gefälschten Schul Zeugnissen, wo Neritan Golja, nur Einer der extrem dummen Nord Albaner ist, welche sich im Bezirk Durres niederliessen.

Banditen Kampf um den Vorsitz der PD Mafia Partei in Durres: Neritan Golja gegen Genc Juka

Die PD in Durres hat viele Probleme.

Neritan Golja Als Transport Verantwortlicher in Durres: Neritan Golja

Neritan Golja, als CEZ Direktor fristlos gefeuert von der eigenen Regierung, und der Krankenhaus Direktor Taulant Baku, kauften teilweise für viel Geld Stimmen für die Wahl in Durres. PD Partei: Wegen Autismus und Inkompetenz, wurde der Leiter der CEZ Energie Behörde in Durres abgesetzt: Neritan Goles

ca. 150 Millionen € betragen die Strom Schulden bei der CEZ, wo Hotels praktisch noch etwas gezahlt haben und bis 60.000 € Strom und Wasser Schulden haben. Fast immer sind es kriminelle Familien aus dem Kosovo, Mazedonien, aus der Politk mit Geldwäsche Geschäften. Tankstellen haben sowieso noch etwas gezahlt wie die Nord Albanischen Banden des Salih Berisha im Raum Durres. Geschäftsleute, Hotels zahlen praktisch nie für Strom und Staatliche Stellen auch nicht. Deutschland, die Weltbank fnanzierte nur dieses krimienlle Enterprise, vor allem rund um Kavaja, Durres und Golem wo die FES Mafia schon vor über 10 Jahren in Mafia Hotels Konferenzen abhielt.

Alarmohet Kontrolli i Lartë i Shtetit. Borxhi në CEZ Durrës 19 miliard lekë

CEZ2Nga Xhevahir Gradica / Borxhi i thellë deri në kufijtë e të pabesuarës si dhe menaxhimi shumë i keq i CEZ Shpërndarjes shoqëruar me qindra e qindra ankesa kanë shtyrë institucionin e KLSH të zbresë në Durrës për të parë realisht se çfarë ka ndodhur. CEZ Shpërndarja dhe enkas rajoni i Durrësit është përfshirë në një krizë shumë të thellë dhe gjendja prej disa vitesh paraqitet e mjerueshme. Drejtuesit që i kanë lënë vendin njëri-tjetrit kanë fajësuar pararendësit dhe në jo pak raste edhe kompaninë në qendër, por më pas kanë rënë në të njëjtin nivel dhe në të njëjtët tregues.Në të tilla rrethana, prej disa ditësh inspektorë të Kontrollit të Lartë të Shtetit gjenden në Durrës për të vërejtur mënyrën se si ka funksionuar ligjshmëria në CEZ Shpërndarje. Ekipi që përfaqëson institucionin më të lartë të kontrollit në shkallë vendi nuk ka dhënë asnjë lloj deklarimi paraprak për të mësuar se si ka qenë mënyra e funksionimit dhe administrimit sidomos ekonomiko-financiar në këtë kompani. Madje inspektorët e kanë edhe detyrim ligjore për të qenë gojëkyçur deri në daljen e konkluzioneve përfundimtare. Nga ana tjetër, burime që vinë jo vetëm nga brenda CEZ Shpërndarja, por edhe nga institucione të rëndësishme shtetërore bëjnë me dije se janë shumë gjëra për t’u thënë. Praninë e KLSH në CEZ e ka pohuar edhe prefektuar e cila prej kohësh është vënë në dijeni për një sërë problemesh të trashëguara dhe me kosto jo të vogël. Faturat e kripura, gjobat e pathemelta, abuzimet me faturën afrofe, favorizimi një pjesë në dëm të të tjerëve, leximi qëllimisht keq i matësave, mosrespektimi grafikut për të parë matësin, heqja e matësve me pretendimet se duhet verefikuar dhe më pas vënia e gjobës së padrejtë dhe një mori problemesh kanë shkaktuar besdi të mëdha dhe kosto të larta të padrejta në dëm të qytetarëve dhe konsumatorëve në tërësi.
Borxhi
Investimet, projektet, tenderimet, faturimet dhe arkëtimet, lidhjet e paligjshme, ndërhyrjet në rrjet, humbjet dhe shkaqet e vërteta dhe një sërë çështjesh janë bërë objekt kontrollit nga KLSH e cila ka më se dy javë që nuk shkulet që andej. Borxhi është shumë i madh, ndër më të mëdhenjtë në shkallë vendi. Në verën e vitit të kaluar është thënë zyrtarisht se borxhi ka kapur shifrën e 18.4 miliard lekëve të reja, shifër kjo që ka gjynjëzuar funksionimin normal. Ndërsa nuk ka deklarim të dytë përpos atij të tetë-nëntë muajve më parë, ky borxh thuhet se është thelluar edhe më tej. CEZ nuk ka bërë as edhe një investim, sado të vogël, ndërsa e ka çuar shumë keq punën me klientët e vet. Familjarët, por jo vetëm ata, janë tejet të pakënaqur me punonjësit, administratën dhe përgjegjësit e CEZ Shpërndarje. Faturimet ndëshkuese që kanë kaluar të gjitha caqet janë bërë disa herë objekt i ankesave, të cilat jo vetëm që nuk janë zgjidhur, por as nuk janë marrë në konsideratë. Qindra e qindra qytetarë kërkojnë sqarime në zyrën e klientit e cila gjendet në hyrje të portit të Durrësit. Ata kanë dëshmuar abuzimet shumë të rënda që kanë bërë punonjësit e CEZ Shpërndarjes duke faturuar qindra deri në mijë kilovat edhe pse klienti nuk i ka konsumuar. Punonjësit e zyrës kanë mbajtur qëndrim indiferent, mospërfillës deri edhe denigrues ndaj qytetarëve revolta e të cilëve ka ardhur vit për vit duke u rritur, ashtu si dhe numri i tyre. CEZ ka qenë një nga kompanitë që ka vjedhur në mënyrë të hapur dhe flagrante qytetarët të cilët kanë qenë të pafuqishëm për të gjetur të drejtën si dhe kanë qenë të pambrojtur nga të gjitha strukturat e shtetit dhe të drejtësisë. Kjo i ka shtuar oreksin CEZ Shpërndarjes të abuzojë më tej. Qytetarët kanë apeluar edhe tek Avokati i Popullit i cili ka dërguar inspektorët e tij për të dëgjuar realisht se çfarë ka ndodhur dhe çfarëpo ndodh në Durrës, ndërsa ka asistuar edhe vet Totozani duke dëgjuar me veshët e tij ankesat e pambarim dhe të paimagjinueshme. Sipas disa pohimeve zyrtare mësohet se në harkun kohor të një muaji ndaj CEZ Shpërndarjes adresohen 17 mijë deri në 18 mijë ankesa, ndërsa rastet e zgjidhjes janë fare të papërfillshme. CEZ dhe zyrat e saj nuk kanë qenë asnjëherë transparente me qytetarin, klientët familjarë dhe privat. Bërja e faturës së CEZ titull ekzekutiv i ka dhënë krahë kompanisë ecila ka ndëshkuar në mënyrë të përsëritur dhe me shuma dramatike klientët. Qytetarët që kanë tentuar të apelojnë në gjykatë janë ndeshur me zvarritje burokratike kostoja e të cilave është shumë e lartë. Gjithnjë sipas vëzhguesve të situatës, thuhet se KLSH ka gjetur gropë të madhe dhe të errët. Kjo pritet të nxisë Kontrollin e Lartë të Shtetit të kërkojë edhe ndjekje penale. Por deri në zbardhjen e plotë të detajeve shumë gjëra mbetet të ngurtësuara dhe të papublikuara.

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=9303

Die Durres Terroristen Polizei, verhaftet illegal 5 Elektriker des Energie Versorgers CEZ fest

Task Force Durres verhaftet den Bürgermeister von Xhafzotaj

Të zgjedhurit e PS dhe LSI po fshehin me dashje dhe para vjedhjet dhe abuzimet e ish drejtorëve të PD

 

Das Sumpf Loch der Infektionen und Moskitos in der Rruga Taulantia in Durres

EU Dezentralisierungs Desaster: Der Antiken Park “Apollonia” Teile Friedhof umgewandelt

Der Bürgermeister Vanjush Dako schimpft das Alles illegal gebaut ist, und sein Bruder verkauft den Beton, wo die Beton Mischer ständig herumfahren.

Eine Lüge und Show, denn wie bei diesem Bau, ist der Süd Bau auf der Antiken Siedlung bei der Post, ein Vangjush Dako Bau, was der Regierung dem Ministerium gut bekannt war. Ein Lügner, Billig Betrüger wenn man einen derart illegalen Bau anfängt, wo sich dann die Baufirmen, die Firmen und Eigentümer als Phantom Firmen entpuppen werden, welche schnell verkaufen und dann nicht mehr existieren. Aktiv bei diesem Bau dabei, wie diese Statements von Apollon Bace zeigen: Neritan Ceka ebenso, und viele Jahre versuchte man die Verbrechen zuvertuschen. 2013 begann sogar noch ein illegaler Nord Bau auf dem Gelände, wo heute 3 illegale Bauten in Bau sind.

Baçe: U kërcënova për ndërtimin mbi lagjen romake, Dako bashkëpronar
0 0 New

Tiranë, 31 maj 2014 – Pas shkrimit të botuar në gazeta “Panorama”, “Dokumentet, si u zhduk lagjja romake në qendër të Durrësit”, ka ardhur reagimi i ish drejtorit të IMK-së, Apollon Baçe. Në përgjigjen e tij të botuar në gazeta “Panorama”, Baçe nënvizon se në kohën kur ai është emëruar drejtor i IMK-së, në ish lulishten 1 Maji në Durrës kishte përfunduar ndërtimi i bllokut juglindor, i cili sipas informacioneve që kishte marrë i përkiste kryetarit të bashkisë Vangjush Dako.
- See more at: http://www.durreslajm.com/speciale

Im National Heligtum von Lezhe, ebenso eine Antike Stätte, konnte ungehindert jemand herum betonieren. Eine Art Idiotie Club, weil es auch in und um die Burg, illegale Bauten gibt und gab.

Gazeta Shqiptare Online URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=148968
“Pompei i Durrësit", Gjergj Frashëri: U varros me vendim shtetëror
(Dërguar më: 03/06/14) Fatmira Nikolli

Katër vite më parë në zonën e njohur si “Lulishtja 1 Maji” në Durrës, dolën në dritë struktura arkeologjike të rëndësishme. Muaj më vonë, paçka zbulimit, mbi to u ndërtuan dy godina. Sot, katër vite me vonë, botimi i dy dokumenteve, ka risjellë në vëmendje atë që humbëm: e cilësuar së fundmi si Pompei shqiptar. Në vitin 2010, arkeologu Gjergji Frashëri, i kreu gërmimet me firmën e tij ‘AKeR shpk’. Në një intervistë për “GAZETA SHQIPTARE” ai sqaron pozicionin e tij dhe hedh dritë mbi ngjarjen, ndërsa thekson se vetëm IMK dhe DRKK e Durrësit, kishin mundësinë ligjore për ta vënë në mbrojtje të shtetit, ose në mbrojtje paraprake strukturën arkeologjike të varrosur tashmë.
Si është e vërteta e zbulimit arkeologjik në Lulishten 1 Maji në Durrës dhe ndërtimit të bërë aty? Cila është lidhja juaj me këtë zbulim arkeologjik?
Sipërfaqja e gërmimit përbëhej nga dy fusha ndërtimi - Fusha 1 (e vogël) dhe Fusha 2 (e madhe). Këshilli Kombëtar i Arkeologjisë (KKA) miratoi me Vendimin e tij nr. 59, dt. 18.03.2010 këto dy sipërfaqe si vend për gërmim arkeologjik shpëtimi, pasi aty ishin planifikuar dy ndërtime. Ky vendim u mor në bazë të sondazheve arkeologjike paraprake të kryera më parë nga Agjencia e Shërbimit Arkeologjik (ASHA). Firmës ‘AKeR shpk’, ku unë punoj iu besua sipas rregullave kryerja e këtyre gërmimeve të shpëtimit. Asaj iu miratua nga KKA-ja, Projekti i detajuar teknik, organizativ dhe profesional që paraqiti. Firma ‘AKer shpk’ i realizoi me sukses të plotë të dy gërmimet.
Flitet se shtresat e sipërme janë hequr me volume të mëdha dhe janë zhdukur edhe varre të shek. 6-9 të erës sonë?
Gërmimet janë filluar prej nesh në Lulishten 1 Maji më datën 17 Maj 2010. Pak përpara fillimit të gërmimeve tona në të dy fushat bëheshin punime për nguljen e pilotave në konturin e shesheve të ndërtimit. Në këtë kohë nga ana e të dy investitorëve ishin kryer në pjesë të mëdha të sipërfaqes me skreper largime voluminoze të shtresave të sipërme deri në thellësinë 1,4-1,6 m. Me sa u sqarua ata kishin keqinterpretuar shënimet në projektin tonë, se shtresat e sipërme, të cilat nga sondazhet e ASHA-s rezultonin mbushje të vona pa përmbajtje arkeologjike, mund t’i largonin ata vetë. Për këtë u bë denoncimi nga ana jonë pranë ASHA-s me nr. 70 Prot (KKA) dt. 10.05.2010 dhe tjetra më 17.05.2010. Nga ana e vet ASHA bëri procesverbalet e ndëshkimit duke dokumentuar edhe heqjen e shtresave pa praninë e arkeologëve të autorizuar. “Grupi i kontrollit” të profesorëve me në krye z. Neritan Ceka që erdhën 3 javë më vonë pretenduan se aty ishin prishur varre të shek. 6-9 p.Kr. Kjo nuk ishte e saktë. Profilet e dheut në konturet e fushave tregonin se këto shtresa nuk i takonin mesjetës së hershme. Varre të mesjetës së hershme u gjenden më vonë shumë më në thellësi. Ato nuk përbënin varrezë, por grupime të pak varreve në hapësirën e një ndërtese të madhe. Gjithkush mund të shohë ato në dokumentacionin e dorëzuar me kohë.
Çfarë dokumentesh administrative dispononi për rastin e këtij gërmimi?
Firma jonë disponon të gjitha dokumentet, të gjithë praktikën në origjinal dhe në kopje të ruajtura në vende të ndryshme. Ne vijmë tashmë nga një përvojë e madhe drejtuese dhe administrative, brenda dhe jashtë vendit. Përpiqemi të punojmë si qytetarë bashkëkohorë dhe të nxjerrim nga duart ato që i vlejnë shoqërisë përgjithmonë.
Kush e ka përgjegjësinë që nuk u ruajt e tëra ajo ashtu siç doli pas gërmimit?
Qysh para mbarimit të gërmimit në Fushën e Vogël 1 - që çuditërisht përflitet më shumë në medie (?!) - lindi problemi i ruajtjes in situ të substancës arkeologjike. E vetmja rrugë që ajo të ruhej e tëra in situ ose pjesërisht, i takonte Ministrisë së Kulturës me ndihmësit e saj, Institutin e Monumenteve të Kulturës (IMK) dhe DRKK-në e Durrësit. Vetëm ato kanë mundësinë ligjore për ta vënë në mbrojtje të shtetit, ose në mbrojtje paraprake. Pikërisht kjo - nuk u bë!
Këtë sugjerim tekniko-ligjor e kemi dhënë si qytetarë në kohën e duhur. Përse IMK-ja nuk e bëri, pyeteni ish-drejtorin e saj kohe dhe ish-drejtuesit e DRKK-së. Duke mos u shpallur në mbrojtje paraprake, hapësira arkeologjike e Fushës 1 e humbi fatin për t’u ruajtur in situ.
Ju lutem, çfarë rrugësh dhe mundësi të tjera ligjore dhe organizative ekzistojnë në këtë vend për ruajtjen e substancës arkeologjike in situ? Asnjë rrugë tjetër, veç marrjes në mbrojtje nga shteti si mjedis me vlera arkeologjike. Përgjegjësia dhe përgjegjësi është këtu brenda. Në vend të saj, pas katër vjetësh dëgjon forúmsa të përrallosin nëpër media me copa letrash të grabitura nga Ministria e Kulturës dhe pasi i presin e i ngjisin ato sipas oreksit, ngrenë akuza me këto dokumente të shtrembëruara, duke ngarkuar padrejtësisht me përgjegjësi dhe duke dëmtuar pa të drejtë imazhin e investitorit që ka paguar për kryerjen e gërmimit arkeologjik dhe të subjektit privat që i ka kryer me korrektesë gërmimin dhe konservimet e lëna si detyrë nga KKA-ja.
Po firma ‘AKeR’ nuk kishte gjë në dorë për ta ruajtur?
Firma arkeologjike private që kryen gërmimet e shpëtimit nuk ka asnjë përgjegjësi dhe asnjë të drejtë të vendosë mbi fatin e substancës arkeologjike që del nga gërmimi, do ruhet ajo e tëra in situ, do ruhet pjesërisht apo nuk do ruhet fare. Ajo nuk ka kontratë apo fuqi ligjore për këtë, as ndaj Ministrisë dhe as ndaj investitorit për këtë çështje. Kështu është praktika juridike në mes të Europës, kështu thotë edhe ligji shqiptar. E vetmja forcë është detyrimi si qytetar dhe profesionist të luftoj privatisht në ruajtjen e mbrojtjen e pasurisë arkeologjike. Më duket se nuk kam bërë pak deri sot për këtë, për Lulishten 1 Maji dhe për vetë arkeologjinë e Durrësit.
Si rrodhi fati i ruajtjes?
Derisa nuk e shpallën sheshin me substancë arkeologjike në mbrojtje paraprake shtetërore, sheshi u dha për ndërtim. Ndërkohë investitori i kishte kryer detyrimet kontraktore me shtetin për zbulimin arkeologjik.
Para përfundimit të gërmimit, firma jonë u çlirua plotësisht me vendim nr. 97, dt. 07.07.2010 të KKA-së nga detyrimet e saj, të cilat i kishte kryer me sukses. Fatin për ruajtjen e substancës arkeologjike e mori një grup i përbërë nga pesë anëtarë të KKA-së, njëkohësisht përfaqësues të Drejtorisë së Trashëgimisë Kulturore dhe të ASHA-s pranë MTKRS-së, IA-së dhe IMK-së, të cilët hartuan 3 procesverbale njëri pas tjetrit. Në vizitat e tyre në fushën e gërmimit u bënë pjesëmarrës edhe investitori privat dhe firma private arkeologjike, për të qenë në dijeni të vendimeve, të cilat ishin të lidhura ngushtë me shpenzimet (Procesverbal nr. 1, dt. 13.07.2010; procesverbal nr. 2, dt.16.7.2010, etj.).
Firmosja e këtyre procesverbale nga këta dy të fundit është për marrjen në dijeni të detyrave që i cakton atyre grupi i punës. Edhe kjo shtrembërohet me qëllim në media. Të paktën investitori nuk mund të jetë anëtar i Grupit të Punës të Ministrisë, as edhe Firma ime private ‘AKeR’, as unë vetë, sepse kjo është në radhë të parë konflikt interesi. Grupi i punës është pjesë e KKA-së dhe përbëhet vetëm nga punonjës të shtetit dhe jo nga privatë me licenca.
Detyra e këtyre takimeve nuk ishte se do të ruhej substanca arkeologjike in situ, kjo tashmë ishte vendosur që nuk do ruhej. Por do bëheshin propozime se çfarë mund të hiqej dhe të vendosej nesër në muze. Njëkohësisht edhe çfarë mund të rivendosej përsëri në garazhet e ndërtesës së re nëpërmjet anastilozës. Në këto takime pune janë bërë propozime nga më të ndryshmet në përputhje me mundë-sitë financiare të investitorit dhe me kriteret e restaurimit, për të shpëtuar atë që mund të shpëtohej.
As ruajtjet e pjesshme nuk kanë qenë vendime të lehta?
Aspak. Shumica e strukturave nuk ishin në gjendje të lëvizeshin (të hiqeshin) dhe të rivendoseshin. Ne arritëm të translokonim mozaikë duke i shkulur dhe vendosur në telajo, si dhe një dysheme të një punishteje për prodhimin e qelqit, etj. Ato tashmë janë të gatshme për t’u ekspozuar në muzeun që njëri prej dy investitorëve do ta ndërtojë me dëshirën e tij në katin -1 të ndërtesës së vet.
A paraqiste vështirësi të tjera ruajtja teknike e mjedisit arkeologjik?
Njerëzit shohin fotot e këtij gërmimi dhe kujtojnë se ai mjedis me rrënoja ishte gati për vizitorët, ashtu siç duket e bukur në foto. Por nuk është ashtu. Do të duhej shumë punë dhe shpenzime që një ditë të kthehej në park për t’u vizituar, kur të zgjidheshin para së gjithash problemet e ujit nëntokësor. Po të mbyllej sistemi i pompave që ngritëm gjatë gërmimit për të larguar ujin, e gjithë substanca e “bukur” do të ishte brenda një ditë nën ujë. Me pompa nuk mund të mbahen tërë jetën kushtet e vizitueshmërisë! Për ta shmangur përgjithmonë këtë masë uji nga parku do të duhej paraprakisht të ndërtoheshin mure izoluese të thella të paktën deri në 12 m anembanë kontureve të sheshit pranë pilotave rrethuese, të cilat nuk ishin në gjendje të pengonin asnjë litër ujë. Mendon kush se çfarë kosto financimi kanë këto punime mbrojtje të fushës arkeologjike nga uji? Madje ky rrethim duhej të ishte bërë përpara se të kryheshin gërmimet, më pas nuk është e mundur.
Kjo është një përvojë që doli nga ky rast. Ja pra, se çfarë Ministria e Kulturës duhet t’u vërë si kusht investitorëve që domosdoshmërisht kërkojnë të ndërtojnë më tej në zonën B të Durrësit - të ndërtojnë të tilla mure ujëizoluese në vend të pilotave të sotme para fillimit të gërmimeve, për të siguruar izolimin e parkut arkeologjik të ardhshëm nga ujërat nëntokësore dhe burimeve natyrore.
Po me fushën e madhe nr. 2?
Edhe këtu u veprua me të njëjtën mënyrë: gërmimi arkeologjik në Fushën 2 mbaroi më 30 tetor 2010. Këtu doli më shumë substancë arkeologjike prej sipërfaqes më të madhe. DRKK-a e Durrësit, IMK-ja dhe KKR-ja e Ministrisë së Kulturës nuk e vlerësuan dhe nuk vepruan për ta shpallur atë në mbrojtje paraprake shtetërore si monumentet kulture - pra duket se nuk ishin të mendimit që kjo substancë kishte vlerë për t’u ruajtur. Rezultati ishte se kjo pasuri u braktis nga institucionet shtetërore, të cilat janë direkt përgjegjëse që kanë kompetencën dhe të drejtën e vendimit për ta ruajtur. Fusha me substancë arkeologjike mbeti më se një vit e hapur, tashmë e mbushur me ujë. Vendimi ishte marrë që ajo nuk do të ruhej plotësisht. Çështja ishte si mund të shpëtohej diçka in situ prej saj? Situatën nuk e ndihmuan as vizitat e Akademikut Baçe me profesorë apo misionarë italianë, siç pretendohet. Nuk e ndihmuan as drejtorë e profesorë të IA-së, që merrnin pjesë në vendimet e shumta të KKA-së. Një vit më vonë, me vendimin nr. 147, dt. 01.03.2011 në mbledhjen e saj të 18, KKA-ja shqyrtoi konkluzionet e Grupit të Punës të ngritur me Urdhër nr. 114, dt. 12.10.2010 të Ministrit MTKRS-së dhe nr. 572, dt. 04.11.2010 (i përbërë nga Klodian Pajuni, Drejtor i Përgjithshëm i Trashëgimisë MTKRS, Ols Lafe, Drejtor i Trashëgimisë Kulturore MTKRS, Roland Olli, drejtor i ASHA-s, Surja Lela, Përgjegjës i Sektorit të ASHA-s, Apollon Baçe, Drejtor i IMK-së dhe Luan Përzhita, Instituti Arkeologjisë) vendosi që strukturat arkeologjike të ruheshin in situ vetëm pjesërisht. Gjithashtu investitori duhej të ndryshonte projektin e mëparshëm dhe të jepte dy projekt-ide të tjera, ku të merrej në konsideratë krijimi i një ambienti muzeor brenda ndërtesës për vizitueshmëri dhe të përballonte vetë të gjitha shpenzimet për këtë punë. Edhe nga kjo fushë janë translokuar dhe restauruar dy sipërfaqe mozaiku prej Firmës tonë që ndodhen po ashtu në Muzeun Arkeologjik Durrës. E gjithë sipërfaqja e gërmimit është matur me Skanerin 3 Dimensional, me shpenzimet e firmës arkeologjike ‘AKeR’.
Ju vetë, keni qenë pjesë e këtyre vendimeve?
Nuk kam qenë asnjëherë anëtar i KKR-së apo i KKA-së, madje as edhe anëtar i ndonjë grupi pune të ngritur nga MTKRS apo ndonjë institucion tjetër. Si mund të jem anëtar i ndonjë vendimi shtetëror duke qenë një subjekt privat? Natyrisht kam qenë shoqërues kur këto grupe kanë vizituar fushat e gërmimit, ku kam raportuar për ecurinë javore të gërmimit dhe kur jam pyetur për mendimin tim mbi ruajtjen e mundshme të substancës arkeologjike, gjë të cilën e kam ndjerë për detyrë që ta bëj si profesionist dhe për të ndihmuar punën time dhe të tjerëve. Propozimet që i kam dhënë grupit të punës ishin realiste, nuk jam romantik, por profesionist arkeolog dhe restaurator me përvojë të gjatë.
A janë dorëzuar në muze gjetjet arkeologjike?
Të gjitha gjetjet 100% janë pastruar, restauruar, regjistruar, katalogizuar, datuar, hedhur në database e në lista sipas standardeve të arkeologjisë evropiane bashkëkohore dhe bashkë me dokumentacionin janë dorëzuar me korrektesën më të madhe ASHA-s sipas Rregullores në fuqi dhe gjenden në Muzeun e Durrësit.
Është një Mbledhje e posaçme e KKA-së (me pjesëmarrje të zgjeruar) nr. 99 Prot. dt. 04.06 2012 ku është paraqitur dhe vlerësuar e gjithë puna arkeologjike e bërë nga Firma “AKeR shpk” në Lulishten “1 Maji", nga projekti fillestar deri në dorëzimin e dokumentacionit dhe gjetjeve, si dhe janë trajtuar akuzat e pabaza të katër profesorëve të datës 11 qershor 2010. Në këtë mbledhje KKA-ja ka vlerësuar pozitivisht tërë punën e firmës ‘AKeR’ dhe janë mbyllur të gjitha diskutimet dhe dyshimet mbi realizimin e projektit të arkeologjisë së shpëtimit.
Aktualisht, a mund të bëhet diçka për të zhbërë ç’është bërë?
Me arkeologjinë ajo që zhbëhet nuk bëhet më.
A duhet hetuar kjo çështje për të sqaruar një herë e mirë ngjarjen?
Hetojeni seriozisht, domethënë në rrugë juridike, jo të talleni nëpër media dhe në “Facebook"-un e Forumit të Mëkatarëve të Trashëgimisë Kulturore.
Si i lexoni debatet për këtë cështje?
Arkeologjia e “Lulishtes 1 maji” ka tash katër vjet plot që është varrosur prej vendimit shtetëror - tani u kujtuan ta qajnë! Mediat nuk po merren me shtetin që nuk e mori në mbrojtje të tij in situ arkeologjinë e Lulishtes ‘1 Maji’, por po merren me firmën arkeologjike, e cila ka zbatuar me përpikëri urdhrat dhe ligjet e shtetit. Pra nuk po i dhemb kujt pse nuk u ruajt Lulishtja ‘1 Maji’, që të nxjerrin mësim për të ruajtur Lulishten ‘1 Maji’ tjetër që do të vijë me siguri nëqoftëse në Durrës vërtet do vazhdojnë ndërtimet në zonën B. Ata po merren në një mënyrë të paqytetëruar, me shpifje, shantazhe dhe fyerje që janë të kundërligjshme dhe të dënueshme. Vetëm disa shembuj mjaftojnë. Sinjalet e para mbi këtë sulm të organizuar i mora nga një akuzë e papërgjegjshme e një arkitekti Arben Biçoku, që i referohet një montazhi të shëmtuar anonim në një gazetë me titull “Masakra e Dakos, pallate mbi qytetin antik” të datës 08.03.2014, duke aluduar hapur se ai është një kompozimi im. Unë ju drejtova gazetës ku i kërkova të nxirrte në shesh se kush ishte autori i atij kompozimi. Gazeta nuk ma tregoi, por botoi një njoftim në shtyp, se nuk isha unë. Megjithatë, në një emision televiziv Biçoku vazhdoi ta përsërisë pa përgjegjësi këtë akuzë.
Gjergj Gjurën, e kanë shtyrë të shantazhojë në emër të DRKK-së së Durrësit, se “materialet e gjetura në gërmimin në fjalë nuk janë dorëzuar pranë asnjë muzeu”. Nuk mungon edhe profesori Skënder Muçaj, që deklaron se Lulishtja ‘1 Maji’ “është ndoshta krimi më i madh në fushën e gërmimeve arkeologjike”. Ky harron se me gërmimin dhe dokumentacionin që është bërë në Lulishten ‘1 Maji’, substanca arkeologjike e saj të paktën ka shpëtuar, është e tëra në arkivë, edhe duke mos qenë e ruajtur in situ. Ajo nuk është zhdukur pa lënë gjurmë, si dhjetëra e dhjetëra fusha të tjera në Durrësin e zonës A dhe B gjatë këtyre njëzet vjetëve, të cilat ai ka qenë në krye të detyrës në Shqipëri dhe nuk ka denoncuar asnjë prej tyre, as edhe ato që ka shkaktuar dhe po shkakton vetë në gërmimet e pafundme të panevojshme “shkencore”, si plagë të lëna djerr. Nuk e kuptuam kurrë se si e ndihmoi ai Lulishten ‘1 Maji’, duke ardhur si servil i zotit Ceka në atë farë kontrolli “gjueti shtrigash” të 11.06.2010. Duke qenë nëpunës i Qendrës Studimeve Albanologjike, i nderuar profesor, së bashku me kolegët e tu kontrollorë të Lulishtes ‘1 Maji’, Prof. Ceka, Akademiku A. Baçe dhe Prof. L. Përzhita, kini pasur shumë më tepër mundësi se unë, që t’i detyronit në kohën e duhur institucioneve ministrore dhe të sensibilizonit mediat që Lulishtja ‘1 Maji’ të shpallej në mbrojtje shtetërore, ashtu siç kini vënë piskamën sot mbas pilafit.


Durres Wasser Leitungen Made by Sokol Olldashi, der mit seiner Bande die Institution für eigene Klientel Bauten missbrauchte mit einem der dreistesten Dumm Verbrecher: Doklead Ademi

Im zentralen Bereich von Durres, direkt die Mafia Universität der Berisha Gangster, wird das Wasser ebenso abgedreht. Golem etc.. war wie immer ein Langzeit Problem, wo Bezahlung versprochen wird, aber nie erfolgte schon vor über 10 Jahren. Einige Leitungen werden nun geschlossen.

Alles normal, wie bei über Hundert Tausend Anschlüssen im Bezirk Durres. Man baut illegal und zapft die Wasserleitungen an. Typisch dieser Berisha Idiot, mit seiner Mafia Universität, ohne jede Genehmigung auch in Berat.

Die Geldwäsche Mafia der Bildungs Idioten des Salih Berisha: Astrit Velija, PD Abgeordnerter, Rektor und Eigentümer der UFO Skandal Universität

5/22/2014

EMS - Im Chaos Hafen Durres: FRS Chartering Beteiligungsgesellschaft mbH - Container mit Kokain, Betrug ohne Ende

Filed under: — Gjoka @ 2:58 pm

Wie aus Gerichts Verfahren gegen den Bürgermeister von Vlore bekannt ist, erhielten illegale Bau Genehmigungen u.a. 3 Baufirmen, ohne Firmen Registrierung. Erst Tage später wurden die Firmen registriert, was ein typisches Super Anzeichen ist für Bestechungs- Geldwäche- und Mafia Geschäfte mit Top Verbrechern in Albanien: Genau das betrieben die Deutschen, welche nach Erhalt der Lizenz, erst ihre Firmen registrieren liessen, obwohl genau dies per Gesetz und auf Anordnung des Salih Berisha unmöglich ist. Selbst 1994, mussten bereits Firmen vor der entgültigen Lizenz, registriert sein, weil nur eine registrierte Firma, Person, eine derartige Genehmigung erhalten kann.

Im Chaos taucht nun noch ein Operator aus Malta auf: Ein alter Traum der Albaner Mafia, das man die Drehscheibe für Drogen Handel ausbaut, eben über die Container Verladung, was eine Schlüssel Rolle spielt bei dem Kokain Import nach Europa.


Ex-Freeport chairman major sea-terminal player

Marin Hili has expansion plans in the Baltics, Albania and Scotland.Marin Hili has expansion plans in the Baltics, Albania and Scotland.
Kryebashkiaku Dako mirëpret Ambasadorin e ri turk z. Bajraktar : Der neue Türkische Botschafter taucht auf, da die Türken auch noch eine Container Lizenz haben, was an alte Rivailitäten von ausl. Botschaftern vor Ort erinnert.

Ohne jede Ausschreibung wurden die Lizensen vergeben, ohne das es Firmen Registrierungen existierten in Albanien und immer wenn der hoch kriminelle Transport Minister Sokol Olldashi, damit rechnen musste nach Wahl Ergebnissen, nicht mehr lange Transport Minister zu sein. Einmal im Sommer 2009 und dann bei der verlorenen Wahl in 2013 erneut.

Die Deutschen nehmen auch Gebühren, ohne jede Erlaubniss der Hafen Behörden in diesem extremen Bestechungs Geschäft, wo bei der Lizenz Vergabe, keinerlei Gesetze und Vorschriften eingehalten wurden. Die Firma sitzt auf einer Insel, ohne Strassen Anschluß in Nord Deutschland, was eine Art Krönung ist einer Auffälligen Firma: Sonst könnte man doch meinen, das andere Organisationen dahinter stehen, welche aber intelligentere und seriösere Personen beschäftigen.

FRS Chartering Beteiligungsgesellschaft mbH

Achtern Diek 4
18565 Insel Hiddensee Vitte, Hiddensee
HRB2312 STRALSUND.
und
Fährstraße 16
18439 Stralsund
Porti i Durrësit privatizohet për 3.2 mln euro
Publikuar më 24.08.2013 | 18:39

Ein Pseudo Firma auf einer kleinen Nord Deutschen Insel, erhielt die Lizenz auch für den Fähr Terminal (natürlich mit den üblichen Partnern) und seitdem die Deutschen im Hafen sind, ging es total steil bergab. Inzwischen ist der Hafen defizitär, hat Millionen Schulden bei Banken, dafür unnötige teure Hafen Molen und die grösste Passagier Abfertigungs Halle in der Adria, wohl auch im Mittelmeer, nachdem die Ratten wie Deutsche Consults auftauchten.

Hafen Master Plan Durres
Der Hafen Master Plan, von 2008-2009 wurde genauso ignoriert, wie alle Gesetze, wie teuren Urbanistik Pläne ausser Kraft gesetzt wurden, durch Sokol Olldashi, weil er wohl wieder einmal in alter Tradition, Alles vergessen hat, das es sowas gibt. Seine Parteibuch Idioten, ohne Schule und Bildung, zerstörten in dieser Klientel Politik alle Institutionen, oft aus reiner Dummheit.

Die Master Pläne für den Hafen wurden sowieso nicht eingehalten, der Super Ganster Sokol Olldashi wohl ermordet, nachdem dem alten Berisha Modell, denn es existiert kein offizieller Unfall Bericht über seinen Tod, weil die schweren Kopf Verletzungen nicht mit Unfall zuerklären sind. Es gibt ähnliche “Unfälle” von Prominenten. Partner der Deutschen, der Vertreter der Super Drogen Mafia aus Shiak: Sokol Olldashi, der in den wikileaks Cables ebenso negativ auftaucht und als Dummkopt in Internationalen Sicherheits Kreisen galt.

Besonders peinlich: diese Firma im grossen Bestechungs Geschäft rund um Beteiligungen und Kick Back Geschäften, wo gerade auch Siemens wieder in den Medien steht, wie höchstrangige US Politiker Familien.

 

Deutsche Politiker und Lobbyisten erneut als Partner der Internationalen Mafia mit EMS Shipping und Heiko Luikenga

Die Deutsche Firma EMS, mit einer dubiosen Lizenz, ohne Ausschreibung für Container Verladung im Hafen von Durres ist erneut in den Schlagzeilen, weil der Inhaber ein Mitglied im größten Verbrecher Skandal der Welt ist, dem BCCI Skandal, rund um Waffen- Drogen Handel und Geldwäsche: Heiko Luikenga u.a. wurden damals 1.000 Flugabwehr Rakten von Typ “Strela 2” geliefert. Bestechung, oder Partnerschaften mit der Familie des Hafen Direktors, sind auch in Deutschland strafbar, als Auslands Bestechung (Pariser Anti Korruptions Konvention von 1998), eine Partnerschaft mit hoch kriminellen Familien, peinlich, wie die vollkommen falsche Beratung rund um den Hafen. *

Die Kontrolle von Container Häfen, ist eine Schlüsselrolle der Internationalen Mafia, wie man am Süd Italienischen Hafen NGHRAGHETA: Gioia Tauro zeigt. Deshalb erhielt die Schweizer Gross Baufirma ZUMAX, keine Genehmigung einen Container Hafen bei Vlore zubauen, wegen der mangelnden Rechts Sicherheit in 2009 und falschen Partner der ZUMAX. Ende März 2014, setzt die Regierung die Container Scanner Lizenz aus, nachdem diese UNDOC Sicherheits Mapnahme, zur Comedy Show der Hafen Mafia verkommen ist.

Durrës. Koncesionari, tarifë … pa leje (!) në terminalin e trageteve

Gjermani Simon Alexander Harm, evazion fiskal dhe cenim të sovranitetit të shtetit duke shpërfillur autoritetet shqiptare. “Dyrrah”-u zbulon një skandal ndërkombëtar të paprecedent të një investitori të huaj

 • Në ndihmë dhe për kujtesë të:
 • Ministrisë të Transportit dhe Infrastrukturës të Republikës së Shqipërisë
 • Ministrisë së Financave të Republikës së Shqipërisë
 • Prokurorisë së Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë
 • Ambasadës Gjermane në Tiranë për të njoftuar organet kompetente të atij vendi për hetime
 • Të gjithë interesuarve apo që kanë të bëjnë me këtë problem

Nga Gjergj Thanasi, Thanas Mustaqi

DURRËS, 5 prill 2014 – Në Shqipëri të huajt mund të vendosin tarifa… pa leje! Edhe pse me shkresë, qysh më 14 shkurt 2014, u bë e qartë se “AFTO nuk mund të aplikojë asnjë tarifë të re apo të ndryshuar, për të cilën nuk nënshkruhet marrëveshje dhe nuk ndiqen hapat”përkatës, menaxheri gjerman i Terminalit të Trageteve (AFTO shpk) z. Simon Alexander Harm bën ligjin, duke shpërfillur me arrogancë sovranitetin e shtetit shqiptar me penalizmin ndaj agjentëve të tjerë privatë në port duke aplikuar një tarifë deri 4 herë më të lartë!

500 LEKË PËR NJË PALETË!

Në muajin mars 2014 “Dyrrah” mësoi se operatorëve privatë që kërkojnë shërbime për përpunim ngarkesash me leftarak (vinç pirun) në terminalin e trageteve, u dashur të paguajnë një tarifë prej 500 lekë për një paletë (shih faksimilet nr. 2 dhe 3).

Sipas verifikimeve që u bënë nga “Dyrrah”-u, kjo tarifë nuk figuron në librin përkatës të APD-së, të miratuar dhe me Udhëzimin e përbashkët nr. 581/1, datë 6.2.2013 “Për përcaktimin e tarifave të shërbimit në Autoritetin Portual Durrës” të Ministrisë së Financave dhe [ish-] Ministrisë Punëve Publike dhe Transportit [sot Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës].

Lidhur me këtë problem, më 25 dhe 26 mars 2014, “Dyrrah”-u u është drejtuar me e-mail drejtorisë së përgjithshme ekzekutive APD sha dhe koncensionarit të Terminalit të Trageteve AFTO (Albanian Ferry Terminal Operator) shpk.

Deri më 5 prill 2014 koncensionari gjerman-shqiptar [laçjan, sipas deputetit Lefter Koka] nuk ka kthyer përgjigje.

QIRAJA E LEFTERAKUT: 24 EURO PËR 1 ORË

Me porosi të drejtorit të përgjithshëm ekzekutiv të kompanisë shtetërore / publike Autoriteti Portual Durrës (APD) sha z. Selim Belortaja dhe pas një bisede me z. Fatmir Lila, ky i fundit dha këtë përgjigje me e-mail më 26 mars 2014:

“Duke marrë shkas nga kërkesa [e “Dyrrah”-ut] lidhur me një tarifë (500 lekë/paleta), e cila aplikohet nga operatori AFTO në terminalin e Trageteve sqaroj se në librin e tarifave në kapitullin 2 “Tarifat e përpunimit të pagueshme nga pronari apo agjenti i anijes apo mallit” dhe kapitullin 3 “Tarifat e përpunimit te anijeve me mallra”, në pike 3.11/b të saj, që bën fjalë për: 1.1 “Tarifat e përpunimit të automjeteve [1] dhe makinave (mallra Ro/Ro), dhënia me qira e lefterakut të portit në terminalin e trageteve për përpunimin e mallrave në bord të anijes, njësi/orë 24 euro. Pra siç edhe shihet nga libri i tarifave të APD-së nuk ka një tarifë të tillë”.

Këtë tarifë e gjejmë dhe në faqen në internet të koncesionarit të Terminalit të Trageteve (shih faksimilen 4).

JA PSE JO

Kjo që u shtjellua më sipër, është gjysma e së keqes, pasi vendosja e paligjshme e tarifës është bërë me arrogancë, duke sfiduar jo thjesht APD-në, por sovranitetin e shtetit shqiptar, që ka investuar dhe do të paguajë edhe kredinë rreth 22 milionë euro për ndërtimin e tij.

Në të vërtet, “mëkëmbësi” i administratorit Christian Baumberger (FRS Chartering Beteiligungsgesellschaft MBH) i AFTO-s Simon Alexander Harm ka kërkuar zyrtarisht aplikimin e tarifës “500 lekë për një paletë” më 5 shkurt 2014.

Por drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i kompanisë shtetërore të Autoritetit Portual, z. Selim Belortaja i ka bërë të ditur, më 14 shkurt 2014 (shih më poshtë tekstin e plotë të shkresës dhe faksimilen nr. 1), se “në Kontratën e Koncesionit për Menaxhimin, Operimin dhe Mirëmbajtjen e Terminalit të Trageteve të Portit të Durrësit të lidhur në datë 22 gusht 2013, në pikën 2.6.2.g, parashikohet që “APD ka të drejtën që në çdo kohë, nëpërmjet marrëveshjes me shkrim me Koncesionarin, të ndryshojë pjesërisht ose tërësisht tarifat e publikuara në përputhje me legjislacionin në fuqi në momentin e ndryshimit” dhe se “sipas përcaktimeve në ligj…, tarifat e reja apo ndryshimet e propozuara nga ndonjë operator që punon në port, Autoriteti Portual pas këshillimeve me Këshillin Konsultativ të portit cakton një kufi”.

Belortaja njofton se është ngritur një grup pune për këtë qëllim, prandaj “AFTO nuk mund të aplikojë asnjë tarifë të re apo të ndryshuar, për të cilën nuk nënshkruhet marrëveshje dhe nuk ndiqen hapat e lartpërmendur”.

E KËRKON, S’TA JEP? MERRE, SE NUK TË THOTË GJË!

E megjithatë, AFTO-ja e ka vënë para faktit të kryer shtetin shqiptar me logjikë banditësh dhe kolonizatorësh: e kërkon, s’ta jep? Merre, se nuk të thotë gjë!

Po e argumentojmë një nga rastet, për të cilin lexuesi mund të bindet edhe nga faksimilet nr. 2 dhe nr. 3.

Kështu, sipas urdhrit të punës për lefterakun, ky i fundit ka punuar për 30 minuta ose gjysmë ore; sipas tarifës në fuqi, automjeti i përpunuar në traget, duhet të paguante gjysmën e tarifës prej 24 euro, d.m.th. 12 euro; me një kurs mesatar euro/lek prej 139,9 lekë, gjithsej 1 678.94 lekë; por u faturuan jo në euro, por në monedhë shqiptare, 6 000 lekë (12 paleta x 500 lekë) ose 42, 8 euro; shihet se AFTO-ja ka kërkuar 3,6 herë më shumë.

Vetëm për një kamion për gjysmë ore, gjermano-shqiptarët fituan një diferencë të pataksuar prej 6 000-1 678.94 = 4321.06 lekë ose 30,8 euro!

Me këtë tarifë të paligjshme në qindra kamionë, me lefterakun e portit, koncesionari fiton me qindra mijë euro qyl në kurriz të transportuesve dhe shtetit shqiptar.

Sipas CEO-s së APD-së, Selim Belortaja, “terminali i udhëtarëve i kushton portit sot, më shumë se sa të ardhurat që porti merr prej tij. Sfida jonë e parë sot është ri-analiza e eficiencës së këtij privatizimi, dhe kjo nuk është një gjë negative, përmes kësaj analize ne ose do t’i vëmë në pozita pune më të mira operatorët ekzistues ose do t’i bëjmë të pranojnë që nuk janë operatorët e duhur, duke u hapur rrugën zgjidhjeve më eficiente”

ÇFARË DETYRIMESH KA SHTETI SHQIPTAR

Nuk dihen hapat që do të ndërmarrë shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja), pasi rasti kërkon veprime ligjore në prokurori dhe gjykatë.

Së pari, shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja) detyrohet ose të dëmshpërblejë operatorët që kanë paguar një tarifë 3-4 herë më të lartë se ajo ekzistuese ose të bëjë padi civile ndaj AFTO-s.

Së dyti, shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja) detyrohet të kallëzojë krimin fiskal, pasi për diferencën në tarifë, AFTO-ja nuk ka paguar detyrimet sipas kontratës së koncesionit.

Së treti, shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja) detyrohet të dërgojë në prokurori AFTO-n për shkelje të sovranitetit, madje, ta padisë në organet kompetente gjermane, pasi ky shtet i BE-së i ndëshkon me ligjet e veta investitorët e saj jashtë shtetit për korrupsion (mënyra se si është fituar koncesioni në kundërshtim me ligjet shqiptare) dhe evazion fiskal.

Së katërti, shteti shqiptar (Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës dhe APD-ja) ka detyrimin të anulojë koncesionin (për arsyet shihni faksimilet më poshtë).

Së pesti, vetë ministri z. Edmond Haxhinasto në vizitën e tij para dy muajsh në terminal u deklaroi gazetarëve se do të mbrojë interesat e konsumatorëve shqiptarë.

Ai theksoi se do të diskutojë me kompanitë e ndryshme koncesionare në portin e Durrësit për uljen e mëtejshme të tarifave, që ato aplikojnë për shërbimet, që kryejnë në koncesionet e tyre.

Dokumenti

Autoriteti Portual Durrës Nr. prot: 332/1

Durrës, më 14.02.2014

Lënda: Mbi aplikimin e tarifës së përpunimit të mallrave me lefterak

Drejtuar: Albanian Terminal Operator shpk Durrës.

I nderuar [Simon Alexander] Harm!

Autoriteti Portual Durrës pasi mori në shqyrtim shkresën tuaj nr. 80, datë 05.02.2014 “Mbi aplikimin e tarifës së përpunimit të mallrave me lefterak”, ju informon se në Kontratën e Koncesionit për Menaxhimin, Operimin dhe Mirëmbajtjen e Terminalit të Trageteve të Portit të Durrësit të lidhur në datë 22 gusht 2013, në pikën 2.6.2.g, parashikohet që “APD ka të drejtën që në çdo kohë, nëpërmjet marrëveshjes me shkrim me Koncesionarin, të ndryshojë pjesërisht ose tërësisht tarifat e publikuara në përputhje me legjislacionin në fuqi në momentin e ndryshimit”. Sipas përcaktimeve në ligjin nr. 9130, datë 8.9.2003 “Për Autoritetin Portual”, tarifat e reja apo ndryshimet e propozuara nga ndonjë operator që punon në port, Autoriteti Portual pas këshillimeve me Këshillin Konsultativ të portit cakton një kufi më të lartë të këtyre tarifave. Në rastin e miratimit të tarifave të reja apo të ndryshimeve, ato hyjnë në fuqi pas 60 ditësh nga data e botimit në gazetë.

Në lidhje me tarifën e propozuar nga ju, grupi i punës i ngritur për këtë qëllim do të relatojë qëndrimin përkatës.

Për sa më sipër AFTO nuk mund të aplikojë asnjë tarifë të re apo të ndryshuar, për të cilën nuk nënshkruhet marrëveshje dhe nuk ndiqen hapat e lartpërmendur [nënvizim i “Dyrrah”-ut].

Ju faleminderit për mirëkuptimin.

Selim Belortaja

Drejtor i Përgjithshëm

[nënshkrimi, vula]

Info

Ministria e Punëve Publike dhe Transportit (MPPT), më 29 korrik 2013 (me 40 ditë vonesë!) njoftonte se ishte pranuar oferta që ka bërë më 20 qershor 2013 (një javë pas afatit) “Albanian Ferry Terminal Operator” me seli në Durrës “Për dhënien me koncesion të menaxhimit, operimit, mirëmbajtjes të Terminalit të Trageteve në Portin e Durrësit”.

Më 13 maj 2013, MPPT-ja, në emër të Kryeministrit Sali Berisha, ka bërë të ditur se asnjë ofertë e paraqitur pas 13 qershorit 2013 nuk do të pranohej.

Në buletinin e 29 korrikut 2013 të Agjencisë së Prokurimit Publik është botuar njoftimi i Ministrisë së Punëve Publike dhe Transportit, që lajmëronte subjektin AFTO (Albanian Ferry Terminal Operator), bashkimi i kompanisë [gjermane] FRS Chartering Beteiligunsgesellschaft MBH dhe një tjetre [ndoshta shqiptare] Global Albania Networking, se oferta e paraqitur më datë 20.6.2013 për dhënien me koncesion të “Menaxhimit, Operimit, Mirëmbajtjes dhe përmirësimit teknik të Terminalit të Trageteve në Portin e Durrësit”, për Net Present Values të projektit prej 3.141.909,00 euro është pranuar.

AS NË NIVELIN E NJË KOMUNE DOSIDO

Çfarë bie në sy.

Së pari, ish-Kryeministri Sali Berisha, që e ka përuruar, së bashku me ministrin e ndjerë Sokol Olldashi, më 11 korrik 2012, nuk arsyetojnë pse është shkelur afati i pranimit të ofertës.

Në buletinin e 13 maj 2013 të Agjencisë së Prokurimit Publik, MPPT-ja bën të ditur se “Ofertuesit e interesuar mund të njihen me dokumentet standarde të procedurës konkurruese në faqen zyrtare të Agjencisë së Prokurimit Publik, prej datës 13 maj 2013. Ofertat do të ngarkohen në faqen zyrtare të Agjencisë së Prokurimit Publik jo më vonë se data 13 qershor 2013, ora14 00. Asnjë ofertë e paraqitur pas këtij afati nuk do të pranohet”. Kurse më 29 korrik, si pa gjë të keq, thotë se “oferta e paraqitur më datë 20.6.2013… është pranuar”.

Së dyti, në njoftimin e 29 korrikut 2013 mungonte informacioni standard ligjor për zhvillimin e konkurrimit: numri i pjesëmarrësve, adresa, ofertat, arsyet e kualifikimit dhe mos-kualifikimit (që këtë e bën, e detyruar me ligj, edhe komuna më e largët dhe e vogël e Shqipërisë).

Në momentet e fundit, kur do të largohej nga posti, ish-drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i Autoritetit Portual Durrës sha, Eduard Ndreu, nuk e kanë lënë të ftohet hallva, por brenda tri javësh, ka zbatuar amanetet e ish-Kryeministrit Sali Berisha dhe ish-ministrit të PPT, Sokol Ollashi për koncesionin e dyshimtë të terminalit të trageteve.

Sikurse ka njoftuar me një ditë vonesë APD sha, kjo e fundit ka kryer më 11 shtator 2013 procedurat e dorëzimit të terminalit të trageteve dhe të transferimit të punonjësve shoqërisë koncesionare.

Madje, Ndreu mburrej se “me dhënien në koncesion të menaxhimit, operimit dhe mirëmbajtjes dhe përmirësimit teknik të Terminalit të Trageteve, APD sh-ja, pas dhënies më parë në koncesion të shërbimeve të terminalit të kontejnerëve dhe terminalit lindor, ka kryer një hap tjetër të rëndësishëm në zbatim të ligjit për Autoritetin Portual Durrës. Me kryerjen e privatizimit të shërbimeve të Terminalit Perëndimor, procedurë, e cila po vazhdon, APD sha-ja plotëson komplet rolin e tij si port administrues toke sipas standardeve evropiane”.

NXITIMI

Bie në sy nxitimi i klikës qeveritare-portuale për të larë njëherë e mirë hesapet me koncesionet e përfolura të portit.

Në këtë moment qeveria Berisha nuk qeveriste më, thjesht pas shprehjes së vullnetit të shqiptarëve në 23 qershor, ajo ishte një qeveri “dezhurn’ derisa t’i dorëzonte detyrën qeverisë së fituesve të zgjedhjeve dmth. Z. Rama.

Kontrata e koncesionit të terminalit të trageteve është lidhur me datë 22 gusht 2013 midis Ministrisë së Punëve Publike dhe Transportit (MPPT) dhe shoqërisë koncesionare Albanian Ferry Terminal Operator Shpk, bashkimi i shoqërive FRS Chartering Beteiligunsgesellschaft mbH dhe Global Networks Albania shpk, kurse marrja në dorëzim bëhet brenda tri javësh, më 11 shtator 2013.

Pasi shteti shqiptar investoi 21,9 milionë euro për terminalin e përuruar një vit më parë, APD sha-ja thotë se shoqëria koncesionare do të investojë për 10 vitet e para rreth 4,143,000 euro nga të cilat 2,553,000 euro në mjete dhe makineri, pajisje përpunuese dhe operative e nevojshme dhe rreth 1,590,000 euro për infrastrukturën.

Dhe, si për të qetësuar opinionin publik, APD sha-ja thotë se me dhënien në koncesion të menaxhimit dhe operimit të terminalit APD-ja do të vazhdojë të ketë 100 për qind të ardhurat nga tragetet, si ato të kanalit dhe të përdorimit të kalatës, ndërkohë që do të ketë të ardhura të tjera nga të gjitha shërbimet në masën 50 për qind dhe të ardhurat nga qiraja vjetore.

Nga ana tjetër, autoriteti kontraktues, MPPT-ja, do të ketë 2 për qind të të ardhurave.

NUK MBAROJNË KËTU SHKELJET

Në tri faksimile e fundit, që po botojmë, del se:

 • kompania gjermane-shqiptare e Terminalit të Trageteve AFTO shpk u krijua më 14 qershor 2013, një ditë pas skadimit të afatit të paraqitjes së ofertës për koncesionin(faksimile nr. 5);
 • sipas faqjes së parë të ekstraktit historik në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit, kompania gjermane-shqiptare është regjistruar më 17 qershor 2013, katër ditë pas skadimit të afatit të paraqitjes së ofertës për koncesionin (faksimile nr. 6);
 • sipas kopertinës së pasqyrave financiare për vitin 2012 të bashkë-koncensionarit të Terminalit të Trageteve, firmës shqiptare “Global Networks Albania shpk”, kjo e fundit nuk është marrë ndonjëherë me transport detar, por ka pasur si veprimtari kryesore “Zhvillimin dhe operimin e rrjetave të fibrave optike”. Firma gjermane e ka zgjedhur për partner!

SHKURT PAZARI

Ky koncesion, që në dhënien e tij nga ish-qeveria në ikje Berisha , është i kundërligjshëm.

Në dhënien e tij janë shkelur detyrime, që përcakton ligji në mënyrë flagrante madje edhe në gjëra të tilla aq formale si regjistrimi në QKR i firmave, që pretendojnë të hyjnë në një garë publike (garën për koncesion).

Bën mu që ky koncesion është i jashtëligjshëm, dëmtues i arkës së shtetit shqiptar,dëmtues i xhepave të individëve dhe firmave, që do të operojnë në këtë terminal, apo që do të sjellin mallra e udhëtarë nëpërmjet këtij terminali, etj., etj.

Ne, si gazetarë, në mënyrë modeste, i kujtojmë qeverisë së Rilindjes këshillën e mikut të Shqipërisë ambasadorit amerikan Arvizu:

ACT NOW!

Vepro tani!

Ke marrë votën e shqiptarëve, ndër të tjera, për të mbrojtur xhepat e tyre nga kushdo, që do veprojë si “xhepist” i rëndomtë duke futur duart në xhepat e këtyre shqiptarëve.

Vepro tani, qeveri!

 

- See more at: http://www.durreslajm.com/investigim/durr%C3%ABs-koncesionari-tarif%C3%AB-pa-leje-n%C3%AB-terminalin-e-trageteve#sthash.ZbR6y2iJ.dpuf

Deutsche Politiker und Lobbyisten erneut als Partner der Internationalen Mafia mit EMS Shipping und Heiko Luikenga

Die Deutsche Firma EMS, mit einer dubiosen Lizenz, ohne Ausschreibung für Container Verladung im Hafen von Durres ist erneut in den Schlagzeilen, weil der Inhaber ein Mitglied im größten Verbrecher Skandal der Welt ist, dem BCCI Skandal, rund um Waffen- Drogen Handel und Geldwäsche: Heiko Luikenga u.a. wurden damals 1.000 Flugabwehr Rakten von Typ “Strela 2” geliefert. Bestechung, oder Partnerschaften mit der Familie des Hafen Direktors, sind auch in Deutschland strafbar, als Auslands Bestechung (Pariser Anti Korruptions Konvention von 1998), eine Partnerschaft mit hoch kriminellen Familien, peinlich, wie die vollkommen falsche Beratung rund um den Hafen. *

Die Kontrolle von Container Häfen, ist eine Schlüsselrolle der Internationalen Mafia, wie man am Süd Italienischen Hafen NGHRAGHETA: Gioia Tauro zeigt. Deshalb erhielt die Schweizer Gross Baufirma ZUMAX, keine Genehmigung einen Container Hafen bei Vlore zubauen, wegen der mangelnden Rechts Sicherheit in 2009 und falschen Partner der ZUMAX. Ende März 2014, setzt die Regierung die Container Scanner Lizenz aus, nachdem diese UNDOC Sicherheits Mapnahme, zur Comedy Show der Hafen Mafia verkommen ist.

Ein Artikel, und Deutschland lernte Nichts aus dem Desaster was man schon in 1996 erkannte. Die Lobbyisten, Politiker zelebrierten reine Bestechungs Orgien im Balkan, wo die hohen Straf Zahlungen von Siemens, Mercedes, Telekom usw.. und immer noch viele Ermittlungen nur die Spitze eines Eisberges ist im Balkan und in Albanien sowieso.

Die albanische Erneuerung ist gescheitert – unter aktiver Mithilfe des Westens

Von Norbert Mappes-Niediek aus 1996
…………

Manche Analytiker gehen so weit, die suggestiven Parteinamen “demokratisch” und “sozialistisch” für willkürliche Etiketten zu halten. Tatsächlich, bemerkt Carla Still, die seit 1992 die deutsche Friedrich-Ebert-Stiftung in Tirana vertritt, wird über die beiden Begriffe gar nicht nachgedacht – sie tun einfach als sinnentleerte Handelsmarken ihren Dienst.

…………..
[19] Die Zeit

Container mit Kokain - Alles normal im Durres Hafen, der als Weltweiter Chaos gilt kontrolliert von Kriminellen. Die heutigen Hintermänner sind identisch mit den Clans, welche vro 15 Jahren den Hafen kontrollierten. Seitdem die Deutschen die Hafen Verladung organisieren, wurde Alles mit dem Gangster Sokol Olldashi, Pjerin Ndreau in einen Korruptions Sumpf ohne Ende verwandelt in einem Modell der Partnerschaft mit Profi Kriminellen, was Weltweit nicht funktionierte. 95 % aller Insolvenzen im Balkan, gehen auf derartige Partnerschaften zurück.

Das Bestechungs System im neuen UNDOC Bericht in allen Varianten!

 

BUSINESS, CORRUPTION AND CRIME
IN ALBANIA:
The impact of bribery and
other crime on private enterprise
…………………..

Business, Corruption and Crime in Albania: The impact of bribery and other crime on private enterprise

Die Türkische, Italienische, Russische Mafia hat genug vom Durres Hafen, also tauchen nun die Deutschen auf und aus Malta

Ex-Freeport chairman major sea-terminal player

Marin Hili has expansion plans in the Baltics, Albania and Scotland.Marin Hili has expansion plans in the Baltics, Albania and Scotland.

Marin Hili – synonymous with the success of the Malta Freeport in his time as chairman – has become one of the leading figures in the seaport maritime industry abroad.

Through a company bearing his name – Marin Hili Holdings – he now manages three container terminals abroad together with a professional team of staff based in Malta and the UK. His company is currently also eyeing the acquisition of a new terminal in the Baltic States and has already been chosen as the preferred terminal operator of a new sea terminal to be developed in Rosyth, Scotland.

“Our work over the years has served us well as through our performance and work ethic we have developed a very credible name in the maritime industry. Today, Mariner, the company which operates all these terminals, is a recognised leader in the regions it operates,” Mr Hili told The Sunday Times of Malta.

Through its activities in Latvia, Venice and Albania, Mariner today has grown into a sound and financially strong company with a share capital of €37 million with a further €40 million invested in its Latvian holding company. The company is considering further investing inits terminals.

The Baltic Container Terminal (BCT) in Latvia’s capital Riga was the first terminal to be acquired and operated by the Maltese company.

Starting from almost zero traffic in 1996, the BCT today is the leading container terminal in the Baltic States and last year handled a record volume of containers and recorded the biggest throughput among all the other terminals in the region.

Conscious of the terminal’s excellent geographical position with a direct daily rail link to Moscow, Mariner currently has an investment programme of €20 million in the terminal to install new equipment and develop new storage warehouses while expanding the yard of the terminal, most of which has already been realised.

Venice – better known among Maltese for romantic weekend breaks – has a completely different meaning for Marin Hili’s employees.

Since 2003, Mariner has operated the Terminal Intermodale Venezia (TIV) – a fully-fledged container terminal in the port of Marghera.

The terminal has since gone from strength to strength and despite the ongoing economic crisis affecting Italy, the terminal last year handled a record volume of containers.

Mr Hili is looking forward to further expansion and Mariner’s plans are now firmly set on two already advanced projects in Albania and Scotland.

Although still in its initial stages of managing the terminal in Durres, Albania, Mr Hili believes that the Durres terminal has very good potential for growth due to its strategic location and good connections to serve Albania as well as its landlocked neighbours such as Kosovo.

Scotland is also in Mariner’s sights as following the approval of the Scottish Parliament, the Maltese company was selected as the preferred operator of the development of the Rosyth International Container Terminal (RICT).

Just a short distance away from Edinburgh, the new terminal will be based on the north bank of the river Forth with direct access to the North Sea.

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20140427/local/Ex-Freeport-chairman-major-sea-terminal-player.516543

Ekskluzive / Durrës. “Kurum”, shitje sekrete e 48 % të terminalit në Maltë

- See more at: http://www.durreslajm.com/ekonomia/ekskluzive-durr%C3%ABs-%E2%80%9Ckurum%E2%80%9D-shitje-sekrete-e-48-t%C3%AB-terminalit-n%C3%AB-malt%C3%AB#sthash.97ZVo6fc.dpuf

Ekskluzive / Durrës. “Kurum”, shitje sekrete e 48 % të terminalit në Maltë - See more at: http://www.durreslajm.com/ekonomia/ekskluzive-durr%C3%ABs-%E2%80%9Ckurum%E2%80%9D-shitje-sekrete-e-48-t%C3%AB-terminalit-n%C3%AB-malt%C3%AB#sthash.97ZVo6fc.dpuf
Ekskluzive / Durrës. “Kurum”, shitje sekrete e 48 % të terminalit në Maltë - See more at: http://www.durreslajm.com/ekonomia/ekskluzive-durr%C3%ABs-%E2%80%9Ckurum%E2%80%9D-shitje-sekrete-e-48-t%C3%AB-terminalit-n%C3%AB-malt%C3%AB#sthash.97ZVo6fc.dpuf

Ekskluzive / Durrës. “Kurum”, shitje sekrete e 48 % të terminalit në Maltë

 

…………………..

UNDOC Report 2013

Business, Corruption and Crime in Albania: The impact of bribery and other crime on private enterprise

…………..

page 7 / from 80 page

Businesses in the Accommodation andTransportation sector s are those most affected by bribery, followed by businesses in the Construction sector.

http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/statistics/corruption/Albania_Business_Corruption_2013_EN.pdf

5/9/2014

Adrian Fullani und noch eine Raiffeisenbank Kredit Insolvenz: Sami Gjergji und seine “Floryhen” Firma

Filed under: — Insider @ 5:08 pm

Fortsetzung einer Tradition, das Albanische Geschäftsleute inkompetend sind, denn diesmal hat es einen der Besten erwischt: Sami Gjergji

Frühzeitig vor über 20 Jahren in den Agrar Sektor investiert, wo damals Tausende Hektor Gewächshäuser brach lagen, als die falschen Berater des Westen mit der “Schock Therapie", sogar die erfolgreichen Kolchosen zerstörten, welche Vorbild waren für die Israelische Landwirtschaft.

Die bekannte und sehr alte Firma “Floryhen” wird wegen über 5.000.000 Millionen € Bankschulden versteigert. Einer der wenigen Geschäftsleute, welche als Seriös anerkannt waren, uraltes früheres Partei Mitglied der PD, aber war dann Haupt Sponsor der Gazmed Oketa Partei FDR in Durres. Sami Gjergji, war der Eigentümer und es gibt in Albanien keine 1.000 Firmen, welche vor 1996 gegründet wurden, und das war Eine davon. Praktisch sind keine der alten Firmen übrig, und nur eine der grossen Insolvenzen und immer dabei: Raiffeisenbank, und das nur in wenigen Jahren Aktivitäten. Kredit Schulden immer auf Grund gefälschter Dokumente, wobei der Kredit Banca Intesa San Paolo, von der Vorgänger Mafia Bank, von USAID gegeben wurde: American Bank of Albania. Die Deutsche Pro Credit, welche noch nie Gewinn gemacht hat, gab auch Kredite. Es erinnert an Rezart Taci, die Österreicher mit ihrer Chrom Firma ACR (250 Millionen € Kredit), oder “Belle Air".

Falimenton kompania Floryhen, del në shitje në ankand

Durrës, 9 maj 2014 - Një nga firmat, që përbënin krenarinë e industrisë agroushqimore shqiptare Floryhen ka dalë në ankand si borxhli i keq ndaj tre bankave të nivelit të dytë. Kujtojmë se ndërmarrja Floryhen është nga pionierët e industrisë agroushqimore shqiptare, që daton nga viti 1993. Në fillim ishte një firmë me kapital të përzierë (Monaldi S.P.A. dhe biznesmeni Sami Gjergji), më pas u shndërrua në një biznes lider në fushën e prodhimit të vezëve dhe mishit të shpendëve për konsum.

Z. Sami debutoi edhe si politikan i suksesshëm i së djathtës, në Partinë Demokratike në legjislaturën 2005 - 2009. Ai njihej si njeri i afërt i Presidentit Bamir Topi dhe i politikanit durrsak Gazmend Oketa. Pozicionimi me FRD-në e ekspozoi ndaj hakmarrjes fiskale të Partisë Demokratike, ndonëse kryetatimori i Durrësit ishte një ish punonjës veteran i firmës Floryhen.

Njoftimi për shitjen në ankand të kompanisë Floryhen është publikuar në disa prej të përditshmeve shqiptare (faksimilja në foton poshtë). Shoqëria përmbarimore private EPSA ka nxjerrë në ankand firmën Floryhen me vlerë fillestare ankandi prej 5. 691. 960 euro. Pasuria e nxjerrë në shitje përbëhet nga një truall me sipërfaqe 53.760 m dhe ndërtesa të ndryshme me sipërfaqe totale prej 19.439 metra. Bankat kreditore që do përfitojnë nga nxjerrja në ankand e pasurive të patundshme të firmës Floryhen janë Raiffeisen Bank sh.a, Banca Intesa San Paolo sh.a. dhe Procredit Bank sh.a.

- See more at: http://www.durreslajm.com/ekonomia/falimenton-kompania-floryhen-del-n%C3%AB-shitje-n%C3%AB-ankand#sthash.ZR3xl6uM.dpuf

Adrian Fullani, als Bank Präsident, ist eine Art Statthalter für die Klientel und Berisha Banden, welche höchst dotierte Posten in der Bank haben, sowie viele Privilegien. Er ist einer der besten Fachleute in Albanien und nun jammert er herum, weil die Banken keine Kredite mehr geben.

Man baut praktisch eine Kulisse auf, warum die Wirtschaft zusammen gebrochen ist. Real sind die Gründe: keine Justiz, nur Betrug und gefälschte Dokumente und jede Art von Gutachten kauft man sich bis in die höchsten Ebenen. Dazu kommt: keine Bildung, die meisten Institutionen funktionieren nicht und eine Art von Diplom Idioten und Analphabeten Kultur wurde unter Berisha etabliert.

Wie Bank Direktoren sagen, sind alle Dokumente zu 100 % gefälscht in Albanien, wenn eine Firma einen Kredit will, oder Grundstücks Urkunden vorlegt. Dazu kommt die Richter und Gerichts Vollzieher Mafia, sowie 25 % Kredit Ausfall Quote in Albanien. Adrian Fullani hätte nicht so viele Jahre, geschönte Wirtschafts Aussichten aufmalen sollen, im Sinne der Berisha Mafia. Am Tische der grössten Verbrecher Albaniens mit Berisha, Bujar Nishani und Freunde. Die Ehefrau Adrian Fullani, eine einfache Dolmetscherin, hat als höchste Polizei Direktorin, Richterin am Verfassungs, bzw. Obersten Gericht, einen enormen Schaden angerichtet, wo sich jeder Verbrecher und Mörder freikaufen konnte: u.a. Ilir Xakhja, was u.a. zum Mord an Polizei Präsidenten: Adem Tahiri, führte.

Warum soll man funktionalen Analphabeten und primitiv Kriminellen einen Kredit geben, ist sowieso nicht klar.
Fullani accuses foreign banks
09/05/2014

Fullani accuses foreign banks
Governor of Bank of Albania, Ardian Fullani, raised the alarm that the bringing of foreign banks in Albania, which was dictated by the European Union austerity measures, is damaging the Albanian economy.

During a speech in Vienna, the Governor of Albania’s Central Bank listed the negative consequences of these measures for the Albanian economy.

“The European Union supervisory rules and the risk-related requests for financial groups, together with the approach of their implementation, are imposing significant obligations on oiur economuies and the monetary policy efficiency. We have noted an immediate drop of the financial intermediation, which comes due to the austerity loaning procedures even for economic sectors that had a good progress during the crisis. This stopped investments and reduced the dynamics of our economy in the public and private sectors alike”, Fullani declared.

The Governor used a concerning tone to warn that these consequences might be deeper after the new measures undertaken by the European Union.

“Our researches have shown that a further tightening of the crediting rules through legal reforms, might cause an important effect not only on the economic activity, but also on the quality of assets of commercial banks, especially for bad loans. The deterioration of economic activities would continue in the same way, by bringing a deterioration of bad loans ratio, with lower profits for banks and with bigger limitations of the capital, together with a slower growth”, Fullani declared.

The private sector loan fell with 2.2% in the last year, while in the first three months, the dropping pace went bigger. The European Union is expected to publish in June an evaluation for the Eurozone banking groups, including those in Albania.
http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=11789

4/23/2014

Die Hohe Staatskontrolle erstattet Strafanzeige, gegen den Mafia Richter Gjin Gjoni und seine Ehefrau Elona Causi

Filed under: — Insider @ 8:35 pm

Vettern Wirtschaft einer Verbrecher Familie und EU und US finanziert: Sogar der höchste Verwaltungs Direktor des HCJ (Përgjithshëm i KLD-): Pjerin Prendi ist in Wirklichkeit ein Bruder von Gjin Gjoni, womit die Mafia die Justiz beherrscht mit Bujar Nishani und Elvis Cefa. Eine Dreistigkeit an Nepotismus, welcher einmalig ist. Warum die EU hierüber schweigt und die Verbrecher Kartelle weiter finanzierten vor Jahren, wirft viele Fragen auf. Hohe prominente Richter bzw. deren Ehefrauen (siehe auch die Ehefrau von dem Ex-General Staatsanwalt Sollaku) betrogen aktiv Deutsche, Griechen ein Standard auch bei Firmen Verkäufen, ohne Vollmachten. Solche Leute, sind wie ein Magnet auf Ausländer, weil man jede Lüge von vollkommen inkompetenden primitiv Ganoven glaubt und ein grosses Geschäft wittert, wie der Deutsche Professor mit der Organ Klinik “Medicus” im Kosovo.

Wenn EU - US Politik unter dem Motto “Unabhängige” Justiz, dieses Monstrum krimineller Clans geschaffen hat, was auch die Albaner verstanden haben.
wie ein bekannter Journalist schreibt.
Unabhängige Justiz auf Albanisch: “wir machen was wir wollen” dazu brauchen wir keine Gesetze.

Fortsetzung über die Richter und Justiz Mafia: mit der desaströsen Bankrott Veranstaltung der Internationalen Justiz Bringer.. Die US Botschafter und das US Department of State, fordern schon länger die Verhaftung etlicher Richter, welche durch Bujar Nishani geschützt werden. Deutschland hat mehrere extreme Negativ Erfahrung mit diesem Richter, der den Super Drogen Boss Abdulselam Turgut sogar frei liess. Der Vorsitzende Richter des Berufungs Gerichtes Alaudin Malaj, hat schwerste Vorwürfe gegen Gjin Gjoni erhoben, in einem Brief an den Präsidenden und den wichtigsten Botschaften in Tirana.

Sherr mes gjykatësve Malaj akuza Gjonit për ndërhyrje në gjyqe
Gjin Gjoni padi për shpifje gjyqtarit Alaudin Malaj: Më fyeu
18/04/2014 - 07:29

Task Force Staatsanwaltschaft: Die gekauften und falschen Gerichts Urteile ruinieren Albanien

Die hohe Staatskontrolle (hier mit den Original Verwürfen in der Klage Schrift) für das Vermögen der Richter, Politiker, bringen den berüchtigen Richter Gjin Gjoni und seine Ehefrau Elona Causi (Inhaber des Duty Free Shops im Flugplatz, was erneut ein Juristicher Skandal ist, rund um Werner Mehlber) zur Anklage (100-seitige Anklage) wegen 18 schweren Fällen von: Urkunden Fälschungen, Betruges, Falsch Aussagen, Geldwäsche und unerklärlicher Vermögen und von 2 Millionen € Bargeld, was man angeblich zu Hause hat. Falsche Firmen Angaben, über Beteiligungen, wenn man 100 % in Wirklichkeit besitzt, Firmen Betrug in mehreren Fällen, rund um Verkäufe und Immobilien.

http://www.top-channel.tv/foto/lajme/gjin-gjoni-kld.jpg

Gjin Gjoni: im Kabinett von Salih Berisha, als Justiz Adviser, höchste Richter Positionen und sogar Diplomaten Pass. Erpressung mit dem Duty Free Shop, weil man die Verträge mit dem Flugplatz Betreiber nicht einhalten will und wollte. Unter Präsident Alfred Mosiu, der eine eigene Ermittlungs Truppe hatte, rund um korrupte Richter und Justiz Leute, wurde jede Beförderung des Richters Gjion Gjoni abgelehnt, er kam auf die Schwarze Liste, der korrupten Richter in 2003.

Eine 700.000 € Villa mit 1.029 qm Wohnfläche, Luxus Jeeps, wo er schon ein Kind zu Tode fuhr.

Im Luxus Vorstadt Ort: Fark steht die Luxus Villa des Gjin Gjoni und seiner Ehefrau Elona Caushi

Viele Jahre war der heutige General Staasanwalt Adriatic Llalla der Chef, der High Inspectorate for the Declaration Audit of Assets and Conflict of Interest, HIDAACI, www.klsh.org.al und schützte die Verbrecher Kartelle des Salih Berisha und machte Nichts. Heute identisch als General Staatsanwalt, wo er nur als Schutzherr der Verbrecher Kartelle auftritt, obwohl Albanien eine Geldwäsche Wirtschaft des Verbrechens hat, mit Hilfe der ausl. Finanz Instrumente und Lobbyisten wie Politiker. Hunderte von Fällen, welche zur Anklage gebracht werden müssen, werden zu den Akten gelegt und geschlossen, darunter Gross Drogen Schmuggler und deren Richter wie Gjin Gjoni, der jede Ermittlung, Verurteilung verhindert. Notare, welche Grundstücks Verkäufe von Verstorbenen beglaubigen, bleiben Straffrei im Berisha, Lulzim Basha Betrugs Geschäft. Beispiel: Prominente Festnahmen, im Karusell VAT Steuer Betrug: Notarin Laura Pustina des Top Drogen Clans festgenommen

Vor über 6 Monaten berichteten wir bereits, über die Kontrolle dieser Super Mafia Richter, wie Gjin Gjoni, der im übrigen vor 20 Jahren schon Deutsche Visas erhielt und in Deutschland herumtobte:

10/23/2013

Die Mafia kontrolliert das High Council of Justice (HCJ) in Albanien, u.a. mit dem “Richter": Gjin Gjoni

Experte: über die Albanische Justiz, die keine Gesetze kennt: They’ll only bribe someone else

8/12/2013

Fehl Besetzung Adriatik Llalla, der Generalstaatsanwalt der schläft und Nichts macht

Der Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla, arbeitet nur als Schutzherr der Verbrecher Kartelle

logo_v_1_en

SAI

The State Supreme Audit Institution is the highest Institution of economic and financial control of the Republic of Albania.

In exercising its competencies it is subordinated only to the Constitution and Law.

20111227103312_bleskaj

BUJAR LESKAJ
Doktor i Shkencave Ekonomike

1994-1997 Kryetar i degës së doganës, Vlorë

http://www.klsh.org.al/

Kriminelle Klientel Wirtschaft der Inkompetenz mit Frau Zana Xhuka und dem HIDAA - High Inspectorate of Declaration

Die Richter Mafia verteidigt die Kaste und sabotiert das 8 Millionen € USAID Projekt auf Transparenz

Bujar Farudin Leskaj

23 Apr 14
Albania Fines Officials For Concealing Assets

The High Inspectorate for the Declaration Audit of Assets and Conflict of Interest, HIDAACI, on Tuesday fined an MP and a deputy minister for failing to declare their private interests.

Besar Likmeta
BIRN
Tirana

The agency said it had slapped a fine of 50,000 lek on Deputy Defence Minister Drtian Hila and Socialist Party MP Rakip Suli for failing to file their declarations of private interests, within 30 days of their appointments as required by law.

HIDAACI also announced that, contrary to previous practice, it will make the names of other officials who are penalized public………http://www.balkaninsight.com/en/article/albanian-officials-fined-over-private-interests

Mr. Bujar Leskaj
Chairman of the State Supreme Audit
State Supreme Audit | Kontrolli i Larte i Shtetit
Bulevardi “Deshmoret e Kombit” Nr. 3
AL Tirana

WWW: www.klsh.org.al

 

Dreieinigkeit der dümmsten Justiz Mafia Europas: Eduard Halimi, Bujar Nishani, Gjin Gjoni

Inspektorati i Lartë i Deklarimit të Pasurive njoftoi sot se ka bërë kallëzim penal ndaj gjyqtarit të Gjykatës së Apelit dhe anëtarit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë Gjin Gjoni pas verifikimit të shkeljeve të shumta lidhur me pasuritë qindra mijëra eurosh të tij dhe bashkëshortes. Por Gjoni i hodhi poshtë akuzat e ngritura ndaj tij. Ai e konsideroi absurde të gjithë këtë situatë dhe faktin se ai nuk është thirrur për asnjë lloj shpjegimi nga Inspektorati, por e ka marrë vesh denoncimin ndaj tij vetëm nga mediat. Ai thotë se pasuritë i takojnë bashkëshortes së tij dhe janë krijuar para se ata të martoheshin. Sipas gjykatësit

 

 

 


>23 Prill 2014

NJOFTIM PËR SHTYP

ILDKPKI: Kallëzim penal ndaj subjektit deklarues Gjin Gjoni

 

Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave, bazuar në ligjin nr.9049, datë 10.04.2003,“Për deklarimin dhe kontrollin e pasurive, të detyrimeve financiare të të zgjedhurve dhe të disa nëpunësve publikë”, i ndryshuar, përfundoi kontrollin e plotë të deklaratave të interesave private të subjektit Gjin Gjon Gjoni, me funksion gjyqtar në Gjykatën e Apelit Tiranë dhe anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Në përfundim të verifikimeve të kryera, mbi deklaratat e interesave private të subjektit Gjin Gjoni dhe bashkëshortes së tij Elona Çaushi, dhe të dhënave të siguruara gjatë proçesit të kontrollit të plotë, u konstatuan problemet si më poshtë vijon:

1. Falsifikim i kontratës Nr.384 rep, Nr.139 kol, të dt.20.03.2007, për shitjen e 70% të kuotave të aksioneve të kapitalit të shoqërisë “ADFD” sh.p.k, të hartuar me dy vlera të ndryshme, 70.000 lekë dhe 300.000 Euro, deklarim i rremë dhe mungesë burimesh financiare për shumat e mësipërme.

2. Deklarim i rremë në lidhje me burimin e krijimit të aseteve të deklaruara për shumën 300.000 Euro, paraqitja e dokumentave të falsifikuara dhe burim jo i ligjshëm.

3. Falsifikim i kontratave të huasë të dt.17.09.2007 në shumën 160.000 Euro, me afat 5 vjet, interes 5% (kthimi deri në Prill 2012) dhe të dt.22.04.2008 në shumën 138.888 Euro, me afat 5 vjet, interes 5% (kthimi deri në Prill 2013).

4. Deklarim i rremë dhe burim financiar jo i ligjshëm për kontratat e huasë dhënë shtetasit Werner Mehlber në shumën totale 298.888 Euro (160.000 Euro + 138.888 Euro).

5. Falsifikim të deklaratave No.2604 Reg. dhe No.2605 Reg. të datës 21.05.2010 për kthimin e shumës së huasë prej 60.000 Euro + 24.012 Euro interesa dhe 30.000 Euro + 13.896 Euro interesa nga shtetasi Werner Mehlber, pra gjithsej 127.908 Euro, pasi nga sistemi TIMS i Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit, nuk rezulton që ky shtetas të ketë qenë në territorin e Republikës së Shqipërisë në këto data.

6. Deklarim i rremë dhe burim financiar jo i ligjshëm për deklaratat për kthimin e huasë nga shtetasi Werner Mehlber në shumën totale 90.000 Euro principal (60.000 Euro + 30.000 Euro), dhe 37.908 Euro interesa (24.012 Euro + 13.896 Euro), gjithsej 127.908 Euro.

7. Deklarim i rremë në lidhje me kontratën e sipërmarrjes Nr.1416 Rep, Nr.167 Kol, dt.24.04.2012 të vilës rezidenciale në Farkë, tip “Champagne”, në shumën 700.000 Euro.

8. Fshehje në vitin 2010 e aktivitetit si person fizik “Bar” me NIPT L01616024T, i bashkëshortes.

9. Fshehje në vitin 2012 e aktivitetit të shoqërisë “ALBCOS – Albanian Cosmetics” me NIPT L21309006C, ku shtetasja Elona Shpëtim Çaushi figuron të jetë administratore dhe ortake zotëruese e 100% të kuotave të kapitalit.

10. Fshehje në vitin 2012 e aktivitetit të shoqërisë “Prestige Group” me NIPT L21309007K, ku shtetasja Elona Shpëtim Çaushi figuron të jetë ortake zotëruese e 100% të kuotave.

11. Fshehje në vitin 2010 i aktivitetit të shoqërisë “Terra Toscana Alimantari” me NIPT L02214025H, ku subjekti dhe bashkëshortja Elona Çaushi janë ortakë me nga 50% të kuotave të kapitalit.

12. Deklarim i rremë dhe burim jo i ligjshëm i shumës prej 14.000 Euro të përfituara nga shitja e automjetit të deklaruar në pronësi të vëllait.

13. Falsifikim dokumentash dhe deklarim i rremë në lidhje me burimin e blerjes me kredi të automjetit tip Benz me vlerë 62.000 Euro në vitin 2010, pasi rezulton se në dt.20.04.2010 nga ana e subjektit i është likuiduar shoqërisë “Auto Star Albania” vlera totale e automjetit, ndërsa kontrata e kredisë me Landeslease sha. është lidhur në dt.23.04.2010, pra tre ditë më vonë.

14. Burim financiar jo i ligjshëm, i dyshimtë dhe pa dokumentacion ligjor justifikues për kontratat e blerjes të apartamentit në Tiranë me vlerë gjithsej 53.200.000 lekë, viti 2011.

15. Burim financiar jo i ligjshëm, i dyshimtë dhe pa dokumentacion ligjor justifikues për kontratat e sipërmarjes për apartamentet në Tiranë me vlerë gjithsej 176.080 Euro, viti 2008, të cilat më pas janë zgjidhur si kontrata dhe shuma 140.000 Euro është deklaruar si burim krijimi asetesh.

16. Burim financiar jo i ligjshëm, i dyshimtë dhe pa dokumentacion justifikues ligjor për apartamentin me vlerë 180.000 usd, viti 2010, i cili më pas deklarohet i shitur dhe shuma e mësipërme deklaruar si burim krijimi asetesh.

17. Burim financiar i dyshimtë për shpenzimet e padeklaruara për 109 dhe 127 hyrje–daljet nga territori i Republikës së Shqipërisë, përkatësisht i subjektit Gjin Gjoni dhe bashkëshortes së tij, shpenzime të cilat nga të dhënat paraprake dyshohet të jenë rreth 250.000 Euro.

18. Burim financiar i dyshimtë për të gjitha pasuritë e deklaruara në deklaratat e interesave private të subjektit Gjin Gjoni dhe bashkëshortes së tij Elona Çaushi.

Për arsyet e sipërpërmendura, bazuar në nenin 281 të K.Pr.Penale, ILDKPKI ka paraqitur kallëzim penal në Prokurorinë e Përgjithshme, duke kërkuar fillimin e proçedimit penal ndaj subjektit Gjin Gjoni, me funksion gjyqtar, anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, bashkëshortes së tij Elona Çaushi, noteres Margena Çela, noteres Gentiana Shkodra për veprat penale të fshehjes dhe deklarimit të rremë të pasurisë në bashkëpunim, falsifikimit të dokumentave në bashkëpunim, pastrimit të produkteve të veprës penale në bashkëpunim, dhe korrupsionit parashikuar nga nenet 257/a e 25, neni 186 e 25, neni 287 e 25, neni 319/ç të Kodit Penal.

Përsa më sipër, bazuar në nenin 15 gërma “b”, neni 17 gërma “ç” të ligjit nr.9049, datë 10.04.2003 “Për Deklarimin dhe Kontrollin e Pasurive, të Detyrimeve Financiare të të Zgjedhurve dhe të disa Nëpunësve Publikë”, i ndryshuar, ILDKPKI do të njoftojë menjëherë Presidentin e Republikës, Kryetarin e Kuvendit, Këshillin e Lartë të Drejtësisë, Ministrin e Drejtësisë, Drejtorinë e Përgjithshme të Parandalimit të Pastrimit të Parave, Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve për shkeljet e konstatuara.

Inspektori I Përgjithshëm ka urdhëruar nisjen e hetimit të brendshëm administrative për të nxjerrë shkaqet dhe përgjegjësitë që kanë bërë të mundur, që një çështje e tillë me prova të qarta të ardhura nga institucionet shtetërore, të mos ndjekë rrugën ligjore, por të mbyllet si e rregullt, pa probleme dhe në përputhje me ligjin.

 

_________________________________________

ZYRA PËR MARRËDHËNIET ME SHTYPIN

http://www.hidaa.gov.al/23-prill-2014/

Politics 97 million Euro abuse. Leskaj: Officials are not sentenced. Llalla: We will investigate every case. Nishani: HCJ monitoring judgesPublished: January 30,2013 - 15:28

Wer zusammen gehört sieht man in diesem neuen Video über die HCJ Sitzungen: Gjin Gjoni gibt nur die Hand: Eduard Halimi, Bujar Nishani und X. Zaganjori und damit ist Alles gesagt, aber Nichts Neues, wer die übelste Justiz Mafia Europas repräsentiert.

23 Prill 2014 - 15:17
Fshehu rreth 2 mln euro pasuri Paditet gjyqtari Gjin Gjoni - See more at: http://www.shqiptarja.com

Die Luxus Villen Anlage, mit See und Park des Gjin Gjoni in Farke

Vila 700 mijë euroshe e Gjin Gjoni, ja fotot
23/04/14
eleviozioni A1 Report ka siguruars pamjet e vilës model “Champagne” në pronësi të anëtarit të KLD-së Gjin Gjonit. Vila, e cila ndodhet në zonën e Farkës mendohet se kap vlerën e 700 mijë Eurove. Pas denoncimit të ILDKPKI-së kamera e A1 Report ka shkuar në rezidencën ku ndodhet dhe vila e Gjin Gjonit. Identifikimi i vilës u bë i mundur nga banorë të zonës, të cilët saktësuan se fotoja që po shikoni në foto, i përket anëtarit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë, Gjin Gjoni.

- See more at: http://www.shqiptarja.com/fotogaleri/index.php?id=12352&imgid=4#ad-image-4

Ein Richter mit Non-Stop Negativ Schlagzeilen, der auch noch befördert wurde vom Gangster Syndikat des Bujar Nishani, Elvis Cefa, Eduard Halimi als Lakai des Salih Berisha.

Gjin Gjoni Tirana judge mafia
Schlagzeile auf Schlagzeile

Auf den Bürgermeister von Farke: Fatbardh Plaku, wurde ein Panzer Raketen Anschlag vor kurzem verübt, wo auch Gjin Gjoni seine Luxus Villa hat. Der unerklärliche Reichtum, eine Legende der Albaner Politiker und Adminstrativen wie Richter.

Diese Gestalten schrecken auch vor Mord nicht zurück:
Ferdinand Poni Ex-Innenminister bei Berisha, verstarb dem plötzlichen Herztod , Sokol Olldashi identisch, denn die Kopf Verletzungen lasse sich nicht erklären mit dem Unfall und echte Insider, welche einmal Polizei Chefs waren erzählen das auch, das Olldashi zu Tode verunfallt wurde, obwohl er schon tod war. Arzt Gutachten werden nach Wunsch ausgestellt. Als Patrone der Justiz, im Tonnen schweren Heroin Handel und Vertrieb auch für die Kurdischen Drogen Kartelle über Albanien, im Auftrage der Berisha, Ilir Meta, Fatos Nano Verbrecher Kartelle aus Shiak und Umgebung, was Gjin Gjoni ein wichtiger Mann, denn es geht um Milliarden.

Das von den Justiz Missionen geschaffene Gerichts Vollzieher System funktioniert so. Beschlagnahmte Bankkonten, Vermögen usw.. verschwinden spurlos, wobei es besonders dreist ist, wenn Gelder von Bankkonten mit Hilfe der Gerichtsvollzieher verschwinden. Beschlagnahmte Gelder verschwinden in den Taschen der Gerichts Vollzieher Mafia, wo Viele im Ausland vorbestraft sind und man auch diese Posten im Mafia Justiz Ministerium erkaufte.

Justiz Mafia albania

Si u bënë miliarderë për tre muaj 15 zyrtarë të Ministrisë së Drejtësisë

Weitere 2 Geschäfts Kontrakte wurden nun veröffentlicht rund um das Richter Ehepaar, was auf Raubzug war, jeden zubetrügen. Es geht eigentlich immer um Betrug, Geldwäsche und wie man Bestechungsgelder wäscht. Vor allem rund um Firmen und Baufirmen vor allem und Phantom Projekten.

FAKSIMILET: Dy nga kontratat që ka fshehur gjykatësi Gjoni
Eugen Vasili Postuar më: 26 Prill,

 

 

Gebr. Heinemann Albanien Holding GmbH

Claus Helmut Otto Heinemann, Gebr. Heinemann Albanien Holding GmbH
Koreastraße 3 - 20457 Hamburg

Werner Mehlber, Manager: Jens Georg Degner

http://gazetadita.al/wp-content/uploads/2014/04/faximile-1.jpg

Të dhënat që vërtetojnë se Gjin Gjoni deri në muajin shkurt 2014 ishte 50% aksionar në kompaninë 'BIO GOURMET
Deklarata e gruas së Gjin Gjonit, zbulohet kontrata e shitjes së 70% të aksioneve

25 Prill 2014 | : Aktualitet,Kryesoret | Autor:
5

Dokumentet

“Vlera ishte 70 mijë lekë dhe jo 300 mijë euro”

Gjini gjoni

Gjini gjoni

E njëjta kontratë është paraqitur edhe në gjykatë. Dyshohet se në kontratë u ndryshua çmimi i shitjes

Një nga abuzimet e konstatuara nga ILDKPKI-ja për deklaratat e gjyqtarit Gjin Gjoni dhe bashkëshortes së tij, Elona Çaushi, është falsifikimi i një kontrate për shitjen e aksioneve nga një kompani private. Bëhet fjalë për kontratën noteriale të shitjes së 70 për qind të aksioneve nga bashkëshortja e gjyqtarit Gjin Gjoni, Elona Çaushi, te shtetasi gjerman Claus Helmut Otto Heinemann, e cila mban numrin 384 dhe është nënshkruar në datën 20 mars 2007.

Kjo kontratë është zbuluar tashmë nga gazeta “Shqip” dhe në të deklarohet qartë se aksionet janë blerë nga shtetasi gjerman në një vlerë prej 70 mijë lekësh dhe jo 300 mijë euro, siç pretendohet në deklaratën e pasurisë së çiftit Gjoni-Gjebrea. Sa i përket shumës prej 300 mijë euro të deklaruar në kallëzimin e ILDKPKI-së, kjo vlerë nuk përmendet në asnjë rresht të kontratës së hartuar nga noteria Gentiana Shkodra. Sipas kontratës, aksionet janë shitur për llogari të shtetasit gjerman, i cili ka autorizuar për kryerjen e veprimeve shtetasin Jens Georg Degner, administratorin e shoqërisë tregtare “Gebr.Heinemann Albanien Holding”. Me këtë blerje, Çaushi kufizohej në 30 për qind të kuotave në kompaninë “Albania Duty Free Distribution”, ndërkohë pjesa prej 70 për qind i kalonte biznesmenit gjerman Claus Helmut Otto Heinemann. Megjithatë, edhe pse ka blerë aksionet, personi i lartpërmendur nuk ka asnjë aksion në kompani, pasi bashkëshortja e gjyqtarit Gjin Gjoni ka fituar të gjitha përballjet gjyqësore, duke e larguar nga kompania dhe rimarrë me të drejta të plota të gjitha kuotat e “Albanian Duty Free Distribution”.

Ajo që mbetet të hetohet nga njësia hetimore Task-Forcë, është zbulimi i shifrës prej 300 mijë eurosh, që është referuar në kallëzimin e inspektorëve të ILDKPKI-së. Zyrtarët e këtij institucioni pretendojnë se janë nënshkruar dy kontrata, ku e para është nënshkruar nga palët për blerjen e 70 për qind të kuotave me çmimin 70 mijë lekë dhe një tjetër kontratë ku të njëjtat kuota të shoqërisë, pretendohet se janë shitur me një vlerë prej 300 mijë eurosh.

Kompania në fjalë është themeluar në vitin 1997 mes çiftit të bashkëshortëve Werner Mehlber dhe shtetases Elona Mehlber (Çaushi). Fillimisht kapitali i kompanisë ka qenë vetëm 1 milion lekë të vjetra dhe kishte dy ortakë me 50 për qind të kuotave. Sot, kompania ka një kapital prej 250 milionë lekësh të vjetra, ndërsa aksioneri i vetëm është shtetasja Elona Çaushi, bashkëshortja e gjyqtarit të Apelit, Gjin Gjoni. Më 12 mars 2004, ish-bashkëshorti i Elona Çaushit, Werner Mehlber, është larguar nga kompania, ndërkohë 50 për qind e aksioneve të tij, i ka blerë shtetasja Elona Çaushi. Pas këtyre lëvizjeve, në vitin 2007, kjo e fundit vendos të fusë si bashkaksioner shtetasin gjerman Claus Helmut Otto Heinemann, duke i shitur 70 për qind të kapitalit dhe pas një serie gjyqesh ka mundur të rifitojë sërish të gjithë kapitalin e kompanisë së lartpërmendur.

Ndërkohë, kontrata për shitjen e aksioneve në vlerën 70 mijë lekë vërtetohet edhe nga ana e vendimeve të gjykatës. Sipas dosjes së siguruar nga gazeta “Shqip”, rezulton se në gjyqet e zhvilluara për çështjet e kompanisë ADFD, është paraqitur vetëm kontrata e 20 marsit 2007, ku flitet qartë për shitjen e aksioneve në vlerën e lartpërmendur dhe asnjëherë nuk është paraqitur dokument tjetër që vërteton se 70 për qind e aksioneve janë shitur në vlerën 300 mijë euro. Ble.Gi.

 

Dosja

Pas këtij procesi do të vendoset nëse Task-Forca do ta regjistrojë si procedim penal
Kallëzimi ndaj gjykatësit, prokuroria nis verifikimin

Dei Notarin Majlinda Demollari, wird nun am 15.5.2014 bestätigen, das der Richter Gjin Gjoni, niemals in ihrem Büro war und sie niemals derartige Dinge einer Vermögens Erklärung geglaubigt hat. Der Richter Gjin Gjoni, zeigt nun auch für Albanische Verhältnisse einmalige Dreistigkeit.

15. Mai 2014
Aktualität | von Editor Editor
Notar: John Gjin nicht mir nichts notariell beglaubigt

Noterja Mrs.Majlinda Demollari, der HIDAA als Beisitzer John Gjin verbergen Vermögenswerte und Urkundenfälschung angeklagt, hat die Vorwürfe zurückgewiesen, die besagt, dass der Richter hat noch nichts in ihrem Büro zertifiziert.

HIDA Notar-Anfragen, die die Daten angeben, unter Hinweis darauf, dass der Richter Gjin John war nie in ihrem Büro.

“Es wird Kosten Missverständnis der HIDAA zu können, hat John noch nie in meinem Amt ist mir nichts zertifiziert.” - Sagte der Notar Demollari.

http://www.ama-news.al/noterja-gjin-gjoni-ska-noterizuar-asgje-tek-une/

3/10/2014

Die “TITAN” Zement Gruppe, will auch noch Hafen Lizensen n Durres

Filed under: — Insider @ 7:40 am

Gründlich runiert, wurde durch die Weltbank Mafiöse Consults der Hafen von Durres.

Jetzt will die Titan Zement Gruppe auch noch eine Hafen Lizens in Durres. Albanien hat 10 Zement Werke, was korrupte und kriminelle Banker in diesem Falle erneut der IFC, die EBRD finanzierten. Es muss viel Bestechungsgeld an den IFC und die EBRD geflossen sein, als man noch eine Zement Fabrik finanzierte, als Albanien bereits zu Viele Fabriken hatte und im Kosovo auch Über Kapazitäten aufgebaut werden. Der IFC, gehört zu den Financiers, der Real Estage Betruges, wie wir vor 7 Jahren schon berichteten.

Keine Bank wird sowas finanzierten, wenn schon erheblich Über Kapazitäten damals bestanden und in den Nachbar Ländern ebenso.

Die Italienischen Über Kapazitäten, schon vor 20 Jahren runden ein Mafiösen Bild ab. Eng mit der Berisha Mafia verbunden, extremsten Umwelt Vernichtung finanzierte die EBRD erneut, wie die Landesweite Zerstörung durch die Weltbank und dem IFC, der eine besonders üble Rolle in Albanien spielt. Direkt Mitglied im Griechischen Banken Betrugs Desaster im Balkan, wo Beton eine besonders wichtige Rolle spielt auch mit Deutsche Bank Partnern wie Spiro Latsis.

Albanien braucht max. 2 Zement Werke, was bereits 1999 dann erledigt war. Aber korrupte Internationalen finanzieren gerne wie in diesem Falle Geldwäsche Geschäfte der Griechen Mafia. Mit dem Kosovo gibt es ebenso erhebliche Probleme und der grössten Konkurrent, wurde einfach eliminiert.

 

Eine enrome Umwelt Zerstörung kompletter Wälder wurden vom IFC, EBRD finanziert

5/10/2012

Der uralt Investor Anuar Rizvik, wurde in Tirana - Albanien in die Luft gesprengt

Durrës. Turq e grekë kërkojnë koncesione në port

DURRËS, 7 mars 2014 – Teksa turqit janë hedhur në ekspansion, duke kërkuar dhe dy kalata të tjera, në portin e Durrësit u shfaqën edhe grekët e Fushë-Krujës, që synojnë të marrin me koncesion terminalin e çimentos.

Marshallah!

Turqit sugjerojnë likuidimin e terminalit aktual të drithërave (kalata 5, në foto). Sipas një shkrimi promo, për të cilin “Kurum”-i ka harxhuar me mijëra euro në të përditshmet e Tiranës, turqve të Durrës Container Terminal sha u “duhet një hapësirë më e madhe në sheshe dhe të ketë një kalatë më të gjatë. Kalatat numër 5 [gjatësia 235.9 m thellësia 7.9/9.85 m, kalata e drithërave – “Dyrrah”-u], 6 dhe 7 duhet t’i jepen këtij terminali në mënyrë që të arrihet operimi intensiv me 2 anije dhe 4 vinça, për të përballuar trafikun” në rritje “dhe për të kushtëzuar trafikun e kontejnerëve drejt Portit të Durrësit”. Duke përdorur një gazetar shqiptar, për t’i kundërvënë “Dyrrah”-ut dhe medieve të huaja, “Kurum”-i mburret se “sot anija arrin të përpunohet brenda një dite, një periudhë kjo më e shkurtër se në portin e Bar-it [duhet “Tivar” në shqip] (Mal i Zi) dhe konkurruese me terminalin kroat në Rijeka”. Por nuk është kështu.

INFO 1

Më 3 shkurt 2013 durreslajm.com përktheu një shkrim me titullin “Fiasko në Durrës. “Kurum” do të rishesë terminalin e kontejnerëve”, botuar në të përmuajshmen britanike “Port Strategy”. Ekspertët e komentojnë “shpartallimin” (debacle) e kompanisë metalurgjike për menaxhimin e terminalit të kontejnerëve në portin e Durrësit dhe për shkak të dhënies të bonusit nga qeveria shqiptare një kompanie që nuk ka haber nga portet (a non-port operating company). Berisha dhe Olldashi kanë shpërfillur dhe konsulencën e evropiane për të mos kompensuar “Kurum”-in me koncesion për shkak se do t’i kthente portit kantierin detar që e blenë nga polakët brenda territorit të portit. Tani “Kurum”-i dëshiron ta shesë për 100 milionë euro te APM Terminals [kompani ndërkombëtare që operon terminale kontejnerësh, me seli në Hagë – durreslajm.com]. Më 30 korrik 2013 “Dyrrah”-u ka botuar vëzhgimin me titull “Durrës, turqit e “Kurum”-it vonojnë përpunimin e kontejnerëve”. Situata e rëndë me kontejnerët e bllokuar në portin më të madh të vendit ka alarmuar kreun e Qeverisë Rama dhe ministrin e Transportit Haxhinasto, konfirmoi në mbrëmjen e 23 dhjetorit 2013, nr. 2 i APD sha, A. Qirici. Sikurse njoftonte “Dyrrah”-u më 22 dhjetor 2013 në shkrimin “Durrës. KURUMI-i bllokon 837 kontejnerë të Vitit të Ri”, më 22 dhjetor 2013, janë bllokuar në port, radë dhe rrugës 4 anije të mëdha me një total prej 837 njësi kontejnerësh (TEU). Ndërkohë, u njoftua se më 24 dhjetor 2013, vjen dhe një anije e pestë, “Mirella”, me 268 TEU, duke e çuar numrin e kontejnerëve në 1105 njësi. Subjekte pritëse të mallrave dhe agjenci spedicionere (transportuese) janë ankuar pranë medieve për këtë bllokim dhe vonesa, duke u shprehur se përgjegjësia për gjendjen, sikurse u kishin thënë nga “Kurum”-i, bie mbi Autoritetin Portual Durrës (APD) sha, pasi nuk lejon përdorimin e vinçit që kanë sjellë turqit nga porti i Mersinit. “Dyrrah”-u pyeti për këtë qëllim, në rrugë telefonike zëvendësdrejtorin e përgjithshëm ekzekutiv të kompanisë shtetërore APD sha, Artjan Qirici. Ja çfarë tha ai: “Subjektet tregtare, që kanë ardhur në APD, i kemi sqaruar se operimi në Terminalin e Kontejnerëve është kompetencë e koncesionarit turk, me të cilin kanë apo nuk kanë kontratë agjencitë detare dhe ato transportuese. Koncesionari ka marrë me qira dy vinçat “Fantuzzi”, me kapacitet ngritës 120 dhe 60 tonë në gjendje të mirë teknike. Një grup i posaçëm i APD-së dhe njësisë së Terminalit të Kontejnerëve pranë Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës po ndjek nga afër riparimin e vinçave. Vinçit 60-tonësh, me gjithë defektet, i është dhënë OK-i për punën, por ai mund të përballojë vetëm 30 për qind të kapacitetit përpunues të terminalit. Situata është kritike. Kemi njoftuar kryeministrin Edi Rama dhe ministrin Edmond Haxhinasto. Vinçi 120 tonë ka pësuar dëmtime serioze për shkak të moskryerjes së shërbimeve dhe përdorimit joprofesional. Njësia APD+ministri Transporti po heton dhe ka vënë në dijeni zyrtarisht instancat përkatëse për këtë dëmtim. Kurse vinçi 150 tonë që solli Kurum-i nga Turqia, nuk plotëson parametrat e sigurisë teknike të kalatës”. Në nëntor 2013, ish-partneri i Kurum-it për terminalin e kontejnerëve të Durrësit, bashkatdhetari serioz “Global Investment Holdings”, ka blerë 62 për qind të portit malazez të Tivarit nëpërmjet një marrëveshjeje prej 30 milionë euro. Tivari përpunon aktualisht 40,000 kontejnerë në vit. Ky kapacitet mund të rritet në 1 milion, tha kompania turke, duke shtuar se planifikon të ndërtojë atje një qendër logjistike. Plani fillestar i “Global Investment Holdings” synon të thithë trafikun e Serbisë, Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë dhe Bullgarisë, thotë media botërore.

Jasu!

Drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i kompanisë publike të Autoritetit Portual Durrës sha, Selim Belortaja, ka pritur mesditën e 6 marsit 2014 në një takim përfaqësues të firmës greke të çimentos “Titan Antea Cement” sha (në foto), njofton sajti zyrtar i APD-së. Përfaqësuesit e kësaj firme, të kryesuar nga menaxheri i përgjithshëm Adamantios Frantzis (në foto) shprehën interesin e tyre në zhvillimin e Terminalit Klinker-Çimento, aktualisht në fazën e studimit nga ana e APD-së. Gjatë takimit përfaqësuesit “Titan Antea Cement” sha i kanë kërkuar APD-së të shohë mundësinë për ndryshimin e tarifës së përpunimit dhe niveleve të sasive për përfitimin e tarifave favorizuese. U kërkua që këto propozime përfaqësuesit e firmës t’i formalizojnë nëpërmjet një drafti të shkruar. Selim Belortaja falënderoi përfaqësuesit e firmës “Titan Antea Cement” sha për interesimin e tyre, ndërsa i ka siguruar për bashkëpunim në të gjitha fushat që ata janë të interesuar për të zhvilluar më tej procesin e përpunimit të çimentos. “Në 6-mujorin e ardhshëm do të shqyrtohen ndryshime dhe padyshim do të shqyrtohen dhe kërkesat tuaja, duke ruajtur të pacenuar interesat e të gjithë aktorëve pjesëmarrës në këtë proces”, është shprehur Belortaja, ish-ministër i Berishës.

INFO 2

Në fund të vitit 2005 u mor vendimi për të kërkuar për një territor, pranë burimeve ku mund të gjendej lëndë e parë e nevojshme për ndërtimin e fabrikës për prodhimin e çimentos, e cila do të përmbushte nevojat gjithnjë në rritje te vendit për materiale ndërtimi. TITAN ka eksportuar për tregun shqiptar çimento të ambalazhuar nga viti 1994 deri në vitin 2006, vit në të cilin TITAN ndërtoi gjithashtu në Vlorë një qendër për shpërndarjen e çimentos së ambalazhuar, e cila funksionon edhe sot.

Më 25 korrik 2007 u nënshkrua një kontratë në Tiranë, ndërmjet kompanisë shqiptare ANTEA Cement sha, degë e Grupit TITAN, dhe kompanisë kineze CBMI Construction Co. shpk për të ndërtuar fabrikën e re për prodhimin e çimentos.

Më 23 korrik dhe 1 tetor 2007 parlamenti shqiptar ratifikoi një marrëveshje ndërmjet TITAN dhe autoriteteve kombëtare për ndërtimin e një fabrike për prodhimin e çimentos në Boka e Kuqe, në Krujë (50km në veri të Tiranës). TITAN iu akordua e drejta për përdorimin e tokës dhe kryerjen e punimeve minerare për 99 vjet.

Në shkurt të vitit 2008 filloi puna për ndërtimin e fabrikës.

Në nëntor të vitit 2008 u deklarua se IFC dhe BERZH do të kishin aksione tek ANTEA.

Në janar të vitit 2010 u prodhua klinkeri i parë.

Në prill të vitit 2010 u përgatitën shitjet e para të çimentos për tregun vendas dhe për eksport.

Më 13 shtator 2010, është përuruar zyrtarisht fabrika e prodhimit të çimentos ANTEA Cement në zonën e Bokës së Kuqe, në praninë e ish-Kryeministrit Sali Berisha (në foto). Sipas z. Berisha, “inaugurimi i kësaj fabrike çimentoje është një ngjarje e madhe për Shqipërinë, është një ngjarje e madhe për peshën shumë të rëndësishme që ka në zhvillimin e ekonomisë së vendit, teknologjinë e shkëlqyer që ka zbatuar, eksportin e prodhimeve të saj. Është e pamohueshme se ekzistojnë vështirësi nga kriza botërore, por është, gjithashtu, realitet se ekonomia shqiptare është një vend me ekonomi vibrante, me një rritje të admirueshme. Jam i bindur se grupi TITAN, së shpejti, do të prodhojë me kapacitetin e saj më maksimal. E garantoj se do të bëj çdo përpjekje që i tërë prodhimi i tij të konsumohet në këtë vend, si dëshmi e një vullneti për të shpejtuar ndërtimin dhe zhvillimin e vendit. Sikundër, do të krijojmë besimin më maksimal për eksportin e prodhimeve të tij”.

Shpyllëzimet kanë hasur kundërshtimin e ekologjistëve.

- See more at: http://www.durreslajm.com/durr%C3%ABs-turq-e-grek%C3%AB-k%C3%ABrkojn%C3%AB-koncesione-n%C3%AB-port#sthash.rnpLmCiN.dpuf

In den vielen Hoffnungen mit Ausländern wünscht man im Moment eine Hafen Partnerschaft mit dem 5 grössten Hafen der Welt und in China: Ningbo
Durrës. Së shpejti qyteti nr 2 i Shqipërisë me “vëlla” kinez

Aber die Chinesen haben selbst sehr schlechte Erfahrungen in den letzten Jahren in Albanien gemacht, 60 % der Chinesen haben Albanien wieder verlassen, aber über Hafen Cooperationen auch Übernahmen wird von Bari, Shengin bis Saliniki verhandelt, teilweise auch bereits mit Abschluß.

Italiener und Chinesen wollen nur noch in den Hafen Shengin investiren, nachdem der Hafen Durres durch Betrug und Bestechungs Lizensen der Mafia zerstört wurde und im Chaos hohe Zäune lebt.

)

Man macht wieder einmal eine Umwelt Konferenz, von EU Geldern finanziert, genauso sinnlos wie die identischen Konferenzen der Konferenz Mafia vor 10 Jahren, aber mit sowas lassen sich leicht Millionen vernichten und stehlen. Wenn die Hafen Direktion Nichts in 15 Jahren umgesetzt hat, mit Ausnahme kurzfristiger Erfolge, wird auch Nichts reales in Zukunft passieren, noch gelten irgendwelche Gesetze in Durres. Aber Anklage Schriften gegen alle 4 Bürgermeister inkusive Vangjush Dako gibt es inzwischen.

APD-Politeknik. Konferencë ndërkombëtare: korridoret detare e ujërat bregdetare

DURRËS, 14 mars 2014 – Sikurse bëhet e ditur nga BE-ja, në fillim muajit prill 2014 në kryeqytetin shqiptar është planifikuar të zhvillojë punimet konferenca e parë ndërkombëtare, që synon të shqyrtojë menaxhimin e ndotjes mjedisore në portet detare dhe zonat bregdetare, duke u përqendruar veçanërisht në fushat shkencore të biologjisë detare dhe ekologjisë në vendet e projektit Ten Ecoport.

Projekti është pjesë e Programit të Evropës Juglindore për Bashkëpunim Trans-kombëtar.

Konferenca e parë ndërkombëtare “Zhvillimi i qëndrueshëm i korridoreve detare dhe ujërave bregdetare” (Sustainable Development of Sea-Corridors and Coastal Waters), që do të mbahet më 3 prill 2014 në Tiranë, bashkorganizohet nga Universiteti Politeknik i Tiranës dhe Autoriteti Portual Durrës, me mbështetjen e Institutit Kombëtar të Hidrologjisë dhe Meteorologjisë së Akademisë Bullgare të Shkencave.

Parashikohet të marrin pjesë autoritete portuale, kompani detare, furnizues të shërbimeve dhe pajisjeve portuale, institute kërkimore-shkencore, kompani konsulence dhe OJQ.

Projekti Ten Ecoport financohet me 2.3 milionë euro nga Programi i Evropës Juglindore dhe përfshin Greqinë, Bullgarinë, Rumaninë, Malin e Zi, Kroacinë, Shqipërinë dhe Italinë.

Portet e Durrësit dhe Barit (Itali) janë porte pilot.

Si rezultat i takimit të zhvilluar më 12 shkurt 2014 midis Autoritetit Portual Durrës dhe partnerëve të projektit Ten Ecoport, u konkludua hartimi i një plan-veprimi të përbashkët me portin e Barit, me qëllim krijimin e një zone ekologjike brenda territorit të portit të Durrësit për mbledhjen e diferencuar të mbetjeve portuale.

Të pranishëm në takimin e zhvilluar ishin partnerët kryesorë të projektit: portet e Gumenicës (Greqi) dhe Barit (Itali), drejtues të Autoritetit Portual Durrës sha, përfaqësues të Ministrisë së Mjedisit, Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës, Institutit të Transportit, Drejtorisë së Përgjithshme Detare, Kapitanerisë, Forcave të Sigurisë, Rojës Bregdetare, Prefekturës së Qarkut Durrës, bashkisë Durrës, ARM-së Durrës, shoqatave mjedisore, operatorëve dhe kontraktuesve të APD-së për çështje mjedisore, etj.

Diskutimet u përqendruan mbi zhvillimin dhe implementimin e menaxhimit mjedisor dhe sistemeve të informacionit, duke përdorur teknologjinë e përshtatshme në lidhje me mjedisin.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/
- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/apd-politeknik-konferenc%C3%AB-nd%C3%ABrkomb%C3%ABtare-korridoret-detare-e-uj%C3%ABrat-bregdetare#sthash.a1mI2QdP.dpuf

3/4/2014

Im Lande ohne Justiz, macht man Bestechungs Geschäfte: EMS und der Skandal um den Hafen Durres mit Heiko Luikenga

Filed under: — Gjoka @ 9:53 am

Die Deutsche Firma EMS, mit einer dubiosen Lizenz, ohne Ausschreibung für Container Verladung im Hafen von Durres ist erneut in den Schlagzeilen, weil der Inhaber ein Mitglied im größten Verbrecher Skandal der Welt war, dem BCCI Skandal, rund um Waffen- Drogen Handel und Geldwäsche: Heiko Luikenga u.a. wurden damals 1.000 Flugabwehr Rakten von Typ “Strela 2” geliefert. Bestechung, oder Partnerschaften mit der Familie des Hafen Direktors, oder Ministers, sind auch in Deutschland strafbar, als Auslands Bestechung (Pariser Anti Korruptions Konvention von 1998), eine Partnerschaft mit hoch kriminellen Familien, peinlich, wie die vollkommen falsche Beratung rund um den Hafen. *

Die Kontrolle von Container Häfen, ist eine Schlüsselrolle der Internationalen Mafia, wie man am Süd Italienischen Hafen NGHRAGHETA: Gioia Tauro zeigt. Deshalb erhielt die Schweizer Gross Baufirma ZUMAX, keine Genehmigung einen Container Hafen bei Vlore zubauen, wegen der mangelnden Rechts Sicherheit in 2009 und falschen Partner der ZUMAX.

Albanische Top Medien,aber auch die Staatsanwaltschaft und das Ministerium, beschäftigten sich mit dem Kriminellen Bestechungs Enterprise rund um den inzwischen Bankrotten Hafen Durres, wo gezielt Deutsche mit etlichen Bestechungs Geschäften und Partner der alten Drogen Super Mafia (wie Sokol Olldashi) sich einkauften. Der Visa Skandal und die wahren Hintermänner der Shiak Drogen Mafia, lässt grüßen. Mit dem Ex-Hafen Direktor Eduard Ndreau besteht eine direkte Partnerschaft, obwohl alle diese Joint Venture Geschäfte in Albanien in den Bankrott gingen, mit Ausnahme krimineller Geschäfte rund um Schmuggel und Geldwäsche. Ein BKA Bericht gibt Aufschluß, über diese Leute, wo 5 Deutsche ermordet wurden, 2 leben heute in der Schweiz.

Der Lizenznehmer ist auf einer kleinen Insel in Nord Deutschland ohne Strassen Anschluß. Ein direktes Betrugs Projekt der Deutschen DIWI Consult (man hat die grösste Passagier Abfertigungs Halle des östlichen Mittelmeers) mit den EBRD Kriminellen, welche Kredite geben, welche vollkommener Unfug sind. Allein hier beträgt die EU Beute (EBRD Leiter: Murat Yildiran,), über 10 Millionen €, für Nichts. Wie immer dabei und bis heute nicht verhaftet: der Lobby Vereines DAW!

Direkt mit der alten Visa- Drogen Top Mafia von Deutschland tauchte man wieder auf und im Herbst 2013, mit Deutschen Politikern aus dem Wirtschafts Ministerium und einer dubios organisierten Reise über die IHK aus Deutschland. Staatssekretär Ernst Burgbacher. Warum diese Leute in einen Chaos Hafen ihre Nase hineinstecken ist erstaunlich. Sokol Olldashi kam bei einem Verkehrs Unfall um, wo es aus Sicherheit Kreisen, durchaus Gespräche gibt, das er nieder geschlagen wurde, und dann verfallt wurde. Man nennt es die “Schwarze Hand” in Albanien.

Die Ratten Abteilung des Verbrechens aufgelistet: An Peinlichkeit taucht erneut: Helge Tolksdorf erneut auf (schon bei dem Mercedes Bestechungs Geschäft vor über 10 Jahren aktiv), dessen Platz lt. Auslands Bestechungs Geschäfte, Aufbau von OK Strukturen u.a. mit dem Super Gangster Sokol Olldashi und den Shiak Drogen Kartellen so zu erklären ist: , das man mit den Kinder Bordell Experten, eine erneute enge Partnerschaft suchte. denn bei dieser Qualifikation auch durch wikileaks ist das Verbrecher Kartell rund um Berisha und die Drogen Mafia des Sokol Olldashi ein idealler Partner der Deutschen. Über 10 Jahre ungehinderte Verbrechens Partnerschaft von Deutschen Politikern ist schon eine einmalige Dreistigkeit, des Lobby Bestechungs Verbandes rund um Hans-Jürgen Müller! Andere Bestechungs Geschäfte der übelsten Art, darunter das Österreichische Lotterie Geschäft, oder die Firma Sagem, welche mit gestohlenen Patenten, sogar den Auftrag für die neuen biometrischen Pässe erhielt, werden ebenso erwähnt.

04 mars 2014

http://gazetadita.al/04-mars-2014/

Wo diese Leute in 15 Jahren irgendwas angeblich gefördert hatten, wurde Alles korrumpiert und nie ein Resultat erzielt. Aber die Millionen waren immer spurlos verschwunden. Man ist natürlich auch Partner des Gangsters Nikolin Jaka, weil es normal ist. Bei Super Gehirn amputierten Gangster Bujar Nishani tauchte man auch auf, obwohl die gesamte Welt weiss, das er die Polizei und Justiz zerstört hat, welche noch unter Deutscher Leitung mit Pameca II aufgebaut wurde. Diese Peinlichkeiten der Lobbyisten, brauchen imme rein Foto, um ihre hohen Reise Spesen für Nonsens Reisen zuerklären.

Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie (BMWi) Ernst Burgbacher. Als Vertreter der an Albanien interessierten deutschen Wirtschaft begleitete ihn DAW-Präsident Hans-Jürgen Müller. Weitere Delegationsmitglieder waren Helge Tolksdorf, für Albanien zuständiger Referatsleiter im BMWi, sowie Stephanie Hilpert, persönliche Referentin von Staatssekretär Burgbacher. Die Reise fand vom 1. bis 4 Oktober 2013 statt.

Das Hafen Bestechungs Chaos, wo die Master Pläne ausgeschaltet wurden, durch Weltbekannte korrupte Deutsche aus der Geldwäsche und dem Internationalen Waffen Handel, wo die grössten Schrott Passagiere Halle des Östlichen Mittelmeers gebaut wurde, durch die DIWI Consult, mit Hilfe von hohen Bestechungsgeldern und Partnerschaften mit der Prominenz der Albaner Mafia. Im September 1999, übernahm das Albanische Militär die Sicherheit des Hafens für viele Jahre, wegen identischen Vorgängen im Auftrage der NATO.

Ganz tief verwickelt in Waffen Schmuggel nach Libyen und in den Irak, als Mitglied der Russen Mafia und auch noch direkt mit den üblen Geschäften des vor kurzem verstorbenen Mark Rich (Chef in der Geldwäsche für Georg Soros und Partner im Welt grössten Drogen und Waffen Geldwäsche Skandal, rund um den BCCI Skandal Executive Intelligence Review (EIR)) verwickelt, und deshalb wurde man Partner mit einem der grössten Verbrecher des Balkans, des kürzlich verstorbenen Sokol Olldashi, der im Deutschen Visa Skandal schon eine grosse Rolle spielte. Da muss der Bestechungs und Betrugs Lobby Verein DAW natürlich mitmachten. Waffen schon damals nach Afghanistan, um die Afghanische Gesellschaft zu zerstören, indem man an Kriminelle Waffen verkauft. Diese hoch kriminellen Kartelle, sind allgemein Weltweit bekannt.

Man landet dann automatisch bei der dümmsten Mafia der Welt, wenn man damals schon mit Sokol Olldashi anfing und sich verweigerte, richtiges Personal auszusuchen, es seinem Partner überliess! Anfänger Fehler, wenn man Oben Partner sucht, die einschlägig berüchtigt sind und waren und direkt von der Prominenz der Drogen Barone aus Shiak installiert wurden. Tausende von solchen Verbindungen sind nicht nur in Albanien gescheitert.

“"Durrës/Leer - Das Unternehmen Ems Shipping & Trading des Leeraner Reeders Heiko Luikenga wird in Albanien mit einem einheimischen Partner zusammen Betrieb des wichtigsten Hafens der Mittelmeer-Republik, Durrës, übernehmen. “Die Verträge sind unterschrieben", sagt Luikenga."”

 

1992 vor US Gerichten bereits, wegen Waffen Transporten

Durres Port debacle - von der Hafen Mafia, ungültige Lizensen und der Treibstoff Betrug an den Tankstellen

auf 168 von der Russen Mafia, über Mark Rich bis Heiko Luikenga

Durrës. Gjermani ish-trafikant armësh mori terminalin lindor në port

 • Në vitin 1992, pronari i koncesionit në Durrës z. Heiko Luikenga, bashkë me 9 të pandehur të tjerë (shtetas gjermanë, polakë dhe amerikanë), akuzoheshin për 9 vepra penale nga gjykata amerikane e distriktit të Nju Jorkut. Ndër akuzat ishte konspiracioni për t’i shitur armë kontrabandë me vlerë 96 milionë dollarë regjimit të Sadam Huseinit, mes tyre 73 000 kallashnikovë, 1 000 raketa kundërajrore MANPAD “Strela 2”, 4 000 kundërtanke
 • E habitshme: ambasada gjermane në Tiranë nuk njeh këtë anë të errët të biznesmenit bashkatdhetar, ndonëse shërbimet sekrete kanë sinjalizuar. Jo vetëm kaq, diplomatët kanë ndikuar që t’i jepet “certifikatë virgjërie” z. Heiko Luikenga. Një delegacion i biznesit gjerman, i udhëhequr nga Ernst Burgbacher, sekretar parlamentar në Ministrinë Federale të Ekonomisë dhe Teknologjisë, paraditen e 3 tetorit 2013, vizitoi terminalin lindor, duke përgëzuar koncesionin dhënë një ish-trafikanti armësh!
 • Më 22 janar 2014 Ministri shqiptar Edmond Haxhinasto i lutet ambasadës gjermane duke kërkuar “mirëkuptim lidhur me nevojën e pashmangshme për kontrolle në koncesionet ekzistuese”.

 

Nga Gjergj Thanasi, Thanas Mustaqi

 

DURRËS, 28 shkurt 2014 – Privatizimet e mëdha dhe koncesionet e rëndësishme të kryera gjatë administratës së mëparshme Berisha në shumicën e tyre u kryen në favor të individëve dhe kompanive të huaja me të kaluar problematike. Të tillë persona me “biografi të keqe” i gjen te koncesioni i kërkimit të naftës në det, dhënë një hebreu dënuar me burg e gjobë nga gjykata e Jeruzalemit për disa krime. Firma, që fitoi monopolin e prodhimit të pullave fiskale, për të njëjtat pulla fiskale, është në gjyq në Filipine për një varg veprash penale. Lotaria austriake është nën hetim në Austri për dhënie ryshfeti funksionarëve publikë. Firma franceze “Sazhem”, që mori monopolin e prodhimit të pasaportave biometrike dhe të kartave të identitetit në Senegal dhe në Nigeri për një kontratë 214 milionë dollarësh për karta identiteti nigeriane, është në gjyq për ryshfete, evazion fiskal etj. Kjo firmë po ashtu është në gjyq për vjedhje patente e paditur nga firma “Nokia” në Gjykatën e Duseldorfit etj. etj.

PARA DHE PAS 23 QERSHORIT 2013

Dhënia me koncesion e Terminalit Lindor (kalatës lindore) në portin e Durrësit në prag dhe gjatë fushatës elektorale të vitit 2013 nuk mund të bënte përjashtim nga “rregulli” i mësipërm. Sipas shkresës nr. 2091/3 datë 9 maj 2013 të Ministrisë së Punëve Publike dhe Transportit, informohet drejtori i Autoritetit Portual Durrës se ka hyrë në fuqi kontrata koncesionare “Për operimin, menaxhimin dhe mirëmbajtjen e Terminalit Lindor në Portin e Durrësit”. Kjo kontratë kishte hyrë në fuqi, që në datën 6 maj 2013. Kontrata mban firmën e të ndjerit Sokol Olldashi, në atë kohë Ministër i Punëve Publike dhe Transportit; drejtorit ekzekutiv të Autoritetit Portual Durrës sha Eduard Ndreu dhe përfaqësuesit të kompanisë koncesionare “EMS Shipping & Trading GMBH”, me pronar z. Heiko Luikenga. Në këtë shkrim të parë nuk do të merremi me problemet e mprehta nga pikëpamja ekonomike, që ngërthehen në këtë kontratë. Nuk do të trajtojmë sa lekë humb shteti shqiptar nga kjo kontratë më së paku diskriminuese për Shqipërinë dhe shqiptarët, sa dëm ekonomik i shkaktohet operatorëve që do të shfrytëzojnë Portin e Durrësit për operacione importi-eksporti apo transiti. Në shkrim do të trajtohen vetëm problemet, që i shkaktohen sigurisë kombëtare të Shqipërisë por edhe sigurisë kombëtare të aleatëve tanë të NATO-s nga një koncesion i tillë.

PROBLEMET ME DREJTËSINË AMERIKANE

Z. Heiko Luikenga është pronari i firmës koncesionare “EMS Shipping&Trading GMBH”. Pas një investigimi gazetaresk të kujdesshëm rezultoi se z. Heiko Luikenga ka pasur problem me drejtësinë amerikane për trafik ndërkombëtar armësh (shih faksimilet e dokumenteve gjyqësore, shtypit amerikan). Në vitin 1992, bashkë me 9 të pandehur të tjerë (shtetas gjermanë, polakë dhe amerikanë) akuzoheshin për 9 vepra penale nga gjykata amerikane e distriktit të Nju Jorkut. Ndër akuzat që u bëheshin z. Luikenga dhe të pandehurve të tjerë ishte konspiracioni për t’i shitur armë kontrabandë me vlerë 96 milionë dollarë regjimit të Sadam Huseinit. Ndër armët, që do t’i shiteshin Irakut ishin 73 000 copë automatikë kallashnikovë të prodhimit polak tip AKM ose KBK-AK47; 1 000 copë raketa kundërajrore MANPAD “Strela 2” dhe 4 000 bazuka (armë kundërtanke). Që në janar të vitit 1991, nëpërmjet një operacioni të llojit “blerje e stimuluar”, doganat amerikane kontaktuan grupin e të pandehurve, ku bënte pjesë edhe Heiko Luikenga. Doganierëve amerikanë, të maskuar si kontrabandistë armësh, iu ofruan për shitje nga këta trafikantë edhe uranium, ndezës për armë atomike, madje edhe bomba atomike taktike. Kundrejt një pagese prej 43 000 dollarësh, trafikantët dërguan në Amerikë 100 copë kallashnikovë si mostra malli. 100 kallashnikovët u dërguan me avion nga Bullgaria në Roterdam (Holandë) dhe më pas për në Nju Jork, të futur në arka druri me mbishkrimin “pajisje teknike”. Pikërisht kjo sasi kallashnikovësh u shtoi të pandehurve edhe akuzën për konspiracion për të futur armë luftarake kontrabandë në territorin e SHBA-së. Në grupin e të pandehurve bënin pjesë figura të larta të ish-regjimit komunist të gjeneralit polak Jaruzelski: përkatësisht dy-ish zëvendësministra; një gjeneralmajor, ish-zëvendës shef shtabi i Forcave të Armatosura të Republikës Popullore të Polonisë etj. Ky episod kontrabande armësh është i përfshirë edhe në librin “Russian Organized Crime New Threat” të autorit Phil Williams (shih faksimile). Qoftë gjatë seancave gjyqësore, qoftë në artikuj të ndryshëm të botuar në mediet amerikane theksohet fakti se gjatë viteve tetëdhjetë të shekullit të kaluar z. Luikenga kishte transportuar disa herë armë kontrabandë në portet egjiptiane dhe pakistaneze. Si të thuash, ai ishte recidivist në trafikun ndërkombëtar të armëve.

ORTAK ME ISH-KOMUNISTËT POLAKË

Qartazi, koncesionari i një terminali të rëndësishëm në portin më të madh të Shqipërisë është një ish-kontrabandist armësh me përvojë të gjatë me probleme me drejtësinë amerikane që në fillim të viteve 90-të. Ortakët e tij në të këtë kontrabandë armësh janë ish-gjeneralë, ish-zyrtarë dhe ish-spiunë të rangut të lartë të Polonisë komuniste. Një qeveri e djathtë, me profil të spikatur antikomunist, me një ministër, që vetë kishte hequr të zitë e ullirit nga terrori komunist i jepte një koncesion të tillë një firme me një pronar të tillë problematik!!! Theksojmë, dokumentet që ilustrojnë artikullin tonë janë tërësisht nga burime të hapura informacioni lehtësisht të aksesueshme nga organet kompetente shqiptare (SHIK, Ministri e Punëve të Brendshme, Prokurori e Përgjithshme, Ministri e Transporteve dhe Infrastrukturës etj). Është çudi tipike shqiptare se si nuk arritën një batalion nëpunësish të shtetit, që paguhen nga taksapaguesit shqiptarë, të zbulojnë të kaluarën prej kontrabandisti armësh të z. Heiko Luikenga. Normalisht bëhet pyetja këta nëpunës shteti janë budallenj, që nuk i panë këto të dhëna nga burime të hapura informacioni, apo janë maskarenj, që kundrejt pagesës mbyllën sytë ndaj këtij kërcënimi potencial për sigurinë kombëtare të Shqipërisë dhe aleatëve të saj të NATO-s?

EDHE ME KOMPANI “OFF SHORE” NË LIBERI

Duke i dhënë beneficin e dyshimit, ndoshta, me z. Luikenga mund të ketë ndodhur edhe njëlloj si në atë mrekullinë biblike, ku tagrambledhësi mizor Saul, pasi dëgjoi mësimet e Jezusit, ndërroi jetë dhe nga tagrambledhës u shndërrua në apostull të Krishtit. Në rastin tonë nuk ka mrekulli biblike, sepse edhe pas këtyre episodeve të kontrabandimit të armëve z. Luikenga është përfshirë në veprimtari të dyshimta biznesi. Këtu mund të përmendim kompani të tipit “off shore” si psh. kompania “Anchor Navigation Inc (Nevis), Helm Master ShippingCorp” e regjistruar në Liberi, në fakt e kontrolluar nga firma “EMS Shipping& Trading GMBH” e zotit Luikenga (shih: http://allhonourablemen.blogspot.com/2012/10/sheltering-i.html) Nuk kuptojmë pse një ksenomani e tillë nga administrata e kaluar. Në Shqipëri kemi kontrabandistë armësh të famshëm ndërkombëtarisht, që janë bërë personazhe të faqeve të para të gazetave nga “Nju Jork Taims”-i e “Majemi Nju Tajms”-i deri te “Sabah”-u turk apo “Kjev Post”-i ukrainas. Kur kemi kontrabandistët tanë të armëve, të cilët kanë edhe mjetet e nevojshme financiare për të bërë investimet e duhura në terminal, pse duhet t’ia japim me koncesion terminalin një kontrabandisti armësh nga Gjermania? Ne kemi kontrabandistët tanë, prandaj thjesht për arsye patriotike nuk duhet t’ia kalonim koncesionin gjermanit. Me këto rreshta plot sarkazëm, ne duam thjesht të nxjerrim më në pah absurditetin e një koncesioni të tillë dhe të hedhim hipotezën nëse fshihet ndonjë shqiptar apo grup shqiptarësh mbrapa këtij investitori gjerman, ish-kontrabandist armësh.

TERMINAL PA ZYRA DOGANE

Në këtë koncesion na tërheq gjithashtu vëmendjen edhe këmbëngulja e z. Luikenga për të pasur cikël të mbyllur të shfrytëzimit të Terminalit Lindor d.m.th ai të kontrollojë jo vetëm koncesionin, por edhe agjencinë detare, agjencinë doganore, firmën e ngarkim shkarkimit, sigurinë (security) në terminal etj. Pra, sa më pak sy dhe veshë problematikë, sa më pak hundë-futje në terminal!!! Madje edhe dalja nga terminali bëhet nëpërmjet një porte të veçantë, që nuk është nën kontrollin e përhershëm të doganierëve të drejtorisë së doganës Durrës, as nën kontrollin e ekipeve të antikontrabandës të dërguara nga Drejtoria e Përgjithshme e Doganave. Në terminal nuk ka zyra (madje as zyrë-kontejner), ku të punojnë doganierët. Në rastin më të mirë prezenca e doganierëve në terminal do të jetë sporadike, kjo gjë duhet parë gjithnjë në kuadrin e pasjes sa më pak syve dhe veshëve të bezdisshëm në këtë terminal.

SIGURIA KOMBËTARE

Në këtë kontekst, është për të ardhur keq që Kryeministri Rama, kur inspektoi doganën e Durrësit, i qau hallin doganierit, i cili kishte blerë karrigen e zyrës me paratë e xhepit të vet, apo punonte në një zyrë-kontejner të ndryshkur, që premtoi se do të ndërtoheshin zyra moderne të standardeve evropiane për doganën e Durrësit etj. etj., por nuk u mor fare me problemet e mprehta të sigurisë dhe të luftës antikontrabandë, që shkaktohen nga porta e terminalit lindor, e paruajtur nga dogana. Një portë e tillë automatikisht e shndërron Portin e Durrësit në një han me porta të shqyera. I kujtojmë miqësisht Kryeministrit Rama se padituria e tij proverbiale për sa u përket problemeve të sigurisë kombëtare, nuk është justifikim i mjaftueshëm për të mos e çmontuar këtë koncesion të dhënë nga administrata në ikje e sipër e ish-Kryeministrit Berisha. Çmontimi i këtij koncesioni, qoftë edhe vetëm për arsye të sigurisë kombëtare, është plotësisht i justifikueshëm.

KOMPROMETIMI I AMBASADËS GJERMANE

Nga ana tjetër, është tejet e habitshme që ambasada gjermane në Tiranë nuk njeh këtë anë të errët të biznesmenit bashkatdhetar, ndonëse shërbimet sekrete kanë sinjalizuar. Ligjet gjermane janë të rrepta dhe për investimet që bëjnë shtetasit e vet jashtë vendit. Jo vetëm kaq, diplomatët kanë ndikuar që t’i jepet “certifikatë virgjërie” z. Heiko Luikenga, duke përdorur një zyrtar të lartë të qeverisë gjermane si z. Burgbacher, gjë që përbën skandal për vetë Bonin, po të publikohet ky rast. Sikurse është bërë e ditur, një delegacioni i biznesit gjerman, i udhëhequr nga Ernst Burgbacher, sekretar parlamentar në Ministrinë Federale të Ekonomisë dhe Teknologjisë, vizituan, së bashku me ambasadorin gjerman në Shqipëri, Z. Helmut Hoffmann paraditen e 3 tetorit 2013 – Ditën e bashkimit të Gjermanisë – portin e Durrësit (shih foton). Në fjalën e tij të përshëndetjes Ernst Burgbacher tha: “Jam në dijeni që këtu operojnë edhe disa kompani gjermane përmes investimit të tyre dhe shpreh vlerësimin tim për këtë marrëdhënie të ndërsjellë, zhvillimi të ekonomisë. Do të keni mbështetjen tonë edhe me tej”. Delegacioni gjerman zhvilloi një vizitë dyorëshe edhe në terminalin lindor, duke përgëzuar koncesionin dhënë një ish-trafikanti armësh!

NË PRITJE

Bie në sy fakti që lidhur me këtë vizitë z. Burgbacher, i pyetur nga radioja gjermane “Dojçe Vele” se nëse është gjetur një zgjidhje lidhur me pakënaqësitë e palës gjermane për faktin që për asistencën e dhënë për Shqipërinë kërkohen që të paguhen edhe taksa doganore, tatime apo tarifa të tjera, kur kjo shkon në kundërshtim me marrëveshjet kontraktuese, ai u përgjigj: “Gjermania është donatori më i madh në vend përllogaritur për frymë popullate. Edhe ka pasur probleme në këtë kontekst, të cilat janë adresuar dhe trajtohen hapur. Kemi marrë sinjale që këto çështje do të zgjidhen në periudhën më të shkurtër të mundshme, që është dhe sinjal konkret për investitorët gjermanë në kushtet për të bërë biznes në Shqipëri”. Nisur nga citimet e mësipërme, mund të spekulohet se Gjermania do të japë OK-in për pranimin e Shqipërisë në BE nëse nuk anulohen koncesionet në portin e Durrësit. Ndryshe do të vazhdohet me trysnitë, që më tepër se politike, janë thjesht për interesa biznesi, shkruan “Dyrrahu” më 9 janar 2014 (më hollësisht shih http://www.durreslajm.com/investigim/skandali-durres-porti-shteteror-por-anetar-ojq-je-gjermane). Me sa duket, edhe pas 10 vjetësh nuk është nxjerrë mësim nga skandali i “aferës së vizave”, kur u vu në shënjestër të drejtësisë gjermane selia diplomatike në Tiranë (shih faksimilen e gazetës gjermane “Frankfurter Allgemeine Zeitung” e 20 shkurtit 2004).

TRYSNIA EDHE NË FILLIMVITI

Në pritjen e vitit të ri, më 22 janar 2014, në ambasadën gjermane në Tiranë, përfaqësuesit e biznesit gjerman në Shqipëri i dorëzuan një letër pozicionimi (nënshkruar nga presidenti i DIHA-s Rolf Castro-Vasquez drejtuesi i Tirana International Airports dhe zëvendëspresident Jens Ströber, i zgjedhur më 17 qershor 2013, “mëkëmbës” i z. Heiko Luikenga në terminalin lindor, shih faksimilen në fund të faqes), nën moton “20 hapa për ekonominë shqiptare. Përveç zëvendëskryeministrit të Republikës së Shqipërisë, z. Niko Peleshi, kjo letër iu dorëzua edhe z. Arben Ahmetaj (Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes), z. Damian Gjiknuri (Ministri i Energjisë dhe Industrisë) dhe z. Edmond Haxhinasto (Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës), të pranishëm në pritjen e dhënë. Në fjalën e tij përshëndetëse, ambasadori z. Hellmut Hoffmann u shpreh se “kompanitë kanë nevojë të sigurohen se vendimet politike, gjyqësore e administrative, që lidhen me klimën e investimeve, janë korrekte dhe transparente. Pala gjermane do të dëshironte të mbështeste Shqipërinë, për të përmirësuar imazhin e saj si dhe për të tërhequr investime të reja. Kusht parësor për këtë mbetet gjithsesi, përvoja që krijojnë ata investitorë që janë tashmë në Shqipëri”. Bie në sy se Ministri Edmond Haxhinasto (në foto) kërkoi me ndrojtje “mirëkuptim lidhur me nevojën e pashmangshme për kontrolle në koncesionet ekzistuese”.

Tekstet shoqëruese të fotove:

1. (Foto kryesore): Kapiten Heiko Luikenga, pronar i koncesionit të Terminalit Lindor në Portin e Durrësit “EMS APO shpk”(djathtas) dhe “mëkëmbësi” i tij në Durrës, njëkohësisht zëvendëspresidenti i DIHA-s (Shoqata Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri) Jens Ströber (majtas), firmëtar i kushteve të biznesit gjerman për qeverinë shqiptare më 22 janar 2014.

2. Poshtë: Faksimile e faqes së parë të akuzës së doganave amerikane para gjykatës së distriktit të Nju Jorkut, 29 prill 1992, i pesti në listë z. Heiko Luikenga.

3. Faksimile e gazetës amerikane “Los Angeles Times”, 28 mars 1992 ku flitet për 8 arrestimet, mes tyre dhe të z. Heiko Luikenga

4. Kopertina dhe dy faqe nga libri “Russian Organized Crime New Threat?”, me ngjyrë të verdhë emri i z. Heiko Luikenga.

5. Z. Ernst Burgbacher, sekretar parlamentar në Ministrinë Federale të Ekonomisë së Gjermanisë, ambasadori z. Hellmut Hoffmann dhe biznesmenë gjermanë gjatë vizitës në Terminalin Lindor të portit të Durrësit, më 3 tetor 2013.

6. Faksimile e “Letrës së Pozicionimit” të biznesit gjerman dërguar qeverisë shqiptare më 22 janar 2014, nënshkruar në fund nga presidenti i DIHA-s (Shoqata Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri) Rolf Castro-Vasquez drejtuesi i Tirana International Airports dhe zëvendëspresident Jens Ströber, i zgjedhur më 17 qershor 2013, “mëkëmbës” i z. Heiko Luikenga në terminalin lindor.

7. Ministri shqiptar i Transportit dhe Infrastrukturës, më 22 janar 2014 në ambasadën gjermane, ku ka kërkuar “mirëkuptim lidhur me nevojën e pashmangshme për kontrolle në koncesionet ekzistuese”.

8. Faksimile e gazetës gjermane “Frankfurter Allgemeine Zeitung” e 20 shkurtit 2004, ku flitet për skandalin e vizave në ambasadën gjermane në Tiranë.

Shënim: Në shkrimet në vazhdim do të ofrojmë edhe arsyet ekonomike, dëmet që ky koncesion u shkakton shtetit shqiptar, biznesit shqiptar, taksapaguesve shqiptarë.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/investigim/durr%C3%ABs-gjermani-ish-trafikant-arm%C3%ABsh-mori-terminalin-lindor-n%C3%AB-port#sthash.W3IRvZnJ.dpuf

Erpressung, Deutscher Bestechungs Lobbyismus und alle Lizensen im Debakel rund um die Hafen Durres werden überprüft

Teil II: Erpressung, Deutscher Bestechungs Lobbyismus und alle Lizensen im Debakel rund um die Hafen Durres

8/26/2013

KfW Geld Vernichtung mit den Betrugs Infraktur Projekten in Albanien, als Partner von Mafia Clans

Die Staatss Aufsicht, welcher unter den Sozis immer gut arbeitete, stellte unglaubliche Betrügereien rund um Konzessionen fest. 15-seitiger Report

Ekonomi Nga ILIR SINANAJ
01 Mars 2014 - 14:30

Auditi i KLSH zbardh abuzime miliardere me koncesionet

TIRANE- Firma koncensionare “BEG SPA”, e cila ka marrë përsipër që prej 17 vitesh ndërtimin e HEC-it të Kalivaçit, duhet të paguajë 19 milionë euro.

Gjithashtu, firma “YILMAZKABLO S.A.S”, e cila ka marrë me koncension ish-Uzinën e Telave të Kabllove në Shkodër, ka kryer investime në masën 1 milion USD nga 10 milion USD të parashikuara, nuk është bërë sigurimi i objekteve, nuk janë mbajtur në punë punëtorët e ish Uzinës, prodhimi është realizuar në nivele shumë të ulëta (deri në 10%).

Këto janë rezultatet e auditit të Kontrollit të Lartë të Shtetit lidhur me koncesionet. Audituesit e Kontrollit të Shtetit u bllokuan në punën e tyre për një periudhë prej 1 muaj e gjysmë nga ish-Sekretari i Përgjithshëm i METE-s Dardan Domi. Nëpërmjet burimeve të saj, “Shqiptarja.com” zbardh sot raportin e auditit të KLSH-së

“BEG SPA”……………

Zyrtari - See more at: http://www.shqiptarja.com/home

Auditi i KLSH-së për firmat koncesionare

Wer die jüngste Geschichte des Hafens Durres kennt, als das Militär die kriminellen Strukturen aus dem Hafen warf im Semptember 1999 kann sich nicht wundern, wenn bestimmte Websites nun diese üble Geschichte der Deutschen Wirtsschafts Delegation mit den alten kriminellen Drogen Strukturen aus Shiak, Verbrecher Kartellen aus dem Wirtschafts Ministeriums neu aufleben lassen.

Durrës, gjermani ish-trafikant armësh mori terminalin lindor në…

Në vitin 1992, pronari i koncesionit në Durrës z. Heiko Luikenga, bashkë me 9 të pandehur të tjerë (shtetas gjermanë, polakë dhe amerikanë), akuzoheshin për 9 vepra More…

Der Hafen aktuell, wo es heute Tage gibt, wo kein Schiff einläuft! Die Mafia hat viele neue Kräne gekauft, welche dann herumstehen und nicht benutzt werden.

Eine vollkommen falsche Beratung gibt es durch EU Mafia nicht nur in Albanien und vollständige Vernichtung der Justiz

EU Debakel: Die Albanische Regierung erklärt die Dezentraliserung als vollkommen gescheitert

Der Ministerpräsident hat inzwischen durch Regierungs Erklärung, die illegal gegebenen Grundstücke Urkunden für ungültig erklärt. Da ist natürlich erneut die Lobby Gruppe des DAW bei diesem Standard Betrug aktiv gewesen, als man 900.000 qm Küsten Grundstücke mit gefakten Dokumenten verkaufen wollte.

 

*

BCCI: Drogengeschäfte und Geld für Terroristen Kriminelle Energie

Die Machenschaften der Bank of Credit and Commerce International gehen über Betrug hinaus von Wilfried Kratz

Aktualisiert 26. Juli 1991 08:00 Uhr

Drogengeschäfte, Waffenhandel, internationaler Terrorismus – seit die Bank of Credit and Commerce International (BCCI) am 5. Juli in einer weltweiten Aktion geschlossen wurde, kommen immer erschreckendere Aspekte ihrer Tätigkeit ans Licht.

3/1/2014

Neue IMF Kredite des IMF für Albanien und Wirtschafts news

Filed under: — BuckZiesMutter @ 7:22 am

Eine wichtige Rolle warum die Wirtschaft Albaniens zerstört ist, sind hoch kriminelle Construkte der Weltbank, der EBRD Bank, Mafiöse EU und US Justiz Bringer Missionen, wo nicht nur Kriminelle die Weltbank finanzierten Grundstücks Agenturen in einen Anarchie Laden umwandelten, sondern auch die Prominenz aus Waffen und Drogen Handel, den Hafen korrumpierten und u.a. mit der grössten Passagier Abfertigungs Halle der Adria und des östlichen Mittelmeers versahen, inklusive dem Auftauchen der Deutschen Bank mit kriminellen Consults aus Deutschland, wie die DIWI consult. Alles wurde korrumpiert. Die Ausländischen Organisationanen, oft auch Botschaften, wie die OSCE, EU Botschafte, deren Wirtschafts Vertretungen, gelten als schlimmsten Bestechungs und Betrugs Maschine in Albanien.

Der normale Infrastrutur Schrott der Weltbank, EBRD und KfW: Wasser Werk in Fiere

IMF Executive Board Approves €330.9 Million Extended Arrangement for Albania
Press Release No. 14/81
February 28, 2014

The Executive Board of the International Monetary Fund (IMF) today approved a 36-month SDR 295.42 million (about €330.9 million, or about US$457.1 million; 492.4 percent of country’s quota in the Fund) arrangement under the Extended-Fund Facility (EFF) for Albania in support of the authorities’ reform program. The approval allows for immediate disbursement of SDR 23.55 million (about €26.4 million, or about US$36.4 million). The World Bank and the EU are also likely to provide assistance to the authorities’ reform program.

Following the Executive Board’s discussion on Albania, Mr. David Lipton, First Deputy Managing Director and Acting Chair, stated:……………..http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2014/pr1481.htm


Albania central bank cuts key rate at record low

* Albania cuts rate to fresh record low

* Central bank to maintain stimulative policy

* Governor sees IMF deal to add stimulus to economy (Adds background, quotes)

By Benet Koleka

TIRANA, Feb 26 (Reuters) - Albania’s central bank cut its benchmark rate to a record low of 2.75 percent on Wednesday and said it would keep monetary policy loose to stimulate lending and spending….http://www.reuters.com/article/2014/02/26/albania-rates-idUSL6N0LV3BB20140226

Wie der Energie Konzern CEZ, praktisch immer wie die Vorgänger Staatlichen Firmen nur ein Selbst Bedienung Laden ist, rund um eingekauften Strom ebenso, wo Alles manipuliert wird, ist ein altes Ilir Meta System, was Dritan Prifti installierte, vor über 10 Jahren. Man macht so weiter, weil die Posten fast immer bei der Mafia Partei LSI nur verkauft werden.

‘Ajsberg’ zbulon abuzimin me tenderin e blerjes së energjisë nga TIRANE - Emisioni “Ajsberg” i gazetarit Artur Cani në “News24” denoncoi tenderin e zhvilluar nga kompania “CEZ Shpërndarje” për blerjen e energjisë për periudhën 1 janar 2014 deri në 31 janar 2014.Përmes dokumenteve të siguruara nga gazetari Cani, pasi të dhënat për tenderin nuk ishin publikuar në faqen online të Agjencisë së Prokurimeve Publike, një shkelje kjo e rregullores nga ana e kompanisë CEZ, thuhet se “CEZ Shpërndarje” ka shpallur kërkesën për blerje të energjisë në 26 dhjetor të vitit të kaluar, ndërsa ofertat e tenderit janë mbyllur në po të njëjtën datë, duke mos respektuar afatin prej 24 orësh nga hapja e procedurave.Në përfundim të negociatave me kompanitë e ofruara “CEZ Shpërndarje” vendos të lidhë kontratë me kompaninë EFT, me një çmim prej 69.75 euro për megavat/orë, me një vlerë prej 15 milionë e 256 mijë e 836 euro. …http://www.balkanweb.com/kryesore/1/ajsberg-zbulon-abuzimin-me-tenderin-e-blerjes-se-energjise-nga–cez-shperndarje—video-175131.html

‘Ajsberg’ zbulon abuzimin me tenderin e blerjes së energjisë nga ‘CEZ Shpërndarje’ -VIDEO

2/22/2014

Gazmed Oketa wird der neue Geheimdienst Chef und Vertraute der NATO: und Zana Xhuka wurde abgesetzt

Filed under: — Balkansurfer @ 9:55 am

Gazmet Oketa, wird der neue Albanische Geheimdienst Chef, der in den USA eine Spezial Ausbildung erhaelt, nach der peinlichsten NATO und CIA Pleite, mit Albanien, welche es je gab. Vor ueber 10 Jahren, hatten die Kameraden schon eine eigene CIA Schule ein Plepa bei Durres, ebenso geheime Vertraege, welche auch den Deutschen vorlagen. Ende März 2014 wird der SHIS Agent: Julian Binaj, in Italien festgenommen, mit falschen Biometrischen Pass, der in Italien zu 4 Jahren Haft verurteilt ist. Berisha, Sokol Olldashi, Bujar Nishani live, wie auch wikileaks in vielen Details berichtete. Es erinnert an die Leibwächter des Ilir Meta, welche mit Diplomaten Pässen in Italien in 2001 verhaftet wurden, als Drogen Partner der “Donna” des Spartak Braho und seiner Söhne, befördert im September 2013, natürlich zu einem Staatsanwalt.

Gazmend Oketa, wird diese Meldung dementierten, einige Tage spaeter, aber es gibt hierfuer etliche Quellen.

Besonderes Entsetzten herrschte in NATO Kreisen, als NATO Geheimnisse, die einlogg Daten an Dritte weiter gegeben wurden, so das niemand in Albanien, heute eine NATO Freigabe hat, fuer die Informationen.

Gazmet Oketa, ist einer der wenigen Politiker, welche auch im Albanischen Volke einen guten Namen hat und in seiner Minister Zeit, serioese Arbeit und keine Skandale ablieferte.

Mit seiner Idioten Truppe aus primitiv Kriminellen konnte der jetztige uralt Kommunisten Geheimdienst Visho Ajazi Lika nicht einmal Vorab Informationen fuer die Demonstration am 20.2. in Tirana liefern. Ueber Hintermaenner, wenn 22.000 illegale Grundstuecks Urkunden in Verbots Zonen ausgestellt wurden, verweigert er jede Info, obwohl schon die damaligen Berichte in 2011, sehr deutlich waren und vor dem Chaos warnten.

Geschützt durch den Mafia Präsidenten Bujar Nishani: das NATO Debakel mit den Albanischen Geheimdienst SHIS

shis Albania

Die wikileaks Cables aus 2007, sprechen deutliche Worte

NATO Debakel: Der Albanische Kommunisten Geheimdienst Chef: Visho Ajazi Lika, berichtet nur dem Mafia Präsidenten

22 Shkurt 2014 - 07:03

Oketa trajnohet nga siguria në
NATO, për të drejtuar SHISH

TIRANE- Mungesa e garancisë për informacionin sekret në Shqipëri, për shkak të rrjedhjes së tij drejt vendeve jo mike apo armike, duke qënë se Shqipëria është vend partner i NATO-s dhe ka dijeni për dosjet sekrete të këtij organizmi global mbrojtjeje, strukturat e Sigurisë janë duke menduar për një projekt afatgjatë në Shqipëri. Pjesë e projektit është dhe trajnimi i elementëve të besueshëm për këtë organizëm, për të drejtuar në vitet në vijim Shërbimin Informativ Shqiptar, që me ardhjen në krye të tij të Visho Ajazi Likës, ish-nënkryetarit të këtij shërbimi në kohën e Gazidedes e një kamikaz në dorën e ish-kryeministrit Sali Berisha, ka humbur besimin e partnerëve në NATO.

Duke qënë se largimi i Visho Ajazit nga drejtimi i SHISH, e paralajmëruar jo vetëm nga mazhoranca por dhe nga kreu i grupit parlamentar të PD Edi Paloka që e paraqiti si shqetësim, gjithë vëmendja është përqëndruar tek njeriu që do pasojë atë në krye të shërbimit sekret shqiptar. Vetëm pak kohë sapo numri dy i FRD, njëherësh ish-zv.kryeministër e Ministër Mbrojtjeje në periudhën e vështirë për Shqipërinë pas shpërthimit të Gërdecit dhe rrezikimit të anëtarësimit në NATO, një ndër më të besuarit e SHBA e Brukselit, Gazmend Oketa u lakua si njeriu adapt për të marrë drejtimin e kreut të SHISH në Shqipëri, lajm që nuk u kundërshtua nga Oketa apo mazhoranca, menjëherë vjen ftesa nga NATO për trajnim të tij në strukturat e sigurisë në një nga vendet më të fuqishme anëtare të Aleancës. - See more at: http://www.shqiptarja.com/home

Der peinliche Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla, macht Dumm Theater Show ueber einen Kampf gegen die Korruption. Der peinlichste Generalstaatsanwalt den je Albanien hatte, denn er macht kurz gesagt gar Nichts, noch saeubert er die Staatsanwalt (welche nicht mehr existiert) von Verbrechern und den Gestalten, welche nicht einmal Gesetze kennen.

21 Shkurt 2014 - 14:12

Llalla: Ka shtim dosjesh për korrupsion, prokurorët ta luftojnë - See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/

8/12/2013

Fehl Besetzung Adriatik Llalla, der Generalstaatsanwalt der schläft und Nichts macht

Geldwäsche aus Drogen-, Waffen-, Menschen Handel und aus Betrug haben mit Sicherheit die Rekord Marke von 70 % des BIP in Albanien erreicht.

Nun in 2014, wird der Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla massiv angegriffen, weil er Nichts tut, Nichts zur Anklage bringt, hier von , ebenso von Spartak Ngjeles, Spartak Braho. Vor den Augen der Welt, ist die Staatsanwalt zu einer Comedy Veranstaltung verkommen. Die Verantwortlichen der Justiz Mafia, feiern sich sogar auf Staatskosten.
9 Janar, 2014
Aktualitet / Flash | nga AMA-News
Braçe sulmon Llallën:Dosjet kapicë në Prokurori, por kjo nuk lëviz as gishtin!

Fatos Klosi, über den Kollaps der Justiz und einem Generalstaatsanwalt, als Schutzherr, krimineller Politik Clans
Mafia Durres Richterin: Dhurata Bilo und Bujar Nishani ernannte ohne Transpareny 16 weitere Richter

Das Albanische Justiz System, kann man so erklären, weil es sowas gar nicht gibt. Eine Show Spiel Truppe, die sich die Posten in kriminellen Regierungen zusammen gekauft hatte, wobei es früher durchaus in Funktion war, bis eben erneut Salih Berisha kam. Elvis Cefa, Bujar Nishani, machen Hirnlos ihre eigene Klientel Vorstellung zur Justiz, als Hirnlosen Construct von billigen Banditen.

Justiz Albanien
Justiz auf Albanisch

Der neue Generalstaatsanwalt ist auch nur eine Pleite Veranstaltung, weil Nichts macht, ausser schönen Erklärungen. Die Grundfrage ist eigentlich immer: ist die Person Strohdumm, oder will einfach auch Nichts ändern.

Parlament Absetzung, der Klientel Inkomptenz von Zana Xhuka, der Chefin der Vermoegens Kontrolle

Ein weiterer Militaer Skandal, des Arben Imani, waren die 9 Radare an der Kueste, wo wie in allen Minsterien, Alles ausser Kontrolle geriet, vor lauter Diebstahl und Banditentum.

15 Shkurt 2014 - 07:11
Sot provat gjenerale, do të
ndizen 9 radarët e mbrojtjes
TIRANE - Nëntë radarë të ushtrisë shqiptare që kanë dalë jashtë funksionit të gadishmërisë, pritet të vihen në shërbim të plotë brenda javës që vjen. Sot është dita kur eskspertë të ushtrisë dhe ata të kompanisë që ka marrë përsipër rregullimin e sistemit mbrojtës, të kryejnë provën gjenerale të 9 Pikave Radio Transmetuese, që Shqipëria ka të dislokuara në bregdetin Shqiptar.

Lajmi për gazetën “Shqiptarja.com” bëhet i ditur nga burime pranë ministrisë së Mbrojtjes të cilat thanë se i gjithë sistemi është vënë në shërbim dhe se pritet që sot të kryhet një provë gjenerale, ku të gjithë radarët të transmetojnë informacione mbi trafikun dhe lëvizjen e anijeve brenda hapësirës detare Shqiptare.

Kjo provë, kryhet dy vjet pas daljes nga shërbimi të Pikave Radio Transmetuese, duke bërë që Shqipëria të jetë “qore” për sa i përket vëzhgimit të sigurisë në hapësirën detare. Për vënien në punë të këtyre radarëve, Ministria e Mbrojtjes zhvilloi pak ditë më parë një tender 600 milion lekë të vjetra, me qëllim rregullimin e programave dhe dëmtimeve që janë hasur në çdo Pikë Radio Transmetuese.

Gadishmëria
Gazeta “Shqiptarja.com” disa ditë më parë publikoi rastin e daljes jashtë gadishmërisë dhe shërbimit të sigurisë kombëtare, të nëntë radarëve të Flotës Detare. Bëhet fjalë për, PRT-11 Ksamil, PRT-13 Porto Palermo, PRT-14 Llogara, QOV Zvërnec, PRT-20 Durrës, PRT-22 Shëngjin, Monitorët SVH - See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/sot-provat-gjenerale-do-t–ndizen-9-radar-t-e-mbrojtjes-200854.html#sthash.0Sz0ThgY.dpuf

1/22/2014

Nach Drogen, Waffen Handel ist die Nr. 3 die Pharma und Arzt Mafia in Albanien: Pharma Mafia: Clan Arben Imani

Filed under: — BuckZiesMutter @ 9:06 am

Das System wurde oft durch ausländische Organisationen aufgebaut, wobei bei der berüchtigten Kosovo Organ Klinik “Medicus", ein Deutscher Professor eingetragener Geschäftsführer und Haupt Anteils Eigner war. Die Italienische Mafia mischte auch kräftig mit mit Katholischen Hilfs Organisationen, welche direkt mit der Mafia Alles, während dem Kosovo Krieg in Dunkle Kanäle verschoben, bis die Leiter verhaftet wurden. Vor allem während dem Kosovo Krieg, war es lukrtaiv für die Pharma Mafia, uralten Müll in Albanien als Spende zu entsorgen, Steuer Vergünstigt natürlich.

Wenn man Tatenlos das muntere Treiben der Berisha Leute in den Krankenhäusern, vor 20 Jahren tolerierte, erhielt man wie ein Österreicher, den höchsten Orden von Berisha, inklusive Club Besuch, weil alle Disco’s, Bordell der Frauen Handel, fest in Hand der Berisha Polizei Direktoren.

Besonders beliebt ist bei Ausländischen Geldgebern, das man sogar Millionen spendiert, für Phantom Krankenhäuser, welche nie gebaut wurden.
Arben Imani, Fatmir Mediu, gehört zur ältesten Verbrecher Gang in Albanien, Aufbau Partner der PD von Salih Berisha, Partner der NATO, krimineller US- EU Politik Zirkel, man nennt sie die christliche Mafia in den USA. Nun wurde Badhyl Imami, 50 Jahre festgenommen, Sohn des Onkels, des Ex-Verteidigungs Minister Arben Imani, mit geschmuggelten Medikamenten, ca. 11.000 € umgerechnet ebenso, mit eigenem Schmuggler Pharma Ring, wo es wohl ca. 50 solcher Familien Construkte rund um Politiker gibt. Man beobachtete Badhyl Imami, schon 3 Jahre und seinen illegalen Handel und die Albanische Mafia, ist immer überrascht, wenn einer ihrer kriminellen Ringe enttarnt ist, weil in ihrer Dummheit die Banden, eigentlich Alles unterwandert haben, inklusive des NATO Generalstabes, wie die IEP Kosovo Militär Studie 2007 auf 124 Seiten festhält. Für Ratten der Politik und für Betrugs Firmen, das richtige Geschäftsfeld.


Në cilësinë e provave materiale u sekuestrua një sasi e konsiderueshme ilaçesh të ndryshme për shërimin e diagnozave të diabetit, zemrës, tensionit, syrit, antibiotik etj, medikamente të cilat arrijnë e vlerën e 11 mijë eurove.

700 mijë lekë të rinj ; 5500 Paund ; 7500 euro ; 100 Dollarë si dhe një automjet në pronësi të tij.

Geldwäsche für Terroristen, Drogen- Waffen- Pharma Handel - man ist in dem NATO Staat Albanien, der als Drogen Verteil Stelle der NATO aufgebaut wurde, mit dem Kosovo, aus dem NATO besetzten Afghanistan. Sicherung der Haupt Handels Wege und verkauft es mit Demokratie bringen und Wirtschafts Entwicklung.

Nach Drogen, Waffen Handel ist die Nr. 3 die Pharma und Arzt Mafia in Albanien, wobei viele Ärzte in Albanien nicht einmal studiert haben, weil sie dazu einfach zu dumm sind. 70 % der angeblichen Ärzte im Mutter Theresa Krankenhaus in Tirana, haben nicht einmal eine Lizenz. Wenn man einen Arzt aufsucht in Durres, kann man froh sein, wenn er lesen kann. Er muss selbst eine einfache Wund Behandlung erst einmal in einem Buch nachlesen was zutun ist. Teure ausl. technische Ausstattung, wandert in die Privat Kliniken der Ärzte, wobei die Privatisierung das dümmsten kriminelle Instrument des Westens in Albanien war, was die Verbrecher Umtriebe nur noch steigerte.

Alle Gesundheits Minister mit Ausnahme von Anila Godo, waren Dumm Kriminelle, reine Mafiosi und haben das Gesundheits System zum schlechtesten der Welt umgewandelt mit aktiver Hilfe u.a. der Deutschen KAS Vertreter. Ein Artikel gibt Auskunft.
Das Alles im Sumpf untergeht, auch die Medizin vor allem, hat Namen aus dem Ausland, wo sogar Krankenhäuser nur auf dem Papier entstanden. In den Krankenhäusern verrecken die Leute, weil auch über 50 % der Ärzte, nicht einmal eine Lizenz, oder Diplom haben. Natürlich ist man mit Langzeit uralt Kommunisten und Verbrechern unterwegs auch in 2013, wie Tritan Shehu, denn Kriminelle, arbeiten nur mit Kriminellen.

Albanische Krankenhaeuser: schlimmer als am Ende des 2 WK

Miliardat e kontrabandës së ilaçeve, do i kishin zili edhe trafikantët e drogës kolumbiane

Posted By Gazeta Telegraf On 21/01/2014 @ 11:32 In Kryesore,Politike | No Comments

Implikimi i strukturave shtetërore dhe mekanizmi i grabitjes së 6 miliardë lekëve çdo vit nga insulinat

Masakra e hajdutëve dhe e horrave me shëndetësinë, vazhdon të marrë përmasa të niveleve të mëdha me pasoja të rënda për qytetarët, por me mjaft fitime për mafien e bluzave të bardha dhe kollareve të skuqura nga gjaku i fukarenjve shqiptarë. Një specialist i farmaceutikës shqiptare deklaroi se, “nëse vetëm një hallkë të mos funksionojë, kriminaliteti bën punën e tij”. Sipas tij, pas drogës dhe armëve, farmaceutika është biznesi më fitimprurës dhe më i rrezikshëm. Në Shqipëri të gjithë këto hallka që funksionojnë sepse mafia ka uzurpuar dhe ka përzierë edhe barnat me leje dhe pa leje, por edhe lëndët narkotike. Shteti hesht sepse ata kanë uzurpuar shtetin dhe strukturat e tij. Deklarata e ish-kreut të Shërbimit Farmaceutik, se ky shërbim duhet vendosur mbi baza të reja ligjore-pasi ligji ekzistues që është në fuqi duhet bërë nga e para- tregon se ky institucion ka nevojë për njerëz që të rilindin këtë shërbimin dhe jo njerëz që kanë ardhur me thasë dysheku me vete, për t’i mbushur ato me paratë e taksave të qytetarëve. Dje gazeta “Telegraf”, botoi skandalin “e një kompanie farmaceutike, e cila ka deklaruar te ISKSH-ja dhe te Ministria e Shëndetësisë se ka futur 10 mijë insulina dhe janë rimbursuar 16 mijë, e ka rimbursuar për depo dhe ende asgjë për këtë. Kjo sepse ka humbur identiteti i farmacistëve. Farmacist mund të bëhet kushdo, kur do dhe si do. Ka rënë garancia e shërbimit farmaceutik”. Por kjo ishte vetëm maja e ajsbergut, pasi sot në redaksinë e gazetës, ka mbërritur një tjetër skandal i përmasave që do ta kishin zili edhe bosët e mafies kolumbiane të drogës. Sipas tyre thuhet se, artikulli tek gazeta “Telegraf” ishte shumë interesant. Kompania u shpreh e shqetësuar duke thënë se: “Por, ju bëjmë me dije, se edhe kompania jonë si një nga tre kompanitë importuese të insulinave ndihet tejet e shqetësuar pasi për një vit kalendarik, me insulinat tona diferenca (fiktiviteti) është 1.8 milion euro, ose rreth 2 miliardë e gjysmë lekë”.

Por, si qëndron e vërteta e insulinave që futen dhe tregtohen në vendin tonë?

Në Shqipëri janë tre kompani që sjellin insulinën dhe janë ndër tre kompanitë më prestigjioze dhe më me peshë në botë. Ato janë “Eli-Lili”, “Novonordis” dhe “Sanofi”. Këto tre kompani e fusin mallin në dogana dhe e shpërndajnë nëpërmjet distributorëve. Janë pikërisht disa nga distributorët dytësorë, të cilët në bashkëpunim me mjekun e familjes, farmacistin bëjnë masakrën më të madhe dhe që do e kishin zili edhe trafikantët e hashashit të Lazaratit. Nëse shteti do të gjejë se si ndodh ky abuzim, mjafton të marrë recetat e mjekëve dhe të kontrollojë farmacitë, ku janë shitur insulinat. Dhe do të shohë se një farmaci është furnizuar nga “X” distributor dytësor, fjala bie me 100 insulina me faturë. Duhet theksuar, pasi farmacitë, megjithëse të implikuaka, e duan faturën për justifikim. Na rezulton se farmacia ka shitur 100 insulina. Në këtë rast farmacia është në rregull dhe kontrolli verifikon Depon (Distributorin) dytësore. I kërkon se sa insulina ka blerë nga këto tre depot që e sjellin? Na del që depot e mëdha dhe kryesore e kanë furnizuar me 80? Atëherë, përse ti zotëri ke lëshuar faturën për 100 insulina?! Ose i ke marrë kontrabandë, ose ke prerë fatura fiktive. Nëse ka marrë kontrabandë do mbajë përgjegjësi për kontrabandën, për faturat, për insulinat e pakontrolluara nga qendra e kontrollit dhe laboratori. Në rastin e zakonshëm sikurse dhe ndodh që i pretë faturë farmacive për 100 dhe i jep 80, do të kontrollohet kartela e të sëmurit që ka mbushur mjeku dhe nëse ky person vuan vërtetë nga diabeti dhe ku i ka bërë analizat; kush e ka përcaktuar diabetik dhe me çfarë mjekimi është trajtuar? Pra, do na dalë se mjeku dhe farmacisti kanë mbushur recetën, ku gjithmonë, farmacisti ka rolin e ndërmjetësit kryesor midis mjekut që lëshon recetën dhe depos që e furnizon në mënyrë fiktive. Dhe kjo gjë del lehtë nëse specialistët e ISKSH-së janë në pozita të pa implikuara për veten e tyre, si dhe bëhet kryqëzimi i faturave të atij që i sjell, atij që i shpërndan, atij që shet dhe atij që rimburson. Kaq mjafton dhe shteti është në pozitën që i takon. Por, kjo nuk ndodh sepse hajdutët ordinerë vjedhin ditën dhe natën, pa ju nxirë faqja dhe pa pasur aspak mëshirë për qytetarët e varfër. Fillimi i hetimeve, dërgimi në qelitë e burgut, si dhe sekuestrimi i pasurive e vëna me gjakun e shqiptarëve janë e vetmja rrugë për abuzuesit dhe të gjithë ata politikanë që fshihen dhe drejtojnë këtë maskaradë. Deklarata tronditëse e ish-kreut të Urdhrit të Farmacistëve dhënë në TV, se: “Rreth 200 mjekë të ISKSH-së zotërojnë nga një farmaci që vetë i lëshojnë recetat, vetë i shkruajnë, vetë i ekzekutojnë. Ata kanë marrë nga një diplomë te “Kristali”, kanë marrë dhe provimin e shtetit dhe bëjnë dy punë, edhe mjekë edhe farmacistë. Kështu që, këto janë problemet sepse mbyllin ciklin dhe ISKSH duhet të merret me këto”. Vetëm për muajin tetor 2013 ISKSH ka rimbursuar rreth 1 miliard lekë për insulinat. Po ta llogarisim për 12 muaj mesatarisht, bie rreth 12 miliardë lekë rimbursime, ose rreth 8 milionë euro në vit vetëm për 1 artikull. “Vetëm unë,- tha dje për “Telegraf”, një nga tre përfaqësuesit e kompanisë,- humbas nga kjo shumë 1.8 milion euro. Të tre kompanitë humbasim rreth 4.5 milionë euro, të cilat ose duhen konvertuar në insulina ose janë para të grabitura me fatura fiktive që duhet të kthehen në arkën e shtetit shqiptar”. Mos të harrojmë se po flasim dhe po llogarisim vetëm për 1 artikull mjekësor. Por, skandali vazhdon edhe me tej kur institucionet, spitalet dhe ISKSH-ja nuk bëjnë transparente detyrimin e tyre institucional, ku të ketë shifra publike se sa rimbursime janë bërë dhe të cilës firmë apo kompani. Në këtë mënyrë edhe vetë kompanitë janë të interesuara të kontrollojnë artikujt e tyre dhe ato të konkurrencës. Të fituar janë pacientët, shteti dhe vetë bizneset e ndershme. Por, ky akses nuk bëhet i mundur, me qëllimin e vetëm sepse do u dalë boja hajdutëve të ISKSH-së, mjekëve batakçinj, grosistëve të distributorëve dytësorë dhe falsifikatorëve të farmacive. Ne përsëri do të japim fakte tronditëse për insulinat dhe artikujt e tjerë, një pjesë e së cilës kanë çmime 500% më të shtrenjta se vendi i origjinës.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/miliardat-e-kontrabandes-se-ilaceve-do-i-kishin-zili-edhe-trafikantet-e-droges-kolumbiane/

Damit Idioten, die sich nun Ärzte und Krankenhaus Direktoren nennen, aber dümmer wie Analphabeten sind (“functional illiterate”), etwas kostenlos zum Essen bekommen, organisiert man diese Konferenzen, obwohl jeder weiss, das die Gestalten, sowieso Nichts kapieren.

Ebenso vollkommen sinnlos, schlecht organisiert die Tourismus Konferenz in 2011, wo Deutsche Professoren, jede Kooperation anschliessend ablehnten.

Gemeinsames Seminar mit Krankenkasse Albaniens

Auch verfügbar in shqip

Die Konrad-Adenauer-Stiftung in Zusammenarbeit mit der staatlichen Krankenkasse Albaniens, organisierte am 10. November 2011 im Hotel Sheraton in Tirana, ein Seminar zum Thema: „Krankenhausreform im Zentrum der Diskussionen um die Gesundheitskosten in Albanien”.

http://www.kas.de/albanien/de/pages/10725/

Die Bildung ist so schlecht in Albanien, das man von dem schlechtesten Bildungs System der Welt sprechen kann, weil Idioten Professoren, Dozenten, Lehrer werden, über ein Partei Buch.

Alles ist von der Berisha Mafia unter Kontrolle, die viel Geld verdient


Salih Bersiha’s University and education Mafia in Tirana, with Genc Pollo and Tonin Gjuraj

Part I: Der Betrug an Tausenden von Studenten mit ungültigen Diplomen, durch Betrugs Universitäten in Albanien

Auch am Fachbereich Informatik fehle es an allem: “Wir lernen nur Theorie. Es gibt überhaupt keine Computer.”…Fachkräfte verließen in Scharen das Land, es gab Schattenwirtschaft und Korruption. 1997 brach das Finanzsystem zusammen, in Albanien gab es Bürgerkrieg… aus dem Spiegel: Albanien: “So bekommt ihr nur Esel”

In allen Institutionen sind in Durres, inkompetente Gestalten mit falschen Diplomen

 

http://www.kas.de/albanien/de/pages/10725/

Ãrzte fordern die Ablösungs des Krankenhaus Direktors und prominenten Verbrechers: Genci Sinojmeri

Die totale Mafia Kontrolle, des Krankenhauses in Gjorokastre, durch die Sinomeri Mafia und von dem Kathastrophen Minister Vasili, dem die Weltbank einen Tender stornierte, wegen Betrugs Manipulationen.

Sowas gibts nur in Albanien und bei allen Behörden inzwischen!

Chaos Stadt Tirana: 60% der Ärzte in den Krankenhäuser haben keine Lizenz = LSI Analphabeten werden eingestellt!

Ab 2009, durch die Ilir Meta LSI Banden: Beherrscht von krimiellen und dummen Krankenhaus Direktoren, Pseudo Ärzten, die Strohdumm sind, konnte der neue Gesundheits Minister Vangjush Tavo, absolut Nichts mehr retten im Gesundheits Wesen von Albanien. Das war vor Monaten bekannt, das wie bei der Justiz, Polizei, allen anderen Institutionen mit dieser Regierung der Klientel Wirtschaft, Nichts mehr zuretten ist.

Die Krankenhaus Direktoren, identisch die Universitäts Rektoren, sind so strohdumm, das man die einfachste Verwaltung nicht mehr organisieren kann. Über 30 % der Patienten holen sich eine Infektion inzwischen, weil man sich ebenso verweigert, Krankenhaus Abfall zuentsorgen, oder man wirft Spritzen einfach aus dem Fenster.

Jedem Migrant und auch Ausländer, fällt sehr schnell auf, das die Zustände reine Anarchie sind, wobei es durchaus vo r10 Jahren noch gute Ärtze gab, welche mit einfachen Mitteln die Bevölkerung versorgte. Das Krankenhaus Wesen, ist wie in Griechenland ein Privatisierungs Opfer, wo dann Nichts mehr funktioniert.
>Italien und die verschwundenen Millionen für Fake Krankenhäuser in Tirana
Der Italienische Rechnungshof hat festgestellt, das 10 Millionen € in Tirana verschwanden für einen angeblichen Krankenhaus Bau, andere Gelder und Vermögen, bei den dubiostesten Grundstücks Geschäfte, wo 100.000 qm für 0,01 € pro qm verkauft wurden usw.. Und damals wurde ein 100.000 qm grosses Grundstück, für dieses “Mutter Theresa”Krankenhaus einer Hilfs Organisation übergeben. Die meisten Hilfs Organisationen und NGO’s, oder fast Alles sind von der Mafia unterwandert, was Nichts Neues ist.Das wertvolle Grundstück, wurde für 1.000 € verkauft und der Journalist Ilir Yzeiri fand heraus, das Verantwortliche und von der Justiz praktisch nicht belangt werden.

Ilir Yzeiri, fand heraus, das Verantwortliche für einen der grössten Betrügereien der Hilfs Organisationen in Albanien nicht belangt werden und das Vertrauen von der damals lebenden Mutter Theresa missbraucht wurde, wobei der Grundstücks Verkauf, wohl die dreisteste Frechheit ist.

Ministero degli Esteri

Dieci milioni in Albania per l’ospedale mai finito
Un altro spreco di dimensioni colossali citato dalla Corte dei Conti del Lazio è quello dei 20 milioni di euro stanziati dal ministero degli Esteri per la costruzione dell’ospedale “Nostra Signora del Buon Consiglio” a Tirana, Albania. Ospedale che non è stato completato: dei 20 milioni stanziati dalla Farnesina 10 sono andati persi prima che il progetto venisse revocato per impossibilità di essere portato a termine.
http://www.repubblica.it/politica

Nach den Richtern gelten Ärzte als die korrupteste Klasse in Albanien und sogar die Spanien sind entsetzt, wo ein Partei Buch Führungs Personal, die Krankenhäuser vollkommen abgewirtschaftet haben, obwohl sowieso Alles vom Westen gezahlt ist. Schlechter als zum Ende des 2 EK, ist die Gesundheits Vorsorge und die Krankenäuser. Die Ilir Meta Bande, hat gründlich gearbeitet, wie in 2006 der sogenannte Gesundheits Minister Nard Ndoka: Dummheit und Idiotie, wie überall in Albanien.

Angeblich gibt es seit 3 Monaten keine Medizin in den Kinder Krankenhäusern

Kommentar: In Deutschland gibt es keinen Rechnungshof, sogar Poltische Korruption ist strafbar. Also hat sich eine rein kriminelle Entwicklungshilfe entwickelt, als Vorbild für Mafiöse Zirkel der Consults und Verbrecher Banden der Politik und Stiftungen.

1/7/2014

Die Insolvenzen, der Raiffeisenbank Kunden in Albanien reissen nicht ab: Die Firma “Parlamat” - “Milk Sh.P.K.”

Filed under: — Balkansurfer @ 9:14 am

Von Pleite zu Pleite: die Banken in Albanien und vorneweg, die Raiffeisen Bank, welche diesmal Gerichts Urteile gegen eine Milch Firma vollstrecken will, mit einer Kredit Summe von 1.9 Millionen €!. Die Parmalat Firma (8 Milch Firmen, was einmal auch von der Deutschen Entwicklungshilfe, vor 20 Jahren aufgebaut wurde und Berisha Direktoren in 1997, die Firmen ausräumten) , des Sami Gjerji und Vigan Dervis, welche als grosse Milch Export Firma aufgebaut wurde, bis man wegen Hygiene Gründen nicht mehr in den Kosovo exportieren konnte, was ebenso normal ist. Einfachste Hgyiene, wird ignoriert und die Namens Änderung der Firma: Milky” Sh.p.k, konnte die Firma auch nicht retten. Albaner sind mangels Bildung unfähig, eine Firma zuleiten, weil die Meisten Functionale Analphabeten sind und nur die linke Gehirnhälfte funktioniert mit dem Sprach Zentrum, was man schon bei Ministern und vielen angeblichen Professoren merkt, welche nur etwas vorlesen können, was man nicht versteht.

Alle Firmen arbeiten ebenso mit gefälschten Betrugs Rechnungen, schon bei Import um die Bank und den Zoll zubetrügen. 57 % der Albaner sind functionale Analphabeten, also für jede Arbeit auch vollkommen unfähig und oft sogar Minister und Staatsanwälte, oder gar Professoren. 10.000 Professoren gibt es in Albanien, davon sind 9900 total Idioten. Nur die like Gehirnhälfte funktioniert, mit dem Sprach Zentrum und das war es dann auch.

Im Albaner System, werden viele Firmen auch ruiniert, wenn Bilanz Prüfer nicht mehr die Phantasie Gewinne bestätigten wollen, oder den gut bekannten Betrug, der Buchhaltungs und Bilanz Fälschung was die Amerikaner mit dem Modell “ENRON” mit Frank Wisner vor über 10 Jahren einführten, der nur als Berufs Betrüger und Partner von Gangstern überall auftrat in der Welt, oft mit Diplomaten Pass versehen und US Sonder Botschafter im Balkan, bis zu Mubarak.
SPD Partner und VW General Vertreter in Montenegro – Drogen Boss: Anton Stanaj im Sudan hingerichtet

Gestern mit einer Schiesserei mit einem m Toden in Vlore, ging es um einen Hotel Miet Vertrag, oder es werden Geschäfts Partner in Albanien, im Süd Sudan, oder Istanbul hingerichtet wie: Türkischen Geschäftsmann / Omer Satin,, oder oder Heroin Haupt Lieferant an die Politik Mafia in SHIAK und Tirana / Abdulselam Turgut.

Von Slowenien bis Albanien: Die Österreichischen Banken etablierten das Betrugs Kredit Modell, denn praktisch alle Bank Unterlagen sind gefälscht im Balkan und lt. Bank Direktoren der Raiffeisen Bank in Albanien: absolut alle Bank Unterlagen für Kredite und Firmen. Typisch die überall bekannten Betrugs und Fälschungs Wirtschafts Prüfer Gesellschaften, welche den Weltweiten Firmen und Banken Betrug mit gefälschten Bilanzen begleiten: Die Betrugs Wirtschafts Prüfungs Gesellschaft KMPG, soll ein Gefälligkeits Gutachten für das neue Fussball Stadium abgeben

Deutsche Partner immer dabei: Die neue Zoll Chefin Elisa Spiropali, beschlagnahmt die Mafia Firma: des Gjoke Uledaj - 4.400 Tonnen Treibstoff Schmuggel

Kultur Projekt: Betrug und Fälschung in Albanien: Të dënuar për mashtrim, falsifikim dhe kontrabandë 2004-2012

Etliche Firmen, welche in Albanien aktiv waren, sind inzwischen Insolvent, oder wurden verkauft: Praktiker, Alpine, Hochtief, DECOmetall, Taci – Öl

Aktualitet Nga ELTON QYNO
07 Janar 2014 - 07:13

Tetë urdhër ekzekutime, Gjykata
i bllokon “Primalat” 1.9 mln €

TIRANE- Kompania e qumshtit “Primalat” është vënë në vështirësi financiare, duke rrezikuar seriozisht falimentimin e plotë të saj.

Tetë vendime gjyqësore e detyrojnë kompaninë e qumështit t’i paguajë bankave një shumë financiare prej 1.9 milion euro, shumë kjo që është marrë si kredi tek një bankë e nivelit të dytë në Shqipëri.

Gazeta “Shqiptarja.com” zbulon se kompania që u përfol vitin e kaluar se tregtonte qumësht me përmbajtje aflatoksine, ka bërë ndryshimin e emrit nga “Primalat” në “Milky” Sh.p.k, që me sa duket kjo lëvizje ka qënë një veprim për të shmangur paragjykimet e konsumatorit, pas zbulimit të aflatoksinës nga autoritetet kosovare, të cilat e përjashtuan nga tregu.

Mirëpo pavarësisht kësaj, situata nuk ka ndryshuar duke bërë që banka të kërkojë në gjykatës e Tiranës nxjerjen e udhërave të ekzekutimit, për kredinë 1.9 milion euro të marrë nga bashkёkredimarrёsit Sami Gjergji dhe Vigan Dervishi.

VENDIMET GJYQESORE

Bëhet fjalë për 8 vendime gjyqësore që autorizojnë bankën të nisë procedurat përmbarimore për sekuestrimin e aseteve të kompanisë së qumështit “Primalat”. Vetëm një vendim bën fjalë për një kredi prej 1.1 milion euro, e cila nuk është shlyer plotëisht, duke sjellë dhe reagimin e menjëhershëm të bankës. Ndërkohë që vendimet e tjera bëjnë fjalë për shuma financiare prej 400 mijë euro, 350 mijë euro dhe 29 mijë euro.

Pjesa më e madhe e këtyre shumave nuk është shlyer nga ana e administratorëve të kompanisë së qumështit, kjo si pasojë e humbjes në pjesën më të madhe të tregut, për shkak të skandalit të aflatoksinës. Në këto kushte, kreditori, duke pretenduar se nga ana e kredimarrësit nuk është përmbushur detyrimi sipas kushteve të kontratës, i është drejtuar Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë për të lëshuar urdhërin e ekzekutimit ndaj këtij titulli ekzekutiv të pretenduar, në mënyrë që të procedohet me ekzekutimin e detyrueshëm, deri në sekuestrimin e aseteve.

DETYRIMI
Nga shpjegimet e përfaqësuesit të bankës në seancën gjyqësore, si dhe nga shkresa rezulton se, detyrimi nga ana e debitorёve nuk është respektuar, gjë e cila ka aktivizuar edhe penalitetet përkatëse të rrjedhura nga parashikimet kontraktore. Kështu, nga shkresa me lëndë “konfirmim për detyrimin huase të huamarrësit “Milky” sh.p.k. rezulton se deri më datë 06.12.2013 kredimarrësi i detyrohet kredidhënësit në një shumë prej 166.684.000.27. Ky detyrim përbëhet nga zëra të ndryshëm, si detyrimi bazë principali i papaguar, interesat dhe kamatёvonesat.

ZBULIMI I AFLATOKSINËS
Në muajin Shkurt të vitit të kaluar, autoritet Kosovare vendosën të heqin nga tregu i tyre, qumështin “Primalat” pasi zbuluan se ky product përmbate një sasi të madhe aflatoksine. Sipas mjekëve ekspozimi i gjatë ndaj aflatoksinës mund të shkaktojë tumor të mëlçisë, hemoragji, enjtje, probleme në tretje, probleme në metabolizmin e organizmit, probleme mendore e deri në gjëndje kome. Nëse qumështi me përmbajtje aflatoksine konsumohet në sasi të mëdha dhe të shpeshtë ai shkakton kancer. Nxjerja e këtyre konkluzjoneve, solli dhe daljen nga tregu të kompanisë “Primalat”, ku pas kësaj erdhën dhe problemet me kreditë bankare.

faksimile - See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/tet–urdh-r-ekzekutime-gjykata-i-bllokon-primalat-1-9-mln–euro–194527.html#sthash.Emd1yJuf.dpuf

Das Betrugs- und Schmuggler Öl Imperium von Rezart Taci wurde heute entgültig zerschlagen
Die Staatsanwaltschaft, eröffnet gegen die Firma “Bella Air” Strafverfahren: 26 Millionen € Betrug
8 Verhaftungen im 26 Millionen € Betrugs Kartell der VAT Steuer Erstattung

12/28/2013

Der Albanische Investor aus der Türkei: Nihat Özdemir, wurde verhaftet und sein Bin Laden Partner: Yassin Kadi wird gesucht

Filed under: — Gjoka @ 9:09 pm

Albanien ist nur noch ein Geldwäsche, Betrugs Land für Investoren, wo die Banditen sich dann gegenseitig betrügen. Nihat Özdemir, hat die Lizenz für den Flugplatz in Phristina, in Skopje tauchen die auch wieder auf, mit dem Flugplatz Geschäft. Die Firma Calik des Schwiegersohnes von Recep Erdogan erkaufte sich auch Telekom Lizensen in Albanien und im Moment ist die Türkische Firma KURUM, nur noch ein Skandal rund um den Hafen Durres. AlbTelekom ist ein Bestechungs Geschäft des Schwiegersohnes von Recep Erdogan in Albanien, wo sein jüngster Sohn Bilal Erdogan, die Geschäfte mit dem Iran rund um das Handels Embargo organisiert, inklusive Waffen der Saudis für die Extrem Terroristen des Prinz Bandar, im Auftrage der US Terroristen Politik.


Yassin Kadi, US Pass, Bin Laden Financier - Hakan Fidan (Chef des MIT) und natürlich auch in Albanien, Bosnien, Kosovo und im Moment tobt er mit Recep Erdogan und den Syrischen Terroristen mit Prinz Bandar herum. Gut bekannt mit Salih Berisha, Ilir Meta usw..

Wir berichten seit über 10 Jahren von dem Bin Laden Financier: Yassin Kadi, wo Haft Befehle ausgestellt wurde in Istanbul, der schon im Balkan von Bosnien, über Albanen, Kosovo nur Geldwäsche, Betrug, gefälschte Dokumente organisierte und Waffen- wie Drogen Handel. Genau deshalb ist nun Haft Befehl ausgestellt. Nihat Özdemir, hat in Albanien u.a. ein übliches Bestechungs Geschäft im Telekom Bereich abgeschlossen mit Salih Berisha, Partner von dem Langzeit Terroristen: Yassin Kadi, der ca. 24 Firmen in Albanien hat, vor allem durch die viele Jahre beschlagnahmten Twin Tower bekannt ist, wo sogar die NATO Website: setimes berichtete.
Albania Takes Action Against Terrorist Suspect 28/01/2002

yassin kadi tirana
Yassin Kadi Hochhäuser in Tirana, mit einigen Albanischen und Griechischen Mafiosi des Georg Tenet, damals CIA Chef, der in Himair Albanien geboren ist.

Recep Erdogan, hat den Polizei Präsidenten von Istanbul entfernen lassen, und 100 weitere Polizie Offfiziere, welche die Ermittlungen leiteten, rund um Geldwäsche und dem von Recep Erdogan und seiner Familie organisierten Embargo Bruch, gegen den Iran, wo ungeheure Profite der Erdogan Mafia mit seinem Geheimdienst Chef Hakan Fidan gewaschen wurden in Bau Projekten. Privates Monopol Geschäfte der Geldwäsche, als Profteur, des US und UN Embargos gegen den Iran, was von seinem Sohn Bilal und dem Geheimdienst Chef Hakan Fidan (MIT) organisiert wird und wurde, über die Halk Bank, was an die Mafia Geschäfte mit Waffen und Treibstoff, während dem UN Embargo gegen Jugoslawien erinnert durch Salih Berisha und auch damals schon aktiv auch in Bosnien dabei: Yassin Kadi. Die Fakten Lage ist Weltweit immer gleich: Embargos schaffen neuer Verbrecher Gruppen, welche die Regierungen übernehmen. Mit diesem Geld, werden Wirtschafts Monopole errichtet, wie es im Balkan überall geschah, ebenso in der Türkei, wobei die Calik Gruppe, mit dem Schwiegersohn des Recep Erdogan: Berat Albayrak, als kriminelles Bestechungs Enterprise sehr gezielt arbeitet, vor allem bei den Albanern. Langzeit geschäftliche Partnerschaften bestehen ebenso zum Terroristen Financier Staat: Katar, der besondern in Libyen ebenso extrem auffiel, wo vor kurzem die PR Schiene (AL Kamara) des Terroristen Imperiums aus Katar, über die Schweiz auf den US Treasury Liste für Terroristen kam.

Die NATO wird immer mehr in kriminelle Kreise hinab gezogen, mit dieser Art von Mitgliedschaft, eines kriminellen Enterprses, was Nichts mit einem Staat zutun hat.

Ganz oben auf der Türkischen Verhaftungs Liste,
Police List: Yassin Kadi Police List: Yassin Kadi[/caption]
der Super Terrorist mit US Pass: Yassin Kadi - Beiträge aus 2007: (Yassin Kadi und Yassin Kadi mit Abdul Latif Salef in Albanien)
, desen Geldwäsche Türme als Twin Türme bekannt, direkt gegenüber dem Sitz des Premier Minister in Tirana stehen, was unter der Ilir Meta, Verbrecher Regierung in 2000 erlaubt wurde.Langzeit Partner des Salih Berisha, auch bei Waffen Lieferungen nach Bosnien und in den Kosovo. Yassin Kadi, verkehrte 1993 direkt mit Izebegovic, in Sarajewo, wie man auch durch den US Terroristen Financier: Richard Perle, die Terroristen und Kopf Abschneider in den Balkan bringt und finanziert.

Das Hashim Tahci und Fatmir Limaj, Partner der bekanntesten Terroristen und Verbrecher ist, wie bei dem Flugplatz Geschäft, konnte niemanden verwundern.

Erdogan ist eine Schlüssel Figur, im Internationalen Terrorismus, nicht nur weil er sich seinen Wahlkampf schon vor vielen Jahren von Yassin Kadi finanzieren liess, sondern weil er den üblesten Schlächter in Afghanistan, als Partner sieht und sah: Gulbuddin Hekmatyār


Video 1990: Recep Erdogan mit dem Schlächter, Folterer, Vergewaltiger, Drogen Boss, War Lord und Extrem Terroristen: Gulbuddin Hekmatyār

Massen Mord an Nonnen als Geschäft: Der Türkische Dschihad des Hakan Fidan (MIT): Washington warnt Ankara

Vor kurzem hat der verhaftete Nihat Özdemir auch den Zuschlag, für den neuen dritten Gross Flugplatz von Istanbul erhalten (Bau Beginn Mai 2014), welcher praktisch der grösste Flugplatz der Welt geworden wäre. Etliche der Manager, dieser berüchtigten Geldwäsche Firme, des Bin Laden Financider Yassin Kadi, der in Bosnien und Albanien ebenso schon den Terrorimsu finanzierte und noch bis Oktober 2012, auf der Internationalen Terroristen Liste stand, wurden verhaftet. Yassin Kadi wurde nicht verhaftet, der eng befreundet ist ebenso mit dem MIT Geheimdienst Chef Hakan Fidan und in zusamen war man in einen Auto Unfall in 2013 verwickelt, wodurch das bekannt wurde.

Die Firma hat die Lizenz für den Flugplatz in Phristina, einem rein kriminellen Enterprise, erneut auch mit dem Saudi Bin Laden Terroristen Financier Yassin Kadi, einem Partner von Erdogan, Wahlkampf Financier und ebenso gilt das für die Baufirma Limak & Calik, wobei der Schwiegersohn des Recep Erdogan, CoE bei der Calilk Gruppe ist, welche vor Jahren in Bestechungs Geschäften schon in Albanien extrem auffiel.

am 24.10.2013

Der Erzbischof des Kosovo Dode Gjergj und – Thaçi, Rama, and Erdogan inaugurate new Pristina Airport terminal

http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/2011126/170227_nihat-ozdemir.jpg

Nihat Özdemir, ein mächtiger Mann in der Türkei, Haupt Financier und Partner von Recep Erdogan! Prsädient von Fencerbace, wo genau dieser Fullball Club, immer von Drogen und Geldwäsche Mafia Bossen geleitet wurde, so auch von Nihat Özdemir. Der FC Fenerbace, wurde 2011, für die Champions League gesperrt, wegen Spiel Manipulationen, was Standard ist, bei von der Mafia beherrschten Sport Clubs.

Nun durch die Staatsanwaltschaft in Istanbul verhaftet.

Turqi, arrestohet edhe pronari i kompanisë Limak & Calik
Artikujt tjerë

Publikuar: 28.12.2013 - 14:26

Prishtinë, 28 dhjetor - Në mesin e disa biznesmenëve të arrestuar së fundi në Turqi, me akuza për korrupsion, është edhe drejtori i kompanisë Limak&Calik, Nihat Özdemir, kompani kjo që e ka me koncesion Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës.

KTV raporton se gazeta turke Hurriyet ka parë aktakuzën sipas së cilës Özdemir dhe disa biznesmenë të tjerë akuzohen për “krijimin e një organizate kriminale”, për mitë, mashtrim, falsifikim të dokumenteve zyrtare, kërcënime dhe përvetësimin e aseteve të fituara me aktivitete kriminale.

Në mesin e 41 personave të arrestuar në rastin e dytë të korrupsionit, përveç Özdemir janë edhe biznismeni saudit Yasin al-Qadi, i akuzuar më parë për financimin e terrorizmit si dhe pronari i kompanisë së furnizimeve. Özdemir me Limak sapo ka fituar tenderin për ndërtimin e aeroportit të tretë të Stambollit.

Para 3 muajsh, ai bashkë me kryeminstrat Erdogan, Thaci dhe Rama përuruan terminalin e ri të Aeroportit të Prishtinës “Adem Jashari”. http://www.koha.net/?page=1,15,170695

Yeni savcılar belli oldu
YOLSUZLUK iddialarına ilişkin 2’inci dalga soruşturmasını yürüten ve aralarında Suudi iş adamı Yasin El Kadı ile iş adamları Fatih Saraç, Latip Topbaş, Nihat Özdemir, Orhan Cemal Kalyoncu ve Faruk Kalyoncu’nun da bulunduğu 41 kişi hakkında gözaltı kararı aldıktan bir gün sonra soruşturmadan alınan TMK’nın 10’uncu maddesi ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yerine 5 savcı görevlendirildi.

Soruşturmaya bakacak savcılardan birinin TMK’nın 10’uncu maddesi ile yetkili savcılıktan sorumlu başsavcı vekili Oktay Erdoğan diğer 4 savcının ise İdris Kurt, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu ve İsmail Uçar olduğu öğrenildi. Kurt’un sağlık sorunları nedeniyle soruşturmaya bakma görevini kabul etmediği belirtildi.

ADLİYEYE GELMEDİ

Yaptığı yazılı açıklamada “Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellendi” diyen Savcı Akkaş ise soruşturmadan alındıktan sonra dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makamına gelmedi. Akkaş’ın çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle adliyeye gelmediği öğrenildi. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25454730.asp

 

Arrest orders have been issued for 41 people, including prominent businessmen, as part of Turkey’s second corruption probe, local media said.

Turkey’s Hurriyet daily said on Friday that the new arrest list is part of the second graft investigation which is expected to be larger than the first one that has hit the government of Prime Minister Recep Tayyip Erdogan.

The newspaper added that the list included Nihat Ozdemir, the chairman of Limak group that has won a contract to construct Istanbul’s third airport, and Mustafa Latif Topbas, the owner of the BIM discount retailer.

http://www.presstv.ir/detail/2013/12/28/342408/businessmen-targeted-in-2nd-graft-probe/

Aktuelle Proteste gegen die Korruption in der Türkei

Terroristen Financiers, Geldwäsche Monopole auch rund um Drogen und Waffen.

1988-Spring 1995: KSM’s Brother Works for Charity Allegedly Connected to CIA

Zahid Shaikh Mohammed, brother of 9/11 mastermind Khalid Shaikh Mohammed (KSM), works as the head of the Pakistani branch of the charity Mercy International. A book published in 1999 will allege that this charity, based in the US and Switzerland, was used by the CIA to funnel money to Muslim militants fighting against US enemies in places such as Bosnia and Afghanistan (see 1989 and After). It is not known when Zahid got involved with the charity, but he was heading the Pakistani branch by 1988, when his nephew Ramzi Yousef first goes to Afghanistan (see Late 1980s). [Reeve, 1999, pp. 120] In the spring of 1993, US investigators raided Zahid’s house while searching for Yousef (see Spring 1993). Documents and pictures were found suggesting close links and even a friendship between Zahid and bin Laden. Photos and other evidence also showed close links between Zahid, KSM, and government officials close to Nawaf Sharif, who is Prime Minister of Pakistan twice in the 1990s. They also discover that Zahid was seen talking to Pakistani President Farooq Ahmad Khan Leghari during a Mercy International ceremony in February 1993. [Reeve, 1999, pp. 48-49, 120] But despite the raid, Zahid apparently keeps his job until about February 1995, when Yousef is arrested in Pakistan (see February 7, 1995). Investigators learn Yousef had made a phone call to the Mercy office, and there is an entry in Yousef’s seized telephone directory for a Zahid Shaikh Mohammed. Pakistani investigators raid the Mercy office, but Zahid has already fled. [United Press International, 4/11/1995; Guardian, 9/26/2001; McDermott, 2005, pp. 154, 162] It is unclear what has happened to Zahid since. In 1999 it will be reported he is believed to be in Kuwait, but in 2002 the Kuwaiti government will announce he is a member of al-Qaeda, so presumably he is no longer welcome there. [Reeve, 1999, pp. 48; Los Angeles Times, 9/1/2002] Mercy International’s Kenya branch will later be implicated in the 1998 US embassy bombing in that country, and so will KSM, Zahid’s brother (

 

1990: Islamist Militants Set Up Operations in Bosnia

Abdullah Anas.Abdullah Anas. [Source: History Channel]According to author Richard Labeviere, in this year Talaat Fouad Qassem, a leader of the Egyptian militant group Al-Gama’a al-Islamiyya, is designated by a leaders from different radical militant groups to head up the militant effort in Bosnia. Qassem is living in exile in Denmark and recruits the help of two Algerian militants also living in exile in Europe, Kamer Eddine Kherbane and Abdullah Anas. In future years, the three of them will coordinate all the requests for volunteers from European countries who want to fight in Bosnia. They will send about 2,000 volunteers to camps in Bosnia near the towns of Zenica and Tuzla. Kherbane will directly lead the Tuzla group. [Labeviere, 1999, pp. 73] In 1991, Kherbane will set up a charity front in Croatia that is a branch of Maktab al-Khidamat/Al-Kifah, which is closely tied to al-Qaeda (see 1991 and Early 1990s). In 1995, Qassem will be abducted in Croatia by US forces and killed in Egypt (see September 13, 1995).

 

1991-1997: Group of Foreign Policy Analysts Recommends Interventionist Policy

Edit event

Morton Abramowitz.Morton Abramowitz. [Source: Bradley Olsen]Morton Abramowitz, president of the Carnegie Endowment for International Peace, establishes a number of blue-ribbon commissions, headed by a select group of foreign policy elite, to create a new post-Cold War foreign policy framework for the US. Some of the group’s members are Madeleine Albright, Henry Cisneros, John Deutch, Richard Holbrooke, Alice Rivlin, David Gergen, Admiral William Crowe, Leon Fuerth, as well as Richard Perle and James Schlesinger, the two token conservatives who quickly resign. The commission will issue a number of policy papers recommending the increased use of military force to intervene in the domestic conflicts of other countries. Some of the commission’s members are appointed to brief Democratic presidential candidates on the commission’s reports ahead of their release. [American Spectator, 6/1999] Abramowitz is also influential in the career of counterterrorism “tsar” Richard Clarke, who refers to Abramowitz as his “boss and mentor” at the State Department. [Clarke, 2004, pp. 48]

24 June 2013

Listed Terrorist Meets with Turkish Intelligence

A sends:

This is related to “Turkish traffic accident with deep connections":

> http://cryptome.org/2013/06/tr-accident.htm

This informaton is about the meetings of head of Turkish national intelligence agency (MIT) Hakan Fidan and a top wanted terrorist Yasin A. Kadi while he has been on the EU and USA terrorist lists. Moreover some businessmen in Turkey close to the government are related to this terrorist.

——————————————————————–

Meeting with Hakan Fidan - Head of MIT (Turkish National Intelligence Agency)

While he has been in Turkey Yasin A. Kadi has continued to sustain his political connections along with his trade relationship. Despite his restriction to enter to Turkey, Yasin A. Kadi met with Mr. Fidan on five different occasions.

His first meeting with Fidan, Undersecretary of MIT (National Intelligence Agency) was around 4:30 p.m., on June 25, 2012. They met at Marmara Pavillion, which is in the premises of Undersecretariat in Ataturk Orman Ciftligi. Marmara Pavillion is used by the Prime Minister for his special guests.

The Prime Minister was informed about the meeting and Sefer Turan, Advisor to the Prime Minister on the Middle East Issues, was also present at the meeting.

A. Kadi traveled from Istanbul to Ankara by a private jet, owned by Mehmet Cengiz, a wealthy businessman. During his presence in Istanbul and Ankara, the Prime Minister’s Personal Guards have escorted Yasin A. Kadi.

Kadi and Fidan met two times in Istanbul, the first meeting took place on April 14, 2012 at the Halic Congress Center, and the second meeting was on June 14, 2012 at Istanbul Regional Directorate of MIT. Kadi has managed to enter an official building of MIT even though his assets have been frozen and there was a restriction against his entry to Turkey. Moreover, they met three times in Ankara on the 29th of September 2012, 13th of December 2012 and 15th of February 2013.

> http://cryptome.org/2013/06/tr-terrorist-mit.htm

Rückblick vor einer Woche: 3 Söhne von Ministern, Halk Bank Manager wurden verhaftet, hohe Recep Erdogan Partei Mitglieder insgesamt 81 Personen.
Ein kriminelles Enterprise, was Geldwäsche auch mit dem Iran betrieb.

Der Sultan und der Puppenspieler
Der Machtkampf zwischen Teilen der türkischen Regierungspartei und dem islamistischen Netzwerk Fethullah Gülens eskaliert - Von THOMAS EIPELDAUER, 20. Dezember 2013 - Der Schlag kam überraschend: Am Dienstag verhaftete die türkische Polizei bei Raz…

Kommentar. Wird das eigentlich überhaupt noch was? Im Brief ist zu sehen das die Jandarma beauftragt wurde da die Polizei sich weigert die 2. Operation zu starten.

[IMG]http://sozcu.cubecdn.net/wp-content/uploads/2013/12/belge-haber-i%C3%A7.jpg[/IMG]

Von der Jandarma kam aber die Erklärung das sie keinen Auftrag bekommen haben.

Jandarma: Cumhuriyet Savcılığı’ndan Talep Gelmedi
27 Aralık 2013 19:40
Jandarma Genel Komutanlığı 2. dalga operasyonu için Cumhuriyet Savcılığı’ndan kendilerine bir talep gelmediğini açıkladı.
…………….

http://www.haberler.com/jandarma-dan-sorusturma-aciklamasi-5480240-haberi/

Der Staatsanwalt wurde somit verhindert die Schuldigen befinden sich auf der Flucht angeblich soll Yassin Kadi und Bilal Erdogan bereits aus dem Land sein. Ich denke das war es dann wohl ab jetzt können wir wohl nur noch die Wahlen abwarten ich glaube nicht das Fetullah Gülen noch was bewegen kann.

Sehr interessante Sache und eine Super Quelle was da abläuft: Der Polizei Chef von Istanbul Selami Altınok,weigerte sich noch mehr Personen zuverhaften. Bilal Erdogan ist ja der direkte Familien Partner von Recep Erdogan. Ein Kriminall Roman ohne Ende.
Yassin Al-Qudia, Bilal Erodgan

Bilal Erdogan traf sich direkt mit Yassin Kadi im BULUŞMASI hotel, in der Türkischen Presse: Yassin Al-Quida

12/23/2013

Der bankrotte Hafen von Durres im Container Chaos, weil die Kräne nicht funktionieren und jeder stehlen kann

Filed under: — BuckZiesMutter @ 9:52 pm

Der Hafen von Durres, wird erstmalig in der Geschichte, 2013 einen Verlust von 200 LEK - 1,4 Millionen € machen, was bereits sehr viel sagt, über Mafiöse Beratungen aus dem Ausland und rund um die Weltbank und korrupte Bestechungs Consults und Firmen, welche das Desaster anrichteten. Die Durres Bau Inspektion und der “insolvente” Mafia Hafen von Durres

Man findet im Internet bereits von Yacht Seglern Berichte, welche sich über diese über dimensionierten Kräne im Hafen wundern, welche zu so einem kleinen Hafen nicht passen und ein Deutsches Betrugs Manöver erneut sind, was seit 15 Jahre auch durch teure Service Reparatur Leistungen überbezahlt werden im Korruptions System der Deutschen: Es sind Gottwald Kräne: “Gottwald Crane Seria 7”

Der absulute Weltbank (Chaos Scheitern der Weltbank Mafia Projekte im Hafen) und auch Deutschen Skandal rund um den Hafen, wo die Fakten im Parlament nun offen gelegt wurden. Der Lehrmeister für diesen Betrug: erneut die Weltbank, Deutsche Consults, DEG, AAEF und Geschäfte Macher und die Österreicher sind seit Jahren in jedem Betrug und Bestechungs Skandal im Balkan dabei. Die Deutsche DIWI Consult, wird in einem Bericht für Betrug und Bauschrott, rund um den Hafen extra erwähnt werden, unter der neuen Regierung, was das normale Betrugs Desaster ist, bei Deutschen Baufirmen von Düsseldorf, Hamburg bis Nigeria im Ausland. DIWI Consult, finanziert direkt die Albaner Mafia, wo man natürlich den Albanischen Firmen Sitz in “Sky Tower” in Tirana hat und die Firmen Gründung in 2010, ist Zeitgleich, mit der totalen Korrumpierung und der Gesetzeslosigkeit in Albanien.

Einmalig ist die vorsätzliche Falsch Beratung der DIWI Consult, mit den EBRD Banditen, wo eine Schrott Abfertigungs Halle gebaut wurde, welche 3 mal grösser ist, als die Abfertigungs Hallen in Bari, oder in Ancona und natürlich mit Scheiben, welche bei etwas Wind zusammen brachen, oder einem Dach, wo es durchregnet. Sokol Olldashi, war nur ein echter Albaner Experte, für Bordell und Club Service, aber das war es dann auch, wie schon wikileaks über diese Gestalt berichtet.
Identisch der Skandal mit dem Fischerei Hafen, rund um den Pyschopaten der Albaner Mafia: Ferdinand Xhaferie und Sokol Olldashi.

Ebenso bei dem Rezart Taci, Belle Air, Balfin Gruppe Betrug des Samir Mane. Massiv hat der Umwelt Minister Lefter Koca, vor allem die Lizensen an die Deutschen angegriffen! Der jetzige Justiz Minister Nasic Naco, hatte als Wirtschafts Minister ebenso reine Korruptions Geschäfte im und um den Hafen angeschoben, wobei Nasic Naco, auch als Staatsanwalt in Durres, zur fester Bestandteil der Durres Mafia ist und voll käuflich. Der Hafen Ausbau und die Explosion des Betruges und von gefälschten Dokumenten ist eine historische Einheit, der EBRD, KfW, Weltbank Finanz Gangster, welche Albanien mit ihrer Privatisierung ruinierten. Wenn die Betrugs Bank: Deutsche Bank und Lobbyisten kommen, wusste jeder, wird Alles in Betrug umgewandelt, denn wie sollte Geldwäsche und Betrug als einzigem Wirtschafts Modell lange funktionieren?

Das Chaos wird mit Vorsatz organisiert, denn sowas ist mit Dummheit von Kriminellen auch nicht zu entschuldigen. Idioten wurden plötzlich Kran Führer, und beschädigten weitere Kräne! Einmalig das Chaos der Idiotie, und Dummheit in diesem Hafen.

Kommentar. Lefter Koka, machte sich bei Etlichen Auslands, Hafen erfahrenen Personen kundig, holte auch die Meinung der Italiener ein, über dieses Chaos, was eindeutig von der alten Hafen Direktion, Salih Berisha, dem Transport Minister Sokol Olldashi und den korrupten Zirkeln, der Weltbank, EBRD, Deutsche Bank, Lobby Zirkeln zuverantworten ist.

Einmalig ist die vorsätzliche Falsch Beratung der DIWI Consult, mit den EBRD Banditen, wo eine Schrott Abfertigungs Halle gebaut wurde, welche 3 mal grösser ist, als die Abfertigungs Hallen in Bari, oder in Ancona und natürlich mit Scheiben, welche bei etwas Wind zusammen brachen, oder einem Dach, wo es durchregnet.
Identisch der Skandal mit dem Fischerei Hafen, rund um den Pyschopaten der Albaner Mafia: Ferdinand Xhaferie und Sokol Olldashi.
Vor allem von der Mafia kontrollierten Weltbank, sind derartige Bestechungs- Betrugs Methoden rund um Privatisierung, vollkommen normal wie die CEZ, AlbPetrol, ARMO Privatisierung ebenso zeigten. Damit haben diese Betrugs Zirkel, Firmen der Inkompetenz, nun ein erhebliches Problem, besonders, wenn Verantwortliche in der Rruga Taulantia wohnen, wo Lefter Koka und sein Bruder, wie die Spartak Braho Familie und seine Familie besonders einflussreich ist.

update: 25.12.2013 Es kommt wie es kommen musste, wie die Medien berichten und erstaunlich, das eine Deutsche Firma in diesem Sumpf der Dummheit und Inkompetenz, mit unerfahrenen Orts fremden Personal mitmischen wollte.

Kurum port durres
4 Schiffe mit 837 Containern, können im Hafen nicht entladen werden, obwohl man vorab alle Probleme kannte. Wie erwartet Null Funktion des Ministers Edmond Haxhinasto, Null Funktion der Hafen Direktion (nur alle Firmen werden erpresst im Hafen) der den kriminellen Unfug, des Sokol Olldashi mit einer kriminellen Hafen Direktion ausbaden muss, der Firma KURUM Lizensen zugeben, obwohl die Firma keinerlei Hafen Erfahrung hat und die erfahrenen Arbeiter und Kran Experten im Hunderter Paket zu entlassen.

Skandali, Kurum bllokon 4 anije me 837 kontenierë në Portin e Durrësit, kompania monopol i Sali Berishës

Der Durres Hafen, ist ein echtes Opfer der Privatisierungs und Bestechungs Zirkel der EU und USA. Wo früher erfahrene lokale Arbeiter und technische Experten aktiv waren, stellten die neuen Klientel Firmen, lieber Idioten, Analphabeten und primitiv Kriminelle ein, mit allen Folgen für die Funktion eines Hafen. Die Weltbank stellte selbst fest in 1996, das auch technisch das Personal des Hafens, praktisch jede Reparatur gewährleisten kann, was dann mit Vorsatz durch Pseudo Betrugs Consults der Inkompetenz und Betruges vernichtet wurde. Es gab auch keine Probleme, mit der Organisation des Hafens damals oder auch in Organisations des Hafens Ablaufes, wo heute Schiffe angemeldet sind, deren Entladung nicht einmal mehr gewährleistet ist.

Fakten die jeder seit Jahren weiss, welche durch korrupte Finanz Institute der Weltbank, der EBRD und des IFC praktisch zum Standard Betrug wurden. Und erneut tauchten vor kurzem eine Deutsche Parlamentarier Delegation im Hafen auf, obwohl niemand diese Ratten identisch wie in 1998, braucht. Insider schüttelten damals wie der Deutsche Militär Attache den Kopf, und jetzt ist es noch schlimmer wie damals. Deutsche Auslands Bestechung im kriminellen Enterprise der Privatisierung, ist Deutsche Standard und oft als Entwicklungs Hilfe getarnt.

Erfahrene Hafen Arbeiter, teilweise mit 40 Jahren Hafen Praxis und Techniker wurden entlassen, und durch Idioten ersetzt, welche kaum schreiben können und noch weniger von Technik und Organisation verstehen und auch nicht von Durres sind. Alarm Stimmung bei der Albanischen Regierung, wegen den von Deutschen, Weltbank, EBRD, IFC, korrumpierten Hafen von Durres, wo jeder Schrott und Betrug finanziert wurde, wie der Chaos, Bestechungs Lizensen im Hafen.

Hunderte von Durres Einwohnern, verloren ihre Posten, in der Bestechungs Klientel Politik der sogenannten ausländischen Investoren und Geldgeber, wie in vielen Details nun auch im Parlment offenbart wurde. Eine Betrugs und Bestechungs Maschinerie, war vor Jahren angelaufen.

23 Dhjetor 2013 - 22:27
Lefter Koka: Vjedhja në portin e Durrësit 20,4 miliardë lekë në vit

Die Internationale Fachpresse, berichtete, schon über das Debakel berichtete. Auf Anordnung von Salih Berisha, durfte jeder in den Hafen fahren, praktisch jeder Albaner (im Raum Durres) hat eine Einfahrts Karte, für die elektronische ‘Schranke, und Diebstahl wurde zum Programm, weil niemand auch die Ausfahrt kontrollierte.
Diebstahls Touren, von ganz Oben angeordnet, als Arbeits Beschaffung und Banditen Tradition.

Im Albanischen Parlament legt der Umwelt Minister Lefter Koka (Ex-Bürgermeister von Durres) dar, das umgerechnet 140.000.000 Millionen € (20,4 Milliarden LEK) pro Jahr gestohlen werden, womit Alles gesagt ist, über die Wild West Zustände des Hafens, nachdem Modell des Sokol Olldashi und der Berisha Banden. Geduldet wird, aber lt. Weltbank Instruction, nur max. 10 % Diebstahl, nachdem Russischen Modell, was den Verantwortlichen schon in 1996 im Detail, durch die Weltbank Berater erklärt wurde, wo man sich damals fragte, wie verrückt die Weltbank Verantwortlichen sind. Besonders schlimm, auch die Österreicher mit ihren Wartungs Verträgen für Kräne, wobei heute Made in Austria, ein Profi Begriff für Bestechung, Geldwäsche und Betrug ist, überall im Balkan und die Hypo Alpe Adria nur die Spitze eines Betrugs Berges war, wie Wolfgang Grossruck. Identische Arbeit erledigten die technischen Experten des Hafens, für wesentlich weniger Geld, was ein Weltbank Betrugs Debakel rund um die Hafen Privatisierung offenbart, denn Aufträge gibt es nur für Bestechungsgeld, der Consults: Auch das ist seit 2000 bereits in allen Details, die Berufs Bestechungs Consults, welche niemand braucht, wo Deutsche Consults ebenso mitmachten, mit der Deutschen Betrugs Bank: Deutsche Bank. Ebenso wird der Kauf der Deutschen Kräne kritisiert, die Container Lizenz an eine Deutsche Firma, wo Alles Chaos ist, weil jeder im Erpressungs und Bestechungs Spektakel aktiv dabei, vor allem wenn man Kräne verkaufen will. 1991 gab es die ersten neuen Kräne bereits für den Hafen, was noch ein Geschäft des Franz Josef Strauss war, wo Wartung Gebühren für einen einzigen Deutschen Experten von 700 DM pro Tag + Spesen berechnet wurden, was ein Deutsches Entwicklungs Modell ist, nur Technik zuverkaufen, welche niemand reparieren kann, sowie Technische Wartungs Bücher werden ebenso nicht geliefert. Verträge, welche mit Bestechungs Geld erkauft werden, wo der Minister Sokol Olldashi (wie die komplette Drogen Mafia Gang aus Shiak) natürlich auch Deutsche Geschäfts Visa hatte, was im Visa Skandal dann publik wurde. Durres hat bereits vor fast 10 Jahren, die Pseudo Berater der Deutschen GTZ rausgeworfen, von Berlinwasser, wegen Inkompetenz, was ein Lieblings Betrugs Projekte der Heidemarie Wieczorek-Zeul, Uschi Eid und der KfW war. Eines der grossen Privatisierungs Skandale in Deutschland und diese Ratten entsandte man mit allen Folgen nach Albanien. PPP Programme, einer der Mafiösen Construkte der Weltbank und der Deutschen Entwicklungshilfe in der Welt. Die Spezialtiät der Deutschen ist und war oft: Müll Halden Beratung, durch Profi Kriminelle, was bei der DAW anfängt und bei der Justiz Beratung der IRZ-Stiftung aufhört. Im Albanischen Volke: Der Troika der EU und der USA, gibt man die Schuld für das Debakel, denn die Amerikaner waren in schwerste Betrugs Fälle von ENRON, AAEF bis zur AlbPetrol Privatisierung mit dem Gangster Frank Wisner verwickelt.

Die Folge wird sein, das man in Zukunft wie in anderen Ländern der Erde, lieber Russische Technik kauft, als diesen Industrie- und EADS Militär Müll, der ganz einfach funktioniert, was man an den Weltraum Raketen ebenso schnell erkennt. Das Ansehen der Ausländer reduziert sich heute in Albanien, auf Wenige, welche vor 1997 bereits vor Ort waren.

Politike
23 Dhjetor 2013 - 22:27
Lefter Koka: Vjedhja në portin e Durrësit 20,4 miliardë lekë në vit - See more at:

Container können jetzt nicht mehr so einfach entladen werden, im Mafiösen Chaos des Hafen, seitdem die Pyschopaten der Weltbank und der Berufs Kriminelle Sokol Olldashi und sein Hafen Direktor Alles mit Idioten und Kriminellen besetzt hatten, in allen Institutionen in Durres. Kommt eine Besserung mit dem neuen Hafen Direktor, sollte man verneinen! Null Verstand, bekannt als vollkommen korrupt und unfähig: Dann war man bei Eduart Ndreu, dem alten Hafen Direktor, wo Kriminelle erneut Freie Fahrt in den Hafen hatten, im direkten Auftrage von Salih Berisha, als Arbeits Beschaffung, sprich Diebstahl und Schmuggel.

Aktuell: Minister Lefter Koka, einer der wenigen echten einflussreichen Personen in Durres sagt: “Porti i Durrësit është një nga portet ku manipulimi i mallrave është nga më të mëdhenjtë në botë”- tha ministri Koka". Im Hafen Durres geschieht der grösste Betrug und Manipulation mit der Fracht! Lefter Koka, Ex-Bürgermeister von Durres, bestätigt nur das im Hafen “Klientel” Politik betrieben wird, wobei sein Bruder “Nard” Koka, einmal ab 1998 die Lagerhäuser für 1.500 $ pro Jahr gemietet hatte, und mit dem Kosovare Lulzim Berisha (zu Lebenslanger Haft verurteitl), anderen Schwer Verbrechern, den Hafen selbst unter Mafia Kontrolle hatte, bis das Albanische Militär im September 1999, diesen Spuk beendete und die Hafen Kontrolle für viele Jahre übernahm.

Ein Haupt Grund, warum das Milliarden Projekt mit dem neuen Container Hafen bei Vlore keine Baugenehmigung erhielt vor Jahren, obwohl die Welt Baufirma ZUMAX dahinter stand als Investor und nie verstand, warum man keine Genehmigung erkaufen konnte.

“GALA”, “MSC”, “Pelikan” arbeiten ohne Verträge mit den Container Agenturen, weil die Kräne vor allem von Kurum nicht funktionieren, obwohl sie ziemlich neu sind. Man hatte an der Elektronik Steuerung herum gebastelt, was den Albanischen “Experten” zum totalen Zusammenbruch führt, Andere Kräne, welche erworben wurden, erlaubt die Hafen Direktion nicht in Gebrauch zunehmen. Etliche Firmen im Hafen, sind rein kriminelle Firmen, wie auch KAD Agentur, oder diese “Pelikan” Agentur, allgemein bekannt, Firmen, welche nicht einmal versuchen seriös zuarbeiten, wo prominnente Politker diese Mafia Firmen dirigieren.

Ein Witz sind ja die vielen Lizensen für Container Organisation, was Weltweit inzwischen bekannt ist, wo jeder gewinnt, der im Moment besser schmiert.

Vor Jahren hatte der Hafen auch excellente Direktoren, für die Verladung inklusive von echten Technikern, welche Alles reparieren konnten und auch Alles organisieren konnten, damit Schiffe schnell entladen wurde. Mit der Idiotie, nur den Dümmsten diese Posten zuübergeben, begann das Chaos vor Jahren im Berisha und Sokol Olldashi Stil.

Der Hafen Durres, erneut im Sumpf der Albaner Mafia.

Wild West, beim Bauen mit allen Folgen: Das Chaos um den Bau des neuen Fischerhei Hafens in Durres, ohne einen Super Visior Bau Ingenieur

Er ist ein LSI Mann und mit den Gaben des Geistes schon vor 18 Jahren nicht gerade eine Leuchte gewesen und bei der Bildung, offenbarte sich ein “Schwarzes Loch". Es gibt viele Phantom Firmen im Hafen, wo jeder rein und raus fahren kann, wie er will, inklusive geschmuggelten Treibstoff und das vor aller Augen.

Durres Port debacle - von der Hafen Mafia, ungültige Lizensen und der Treibstoff Betrug an den Tankstellen

Das Chaos um den Bau des neuen Fischerhei Hafens in Durres, ohne einen Super Visior Bau Ingenieur

Die Durres Bau Inspektion und der “insolvente” Mafia Hafen von Durres

 

Durrës. KURUMI-i bllokon 837 kontejnerë të Vitit të Ri

Agjencitë detare janë të shqetësuara për pagesat e vonesave të anijeve, pasi kanë pranuar të punojnë pa kontratë me koncesionarin e terminalit të kontejnerëve.

· Pritësit e mallrave kanë porositur ngarkesat për festat e fundvitit dhe janë në ethe për të mbushur tregun

· Grosistë nga Kosova po presin kontejnerët që janë transit

· Kurse dogana rrezikon të humbasë të ardhura për planin e vitit 2013

Nga Gjergj Thanasi, Thanas Mustaqi

DURRËS, 22 dhjetor 2013 – “Kurum”-i bllokon 4 anije me 837 kontejnerë, që presin të shkarkohen dhe zhdoganohen në portin e Durrësit. Kjo, për shkak të defekteve të vinçave (prodhime të viteve 2005 dhe 2008) që ka marrë me qira kompania turke.

KUSH E PËSON

Agjencitë detare “GALA”, “MSC”, “Pelikan” janë të shqetësuara për pagesat e vonesave të anijeve (kontrastali) pasi, me shumë mendjelehtësi, kanë pranuar të punojnë pa kontratë me koncesionarin e terminalit të kontejnerëve. Pritësit e mallrave kanë porositur ngarkesat për festat e fundvitit dhe janë në ethe për të mbushur tregun. Grosistë nga Kosova po presin kontejnerët që janë për transit nëpër Rrugën e Kombit. Dogana rrezikon të humbasë të ardhura deri në mos realizim plani për vitin 2013. Për më tepër, rrezikohet që vinçat e marrë me qira nga turqit, të mos riparohen deri më 31 dhjetor 2013 e më tej. Puna, në rastin më të mirë, mund të rifillojë nga mesi i janarit 2014!

NGËRÇ I PARALAJMËRUAR DY DITË MË PARË

Më 20 dhjetor 2013 “Dyrrah”-u ka kontaktuar me drejtues të koncesionarit të Terminalit të Kontejnerëve dhe të drejtorisë së përgjithshme ekzekutive të kompanisë publike Autoriteti Portual Durrës (APD) sha lidhur me informacionet që kishtedurreslajm.com se pritej një bllokim i punës në përpunimin e kontejnerëve më 22 dhjetor 2013. “Dyrrah”-u kishte mësuar se APD sha nuk kishte lejuar fillimin e punës së një vinçi tip “Gottwald Crane Seria 7” për Terminalin e Kontejnerëve, i blerë në portin turk të Mersinit, ku kishte punuar qysh në vitin 2007. Vinçi ka një kapacitet ngritës 150 tonë dhe peshë të përgjithshme rreth 500 tonë. APD sha ka kërkuar ekspertizë për aftësinë mbajtëse të kalatës, pasi mund të dëmtohet kjo e fundit.

NDËRHYRJE KRIMINALE NË KOMPJUTERIN E VINÇIT

Ndërkohë “Durres Terminal Container” ka marrë me qira nga APD-ja sha qysh nga janari 2013, me kontrata dymujore, dy vinça të lëvizshëm: “Fantuzzi” MHC 200 me kapacitet ngritës 120 tonë, prodhim i vitit 2005, dhe “Fantuzzi” MHC 115 me kapacitet ngritës 60 tonë, prodhim i vitit 2008. Por, për shkak të ndërhyrjeve të kundërligjshme dhe joprofesionale në sistemin kompjuterik nga turqit, vinçat janë defektuar. “Dyrrah”-u ka mësuar se orët e para të mëngjesit të ditës së diel, përsëri është tentuar të ndërhyhet në sistemin kompjuterik, por nuk i ka lejuar APD-ja, me qëllim të mos dëmtohej më tej gjendja teknike e vinçave.

“GARANCIA”

Mesut Yanar, drejtor i përgjithshëm i Terminalit të Kontejnerëve, që përfaqëson grupin turk KURUM, i tha “Dyrrah”-ut se vinçat e marrë me qira do të riparoheshin dhe nuk do të pengohej përpunimi i anijeve të kontejnerëve. Pas rreth 2,5 orësh në pritje, zëvendësdrejtori i përgjithshëm ekzekutiv i APD-së sha Artjon Qirici, i cili sapo kishte dalë nga takimi me z. Yanar, i pranoi “Dyrrah”-ut se situata ishte jonormale, delikate, por nuk mund të paragjykonte koncensionarin, i cili mund ta riparonte vinçin shqiptar. Burime nga “Durres Container Terminal” thonë se turqit kanë akuzuar APD-në për bllokimin e punës, ndërkohë që përgjegjësia për gjendjen teknike të vinçave bie mbi KURUM-in.

E DIELA “MULLAR”

Gjithsesi, e keqja ndodhi. Më 22 dhjetor 2013, janë bllokuar në port, radë dhe rrugës 4 anije të mëdha me një total prej 837 TEU (njësi kontejnerësh) për shkarkim dhe po aq për ngarkim: anija “Warnow Beluga” me 287 TEU është akostuar më 22 dhjetor 2013 ora 1e 5 minuta pas mesit të natës; “MSC Augusta” me 315 TEU është në afërsi të portit qysh më 22 dhjetor 2013; “Vega Aquila” me 135 TEU ka mbërritur në radë më 22 dhjetor 2013 ora 9:36, kurse “Medazov Rosa” me 100 TEU mbërrin më 25 dhjetor 2013.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

http://www.durreslajm.com/investigim/durr%C3%ABs-kurumi-i-bllokon-837-kontejner%C3%AB-t%C3%AB-vitit-t%C3%AB-ri#sthash.QibYgXpk.dpuf

Hier durfte der Deutsche FDP Staatssekretär, Ernst Burgbacher nicht fehlen, der eine der Belästigungs Delegationen in den Hafen entsandte. 1998 schüttelte bereits der Militär Attache den Kopf, die Botsschaft stöhnte, wenn die Delegationnen kamen und die Hafen Mafia inzenierte eine Show, wo korrekt Alles im Hafen abläuft, denn die Polizei informierte jedes einfahrende Fahrzeug: “Heute nicht, wir haben Inspektion und eine Deutsche Delegation” und die Fahrzeuge wendeten und verliessen den Hafen Einfahrts Bereich. Alles bekannt in Deutschen Berichten, damals schon, heute ist es schlimmer. Das Chaos welches durch die Deutschen verursacht wird und deren geschäftliche Bestechungs Methoden, wie neue Kräne gekauft wurden, welche nicht vor Ort eingesetzt sind, aber sehr viel Geld kosten. Niemand braucht diese Kräne, vollkommen überteuert, technisch unsinnig vor Ort, genauso wenig wie die modernste Autos in Albanien niemand mehr reparieren kann. Ein lupenreiner Deutscher Bestechungs Betrug erneut.


Die Mentoren der Auslands Bestechung als Delegation vor Ort, also ein krimineller Zirkel, denn Auslands Bestechung ist Strafbar.
Mesazhi i drejtorit të portit: Gjermanët s’lejojnë të më heqin -

Von einer bereits abgewählten Regierung sich noch eine 35 jährige Lizenz zubesorgen, ist hoch kriminelle was die Deutschen vor Ort im Mafia Loch des Hafens organisierten.

Der Hafen Direktor von Durres: Eduart Ndreu, wechselt von der Berisha Partei zu Lefter Koka und seiner Partei: LSI


Unter dem neuen Hafen Direktor geht das Theater weiter, wobei der Hafen praktisch als Müll Halde hergenommen wurde, als man die Müll Abfuhr, Schiffs Entsorgung neu ausschrieb in der Klientel Politik, des Sokol Olldashi und die seit über 20 Jahren erfahrene Firma tätige Firma blockierte.

Der Untergang, kam dann mit diesem Mafia Geschäft der Amerikaner: einem Erpressungs Monopol der Anarchisten rund um die Weltbank und korrupte Amerikaner.

Die Durres Bau Inspektion und der “insolvente” Mafia Hafen von Durres

http://www.rapiscansystems.com/images/site/rapiscan_systems_logo.png

Die UN macht da aktiv mit, was auch Nichts Neues ist wie man im Kosovo, indem man kriminelle Construkte installierte.

UNODC – will in Albanien technische Container Kontrolle finanzieren um den Drogen Handel zubekämpfen

Die Bewachung des Hafens von Durres soll privatisiert werden

Der “Zoll” in Albanien: Erpressung im Hafen von Durres, mit den Scanner Gebühren, durch Monopol Firmen des Salih Berisha

Die “Vokshi” Treibstoff Schmuggler Fischer Boot Flotte von Durres wurde beschlagnahmt

Fatmir Mediu und seine Verbrecher Banden mit Agron Duka, mussten erneut überall ebenso mitmischen.
Protests against the draft-budget “We ended the path towards ruin”
Rama: “After 99 days we feel better for reinforcing economy”

Budget, no new construction works

IMF: Why we allowed the debt

Ende des Jahres sind nun Experten der US Küsten Wache im Hafen, um die Sicherheit des Hafens neu zuorganisieren, denn peinlicher geht es nicht mehr, was ja die EU und US Polizei- und Hafen Experten dort im Hafen anrichteten.

12/19/2013

Die Kick Back Geschäfte des EU Botschafters, wo “Bloom Consulting” einen Auftrag erhielt

Filed under: — Sarah_HrNje @ 5:07 pm

Konferenz Inzenierung mit dem EU Botschafter Ettore Sequi, und Albanien erhält 82 Millionen €

Albanien will den EU Kandidaten Status, und dann werden immer die dubiosten Geschäfte eingefädelt, wofür Griechenland mit dem See Abkommen in 2009 und die zurück getretende Tschechische Ministerpräsident mit der CEZ Privatisierung bekannt wurden. Ausländische Politiker, Diplomaten koppeln die Unterstützung, für den NATO bzw. EU Beitritt, direkt an Privatisierungs Geschäfte, wie die Fakten aufzeigen. Woher die Albaner ihre PR Betrugs Maschine haben, rund um Werbung, ist deutlich erneut sichtbar, wenn die Spanische Consult: Bloom Consulting, für Unsinn Aufträge erhält. Die Albaner kopieren nur diese Modell, was zu den Mafia Imperium von Salih Berisha führte, mit den Frangaj Brüdern, einem MOON Sekten Construct des Betruges, was die Medien und die Staatsanwaltschaft im Moment schwer beschäftigt. Das kosten nun mal einfache Kurz Werbe Filme in der Touristik bei CNN, statt 90.000 $, über Consults 250.000 §, wie der Gangster Ferdinand Xhaferrie es organisierte, wobei Tourismus Reklame in den USA, verlorenes Geld ist.

Es gab immer mehr Tourismus Konferenzen, wobei kein Veranstalter auch nur eine reale Erfahrung hatte, seit Jahren, sondern die Organisationen, sich nur selbst beschäftigten und dümmliche Reports schrieben.

Man macht dem EU Botschafter Ettore Sequi, gerne auch einen Gefallen und eine Spanische Consult: Bloom Consulting, erhält den Auftrag, für Tourismus Vorträge, welche im Nichts enden, genauso wie die finanziellen Unterstützungen für die Komiker der DAW und ihre Tourismus Sabbel Vorträge, wo vor Jahren sogar die Mitarbeiter des Ministeriums den Raum verliessen, oder Deutsche Uni Professoren lehnten eine Zusammenarbeit mit dem Tourismus Ministerium ab unter dem Gangster Ferdinand Xhaferrie, nachdem die KAS eine schlecht vorbereitete Konferenz (Zitat: Deutscher Professor) organisierte.

Man ist Mitglied in Bus Reise Organisationen, Welt Tourismus Organisation und anderen Unfugs Organisationen, die niemand braucht, aber immer Geld benötigen, für Unfugs Konferenzen.

Kurz gesagt: der EU Botschafter Ettore Sequi, schreibt einen schönen Bericht, das Albanien den EU Status verdient und eine Spanische Consult erhält einen teueren Auftrag, für den Tourismus, was im System ca. alle 10 Jahre passiert, das neue Studien des Unfugs erstellt werden.

Das Resultat ist immer das Selbe, das das Image schlecht ist von Albanien im Tourismus, aber was eine Studie daran jetzt ändern soll, oder Bilder Vorträge, ist ausserhalb jeder Logik. Es geht erneut nur um Geld Vernichtung, denn Albanien hatte vor vielen Jahren einmal gute Experten und braucht heute wie vor über 10 Jahren, vor allem Reise Veranstalter und echte Schlüssel Tourismus Projekte, wie Tauchen, Sport, Reise Veranstalter rund um Wandern und Natur und Yachting. Der Rest regelt sich dann durch die Firmen Werbung. Die Parasitäten Consult vermitteln aber nur Mitgliedschaften in vielen Organisationen, welche dem Lande Nichts bringen

ghh1

Die ghh Studie einer Consult aus Wiesbaden aus 2001 über den Tourismus, welche vollkommener Unfug war und selbst im Ministerium nicht gelesen wurde. Finanziert von der GTZ, im Kick Back Geschäft das man einen Auftrag erhält. Die GHH Consult, hatte selbst nicht die geringste Ahnung von Tourismus, interessierte sich auch nicht für Fakten, sondern die Studie war praktisch überwiegend nur abgeschrieben von der Deloittle & Touch Studie aus 1993, welche bereits damals informitiver war.

 

Bloom Consulting Informations-, Kommunikations-und Bild Seminare

Home

Bloom Consulting is a Madrid based strategy consulting firm, specialized in country branding and business strategy. It was founded in 2003 by José Filipe Torres. The company’s work focuses mainly on nation branding projects and the developing of brand strategies in the private sector, as well as corporate strategy and HR consulting.

Një i ri të konsultohet, pa përvojë reale të zhvillimit të turizmit nga Spanja. 1993 Raporti Deloittle kontakt Raporti 2001 GHH - GTZ Raporto turizmit Ligësia identike: Vetëm blah, blah, blah, në vend të kontakteve për të korrigjuar organizatorët e udhëtimit me turistë

 

18 Dhjetor 2013 - 04:42

Turizmi shqiptar nga më të mirët në rajon

TIRANE- Në botën e sotme të informacionit, komunikimi dhe imazhi ëshë çelësi i suksesit për të hedhur në treg një produkt. Për këtë arsye të gjitha sipërmarrjet botërore i kushtojnë rëndësi imazhit dhe kurimit të markës së tyre. Ndërkaq, edhe shtetet mund të shikohen në tregun global në pikëpamjen e një marke për të tërhequr investitime. Komapnia e mirënjohur amerikane për konsultime ekonomike “Bloom Consulting” ka publikuar dy raporte, sipas të cilave rendit markat e tregtisë dhe turizmit të vendeve të ndryshme të botës. Sipas analizës së kompanisë “Bloom Consulting” marka shqiptare e tregtisë renditet në vendin 34 në Europë dhe në vendin 96 në botë.

Ndërkohë edhe pse kjo renditje nuk duket shumë pozitive, marka shqiptare e tregtisë është në një pozicion më të mirë se markat e tregtisë të vendeve të rajonit si Bosnja dhe Hezrgovina, mali i Zi dhe Maqedoni. Madje Shqipëria renditet edhe përpara Sllovenisë, vend i cili është pjesë e BE-së. Në krye të listës botërore, 5 vendet me markën më të suksesshme të tregtisë janë SHBA (renditja sipas “Bloom Consulting”: 1), Kina (2), Britania e Madhe (3), Franca (4) dhe Hong Kongu (5). Për sa i përket markës së turizmit, Shqipëria është renditur në vendin 31 në Europë dhe në vendin 82 në botë. Në lidhje me fqinjët tanë ballkanikë, Shqipëria lë pas Malin e Zi, Serbinë, Bosnje Herzegovinën dhe Maqedodinë, për sa i përket markës së turizmit.

Gjithashtu, marka shqipatre e turizmit është renditur më lartë se ajo e Lituanisë, vënd ky që është anëtar i BE-së. Në plan global 5 vendet me markën më të suksesshme në botë, për sa i përket turizmit janë SHBA (1) dhe katër vende të Europës, të cilat janë Spanja (2), Gjermani (3), Franca (4) dhe Britania e Madhe (5). Për t’iu rikthyer edhe njëherë vendit tonë, fakti që Shqipëria renditet përpara vendeve të rajonit për sa i përket markave të tregtisë dhe turizmit është pozitive. - See more at: http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=

 

 


Geld gibt es ohne Ende, u.a. für das Thehti Projekt, wo viele Millionen der Deutschen schon sinnlos verbuddelt wurden und Diplomaten, GTZ Leute, gerne eine Spesen Tour organisieren.

Für 10 Millionen € will die KfW eine Strasse in die Berge legen

Rruga e Alpeve, projekti 10 milionë €
Publikuar më 18.12.2013 | 14:10

0 0

Deri dje mund të ishte konsideruar e pamundur, por ndërtimi i Rrugës së Vermoshit në Malësinë e Madhe po kthehet në realitet. Firma kontraktuese dhe financuesit e projektit, mes të cilëve KFW-ja gjermane dhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit, kanë kryer një dëgjesë publike në Selcë me banorët e komunës së Kelmendit.

Kryetar i këshillit të qarkut të Shkodrës, Maxhid Cungu tha se realizimi i këtij projekti do të shtojë mundësitë për zhvillimin e turizmit në këtë zonë. Ndërsa kryetari i komunës Kelmend, Gjeto Dukaj, u shpreh për rëndësinë që ka rruga e re për këtë komunitet. Projekti që kushton 10 milionë euro, fillimisht pritet të nisë me zgjerimin e rrugës ekzistuese çka do t’i japë zgjidhje çështjes së infrastrukturës rrugore për një nga perlat e natyrës shqiptare, siç është Vermoshi.

Ndërhyja në këto rrugë që pritet të përfundojë brenda pak kohesh do të lehtësojë jetesën e banorëve dhe nga ana tjetër do të zgjojë interesin e turistëve vendas dhe të huaj për të parë bukuritë natyrore të kësaj zone. /V+/

http://www.shekulli.com.al/web/p.php?id=36913&kat=109

Scharlachtan Unfugs Konferenz Nr. 1.000 für Reformen in Tirana

Bujar Nishani in einem Interview, bestätigt nur auf welchem Niveau man arbeitet: Seine Frau Odeta hat die vollkommen unsinnige Mitgliedschaft in der Welt Tourismus Organisation organisiert, was nur nutzlose Konferenzen organisiert werden, und jeder normale Tourist schon mehr weiss. Ein einziger Vertrag, mit einem Reise Veranstalter, ist mehr wert für ein Land, als die Mitgliedschaft in diesen Parasitären Unfugs Organisationen.

Nochmal 13 Millionen € gab es für verschiedene Projekte der EU, wobei niemand die Gelder kontrolliert, und die Ministerien dann die Personal Frage selbst bestimmen und die Posten verkaufen. Qualifikation, ein Fremd Wort in Albanien.

12/11/2013

Die Lobby Firma der US Mafia: Patton Boggs arbeitet nun doch mit der Edi Rama Regierung?

Filed under: — Super Visor @ 9:01 am

Viele Albaner haben eine kurzes Gedächtniss und vergessen Alles. Vor kurzem wurde Patton Boogs noch von Edi Rama hart angegriffen, wegen der gefälschten Bank Garantie und weil Millionen in deren Lobby Taschen flossen von Salih Berisha. Das diese US Banditen kurz nach dem Besuch von Jonathan Moore auftauchen, hat erneut einen Geruch von Korruption im US Department of State.

Die Regierung hat Mittags verlautet, das man die Geschäfts Beziehung zu Patton Boggs nicht aufnehmen wird. Warum dann Fotos auftauchen mit diesem kriminellen Lobby Verein und Edi Rama, gehört zu den Mafiösen Umtrieben der Berufs Bestechungs Zirkel, welche damit ihre angeblichen Kontakte dokumentieren wollen, wie im Kinder Garten.

11 Dhjetor 2013 - 12:34
Lobingu, qeveria nuk riaktivizon marrëveshjen me Patton Bogs

Die Patton Boggs Mafia ist erneut in Tirana, und mit der üblichen Methode: Man braucht ein Foto mit Edi Rama, verspricht Investitionen, wo dann gesuchte Betrüger und Gangster aus den USA in Geldwäsche Geschäften auftauchen. Besonders beliebt: US Luxus Autos verkaufen, damit Kokain zur Verteiler Stelle in den Kosovo und Albanien kommt. Der Gangster Frank Wisner ist der Foreign Adviser in diesem Verbrecher Kartell, was nur Waffen- Drogen Geldwäsche Geschäfte kennt. Frank Wisner und Mubarak, oder als NATO Vorbeter sind dann nur noch der Gipfel der Demokratie Bringer, wo mit Sicherheit eine Justiz unerwünscht ist.

Seit 2003, haben die Amerikaner eine illegale Immunität in Albanien, wo bis heute diese illegalen Immunitäts Verträge nicht ungültig erklärt wurden.

Typisch dieses Betrugs Geschäfte, was den US Kongress beschäftigte, mit der uralten Chinesischen Munition und was u.a. auch in der Gerdec Kathastrophe bekannt wurde, wo höchste US Generäle die Hintermänner waren der Waffen Beschaffung, mit General Arnold, der heute für eine Albanische Firma (ecolog) in den USA arbeitet.

Wie die Albanischen Politiker sich ihren Weg in die EU vorstellen, wird immer dubioser.

Vor kurzem wurde die Frank Wisner - Patton Boogs Mafia von der Regierung angegriffen, wegen der zertifizierten Bank Garantie im Falle der AlbPetrol Privatisierung und weil die Salih Berisha Regierung Millionen $ an diese Lobby Gruppe bereits überwies. Frank Wisner ist in Weltweite Betrügereien schon als Vorstands Mitglied von ENRON verwickelt, der Motor der Betrügereien auch in Albanien vor über 10 Jahren und in Indien ebenso. Die alten Partner werden oft heute vom FBI, oder der EULEX festgenommen.

Frank Wisner mit dem Verbrecher Hashim Thaci, bespricht wohl den Drogen Handel und die Geldwäsche Geschäfte, wo Chrom Diebstahl und Betrug, als Geldwäsche Firma dazu gehören. Waffen Schmuggel für Terroristen gehören ebenso seit 15 Jahren zu den beliebten US Geschäften, wo ein Richard Perle und Co, mit seinem Bosnien und Tschetschenischen Fund, auch Terroristen vor 20 Jahren in Nord Albanien ausbildeten, mit Hilfe des Bin Laden Financiers Yassin Kadi, der heute mit den Terroristen in Syrien herum tobt. Geschäfts Grundlage, um Polizei auszurüsten und auszubilden, was ebenso in einem US Desaster in Albanien endete.

Was man mit diesem Profi Verbrecher, des Drogen Handels und des Betruges überhaupt in Albanien erneut will, zeigt wohin Albanien geht.

11/4/2011

Die US Mafia mit Frank Wisner, Patton Bogg’s foreign affairs advisor - Alb Petrol

Salih Berisha Daniel Fried
Gangster Treffen in Tirana: Salih Berisha - Daniel Fried

Albaner sind Weltmeister im Verdrängen, ihrer eigen kriminellen Partner und Verbindungen.

Fatos Lobonja: “because Rama is associated with the oligarchs and organized crim”

aus!

Was gibt es zum Jubeln, wenn Edi Rama gewinnt?

Statt diese Leute haftbar zumachen, weil ein Schaden von 85 Millionen € existiert, macht man Geschäfte mit Ihnen.

Der frühere Wirtschafts Minister Anastas Angjeli, heute Abgeordneter im Europa Parlament hat eine besonders enge Korruptions Verbindung zu den Amerikanern. Rund um die Privatisierungs des Flugplatzes Rhinas an Hochtief, waren 2 weiter hoch korrupte Gruppen dabei: die KfW und der US Mafia Zirkel AAEF, wo dann die Ehefrau Greta Angjeli, natürlich im Vorstand des AAEF eine Bestechungs Beteiligung hatte. Der AAEF ist direkt am Flugplatz beteiligt, wobei ja Gerhard Schröder bei der Unterzeichnung eines damals rechtlich ungültigen Vertrages anwesend war, wie die US Botschafterin Marcie Ries in Berlin. Der AAEF ist und war, ein Motor der Bestechung, Geldwäsche und des Betruges in Albanien ! Selbst die Al-Quida Leute, der Bin Laden Financier Yassin Kadi hatte seine Bank Konten bei der AAEF Bank, war ebenso mit US Pass versehen, wie andere Mörder und Terroristen.

Welt Rekord war die Dreistigkeit der gefälschten Bank Garantie in der fehl geschlagenen Privatisierung von AlbPetrol, wo Patton Boogs, diese gefälschte Bank Garantie, welche nie existierte auch noch zertifizierte, mit dem Welt Gangster, einschlägig bekannt: Frank Wisner Chef von Patton Boogs.

1/30/2013

Profi Gangster Frank Wisner und Patton Boggs, erhält neues Lobby Geld von der Berisha Regierung

Die US Lobbyisten jammern herum im Moment in Tirana, weil ihre Geschäfte nur solange laufen, wie es keine Justiz gibt.

Die US Mafia mit Mark Crawford jammert: Finanzämter wollten Bestechungsgeld

10 Dhjetor, 2013

Rama me Patton Boggs, qëllimi thithja e investimeve nga SHBA

3Të ftuar të akademikut, Anastas Angjeli, deputet i Kuvendit të Shqipërisë, ishin përfaqësues të kompanisë së mirënjohur amerikane në fushën e lobingut politik dhe në fushën e investimeve e të tregtisë, z. Thomas Keane, drejtor i investimeve, z. Stephen Diaz Gavin, partner dhe z. Miomir Zuzul- këshilltar diplomatik, zhvilluan një vizitë katër ditore në Shqipëri.
Gjatë qëndrimit në Tiranë përfaqësuesit e PATTON BOGGS, zhvilluan takime me përfaqësuesit më të lartë të legjislativit dhe qeverisë, Dhomën Amerikane të Tregtisë në Shqipëri, Dhomën e Tregtisë dhe të Industrisë në Tiranë, përfaqësues të lartë të opozitës.
Në takimet me Kryeministrin z. Edi Rama, Kryetarin e Kuvendit z. Ilir Meta, zv.Kryeministrin z. Niko Peleshi, Ministrin e Bujqësisë z. Edmond Panariti, Sekretarin e Përgjithshëm të MPJ z. Qirjako Qirko, përfaqësuesit e komunitetit të biznesit, përfaqësuesit e PATTON BOGGS, diskutuan për zhvillimet ekonomike financiare ne Shqipëri dhe angazhimin e Patton Boggs për rritjen e pranisë së investimeve të huaja direkte në vendin tonë, si një mundësi e rëndësishme për zhvillimin, rritjen ekonomike, punësimin etj.
I ftuar dhe në Universitetin Mesdhetar të Shqipërisë e z. Miomir Žužul, diplomat, akademik dhe, mes të tjerash, ish-ministër i Punëve të Jashtme të Kroacisë, së bashku me kolegët e tij z. Thomas Keane dhe z. Stephen Diaz Gavin, mbajti një ligjëratë me studentë dhe pedagogë të Universitetit Mesdhetar të Shqipëtisë me temë “Diplomacia ekonomike dhe roli i saj në periudhën e globalizimit”.Gjithashtu z.Miomir Z Žužul, ka qenë protogonist i rëndësishëm përgjatë fazës përgatitore e mandej përuruese të paktit Adriatic Three (2004), paradhomë institucionale e përfshirjes së Kroacisë dhe Shqipërisë në strukturat e Aleancës Atlantike (NATO). Pjesëmarrja në këtë aktivitet rezultoi të ishte shumë e kënaqshme, mes studentësh e pedagogësh mjaft të interesuar për përmbajtjen e ligjëratës së ambasadorit dhe pjesës së pyetjeve.
Në fund, fjala e ambasadorit u përqëndrua në nevojshmërinë e veprimtarisë paralele të dy tipologjive të aktivitetit diplomatik: përfaqësimit të drejtpërdrejtë qeveritar dhe atij të tërthortë nëpërmjet ndërmjetësimit të strukturave ndërhyrëse (lobuese). “ Është e rëndësishme të kuptohet se komunikimi i drejtpërdrejtë i një përfaqësie zyrtare institucionale nga ana e një shteti, për shembull në SHBA, është tejet e vështirë, kryesisht për shkak të stafit të vogël dhe burokracisë shumë të madhe amerikane që mund të gjendet përballë. Në këtë kuptim, njohja, përvetësimi dhe marrëdhënia e vazhdueshme me grupe lobimi që gjenden në brendësi të kësaj administrate të huaj rezulton kyçe për zhvillime pozitive ndëprmjet dy vendeve” – e mbylli fjalën amb. Žužul

http://www.ama-news.al/2013/12/rama-me-patton-boggs-qellimi-thithja-e-investimeve-nga-shba/

Illegaler Grundstücks Verkauf in 2001, durch den AAEF, wo heute alle Probleme Albaniens, praktisch mit diesen illegalen Mafia Geschäften zutun haben.

Der Albanian AmericanEnterprise Fund, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana

Was diese Betrugs Banden für Investments machten.

Der Flugplatz ist ein Problem Investment, wegen fehlender Justiz in Albanien und weil die “Belle Air” bankrott ist. Die Sigal Versicherung ist eine Betrugs Versicherung, welche nie bezahlt, aber Polizei Direktoren hat, welche jedes Unfall Gutachten und Hergang, im Sinne der Versicherung fälscht. Die American Bank of Albania, ein rein kriminelles Enterprise für Drogen Händler und Terroristen und mit Milliarden Fehl Investitionen im Betrugs Investment - Real Estage Geschäft. Dann wurde die Betrugs Bank schnell an die Italiener verkauft, welche nur noch abschreiben, wie andere Banken. Fortsetzung der US Betrugs Immobilien Systeme, krimineller Banker.

The companies we have invested in have contributed over $1 billion to the GDP of Albania and created

over 5000 jobs. AAEF investments have included the American Bank of
Albania, Mother Teresa International Airport, the insurance company Sigal and
the biometric identity document company A/eat among many others.
Companies that we have started or invested in have provided models for
professional management, transparency and good governance. The Fund has
implemented Western style personnel policies and benefits including tuition

reimbursement programs, medical coverage, and stock option plans

11/27/2013

Albanisches TV, zeigt wie das Justiz Mafia System mit Bujar Nishani in Albanien funktioniert

Filed under: — Gjoka @ 9:17 am

Schweres Geschütz, fuhr heute der Vorsitzende der Justiz Parlamentes Kommission auf, der Langzeit Justiz Minister Fatmir Xhafai, wo in seiner Zeit (bis September 2005), gegen Grosse, auch Prozesse geführt wurden und Haft Befehle gegen amtierende Bürgermeister ausgestellt wurden. Live Stream der heutigen Parlaments Debatte!

Bujar Nishani ist so extrem kriminelle und dumm, das er Richter in die höchsten Gerichte ernennt, ohne jede Überprüfung, und obwohl die Gesetzlich vorgeschriebenen Vermögens Angaben, der Familie fehlen und verweigert werden. Sprachrohr der Albaner Mafia, mit so einem Verhalten, wo nur noch Kriminelle Richter werden.

2/3 der Richter und Staatsanwälte in Tirana, können nicht einmal technisch schreiben, noch Anklagen, oder Gerichts Urteile formulieren, ein Grund, warum man lieber Urteile verkauft, oder Akten Schliessungen für Geld.
Gesetze kennen die Gestalten sowieso nicht, wie der US Department of State Bericht deutlich macht, was auch nicht benötigt wird, bei der Idioten Klasse, der Dumm Mafia Kaste der Justiz in Albanien. US Department of State Report: Die Albanische Justiz existiert nicht

Puke Justiz
Der korrupte Justiz Minister, noch der Komiker der sich Generalstaatsanwalt nennt, stellen einen Haft Befehl aus, wenn TV Aufnahmen auftauchen, das ein Gerichts Sekretärin, im Auftrage des Staatsanwaltes und Richters, Bestechungs Geld entgegen nimmt. Abgründe der Justiz, welche lt. allen US, EU Berichten der Sicherheits und Polizei Behörden nicht existiert. Keine Häuser und Vermögen werden beschlagnahmt, denn Traditionelle Banditen Beute Züge, sind Tradition und Kultur.

Er wirft dem HCJ (Hight Council Justiz), für die Richter Bestellung mit Elvis Cefa und Bujar Nishani. Kindergarten Vetternwirtschaft, Nepotismus und Klientismus vor.
Përplasje e fortë Topalli-Xhafaj: Nishani në KLD çerdhe nepotizmi :
Der Dumm Mafia Gangster des alten “Sigurime” Apparates Bujar Nishani ist wegen seinen kriminellen Verbindungen, seiner “Sigurime” Berrater, noch der Untergang Albaniens, als er schon die Polizei und Justiz zerstörte.

Bujar Nishani Albanien
Inkompenter Strohmann, des alten “Sigurime” und der dümmsten Verbrecher Mord und Drogen Kartell in Albanien: er nennt sich Präsident: Bujar Nishani

Leeren Geschwätz und Theater Show Spiel seit über 20 Jahren über die Justiz, wo die Kaste der kriminellen und korrupten Richter und Staatsanwälte ganz oben anfängt. Wir berichten seit Jahren wie das System funktioniert, und jeder weiss es. Das kriminelle System wird direkt von US und EU Politiker gefördert, aufgebaut, finanziert, was jeder Polizist, Militär, Anti Mafia Experte sehr schnell verstanden hat. Besonders beliebt: man speist in den berüchtigsten Mafia Lokalen.

Nach der heutigen Fiks Fare Sendung Fiks Fare denoncon korrupsionin në drejtësi),wurde der Polizei Offizier (policisë gjyqësore), Hasan Alia und der Staatsanwalt in Puke: Pëllumb Prenci (Prenci ist eine Familie der engsten Berisha Tropoje National Guard, sprich Verbrecher Familie) vom Dienst suspendiert und weil im TV, Korruptions Verhandlungen gezeigt wurden, für die Freilassung eines Verurteilten. Das Systen, was auch mit diesem Justiz Minister Nasiq Naco nie geändert wird. Eine Aktion des Generalstaatsanwaltschaft, Adriatik Llalla, der ansonsten Nichts macht.

Die Fiks Fare Sendung, wo 2,5 Millionen LEK = 16.000 € verlangt wurden, für die Freilassung pro Verurteilten, was das System des peinlichen Eugen Wohlfahrt u.a. war, von “Bewährungs Strafen"! Das System, der Motor um die Justiz zu korrumpieren.

Schein Entlassungen der Verantwortlichen, gehören zum System, denn die schlimmsten Richter (ebenso durch Fiks Fare Sendungen bewiesen) wurden sogar von Bujar Nishani vor kurzem befördert. Reine Luft Nummern der Show, wenn die Sekretärin des Gerichtes und der Kanzler entlassen werden.
Liliana Shkjau, dhe kancelarja e kësaj gjykate, Meliha Kuka
Korrupsion në drejtësi, shkarkohet kancelarja dhe sekretarja e Gjykatës së Pukës
Publikuar më 28.11.2013 | 12:41

Das ein Justiz Aufbau nur funktionieren kann, wenn man für die Fortbildung und Ausland Workshops selbst qualifizierte Personen aussucht, sollte Standard sein. Das Gegenteil ist der Fall. Man überlässt die Auswahl mit vollem Wissen, seinem kriminellen und korrupten Partnern, wo die Dümmsten sich dann wie im Polizei Dienst auch in Afghanistan oder dem Kosovo einkaufen können. Deshalb ist diese Art von Aufbau Missionen, nur ein Lehrmeister für Dumm kriminelle Zirkel, welche sich auch noch Immunität besorgten.

Obwohl sogar wikileaks im Detail berichtete, das die Minister Sokol Olldashi, Enkeled Alibeaj, Lulzim Basha, insgesamt 8 schwer verurteilte Verbrecher für Geld freiliessen in 2009,. macht man munter weiter im Desaster der kriminellen Justiz Kaste der Staatsanwälte und Richter. Die Justiz Mafia wie verurteilte Mörder freikommen, Verfahren geschlossen werden, Urteile nur für Geld gesprochen werden ist sehr gut dokumentiert und jeder Justiz Minister schwafelt etwas von Reformen, in einer Art billiger Theater Schmieren Komödie, inklusive des Bujar Nishani, ist ebenso schon Tradition. Mentor und Langzeit Förderer dieser kriminellen Kaste ist mit vollem Wissen und Absicht, die Deutsche IRZ-Stiftung. unterstützt von der KAS vor allem. Krimnelle Justiz Minister eine Legende. Das System der ausländischen Justiz Experten und hohem Millionen Sponsering für die neue kriminelle Kaste.

Fighting Corruption in Albania - a long story of incompetenz from NATO - EU - USA with the Albanian Idiot Mafia

Das Gerichts Polizisten, oder ähnliche Makler für die Richter und Staatsanwälte organisieren ist bekannt und die ausländischen Polizei Experten waren vor Jahren schon entsetzt.

In allen Details berichteten wir hierüber seit Jahren, was EU Politiker und die berüchtigte Kaste der Justiz Aufbau Missionen ignoriert, weil man selbst fester Bestandteil der kriminellen Zirkel ist, weil man ja Einladungen, Projekte Verträge, oder “Bitten” der jeweiligen Justiz Minister benötigt.

Das die Staatsanwalt ein kriminelles Enterprise in Albanien ist, zeigen diese Fakten wie so oft in Durres, wo der sogenannte Justiz Minister auch schon Mafiös aktiv war, als Staatsanswalt:

Neu Anfang in der Justiz: Mafia Deal des Ilir Meta das ein prominenter Verbrecher: Seferi Braho nun Staatsanwalt in Durres ist

EU-Kandidaten Status?!: Das Justiz Reform Theater in Albanien und Nichts passiert

Arbër Braho, Sohn des Spartak Braho, wurde als Vize Bürgermeister in Durres eingesetzt

Die Mafia kontrolliert das High Council of Justice (HCJ) in Albanien, u.a. mit dem “Richter": Gjin Gjoni

Bujar Nishani, Langzeit Klientel Politiker und Polizei- und Justiz Terrorist in Albanien

Fiks Fare denoncon korrupsionin në drejtësi
26/11/2013

 

Fiks Fare denoncon korrupsionin në drejtësi

Korrupsioni në drejtësi
26/11/2013

Korrupsioni në drejtësi<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
” src=

Pas një investigimi disa-mujor, emisioni “Fiks-Fare” nisi nga mbrëmja e së martës transmetimin e një cikli emisionesh për denoncimin e korrupsionit në gjyqësor.

Historia e një familjeje, 6 anëtarët e të cilës u arrestuan gjatë një proteste për të drejtat elementare të mbijetesës, zbuloi hallkat e korrupsionit në kete sistem.

Investigimi i “Fiks-Fare” solli një zinxhir sekserësh, të cilët kërkojnë para në emër të gjyqtarëve dhe prokurorëve, duke sjellë me zë dhe figurë të vërtetën e funksionimit të sistemit të drejtësisë në vend.

Korrupsioni në drejtësi që i referohet shpesh politika, raportet ndërkombëtare e deri tek ambasadori i SHBA kur tha se në Shqipëri ka gjyqtarë që duhet të ishin pas hekurave, erdhi në serinë e denoncimeve të Fiks Fare i provuar me fakte reale.

“Unë jam banor i Fushë Arrëzit. Në muajin Prill më arrestuan gjashtë pjestarë të familjes në një mënyrë kriminale. Arsyeja e arrestimit ishte një protestë e realizuar për arsye se kompania “Beralt” na ka shkatërruar ekonomikisht, na ka bllokuar tokën, ujin, ndot ambientin e shumë të tjera, diçka për të cilën nuk na ka kompenuar kurrë”, denoncoi në mikrofonat e “Fiks-Fare” banori që nuk deshi të identifikohej me emër dhe fytyrë.

“Protesta u zhvillua në 15 prill 2013. Gjatë protestave u arrestova dhe unë. U lirova pas dy muajsh e gjysmë, kur më ndryshuan masën e sigurisë në arrest shtëpie. Bëra kërkesë dhe u lirova me detyrim paraqitje. Nuk kishte shanse të liroheshe pa paguar. Liria më kushtoi katër milionë lekë (të vjetra)”, vazhdoi denoncimin viktima e kësaj skeme gjigante të korrupsionit në drejtësi.

“Nga Prilli deri në Gusht mund të kem shkuar në gjykata 20 herë dhe nuk pranonin të më merrin kërkesën, pasi kërkonin lekë. Unë s’isha mësuar me këtë, gjykatësit përdorin sekserë. Paratë kërkoheshin për prokurorin e gjyqtarin, kërkonin jo më pak se 5,5 mln lekë për lirim. Unë detyrohem të marr borxh, më vonë nëse vazhdon kështu do të detyrohem të shes shpinë dhe rrugë tjerë s’ka sepse nëse s’paguajmë ata s’do të dalin nga burgu”, vazhdoi denoncimin qytetari.

Të alarmuara nga ky denoncim, kamerat e “Fiks-Fare” mbërritën në vendngjarje, në Gjykatën e Rrethit Pukë, që pa shumë vështirësi mundën të takoheshin me sekserin. “Prokurori nuk ta qit djalin pa marrë kafen. Bën 6 milionë lekë. Prokurorët dhe gjyqtarët marrin në fillim kafet dhe më pas të mbarojnë punë”, thotë sekseri me zë dhe figurë përpara qytetarit.

Më pas, kamerat dokumentojnë oficerin e policisë gjyqësore, Hasan Allën, i cili ndërmjetëson lirimin pas pagimit të lekëve. Kamerat dokumentojnë takimin me avokatin Fariz Xhuxhi, i cili thotë: “Paguaj dhe për dhjetë ditë lirohet”. Ai del garant për të zgjidhur të gjithë situatën, ndërsa i pyetur nga qytetari se nëse ka rrezik që çështja të rihapet, Xhuxhi jep të sigurt se gjykatësi nuk do ta bëjë kurrë gjyqin.

“Unë do i them, në ta mban b…. liroje dhe merr lekët. Kështu funksionon, çështje interesi”, shton Xhuxhu, duke iu referuar gjyqtarit.

Në “Fiks-Fare”, në këtë emision të parë që hap një seri emisionesh që demaskojnë korrupsionin në drejtësi, dokumentohet pjesëmarrja në këtë skemë madhore edhe e kancelares e sekretares së gjykatës.

Sekretarja, nga ana e saj del garant që do të dorëzojë lekët gjykatësit dhe prokurorit, ndërsa kancelarja jep udhëzimet e duhura për mënyrën se si duhet të realizohet të gjitha veprimet. “Kam 21 vite që merrem me këtë punë, unë jam mafie”, thotë në një moment sekretarja.

Ngjarjet e transmetuara këtë të martë i përkasin shkallës së Parë të Gjyqësorit. Por, në ditët në vazhdim, investigimi i ”Fiks-Fare” do të tregojë se pazaret bëhen edhe në shkallët më të larta të gjyqesorit.

Llalla pezullon prokurorin dhe oficerin e policisë gjyqësore

Pak minuta pas transmetimit në Fiks Fare të aferës korruptive të një zinxhiri zyrtarët të sistemit të drejtësisë në rrethin e Pukës, ka reaguar Prokuroria e Përgjitshme.

Kryeprokurori Adriatik Llalla ka pezulluar drejtuesin e Prokurorisë së Pukës, Pëllumb Prençi dhe oficerin gjyqësore të përfshirë drejtpërdrejtë në pamjet e Fiks Fare, Hasan Alia.

Ndaj të pezulluarve kanë nisur procedurat hetimore, ndërkohë që ka reaguar edhe Kontrolli i Lartë i Shtetit. Në një deklaratë, ky institucion kërkon nisjen menjëherë të hetimeve për të zbardhur nëse në skandalin korruptiv është përfshirë edhe gjyqtari i cështjes.

/ Top Channel

 

/ Top Channel

Korrupsioni në drejtësi, nisin shkarkimet në Prokurorinë e Pukës
Publikuar më 26.11.2013 | 21:41
0 0

Mbrëmjen e sotme është pezullohet nga detyra oficeri i policisë gjyqësore, Hasan Alia dhe prokurori i Pukës, Pëllumb Prenci. Pezullimi u bë nga kryeprokurori Adriatik Llalla, pasi këta dy persona akuzohen për korrupsion, pas pamjeve të kapura nga emisioni investigativ “Fiks Fare” në Top Channel. Ka reaguar edhe KLD-ja, e cila kërkon nisjen sa më parë të hetimit për të parë nëse ka gjyqtar të përfshirë.

E gjithë historia e korrupsionit në gjyqësor është transmetuar mbrëmjen, nga shkalla e parë deri në shkallët e tjera. Pazari shkon shumë lart…Pesë milionë lekë për të ndryshuar masën e sigurisë. Kjo është shuma që ka paguar një qytetar për lirimin e secilit prej pesë të afërmve të tij. I menjëhershëm ka qenë reagimi i kryeprokurorit Adriatik Lalla, i cili pas denoncimit ka pezulluar drejtuesin e Prokurorisë së Pukës, Pëllumb Prenci, si dhe oficerin e Policisë Gjyqësore, Hasan Alia. Madje urdhërohet edhe një Task Forcë në Tiranë, që të zhvillojë një hetim të plotë.

“Fiks Fare” solli me zë dhe figurë fakte reale që tregojnë sesi hallexhinjtë përplasen dyerve të gjyqtarëve dhe prokurorëve për të fituar lirinë e të afërmve të tyre.

Investigimi disamujor i “Fiks Fare” zbuloi një zinxhir sekserësh, të cilët kërkojnë para në emër të gjyqtarëve dhe prokurorëve. Historia e një familjeje, 6 anëtarët e të cilës u arrestuan gjatë një proteste për bukën e gojës, zbuloi të gjitha hallkat e korrupsionit në sistemin gjyqësor.

Investigimi i “Fiks Fare” nisi tre muaj më parë pas denoncimit në këtë redaksi të një qytetari, i cili së bashku me pesë anëtarë të familjes së tij ishin arrestuar në 15 prill të këtij viti gjatë një proteste që ata bënë ndaj kompanisë së përpunimit të bakrit në Fushë Arrëz ‘BerAlb”.

Ky qytetar kërkoi ndihmën e “Fiks Fare” për padrejtësinë që po i bënte gjykata dhe prokuroria.

Për ndryshimin e masës së sigurisë për secilin prej të arrestuarve në protestë, shuma që i kërkohej ishte 500 mijë lekë (të reja).

Në sorollatjen e tij dyerve të gjykatave të të tria shkallëve, disa sekserë dhe avokatë kërkojnë para në emër të gjyqtarëve për të ndryshuar masën e sigurisë për pjesëtarin e fundit të familjes së tij që ndodhet në burg.

Shuma përfundimtare për të liruar djalin e tij ishte 600 mijë lekë të reja.

Dëfrim Premçi është personi që ka luajtur rolin e ndërmjetësit për lirimin e këtij të arrestuari.

Ai pranon se 600 mijë lekë ia ka dhënë prokurorit të çështjes, i cili shumë shpejt- sipas tij- do të tërhiqet nga akuzat e ngritura.

Ndërsa avokati Fariz Xhuxhi pranon përpara kamerës së “Fiks Fare” se shuma prej 600 mijë lekësh i është dorëzuar prokurorit të çështjes dhe do i jepet pjesa edhe gjyqtarit.

Për të qenë më i besueshëm, avokati organizon edhe një takim me oficerin e policisë gjyqësore të këtij prokurori, Hasan Alia.

Ky i fundit del garant që është biseduar me prokurorin dhe se e kishin pasur shumë të vështirë që ta bindnin për të ndryshuar masën e arrestit për këtë person.

Në bisedat e transmetuara në “Fiks Fare” me video dhe figurë, sekretarja dhe kancelaria e gjykatës së shkallës së parë në një nga qytetet e Shqipërisë, pranojnë se dy anëtarët e familjes së qytetarit, janë liruar kundrejt pagesës prej 500 mijë lekësh të reja secili. Për të arrestuarin e katërt, ato pasi kanë marrë konfirmimin e gjyqtarit, i rekomandojnë që lekët t’i sjellë një ditë më pas pasi gjyqtari nuk ndodhej në gjykatë.

Gjithashtu gjatë bisedës me kancelaren e gjykatës, ajo pohon me gojën e saj se ka parë që të gjitha paratë që janë dhënë për ndryshimin e masave të sigurisë të të afërmve të qytetarit që u ankua në “Fiks Fare” janë ndarë mes gjyqtarit të çështjes dhe prokurorit të çështjes, madje sipas saj, kjo ka qenë edhe arsyeja që prokurori nuk ka ankimuar vendimin e gjykatës.

Ngjarjet që u transmetuan në “Fiks Fare” janë zhvilluar në shkallën e parë të gjyqësorit.

Në ditët në vazhdim investigimi i “Fiks Fare” do të tregojë se pazaret vazhdojnë më tej.

Biseda me sekretaren dhe kancelaren e gjykatës së shkallës së parë:

Kancelarja – Më tha mbaj letrat, mos i bëj konfirmimin, nesër vij unë në orën 9. 30 tha, n.q.s vjen Pali.

Qytetari – Nuk do bëjë konfirmim?

Kancelarja - Më ka thënë të mos e bëjmë konfirmim sonte, do e bëjmë sikur e ke bërë të dielën…

A ke fol me prokurorin ti?

Qytetari – Shiko si e kam punën, tani të flasim drejt më kupton apo jo, kam hallin e lekëve.

Kancelarja – Nesër i ka thënë Bardhës me ardhë.

Qytetari – Nesër.

Kancelarja – Po don me ia marrë Bardhës, nuk don me t’i marrë ty ajo.

Qytetari – Nuk don me m’i marrë mua ajo?

Kancelarja – Kështu ka thënë.

Sekretarja – Tani Pal jam duke hyrë direkt në temë. Unë kam folur dje me Shtjefnin dhe më ka thënë të dorëzoj njërin, kaq.

Qytetari – Jo mo si të dojë, por dua me nxjerrë djalin se më dhimbset se është me kriza.

Sekretarja – Do me nxjerrë djalin, do me lënë vëllanë atje ti?

Qytetari – Njëlloj i kam si njërin si tjetrin, a më dëgjon? Dëgjo, unë kam hallin e lekëve, kush i merr?

Sekretarja – Lekët kam folë edhe me Bardhën, lekët i mbaj unë një ditë përpara se bëjmë gjyqin. Ose atë ditë që do e lejë Shtjefni, një orë përpara i fus lekët. Se si të marri lekët, nuk e vras mendjen ma.

Qytetari – Një ditë përpara. Nuk bëhet fjalë me i marrë sot?

Sekretarja – Nuk kam ku me i lënë, nuk kam ku me i lënë. Nuk kam ku i lë o Pal sot. Unë fola me Shtjefnin e më tha unë jam për Palin, për vëllanë e vet.

Qytetari – Po tjetri kur del?

Sekretarja – Dëgjo Lilin, unë nuk e di kur del a kur nuk del tjetri, ai kështu më tha në telefon. Kam folë sot unë me të në telefon, më tha Liljana nuk bën të dy se ndoshta bën bujë more Pal… E tjetrin si të eci puna. Me 1 fillon puna, data 27 sot. A don Astritin?

Qytetari – Ku t’i lë lekët?

Sekretarja- kancelares – A po i mban ti këtu?

Qytetari – Jo këtu…

Sekretarja – Mirë, unë gjatë rrugës po marr në telefon kryetarin që të më lërë datën dhe po i them se Pali e ka dorëzuar kërkesën se ka thyer dorën nusja e Astritit dhe është shumë keq. Dhe ai më thotë bëj njoftime dhe unë të them Pal me datë kaq, ora kaq.

Sekretarja i drejtohet kancelares – Po lekët?

Kancelarja – I mbaj unë në kasafortë.

Sekretarja – Se nuk kam ku i lë lekët.

Qytetari – Lekët tani se i kam edhe të prokurorit komplet?

Sekretarja – Komplet.

Qytetari – Iku.

Kancelarja – Të kam thënë edhe atë ditë se i ka marrë si ai, edhe ai.

Sekretarja – I kanë ndarë bashkë, tak, tak, tak.

Qytetari – 10 milionëshin e kanë marrë, 5 njëri, 5 tjetri.

Sekretarja – Pash këtë ujë, që lahet i gjallë e i vdekur, po. Për kryet e katër fëmijëve, po. Pasha njat djalë se njat djalë kam, pasha kryet e djalit, sikur m’i ka dhënë kunata jote, 5 milionë të parit, 5 milionë të dytit. Dhe ja kam shkruar në shifra 2.500.000 prokurorit dhe 2.500.000 këtij (kryetarit të gjykatës). 2.500.000 atij, i kam dërguar katër zarfe ia ka shkruar kunata jote 25. Haram m’i bëftë Zoti.. Shete e beja Zotit dhe i kam thënë Bardhës futu brenda dhe thuaj a e ka marrë kafen.

Kancelarja – Vetëm se ka marrë lekët prokurori…

Sekretarja e kryetarit – Po i kam parë unë, vil-vil-vil kanë hyrë me çantë e ka dalë pa as… Unë jam mafie, por nuk foli, kam 21 vite që e bëj atë punë.

http://www.shekulli.com.al/web/p.php?id=35537&kat=87

 

Die Mafia Staatsanwaltschaft in Albanien – Arvizu: “Some judges should be in prison”

Fotos eines Mafia Richters in Albanien: Besnik Hoxha

Richter Durres Staatsanwaltschaft albania

Mercedes AA 558 EJ, Parkplatz Durres: “Institutione” reserviert für die Institutionen / Staatsanwaltschaft Richter! Natürlich wie die Mafia, mit getönten Scheiben, was per Gesetz verboten ist.

Das diese Gestalten, seit 15 Jahren mit gefälschten US Kennzeichen durch die Gegend fahren, ist ebenso ein Markenzeichen für hoch kriminelle Banden vor allem in Durres. Die Kosovaren benutzen lieber Britische Kennzeichen, weil die auch keine TÜV Stempel tragen

Alle Fotos: direkt vor Gericht in Durres aufgenommen, Rruga Alexander Goga

Justic Prosecutor Durres: Mafia Boss Seferi Braho, Son of Spartak Braho Killer Chief and friend of Agim Pepa: 2004, executed Police President: Gani Malushi Justic Prosecutor Durres: Mafia Boss Seferi Braho, Son of Spartak Braho
Killer Chief and friend of Agim Pepa: 2004, executed - assassination: Police President: Gani Malushi

Direkt falsch herum geparkt vor Gericht in Durres! Mit Markenzeichen der dümmsten Durres Mafia: US Kennzeichen
US Albanian Court Mafia Durres: Seferi Braho US Albanian Court Mafia Durres: Seferi Braho, fährt mit gefälschten US Kennzeichen bei Gericht vor.

Zeit Vertreib der westlichen Parasiten: International Conference on Security in the Western Balkans

Mafia Cars near the Durres Judge
Mafia Cars near the Durres Judge

Standard Mafia Albania US fake license plate Standard Mafia Albania
US fake license plate

Besonders peinlich für die Welt, die USA, EU und die Financiers der Welt Mafia sind ja die Kolonnen von Extrem Kriminellen, welche in der Nacht noch zur Unfall Stelle fuhren, trotz Regen und total gesperrter Strasse:
Sokol Olldashi, Fatmir Mediu
Rechts kommen Super Gangster, mit dem üblichen US Phantasie Nummern Schild, ohne Nummern und Buchstaben, welche im Auftrage der grossen Partner die Unfall Stelle besichtigten und in Erfahrung bringen wollen was die Ursache sei. Es könnten ja auch Banden Morde sein.

Da Polizei- oder Arzt Berichte in Albanien sich kauft, muss man also vor Ort eigene Informationen besorgen und so kommen die Banditen bei schlechtester Wetter Lage aus ihren Löchern und schauen am Unfall Ort vorbei.

In der Mitte Fatmir Mediu (im Schlepptau andere Gangster), der den Super Boss Agron Duka nun in seiner Partei hat, ebenso aus Shiak, der Zentralen Drogen Verteil Stelle, rund um den Dash Gjoka Supermarkt, Kastriati und etlichen Unter Capos der Drogen, Menschenhandels, Frauen zur Club Bestückung.

 

Fatmir Mediu US Mafia
Der Gangster Fatmir Mediu, Partner der US christlichen Mafia und Rechts die Gestalten mit dem US Mafia Auto, mit Phantasie Nummern Schild.

http://www.albania.de/alb/index.php?p=3364

John Withers und sein Brief rund um die wikileaks cables - Fakten über den 1. US Botschafter William Ryerson mit Interview

Ein Präsident der hoch krminell ist, wie sein Bruder Sokol Nishani

Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang

Bujar Nishani, Langzeit Klientel Politiker und Polizei- und Justiz Terrorist in Albanien

 

Eine 10 Jahre alte Sache, wie das läuft!

Eine sehr bekannte Sache in Durres: Die Söhne von Spartak Braho (Seferi, Arber), wurden 2003 verhaftet, als sie in der Präfektur mit dem Fahrer von Gazmir Bizgha eine Schiesserei hatten. Löcher in der Decke zeugten noch lange davon. Ein Jahr später brachte man den Polizei Präsidenten Gani Malushi um, wo der Mörder Agim Pepa, ein enger Freund war, und mit einem Jeep mit gefälschten Diplomaten Kennzeichen dann vom Tatort in Spitale weggefahren wurde.

Die Söhne wurden verhaftet, und landeten auf dem Polizei Revier in Durres. Spartak Braho intervenierte persönlich, sogar direkt bei dem Staatspräaidenten Alexander Mosiu und dem Generalstaatsanwalt Th. Sollaku. Die Anzeige wurden nachttäglich vollkommen geändert, manipuliert und die Söhne konnten ohne Verhandlung frei kommen.

11/18/2013

Arbër Braho, Sohn des Spartak Braho, wurde als Vize Bürgermeister in Durres eingesetzt

Shenasi Rama (Prof. an der New York Universität, Studenten Führer 1990), über das kriminelle Enterpriese des Salih Berisha, zum Tode des Gangsters Sokol Olldashi und die aktuelle Situation

Die Sokol Olldashi Mafia in Bild, in der Nacht des tödlichen Unfalles
Die Nächtliche Pilger Fahrt der Albaner Mafia zum Unfall Ort des Sokol Olldashi bei Krabes

Das Deutsche Steuergelder direkt die grössten Verbrecher finanziert, wird am Berisha Adviser Glori Husi deutlich, einer abstrakten Gestalt des Berisha und Lulzim Basha Clans, und Partner der Deutschen Körber Stiftung. Deutlich sichtbar: vollkommen inkompetend, auf dem Niveau eines 3 jährigen Kindes, was Fremd Sprachen sprechen kann und ansonsten vollkommen unfähig, mit der Ausnahme: im Dienste der kriminellen Verbrecher Netzwerke in Deutschland und im Balkan unterwegs.
2/2/2012

“Munich Young Leaders": der Körber Stiftung: Glori Husi, als Adviser des Mafia Premiers von Albanien: Salih Berisha”

10/10/2013

Neu Anfang in der Justiz: Mafia Deal des Ilir Meta das ein prominenter Verbrecher: Seferi Braho nun Staatsanwalt in Durres ist

Der Konferenz Tourismus der Internationalen Aufbau Mafia, wo man praktisch nur Idioten antrifft, welche ein Alibi, für viele Fotos und TV Sendungen abgeben müssen: Resultat immer Null, mit Ausnahme der Reise Spesen und das hoch dotierte Profil Neurothiker ein OK Reporting produzieren können.

Unfugs Konferenz Nr. 1.000 für Reformen

Shenasi Rama (Prof. an der New York Universität, Studenten Führer 1990), über das kriminelle Enterpriese des Salih Berisha, zum Tode des Gangsters Sokol Olldashi und die aktuelle Situation

Shenasi Rama: PD organizatë kriminale e pareformueshme
27/11/2013

Die PD Partei ist eine Gründung der Kommunistischen Partei auf Befehl von Ramiz Alia und Alles andere ist Show, für die Westliche Institutionen, um Geld zuerhalten.

Ein einem Interview wird die entlassene Gerichts Sekretärin sagen: sie sei erpresst worden, Teile des Videos, müssen geschnitten worden sein, wo man das klar hört, was schon ein Witz ist.

 

 

Sekretarja e gjykatës: I mora lekët se më bëri presion…

Ministri i Drejtësisë, Nasip Naço shkarkoi dje sekretaren dhe kancelaren e gjykatës së Pukës pas videos që transmetoi emisioni “Fiks Fare”,..

Die Durres Justiz Mafia, wo eine bestechliches Gerichts Ehepaar frei gesprochen wird, das Geld darf man wie immer auch behalten.

Das kriminelle Enterprise der Durres Justiz und kein Ende: Ex-Staatsanwalt Aleksander Plepi und die Ex-Richterin Marsela Balili

Leonar Mardoda, Jurist des Gefängnisses Shen Kolli bie Lezhe wurde verhaftet, nachdem er ebenso bei Fiks Fare Geld Forderungen stellte.

nga AMA-News më 29 Nëntor, 2013

Skandali i korrupsionit në drejtësi, shkarkohet juristi i burgut të Shën Kollit

Shkarkohet nga detyra juristi i burgut të Shën Kollit, Leonar Mardoda. Shkarkimi erdhi një ditë pas shfaqjes së videove të Fiks Fare, ku Mardoda kryente detyrën e sekserit duke ndërhyrë pranë prokurorit More…

Der Redakteur bei “Fiks Fare” wird später erzählen: man hätte 150 Stunden Film Material, weil die Untersuchung bei dem Puke Gericht, 4 Monate dauerte.

Zv.Drejtorja e Fiks Fare: Kemi 150 orë regjistrime për skandalin në Pukë”

Filip Çakuli dhe Denisa Haxhiaj janë aty prej 11 vitesh, që kur ky program lindi.

10/8/2013

Die USA stuften Berisha bis Arben Imani als kriminelles Enterprise ein in 2012 - - Rrëfej rrjetin mafioz të Arben Imami

Filed under: — Insider @ 7:59 pm

2012, stuften die Amerikaner das Albanische Verteidigungs Ministerium, mit Arben Imani, Salih Berisha und seinen Sohn Skhelzen, die Parlaments Präsidentin Josefina Topalli, Fatmir Mediu dem Vorgänger Verteidiungs Minister, aber auch den Vorsitzenden der Sicherheits und Geheimniss Kommission: Ilir Gjoni, als Mafiosi ein und verlangten eine Anklage, wegen zahlreicher krimineller Umtriebe, illegaler Waffen Geschäfte, Drogen Handel, Diebstahl ihne Ende, was nicht verwundern kann, was wir hier schon veröffentlichten vor Jahren. Deshalb müssen ebenso die Financiers, der kriminellen Enterprisse, wie Weltbank, KfW, EBRD Bank die gesamte Korrumpierungs Justiz Missionen, kriminelle US Polizei Ausbildungs Missionen, oder Deutsche Justiz Missionen ebenso auf die Anklage Bank, denn das sind die Langzeit Financiers der kriminellen Enterprise’s, oder eine Art Volks Terroristen im Dienste krimineller Clans.

Das Albanische Militär, gilt im Wesentlichen als ruiniert, wobei nun Anfang Oktober die ersten Küsten Patroilien wieder gefahren wurden, weil die Treibstoff Selbst Bedienung, oder besser Diebstahl beendet wurden. Ebenso fuhren wieder Polizei Patrollien, weil die Polizei Direktoren, oder totalen Idioten des Bujar Nishani und Flamur Noka, Treibstoff als ihr privates Eigentum ansahen, weil jeder auch ein Lokal illegal irgendwo Bauen musste, vor allem an der Küste von Durres. siehe die PD Mafia Familie des Gjoke Uledaj, mit dem Treibstoff Schmuggel.

1. Kryeministrit të Shqipërisë, z. Sali Berisha.
2. Ministrit të Mbrojtjes, Arben Imami.
3. Kryetares së Kuvendit, znj. Jozefina Topalli
4. Ministrit të Mjedisit, z.Fatmir Mediu
5. Komisionit Parlamentar për Rendin Mbrojtjen dhe SHISH-in, nën/kryetarit të këtij komisioni z. Ilir Gjoni.

“Klik Ekspo Klik Group”, ist seit langem als korruptes Enterprise bekannt und der Chef, taucht immer in Korruptions Fällen, der besonderen Art auf: Luan Muhametaj, aus einer Drogen Schmuggler Familie, was auch im Verteidigungs Ministerium Standard ist. Rund um die Mafia Geschäfte des Ex-Verteidigungs Minister Arben Imani, tauchen immer die selben Gestalten auf, was schon bei dem Vorgänger, dem Profi Gangster Fatmir Mediu, eine schlimme Sache war, ebenso mit den Waffen und Munition Geschäften, welche von den Amerikanern schon ab 1992 begonnen wurde, weil man so für dubiose Kriegs Unterstützung, Orginal Chinesische Munition und Waffen hatte. Das der Gangster Dashnor Sula, der für seine Schiessereien auch bei Fussball Spielen berüchtigt ist, dabei ist, sollte nicht verwundern.

Schwer belastet, ebenso der frühere Innenminister des Ilir Meta im Bundesdruckerrei Skandal rund um die Ludgar Vollmer Diplomaten Bestechungs Mafia: Ilir Gjoni, bereits durch uns vor Jahren als Krimineller bekannt! Er ist Parlaments Vorsitzender der Sicherheits Kommision auch um den Geheimdienst SHIS. Er war damals kriminell, wurde aus der Schusslinie gebracht in die USA damals in 2002, als danach der Vize Innernminister Bujar Himci und die höchsten Polizei Direktoren verhaftet wurden. Ilir Gjoni, war im Sinne des Salih Berisha der Initiator des neuen Geheimdienst Gesetzes, was nicht NATO konform war, als Organisationa Zentrale und Organisation, für Kriminelle inklusive Drogen Handels, wie es schon in 1994-96 überall sichtbar war.

Die NATO fordert eine Inspektion des Verteidigungs Ministerium durch die Parlaments Kommission

Die USA lehnten die Geschencke des Bujar Nishani, Salih Berisha und , Xhemal Gjunkshiab - aktuelle Marine Manöver in Albanien

NATO Skandale: Skhelzim Berisha und der Terror im Verteidiungs Ministerium in Tirana, nach Enver Hoxha Art

Der NATO Verteidigungs Minister und Anarchist: Arben Imani: entlässt nochmal 73 hohe Offiziere willkürlich

Die Zerstörung der Albanischen Marine, durch Arben Imani und die Salih Berisha Mafia

Ein peinlicher Besuch des Arben Imani auf der “Jean de Vienne” mit Xhemal Gjunkshi in Durres

Arben Imani, der Tropoje Tahiri Clan und das Albanische Militär
Rrëfej rrjetin mafioz të Arben Imamit

Postuar më: 8 Tetor, 2013 tek Aktualitet

2

Raporti denoncues që i shkoi Ambasadës Amerikane në vitin 2012.

Dita siguroi pak kohë më parë një raport koifidencial që ish-shoferi i Drejtorit të Uzinës së Mjekësit në Elbasan i ka dërguar Ambasadës Amerikane në fund të vitit 2012. Pasi u njohëm me raportin kontaktuam me hartuesin e tij. Për çudinë tonë, ai jo vetëm pranoi autorësinë, por na tha se ishte i gatshëm që raporti të botohej i plotë duke vënë në dukje publikisht dhe emrin e tij. Quhet Ndriçim Ashiku. Aktivist i vjetër i PD-së në Elbasan, ish-biznesmen, i cili ka punuar për afro 2 vite (2010-2012) si shofer i Drejtorit të Uzinës së Mjekësit Daniel Karanxha.

Një shprehje thotë se “shoferët e drejtorëve zakonisht dinë shumë”. Por duket se në rastin e Ashikut, shoferi i ka kaluar të gjitha pritshmëritë, detajet dhe informacioni që ai ofron janë të hollësishme. Një merimangë e thurur me njerëz të besuar, një hierarki që fillon që në zyrat e ish-ministrit të Mbrojtjes Imami, vazhdon me këshilltarët e Berishës, zbret poshtë në Uzinën e Mjekësit tek drejtori, më pas tek Shefi i Financës së Uzinës që së bashku me djalin e tezes së Imamit kanë guxuar të mbikëqyrin dhe aktivitetin e Shërbimit Informativ.

Nuk mund të mungonte dhe “Xeni”, djali i kryeministrit, të cilin Ashiku e kujton shpesh nga bisedat me Drejtorin, kur ky i fundit i kujtonte se “me porosinë e Shkëlzenit dhe të Imamit” duhej të takonte biznesmenë të huaj në periferi të Tiranës. “DITA” ka shkëputur pjesët më domethënëse të këtij raporti duke e ofruar të koncentruar përmbajtjen e tij të gjatë. Gazeta ka shmangur qëllimisht pjesë që implikojnë në rrethana dhe situata të lidhjeve me krimin e organizuar disa persona konkretë për të cilët hartuesi i raportit ngrinte dyshime por nuk ofronte referenca të besueshme.

 

foto

Ndricim Ashiku

Raport-Informacion,
Drejtuar Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë:
Jam Ndriçim Ashiku, një ish-shofer i Drejtorit të Uzinës ULP-Mjekës në Elbasan, ish-kryetar i Sindikatës së Pavarur të Mbrojtjes së Rendit dhe SHISH-it në Uzinën ULP-Mjekës Elbasan. Drejtori quhet Daniel Karanxha, më poshtë do e cilësoj shkurtimisht me termin Drejtori.

Pas denoncimeve për abuzime të tejskajshme të drejtorit dhe stafit të tij drejtues në uzinë dhe poligone, me fondet e dhëna nga ambasada e SHBA-ve për procesin e demontimit të armëve dhe municioneve, i jam drejtuar personalisht për të bërë denoncim figurave më të larta shtetërore, konkretisht:
1. Kryeministrit të Shqipërisë, z. Sali Berisha.
2. Ministrit të Mbrojtjes, Arben Imami.
3. Kryetares së Kuvendit, znj. Jozefina Topalli
4. Ministrit të Mjedisit, z.Fatmir Mediu
5. Komisionit Parlamentar për Rendin Mbrojtjen dhe SHISH-in, nën/kryetarit të këtij komisioni z. Ilir Gjoni.
Për këto denoncime, ju njoftoj se jam i kërcënuar unë dhe familja ime, bashkëshortja dhe dy djemtë Xhulio 20 vjeç, student dhe Renato 18 vjeç. Ditën që shpërtheu furra e shkrirjes së municioneve, bashkëshortja ime ishte në punë turni i dytë në këtë repart dhe pa nga afër të gjithë ngjarjen reale se çfarë ndodhi dhe dëshmoi për gazetarët që u interesuan. Pas këtij veprimi ajo u pushua menjëherë nga puna. Pas kësaj ngjarje mua më vinin shpesh sinjale në mënyra aspak të hijshme nga njerëz pranë ministrit të Mbrojtjes dhe pranë Partisë Demokratike të Rrethit të Elbasanit. I kam llogaritur të gjitha, pavarësisht kërcënimeve me jetë.
Më pas jam thirrur në Kryeministri, kam qëndruar në Drejtorinë e Antikorrupsionit mbi 3 orë, në këtë takim unë kam bërë të qartë dhe kam zbërthyer në detaje të gjitha faktet që dija dhe kërkova në mënyrë të posaçme të njoftohej kryeministri i vendit se fondet e ardhura nga SHBA-të, po përvetësoheshin nga drejtori dhe stafi i tij.

“Drejtor i mirë me shokë shumë”
Drejtori ishte një mik i ngushtë i ministrit Arben Imami, por edhe mik me Flamur Kuçin që punon në kryeministri(këshilltar i Berishës, shën redaks.) dhe një njeri i afërt i drejtorit të “Klik Ekspo Klik Group” L. Muhametaj, i cili merret me shitjen e të gjitha lëndëve plasëse dhe municioneve të uzinës. Drejtori është gjithashtu një njeri i besuar i Ndriçim Berishës, drejtor i privatizimeve në Ministrinë e Mbrojtjes, kushëri i Sali Berishës. Pas këtij takimi në kryeministri u bëra të ditur personave që më pritën se do i drejtohesha dhe ambasadës Tuaj dhe do i denoncoja të gjithë.
Pas këtij takimi më vjen një kërcënim i hapur nga deputeti i PD-së në zonën e Peqinit, z. Dashnor Sula. Ai është drejtpërdrejtë i implikuar në këtë histori, sepse me ndërhyrjet e tij ka bërë që tenderi i naftës së furrës me vlerë 1 milionë dollarë t’i kalojë kompanisë “Duçellari shpk”.
Pas kërcënimit nga ana e deputetit Sula, presioni vazhdoi nëpërmjet policisë së Elbasanit. Më konkretisht, ka qenë presion nëpërmjet Seksionit Kundër Krimit Ekonomik në Drejtorinë e Policisë së Elbasanit. Këtu dua të theksoj se kreu i kësaj Drejtorie është sjellë mirë dhe u tregua i njerëzishëm. Kur pa me sytë e tij terrorin dhe gjendjen në të cilën familja ime ai ndryshoi tërësisht qëndrim. Madje më tha se ai nuk kishte ç’të bënte pasi atë vetë e kishin urdhëruar pas vajtjes sime në kryeministri.

 

Si fitohen miliona me metalet
Loja e abuzimeve është e ndërtuar në këtë mënyrë: Nga baza logjistike ku komandant ishte gjeneral Gjunkshi, në çdo poligon vendosen njerëzit e tyre ku bëjnë furnizime me kamionë të municioneve. Por në të vërtetë, që në ngarkesën e tyre në tunele, bëjnë seleksionimin e municioneve me metale me ngjyra dhe pa ngjyra, në fishekë bronzi, në predha me unaza bakri dhe këto grumbullohen në uzinë për demontim me shkrirje dhe për shitje municioni jashtë vendit. Kurse metali i shkrirë shitet nga uzina si skrap i thjeshtë me çmimin 340 lekë të vjetra, por në të vërtetë bakri dhe bronzi kanë një çmim real 6-7 mijë lekë të vjetra.

Po ju sjell një tjetër fakt. Në uzinën e fishekëve 14.5 mm, me magazinier Julian Grëmin, brenda dy muajve grumbulloi 50 mijë fishekë bronzi ku një fishek peshon jo më pak se 100 gramë. Në total bëhen jo më pak se 6 ton. Këto sasi drejtori i merr pa asnjë lloj dokumenti dhe nuk dihet se ku shkojnë. (vazhdon shpjegimi i skemës me vjedhjet edhe në të tjera poligone, shën redaksi)

Skema e milionave ka hierarki
Theksoj se demontimi në këto poligone përbën një gropë të zezë, ku devijohen të gjitha shpenzimet dhe fondet e dhëna nga SHBA-të, ata devijojnë sasinë reale të municioneve, devijojnë sasinë e metaleve me ngjyrë, devijojnë paratë që marrin për demontim dhe nga ana tjetër këto municione shiten jashtë vendit. Ekziston dhe problemi i naftës së prokuruar nga Uzina, por që nuk përdoret fare për demontim. Shitjet e kësaj nafte i kryen kompania “Klik Ekspo Klik Group”, ajo i bën të gjitha transferuat, pas kësaj kompanie fshihet ministri Arben Imami, financieri Ndriçim Berisha, Shkëlzen Berisha, gjenerali Xhemal Gjunkshi dhe drejtori Daniel Karanxha.

Deputeti ka linjën e vet
Në Uzinë ndodhet një laborator analizash, ku bëhen analizat e dinamitit dhe të karburantit. Në këtë laborator punon e shoqja e shoqja e kryeinxhinierit të Uzinës, znj. E. Çipa. Konflikti i interesit është i pastër. Nëse konstaton abuzime, kë do denoncojë kjo zonjë? Burrin e vetë? Apo drejtorin që sjell solar në vend të naftës? Këtë solar e bie në fakt firma “Duçellari shpk”. Pas kësaj firme fshihet deputeti Dashnor Sula me kunatin e tij Gugash Maganin dhe ortakun e tyre Drini Ceka nga qyteti i Peqinit. Kompania “Duçellari shpk” ka fituar mbi 70 për qind të tenderëve në Peqin dhe komunave përreth me ndërhyrjen e drejtpërdrejt të deputetit Dash Sula. Dua të fokusohem pak tek figura e këtij deputeti. Për ironi, ai është krushku im. Lidhja ime me të është nëpërmjet kushëririt tim të parë Abedin Ashikut, i cili është i martuar me motrën e Dash Sulës. Përtej influencës në fondet publike deputeti Sula ka lidhje me njerëz të nëntokës së krimit dhe nxjerr përfitime nga ta. Këto lidhje duhet të hetohen nga organet kompetente. (vazhdon me specifikime ngjarjesh, njerëzish dhe rrethanash të cilat nuk janë të verifikuara, shën. redaks.)

Drejtori ka ca punë me Xenin
Jo pak herë kam dërguar Drejtorin në Maqedoni për takimet që bënte deri dhe në kufi me Greqinë, në zonën e Gjevgjelisë me firma të rekomanduara nga ministri Imami për shitje të municioneve dhe lëndëve plasëse. Më kujtohet një takim me përfaqësues të kompanisë greke “EXTRACO” presidenti i së cilës më ka dhuruar dhe një orë dore mua si shofer, por edhe takime me përfaqësues të kompanive bullgare që blinin municione të Uzinës të adresuar tek drejtori me porosi të posaçme të vetë ministrit Imami, por edhe të adresuar prej Luan Muhametajt, pronarit të “KLIK EKSPO KLIK GROUP”. Në raste të përsëritura kam dërguar drejtorin në një lokal në periferi të Tiranës i quajtur “Sofra e Ariut” ku ai zhvillonte kryesisht takime me biznesmenë të huaj, por është për tu theksuar se në këtë lokal drejtori mbante dhe disa takime që i quante veçanërisht të rëndësishme. Po ju përmend një prej tyre. Pas një takimi me disa biznesmenë të huaj që nuk i njoh, e pyes drejtorin se si i shkoi takimi. Ai më thotë se: “Këta që unë takova sot, kanë ardhur me porosi të Imamit dhe të Shkëlzenit”. E theksoj se në shumë takime me të huaj, drejtori përmendte emrin e Shkëlzen Berishës. Më gjatë nuk di.

Rrjeti i emërimeve në Uzinë
Për të gjithë fuqinë punëtore të Uzinës, për marrjen në punë ose për largimin nga puna merret vetë krushku i Drejtorit, shtetasi Argjir Panariti. Ai bën abuzime me pagesat dhe procesverbalet e orëve shtesë të punës duke paguar njerëzit e tij të afërt, apo dhe shpërblyer për punë jashtë orarit njerëz që vijnë në punë një herë në tre-katër ditë. Nëpër pikat kyçe në Uzinë vendosin vetëm njerëzit e tyre të afërt. Për tu përmendur është ish-drejtori i KESH Artan Topi. Ky njeri ka pasur probleme penale në të kaluarën. Këtë njeri e emëroi në Uzinë Sokol Neziraj, ose njeriu më i afërt i Imamit në atë Uzinë. Një tjetër punonjës, shoferi i Shefit të Financës, shtetasi Ilia Firaku, po ashtu me precedentë penalë, Drejtori e caktoi në komisionin e blerjeve, ku në të njëjtin komision ishte dhe vetë Shefi i Financës Kristaq Pirligu. Vëreni me kujdes, Shefi i Financës me ligj duhet të mbikëqyrë këtë komision, por në komision gjendet dhe vetë Shefi por dhe shoferi i Shefit.

Përpara me fushatën e Imamit
Ministri Imami u caktua nga Partia Demokratike si i deleguar i grupit të punës zgjedhjet vendore në Elbasan në vitin 2011. Me urdhër të Imamit, drejtori im, pra Daniel Karanxha, caktohet si “Drejtor Ekonomik i Fushatës Elektorale” të kandidatit të PD-së, Durim Hushi. Për hir të së vërtetës ky kandidat është krushk me Drejtorin tim, Danielin. Drejtori vuri në dispozicion të kandidatit të gjitha potencialet e mundshme të Uzinës, fuqinë punëtore, automjetet, karburantin, krijoi një fond të posaçëm të Uzinës për blerje flamujsh, banderolash bazë materiale, kompjuterë, karta telefonike rimbushëse dhe numra telefoni. Të gjitha këto fatura mbuloheshin nga Drejtori me Shefin e Financës duke i pretenduar si fatura punimesh të kryera nga kompania “Bajrami shpk”, ku pronar i kësaj kompanie është një i afërm i Shefit të Financës. Shefi i Financës, sa herë i vinin grupe kontrolli nga ministria, i shtronte inspektorët në gosti dhe harxhet e këtyre gostive i paguante kompania e kushëririt të tij “Bajrami shpk”. Shefi i Financës, është krushku i Ali Gripshit(nën/Prefekt në Elbasan) është ky i fundit që e ka afruar Shefin e Financës në një marrëdhënie direkte me Imamin. Të tre formojnë një trekëndësh njerëzish të besuar.

Disa telefonata me Fatmir Mediun
Për procesin e djegies në furrë përgjigjet dhe Ministria e Mjedisit. Në disa raste të përsëritura kam telefonuar dhe vetë direkt me ministrin Fatmir Mediu për probleme të ndryshme duke vënë në dijeni dhe inspektorin e tij Beqir Hila. Ky inspektor është i lidhur me Drejtorin e Uzinës. Si pasojë e krijimit të kësaj lidhje ata fusin në uzinë solar për djegien në furrë në vend të naftësNë një rast kur në furrë po shkarkohet një tjetër autobot me 3 mijë litra me solar, unë telefonova ministrin Mediu dhe e njoftova për atë që po ndodhte dhe për rolin e inspektorit të tij. Medium ë përgjigjet: “Të falënderoj, do të marr masa urgjente dhe do të nis nesër një grup të posaçëm kontrolli në Uzinë. Por si për çudi njerëzit që kishin skenarizuar futjen e kësaj sasie solari, ishin njoftuar dhe të nesërmen kur erdhi kontrolli çdo gjë ishte sistemuar dhe solari ishte zhdukur. Po kush ishte në krye të grupit të kontrollit? Ishte Beqir Hila dora vetë. Pra skema ishte e qartë, pasi e sinjalizova unë, Mediu ka telefonuar Beqir Hilën dhe i ka thënë të shkonte të nesërmen për kontroll. Po kë do kontrollonte Beqir Hila, miqtë e vetë? Ai njoftoi miqtë që të pastronin vendin dhe kur u bë kontrolli formal çdo gjë rezultonte në rregull.

Financieri mban SHISH-in në kontroll
Shefi i Financës është pika kyçe, personi që i kanë besuar kopsitjen e letrave. Ai bën të gjitha rakordimet e dokumenteve dhe bilanceve në të gjitha historitë e abuzimit në Uzinë. Shefi i Financës ka emëruar si magazinier në këtë Uzinë baxhanakun e tij, shtetasin Kristaq Pëllumbi. Ky i fundit përgjigjet për magazinimin e municioneve, dinamitit apo karburantit, pra luan një funksion me rëndësi në të gjithë skemën e abuzimit. Shefi i Financës, ka caktuar një tjetër baxhanak të tij shofer për furnizimin me municion nga magazinat nëpër repartet e punës. Një tjetër person kyç është e punësuar në zyrat e Financës. Ajo është llogaritarja V. Durbaku, bashkëshorti i saj N. Durbaku, punon në Shërbimin Informativ të Elbasanit. Këta dy persona përfaqësojnë një lidhje kyçe. Bashkëshorti N.Durbaku ka detyrën që të sinjalizojë çdo lëvizje apo përgjim që bën Shërbimi Informativ për Uzinën. Rrjeti mbrohet prej tij dhe një tjetër punonjësi të Shërbimit i quajtur G.Delimeta. Ky i fundit është kushëri i parë i një ish-zyrtare të lartë në Kryeministri ndërsa sot punon pranë Kuvendit të Republikës me Jozefina Topallin. Në një rast të hetimit të aktivitetit të Uzinës nga një ekip i Shërbimit G.Delimeta dekonspiroi aksionin, ai bëri një raport ku përshkruante natyrën e bisedave të incizuara nga SHISH-i dhe këtë raport ia dorëzoi dy miqve të tij të cilët janë Luan Gjergji, djali i tezes së ministrit Imami por gjithashtu sinjalizoi një tjetër anëtar të grupit pranë Imamit, ai është shtetasi V.Xhaferri, që rezulton me implikime në trafikun e drogës në Itali në vitin 2004 dhe i dënuar nga shteti italian. Ky hetim i SHISH u dekonspirua në kohë prej këtij rrjeti dhe hetimi dështoi.

http://gazetadita.al/08-tetor-2013/

Der NATO Verteidigungs Minister und Anarchist: Arben Imani: entlässt nochmal 73 hohe Offiziere willkürlich

Montenegrinische Hochzeit Gäste, wurden in Lezhe entführt, um Gelder zu erpressen

07 Tetor 2013 - 17:57

Lezhë, malazezi vjen të marrë
nuse, por e marrin peng krushqit

Waffen Ausstellung, ebenso von Kliks Ekspo Klik Group, organisiert

Einsamer Höhepunkt, der kriminelle Präsident von Albanien: Bujar Nishani der die Polizei und Justiz mit Kriminellen zerstörte, welche vollkommen inkompetent sind und waren: als “Militante” im Volke bekannt, oder als Kukes und Tropoje kriminelle primtiv Banden.

Präsident Bujar Nishani, der Gangster Arben Imani und die gefälschte Unterschrift des Generalstabs Chef Xhemal Gjunkshi, beim Diebstahl einer NATO Immobilie in Tirana

CIA – Mi6 über die Geschäfte des Verbrechers Salih Berisha, mit Waffen und Drogen mit dem Iran und Baku

Vor 18 Jahren organisierte Salih Berisha schon Waffen gegen Drogen über Kabul, ebenso den gezielten UN-Embargo Bruch mit Waffen, Öl, Treibstoff und Chrom mit dem Jugoslawien was keine Geheimniss ist. Der Null Staatsmann, eine extreme Ratte der Kriminalität, verkaufte mit dem Gangster Boss Ilir Meta, sogar NATO Geheimnisse an Islamische Terroristen, China, Serbien, Russland, denn nur Geld zählt im Lande der Null Bildung und Kultur der Politischen “Eliten”, welche ein dummer Gangster Haufen ist. Die NATO änderte deshalb die Zugangs Protokolle, und Albanien ist damit praktisch kein NATO Mitglied mehr, weil der Zugang zu geheimen Operationen und Geheimnissen verweigert wird. Albanische Politiker sind nun mal degeniert verblödet und haben di eBildung und Kultur einer zertretenen Kakerlake, wie die hohen Schadens Ersatzforderungen verschiedener Firmen zeigt, über die UN Abitrage Regelung (UN CITRAl). Selbst Internationale Verträge, werden keine 5 Jahre eingehalten, denn man versucht privat Geld zuerpressen.

Ebenso dient als Drehscheibe, für Waffen,Drogen, wo Salih Berisha mit dem Gangster Ali Evsen vor kurzem hinflog, um diese Geschäfte in alterTradition zu intensivieren. Salih Berisha ist gut bekannt, das er u.a. den Treibstoff Schmuggel während dem UN Embargo gegen Jugoslawien organisierte u.a. mit Agron Musaraj, Azem Hajdari, Fatmir Mediu ( der in Mailand vor Gericht stand mit seinem Freund dem Drogenboss: Gazmend Mahmutaj , wie auch schon damals Waffen nach Kabul 1995 flog, bzahlt mit Drogen, eine seiner Spezialitäten von Geschäft. Vor kurzem war er ja für neue Drogen-Waffen Geschäfte in Baku, mit seinem Freund Ali Evsen, weil Baku und Tiflis ebenso eine Drehscheibe ist für Geschäfte auch mit den Iranischen Revolutions Garden, was ja Bill Clinton und Reagon als besondere Art der Geschäfte rund um die Iran Contra Affäre sah. Der ermordete Geheimdienst Offizier Iso Copa nach CIA und Mi6 Informationen), war diesen Geschäften auf der Spur und hatte zuvor schon die Waffen Geschäfte auch an die Hisbollah auffliegen lassen, oft über Häfen im Schwarzen Meer, wo dubiose Öl Tanker ja oft den neuen Hafen in der Porto Romana anlaufen.Iso Copa hatte einen guen Ruf in Durres, im Gegensatz zu den Ratten, was sich dort Politiker und Präfekt nennt. Albanischer Artikel dazu!

 
Konfirmohet lajmi i AMA, Shqipëria ndihmon Iranin në trafikun e drogës
Staatsbesuch in Baku am 17.2.2012, der Drogen und Waffen Drehscheibe:

Der Gangster Salih Berisha mit Ali Evsen

Waffen Geschäfte des Salih Berisha Freund: Ali Evsen, dem seine Flugzeuge beschlagnahmt wurden

siehe die Berisha Familie auch im Universitäts Betrugs Geschäft, u.a. von der Uni Kristal bis zu UFO sehr aktiv.
Der Skandal Bau - Real Estage Mafia, der Mafia Universität “UFO” mit Jamarbër Malltezi - Berisha in Durres

10/5/2013

Die neue Zoll Chefin Elisa Spiropali, beschlagnahmt die Mafia Firma: des Gjoke Uledaj - 4.400 Tonnen Treibstoff Schmuggel

Filed under: — Balkansurfer @ 9:51 am

Neue Zoll Experten, ermittelten das sehr schnell, weil die Methoden, sogar von Polizei Offizieren bestaetigt waren vor 2 Jahren in allen Details. Das Klientel der PD Mafia, direkt vom Zoll und dem uralten Mafia Boss Ridvan Bode, Zoll frei gestellt waren, bzw. alle Waren Lieferungen passieren liessen, nach einer festen Liste, ist durch Insider ebenso gut bekannt gewesen. Der Zoll Direktor von Lezhe, der an diesem Verbrecher Kartell beteiligt war, wurde suspendiert. Ein weit gespanntes Verbrecher Netzwerk, der Skhoder Familie: Uldedaj, wo es andere dieser Netzwerke, wie von Tom Doshi, Mark und Arben Frrogu, Copa Clan der Sigurime Lady, Josefina Topalli, ebenso gibt im Raum Skhoder.

Gjoke Uledaj, ist direkt in den Gross Drogen Schmuggel ebenso eingebunden, über seinen im Süd Sudan 2013 erschossenen Partner: Anton Stanaj, der Partner des gesuchten Super Drogen Bosses: Darko Saric ist. Darko Saric, war Gross Kredit Geber, für viele Mafiosi im Balkan. Das er

Partner die Russen Mafia: Lukoil, deren Tankstellen man direkt in Montenegro, zur Albanischen Grenze findet und deshalb ist man Partner der Deutschen Lobbyisten ebenso.

Firmen in Albanien und Geldwäsche von Lukoil und Gazprom in Albanien! Unterwegs vom Schmuggler Hafen: Porto Romana, zu den Geldwäsche Tankstellen in Durres, ein Roksped Tank LKW, in Durres - Spitale!

Treibstoff LKW der Firma Roksped (auch VW-Audi Vertretung)” in Durres, welche zum Mafia Clan Stanaj gehört, welche Lukoil Verträge hat und Lukoil Tankstellen in Montenegro. 8,4 Millionen € Geldbusse, wurden von der Zoll Direktion ausgesprochen.

Der Top Geschäftsmann: Anton Stanaj, wurde im Sudan hingerichtet. Der Zoll Direktor von Morine: Ali Tota wurde entlassen

Noch peinlicher wird die Sache, das der primitive Gangster Gjoke Uledaj, ebenso trotz mehrfacher Aufforderung seinen gesetzlichen Auflagen bei der ILDKP, keine Vermoegens Angabe gemacht hat und nun ein Bussgeld erhalten hat. Wahrscheinlich hat Gjoke Uledaj vergessen, denn die Hirnlosen sind auf dem Stand von 3 jaehrigen Kindern, welche Fremd Sprachen lernen, aber Alles schnell vergessen. Genau diese Oeltank sind fuer Umwelt Skandale gut bekannt, und wurden illegal errichtet in einem besonderen Lagunen Umwelt Gebiet, was bei solchen billigen Banditen nicht verwundern sollte, welche keine Bildung haben. Naütlich gibt es in diesem kriminellen Enterprise, auch Uledaj Tankstellen in Nord Albanien, wo es einige identische Mafiöse Construkte gibt.

Warum die EU praktisch 10 Jahren und mehr, dieses kriminelle Enterprise, des Zoll- und Steuer Banditen Betruges finanziert, ist eine gute Frage.

Die juristische Sachlage ist klar. Gut ausgebildette Zoll Ermittler bringen diese Dinge vor Gericht, wo korrupte Richter, für eine Beförderung, die Verfahren einstellen, oder max. eine kleine Justiz Strafe aussprechen. Die Zoll Gebühren werden nicht bezahlt, sondern ein kleiner Teil dient der Finanzierung, einer der Mafia Parteien.

Ein besonders wichtiger Partner des Deutschen Mafia Lobby Wirtschafts Kartelles vor Ort, der Skhoder-Tropoje Mafia: nur ein billiger Gangster und nicht mehr: der sogenannte Professor Dr. Gjoke Uledaj. Die Firma wird von dem Bruder
Tonin Uledaj
Tonin Uldedaj, geleitet, wie es Standard ist.

Die neue Zoll Chefin Elisa Spiropali, beschlagnahmt fuer 4 Millionen $, geschmuggelten Treibstoff von 4.400 Tonnen Treibstoff, durch das Tropoje Mafia Kartell des

Ex-Abgeordneten und PD Vorsitzender in SkhoderGjoke Uledaj (Mitglied der Albanischen Muell Halde, der 10.000 Professoren und 1 Millionen Doktoren), der direkt in Betrugs Projekte wie die Muell Entsorgung ueber eine Deutsche Firma in Bushati ebenso verwickelt ist, und als Partner der Betrugs Ganoven der Deutschen Wirtschafts Lobbyisten aktiv ist und war, inklusive Mega grossen Grundstuecks Betrug, wo er neut die selben Deutschen als Langzeit Ganoven in Albanien bis zum Visa Skandal und Aufbau Betrug u.a. mit 8 Kommunalen Experten aktiv sind. Dem primitiv kriminellen Idioten, hat man die Ueberschwemmungen von Skhoder und Vernichtung des Flusses Lana, des Skhoder Sees zu verdanken.

Die Albanischen Industrie und Handels Kammern, wie Wirtschafts, oder Sport Vereine sind ein Hort von Verbrechern, auch rund um den Drogen Schmuggel. Gjok Uledaj, war dann auch mal schnell selbst ernannter Praesident der Industrie- und Handelskammer, mit Hilfe von Deutschen, wo Zeit gleich Nikollin Jaka, auch noch gewaehlter Praesident war und bei der IKH Muenchen auch als Praesident in 2011 auftrat, und es bis heute noch ist. Je nach bedarf, hat man Titel, um einen Betrug zu organisieren. Jeder Kriminelle wurde dann Adviser bei Berisha, was auch zum System gehoert, des Betruges mit auslaendischen Geldern. Eine extra Gruendung war dann noch das IBDE Lobby Centrum, wo die Figur der Berisha Tropoje Mafia, als Ehren Mitglied agiert. In privaten Mafia Universitaeten ist man auch aktiv, bis zum Grundstuecks Betrug, wie alle hohen PD Mitglieder, als Finanzierungs Basis.

Wie Foerdermittel , durch Deutsche Betrugs Zirkel der Albaner Mafia vernichtet werden, weil im Visa Skandal diese Leute nicht verhaftet wurden, noch angeklagt wurden, weil direkt Joschka Fischer, Ludgar Vollmer als Mentoren der Internationalen Drogen und Verbrecher Kartell aktiv waren und diverse SP Politiker sowieso, wie Steinmeier, Gernot Erler und die FES Banden.

Der Mafiosi Gjok Uledaj in Bushat! Er ist der Parlaments Vertreter von Bushati und Haupt Akteur und Initiator auch dieses Abfall Betrugs Projektes, zur PR Show dese Berisha Verbrecher Syndikates.

Die Firma Becker und die Vernichtung der EU-Förder Mittel, mit einer Müll Verwertung als Joint-Venture in Albanien

4400 tons of smuggled petrol
03/10/2013

 

4400 tons of smuggled petrol

The General Customs Directory declared that they have discovered a flagrant case of maxi-smuggling of gas in Lezha.

The Customs say through a press release that specialized structures of the General Directory discovered that Ada Petrol Company has brought 4400 tons of gasoil in the market illegally. The oil has been leaded by the customs authorities in Shengjin, owned by Ada Petrol.

But the company says that they have brought it legally in the market, causing a 4 million USD damage.

The General Customs Director, Elsa Spiropali, suspended the Lezhe Customs Director and signed a report against “Ada Petrol” for smuggling. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=10076

ada petrol faksimile

In 2009, als er die ordinaersten Luegen für Investoren verbreitete, wobei die Deutschen Lobbyisten ihm ja vorgaben, welchen Unfug er erzaehlen soll.
A copy of Gjoke Uldedaj’s speech is available to download. Please note this is a draft text of the speech and may differ from the version as delivered.

Download: Doing Business in South East Europe: What Albania Offers? (pdf)

Gjoke Uledaj auch Präsident der Industrie und Handels Kammer war (einer Idee der Deutschen schon in 1995), sollte nicht verwundern, weil die Tirana IHK, ein rein kriminelles Construct ist, wo es auch Morde an den lokalen Vertretern gab. Von Betrug, über Drogen und Waffen Handel, illegalem Bauen bis zum Motor der Geldwäsche: Man ist bei der IHK in Tirana.

Ein rein kriminelles Kartell die PD Partei, von Dumm Kriminellen Terroristen und primitiven Banditen! Das der Hafen von Shengin, wie fast alle Haefen in Albanien, als reine Operations Basis, krimineller Clans dient aus der Politik ist Allgemein bekannt, wie frueher in Sued Italien. Es gibt ja keine Justiz in Albanien, also was solls.4.000 Tonnen Stahl,
nicht verzollt und nicht versteuert, verschwanden ebenso aus dem Lager der Stahl Firma “KURUM” in Elbasan, welche illegal Schiffe importierte und im Hafen Durres abwrackte, ohne das etwas verzollt wurde. Das Magazin wurde beschlagnahmt.

Im Dezember wird auch der entlassene und zuständige Zoll Chef: Flamur Gjymishkën angezeigt.
11 Dhjetor, 2013

Ndjekje penale për ish-drejtorin e Doganave, Spiropali dorëzon dosjen

8/4/2013

Das Comedy Rezart Taci, Betrugs Wirtschafts Imperium mit ARMO und Taci Öl wird zerschlagen

Filed under: — Zogaj Leku @ 2:32 pm

update: 27.9.2013 Einer der dreistesten und dümmsten Betrüger in Albanien! Er zahlte nie die Treibstoff Steuern. Totaler Betrug, Export Einnahmen in grosser Höhe, welche nie als Einnahmen verbucht wurden, Fälschung von Dokumenten wie bei der Bankrotten “Belle Air”, wobei nun im Dezember 2013, Verfahren auch gegen den Vater, Schwester, Ehefrau eröffnet werden.
1. Rezart Mustafa Taçi, i datëlindjes 7.6.1971

2. Anika Mustafa Taçi, e datëlindjes 25.6.1975

3. Mustafa Nevrus Taçi, i datëlindjes 18.4.1934

4. Drita Riza Aliçka e datëlindjes 7.5.1945

5. Arjanit Bexhet Kolgega, i datëlindjes 8.1.1975

6. Irgen Arian Selfo, i datëlindjes 13.7.1986 - See more at: http://www.shqiptarja.com/

26 Shtator 2013 - 19:28
Tatimet kërkojnë shpalljen e Rezart Taçit të falimentuar - See more at: 26 Shtator 2013 - 19:28

Salih Berisha und Betrüger, Pyramid Spiel auch noch in 2011, oder 2012, wie mit Siva, sind eine Legende, oder mit Hajdin Sejdiu (Geldwäsche Partner des Salih Berisha bereits 1992 auch rund um den UN Embargo Bruch mit Jugoslawienm später mit dem Fake Betrugs Projekt der GTZ mit der Industrie Zone Spitale- Durres)), heute und vor über 20 Jahren.
Rezart Taci, hat genauso diese Berufs Erfahrung wie so oft: Kellner in Italien, was mehr ist, wie Kellner in Albanien.

Rezart Taci insolvenz
die neuen Firmen Logos, einer angeblichen Aserbeidschanischen Geldwäsche Firma, oder Offshore Firma. um Bank Schulden auszugleichen. Der Kellner Rezart Taci, hatte die Idee, seine aufgeblasenen Luft Firmen an die Börse zubringen und dann zuverschwinden. Das war von Beginn an, von dem Betrüger Monopol unter dem Schirm von Salih Berisha, mit Hilfe korrupter Bank Manager und der Mafia Bank: Credins Bank gescheitert.

Die Übertragung der Aktien auf Dritte, ohne vorherige Information und Zustimmung der anderen Aktionäre, sieht eine Geldstrafe von 1 % des Umsatzes vor. Ein typischer Albanischer Vorgang, wie man mit Mit Eigentümern auch im Ministerium umgeht, wo Verträge Null gelten, weil die Änderung im Handelsregister (QKR), schon deshalb illegal ist. Typisch, das Vize Wirtschafts Minister Enzo Bozo den Deal als richtig in den Medien verkaufte, ein Georg Soros Gestalt, welche nur durch Dumm Betrügereien und Inkompetenz auffallen. Wo Georg Soros Leute sind, ist 100 % eine grosse Betrügerei im Gange und von Kompetenz war noch nie etwas bei diesen Gestalten zusehen und zuhören.

Sakaq, janë prezantuar drejtorët e rinj dhe risia është se janë inxhinierë të sektorit të naftës

“Aksionerët e rinj u regjistruan në QKR pa na njoftuar”. Rrezikohet gjobë mbi 10 mln euro

Sakaq, janë prezantuar drejtorët e rinj dhe risia është se janë inxhinierë të sektorit të naftës

Fast ein Standard Geschäft: Insolvenz und Pleiten rund um Privatisierungen und ausländische Investoren, im Lande, wo über 24 % der Kredite nicht bedient werden und trotzdem noch eine Milliarde € an weiteren faulen Krediten es gibt. Die meisten ausländischen Investoren, darunter sehr Viele, grosse Investoren, zogen sich nach kurzer Zeit, mit Millionen Abschreibungen aus Albanien zurück, denn lt. Auskunft der Salih Berisha PD Leute, schon vor fast 20 Jahren: Lachkrampf, wenn es um Gesetze und Gültigkeit von Verträgen geht. Ein Land ohne Funktion der Gesetze und Justiz, ist nun mal kein Land, sondern ein primitiv dummes Enterprise.

Die Credins Bank, verwertet ihre Sicherheiten, indem man die Firmen Anteile des Rezart Taci, nach Aserbeidschan verkauft. Weiter Millionen Kredite, wo Beschlagnahmten vor liegen u.a. der Raiffeisenbank, der Italienischen Intesa Sanpaolo, müssen noch geregelt werden, weil es betrügerische Doppelt Sicherheiten gibt. Man kaufte bis vor kurzem für Geld Kredite, der Rest wurde zusammen gefälscht.

Das Albanische Wirtschafts Desaster sieht die Fortsetzung, der Phantom Wirtschaft der Geldwäsche und des Betruges. Eine der vielen Weltbank Betrugs Veranstaltungen in Albanien, die in den Ruin führten. Rezart Taci, ist auch bekannt dafür, das er Journalisten verprügelt (natürlich mit Leibwächtern), die über seine Geschäfte berichten. Die ARMO Raffinerie, wurde vor kurzem vom Finanzamt beschlagnahmt, weil Millionen hohe Steuerschulden vorlagen und die Arbeiter dort, das Öl privat im Chaos Betrieb der Albanischen Dumm Geschäftsleute verkauften.

taci-shty

Bereits 2009, wurden die Tanklager beschlagnahmt!

Alle Tanklager, Raffinerie wie ARMO weurden vom Mafia Boss Rezart Taci beschlagnahmt

Vor 4 Jahren hatte Rezart Taci, 120 Millionen € Steuer Schulden und die Qualitäts Betrug aus der D2 Norm mache D1, führte zu hohen Motor Schäden in Albanien und viele wurden deshalb verhaftet.

Praktisch werden die 3 wichtigen Firmen, die ARMO Raffenerie nun nach Aserbeidschan verkauft, wo schon die Weltbank Privatisierung von Beginn an ein grosser Betrug war, weil eine Schweizer Schein Firma für Rezart Taci, die Privatisierung gewann, aber was nie bezahlt wurde.

Das der Berisha Financier, Geld- und Treibstoff Schmuggler Experte Bankrott ist, war lange vorher zusehen. Die Betrugs Privatisierung mit den kriminellen Banden aus dem Wirtschafts Ministerium, scheiterte weil sich das FBI einmischte, wegen einer gefälschten Bank Garantie, wo die US Bank nicht einmal Auslands Geschäften machen durfte, und auch davon Nichts wusste. Immer dabei bei Betrug, Mord und Randale: der NATO Vorbeter Frank Wisner auch in diesem Betrugs Geschäft, wie früher bei ENRON, oder der AIG.

Die US Mafia mit Frank Wisner, Patton Boggs foreign affairs advisor – Alb Petrol

Der Betrugs Skandal rund um gefälschte Bank Garantien der Tirana Mafia mit Rezart Taci, Ilir Meta, Salih Berisha und dem Gangster Frank Wisner

Dreistigkeit eines Dumm Betrügers, wir berichten hierüber über 4 Jahre. Tief in den Kosovo Betrug mit den dortigen Gangstern verstrickt und verbunden: mit Essard Puskar, ebenso einer der US-Albanischen Mafia und Behgjet Isa Pacolli und die Ehefrau von Tony Blair, erhielt viel Geld, für einen PR Besuch von Rezart Taci.

Seit über 2,5 Monaten war schon bekannt, das eine gefälschte Bank Garantie vorgelegt wurde und das deshalb keine Zahlung erfolgte. Durch vorbestrafte US Betrüger und Real Estage Pleitiers, Rezart Taci, Frank Wisner, Essard Puskar auch als Partner des Kosovo Vize-Premier Minister Behgjet Isa Pacolli bekannt, wo ebenfalls Anklage durch die EULEX erfolgt ist..

1/17/2013

Pleite Veranstaltung der Weltbank und die vergessene Privatisierung der Albpetrol

Rezart Taci

Tankstellen, wo nie jemand tankt, eine Spezialität des Rezart Taci

Die erste Beschlagnahmte von Bank Konten geschah durch die Credins Bank, einer Geldwäsche Bank, wo berühmte Mafia Clans, Miteigentümer sind. Dei Bank hätte 2009 schon die Bank Lizenz verloren, wegen dem Bank Kredit ohne Sicherheit für Rezart Taci, konnte dann aber die Aserbeischanische Bank finden, welche für den Kredit 3 Jahre bürgte. Als der Kredit fällig wurde, verlängert die Aserbeischanische Bank, die Garantie nicht, wobei die Credins Bank, sowieso längst Bankrott ist, wie eine weiter Albanische Bank. (Alle Griechenischen Banken, verloren, wie die Raiffeisenbank Österreich, sehr viel Geld in Albanien, über 1 Milliarden € und eine weitere Milliarden Krediten, werden nicht oder nur sporadisch bedient.

4/3/2009

Verliert die Credins Bank ihre Bank Lizenz, wegen betrügerischer Bank Garantien um die ARMO Privatisierung

Abgesichert durch eine Bank Garantie aus Aserbeidschan, welche fällig gestellt wurde. Haupt Gläubiger ist die Aserbeischanische Handel Bank, welche mit den Albanischen Banken, nun die Vermögens Werte verwertet! 85 % der AMRO Raffienerie, erhält die Aserbeischanische Öl Firma: “AMRA Oil”

Das Tankstellen Netz, kann man praktsich zu 90 % zerschlagen und abreissen, weil es auf illegal besetzten Grundstücken steht, was aber Landes üblich ist.

Der Betrugs Kredit des AAEF, Eigentümer USAID praktisch über die American Bank of Albania (übernommen von Intesa Sanpaolo aus Italien in 2008, ist noch das grosse Problem, weil Rezart Taci, wohl Sicherheiten in Betrügerischer Absicht gemacht hat. Die Amerikaner haben mit dieser Bank, als Entwicklungshilfe getarnt, nur Betrug (vor allem Immobilien Kredite, mit gefälschten Unterlagen u.a. in Golem) und Geldwäsche nach Albanien gebracht, wo die Amerikan Bank of Albania, als sie längst bankrott war, schnell mit einem PR Zirkus, an die grosse Italienische Sparkasse verkauft wurde, welche die Betrugs Kredite der Amerikaner abwickeln muss.

Intesa Sanpaolo Bank Albania, beschlagnahmt bei der Berufs Betrüger: Rezart Taci, weitere 4,4 Millionen $

12.7.2013

SHQIP

Albania’s tax authorities sequestered on Thursday in the city of Fier a heavy oil refinery belonging to controversial businessman, Rezart Taci.

Kommentar: 200 Arbeiter demontrieren gegen diese Beschlagnahme

update: 4.6.2013

praktisch sind alle Websites der Taci Firmen nicht mehr im Internet zufinden, inklusive die Website von Taci Oil, oder seiner Raffinerie. Info, mit mehr Details

http://taci-oil.com/ – – This Website Is Unavailable. und etliche Andere Fake Firmen und Websties wie von Vetro usw..

Lamtumirë ARMO!

Rezart Taci

4 Gusht, 2013 tek Kopertina

Rezart Taçi ka mbyllur marrëveshjen me një kompani azere për shitjen e tre kompanive të tij. “ARMO”, “Taçi
Oil” dhe “KUID” janë tre kompanitë për të cilat Rezart Taçi ka rënë dakord madje burime të mirinformuara bankare
kanë bërë të ditur për DITA se biznesmeni shqiptar i ka mbyllur marrëveshjet me azerët dhe ka përcaktuar të gjitha detajet dhe modalitetet e shitjeve por finalizimi i tyre është bllokuar në banka dhe në QKR kryesisht për dy arsye. Burime bankare kanë bërë të ditur se që prej javës që shkoi Rezart Taçi ka njoftuar bankat se kishte arritur në një marrëveshje me partnerët në Azerbajxhan për shitjen e kompanive të veta.
Taçi nuk mund të kryente operacionin e shitjes pa njoftuar më parë bankat, pasi në disa banka ai është debitor në disa dhjetëra milionë euro si pasojë e disa kredive që ka marrë në vite, interesat e të cilave janë fryrë së tepërmi si pasojë e vonesës së kësteve. Ndaj dhe bankat kanë një rol kyç në operacionin e shitjes dhe finalizimit të shitjes që
ka nisur javën e kaluar. Për të marrë kreditë në fjalë, Rezart Taçi ka lënë si kolateral, si garanci pronësore, disa nga trojet, depozitat dhe makineritë e kompanive “ARMO”, “Taçi Oil” dhe “KUID” , ndaj dhe shitja dhe kalimi i pronësisë
së këtyre kompanive në duart e azerëve do të kalojë doemos nëpërmjet kontrollit të procedurës dhe të të gjithë operacionit nga bankat.
Debitorët
Përveç bankave, duket se biznesmeni Rezart Taçi dhe kompanitëe tij kanë pasur borxhe në disa miliona euro edhe në biznesmenë të tjerë dhe kompani të tjera private. Këta të fundit, janë njoftuar nga bankat për operacionin e shitjes që kishte vënë në lëvizje vetë Taçi së bashku me azerët dhe javën e kaluar kanë ndërmarrë hapa parandalues për kryerjen e operacionit të shitjes. “Këto kompani shqiptare duke qenë se i kanë dhënë hua disa miliona euro kompanive të Taçit, janë alarm uar nga operacioni i shitjes së kompanive që Taçi ka vënë në lëvizje dhe kanë dashur të garantohen se do të marrin mbrapsht lekët e tyre. Për këtë arsye ata kanë kërkuar javën e kaluar në gjykatë që të vendosej sekuestro konservative mbi kompaninë “ARMO” dhe për pasojë kanë bllokuar çdo veprim të kësaj kompanie në QKR dhe në tatime duke paralizuar çdo mundësi për operacione ligjore dhe financiare deri në heqjen e sekuestros konservative, pra e thënë ndryshe deri në momentin që këto kompani shqiptare nuk do sigurohen se kontrata e re do të garantojë shlyerjen e borxheve të Taçit ndaj tyre”, – tha dje një burim bankar i mirinformuar për çështjen.
Azerët
Historia e Rezart Taçit dhe privatizimit të kompanisë ARMO në vitin 2009, është ngushtësisht e lidhur me Bankën Ndërkombëtare të Azerbajxhanit, Bankën “Credins” në Shqipëri dhe një sërë aktorësh të tjerë, të cilët janë kryesisht biznesmenë shqiptarë. Rezart Taçi pasi bëri privatizimin lekët i siguroi nëpërmjet bankës “Credins”, ndërsa kjo e fundit, gjeti rreth 75 milionë euro në Bankën Ndërkombëtare azere, për të paguar shtetin shqiptar në rolin e shitësit. Futja e bankës “Credins” në lojë i hapi jo pak telashe kësaj të fundit, pasi me kalimin e muajve ARMO nuk po prodhonte fitimet e përllogaritura në fillim ndërsa azerët kërkonin lekët dhe këstet e borxhit që u kishin dhënë. Interesat rriteshin çdo muaj dhe detyrimindaj azerëve shkoi deri në 125 milionë euro. Kjo bëri që në vitin 2012 azerët të humbnin durimin dhe ndërsa Rezart Taçi ishte duke tentuar të bëhej dhe pronar i “Albpetrolit”, azerët kërkuan bllokimin e të gjitha bizneseve të tij në Tiranë, situatë që Taçi e zgjidhi shumë shpejt me ta, duke u kërkuar më shumë kohë. Taçi shpresonte se “Albpetroli” do ishte zgjidhja përfundimtare e të gjitha problemeve të tij me borxhet, por tenderi në fund u anulua krejtësisht dhe rezultoi një dështim fatal. Duket se pas këtij aksioni të dështuar me “Albpetrolin” , tashmë Rezart Taçi ka vendosur të shlyejë përfundimisht partnerët e tij azerë duke u dorëzuar dhe duke pranuar shitjen e tre kompanive të tij dhe sidomos kompanisë kryesore ARMO.
Azerët kërkuan sekuestron e ARMO-s një vit më parë
Gjykata e Tiranës vendosi në muajin Gusht 2012 sekuestro ndaj kompanive të biznesmenit Rezart Taçi, për shkak të një borxhi të pakthyer prej 75 milionë euro, marrë për blerjen e kompanisë ARMO nga Azerbajxhani. Kërkesa për vendosjen e sekuestros është bërë nga Banka Ndërkombëtare e Azerbajxhanit, (International Bank of Azerbajixhan, I.B.A), e cila ka provuar me fakte para gjykatës se për të realizuar investime në Shqipëri, në nëntor të vitit 2008 ka depozituar në një bankë private 75 milionë euro. Mësohet se shuma e përmendur më sipër është depozituar në tre këste. Kësti i parë është depozituar më datë 18 nëntor 2008, në shumën 30 milionë euro, kësti i dytë është depozituar më datë 19 nëntor 2008 në masën40 milionë euro dhe kësti i fundit më datë 21 nëntor i të njëjtit vit në shumën 5 milionë euro. Gjatë kohës në të cilën është kryern transferta bankare, “AMRA Oil” kishte fituar tenderin për shitjen e 85% të aksioneve të shoqërisë ARMO sh.a. dhe ishte në proces të përmbylljes së kontratës dhe kryerjes së pagesës. Në këtë periudhë këto fonde ishin të domosdoshme për të realizuar blerjen e 85% të aksioneve të shoqërisë.
Në kushtet kur I.B.A. nuk arriti të kryente investime, aktivitet në Shqipëri, ose të kishte pjesë marrje në shoqëri të tjera, kërkoi nga Banka dhe shoqëria “Amra Oil” sh.a, rikthimin e shumës prej 75 milion Euro të depozituar. Kjo e fundit në datë 15.07.2010, i kthen bankës I.B.A. një shumë prej 1.5 milion euro, e cila është dhe shuma e vetme e kthyer deri tani palës kërkuese. Në këto kushte IBA ka kërkuar kthimin e menjëhershëm të të gjithë vlerës së detyrimit së bashku me interesat dhe fitimin e munguar në vlerën totale prej 115 milion euro.
Në mungesë të një përgjigje zyrtare nga debitorët, I.B.A. i është drejtuar Gjykatës së Tiranës me kërkesën për “Marrjen e Masës së sigurimit të padisë”. Por problemet nuk mbaruan me kaq për Taçin, një vendim i marrë në muajin Maj 2013 në Gjykatën e Tiranës vendosi sekuestrimin e aseteve të kompanive të tij për shkak të një kredie problematike të marrë prej Taçit në “Intesa San Paolo Bank” në vlerën e 4 milionë e 400 mijë eurove.
“Patton Boggs”-Taçi, një histori dështimi me privatizimet
Rezart Taçi është shfaqur shumë aktiv në dy privatizime strategjike vitet e fundit. Në privatizimin e ARMO-s dhe në atë të “Albpetrol”-it. Të dyja rezultojnë privatizime të dështuara dhe me shumë probleme, ndërsa në këtë histori përveç qeverisë shqiptare dhe Rezart Taçit, përfshihet dhe një kompani konsulence amerikane e quajtur “Patton Boggs”. Kjo është një kompani që shpesh është pajtuar nga qeveria shqiptare dhe për të tjera detyra, por roli i saj dhe përgjegjësia e saj në dy privatizimet strategjike merr një rëndësi të veçantë. Si në rastin e “ARMO”-s ashtu dhe në rastin e “Albpetrol”-it, kompania “Patton Boggs” ishte pajtuar për të verifikuar ofertat dhe për të garantuar shtetin shqiptar mbi saktësinë e tyre. Në veçanti në lidhje me ofertat financiare. Në të dyja privatizimet kompanitë e shpallura fituese (kompanitë e Rezart Taçit) shfaqën mungesë kapacitetesh për të paguar qoftë dhe garancinë prej 10 përqind të hyrjes në tender dhe më pas në rastin e ARMO-s, nëpërmjet një borxhi kreu pagesën, kurse në rastin e “Albpetrol”-it, i gjithë tenderi u hodh në erë pasi Rezart taçi u shpall fitues por shumë marramendëse prej 850 milionë eurosh që ai premtoi nuk dukej kurrkund .
ARMO
Le të sjellim ndërmend fillimisht privatizimin e kompanisë ARMO. Kur nisi hapja e ofertave të tenderit na u tha se fitues ishte një konsorcium amerikano-zviceran. Në fakt më vonë rezultoi se kompania teksane dhe ajo zvicerane pasi u shpallën fituese shitën shpejt e shpejt aksionet e tyre te biznesmeni shqiptar Rezart Taçi dhe ikën e panë hallin e tyre. Më tej ndodhi skandali tjetër me këtë privatizim, duheshin depozituar lekët , ose më saktë duheshin depozituar milionat e eurove nga fituesi. Ishin plot 75 milionë euro që duheshin derdhur në arkën e shtetit fill pasi parlamenti i shqipërisë ratifikoi kontratën për shitjen e kompanisë ARMO. Kjo pagesë u vonua 3 muaj, e në krye të tre muajve ndodhi ajo që pak kush mund ta kishte menduar. Rezart Taçi mori një kredi në bankën “Credins” në vlerën e 75 milionë eurove duke lënë si kolateral kompaninë e sapoprivatizuar “ARMO” ndërsa vetë banka doli garante tek Banka Shtetërore e Azerbajxhanit prej së cilës erdhën dhe lekët e shumëpritura në Shqipëri. Vetëm 1 vit më parë banka azere hodhi në gjyq Rezart Taçin dhe Credins dhe kërkonte kthimin e shumës por palët u lidhën në një marrëveshje provizore dhe Taçi u hodh në sulm për të privatizuar dhe “Albpetrol”-in. Po si është e mundur që në privatizimin e rafinerisë së vetme në vend lekët u gjetën duke dalë e duke i kërkuar në pazar? “Patton Boggs” ishte kompania e paguar nga qeveria dhe qytetarët shqiptarë për të dhënë të gjitha garancitë se ai ose ata që do të privatizonin ARMO-n jo vetëm që duhej t’i kishin lekët me vete, por edhe kapacitetet për ta zhvilluar atë ndërmarrje. Por jo, nuk ndodhi, “Patton Boggs” jo vetëm që nuk i dha këto garanci për ARMO-n, por kaloi edhe më tej cakun, në historinë spektakolare të privatizimit me “lekët kur ti kem” të Albpetrolit.
ALBPETROL
Sërish një privatizim strategjik, sërish “Patton Boggs” që konsulon, e sërish Taçi që fiton, e sërish lekët që nuk duken. Rasti i ARMO-s u përsërit dhe me ndërrmarjen më të madhe shqiptare “Albanian Petroleum”, ose e njohur si “Albpetroli”. Skenari ishte thuajse i njëjtë, oferta më e kuotuar sigurisht që do vinte nga një “kompani simotër amerikane” e pas shpalljes së fituesit kompania simotër do ikte të shikonte hallin andej nga kishte ardhur dhe në konferencë për shtyp do dilte Rezart Taçi që do rikonfirmonte edhe njëherë fitoren e vetë. Garancia e sigurimit të ofertës në tender prej 10 përqind , e as 20 përqindëshi i ofertës fituese nuk u paguan. Në fakt janë në total 280 milionë euro që duhen paguar(vetëm si fazë e garancive) nga totali prej 850 milionë euro që firma fituese “Vetro” e Rezart Taçit ofroi për “Albpetrol”-in. Asnjë qindarkë nuk rezulton e paguar, por në rastin e “Albpetrol” të paktën kemi një deklaratë të një eksperti të kompanisë konsulente “Patton Boggs”.
David Farber, disa muaj më parë në një intervistë për Zërin e Amerikës i pyetur nëse kompania fituese e Rezart Taçit i kishte lekët apo jo dha një përgjigje që i habiti të gjithë. Ai konkretisht tha: “Çështja këtu është se si kanë ndërmend ata ta financojnë këtë marrëveshje, pra nëse i kanë paratë në dorë, apo do t’i marrin hua. Kjo varet krejtësisht prej tyre (‘Vetro’-s). Si konsulent i ministrisë, nuk dua të shpreh hamendje se çfarë synimesh ka konsorciumi. Nuk e di, sepse është punë e tyre se si do të vendosin, se si do ta financojnë marrëveshjen. Pra, nëse do t’i marrin paratë borxh, do t’i gjejnë paratë në ndonjë mënyrë tjetër, apo do t’i marrin nga llogaria e tyre bankare. Kjo do të varet nga konsorciumi dhe nuk është çështje e ministrisë”, thotë konsulenti Faber.
Pra konsulenti i qeverisë që duhej të kishte dhënë garancitë për kapacitetet e likuidimit të shumës nga kompania fituese që në fazën e dorëzimit të dokumenteve në tender thotë “pas pilafit” se çështjen se si do gjenden lekët e financimit ja kanë lënë Rezart Taçit në dorë që ta vendosë. Por përveç papërgjegjshmërisë së treguar në realizimin e këtij tenderi, kompania “Patton Boggs” ka dhe një problem gati ligjor me çështjen e garancisë së ofertës. Rezart Taçi, solli si garanci të ofertës prej 85 milionë euro një çek të lëshuar nga një bankë amerikane.
Por kjo e fundit më pas është shprehur se nuk ishte përfshirë fare në këtë transaksion. Në këto kushte lind pyetja: “A e ka verifikuar Patton Boggs garancinë e dorëzuar në emrin e bankës amerikane? Kush mban përgjegjësi për këtë “problem” me këto dokumente dhe mospagimin e shumës së garancisë fillestare prej 85 milionë euro? Aktualisht çështja e kësaj garancie është objekt hetimi nga prokuroria shqiptare.

 

http://gazetadita.al/04-gusht-2013/#respond

Rezart Taci, liegt hier ganz vorne und immer wieder die faulen Kredite der American Bank of Albania, welche von der Intesa Sanpaolo Bank Albania, uebernommen wurden im Betrugs Geschaeft der Geldwaesche rund um den AAEF Fund der Amerikaner. Eine aufgeblasene Betrugs Firma, rund um Betrugs Privatisierungen.

Einschlägig bekannte US Betrüger: Salih Berisha, Ilir Meta und Rezart Taci, sind dabei vereint.

Rund um die Firma Silk Road EQUITY und Vetro Energy: Teilhaber der Phantom Firmen neben Rezart Taci: Pleitiers und Real Estage, wie Börsen Betrüger:Endrju Filipouski, Methju Rozak und Thomas Rozakun

Die US Mafia mit Frank Wisner, Patton Bogg’s foreign affairs advisor - Alb Petrol

Damir Fazlic, überdenkt seine Phantom Geschäft im Energie Park der Porto Romana c

7/30/2013

Der UN-Embargo Bruch des Salih Berisha Bande, mit der Firma Firma Shqiponja-PD in 1993 und Geldwäsche und Betrug in 2013

Filed under: — Insider @ 9:41 pm

Der Treibstoff Schmuggel nach Jugoslawien ist eine damals bekannte Geschichte, weil sie vor aller Augen ablief.

Hinzu kamen aber noch Waffen Geschäfte des Salih Berisha und seiner Gang in 1995, mit den Serben, ebenso mit dem Flugzeug und CIA Unterstützung direkte Waffen nach Bosnien, wo der bekannte Politiker: Hasan Gengic, der Partner war. Mit Albanian Airlines, lieferte man Waffen nach Kabul in 1995, und wurde mit Heroin bezahlt. Bin Laden und der Terroristen Financier: Yassin Kadi, Salih Berisha war überall aktiv dabei.

Drogen, Terroristen, Treibstoff, Waffen Geschäfte:
Ein großer Freund von Alija Izetbegovic war Hasan Muratovic. Ihm wird nachgesagt, viel Geld für die Promotion in Ljubljana ausgegeben zu haben. In seiner Jugendzeit war Muratovic ein Komsomol-Funktionär in einer Vorstadt von Sarajewo. Gegen Muratovic gab es auch schwere Vorwürfe. Als Ministerpräsident soll er rund 200 Millionen US-Dollar illegal erwirtschaftet haben. Er soll unter anderem den Drogenschmuggel über den Igman und durch den Tunnel unter dem Flughafen erlaubt haben. Muratovic war Parlamentsabgeordneter und der bosnische Delegationschef bei der Parlamentarischen Versammlung des Europarates. Dies ermöglichte ihm Kontakte mit Albanern, darunter mit dem derzeitigen Regierungschef Sali Berisha. Ich beobachtete beispielsweise ihr freundliches Gespräch in Straßburg im Frühjahr 2004.

Die Geschäfts Methode, mit den selben Verbrechern wie in 1993, werden 2013 ebenso praktiziert: Betrug, Fälschen, Geldwäsche Bauten und immer die selben Personen dabei. Wichtig ist das man kriminelle Ausländische Partner hat, um die Justiz auszuschalten und unter Kontrolle zubekommen. Salih Berisha, hat alle Instutionen sogar erneut unter Kontrolle bringen können, aber u.a. die Italiener, haben sogar die Militär Abkommen beendet. Man muss ja nicht jedes primitiv kriminelle Enterprise und Billig Volks Terroristen finanzieren. Der Deutsche Steuerzahler, finanziert seit 1992, also nun 22 Jahre, einen Justiz Aufbau in Albanien, wo nun Alles auf Null ist und sich Mörder gegen Geld freikaufen. Selbst Stratfor, berichtet in gehackten emails, das Salih Berisha der Capo der Albanischen Mafia ist.

Eine Detail Auflistung, wie und wer den Treibstoff Schmuggel damals mit Salih Berisha trotz UN Embargo organisierte, wobei ein Österreicher, damals den Schmuggel ebenso organisierte. Damals tauchte auch für den Drogen Handel, Waffen Handel und Geldwäsche Bin Laden persönlich in Tirana auf, ebenso bei dem Präsident in Bosnien Izebegovic.
Der Bin Laden Financier Yassin Kadi, hatte allein 35 Bankkonten bei der American Bank of Albanien, tobt heute in der Türkei herum mit dem PM R.Erdogan um die Syrischen Terroristen zufinanzieren und mit Waffen zuversorgen. Über Yassin Kadi, in Albanien und seinen 2 blauen Hochhäusern gegenüber dem Sitz des PM, wurde viel berichtet. Damals mussten die Kosovo Terroristen finanziert werden, in der Operations “ROOT", von Reagan genehmigte Operations Iran - Contra Affäre Nr. 2. Deutschland schaute tatenlos damals zu und fand Hirnlose KAS Gestalten, welche den Unfug unterstützten.

Tritan Shehu, ist zerstörte die Redaktion der “Koha Jone” im März 1997, im Auftrage von Salih Berisha, verkaufte ebenso 600 Diplomaten Pässe an die Albaner Mafia und ist uralt Kommunist im kriminellen Enterprise des Salih Berisha. Als Partner eine gute Veraussetzung für die KAS (Konrad Adenauer Stittung) denn wenn man mit Kriminellen arbeitet, muss man mindesten 100 Millionen € pro Jahr erhalten, wie das kriminelle Enterprise des FES, von der SPD. Tritan Shehu, war der direkte Partner des Super Verbrecher Clans: Haklaj aus Tropoje vor aller Augen in 1997 ebenso. Der damalige Eigentümer Nikolli Lesi erzählt, wie das damals ablief, mit Entführung und dem Brand in der Redaktion der “Koha Jone"!

Tritan Shehu war der Geschäftsführer der Schmuggler Firma: Shqiponja-PD, der heute natürlich immer noch engste Beziehungen zur Deutschen KAS hat, was nicht verwundert, genauso wie der Gangster Agim Shehu, der 1997 Politichen Asyl erhielt. Einer der dümmsten Berisha Anhänger, deren Namen hier auftauchen, ebenso die Mafia Familie Kazazi (heute auch als Sokol Kazazi, oder Seferi Efendi unterwegs), aber auch Azem Hajdari, der einer der übelsten Waffen, und Treibstoff Schmuggler war in Durres. Ali Kazazi, war damals Partei Chef der PD Shkoder, womit Alles gesagt ist, denn der Schmuggel der Albaner Mafia in Nord Albanien musste abgesichert werden. Baskhim Gazidede und Salih Berisha organisierten die Treffen in Skhoder in 1995, mit dem Serbischen Kriminellen “Arkan", der von Interpol wegen vielen Delikten damals gesucht wurde. Verantwortlich für die Organisierung dieser Treffen, damals die Mafia Familie Kazazi. Direkt zsutändig, für den Export, war Arben Abnori, der praktisch alle Gesetze auch als Parlaments Präsident unterzeichnete. Ebenso eine Ikone der PD, wie Azem Hajdari, aber totale Verbrecher.

Salih Berisha, setzte nur das Wirtschafts Modell aus der damaligen Zeit in den letzten Jahren um, mit Geldwäsche Bauten vor allem an der Küste und immer ohne Dokumente, weil seine Mafia, wie Sokol Kazazi und Co. einfach auch zudumm sind, Dokumente legal zubesorgen, genaus wie Hajdin Sejdia, damals die Gelder in einen Hotel Komplex in Tirana stecken sollte in 1992, aber dann die ebenfalls mit Fake Papieren: Industrie Zone Spitale bei Durres erheilt mit Argita Berisha. Ein Intnationaler Haft Gefehl wurde kurz vollstreckt, dann kam Hajdin Sejdia wieder frei. Einer der vielen kriminellen Kosovaren in Albanien.

Hajdin Sejdia einer der kriminellen Kosovaren, welche Albanien verwüstete

Azem Hajdari, war 1992, in einem Führer Kurs des Georg C. Marshall centrums in Deutschland, einer Ausbildungs Stätte für Berufs Kriminelle, wo dann in 2001 auch die Ehefrau Monika von Ilir Meta war.

Ridvan Bode, die Shiak Mafia, der Kosovaren Gangster Hajdin Sejdiu, Berlim Cela tauchten direkt im Treibstoff Schmuggel auf, und Baskhim Gazidede ebenso. Vielleicht gibt Volker Rühe, der Deutsche Verteidigungs Minister Auskunft, was ein Baskhim Gazidede damals in Bonn wollte. Genc Pollo spielte eine wichtige Rolle, später auch bei dem Verkauf gestohlener Luxus Autos, welche über Argentien nach Durres kamen und als Drogen Transport Mittel umgebaut waren. Genc Ruli, durfte bei diesen Verbrechern natürlich auch nicht fehlen und schon damals was ebenso jeder weiss. Waffen - Treibstoff Schmuggel auch nach Bosnien mit Hilfe von Damir Fazllic, der ein enger Verwandter des Serbischen Geheimdienst Chefs war, wo die Familie Berisha, ebenso weitläufig verwandt war.
Zoll albanien
2/19/2013

Rauben, Plündern, Erpressen, Stehlen: die Übernahme des Zolls, durch die Tropoja Banditen des Ridvan Bode und Salih Berisha

Kondrabanda e naftës Berisha-Millosheviç, ja si funksionoi firma “Shqiponja-PD” në vitet 1993-1996

Kondrabanda e naftës Berisha-Millosheviç, ja si funksionoi firma “Shqipon

PD dhe pushteti “Berisha” ka si aktivitet historik antishqiptar trafikun e karburanteve dhe armëve me Serbinë

Nëse ka një “damkë” që nuk mund të “pastrohet” kurrë në historinë politike e qeverisëse të PD, të Sali Berishës dhe pushtetit të tij të viteve 1992-1996, kjo është shkelja e embargos së OKB ndaj Serbisë së Millosheviçit, me urdhër të Sali Berishës, në lidhje me furnizimin e Serbisë me karburante, municion e armë, në vitet kur ky shtet ushtronte gjenocid barabar kundër popujve të federatës, veçanërisht kundër popullit shqiptar të Kosovës. Me këtë akt anti ligjor, anti-OKB e antikombëtar, Sali Berisha dëshmoi përfundimisht me prova konkrete se si dhëndër serb, ishte edhe një misionar pro serb. Ndërkohë që regjimi i Millosheviçit vazhdonte të derdhte gjak shqiptarësh në Kosovë, Sali Berisha, nëpërmjet SHIK dhe mafies rajonale, kishte angazhuar dhe aktivizuar gjithë struktura e shtetit që komandonte, për të furnizuar regjimin e Millosheviçit me karburante, armë e municione, ndërkohë që OKB, NATO e SHBA i kishin vendosur regjimit gjakatar serb, embargo edhe për furnizim me “ujë”.

Berisha krijoi firmën trafikuese “Shqiponja”, ja stafi i kupolës së PD

Për të kryer këtë shërbim ndaj Serbisë e kundër OKB dhe NATO-s dhe për të maskuar krimin e trafikut të armëve e kontrabandës së karburanteve, antishqiptari Sali Berisha, krijoi një firmë tregtare import-eksporti, të quajtur “Shqiponja-PD”, me pronare PD. Thyerja e embargos së OKB, në harkun kohor të viteve ‘93-‘96, mes Shqipërisë dhe Malit të Zi, me bekimin e ish-Presidentit Sali Berisha, ishte një moment i artë i cili nuk u shfrytëzua vetëm nga trafikantët tregtarë privatë në fushën e kontrabandës së karburanteve, por masivisht nga vetë Partia Demokratike, nëpërmjet firmës së saj tregtare “Shqiponja-PD”. Partia Demokratike kishte 100% të aksioneve të kësaj firme. Zyrtarisht, Drejtor i Përgjithshëm i firmës trafikuese “Shqiponja-PD”, u emërua kreu i PD Tritan Shehu. Administrator u emërua Genc Pollo. Kryetar bordi ishte Sali Berisha. Drejtor Ekonomik ishte Blerim Çela. Drejtor marketingu ishin Ali Spahia e Ali Kazazi. Koordinator me tregun Serb për eksportin e karburanteve, armëve e municioneve ishte Pjetër Arbnori. Drejtues ushtarak i kësaj firme, që siguronte ecurinë e trafikut ishte Safet Zhulali. Drejtor finance ishte Genc Ruli. Drejtues i sigurisë rrugore të mjeteve që trafikonin, ishte Agim Shehu. Shef auditi ishte Ridvan Bode, njëherazi edhe ish-drejtor i Përgjithshëm i Doganave e më pas ministër i Financave. Ndërsa Drejtor i Përgjithshëm i stafit të firmës “Shqiponja-PD” që kontrollonte dhe menaxhonte veprimtarinë e kësaj firme ishte shefi i SHIK, Bashkim Gazidede. Kjo firmë u ngrit dhe nisi aktivitetin me urgjencë, pikërisht në momentin kur Serbia u izolua nga SHBA, OKB e NATO, për shkak të krimit njerëzor e gjenocidit masiv, që nisi dhe po vazhdonte kundër popujve federativ që përbënin ish-Jugosllavinë. Firma “Shqiponja” Me rritjen e kërkesës për naftë në tregun shqiptarë, duke qenë se sasia dërrmuese e saj shitej kontrabandë në Mal të Zi, drejtuesit më të lartë të PD në vitin ’93 vendosën të themelojnë firmën “Shqiponja”, e cila fillimisht, sipas akt-themelimit kishte si objekt vetëm eksportin e naftës drejt ish-Jugosllavisë, me afat nisje vitin 1993 dhe për një periudhë mbi 10 vjet. Por që aktiviteti i saj u ndërpre në dhjetor 1996, për shkak të rënies së PD nga pushteti i piramidave.

Veprimtaria trafikuese antikombëtare e firmës “Shqiponja-PD”

Në bazë të “Ligjit për Partitë”, subjektet politike kishin të drejtë të krijonin shoqëri tregtare, me arsyetimin për të forcuar financat. Krerët e PD shfrytëzuan paratë që jepte buxheti i shtetit për financimin e partive politike në vend si kapital fillestar për themelimin e firmës “Shqiponja”. Ndonëse firma “Shqiponja” nuk u mor drejtpërsëdrejti me transportin e naftës nëpër rrugët e veriut të Shqipërisë, ku ishte instaluar edhe arteria kryesore e kontrabandës së naftës me Malin e Zi, ajo që nga Porti i Durrësit shërbeu si një nga furnitorët kryesore me karburante të tregtarëve më të vegjël, të cilët më pas i kalonin karburantet kontrabandë në Mal të Zi. Sipas dëshmive të ish-zyrtarëve më të lartë të PD, karburantet në Portin e Durrësit silleshin për llogari të firmës “Shqiponja-PD” nga një firmë angleze. Furnizimi me karburante nga kompania angleze bëhej thuajse një herë në dy muaj. Pasi karburantet depozitoheshin në disa tankera të mëdhenj në Portin e Durrësit, të cilat ishin në llogari të firmës “Shqiponja”, fillonte më pas shpërndarja e sasisë tek tregtarët shqiptarë të cilët ishin licensuar për tregtinë e naftës. Në fillimet e veta firma “Shqiponja” arrinte të furnizonte ndjeshëm dhe në sasi të mëdha tregun shqiptarë me karburante. Kjo jo vetëm për shkak të infrastrukturës që kjo firmë kishte ngritur, por edhe për faktin, se duke qenë se PD ishte në pushtet absolut, firma trafikuese mafioze “Shqiponja-PD” me kryetar bordi Sali Berishën dhe me staf drejtues kupolën e PD, kishte një seri favoresh nga organet shtetërore përsa i përket lejimit të trafikimit të karburanteve, hapjes së portave të importit, liria e transportit në territorin shqiptar dhe eksporti të pakontrolluar në kufi e karburanteve kontrabandë, mos pagesa dhe mos kontrollet tatimore e fiskale, shpejtësia e kryerjes së veprimeve doganore, mbështetja e këtij trafiku me siguri prej policisë, ushtrisë dhe SHIK. Krijimi i firmës “Shqiponja-PD” prej Sali Berishës dhe Millosheviçit në marrëveshje të fshehtë për trafikun e karburanteve e armëve, me drejtues krerët më të lartë të shtetit e pushtetit shqiptar, u bë në momentin kur Serbia e Millosheviçit ishte në krizë edhe për një pikë naftë, karabina e për një copë fishekë, prej embargos që i kishte vendor OKB, NATO e SHBA, si kusht për të ndalur gjenocidin ndaj popujve të ish-Jugosllavisë, gjenocid që ushtrohej barbarisht e kriminalisht edhe ndaj popullit shqiptar të Kosovës.

Si realizohej kontrabanda dhe çfarë roli kishte qeveria?

Në vitet 1993-1996, autobotet me naftë, mazut, benzol, benzinë e vajgur special për avionët, ose ndryshe me “kerazinë”, vinin çdo javë në “karavanë” prej 17-18 automjete në naftë. Ato ngarkoheshin në Greqi dhe mbasi ndërronin dokumentet dhe mjetet në Bullgari, nëpërmjet Maqedonisë futeshin në Qafe-Thanë, bënin “një xhiro-hyrje dal;je formale në Shqipëri me dokumente false dhe shkonin drejt Serbisë. Kjo “linjë” bëhej prej 3 vitesh, pa pushim asnjë ditë. Këto autobote, kishin drejtues bullgarë, grekë, malazezë, kosovarë e maqedonas, por që komunikonin saktësisht në gjuhën e doganës tonë. por ata për garanci komunikimi, në çdo mjet e në çdo rrugë qarkullimi, shoqëroheshin nga shqiptar, të cilët në fakt ishin oficerë të SHIK-ut, të autorizuar me leje speciale prej qeverisë shqiptare, policisë shqiptare dhe sidomos me “autorizim special” të firmosur nga kryeshikasi Bashkim Gazidede.

Incidenti në Qafë-Thanë, SHIK urdhëroi lirimin e autoboteve

Ishte 12 mars 1995, kur një autokolonë me 11 autobote me karburante kontrabandë u paraqit të hynte në pikën e Kalimit në Qafë-Thanë. Policia e turnit e cila nuk kishte asnjë informacion për këtë ngarkesë pa “letra” por me “kod” të SHIK e të qeverisë “Berisha”, e ndaloi dhe nuk e lejoi autokolonën të kalonte në territorin shqiptar. Brenda 1 ore në pikën e Qafë-Thanës mbërriti një helikopter me “ekspertë” të SHIK, të cilët sollën një shkresë të vulosur e firmosur nga Bashkim Gazidede dhe nga kryepolici Agim Shehu, që urdhëronte futjen e tyre në Shqipëri pa asnjë kontroll. Ata që i bllokuan ishin Komandanti i Divizionit të Policisë doganore Korçë, Arben Doçi dhe shefi i shërbimit Hasan Durmishi (ish-kryetar i policisë financiare Pogradec, ndaj të cilave u mbajt qëndrim i ashpër e pezullues nga puna “me urdhër nga lartë”. Pas incidentit të ndodhur, pikën e kontrollit kufitar e doganor të Qafë-Thanës, Kapshticës e Kakavijës, qysh pas bllokimit të autoboteve me naftë kontrabandë, i morën nën kontroll e drejtim “grupe speciale” prej nga 12 vetësh oficerë e agjentë të SHIK, të cilët u instaluan me “banim” e shërbim në zonat ku ishin pikat doganore e kufitare. Ata ishin organikë e SHIK të Tiranës.

Azem Hajdari denoncoi trafikun e “Shqiponja-PD” në favor të Millosheviçit

Por firma kontrabandiste e trafikuese “Shqiponja-PD” e cila ishte bërë furnitorja e vetme e pushtetit gjakatar të Millosheviçit me karburante, armë e municione, kishte dhe “llogarinë” e saj financiare. Ajo ishte një burim i madh fitimi prej kontrabandës e trafiqeve, miliardat e të cilave përfundonin në xhepat e stafit drejtues të PD, me “gjeneral” të firmës Sali Berishën i cili komandonte dhe urdhëronte gjithçka, sipas udhëzimeve e porosive që merrte nga Millosheviçi, nga mafia ruse, bullgare, rumune, serbe e greke. Ishte momenti kur Serbia e blinte “pikën e karburantit” më shtrenjtë si “pika e gjakut”, për shkak të mungesës së saj prej bllokazhit që i kishin vendosur gjithë vendet me urdhër dhe marrëveshje të SHBA, NATO e OKB. Fitimet përrallore Fitimet e mëdha që po rridhnin nga tregtia e karburanteve, krijuan jo pak turbullira edhe brenda radhëve të PD. Ish- deputeti Azem Hajdari, akuzoi publikisht drejtuesit e lart të PD, të qeveris dhe të shtetit se nëpërmjet firmës “Shqiponja-PD”, po bënin kontrabandë karburantesh dhe se kishin shkelur embargon e OKB ndaj ish- Jugosllavisë. Në betejën e përplasjeve brenda PD, ndikoi jo pak edhe lufta për të dominuar tregun e karburanteve, që po prodhonte fitime të kolosale, ndërmjet klaneve të ministrave, politikanëve e deputetëve të PD. Kjo luftë mes klanesh që kishte zbritur në “terrenin” e interesave të fitimeve financiare dhe që fijet kontrolloheshin prej Sali Berishës, Tritan Shehut, Genc Rulit e Ridvan Bodes, u acarua aq shumë, sa në vitin 1995 nisi përplasja e madhe. Një nga ata që doli jashtë loje prej kësaj kontrabande prej klaneve mafioze e trafikuese brenda PD ishte Genc Ruli, i cili u sulmua prej Berishës dhe klanit të tij, me akuzën e “drurit të arrës”, akuzë e cila kishte bazë reale. Firma trafikuese “Shqiponja-PD” kishte mjaft avantazhe në treg, duke u bërë në një farë mënyre e pakonkurrueshme nga operatorët e tjerë të import-eksporteve të karburanteve e armëve në Shqipëri e rajon, por edhe nga ata operatorë të rinj, që kishin lidhje të forta me pushtetin mafioz e kriminal “Berisha”, kupola e të cilit menaxhohej prej SHIK të Bashkim Gazidedes. Për dy vjet, nga viti 93 deri në vitin 95, firma “Shqiponja-PD”, zyrtarisht mësohet se ka fituar rreth 700 mijë dollarë amerikanë. Por në fakt, sipas volumit të kontrabandës, mendohet se fitimi prej karburanteve të shitur në Serbi, mendohet se kalonin shumën 12 milion dollarë, vlera këto që përfundonin në xhepat e pushtetit që përballë shqiptarëve, kishte hedhur parullën elektorale e programore demagogjike: “Me ne fitojnë të gjithë”. Asnjëherë, nuk pati një “libër bilanci” kjo firmë, madje edhe kur u mbyll në vitin 1996, rezultoi me buxhet 18 dollarë gjendje. Firma “Shqiponja-PD” u mbyll në fund të vitit ‘96, kohë kur kishte rënë interesi i ish-Jugosllavisë së Millosheviçit, për importe karburantesh nga Shqipëria, si pasojë dhe e heqjes së embargos. Mbyllja e firmës “Shqiponja-PD” me heqjen e embargos ndaj Serbisë, dëshmoi qartë e përfundimisht se kjo firmë e krijuar prej Sali Berishës, kishte si mision vetëm kontrabandën e naftës, por edhe të armëve e municioneve, të cilat Sali Berisha i vazhdoi edhe në pushtetin e viteve 2005-2013 nëpërmjet ministrisë mafies së trafiqeve të instaluar brenda Ministrisë së Mbrojtjes me firmën “Meico”, por edhe me firma private, të cilat shkaktuan edhe tragjedinë e Gërdecit, ku menaxhere ishte familja mafioze kryeministrore “Berisha”.

Firma “Shqiponja-PD” mashtroi me hekurin bullgar të Bovillës

Ka qenë pranvera e vitit 1995 kur nga policia financiare e Pogradecit, u ndaluan për kontroll dhe u bllokuan 8 maune bullgare, të ngarkuara me hekur. Meqenëse dokumentacioni i mallit nuk ishte i rregullt, u vendos që ato të bllokoheshin pranë doganës së Qafë-Thanës për të bërë veprimet e tjera, pra të bllokimit, me të cilat u mor personalisht kryetari i degës së Policisë Financiare të Pogradecit Hasan Durmishi. Menjëherë, në lojë u fut edhe SHIK-u në Pogradec, i cili mori kopjet e dokumentave dhe urdhëroi doganierët e polit kufirit, që të mos ndërhynin, por të heshtnin. Mbas verifikimeve, u konstatua se maunet me hekur kishin si destinacion objektin në ndërtim të Bovillës, hekur i cili sipas kontratës së bërë, duhej të blihej dhe të vinte nga Italia në portin e Durrësit, ku do të bëheshin veprimet doganore dhe të shkarkohej në Bovillë, në Tiranë. Por në fakt ndodhi e kundërta. Hekuri vinte nga Bullgaria i një cilësie jo të asaj që ishte tenderuar, por tjetër cilësi dhe çmim. Pas bllokimit prej disa ditësh, u vendos shoqërimi “me urdhër nga SHIK”, që maunet të niseshin drejt doganës së Vlorës, ku do të dorëzoheshin në Policinë Financiare në Vlorë, me procesverbal të rregullt dorëzimi. Por nga presionet e shumta nga Tirana, nuk u bë asnjë veprim dokumentar, por maunet u lejuan të iknin.

Bosi i firmës “Shqiponja-PD”, këshilltar i pushtetit të Berishës

Koha e sigurt për t’u rikthyer në Shqipëri ka ardhur për të gjithë ata që dëmtuan pasurinë kombëtare, janë në borxhe, kanë bërë krime dhe që kanë të hapura me drejtësinë shqiptare. Një prej tyre është edhe shqiptaro-boshnjaku S. D, i cili në vitet 1993-1996 ishte administrator terreni në krye të kompanisë “Shqiponja-PD” e cila bëri kontrabandën më të madhe të naftës në drejtim të Serbisë, përmes territorit të Shqipërisë. Pas vitit 2005, ai u rikthye në Shqipëri dhe u emërua me urdhër të Berishës si këshilltar i tij ekonomik në kryeministri dhe njëherazi, si këshilltar special i Genc Rulit, kur ai ishte ministër i ekonomisë në vitet 2005-2009. Në vitin 1998, nëpërmjet Serbisë dhe me ndihmë e Damir Fazlliç, mikut të Sali Berishës, ai është arratisur nga Shqipëria për t’u larguar drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ku ka jetuar për 7 vjet me radhë, ikje që kishte si motiv frikën e pushtetit “Nano” prej kontrabandës së naftës me Serbinë. Por në vitin 2005, Sali Berisha e riktheu në Shqipëri në postin e këshilltarit të tij e të Genc Rulit, për problemet e karburanteve, duke mbajtur mesa duket parasysh “përvojën” e tij në kontrabandën e naftës me Serbinë në vitet 1993-1996, kur ai shërbente në terren, për kontroll-menaxhimin e transportit në shifra të mëdha të karburantit drejt Millosheviçit.

Sali Berisha mbrojti dhe mohoi kontrabandën

Sali Berisha prej disa vitesh ka mbrojtur dhe mohuar kontrabandën e naftës me firmën “Shqiponja-PD”. Ai ka deklaruar përherë, se nuk kishte një kontrabandë të tillë edhe kur denoncimet bëheshin nga monitoruesit ndërkombëtarë. Gjithë detajet e itinerarit të kompanisë “Shqiponja-PD” janë publikuar me prova, duke denoncuar fakte nga mbërritja e sasive shumë herë më të mëdha nga nevojat tona, në kalimin e karburantit në duar të tjera të besuar dhe deri në nxjerrjen jashtë nga kufirit. Nafta që shkonte kontrabandë për llogari të kompanisë “Shqiponja-PD” vinte nga Greqia dhe shkarkohej në portin e Durrësit dhe nga Italia e Bullgaria dhe Maqedoania. Shoqëria italiane “API", ishte kompania që lëvronte naftë me anije cisternë nga porti italian i “Falkones”, në drejtim të portit të Vlorës. Prej andej, nafta transportohej me autobote në Shkodër, afër kufirit me Malin e Zi. Kontrabandistët profesionistë të firmës “Shqiponja-PD”, të cilët kryesisht ishin oficerë të SHIK e kalonin naftën përtej kufirit nga Buna, ose liqeni i Shkodrës, në një trafik që funksiononte në të shtatë ditët e javës. Vetëm kur ndërkombëtarët që ruanin embargon në vendet e Malit të Zi dhe Bosnjës forcuan kontrollin dhe masat ndaj atyre që thyenin këtë embargo, firma “Shqiponja-PD” vendosën të tërhiqeshin.

Ja 24 pyetjet akuzë të SHIK ndaj Azem Hajdarit, për kontrabandën e naftës

1. Ku e gjetët vilën e gjermanëve dhe me çfarë shume lekësh e betë rikonstruksionin e saj?
2. A e keni njohur Ajdin Sejdinë, dhe punën e gropave të tij?

Das Urgestein der Betrugs Firmen, der Kosovare Hajdin Sejdia wurde bei Kukes verhaftet

8/22/2006

Hajdin Sejdia einer der kriminellen Kosovaren, welche Albanien verwüstete

3. Ti, rrogëtar i thjeshtë i Parlamentit, ku i gjete dy makinat “BMV” dhe Xhipin?
4. Ku e ke fiatin Regata?
5. Pse firma Ylli Bingo të fali fuoristradë para dhjetë ditësh? A e di ku ka punuar pronari i saj, dhe ku i ka kaluar këto katër vjet?
6. Ç’të lidh me firmën G….?
7. Po me frigoriferët që ka futur kontrabandë të kësaj firme, para një viti e gjysmë, dhe a të kujtohet kush i shoqëronte?
8. Ç’të lidh ty me B&G, që u arratis me 1.2 milionë dollarë? Po me botet e karburantit?
9. A ke dëgjuar gjë dhe a ke ndonjë lidhje me një numër llogarie që Partia e Legalitetit, ka në një bankë në Zvicër?
10. Ku e ke makinën, që të fali Leka Zogu para tre vjetësh?
11. A të kërkon akoma 10 milionë lekë firma që të bëri rikonstruksionin e vilës?
12. A i ke takuar ditët e fundit djemtë simpatikë të Shijakut, dhe a i vazhdojnë ata punët e tyre me fitimet përrallore?
13. A di ndonjë gjë për vilën e Marikajt, dhe a të kujtohet pronë e kujt ishte ajo në vitin 1991?
14. Meqenëse je marrë shumë me punët e Rendit dhe të SHIK-ut, a të kujtohet Koçollari dhe a njiheshe me të?
15. A të kujtohet sa plumba mori pardesyja tënde e bardhë në trupin e I. H dhe a e ke pardesynë që të fali Pobrati?
16. A ke qenë këto ditë nga shtëpia e Bardhyl Faskos dhe nëse ke qenë, si i shkojnë punët me pikën e karburantit?
17. Si arrite të marrësh shtëpinë e Erebarave për vëllain, në një kohë që Komisioni i Kthimit të Pronave, ka dy vjet që ia ka kthyer pronarëve të ligjshëm?
18. Meqë merresh shumë me punët e Rendit e të SHIK-ut, a të kujtohet kush t’i ka paguar paratë në hotelin “Palladio” në Greqi?
19. A ke dëgjuar ndonjë gjë për kontrabandën e kafesë, dhe a po i vazhdon më Guçja këto punë?
20. A ke miqësi me Maks Haxhinë, dhe si iu shkojnë punërat juridike?
21. A ke takuar miq në restorantin “Kenedi” dhe a të kujtohet ndonjë bisedë me ta?
22. Si ekspert i punëve të SHIK-ut, a e di sa për qind të njerëzve që të shoqërojnë për punët e sindikalizmës, janë agjentë të sigurimit të shtetit?
23. Si president i sindikalizmës, a do të vazhdoni të merreni me deputetllëk? Po me presidencën e arteve marciale?
24. Çdo të bësh me pronat e sindikatave?

Ja 24 përgjigjet e Azem Hajdarit, për kontrabandën e naftës

1. Ajo ishte një shtëpi dërrase që u privatizua. Unë e kam marrë me vendim të Qeverisë të firmosur nga Meksi si dhe me vendim të Bashkisë. Kam dhe fotografi që tregojnë gjendjen e saj fillestare. Kam paguar 1 milionë lekë.
2. Jam i pari që e kam denoncuar Hajdin Sejdinë. Pyetjet i duhen drejtuar atyre që e kanë lejuar Sejdinë të largohet nga Shqipëria.
3. Për pesë vite nuk kam marrë asnjë automjet nga Parlamenti, duke punuar me makinat e miqve, si deputet i një zone të largët. BMË-në ia kanë dhënë shoferit tim (mund të pyetet edhe ai) dhe e kam përdorur si presidenti i klubit “Vllaznia". Xhipin e kam përdor për fushatë dhe ma kanë dhënë miqtë e mi.
4. As kam patur dhe as kam përdorur “Fiat Regata”.
5. Ylli Bingo s’më ka falë asnjë makinë. Personalisht unë e respektoj, më duket djalë i mirë. Nuk di ku ka punuar e ku ka qenë.
6. Kam tre vjet që nuk kam takuar as për t’i dhënë dorën. Dikur ka banuar afër shtëpisë simë në lagjen numër tetë.
7. As nuk kam dijeni për një problem të tillë. Nëse kanë problem me K. K. pyesni atë si dhe personin që e ka shoqëruar.
8. Është hera e parë që dëgjoj një emër të tillë. Sa për botet e karburantit le t’i drejtohen firmës “Shqiponja-PD", presidentit të saj (Berishas) dhe atyre që janë marrë me karburantit. Policia i di emrat e tyre.
9. As kam dëgjuar dhe as kam ide për një problem të tillë.
10. Nuk është e vërtetë. Mbajtja në përdorim për 3 muaj një makinë nga Guri Durollari. Automjeti ka 2 vjet që ndodhet për riparim në ofiçinën e Ministrisë së Brendshme.
11. Po, mi kërkon firma “Fratari". Kemi rënë dakord që t’i paguaj me këste. Kam paguar disa këste. Drejtojuni firmës “Fratari".
12. Kam punuar 4 vjet në Shijak si deputet. Nuk kam pasur asnjë lidhje individuale, por vetëm me institucionet. Le të pyetet populli i Shijakut.
13. Vila e Marikajt ka qenë për 30 vjet pronë e Sigurimit të Shtetit deri në vitin 1991.
14. Koçollari më kujtohet. Unë isha kryetar i komisionit parlamentar për Rendin e SHIK-un ku ai ishte kryetar i SHIK-ut për disa kohë edhe pas fitores së PD. Kam pasur raporte pune.
15. I. H., djali i dajës i nënës sime, u vra nga Feriz Kërnaja që është arrestuar në prani edhe të Agim Shehut dhe sot vuan dënimin. Pobrati ka qenë mik i disa personave, që sot janë veshur me pushtet.
16. Kjo është një pyetje e turpshme për atë që e bën.
17. Katër vëllezërit e mi janë pa punë. Vëllai që flitet që ka qenë kryetar i PD në Tropojë. Për shtëpinë e tij nuk di si është marrë dhe nga kush është marrë. Në vitin ‘91 ai është qëlluar me plumba në zyrën e tij në Tropojë së bashku me djalin e vëllait të Presidentit Berisha, Agron Berishën.
18. Hera e parë që e dëgjoj këtë emër hoteli.
19. Si e thashë më sipër kam tre vjet që s’e kam takuar. Nëse kanë problem me Guçen le t’i drejtohen prokurorisë. Di që K… është nga një familje e përndjekur.
20. Pas dy vjetësh e kam takuar në rrugë dhe jemi pyetur për shëndetin. Kam respekt për të si njeri dhe pedagog.
21. Në restorantin “Kenedi” kam shkuar me dhjetëra herë, siç kanë shkuar me dhjetëra politikanë partish. Kam shkuar me miq e kam dalë me miq.
22. Kur shkoj në Kuçovë i quajnë enveristë, kur shkoj në Shkodër i quajnë djathtistë. Nëse kanë akuzë konkrete le ta thonë, por unë di se dosjet nuk hapen për njerëz të thjeshtë.
23. Do vazhdoj të jem deputetllëkun, profesionet që kam dhe ato që me lejon statuti i sindikatës. Do jem presidenti i arteve marciale dhe i klubit “Vllaznia".
24. Prona të Sindikatave të Pavarura nuk ka më, se i ka shitur Valer Xheka. Së dyti, ka një dekret të Presidentit të Republikës, që thotë se ati i merr shteti. Nga: Përparim Halili

 

Sunday, July 28, 2013 - 11:17

- See more at: http://sot.com.al/dossier/kondrabanda-e-na

9/19/2012

Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang

Der Ex-US Botschafter John Withers, sagte vor wenigen Tagen: Albanien ist wie Libyen, oder �gypten, was noch sehr vornehm ausgedr�ckt ist.

Salih Berisha
Most criminal of the world: Salih Berisha und was der US Professor Shinas Rama, �ber diesen Banditen Clan sagt.

20 Jahre Albanische Justiz, im Dienste krimineller Clans in Albanien

7/28/2013

Import von Diesel: 90 Milionen $ Zoll Betrug durch Bankers Petroleum

Filed under: — BuckZiesMutter @ 9:51 pm

Seit 3 Jahren schwanckt der Öl Preis pro Barrel, auf dem Welt Markt Preis Niveau von 105 $. Bankers Petroleum rechnet das Barrel mit 84,34 $ ab. Also rechnet Bankers Petrol schon vollkommen falsch ab, was bei Privatisierungs Projekten der Weltbank zum System gehört. siehe u.a. Mark Rich und die Firma Clencore, welche von Kasachtan, bis Somali die dubiosten Lizensen für Bestechungsgeld erhielt.

140.000 Tonnen Diesel darf Bankers Petrol, Zoll frei nach Albanien einführen in 2013 und 2014, was sofort auch noch von einem Direktor des Wirtschafts Ministerium genehmigt wurde. 90 Millionen $ Zoll wurden so gespart, wo dann die Regierungs Mafia im Schnell Gang, überall illegale Appartment Blocks bauten. Bevor man seinen Job verliert, wird in allen Bereichen nochmal geschmiert, abkassiert mit den lächerlichsten Genehmigungen und Lizensen.

Bankers 1

Was ebenso kaum bekannt ist: 2 Tief Bohrungen von Bankers Petrol, wurden in grossen Tiefen ohne Erfolg auf Gas- und Öl Vorräte abgebrochen.

Eine Quittung, ein Dokument, oder eine Unterschrift kosten in Albanien oft nur ein Abend Essen, weil die Adminstrativen zu dumm sind für Gesetze und Vorschriften.

Einmalig in der Welt: Eine Öl Förderungs Firma, darf Zoll frei Öl einführen, wobei dieser Zoll Betrug ein Standard Geschäft auch der Polizei- und Zoll Mafia ist.

90 Millionen Zoo Verlust, wobei der Verlust noch viel höher ist, weil Bankers Petroleum nicht zum Welt Markt Preis das geförderte Öl abrechnet und ca. 20 $ pro Barrel spurlos verschwinden. Öl war immer ein Betrugs Geschäft der Politiker, was mit dem Bruch des UN Embargos schonin 1993 sehr deutlich wurde, wo Gangster wie Azem Hajdari, Musaraj, Baskhim Kopliku Öl nach Jugoslawien schafften und man eng mit dem Serbischen Geheimdienst zusammen arbeitete wo heute die Öl Firma “KASTRIATI” , die Nachfolge Organisation ist von 2 dummen Bauern, die nun mit Porsche herumfahren. AlbPetrol privatisierung mit einer gefälschten Bank Garanite durch Frank Wisner und Rezart Taci, dem Gangster Pussard der auch mit Pacolli zusammen arbeitet, typische dreiste Fälle des Betrugs.

Albaniens Wirtschaft wurde gründlich ruiniert, obwohl 2003 der US Botschafter James Jeffrey in aller Form das kriminelle System angriff, was durch Visa Besorgung für die Mafia und den kriminellen Enterprise diverser Wirtschaft Lobby VEreine geschaffen wurde, darunter auch der DAW aus Deutschland und von Steuer Geldern finanziert. Bank Direktoren sagten: “alle Firmen legen nur gefälschte Dokumente vor” wobei Kredit Beschaffung direkt die Zirkel von Fatos Nano und Salih Berisha gegen Gebühr organisierten. Nun erhalten Albanische Firmen praktisch keine Kredite bei über 1 Mililarden € fauler Kredite, wobei eine weitere Milliarde schon abgeschrieben ist.

3/29/2012

Experte Pajtim Bello: die gesamte Albpetrol Privatisierung ist illegal und ein Betrug

Gazeta SHQIP

 

AKBN i heq shtetit 90 milionë USD taksa, ia kalon pa plan “Bankers”
27 Korrik 2013 | : Ekonomi,Kryesoret | Autor: Ard Kola

Skandali
Shkresa e firmosur brenda ditës, pa kërkuar sqarime se ku do të shkojnë 140 mijë tonë karburant pa taksa

Dyshimet e forta bien mbi kreun e AKBN për të firmosur brenda kohës rekord autorizimin e importit pa taksa

Autorizimin për importin e 140 mijë tonëve nuk e kanë firmosur shefi i financës dhe i hidrokarbureve

Shkresa e “Bankers” - Më 18 korrik, kompania i kërkon AKBN autorizim për të importuar 140 mijë tonë karburante për nevoja të procesit teknologjik

Përgjigjja e AKBN - Po në të njëjtën datë, drejtori i AKBN, firmos kërkesën, pa e analizuar, në një kohë që duhet të kishte 5 firma

ARD KOLA

Sipas ligjeve në fuqi, për të nxitur sektorin energjetik në vend, qeveria bën disa përjashtime për kompanitë në pagesën e taksave, me synim zhvillimin e projekteve të mëtejshme, rritjen e investimeve etj. Kështu ndodh me sektorin e hidrokarbureve, konkretisht me kompanitë e huaja që kërkojnë dhe nxjerrin naftë nga nëntoka shqiptare. Bazuar mbi planet e tyre të zhvillimit, qeveria ua lehtëson punën, duke i lejuar që atë pjesë e karburantit për nevoja të investimit (procesi teknologjik), ta blejnë duke mos paguar taksa, më konkretisht TVSH, akcizë dhe taksë doganore.

Bazuar mbi këtë të drejtë, kompanitë koncesionare që shfrytëzojnë vendburimet e naftës, sjellin planet vjetore të investimit, dhe mbi këto parashikime, paraqesin në Agjencinë Kombëtare të Burimeve Natyrore (AKBN) kërkesën për autorizimin e importit të naftës dhe benzinës pa taksa. Këto sasi karburanti janë të nevojshme për ciklin e punës te puset, përfshi furnizimin e gjeneratorëve etj. Pra janë të njohura nga shteti. Duhet thënë se në vitet e fundit, kur nisi zbatimin ky përjashtim nga taksa, janë hedhur nëse sasia e karburantit të importuar pa paguar detyrimet tatimore shkon në të vërtetë për linjat teknologjike të investimet, apo hidhet në treg.

Gjithsesi, ajo çfarë gazeta “Shqip” ka mundur të sigurojë, lidhet me një dokument, të firmosur nga drejtori ekzekutiv i AKBN-së, Genci Anastasi, ditët e fundit dhe të nxehta të korrikut, sipas të cilës, autorizon shoqërinë kanadeze “Bankers Petroleum” të importojë plot 140 mijë tonë karburant pa taksa, me impakt negativ për buxhetin e shtetit, në rreth 90 milionë dollarë.

Dyshimi i parë lidhet me sasinë, pasi “Bankers”, në fillim të vitit, sipas planit vjetor, kishte marrë aprovimin të importonte rreth 80 mijë tonë, sasi e vlefshme vetëm për 2013! Nga ky plan, “Bankers” kishte tërhequr me autorizimin e AKBN rreth 70 mijë tonë dhe i kishin mbetur edhe rreth 10 mijë të tjera që t’i importonte. Por çfarë ndodh? Kompania paraqet pranë Agjencisë, më 18 korrik kërkesën për të importuar jo më 10 mijë tonë që i takonin, por plot 140 mijë tonë, gati dy herë më tepër se plani paraprak.

Dyshimi i dytë lidhet me periudhën e autorizimit, ku sipas kërkesës së kompanisë, karburanti do të importohej nga data 6 shtator 2013, deri në datën 30 qershor 2014. Përveç periudhës 10-mujore të autorizimit, e cila nuk është praktikë që ndodh, ajo që bie ndesh me ligjin lidhen me kohën e zbatimit, që del përtej vitit 2013, madje prek gjysmën e 2014-s, pa pasur më parë një plan se si do të jetë ecuria. Karburanti që marrin pa taksa kompanitë vlerësohet edhe nga Ministria e Financave në procesin e hartimit të buxhetit të shtetit, bashkë me efektin, kështu që procedura parashikon që në çdo fillim viti, të aprovohen kërkesat për periudha të vitit kalendarik dhe jo të ndahet në dy vite njëherësh.

Nëse “Bankers” është një kompani private dhe fundja ka paraqitur një kërkesë bazuar mbi interesat tregtarë të saj, shqetësues është fakti i firmosjes së autorizimit nga drejtori i AKBN, Anastasi, pa firmat e specialistëve përkatës. Këta të fundit, shefi i financës dhe shefi i sektorit të hidrokarbureve nuk kanë pranuar ta firmosin autorizimin pa ditur më parë se ku do të shkojë kjo sasi, aq më tepër kanë ngritur dyshime mbi volumin e kërkuar, i cili konsiderohet i lartë dhe larg parashikimeve vjetore.

Sipas shkresave, kërkesa për të importuar karburant pa taksa ka ardhur më 18 korrik dhe po brenda kësaj date është firmosur nga kreu i AKBN, pa kërkuar më parë sqarime se “çfarë e bëri ‘Bankers’-in të rishikonte planin e importit, pse sasitë janë të mëdha dhe pse duhet tejkaluar norma edhe për vitin 2014-n”, kur buxheti i vitit që vjen nuk është miratuar ende. Në lojë janë rreth 93 milionë dollarë dhe për arkën e një shteti si Shqipëria, e cila lëngon nga kriza nuk janë.

Profili

Kompania, prej 2004-s

Kompania kanadeze, “Bankers” dikur e quajtur “Sanxon”, operon prej vitit 2004 në vendin tonë dhe deri më sot, sikurse raporton shoqëria, ka arritur të investojë rreth 1 miliard dollarë. Fushat e saj të nxjerrjes së naftës janë ato të Patos-Marinzës, dikur nën menaxhimin e “Albpetrol” dhe të shtetit, por me marrëveshje, i kanë kaluar kompanisë kanadeze. Sipas raportit financiar të kompanisë, për 6 muajt e parë të vitit, në total shitjet e naftës ishin 17.310 fuçi naftë në ditë (me çmim mesatar 84.34 dollarë për fuçi) duke shënuar një rritje prej 26% në raport me të njëjtën periudhë të një viti më parë, shitjet ishin 13.724 fuçi në ditë (me çmim mesatar 80.57 dollarë për fuçi).

http://gazeta-shqip.com/lajme/2013/07/27/akbn-i-heq-shtetit-90-milione-usd-taksa-ia-kalon-pa-plan-bankers/

Kompania u gjobit nga Tatimet për evazion fiskal në 2012-n
27 Korrik 2013 | : Ekonomi,Kryesoret | Autor: Ard Kola

Vendimi i gjykatës zbardh dosjen hetimore, por rrëzon sanksionin

Bilanci

Shitjet - Për 6 muajt e parë shitjet e naftës ishin 17.310 fuçi në ditë (me çmim mesatar 84.34 dollarë për fuçi) duke shënuar një rritje prej 26%

Prodhimi - Prodhimi mesatar për tremujorin e dytë ishte 17.800 fuçi në ditë, 5% më i lartë se në 3-mujorin e parë, ku prodhimi ishte 16.919 fuçi

Investimet - Në një tjetër bilanc, atë për vitin 2012, kompania thotë se investimet ishin 222.7 milionë USD, krahasuar me 242.8 milionë në 2011

ARD KOLA

Autorizimet e lëshuara nga AKBN për kompanitë e kërkimit dhe shfrytëzimit të naftës në vend ka qenë jo pak herë objekt i hetimit nga organet tatimore, për të verifikuar nëse sasitë e importuara pa taksa shkonin në të vërtetë për procesin teknologjik të investimit, apo për konsum të jashtëligjshëm në treg (ndryshe, kontrabandë).

Një vendim i gjykatës, datë 8 nëntor 2012, zbardh konfliktin që shoqëria “Bankers” kishte me tatimet, ku këto të fundit e kishin gjobitur me vlerën rreth 24 milionë dollarë, për shkak të evazionit fiskal me sasitë e importuara të naftës dhe benzinës, me leje të AKBN.

Historia

Kompania i është drejtuar Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve më 1 qershor 2012, për pajisjen me autorizim për përjashtim nga akciza, për gazoil dhe se kjo sasi do të përdoret për procesin teknologjik të kërkimit, shfrytëzimit dhe nxjerrjes së naftës dhe se qëllimi i përdorimit është rikonfirmuar edhe nga AKBN duke u shprehur posaçërisht në autorizimin e lëshuar. Tatimet e kanë pranuar kërkesën duke e pajisur me autorizim më 22 qershor. Po në këtë datë, “Bankers” u është drejtuar sërish Tatimeve për të marrë një tjetër autorizim, kësaj here për Diesel 10 PPM dhe e ka marrë aprovimin më 17 qershor, një ditë më pas. Më pas nga ana e inspektorëve të Drejtorisë Rajonale Tatimore e Tatimpaguesve të Mëdhenj Tiranë (VIP-at) është ushtruar kontroll te kompania, ku pas vlerësimeve rezulton një abuzim, duke e gjobitur me 24 milionë dollarë (shifra e rivlerësimit). Më 9 tetor, kompania e ka kundërshtuar gjobën, duke e apeluar te Tatimet, por nuk i është marrë parasysh. Më 18 tetor, kompania merr nga gjykata sigurinë e padisë, duke mos u dhënë mundësi tatimeve të ekzekutonin gjobën, deri në përfundim të gjyqit.

Argumentet

Sipas kompanisë, gjoba e Tatimeve ishte në akt absolutisht i pavlefshëm dhe si i tillë nuk prodhonte pasoja ligjore, në bazë të ligjit nr.61/2012 “Për akcizat”, pasi duke filluar nga data 1 tetor, administrimi i akcizës do të bëhet nga administrata

doganore, pra nuk ishte më kompetencë e Tatimeve. Sipas nenit 109.5 të ligjit në fjalë, përcaktohet se “gjatë periudhës kalimtare, nga data e miratimit të akteve nënligjore, në zbatim të këtij ligji, deri në datën e hyrjes në fuqi të këtij ligji, autoritetet doganore kanë të drejtën e kontrollit mbi të gjithë

tatimpaguesit, të cilët operojnë me mallra akcizë, me qëllim mbikëqyrjen dhe kontrollin e plotësimit të të gjitha kërkesave të përcaktuara për çdo tatimpagues nga ky ligj”. Bazuar mbi këtë nen, “Bankers” pretendoi se kompetenca për nxjerrjen e aktit administrativ për detyrimet e akcizës nuk i ka më Organi Tatimor, por kjo kompetencë i ka kaluar Autoritetit Doganor. Tjetër argument kundërshtues i kompanisë përpara gjykatës lidhet me të drejtën që i jep ligji për përjashtimin e pagesës së taksës së akcizës për karburantin e importuar. Sipas saj, tatimet kanë gabuar në interpretimin se përjashtimi nga akciza ka qenë vetëm për nevoja kërkimi dhe jo për “shpimet dhe shfrytëzimin”, pasi

procesi i shpimit në vetvete është një pjesë përbërëse e operacioneve hidrokarbure. Por Tatimet i kundërshtuan këto argumente, duke thënë se deri në hyrje në fuqi të ligjit, më 1 tetor, i kishin plotësisht kompetencat për të ushtruar kontroll te “Bankers” (gjë që kishte ndodhur në muajt e verës).

Vendimi

Gjykata e rrëzon vendimin e Tatimeve dhe i jep të drejtë “Bankers”-it. Kjo e fundit kishte fituar me procedurë gjyqin, kurse hetimi se çfarë ishte bërë me sasitë e naftës pa akcizë, mbeti pezull. Sipas gjykatës, interpretimi i bërë nga organet tatimore se importet e gazoilit nuk përjashtohen nga akciza për çdo operacion hidrokarbur, veçanërisht për shfrytëzimin, prodhimin dhe transportimin, por vetëm për kërkimin dhe zhvillimin, është në kundërshtim flagrant me ligjin procedural dhe material sepse: Kompetencat për përcaktimin e faktit të qëllimit të përdorimit të naftës së importuar, përcaktohet vetëm nga AKBN si i vetmi organ i ngarkuar me ligj të posaçëm për këtë funksion. Si organi i specializuar dhe kompetent, i ngarkuar nga /////////////////ligj AKBN me të drejtë ka përcaktuar se nënproduktet e naftës u shërbejnë nevojave të veta të një subjekti të kërkimit të naftës dhe të vënies në shfrytëzim të zonave naftëmbajtëse. Pra, gjykata vendos në plan të parë AKBN sa u takon verifikimeve, kur thelbi i hetimit lidhej me evazionin fiskal, kompetencë direkte e Tatimeve.

Gjykata vendosi në plan të parë të drejtën për verifikim//////// AKBN-në, kurse tatimeve iu mohua akti

Operacionet

Kanadezët heqin dorë

nga shpimi i njërit pus

Shoqëria “Bankers Petroleum” raportoi më 23 korrik se pusi 5350 në bllokun “F” në Shqipëri arriti thellësinë totale prej 2,776 metra më 17 korrik 2013. “Informacionet petrofizike dhe gjeologjike treguan se pusi nuk ka zona hidrokarburesh që ia vlejnë të testohen. Për këtë arsye pusi u pezullua”, bëri me dije kompania. Sipas “Bankers”, ky është pusi i dytë i naftës në Bllokun “F”, duke plotësuar detyrimin e kompanisë për shpimin e dy puseve në këtë bllok. Theksohet se pusi i parë i naftës u pezullua më 11 prill 2012. “Vlerësimet teknike në këtë bllok do të vazhdojnë në vjeshtë dhe kompania është duke rishikuar disa zona të tjera, duke përfshirë një program sizmik në dy vitet e ardhshme”, shtoi “Bankers”. Kompania nënvizon faktin pozitiv të përzgjedhjes së TAP-it për transportin e gazit natyror, i cili mund të shërbejë si alternativë afatgjatë për nevojat e furnizimit me energji dhe avull të kompanisë.

 

http://gazeta-shqip.com/lajme/2013/07/27/kompania-u-gjobit-nga-tatimet-per-evazion-fiskal-ne-2012-n/

$1.3bn Spirited Out of Albania

 

7/27/2013

PD Partei: Wegen Autismus und Inkompetenz, wurde der Leiter der CEZ Energie Behörde in Durres abgesetzt: Neritan Goles

Filed under: — CrniLabudovi @ 2:07 pm

Im Club der Neanderthaler und Idiotie Gestalten von Salih Berisha, was sich Politiker nennen, wurde nach nur kurzer Zeit, der Leiter der CEZ abgesetzt, der genauso wenig Schule hat, wie der neue Bau Inspektor von Durres. 2.810 illegale Leitungen hatten Verbrecher hatten allein in Golem wieder neue Strom Leitungen gelegt, welche nun gekappt wurden, wie der Leiter der CEZ in Tirana Sahip Dollapi mitteilt: die Leitungen wurden gekappt, ebenso das Wasser vor kurzem. Auch Fatos Nano baut dort illegal im Moment ein Appartment Haus, wo man jeden Verbrecher, dem Kosovo und Mazedonien, wie den USA antrifft. 56 % des Ttromes verschwinden spurlos in Albanien und niemand will wissen: wie und wo!


Fristlose Entlassung des Neritan Goles zum 11.7.2013, der in seiner Dummheit keine 5 Monate im Amte war. Mitglied im Club der Arbeits Anarchisten, die Nichts kapieren und einfachste Dinge vergessen und ignorieren. Grund: notwendige Diziplinarungs Massnahme. wegem Betrug! Neritan Goles, weigerte sich das Büro zuverlassen, weil er von Salih Berisha - Sokol Olldashi erhalten hatte, was erst 22. Juli geschah, als die schriftliche Fristlose Kündigung ihm übergeben wurde.
Ja e vërteta e shkarkimit të Goljas. Mashtroi për dorëheqjen

Die stinkenden und verseuchten Strände von Durres: Golem, Pista Illyria, Mali e Robit

Ein Original Sokol Olldashi Mann, der wohl angeklagt wird, nachdem Regierungs Wechsel und nach dem Motto arbeitete: Dumm umgibt sich mit noch Dümmeren. Trotzdem wäre bei dem Bildungs Stand der PD Partei, normal Sokol Olldashi neuer Partei Vorsitzender geworden, immer noch besser als ein Lulzim Basha, wo das Ergebniss vorgegeben wurde und so Sokol Olldashi verlor.

Dummheit siegt ! Alle Institutionen in Albanien, wurden von dieser Art von Idioten ruiniert, sabotiert, welche auch keine Ansätze einer Bildung, noch Schule besitzen. Das kriminelle Enterprise des Salih Berisha, fängt bei seinem Kabinetts Chef an und hört bei Lulzim Basha auf. Gestalten, welche keine Schule hatten, noch nie gearbeitet hatten, wurden überall in Krankenhäuser, Justiz, Polizei usw. Direktoren und die neuen Manager des Energie Konzerns CEZ (615 Strom Leitungen von Schuldnern, wurden in Durres gekappt), sind ein Sammelsurium von bekannten korrupten Gestalten, der Imkompetenz. Ab September will man ja die illegalen Hotels, Appartment Block, Lokale in der Currill abreisen, wo genau diese Verbrecher Bande, inklusive Sokol Olldasi Gestalten, weil herum gebaut haben und auf ca. 3 Kilometer die Strand Grundstücken gestohlen haben.

Schlimmer wie die Taliban: Durres als Tourismus Stadt im Dreck, Müll und dem Sumpf der illegalen Mafia Bauten an der Küste

Der höchste Bau Polizist und Aufseher Herr Oerd Bylykbashi wird der Korruption in Albanien bezichtigt

Die Durres PD, ein rein krimineller Sauhaufen, der dümmsten Gestalten, die sich in Durres angesiedelt haben und ganz Vorne dabei: Sokol Olldashi und noch einige Schwer Verbrecher aus Shiak, wie Agim Hoxha!

Im Berisha Idioten System der Dummen, mit gefälschten Schulzeugnissen, wurde der Leiter der wichtigen Strom Behörde entlassen, um vollkommen absurden Autismus und Dummheit, was einmalig ist: Neritan Goles, der keine Schule besucht hatte, aber von dem Mafia Boss Igli Cara, PD Vorsitzender in Durres eingesetzt wurde und Sokol Olldashi, praktisch Beide ebenso ohne Bildung, Verstand und tief in Mafiöse Geschäfte mit der Prominenz der Verbrecher Clans verwickelt. Die Wahrheit ist aber noch viel schlimmer. Die meisten Institutionen sind geschlossen, weil die PD Gangster der Idiotie, Akten und Daten vernichten sowieso die Kassen plündern. Beweise werden vernichtet.

Drejtorët në ikje shkatërrojnë institucionet e ndërmarrjet
Posted by Gazeta Bulevard Aktualitet, Top Lajmet Friday, July 26th, 2013
Das Verbrecher Syndikat des Salih Berisha, demaskiert sich selber erneut.

igli-cara

Igli Cara Abgeordnter der PD, der kaum bis 3 zählen kann! Gigli Gara, ist aktiv der Motor der Partei Internen Fälschungen, zur Wahl des Lulzim Basha und hat noch nie eine Partei Versammlung in Durres abgehalten, wo er gewählt worden wäre. Armand Teliti, sein Partner, im kriminellen Enterprise von Durres.

Was vom Demokratie Aufbau übrig beibt, sieht man an solchen Gestalten, welche primitiver sind, wie die Taliban, rund um diesen Bezirksrat von Durres.

In allen Institutionen sind in Durres, inkompetente Gestalten mit falschen Diplomen

Shkarkohet kreu ÇEZ në Durrës. Në vend të Neritan Goles vjen Fotaq Lëngu
Posted by Slideri, Top Lajmet Friday, July 26th, 2013

CEZ-shperndarjeNga Xhevo Gradica / Abuzimet dhe paaftësia drejtuese kanë detyruar drejtorin e CEZ në Durrës Neritan Gole të lërë karrigen për t’u zëvendësuar nga një tjetër emër. Edhe pse Gole nuk ka vetëm disa muaj në këtë detyrë, zhvillimet e fundit kanë shtyrë organin e emërtesës të e lirojë nga detyra për shkak të paaftësisë dhe auzimeve që janë bërë në CEZ. Zëvendësimi Neritan Goles me Fotaq Lëngun ka ndodhur një ditë para se PD të futej në procesin e votimit sipas parimit “Një anëtarë, një votë” për kreun e PDSH. Saktësisht Gole nuk ishte në vendin e tij të punës dhe emërimi tij u prit jo vetëm me habi, por edhe me shumë vërejtje e qortime. Kreu CEZ Shpërndarja në Durrës erdhi si mbështetës i klanit të Igli Carës dhe Sokol Olldashit edhe pse nuk kishte arsimin e duhur dhe as njohjen më të vogël për menaxhimin e një kompanie të tillë me shumë probleme. Gole gjatë kohës që ka qenë në krye të CEZ është detyruar të bëjë atë që i kanë thënë grupi interesit. Kjo ka pasur me jo pak anomali si në organizimin e bredshëm, edhe zhvillimet ekonomike apo bilancin e kompanisë në rajonin e drejtuar nga Gole. Ish kreu CEZ mësohet se e ka marrë vesh largimin e tij nga puna në rrugë joinstitucionale. Janë të shumtë ata që mendojnë se Gole u ndëshkua për shkak se qe mbështetës i hapur i Sokol Olldashit, madje edhe punoi si mundi e ku mundi për të bindur anëtarësinë e PD të votojë Olldashin. Megjithatë ka edhe zëra që thonë ndryshe. Këto të fundit e ligjin fatin e shkurtër të qëndrimit të Neritan Goles në karrigen drejtuese të CEZ-it në Durrës me faktin se vet Gole nuk kishte aftësi për të drejtuar një kompani të tillë. Gjatë kohës së qëndrimit të tij si drejtues Gole e pati të pamundur të realizojë me sukses ndonjë plan punë të cilat lidhen me vjedhjet në rrjet, humbjet e mëdha, abuzimet e administratës, përmbushjen e kërkesave të konsumatorëve etj. Pas ardhejs së tij në drejtim të CEZ-it pati edhe shumë ndërprerje të furnizimit me energji elektrike në disa zonë, kryesisht në periferi të qarkut, por që ka pasur ndikim negativ në shumë biznese e komplekse. Ish drejtori u shfrytëzua shumë nga segmenet e politikës. PD në Durrës bëri disa lista për ndërmarrje e institucione. Në to kërkohej largimi shumë punonjësve dhe zëvendësimi tyre me emra që kishin marrë përsipër të votonin PD me 23 qershor. Një e tillë listë iu la në dorë edhe Neritan Goles i cili u ndesh me kundërshtinë dhe ankesat e panumërta të të listuarve për të lënë vendet e punës. Jo pak prej tyre i kanë kujtuar drejtuesve të këtyre ndërmarrjeve dhe institucioneve se do i padisin në gjykatë dhe se në dyert e drejtësisë këta drejtorë nuk do të mund të tregonin për listat që u ka dhënë Igli Cara në shërbim të klanit të eprorit të tij. Gole mësohet se është përballur disa herë me ankesa e revolta të tilla, në një kohë që rezultatet e dobta të CEZ shpërndarjes në Durrës dhe pamundësia për ta nxjerrë nga gjendje dramatike financiare e kanë lakuar emrin e tij për ta zëvendësuar. Gole ditën e ardhjes në krye të CEZ ishte shumë optimist, por vetëm një muaj më pas ai mësoi se sa e pamundur ishte përballimi punës jo vëtëm për shkak të mungesës së përvojës dhe shkollës, por edhe ngase CEZ ishte përfshirë në lojën politike. Aktualisht nuk është thënë nëse Gole do të jetë pjesë e administratës së CEZ, ndërsa mësohet se ai do të rikthet tek aktiviteti privat.

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=5546


Einmalig in der Welt: alle die illegalen Politiker Lokale, zahlen oft Jahre lang keinen Strom. Ein System Betrug ist Strom

Man spricht davon, das nach dee Parlaments Wahlen, die Staatsanwalt den Fall Armand Teliti aufrollen will, der heute als grosser Durres Zerstörer gibt und Tausende von Kriminellen nach Durres holte.

Einmalig in der Welt: Die Verbrecher Organisation PD, lässt in Durres, sogar wertvolle Wälder an der Küste roden, noch dazu in einer privaten Zone Touristik liegt.

Die Taliban, oder die Vandalen könnten nicht schlimmer hausen.

So sah es aus, bei erneuten Regierungs Antritt von Salih Berisha, wobei der linke Bau, bereits illegal die Strand Zufahrt ab 2000 verschloss.

Er unternahm Nichts gegen die Zustände, weil man wohl nur in alter Tradition von Erpressung Geld und Bestechung lebt. 2009, wurde die komplette Stadt Polizei von Durres verhaftet, als kriminelles Enterprise, was illegales Bauen ebenso duldete für Geld.

Die Politische Bau Mafia und die aktuelle Verhaftung, wieder einmal in Durres, wo sich wie immer nie etwas ändern wird. Die Task Force, verhaftet den Distrikt Bau Inspektor Skender Koni (61 Jahre) von Durres, und seinen Stellvertreter: Elsa Zoto 53 Jahre! Die Story ist heute in vielen Medien, wie auch der Panorma. Uralt Kommunistische Banditen des Salih Berisha, welche diesmal für die Berisha Partei, Grundstuecke stehlen sollten im kriminellen Enterprise der Durres Mafia, wo sowieso es nur Mitglieder quer durch alle Parteien gibt.

 

Digital Camera

 

Lokal, was durch Polizei Banditen ausgeraubt wurde, 5 Tage lang, am hellichten Tage und wo alle Fenster, Elektro Anschluesse gestohlen wurden. Standard Ort: Currilla Ufer Strasse, direkt an der privaten Zone Touristik. Eigentuemer ist ein Migrant in Italien, der auch ohne Bau Genehmigung gebaut hat.

Digital Camera

 

Praktisch identischer Standort: Mit Feuer und Bagger, wird das Biotop mit Tümpel zerstört, wo es auch Wasser Schild Kroeten gab, als Wasser Stelle fuer Vögel ebenso, in der Haupt Wasser Abfluss Rinne bei Regen und wo es nur Lehm gibt.

Die typische Neanderthaler Zerstoerung von kriminellen Polizei Banden aus Tropoje und Kukes erneut, welche Null Bildung und Hirn haben, einem Produkt des Salih Berisha und Bujar Nishani, welche wie Terroristen im Distrikt Durres hausen um Lokale zu errichten und eigene Bau Maschinen haben, welche irgenwo gestohlen wurden. Die Justiz hat man sowieso nur mit Kriminellen bestückt, welche keine Gesetze kennen.

Man hat immer Politische, Staatsanwalt und Polizei Ruecken Deckung, wenn sowas möglich ist.

Der Mafia Präfekt von Durres: Genc Alizoti und die Zerstörung von Durres

 

129 illegal Baugenehmigungen gab der Ex-Bürgermeister Edmond Gjoka in Sarande, trotz ausdrücklichem Verbot in geschützten Zonen und gegen jeden Stadtrats Beschluss, und gedeckt mit Hilfe krimineller Richter und POlizei Direktoren, welche Sarande verwüsteten, Der Schaden geht in die Milliarden.

Gesetze gelten nicht in Albanien, seitdem die Justiz Aufbau Mafia mit vielen Konferenzen vor Ort waren.

Adrian Cela Vize Bürgermeister von Durres, und seine 5 Mitarbeiter werden ebenso angeklagt, wegen Missbrauch der Fonds im Stadt Zentrum von Durres, was jeder seit Jahren weiss.

Edmond Gjoka
Edmond Gjoka, Ex-Bürgermeister von Sarande, Berishas Mann in Sarande für Geldwäsche, Betrug, Umwelt Zerstörung und Beton

Adrian cela
Der Durres Vize Bürgermeister: Adrian Cela, Profi Gangster im Langzeit Betrieb, Vertretet der Mafia Familien Gjoka, Hasanbeliu, Koka! Betonierung der Innenstadt, der Küste und Öffentlichen Strände wie illegalem Grundstücks Handel, Betrug an der neuen Promenande und rund um die illegalen Appartmen Blöcke der Neu Zeit in der Rruga Taulantia. Der Ex-Bürgermeister von Sarande: Edmond Gjoka und hohe Beamte der Stadt Durres werden angeklagt

Die meisten PD Partei Vorsitzenden treten nicht mehr an, bei Kommunalwahlen in 2015, weil man Blutrache für soviele Verbrechen fürchtet.
Oft will sich niemand wie in Durres, für den Partei Vorsitz bewerben, weil man Angst hat.

Mitarbeiter von AM Das wird nicht wieder gewählt werden
1-Aldo, der Vorsitzende der DP Tirana
2-Igli Cara, der Vorsitzende der DP Durres
3-George-Papst, der Vorsitzende der DP Korce
4-Ardian Kollozi, der Vorsitzende der DP Vlora
Boci 5-Luciano, der Vorsitzende der DP Elbasan
6-Bedri Hoxha, Vorsitzender des DP Burrel
7-Behgjet Cobani, der Vorsitzende der DP Gjirokastra
8-Astrit Bushati, der Vorsitzende der DP Shkodra
9 Ibsen Elezi, der Vorsitzende der Kukes Uhr
10-Arenca Berat, der Vorsitzende der DP Berat
11-Pashk NDOC, der Vorsitzende der DP Lezha
12-Bewunderung Shehu, der Vorsitzende der DP Fier
14-Bejdo Cela, der Vorsitzende der Demokratischen Partei von Saranda
15-Ueled Zace, Vorsitzender der DP Tepelenë
16-Okshtuni Ramadan, der Vorsitzende der DP Kavaja
17-Lion Lipe, Präsident der DP Pogradec
Diese 18-Roland, der Vorsitzende der DP Bulqizë
19.Besnik Dushaj, der Vorsitzende der DP Tropojë
Gazidede 20-Naim, Vorsitzender des DP Debar
21-Pashk Ndoci, der Vorsitzende der DP, Lezha

3/13/2013

4 HEC Wasserkrafte Werke wurden durch Dekret des Bujar Nishani an die “KURUM” privatisiert

Filed under: — Super Visor @ 1:11 am

4 Wasser Kraftwerke, wurden extrem billig an die Trkische Firma KURUM verkauft, wobei der Prsident Bujar Nishani umgehend diesem Verkauf zustimmte mit Dekret Nr. 94 und Dekret 93! , als Ja-Sager allgemein bekannt und vom Volk verachtet. Es glatter Betrug, wo man nach den Wahlen den Verkauf ungltig machen will. Mit geflschter Bank Garantie versuchte Rezat Taci und der Berufs Betrger Frank Wisner die identische Betrugs Nummer, was durch Ermittlungen des FBI scheiterte und weil Jeder auf das Verbrechen schaute. Der Betrug, wird durch Staatsgelder an Frank Wisner finanziert. Die Weltbank Motor des Privatisierungs Betrug, schaut Tatenlos zu.

4 HEC-et, Nishani dekreton kontratat pr shitjen
Publikuar m 12.03.2013 | 23:29

Presidenti i Republiks Bujar Nishani ka dekretuar kontratat pr shitjen e katr hidrocentraleve n vend, q m 5 mars, nj jav pas miratimit t tyre n Kuvend.

Sipas faqes zyrtare t Presidencs, kreu i shtetit ka dhn plqimin pr shitjen e HEC-eve t Bistrica 1 dhe Bistrica 2, Ulz Shkopet kompanis “Kurum International".

Gjat seancs s 28 shkurtit, pati mjaft debate mes opozits dhe maxhorancs pr shitjen e HEC-ve. Socialistt kan akuzuar maxhorancn se shitjet po i prdor pr qllime elektorale, ndrsa i kan quajtur veprime t nxituara. Ndrkaq, kreu i shtetit nuk ka firmosur ende dekretin pr Lotarin Kombtare. http://www.shekulli.com.al/web/p.php?id=18525&kat=87

2/6/2013

Die Opposition, hat viele Fragen über den Verkauf der Chrom Firma ACR an Samir Mane

Filed under: — Balkansurfer @ 12:19 am

Zu allen Regierungs Erklärungen rund um den Verkauf der Lizenz der Firma, gibt es eine Presse Mitteilung des ACR, das man in Albanien bleibt und einen neuen Investitions Plan vorlegen wird, sowie das nur die Firmen Inhaber die Lizenz verkaufen könnten. Ein normales Erpressung Geschäft, der Langzeit Profi Kriminellen im Wirtschaft Ministerium rund um die Ilir Meta - Skrapari Bande.

Chrom ist ein Langzeit Mafia Geschäft in Albanien, wo schon in 1995 die Chrom Bergarbeiter, streikten wegen dem Neanderthaler aus Tropoje, den Salih Berisha als Direktor eingesetzt hatte. Heute ist es noch schlimmer, weil Wild West herrscht, mit korrupten Polizei Direktoren und jeder illegale Schächte baut, wie er will inklusive massiven Zoll Betrug und vielen falschen und gefälschten Dokumenten in Durres, Bulqize und an den Zoo Stationen auch mit der Kosovo Mafia, wie Fiks Fare die beliebte TV Sendung bewiesen hat.

Obwohl gut bekannt, erhielt Herr Mane auch EBRD Kredite, damit die Salih Berisha Mafia direkt mit EU Geldern finanziert wird. Geldwäsche ohne Ende, mit der berüchtigsten Mafia, schon unter Fatos Nano und nun Minen Besitzer, ebenso von 2 Stahl Schmelzen. Die Banken wollten ebenso wie immer schnell Geld, weil ihre Kredite nicht bedient werden.

Die �Raiffeisen Bank�, verkauft die Chrom Firma ACR, an Samir Mane
IMAGE============–>SP: How was the ACR license sold?

Socialist MP, Saimir Tahiri, sent an open letter to the Minister of Economy, Trade and Energy, Edmond Haxhinasto, asking him to explain the situation of the Bulqize Mine, with the Austrian ACR Company selling the license to businessman Saimir Mane.

�The company that exploited the Bulqize mine, which profited billions without fulfilling the investment plan, has sold the permit and left the country with millions of EUR in profits, leaving behind the miners who are working in the same backbreaking conditions�.

Tahiri reminded Mr.Haxhinasto that the former Minister, Genc Ruli, signed an agreement within 24 hours that allowed ACR to postpone the payment of fines. �The agreement never passed in parliament, as the law required. ACR left without paying the fines and taking colossal profits, by not making the investments and not paying the fines�.

According to Tahiri, the fate of companies that exploit the Bulqize chrome remains the same. The same thing was done by DARFO and the others. All these companies exploit the mineral, profit billions and make no investments, don�t pay the fines and just go away.

….http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=8199
ee


5 Shkurt, 2013

Ekonomi | nga AMA-News

PS: Si u shit licenca e ACR te Mafia?

16N�p�rmjet nj� letre drejtuar Edmond Haxhinastos, minist�r i Ekonomis�, Tregtis� dhe Energjek�s deputeti Saimir Tahiri k�rkon nj� s�r� sqarimesh, q� lidhen me minier�n e Bulqiz�s, licenca e s� cil�s iu shit prej kompanis� austriake ACR, biznesmenit Samir Mane.

�M�sova se kompania kryesore shfryt�zuese e kromit t� Bulqiz�s, ACR, e cila fitonte miliarda pa p�rmbushur planin e investimeve, si� nuk e ka p�rmbushur dhe sot,- thuhet n� fillim t� letr�s � ka shitur t� drejt�n e shfryt�zimit, duke u larguar p�rfundimisht nga vendi, prezumoj me miliona euro fitim, e duke l�n� pas vet�m minator�t q� rropaten po nj�lloj�.

Deputeti Tahiri i kujton zotit Haxhinasto se ACR-s�, ministri paraardh�s, sot minist�r p�rs�ri n� detyr�, zoti Genc Ruli, i firmosi nj� marr�veshje brenda 24 or�ve, me an� t� t� cil�s ACR-ja p�rfitonte shtyrjen e shlyerjes s� gjobave. �Marr�veshje q� nuk u miratua kurr� n� Parlament si� e k�rkonkte ligji. ACR iku pa i shlyer kurr� k�to gjoba, duke marrr� vet�m fitimin kolosal, duke mos kryer investimet e po k�shtu, duke mos paguar as gjobat�.

Sipas zotit Tahiri, �fati i kompanive q� marrin n� shfryt�zim kromin e Bulqiz�s �sht� i nj�jt�. K�shtu ka b�r� dhe Darfo, k�shtu kan� b�r� dhe t� tjerat. T� gjitha k�to kompani vijn�, shfryt�zojn� mineralin, fitojn� miliarda, nuk b�jn� investime, nuk paguajn� gjoba e krisin e ikin�.

�Kromi, pasuria jon� m� e madhe komb�tare, mbetet mall pa zot, n� p�rdorim t� tutorit t� radh�s� thekson deputeti Saimir Tahiri.

P�rball� k�saj situate zoti Tahiri i ka drejtuar 9 pyetje ministrit Haxhinasto, duke u interesuar t�i vihet n� dispozicion dokumentacioni q� provon garancit� financiare t� shoq�rise s� re q� merr koncensionin n� p�rmbushje t� legjislacionit n� fuqi dhe marr�veshjen koncesionare t� miratuar n� Parlament, p�rfshi dokumentacionin q� provon se shoq�ria e re plot�son kushtet e investitorit t� fush�s; praktiken e transferimit t� lejes koncensionare nga ACR Sh.A tek shoq�ria e re koncensionare;realizimin e investimeve nga shoq�ria koncensionare ACR Sh.a nga 1 Korrik 2009 deri n� 31 Djetor 2012, p�rfshi informacionin n�se ACR ka paguar penalitetet e m�parshme, si dhe cila �sht� sasia e rezervave q� �sht� shfryt�zuar nga shoq�ria koncensionare A�R sh.a p�r periudh�n 1 korrik 2009 deri ne 31 dhjetor 2012 dhe prodhimin e mineralit t� kromit q� ajo ka realizuar p�r k�t� periudh�. TCH http://www.ama-news.al/2013/02/ps-si-u-shit-licenca-e-acr-te-mafia/

Albanian Chrome in trouble

24/08/2011

At the weekend, police removed hunger striking miners from the chrome mine in Bulqiza, Albania. The Austrian mining company involved says it has retaken control of the mine.

By Linda Karadaku for Southeast European Times in Tirana – 24/08/11

 

photoThe strike at the chrome mine in northern Albania has lasted about a month. [Reuters]

Rohtraut Skatche-Depich, director of Deco-Metal (DCM), the parent company of Albanian Chrome (ACR), says she blames union representatives for the work stoppage, saying they have “their own agendas".

On Tuesday (August 22nd), the miners and the company reached an agreement, and the almost month-long strike came to an end. DCM took control of the mine.

Skatche-Depich spoke with SETimes about the strike and Albania’s chrome reserves.

SETimes: Why the interest in Albanian chrome? It is because of its rich reserves, the increasing price in the European markets, or because Albania offers very good conditions for foreign investments?

Rohtraut Skatche-Depich: Well, it’s probably a mixture. Let me tell you that our company did business with Albanian chrome 20 years ago. We are a company specialised in chrome and magnite, and we purchased chrome from Albania in the old days. What I am trying to say is that we were aware of Albanian chrome as a source, we were aware of the quality, and our company specialised in marketing and mining chrome.

We already have a chrome mine in South Africa, we are even bringing South African chrome to Albania; we are blending this chrome, smelting it in the Elbasan plant and producing a very good, high value final product.

……..http://setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2011/08/24/feature-02

Das �City Park� Gesch�fts Centrum ist Bankrott - Sind Albanische Gesch�ftsleute Idioten?

1/7/2013

Immer wieder Probleme mit Fluglinie: “Belle Air” nach Tirana

Filed under: — Balkansurfer @ 12:40 am

Ein Italiener will Belle Air verklagen, weil ein Flug vorverlegt wurde, ohne die Passagiere zuinformieren und nur per email um Mitternacht. Es geht um einen Flug von Ankona nach Tirana, aber es gab auch andere Probleme mit Ungarn, wo dann 40 Passagiere am Flugplatz standen, weil der Flug schon weg war.

Von Service haben die Albaner noch nie etwas gehoert, was unveraendert eine Kathastrophe ist, wie Organisation.

Belle Air ndrron orar e nuk lajmron n koh. Pasagjeri padit kompanin

Postuar n: Aktualitet,Sociale |

 

 

Select Language??

 

 

Belle-AirNj avion i Belle Air i linjs Ankona-Tiran ndrron orar, duhej t nisej n orn 13.30, sht nisur q n 08:30. Nj nga pasagjert, q nuk ka arritur t niset, tregon se lajmrimin e ndrrimit t orarit ia kishin nisur me mail nj nat m par n orn 23.00. Nesr do t takoj avokatin pr t paditur kompanin

Quhem Spiro Prebibaj, jetoj n Porto San Xhorxho t Fermos dhe sot do t nisesha pr Tiran. Por nj surpriz t hidhur msova q n mngjes nga kompania Belle Air. Avioni q do t merrja nga Ankona pr Rinas n orn 13.30 ishte nisur q n 8.30. Kt i shkruan nj shtetas redaksis s Shqiptariiitalise.com duke shtuar se lajmrimi i vetm i ktij modifikimi orari i sht dhn me e-mail nj nat m par n orn 23:00.

Kjo kompani joserioze, pa respekt ndaj pasagjerve t vet ndryshon oraret nga dita n dit pa dhn informacione, sikur t ishte autobus i linjs Durrs Tiran, shfryn dufin Spiro. A ka institucione n Shqipri q t marrin masa ndaj drejtuesve t pandrgjegjshm t ksaj kompanie?.

Nuk sht her e par q nj gj e till ndodh me Belle Air.

Edhe para nj jave nj mikut tim i kan ndrruar orarin e avionit ditn e fundit, pa i dhn asnj sqarim, vazhdon Spiro. Edhe vitin e kaluar m kan br q t nisem nga Tirana pr Ankona nj dit para dats pr t ciln kisha prer biletn.

sht e natyrshme, n t rrall mund edhe t ndodh ndonj problem. Por n raste t tilla interesi m i lart pr tu tuteluar sht ai i pasagjerve q duhen lajmruar n koh. sht absurde t mendohet q kompania ta konsideroj veten n rregull me klientt e saj, sepse i ka lajmruar: tu nissh nj e-mail n orn 23:00 pr ti lajmruar q do t nisen t nesrmen q n mngjes dhe jo n drek si ishte orari fillestar, sht njsoj si t mos i kesh lajmruar fare. E njjta gj edhe kur lajmrimi i shtyrjes s orarit t jepet nj or para nisjes kur je tashm n aeroport.

E ka pasur edhe raste t tilla, si tregon Brikena K., q kt ver, ndrsa kthehej nga Rinasi pr n Rom, lajmrimin pr shtyrjen e orarit me disa or e mori kur kishte mbrritur n aeroport, rreth 90 minuta para nisjes s parashikuar. ǒt bnte, t kthehej mbrapsht n Vlor e t nisej prap, apo t priste n aeroportin e Rinasit (si bri) me dhjetra t tjer n t njjtn situat me t?!

Kt radh Spiro Prebibaj nuk e mbyll kt histori vetm me letrn drguar gazets: i ka nisur edhe nj e-mail kryeministrit Berisha pr tiu ankuar pr mungesn e prgjegjsis s kompanis ndaj qytetarve shqiptar e t huaj dhe merr takim me avokatin e tij pr t paditur kt kompani aspak serioze.

(Marr nga Shqiptari i Italis)

Europa Flug Behrde: Albanian Airline und Belle Air erhlt Flug Verbot

Dieser Eintrag stammt von Balkansurfer Am 11.11.2011 @ 15:13 In Economy - Wirtschaft | 1 Kommentar

Wegen technischen Problemen und undurchsichtigen finanziellen Gehabe, erhlt Belle Air Flug Verbot in Europa.

Die Fluglinie, ist ein sehr wichtiger Zubringer nach Italien vor allem. Zu dem totalen Wirtschafts Desaster eine primitiven Mafia Regierung, sind nun ber 100.000 Arbeitspltze in der Touristik verloren gegangen, Tausende von Arbeitspltzen in der Fischerei u.a. wurde 2010-2011, gezielt die besten Fischerei Schutz Zone der Adria (Fischerei Schutz Zone: Currila - Porto Romana, rund um den Porto Germane, vernichtet, durch illegale Bauten und Mafise Umtriebe, primitiver [1] Mafia Banden der Stadt Durres und PD Partei und seiner kriminellen Minister und eines Verbrechers als Ministerprsidenten als Parnter der Skrapari Bande usw..

Ebenso hat mit den Europischen Flugbehrden Albanian Airline erhebliche Schwierigkeiten, weil es sich um ein Geldwsche Unternehmen und um eine Schmuggler Airline handelt auch fr Drogen. Der Besitzer ein Trke, war bis vor kurzem in Haft.

[2] Der Besitzer der Albanian Airline: Ali Evsen, wurde mit Hussein Salem (Mubarak)in Spanien verhaftet

Belle Air-Alitalia, ndizet konkurrenca
11/11/2011 08:40

Belle Air-Alitalia, ndizet konkurrenca
Me revokimin e lincenss pr kompanin Albanian Airlines, ndryshon edhe terreni i lojs n tregun e fluturimeve ajrore, ku tashm pritet t zhvillohet nj betej e fort mes shoqrive pr zotrimin e linjave.

12/22/2012

Kriminal Gericht ordnet ein Wieder Aufnahme Verfahren an, rund um das Mafia Grundstueck Kakomese Bucht

Filed under: — Balkansurfer @ 11:32 am

Das Kriminale Straf Gericht in Tirana, ordnete ein Wieder Aufnahme Verfahren an, rund um den Verkauf eines Teils der Bucht von Kakomese *3,4 Millionen Euro Profit(, wo die Anwohner geklagt hatten, gegen den illegalen Verkauf, weil A) das Projekt hatte nie ein komplettes Dokument nach dem Zone Touristik Gesetz 7665 (2005, wurden das Gesetz 7665 geschlossen und sind damit unabaenderliche Grundstuecke), weil es nur eine Projekt Genehmigung gab, aber nie eine Bau Genehmigung, mit Vermessung, Geologischen Gutachten und von Bau Plaenen.

Auch bei einfachsten Gesetzen und klaren Regeln, basteln sich Albanische Justiz Minister und die Grundstuecks Direktoren Mafia ihre Gesetze selber, gegen Beteiligung.

Das angebliche Club Med Projekt, wurden ebenso nie begonnen, was im einem Ergaenzungs Gesetz Grund Voraussetzung war, fuer die Legalisierung. Club Med, distanzierte sich vor Jahren von diesem Projekt ebenso. Ein typischesn Betrugs Projekt der Verbrecher von Salih Berisha hier mit Shaban Memia, Justiz Ministern und der Grundstueks Mafia mit Bylykbashi Mafia . Profit 3,4 Millionen Euro, was man sich aufteilt. Das Projekt des Dritan Celaj, Financier des Fatos Nano, auch der Salih Berisha Mafia, war ein typisches Mafia Projekt, wo dann die Grundstuecke an die Bulgarische Mafia weiter verkauft wurde, welche sehr aktiv ist im Null Funktion Staat Albanien.

Ebenso ist die Unterschrift des Justiz Minister ungueltig, weil der Verkaeufer, keinerlei Rechte ueber das Grundstueck gehabt hat. Die Firma Rivera, Inhaber der Vlore Mafia Boss Dritan Celaj, mit dem viele Auslaender Geschaefte auch in Tirana gemacht haben, ebenso Teilhaber der Credins Bank, Hotel International Tirana (tode Deutsche Geschaeftsfuehrer dort vor Jahren), Versichungen usw.. war immer eine reine Geldwaesche Firma, fuer Drogen und sonstige Geschaefte, wie Alles rund um Ilir Meta und Fatos Nano damals, wo sich heute mit Salih Berisha Nichts mehr geaendert hat.

Im Mafis Stile der Albaner, wurden 10 Privat Polizisten vor Monaten festgenommen, welche die Kakomese Bucht als Cannabis Umschlags Platz benutzten, Original Albanischer Investor und Privat Polizei halt, welche rein Kriminelle sind und nur Geldwaesche betreiben.

Komuna Lukov rikthen n prokurori shitjen e 30 hektarve n Kakome

Postuar n:Aktualitet,Ekonomia,Kryesore|

Vendimi-i-prokurorise-per-mosfillimin-e-hetimit-300x388290 mij metra katror u shitn pr 1219.7 lek pr metr katror! Prona sht shitur n total pr gati 3.4 milion dollar kur ajo kushton minimumi 40 milion dollar!

Komuna e Lukovs fiton nj betej lidhur me shtjen e shitjes prmes legalizimit t Gjirit t Kakomes. Gjykata Penale e Tirans urdhruar rihapjen e hetimit pr shitjen e rreth 30 hektarve tok n Gjirin e Kakomes nga ALUIZNI pr llogari t nj kompanie private.

Prokuroria e Tirans m 25 maj t ktij viti e mbylli kt shtje duke u mjaftuar me 20 dit hetime pr t arritur n prfundimin se nuk ekziston fakti. Gjykata Penale e Tirans e ka gjetur t drejt krkesn dhe ka urdhruar rihapjen e dosjes.

N kallzimin e br nga kryetari i Komuns Lukov, Vladimir Kumi, thuhet se shitja e siprfaqes prej 29,07 hektarsh n Gjirin e Kakomes ishte br n kundrshtim t plot me ligjin Mbi legalizimet si dhe ligjin Pr rregullimin e pronsis mbi truallin shtetror n zonat me prparsi turizmin. N krkes thuhet se ALUIZNI nuk mund t shes pr asnj shkak nj siprfaqe t pandrtuar, pr m tepr t prmasave t tilla, pavarsisht punimeve pjesore dhe n stade fillestare t kryera nga ana e firms dhe t pa prfunduara dhe jasht afateve t parashikuara n ligj.Mund t verifikohet lehtsisht nprmjet fotove t ALUIZNI-t nse deri n kt afat ka pasur ndrtime n truallin e pretenduar, prkundrazi kemi nj situat krejtsisht natyrore dhe t paprekur t Gjirit t Kakomes,shkruhej ndr t tjera n padi. Sipas Kumit, ligji i vitit 2009 rregullon marrdhniet mbi truallin n zonat me prparsi turizmin vetm n ato raste kur kemi t bjm me struktura ndrtimore t filluara dhe t prfunduara prpara dats s hyrjes n fuqi t ktij ligji.

Problemet me aksionart dhe pronart n Gjirin e Kakomes

Historia e projekti turistik n Gjirin e Kakomes z fill n vitin 2004, kur nj kompani shqiptare kishte siguruar prdorimin e emrit t kompanis s njohur franceze Club Med dhe kish siguruar nga qeveria shqiptare n kontrat koncesionare. Pra, arsyeja pse kompania shqiptare Riviera e mori kt status ishte se ajo kishte partnere kompanin e njohur franceze Club Mediterane. Kompania franceze u trhoq prfundimisht n vitin 2007, duke e konfirmuar trheqjen pr shkak t konflikteve mbi pronsin dhe pas ksaj kompania Riviera duhet t humbiste koncesionin.

Pas nj sr spekulimesh dhe prdorimi privat t shtetit, kompania arriti t mbaj t rrethuar territorin pa pasur letrat e nevojshme pr t vazhduar pun. Edhe protestat e banorve t zons nuk arritn t ndalin kompanin q prmes forcave speciale nga Tirana t ruanin kontrollin mbi zonn.

N fillim t muajit mars, gazeta Tema botoi nj dokument ku tregohej se ndrsa Shaban Memia ka qen n prag t largimit nga detyra e Drejtorit t Prgjithshm t ALUIZNI-t, ka firmosur shitjen e toks pr llogari t nj kompanie private n Gjirin e Kakomes si nj subjekt pa nj status t subjektit turistik.

nivica2Legalizimi sht br duke prdorur disa objekte ushtarake me siprfaqe 888 metra katror, q jan privatizuar me objekt strehimin e disa ish- ushtarakve s bashku me tokn q z 1000 metra katror. Duke prdorur kt njoll sht br legalizimi dhe shitja e 30 hektarve tok.

Toka figuron e bler nga nj bullgar 30-vjear n kontratn e shitjes q mban datn 23 mars 2012, mes zyrs s ALUIZNI-t, prfaqsuar nga ish-drejtori Shaban Memia, blersi Riviera Kakome prfaqsohet nga shtetasi Jeko Petkov Kolev, i datlindjes 1982. Kolev shfaqet si prfaqsues i Dhoms s Tregtis dhe Industris Bullgaro-Shqiptare, nj shoqat jofitimprurse, regjistruar pran Gjykats s Rrethit Gjyqsor Tiran, me nr.vendimi 2701, dat 07/12/2009. Kolev sht aty antar i Bordit Drejtues, bashk me shtetasit e tjer bashkpatriot: Bozhidar Mihaylov Todorov, Petyo Petkov Toshev dhe Martin Danovsky.

290 mije metra katror u shitn pr 1219.7 lek pr metr katror! Prona sht shitur n total pr gati 3.4 milion dollar kur ajo kushton minimumi 40 milion dollar!

N baz t ligjit 8053 t dhjetorit 1995, banort e zonave bregdetare duhet t kompensohen me tok ose troje n rast se toka e tyre ka objekt ndrtimi prioritet turistike. Toka q i sht dhn kompanis Riviera prej ALUIZNI-t, sht tok, e cila ka qen n prdorim dhe shprndar pr banor t zons, t cilt shpronsohen nga vendimi de facto i ALUIZNI-t q ia shet nj kompanie, e cila e ka ende t paqart statusin e saj si subjekt turistik.

Banort e Kakomes u kan paraqitur gjykatave dhe parlamentit t Shqipris dokumente q sipas tyre vrtetojn pronsin e ksaj siprfaqeje n favor t fshatit q n shekullin e 19-t. N kt dokumentacion, i cili sht vendosur q t arkivohet n sekretarin e ktij komisioni, paraqiten dhe t drejtat q kta banor kan mbi pronsin e toks si dhe akte t ndryshme shitblerje q kan ndodhur n vite. Ata kan paraqitur dhe dokumentet e shpronsimit t vitit 1947, me nj list t plot t personave t shpronsuar. Banort i referohen po ashtu nj rezolute t parlamentit shqiptar, e cila ndalon procesin e tjetrsimit t prons publike dhe private, n t ciln ka pretendime nga ish- pronart.

Kumi: Do qndrojm deri n fund

Kryetari i Komuns s Lukovs, Vladimir Kumi, sht i vendosur ti shkoj problemit deri n fund. I pyetur nga gazeta Tema mbi vendimin e gjykats penale t Tirans, Kumi thot se vendimi ishte logjik, pasi sado t korruptuara t jen gjykatat, jan disa fakte mbi t cilat nuk mund t shkelet.

Ekzistojn gjith provat q legalizimi sht br n shkelje t ligjit. Toka sht aty, fotografimi sht aty, abuzimi me ligjin sht flagrant. Jan shitur 30 hektar n kundrshtim me ligjin. Ne nuk do t trhiqemi deri n fund,tha Kumi.

Kumi ka deklaruar n vitin 2009 se ai ka mundur ti rezistoj presioneve fizike dhe financiare nga kompanit private t interesuara n kt shtje.

…..

http://www.gazetatema.net/web/2012/12/21/komuna-lukove-rikthen-ne-prokurori-shitjen-e-30-hektareve-ne-kakome/

.

5/19/2012

Mafia Boss Dritan Celaj, verkaufte die Kakomese Bucht an Bulgaren Mafiosi: Jeko Petkov Kolev

Die Bulgarien sind Weltmeister im Immobilien - Real Estage Betrug, wie illegalen Bauten. 70% Wertverlust gab es fr die Auslnder, welche in 1008 kauften und jede Schrott Ruine, wird an die Russen verkauft. Ein 30-jhriger Bulgare: Jeko Petkov Kolev, kaufte Kakome, weil es keine serisen Touristik Profi gibt, seit 10 Jahren und niemand in diesem kriminellen Sumpf der Non-Stop Urkunden Flschungen, desBetrugesund Hirnlosen Umwelt Zerstrung wie derAntiken Sttten, investieren will. sieheWeltbank Bericht. Ein Land, mit einer korrupten und inkompetenten Justiz, wo Richter und Staatsanwlte nur noch kriminell sind. Jeko Petkov Kolev ist als Firmen Vertreter nur der Orts Lakaj, des Bulgarischen Mafia Bosses: Vasil Bozhkov, der hinreichend in wikeleaks ebenso dokumentiert ist, als notorischen Verbrecher.
Vasil Bozhkov
kakome
Jeko Kolev (30 Jahre), der Orts Vertreter fr den Mafia BossVasil Bozhkov, einem direkten Vertreter derRussen Mafiain Europa, kaufte die Bucht von Kakomese, von dem Albanischen Mafia Boss: Dritan Celaj. Bozhkov, betreibt die blichen Geschfte wie: Spiel Casinos, Clubs, Hotels, Geldwsche, Baufirmen (BALKAN Roads sh.p.k) - Holding Roads PCL und Firmen ohne Ende.Vasil Bozkhov, gilt meist notorischer Gangster Bulgariens.

Jrgen Roth in BIG Business Crime

Vasil Bozhkov

Unzweifelhaft hingegen ist: Vasil Bozhkov hat Einreiseverbot in die USA, aufgrund seiner, in den Augen der US-Behrden, ungeklrten Vermgensverhltnisse. Der US-Botschafter wurde nach den Hintergrnden des Einreiseverbots gefragt. Ich mchte Sachverhalte zu konkreten Person nicht kommentieren. Aber es gibt sehr starke Verbindungen zwischen den Schattengeschftsleuten und alle wissen wen ich meine. Das grte Problem Bulgarien auf diesem Gebiet liegt in der Politik. Es ist nur ein kleiner Kreis von Personen, denen das Visum verweigert wurde.

http://www.linksnet.de/de/artikel/23370
Kakomese zuletzt bekannt, wo 10 Privat Wchter Drogen Cannabis Export ber lngere Zeit betrieben. Der absolute Betrug, denn die Firma Rivera Kakome Sh.P.K. war nie Eigentmer noch Mieter des Grundstckes, sondern erhielt nur eine Projekt Genehmigung der Regierung, mangels Dokumente auch mit dem Club Med, nie eine Baugenehmigung, noch einen Grundstcks Vertrag. Als sich der Club Med offiziell zurckzog aus dem Projekt, erlosch auch die Projekt Genehmigung.
Ein Profit mit dem Verkauf Erls von 3,4 Millionen $, fr absolut Nichts, mit den belsten und korruptesten Gestalten der Regierung wieShaban Memia. Fr den Drogen Schmuggel und die Schmuggler Basis, ist bereits der Bulgare Petkov Kolev Jeko verantwortlich. Die Presse in Tirana, konnte Petkov Kolev Jeko nicht erreichen, weil alle Kontakt Daten nicht stimmen. First Investment Bank, aus Bulgarien mit den dubiostes Fund Umfeld, ist immer dabei, vor allem beim illegalen Bauen auf gestohlenen Grundstcken.

Kakomese
Die Bucht von Kakomese, welche in einem Mafia Projekt der Fatos Nano Gruppe und der Vlore Verbrecher Bande umDritan Celaj,ein Club Med Projekt in 2004 starten wollte.Mafia Boss Dritan Celaj, eine Urgestalt im Albanischen Verbrecher und der Vlore Gangster wie der Geldwsche. Vor der Geldwsche in Sd Albanien warnte der Albanische Geheimdienst 2010 und danach. Der Kufer: 30 Jahre Jeko Petkov Kolev, residiert im Mafia Bau desGangsters Dashnor Sulain Tirana, den Sky Towers, einem alten Projekt der Stadt Mafia von Edi Rama und Fatos Nano. Die Geldwsche Bank First Investment Bank aus Bulgarien, ist wohl auch hier wie immer aktiv.

SalihBerishas Drogen Export mit Dasho Aliko: beschlagnahmte Schmuggler Boote: Italien - 1,5 Tonnen, Korfu - 1,0 Tonnen Cannabis

12/20/2012

Die militanten Banditen des METE Ministerium, wollen 1 Miliarden von der CEZ erpressen

Filed under: — Super Visor @ 12:28 am

Investoren werden begeistert sein, ber diese Non-Stop kriminellen Banden, im Albanischen Wirtschafts Ministerium, einem Produkt der Gangster Gruppe der Skrapari Bande des Ilir Meta, geschaffen von den Pyschopaten der Deutschen FES und des DAW.

Sehr interressant, die Ausfhrungen eines frhreren Ex-Vize Minister Gjergj Bojaxhi, der zur Intelligenz in der Politik gehrt, was sehr selten ist. Das Wirtschafts Ministerium METE fordert nun 1 Milliarden von der CEZ, Entschdigung, was absurd ist. militant ist ein Wort fr kriminelle Parteignger, was gerade im Wirtschafts Ministerium des Ilir Meta LSI Partei noch ein vornehmes Wort ist, wenn man deren Vergangenheit ansieht. Das sind Berufs Kriminelle, wobei der Minister Edmond Haxhinasto, keinen Beruf gelernt ist, max. ein Dolmetscher ist und ein Lakai des Gangster Ilir Meta, einem Produkt der US Mafia mit dem NATO finanzierten Fund of Peace. Der gesamte kriminelle Murks ist ein Weltbank Produkt.

Gjergj Bojaxhi:ERE is led today by militants and they dont care too much whats happening, Simaku declared.

Die Mafisen Geschfte des Ilir Meta Strohmanns: Kastriot Ismailaj mit dem Energie Erzeuger CEZ in Albanien

Ilir Metas Mafia Familie Dervishi und die Phantom Show mit der AlbPetrol Privatisierung

Die Skrapari Bande des Ilir Meta und der Cousings der Dervishi Familie

Government responsible for CEZ bankruptcy
19/12/2012 19:40

While CEZ distribution is in a deep crisis and when CEZ and the government have started a strong legal battle, energy experts say that the divorce between the parties is now sure.

Speaking on the same line, the former Deputy Minister of Energy, Gjergj Bojaxhi, and energy expert Gjergj Simaku say that the responsibility on this failure belongs not only to CEZ but to the government too.

A strong Energy Regulation Entity and correct would have found the possibility to give another orientation to privatization. ERE is managing today another problematic that has started 3-4 years ago, Bojaxhi declared.

CEZ has not given the minimum performance that a company should, and for this, the only ones to blame are those who signed and monitored the agreement. ERE is led today by militants and they dont care too much whats happening, Simaku declared.

Although there have been different stances as regards the responsibility, Mr.Bojaxhi and Mr.Simaku declared that the bill will be paid by the Albanian tax payers.

For as long that the agreement provides that this will be resolved by courts, you must stay assured that the company will win it and the consequences will be paid by the Albanians. The biggest burden of CEZ is with its bad management, Bojaxhi declared.

Despite this, Mr. Bojaxhi thinks that the privatization of the distribution system is the best solution and this process has not been rushed three years ago.

I wouldnt say that privatization was rushed. The institutional conditions today, compared to three or four years ago, have not been good, Bojaxhi declared. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=7847&ref=fp

19 Dhjetor 2012 - 18:50 | LAJME TRANSLATE

Shitja e aksioneve t CEZ, METE: Dm 1 mld $ Shqipris, do bllokojm procesin

TIRAN- Ministria e Ekonomis, Tregtis dhe Energjitiks ka reaguar pas njoftimit t grupit CEZ pr nxjerrjen n shitje t pakets s saj prej 76% t aksioneve n kompanine CEZ Shprndarje, Tiran. METE e cila zotron 24% t pakets s aksioneve t kompanis CEZ Shprndarje, deklaron se e ka marr njoftimin vetm nprmjet mediave dhe vendimi madje nuk i sht komunikuar as nga CEZ Shperndarje ne Prag.

Prej disa kohsh, pr shkak t dshtimit t kompanise CEZ Shprndarje, e cila n vijimsi nuk po prmbush asnj detyrim kontraktor si dhe sht n pamundesi t ushtroj funksionet e saj normale, METE dhe kompania CEZ a.s. jan n nj proces negocimi pr t dhn nj zgjidhje t qendrueshme ktij problemi. Deri n kt cast, asnj komunikim i deritanishm, verbal apo joverbal i kompanis CEZ a.s. nuk ka njoftuar se kjo kompani trhiqet nga negociimi!,-thekson n reagimin e saj METE.

METE akuzon CEZ a.s. se ka dshtuar t prmbush detyrimet thelbsore t saj, t specifikuara n kontratn e privatizimit dhe n dokumentat ligjore prkats t ktij procesi, duke i shkaktuar nj dm Shqipris q prllogaritet n nivelin e 1 miliard USD.

E vrteta sht q kjo situat nuk vjen aspak si pasoj e veprimeve t Rregullatorit (ERE), por prkundrazi ajo vjen, prvecse prej mosrealizimit t detyrimeve kontraktuale nga ana e CEZ a.s., edhe si pasoj e menaxhimit shum t dobt t CEZ Shperndarje dhe nivelit shum t ult t investimeve t kryera n rrjet. Si konkluzion, ndrsa dmet shkaktuara Shqipris nga ana e CEZ a.s. jan n nivelin e 1 miliard USD, dhe n t njjtn koh, ERE ka iniciuar procedurat e heqjes se licencs s CEZ Shperndarje, METE do t ndermarr t gjitha hapet ligjore t nevojshm pr t bllokuar kt proces, thekson n njoftimin e saj METE.

Der Energie Konzern CEZ, der sich durch Bestechungs Orgien selbst in Albanien ruinierte

Immer noch kein Geld angekommen, obwohl Rezart Taci, sagte. Sie htten das Geld berwiesen

Der Betrugs Skandal rund um geflschte Bank Garantien der Tirana Mafia mit Rezart Taci, Ilir Meta, Salih Berisha und dem Gangster Frank Wisner

Polizei und Justiz: Mafia in Durres - erneute Verhaftung der TÜV Chefs in Durres

Filed under: — Insider @ 12:04 am

Erst im Mai verhaftet, jetzt wurden nochmal 8 Leute vom T�V Durres in Skhozet verhaftet, in der Task Force Operation Nr. 2. Dummer Weise die selben Leute wie im Mai, die bei der korrupten Durres Justiz halt weiter machen durften. Warum man in Durres eine Justiz hat, weiss sowieso niemand, wie der Fall Neritan Tabaku zeigt. Die Justiz in Durres, ist seit 15 Jahren nur eine Verhandlungs Stelle, wieviele Korruptions Geld man bezahlen muss, um das gew�nschte Ergebniss zu erkaufen. Vorstellungen von 20 Jahren Justiz Aufbau, durch korrupte EU und US “Experten"!

Praktisch dreht sich Alles um die Richter Mafia, wie auch schon Ina Rama und viele Polizei Offiziere sagten. Viele Justiz Minister haben nur die Posten verkauft an Kriiminelle und Korrupte Gestalten.

13 Mitarbeiter des T�V Durres verhaftet

Dieser Eintrag stammt von BuckZiesMutter Am 28.5.2012 @ 19:02 In others - sonstiges | 1 Kommentar

Wir berichten schon l�nger, �ber diese Maschinerie des Betruges und der Urkunden F�lschung, wobei immer Partei G�nger sich ihre Posten als Direktoren erkauft haben. Nun wurde der Leiter der [1] T�V Kontroll Stelle in Skhozet entlassen und der Konzession�re �SGS Automotive Albania�, ist nur ein Witz der PD Mafia, wie immer. Privatisierungen die absolute Kathastrophe und nur gut f�r kriminelle Strukturen. Anfang 2010, flog erst der Skandal rund um die Familie des Bezirks Rates [2] Agim (Naim - Altin)Hoxha auf, einer rein kriminellen Familie, welche damals ebenso in SHIAK, den T�V kontrollierte und Alles f�lschte was so ging.

Die Jungen sind korrupter wie die Alten, was immer wieder sehr deutlich wird. Weitere 8 Mitarbeiter sollen beim T�V in Tirana verhaftet worden sein. Alle Institutionen, vor allem die sogenannten Privatisierten sind vollkommen korrupt und als Beute, krimineller Politischer Banden zu erkennen, was wohl der Sinn der Privatisierung war, denn die Probleme, waren vor 15 Jahren bekannt.

Aktuelle Richter im Oktober 2012

Obwohl seit 1998 per Gesetz verboten, f�hrt ein Richter auf seinen reservierten Parkplatz mit Luxus Mercedes Gelaendewagen mit getoenten Scheiben hinten und spazierte 5 Minuten vor dem Foto am Morgen ins Gerichts, wie ein stolzer Gockel. Etliche Polizisten wurden damals von Kriminellen erschossen, welche in solchen Autos unterwegs waren und heute mit Ausnahme von einer Kontrolle bei Gjorokastre, wo die Fahrzeuge beschlagnahmt wurden nicht mehr kontrolliert.

Institutione procuria durres

Mercedes AA 558 EJ, Parkplatz Durres: �Institutione� reserviert fuer die Institutionen / Staatsanwaltschaft Richter

Jetzt verhaftet:


1. Eugen Muharrem Gjyzeli, vje� 39, banues n� Shijak Durr�s, me detyr� Administrator i Sistemit Informatik n� Drejtorin� Rajonale t� Sh�rbimit t� Transportit Rrugor n� Durr�s.

2. Albert Ruzhdi Sara�i, vje� 24, banues n� Gos� e Madhe Kavaj�, me detyr� Inxhinier Mekanik pran� firm�s SGS AUTOMOTIVE ALBANIA, Dega Durr�s.

3. Lipion Kastriot Goci, vje� 24, banues n� Kruj�, me detyr� Inxhinier Mekanik pran� kompanis� SGS AUTOMOTIVE ALBANIA, Dega Durr�s.

4. Artur Naim Xhepmeta, vje� 28, banues n� Durr�s, me detyr� Inxhinier Mekanik pran� firm�s SGS AUTOMOTIVE ALBANIA, Dega Durr�s.

5. Idriz Qazim Hoxha, vje� 20, banues n� Kavaj�, agjent i kompanis� s� sigurimeve �ATLANTIK� n� Durr�s.

6. Indrit Zeqir Dervishi, vje� 41, banues n� Durr�s, agjent i Shoq�ris� s� Sigurimeve �ATLANTIK� n� Durr�s.

7. Arben Mark Ndreka, vje� 41, banues n� Durr�s, agjent n� Agjencin� e Sigurimeve �INTERALBANIA� n� Durr�s.

8. Ilir Asqeri Nelaj, vje� 36, banues n� Durr�s, agjent n� Agjencin� e Sigurimeve �INTERALBANIA� n� Durr�s.

9. Enri Qazim Dervishi, vje� 24, banues n� Shijak Durr�s, agjent i Shoq�ris� s� Sigurimeve �ATLANTIK� n� Durr�s.
Selbst von den Verhaftungen in 2010, l�sst sich die PD Partei Gangster Gruppe in Durres nicht erschrecken, weil sowieso alle Richter und Staatsanw�lte gekauft sind.

Die Salih Berisha - Oerd Bylykdbashi Mafia in Aktion in alter Tradition !

Anfang 2010: Edmond Troplini, B�rgermeister der Kommune Xhafzotaj, wegen Dokumenten F�lschung und Korruption verhaftet. Ein Parteig�nger der PD Partei. Ebenso dort besch�ftigte Familien Mitglieder des Langzeit Verbrecher Clans, rund um Agim Hoxha, wie Naim und Altin Hoxha. Verhaftet wurde auch vor �ber 2 Jahren, der B�rgermeister der Super Verbrecher Vorort Stadt Xhafzotaj - identisch mit der SHIAK Mafia.

Die Mai Aktion gegen das T�V Personal, wurde als grosser Erfolg der Polizei gefeiert, aber es war nur eine PR Show, bei der Polizei Mafia.n� Durr�s

 

DURRES- Nj� supearksion i policis� s� Durr�sit n� bashk�punim m� at� t� Tiran�s ka v�n� n� pranga 13 zyrtar� t� kontrollit teknik t� automjeteve si dhe punonj�s t� agjencive private t� sigurimeve.

Burime nga policia e Dur�rsit pohuan p�r TV A1-Report se n� Dur�rs nga sektori i kolaudimit jan� arrestuar 3 punonj�s, kurse nga agjencit� e sigurimeve 7 punonj�s.

M�sohet gjithashtu se jan� arrestuar dhe tre punonj�s t� sektorit t� kontrollit fizik t� automjeteve n� Tiran�. Aksioni �sht� zhvilluar rreth or�s 14.00 dhe pokicia jep pak detaje mbi motivet dhe identitetet e t� arrestuarve. [4] http://www.shqiptarja.com/home/1/kolaudimi-i-automjeteve-13-te-arrestuar-ne-durres-87566.html

M�sohet se zyrtar�t e kolaudimit akuzohen p�r mitmarrje, shp�rdorim detyre dhe falsifikim dokumentash.

(ns/shqiptarja.com)

12/15/2012

Der Energie Konzern CEZ, der sich durch Bestechungs Orgien selbst in Albanien ruinierte

Filed under: — Sarah_HrNje @ 10:15 pm

Wenn Firmen Manager und Vorstände, nur für einen schnellen Börsen Gewinn im Ausland Bestechungs Orgien organisieren und sich bei der Albaner Mafia,für eigene Boni der Firma einkaufen.
Standard Wissen, was auch wikileaks festhält: Die Adminstration ist inkompetent, hat ein erbärmliches Wissen und ist korrupt, was bis zu den Richtern, geht, welche keine Gesetze kennen. Bauern Kindern und Schafshirten, mit Anzug, welche oft keine Schule besucht haben, und nun f�r die CEZ, auch noch grosse Firmen leiten sollen? (alle Familien der Partei F�hrer (ebenso der “Copa” Clan, der Parlaments Pr�sidentin und der Kabinetts Chef: Ourel Bylykbashi) im Parlament, sind aktiv im Drogen Handel, Geldw�sche, Dokumenten F�lschung, Land Raub, illegalem Bauen usw.)! Management und Organisations Erfahrung ist Zero, weil die Intelligenz ausgewandert ist.

Die Haupt Partner der CEZ: 2001, war bereits �berall in Albanien bekannt, das Ilir Meta und seine Skrapari Bande mit Dritan Prifti, reine Betr�ger sind und vollkommen korrupt. Deshalb wollte die CEZ, im Auftrage der Weltbank ein schnelles Gesch�ft machen, wobei die Weltbank von der Albaner Mafia unterwandert ist, was ziemlich normal ist, wie die IEP Milit�r Studie Kosovo 2007 festh�lt. Die Weltbank und ihre hoch kriminellen Privatisierungs Programme, gut bekannt in 1995, wie das im gesamten Ex-Ostblock funktioniert und komplette Volks Wirtschaften zerst�rt, wie eben auch in Albanien. Die einzigen Gewinner sind Mafi�se Politiker und die Anwalts- und Beratungs Consults, welche selbst keine Ahnung haben und ihre Consults Show zelebrieren und das Bestechungs Geld und die Anteile verteilen.

Kompetenz ist heute ein Fragezeichen, bei Gross Firmen, und oft nicht vorhanden, wie andere Projekte (TAP, ZUMAX mit dem Container Hafen in Vlore, Gas Kraftwerk in Vlore) zeigen, oder die Bank Mafia, mit der Deutschen Bank, Hypo Alpe Adria, oder den Griechischen Geldw�sche Banken in Albanien, die 1 Milliarde schon abscheiben mussten. Man hat dann noch die Beratungs und Wirtschafts Pr�fer Consults, welche jeden Unfug best�tigen und selbst keine Kompetenz haben. Man zelebriert nur eine PR Show, f�r die B�rse. siehe auch aktuell Thyssen, oder Hypo Real Estage, wo jede Vernunft im Betrugs Spektakel ignoriert wird, oder man bringt die Show Betrugs Gesch�fte rund um Chrom �l an die B�rse um Dumme zufinden.

Eine einzige Betrugs- und Bestechungs Orgien der CEZ, wo man die Regierungs Mafia direkt beteiligt wurde, �ber Inkasso Firmen —-> was nur schief gehen konnte, weil jede Logik und Seri�sit�t im Spektakel ignoriert wird.

Man denkt an heute, aber die Intelligenz der Manager ist so gering, das es nur schief gehen kann, wenn man die Regierungs Mafia an der eigenen Firma beteiligt.

Nur der schnelle PR Erfolg, f�r “Boni” z�hlt, wie bei den Hirnlosen Investment von Thyssen in Braslien und in der Welt.

Eine Sache der Tschechischen und EU Staatsanwaltschaft, ebenso OLAF gegen den Tschechischen Energie Konzern CEZ, wie auch �ber die Desaster Bankrott Methoden der Weltbank.

Besonders lukrativ sind die Export- und Import Gesch�fte der Albanischen Mafia u.a. mit dem Gangster Damir Fazllic, der versuchte die Strom Verbindungs Leitungen unter Kontrolle zubringen. Da wird nur noch betrogen! Billigst exportiert und teurer importiert, worin sich auch die CEZ in Albanien beteiligt.* siehe unten

lt. Regierungs Aussagen des Salih Berisha in 2008, wird die Privatisierung der Energie Beh�rde durch die CEZ (ein wichtiges Weltbank Projekt f�r eine Korruptions Veranstaltung mit Salih Berisha) zu einer 24 Stunden Strom Versorgung f�hren.

Heute ist das Gegenteil der Fall. Die Wirtschaft wird nicht mit zuverl�ssigen Strom versorgt, aber ein Erpressungs Monopol wurde von Salih Berisha und der Gangster Gruppe des Wirtschaft Ministerium METE geschaffen in alter Ilir Meta Methode.

Salih Berisha garantierte in den Tourismus Gebieten 100 % Strom 24 Stunden. Genau das Gegenteil ist der Fall, wo viele Lebensmittel, mangels K�hlung zerst�rt wurden und die illegal gebauten Mafia Lokale und Hotels, sowieso nie Strom und Wasser bezahlen.
Denn die Strom Inkasso Firmen sind der Bestechungs und Beteiligungs Motor des hoch kriminell agierenden tschechischen Energie Konzerns CEZ, der gut bekannten Gangsters der Regierung, die Inkasso Firmen finanzierte mit Millionen Betr�gen, welche von Handlangern von Salih Berisha und Ilir Meta kontrolliert werden: u.a. mit United Resources, oder Firma Debt International Advisory (DIA). Die CEZ finanziert diese Firmen total auch mit monatlichen extrem hohen Zusch�ssen. wie auch diese Boni Systeme zeigen, der International Advisor Ltd. Lauter Luft und Phantom Firmen, f�r die Bestechungs und Beteiligung der Regierung.

Solche Gesch�fte, werden im Ausland unterzeichnet, wie auch bei Bechtel & Enka mit der Kosovo Mafia in der T�rkei. Bei Ilir Meta und der CEZ, bei einer Einladung in die Tschei, wo man im Luxus Hotel Mandarin n�chtigte.

11/23/2012

 

Das Erpressung Wirtschafts Ministerium in Albanien mit: Kastrioti Islamailaj, Ilir Meta bis zu Kongo Waffen Gesch�ften
Das Wirtschafts Ministerium und deren Strohleute aus dem Gangster Syndikat des Ilir Meta, eines Kastrioti Islamailaj, erpresste exklusive Inkasso Vertr�ge (50 %), wobei die CEZ das totale Risiko trug, mit festen monatlichen Gehalts Zusagen, welche nie kontrolliert wurden, ob diese Leute je besch�ftigt wurden. Auf jeden Fall stieg nun die Strom Bezahlung Verweigerung und Nicht Bezahlung auf 50 % im Sommer sogar auf 59 % , was ein destastr�ses Desaster einer Regierungs Mafia mit einem f�r die Weltbank besonderes wichtigen Privatisierungs Projekt. Bereits im September streikten �ber 100 Arbeiter dieser Inkasso Firma von Kastrioti Islamailaj, und warfen Ilir Meta: Betrug vor! Und wer nicht bezahlt wird, arbeitet bekanntlich nicht, aber Betrug ist die Ur-Kultur des Ilir Meta und seiner Banden mit Kastriot Ismailaj!Der Mafia Familie des Salih Berisha, wurde die Inkasso Firma: MERCL Consulting finanziert und der Ilir Meta - Dritan Prifit Verbrecher Bande, die u.a. die Inkasso Firma: CE2 Service,

�Gropa e zez� ekonomike�-mbrojt�s kupolat e pushtet-familjes PD-LSI

30 grosse Akten Ordner �ber die schweren Wirtschafts Verbrechen des Ilir Meta und der Familie seiner Frau Moniak Kryemadhi, Betrug, gef�lschte Dokumente von Bank Diebstahl, bis zum Gold Diebstahl und dem Diebstahl von Bank Kautionen, bei der Privatisierung der SAVINGS Bank.
KUJTESE/Ilir Meta, 30 her� �klient-krim� i drejt�sis�, i denoncuar nga spiuni Sali Berisha

 • SHIS Report Mafia Part 1
 • SHIS Report Mafia Part 2
 • SHIS Report Mafia Teil 3

 • Salih Berisha, wurde diese Fakten vom Geheimdienst vorgelegt in einem Akten Ordner: Er unternahm Nichts, sondern bek�mpfte seit dieser Vorlage, den Geheimdienst und seinen Chef vor Jahren. Salih Berisha, f�hrte die ultimative Straffreiheit ein, weil seine Familie (Suleiman Berisha, Dritan Berisha, + andere) direkt selbst in Verbrechen wie Drogen- Waffen- Frauen Handel verwickelt ist und sogar direkt in den Organ Handel verwickelt ist, wie andere Minister vor 10 Jahren, als Aussenminister den Kinderhandel organisierten. Mit den bekanntesten Drogen Verteil Mafia Clans, ist Salih Berisha eine einzige Einheit, wie Gjoka, oder Dash Aliku in Lazarate. Die Salih Berisha betreibt heute wieder die Bordelle und Clubs und hatte 1996 ein Monopol bei der Kindes Entf�hrung und Sex Sklaverei im Eigentum der Polizei Direktoren. Identisch der Mafia “Copa” Clan der Parlments Pr�sidentin Josefina Topalli. Tropoje Polizei Direktor, sind ein kriminelles Enterprise, wie man an Aleks Hajdari, oder den erschossenen Adem Tahiri sah. Direkt von den Verbrecher Kartellen, des Bujar Nishani aufgebaut, der sich heute Staats Pr�sident nennt.

  Es gibt auch einen merkw�rdigen Tod, der verantwortlichen Botschafterin in Tirana, denn die merkw�rdigen Tode von Ausl�ndern, welche gesch�ftlich nach Albanien kamen, sind eine Legende.

  Mareketa Fialkov� starb August 2011 im Alter von 55 Jahren in der tschechischen Botschaft in Tirana, wo sie seit September 2007 als tschechische Botschafterin in Albanien t�tig gewesen war. Im Balkan werden mit der sogenannten “Israel” Tablette Leute durch einen Schein Herz Infarkt ermordet, wobei oft die �rzte nur etwas als Todes Ursache schreiben, wof�r man bezahlt wird. Frau Fialkova, organisierte neben den CEZ Gesch�ften auch eine neue Polizei Untersuchung, �ber das Verschwinden der 3 Studenten in Nord Albanien, siehe unten* eine gef�hrliche Sache, denn Suleiman Berisha, Bruder des Onkels des Salih Berisha, war als Banditen H�uptling aus Tropoje in Nord Albanien auch in Entf�hrung und Ermordung f�r den Organ Handel unterwegs, wie die Geschichte schreibt, ein Grund warum Salih Berisha so Amok �hnlich gegen den Europarat Bericht des Dick Marty war, und Ermittlungen in Albanien verhinderte. Drogen- Waffen- Frauen Handel, inklusive auf unbewaffnete Studenten zuschiessen, damit hatte der Tropoje Verbrecher Clan des Salih Berisha noch nie Probleme. als militante PD Banden auch bekannt.

  Czech ambassador to Albania dies, 25. August 2011, Prague Daily Monitor

  Fest in Hand, von Profi Kriminellen, ist die Inkasso Firma vor allem f�r Institutionelle Strom Verbraucher, mit Millionen monatlich aufgebaut und von der CEZ finanziert, mit dem Erfolg von Null, was ein kriminelles Bestechungs- und Korruptions Enterprise rund um die CEZ und das Wirtschafts Ministerium darstellt.Typisch f�r Ilir Meta, der Strohmann: Kastrioti Islamailaj, von Ilir Meta, dem Meister der Fake Firmen und Strohleute, war im Jahr 2.000 schon im Detail bekannt, als aus Skrapari, pl�tzlich Landstreicher, Gesch�ftsf�hrer von Ilir Meta Firmen wurden.
  siehe auch Ridvan Bode, das Wirtschafts Ministerium mit dem Erpressungs Versuch, rund um die KfW und der Stark Strom Leitung.

  Einzige T�tigkeit des Wirtschafts Ministerium: Erpressung, Geldw�sche, Diebstahl, Urkunden F�lschung, Betrug, wo allein lt. Staats Kontrolle in den ersten 9 Monaten bereits �ber 108 Millionen � durch die Gangster Berisha - Ilir Adminstration gestohlen wurden, was ja Straffrei ist in Albanien.

  Die Praktiken, wurden vor Monaten schon von der CEZ kritisiert, wobei noch gepr�ft werden muss, ob tats�chlich CEZ Manager von 10-66.000 � pro Monat in Albanien verdienen, damit man nie Gewinn hat.

  Von Anfang an, war das ein Weltbank Bestechungs und Korruptions Gesch�ft mit der Firma CEZ, wie eine damalige Untersuchung ergab, was im �brigen eine westliche Anti - Korruptions Organisation , als Investigative Doku finanzierte. Die Weltbank hat pers�nlich f�r diese Kathastrophe die Verantwortung, weil mit vollen Wissen und mit Bestechungsgeld, ein nicht transparenter Prozess, nat�rlich mit Salih Berisha, Genc Ruli, organisiert und akezptiert wurde.

  11/23/2012
  Das Erpressung Wirtschafts Ministerium in Albanien mit: Kastrioti Islamailaj, Ilir Meta bis zu Kongo Waffen Gesch�ften

  CEZ debt collectors
  14/12/2012

  CEZ

  The financial collapse that has involved the energy sector brings to light other facts about the way how this sector has been administered.

  Top Channel has secured information about the agreements CEZ signed with private bailiffs to collect the unpaid power bills. Documents show that it is not a simple business between private companies, but it focuses on the debt collection for the state institutions that are administered by the state budget or not.

  The first agreement was with a company called CE2 Service, administered by Ervin Kajno and represented by Endrit Alikaj. The agreement gives details about the service and the respective fees. For every debt collected from the state institutions on the behalf of CEZ, the bailiff company will take 28% of the value for obligations, and 50% when it is delayed interest.

  The agreement has higher fees for Albpetrol. CE2 Service will receive 32% for obligations and 50% for delayed interests.

  The second agreement is related with a company called MERCL Consulting, focusing on small debts and until the ones that cost 150.000 EUR, with a success rate of 49%. A few months ago, the opposition representatives declared that these companies are closely related with the government. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=7813
  Ma mblidh borxhin, t� jap gjysm�n…
  dhjetor 14, 2012 10:40 MD
  Kolapsi financiar q� ka p�rfshir� sektorin energjetik nxjerr n� drit� t� tjera fakte mbi m�nyr�n se si �sht� administruar ky sektor. Top Channel zbardh kontratat e lidhura mes kompanis� CEZ dhe disa kompanive private p�r mbledhjen e faturave t� papaguara t� energjis�. Dokumentat tregojn� se nuk b�het fjal� p�r biznes t� thjesht� mes privat�sh, por n� fokusin e kontratave ka qen� mbledhja e…

  Blackouts drive people to protest in Selita
  14/12/2012 17:55

  Residents in Selite, Tirana, blocked the roads by burning tires in protest against blackouts. Revolted residents declared that CEZ have not found a solution to their problem.

  Police appealed the residents to liberate the circulation. MP Eglantina Gjermeni declared that this is no political protest, because this problem has affected right and left wing voters, but a social problem that requires a solution.

  Yesterday the Lapraka residents protested after being for two days in full darkness. They blocked the road and burned rubbish bins in protest. The situation became chaotic, after many vehicles were blocked in traffic, until police intervened to free the road.

  Thousands of Tirana citizens have remained without electricity after a construction company hired by the Municipality to repair canalizations has cut electric cables in Lapraka. CEZ announced that the problem will continue, since the problem is not easy to be solved. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=7817&ref=fp

  Salih Berisha �ber das Verbrecher Kartell des Ilir Meta in 2001, heute Partner


  Lefter Koca, ist nat�rlich als Super Geldw�sche und Drogenhandels Experte, heute Abgeordneter im Albanischen Parlament f�r die Gangster Partei: LSI, wobei sein Bruder Nard, wohl immer noch im Gef�ngnis sitzt und grosse gesch�ftliche Erfolge im Hafen von Durres hatte, als Drogen Verteil Stelle. Eine Partnerschaft, mit dem zu Lebenslanger Haft verurteilten Kosovo Gangster “Lul Berisha)- Enger Partner der Regierung Salih Berisha, die Skrapari Bande von Ilir Meta

  gazeta dita cover

  Shkurt p�r kopertin�n

  no comment!

  AlbPetrol: Betrugs Veranstaltung der Weltbank, mit der Ilir Meta Familie: hier Sokol Dervishi

  Si �fshihet� KESH pas CEZ-it

   


  Edlira Shehu

  Paradoksi i kolapsit q� ka p�rfshir� sektorin energjetik: KESH i shet energji Greqis� me �mim shum� m� t� ul�t se ai me t� cilin ia shet CEZ-it q� e shp�rndan n� familjet shqiptare. Analiza: Pse �kripjen� e faturave dhe err�sir�n q� po vjen, e shkakton jo CEZ, por makthet…

  Kern Vertrag mit den Regierungs Nahmen Bestechungs Systemen.

   

  Kern Vertrag!
  1) finanzieren die Geh�lter aller Mitarbeiter der Gesellschaft DIA-Albanien
  2) Aufwendungen f�r Arbeitsumgebungen ( B�romaterial, IT, Telefone etc.)
  3) Die Zahlung der Sozialbeitr�ge und Gesundheit der Mitarbeiter
  4) Kauf von Fahrzeugen und Treibstoffkosten
  5) sonstige Aufwendungen, die f�r die Aktivit�t.

  Allein f�r Spesen und Geh�lter, standen 400.000 � pro Monat zur Verf�gung, ausgegeben wurden 60.000 �, wie durch die kleine Mitarbeiter Anzahl ersichtlich. Ausser Bar Mann, hat ein Kastriot Ismalaj, auch keinerlei richtige Schulbildung, noch Berufs Erfahrung. er agiert mehr wie deutlich als Einer der Vielen, als Strohmann f�r Ilir Meta.

  Nun demonstrieren die nur 100 Mitarbeiter, weil die Gelder verschwanden, ohne das etwas investiert wurde, in B�ros, Fahrzeuge und man trotz einer Erfolgs Quote von 70%, nur auf l�cherliche 33.000 LEK = 200 � Monata Gehalt kommt und von den Einstellungs Zusagen Nichts eingehalten wurde.

  Aktivit�ten der Tschechischen Botschafterin, war vor allem Licht in das Verschwinden der 3 Studenten in 2001 zubringen im Thehti Tal.

  * 20 Polizisten suchen diese Studenten heute und eine Belohnun von 50.000 � ist ver�ffentlicht, f�r Hinweise.

  Heute ist Ilir Meta, (obwohl damals auch seine Freunde aus Skrapar und von Spartak Braho und mit Diplomaten PASS versehen, wegen Drogen schmuggels inhaftiert wurden ) wieder Aussenminister, obwohl er das verschwinden der Studenten vertuschen wollte. Damals in 2001, machte der Deutsche Staatssekret�r Ludgar Vollmer, sein verbrecherisches Gesch�ft f�r die neuen Albanischen P�sse, als Lobbyist der Bundesdruckerei. Die Joschka Fischer Truppe war ausschliesslich damit besch�ftigt, die Albaner Drogen- Waffen- und Menschenschmuggler Mafia mit Visas zu versorgen.

  Zhdukja e 3 student�ve �ek�, policia kontroll n� Theth

  Die Region Dukagjin (gerade wurde dort der Orts Versteher und 2 Polizisten verhaftet, wegen Cannabis Anbau) in der Region Thehti hat eine sehr dunkle Vergangenheit.

  Die Suche konzentriert sich ausschliesslich auf diese Region, weil man nun auch mit Berg Steig Experten gezielt H�hlen absuchen will. Alle Fakten, deuten darauf hin, das die 3 Techen, in der Region Theht ermordet wurden. Eine 1-w�chige Suche ist mit Polizei- und Bergsteiger Experten vorgesehen.
  Inzwischen ist man weiter gekommen in den Ermittlungen des Todes!

  Der Dorf Lehrerin Mira �arku, wurde ebenso get�det und war der letzte bekannte Ansprech Partner der 3 Studenten, welche H�hlen erforschen wollten. �arku Mica, brachte seine Cousine um, und wurde bereits eine Woche sp�ter verurteilt. Das letzte Mal wurden die Studenten gesehen, im Ort Locaj, wo Selbige an einer Messe teinahmen. Haupt Orte, waren Shala und Thehti, wo sich die Studenten aufhielten und H�hlen Forschung betrieben.

  War es ein Blutrache Mord, weil die Studenten sich vermeintlich an ihre Touristen F�hrerin und die Dorf Lehrerin Mira Carku, ran gemacht haben?

  Polizei Experten mit Such Trupps versuchen derzeit das R�tsel zu l�sen.

  Salih Berisha, Ferdinand Yhaferrie als Partner der Todesschwadrone und von Bin Laden und Co. Null Problem

  Neuer UN secret Bericht aus 2003, wo es um die Kindes Entf�hrungen geht, zur Organ Entnahme und die enge Zusammenarbeit mit dem Verbrecher Kartell aus Tropoje: Salih Berisha, was ja wie heute bewiesen ist, auch direkt in die Todes Schwadronen rund um die Rugova Morde, mit Xhavit Halili, Hashim Thaci, Ferdinand Xhaferie und dem wohl vom CIA ermordeten damaligen US Botschafter Josef Limprecht verwickelt sind (Mitte Mai 2002), der ja eine Legende ist, f�r seine Bin Laden, Terroristen Verbindungen, inklusive Morde und Chef des wohl gr�ssten Drogen Ringes in Albanien.


  �����������

  Yassin Kadi, der Bin Laden Financier und die Albaner UCK - KLA Terroristen  Xhavit Halili, Xhaferi, und Berisha, hatten ein Treffen in 1998, wie hier dokumentiert. Man kannte sich bestens.

  fatosklosibinladen0002hr0.jpg

  Albanian Secret Service Chief Fatos Klosi in 16.5.1998 in der �Albania� durch den Albanischen Geheimdienst Chef Fatos Klosi: KLA (UCK) is financed by Bin Laden

  Xhavit Halili, Hashim Thaci und die Fatos Nano und Berisha Mafia

  * Wie aus den Dokumenten hervorgeht, verkauft u.a. die CEZ nach Griechenland Strom, 10 � g�nstiger als in Albanien! Auch das riecht nach einem Bestechungs Gesch�ft mit den korrupten Griechen und die Sache wird immer dubioser.

  15 dhjetor 2012

  0

   

  Postuar m�: 15 Dhjetor, 2012 tek Kopertina

  gazeta dita cover

  KESH u shet m� lir� grek�ve se� shqiptar�ve!

  Arsyeja pse sot paguajm� fatura t� majme dhe prap� nuk kemi energji elektrike �sht� e fshehur n� qindra flet� kontratash tregtie, ku marifetxhinjt� q� nuk mungojn� kurr� n� k�t� vend mund tia hedhin fajin kujtdo p�rvec vetes.
  A �sht� fajtor CEZ-i p�r faturat e kripura? Shum� njer�z do thoshin po, por e v�rteta nuk �sht� tamam ashtu. �sht� KESH-i n�n var�sin� e qeveris� q� i shet energji CEZ-it dhe nga �mimi me t� cilin CEZ-i blen k�t� energji, varet deh �mimi q� shohim n� faturat tona.
  Ja nj� pyetje interesante: Me sa e blen CEZ-i energjin� nga KESH-i? Ose m� sakt�, me sa ia shet KESH-i energjin� CEZ-it? Shfletimi i nj� s�r� dokumentash dhe tabelash zyrtare jep nj� p�rgjigje v�rtet t� papritur p�r k�t� tem�: KESH-i, ia shet energjin� CEZ-it me cmimet q� i ju vendos tregtar�ve q� blejn� m� shtrenjt�, pra atyre q� p�r rrethana apo arsye t� ndryshme blejn� mbi �mimet e tregut.
  Dokumentacioni q� DITA posedon thot� se KESH madje ka eksportuar energji elektrike n� shtetet fqinje me nj� cmim 10 euro m� t� lir� se sa ja ka shitur CEZ-it n� Shqip�ri.

  ME SHUME SOT NE NUMRIN E DITA-S NE TREG

  siehe auch: Betrug und Bestechung ohne Ende! siehe auch die �sterreichische Bundesdruckerei im Kosovo, wo man 10 % mit System die Regierungs Ganoven beteiligte.

  Der Betrugs Skandal rund um gef�lschte Bank Garantien der Tirana Mafia mit Rezart Taci, Ilir Meta, Salih Berisha und dem Gangster Frank Wisner

  Weil Albanien eine Verbrecher Polizei hat, von Voll Idioten, werden �berall Strom Kabel und Transformatoren gestohlen, was nicht verwundern kann. Strom Sperren, weil die Leute teilweise wie in der Verbrecher Region Tropoje des Salih Berisha, noch nie Strom bezahlt haben, oder in den Anarchisten Ansiedlungen der Tropoje - Kukes Banden bei Durres, Shiak, Tirana, Orikum, Lezhe oder Skhoder. In der Mafia Hochburg Fiere, haben auch 30.000 Personen keinen Strom, seit 10 Tagen, weil wieder mal Leute die Hoch Spannungs Masten sprengten, um Metall zustehlen.

  More than 30 thousand inhabitants in municipality Frakull and Levan in Fier suffer from ten days the lack of electricity. Because it is made ??damage and falling on the ground of a high voltage pole. Residents supplied from a secondary line but drastically limits. Mayor Frakull, Viktor Cervanaku claimed that the situation is difficult. According to him it is announced CEZ to repair the damage, but does not interfere with the claim of lack of material base. In support of the residents has been the opposition MP Arjon Mucaj, according to which, lack of energy from CEZ is destroying the lives of Albanians. Meanwhile, CEZ contacted by Vizion Plus, said that repair of high voltage column is not made ??due to the extremely difficult terrain, a process which is expected to be resolved by December 17.

  12/8/2012

  Die AlbPetrol Privatisierung im kriminellen Enterprise des Frank Wisner’s und Rezart Taci ist geplatzt

  Filed under: — Super Visor @ 10:02 pm

  update: 10.12.2012 - Sokol Dervishi Vize Wirtschafts Minister aus dem Skrapri Verbrecher Clan, besttig heute, das weder die Bank Garantie ber 85 Millionen eingelst wurde, noch die lngst flligen 170 gezahlt wurden, sowie das es keinen Vertrag gibt und die Gangster Gruppe um Rezart Taci, hllt sich auch in Schweigen!

  vor lauter Gier, auf Beteiligungen und Bestechungsgelder, versuchte man das alte Betrugs Schema, denn wo sind die hohen Millionen Summen auch aus anderen Privatisierungen. Alles wird durch korrupte Welbank Leute seit Jahren vertuscht und die Peinlichkeit von Jane Armitage, feierte sogar die Privatisierung vor kurzem als grosse Erfolgs Story, obwohl praktisch Alles vor UN Abtrage Gerichte nun geht. “

  Toller Investor, Profi Gangster der Journalisten zusammen schlgt und dessen Tankstellen kein Albaner besucht zum Tanken, noch in den Hotels nchtigt.
  Mero Baze, wurde von dem Gangster Rezart Taci (Berisha Financier, rund um l Schmuggel und dem aktuellen Albpetrol Betrug) und seine 2 Leibwchter vor 3 Jahren, zusammen geschlagen, wo dann Rezart Taci erst einmal im Gefngnis landete.

  10.08.2010
  Weltbank untersttzt Entwicklungserfolge in Albanien

  ***********************************************
  Wir teilten schon im September mit, das es sich um ein Betrugs Manver handelt, mit geflschten Bank Garantien, immer dabei Frank Wisner und fr uns Nichts Neues, weil wir schneller wissen wie die Gestalten arbeiten, bevor die ihre Machenschaften selber verstehen. Ebenso das das Geschft geplatzt ist, als das FBI mit Ermittlungen begann. Aber nun die erste Regierungs nahe Meldung, ber die grsste Pleite der Weltbank Privatisierungen und mit Betrugs Geschften in Albanien. Frank Wisner der Super Gangster der NATO und Berufs Betrger und Geldwscher auch fr Drogen, htte allein eine Provision von 22 Millionen $ erhalten. Die US Gangster, hatten schon mit den Betrugs Waffen und Munitions Geschften rund um die Gerdec Kathastrophe jede Glaubwrdigkeit verloren, wo es zu einer US Kongress Untersuchung kam. Immer dabei Skhelzen Berisha, Fatmir Mediu, und hier Efraim Diveroli, mit seiner Fahrrad Firma AEY und hoch kriminelle US Militrs!

  TV Klan, bringt die Meldung, das die Privatisierungs der AlbPetrol geplatzt, und ebenso was es noch zuverhandeln gibt, was der  sogenannte Wirtschaftsminister Edmond Haxhinasto (Langzeit Partner im Ilir Meta Mafia Clan System was als Srapari Bande ist).

  Wie alle Geschfte und Lizensen rund um diese Wirtschafts Ministerium in Hand von Langzeit Kriminellen, geht auch dieses Geschft nun in einem geplatzten Luft Ballon unter.

  Rund um die Firma Silk Road EQUITY und Vetro Energy: Teilhaber der Phantom Firmen neben Rezart Taci: Pleitiers und Real Estage, wie Brsen Betrger:Endrju Filipouski, Methju Rozak und Thomas Rozakun

  berall verbreiteten diese Gestalten ihre Geschfte in Albanien in einer PR Orgien. Eine eigene Website wurde schon ins Netz gestellt, obwohl nicht einmal ein Vertrag mit der Regierung bestand.
  Am Montag will man eine Presse Konferenz geben, aber was will man schon ber so ein dreistes Betrugs Geschfte erklren, wo erneut wie bei der CEZ, die Berufs Gangster durch Erpressung nicht nur grosse Summen erhalten, sondern eigene Firmen finanziert erhalten, als Co - Teilhaber.

  Ein reines Betrugs Manver des Rezart Taci, dem seine Bankkonten sowieso in Albanien gepfndet sind, der Aserbeidschanischen Mafia und wie so oft: von dem Gangster Frank Wisner und

  Seit ber 2,5 Monaten war schon bekannt, das eine geflschte Bank Garantie vorgelegt wurde und das deshalb keine Zahlung erfolgte. Durch vorbestrafte US Betrger und Real Estage Pleitiers, Rezart Taci, Frank Wisner, Essard Puskar auch als Partner des Kosovo Vize-Premier Minister Behgjet Isa Pacolli bekannt, wo ebenfalls Anklage durch die EULEX erfolgt ist..  TV Klan, ist praktisch unter Albanischer Regierungs Kontrolle der Frankaj Mafia von Salih Berisha.

  Der ble Frankaj Moon Sekten Clan, als Goebbels Berater von Europas letzten Kommunisten: Salih Berisha 

  Ilir Metas Mafia Familie Dervishi und die Phantom Show mit der AlbPetrol Privatisierung 

  Das FBI ermittelt nun gegen: Salih Berisha und dem kriminellen Enterprise des Frank Wisner mit Rezart Taci

  Dshton privatizimi i Albpetrol

  Dshton blerje e kompanis Albetrol prej Vetro Energy.
  Kjo kompania e cila fitoi tenderin e organizuar nga Ministria e Ekonomis dhe u rendit e para duke ofruar shumn prej 850 milon eurosh, nuk mundi t realizoj pagesn e kstit t par prej 20% te vlers s ofruar, megjithese afati prej 30 ditesh u shty edhe me nj muaj tjeter. Aksioneri kryesor i Vetro Energy, Rezart Taci me 51% te aksioneve nuk ka mundur t siguroj shumn e 170 milion eurove, te cilat sipas kontrates duheshin paguar brenda afatit prej 60 ditesh. 
  Kjo duke pasur parasysh se vendimi i qeveris me prcaktimin hyn n fuqi menjher sht marr m 3 tetor. 
  Dy dit m par ministri i Energjitiks, Edmond Haxhinasto deklaroi pr mediat se kjo shtje nuk sht mbyllur dhe po negociohet. 
  Por cfar do t bhet me Albpetrolin?. E konsideruar si nj nga asetet me vlern m t lart pr privatizim, procedurat e deritanishme duket se kan dshtuar. Cfar parashikon kontrata n nj rast t till kur fituesi i gars pr privatizim nuk respekton afatet ligjore? Ditn e hn pritet nj konferenc per shtyp nga Ministria e Ekonomis, e cila do te jap qndrimin e saj zyrtar.
  E vetmja gj e qart n kt shtje sht q Kompanis Vetro Energy nuk do ti rikthehet m shuma prej 80 milion eurosh, e vendosur si garanci bankare nga ana e saj, pasi sipas ligjit i kalon shtetit shqiptar. 


  http://www.tvklan.al/lajmi.php?id=27721  Der gepfaendete Berufs Betrueger: Reazart Taci ist der Gewinner der AlBPetrol Ausschreibung 

  Das Erpressung Wirtschafts Ministerium in Albanien mit: Kastrioti Islamailaj, Ilir Meta bis zu Kongo Waffen Geschften 

  Die Skrapari Bande des Ilir Meta und der Cousings der Dervishi Familie

  9/7/2012
  Albpetrol Privatisierung und Ankunft von Salih Berisha Partners in Tirana: der Serbische Mafiosi Damir Fazllic

  Amerikanische Politiker, brachten nicht nur die Islam Terroristen in den Balkan, sondern organisierten die Drogen Verteilung fr Europa und den USA aus, wobei u.a. das Hotel “Florida” bei Durres, bis vor wenigen Jahren, eine uralte Operations Basis war, mit der Familie Hasani (Hasanbeliu) zusammen, wo Georg Soros, das erste Hotel schon in 1993 privatisierte als getarnte CIA Basis, fr die Internationale Mafia. Eine offizielle CIA Schule befand sich direkt im Militr Sttzpunkt in Plepa, beim NATO Sttzpunkt CommWest und daneben hatten die Prominenz der Kosovo Terroristen wie das Haradinaj “Atlantik Batallion” illegale Lokale und kleine Hotels.


  Fr Albanien: Nur das Best of America", aber nur bei Kriminellen, wie man im Balkan sehr gut weiss!

  best of america mafia

  US Mafia Auto der US Mafia in Durres in 2001, welche zu diesem Zeitpunkt von Tetova - Durres aus operierte, mit der Geldwsche Bank American Bank of Albania (20 Meter vom geparkten Auto entfernt war die Zweigstelle Durres), wo auch der Financier von Bin Laden: Yassin Kadi und seine Familie 35 Bankkonten hatte, welche vor Jahren beschlagnahmt wurden.

  11/25/2012

  Das FBI ermittelt nun gegen: Salih Berisha und dem kriminellen Enterprise des Frank Wisner mit Rezart Taci

  Filed under: — Insider @ 12:23 am

  Das METE - Wirtschafts Ministerium, ist das Privat Eigentum der Skrapari Bande von Ilir Meta, was auf allen Fronten zu einem Debakel eskaliert ist, denn die meisten sind wie wikileaks ebenso berichtet: inkompetent, eine erbärmliche Adminstration, Haupt Quartier von Profi Kriminellen Ponzi und Geldwäsche Experten. Man lebt von Erpressung und Betrug, wie auch das CEZ Debakel mit Kastrioi Islamailaj, einem Profi Kriminellen in Tirana, zeigt. Deshalb können Luft Firmen wie Vetro Energie auftreten (Vetro gibt es seit wenigen Wochen) auf Offshore Inseln, wo es keine Finanzkontrolle gibt und natürlich seine Firma SilkRoad Equity! nun in Chicago, weil ja die Frank Wisner Profi Verbrecher Gang auch noch 22 Millionen $ will.

  Grundlage ist immer der Treibstoff Schmuggel, das Treibstoff pantschen, wobe die schlechte Qualität des Albanischen Treibstoffes gemischt wird und dazu braucht man die Technischen Direktoren des METE Ministeriums. Kurz gesagt: Alles in einer Hand bis die Gestalten verhaftet werden, aber dann verkauft man die Direktoren erneut an kriminelle Clans.

  6/2/2010
  Enger Partner des Ministers Dritan Prifti der Mafia Partei LSI von Ilir Meta verhaftet: Virgjil Joti Technischer Chef Inspektor von Albanien
  4/8/2012
  Albanien: Treibstoff Schmuggel und Diebstahl mit Begleitschutz der Polizei Direktoren
  Das Erpressung Wirtschafts Ministerium in Albanien mit: Kastrioti Islamailaj, Ilir Meta bis zu Kongo Waffen Geschäften


  Ein Standard Betrugs Geschäft des Frank Wisner: die geplatze Bank Bürgschaft des Gangsters Rezart Taci
  update: 25.11.2012: Rezart Taci, kann bis heute keinerlei Dokumentation vorlegen, wie er das finanzieren will, ebenso war seine Bank Garantie eine Betrugs Nummer und keine Zahlung erfolgte, trotz klarer Ausschreibung und Fake-Bank Garantie.

  Frank Wisner, sass ja auch schon im Board von der grössten Pleite Betrugs Firma der Welt: ENRON. Peinlich das auf solche Verbrecher die NATO hört und diese uralte CIA Gestalt und des US Statedepartment auch noch zur Münchner Sicherheits Konferenz eingeladen wird. Frank Wisner wird nun offiziell ebenso als Betrüger von prominenten Journalisten bezeichnet, und wie bei ENRON vor 10 Jahren und World.com, immer an jedem Betrug beteiligt. Da sind die inkompetenten Idioten des Wirtschafts Ministers, die einfachsten Opfer, denn durch die Staats Aufsicht ist auch bekannt, das diese Leute, zu dumm und korrupt sind, überhaupt die Ö Lizensen und ihre Verträge zukontrollieren.

  Gary Kokalary: Bei der AlbPetrol Privatisierung wurde eine gefälschte Bank Garantie hinterlegt

  American Chartered Bank, Frank Wisner, Vetro, Rezart Taci, AlbPetrol Die American Chartered Bank, bestätigt, das es nie eine Bank Garantie für die Firma Vetro gegeben hat, welche von Frank Wisner gegenüber der Albanischen Regierung zertifiziert wurde, durch Frank Wisner. Die Ausführungen durch Gary Kokolary

  AlBPetrol: Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang

  Rezart Taci, versucht die Beschlagnahme seiner Konten in Albanien zuvertuschen

  dd

  24 N�ntor, 2012

  Ekonomi / Flash | nga AMA-News

   

  Ekskluzive/ FBI nis hetimet p� transaksionin e Albpetrolit

   

  Byroja Federale e Investigimit ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes ka nisur nje investigim prej nje muaji ne lidhje me transaksionet e mundshme qe do kryhen per blerjen e Albpetrolit duke perdorur pikerisht kete vend per te kryer krimin financiar. Burime te sigurta thone per agjencine AMA se agjentet po mbajne nen mbikeqyrje te gjithe veprimtarite e Patton Bogs, ndermjetesit qe do perfitoje si konsulent 22 milione euro qyl per ta kryer kete pisllik financiaqr te parave te mafias nepermjet emrit SHBA. Me tej jane kryer verifikime per aktivitetin e Bankes se Cikagos ky do kryhet operacioni i frikshem per 850 milione euro. FBI dyshon se banka nuk e ka kete kapital pasi eshte e dores se fundit, ndaj dhe i trembet nje pastrimi parash ne linjen Kajman-Azerbajxhan-SHBA. Nese ky operacion do kryhet, autoritetet amerikane do e kene te veshtire ne te ardhmen te perballen me kete fakt kriminal. Dyshohet se heshtja e kongresmenit Elliot Engel ka lidhje me kete pisllik, por ai eshte keshilluar qe te qendroje larg pasi do te mbaje te gjitha pergjegjesite. SHBA jane te shqetesuar se si nje grup investitoresh shqiptare mund te perdorin vendin e tyre per te kryer pastrim kaq te hapur parash per nje investim te dyshimte. Agjentet e FBI-se mund te nxjerrin se shpejti perfundimet ligjore, sapo transaksioni te kryhet, ndaj edhe grupi i mafiozeve ekonomik ka vonuar disa here kete operacion. Parate e garancise, 10 per qind e investimit te Vetro-Energy, pas te ciles fshihet Taci Oil dhe presidenti azerbajxhanas Alyev, me aksione te perbashketa me kryeministrin Berisha, nuk u kaluan ne muajin tetor duke deshtuar. Shkak qe 85 milione euro nuk u derdhen u tha se Banka Amerikane nuk i dispononte. Pra ato nuk ishin kaluar ende ne kete banke per t�u pastruar. Ministria e Ekonomise shkeli te gjitha ligjet me urdher te Berishes duke e shtyre dhe dhene afat per nje muaj me teper.Por perseri mesohet se banka ka veshtiresi, pasi shumat jane galopante dhe i gjithe procesi dhe makinacioni eshte nen mbikeqyrjen e FBI dhe autoriteteve amerikane. parate nuk mund te kalojne lehte nga Ishujt Kajman ne SHBA apo nga Azerbajxhani. E njejta gje edhe per te hyre ne Shqiperi, pasi eshte deklaruar se parate jane ne Banken e Cikagos dhe operacioni duhet te kryhet vetem prej saj. Por te kryhet nje operacion i tille duhet te raportohet patjeter ne autoritetet amerikane, FBI, CIA Kongres dhe pse jo ne Shtepine e Bardhe. Asnje kongresmen apo senator amerikan nuk do merrte persiper garancine e nje operacioni kaq te frikshem financiar ne pastrim parash. Ndaj edhe ceshtja Albpetrol eshte e destinuar te deshtoje sa me pare dhe ne menyre spektakolare. Megjithese autoritetet shqiptare e shtyne me nje muaj afatin ndaj Vetro Energy e Taci Oil per te derdhur 85 milione euro, dukee veshtire te arrihet pasi operacioni financiar do kryhet vetem nga Banka e Cikagos qe e ka marre persiper, ndryshe gjithcka mund te shkaktoje nje ciklon�.


  Cfare tha sot ministri Haxhinasto

  Ministri i Ekonomis� Edmond Haxhinasto �sht� optimist se negociatat p�r shitjen e kompanis� �Albpetrol� do t� p�rmbyllen me sukses brenda nj� kohe t� shkurt�r. …
  http://www.ama-news.al/2012/11/ekskluzive-fbi-nis-hetimet-pe-transaksionin-e-albpetrolit/#comment-14366

   

   

  Die haben nicht einmal eine Telefon Nummer, weil das auch Journalisten versuchten, aber auch Gary Kokolary.

  Let�r e Kokalarit p�r Frank Wisner: Privatizimi i Albpetrolit si i ARMO-s?
  Article | 1 tetor, 2012 - 07:47
  ��

  Vetro frank wisner rezart Taci
  *****************************************************************
  Frank Wisner
  Patton Boggs
  Frank:
  This Reuters report claims that Patton Boggs has rated Vetro Energy as the best firm to buy Albpetrol.
  http://in.reuters.com/article/2012/09/28/us-albania-albpetrol-sale-idINBRE88R0U920120928
  I assume you were involved with this �rating� process, so perhaps you can help me with something. I�ve been scratching my head because I�ve been looking for info on Vetro Energy, and I seem to keep coming up with more questions than answers. About two weeks ago there didn�t appear to be any Vetro Energy website, which I found odd for a company that�s purportedly going to make a billion dollar investment Albpetrol. Then, when I looked on Friday, I did find a Vetro Energy web address but there was no pertinent information about the company because the web site was under construction. Still kind of odd, don�t you think? Then alas, yesterday, seemingly out of the blue, a Vetro Energy website ( vetroenergy.com ) pops up which contains a lot of what to me looks like mumbo jumbo. The only news on the site is about Albpetrol, which strikes me as somewhat strange that a company that seems to be able to throw billion dollar investments around like potato chips doesn�t have more going on for itself. And frankly, Frank, the relationship between entities that are supposed to have some form of energy sector involvement (which in my opinion, given the magnitude of the proposed Albpetrol acquisition, looks flimsy at best) seem to have a tenuous relationship with Vetro Silk Road, and the principals and management look to me like a hastily cobbled together mishmosh that really doesn�t inspire a lot of confidence in me. But then again, that�s just me, and what do I know? So maybe you can shed some light on this for me. You know what light is, don�t you Frank?

  You have to excuse me for being a bit cynical Frank, but Patton Boggs also handled the ARMO privatization, and we all know how that turned out. Or do we?

  So Frank, let�s try to cut through all the b.s. Just tell me, and more important, tell the people of Albania (since that�s who you�re supposed to be working for), where in the world, if anywhere, does Vetro Energy, or Vetro Silk Road, or Silk Road Equity, operate legitimate oil production facilities and what is the total daily production? And while you�re at it, throw in an audited financial statement that can substantiate that any one of the entities that�s breathing on this deal can make a $1 billion investment in Albania. This would provide indisputable evidence that Vetro is a bona fide bidder and silence those who believe this is just another Berisha scam.

  By the way Frank, I spoke with another banking regulator regarding American Chartered Bank, and, based on that conversation, I�m 100% convinced that ACB by itself cannot issue a $100 million financial commitment to back up a deal in Albania using its own balance sheet. Just in case he calls, I gave the regulator your name. Maybe you can explain the nature of the ACB guarantee to him.

  All the best.

  Gary Kokalari
  P.S. Below is a screenshot of Vetro Energy�s contact page from its website. Kind of strange, but you�ll note that this company that�s supposed to be offering over $1 billion to buy Albpetrol doesn�t have a phone number on its contact page or anywhere else on the site. Are they trying to save money to pay for Albpetrol?
  http://respublica.al/artikuj/2012/10/01/leter-e-kokalarit-per-frank-wisner-privatizimi-i-albpetrolit-si-i-armo-s

   

  Schon die ARMO Privatisierung war ein grosser Betrug, was Gary Kokolary ebenso andeutet.

  Wieder Rezart Taci, wo dann die Frage steht, wo die Gelder der ARMO Privatisierung ist.

  8/9/2012

  Rezart Taci, versucht die Beschlagnahme seiner Konten in Albanien zuvertuschen

  Experte Pajtim Bello: die gesamte Albpetrol Privatisierung ist illegal und ein Betrug

  Die US Mafia mit Frank Wisner, Patton Bogg�s foreign affairs advisor - Alb Petrol

  Wikileaks und die �Bankers Petroleum� �l Kathastrophe v. 12.10.2009 in Albanien

  Staats Kontrolle KLSH; stellt erneut einen hohen Missbrauch von 105,6 Millionen � in 2012 fest

  Echt ein Witz, er kann die Geh�lter nicht bezahlen, wird mehrfach um hohe Betr�ge gepf�ndet, hat einen Kredit bei der Geldw�sche Bank Credins, welche teiweise bekannte Mafiosi als Eigent�mer hat usw..

  Wieder ist Rezart Taci, Albpetrol Firma in den Schlagzeilen: 1.500 Arbeiter haben ihr Gehalt nicht bekommen

  11/17/2012

  Die Durres Terroristen Polizei, verhaftet illegal 5 Elektriker des Energie Versorgers CEZ fest

  Filed under: — Super Visor @ 1:36 pm

  Eine klarer Erpessung- und Terroristen Aktion der Albanischen Mafia Polizei aus Tropoje, wo die Stadt Tropoje noch nie etwas fr Strom gezahlt hat in 20 Jahren. Wie in einem Banditen Roman, besetzten die Polizei Banditen auch die Pump Station, um eine Rckkehr der CEZ Fachleute zuverhindern.
  Willkrliche Freiheits Beraubung im Mafia Terroristen Staat des Salih Berisha Verbrecher Banden und ohne Justiz.
  Durres Mafia Polizei
  Insgesamt sollen kurzfristig bis zu 20 CEZ Mitarbeiter verhaftet gewesen sein, wobei 3 am Abend des 17. noch in Haft in Durres waren.

  Aufgabe der Polizei ist eigentlich, das sie die Mitarbeiter der Stadt Durres und der CEZ schtzt, wenn sie illegale Wasser oder Strom Anschlsse beenden, ebenso die dortige Landbesetzung (Spitale, Shiak, Hamalja, Sukth, und Xhafzotaj)Bebauung zuverhindern. Das genaue Gegenteil ist der Fall, denn inklusive der Club`s- und Bordell Betriebe, ist man Partner, Haupt Organisator, wie im Drogen Handel, wie aktuelle Festnahmen beweisen. In einigen Fllen wie in Vlore, konnte die Polizei entfhrte CEZ Mitarbeiter befreien, aber in Durres ist es umgekehrt. 500.000 Haushalte haben kein Wasser Geld bezahlt, vor allem in Durres, wo nur 10 % der Leute zahlen ist das ein grosses Problem.

  Aufgabe der Justiz: Wo sind die Gelder der Wasser Versorgungs Betriebe von Durres verblieben, weil eindeutig ein Mega Unterschlagung und Betrug vorliegt, denn 8 Millionen Schulden bestehen bei der CEZ.

  Die berchtigte kriminelle Richterin Arjana Lico in Durres, hlt die 5 Arbeiter im Gefngniss, ohne jede Rechts Grundlage, wobei Ariana Lico, direkt verantwortlich ist, das der berchtigte Mrder Ilir Xakhja, frei herumlaufen konnte, trotz vieler Verurteilungen wegen Waffen Besitz.

  Eine Rechts Grundlage fehlt fr diese Art von Polizei, welche man vor allem in Caffes in Durres sieht, oder zusammen mit Stadt bekannten Kriminellen erneut seit Anfang 2010, was in dem Standard Modell einem Betriebs Unfall der Ermordung von Polizei Chefs alle paar Jahre ausartet. Eine Schafshirten Polizei, ohne Schule, Kultur und Bildung, welche die einheimische Bevlkerung: “animale” nennt.
  Das Albanien gezielt, eine Verbrecher Polizei mit Bujar Nishani aufbaut, war 2007 schon bekannt und wenig spter auch mit einer Mafisen und inkompetenten Justiz. CEZ Sprecher Jaroslav Macek, wird gegen die kriminellen Polizei Beamten, die seine Leute entfhren fr Erpressungs Versuche, ohne Rechts Grundlage juristisch vorgehen. Noch wilder ist ein Tirana Gericht, was eine Gerichts Entscheidung verkndete, das die CEZ 100 Millionen LEK Bussgeld erhlt (ca. 700.000 e) pro Fall einer Strom Unterbrechung fr Staatliche Institutionen, wo ebenso jede Gesetzes Grundlage fehlt. Ein Idioten Staat, der keine Vertrge, Gesetze, Verfassung einhlt noch Internationale Standards. Entsprechend viele Verfahren laufen vor dem EU-Menschenrechts Hof rund um Grundstcke (600) und mindestens 10 Internationale UN Abitrage Verfahren sind anhngig, oder in Vorbereitung, gegen den Verbrecher Staat Albanien.

  Die Albanische Tropoje - Kukes Verbrecher Polizei, nimmt in Durres die 5 Elektriker des Energie Versorgers CEZ fest, damit Selbige nicht den Auftrag ausfhren knnen, die Strom Versorgung des Wasser Versorgers zu unterbrechen, der Millionen schwere Schulden bei der Strom Versorgung. Praktisch werden alle Gelder durch die Mafisen Construkte der Politik unterschlagen, wie auch in diesem Falle und nie Strom bezahlt, durch Ministerien und Staats- wie Kommunal Betriebe. Ein extremer Terror Akt, in einem Rechtsstaat, weil die vielen illegalen Luxus Villen und illegalen Firmen, der Polizei Verbrecher Banden rund um Drogen- und Frauen Handel, dann kein Wasser mehr bekommen, wenn der Energie Versorger CEZ, den Strom fr die Wasser Versorgung abgedrehtVollbild anzeigen
  Niemand wartet dort wie frher, um eine Anzeige zumachen, mit Ausnahme von Mafiosi, welche ihre Polizisten abholen fr einen Lokal Besuch. Manchmal parken direkt davor Luxus Autos der Durres und Kosovo Mafia, um ihre Geschfte zubesprechen.

  Durres Polizei Station, wo kein Albaner eine Anzeige macht, als Operation Zentrale krimineller, primitiv Verbrecher Banden aus Tropoje und Kukes, die sowieso nie Strom und Wasser bezahlen, weil man auf Plnderungs Tour im Bezirk Durres ist. Die Albanische Polizei ist wie auch die Festnahmen zeigen, direkt in der Polizei Direktion in Tirana, eine reine Verbrecher Organisation erneut, seitdem Lulzim Basha,Bujar Nishaniund Hysni Burgaj, Polizei Direktoren Posten an Kriminelle vor allem aus Tropoje und Kukes verkauften und wichtiges Binde Glied im Trkisch - Albanischen Drogen Handel. Sogar an 26-jhrige Gestalten, wurden Bezirks Direktoren Posten verkauft, welche nur von Erpressung und kriminellen Geschften leben, in alter Berisha Methode.Die CEZ hat per Gesetz 9072 * unten, das Recht nach 30 Tagen der Nicht- Bezahlung der Strom Rechnung, die Verbindung zu kappen, wobei es praktisch bei den Staats Betrieben schon um ber 10 Jahre Nicht- Bezahlung geht.

  Pas arrestimit t pes punonjsve t CEZ Shprndarje, punonjs t ksaj kompanie n Durrs kan reaguar menjher
  Angestellte des CEZ Energie Versorgers protestieren vor dem Eingang der Tropoje Verbrecher Zentrale (genannt Polizei Station) von SHIAK und Durres, gegen die Verhaftung.
  Durrs, protest para Drejtoris s Policis: Lironi elektricistt (VIDEO e pushtimit t nnstacionit t Fierit)

  Postuar n:Aktualitet,Kronika|

   

   

  Ndr m t dmtuarit nga historia e ndrprerjes s energjis ndaj ujsjellsve jan elektricistt, t cilt jan sulmuar nga turma, por edhe jan arrestuar nga policia.

  Pr kt arsye, dhjetra punonjs t CEZ-it n qytetin e Durrsit kan protestuar prpara Drejtoris s Policis duke krkuar lirimin e elektricistve. Ata thon se elektricistt kan zbatuar vetm nj urdhr. Sipas tyre, prgjegjsia duhet t mbahet nga urdhruesit.

  Ndrkoh m posht gjeni nj video nga momentet kur banort e Fierit sulmojn e m pas pushtojn nnstacionin n Kafaraj t Fierit, duke i krkuar me forc nj punonjsi t CEZ t takoj rrjetin.

  Pas disa minutash protestuesit vendosen t ritakojn vet energjin. Ata hyn me forc duke dbuar punonjsit e CEZ. Energjia sht ritakuar nga vet banort duke rikthyer energjin n gjith zonn dhe n ujsjells. http://www.gazetatema.net/web/2012/11/16/durres-proteste-para-drejtorise-se-policise-lironi-elektricistet/

  In Durres, Sarande, Lac, Elbasan usw., wurde der Strom der Wasser Versorger abgedreht

  Der Mafia Boss Viez - Brgermeister: Adrian Cela, tobt im Durres Rathaus herum, rund um die Wasser Problem vor 10 Tagen. Man besttigt die hohen Schulden an die CEZ, will aber die Wasser Versorgung wieder in Kommunale Hnde nehmen, wo allerdings zuvor die Schulden bezahlt werden mssten. Noch peinlicher wird es dann, das man das spter kompensieren will, mit einer Umwelt Genehmigung fr die Gas Pipeline TAP, welche aber in Wirklichkeit nie gebaut wird. In diesen Wolken schweben diese Profi Kriminellen Banden im Rathaus Durres. Kurz gesagt, niemand plant eine Bezahlung der Millionen schweren Schulden im Rathaus Durres, was nicht einmal 100 bezahlt, fr den Liegeplatz ihres “Baywatch Bootes” im Sommer!

  Durrs -

  Kalimi i ndrmarrjes s ujsjells-kanalizime n Durrs n varsi t bashkis ka shkaktuar debate midis kshilltarve bashkiak t djatht e t majt.
  Prej kohsh bashkia refuzon marrjen n pronsi t ksaj ndrmarrje, pasi, krkon q m par ajo t shlyej borxhet q ka ndaj kompanis CEZ apo personave t tret. Kshiltari i PD-s, Armand Teliti, ka akuzuar bashkin pr nivel t ulet t arktimit t t ardhurave si dhe pr vonesa n kalimin e ujsjellsit n varsi t saj.

  Kundrprgjigja ka ardhur nga nnkryetari i bashkis, Adrian ela, i cili ka qen kundra marrjes n varsi t ksaj ndrmarrje pasi sipas tij, borxhi sht rreth 8 milion dollar.

  shtja e kalimit t ujsjellsit ka mbetur prsri pezull, ndrsa m pas, kshilli bashkiak ka miratuar me konsensus lejen mjedisore t projektit pr gazjellsin TAP dhe sistemin e pikzimit pr familjet q do t prfitojn banesa sociale. http://news.albanianscreen.tv/pages/news_detail/50264/ALB


  Die Prfekt besttigt die hohen Schulden des Rathauses und das Durres kein Wasser mehr hat, weil der Strom fr die Pumpen abgedreht wurde.
  11/16/2012

  20 Jahre Albanische Justiz, im Dienste krimineller Clans in Albanien
  Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang


  Irgendwie ist der hchste italienische Anti - Mafia Jger fr den Balkan “stinkesauer” auf den Polizei Direktor von Albanien, dem Kaspar: Hsyni Burgai, wie das Foto aus 2011 in Tirana zeigt. Welt Premiere: mit Vorsatz die Polizei und Justiz zerstrt, wobei die EU - “Experten"? in 2008, sehr aktiv mithalfen.

  Typisches Beispiel, fr einen rein kriminellen Bezirks Polizei Chef in Durres, war der im September nach Skhoder versetzte Aleks Hajdari aus Tropoje und die Gestalten der Tropoje Verbrecher Banden mit Adem Hajdari und seinen besten Freunden als Begleiter, welche Tatenlos zusahen wie ihr Freund am 14. September erschossen wurde. Tropoje Stile, einer Berisha total Idioten Klasse aus Tropoje in Polizei Dienst.

  Ein Blutrache Geschaeft, des Salih Berisha, nachdem die Leibwaechter des Salih Berisha 1998, den Politik Verbrecher: Azem Hajdari ermordeten, als Partei Konkurrent um den Vorsitz der PD Partei. Waffen- und Drogen Schmuggel, auch mit dem Serbischen Geheimdienst, das war Azem Hajdari eine fuehrende Verbrecher Gestalt in Bajram Curri und Tropoje, rund um den Haklaj Clan. Die Ehefrau von Azem Hajdari, ist am hchsten Gericht ttig, obwohl sie keine Ahnung von Gesetzen noch Justiz hat, was Berisha konform ist.

  Aleks Hajdari
  Alexs Hajdari, Polizei Distrikt Chef Durres, bis September 2012 nun in Skhoder

  Banditen und Terroristen Schutzherr von Durres

  Keiner bezahlt Strom, noch Wasser: ein Polizei Mafia Geschft in Durres, wie der Kosovo Mafia in Golem, Pista Illyria

  Typische illegale Clubs, der Polizei Mrder, Drogen und sonstigen Verbrecher auf den ffentlichen Strnden und Parks in Durres: von Deligjori, Dritan Dajti Freunden angefangen. Alles Ortsfremde Verbrecher Banden rund um die neue Durres Polizei Direktion ab Ende September 2009, wo Zeit gleich die Ordnung und Sicherheit verloren ging.

  Der Mafia Brgermeister von Durres, Vangjush Dako, verkauft den Beton und Zement bei allen illegalen Bauten und Gesetze werden wie bei den Vorgngern Leftern Koka (siehe wikileaks “most criminal Albanian) und Miri Hoti ignoriert, Sowas kennt man nicht.

  Die Taliban sind harmlos gegen die Horden in Durres, mit Polizei und Rathaus Untersttzung, welche alle Antiken Sttten zubetonieren.

  Vangjush Dako, ber die vielen illegalen Bauten in der Rruga Taulantia, Brylli und Currila Strnden davon sogar in der Privaten Zone Touristik,was ein Staats Verbrechen ist und Bruch der Verfassung. Er behauptet hier, das er keine Genehmigungen gegeben hat! Duldunt ist aber das Selbe bekanntlich.


  Ein Betriebs Unfall der Tropoje - Kukes Polizei Mafia, das ein verurteilter Mrder frei herumluft und den Tropoje Polizei Chef von Shiak Adem Tahiri erschiesst.

  N baz t Ligjit Nr.9072, dat 22.05.2003 Pr sektorin e energjis elektrike, Kodit t Shprndarjes s Energjis Elektrike dhe Kodit t Matjes, prcaktohet se CEZ Shprndarje, si operatori i vetm i licencuar n aktivitetin e shprndarjes dhe t furnizimit me pakice me energji elektrike, ka t drejtn ekskluzive t verifikimit t administrimit t rrjetit t shprndarjes si dhe t realizimit t ndrprerjeve t energjis elektrike pr shkak t mospagess s detyrimeve. Referuar ktij ligji si dhe Kontrats s Furnizimit me Energji Elektrike, konkretisht Nenit 11, parashikohet se detyrimet e energjis elektrike, duhet t paguhen brenda dits s fundit t muajit pasardhs t faturimit. Nse detyrimi nuk paguhet brenda afatit t prcaktuar, furnizuesi sht i legjitimuar t realizoj ndrprerjen e energjis elektrike.

  10/30/2012

  64 % Staatsverschuldung und Chaos rund um das Mafiös finanzierte Wahl System von Salih Berisha

  Filed under: — Super Visor @ 12:09 am

  60 % Staatsverschuldung sind erlaubt lt. Verfassung, und auch dem IMF versprochen, wo die Weltbank vor der höchsten Balkan Verschuldung schon länger warnte. Peinlich die EBRD Bank, welche Kick Back Bestechungs Geschäfte machte in Tirana, welche mit �ber 2 Jahre Versp�tung erst die Wirtschafts Daten korrigierte, was wir vor �ber 2 Jahren schon kommen sahen.Hinzu kommt der AlbPetrol Betrug, mit gef�lschten Bank Garantien, wo man nat�rlich kein Geld erh�lt, was ein neue Pyramid Betrugs Show ist, des Salih Berisha und seiner Konsorten. Rezart Taci Tankstellen gibt es Viele in Albanien, oft sogar auf 3-400 Meter 3-4 Tankstellen, wo der �konomische Unfug und Betrug anf�ngt. Dummerweise haben diese Tankstellen praktisch keinerlei Kunden, was man ja selber leicht herausfinden kann.

  29 Tetor, 2012 Ekonomi / Flash | nga AMA-News
  Kaos total, shtet piramid�, borxhi shkon n� 64 % !
  Ajo qe pritej prej muajsh ka ndodhur. Qeveria nuk e kontrollon dot me borxhin, duke lejuar gropen e madhe ekonomike te vendit te zhytur ne borxhe te pafundme dhe me nje hije skandali si Albpetrol, i cili ende nuk i ka levruar parate per te mbylluir boshlleqet dhe ku vjen era nje tjeter megaskandal i fshehte ekonomik, pasi asgje nuk eshte transparente nese u paguan apo jo leket.

  Ekonomia e vendit ton� pritet t� p�rfshihet akoma m� keq n� v�shtir�si. Parashikimi i fundit i FMN-s� tregon se p�r k�t� vit (2012) borxhi publik, n� raport me Prodhimin e Brendsh�m Bruto, do t� arrij� n� 64 %.

  Did Albania breach NATO security?

  10/11/2010

  The majority coalition in Albania�s parliament is upset at the opposition for going public with information suggesting Albania sold secret NATO information.

  By Erl Murati for Southeast European Times in Tirana � 10/11/10

  http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2010/11/10/feature-04

  Eugen Wohlfahrt zum Thema Wahlen: “denn die Hoffnung stirbt zuletzt", nachdem er Lefterie Lleshi besuchte.

  Im Idioten Reich der “Sala” SHIK Ganoven: Lefterie Lleshi WIRD Wahl kommission Vorsitzende

  Er glaubt wohl selber nicht den Unfug, denn er erz�hlt

  Salih Berisha heuerte Gangster aus den USA an, f�r die Wahl Werbung. Salih Berisha, gibt Millionen aus f�r Lobbying und Werbung! Gangster die auch f�r Kabila im Kongo aktiv waren und heute f�r Rommey.

  Stuart Stevens’ Shady Past Clients, Revealed
  Penn Bullock
  October 29, 2012 | 12:00 am 3 comments
  Share on redditShare on tumblrShare on stumbleupon|More Sharing ServicesMore

  Doug Pensinger/Getty Images
  �I have a very good team of extraordinarily experienced, highly successful consultants, a couple of people in particular who have done races around the world,� said Mitt Romney at the now-infamous private fundraiser in Boca Raton where he attacked the �47 percent.� While those comments seized the country�s attention, these strange remarks largely escaped notice: �These guys in the U.S.�the Karl Rove equivalents�they do races all over the world, in Armenia, in Africa, in Israel,� he said. �They do these races, and they see which ads work, and which processes work best, and we have ideas about what we do over the course of the campaign.�

  �I�d tell them to you,� Romney joked, �but I�d have to shoot you.�

  For Romney to brag behind closed doors that his consultants are using tactics honed in foreign elections is peculiar, to say the least. The well-traveled consultants he praised were almost certainly his chief strategist, Stuart Stevens, and Stevens� longtime sidekick, Russ Schriefer. And before taking charge of Romney�s presidential campaign as its �Karl Rove equivalent,� Stevens helped lift at least two foreign strongmen into power, guiding them to victory in elections rife with irregularities and violence.

  Stevens, whom The New Republic profiled in August, says he relishes politics �for the smell of napalm in the morning,� and, by his own admission, his political work is driven by something like a sublimated aggression�it provides �an outlet for my violent tendencies.� An article last month in Politico that portrayed Stevens as the target of vicious sniping within the campaign mentioned in passing that he worked in Albania and the Congo. But it didn�t name the leaders whose campaigns he ran: Albanian Prime Minister Sali Berisha and Congolese President Joseph Kabila, authoritarian figures who have alarmed human rights groups and, at times, the U.S. State Department.

  Support thought-provoking, quality journalism. Join The New Republic for $3.99/month.

  The depth of Stevens� involvement in the campaigns of Berisha and Kabila is evident from the LinkedIn profile of Joel Frushone, a former deputy at Stevens� consulting firm, the Stevens & Schriefer Group. His resume says the firm managed almost every aspect of their election bids, from �high level multimedia campaigns� to �fundraising,� �policy development,� �in-depth opposition research,� and �political strategy, media plans and tactics��virtually the same services Stevens provides Romney.

  Frushone offered only a brief comment. �I know the intimate details of what we did there,� he said, �and it was all above board.�

  According to an insider from the 2005 Albanian campaign, Stevens was recommended to Berisha by a Bosnian middleman, Damir Fazlic, whom the U.S. State Department has described as �shady.� (State Department cables say Fazlic worked closely with Berisha on the campaign and received legal protection from his government. He has been followed in the Eastern European press by rumors of mafia ties. He did not reply to requests for comment.) Stevens was joined in Albania by a consort from Washington�s BGR Group, and the Americans had their work cut out for them: Berisha�s image needed serious rehab. His previous reign over Albania had ended in a surreal, almost apocalyptic catastrophe.

  As an apparatchik in the country�s former Stalinist dictatorship, Berisha rode a democratic uprising to the presidency in the early 1990s and imposed a right-wing, one-party regime. While secret police kept order, monumental pyramid schemes grew to consume much of the GDP. When they crashed in 1997, Albania plunged into violent anarchy. Girding for civil war, Berisha surrounded himself with a paramilitary gang as his party handed out guns at campaign offices. In late 1997, he resigned under intense international and American pressure. The violence killed an estimated 2,000 people.

  When Stevens was hired to resell Berisha�s leadership to the Albanian populace in 2005, Berisha�s image at home and abroad was that of a washed-up despot. Audaciously, Stevens and the BGR specialists set about crafting a platform based almost entirely on a pledge to reduce corruption. Thus, one of Eastern Europe�s most unsavory ex-rulers was resurrected as a crusading reformer.

  Stevens framed Berisha as an agent of grand, visionary change. In a presentation at Albania�s Sheraton Hotel that was reported by a local newspaper, he insisted that Berisha embodied American values just like George W. Bush did. Berisha himself stepped forward to say something nice about Stevens. Stevens, said the candidate, was his campaign�s �magician,� and he and Stevens worked together like �Siamese twins.�

  An opposition figure in Albania, Erion Veliaj, who leads a small left-wing party and a youth activist group that has received American funding, said in a telephone interview that Stevens played dirty during the campaign. Shortly before the election, Veliaj told reporters that he received a threatening phone call from one of Berisha�s consultants. At the time, he did not identify the caller. Today, he says it was Stevens. Veliaj says Stevens �went berserk,� demanding he withhold the results of a poll commissioned with help from the British and Dutch embassies and conducted by Gallup International (which is unrelated to America�s Gallup organization). The poll showed an uncomfortably close race for Berisha. According to Veliaj, Stevens said he would use his influence in Washington to cut off future U.S. visas for Veliaj if he didn�t scrap the poll. Veliaj released it.

  �He struck me as a cheap bluffer,� Veliaj says.

  Gary Kokalari, an Albanian-American activist (and Romney supporter), says Veliaj told him about the confrontation at the time. Kokalari says he called Stevens to tell him to �back off.�

  Berisha won the election in July 2005 by a five-percent margin, but monitors from the Organization for Security and Cooperation in Europe called the election a �disappointment,� saying it failed to comply with international standards because of �serious irregularities,� intimidation, vote-buying and �violence committed by extremists on both sides.�

  Since the election, the Economist Intelligence Unit in London, which tracks world governments, has continued to classify Albania as a hybrid of authoritarianism and democracy, and Berisha�s government has birthed lurid scandals. In 2008, on a secretly recorded phone call, an American arms dealer complained that his scheme to sell illegal ammo from Albanian junkyards to the U.S. Army had become entangled in an Albanian �mafia� involving Berisha and his son. When protesters were shot dead outside Albania�s parliament last year, Berisha claimed they were trying to launch a coup with guns disguised as umbrellas and pens and called the independent prosecutor investigating their deaths a �boulevard whore.� And when the newspaper that reported on Stevens� loving speech at the Sheraton Hotel ran afoul of Berisha after the 2005 election, it was briefly shut down by police, and its publisher�s car firebombed, in an incident condemned by the Committee to Protect Journalists.

  Though Berisha has remained a close American ally under the Obama administration�and even joined NATO four years ago�a 2010 State Department cable written by the U.S. ambassador warned that Berisha was attempting to rebuild a secret police force and, along with the Socialist opposition, evinced �an authoritarian streak.� Since leaving his post in Albania, the ex-ambassador, John Withers, has become one of Berisha�s most vocal critics, accusing him of driving Albanian democracy into the ground since his return to power in 2005. His leadership has run �exactly contrary to democracy-building,� Withers said in an interview with Albanian media in March. His government �has routinely bullied the courts … striven to curtail media freedoms through restrictive and undemocratic laws,� manipulated the electoral process, and �shown an active, even obsessive interest in only one objective: the pursuit of power by any means at its disposal.�

  After his triumph electing Berisha, Stevens went to work on a 2006 election in the Democratic Republic of Congo. By then, Kabila had been in power for four years, after assuming the presidency upon his father�s assassination. Though he ruled by diktat, he also held promise as a reformer, helping negotiate a partial end to an immense regional war and passing a liberal constitution.

  In the run-up to the election, however, human rights groups began protesting a campaign of suppression waged by Kabila�s government against the opposition. A Human Rights Watch report detailed violent incidents. In one raid, �agents of the special police� stormed a Christian television station, arresting a pastor critical of the political process, beating technicians and destroying the broadcasting equipment. The government also imprisoned a journalist for �insulting the head of state,� and soldiers routinely shot protesters.

  As The Economist put it at the time, Kabila was �making full use of his control of the security services and his monopoly of the state media� to secure the election. But, �leaving nothing to chance,� and lest his security forces and media monopoly prove insufficiently persuasive, he had hired the Stevens and Schriefer Group. �As Mr. Kabila starts campaigning at rallies, the Stevens and Schriefer Group�s slogans, television advertisements and mobile cinemas are being dispatched to every corner of Congo,� said the magazine.

  Shortly before the election, the leading opposition figure, Etienne Tshisekedi, dropped out of the race, insisting it was rigged in advance. Kabila�s main challenger then became one of his own vice-presidents, a former warlord who would later be tried for war crimes in an international court. Kabila won the election by a wide margin. When the results were announced, however, there was tension and sporadic violence in the capital, with fears the country would fall into civil war. His challenger ultimately conceded, and despite irregularities the United Nations declared the election a success for a country that hadn�t seen a vote in decades.

  Though there were �an awful lot of irregularities,� Tom Turner, an expert on the Congo with Amnesty International, said he believed Kabila was probably the lesser of two evils in the election�emphasizing that it was the withdrawal of the most credible opposition candidate that left voters with no palatable alternative. Turner also suggested Stevens overlooked human rights abuses in view of his contractual obligation to win.

  �If you�re doing propaganda�if I can use that term as neutrally as possible�and some human rights abuses are directed at journalists, political parties and human rights organizations, you have kind of a conflict of interest,� he said.

  Though Stevens� firm produced a campaign film promising the Congolese people a brighter future under Kabila�s leadership, almost immediately after the election Kabila unleashed a wave of slaughter and mass arrest that prompted Foreign Policy magazine to label him the �new Mobutu,� referring to the infamous megalomaniac who ruled Congo for the latter part of the 20th century. Since the election, the magazine said, �Kabila’s regime has amassed one of the world’s worst human rights records.�

  A Human Rights Watch dossier in 2008 alleged that Kabila’s government killed �an estimated 500 people and detained about 1,000 more, many of whom have been tortured, in the two years since elections that were meant to bring democracy � Some were kept chained for days or weeks and many were forced to sign confessions saying they had been involved in coup plots against Kabila.� When Kabila was reelected late last year, the State Department dismissed the vote as �seriously flawed� and a �disappointment,� and a UN fact-finding mission shortly afterward confirmed his government has tortured and disappeared political opponents….. http://www.tnr.com/blog/plank/109214/stuart-stevens-shady-past-clients-revealed

  Alles ist im Chaos!
  Eduard Beluga, ein vorheriger Adviser des Ministers, wurde vor 2 Jahren festgenommen, und ist seitdem verschollen. Viele bekannte Firmen haben das Land verlassen.

  Raporti i KLSH p�r Albpetrolin
  26/10/2012 23:29
  Tweet

  Kontrolli i Lart� i Shtetit pas nj� periudhe 15 mujore, q� nis prej dat�s 31/12/2010 deri m� 30/3/2012�, ka publikuar raportin e auditimit t� kompanis� s� nxjerrjes s� naft�s Albetrol Sh.a, ku v� re nj� seri shkeljesh p�r t� cilat propozon edhe masa konkrete, kall�zime penale dhe masa administrative.

  KLSH i klasifikon shkeljet ligjore n� kat�r pika.

  N� t� par�n Kontrolli i Lart� i Shtetit thekson pafuqishm�rin� e plot� t� Ministris� s� Ekonomis� dhe strukturave drejtuese t� Albpetrol n� zbatimin e marr�veshjeve t� hidrokarbureve t� lidhura me kompanit� e huaja.

  Raporti thot� se administrata e Albpetrolit nuk ka mundur t� ushtroj� autoritetin q� ka p�r vler�simin dhe zhvillimin e zonave t� kontratave, duke pranuar dhe miratuar n� vazhdim�si t� gjitha k�rkesat e b�ra, t� cilat n� p�rgjith�si kan� qen� nga viti n� vit me devijime t� theksuara nga marr�veshjet.

  Si pasoj� KLSH konstaton se detyrimi total i kompanive t� huaja q� operojn� n� baz� t� Marr�veshjeve Hidrokarbure deri n� fund t� muajit Prill 2012 �sht� n� vler�n 38 199 500 USD , ku detyrimi me i madh financiar i perket Bankers Petroleum Albania Ltd� q� llogaritet n� vler�n 30 221 000 USD, duke vijuar me �Stream Oil&Gas Ltd� n� 6 744 075 USD p�r naft�n dhe p�r gazin 2.4 milion USD.

  Kompania �Sher�ood International Petroleum, Ltd�, n� vler�n 216 890 USD p�r naft�n. Kompania �IEC Visoka Inc� 1 018 100 USD p�r naft�n.

  KLSH thot� se i gjith� ky detyrim ka ardhur si pasoj� edhe e paaft�sis� s� Albpetrolit p�r t� siguruar vend-depozitat e naft�s, problem i cili nuk ka gjetur zgjidhje.

  N� pik�n ku n�nvizohet Gjendja e debitor�ve dhe kreditor�ve si dhe zbatimi i ligjshm�ris� p�r inventarizimin e pasuris� KLSH v� re se ARMO Sh.a �sht� debitori m� i madh kundrejt Albpetrol Sh.a me shum�n 5 ,374,445,691 lek�. P�r k�t� KLSH rekomandon masa p�r mbledhjen e detyrimit financiar, duke ndjekur t� gjitha procedurat e nevojshme administrative dhe t� gjitha shkall�t e gjykimit, per ark�timin e borxhit nga kompania ARMO, dhe kompanite e tjera debitore ndaj Albetrol, q� n� total kapin shifr�n e detyrimit financiar kundrejt kompanis� s� vetme t� nxjerrjes s� naft�s n� vend n� 90 milion� dollar�.
  http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=244886

  Gary Kokalary: Bei der AlbPetrol Privatisierung wurde eine gef�lschte Bank Garantie hinterlegt

  9/28/2012

  Die Chrom Firma ACR, der DECOmetal GmbH aus Österreich, steht zum Verkauf

  Filed under: — BuckZiesMutter @ 7:38 pm

  Extrem viele Ausländische Investoren verlassen Albanien, schliessen ihre Firmen und schreiben ihre Investments ab. Auch DECOMetall - die Tochter ACR, will über die Firmen Insolvenz Albanien verlassen.

  Albanien bietet Investoren nur Betrug, gef�lschte Dokumente, Vertrags Untreue, gekaufte Gerichts Urteile auch f�r verurteilte M�rder um Selbige freizulassen und eine abnormale Inkompetenz der Regierung, deren Kompetenz und Seri�sit�t im absouten Negativen Bereich ist. Ein guter Teil der Regierung, besteht aus Langzeit kriminellen Familien, des Drogen- und Menschenhandels, inklusive M�rder sind heute Administrative Direktoren usw.. Die Parlments Pr�sidentin, Ur-Kommunistischer Nachwuchs unter Enver Hoxha, Josefina Topalli, repr�sentiert als Aush�nge Schild des “Copa” Clans, auch nur ein kriminelles Konstruct, des Drogen Handels mit eigener Produktion gef�lschter Dokumente, wie Festnahmen zeigen. Die best�tigten wikileaks cables sprechen eine klare Sprache. Ein besonders netter Kontakt der �sterreichischen Lobbyisten (mit dem Bestechungs Experten Wolfgang Grossruck) im Dienste der Albaner Mafia, obwohl jeder weiss, das Josefina Topalli, von den Amerikaner schon in 2005 abgelehnt wurde und erst dann Parlaments Pr�sidentin wurde.

  Heute starb in einer illegalen Mine, bei Kukes - Kalimashi, ein Arbeiter bei Chrom Abbau der Mafia. Zu den Phrasen der Salih Berisha Mafia geh�rte vor kurzem: alle illegalen Minen zuschliessen.

  Nach der Insolvenz der Mutter Gesellschaft DCM DECOmetal GmbH
  DCM Headquarters
  Grazerplatz 5, A-8280 Fuerstenfeld, Austria

  in �sterreiche, welche allein bei der Raiffeisen Bank einen 250 Millionen � Kredit hat, steht die Albanische Tochter: ACR zum Verkauf, bzw. man sucht einen Partner. Hauptgrund f�r die Insolvenz einer alten �sterreichischen Firma: man begann Auslands Gesch�fte, ohne gen�gend Erfahrung in einer Region, wo kein Gesetz, kein Vertrag und keine Ehre mehr galt.

  Eines der �belsten und peinlichsten Bestechungs Gesch�fte in der Regierungs Zeit von Ilir Meta und mit Namens �nderung mit Hilfe des Minister Advisers: Eduart Belegu, der sp�ter verhaftet wurde.

  Gewissen Leute, ignorieren die damals bekannten Fakten in 2000, �ber diese Chrom Gesch�fte mit durchgeknallten Schafshirten, welche pl�tzlich Direktoren in Ministerien waren, wobei Orts Fachkr�fte ignoriert wurden. Man fing auch hier mit den falschen Leuten an, weil Selbige oft gef�lsche Lebensl�ufe und Diplome haben.

  Hintergrund sind die Langzeit Wild - West Methoden Bulqize, wo kein Gesetz gilt, und wo etliche Parteibuch Mafiosi des Salih Berisha, krimneller Polizei Direktoren, irgendwo ohne Fachleute, unkontrollierte Stollen in den Berg treiben, mit allen Folgen f�r den Bergbau und die Sicherheit.

  Ebenso erf�llte DecoMetall nicht die Investitions Zusagen in die Sicherheit des Bergwerkes, sondern wollte durch die erzielten Gewinne, erst investieren, was lange funktionierte, wenn man Minister schmiert. Ein Betrugs Man�ver mit System, denn andere �sterreichische Firmen traten mit dem selben Betrugs Modell auch in Serbien u.a. auf, welche ebenso in die Insolvenz gingen.

  Die Kanadische Minen Gesellschaft �Empire Mining Corporation� zog sich aus Albanien zurueck, wegen Geld Erpressung ohne Ende

  aus 1995 bereits:

  Some say those figures, however, do not paint a true picture. The State Control Commission is accused of failing to act on several cases of blatant corruption. For example, miners at Albania’s largest chrome mine, in Bulqize, staged a hunger strike in late January 1995 to demand the dismissal of the mine director, who they claimed was abusing his power. The commission investigated the mines and reportedly discovered evidence of “large-scale corruption."2 It supposedly requested the dismissal of the director and the head of the local branch of the Finance Ministry, but no action was taken on that request. That was further evidence of the pervasiveness of corruption, which appears to reach to the highest levels of government, despite constant pledges that it is being fought.
  Tol.org

  Praktisch ist das Chrom Gesch�ft, ein Langzeit Gesch�ft, der Salih Berisha Mafia, wie man hier an alten Berichten sieht. Die guten Polizei Chefs, welche EU Ausbildung haben, wurde alle praktisch entfernt, bzw. hinaus gemobbt!

  Der Polizei Chef von Diber: Shemsi Premci tritt zur�ck, wegen der Hysenbelliu - Salih Berisha Mafia

  Bashkim Ulaj, Strohmann der Familie Salih Berisha rund um Betrug, Geldw�sche und Fake Lizensen

  Der zust�ndige Polizei Direktor Shemsi Premci , outete das direkt der Oberste Polizei Direktor von Albanien, diese Mafia Gesch�fte von Salih Berisha Freunden deckt.

  Shitja �ACR�, edhe �Decometal� n� shitje
  27/09/2012 19:30
  Nuk �sht� vet�m �ACR� n� shitje apo n� k�rkim t� nj� partneri t� ri biznesi. �Decometal�, grupi austriak q� zot�ron minier�n e kromit n� Bulqiz� p�rmes kompanis� �Albanian Chrome� �sht� zyrtarisht n� shitje.

  �Top-Channel� zot�ron nj� dokument zyrtar q� konfirmon se p�r shkak t� v�shtir�sive financiare grupi austriak �sht� n� administrim te kontrolluar dhe ne shitje.

  Si� v�rteton ky dokument, pronar�t austriak� jan� duke negociuar dy opsione. i pari �sht� nj� shitje e pjesshme e aksioneve q� do t� injektonte kapital t� ri p�r t� leht�suar financat e kompanis�.

  Nd�rsa opsioni i dyt� �sht� ai i shitjes s� 100 p�r qind t� aksioneve t� grupit, �ka do ta �onte automatikisht minier�n e Bulqiz�s, ose koncesionin m� t� madh t� kromit n� Shqip�ri, n� duart e nj� pronari t� ri p�r her� t� dyt�.

  Sipas dokumentit, procesi i �sht� besuar nj� kompanie konsulence, e cila �sht� ngarkuar p�r t� gjetur bler�sit potencial dhe zhvillimin e gjith� negociatave deri n� finalizimin e shitjes.

  Acr, 9 mln euro humbje, koncesionaria shet n�n kosto kromin e Bulqiz�s

  …………..

  http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=243067

  Konsul Herbert H. Depisch - �sterreichische Firma DCM DECOmetal GmbH und die Todesfirma ACR in Albanien wird bestreikt

  Edi Rama, teilt dem �sterreichischen Kanzler mit: das man das Bestechungs Gesch�fte der �Austrian Lottery� ung�ltig machen wird

  Alte Artikel!

  Das �sterreichisch - Russische Unternehmen �Deko-Metal�

  Albania Miners Go on Strike Again, Gov�t Disclaims Responsibility

  Der Wirtschafts und Energie Minister Genc Ruli wird zum R�cktritt aufgefordert, wegen einem erneuten Minen Ungl�ck in Bulqiza

  Die Korruptions Gesch�fte der Albanischen Wirtschafts Mininster, rund um die Chrom Todes Firmen mit ACR, Darko - DCM DECOmetal GmbH / Austria

  Die Minen Arbeiter von Bulqize - Chrom Abbau beschuldigen den Wirtschafts Minister Genc Ruli der Korruptioin

  Ein Betrugs Modell der Anwalts Kanzleichen, Consults, Wirtschafts Pr�fungs Gesellschaften.
  Ein Super Gesch�ft f�r sogenannte Consults, Anwalts Kanzleien, welche wie die KPMG, gezielte falsche Werte �ber Firmen beim Erwerb liefern, in alter Tradition: von Siemens, �ber Montenegrinische Erz Firmen, bis zu den Betrugs Immobilien Werten, bei der Fusion rund um die Bayerische Vereins Bank,mit der Hypo Bank in 1998, wo real 45 Milliarden � zu hohe Wert angegeben wurden, vor allem in Ost Deutschland.

  8/12/2012

  Der Strom Erzeuger CEZ, sieht seine Mutter Gesellschaft durch das Albanische Chaos bedroht

  Filed under: — Super Visor @ 12:28 am

  Ein Milliarden Konzern mit Energie Monopol ist die CEZ, in der Tschechei. Weil man u.a. keine Strom Preise erhhen darf in Albanien, der Partner die Ablanische Regierung, seine eigenen Strom Rechnungen nicht bezahlt, sieht der Konzern, seine Gewinne und Haupt Firma bedroht. ca. 20% der Anschlsse bezahlt berhaupt keinen Strom, vor allem Regierungs Firmen und Ministerien. Die Regierung kommt ebenso nicht seinen vertraglichen Verpflichtungen nach, Verluste in diesem Falle zu bezahlen. Der Mafia Fussball Verband, rund um das Fussball Stadium in Tirana, bezahlt seit 4 Jahren keinen Strom, was ebenso mal wieder Alles sagt.

  Das Debakel ohne Ende, weil die Regierung alle Investoren bedroht, betrgt, keine Vertrge einhlt und Selbige auch mangels Kompetenz und Intelligenz nicht versteht. CEZ - KESH Energie Debakel siehe auch die sogenannte Regierung Geschfte, rund um diese erbrmlichen Geheimdienst Gestalten wie Arben Ibro mit der KfW, einem uralten Kollegen der SHIK Direktion wie der neue Geheimdienst Chef und sogar einem Ilir Meta damals in 1996-97. Die einzige Intelligenz rund um Salih Berisha, sind Leibwchter, SHIK Gestalten, Bar Sngerinnen, uralt Kommunisten, Tr Steher von Clubs (sprich Bordellen) und Berufs Betrger.

  Einwohner bei Kukes, sperrten die Autobahn ca. 4 Stunden gestern, weil Ihnen der Strom Erzeuger CEZ, nicht weiter Strom umsonst liefern wollte. Das Heimat Dorf bei Tropoje von Salih Berisha, hat noch nie Strom bezahlt und deshalb laufen die National Guard, SHIK, Polizei Gestalten aus Tropoje berall herum, bauen illegal auf besetzten und gestohlenen Grundstcken und zapfen die Leitungen an. Deshalb funktioniert NIchts in Albanien.

  Gazeta Telegraf - http://gazetatelegraf.com -

   

   

  CEZ ndrpret energjin, banort bllokojn autostradn

  Posted By Gjon NECAJ On 10 Gusht, 2012 @ 13:15 In Kryesore,Sociale | No Comments

   

  Ndrprerjet kolektive t energjis, revoltohen banort e Kuksit

  Si rezultat i protests s banorve, rreth 7 or i gjith rrethi i Kuksit ka qen n terr. Banort e fshatit Shtiqen dhe Bicaj, pas ndshkimit nga CEZ, me ndrprerjen e energjis elektrike kan krcnuar edhe bllokimin e lvizjes s mjeteve n autostrad. Me banort po negociohet nga drejtues t pushtetit vendor dhe forca t policis pr gjetjen e nj zgjidhjeje t problemit, ndrsa ka rinisur furnizimi me energji elektrike. N realitet, ndrprerja e energjis elektrike pr shkak t ndrhyrjes s protestuesve n nnstacionin e Rexhepajve po bhet nj fenomen i zakonshm. Ditn e mrkur, sipas burimeve pr Telegraf, pr 7 or energjia elektrike sht ndrprer pr gjith banort e rrethit t Kuksit. Pas ndrprerjes s energjis banort e dy komunave, Shtieqen dhe Bicaj bllokuan dhe ndaluan lvizjen e mjeteve n autostrad n aksin Kuks-Morin n vendin e quajtur fushorja e Uzins. Ky veprim oi n paralizimin total t trafikut t lvizjes s mijra automjeteve q kan qndruar pr m shum se 4 or n rrug e q radha e makinave shkoi n m shum se 2 kilometra n t dyja korsit e autostrads. Ndrsa kalimi i automjeteve n autostradn e bllokuar sht mundsuar vetm pas mesnats kur energjia elektrike sht kthyer pr t gjitha zonat, edhe t atyre zonave q iu ishte ndrprer m par. Ndrkoh, Policia e Shtetit ka qen gjat gjith kohs n vendin, ku protestuesit kan bllokuar rrugn, por nuk ka ndrhyr prmes forcs pr tw shpwrndarw turmn. Tensione ka pasur edhe mes protestuesve dhe drejtuesve t automjeteve, pasi kta t fundit kan dashur q t kalojn e t mos qndrojn pr or t tra duke pritur n temperatur deri n 40 grad.


  Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.comURL to article: http://gazetatelegraf.com/cez-nderpret-energjine-banoret-bllokojne-autostraden/Pasha Holiday Reise Bro ist bankrott und nun sitzen 180 Albanische Touristen in gypten fest.

  10 Gusht 2012 - 21:50 | Analiza
  TRANSLATE Perktheje lajmin ne gjuhe te tjera
   
  Bllokohen n Egjipt rreth 180 turist shqiptar
   
  Bllokohen n Egjipt rreth 180 turist shqiptarEGJIPT Rreth 180 turist shqiptar kan mbetur t bllokuar n Sharm el Sheik t Egjiptit, dhe nuk kan mundsi t kthehen n Shqipri pasi pretendojn se jan braktisur nga agjencia turistike.Turistt shqiptar thon se kan kontaktuar me prfaqsues t agjencis turistike Pasha Holiday, por ata u kan thn t gjejn mundsin pr tu rikthyer vet n vendlindje, pasi kompania ka falimentuar.N nj komunikim telefonik me NEWS24, njri prej turistve, Eduard Smajli, tregon se rreth 180 shtetas shqiptar kan shkuar n Egjipt q prej dats 2 gusht me kompanin Pasha Holiday, por prej dits s par kan hasur probleme me prenotimin e hotelit, pavarsisht se kishin paguar paketn e plot q n nisje t udhtimit. Q ditn e par na doln disa shqetsime me prenotimet e hotelit. N hotel kompania paguante me dit, sht e pakuptimt. Q prej katr ditsh ne paguajm nga xhepi jon. Tani na kan thn bni prpjekje t ktheheni vet. Ktu ka njerz q nuk kan para, sepse kur nisesh me pushime i paguan t gjitha dhe nuk llogarit t marrsh shum para.- u shpreh Smajli.Turistt shqiptar i bn apel autoriteteve shqiptare q ti ndihmojn pr tu rikthyer n Atdhe, pasi nuk kan mundsi pr ta siguruar vet udhtimin.NJ CHARTER I KOMPANIS “BELLE AIR” NISET T HNN DREJT EGJIPTIT PR T MARR TURISTT
  Ora: 21:50 - Pak minuta pas publikimit t lajmit n NEWS24, apelit t turistve pr ndihm iu prgjigj drejtori i Fondacionit Besa Bajram Mua, fal ndrhyrjes s t cilit, n Egjipt do t drgohet t hnn nj avion charter pr t rikthyer turistt n Shqipri.

  Msohet se kontrata pr charterin sht nnshkruar me kompanin Belle Air. Nj avion i ksaj kompanie do t niset t hnn drejt Egjiptit pr t marr turistt e bllokuar.

  Die Comedy Show der Albanischen Polizei: 10 Jahre Landes Verbot erhielt der kriminelle Flamur Toskaj, wurde nach Albanien abgeschoben und konnte oh Wunder, direkt am Flugplatz entfliehen, wo schon ein Auto auf ihn wartete. Flamur Toskaj, hatte einen dieser Bundesdruckerei Psse aus 2003, mit Visa der damaligen Deutschen Mafia Botschaft in Tirana, des Joschka Fischer, Rezzo Schlauch und Ludgar Vollmer, siehe Bundesdruckerei Skandal in Albanien, wo u.a. der Vize-Innenminister Bujar Himci im Oktober 2002 verhaftet wurde, einem Produkt der Mafia Regierung des Ilir Meta damals.


  Festnahme des Geschfts Partner von Ludgar Vollmer in Albanien, u.a. die hchsten Polizei Direktoren und der Vizw Innenminister Bujar Himci im Oktober 2002. Der Innenminister und Mafia Boss Ilir Gjoni, dankte zuvor ab und floh in die USA, ebenso war der Geschftsparnter und Mafia Boss Ilir Meta ab Ende Januar 2002 nicht mehr im Amte, nachdem seine guten Freunde und der Ehefrau, als Drogen Schmuggler und mit Diplomaten Pass natrlich verhaftet wurden in Italien.[9]

  [10] Festnahme in der Sache mit der Bundesdruckerei:u.a. Vize Innenministerin Bujar Himci am 4.10.21, der 600 neue Bundesdruckerei Psse direkt an die Mafia in im Auftrage von Ilir Meta unregistriert weiter gab.7. The group of Edmond Pustina and Tota in the Fortuzi street (approximately 45 years old).

  Deportimi, Toskaj u arratis nga Policia e Rinasit n mars 2009

  TIRANE N mars t vitit 2009 teksa deportohej nga Italia n Shqipri, shtetasi Flamur Toskaj ka shnuar nj tjetr ngjarje q e bri protagonist t problemeve me Policin. Ai u arratis nga Rajoni i Policis n Rinas, teksa po i merreshin gjurmt e gishtave. N datn 22 mars 2009, n pikn e kalimit t kufirit n aeroportin Nn Tereza, Rinas, Tiran, Flamur Toskaj sht deportuar nga autoritetet kufitare italiane, nprmjet linjs ajrore Albanian Airlines. Shkak pr deportimin e tij sht br fakti se ai sht kapur n Itali pa dokumente qndrimi dhe, pr pasoj, sht vendosur dbimi i tij nga Italia dhe moslejimi i hyrjes n kt shtet pr nj periudh kohore prej 10 (dhjet) vjetsh. N momentin e hyrjes n Rinas, nga policia shtetasit Flamur Toskaj i sht bllokuar pasaporta e tij shqiptare e lshuar m dt.18.09.2003 n emr dhe me fotografi. Ajo ka pasur n t viza gjermane dhe greke. Pas ktyre veprimeve, Flamur Toskaj sht shoqruar pr tiu marr gjurmt e gishtrinjve n ambientin e posam t Komisariatit t Policis Rinas. Teksa ndodhej n dhomn e shoqrimit, i pandehuri i ka krkuar punonjsit t Policis Sadri Rrushi t ndez nj cigare, leje e cila i sht dhn. Sapo punonjsi i Policis sht afruar te dera, i pandehuri i ka dhn nj t shtyr punonjsit t Policis Sadri Rrushi dhe sht larguar me vrap. Efektivi i Policis i ka br thirrje t pandehurit t ndaloj, madje edhe ka shtir n ajr me armn e tij tip Pistolet. I pandehuri pasi ka prshkruar nj pjes rruge me kmb, ka hipur n nj makin tip Audi me targa italiane BY 005 EC, e cila sht larguar me shpejtsi n drejtim t autostrads. Punonjsi i Policis ka vazhduar ndjekjen, duke marr n rrug nj autovetur t rastit, madje ka shtir prsri n ajr dhe n drejtim t gomave t Audit, por autovetura me t ciln udhtonte i pandehuri ka marr rrugn n drejtim t Kamzs dhe i ka shptuar ndjekjes.

  http://www.panorama.com.al/2012/08/11/deportimi-toskaj-u-arratis-nga-policia-e-rinasit-ne-mars-2009/

  8/9/2012

  Rezart Taci, versucht die Beschlagnahme seiner Konten in Albanien zuvertuschen

  Filed under: — Insider @ 12:54 pm

  Nachdem Rezart Taci, enger Financier der Salih Berisha, rund um den l Betrug, werden die Bankkonten und Immobilien beschlagnahmt, bei der “Credins Bank". Rezart Taci, kaufte heute frh, komplette Zeitungs Auflagen auf, in Albanien, sogar in Strand Lagen, welche die Story brachten. Er kann kurz gesagt, seine Kredite nicht bedienen und hat auch beim l Lieferanten in Aserbeischan, wie bei Banken in Aserbeidschan.

  Ohne Berufs Erfahrung, wurde er pltzlich l Manager, noch unter der Mafia Regierung des Fatos Nano und dann einer Haupt Financier der Familie Salih Berisha. Praktisch sind alle seine Tankstellen in Albanien auf besetzten und gestohlenen Grundstcken errichtet. Bau Genehmigung, brauchen die Berisha Banden nicht, wie die Phantom Firma Skela Syla.

  Der “verrckte” Betrger, wollte vor wenigen Tagen erneut einen Spanischen Fussball Club kaufen und lebt von der Betrugs PR Show, genauso wie seine Firmen. 20 Millionen Steuerzahlung

   , versucht er zu umgehen in alter Tradition, das man einen Prozess fhrt, wo man billiger mit einer Richter Bestechung erfolgreich ist. Das Modell praktisch aller sogenannten Firmen.

   Rezart Taci, ist auch bekannt, das er Journalisten zusammen schlgt, welche ber seine Betrugs Geschfte berichten.

   >AKTUALITET NGA GENC KONDI

   Der Betrug des Rezart Taci, bei der AMRO Privatisierung einer ganzen Raffinerie.

   style="font-weight: bold">TIRANE - Ndaj banks Credins dhe kompanive t nafts nn pronsi t Rezart Tait sht vendosur kto dit, me vendim t Gjykats s shkalls s par Tiran, sekuestro konservative mbi pasuri t paluajtshme, llogari bankare apo edhe aksione.

   Gjyqtari Ilir eliku, i Gjykats s Shkalls s Par Tiran, ka vendosur m 3 gusht t pranoj krkesn pr sigurim padie nga ana e Banks Ndrkombtare t Azerbajxhanit, me pronar n masn 50.2 pr qind shtetin e atij vendi, duke bllokuar pronat e patundshme t banks Credins deri n prfundim t gjyqit, por edhe ato t dy kompanive n pronsi t Rezart Tait, bashk me aksionet dhe llogarit bankare t ktyre t fundit, deri n nj total prej 75 milion eurosh.

   Shkrimin e plote mund ta lexoni n numrin e sotm (9 gusht) t gazets Shqiptarja.com BLI KETU GAZETA ONLINE

   (gk/shqiptarja.com)

   09 Gusht 2012 - 07:38
   S’paguan 75 mln euro, Gjykata
   sekuestro “Credins"-it dhe Tait
   < Gazeta Shqiptarja.com “zhduket” kudo nga tregu

   BLI KETU GAZETEN ONLINE

   http://www.shqiptarja.com/home
   09 Gusht 2012 - 10:50

   Rasti i mparshm kur zbuloi historine e eliminimit mes aksionereve te Fabrikes se imentos
   >
   TIRANE- Q n ort e para t mngjesit t sotm gazeta Shqiptarja.com, Tema, dhe gazeta Shqip jan “zhdukur” nga pikat e shitjes n kryeqytet n Durrs, Fier e Patos, Shkodr, dhe n t gjitha qytetet e tjera t mdha t vendit.

   Persona t paidentifikuar kan bler n mnyr t organizuar gjith tirazhin e tre gazetave dhe deri n orn 08:00 t mngjesit n pikat ambulante t qyteteve kryesore nuk ka pasur asnj kopje gazete.

   T tre gazetat publikuan sot lajmin e sekuestrimit ndaj banks “Credins” dhe kompanive t nafts nn pronsi t Rezart Tait, pr shkak t borxheve ndaj Banks Ndrkombtare t Azerbaxhanit. Sekuestroja e vendosur pak dit m par nga Gjykata e Tirans sht pr 75 milion euro.

   Rreth ors 08: 00 minuta shitsit ambulant n Tiran kan marr n telefon shprndarsin e gazets Shqiptarja.com dhe i kan krkuar kopje t reja t gazets pasi kopjet e furnizuara n mngjes ishin trhequr menjher. Edhe n Durrs, dhe n zonn e plazhit dhe t Currilave pas ors 08:00 t mngjesit n pikat ambulante nuk ka pasur asnj kopje t gazets Shqiptarja.com, por dhe as t gazets Tema e Shqip.
   Prgjegjsit e shprndarjes s gazets ton konfirmuan t njjtn gj dhe pr qytetin e Fierit e n Patos.

   N TIRAN
   N orn 08: 15 minuta shitsit ambulant n rrugt kryesore t Tirans, tek 21 dhjetori, rruga e Elbasanit, Shkolla e baletit, Brryli, Ministria e Jashtme, Laprak, kan marr shprndarsin n telefon pr ti thn ti furnizonte me gazeta t tjera sepse t gjitha kopjet ishin trhequr q hert n mngjes.
   N 08:00 t mngjesit kontrolluam 30 pika n Tiran dhe nuk gjetm asnj kopje t gazets- shton prgjegjsi i shprndarjes s gazets Shqiptarja.com.

   NE DURRES, FIER PATOS E QYTETE TE TJERA
   E njjta situat u raportua dhe n qytetin e Durrsit. T gjitha kopjet e gazets Shqip, Shqiptarja.com e Tema jan bler q n ort e para t mngjes dhe n orn 8:00 pikat ambulante nuk kan pasur asnj kopje t ktyre gazetave. Korrespondeti yn n Durrs njofton se nj person me makin ka shkuar pr t trhequr gazetat.

   Edhe n zonn e Currilave, dhe n zonn e plazhit jan trhequr gazetat n t gjitha pikat e shitjeve ambulatore.Po kshtu dhe n Fier e Patos, Shkodr, Vlor, Gjirokastr.
   ef="http://www.shqiptarja.com/media/2710/shqiptarja-com-zhduket-nga-tregu-ne-gjithe-vendin-110578.html">http://www.shqiptarja.com/media/2710/shqiptarja-com-zhduket-nga-tregu-ne-gjithe-vendin-110578.html

   Albanien beschlagnahmt nun auch die Mafisen Tankstellen Netze, wegen Zoll Betrug Alle Tanklager, Raffinerie wie ARMO eurde vom Mafia Boss Rezart Taci besclagnahmt

   Rezart Taci ist unverndert im Gefngiss und die Gerichts verfahren gegen in laufen

   Mafia Boss Rezart Taci verhaftet

   Experte Pajtim Bello: die gesamte Albpetrol Privatisierung ist illegal und ein Betrug

   Die US Mafia mit Frank Wisner, Patton Boggs foreign affairs advisor - Alb Petrol

   Wikileaks und die Bankers Petroleum l Kathastrophe v. 12.10.2009 in Albanien


   Rezart Taci, gilt als einer der grssten Umwelt Verschmutzer in Albanien

   Berlusconi war einer seiner Partner ebenso, bei dem Mafisen PR und Geschfts Umtrieben der Italiensichen Mafia in Albanien

   Rezart Taci, und kein Ende! Alles auf Pump und oft mit geflschten Unterlagen

   Mode Sport: Bestechung! Hier Rezart Taci, oder die Kanzlei Wolf Theiss

   tl_files/wolftheiss/Images/scheherazade_foundation_350B.jpg

   back >

   Gary Kokalari: Er nennt Salih Berisha: einen gnadenlosen, pathologischer Lgner!

   . Bestechungs Geschfter von Damir Fazllic und der Serben Mafia mit Hilfe von Argita Berisha und Lulzim Basha auch im Kosovo mit Telekom Lizensen.

   ALBANIAN CHILDREN FOUNDATION
   Tirana, Albania
   www.albanianchildren.org

   The mission of the Albanian Children Foundation is to help children in need, irrespective of faith or ethnic background, with priority given to newly born and abandoned infants, the handicapped, and institutions which support them by providing food, shelter and education.

   At the inauguration of the Foundations new diagnostic and rehabilitation center for disabled children, the Regional Center for Autism in Albania, Ms. Liri Berisha, president of the Albanian Children Foundation, presented an award to Wolf Theiss expressing gratitude for the EUR 150,000 donation made by the firms partners that contributed to the success of building the center. Wolf Theiss Tirana partner Sokol Nako received the award on behalf of the firm on 30 November 2011.

   The centers mission is to provide state-of-the-art therapeutic care to children with physical, sensory, neurological, psychiatric, intellectual or other disabilities, as well as support to their families.

   albanian children foundation

   Geschfte nur mit Schmiergeld, ber die Skandalse NGO der Familie Salih Berisha, das sind Wolf Theiss Geschft, mit dem berchtigen Sokol Nako, Mitglieder der Skrapari Bande des Ilir Meta.

   http://www.wolftheiss.com/index.php/charity-sponsorships_detail/items/albanian-children-foundation.html

   Man kennt keine Hemmungen im Verbrechen, denn der Einlader: Erhard Busek, wusste 1998 bestens Bescheid, ber die absurden Vorgnge verbrecherischer Politiker in Albanien.

   Ms. Liri Berisha, two-day visit to Vienna. Printo

   Ms. Liri Berisha, President of the Albanian Children Foundation held a two-day visit to Vienna with an invitation of the Vienna Economic Forum. The visit aimed to introduce to Austrian business, partners of the Forum, the Foundation’s work and to discuss with them the possibilities of cooperation and support to help children with various problems.

   Ms. Berisha was received by Mr. Erhard Busek, President of the Economic Forum, Ms. Elena Kirtcheva, Secretary General, and representatives of companies Uniqa Group Austria, Wolf Theiss, EVN and AME International, etc.. During the meeting, Ms. Berisha acquainted with the activities and work of the Albanian Children Foundation in recent years. “I am happy to initiatives and activities such as the Vienna Economic Forum, which besides supporting and increasing the opportunities for economic cooperation are indeed an opportunity for rapprochement with one another, rapprochement of ideas and move forward together towards development. Also she appraised the fact that the Vienna Economic Forum is committed not only to promote and support investment and economic cooperation in the region and businesses but is serving as a social bridge between nations. I am convinced that many of the partners of this Forum have been close to vulnerable groups, as I have been supported by the Albanian business in my work for children."- said Ms. Berisha in her speech.

   President Busek praised the commitment of Ms. Berisha and the Foundation’s achievements and expressed his support of that of partners of the Forum for future activities and projects of the Foundation. Following the visit, Ms. Berisha held a meeting with company executives of Uniqa Group Austria and the executives of the EVN Company. Also, a reception was organized by representatives of the Vienna Insurance Group where were invited representatives of the Economic Forum.

   During the visit to Vienna, Ms. Berisha visited Vienna General Hospital, St. Anna Children’s Hospital and various centers for children.

   27-30 June 2011

   Weitere Kredite sind problematisch u.a. mit 110 Millionen bei einer Griechischen Bank in Tirana, wobei die Griechen allein ber 1 Milliarde $ in Albanien bereits abschrieben.

   Tai, nj tjetr kredi problematike n Holland, 110 milion euro
   10 Gusht, 2012 | Postuar n: Aktualitet,Ekonomia | Shkruar nga: TemA Online

   Nj tjetr kredi problematike n shumn marramendse 110 milion euro rezulton t jet marr n emr t nj prej kompanive t Rezart Tait. Nj burim pran tij i ka shkruar sot nj e-mail gazets Tema, ku prshkruan konfuzionin n zyrat e kompanis pas urdhrit t sekuestros dhe problemet me kredin e marr n Holland.

   Sipas letrs, Tai ka ln si kolateral stokun e nafts dhe e ka siguruar kredin pran nj banke greke n Tiran n vlern 170 milion euro.

   N letr ka plot detaje pr borxhet dhe radhn e sekuestrove ndaj kompanis, por t konfirmuara jan sekuestroja nga Albpetroli dhe borxhi ndaj tatimeve, t cilat kan miliona euro pa marr. Zyrtarisht borxhi i ARMO ndaj Albpetrolit, vitin q shkoi ishte 40 milion euro.

   Tema

  Und diese ganzen Betrgerien, Geldwsche Geschfte schon bei der Privatisierung der ARMO Raffinerie mit Rezart Taci, war ein kriminelles Abenteuer, wie eine Doku aufzeigt.

  7/13/2012

  Der Ex-Militaer Geheimdienst Chef: Ylli Zyla, williger Handlanger im Salih Berisha Verbrecher System

  Filed under: — Balkansurfer @ 9:28 am

  Das Salih Berisha und seine kriminellen Banden, alle Institutionen infiltrieren ist ja durch wikileaks ebenso gut dokumentiert und vor 17 Jahren schon bekannt gewesen. Auch auf Englisch, die Partner im Waffen Geschaeft.

  Was wir 8 Monaten schon erklaerten, hat die Verbrecher Bande des Salih Berisha, eine Israelische Abhoer Anlage, ueber den Militaer Geheimdienst SHIU gekauft, der von einem Kriminellen Ylli Zyla, geleitet wurde, der erst jetzt zurueck treten musste, wegen seinen Waffen Geschaeften, ueber ein kriminelles Kartell mit seiner Ehefrau. Im Umkreis von 300 Meter konnte man praktisch alle sms und telefonate mithoeren, womit das Parlament u.a. total unter Kontrolle des kriminellen Enterprise von Salih Berisha ist. Der SHIU, hatte praktisch keine reale Funktion mehr in 2011, wo hilflos die Orts Vertreter vor den kriminellen Machenschaften der PD Mafia des Salih Berisha standen.

  update: 27.9.2012: Inzwischen will Salih Berisha das abhren und das abfangen der emails neu definieren per Gesetz.

  Ylli Zyla
  Vollgefressen und strohdumm: Ex-SHIU Chef: Ylli Zyla, Lakai im Mafia System des Salih Berisha

  Der Ex-Militr Geheimdienst Chef: Ylli Zyla macht private Waffen Geschfte: Das Abfall Referendum findet statt

  Benutzt die Salih Berisha Bande mit Agron Kulici, eine geheime, illegale Abhr Anlage am Sitz des PM?

  12 Korrik 2012 - 09:02

  Prgjim 400 mij $ pr diplomatt dhe opozitn
  TIRANE - Nj kompani private shqiptare e cila sht e specializuar n tregtimin e paisjeve t siguris ka ndrmjetsuar blerjen e aparaturs s prgjimit pr SHIU-n n vitin 2010. Burime nga Ministria e Mbrojtjes than se Shrbimi Informativ Ushtarak ka pajtuar kt kompani shqiptare me nj kontrat t drejtprdrejt pr blerjen jasht vendit t nj aparature prgjimi t tipit CDMA Interceptor. Kompania shqiptare msohet se ka ofruar m pare aftsit e saj pr t siguruar n tregjet ndrkombtare aparatura me prdorim t kufi zuar edhe pr institucione t tjera shtetrore, si prokuroria apo policia.

  N rastin konkret kjo kompani e ka br blerjen tek nj kompani partnere amerikane e cila quhet “Verint Technologies”. Kjo e fundit ka disa filiale npr bot dhe kompania shqiptare lidhjet e saj i ka me filialin izraelit t kompanis “Verint". Aparatura e prgjimit “CDMA interceptor” sht bler n Izrael, ajo madje edhe sht prodhuar n Izrael nn logon e “Verint". Aparatura bn pjes n formatin e teknologjis s lvizshme t prgjimit me rreze t kufizuar. Kjo aparatur n thelb sht nj kompjuter I cili ka t instaluar nj sr programesh q mundsojn dekodimin dhe regjistrimin zanor t bisedave telefonike n nj rreze prej 300 metrash.

  Aparatura qndron e mbyllur n nj valixhe ndrsa pjes e valixhes jan edhe dy antenat, hyrse dhe dalse t cilat bjn t mundur kapjen e sinjalit t telefonit t przgjedhur si dhe m pas lshimin e sinjalit t ktij telefoni n antenat e kompanis celulare pasi sht kryer regjistrimi. Aparatura n fjal sht e pajisur edhe me nj program q mundson dekriptimin e sms-ve t drguar ose t marr nga telefoni I przgjedhur dhe nn survejim, ndrsa edhe pr telefonatat por edhe pr sms-t regjistrimi dhe dekriptimi bhet n koh reale dhe me nj shpejtsi shum t lart dhe t dhnat ruhen n memorien e aparaturs nga ku m pas mund edhe t dgjohen ose t lexohen. (r.d/shqiptarja.com)

  Shkrimin e plot “Prgjimi 400 mij USD pr ambasadat dhe opozitn” e gjeni n Shqiptarja.com (varianti i printuar)

  Albanien: Treibstoff Schmuggel und Diebstahl mit Begleitschutz der Polizei Direktoren

  In einer Hinsicht, liegen die Amerikaner und der CIA vollkommen falsch, wenn man die Schuld einem Agron Kulicaj gibt. Agron Kulicaj, ist nur Befehls Empfaenger des Schafshirten Salih Berisha, einem uralt Kommunisten. Dumme umgeben sich mit Dummen, weswegen niemand Gesetze kennt im Salih Berisha Idioten System der Kriminellen.

  Das Enver Hoxha System war praktisch auch ein Clan System. Von jedem Clan, wurde eine Person in die Kommunistische Partei aufgenommen und ausgebildet. Oft wurden die duemmste ausgesucht, denn je duemmer und degeneriert, umso leichter waren diese Leute Befehls Empfaenger. Typische Beispiele sind hierfuer: Der Copa Clan, mit Josefina Topalli, Gestalten wie Salih Berisha, Fatos Beja, Clerim Cepani oder Ilir Meta. Diese Dummen, werden mit Diplomen ausgestattet, wobei schon in 1996, alle Bau Ingenieur Titel fuer ungueltig erklaert wurden, wegen Massen Faelschungen. Jede Baufirma, musste einen Ingenieur haben, der eine Original Bestaetigung des Bauministeriums hatte, das der Titel echt ist. Heute laufen Idioten Stapelweise in Albanien herum mit Fake Justische Diplome und werden Minister. Als Beispiele: Ristani, Enkeled Alibeaj, Aldo Bumci, Hamili. Reine Lakaien des Salih Berisha, zu dumm fuer Alles und fuer Gesetze im Null Bildungs System von Albanien sowieso. Der kriminellste Polizei Direktor von Albanien ist der hoechste Polizei Direktor Burgaj: vollkommen korrupt und inkompetent, wie schon der 21. Januar 2011 zeigte und jeder wusste, als er 2009 ernannt wurde, das er kriminell und korrupt ist, aber ein williger Handlanger des Betruegers und Luegner Lulzim Basha und Salih Berisha.

  6/21/2012

  Die SHIK Pyschopaten des Salih Berisha: Arben Ibro und die KfW und Deutsche Bank

  Filed under: — BuckZiesMutter @ 3:09 am

  Die durchgeknallten SHIK Typen, sind immer gut fr Schlagzeilen, wenn es um Betrugs Geschfte geht. National Guard Typen, direkte Berisha Verwandte, ballern gerne herum, auf unbewaffnete Zivilisten was Nichts Neues ist. Arben Ibro, wurde nun entgltig zum Direktor der Stromnetz Kontrolle ernannt.

  Funktion des Arben Ibro beim SHIK! Direktor fr Operationen und gehrte zu den Top 8 rund um Baskhim Gazidede, welche den SHIK, eine reine Verbrecher Bande leiteten.

  Arben Ibro, ish-punonjsi i SHIK-ut n kohn e Gazidedes. Ai sht emruar drejtor i Operatorit t Sistemit t Transmetimit.


  The Economist: Tropoje SHIK of Salih Berisha organized major organs
  The 29 page secret Report of UNMIK over the criminals: Salih Berisha, Haradinaj, Hashim Thaci, Sahit Muja, SHIK

  Rund um die Bestechungs Geschfte der KfW, Deutsche Bank wie immer wird nun Anklage erhoben, weil Gelder nicht korrekt abgerechnet wurden und eine dieser Mafia Consults ebenso aktiv war. Die Fakten hat die Staats Kontrolle zusammen getragen rund um die Hochspannungsleitung nach Podgorica, welche seit kurzem wieder sehr aktiv ist im Bestechungs Sumpf der Regierung. Minister Niebel, weihte die neuen Projekte ein. Presse Erklrung im August! Die hohe Staats Kontrolle (auditi i kryer ne OST, KLSH) stellte fest, das eine zustzliche Consult Leistung ber 171.000 nicht gerechtfertigt war, weil auch keine Leistung erstellt wurde. Consults = Auslands Bestechung und Schwarze Kassen. Man macht lustig weiter.

  After debate on abuses in the tender for the interconnection line Tirana-Pristina another line has resulted in problems. State Supreme Audit after audit exercise Transmission System Operator for “Construction of 400 kV interconnection line Elbasan-Podgorica", has found that the procedure has been serious violations. Economic damage by SSA amount to about 350 thousand euros. In TSO did not receive documentation concerning the procurement procedure and evaluation for “consultancy services and civil works contract for 400 kV Interconnection Line Tirana - Podgorica". As a result of delays in implementing the consultant’s duties regarding the preparation of tender documents up to the announcement of the winner of the contract, and in the process of expropriation, KESH The main role of the borrower and TSO the role of sub borrower, for the period 30.06.2005 to 30.12.2011, are penalized by the German Bank KfW in the amount of 348.935 Euro. Procedures for construction of 400 kV interconnection line Elbasan-Podgorica “, started in 2005 and ended last year.

  Ehemaliger SHIK Offizier des Salih Berisha, sabotiert die KfW Geschfte mit der Serbischen Mafia als Partner von Berisha

  Gary Kokalari: Er nennt Salih Berisha: einen gnadenlosen, pathologischer Lgner!

  Durres Zoll Direktor, hatte Arben Ibro der sexuellen Belstigung, die einen Brger mit Initialen DM letzteren beschuldigt worden war lngst erschienen nicht zur Arbeit, auch wenn der Regisseur hatte sich in Verantwortung gesetzt, indem das Gehalt. Sie wurde als Zoll fr den Export bestimmt, aber seit dieser Zeit, die DM war nicht zur Arbeit gegangen. Stndigen Schikanen durch den Geschftsfhrer hatte Ibro gemacht, sie solle sowohl durch Ton-und Videobnder, die an den Brgerbeauftragten und des Ministerprsidenten geschickt wurden, zu berichten. Im Jahr 2009 wurde er beim Zoll Lezha bertragen, aber nur 2 Monate nach der bergabe ging Ibro zurck an die Spitze der Durres Zoll. Das Motiv fr seine Rckkehr zu dieser Aufgabe, er sagte, es sei denn der Ergebnisse durch die Zollstelle Durres aus der Zeit erreicht, wenn es Mut zu fhren, dieser Zweig noch problematischer Laufe der Jahre. BB Kredit droht, CEZ, entschuldigen Reparaturen zu hufige Unterbrechung der Stromversorgung

  Der schwerer Vorfall in 2006, wo der Mafia Zoll Direktor auch noch Mitarbeiter sexuell belstigte, wobei man wissen muss, das damals die SHIK und Polizie Direktoren Mafia des Salih Berisha, alle Bordelle, Discos und den Menschenhandel mit Sex Sklaven kontrollierte.

  Offensichtlich wird durch eine Person des Salih Berisha, Alles blockiert!
  Dem Direktor des Transmission System Operator (TSO), Ibro Arben, ehemaliger Leibwchter von Sali Berisha, und der ehemalige Direktor des Durres Zoll war dieses Projekt von der Gnade der Zeit.

  Ibro Arben
  Identische Gestalten, des SHIK, organisierten den Organ Handel, wie ein geheimer UNMIK Bericht dokumentiert, Waffen- Drogen Handel und auch Mord, wie an Azem Hajdari, der als Konkurrent des Salih Berisha, aus dem Wege gerumt wurde, durch Mord, verbt durch die Leibwchter des Salih Berisha. siehe auch Kumbari und der Mord an Remzi Hoxha usw

  Schulbildung wie immer Null und Erfahrung, mit Ausnahme von Betrug, Diebstahl und Flschung von Dokumenten, kannten diese Gestalten aus Tropoje, Kukes, Diber, Burrel und co. absolut Nichts Anderes

  Arben Ibro: Profi Gangster des Salih Berisha Regimes!

  Ish punonjsi i SHIK t Gazidedes, Arben Ibro emrohet drejtor i OST


  arben-ibro.gifIsh punonjsi i SHIK-ut n kohn e Gazidedes,Arben Ibro pritet t emrohet sot drejtor i Operatorit t Sistemit t Transmetimit.Ibro vjen n krye t OST,pas nj sr emrimesh dhe largimesh nga… pozicione t ndryshme n fusha t ndryshme gjat qeverisjes s Berishs. Arben Ibro, i njohur si ish dhjetorist i 90, do t emrohej vite m pas si oficer n Gard, ku do t shrbente si truproja e Sali Berishs. Ai gjithashtu shrbeu n SHIK n 97, periudh kjo kur n krye t ktij institucioni ishte Bashkim Gaizedede.

  Vite m von, n 2003 ai do t shrbente si komisar n Rinas, por ish ministri i Rendit, Igli Toska e prjashtoi nga radht e policis pas zbulimit se n Rinas ishin riaktivizuar rrugt e vjetra nga ku kalonin klandestint. Motivacioni zyrtar pr prjashtimin e Ibros dhe nj tjetr komisari nga radht e policis ishte pr shkelje t betimit, mosnjohje dhe zbatim t akteve ligjore, pr shkelje t normave t detyrs dhe pr favorizim t trafiqeve t paligjshme. Ndrkoh n vitin 2006, Arben Ibro ndrsa ishte drejtor i Dogans s Durrsit, u denoncua nga nj punonjse e tij pr ngacmime seksuale. Fakti u b publik nga emisioni “Fiks Fare” n Top Channel, q bri t ditur aso kohe se kaseta audio dhe video q sht prov e ktij skandali i ishte dorzuar n nj kopje kryeministrit Sali Berisha dhe n nj kopje tjetr edhe Avokatit t Popullit. Drejtori i Dogans s Durrsit, Arben Ibro u akuzua e kishte ngacmuar seksualisht nj shtetase me inicialet D. M. Kjo e fundit kishte koh q nuk paraqitej n pun, edhe pse drejtori e kishte ngritur edhe n prgjegjsi, duke i shtuar edhe pagn. Ajo ishte emruar si doganiere tek Eksporti, por q prej ksaj kohe, D. M., nuk kishte shkuar m n pun. Ngacmimet e vazhdueshme nga ana e drejtorit Ibro kishin br q ajo ta denonconte prmes dy kasetash audio dhe video, t cilat iu drguan Avokatit t Popullit dhe kryeministrit. N vitin 2009, ai u transferua n Dogann e Lezhs, por vetm 2 muaj pas ktij transferimi, Ibro u kthye srish n krye t Dogans Durrs. Motivi pr rikthimin e tij n kt detyr, u tha se ishte pr shkak t rezultateve t arritura nga dega e dogans s Durrsit q nga koha kur ai mori guximin t drejtonte kt deg shum problematike n vite.

  BB krcnon me kredin pr CEZ, remontet justifikim pr ndrprerjen e shpesht t energjis

   

  CEZ me BB, presion tek ERE pr rritjen e mimit t energjis
  Si t mos mjaftonte vjedhja e hapur q bn n kurriz t qytetarve shqiptar, CEZ krkon nj tjetr rritje t mimit t energjis. N funksion t ktij qllimi, CEZ po gatuan nj plan t shmtuar n bashkpunim me Bankn Botrore, pr t ushtruar presion ndaj ERRE pr rritjen e re t mimit t energjis elektrike duke mashtruar me detyrimet q ka CEZ pr realizimin e investimeve sipas kushteve kontraktuale t privatizimit t ktij shrbimi vite m par. CEZ, pas shkeljes s pastr kontraktuale pr mosrealizimin e investimeve n sektorin e shprndarjes, n bashkpunim e partnerin e tij kryesor n rritjen e mimit t energjis dhe abuzimet me konsumatort, Bankn Botrore, tashm po degradon m tej cilsin e shprndarjes s energjis elektrike me an t ndrprerjeve t shumta kudo n Shqipri me qllim pr ti br presion ERE pr rritjen e mimit, pasi ndryshe Banka Botrore nuk i jep 100 milion dollar kredi pr investime. Banka Botrore tashm nn presionin e diskreditimit t vazhdueshm lokal pr implikimin e saj n abuzimet e CEZ me konsumatort dhe e njohur tashm pr presionet e vazhdueshme pr rritjen e pandrprer t mimit t energjis, ka gjetur nj mekanizm t ri pr rritjen e mimit t energjis, at t presionit me kredi pr investime. Ndrkoh, vet investimet CEZ duhet ti realizonte nprmjet buxhetit t brendshm sipas kushteve kontraktuale t privatizimit.
  Abuzimet n fatura
  Por abuzimi i CEZ ndaj qytetarve shqiptar nuk prfundon ktu. N kundrshtim me ligjin pr mbrojtjen e konsumatorve ku shpenzimet e faturimit jan detyrim i kompanis, CEZ po i detyron konsumatort q t paguajn edhe komisione bankare pr pagesat e faturave t energjis. Po ashtu shum abuzime vazhdojn edhe n faturat e tejfryra dhe me shpikjen e detyrimeve t vjetra t pafaktuara dhe t njanshme sidomos pr apartamente t cilat nuk jan n shfrytzim prej kohsh. Po ashtu abuzime me faturat e fryra jan vn re edhe n rastet e apartamenteve n plazh ku shum konsumator po ankohen do dit.
  Vet radht e gjata dhe torturuese n pikun e vaps n shum qytete t Shqipris me qllim kryerjen e pagesave t faturave jan krijuar artificialisht nga CEZ pr hir t reduktimit t kostove t shrbimit dhe detyruar konsumatort t paguajn kamat vonesa dhe mos pasur mundsi t verifikojn me zra konkret detyrimet e tyre ndaj kompanis. Megjithat, teknikat e CEZ pr tu sjell telashe por dhe pr ti vjedhur qytetart shqiptar, duket se nuk kan t mbaruar. Metoda m e re, u lanua nga vet CEZ vetm pak dit m par.
  Fasha 7.7 lek, skema e re e vjedhjes nga CEZ
  Metoda m e re e CEZ pr vjedhjen e qytetarve tashm sht rritja e mimit t fashs sociale prej 300 k/or. Deputeti socialist Erjon Brae ka denoncuar skemn e re t faturimit t energjis elektrike nga kompania CEZ, e cila sipas tij, aplikon me mim t lart edhe pr konsumin nn 300 kwh n muaj. Sipas Braes, faturimi m i ri i CEZ tkurr dhe u mohon familjeve fashn sociale prej 300 k/or energji. Pra, CEZ ka nisur t faturoj me 5 lek m shum edhe kt fash. Ka ndodhur nj pjestim sipas tyre q bhet pr do dit dhe jo pr t gjith muajin. Ajo q ka ndodhur sht e rnd. Nuk sht br faturimi pr 30 dit, por pr 21, 22, 24 dit, ka br t ditur Brae. Ndrsa kompania CEZ ka reaguar duke thn se formula e re, q bazohet n konsumin ditor, bn t mundur faturimin korrekt t konsumatorve. Sipas CEZ, kjo formul shmang impaktin negativ q sjell leximi i faturave n periudha m t shkurtra apo m t gjata se 30 dit. Sipas kompanis, sasia 300 kwh n 30 dit prkon mesatarisht me 10 kwh. Ndrsa shuma totale e faturimit, tashm sipas CEZ varet nga numri i ditve pr t cilat bhet matja.

  Albtelekom dhe CEZ, rrjepin qytetart
  Kompanit e mdha private Albtelekom dhe CEZ shprndarje, shpikin skemat e reja pr vjedhjen e xhepave t qytetarve shqiptar. Ditt e fundit,t dyja kto kompani kan hedhur n treg dy metoda t reja t lanuar si risi n shrbim t qytetarve shqiptar, por n t vrtet ato nuk rezultojn asgj m shum sesa nj stil i ri vjedhjeje pr t mbushur arkat e tyre,t cilat m pas i derdhin n shtetet e huaja. E ndrsa qytetart, shoqria civile por dhe prfaqsues t Legjislativit kan denoncuar publikisht kto skema vjedhjeje,institucionet shtetrore prgjegjse Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare si dhe Enti Rregullator i Energjis, t cilat mbi t gjitha paguhen dhe me parat e qytetarve, bjn sehir n heshtje. Telefonia dhe shrbimi i energjis deri pak vite m par ishin monopol shtetror. Qeveria i shiti tek privatt nn argumentin se do t rriste eficensn dhe cilsin e shrbimeve, por shitja e tyre tek kto dy kompani rezultoi n t vrtet gabimi m i madh i qeveris, pasi shrbimi jo vetm nuk u prmirsua, por qytetarve iu shtua dhe vjedhja.

  INSTAT: Ekonomia shqiptare u rrit me 3.4 %
  Ekonomia n tremujorin e par t vitit 2011 u rrit me 3.4 pr qind kundrejt tremujorit t par t vitit 2010, ndrsa krahasuar me tremujorin e katrt t vitit 2010 u rrit me 1.2 pr qind. N kt tremujor degt q kan pasur rritjet m t larta ishin transporti, industria, ndrtimi dhe tregtia respektivisht me 13.3 pr qind, 12.4 pr qind, 4.8 pr qind dhe 4.4 pr qind krahasuar me tremujorin e par t vitit 2010. Degt q u paraqitn me rnie n kt tremujor krahasuar me t njjtin tremujor t nj viti t mparshm ishin post-komunikacioni dhe shrbime t tjera me 5.1 pr qind dhe me 0.6 pr qind. Krahasuar me tremujorin e katrt t vitit 2010 me rritje m t lart u paraqitn degt, ndrtimi me 11.8 pr qind, transporti me 1.6 pr qind, shrbime t tjera me 1.1 pr qind. Dega e tregtis, post- komunikacionit dhe e industris u shfaqn me rnie krahasuar me tremujorin para-ardhs respektivisht me 2.2 pr qind dhe 1.7 pr qind dhe 0.2 pr qind. Dega e bujqsis pr kt tremujor u rrit me 2.8 pr qind, kundrejt tremujorit t par t vitit 2010 dhe 1.2 pr qind kundrejt tremujorit para-ardhs.

  Eurozon, shitjet e pakics bien 1.1%
  T dhnat zyrtare treguan se shitjet e pakics ran n muajin Maj n Eurozon, krahasuar me nj muaj m par dhe rnia sht ndikuar m s shumti nga reduktimi i shitjeve t pakics n Gjermani, motori i zhvillimit t ekonomis s bllokut t prbashkt europian. Zyra Europiane e Statistiks, Eurostat, tha se volumi i shitjeve t pakics n norm mujore ra m 1.1% n Eurozonn me 17 antar. Rnia m e madhe sht regjistruar n Portugali me 3.1% n norm mujore dhe n Gjermani me 2.8% n t njjtn norm. Analistt vlersuan se rnia n kt vler i faturohet m s shumti rnies me 0.9% t shitjeve t pakics s produkteve jo ushqimore, t tilla si produktet elektrike dhe veshmbathjet. N norm vjetore shitjet e pakics n Maj regjistrojn rnie me 1.9% vler pothuajse 4 her m e lart nga parashikimi i analistve pr rnie vjetore me 0.5%. T dhnat e Eurostat treguan se shitjet e ushqimeve, pijeve dhe duhanit n Eurozon ran me 0.6% n norm mujore.

  Bursat evropiane, n rnie t leht
  Tregjet kryesore europiane jan hapur n rnie t leht sesionin e djeshm dhe po qndrojn n t njjtat nivele, pasi investitort po presin t dhnat mbi indeksin PMI n Eurozon. Indeksi pan-Europian FTSEurofirst 300, i indekseve kryesore europiane sht n rnie t leht me 0.1% n 1,119.99 pik, ndrsa sesionin e kaluar ky indeks u mbyll n rritje me 0.2%, niveli m i lart n nj muaj. Prsa i prket korporatave kompania CSM, prodhuesi m i madh n bot i produkteve t furrave sht n rnie me 10.1%, pasi deklaroi se nj rritje m e lart se parashikohej e mimeve t lndve t para gati do t prgjysmoj fitimet e ksaj kompanie n gjysmn e par t ktij viti. Analistt n tregje shprehen se arsyeja kryesore e rritjes s bursave gjat javs s kaluar ishte votimi i planit t shtrngimit ekonomik n Parlamentin e Greqis dhe t dhnat pozitive t publikuara n SHBA.

  Tiran

  - Nuk mjaftojn rastet e korrupsionit, shkeljet e ligjit dhe t procedurave zyrtare, por tani drejtort e Berishs bhen edhe protagonist t skandaleve seksuale. Drejtori i Dogans s Durrsit, Arben Ibro sht denoncuar pr ngacmime seksuale. Fakti sht br publik nga emisioni “Fiks Fare” n Top Channel, q ka br t ditur edhe se kaseta audio dhe video q sht prov e ktij skandali i sht dorzuar n nj kopje kryeministrit Sali Berisha dhe n nj kopje tjetr edhe Avokatit t Popullit. Nga ana e tij, edhe stafi i emisionit ka dorzuar nj kopje tek kreu i qeveris, duke u nisur nga dshira e ktij t fundit, e shprehur publikisht, se krkon t’i ket vet faktet n dor, madje edhe prpara organeve t Drejtsis. Dy kasetat e regjistruara provojn se drejtori i Dogans s Durrsit, Arben Ibro ka ngacmuar seksualisht nj shtetase me inicialet D.M. Kjo e fundit ka koh q nuk paraqitet n pun, edhe pse drejtori pr t arritur qllimet e tij e ka ngritur edhe n prgjegjsi, duke i shtuar edhe pagn. Q prej nj muaji ajo sht emruar si doganiere tek Eksporti, por q prej ksaj kohe, D.M nuk ka shkuar m n pun. Ngacmimet e vazhdueshme nga ana e drejtorit Ibro kan br q ajo ta denoncoj prmes dy kasetash audio dhe video, t cilat tashm jan n dor t Avokatit t Popullit dhe t kryeministrit. Megjithat, deri m tani nuk sht par asnj lloj reagimi nga institucionet dhe aq m pak nga Berisha, q kt her ka qen nj ndr t part q ka marr kasetn n dor.

  16/10/2006

  Reine Verbrecher

  Sokol Kociu, im TV mit dem Ex Polizei Direktor von Tirana: Fadil Canaj als Experten! im Gesprch ber die merkwrdige technische Auslegung und Manipulation im Dritan Dajti Prozess.

  <a href="http://balkanforum.org/attachment.php?attachmentid=211″ target="_blank"><img src="http://balkanforum.org/attachment.php?attachmentid=211&thumbnail=1″ border="0″ alt="Sokol Kociu.png” title="Sokol Kociu.png” /></a> <a href="http://balkanforum.org/attachment.php?attachmentid=212″ target="_blank"><img src="http://balkanforum.org/attachment.php?attachmentid=212&thumbnail=1″ border="0″ alt="Sokol Kociu - Fadil Canaj.png” title="Sokol Kociu - Fadil Canaj.png” /></a>

  Sokol Kociu, im Oktober 2010, ber die Morde an 4 hoch rangigen Polizisten; in Durres Albanien in 2009, weil der Tter einer seiner Leute ist: Dritan Dajti, seit 2003 wegen Mord verurteilt, der auf merkwrdige Weise frei kam und Partner von 8 prominenten Albanischen Geschftsleuten warSokol Kociu, im TV mit dem Ex Polizei Direktor von Tirana: Fadil Canaj als Experten! im Gesprch ber die merkwrdige technische Auslegung und Manipulation im Dritan Dajti Prozess.

  Sokol Kociu.png Sokol Kociu - Fadil Canaj.png

  Sokol Kociu, im Oktober 2010, ber die Morde an 4 hoch rangigen Polizisten in Durres Albanien in 2009, weil der Tter einer seiner Leute ist: Dritan Dajti, seit 2003 wegen Mord verurteilt, der auf merkwrdige Weise frei kam und Partner von 8 prominenten Albanischen Geschftsleuten war..
  Lejla Pernaska
  Peinlich die Abgeordnete der PD von Salih Berisha: Lejla Prnaska wieder einmal,welche schon Jugend Aktivisten den Zutritt zum Parlament verboten hatte und heute die Studentenstadt kontrolliert, wie unter Enver Hoxha, wo es nun Privat Parkpltze gibt, ebenso gegen Geld Internet Anschluss, aber Alles nur fr die Klientel.

  6/20/2012

  Die Tropoje Mafia mit Salih Bersiha - Genc Ruli und die Lotterie Lizenz Ausschreibung

  Filed under: — Super Visor @ 12:14 am

  update: 17.9.2012 der sogenannte Finanzminister Ridvan Bode teilt den sterreichern mit, das man die Fake Ausschreibung gewonnen hat, obwohl man in Malta einem noch kleineren Land schon ber das 10-fache bezahlte.

  Kopie des Briefes: Protokoll Nr. 8084 v. 17.09.2012 Gut bestochen sterreich.

  Der Griechische Direktor der Lotterie Firma “INTRALOT” Dotsis Harris, beschwert sich ber die Ausschreibungs Modalitten, wo nicht einmal eine Geldsumme genannt wurde, als Minimum Preis fr die Nationale Lizenz. Intralot, hat in 50 Lndern eine Lizenz, und ist sehr erfahren, wo die sterreicher kurz gesagt Null Ahnung haben. In Malta bezahlte er 39 Millionen , aber in Albanien ist Nichts transparent. Warum Albanien nur 3 Millionen will, kann er nicht verstehen. Die Griechen haben in vielen Lndern Lizenzen, aber derartige Manipulationen erlebten die Griechen noch. Offensichtlich ist es eine Frage der Bestechung und Beteiligung in Wirklichkeit im Hintergrund, wie auch Deutsche Industrie Vertreter immer wieder diplomatisch erklren.Die Trkische Firma beschwerte sich ebenso, denn sogar die sterreichischen Medien

 • berichten, das die sterreicher vorab die Lizenz schon erhielten und zugesagt bekommen haben, was das bliche Bestechungs Moratorium der sterreicher vor Ort ist. Eine Art Profi Mafia Zirkel, sind die sterreicher mit Wolfgang Grossruck geworden: korrupt, Bestechungs Motor ohne Ende, wo die Kanzlei Wolf Theiss sogar 150.000 Bestechungs Geld bezahlt an die NGO der Ehefrau von Salih Berisha, wie man deren Website entnehmen kann. Gut das es Sokol Nako gibt, Bestechungs Maschine aus dem Hause Skrapari und des Ilir Meta.
  Friedrich Stickler
  Friedrich Stickler, nun auf Bestechungs Mission in Albanien! In sterreiche finanzierte die Casino Firma, sogar Politikern (Finanzminister Wilhelm Molterer) den Wahlkampf, was wieder mal Alles sagt.

  Der sterreicher Friedrich Stickler, dreht mit viel krimineller Energie, diese falsche Beratung und ist direkt ebenso in einem totalen Interessen Konflikt, weil er auch noch Stellvertredender General Direktor der sterreichischen Lotterien ist. Da wre die Staatsanwaltschaft gefragt, denn Auslands Bestechung ist fr alle Europer strafbar und einen solchen primtiv Betrug, falsche Beratung zu eigenen Gunsten gab es noch nie. Ein paar Posten fr die Albanischen Politik Ganoven, gibt es dann wie immer als Bonus, die ganz normale Bestechung.

  Ridan Bode, arbeitet dort mit der blichen Betrugs Masche, einem angeblichen
  Nationalen Verband der europischen Lotterie in Brssel

  Der absolute Betrug, wo immer mehr Details bekannt werden und einer mehr wie dubiosen Haltung des Pseudo Berater der Europischen Lotterie Vereinigung, ein Lobby Verband. Es gibt seit Jahren, keine einzige Ausschreibung, Tender, welche auch nur im Ansatz transparent und nach Gesetz durchgefhrt werden. Die Berater und Consult wie Anwalts Mafia in Tirana aus dem Ausland, arbeitet zu 100% mit Korruption und Bestechung und als Alternative, von der Entwicklungshilfe finanziert.

  Vladimir Partners BVBA

  >> VLADIMIR SUZNJEVIC
  Business ->
  VLADIMIR SUZNJEVIC : company nameCompany VLADIMIR SUZNJEVIC
  VLADIMIR SUZNJEVIC : company addressAddress PH. DE CHAMPAGNESTRAAT 11; 1000; BRUSSEL/BRUXELLES
  VLADIMIR SUZNJEVIC : company countryCountry Belgium
  VLADIMIR SUZNJEVIC : company phone/tel Phone 025027860

  Diese Fake Berater, sind Strohleute der Albaner Mafia, wie es Ferdinand Xhaferrie schon mit seinem vollkommen berteuerten Tourismus Spots ber Fake Firmen in Holland vorfhrte, die nur der Geld Verteilung dienen.

  Die Weltbank Leute haben 1999 festgestellt, das er Auftrge fr Consults, oder Ausschreibungen nur mit Bestechung gibt, womit alle Firmen, inklusive der GTZ reine Mafisen Bestechungs Maschinerien sind, wie ja das Berlinwasser Desaster, GTZ Fake Projekte beweisen.

  Kommentar: Man versucht Auslnder zufinden, welche praktisch den Preis vorgeben und dann erhlt die Salih Berisha Mafia, ber eine schnell gegrndete Firma zu Zuschlang.


  Intralot: Lotaria pa garë - Top Channel Albania… von TopChannelAlbania

  19 Qershor, 2012

  Ekonomi/Flash| ngaAMA-News

  Inzwischen schrieben die sterreicher ebenso einen Brief, um von ihren Umtrieben abzulenken.

  INTRALOT: Qeveria po i jep licencn sekserit t saj

  Drejtori i zhvillimit t biznesit n kompanin Intralot, Harris Dotsis, n nj intervist telefonike pr Top Channel hedh dyshime t forta mbi tenderin pr licencn e llotaris kombtare. Dotsis shpjegon arsyet se prse kriteret q qeveria shqiptare po prdor n tender jan prjashtuese dhe po ojn drejt nj rezultati tashm t ditur.
  mimi i shitjes

  Dyshime t forta ka edhe pr mimin e shitjes s lienss. Qeveria Shqiptare nuk e ka vendosur mimin si nj nga kriteret konkurruese n tender, por e ka paracaktuar at te fiksuar. Pra, sipas zotit Dotsis, qeveria nuk krkon t prfitoj nga oferta m e lart q vjen nga nj konkurrenc e gjer. Nse autoritetet do t kishin prfshire tarifn e lienss n kriteret e tenderit, sigurisht q mimi do t rritej pasi kompanit konkurrente do t garonin me njra-tjetrn. Mnyra m e mir pr t sqaruar sht tiu jap nj shembull. Ne sapo fituam nj tender pr liensn e llotarise kombetare t Maltes. mimi me t cilin e fituam ishte 39 milion euro. Qeveria Shqiptare e ka paracaktuar mimin 500 milione lek shqiptare, q n mos gaboj sht tre milion e gjysm euro. Pra bejini vet llogarit sa sht popullsia e Malts dhe se sa sht ajo e Shqiperis, krahasoni mimin dhe do ta keni t qarte at se far po ndodh, shtoi drejtori i Intralot.

  Letr ndaj Berishs
  N datn 15 qershor, drejtori ekzekutiv i kompanise i ka nisur nj letr zyrtare kryeministrit Sali Berisha dhe ministrit t Financave, Ridvan Bode, ku denonconte procedurat q po ndiqte qeveria, duke krkuar edhe pezullimin e tenderit dhe shtyrjen e tij. Ne nuk kemi marr asnj prgjigje nga qeveria juaj pr letren dhe ankesat tona. T pakten deri me tani jo. Tashm sht e qart qe ne nuk do t marrim pjes, se ashtu si kompanit e tjera t medha n kt fush jemi skualifikuar nga kriteret q ka vendosur qeveria. Ne krkuam pezullimin e procesit t paktn prkohesisht dhe me pas t zhvillohet nj konsultim i gjer publik pr t ripar kriteret e tenderit, shtoi Dotsis.

  Por, sa i kufizuar do t jet numri i kompanive q do t marrin pjes n tender?

  Un nuk e di sa kompani do t jen tamam pjesmarrse, nj apo dy. Ajo qe une di sht se numri i tyre do t jet shum i kufizuar dhe ne presim nj kompani specifike t fitoj sepse sht e vetmja q prmbush kriteret, shtoi Dotsis, pa dashur t jepte emrin e kompanis n fjal. Kriteret e dyshimta, t gjitha gjurmt t ojn te vetm nj kompani. Qeveria Shqiptare ka vendosur si kriter t detyrueshm n tender disponimin nga kompanit pjesmarrse t dy certifikatave. E para sht certifikata e llotaris s prgjegjshme e nivelit t katrt dhe e dyta sht certifikata e standartit t kontrollit t siguris. t dy kto certifikata lshohen nga Shoqata Botrore e Llotarive. Kto certifikata disponohen kryesisht nga llotarit kombtare, t cilat jan kompani ose plotsisht publike ose n nj pjes t caktuar. Pr rrjedhoj ky kriter prjashton automatikisht nga tenderi t gjitha kompanit private m t mdha n bot me eksperienc n fushn e llotarive. S dyti, pr shkak se kan natyr publike llotarit kombtare q disponojn kto licenca marrin shum rrall pjes n tendera ndrkombtare. Kjo kufizon n mnyr t ndjeshme pjesmarrjen n tender. Afati i fundit i dorzimit t ofertave pr tenderin e llotaris kombtare sht dita e mrkur e dats 20 qershor, kur do t vijohet edhe me hapjen e tyre. Por, me gjas pritet q n tender t ket nj numr shum t kufizuar kompanish dhe sipas konkurrentve grek t prjashtuar do t jen vetem vetm dy kompani pjesmarrse, nga t cilat vetm njra pritet t prmbush kriteret. E ndersa te ardhurat qe do te arketoje shteti nga konkursi pritet te jene te kufizuara, ajo qe do te zbulohet nga tenderi eshte nese fituesi do te jete nje kompani publike e nje vendi te BE, si e paralajmerojn drejtuesit e Intralotit grek./TCHhttp://www.top-channel.tv/artikull.php?id=236970

  Bashkim Ulaj, Strohmann der Familie Salih Berisha rund um Betrug, Geldwsche und Fake Lizensen

  Die Regierungs Adviser Mafia in Albanien: Zonja Guxholli, Ourel Bylykbashi, Glori Husi, Cepani, Seferi, Kociu

  Die Trkische Lotterie Gesellschaft Inteltek, beschwert sich nun ebenso, ber die Null Ausschreibung, was es noch nie in der Welt gegeben hat.


  Thellohet skandali i Llotarise - Top Channel… von TopChannelAlbania

 • 6/13/2012

  Kosovo Mafia Ministerin: Mimoza Kusari- Lila stoppt mit 35% Import Zoll die Einfuhr von Albanischen Zement

  Filed under: — Sarah_HrNje @ 5:08 pm

  Eigene Mafia Geschfte mssen geschtzt werden, wo die Hirnlosen, dann so reagieren und jeden Konkurrenten erbarmungslos vernichten. Mimoza Lila Kusari, ist das aktuelle Beispiel. Wenn Hormone das Rest Gehirn lahm legen, dann wird es kritisch. Wie die Ermordung des Amuar Rizvik in Albanien zeigt, besteht ein Haupt Verdacht, das M.Kusari und Co., sogar vor Mord nicht zurckschrecken um Konkurrenten auszuschalten. siehe Medien und Polizei Quellen in Albanien rund um den Profi Killer, der Amuar Rizvik durch eine Sprengladung tdete.

  Ein klarer Bruch, aller Abkommen und Regelungen, das das SeaCement Werk nun 35% Einfuhr Zoll im Kosovo bezahlen soll. update: Die EU kritisiert, das das
  CEFTA
  Kritische Stimmen ebenso kommen am 16. Juni von Regierungs Mitgliedern, das die Ministerin private Interessen vermischt! Inkompetenz, Hirnlosigkeit und Gnadenlose kriminelle Energie der Clan Bereicherung sind die Triebfeder.

  CEFTA Abkommen gebrochen wurde.

  Offizielle Begrndung: Einheimische Firmen mssen geschtzt werden, aber Zeit gleich wird gegen die Zollfreie Einfuhr Serbischer Produkte Nichts unternommen, weil man dort ebenso beteiligt ist.

  Die Mafia Regierung hat wohl nicht bedacht, das es umgekehrt auch kommen kann, bzw. alle Abkommen gekndigt werden knnen. Die Albanischen Medien sprechen sogar davon, das die Kosovo Mafia, durch einen Profi Killer einen der Haupt Anteil Eigner der Albanischen SeaCement Werke (uralt Investor in Albanien, der Palstinenischen Geldwsche) in die Luft gesprengt haben, weil es ihr Haupt Konkurrent ist und eine Markt beherrende Situation im Kosovo besteht.

  Der uralt Investor Anuar Rizvik, wurde in Tirana - Albanien in die Luft gesprengt

  Hintergrund: Es gibt im Moment nur eine Zement Fabrik im Kosovo, weil einer Weiteren die Genehmigung versagt wurde.

  Kosova bllokon imenton e Shqipris

  Der Freund der Wirtschafts Ministers: Mimoza Lila Kusari, Herr Lke Musa ist Berater der einzigen Zement Fabrik im Kosovo: “SharrCem", welche der Griechischen Firma “Titan” gehrt, die auch mehrere Zement Fabriken im Balkan hat.


  Hier spricht die Mafia Ministerin: Mimoza Lika Kusari — was wohl Investoren ber solche Geschichten denken im Null Justiz Staat, wo Leute mit gekauften SChulzeugnissen Minister werden.

  Mimoza Lila Kusari, gehrt zur AKR Truppe des Pacolli, der von Skandal und Lobbyismus Geschften ebenso nur wimmelt.Qualifikation genauso gering, wie bei den EU und US Aufbau Experten, welche Arbeitslose Politologen mit Parteibuch waren.

  Grundlage der Albaner Mafia: Freunde und Verwandte, werden mit gut dotierten Jobs untergebracht, durch Erpressung der Investoren.

  Immer dabei als Lehrmeister wie in Albanien: die Mafia Lobby Vereine, wie die American Camber of Commerc in Kosovo, als Lehrmeister der Bestechung, Erpressung, des Betruges und der Manipulation.

  Hintergrund, der erneut die Korruptheit der Politischen Klasse im Kosovo ebenso deutlich macht.

  Kosova bllokon imenton e Shqipris
  13.6.2012

  Kosova bllokon imenton e Shqipris Kosova bllokon imenton e ShqiprisPRISHTIN˖ Ministrja Mimoza Kusari-Lila ka vendosur ta bllokoj hyrjen e imentos s Shqipris n Kosov. Ajo ka marr vendim q importuesit t paguajn nj tarif prej 35 pr qind. Kt thot se e ka br pr ta mbrojtur prodhimin e vendit. E prodhuesi i vetm n Kosov sht SharrCemi, q sht n pronsi t kompanis greke Titan. Ndonse thuhet se kjo tarif sht vendosur pr t gjith importuesit, n fakt nga kjo preket vetm nj prodhues i imentos nga Fush-Kruja, i cili ka dominuar n tregun e Kosovs. Ndrkaq, me kt favorizohet prodhimi i kompanis greke Titan, e cila ka fabrika n Maqedoni, Serbi, Shqipri. Ministrja e Tregtis dhe e Industris, Mimoza Kusari Lila, mohon q kt e ka br me direktiva t mikut t saj, Lek Musa, i cili punon si kshilltar n SharrCem. T dy kan punuar shum koh n Odn Ekonomike Amerikane. Ajo insiston se kt e ka br pr mbrojtjen e prodhimeve t vendit, derisa pr vendimin thot se ka baz ligjore. Sipas t dhnave t Dogans s Kosovs imentoja nga Shqipria e ka mbizotruar importin gjat vitit 2011. Nga ky shtet jan importuar 226 mij e 847 ton imento. Vlera doganore e sasis s importuar nga Shqipria ka qen 14 milion e 473 mij e 559 euro. Nga kjo sasi importuar nga Shqipria n buxhetin e Kosovs jan derdhur 2 milion e 319 mij euro nga pagesa e TVSH-s q sht br me rastin e importit. Edhe n gjashtmujorin e par t vitit 2012 importi nga Shqipria ka vazhduar t dominoj, pasi jan importuar 102 ton imento.
  (Shkrimi sot n gazetn kosovare Koha Ditore/BalkaNWeb)Eine weitere Zement Fabrik erhlt keine Genehmigung, wegen angeblichen Umwelt Problemen: Kurz gesagt: Erpressung, weil die korrupten Mafia Minister Konkurrenz frchten, ebenso daran beteiligt werden wollen und die dmmsten Verwandten mssen ja auch noch Direktoren Posten erhalten.


  Klina nuk i jep plqimin fabriks s imentos pr operim

   

   

  …..
  http://www.koha.net/?page=1,3,102996

  andere Probleme, weil die Kosovaren bis heute ebenso keinen dort investiert haben. Ausnahme illegale Hotels auf besetzten Grundstcken in Shengin.

  Kosovo Presse: Warum wird der versprochene Kosovo Hafen mit einem Teil des Shengin Hafen nicht umgesetzt

  Aktuelles Geschwtz der Mafia Gruppe, wo Vize Premier Ministerinj Mimoza Kusari-Lila auch schnattern in der Mafia Runde darf. Das Geschwtz kennt man ja, Kampf gegen Korruption, Null Funktion der Justiz ::: alles was die NATO Leute so gerne hren, aber umgesetzt wird genau Null. Wieviel Vize Premier Minister gibt es wohl im Kosovo, wieviele Minister in einem so kleinen Lande und Alles ein billiges Schmieren Theater, krimineller Clans.

  Minister of MTI, Mrs. Mimoza Kusari-Lila, Commits To Further Improve Business Environment

  The Deputy Prime Minister and Minister of Trade and Industry, Mimoza Kusari- Lila commits to continue reforms which will improve the conditions of doing business in Kosovo. She made these promises during a luncheon with members of the American Chamber of Commerce in Kosovo (AmCham). ………..

  In the end, Mrs. Kusari Lila noted the institutional and personal readiness to fight injustice and occurrences that cause delay and bureaucracy but asked from businesses to be more active to have a bilateral success and to help the government on reform implementatio

  Nikolin Jako, protestiert und fordert ein Eingreifen der Albanischen Regierung.

  5/31/2012

  “Nada": der Bau des neuen Fischerei Hafen hat immer noch nicht begonnen in Durres

  Filed under: — Sarah_HrNje @ 4:50 am

  Diesmal will eine marokkanische Baufirma den neuen Fischerei Hafen von Durres realisieren, nachdem das Projekt mehrfach an der Durres Mafia scheiterte, welche sich illegal am Sdteil des Hafen, die Grundstcke stahlen und illegal direkt in Strand Nhe bebauten. Die blichen Betrugs Immobilien, wo alle Gesetze ausser Kraft gesetzt sind. Um die Finanzierung des Islamischen Bank nicht zuverlieren, wollte man im April mit dem Bau beginnen, was als Standort durchaus sinn macht, aber die Touristische Attraktion, auch fr die Einwohner eines leicht zugnglichen Fisch Marktes ging verloren. Projekte, teilweise Genehmigungen fr einen neuen Fischerei Hafen, gibt es seit 1994. Ebenso die Fischerei Schutz Zone bis zur Porto Romana, was die Durres Mafia, wegen Hirnlosigkeit nicht interessiert, denn unverndert wird illegal gebaut, Grundstcke gestohlen, durch Politische Mafia Zirkel und die Abwsser, gegen alle Gesetze ins Meer eingeleitet, zur Zerstrung der Fischerei. Ebenso leitet ungebremst, der neue l- Gas Hafen “Porto Romana”, chemische Rckstnde ins Meer, was bei einem Mafia Umwelt Ministerium

   des Fatmir Mediu nicht verwundern konnte. Durres und die Albanische Regierung sind als einzige Regierung und Adminstration zu blde und korrupt, weil man mit vollen Wissen, den Tourismus und 100.000 Arbeitspltze zerstrte, mit illegalen Bauten. Albanien hat eine Idioti Politische Klasse, und einen durch kriminelle Idioten zerstrten Tourismus, der gezielt sogar Antike Sttten und die Touristik Zones zubetoniert.

   Natrlich ist wie so oft im Chaos der Durres Mafia auch im April Nichts passiert, wohl weil die Mafia noch ihre Anteile am Bau auslotet wie am Transport der Steine.

   E premte, 2 mars 2012

   Porti i ri i peshkimit, punimet fillojn n prill

   Punimet pr ndrtimin e portit t ri t peshkimit n Durrs do t fillojn brenda muajit prill t vitit 2012. Brenda pak ditsh pritet t nnshkruhet kontrata mes Ministris s Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit t Ujrave dhe kompanis austriake Straberg, e cila u shpall fituese e tenderit ndrkombtar pr realizimin e projektit t portit.

   Ndrtimi i portit t peshkimit do t realizohet me financimin e Banks Islamike prej 16.8 milion dollar, t ndar n dy lote dhe do t prfundoj brenda nj periudhe 20-mujore.

   Porti i peshkimit do t ndrtohet ngjitur me portin detar t Durrsit, i mbshtetur pjesrisht n muret dallgthyese t pjess perndimore t tij. Projekti i tij sht realizuar dy vjet m par nga kompania marokene CID. Ai parashikon ngritjen e nj skoliere (barriere me gur) prej 800 metra linear prball murit perndimor t portit n krahun e shtitores Taulantia, nga vendi ku ndodhet kapiteneria deri n godinn e stacionit meteorologjik.

   Sipas projektit, brenda basenit ujor prej 8 hektar q do t krijohet mes dy mureve, do t ndrtohen tre pontile (ura) me gjersi 4 metra dhe me gjatsi 84 metra secila. Ndrtimi I portit t ri do t mundsoj ankorimin e 130 motopeshkatoreve njhersh, si dhe punsimin e afro 750 personave. Godinat e administrats do t ngrihen n nj territor toksor prej 2.2 ha, ku do t ndrtohen gjithashtu edhe magazinat frigoriferike pr tregtimin e peshkut me shumic si dhe dispeeria e sektorit t peshkimit.

   T ardhurat e vrteta dhe m t mdha financiare nuk do t vijn nga peshkimi, por pikrisht nga transferimi i afro 150 motopeshkatoreve dhe lirimi i kalats s bllokuar prej tyre pr afro 270 metra n vazhdim t sheshit t trageteve n portin e Durrsit. Sipas masterplanit pr zgjerimin dhe modernizimin e portit detar m t madh t vendit gjatsia e kalats s trageteve do t dyfishohet, ndrsa manovrat e anijeve dhe trageteve n basenin portual nuk do t ken pengesn q sjellin motopeshkatoret e vendosura aktualisht prball hyrjes detare t portit.http://gazeta-lajmi.info/porti-i-ri-i-peshkimit-punimet-fillojne-ne-prill/

   Die Durres Mafia: seit 8 Jahren, soll die Durres Hafen Zufahrt ausgebaggert werden

  update: 12.3.2013: fr die Wahlen beginnt man nun den Hafen Bau,

  Durres beginnt mit einem illegalen Hafen, denn der genehmigte Fischerei Hafen, ist praktisch vor der Hafen Mauer des Haupt Hafens!

  up 09:00 zeigt das Video des TV den Bau! Die Mafia braucht einen eigenen Hafen auch fr Yachten

  Durres fischer

  aktuell Durres im TV, wo man den Molen Bau sieht, der ca. beim neuen Museum nun anfngt.

  5/27/2012

  Die Durres Mafia: seit 8 Jahren, soll die Durres Hafen Zufahrt ausgebaggert werden

  Filed under: — Zogaj Leku @ 10:55 am

  Der Hafen Direktor von Durres: P.N, erklärt die weiteren Investitionen, was sich darauf reduziert, das man Dumme sucht, welche irgendetwas finanzieren. Ansonsten erhält er in alter Tradition, überall seine Abgaben. Im April sollte der Bau des neuen Fischerei Hafen beginnen, auf der West-Nord Seite nun, weil ein Kredit der Islamischen Bank zur Verfügung stand. Geschehen ist Nichts.

  �Grosse Schiffe, m�ssen inzwischen wegen der Verlandung des Hafens und der Kanal Zufahrt, einen Teil der Ladung auf Reede �bernehmen, was nat�rlich 7-8 Tage dauert. Der Hafen und die Kanal Zufahrt sollte 12 Meter betragen, wobei die heutige Kanal Zufahrt nur noch 7 Meter betr�gt, mit allen Folgen auch f�r den�F�hr Betrieb, wenn es hohen Seegang gibt. Der Hafen wurde immer ausgebaggert, aber durch Kriminelle vor Ort im Rathaus Durres, dem Transport Ministerium, vor allem und in der Pr�fektur verlandete die Zufahrt zum Hafen. Alte Bagger Systeme wurden verschrottet f�r den schnellen Profit. Die Mafia Pr�fekte: Ingrid Shuli, Nastasho Paco, und�MTKS - Klodian Pajuni�seien erw�hnt.

  Leerer Hafen im Herbst 2011, als wegen hohen Seegang, die F�hren nicht mehr einlaufen konnten, was ein Haus gemachtes Problem ist, durch die Durres Bau Mafia vor allem, welche Millionen Tonnen Lehm und Bauschutt ins Meer warfen, vor allem rund um die Mafia Bauten in der Rruga Taulantia ab 2004, See Promenade und die Hochhaus Bauten der Lefter - Nard Koka Bau Mafia. Auch ein neuer Kai, mit Lokalen heute in Bau, wurde zuerst mit Lehm aufgesch�ttet. Schulbildung, kennen diese Art von Politiker nicht, noch Intelligenz.

  Muster Beispiele, sind Frachter aus China, welche Chrom Erz laden wollen.

  Ein Teil der Ladung wird an einem Kai geladen, wo noch 11 Meter sind und der Rest wird auf Reede geladen, wie in alten Vorzeiten in Afrika.

  E premte, 18 nentor 2011

   

  Wed, Mar 28th, 2012 EKONOMI | By admin
  Anija gjigante në kalatën lindore, përpunimi brenda dhe jashtë basenit

  Anija gjigante në kalatën lindore, përpunimi brenda dhe jashtë basenit
  Written by admin on March 28th, 2012 2:09 am - No Comment Yet - Viewed 293 times

  E premte, 18 nëntor 2011

  Anija e tonazhit të madh “Bibi M” është ankoruar të premten e kaluar në orën 10:25 në kalatën 11, në portin e Durrësit. Burimet zyrtare nga Autoriteti Portual Durrës bëjnë me dije se anija me flamur “Turk” do të ngarkojë 46 mijë ton mineral hekuri me destinacion Kinën. Kondicionuar nga thellësia e basenit, gjysma e ngarkesës do të kryhet në kalatën 11 dhe pjesa tjetër do të realizohet në radën e portit të Durrësit, me ndihmën e dy feederave. Përpunimi i anijes do të jetë i ngjashëm me atë të ngarkimit të anijes “Vela” i realizuar me 3 Tetor 2011. Pjesa e parë e ngarkesës prej 24.0 mijë ton do të përpunohet në kalatën 11, ku dhe thellësia e basenit është më e madhe (11 metra). Kjo ngarkesës përfundoi brenda 48 orëve. Më pas vijoi proçesi “Douuble Banking” (ngarkimi i dyfishtë), duke realizuar ngarkimin e anijes në radë me anë të dy feederave 10 mijë tonësh. Sipas burimeve të Drejtorit të Shërbimeve Operacionale, pranë Portit të Durrësit, i gjithë procesi “Double Banking” do të zgjasë 7-8 ditë. Vlen për t’u përmendur se i gjithë procesi po të menaxhohet me sukses në bashkëpunim të plotë nëpërmjet Portit të Durrësit, agjencisë detare Gala dhe kompanisë stevedore ASC, që ka marrë përsipër organizimin e operacionit portual, çka përbën një fazë të re zhvillimi. Realizimi i këtij procesi është një arritje shumë e madhe për Portin e Durrësit dhe për eksportet nëpërmjet tij, pasi është në fazën e e realizimit të objektivave për të përpunuar anijet e tonazheve të mëdha në Portin e Durrësit duke arritur në këtë mënyrë “Ekonomi Scale”. Realizimi me sukses i këtij procesi rrit pozicionin konkurrues të portit të Durrësit në rajon dhe e ve Autoritetin Portual përballë realizimit të sfidave të reja që kanë lidhje me rritjen e kapaciteteve përpunuese si dhe zbatimin e projektit të thellimit të basenit dhe kanalit hyrës të tij. Përfitim të ndërsjelltë ka dhe blerësi, pasi transporti i një sasi kaq të madhe ndryshon çmimin për njësi të produktit duke e ulur në mënyrë të ndjeshme koston e transportit për njësi.

  http://gazeta-lajmi.info/anija-gjigante-ne-kalaten-lindore-perpunimi-brenda-dhe-jashte-basenit/

   

  �2010:

  Die Hamburg Hafen Consult HPC, welche sehr erfolgreich in Durres schon war in 1995-2000, erh�lt nun den Auftrag f�r die Hafen und Kanal Ausbaggerei.

  Die D�nische Firma ‘Rhode & Nielesen’, sollte das schon vor 3 Jahren erledigen, was aber dann vor einem Pariser Gericht landete.

  Abzocken bis zum geht nicht mehr, auch bei der HPC! Das Umwelt Ministerium, das von 3 hoch kriminellen Familien besetzt ist: Kajolli (40 Jahre Haft in Italien), Hasanbeliu (uralt Top Mafia Durres), Fatmir Mediu (Langzeit Betr�ger und Partner der Top Mafia auch schon bei Treibstoff und sonstigen Betr�gereien rund um das UN Embargo gegen Jugoslawien.

  Man diskutiert nun wegen der Umwelt Vertr�glichkeit mit Umwelt Experten das Problem des Ausbaggerns. Es wurden Boden Proben genommen und im Hafen selbst eine hohe Belastung von Chrom und Nickel festgestellt.

  Andere Frage: Das Umwelt Ministerium, ist direkt verantwortlich, f�r eine grosse Umwelt Vernichtung verantwortlich, wie f�r die kriminelle M�ll Entsorgung u.a. in der See.

  Seit wann hat Albanien Experten! Es sind selbst ernannte Dumm Experten und oft mit gekauften Schul Zeugnissen.

  Eigentlich ist ja Alles l�cherlich, wenn ein Staat, und die Hafen Beh�rden Nichts dagegen unternehmen, wenn die Albaner Mafia rund um Vangjush Dako, unver�ndert Millionen Tonnen Bauschutt, Lehm und Erde im Meer entsorgen und so den Hafen von Durres, inzwischen ganz erheblich gef�hrden, weil trotz massivster Emp�rung der Italiener schon in 2004, die Durres Mafia munter weiter macht, auch mit einer enormen Umwelt Zerst�rung, der Fisch Gr�nde. Jetzt hat der Hafen von Durres, �berall unter 9 Meter Tiefe, die Kanal Zufahrt nur noch 7 Meter, weiter abnehmend, weshalt Schiffe, teilweise nur halb beladen einfahren und der Hafen ist inzwischen auch ziemlich leer, weil sogar F�hren bei Sturm nur teilweise einlaufen k�nnen.

  Bagger hat man abgeschafft im Mafia System des Ilir Meta, denn der private Profit war halt wichtiger. Auch f�r den Fluss Buna, Skhoder gibt es keinen Bagger.

  Video, wie im M�rz 2011, unver�ndert Lehm im Meer in hohen Mengen entsorgt werden. Das Bussgeld umgerechnet von 16.000 �, ist lt. dieser Dumm Gestalt, der sich B�rgermeister von Durres nennt: Vangjush Dako, “Politisch motiviert"! Die Mafia Baufirma: Skela Syla, Pespa, baut dort illegal herum auf der angeblichen Ufer Promenade und errichtet, ebenso illegale Hochh�user, welche den Meeres Blick, von bereits in 1996 erbauten Hochh�usern verstellt. In alter Tradition, versucht man sp�ter das Ganze zu legalisieren.

  Aber wo bleibt der Staat, der seine eigenen oft einfachen Gesetze umsetzt, auch das man keine B�ume wild abschl�gt, um illegal irgendwo zu bauen in den National Parks und an der K�ste. Auch die Mafia Regierung von Salih Berisha, ist nur mit eigenen Gesch�ften unterwegs.

  Alle 2-3 Jahre gibt es eine Steuer- oder Bussgeld Amnestie. Vor allem weil die Verwaltung zu inkompetent ist, die Gelder einzutreiben und man mit Bestechung sich Null Aktion erkauft. Allen voran, erneut die Albanische Strassen Polizei, wobei die Polizei inzwischen nur noch ein Witz ist, wie ein neuer PAMECA Report feststellt. In allen Bereichen, wie Justiz, Verwaltung kennt man oft keine Gesetze.

  ISSH, 10 p�rgjigje p�r faljen e gjobave dhe kamat�vonesave

   

  By�admin�On Sunday, May 27th, 2012

  0 Comments

  ISSH, 10 p�rgjigje p�r faljen e gjobave dhe kamat�vonesave

  E premte, 3 shkurt 2012 ISSH, 10 p�rgjigje p�r faljen e gjobave dhe kamat�vonesave Si vepron ligji p�r amnistin� fiskale n� fush�n e sigurimeve. Kush p�rfiton, sa p�rfiton dhe �far� duhet b�r� p�r�More…

  Richter und Staatsanw�lte kennen keine Gesetze, was identisch ist, f�r die Verwaltung, was heute in weiten Teilen Albanien: ein Idioten Club ist, der total korrupt ist. Zu dumm, sich weiter zubilden, oder gar kundig zumachen. Die D�mmsten Bauern aus Nord Albanien, sind nun halt Minister, Premier Minister, Richter, Direktoren! Alles was funktioniert ist wie schon vor �ber 10 Jahren bekannt, ein reines Show Theater, f�r die oft einf�ltigen und inkompetenten Internationalen, welche im Tausender Paket der Inkompetenz und Geld Vernichtung Albanien besuchen.

  US Statedepartment of State
  US Statedepartment of State
  2011 Human Rights Report � Albania (May 24, 2012)
  ……….

  Civil Judicial Procedures and Remedies

  Individuals and organizations may seek civil remedies for human rights violations; however, courts were susceptible to corruption, inefficiency, intimidation, and political tampering. Many court hearings were held in judges� offices, which contributed to a lack of professionalism and opportunities for corruption. These factors undermined the judiciary�s authority, contributed to controversial court decisions, and led to an inconsistent application of civil law.

  Property Restitution

  A large number of conflicting claims for private and religious property confiscated during the communist era remained unresolved. A 2010 European Parliament study found a lack of human resources, constant turnover within the Office for the Restitution of Property (ORP), failure to implement existing legislation, and allegations of corruption hampered efforts to restore property to rightful owners.

  f. Arbitrary Interference with Privacy, Family, Home, or Correspondence

  ��

  Section 4. Official Corruption and Government TransparencyShare��<

  The law provides criminal penalties for official corruption; however, the government did not implement the law effectively, and officials frequently engaged in corrupt practices with impunity.

  Corruption in the executive branch was widespread and pervasive. The education system remained corrupt, and officials sometimes required bribes from students for them to matriculate or pass examinations. Doctors and other medical personnel frequently demanded payment to provide what should have been free government services. As in other sectors, high-profile defendants usually were found not guilty, even in the face of overwhelming evidence. While numerous low and mid-level officials were prosecuted and often convicted for corruption, prosecuting higher level officials remained problematic.

  The government prosecuted corrupt officials and managed complaints regarding corrupt police through the ombudsman and the Internal Control Service of the Albanian State Police. However, broad immunity provisions for judges, members of parliament, and other high-level officials prohibit not only prosecution but any use of investigative measures, hindering the government�s ability to prosecute high-level corruption.

  The government�s task force against organized crime coordinated anticorruption activities. The prime minister headed the task force, which included several ministers and heads of independent state-owned agencies, such as the public electricity company, and representatives of the police and intelligence organizations.

  ����..

  Corruption in the judiciary is pervasive. Many judges issue rulings that do not appear to have any basis in law or fact, leading some to believe that the only plausible explanation is corruption or political pressure. Broad immunity enjoyed by judges prohibits prosecutors from investigating corruption allegations until they make a public request to the High Council of Justice to lift the accused judge�s immunity, and receive its approval. Few judges have been prosecuted for corruption because most criminal investigations must remain secret, at least initially, in order to be successful.

  ����..
  http://tirana.usembassy.gov/press-releases2/2012-press-releases/2011-human-rights-report—albania.html

  http://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/humanrightsreport/index.htm?dynamic_load_id=186322

  5/19/2012

  Mafia Boss Dritan Celaj, verkaufte die “Kakomese” Bucht an Bulgaren Mafiosi: Jeko Petkov Kolev

  Filed under: — Zogaj Leku @ 10:32 am

  Die Bulgarien sind Weltmeister im Immobilien - Real Estage Betrug, wie illegalen Bauten. 70% Wertverlust gab es für die Ausländer, welche in 1008 kauften und jede Schrott Ruine, wird an die Russen verkauft. Ein 30-jähriger Bulgare: Jeko Petkov Kolev, kaufte Kakome, weil es keine seriösen Touristik Profi gibt, seit 10 Jahren und niemand in diesem kriminellen Sumpf der Non-Stop Urkunden Fälschungen, des Betruges und Hirnlosen Umwelt Zerstörung wie der Antiken Stätten, investieren will. siehe Weltbank Bericht. Ein Land, mit einer korrupten und inkompetenten Justiz, wo Richter und Staatsanwälte nur noch kriminell sind. Jeko Petkov Kolev ist als Firmen Vertreter nur der Orts Lakaj, des Bulgarischen Mafia Bosses: Vasil Bozhkov, der hinreichend in wikeleaks ebenso dokumentiert ist, als notorischen Verbrecher.

  Bulgaren, spielen eine wichtige Rolle auch lt. Albanischen Geheimdienst in der Geldwäsche, dem Drogen Handel in Albanien, wie die Kurdisch-Türkische Mafia engste Partnerschaften hat.

  5/22/2009
  Drogen Boss: Adem Milaim Sulejmani alias Viktor Pavlov Mihaylov wird mit gefälschten Dokumenten am Flugplatz Rhinas festgenommen

  Vasil Bozhkov
  kakome
  Jeko Kolev (30 Jahre), der Orts Vertreter für den Mafia Boss Vasil Bozhkov, einem direkten Vertreter der Russen Mafia in Europa, kaufte die Bucht von Kakomese, von dem Albanischen Mafia Boss: Dritan Celaj. Bozhkov, betreibt die üblichen Geschäfte wie: Spiel Casinos, Clubs, Hotels, Geldwäsche, Baufirmen (BALKAN Roads sh.p.k) - �Holding Roads PCL� und Firmen ohne Ende. Vasil Bozkhov, gilt meist notorischer Gangster Bulgariens.

  Jürgen Roth in BIG Business Crime

  Vasil Bozhkov

  …………

  Unzweifelhaft hingegen ist: Vasil Bozhkov hat Einreiseverbot in die USA, aufgrund seiner, in den Augen der US-Beh�rden, ungekl�rten Verm�gensverh�ltnisse. Der US-Botschafter wurde nach den Hintergr�nden des Einreiseverbots gefragt. �Ich m�chte Sachverhalte zu konkreten Person nicht kommentieren. Aber es gibt sehr starke Verbindungen zwischen den Schattengesch�ftsleuten und alle wissen wen ich meine. Das gr��te Problem Bulgarien auf diesem Gebiet liegt in der Politik. Es ist nur ein kleiner Kreis von Personen, denen das Visum verweigert wurde.�
  ……

  http://www.linksnet.de/de/artikel/23370
  Kakomese zuletzt bekannt, wo 10 Privat W�chter Drogen Cannabis Export �ber l�ngere Zeit betrieben. Der absolute Betrug, denn die Firma Rivera Kakome Sh.P.K. war nie Eigent�mer noch Mieter des Grundst�ckes, sondern erhielt nur eine Projekt Genehmigung der Regierung, mangels Dokumente auch mit dem Club Med, nie eine Baugenehmigung, noch einen Grundst�cks Vertrag. Als sich der Club Med offiziell zur�ckzog aus dem Projekt, erlosch auch die Projekt Genehmigung.
  Ein Profit mit dem Verkauf Erl�s von 3,4 Millionen $, f�r absolut Nichts, mit den �belsten und korruptesten Gestalten der Regierung wie Shaban Memia. F�r den Drogen Schmuggel und die Schmuggler Basis, ist bereits der Bulgare Petkov Kolev Jeko verantwortlich. Die Presse in Tirana, konnte Petkov Kolev Jeko nicht erreichen, weil alle Kontakt Daten nicht stimmen. First Investment Bank, aus Bulgarien mit den dubiostes Fund Umfeld, ist immer dabei, vor allem beim illegalen Bauen auf gestohlenen Grundst�cken.

  Kakomese
  Die Bucht von Kakomese, welche in einem Mafia Projekt der Fatos Nano Gruppe und der Vlore Verbrecher Bande um Dritan Celaj,ein Club Med Projekt in 2004 starten wollte. Mafia Boss Dritan Celaj, eine Urgestalt im Albanischen Verbrecher und der Vlore Gangster wie der Geldw�sche. Vor der Geldw�sche in S�d Albanien warnte der Albanische Geheimdienst 2010 und danach. Der K�ufer: 30 Jahre Jeko Petkov Kolev, residiert im Mafia Bau des Gangsters Dashnor Sula in Tirana, den Sky Towers, einem alten Projekt der Stadt Mafia von Edi Rama und Fatos Nano. Die Geldw�sche Bank First Investment Bank aus Bulgarien, ist wohl auch hier wie immer aktiv.

  SalihBerisha�s Drogen Export mit Dasho Aliko: beschlagnahmte Schmuggler Boote: Italien - 1,5 Tonnen, Korfu - 1,0 Tonnen Cannabis

  Kontrata, nj� 30-vje�ar bullgar
  bleu gjirin e Kakomes�
  “Riviera” rifitoi qeran� n� Kakome p�r 99 vjet Kontrata, nj� 30-vje�ar bullgar bleu gjirin e Kakomes� ZBULOHET BLERESI/ Shtetasi bullgar, 30-vje�ari Jeko Petkov Kolev �sht� bler�si zyrtar i 290 mij� metrave tok� n� Gjirin e Kakomes� shitur nga drejtori i ALUIZN-it, Shaban Memia n� 23 mars 2012. Kolev �sht� p�rfaq�sues i Dhom�s s� Tregtis� dhe Industris� Bullgaro-Shqiptare dhe i kompanis� �Balkan Roads� n� Shqip�ri.(N� foto: 30-vje�ari bullgar Jeko Petkov Kolev dhe faksimile e kontrat�s s� shitjes s� gjirit t� Kakomes� ku ai �sht� bler�si)
  Shitet Kakomeja, dokumenti: Memia firmosi para ikjes
  Projekti, �Club Med� u largua edhe pas premtimeve t� Berish�sBiznesmen�t q� kan� zaptuar Kakomen�, kan� bler� 3.4 milione dollare tok�n qe vlen 40 milione dollare

   

  Kantier ndertimi ne Kakome

  (E PERDITESUAR)- Biznesmen�t q� kan� zaptuar p�rfundimisht gjirin e Kakomes�, kan� arritur t� fusin n� dor� ALUIZNI-n dhe kan� mundur t� blejn� tok�n brenda territorit t� tyre p�rmes procesit t� legalizimit. Kompania Riviera, e cila kishte filluar qysh n� vitin 2004 procedurat p�r t� marr� me koncesion Gjirin e Kakomes�, s� bashku me nj� kompani franceze, tani rezulton t� jet� e vetme pronare e nj� sip�rfaqe toke, t� cil�n ia ka shitur me firm�n e tij ish- kryetari i ALUIZNI-t, Shaban Memia.

  Dokumenti i gazet�s TemA d�shmon se n� fillim t� muajit mars, nd�rsa Memia ka qen� n� prag t� largimit nga detyra e Drejtorit t� P�rgjithsh�m t� ALUIZNI-t, ka firmosur shitjen e tok�s p�r llogari t� kompanis� Riviera, e cila tashm� vepron n� Gjirin e Kakomes� si nj� subjekt pa nj� status t� subjektit turistik. Kompania franceze �Club Med� �sht� t�rhequr nga projekti prej vitit 2007 dhe me kuadrin ligjor shqiptar, i bie q� koncesioni i dh�n� dikur nga Fatos Nano t� jet� i pavlefsh�m.

  Por, duke b�r� fakt t� kryer praktik�n e bllokimit t� territorit dhe kthimit t� tij n� nj� territor ku arrestohen �do dit� roje p�r trafik droge, zaptuesit e k�tij trualli kan� mundur q� dhe t� blejn� nj� pjes� t� territorit kundrejt nj� kontrate, e cila �sht� n� kund�rshtim flagrant me ligjin.

  N� baz� t� ligjit 8053 t� dhjetorit 1995, banor�t e zonave bregdetare duhet t� kompensohen me tok� ose truall n� rast se toka e tyre ka objekt nd�rtimi prioritet turistik. Toka q� i �sht� dh�n� kompanis� Riviera prej ALUIZNI-t, �sht� tok� e cila ka qen� n� p�rdorim dhe shp�rndar� p�r banor� t� zon�s, t� cil�t shpron�sohen nga vendimi �de facto� i ALUIZNI-t, q� ia shet nj� kompanie, e cila e ka ende t� paqart� statusin e saj si subjekt turistik.

  Dy vite pasi kishte hyr� n� fuqi, por t�r�sisht n� kund�rshtim me t�, Agjencia q� Sali Berisha me mburrje ia kish l�n� n� dor� Shaban Memis�, shiti Gjirin e Kakomes�!

  �Ligji �sht� i qart�: shitet trualli n�n objektin e nd�rtuar para n�ntorit t� vitit 2008 dhe t� regjistruar n� Zyr�n e Regjistrimit t� Pasurive!!! Objekt t� regjistruar n� ZRPP nuk ka, sepse nuk ka objekt t� nd�rtuar n� Kakome! Megjithat� Gjiri i Kakomes� u shit dhe prona �sht� regjistruar nga ZRPP n�n var�sin� e Ministris� t� Drejt�sis�, n� favor t� kompanis� Riviera! 290 mije metra katror u shit�n p�r 1219.7 lek� p�r met�r katror! Prona �sht� shitur n� total per gati 3.4 milion dollar� kur ajo kushton minimumi 40 milion dollar�!,� tha deputeti Erion Bra�e.

  Shifrat e dh�na nga deputeti i opozit�s Erjon Bra�e, nd�rkoh� q� n� Kuvend po diskutohet s�rish ligji p�r kalimin n� pron�si pa shp�rblim t� tok�s bujq�sore p�r banor�t pran� zonave turistike, q� shpron�sohen p�r nevoja publike, e b�n dhe m� t� qart� kapjen e shtetit.

  Vendimi ka ngjallur reagim n� fshatrat Nivic� dhe Sh�n Vasil, t� cil�t jan� ende t� paqart� p�r fatin e pronave t� tyre.

   

  Interpelanca n� Kuvend, Bra�e denoncon grabitjen e tok�s n� bregdet

  Opozita akuzon qeverin� se po synon te p�rvet�soj� tokat e 8 mij� familjeve ne bregdet, n�p�rmjet nism�s p�r titujt e pron�sis�. Sipas deputetit Erion Bra�e, abuzimi shtrihet ne 110 milion metra katror� tok�, p�r t�ia kaluar ato nj� grupi njer�zish. Por ministri i Bujq�sis�, Genc Ruli, i cili ishte iniciatori i nism�s ligjore, tha se drafti as nuk krijon ndarje te re te tok�s dhe as prodhon tituj t� ri pron�sie. Por nj� q�ndrim kritik me qeverin� p�r ��shtjet e pron�s mbajti edhe ministri i Mjedisit, Fatmir Mediu. Ai pohoi se me k�to nisma, qeveria thellon antikushtetutshm�rin� n� raport me pron�n. N� nisje t� seanc�s, kreu i grupit parlamentar socialist, Gramoz Ru�i, debatoi me kryetaren e Kuvendit, Jozefina Topalli, p�r k�rkesat e opozit�s p�r interpelanca me kryeministrin Berisha.

   


   

  http://www.gazetatema.net/web/2012/05/17/biznesmenet-qe-kane-zaptuar-kakomene-kane-blere-token-me-legalizim-jashte-ligjit/#comment-339513

  Staatskontrolle: Das Kultur-Tourismus MTKRS Ministerium unterschl�gt die Funds f�r Werbung

  Biznesmen�t q� kan� zaptuar Kakomen�, kan� bler� 3.4 milione dollare tok�n qe vlen 40 milione dollare

  Postuar n�: Aktualitet,Ekonomia |