Database error: [Unknown column 'comment_ID' in 'field list']
SELECT ID, COUNT( comment_ID ) AS ccount FROM wp_posts LEFT JOIN wp_comments ON ( comment_post_ID = ID AND comment_approved = '1') WHERE post_status = 'publish' AND ID IN (3704,3702,3699,3697,3692,3654,3620,3611,3586,3578,3566,3558,3517,3476,3449,3433,3413,3408,3400,3397,3383,3369,3363,3340,3320,3305,3275,3268,3261,3256,3245,3236,3223,1924,3209,3218,2693,3157,3139,3134,3118,3103,2968,2964,2935,2923,2918,2901,2897,2887,2868,2849,2844,2839,2838,2824,2808,2750,2737,2713,2701,2690,2666,2418,2645,2644,2636,2620,2615,2566,2563,2531,2526,2511,2499,2480,2478,2465,2462,2452,2398,2388,2385,2381,2368,2367,2364,2291,2255,2231,2221,2198,2118,2114,2102,2063,2048,1918,1949,1945,1935,1929,1917,1905,1887,1886,1847,1809,1806,1796,1768,1762,1759,1736,1721,1708,1669,1661,1637,1545,1474,1467,1454,1442,1363,1349,1285,1271,1191,1149,1142,1111,1063,1054,1048,987,944,874,849,847,824,804,732,610,506,473,460,413,19) GROUP BY ID

www.albania.de

7/29/2014

Die Bürgermeister Mafia in Albanien: 15 Jahre illegale Strand Besetzungen in Albanien und kein Ende

Filed under: — CrniLabudovi @ 8:22 pm

Albanien ist ein typisches Beispiel, für eine kriminelle EU und Weltbank Politik, welche nur Korruption und Inkompetenz brachten mit der gescheiterten Dezentralierung. Etliche Bürgermeister organisieren im Moment auch Demonstrationen, weil man durch die Terroritial Reform, die Zuständigkeit u.a. für Grundstücks Geschäfte und Baugenehmigungen im Mafiösen Spektakel verliert. Darunter Orikum, die Durres Gemeinden usw. Es gab nie eine Möglichkeit das eine Kompetenz in den Kommunen aufgebaut wird, weil die Bürgermeister selbst nur billige Mafiösi und Ziegenhiren ohne jede Bildung sind.

Eine Art Terroristen Bande, überfällt mit Hilfe korrupter Bürgermeister, Politiker, Polizei Chefs, die Strände und Küste und eröffent dubiose Geschäfte, oft mit einer Hygiene Kathastrophe der kriminellen Fahrlässigkeit verbunden. Da die Bau und Stadt Polizei an die Mafia verkauft ist, wie in Durres, in allen Orten an der Küste, wird nur erpresst und abkassiert von den Illegalen Horden.

Bußgelder für Illegale und Beschlagnahme u.a. von 20.000 Flaschen Bier an den Stränden von Durres

Inkompetenz ohne Ende

Bis zu 90 % der Öffentliche Strände sind überall von illegalen besetzt, welche sich als Eigentümer ausgeben. Trotz neuer Regierungs Beschlüsse, des Bau und Tourismus Ministeriums. Durres wie immer der Rekord, wo sich die Albanische Regierung das Bau- und Tourismus Ministerium lächerlich macht, denn die März Beschlüße der Regierung wurden nicht umgesetzt, was eine Tradition ist in dieser Art von Ministerium, wo alle Tourimsus Gesetze, Projekte nur in Landraub, Verkauf von Grundstücken als wichtiges Mafia Geschäft der Geldwäsche mündeten. Direkt die PM daran beteiligt: Ilir Meta, Fatos Nano und Salih Berisha.

“Durrës, plazhi është pushtuar nga piratët e privatët në masën 90%. Në Sarandë është zaptuar në masën 60%. Në Vlorë është zaptuar në masën 75%. Në masën 70% është zaptuar në Shëngjin. Në masën 50% është zaptuar në Velipojë. Në masën 40% ëshët zaptuar në Divjakë. Në masën 35% është zaptuar në Seman. Në masën 60% është zaptuar në Pogradec. Në masën 90% është zaptuar në Golem. Në Himarë është zaptuar në masën 60%. Në Borsh është zaptuar në masën 40%.”

11 illegale Strand Besetzungen gibt es in Shengin und der Bürgermeister erhält nun eine Anzeige, weil er im System Nichts gegen die Banden unternimmt. Die Steuer Polizei hat bereits die Fakten festgestellt. System konform wie immer als Vorzeige Chaos:Mehr illegale Verkäufer in Durres, als Touristen: 4 Tode bei einem Familien Ehren Mord

Plazhet janë kthyer në “dogana haxhiqamilçe”, deri tani, 114 “pushtues” rëre

Posted By Gazeta Telegraf On 28/07/2014 @ 11:32 In Aktualitet,Kryesore | No Comments

Sipërfaqet e rërës janë zaptuar pa asnjë pagesë taksimi, ndërkohë që pushteti qëndror e ai lokal hesht

Edhe këtë vit, pavarësisht vendimit që qeverisë dhe garancisë së kryeministrit Rama për “plazhe të lirë”, të pa rrethuar nga gardhe, arka, blloqe betoni dhe “boksierë”, plazhet shqiptare vazhdojnë të gjenden sërish si këto 20 vitet e fundit: të “pushtuar” nga të fortët, pronarët e lokaleve të afërmit e krerëve të pushtetit lokal e qëndror. Ky “pushtim” është bërë në gjithë vijën bregdetare shqiptare. Shqetësimi pushtimit të plazheve, bëhet alarm çdo stinë vere nga pushuesit. Por, po me kaq shpërfillje ndaj këtij shqetësimi, vepron pushteti lokal e ai qëndror, në bashkëpunim pazarxhinjsh me pushtuesit e plazheve. Gjithë sipërfaqja e rërës buzë detit Adriatik e Jon, madje edhe buzë liqenit të Pogradecit deri në Tushemisht, pothuajse është krejt nën kontrollin privat të pronarëve të hoteleve, ose të zaptuesve të dhunshëm e të paligjshëm. Sipas informacioneve dhe vëzhgimeve tona në terren, sipërfaqet e rërës i kanë zaptuar pa asnjë pagesë taksimi edhe vetë drejtues tatimorë e të pushtetit lokal, duke i lëshuar sipërfaqet e plazhit fiktivisht “me letra”, në përdorim për persona të tjerë të afërm, të besuar ose qiraxhinj të tyre, me qëllim fshehjen e abuzimit që bëjnë me pasuritë dhe mjediset publike. Kur ndeshesh me pushtuesit e plazheve, ata ose të hakërrehen e të tregojnë “muskujt”, ose nxjerrin letra false me vula e firma të pushtetit lokal e të tatimeve, sikur gjoja kanë leje shfrytëzimi. Madje disa prej këtyre “kolonizatorëve” të plazheve, deklarojnë se janë edhe pronarë rëre! Në fakt, ata janë krejt të paligjshëm. Të kesh një copë letër nga pushteti lokal, e cila është lëshuar në kundërshtim me ligjin, kjo nuk do të thotë se je i ligjshëm, pasi me këtë logjikë mund të ndodh psh, që kreu i bashkisë, qarkut, apo prefekturës mund të të jap edhe zyrën e tij me qera për t’ i bërë bingo, kazino e bilardo dhe ti të dalësh e të thuash se je i ligshëm! Kjo logjikë pazarxhinjsh, po ndodh edhe këtë sezon veror me plazhet shqiptare. Pushteti qëndror e ai lokal edhe pse janë pronarë e administratorë të këtyre hapësirave bregdetare të plazheve, i lejojnë individët dhe pronarët e hoteleve lokaleve, të zaptojnë rërën dhe detin.

Futja në plazh, me “tra dogane” banditeske

Vija bregdetare e plazhit shqiptar, sidomos qendrat e plazheve edhe këtë vit janë të mbipopulluara me pushues, kryesisht me pushues ditorë. Po a mund të futen ata lirshëm në mjediset e plazheve? Jo! Atëhere, si mund të futen brneda tyre? Si në doganë, me pagesë. Që në hyrje të brezit të rërës, pushuesit gjenden përballë “gardistëve” të vendosur prej pushtuesve të plazheve. Qytetarët ndeshen e futen në konflikt deri fizik me individë, që nuk të lejojnë të futesh pa paguar një taksë financiare pirate, që shkon në xhepat e bosëve që kontrollojnë shfrytëzimin e plazheve. Pra, nuk ta hapin rrugën për t’ u futur në hapësirën e rërës që ata kanë zaptuar. Po kështu, askush nuk ka të drejtë të përdor shezlon e çadër të sjell me vete, pasi nëse do futesh në “zonën e pushtuar”, duhet të paguash 300-400 deri në 500 lekë të reja shezlonin e pushtuesit. Madje “ligji” i vendosur prej bandave pushtuese të plazheve, të miratuara në “heshtje mirëkuptuese” edhe prej krerëve të pushtetit lokal, nuk lejon të vendosësh jo më shezlon, por as çadër, e madje as të shtrihesh në rërën e tyre. Po kështu, nuk ke të drejtë as të parkosh makinën, apo të shkosh me ruletë-kabinë në këto hapësira, pasi pushtuesit e plazheve e kanë zaptuar terrenin që në hryje të rrugës automoblistike dhe duhet të paguash taksë parkimi makine në xhepin e këtyre horrave, ndërkohë që toka është pronë publike! Sipas një evidentimi të bërë për këtë batërdi antiligj, rezulton se hapësirat e plazheve shqiptare janë zapatuar me letra false, me letra “miku” e pa letra. Sipas këtij treguesi abuziv, hajdutëror: në Durrës, plazhi është pushtuar nga piratët e privatët në masën 90%. Në Sarandë është zaptuar në masën 60%. Në Vlorë është zaptuar në masën 75%. Në masën 70% është zaptuar në Shëngjin. Në masën 50% është zaptuar në Velipojë. Në masën 40% ëshët zaptuar në Divjakë. Në masën 35% është zaptuar në Seman. Në masën 60% është zaptuar në Pogradec. Në masën 90% është zaptuar në Golem. Në Himarë është zaptuar në masën 60%. Në Borsh është zaptuar në masën 40%. Kujtojmë, që janë zaptuar sipërfaqet në zonat më të frekuentuara. Sipas evidentimit, në krejt vijën bregdetare janë 114 taksidarë pushtues plazhesh, 72 prej të cilëve kanë zaptuar sipërfaqe të mëdha “rërë të pushtuar” nga Velipoja deri në Ksamil, duke i kthyer plazhet shqiptare në “dogana haxhiqamilçe”. Të gjitha këto sipërfaqe plazhi, në “inventarin” e shtetit shqiptar figurojnë pronë publike e jo private. Por, këto janë zaptuar forcërisht, me “letra false nën dorë” dhe me pagesa taksash “1 kacidhe” m2, duke lënë qytetarët pa plazhe të lirë, ose duke u imponuar pagesat e vendosura prej tyre.

Ligji jep 200 m2 shfrytëzim, pushtuesit kanë zënë nga 4-5 deri në 10 dynymë rërë

Lidhur me shfrytëzimin e ambjenteve ose mjediseve pronë shtetërore si ndërtesa, breg lumi, breg deti, lëndinë, pyll, fushë, rezervuar, kullotë, mal, gurore etj, ligji përcakton se një subjekt privat që kërkon të shfrytëzojë sipërfaqe publike, i lejohet të marrë në administrim ligjor prej pushtetit lokal vetëm 200 metër katrorë. Nëse kërkon më tepër kjo bëhet me vendim qeverie, konkretisht me vendim të Ministrisë së Ekonomisë, që është pronare përfaqësuese e vetme ligjore shtetërore e gjithë pasurive publike. Ky ligj është në fuqi edhe për sipërfaqet e plazheve publike, pasi plazhe private në Shqipëri, ende nuk ka asnjë centimetër katrorë. Po sipas ligjit, si pushtetit lokal edhe pushtetit qëndror, në të drejtën për të dhënë plazhet për shfrytëzim, nuk u lejohet që sipërfaqja e plazhit publik e dhënë në administrim privat, të jetë më e madhe se 30% e sipërfaqes totale të plazhit. Realiteti flet të kundërtën. Ata pushtues plazhesh, që kanë marrë leje shfrytëzimi nga pushteti lokal, kanë në letra miratimin për 200 metër katrorë sipërfaqe plazhi, por në fakt kanë zaptuar 20 e 30 herë më tepër sipërfaqe se sa lejon ligji. Bëjmë me dije, se deri sot, nuk ka asnjë leje të dhënë nga Ministria e Ekonomisë për adminsitrim plazhi mbi 200 metër katrorë, ndërkohë që ka leje të dhëna nga bashkitë e komunat, për sipërfaqe deri në 3000-5000 e 10 mijë metër katrorë plazh, në kundërshtim me kompetencat e tyre ligjorë. Bashkitë dhe komunat nga Velipoja deri në Sarandë e Ksamil, nuk kanë nisur të bëjnë asnjë ndërhyrje për të “çliruar” plazhet, paçka se ka një urdhër të kryeministrit Rama dhe një vendim qeverie.

Përparim HALILI


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/plazhet-jane-kthyer-ne-dogana-haxhiqamilce-deri-tani-114-pushtues-rere/

Das Geschwätz geht in allen Bereichen weiter, als eine Art Kinder Theater Truppe, wo sich die Darsteller nur Minister und Direktoren in einem Staat nennen. Jetzt schwätzt die neue Bildungs Ministerin erneut viel und es wird Nichts geschehen. Die meisten privaten Schulen und Universitäten, haben keine Lizensen, bzw. die Fakultäten. Man wurstelt wohl auf ewig so weiter, ohne diese Mafia Schulen und Universitäten zuschliessen, worüber wir seit Jahren berichten. Der DAAD, ein Georg Soros Produkt der Mafiösen “Open Society” hat auch diese Licht Gestalt finanziert: Vorgänger Mafia Minister Myqerem Tafaj, ein Produkt der kriminellsten Berisha Kreise und der Idiotie.


Fictive schools distributed diplomas

29/07/2014
The Ministry of Education will close some private high schools that for several years not only have not functioned, but have held lessons in a fictive way.

The Minister of Education, Lindita Nikolla, declared in front of the media and education commission that there are dozens of students that have diplomas without attending schools.

7/28/2014

Der Hafen Durres verklagt die Deutsche Firma: EMS Albanian Port Operator shpk

Filed under: — Balkansurfer @ 9:17 pm

Alle Lizensen im Hafen sind durch Bestechung, ohne Ausschreibungen, entgegen den Masterplänen vergeben worden durch Stümperhafte Amateur Firmen, welche das alte Spiel mit der Albaner Mafia organisierten, über direkte Beteiligungen und Personen, was Tausendfach schon schief ging in Albanien im Staate ohne Justiz.

Der Hafen Durres, war immer schon ein Magnet Feld, für die Ratten der Welt. 18,9 Millionen € Schaden wurden insgesamt durch die Staatskontrolle im Hafen Durres festgestellt, wo inkompetende korrupte Deutsche Consults die grösste Passagier Abfertigungs Halle im Mittelmeer bauten, natürlich Bauschrott.

Kann die Regierung die Mafia Öl Geschäfte der Ingrid Shuli, Pantelji Majko im Hafen Durres regeln?

Praktisch sind die Tausende von Investoren zu naiv gewesen, ohne Auslands Erfahrung und wurden schnell über den Tisch gezogen, fast immer durch die dubiosen Partner Kooperationen, welche praktisch zu 100 % in den Ruin führten. Extrem wenige Investoren, mit viel Auslands Erfahrung existieren noch, und absolut niemand der durch Lobbyisten promotet wurde.

Die Staatskontrolle hat vor einigen Wochen die Fakten zusammen gestellt, das die Hafen Lizensen ungültig und illegal sind, was länger bekannt ist und war. Was zum Erstaunen aber führt, wenn korrupte Lobbyisten tief mit der OK verbunden schon im Visa Skandal und anderen Super Skandalen, wie Berlinwasser, Bundesdruckerei, Hochtief im der Airport GmbH das man nicht gewillt ist, die gesetzlichen Prozeduren zu akezeptieren und mit Bestechung Ausschreibungen umgangen werden, was ein Weltbank Vorzeige Modell in der Realistät ist schon vor über 15 Jahren und jeder machte dann mit. 2004 bei der Flugplatz Lizenz, gab esnicht einmal ein Gesetz für solche Lizensen, was erstt 2006 kam.

Nun verklagt die Hafen Direktion Durres, die Deutsche Firma EMS auf Schadens Erstatz und es wird auch nur der Anfang sein. Am Anfang geht es um 9 557.18 € wo Klage eingereicht wurde gegen die EMS Albanian Port Operator shpk, wo der Schaden durch die Staatskontrolle festgestellt wurde.

Warum Deutschland ständig diese Bestechungs Geschäfte unterstützt, sogar durch Kick Bck Geschäfte organisiert über die Entwicklungshilfe erinnert eher an die Camorra und Nghradeta, wenn man das Kosovo Debakel und diese Methoden nur streift. Nicht einmal die übelsten Italienischen, Türkischen oder Griechischen Mafia Firmen, wollten eine Durres Lizenz haben. Eigentlich nur die Deutschen und dann auch noch in der Peinlichkeit der Sokol Olldashi Mafia, mit direkter Familien Beteiligung des damaligen Hafenmeisters.

Die PD Sokol Olldashi Mafia mit Dritan Burgija, und 16,9 Millionen Euro Schaden im korrupten Hafen Durres durch die Eduard Ndreu Bande

Erpressung, Deutscher Bestechungs Lobbyismus und alle Lizensen im Debakel rund um die Hafen Durres werden überprüft

A German ex-jail bird grabs a terminal concession in Albanian port of Durres

Durres, 28 february 2014 - The economic growth of the impoverished Albania was heavily based on easy term credits and outright grants as well as the remittances of the Albanian migrant workers (one fifth of the population). The economic crises caused a drying down of grants a easy term loans and a shrinking of the remittance money. FDI(Foreign Direct Investments) REMAINED THE ONLY WAY OUT. The…

Read More

Ekskluzive / Durrës. Gjermani hedh në gjyq portin për… 9 557 euro!

0 0 New

· Ndërkohë që me paratë e buxhetit të shtetit koncesionarit të Terminalit Lindor APD-ja i bëri sevap 164 mijë euro

DURRËS, 26 korrik 2014 – Me të marrë sigurime nga Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës (që mendon se është ende Ministër i Punëve të Jashtme!) z. Edmond Haxhinasto se nuk do të preken koncesionet në portin e Durrësit, ndonëse Kontrolli i Lartë i Shtetit ka sugjeruar rishikim të tyre, gjermanët e Terminalit Lindor kanë kërkuar në gjykatën e Tiranës shpërblim dëmi nga Autoriteti Portual dhe për 9 557.18 euro, ndonëse janë favorizuar me qindra mijë euro nga shqiptarët.

“Dyrrah”-u ka mësuar se në gjykatën e shkallës së parë në Tiranë, më 27 qershor 2014, është regjistruar çështja civile nr. 12209 “Padi shkaktim dëmi”, ku në rolin e paditësit është koncesionari gjerman EMS Albanian Port Operator shpk, kurse i paditur është Autoriteti Portual Durrës.

Gjermani kërkon “t’i shpërblehet dëmi i shkaktuar në shumën 9 557.18 euro si pasojë e pengimit në përmbushjen e kontratës së koncesionit për menaxhimin, operimin dhe mirëmbajtjen e terminalit lindor të portit të Durrësit, nënshkruar në datën 6 maj 2013 ndërmjet Ministrisë së Punëve Publike dhe Transportit të Republikës së Shqipërisë dhe paditësit”.

Madje EMS APO-ja kërkon që porti “të mos kryejë asnjë veprim në të ardhmen që pengon operimin e gjermanit sipas kontratës së koncesionit në portin e Durrësit”.

Seanca e parë, nën drejtimin e gjyqtarit z. Agron Zhukri, është parashikuar të zhvillohet më 9 shtator 2014.

Info 1

Të kërkohet arkëtimi i vlerës 164 mijë euro brenda datës 31 tetor 2014 për transferimin, më 15 korrik 2013, të dy elektrovinçave 16-27.5 tonë në terminalin lindor, koncesion i kompanisë gjermane EMS Albanian Port Operator (EMS APO), me pronar z. Heiko Luikenga, por përfaqësuar nga z. Manfred Muller, pasi “është bërë me një diferencë nga shpenzimet e kryera për remontin e tyre”, është Kontrolli i Lartë i Shtetit që zhdëmtimin ta bëjnë 4 ish-drejtues të portit të Durrësit.

Bie në sy fakti që drejtoria e përgjithshme ekzekutive e shoqërisë publike / shtetërore APD sha i ka bërë “sevap” koncesionarit privat gjerman të Terminalit Lindor me paratë e buxhetit të shtetit shqiptar [shih edhe: www.durreslajm.com/investigim/klsh-gjob%C3%AB-164-mij%C3%AB-euro-p%C3%ABr-4-ish-drejtues-t%C3%AB-portit].

Info 2

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka sugjeruar që brenda datës 30 shtator 2014, të rinegociohet kontrata e koncesionit datë 6.5.2013 “Menaxhimi, operimi dhe mirëmbajtja e Terminalit Lindor në Portin e Durrësit”, në lidhje objektin e koncesionit, nivelin e investimit privat dhe përqindjen (royalty) fikse për Autoritetin Portual Durrës, sipas parashikimeve të VKM nr. 546, datë 28.05.2009 “Për miratimin e masterplanit për zhvillimin e portit të Durrësit”.

Sikurse ka vënë në dukje dhe “Dyrrah”-u, që citohet nga KLSH-ja, në masterplan janë parashikuar dhe miratuar këta tregues: objekti i koncesionit janë mineralet e nikel/krom eksport dhe qymyrit import.

Kurse në kontratë, që nuk dëshiron ta shfuqizojë ministri z. Haxhinasto, janë përfshirë edhe “ngarkimi dhe shkarkimi kryesisht i ngarkesave rinfuso, por edhe i anijeve me ngarkesa të përgjithshme / gjenerale dhe për ngarkesa për projekte sipas rastit” [shih edhe: www.durreslajm.com/investigim/ekskluzive-konkurrenca-dhe-klsh-jo-monopolit-gjerman-te-kalata-lindore].

/th. m. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/investigim/ekskluzive-durr%C3%ABs-gjermani-hedh-n%C3%AB-gjyq-portin-p%C3%ABr-9-557-euro#sthash.XUyLAEE0.dpuf

9/5/2013

Durres Port debacle - von der Hafen Mafia, ungültige Lizensen und der Treibstoff Betrug an den Tankstellen

3/4/2014

Im Lande ohne Justiz, macht man Bestechungs Geschäfte: EMS und der Skandal um den Hafen Durres mit Heiko Luikenga

Die Deutsche Firma EMS, mit einer dubiosen Lizenz, ohne Ausschreibung für Container Verladung im Hafen von Durres ist erneut in den Schlagzeilen, weil der Inhaber ein Mitglied im größten Verbrecher Skandal der Welt war, dem BCCI Skandal, rund um Waffen- Drogen Handel und Geldwäsche: Heiko Luikenga u.a. wurden damals 1.000 Flugabwehr Rakten von Typ “Strela 2” geliefert. Bestechung, oder Partnerschaften mit der Familie des Hafen Direktors, oder Ministers, sind auch in Deutschland strafbar, als Auslands Bestechung (Pariser Anti Korruptions Konvention von 1998), eine Partnerschaft mit hoch kriminellen Familien, peinlich, wie die vollkommen falsche Beratung rund um den Hafen. *

Die Kontrolle von Container Häfen, ist eine Schlüsselrolle der Internationalen Mafia, wie man am Süd Italienischen Hafen NGHRAGHETA: Gioia Tauro zeigt. Deshalb erhielt die Schweizer Gross Baufirma ZUMAX, keine Genehmigung einen Container Hafen bei Vlore zubauen, wegen der mangelnden Rechts Sicherheit in 2009 und falschen Partner der ZUMAX.

7/26/2014

Die Staatsanwalt in Durres, stoppt alle Tender in der Mafia Stadt Durres

Filed under: — Zogaj Leku @ 7:19 am

Die schlimmsten illegalen Bauten in der Verbrecher Stadt Durres, als man ein Antikes Römisches Dorf zubetonierte, was im Öffentlichen Park 1 Mai lag. Der Bürgermeister Vangjush Dako vorneweg, ohne Stadtrats Beschluß bei betonieren mit seinem Bruder der die grösste Beton Firma besitzt. Dümmer wie die Taliban, wird eine Stadt zerstört und jede Stadt Planung und die Urbanistik Pläne ignoriert. Eines der vielen Pleite Projekte der Weltbank in Albanien, diese Urbanistik Pläne und Küsten Gesetze wie Pläne.
Bulevardi Dzrrah - Post, Durres Mafia construction Vangjush Dako

Bulevardi Dzrrah – Post, Durres: auf dem Betonierten Römischen Dorf: Inhaber Vangjush Dako, ohne Baugenehmigung wie in den Artikeln dokumentiert ist: daneben Berisha Klientel mit dem zentralen Bau mit mind. 7 Stockwerken

Taliban Alptraum der Bitterkeit in Durres, die Massaker an Antiken Stätten und Wenige zahlen für Wasser und Strom

Durres Römischen Dorf

Durrës, zhdukja e rrënojave romake, Biçoku: Çështje e prokurorisë, të hetohet

300 illegale Bauten gibt es in der UNESCO geschützten Stadt Gjorokastre, ebenso oft mit illegalen Minister Papieren ausgestattet, was nur die Korrupheit und Dummheit von den Berisha Ministern, Aldo Bumci und Ferdinand Xhafferie (engster Partner der KAS natürlich) historisch dokumentiert. Primitiver wie die Taliban ist vornehm ausgedrückt.
aus 2008: Teuer finanzierte Luft Projekte der Weltbank (30 Millionen nur die Grundstücks Agentur, + Urbanisatik Pläne und der Coastal Management Pläne und aktuell gibt es neue Kredite), Deutschen, Italiener: Urbanistik Pläne und Gesetze.

Prokuroria bllokon dosjet e tenderave në Bashkinë e Durrësit

Posted By Gazeta Telegraf On 24/07/2014 @ 11:32 In Aktualitet,Kryesore | 1 Comment

Skandali/ Abuzime në rrugën e Plazhit dhe të Portit. Ngrihen akuza për kryetarin e komisionit të tenderimit. Hetimet nga viti 2011

Prokuroria e Durrësit ka nisur prej disa ditësh hetimet pas denoncimeve të dy firmave ndërtuese “Varaku E” dhe “Curri” lidhur me abuzimet dhe shkeljet ligjore të bëra nga kryetari komisionit të tenderimit njëherësh nënkryetari Bashkisë Durrësit Xhulian Varfi. Fjala është për “shkelje ligjore dhe pabarazi në tendera”, por realisht nënkryetari i Bashkisë së Durrësit ka akuza nga disa firma ndërtuese për problematika të tjera që lidhen me marrëdhëniet mes tyre. Ndërsa ditën e djeshme, hetues të Prokurorisë së Durrësit kaun zbritur në bashki, nga ku mësohet se është zgjeruar rrethi i hetimeve me persona të tjerë të përfshirë në këtë skandal. Burimet nga organi akuzës i thanë për “Telegraf” se “Bashkia e Durrësit dhe disa zyrtarë të saj janë nën hetim, veç denoncimeve për tenderat e rrugës së Plazhit dhe rrugës dytësore të Portit, dhe lidhur me betonizimin e qendrës së qyteti, ku një prej fushave të hetimit mbetet ndërtimi pallatit tek ish-lulishte 1 Maji, i cili ka një koeficient shfrytëzimi 100 për qind, shkelje ligjore flagrante, por edhe sipas hetimeve tona atje ka edhe ndërtim të kateve pa leje”. Burimi zyrtar nga sektori hetimit në Prokurorinë e Durrësit tha se “organi akuzës ka kërkuar ardhjen e ekspertëve të Krimeve të Rënda, të cilët do të asistojnë në fazën e parë hetimore pasi dëmi ekonomik financiar, mjedisor, dhe akuzat ndaj disa prej zyrtarëve të Bashkisë, përbëjnë vepra të rënda penale”. Realisht qytetarët e Durrësit çdo ditë denoncojnë në Prokurori dhe polici, për shkelje flagrante të firmave dhe individëve me mbështetje politike, të cilët po bllokojnë qindra e mijëra metra katrore hapësira të gjelbëruara. Sot Durrësit i janë betonizuar mbi 75 për qind të parqeve dhe lulishteve, aq sa thuhet se ky qytet nuk ka vend ku të mbjellë një pemë. Babëzia e betonizimit dhe kryesisht e qendrës, duket se nuk ndalet. Burime nga organi akuzës thanë se ‘denoncimet nga qytetarët flasin për një tjetër zhdukje të hapësirave të gjelbëruara, asaj që ndodhet vetëm 10 metra nga ALB-telekomi, e cila është piketuar të bëhet sërish pallat, duke mbyllur përjetësisht me beton qendrën e qyteti”. Hetuesit kanë disa ditë që si objektiv të punës së tyre kanë kontrollin, verifikimin dhe bllokimin e dosjeve nga Urbanistika, si dhe arkivin e tenderave për çdo investim nga buxheti shtetit apo donatorët privatë. Rruga e dytësore e Portit me vlerë 2.7 miliardë dhe ajo e Plazhit ku veç për korsinë e bicikletave kërkohen 1.6 miliardë lekë nga buxheti shtetit, mbeten sinjalet e para të cilat çelën hetimet për tenderat korruptivë të cilat hapen, mbyllen dhe shpallen fituesit vetëm nga një njeri i vetëm, nënkryetari Bashkisë, për të cilin thonë se “ka mik të fortë lart”. Kjo thashethemnajë, e cila ndoshta mund të jetë edhe e vërtetë, ka bërë që ky nënkryetar Bashkie që ka 7 vjet që është njëherësh edhe kryetar i komisionit të tenderimit të investimeve, të jetë gjithmonë prepotent dhe aspak zyrtar me ata që vendosin të bëhen pjesë në zbatimin e projekteve. Madje hetuesit në dëshmitë e administratorëve të firmave që kanë depozituar denoncimet e tyre ndaj zyrtarëve të Bashkisë kanë mësuar veç të tjerave edhe faktin se kryetari komisionit të tenderave zoti Varfi, në asnjë rast nuk pranonte të sqaronte zyrtarisht dhe shkresërisht ata për arsyet e skualifikimit. Prokuroria e Durrësit , edhe pak muaj më parë ka nisur një çështje penale ndaj zyrtarëve të Bashkisë, hetim i cili lidhej me tenderat e investimeve dhe tolerimi me pasojë shkeljet ligjore në disa ndërtime në zonat arkeologjike. Hetuesit gjithashtu kanë zbuluar në periferinë e Durrësit dy vende ku ishin të groposura thesare arkeologjike që i përkisnin shekullit të 2 dhe 3 p.e.s , bazilika etj. Pas dy administratorëve të firmave “Curri” dhe “Varaku E”, duket se denoncimet po shtohen në Prokurorinë e Durrësit, nga subjekte dhe individë. Akuzat kanë të bëjnë me kërkesa për ndërtim dhome, shtesë ballkoni ( të bëra prej 7-8 vitesh) e deri tek bllokimi rrugicave nga ndërtime krejtësisht të paligjshme nga “të fortët” dhe miqtë e drejtuesve të Bashkisë, të toleruar prej këtyre të fundit. Shumë shpejt pritet të ngjisin shkallët e Prokurorisë kupola drejtuese e Bashkisë, por gjithsesi hetuesit i druhen një ndërhyrje politike, e cila në rast se gjen terren, ka gjasa të zbehë rëndësinë e çështjes dhe të ulë intensitetin e punës së grupit të hetimit. I njëjti burim tha se “nga ky hetim besoj se mund të dalin në dritë shkelje skandaloze, të cilat mund të çojnë nën akuzë dhjetëra zyrtarë në rast se na lënë të qetë të punojmë”.

Prokuroria zbarkon në Bashki

Zgjerohet rrethi hetimeve qysh nga 2011. Prokuroria e Durrësit ka zgjeruar rrethin e hetimeve duke e shtrirë atë në kohë. Bëhet fjalë për hetime që do të nisin qysh nga viti 2011, duke verifikuar dhe hetuar tenderat, dhe të gjitha grafikët e investimeve nga Bashkia e Durrësit. Burimet nga kjo Bashki thanë për “Telegraf” se “dje paradite dy prokurorë kanë vajtur në Bashki dhe kanë marrë kontakte pune me drejtuesit e saj, lidhur me mbledhjen e fakteve në hetimin e nisur pas denoncimit nga dy firmat e para “Varaku E” dhe “Curri”, për pabarazi në tendera, shkelje ligjore, dhe abuzime , akuza të cilat administratorët e dy firmave kanë ngritur për kryetarin e komisionit të tenderave nënkryetarin e Bashkisë zotin Varfi dhe zyrtarë të tjerë të atij institucioni. Nga ana e tyre dy administratorët e firmave kanë dorëzuar këto ditë në Prokurorinë e Durrësit edhe biseda të incizuara dhe meteriale të tjera filmike, që kompromentojnë dhe rëndojnë akuzat e ngritura ndaj personave të denoncuar. Fakti është se, ka vite që Bashkia e Durrësit dhe komisioni tenderimit bashkë me kryetarin e saj, akuzohen për shkelje flagrante të ligjit, presione ndaj firmave dhe abuzime me detyrën, duke sjellë pasoja të pariparueshme në cilësinë e investimeve në qytetin bregdetar, nga përzgjedhja e klientëve të tyre. Mjafton të marrim si shembull bulevardin kryesor apo siç quhet ndryshe rruga “Tregtare”, e cila ka mbi 5 vjet që arnohet, shtrohet, lyhet e suvatohet, duke harxhuar para të pamotivuara dhe të pajustifikuara ligjërisht. Apo rruga e Plazhit, rruga e Currilave, rrugët e lagjeve dhe sistemi ndriçimit në qytet, mirëmbajtja e shëtitores “Taulantia” etj. Prokuroria e Durrësit ka çfarë të hetojë e zbulojë mjafton të ketë motivimin e duhur dhe vendosmërinë për të zbuluar dhe ndëshkuar sipas ligjit personat përgjegjës që kanë abuzuar dhe janë bërë pashallarë me fondet e shtetit dhe paratë e taksapaguesve shqiptarë. Shumë shpejt Prokuroria do të nisë fletë-thirrjet e para për personat e denoncuar, si pjesë e hetimit i cili ka gjasa ti japë goditjen e parë sistemit të korrupsionit në institucionet e shtetit.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/prokuroria-bllokon-dosjet-e-tenderave-ne-bashkine-e-durresit/

Ledion Lako , ohne Qualifikation, wird der Kultur Beauftragte in Durres

Durres Post Massaker

Chaos ohne Ende! Banditen oft mit dem Rathaus, Tirana und Politikern verbunden, korrupten Polizisten, besetzen unverändert die Strände und Küste von Durres. Regierungs Beschlüsse, vom März, werden ignoriert, wie alle Gesetze und früheren Regierungs Aktionen sabotiert werden. Man ist in Durres, von einer dummen Taliban Verbrecher Bande regiert.

Pushteti lokal në qarkun e Durrësit shpërfill vendimin e qeverisë për plazhet private dhe publike

PLAZHIN-E-DURRESIT

Nga Xhevahir Gradica / Plazhet e bregdetit të Durrësit kanë shpërfillur plotësisht Vendimin numër 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 358, datë 1.6.2012 të këshillit të Ministrave “Për sigurinë në det, plazhe dhe në ujrat e brndshme në thellësi të territorit””. Edhe pse vendimi i fundit me përmirësimet e parashikuara […]
Direkt bei der Post: Im Antiken Teil von Durres, wurde dieses Dorf zubetoniert, obwohl das Grundstück ein Öffentlicher Park war. In der totalen Schutz Zone von Durres und wie immer: total gefälschte Papiere rund um Argita Berisha, den Drogen Kartellen, welche Geldwäsche Anlage suchen.

Durres Post
Foto aus 2010, als die Beton Maschine des Bürgermeister Vangjush Dako wieder erschien.

Lefter Koka, der Anarchist der Currila und Rruga Taulantia, wo man Hochhäuser hat (u.a. direkt gegenüber dem neuen Museum, liess ein Antikes Dorf in den Öffentlichen Parks der Villa Zogu zubetonieren, mit 3 Hochhäusern.


Diese Antike Stätte im Öffentlichen Park bei der Villa Zogu in Durres

Keine Justiz, Bau Gesetze selbst aus 1993, welche Antike Stätten inkusive einer Umgebung von 200 Meter mit einem totalen Bauverbot schützen, wurden nie implemtiert. Grund: Die ausländischen Botschafter und Geldgeber sind selbst so korrupt, weil man nur Geld mit vielen Spesen verdienen kann und Unfugs Konferenzen und dann gemeinsam im “Camorra” Stil die Gelder vernichtet. 140 Millionen € erhielt der Mafia Umwelt Minister Fatmir Mediu von der EU, die Gelder sind weg, ohne jede Wirkung.

 

Ein Super Skandal auch der ausl. Botschaften, Weltbank, Internationalen Geldgeber, welche Millionen in Antike Ausgrabungs Projekte stecken, nur damit die Dümmsten in Wirklichkeit finanzierten, darunter Skandal Figuren wie Neritan Ceka, Apollon Bace usw.

270 wertvollste Antike Gebäude, Mosaiken wurden durch die Politische Mafia, welche identisch ist mit der Land Raub Mafia und Bau Mafia zerstört und zubetoniert nur in Durres.Verantwortliche wie Minister: Ferdinand Xhaferrie, Aldo Bumci, General Direktoren der Mafia und des Ministeriums MTKTS wie Klodian Papunje, stimmen für die Zerstörung der Antiken Stätten inklusive der Kultur Vertreter und Berater von Salih Berisha wie: Neritan Ceka, Apollon Bace, zwei der übelsten Taliban Verbrecher im Kultur Bereich, wie die Bürgermeister von Durres von Miri Hoti, Liefter Koka, Vangjush Dako, welche eine Art Beton Club der Vernichtung von Durres betreiben.

270 objekte tremijë vjeçare janë të humbura, s’ka asnjë përgjegjësi ligjore

Posted By Artur AJAZI On 26/07/2014 @ 11:32 In Rrethet | No Comments

Heshtin institucionet shtetërore përballë këtij skandali. Prokuroria pritet të filloj hetimet

Rreth 270 objekte të cilat janë zbuluar gjatë këtyre viteve pas gërmimeve në themelet e shumë objekteve të ndryshme si vila, pallate dhe lokale, rezultojnë të humbura, pa nam e nishan. Dega e Institutit Mbrojtjes së Monumenteve dhe Drejtoria e Monumenteve Arkeologjike, duket se nuk ka qenë e ashpër sa duhet dhe madje në mbledhjet e KRRT-ve , përfaqësuesit e tyre kanë ngritur dorën të parët, duke miratuar leje-ndërtimi pa hesap. Deri tani askush nuk ka mbajtur asnjë përgjegjësi, por edhe kur dikush ka folur, atë nuk e ka dëgjuar askush. Skandali me veprat e nëntokës dhe objektet në qytetin bregdetar ka vite që mbulohet, dhe fatkeqësisht edhe specialistët që në seminare dhe takime hiqen si “baballarët” e arkeologjisë dhe “ruajtësit” e flaktë të zbulimeve, kanë heshtur duke bërë paqe me shkatërruesit e vlerave tona kombëtare. Asnjë prej historianëve vendorë, asnjë prej drejtuesve të muzeve dhe monumenteve, nuk ka protestuar për shkatërrimin e vlerave nga firmat private, individë dhe qarqe të caktuara të cilat në Durrës kërkojnë të përdhosin gjurmët e historisë tonë mijëravjeçare. Institucionet kompetente dhe historianët, kanë rënë në gjumin e thellë, madje edhe më keq, ata shpesh bien në ujdi me firmat dhe subjektet ndërtuese, duke u hapur atyre shtigjet e abuzimit. Rrjeti i cili ka kohë që është shkaktari kryesor i shkatërrimit të vlerave arkeologjike në Durrës , ka arritur të bëjë “zap” të gjitha institucionet kulturore prej vitesh duke u diktuar atyre gjithçka, madje edhe ata që direkt merren me ruajtjen dhe menaxhimin e vlerave tona shekullore. Duke guxuar dhe deklaruar për shtyp nën zë se, “vlerat e nëntokës, antikiteti po ç’ groposet natën dhe po hidhet në kanalet e autostradës ndaj shteti nuk duhet të bëjë sehir më ”, i kushtoi shumë ish-drejtorit të IMK-së në Durrës dy vjet më parë. Ky realitet po vazhdon të mbizotërojë sot fatkeqësisht akoma në qytetin bregdetar, ku veç të tjerash mungon edhe fushata e sensibilizimit, e cila ka vite që është kthyer në fushatë stimulimi. Ndërkohë nga Ministria e Kulturës, duhet që nëpërmjet strukturave të saj në qytete si Durrësi ku gjithçka të vlefshme e ka nën tokë, të kontrollojë gjithë operacionet e punimeve fillestare të firmave ndërtuese, për të mos neglizhuar dhe lejuar groposjen dhe shkatërrimin e vlerave të rralla që gjenden dhe përdhosen shpesh nga gërmuesit e themeleve. Duhet që pikërisht degët e DMMK-së, të japin OK-in e fundit mbi pastërtinë e nëntokës në parcelën ku kryhen gërmimet e themeleve të pallateve në Durrës. Groposja dhe dëmtimi i mozaikëve dhe vlerave të rralla të nëntokës deri sot ka kaluar me heshtje dhe proces-verbale bajate, duke ledhatuar firmat dhe ndëshkuar atë pjesë të pazëvendësueshme të historisë 3-mijë vjeçare të Durrësit.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/270-objekte-tremije-vjecare-jane-te-humbura-ska-asnje-pergjegjesi-ligjore/

Pensionisten regen sich auf, das die Park Plätze alle zubetoniert werden, ebenso die Öffentlichen Strände.

Selbst im Stadt Zentrum wie bei der Post, gibt es weitere Pläne der Vangjush Dako Banditen auch den letzten Mini Park noch mit Hochhäusern der Geldwäsche zubetonieren. Wie in Tirana, ist die Zirkulation im Stadt Innern, durch die vielen Beton Bauten in den “Luft Zonen” und Zirkulations Zonen gerade in einem heissen Sommer unterbrochen worden durch illegale Hochhäuser und die Stadt Zentrum sind heute ohne Zirkulation und ca. 5 ° wärmer wie vor 10 Jahren.

Tirana ist heute unerträglich, wo man noch in 2000 ohne Problem sich im Stadt Zentrum aufhalten konnte und es kaum Klima Anlagen gab.

7/25/2014

Die Staatsanwalt Durres, stoppt alle Ausschreibungen und Tender in Mafia Stadt Durres

Filed under: — CrniLabudovi @ 4:02 pm

Hunderte von fertigen Anklagen, der Durres Staatsanwaltschaft, verschwanden in den Archiven. Heute gräbt man die Akten wieder aus, weil die Anzeigen auch des Ex-Präfekten Genc Alizoti, die Dinge ins Rollen brachten, der sich von den Verbrechen damit rein wusch.

Die neuen Tender für die Ausschreibungen des Rathauses Durres für eine neue Strasse entlang des Hafens wurde von der Staatsanwalt gestoppt, weil für die Grundstücke nicht einmal eine Erlaubniss des Staates vorliegt, weil die Grundstücke im Besitz der Eisenbahn sind. Für den Mafia Bürgermeister Vangjush Dako wird es eng, wo sein Stellvertreter Adrian Cela, schon vor Monaten angeklagt und abgesetzt wurde. Die Stadtrat Mafia, ein Thema ohne Ende, einer Stadt, wo noch nie Gesetze galten. Klodian Papanje, Natasho Paco, Lefter Koka und Serien Weise alle Grundstücks Direktoren wurden schon angeklagt, teilweise verurteilt.

Die Vertreter des Bezirks und Stadt Rates, sind reine oft extrem primitive Kriminelle, wo Familien Mitglieder einschlägige Anklagen und Haft Strafen hinter sich haben, aber dafür hat man Baufirmen ohne Ende.

9/25/2013
Die Italiener verhaften den Durres Stadt Architekten: Adlei Likmeta und das normale Chaos

aus 2009, wo das Chaos kaum noch zu regeln war, danach wurde es noch wesentlich schlimmer, als man schlimmer wie die Taliban auch noch die Antiken Siedlungen und Parks zubetonierte und immer ohne Baugenehmigung.

Alle Projekte in Durres, gingen im Klientel, Mafia, Betrugs Geschäft unter, inklusive aller Projekte der Weltbank, Regierung und immer mit Mafiösen Baufirmen, welche der eigenen Familie gehören. Tender, Ausschreibungen sind nach dem Weltbank Vorbild und dem Lehrmeister auch der Deutschen Entwicklungshilfe (Papenburg Strassen in Nord Albanien, Becker Abfall Deponie) ein Projekt des Betruges und der Manipulation schon vor 15 Jahren. Also macht man so Weltweit weiter, wie das Hafen Chaos zeigt, welche Murks Beratung Deutsche consults erneut dort abgaben.

Ein einziges Mafiöse Chaos wird nun seit 3 Jahren dokumentiert, ohne das Entscheidungs Träger verhaftet wurde, vor allem der Bürgermeister von Durres Vangjush Dako, der mit dem Südlichen GEbäude, ebenso aktiv an der Zerstörung des Antikes Dorfes am Platz des 1. Mai (pallatit tek ish-lulishte 1 Maji,), oder bei der Post, Currrila, Rruga Taulantia, Zone A und B, Antikes Theater, beteiligt ist. Alles illegale gebaut, fertige Anklagen im Hunderter Paket und erneut passiert Nichts und es wird weiter illegal gebaut in der Rruga Taulantia und im Zentrum.

Bulevardi Dzrrah - Post, Durres Mafia construction Vangjush Dako

Bulevardi Dzrrah – Post, Durres: auf dem Betonierten Römischen Dorf: Inhaber Vangjush Dako, ohne Baugenehmigung wie in den Artikeln dokumentiert ist: daneben Berisha Klientel mit dem zentralen Bau mit mind. 7 Stockwerken

Taliban Alptraum der Bitterkeit in Durres, die Massaker an Antiken Stätten und Wenige zahlen für Wasser und Strom

Durres Römischen Dorf

Durrës, zhdukja e rrënojave romake, Biçoku: Çështje e prokurorisë, të hetohet

300 illegale Bauten gibt es in der UNESCO geschützten Stadt Gjorokastre, ebenso oft mit illegalen Minister Papieren ausgestattet, was nur die Korrupheit und Dummheit von den Berisha Ministern, Aldo Bumci und Ferdinand Xhafferie (engster Partner der KAS natürlich) historisch dokumentiert. Primitiver wie die Taliban ist vornehm ausgedrückt.
aus 2008: Teuer finanzierte Luft Projekte der Weltbank (30 Millionen nur die Grundstücks Agentur, + Urbanisatik Pläne und der Coastal Management Pläne und aktuell gibt es neue Kredite), Deutschen, Italiener: Urbanistik Pläne und Gesetze.

Prokuroria bllokon dosjet e tenderave në Bashkinë e Durrësit

Posted By Gazeta Telegraf On 24/07/2014 @ 11:32 In Aktualitet,Kryesore | 1 Comment

Skandali/ Abuzime në rrugën e Plazhit dhe të Portit. Ngrihen akuza për kryetarin e komisionit të tenderimit. Hetimet nga viti 2011

Prokuroria e Durrësit ka nisur prej disa ditësh hetimet pas denoncimeve të dy firmave ndërtuese “Varaku E” dhe “Curri” lidhur me abuzimet dhe shkeljet ligjore të bëra nga kryetari komisionit të tenderimit njëherësh nënkryetari Bashkisë Durrësit Xhulian Varfi. Fjala është për “shkelje ligjore dhe pabarazi në tendera”, por realisht nënkryetari i Bashkisë së Durrësit ka akuza nga disa firma ndërtuese për problematika të tjera që lidhen me marrëdhëniet mes tyre. Ndërsa ditën e djeshme, hetues të Prokurorisë së Durrësit kaun zbritur në bashki, nga ku mësohet se është zgjeruar rrethi i hetimeve me persona të tjerë të përfshirë në këtë skandal. Burimet nga organi akuzës i thanë për “Telegraf” se “Bashkia e Durrësit dhe disa zyrtarë të saj janë nën hetim, veç denoncimeve për tenderat e rrugës së Plazhit dhe rrugës dytësore të Portit, dhe lidhur me betonizimin e qendrës së qyteti, ku një prej fushave të hetimit mbetet ndërtimi pallatit tek ish-lulishte 1 Maji, i cili ka një koeficient shfrytëzimi 100 për qind, shkelje ligjore flagrante, por edhe sipas hetimeve tona atje ka edhe ndërtim të kateve pa leje”. Burimi zyrtar nga sektori hetimit në Prokurorinë e Durrësit tha se “organi akuzës ka kërkuar ardhjen e ekspertëve të Krimeve të Rënda, të cilët do të asistojnë në fazën e parë hetimore pasi dëmi ekonomik financiar, mjedisor, dhe akuzat ndaj disa prej zyrtarëve të Bashkisë, përbëjnë vepra të rënda penale”. Realisht qytetarët e Durrësit çdo ditë denoncojnë në Prokurori dhe polici, për shkelje flagrante të firmave dhe individëve me mbështetje politike, të cilët po bllokojnë qindra e mijëra metra katrore hapësira të gjelbëruara. Sot Durrësit i janë betonizuar mbi 75 për qind të parqeve dhe lulishteve, aq sa thuhet se ky qytet nuk ka vend ku të mbjellë një pemë. Babëzia e betonizimit dhe kryesisht e qendrës, duket se nuk ndalet. Burime nga organi akuzës thanë se ‘denoncimet nga qytetarët flasin për një tjetër zhdukje të hapësirave të gjelbëruara, asaj që ndodhet vetëm 10 metra nga ALB-telekomi, e cila është piketuar të bëhet sërish pallat, duke mbyllur përjetësisht me beton qendrën e qyteti”. Hetuesit kanë disa ditë që si objektiv të punës së tyre kanë kontrollin, verifikimin dhe bllokimin e dosjeve nga Urbanistika, si dhe arkivin e tenderave për çdo investim nga buxheti shtetit apo donatorët privatë. Rruga e dytësore e Portit me vlerë 2.7 miliardë dhe ajo e Plazhit ku veç për korsinë e bicikletave kërkohen 1.6 miliardë lekë nga buxheti shtetit, mbeten sinjalet e para të cilat çelën hetimet për tenderat korruptivë të cilat hapen, mbyllen dhe shpallen fituesit vetëm nga një njeri i vetëm, nënkryetari Bashkisë, për të cilin thonë se “ka mik të fortë lart”. Kjo thashethemnajë, e cila ndoshta mund të jetë edhe e vërtetë, ka bërë që ky nënkryetar Bashkie që ka 7 vjet që është njëherësh edhe kryetar i komisionit të tenderimit të investimeve, të jetë gjithmonë prepotent dhe aspak zyrtar me ata që vendosin të bëhen pjesë në zbatimin e projekteve. Madje hetuesit në dëshmitë e administratorëve të firmave që kanë depozituar denoncimet e tyre ndaj zyrtarëve të Bashkisë kanë mësuar veç të tjerave edhe faktin se kryetari komisionit të tenderave zoti Varfi, në asnjë rast nuk pranonte të sqaronte zyrtarisht dhe shkresërisht ata për arsyet e skualifikimit. Prokuroria e Durrësit , edhe pak muaj më parë ka nisur një çështje penale ndaj zyrtarëve të Bashkisë, hetim i cili lidhej me tenderat e investimeve dhe tolerimi me pasojë shkeljet ligjore në disa ndërtime në zonat arkeologjike. Hetuesit gjithashtu kanë zbuluar në periferinë e Durrësit dy vende ku ishin të groposura thesare arkeologjike që i përkisnin shekullit të 2 dhe 3 p.e.s , bazilika etj. Pas dy administratorëve të firmave “Curri” dhe “Varaku E”, duket se denoncimet po shtohen në Prokurorinë e Durrësit, nga subjekte dhe individë. Akuzat kanë të bëjnë me kërkesa për ndërtim dhome, shtesë ballkoni ( të bëra prej 7-8 vitesh) e deri tek bllokimi rrugicave nga ndërtime krejtësisht të paligjshme nga “të fortët” dhe miqtë e drejtuesve të Bashkisë, të toleruar prej këtyre të fundit. Shumë shpejt pritet të ngjisin shkallët e Prokurorisë kupola drejtuese e Bashkisë, por gjithsesi hetuesit i druhen një ndërhyrje politike, e cila në rast se gjen terren, ka gjasa të zbehë rëndësinë e çështjes dhe të ulë intensitetin e punës së grupit të hetimit. I njëjti burim tha se “nga ky hetim besoj se mund të dalin në dritë shkelje skandaloze, të cilat mund të çojnë nën akuzë dhjetëra zyrtarë në rast se na lënë të qetë të punojmë”.

Prokuroria zbarkon në Bashki

Zgjerohet rrethi hetimeve qysh nga 2011. Prokuroria e Durrësit ka zgjeruar rrethin e hetimeve duke e shtrirë atë në kohë. Bëhet fjalë për hetime që do të nisin qysh nga viti 2011, duke verifikuar dhe hetuar tenderat, dhe të gjitha grafikët e investimeve nga Bashkia e Durrësit. Burimet nga kjo Bashki thanë për “Telegraf” se “dje paradite dy prokurorë kanë vajtur në Bashki dhe kanë marrë kontakte pune me drejtuesit e saj, lidhur me mbledhjen e fakteve në hetimin e nisur pas denoncimit nga dy firmat e para “Varaku E” dhe “Curri”, për pabarazi në tendera, shkelje ligjore, dhe abuzime , akuza të cilat administratorët e dy firmave kanë ngritur për kryetarin e komisionit të tenderave nënkryetarin e Bashkisë zotin Varfi dhe zyrtarë të tjerë të atij institucioni. Nga ana e tyre dy administratorët e firmave kanë dorëzuar këto ditë në Prokurorinë e Durrësit edhe biseda të incizuara dhe meteriale të tjera filmike, që kompromentojnë dhe rëndojnë akuzat e ngritura ndaj personave të denoncuar. Fakti është se, ka vite që Bashkia e Durrësit dhe komisioni tenderimit bashkë me kryetarin e saj, akuzohen për shkelje flagrante të ligjit, presione ndaj firmave dhe abuzime me detyrën, duke sjellë pasoja të pariparueshme në cilësinë e investimeve në qytetin bregdetar, nga përzgjedhja e klientëve të tyre. Mjafton të marrim si shembull bulevardin kryesor apo siç quhet ndryshe rruga “Tregtare”, e cila ka mbi 5 vjet që arnohet, shtrohet, lyhet e suvatohet, duke harxhuar para të pamotivuara dhe të pajustifikuara ligjërisht. Apo rruga e Plazhit, rruga e Currilave, rrugët e lagjeve dhe sistemi ndriçimit në qytet, mirëmbajtja e shëtitores “Taulantia” etj. Prokuroria e Durrësit ka çfarë të hetojë e zbulojë mjafton të ketë motivimin e duhur dhe vendosmërinë për të zbuluar dhe ndëshkuar sipas ligjit personat përgjegjës që kanë abuzuar dhe janë bërë pashallarë me fondet e shtetit dhe paratë e taksapaguesve shqiptarë. Shumë shpejt Prokuroria do të nisë fletë-thirrjet e para për personat e denoncuar, si pjesë e hetimit i cili ka gjasa ti japë goditjen e parë sistemit të korrupsionit në institucionet e shtetit.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/prokuroria-bllokon-dosjet-e-tenderave-ne-bashkine-e-durresit/

Ledion Lako , ohne Qualifikation, wird der Kultur Beauftragte in Durres

Durres Post Massaker

Chaos ohne Ende! Banditen oft mit dem Rathaus, Tirana und Politikern verbunden, korrupten Polizisten, besetzen unverändert die Strände und Küste von Durres. Regierungs Beschlüsse, vom März, werden ignoriert, wie alle Gesetze und früheren Regierungs Aktionen sabotiert werden. Man ist in Durres, von einer dummen Taliban Verbrecher Bande regiert.

Pushteti lokal në qarkun e Durrësit shpërfill vendimin e qeverisë për plazhet private dhe publike

PLAZHIN-E-DURRESIT

Nga Xhevahir Gradica / Plazhet e bregdetit të Durrësit kanë shpërfillur plotësisht Vendimin numër 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 358, datë 1.6.2012 të këshillit të Ministrave “Për sigurinë në det, plazhe dhe në ujrat e brndshme në thellësi të territorit””. Edhe pse vendimi i fundit me përmirësimet e parashikuara […]
Direkt bei der Post: Im Antiken Teil von Durres, wurde dieses Dorf zubetoniert, obwohl das Grundstück ein Öffentlicher Park war. In der totalen Schutz Zone von Durres und wie immer: total gefälschte Papiere rund um Argita Berisha, den Drogen Kartellen, welche Geldwäsche Anlage suchen.

Durres Post
Foto aus 2010, als die Beton Maschine des Bürgermeister Vangjush Dako wieder erschien.

Lefter Koka, der Anarchist der Currila und Rruga Taulantia, wo man Hochhäuser hat (u.a. direkt gegenüber dem neuen Museum, liess ein Antikes Dorf in den Öffentlichen Parks der Villa Zogu zubetonieren, mit 3 Hochhäusern.


Diese Antike Stätte im Öffentlichen Park bei der Villa Zogu in Durres!

Ein Klientel Freund braucht wieder Geld, also wird eine Anti Moskito Aktion erfunden und das vor Augen der Welt.

Dures ist das einzige Rathaus der Welt, welche mit Landwirtschaftlichen Traktoren, die Bade Strände mit Gift (Regierungs Experte der Idiotie: inxhinier Maks Sallabanda garanton për shmangien e ndotjes bakteriologjike të detit )besprühten, in einer Art Idiotie Projekt, weil es viele Käfer gab, welche die Fäkalien frassen.

05 – Ätzend 09 – Umweltgefährlich

Gefahr

EU-Gefahrstoffkennzeichnung aus EU-Verordnung (EG) 1272/2008 (CLP) [2]

Ätzend Umweltgefährlich

Kurz gesagt: Mord an Touristen durch das Rathaus, denn jedes Jahr starben einige Leute, an Haut Infektionen und Allergie Schocks durch dieses Gift. Botschatten u.a. die Österreicher warnten vor diesen Stränden. Gift in die Abwässer, ein Idiotie Projekt der Experten des vorherigen Umwelt Ministers Fatmir Mediu, der mit Krankenhaus Enkeimungs Chemie die Abwasser säubern wollte, eine Welt Premiere der Dummheit und dann ins Meer, wo jedes Lebewesen stirbt.

perpunimi reres reportazhi

einmalig in der Welt: Gift auf die Strände und Offiziell durch das Rathaus von Durres!

Der Gesundheits Minister zuvor war so dumm, das er ebenso Gift in Bäckerie im TV zelebrierte, wie man gegen Moskitos vorgeht. Gift auf Brote, dann wird es verkauft. Dümmer gehts nicht.

Die Dummheit mit krimineller Ignoranz und dann auch noch als Reklame des vorherigen Gesundheits Minister verkauft.

Mafia Umwelt Ministerium in Albanien reinigt Abwasser an Stränden mit Natriumhypochlorit

Jetzt wird ein Park sinnlos mit Gift besprüht, obwohl es dort keine Wasser Tümpel gibt, gegen die Moskitos. Die Ursachen bekämpfen, das illegale Bauen, illegale Abwasser Kanäle und Sammler, das ist zu hoch für diese Banden der Dummheit.

Vijon aksioni për dezinsektimin e lulishteve në qytetin e Durrësit

0 0 New

DURRËS, 24 korrik 2014 - Bashkia e Durrësit vazhdon punën për të mundësuar një sezon turistik sa më të mirë dhe për të krijuar një ambient sa më të pastër për qytetarët dhe turistët. Ndërmarrja Komunale departamenti i dezinsektimit pranë bashkisë së Durrësit ka vijuar punën për dezinsektimin e qytetit. Departamenti i desinsektimit (DDD) ka filluar dezinfektimin dhe dezinsektimin e plazhit që në muajin maj e më pas ka vijuar për dy muaj me rradhë me dezinsektimin e lulishteve dhe hapësirave të gjelbëra në lagjet periferike të qytetit të Durrësit ndëkohë që ky proces po vijon aktualisht në hapësirat publike brenda qytetit të Durrësit ku dezinsektimi filloi në lulishten në hyrje të qytetit për vazhduar në hapësirat e tjera. Ky proces do të vazhdojë papushim gjatë gjithë sezonit turistik. Shefi i DDD-së Ervin Krymbi deklaroi se ky aksion dezinsektimi është në vazhdën e një sërë masash që ka ndërmarrë Bashkia e Durrësit ashtu si çdo vit për një sezon turistik sa më të suksesshëm dhe për të krijuar një ambient sa më të pastër për qytetarët e Durrësit dhe turistët e shumtë që vizitojnë qytetin. Siç dihet turizmi është një nga prioritetet kryesore të Bashkisë së Durrësit e cila ka marrë të gjitha masat për një sezon turistik sa më optimal.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah"/

- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/vijon-aksioni-p%C3%ABr-dezinsektimin-e-lulishteve-n%C3%AB-qytetin-e-durr%C3%ABsit#sthash.3DUT7Btu.dpuf

 

Die besondere Art eines Albanischen Umwelt Ministers, am Beispiel des Fatmir Mediu
“Keshillit te Qarkut Durres” und die uralte Enver Hoxha Familie: Eglantina Bekteshi


Abwässer zwischen den Badenden. Man ist im Albanischen Tourismus, was vor allem der heutige Grundstücks Agentur Chef Artan Lame, oder der Abgeordnete Baskhim Fino (damals Minister), wie die Fatos Nano Mafia zuverantworten haben, vor über 10 Jahren.

7/22/2014

Mehr illegale Verkäufer in Durres, als Touristen: 4 Tode bei einem Familien Ehren Mord

Filed under: — Insider @ 6:21 pm

Alles Luft Nummern, der Regierungs Beschluß vom 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 358, datë 1.6.2012 të këshillit të Ministrave “ über die Öffentlichen Strände! Ministerin E. Gjermeni, musste sich das schon live anhören in Durres, wo wie immer kein Gesetz, keine Anweisungen gelten, noch Privat oder Öffentliches Eigentum. Der primitive Bürgermeister Vangjush Dako, wird mit den Talibans verglichen, in Schreiben die im Rathaus zirkulieren, wobei V. Dako schon Bau Inspektor in 2000 war und so mit seinem Banditen Clans aus Shiak reich wurde, als er die illegalen Villen der Drogen Clans, dort duldete.

Gegen den Bürgermeister Vangjush Dako, wurde eine erneute Straf Anzeige gestellt, weil er Hunderte von illegalen Lokalen in Öffentlichen Parks und Stränden duldet, oft sind es Verwandte und Financiers. Die Ministerin, Edi Rama versprach Öffentliche Strände. Das Gegenteil geschah. Selbst die Dajlin Brücke ist nun Privatisiert, wo zuvor schon Alles illegal gebaut wurde, von der Baufirma des Vangjush Dako und Lefter Koka macht auch oft mit und viele Banditen aus Tirana, welche die komplette Küste unter sich aufteilten.
Die Administrativen, Minister, Politiker, die Financiers (Drogen Bosse und Frauen Händler), sitzen auf ihren besetzten Grundstücken, Lokalen und ignorieren alle Staats Organe, wie immer und in alter Tradition. Lefter Koka, hat natürlich mit seiner Bau Mafia, der Ehefrau ebenso dort illegale Grundstücke in der Rruga Taulantia und jeder versucht den Schrott zu verkaufen.

Keine Justiz in Albanien und immer sind Dritte Schuld. Angeblich sind es nun die hohen Flugpreise und Fähr Ticket Preise, welche in Albanien den Tourismus zerstören. Im Chaos Drecks Laden der Albanischen Mafia, und des Abwässer Beton Tourismus, gibt es in Durres, mehr illegale Strand Verkäufer an den Stränden, als Touristen. Die meisten angeblichen Touristen, sind Appartment Besitzer, welche ihre Ruinen besuchen und in den eigenen Abwässern baden wollen. Ein System was vor über 10 Jahren schon mit der Ilir Meta Mafia Regierung ab Oktober 1999 begann.

Grundstücks Raub, Verkauf mit gefälschten Papieren, durch Anwälte und Notare, die nicht einmal eine Lizenz haben, als Standard Modell. Auffällt das der sogenannten Justiz Minister Nasic Naco, nicht einmal Notare und Anwälte, welche keine Lizenz haben, vor Gericht bringt. An Dreistigkeit erneut die Verbrecher Stadt Durres, mit dem Bezirks Stadtrat von Durres, welche alle Gesetze rund um die Besetzung der Öffentlichen Strände, illegale Lokale, Hygiene ignoriert. Keine Gesetze gelten für diese Verbrecher Banden, Minister, Politiker, Stadträte, welche machen was sie wollen an den Stränden von Durres, vor allem die illegale Abwasser Einleitung. Dies zur Realität auch der Funktion der neuen Regierung, wo alle bisherigen Touristik Projekte, eine Art Kinder Garten Show waren und nie wie die Gesetze umgesetzt wurden.

Der neue Chef der Küsten Grundstücks Agentur,

Auron Tare
Auron Tare, hat ebenso eine illegale Villa an der Küste und muss nun eine Geldstrafe bezahlen, weil er illegales Immobilien Vermögen, bei seiner Vermögens Erklärung schwieg. Ein billiger Betrüger.

Identisch Artan Lame, der Grundstücks Chef, der die Landräuberei im Auftrage von Fatos Nano, zum System machte und aktiv mit Arben Golemi, die Touristik Zone: Golem zerstörte und mit der Zerstörung von Sarande begann. Minister, Adminstrative, Richter, Staatsanwälte und Bürgermeister sind Häuptlinge von billigen Land Räubern. Durres ist eine Art Amok Lauf, für die Dümmsten und weit hinter Taliban Niveau stehenden Figuren, welche Hirnlos sind.

Der einheimischen echten Wirtschaft, werden die Geschäfte zerstört und vor 2 Wochen wurden erstmalig grosse Beschlagnahme Aktionen gemacht an den Stränden. Es gibt nun eine Task Force Polizei:

7/9/2014

Bußgelder für Illegale und Beschlagnahme u.a. von 20.000 Flaschen Bier an den Stränden von Durres

Titel Story: Die Mafia Oligarchen Klasse der Justiz in Albanien

Grundstücks Zerstörung und Raub, als primitives Banditen System der Albanischen Politik

7/19/2014

Salih Berisha’s Grundstücks Diebstahl mit Elvis Cefa und der Tropoje Verbrecher Familie des Tunxh und Zef Vatnikaj

Durrës, në plazh më shumë gomerë dhe shitës sesa pushues

0 0 New

Durrës, 22 korrik 2014 - Eshtë piku i sezonit turistik, por në bregdetin e Durrësit të sheh syri më tepër tregtarë ambulantë sesa pushues. Nga një vëzhgim i bërë nga gazetari i “Panorama”, Leonidha Musai rezulton se bregdeti i Durrësit është i pushtuar nga ambulantët. Në çdo metër katror sytë të zënë më shumë gomerë, tezga e shitës ambulantë që lëvizin vazhdimisht në mes të çadrave, sesa pushues që kanë zgjedhur bregdetin e Adriatikut për të kaluar këto ditë të nxehta.

Numri i pakët i pushuesve në plazhin e Durrësit, nuk i ka frenuar aspak shitësit ambulantë ta mbipopullojnë vijën bregdetare për të zhvilluar aktivitetin tregtar jashtë çdo lloj standardi. Prej javësh plazhi publik dhe jo vetëm është kthyer në një pelegrinazh shitësish.

Një pjesë e tyre janë stacionuar në vende të caktuara, ndërsa të tjerëlëvizin në këmbë, me biçikletë, madje edhe me kafshë përgjatë gjithë bregdetit, me qëllim tregtimin e asortimenteve të ndryshme për pushuesit vendës e turistët e huaj. Këtyre të fundit u duket shqetësues fakti që shitësit ambulantë qarkullojnë dhe shqetësojnë pushuesit.

Shitësit ambulantë tregojnë se pavarësisht se lëvizin në të gjitha plazhet e Durrësit, përballen me një rënie të fuqisë blerëse, duke e lidhur këtë me numrin e ulët të pushuesve në këtë zonë bregdetare.

“Jemi të detyruar të shesim në plazh, pasi kjo është e vetmja mundësi për të mbajtur familjen. Ka një rënie të xhiros ditore, jo vetëm për mua por për të gjithë shitësit ambulantë për shkak se numri i pushuesve është mjaft i ulët. Ata pak pushues që janë nuk tregojnë interes për të blerë. Pastaj shitësit janë shtuar shumë, saqë ka më shumë shitës ambulantë sesa pushues”,tregon Astrit Gjeçi, i cili çdo ditë bën me dhjetëra kilometra në këmbë mbi rërën e nxehtë.

Të paktën 180 persona të moshave të ndryshme rezultojnë të zhvillojnë aktivitetin e tyre si shitës ambulantë në zonat turistike të Durrësit.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/sociale

Flight prices punish tourism
22/07/2014

Flight prices punish tourism

Tourist agencies complain that high prices of flights to Albania have created an abnormal situation that slows down tourism.

“The situation has been abnormal and keeps getting worse from year to year. This will not change without a strong intervention”, declared Besnik Vathi.

“We are the most expensive destination in the region as regards flight tickets. Not only for airplanes, but ferries have also artificially grown prices. A person cannot travel abroad without 300 Euros in neighboring Italian cities”, declared Sava Bardhi.

Why is it that the Albanian citizens, ranked among the poorest countries in Europe, are forced to pay more than their neighbors for flights? Agencies say that there are a series of causes, starting from the lack of competition.

The “Mother Tereza” airport has the highest taxes not only in the region, but also in Europe. It is probably 20% higher. The fuel price is also higher in Albania”, Bardhi declared.

“If all elements are more expensive, the ticket price will also be more expensive”, Vathi declared.

Facing this absurd situation, the agencies say they are trying to find other ways by deviating the flight traffic…..http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=12356

6/4/2012

Der Mega Gau des Durres Tourismus

Dümmer wie ein Neanderthaler, der damalige Kabinetts Chef von Salih Berisha, der in Lehm Hängen die einzige Wasser Quelle rodete, Biotop zerstört und Alles nieder brannte, weil er in einem Lehmberg bauen will. Identisch der Umwelt Zerstörer und Minister Lefter Koka, der in den Lehm Bergen von Durres im Juni 2014 mit dem Bagger herum fährt und das als Aufforstung verkauft.

Capo der Tirana Mafia: Ourel Bylykbashi - Schutzherr für Geldwäsche und Zerstörung der “Touristik Zone” in Albanien

Man lebt von Fälschungen und Betrug und kauft sich Gerichts Urteile

Alles gefälscht, von Professoren, Richter, Notar Titeln bis zum Bier und Oliven Öl

Twister 2

Tornado bei Sarande. Tornados kommen öfters vor in der Adria, aber normal nicht im Hoch Sommer.

Ein Grossvater löscht seine ganze Familie aus, weil die 17-jährige Enkelin nicht um Erlaubnis fragte, für eine Verlobung. Ein typischer primitiver Banditen Clan, der sich illegal ansiedelte bei Fiere ansiedelte und wo Alles aus den Fugen kam.
Die Familie gehört zu den Tausenden Primitiv Banditen aus dem Kosovo sein, welche illegal nach Albanien wie als Terror Gruppe kamen und sich stark in Plepa bei Durres und in Fiere der anderen Verbrecher Hochburg ansiedelten.

Landräuberei als Banditen Tradition, wo jede minimale Kultur und Bildung versagte.

He didn’t approve his niece’s engagement

Aktualitet
Tronditet Fieri, vret 4 familjarë dhe veten në fejesën e mbesës
“E pashë me çifte në dorë, nuk donte të dorëzohej”
- See more at: http://www.shqiptarja.com

An Dreistigkeit erneut die Verbrecher Stadt Durres, mit dem Bezirks Stadtrat von Durres, welche alle Gesetze rund um die Besetzung der Öffentlichen Strände, illegale Lokale, Hygiene ignoriert. Keine Gesetze gelten für diese Verbrecher Banden, Minister, Politiker, Stadträte, welche machen was sie wollen an den Stränden von Durres, vor allem die illegale Abwasser Einleitung. Dies zur Realität auch der Funktion der neuen Regierung, wo alle bisherigen Touristik Projekte, eine Art Kinder Garten Show waren und nie wie die Gesetze umgesetzt wurden.

Alles Luft Nummern, der Regierungs Beschluß vom 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 358, datë 1.6.2012 të këshillit të Ministrave “ über die Öffentlichen Strände

Pushteti lokal në qarkun e Durrësit shpërfill vendimin e qeverisë për plazhet private dhe publike

PLAZHIN-E-DURRESIT

08:24 am | Nga Xhevahir Gradica / Plazhet e bregdetit të Durrësit kanë shpërfillur plotësisht Vendimin numër 175, datë 19.3.2014 “Për disa shtesa……

 

Durrësi ka plazhe shumë të frekuentuara gjatë verës në Gjirin e Lalësit, Hamalle, Rrushkull, Bisht Kamëz, Bisht Pallë, Porto Romano, Kallm, Currila, Plazhi i Madh, Shkëmbi Kavajës. Këto plazhe janë nën juridiksionin e komunave dhe bashkive Ishëm, Sukth, Durrës, Rrashbull të qeverisur nga të djathtë e të majtë. Në shumë prej tyre janë ndërtuar resorte turistike, komplekse me vila të qeveritarëve, politikanëve, biznesmenëve dhe personave të tjerë të lidhur me to, ndërsa dhjetra e dhjetra aktivitete biznesi rezultojnë të paregjistruara.

Durrës, ZMK kallëzim penal për Vangjush Dakon

0 0 New

Durrës, 23 korrik 2014 - Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorit ka bërë një kallëzim penal në Prokurorinë e qytetit bregdetar, ndaj kryetarit të Bashkisë së Durrësit, Vangjush Dako, mesditën e sotme.

Sipas kësaj zyre, kryebashkiaku Dako akuzohet për dhënie leje ndërtimi në kundërshtim me ligjin (buzë detit, në rërë 15 metra larg detit), dhënien e plotë të Plazhit Publik për ta tjetërsuar në Plazhin Privat Durrës dhe mungesën e shërbimit të sigurisë në plazhe që nga 2008, kur ishin ngritur 10 kullat e rojes detare, të cilat dy vjet më parë u zhdukën për t’u përdorur për skrap.

Sipas kreut të ZMK-së, Altin Goxhaj, i cili ka qenë vetë sot në plazhin e Durrësit, plazhi është kthyer në 100% privat.

Në postimin e tij në Facebook, Goxhaj e shoqëron edhe me foto inisiativën e ndërmarrë nga Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorit, ku në mënyrë simbolike, në afërsi të urës së Dajlanit është vendosur një tabelë ku shkruhet: “Plazh privat Durrës, nga porti deri ne Qerret, 15 km".

Foton e vendosjes së tabelës, Goxhaj e shoqëron edhe me postimin: “Selfie (si Piktori) pas vendosjes nga une te tabeles se re (sipas standardeve nderkombetare te sinjalistikes turistike) qe kishte harruar te vendoste Bashkia Durres: “PLAZHI PRIVAT DURRES: nga Porti deri ne Qerret (15km)” Jo per gje, po ska me Plazh Publik… i perket te shkuares! Gjushi mendon per ju”.

Në të njëjtën kohë, Goxhaj ka postuar edhe një fotomontazh, ku në të majtë shfaqet në atë kohë kryetari i bashkisë së Tiranës, Edi Rama me sëpatë në dorë, ndërsa në të djathtë Goxhaj duke vendosur tabelën.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah"/

Na bëni like në facebook!:

- See more at:

Veröffentlicht am 24.07.2014

Vlorë-AKU vijon aksionin përgjat vijës bregdetare për sigurinë ushqimore duke kontrolluar subjektet që operojnë në bregdet.
Kreu i AKU në Vlorë Renato Banushaj vlerëson se janë vërejtur mjaft subjekte përgjat bregdetit të cilat nuk respektojnë kushtet e sigurisë ushqimore dhe për këtë ka paralajmeruar për të përmirësuar shërbimin dhe nëse nuk merren masa prej tyre atëhere këto subjekte do të sekuestrohen.
Kreu o AKU vlerësoi se në vëmendjen e veçante të këtij institucioni do të jenë dhe subjeket private, nëpër fshatra, kryesisht lokalet.
Për më shumë klikoni në http://www.oranews.tv/

Vollkommen verblödet ist man in Durres. Vollkommen ausgetrocknete Böden, und Parks mit Bäumen werden mit Gift besprüht, wegen Moskitos. Nur genau dort kann es keine Moskitos bekanntlich geben.

6/25/2014

Wegen Verseuchung muss die Durres Bevölkerung erneut Urlaub in anderen Orten machen

Filed under: — Sarah_HrNje @ 9:23 pm

Albanien ist das einzige Land der Welt, wo man auch für Tourismus zu dumm und korrupt ist. Alles wird mit Vorsatz zerstört, wobei die Probleme vor 15 Jahren bekannt waren, aber dann kamen die Förderer, sprich Lobbyisten und machten die Situation mit den Infrastruktur Projekten noch schlimmer. Kein Lokal, (mit einer Ausnahme) wurde kein illegales Hotel, noch Lokal an der Küste abgerissen, obwohl Abriss Bescheide Ende September verschickt wurden, identisch wie im Sommer 2010. Nichts geschieht, die Öffentlichen Strände und Urbanistik Pläne sind Makulatur.

Die Durres Bevölkerung macht praktisch keinen Urlaub an den Stränden, wegen totaler Verschmutzung, wo nur der Nord Teil der Currilla noch sauber ist, aber die illegalen Lokale, welche die Strände blockieren für die Bevölkerung und auch mit Abwassern verschmutzen sind eine Schöpfung der Politiker Mafia, welche nur Zerstörung kennt, der Bürgermeister Vangjush Dako betoniert überall auch in 2014 herum ist verantwortlich für die illegalen Bauten, wo ein Antiken Römischen Dorf zubetoniert wurde.

Praktisch ist nur noch Teile der Strände in der Currilla zubesuchen, wobei es dieses Jahr noch schlimmer ist, nachdem die Verbrecher Rathaus Leitung nicht die illegalen Lokale entfernte und Nichts erneut gemacht wurde, gegen illegale Strand Besetzungen.

Durrës, pushuesit në Currila: Më keq se një vit më parë (VIDEO) Im Video ab 1:31 fährt der Bulldozer des Lefter Koka (hier mit Vermögens Erklärung und er hat unerklärlichen Grundbesitz in der Rruga Taulantia natürlich, über seine Frau eine Baufirma, welche munter herumbauen), der sich Umwelt Minisiter durch die Lehm Berge, was nicht verwundert.

Die Probleme waren vor über 10 Jahren bekannt, wo die Situation sich mit der Bürgermeister Lefter Koka erheblich verschlechterten und die Bürgermeister waren mehfach schon angeklagt, aber die Verfahren werden immer eingestellt. Taliban Alptraum der Bitterkeit in Durres, die Massaker an Antiken Stätten und Wenige zahlen für Wasser und Strom

Jede Investititon, sorgte dafür das Ratten aus der Mafia Politik Profite machen wollten. Alle Hotels und Lokale zahlen nicht für Strom und Wasser, aber dafür Politiker als Schutz. Angebliche Abwasser System, wie die Öffentlichen Strände, Urbanisatik Pläne gingen im Betrugs Sumpf dummer Mafia Politiker unter.

6/22/2014

Infrastruktur Betrug der Weltbank, EBRD, KfW, GIZ und Aufbau Mafia

Ndotja e bregdetit, durrsakët i braktisin plazhet e tyre

Posted By Artur AJAZI On 25/06/2014 @ 11:32 In Rrethet | No Comments

Shkojnë për pushime në bregdetin jugor të vendit ose jashtë Shqipërisë

Ndotja e afro 90 për qind të bregdetit në Durrës, nga mbeturinat inerte dhe ato organike, vazhdon t’i detyrojë banorët e këtij qyteti, të prenotojnë pushimet e tyre në plazhet e jugut apo edhe në ato fqinje. Zonat më të ndotura mbeten Currilat, me mbingarkesë bakteriale, në rërë dhe ujin e detit, plazhi publik, por edhe zona nga plepat deri tek Shkëmbi Kavajës. Gjithashtu, problematike mbetet situata edhe në zonat e tjera në veri të bregdetit durrsak. Edhe pse sezoni veror tashmë ka nisur të mbushë plazhin me pushues dhe turistë, qytetarë nga Durrësi vazhdojnë t’i drejtohen plazheve të detit Jon për të kaluar pushimet e verës, apo preferojnë guidat e agjencive turistike për t’i kaluar ato jashtë shtetit. Janë mijëra banorë të këtij qyteti, të cilët kanë vite që nuk preferojnë më plazhet e rajonit të tyre duke preferuar plazhet e jugut të vendit tonë apo plazhet e huaja, kryesisht të Malit të Zi, Turqisë, Egjiptit apo të ndonjë vendi tjetër. Janë disa shkaqe që i kanë detyruar durrsakët të bëjnë këtë zgjidhje. Të tilla janë kakofonia urbane, numri i dendur i plazhistëve në rërë, papastërtitë në det, ndotja akustike si dhe probleme të tjera, që i kanë detyruar këta banorë të braktisin bregdetin e tyre dhe të kërkojnë komoditetin larg tij.

Turistët nga Durrësi

Gjatë muajit gusht, i cili konsiderohet edhe si piku i pushimeve, kanë zgjedhur të prenotojnë pushimet jashtë vendit, me agjencitë turistike kryesisht në Ohër, Ulqin e Strugë, mbi 5000 banorë të Durrësit. Ata nuk kanë kursyer për pushimet e verës. Kjo statistikë vlen vetëm për ata që kanë kontaktuar me agjencitë turistike, pasi ekziston edhe një numër i madh turistësh, të cilët i kanë kaluar ditët e pushimit në plazhet e Malit të Zi në Ulqin dhe Budva e që nuk kanë pasur nevojë t’u drejtohen agjencive turistike vendase për ndihmë. Numërohen edhe disa mijëra të tjerë, që tashmë e kanë bërë traditë kalimin e pushimeve verore në jug të vendit nëpër plazhet joniane. Madje shumë prej tyre kanë blerë shtëpi në Vlorë, Himarë, Orikum, Dhërmi, Pogradec a gjetkë, duke braktisur kështu përfundimisht plazhet e bregdetit të tyre. Ndërsa bregdeti i Durrësit ka 20 vjet që preferohet nga bashkëpatriotët tanë prej Kosove dhe Maqedonie. Kjo ngjet pasi çmimet e këtushme janë mjaft të lira në krahasim me të gjitha plazhet e tjera.

Shkaqet e largimit

Shkaqet tashmë dihen, ndotja, infeksionet që marrin çdo vit pushuesit dhe turistët sa herë kalojnë ditët e tyre në detin dhe rërën, e cila vazhdon të mbingarkohet me flukse bakteriale. Banorët e Durrësit, të cilët kanë këmbyer bregdetin e tyre me vijën detare të Jonit apo të plazheve turke, malazeze, të Egjiptit apo të Kroacisë, e kanë justifikuar këtë vendim me problematikën që ekziston në bregdetin, ku kanë lindur. Plazhi i Durrësit tashmë është një plazh masiv, ku rregullat e turizmit janë shkelur me kohë. Një dhomë në Durrës kushton 4 deri 5 herë më lirë se në jug të vendit e kjo, se plazhi tashmë konsiderohet një lagje masive. Në këtë pjesë të bregdetit ka mbingarkesë në ndërtime, qetësia është prishur me kohë dhe ndotja akustike të shoqëron gjatë gjithë verës. Në disa zona mungon uji i pijshëm dhe njerëzit e blejnë atë me autobote. Ndërsa pastërtia në det është një tjetër element që i ka larguar durrsakët nga plazhi i tyre. Në pjesën tjetër të bregdetit të Durrësit mungon infrastruktura e shërbimeve dhe ato ende konsiderohen plazhe ditore. Këto e të tjera probleme i kanë detyruar banorët e Durrësit që të drejtohen në të tjera plazhe për të kaluar pushimet.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/ndotja-e-bregdetit-durrsaket-i-braktisin-plazhet-e-tyre/

6/5/2014

Idiotie Show des Lefter Koka in Durres, mit seiner Aufforstung in der Currilla

Ein einheimischer Artikel von heute, wie die Curilla durch Kriminelle zerstört wurde, wo es der schönste Platz früher war.

Currilla Lefter Koka
Aktuell fahren die Bulldozer des Lefter Koka in den Lehm Bergen herum, nun im Juni 2014, zerstören die instabilen Hänge und verkauft wird es als Aufforstungs Programm.

Na ishte një herë…plazhi simpatik i durrsakëve
Posted by Gazeta Bulevard Slideri Tuesday, June 24th, 2014

47-300x171Nga Rifat Plaku / Kodra e qytetit të Durrësit që e ka fillesën e sajë nga amfiteatri antik e deri në Portoromano, është pjesa më simpatike e qytetit.Ajo qëndron si një kurorë mbretrore mbi qytetin, nga më të vjetrit në rajon e më tej. Gjithashtu kjo kodër luan një rrol të veçantë në mbrojtjen e qytetit nga erërat dimrore të detit. Kjo kodër shum heret, e veshur me gjelbërimin natyral gëmushor, ishte dhe një rezervat i mjaftueshëm shpendësh e kafshësh të egra që përmbushte kënaqësitë e amatorëve të gjuetisë për atë kohë. Pas kodrës, ana perendimore e sajë, veçanërisht nga nën vila mbretrore e deri në fillim të zones së Kallmit, përbëhej nga shtresa të shumta argjilore. Për shkak të kësaj shtrese por edhe nga shfrytëzimi i kësaj lënde, gjelbërimi ishte shumë i varfër.Pikrisht kjo zone e çveshur ndodhej mbi gjiun e vogël të Currilave. Ky gji ka qenë vendi më i dashur dhe më ipreferuari , kryesisht për fëmijët por edhe të rriturit. Në këtë gji të vogël, atëherë larg qendrës së banimit, me një pastërti krejtësisht natyrale, e mrojtur nga erërat karakteristike verore, kalonin pushimet fëmijët dhe familjet e tyre durrsake. Në këtë plazh të vogël, zhvillonin garat e para fëminore në pika natyrale siç ishte ajo e “ Gurëve të stafetës” tek “Pllakat”, kampionët e ardhshëm të stileve dhe lojrave të ndryshme ujore. …………Short URL: http://bulevardionline.com/?p=9750

Bürgermeister und Präfekt über die illegalen Bauten in der Rruga Taulantia in 2012 und Nichts geschah bis heute

Eines der ältesten illegalen Lokale und Hotels, was schon mehrfach abgerissen werden sollte und Nichts geschieht: das Aragosta
Dem Mafiosi Eduart Xhepa, hat man sein Fahrzeug vor dem “Aragosta” Restaurant in Durres - Currila in die Luft gesprengt

Die Super Verbrecher, sitzen direkt im Stadt Rat und Bezirksrat in Durres, mit eigenen Richtern und extrem kriminellen Staatsanwälten, welche Tatenlos zusehen. Hauptsache die Kasse stimmt
Villa Zogu, aktuell als Müllhalde und die Antike Stadt Mauer und Grund, vollkommen zubetoniert, bei der Villa Zogu. Gesetze und Kultur, interessieren diese Verbrecher Gruppen nicht (Fotos 2011) Dort baut ebenso der Super Verbrecher Agim Hoxha (PD Mitglied aus der Mafia Hochburg Shiak- Xhafozoj), mit seiner s-efendi Firma illegal, weil auf Antiken Boden und im Öffentlichen Stadt Park. Der verwüstete Park, die zerstörten Antiken Stätten sprechen für sich, wenn kein Gesetz, noch Kultur in Durres gilt. Die Salih Berisha Partei, begann umgehend in 2006, mit der extremsten Verwüstung der Küste, rund um die Villa Zogu, Currila, Brylli, und stellte Alles vorherige in den Schatten. Tausende von Bäumen, wurden vernichtet und alle Strände.

6/6/2014

Das Weltbank Desaster auch mit dem Monopol TÜV in Albanien wird geändert

Filed under: — Super Visor @ 4:04 pm

Warum Weltbank finanziert es etliche Monopol Lizenzen in wichtigen Bereichen der Wirtschaft gab, sagt Alles über die Weltbank, welche von der Mafia kontrolliert und unterwandert ist auch in Tirana. Was für eine verrückte Geschichte, wenn man Wirtschafts Monopole errichtet und das in das Fiasko auch in der Ukraine führte, mit diesen Monopolen und Oligarchen.

Die TÜV Leute, sind aus der Politischen Mafia. Dort kauft man sich den TÜV und weil es die Haupt Beschäftigung ist, können Fahrzeuge der normalen Bürger und Migranten nicht abgefertigt werden, bzw. nur sporadisch.

Jeder Albaner kann bestätigen, das die Weltbank in den letzten Jahren direkt von der Berisha Mafia in allen Projekten kontrolliert wurde.

Direkte Folge ebenso die Weltbank Programme an der Küste, mit den Grundstücken und Umwelt bis zu den Wasser Projekten. Ein einziges Fiasko. Eine Folge ist, das in Durres, das Antike Römische Dorf zubetoniert wurde, ebenso die Küsten abgeholzt wurde, für illegale Lokale.

Idiotie Show des Lefter Koka in Durres, mit seiner Aufforstung in der Currilla

Die Monopol TÜV Lizenz an ein Schweizer Unternehmen wird überprüft, weil der gesamt TÜV von kriminellen Banden kontrolliert wird und man sich gegen Geld den TÜV kauft, wo erneut Durres Politiker Familien schon seit Jahren Festnahmen verzeichnen musste.

Vor allem in Tirana, gibt es Wartschlangen von bis zu einem Tag, für einen einfachen TÜV, weil es dieses Monopol gibt.


Durres Warteschlangen

Ausserdem hat die Schweizer Firma SGS Automotive Albania, Patent Verletzungen gemacht, wo es Prozesse inzwischen gibt. Praktisch wurde diese wichtige Einnahme Quelle, ebenso wie die Forst Verwaltungen privatisiert im Mafiösen Modell der Weltbank, das in Albanien ebenso total scheiterte und nur Kriminelle errichteten Monopole mit der korrupten Weltbank zusammen und den gut bekannten Mafia Politikern.

 

Diese weiteren Lizensen, raubten dem Staat die Einnahmen, im gescheiterten Modell der NATO, Weltbank, EU und brachte wie überall auch in der Ukraine nur kriminelle Clans an die Macht. Der wirtschaftliche Unfug wurde durch die Hirnlose Dezentralierung der EU, Weltbank, OSCE und USA noch verschlimmert. Identisch wurde vor allem der Kosovo und die Ukraine ruiniert und jedes Afrikanische Land vollkommen korrumpiert.

“>- National Lottery

“>- Technische Überprüfung der Fahrzeuge

“>- Steuermarken

Luft Nummer des Innenministers, keine Busfahrer Ausbildung und technische Kontrollen! Wieder 9 Tode durch Bus Unglück

Eines der vielen Bankrott Projekte der Weltbank und EU: Die privatisierte KfZ TÜV Kontrolle in Albanien

Wer zur TÜV Kontrolle in Tirana muss, übernachtet am besten gleich in seinem Auto, denn 24 Stunden Wartezeit sind normal. Komplettes Chaos überall auch in Shiak, Fushne-Kruje und das TV berichtet am 28.12.2013, das in Durres eine 3 km lange Schlange besteht.

Skandali, si i grabit dhe i sfilit qytetarët kontrolli i automjeteve

Posted By Ledjana SALIU On 05/06/2014 @ 11:32 In Kryesore,Sociale | No Comments

Vendimi/Autoriteti i Konkurrencës-Ministrisë së Transportit: Të liberalizohet kolaudimi!

Dhënia me koncesion e kolaudimit të automjeteve kompanisë zvicerane “SGS Automotive Albania” në vitin 2009, i hoqi përfitime prej miliona eurosh sektorit publik, nëse ky shërbim do të administrohej nga shteti, siç në fakt rezulton të jetë në shumë shtete të tjera. Kolaudimi, është një proces kontrolli i përvitshëm që në bazë të Kodit Rrugor të Republikës së Shqipërisë është i detyrueshëm një herë në vit për çdo automjet që është i regjistruar në vendin tonë. Që nga viti 2009 ky shërbim ka pjellë vetëm problematika, kryesisht në tarifa dhe shërbim, për drejtuesit e automjeteve, të cilët me të drejtë (falë edhe komunikimit me jashtë) bëjnë krahasime me vendet e tjera:

Së pari, drejtuesit e automjeteve nuk janë dakord me tarifat e shërbimit. Që nga shtatori i vitit të kaluar të gjithë ata që kryejnë kolaudimin e makinës paguajnë 1960 lekë, nga 1800 lekë që ishte më parë. Rritja prej 160 lekësh ndoshta është e pakët për çdo individ, por është një shifër e majme për kompaninë koncensionare, ku bëhet kolaudimi i detyrueshëm i makinës. Në Shqipëri ka rreth 450 mijë mjete transporti, ndaj rritja e tarifës së kolaudimit me 160 lekë jep një rezultat shumë të majmë për koncesionarin që zotëron tregun e detyrueshëm.

Së dyti, rritja e tarifës erdhi për një shërbim që as nuk i afrohet normalitetit. Jemi dëshmitarë të radhëve të gjata dhe pritjeve me orë të tëra në pikën e kolaudimit të kryeqytetit. Ky nuk është një shërbim normal nga koncesionari, të cilit i është dhënë e drejta të përfitojë nga një shërbim monopol (kontrolli teknik është i detyrueshëm).

Së treti, ajo çka rrit artificialisht koston e shërbimit të kolaudimit janë dhe kilometrat që duhet të bëjë një drejtues automjeti, për shembull në periferi të Tiranës (Kërrabë), i cili duhet të bëjë rrugën vajtje-ardhje për të bërë kontrollin e detyrueshëm dhe askush nuk ia llogarit këtë kosto. Kjo, se firma koncesionare nuk rrit kapacitetet e saj.

Së katërti, drejtuesit e automjeteve nuk janë dakord me kontrollin e përvitshëm të automjetit të tyre, ndërsa në vendet fqinje kolaudimi bëhet një herë në 2 vjet. Kjo gjë sjell dhe rritjen automatike të pagesave vjetore që duhet të bëjë një drejtues automjeti.

Së pesti, një tjetër shqetësim është ndryshimi i tarifave duke iu referuar vitit të prodhimit të makinave. Ndërkohë që mendohet se më e drejtë do të ishte të shihej kilometrazhi, pasi një makinë mund të jetë më e re në vit prodhimi, por në fakt është më e vjetër në kilometrazh.

Së gjashti, drejtuesve të automjeteve nuk u duken të drejta tarifat e rikontrollit. Kështu, në rast rikontrolli tarifa për t’u paguar është 40% e tarifës fillestare për rikontrollin e parë dhe 50% e tarifës fillestare për të gjitha rikontrollet e mëvonshme. Ndërsa për makinat që kanë mangësi në sinjalistikë, tarifat janë sa 20% e tarifës fillestare. Por, në rast se pas një muaji nga data e kontrollit, shoferi nuk paraqitet për rikontroll, atëherë pagesa e kolaudimit bëhet e plotë.

Së shtati, drejtuesit e automjeteve mendojnë se derisa firmat kryesore të automjeteve kanë përfaqësuesit e tyre në vendin tonë, atëherë edhe kolaudimin ta bëjnë në firmën së cilës i përket automjeti i tyre.

Autoriteti i Konkurrencës

Duke u nisur nga këto problematika si dhe nga kërkesa e Komisionit të Ekonomisë për hetim të disa prej koncesioneve, Autoriteti i Konkurrencës ka hetuar veprimtarinë e kompanisë koncesionare. Nga hetimi i këtij aktiviteti, Autoriteti i Konkurrencës i ka rekomanduar Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës që të merren masa sa i përket kontrollit teknik të mjeteve. Autoriteti jep një sërë sugjerimesh në vendimin e tij, duke shkuar deri te liberalizmi i shërbimit. Konkurrenca në vendim ndalet në dy zgjidhje që mund t’i shërbejnë përmirësimit të shërbimit për qytetarët. I pari është që në rast se koncesioni do t’i mbetet një kompanie, të sigurohet që të ketë më shumë pika për qytete të mëdha si Tirana, në mënyrë që të shmanget edhe radha. Por edhe pse si mundësi, kjo është në kundërshtim me linjën që sugjeron Konkurrenca për të mos pasur monopole. Kështu që si sugjerim i dytë vjen edhe mundësia e liberalizmit të shërbimit, duke lënë kështu kompani të tjera të bëhen pjesë e tregut.

Komisioni i Ekonomisë

Komisioni i Ekonomisë ka bërë një sërë kërkesash, të cilat duhet të merren parasysh për punën në këtë vit. Kështu, një ndër kërkesat është ajo e zgjerimit të hetimeve në disa koncesione monopol të dhëna nga qeveria pasardhëse dhe për të cilat ka pasur edhe një debat të gjerë nga ana biznesit, i cili ka kundërshtuar një pjesë të tyre për shkak të kostove që rrisin.

Koncesionet

- Lotaria Kombëtare

- Skanimi i kontejnerëve

- Kontrolli teknik i mjeteve

- Markimi i karburantit

- Pullat fiskale

Vendimi i Autoritetit të Konkurrencës

Komisioni i Konkurrencës pas shqyrtimit të raportit e Sekretaritit mbi monitorimin në tregun e shërbimit ekskluziv për kontrollin teknik të automjeteve dhe rekomandimet përkatëse dhe relacionin shoqërues të Sekretarit të Përgjithshëm,

VËREN SE:

- Autoriteti i Konkurrencës nisur nga shqetësimi publik për krijimin e radhëve për kontrollin e automjeteve në fund të vitit 2013 dhe në fillim të vitit 2014, ka kryer vlerësimin ex-post të mënyrës së funksionimit të tregut të shërbimit të së drejtës ekskluzive për kontrollin teknik të automjeteve. Ky shërbim, sipas ligjit dhe kontratës koncensionare, i është dhënë e drejta e ushtrimit të kësaj veprimtarie vetëm një operatori në mënyrë ekskluzive, e cila përbën një kufizim sasior për hyrjen në këtë treg.

- Shqetësimi publik lidhet përgjithësisht me kufizimin sasior të pikave të shërbimit të kontrollit teknik të detyrueshëm vjetor sidomos për rrethet e mëdha, kryesisht Tiranë, që ka sjellë si pasojë radhë të gjata, shqetësime që duhet të adresohen për zgjidhje nga ana e koncensionarit dhe të mbikëqyren nga Ministria e Transportit.

- Shërbimi i kontrollit teknik të automjeteve, për sa i përket tarifave, është një treg i rregulluar nga Ministria e Transportit e cila ka përcaktuar këto tarifa sipas kategorive të shërbimit të publikuara në Marrëveshjen e Koncesionit; aneksi VI. Këto tarifa rezultojnë se janë më të larta se ato të aplikuara para nënshkrimit të kësaj marrëveshje.

-Kontrolli teknik i automjeteve në vende të ndryshme të botës, ofrohet sipas modeleve të ndryshme:

* Modeli i centralizuar: referuar këtij modeli shërbimi i kontrollit teknik është i ndarë nga shërbimi i servisit.

* Modeli i decentralizuar: referuar këtij modeli kontrolli teknik ofrohet nga disa operatorë të cilët kryejnë dhe shërbimin e servisit.

PËR KËTO ARSYE

Komisioni i Konkurrencës,vendosi:

1. T’i rekomandojë Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës:

1.1. Në periudha afatshkurtër të kërkojë nga koncensionari SOCIETE GENERALE DE SURVEILLANCE S.A të krijojë më shumë se një mundësi për zgjedhjen e konsumatorit për kryerjen e kontrollit të detyrueshëm teknik vjetor të automjeteve në qytetin e Tiranës.

1.2. Në periudha afatgjatë të shikohet mundësia e ofrimit të kontrollit teknik të automjeteve nga disa operatorë.

1.3. Të kërkojë shprehjen e mendimit të Autoritetit të Konkurrencës në zbatim te Nenit 69-70 të Ligjit, pasi të marrë studimin e tregut nga koncensionari në lidhje me mënyrën e funksionimit të shërbimit të kontrollit teknik të detyrueshëm;

1.4. Të marrë parasysh direktivën e re të BE-së lidhur me rregullat e reja për koncesionet duke zbatuar parimin e transparencës dhe të përcaktojnë kriterin e “tenderit me avantazhin më të mirë ekonomik” përgjatë procedurave të prokurimit, ku autoritetet publike do t’i mëshojnë rëndësisë mbi cilësinë, pasojave mbi mjedisin, aspekteve sociale ose risive, si dhe duke pasur parasysh çmimin si dhe jetëgjatësinë-ciklin-koston e asaj çfarë prokurohet për tu dhënë si e drejtë ekskluzive ose e veçantë.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/skandali-si-i-grabit-dhe-i-sfilit-qytetaret-kontrolli-i-automjeteve/

5/30/2014

Grosse Polizei Aktion, gegen ein Cannabis Drogen Dorf in der Nähe von Tepelene

Filed under: — CrniLabudovi @ 7:10 pm

Grosse Polizei Aktion von 350 Spezial Kräften, zur Zerstörung von Cannabis Plantagen bei einem Dorf in der Nähe von Tepelene, was zuvor von den örttlichen Berisha Polizei Direktoren in Gjorokastre geschützt wurde, denn das die Polizei Direktoren unter Ilir Meta und Salih Berisha die Drogen Clans organisieren, ist Nichts Neues. Investiert werden die Profite in illegale Bauten, Hotels, Appartmend Häuser, welche im Hunderter Paket überall illegal gebaut wurden und die Internationalen schweigen hierüber, seit über 10 Jahren, wie die Zerstörung des Tourismus organisiert wird. Selten wird einer der illegalen Bauten in die Luft gesprengt.

Es wurde auf die Polizei geschossen, Fenster der Fahrzeuge zerstört. Etliche teilweise wegen Morde gesuchte Personen festgenommen.

Dash Aliku, Caushi

Drogen Baron Dash Aliku, die Nr. 1 Europas für Cannabis Anbau mit 900 Tonnen pro Jahr, mit dem damaligen Distrikt Polizei Direktor von Gjirokastër: Ajet Ibro, bei einer gemeinsamen Demonstration.in diesem Tagen. Die Pyschopaten Opposition demonstriert mit den Drogen Baron: Dash Aliku gegen die Regierung, angeblich wegen Drogen Handel

Finanziert sind diese Verbrecher Kartelle rund um Sokol Olldashi, Salih Berisha, Ilir Meta, direkt von der EU, USA, Weltbank, der Deutschen GIZ und KfW als Tradtion inzwischen.

30 Maj, 2014

Superoperacioni, Policia fut nën rrethim Kurveleshin, aty ku u qëllua me armë (fotot)

operacioni kurvelesh 3Zbulohen pamjet e para te superoperacionit ne zonen e Tepelenes, kryesisht ne Kurvelesh, i Policise se Shtetit, perfshire edhe Forcat Speciale. Mbi 300 forca kane rrethuar fshatin problematik qe ne mengjes sulmoi me arme uniformat blu. Aksioni po vijon me kontrolle ne banesa dhe parcela, si dhe ne zonat e pyllezuara, pasi dyshohet se eshte kultivuar ne fidane hashash per mbjellje.

operacioni kurvelesh 2Gjatë këtij operacioni, policia është përballur me kundërshtimin e banorëve të zonës. Mësohet se banorët e fshatit Progonat kanë qëlluar me armë kundër forcave policore, për të ndaluar operacionin e asgjësimit të kanabisit. Nga të shtënat e armëve mësohet se nuk ka pasur të lënduar.

Në operacion marrin pjesë 350 forca policore së bashku me Forcat e Ndërhyrjes së Shpejtë dhe pesë mjete të blinduara.
operacioni kurveleshNë kuadër të operacionit Antidrogë të zhvillua në zonën e Jugut policia ka asgjesuar 25 parcela me kanabis sativa. Por ndërhyrja e policisë ka hasur kundërshtinë e banorëve. Autoritetet lokale raportojnë se, kanë qenë 3 persona që kanë shtënë me armë në fshatin Progonat.
Deri më tani janë arrestuar rreth 20 persona, si posedues të parcelave me drogë, ndërsa operacioni ku janë përfshirë rreth 350 forca speciale vijon pa ndërprerje në zonën e jugut ku pritet ndërhyrja në Gjirokastër, Vlorë e Fier.

5/17/2014

Am letzten Tage der Regierung: Grundstücks Urkunden für 800 illegale Bauten

Filed under: — Insider @ 8:15 am

800 vollkommen illegale Bauten von Berisha Leute, Verwandten, seiner Familie erhielten illegale Eigentums Urkunden am letzten Tage der Berisha Regierung. Landraub und Geldwäsche als Regierungs Form. Die Weltbank finanzierte auch diese Betrugs Veranstaltung der Grundstücks Registrierungen mit 30 Millionen $, welche genauso verschwanden, wie die 140 Millionen € für Umwelt Schutz mit den Mafiösen Mininstern des Salih Berisha.

Ndërsa diskutoheshin në Kuvend ndryshimet në ligjin për legalizimet, Kryeministri Rama ka lëshuar akuza të forta ndaj paraardhësit të tij Sali Berisha. Rama tha se abuzimet që janë bërë me ketë proces kanë qene nga më të shumtat dhe nga më të paimagjinueshmet. Por kulmi i shpërdorimit për të përfituar politikisht, sipas tij, ndodhi para se Berisha të linte pushtetin, kur qeveria e tij firmosi legalizimin e 800 objekteve pa leje, kryesisht të personave të lidhur me pushtetin e asaj kohe. Rama kërkoi që Prokuroria të hetojë këto shkelje flagrante të ligjit nga ana e ish-drejtuesve të ALUIZNI-t. Si për të provuar akuzat ndaj Berishës për legalizimet, socialistet publikuan në sallën e Kuvendit edhe fotot e viles së vajzës së ish-Kryeministrit, në Gjirin e Lalzit. Ato tregojnë sipas tyre punimet që po kryhen me shpejtësi për një kat shtesë, pa leje.

PD legalizoi 800 pallate para dhe pas 23-Qershorit, mazhoranca miraton ligjin e ri

Real wird lustig weiter illegal im Bezirk Durres gebaut, auch in der Rruga Egnatia, Rruga Taulantia, es wurde Nichts abgerissen wie versprochen an den Strategischen Punkten den Öffentlichen Parka, Zone Touristik bei der Univeristät die vielen illegalen Lokale.

Hier wird ein illegaler Bau gestoppt, der nun mal seit 1,5 Jahren in Bau ist. Die Verhandlungen des Bestechungsgeldes sind zuvor gescheitert, natürlich von einer Mafia Familie, welche auch in Deutschland operiert.

Der illegale Bau der Enver Shala Mafia wurde gestoppt von der Bau Polizei, wobei die Frage ist wie lange. seit 1993 Bau Gesetz: 300 Meter Abstand zur Küste, ebenso im Bau Gesetz: max. 4 Stockwerke an der Küste. Der Gangster Boss baute 9 Stockwerke, ca. 30 Meter von der Küste entfernt. Ein Original Super Idiot, denn wer baut sowas im Tourismus und dann noch ohne Genehmigung.

Enver Shala

Golem INUK
9- stöckige Gebäude Palast , misst seinem Zusammenbruch
Mehr über das Schreiben
FOTO
GOLEM - Urban Bau Bau Inspektion Tag hat ein 9-stöckiges Gebäude in den Bereich der Rock Kavajes Golem blockiert, während Maßnahmen werden zu seinem Zusammenbruch übernommen. Gelernt, dass das Gebäude von dem Geschäftsmann Enver Shala gehört. Laut INUK 9-stöckige Palast hat keine Dokumentation, es ist daher blockiert. Inzwischen INUK Inspektoren haben das Gebäude umgeben, und notwendige Maßnahmen werden zu seinem Zusammenbruch in den kommenden Tagen. Ziel ist zurzeit im Wartungs INUK Mitarbeiter, die nicht auf den Widerstand der Eigentümer des Gebäudes gestoßen. Noch nicht eine Entscheidung über das 9-stöckige Gebäude zusammengebrochen. Bisher INUK Aktien weiterhin alle Gebäude auf dem Territorium Albaniens für diese Elemente, die illegal oder nicht relevanten Unterlagen sind zu zerstören, durch mit Protesten von Anwohnern konfrontiert. (Auf dem Foto: 9-stöckigen Palast INUK blockiert ) sonstige Redaktionelles Foto Online (Fuß / shqiptarja.com)

- See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/golem-inuk-bllokon-pallatin–9-kat-sh-masa-p-r-shembjen-e-tij-215390.html#sthash.tiFGimpL.dpuf

5/12/2014

Die Albanische Küsten Erosion und Zerstörung geht weiter

Filed under: — Super Visor @ 12:44 am

Das Umwelt Ministerium mit Lefter Koka schweigt. Die Küsten Zerstörung im Bezirk Durres, vor allem im Golf von Laze, in der Currilla ist vor 10 Jahren auch schon gut bekannt, was mit den Verbrecher Banden des Ilir Meta, im Raum Durres begann. 140 Millionen € erhielt der Verbrecher Fatmir Mediu von der EU, die Gelder sind weg. Durch illegale Bebauung, gibt es eine enorme Erosion, wo wir vor Jahren berichteten, wo die Italiener schon intervenierten. Bäume wurden sinnlos abgeschnitten und die Küsetn Vegetation zerstört. 250 Meter Küste, wurden in der Porto Romano verloren, teilweise bis zu 70 Meter in der Currilla und die Zerstörung und illegale Bebauung geht weiter. Eine zentrale Rolle, spielten die Sokol Olldashi Banden, welche Partner von vielen kriminellen Clans wurde und extrem primtiv sind und waren. Die Zerstörung begann mit dem Bürgermeister Lefter Koka in Durres, der damals angeklagt wurde und Nichts gegen die Zerstörung unternahm. Heute ist er Umwelt Minister und hat sein zusammen gestohlenes Vermögen verloren, durch die Wild West Zustände der Politiker in Durres. Die Durres Skandal Küste mit Abwässern ohne Ende, was man als Tourismus verkauft. Die EBRD Mafia finanzierte grosse Zement Fabriken in den Wasser Quell Gebieten von Fushne - Kruje, zerstört die Wälder dort bis heute.

Land unter in Albanien: Raum Skhoder, Lezhe, Vore, Shiak - Durres:. Das Venedig des Balkans
Millionen für den Erosion Schutz in 2010 der Mafia Regierung von Berisha, wurden direkt in illegale Lokale inverstiert und gestohlen. Die Küsten Region, vor allem die Kenete, Porto Romana ist Siedlungs Gebiet der Nord Albanischen Banditen.

Ministria e Mjedisit hesht për masakrimin e perlës së bregdetit dhe turizmit kulturor

Posted By Artur AJAZI On 09/05/2014 @ 11:32 In Sociale | No Comments

Ambientalistët japin alarmin: Tonelata me mbeturina po ndotin bregdetin duke nxjerrë jashtë funksionit Gjirin e Lalzit

Pas liqenit të Fierzës, duket se radha e ndotjes i ka ardhur bregdetit të Durrësit. Tonelata me mbeturina po derdhen në Erzen dhe gjithë zonat bregdetare të Durrësit. Makina të tonazheve të rënda, madje, karroca me kuaj derdhin në lumin Erzen çdo ditë mbeturina inerte dhe organike, të cilat prej andej përfundojnë në det. Banorët e fshatrave përgjatë Erzenit, shprehen të shqetësuar për situatën, e cila i është përcjellë edhe ARM. Inspektorët e saj u shprehën se, “në bregdetin e Durrësit po depozitohen mbeturina lloj-lloj duke nisur nga inertet, si pasojë edhe e ndërtimeve pa kriter buzë tij, apo edhe mbeturina të firmave prodhuese nga Shijaku”. Por ambientalistët shprehen të shqetësuar edhe për faktin se prerja e pemëve ka shkaktuar përmbytjen e një pjese të mirë të vijës bregdetare. Janë më shumë se 6 km vijë bregdetare, të cilat shumë vite më parë kanë qenë ranishte dhe zona të gjelbëruara e që sot ekzistojnë janë përmbytur nga ujët e detit. Në ARM deklaruan për “Telegraf” se, “pas një fotografimi satelitor i vijës bregdetare gjë, e cila përsëritet çdo vit, i cili shtrihet nga Gjiu i Lalësit deri te Porti detar i realizuar nga specialistët italianë edhe për vitin 2014 tregoi se një pjesë e mirë e bregut të detit është përfshirë nga erozioni dhe është përmbytur nga ujët e detit në më shumë se 6 km gjatësi dhe mbi 350 m gjerësi në hapësira të ndryshme përgjatë bregdetit”. Specialistët e mjedisit në Durrës, kanë konstatuar se ky fenomen është shkaktuar nga dora e njeriut gjatë gjithë këtyre viteve. Shkak për këtë janë bërë depozitimet e mbeturinave inerte brenda në det në disa zona kryesisht në afërsi të Durrësit, prerja e sipërfaqeve të tëra me pemë si dhe ndërtimet pa kriter në det dhe në breg të tij. Territoret të përmbytura janë ato të Rrushkullit. Në vend të pyllit me pisha ku dikur gjallonin kafshë dhe shpendë të rrallë, sot ka vetëm ujë deti. Ajo pjesë ka qenë rezervat pyjor ku gjuanin për fazanë të artë udhëheqja politike e kohës së diktaturës. Pas viteve ’90 individë dhe subjekte private kanë prerë pisha dhe kanë zhdukur një pjesë të mirë të pyllit. Është një vijë rreth 3 km e pushtuar nga uji. Po ky fenomen ka ndodhur në bregdetin pranë fshatit Rinia në të cilin një pjesë e bregut është transformuar në moçalishte. Më pas fenomeni shfaqet në zonën e Porto Romanos, ku fare mirë tendencën e futjes së detit në tokë e tregojnë bunkerët e kohës së diktaturës komuniste, të cilët dikur ndodheshin në breg të detit dhe sot janë mbi 250 metra brenda në det ku thellësia e ujit arrin deri në 150 cm. E njëjta gjë po ndodh në Durrës për shkak të depozitimit të mbeturinave inerte në mënyrë masive sidomos ngjitur me murin rrethues të portit si dhe ndërtimi i disa pistave detare të cilat kanë shkaktuar tragjikisht përmbytjen e një sipërfaqeje të mirë bregdeti në zonën e Currilave dhe të Bërrylit. Deti ka kompensuar atë që i kanë marrë padrejtësisht banorët e atyre anëve. Për këtë tragjedi në ekosistemin e kësaj pjese të bregdetit askush nuk ka është përballur ndonjëherë me ligjin. ARM ka dhënë alarmin tek bashkitë dhe komunat, të ndërhyjnë me forcën e ligjit sa nuk është vonë.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

202 illegale Bauten auch in Antiken Stätten und die Grundstücks Direktoren von Durres: Andi Lila und Erjon Jakov

In Kavaje wurde der Markt kontrolliert, wo Fisch aus Skhoder ohne jede Kühlung verkauft wird von Wilden Händler.

Fortschritte macht die Lebensmittel Kontrolle, aber bis heute wird kein Lokal und Restaurant kontrolliert, obwohl die meisten Besitzer von Nichts eine Ahnung haben und aus Bauern Familien kommen, wir Ridvan Bode ebenso. Grauenhafte Zustände, was unverändert einmalig ist im Mittelmeer.

Lefter Koka erhält 10 Millionen $ von einem Internatinalen Umwelt Fond

Durres wird zerstört, die Küste sowieso, welche überall schrumpft mit wenigen Ausnahmen. Teilweise hat die Küste in den letzten 20 Jahre im Bezirk Durres, 20 Meter Küste verloren und die Politiker sind so strohdumm kriminell, das man weiter macht.

Durrësi, siç nuk e keni parë kurrë (FOTO)

Durrës, 10 korrik 2014 - Natyra shqiptare është e bekuar me det e mal. Nëse disa zona do i shihnim nga lart, do ndiheshim krenar për vendin ku jetojmë. Për të tjerat, do të ulnim kokën të turpëruar për masakrën që kemi shkaktuar në këto vite. Foto që po ndajmë më ju sot, janë realizuar nga Alket Islami. Pamjet janë të plazhit të Durrësit dhe të ndërtesave pranë tij. Jemi në kulmin e sezonit turistik dhe pamja e detit është kjo që shohim. Higjienën vlerësojeni vet. Një tjetër problematik që vihet re dhe që konstatohet nga specialistët është lufta e detit me tokën. Deti gjithmonë e më shumë po “ha” sipërfaqe tokësore.

Para viteve 1990, raporti mes tokës së fituar dhe asaj të humbur nga deti ka qenë 2,4 me 1, pra fitohej 2,4 metra dhe humbej vetëm 1 i tillë. Sot ky raport është barazuar dhe po tejkalohet në krahun tjetër. Çka do të thotë se Shqipëria çdo ditë po tkurret nën mbretërimin e detit, i cili prej më se 20 vitesh po ndryshon kufijtë tokësorë të vendit tonë.

Mjedisi është një gjallesë që lëviz pandaluar. Fushat, që sot përbëjnë ultësirën bregdetare, janë shtrirë drejt detit si pasojë e inerteve që kanë depozituar lumenjtë. Toka dhe deti kanë qenë dhe janë në luftë të përhershme, por lumenjve kane qenë në anën e tokës. Një ekuilibër të cilin natyra e vendos vete, jashtë vullnetit të njeriut.

Por, sot ky ekuilibër është prishur. Lumenjtë nuk shkarkojnë më inerte në det, dhe deti është në sulm. Por, ndryshe nga formimi që kërkon mijëra vite, shkatërrimi kërkon vetëm pak dekada. Natyra është duke u hakmarrë tashmë mbi tokën tonë dhe hakmarrja e natyrës është katastrofike.

/gazeta “Dita"/

 

- See more at: http://www.durreslajm.com/speciale/durr%C3%ABsi-si%C3%A7-nuk-e-keni-par%C3%AB-kurr%C3%AB-foto#sthash.Ddeomg6W.dpuf

5/3/2014

Die Bau Polizei kündigt nun den Abriss der illegalen Bauten am “Felsen von Kavaje” an

Filed under: — Sarah_HrNje @ 8:36 pm

Hier handelt es sich um die Bau Polizei der Republik Albanien, welche den Abriss organisiert in Kavaje. Der Fels von Kavaje und die Currila gelten als grosses Problem, was von kriminellen Banden geflutet wurde, mit illegalen Bauten und dann das Antike Zentrum und der Bau an der Post.

Es wurde festgestellt. Vor allem wurden auch alle 20 Tankstellen in diesem Bereich, illegal gebaut, illegale Autobahn Zufahrten, welche nur der Geldwäsche dienen und des Schmuggels gepantschten und schlechten Treibstoffes.

Die angekündigten Abrisse in Durres, erfolgten bis heute nicht, wo die Bau Polizei von Durres verantwortlich ist. Im Gegenteil es wird im Stadt Zentrum in den Verbots Zonen erneut gebaut und immer die Beton Firma des Bürgermeisters taucht auf. Die illegalen Lokale vor der Universität durch die Bau Polizei Durres, stehen ebenso noch, auf den Öffentlichen Stränden von Durres. Nichts geschieht, wie seit 20 Jahren. Die alte Traditionj von Durres, einer korrupten Stadt und Bau Polizei wurde fortgesetzt.

Das Sumpf Loch der Infektionen und Moskitos in der Rruga Taulantia in Durres

202 illegale Bauten auch in Antiken Stätten und die Grundstücks Direktoren von Durres: Andi Lila und Erjon Jakov

Das einzige was in Durres gesprengt wurde, war das Auto des Eigentümers des Mafia Lokales und Hotel “ARAGOSTA", was auch zerstört werden soll, seit 13 Jahren.

Komiker Veranstaltung ist immer, wenn die Grundstücks Direktoren von Durres verhaftet werden.

Alle Jahre wieder: Die Ex-Grundstücks Direktoren von Durres: Andi Lila und Erjon Jakov - INUK sprengt auf der Ksamli Insel

03 Maj 2014 - 18:40

Durrës, INUK nis verifikimin e
objekteve pa leje në bregdet


DURRES- INUK është zhvendosur në Durrës dhe ka nisur punën për evidentimin e objekteve të ndërtuara pa leje përgjatë rrugës Plepa-Rrogozhinë, që përshkon të gjithë fashën detare të kësaj zone.

Inspektorët e INUK-ut e nisën punën në zonën e Shkëmbit të Kavajas për t’u zhvendosur gradualisht drejt Rrogozhinës.

Sipas sqarimeve të inspektoreve të kësaj njësie, fadromat do të orientohen kryesisht drejt pikave të karburanteve të cilat janë ndërtuar pa leje dhe janë jashtë kondicioneve të përcaktuara me ligj.

Pas procesit të verifikimeve të objekteve të ndërtuara pa leje, gjatë ditëve në vazhdim do të nisë puna për prishjen e tyre.

Redaksia Online
(e.s/shqiptarja.com)
- See more at:
http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/durres-inuk-nis-verifikimin-e-objekteve-pa-leje-ne-bregdet-212866.html#sthash.ZwdXfvLa.dpuf
Man hat im Kabinett nun eine Gesetzes Ergänzung genehmigt, das die Zone Touristik einen Zusatz erhalten, das die damaligen Dokumenten Inhaber die Grundstücke kaufen können, wo bisher nur ein Vorkaufs Recht bestand. Grund ist eigentlich, das die Regierung keine finanziellen Mittel hat, die Zone Touristik noch in Ordnung zubringen und so will man die ca. 13-15 privaten Zone Touristik als Problem ausklammern. Grundstücks Werte sollen ermittelt werden, wobei viele Lizenz Nehmer bereits illegal die Grundstücke Teil verkauft haben und auch im Internet anbieten, ohne Zustimmung der Regierung.

01 Maj 2014 - 07:50

Ligj i ri për pronësinë e truallit
në zona turistike, ja ndryshimet

TIRANE- Qeveria përcaktoi rregulla të reja për kalimin e pronësisë së truallit shtetëror tek private që gëzon statusin e personit të stimuluar për turizëm, në ato zonë që janë shpallur me interest ë tillë. Në mbledhjen e djeshme ka kaluar projektligji që amendon ligjin e vitit 2009, që duhet të marrë miratimin në Kuvend.

Një nga këto ndryshime ka të bëjë me faktin se çmimi i tokës duhet të paguhet i plotë nga subjekti i interesuar. Deri tani, lejohej një zbritje prej 10 përqindësh në rast se pagesa do të bëhej brenda tre muajsh. Vlera e gjithë zonës së stimuluar përcaktohet me VKM. Në rast se subjekti nuk e paguan çmimin brenda gjashtë muajsh nga data e njoftimit me shkrim, për çdo muaj që kalon rrezikon 10% për qind penalitete.
Po kështu, në rast se janë kryer shtesa mbi lejen e lëshuar për ndërtim, këto do të penalizohen sipas ligjit për legalizimin.

Nga projektligji parashikohet të përfitojnë të gjithë ata që në momentin e hyrjes në fuqi të këtij akti nuk e kanë lidhur ende kontratën për kalimin e pronësisë mbi truallin.
Ndryshe nga më parë, procedurat e këtij ligji do të aplikohen edhe për personat që ushtrojnë një veprimtari joturistike, por që përfshihen në zonën e njohur me përparësi turizmin. Nuk do të kërkohet me detyrim një dokument kontrate qiraje apo zhvillimi ndërmjet personit të stimuluar dhe një qiradhënësi. Personi i stimuluar do të ketë të drejtë të blejë të gjithë truallin e miratuar në plan rilevimi, po s’pati kërkesa të tjera.

Shikoni këtu tabelën me të gjitha ndryshimet në ligjin për rregullimin e pronësisë mni truallin shtetëror në zonat me përparësi turizmi (në të përditshmen Shqiptarja.com, versioni online)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=212414&NomeCategoria=Politike&Titolo=ligj-i-ri-p-r-pron-sin–e-truallit-n–zona-turistike-ja-ndryshimet-&IDCategoria=2732&approval#comments-form

Durrës, dështon aksioni i INUK për prishjen e karburanteve tek Shkëmbi i Kavajës

Durrës, 3 maj 2014 - Dështon aksioni i INUK, që do të zhvillohej sot për prishjen e karburanteve, përgjatë rrugës dytësore në aksin Durrës-Golem. Mungesa e verifikimit të dokumentacionit më herët për secilën nga pikat e karburanteve, bëri që aksioni të shtyhet për një afat tjetër.

Sipas një konstatimi paraprak të Drejtorisë së Përgjithshme të Rrugëve këto objekte që ngrihen në rrugën paralel me autostradën nuk zotërojnë leje, ndërkohë që krijojnë problematikë të theksuar në qarkullimin rrugor përmes hyrje-daljeve të paligjshme dhe trafikut të ngarkuar në autostradë.

Puna e Inspektoriatit Ndërtimor Urbanistik Kombëtar nisi në zonën e Shkëmbit të Kavajës, ku u bllokua karburanti i parë, pronarët e të cilit pretenduan se e kanë të rregullt objektin dhe ushtrojnë veprimtarinë konform ligjit.

Gjatë këtyre ditëve, inspektorët e INUK-ut pritet të evidentojnë të gjitha karburantet e ndërtuara kryesisht buzë rrugës dytësore dhe pas verifikimit të dokumentacionit të secilit objekt do të ndërhyhet për prishjen e objekteve pa leje.

Nga Plepat deri në Rrogozhinë janë rreth 20 pika karburantesh që janë ndërtuar gjatë viteve të fundit dhe shumica e tyre gjenden fare pranë rrugës dytësore, duke mos respektuar kriteret e përcaktuara me ligj për distancën nga rruga.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/
- See more at: http://www.durreslajm.com/sociale/durr%C3%ABs-d%C3%ABshton-aksioni-i-inuk-p%C3%ABr-prishjen-e-karburanteve-tek-shk%C3%ABmbi-i-kavaj%C3%ABs#sthash.UKitbqNw.dpuf

4/27/2014

Lefter Koka Umwelt Debakel im Wald von Kruje-Fushne

Filed under: — Balkansurfer @ 10:01 pm

Im Oktober zerstört und geschlossen und nach 6 Monaten sind die Rauch Fahnen überall zusehen, wo sich die Einwohner erneut beschweren. Der Kruje Wald wird weiter zerstört, die Aktionen der Polizei und des Umwelt Minister Lefter Koka waren sinnlos und die Justiz erlaubt sowieso jedes Verbrechen in Albanien.

Strenge Bestrafung nach dem Gesetz: eine Lachnummer in Albanien. Die EU finanzierte mit 140 Millionen € den Umwelt Mafia Minister Fatmir Mediu, eine der übelsten Mafia Capos auch im Frauen und Drogen Handel Europas: Resultat Null, wo diese Gelder verblieben und so geht es mit flotten Sprüche weiter, auch mit der Aufforstung in Durres, wo 2 Millionen € verschwinden werden.

Lustig ist: Der Mafia Justiz Minister Nasic Naco, verspricht härtere Umwelt Strafen

10 Tag nach der Schliessung der illegalen Kalk Öfen von Kruje, arbeiten Selbige weiter !

Wollen wir trotzdem dem Umwelt Minister Lefter Koka ernsthafte Bemühungen bescheinigen, was wir dem Vorgänger Arben Imani von Beginn an verweigerten, weil die EU diese Mafia Partnerschaft des Geld Diebstahles und Betruges wollte und es auch zum System einer gescheiterten EU Politik gehört. Praktisch Alles in Albanien ist durch eine kriminelle EU Politik der Dezentralisierung auch mit dem Siegel: Scheitern garantiert. Wir hatten das vor 14 Jahren für das Berlinwasser Projekt einer korrupten KfW Truppe mit der Deutschen Ministerin Heidemarie Wieczorek - Zeul vorher gesagt, was natürlich wie Weltweit ignoriert wurde und die komplette Entwicklungshilfe in einem Moloch der Geld Vernichtung durch korrupte Zirkel umwandelte, die sich nur selbst bedienen.

Offensichtlich gibt es keine Albaner mehr, welche etwas organisieren können. Nun bei Regen fängt man an, Kanäle und zugeschüttete Regen Abläufe zu reinigen in der Kamze, wo ein Idiot und Betrüger als PD Bürgermeister regiert.

>FUSHE-KRUJE - Ndonëse aksionet për mbylljen e furrave të gelqeres në Fushë-Krujë u trumbetuan me të madhe, këto subjekte e vijojnë sërish aktivitetin e tyre.

Sikur të mos mjaftonte, numri i këtyre furrave vijon të rritet, ndërsa mënyra e funskionimit është po ajo e vjetra.

Lënda djegëse që përdorin këto furra janë kryesisht gomat dhe mbetejet plastike, ndërsa retë e tymit shtrijnë pushtetin e tyre në qiellin e Fushë-Krujës dhe më gjerë.

Aktivitetin e tyre këto furra e ushtrojnë kryesisht gjatë natës, ndërsa peli i banorëve për largimin e tyre nga zonat e banuara vijon të bjerë në vesh të shurdhër.

http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/fushe-kruje-furrat-e-gelqeres-vijojne-aktivitetin-banoret-kunder-211834.html

3/30/2014

Das Albanische Bildungs Desaster: “Crown Agent", muss nun erneut 400 Zöllner in Albanien ausbilden

Filed under: — Insider @ 1:44 pm

Die Inkompetenz der Albanischen Regierung sind Legende, wobei es unter Berisha nun wirklich ganz schlimm wurde, wo nur noch Idioten Direktoren wurden, welche nicht einmal die Bildung von einem Alzheimer geplagten Greis hatten. Alles wurde oft sehr schnell vergessen, wie es bei den funktionalen Analphabeten normal ist wo es 57 % gibt, bei Männern erheblich höher, wohl eher bei 90 %. Die Gestalten machen irgendetwas, und als Studenten findet man diese Leute am ehesten im Internet Caffee, bei Computer Spielen und 10.000 Professoren, lesen irgendwas in einer Vorlesung aus einem Buch vor, was die Gestalten selber nicht verstehen. Albanische Zeugnisse und Diplome, sind Nichts wert, weil der Staat und die Politische Klasse, sogar damit viel Geld verdienen, mit den Mafia Universitäten, wobei Deutsche aktiv da ebenso mitmachen, und Unfugs Universitäten sich vom Steuerzahler finanzieren lassen, was Profi Betrug ist.

Gefälschte Schul Zeugnisse, Diplome ist Tradition bis zu den Präsidenten des Kosovo und Albaniens. Und dann die Vernichtung der Gesellschaft, durch die EU Dezentralisierungs Programme, wo keine einzige Kommune mehr in Albanien eine Funktion der Verwaltung hat. Auch hier stehen Änderungen an, wo der US - Botschafter die Idioten der EU, bzw. der OSCE bei den letzten Wahlen, ohne Funktion lässt, wegen totaler Inkompetenz. Komplette Adminstrationen, Ministerien, welche keinerlei Ahnung von Gesetzen haben, noch von ihren Aufgaben: ein Standard, denn es nur in Albanien gibt. Vorschriften und Gesetze kapiert man nicht, weil man functionaler Analphabet ist.

Die Zoll Chefin Elisa Spiropali, setzt die Monopol Scanner Lizenz im Hafen Durres aus

Warum die britische Consult nun 400 Zöllner trainieren und ausbilden soll, kann niemand verstehen. Immerhin wurden bereits Tausende ausgebildet, mit vielen Programmen u.a. auch von der Weltbank vor 15 Jahren. Warum man ständig Leute ausbildet und nach 20 Jahren funktioniert immer noch Nichts, zeigt ein Desaströses und korruptes Verhalten vor allem der EU Bildungs, Justiz - Bringer, welche als eine Art “Camorra” Lehrmeister der Idiotie und Korruption vor Ort auftreten und nur kriminelle Partner suchen.

10/30/2013

Der Balkan Schlächter Tony Blair, vermittelte das Geschäft mit der Betrugs und Bestechungs Firma: Crown Agents in Tirana

Spezialität: Bestechung von Regierungen.

Crown Agents

http://www.crownagents.com/

“Crown Agents” do të instruktojnë për tre muaj 400 tatimorët e doganierët

| Fatjona Mejdini Inspektorët e tatimeve dhe doganierët në Shqipëri do të nisin një trajnim tremujor,…

30 Mars 2014 / S’ka koment / Më shumë

Kommentar: Wenn nur noch Dumme, Analphabeten Direktoren werden, dann sollte man irgendwann nicht noch mehr Geld zum Fenster hinauswerfen.

9/19/2012

Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang

Praktisch alle lokalen Regierungen und Kommunen, können ihre Aufgaben nicht wahrnehmen und wurden oft ebenso von Kriminellen übernommen. Mangels Kompetenz, Bildung und weil gefakte Diplome und Schul Bildung das Haupt Modell ist, für eine korrupte Adminstration der Inkompetenz, musste das EU Modell von Beginn an scheitern, vor allem in einem kleinen Lande. Mit krimineller Energie, wurde das Modell dann doch weiter betrieben, bis Alles zerstört war und ohne jede Funktion. Die Landesweite Verwüstung und Zerstörung rund um die Grundstücks Agenturen und Urbanisatik Pläne, mit weit über 100 Millionen $ allein von der Weltbank gefördert und finanziert, zeigen ein desaströses Monster der Zerstörung, durch die Internaitonalen, inklusive der Zerstörung der Justiz und Bildung.

Die klare Feststellung das Nichts funktioniert im EU Modell der Dezentralisierung, wusste man vor 10 Jahren auch schon, aber Pyschopaten der EU mussten das Modell weiter betreiben, als eine Art Terroristen Club der Landes Zerstörung.

Man will die Adminstration nun trainieren, damit das Analphabentum gelindert wird, was genauso sinnlos ist wie vor 20 Jahren, wenn man Idioten mit gefakten Diplomen nur die Posten verkaufte.

Nachdem kriminellen Vorgängen rund um die OSCE in Tirana mit Wolfgang Grossruck und Eugen Wohlfahrt, organisierten die Amerikaner korrekte Wahlen in 2013 und nun wird eine Lösung, für den Schwachsinn der EU gesucht, wobei Deutsche oft, wie im Moment in der Ukraine, sich selbst als peinliche inkompetend erneut outen und erneut die sogenannte Steinmeier Bande, welche das Albaner Desaster mit primtiv Kriminellen auch im Kosovo zuveranworten hat. Man verkauft diesen Dunm Bestechungs Lobbyismus als Deutsche Aussenpolitik, bis das Wasser eben überläuft, vor soviel Dummheit.

Den EU und Deutschen Murks, einer korrupten Hirnlos Politik, wie man es aus dem Visa Skandal schon kannte und immer mit Kriminellen, wie mit Sokol Olldashi und Salih Berisha zuletzt, versucht der US Botschafter Alexander Arvizu ebenso zu reparieren: Extreme Inkompetenz und Korruptions Fehler der EU, wie der Justiz Aufbau: Wenn die Amerikaner wollen, dann machen die es auch richtig, wobe das nur in wenigen Ländern vorkommt.

Cuci: Local government has degraded
28/03/2014

Cuci: Local government has degraded

Almost one year before the local elections and on the verge of the new local territorial division, local governments are almost inactive. The Minister for Local Government, Blendi Cuci, said they don’t offer services or investments.

“Our data show that local revenues in a national scale were used for payments and personnel, without securing returns for any service or public investment”, Cuci declared.

This is one of the elements showing the current local government model has failed. None of the municipalities is able to administer their territories, urban planning or environment.

Only 0.2% of 385 communes in our country can keep themselves through local taxes. Most are kept by the central government’s budget and Albanian citizens pay 25 million USD each year for local governments.

“This shows that the current local government model has been exhausted”, Cuci declared.

This conclusion made the Albanian government plan a decentralizations strategy 15 years after the last and only one ever made in our country.

With support from USAID, the strategy that will affect some local government laws is expected to be complete together with the new territorial division by June.

The United States Ambassador to Tirana, Alexander Arvizu, declared that this is the right moment for these reforms. He stated that the United States government, which offered funds and technical assistance, supports the realization of these reforms within the given terms…

 

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=11398


Es wird keine Legalisierungen für Bauten ab 2009, wobei die aktuellen Gesetze, keine Legalsierungen ab März 2006 zulassen. Salih Berisha und seine Mafia Adminstration, begannen vor allem ab 2009 die Orgie der illegalen Bauten, aber ebenso bereits u.a. die Cepani Mafia in Durres mit Bamir Topi auch umgehend, als man die Regierung bildet Anfang 2006.

Als eine Idiotische Verleumdung der PD, wird sich die Unterstellung herausstellen, das Artan Lame ein Grundstück in Tirana weiter gab wie der damalige Grundstücks Direktor Shaban Memia bestätigen wird, das es ein Berisha Dokument war, wo niemand weiß wieviel in die Tasche gezahlt wurde, nur Shaban Memia unterzeichnete die Dokumente. Es gab 140 solcher Fälle direkt in Tirana, wie ebenso bestätigt wurde. Die Urkunde, aus 2011, wo es entgültig per Notar legalisiert wurde und ohne das je Geld gezahlt wurde. Ein Vorgang, der zeigt, wie inkompetent PD Gestalten sind, was zur Kultur geworden ist.

Das Artan Lame, vor 10 Jahren ein Schlüssel war für illegale Dokumente ist durchaus bekannt. Vollkommen illegal gab er 372 qm Grund im Zentrum von Tirana, dem Hotel Diplomat: Dylaver Haxhi Xhemri und Miranda Haxhi, obwohl dort nicht einmal ein illegaler Bau zu legalisieren war. Die notwendige Entscheidung des damals zuständigen Comitees im Bau und Tourismus Ministeriums fehlt ebenso. Später sollten solche illegalen Papiere, welche man sich im Ministerium kaufte, Standard werden. Es zweigt auch, das die Berisha Partei PD in Panik ist, weil weit über 100.000 illegale Bauten nicht legalisiert werden und obwohl man 20-50.000 € allein in Tirana abkassierte für illegale Grundstücks Bestätigungen.

29 Mars, 2014

Die illegale Grundstücks Urkunde des Artan Lame und noch mehr Dokumente und Fakten. Artan Lame legalisierte, wo Nichts zu legalisieren war, verschenckte Staats Grundstücke in der teuresten Gegend von Tirana, wo unverändert auch heute noch nur ein eingezäunter Garten des Hotels ist. Der neue Chef der CEZ um die Strom Versorgung Plator Mehmeti, wurde 2006 schon einmal wegen der selben Stellung, wegen Bestechlichkeit und Auschreibungs Manipulation mit einem Schaden von 3 Millionen € vom Durres Gericht verurteilt. Durchaus normal: Der Chef der Durres Hafen Sicherheit: Fisnik Myrtezaj, ist ein verurteilter Kokain Drogen Boss, Grundstücks Dokumenten, Fälschungen, Raub, und

Der Arbeits Minister Erion Veliaj, setzt den Mafia Boss: Saimir Kurti, als Direktor für Arbeit in Kavaje ein und der Skandal mit Aleksandër Kalemaj

Es erinnert an die normalen Skandale rund um Ilir Meta, Spartak Braho u.a. auch mit dem Gangster Alexander Muca, der immer wieder entlassen wurde, wegen Korruption und immer wieder neue Stellungen erhielt. Bei Salih Berisha, wurde dann die Minister, der Kabinetts Chef selber zum Mord für Korruptions und Sytem Unterschlagnung mit Hilfe der korrupten Internationalen Finanz Organisationen. Denunzierung ist ein System von Salih Berisha wie hier, er selbst hatte sich zum Schutzherr für seine korrupten Minister dann ernannt.

IMG-20140326-WA0003

legalizimi tek diplomati

Ist das Verleumdung und Denunzim der PD einem Spezial Gebiet des Salih Berisha und der PD Banden, welche zu dumm und kriminell sind, für Alles.

Die Eigentümer des Hotels, werden nun beweisen, das die Berisha Regierung mit Shaban Memia, (der in viele Skandale und Fälschungen verwickelt ist) das Eigentum erst in 2011 übertrug, wo vollkommen im unklaren ist, was dafür bezahlt wurde. Nämlich wie immer Nichts, nur Bestechungsgeld. “"", vom 12.12.2011 , ist Gegenstand der Verträge der Eigentumsübertragung für den Bau Paket durch ehemalige CEO Saban Memia unterzeichnet.""” Ab 2010, waren alle Gesetze in Albanien ausser Kraft und Wild-West herrschte gerade bei den primitiv kriminellen Banden der Justiz und in den Grundstücks Agenturen, wo viele funktionale Analphabeten, wie überall waren.

ALUIZNI reagon ndaj deklaratave të PD për hotel Diplomat

Posted By Gazeta Telegraf On 31/03/2014 @ 11:32 In Politike | No Comments

Drejtoria e Përgjithshme e ALUIZNI-t sqaron qytetarët dhe koordinatoren e PD-së për median, znj. Silvi Bardhi, mbi akuzat e bëra për rastin e Hotel Diplomatit, sa vijon:

 1. Nëse do të na kishin kërkuar dokumentacionin do j’ua kishim dhënë vetë ne dhe nuk do të kishte qenë nevoja të bënin fotografi fshehuriçkazi.

Meqënëse fotografitë e bëra prej tyre me celuar ishin të turbullta, bashkëlidhur po paraqesim dokumentat origjinale.

 1. Subjekti në fjalë ka bërë vetëdeklarimin më dt. 11.11.2006. (Bashklidhur fotokopje e vetëdeklarimit).
 2. Me VKM nr. 125 datë 17.02.2010, me firmë të kryeministrit Sali Berisha, subjektit i ka kaluar pronësia e truallit (Bashkëlidhur fotokopje e VKM).
 3. Më dt. 25.10.2011, në bazë të kësaj VKM dhe kualifikimit të dosjes, subjekti ka kryer pagesën e truallit (Bashkëlidhur dokumenti).
 4. Në fund të procesit, në datë 12.12.2011, subjektit i është lidhur kontrata e kalimit të pronësisë për parcelën ndërtimore e firmosur nga ish-Drejtori i Përgjithshëm Shaban Memia.

Pra, siç e shihni, e gjithë procedura është filluar dhe përfunduar nga administrata paraardhëse. Nga ky moment, për tre vjet rresht, subjektit nuk i është dorëzuar leja e legalizimit. Kjo skemë rezulton për rreth 140 subjekte, përgjithësisht biznese, të cilëve i’u plotësohej e gjithë procedura nga A-ja tek ZH–ja dhe në fund ju kërkohej “gjoba perkatëse” për t’jua dorëzuar leja e legalizmit. Ne i bëmë vetëm dorëzimin e lejës së legalizmit këtij subjekti, pa “gjobën përkatëse”, siç do të bëjmë në ditët në vijim edhe për subjektet e tjera, të cilat kanë nga një deri në katër vjet që presin të marrin thjesht aktit formal të lejes.

Nëse zoti Berisha do të kishte dashur t’jua merrte gjobën, thjesht duhet të kishte fituar zgjedhjet në qershor 2013 dhe të kishte lënë të njëjtën administratë në fuqi.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/aluizni-reagon-ndaj-deklaratave-te-pd-per-hotel-diplomat/

PD: Në krye të CEZ në Durrës, i dënuari për korrupsion

· Zëdhënësja e PD-së, Laura Vorpsi denoncon emërimin si kryeinxhinier të CEZ-it në Durrës, të Plator Mehmetit, i dënuar në vitin 2008 për shpërdorim detyre. Sipas auditit të kohës, i shkaktoi shtetit 3 milionë euro dëme.

 

Tiranë, 29 mars 2014 - Partia Demokratike vijon akuzat ndaj kryeministrit Edi Rama për emërimin e personave që kanë patur probleme me drejtësinë, në poste të larta të institucioneve të rëndësishme. Në një deklaratë për mediat, zëdhënësja e PD-së Laura Vorpsi denoncoi emërimin si kryeinxhinier të CEZ-it në Durrës, të Plator Mehmetit.

…………………/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

 

- See more at: http://www.durreslajm.com/politike/pd-n%C3%AB-krye-t%C3%AB-cez-n%C3%AB-durr%C3%ABs-i-d%C3%ABnuari-p%C3%ABr-korrupsion#sthash.g8ABaXKa.dpuf

10/19/2013

EU Debakel: Die Albanische Regierung erklärt die Dezentraliserung als vollkommen gescheitert

9/2/2013

Die EU Dezentralisierungs Programme haben Albanien vernichtet: Auran Tare über die Kultur-, Tourismus und Umwelt Vernichtung

Prof. Dr Selman Sheme: Reforma administrativo–territoriale, domosdoshmëri për menaxhimin e qëndrueshëm të resurseve.

Posted By Gazeta Telegraf On 08/01/2014 @ 11:32 In Kryesore,Speciale | No Comments

Fragmentizimi i tejskajshëm i njësive vendore, në bashki dhe komuna, përbën një copëzim që dëmton rëndë dhe asfikson potencialin e zhvillimit në shumë rajone të vendit.

Konferenca shkencore, ”Reforma administrativo-territoriale”, e organizuar në muajin Tetor nga Qeveria përbën një ndër reformat prioritare në fushën e decentralizimit dhe qeverisjes vendore. Fragmentizimi i tejskajshëm i njësive vendore, në 373 bashki dhe komuna, përbën një copëzim që dëmton rëndë dhe asfikson potencialin e zhvillimit në shumë rajone të vendit. Harta e ndarjes administrativo-tokësore nuk lejon më gjatë realizimin e objektivave të zhvillimit kombëtar dhe prirjen integruese europiane të vendit. Që nga shek XIX-të e deri sot janë aplikuar tre kritere racionale në ndarjen juridike –administrativo-tokësore të një shteti si: grila gjeometrike, kriteri natyror gjeografik dhe kriteri socio-ekonomik. Ndarja më e mirë administrativo-territoriale është ajo që realizohet mbi bazën e regjioneve gjeografike të përcaktuar sipas kriterit natyror, socio-ekonomik, kulturor etj. Në shekuj trojet shqiptare kanë njohur organizime të ndryshme administrativo-territoriale, të cilët kanë shprehur veçoritë e evolucionit historik, nivelin e zhvillimit ekonomik dhe social, shkallën e emancipimit të pushtetit politik. Synimet e fuqive të huaja pushtuese kanë qenë faktor që kanë ndikuar në shpërbërjen e homogjenitetit etnik në hapësira të caktuara. Për këtë arsye çdo organizim administrativo-territorial mban vulën e etapës së caktuar historike, duke u karakterizuar nga diferencime të dukshme sipas motiveve të caktuara politike, ekonomike, ideologjike, ushtarake etj.

Gjatë periudhës së socializmit janë bërë disa ndryshime në ndarjen administrativo-territoriale të Republikës së Shqipërisë, të bazuara kryesisht në frymëzime ideologjike.

Më 1990 Shqipëria përbëhej nga 26 rrethe, 67 qytete, 589 fshatra të bashkuar dhe 2848 fshatra të thjeshtë. ……………………….


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/prof-dr-selman-sheme-reforma-administrativo-territoriale-domosdoshmeri-per-menaxhimin-e-qendrueshem-te-resurseve/

Durres reisst den Kosovo Mafia Touristik Komplex “Kamelia” bei der Dajlin Brücke ab – Polizei Einsatz bei den Banditen in Kruje

35 Hektar gestohlen, illegal bebaut und ohne jede Genehmigung nur in der “Kenete” - Durres. Kriminelle Phantom Papiere, als Kompensierungs Geschäfte aus gestellt, dann verkauften schnell diese Phantom Gestalten Grundstücke überall, was seit 1998 gut bekannt ist. Ein Modell der Berisha und Ilir Meta Banden

Skandalet me legalizimet e hipotekat, institucionet s’mbështesin Prokurorinë

Posted By Artur AJAZI On 08/01/2014 @ 11:32 In Rrethet | No Comments

DURRËS/Vetëm në zonën e ish-Kënetës, janë ndërtuar 1500 ndërtime pa lejë në një sipërfaqe 35 ha tokë

Duket se skandalet me trojet nuk kanë të sosur. Në Durrës sërish ALUIZNI ka zbuluar gjatë procesit të legalizimit se, ZRPP e qarkut, ka punuar me shkelje prej vitesh dhe me harta krejtësisht të gabuara. Harta dixhitale që disponon ALUIZNI, shpesh nuk ka asnjë përputhje me hartën e ZRPP, ndaj është kërkuar bashkëpunimi për njësimit të hartave, me qëllim realizimin e procesit. Sipas burimeve nga ZRPP dhe ALUIZNI (institucione këto të angazhuara në procesin e legalizimit) duket se me hartën e vjetër, gjatë 10 viteve të fundit janë kryer mjaft shkelje ligjore, duke krijuar me mijëra mbivendosje pronash në Durrës dhe komuna. Edhe pse ka kaluar më shumë se 5 vjet nga dita kur KRRTRSH vendosi të njohë 35 ha tokë në ish-Kënetë në të cilën janë ndërtuar mbi 1500 ndërtime pa leje, këto dy institucione mbeten sërish kaotike. Edhe pse ka nisur regjistrimi i këtyre banesave në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme në zyrën përkatëse në Durrës, duket se pengesa e vetme e zbuluar ka qenë harta me të cilën është punuar gjatë 10 viteve të shkuara. Ka kohë që procesi i legalizimit të një pjese të ndërtimeve pa leje në ish-Kënetën e Durrësit e cila e ka kaluar kuadrin ligjor ka mbetur i bllokuar pjesërisht pikërisht për shkak të mospërputhjes së hartave, mes dy institucioneve të shtetit ALUIZNI-t dhe ZRPP. Burimet nga ALUIZNI thanë se, “ky proces është ngadalësuar prej 3 vitesh për arsye se Hipoteka disponon të tjera dokumente, dhe tjetër hartë për territoret për të cilat po flasim të cilat ndryshojnë nga matjet tona, pra nëse ne për 100 ndërtime pa leje kemi dërguar harta sipas të cilave rezulton se këto ndërtime kanë zënë dy ha tokë sipas tyre kjo sipërfaqe është 2,5 ha tokë, në këto kushte ne po presim rezultatet e verifikimit të tyre”. Në këtë përplasje institucionesh ata që e pësojnë janë banorët. Veç ndërtimeve në ish-Kënetë, të cilat ende vazhdojnë të qëndrojnë të pa legalizuara janë edhe 180 shtesa pallatesh të viteve ’90 banorët e të cilëve kanë aplikuar për legalizim e që vazhdojnë të qëndrojnë të bllokuar. Aplikim për të kaluar këto shtesa për legalizim ende nuk ka hyrë në axhendën e punës.

PROKURORIA:HIPOTEKA NA KA PENGUAR NË HETIME

…………………..


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/skandalet-me-legalizimet-e-hipotekat-institucionet-smbeshtesin-prokurorine/

Noch schlimmer sind aber EU Gestalten und EU Programme, welche Hirnlose ausgedacht haben, welche Europa und den Balkan schlimmer wie die Taliban zerstören. In Kruje, hat der Bürgermeister (ein Bauer), die Baugenehmigung ausgestellt, welche vollkommen illegal ist und keinem Gesetz entspricht. Oft werden Wahl Versprechen so eingehalten.


Das totale Scheitern der EU-Justiz Mission EURALIUS (Folge, es gibt keine Justiz mehr in Albanien, denn nun kauft man sich Urteile und Richter kennen keine Gesetze mehr wie der US Department und State Report festhält), EU POlizei Missionen wie PAMECA, zeigen das oft die EU Programme auch rund um Umweltschutz, nur zur Eigen Beschäftigung erfunden werden, für die dümmsten Parteigänger.

Zitat: Most European countries are decentralised and this strategy has proven its efficiency stated Klaus KLIPP, AER’s Secretary General,

Die GTZ, machte natürlich bei solchen Hirnlos Dezentralisierungs Vorgängen aktiv mit, denn eigenen Verstand vor Ort, oder lokale Erfahrung einzusetzen, da war man mit einem Ismail Beka überfordert, wenn Lehrerinnen solche Institutionen leiten. Man war nur an hohen Spesen interessiert und reiste viel herum, vor allem auch nach Thehi, was ein Fake Projekt am Anfang war und ebenso ohne je einen Fachmann zufragen.
Klaus Klipp
Klaus Klipp, Secretary General of the Assembly of European Regions Vollkommen unsinnige Programme, welche überall Alles zerstören, und Karrieristen, welche nicht bis 2 zahlen können, aber sich gut vermarkten, mit ihrem Schwachsinn.

3/12/2014

Der Mafia Justiz Minister Nasic Naco, die Profi kriminelle Richterin Dhurato Bilo in der nächsten Skandal Runde

Filed under: — Gjoka @ 7:17 pm

Nachdem der Justiz Minister Nasic Naco, sich weigert ein Verfahren gegen die Richterin Dhurato Bilo einzuleiten, Selbige auch vom korrupten HCJ mit Bujar Nishani gedeckt wird. gibt es einen offenen Brief u.a. auch an die US Botschaft, Britische Botschaft, Edi Rama, über diese Richterin, welche mit Nasic Naco, den Bujar Nishani Banden in Durres sogar die Grundstücke des Antiken Theaters und überall an den Küste stahl, mit illegalen Papieren, wo wir Erst Anzeiger in Albanien waren, da die Anzeigen des Präfekten aus 2012 praktisch nur gesammelt wurden, und kein Staatsanwalt Anklage erhebt, obwohl Hunderte von Anzeigen auch gegen die 4 Bürgermeister fertig geschrieben sind. Ein kriminelles Enterprise der Justiz.

Der EU Kandidaten Status, ist eine Art Comedy Show vieler krimineller Justiz Minister, der letzten Jahre, welche alle gefakte Diplome haben. Warum ein Ilir Meta von einem EU Kandidaten Status überhaupt spricht, gehört in eine Pyscho Fakten Verdrängung, des Frankenstein der Albanischen Politik. Dhermi Grundstücks Diebstahl, wie in Sarande ohne Ende. Wie sich inzwischen herausstellte, gab diese Richterin Dhurato Bilo, Ortsfremden Leuten auch Grundstücke direkt am und im Antiken Theater, wo umgehend die heutigen Villen gebaut wurden, was der nächste Skandal ist. Die Richterin kommt aus Skrapari und gehört direkt auch zur Justiz Mafia der Inkompetenz, des Nasic Naco, der in Grundstücks Raub Geschäften ebenso als Ortsfremder Staatsanwalt aktiv war. Grundstücks Urkunden der Stadt Durres, werden ignoriert, statt dessen arbeitete man für Ortsfremde Kriminelle, welche Alles gegen jedes Gesetz, per Gerichts Urteil erhielten und schnell weiter verkauften. Ein Durres Modell, was seit 1998 existiert.

Ein Fach Artikel, der nur bestätigt das die Albaner unwillig sind, die krminelle Justiz Kaste angefangen von Bujar Nishani, jede Justiz auch für Gross Drogen Clans und Mörder verhindert. Justiz, Verbechen und Politik sind eine Einheit, vor aller Augen.
By Peter Tase
Despite efforts to join the European Union, Albania remains still quite distant from integration. The Albanian government remains weak and unwilling to prosecute former top level officials, including former prime ministers and former members of the executive branch. Another chronic problem is that the judiciary remains a tool of the opposition party – the Democratic Party of Albania – while the Prosecutor General’s office is weak and ineffective.

Das kriminelle Case des Nasic Naco, in Durres, als billiger Landräuber und Motor der Land Mafia, welche ihre Geldwäsche Umtriebe mit der Profi kriminellen Justiz in Durres koordiniert.

Erstaunlich, das die Bevölkerung immer mehr Verbrechen, illegale Grundstücke Bestätigungen der Richterin Dhurata Bilo outen, nachdem eine Person das einmal Offiziell gegen die Mafia Frau gemacht, welche Authorisierung grosse Grundstücke and er Küste verteilt, ohne jede Gesetzes Grundlage. Aktiv direkt dabei: die Skrapari Bande des Ilir Meta als Motor des Land Raubes in 2001 mit Phantom Begünstigten und mit Nasiq Naco und der Richterin Dhurato Bilo, wurden die vorhandene Phantom Eigentümer, welche damals schnell verkauften, als Geschäfts Modell des Ilir Meta und der Skrapari Banden, in den letzten Jahren neu ausgestellt (mit neuen Namen), obwohl lt. Gerichts Urteilen, alle diese alten Urkunden ungültig sind. Doppel Verkauf, durch die selben Leute, sind auch für Albanien eine einmalige Dreistigkeit und Nasiq Naco, mit der Skrapari Richterin Dhurato Bilo, welche als Terroristische Ortsfremde Richterin eingesetzt wurde, einmalig. Der PD Justiz Minister Eduard Halimi, ist identisch in der Sache, für die Albaner Mafia, ebenso vor allem auch an den Stränden südlich Durres, Golf von Laze, Currila, Kallmi, aktiv geworden, beim Groß Grundstücks Raub auch rund um das Antike Theater.

Was diese Gestalten, Stadt bekannte Extrem Verbrecher, Drogen Händler nun plötzlich bei Gericht in Durres machen, sollte mal ein sogenannter Justiz Minister erklären, identisch was ab 2006 plötzlich los war, als kein Richter mehr überprüft wurde mit dem Präsidenten Bamir Topi, sondern Klientel Politik für Kriminelle Standard wurde. Das neue Mafia Geschäft des Spartak Braho und Ilir Meta, mit dem neuen

Nasiq Naco

Justiz Minister Nasiq Naco, ist noch viel dreister. unten die Parlaments Website (wo der Wechsel von Spartak Braho dokumentiert ist). Ein vollkommen wertloses Juristisches Diplom aus 1992 besitzt er und war in einer Schlüssel Position der Staatsanwaltschaft in Durres (Zyrës së Prokurorit të Përgjithshëm, Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës) zuvor, wo man nur für Verbrecher Kartelle aktiv ist, seitdem Ilir Meta Premier Minister war.

Das Gegen Geschäft: Spartak Braho wechselte die Franktion im Parlament, und die Familie Nasiq Naco:
Schmieren Geschäft in Durres und Klientel Politik: Der einzige Posten der neu besetzt wurde, erhielt der Bruder: Nasiq Naco, wurde Direktor der Führerschein - KfZ Abteilung, was eine Langzeit korrupte Institution ist, wo Viele schon verhaftet wurden. Über 15 Jahre, kann man dort mit gefälschten Dokumenten seine geklauten Autos zulassen. Die Ilir Meta Partei, mit Nasiq Naco, beansprucht auch den Posten der Gefängniss Direktoren in Albanien, der noch verkauft werden muss an die Mafia und extrem lukrativ ist, für den Handel von Drogen und neue Netzwerke. Der Bruder erhält diesen Durres Posten: Drejtori i Drejtorisë së Patentave – Daut Naço (LSI)

Man kann bis heute nachlesen, was Ilir Meta in 2002 machte, als der General Staatsanwalt von Albanien Rakipi gegen ihn ermittelte. 27/03/2002

How will the drama unfold between the socialists in Tirana? The latest question of the firing of Attorney General Arben Rakipi once again pits former Prime Minister Meta against Socialist Party Chairman Nano."” Das war nur damals möglich, weil Kriminelle Politiker aus der NATO, EU und Joschka Fischer, diese Profi kriminelle Gestalt, als “Reformer” verkauften und mit zig Tausenden von Visas und neuen Bundesdruckerei Pässen ausstattete, damit die Geldwäsche über den Drogen Schmuggel in Fahrt kommt.

Korruption Albania
Nächste Runde im Show Spiel Theater einer billigen Idioten Truppe der Billig Mafia, der Albanische Politik und Justiz

 

Nasiq Naco, gehört zu einer bekannten vollkommen korrupten und kriminellen Familie: u.a. mit seinem Vetter 1. Grades, Hetem Basho, 45 vjec, me detyrë Inspektor pranë Drejtosë Rajonale Meterologjisë dhe Kalibrimit Tiranë! , der eine einem der grössten Staatlichen Betrugs Skandale verhaftet wurde, bei Geld Erpressungen, wenn es um gefälschte Waagen, Treibstoff Pumpen ging. Einer der grössten Skandale in Albanien in 2012, mit vielen Verhaftungen. 9 leitende Direktoren des Wirtschafts Ministerium wurden festgenommen , darunter Hetem Basho. Klientel Politik pure. Festnahmen und Betrugs Geschäfte, direkt mit Ilir Meta Verwandte wie mit Moisi Musabelliu in diesem Fall, ein Standard!

212 Entscheidungen für eine Fläche von 82.185 m2, persönlich direkt von dem damaligen Kollegen der Durres Mafia Staatsanwalt: Nasiq Naco als legal bestätigt: Gerichtshof den Beschluss Nr. 157 vom 20.04.2007! Real, hatte niemand der Justiz, ein Küsten Grundstücke in Kompesations Grundstücke umzuwandeln, womit Nasiq Naco, mit der übelsten Richterin auch im Sinne von Gross Betrug, für Mörder und dem Durres System der Drogen Bosse, aktiv wurde. Haupt Geschäft der Albanischen Mafia, neben Drogen und Frauen Handel: Grundstücks Urkunden Fälschung u.a. auch mit Richtern und Staatsanwälte. Wer erlaubt einem Nasiq Naco, ein Küsten Grundstück, was in Staatlichen Besitz ist, an Private zuverteilen: Oft geschieht das Mehrfach, wobei 3-4 mal normal ist, wie die Weltbank vor Jahren berichtete. Damit ist auch für Nasiq Naco Alles gesagt, was aber jeder weiß in Durres, oder über Sokol Nishani und die anderen Staatsanwälte: Null Gesetzes Kenntnisse, aber möglichst viele Mafia Gerichts Urteile verbreiten, für Geld.

Ein Dokument der Kompensierungs Agentur aus 2002, unterzeichnet von dem Grundstücks Direktor Vasil Hilo (Produkt des Ilir Meta und des damaligen Bürgermeister Miri Hoti, wo später 25 Haft Befehle ausgestellt werden gegen Offizielle), der 2004 verhaftet wurde wie Andere, und zu 15 Jahren Haft Höchst Strafe verurteilt wurde. Diese Dokumente sind vor 10 Jahren schon alle für ungültig erklärt worden, spielen heute erneut eine Rolle, durch den Weiter Verkauf der bekannten Verbrecher Clans. Man ändert nur die Namen der damaligen Phantom Begünstigten, durch den Staatsanwalt Nasic Naco und die Richterin Dhurata Bilo: im vollen Bewusstsein, das diese Betrugs Dokumente schon einmal für ungüeltig erklärt wurde bzw. Beide sind so prmitiv kriminelle dumm, das man Alles vergessen hat, wie Gesetze.

Ein Presse Artikel vor 10 Jahren

Bereits 2004, gab es gigantische Skandale in Durres, rund um den Profi Verbrecher Vasil Hila, die Buergermeister Lefter Koca, Miri Hoti (ein Ilir Meta Mann), wo 25 Haft Befehle ausgestellt wurden und zu 12 Jahren Haft ein Vasil Hila verurteilt wurde, der inzwischen wieder frei ist.

Albanische Minister stahlen Land in Durres. Der Grundstücks Skandal in Durres aus 2005

Der Hass und die Verachtung der Bevölkerung gegen die Durres Richter und Staatsanwälte

Der Autor empört sich, weil diese alte zusammen gefälschten und erkauften Dokumente nicht mehr gelten* und gilt als eine der grössten Verbrecher Familien des Kosovo in Durres, der Familie Gani und Skender Kapiti, mit dem letzten Mord in 2009. Bar “DRENCIA” und kein Ende.Die Richterin Dhurata Bilo erneut in Aktion, wo man jedes Dokument kaufen kann in Durres, welche auch keine Gesetze kennt, aber die gute Frau verteilt Grundstücke von Militär Stützpunkten, National Parks, privater Touristik Zone, die Öffentlichen Strädne und läuaft wie die Kollegen frei herum.

thaci
Eine von 6 Bars, welche ebenso illegal gebaut wurden von der Verbrecher Familie von Hashim Thaci, Sabit Geci, Selimi Clans aus Drencia und US Gangsters, welche die Bar DRENICA direkt zum Umschlags Platz von Drogen und Waffen machten.

aus BF

1998 war die Bar “DRENICA” schon gebaut, sollte 2001 abgerissen werden, was bis zum Neben Gebäude auch geschah. Dann wurde die Kompensierungs Geschichte erfunden und Skender Kapiti, wurde Käufer eines der wertlosen Papiere, ohne Topographie, ab 2002.

DRENICA

die angeblichen 400 qm der Bar: DRENCIA der Kosovo Verbrecher Familie Gani und Skender Kapiti.

* damals wurden 400 qm Grundstücke wie Zeitungs Papier durch Kompensierungs Dokumente so “legalisisiert” aber eben nicht an der Küste gültig, und oft wurde aus 400 qm wie T. Kondi, dann 4.000 qm und auch noch wesentlich mehr.

Mafia Durres Richterin: Dhurata Bilo und Bujar Nishani ernannte ohne Transpareny 16 weitere Richter

Der primitiv Kriminelle: Richter Dhurate Bilo, ist im Amte, so das sich Alles mit Sanktioniernung durch das HCJ mit Elvis Cefa, und Bujar Nishani als das uebliche Schmieren Theater darstellt. Es ist ein Fall, wo es Hundert solcher identischer Faelle gibt.

Eine erste Regierungs Reaktion auf diese Terroristen Mafia der Justiz gibt es>

18.076 ha Grundstücke ehemalige Staats Grundstücke, werden der Verfügung der AKKP – Grundstücks Agenturen entzogen.

Die Mafia Richter von Durres: Neritan Tabaku mit 60 falschen Gerichts Entscheidung und Frau Dhurata Bilo

Tirana - Durres: Selbst gemalte Landkarten, dienten den Grundstücks Agenturen ALUIZI, ZRPP als Grundlage der Arbeit

Vendim skandaloz i gjyqtares Dhurata Bilo në Gjykatën e Durrësit

Posted by Slideri, Top Lajmet Tuesday, March 11th, 2014

skenderi Nga Skender Kapiti / Ne pronarët e trefishtë të një prone që e posedojmë ligjërisht V. Nisi, S.Vata dhe N. Kapiti vendosëm publikisht t’i drejtohemi si fillim medias lokale për të denoncuar një veprim korruptiv të ish Avokaturës politike të shtetit në bashkërendim dhe ne simbiozë me gjyqtaren Bilo po të tillë, për të na rrëmbyer pronën tonë të ligjshme që do ta faktojmë me argumente e dokumente të sakta. Ja se çfarë i paraqitëm gjykatës me shkresë bashkangjitur dhe ilustruar me faktet përkatëse.
Znj. gjyqtare
Ne këtu do të faktojmë se padia e ngritur nga Avokatura kundër z. Naim Kapiti është e pabazuar në ligj dhe në fakte dhe absurde,t endencoze, tejet abuzive e korruptive dhe me shtytje e mbështetje politike, që bie dhe ndesh me liritë juridike- civile dhe të drejtën e pronës të fituar konform ligjeve të shtetit dhe që Avokatura kërkon me të padrejtë të na grabisë pronën. Ne jemi pronarë të trefishtë të një prone që i është kthyer me vendim te KKKP-ve të prefekturës Durrës para më se 10 vitesh z. Thoma Nisi, trashëgimtarët e së cilit ja kanë shitur z. A. Vata i cili më pas ja ka shitur z. Naim Kapiti. Prona ndodhet në zonën 8518 në Durrës me sip 400m2, kthyer konform ligjit te shtetit, me nr 27/109 ne Zonen Kadastrale 8518. Argumentojmë se:
1-Shitblerjet janë bërë me akte noteriale nga organi shtetëror e publik që është Noteria sipas ligjit të saj dhe ligjit të regjistrimit te pasurive te paluajtshme.
2- Zotërojmë aktin e pronësisë të lëshuar nga hipoteka, në përputhje me ligjin e regjistrimit të pronave dhe të hipotekes.
Do të ishin të mjaftueshme vetëm këto fakte që avokatura nuk duhej të merrte nismën për këtë padi sepse ABC- JA e egzistencës së një shteti dhe shoqërie demokratikisht të civilizuar është siguria juridike e qytetarit, mosdhunimi i të drejtave të njeriut nga tjetri dhe nga shteti dhe garatimi i marrëveshjeve mes qytetarëve të saj, dhe ky rast mund të përbëjë një rast unikal në botën e qytetëruar ku shteti ndërmerr dhe inkurajon duke shkelur ligjet e veta kaq hapur e duke futur në konflikt qytetarët e vet, duke kërcënuar liritë e të drejtat ciivile; pasi dhe nuk e kuptojmë se ku është dhe interesi i shtetit këtu pervecse ai i kercenimit te qytetareve te tij nga vete shteti e nga ana tjeter dhe i perplasjes dhe futjes edhe ne konflikt qytetaret mes tyre. Të ndodhur përballë këtij kërcënimi nga shteti ne kemi siguruar edhe fakte të tjera që e kompromentojnë rëndë avokaturën e shtetit që edhe në këtë rast duket se ka marrë funksionin e shtetit antishtet.
1 –Vendimin e komisionit të kthimit të pronave pronarit të ligjshëm leshuar nga KKKP para me se 10 vitesh
2—Gjendjen juridike të pronës shtet lëshuar nga hipoteka në përputhje me procedurën që kërkon ligji për kthimin e pronave.
3—Planimetrinë e kësaj prone bërë nga Bashkia Durrës edhe kjo sipas kërkesës se vendimit nr 1173/2 te KKKP date 28/6/2002 qe e kerkon ligji, dhe korrespondencen mes pushtetit vendor përkatesisht Bashkise Durres, zyres se hopOtekes dhe KKKP-ve Durrës
4 –Aktin e piketimit dhe të dorëzimit të pronës lëshuar nga Komisioni i Piketimit dhe Dorëzimit të pronave konform kërkesës së ligjit, dhe të gjitha këto dokumente ndodhen në dosjen e pronari Thoma Nisi. Pra disponojmë dhe procedurën e zbatimit perfekt të ligjit. Absurditeti tjetër që e kompromenton rëndë avokaturën është dhe pretendimi se kjo pronë nuk duhej kthyer në këtë zonë e ku ne kemi faktin se paralel dhe në një linjë e po me keto kushte e siperfaqe me pronën tonë janë kthyer dhe 4 prona të tjera dhe kjo e jona ndodhet në mes dhe se në këtë zonë janë marrë 212 vendime për një sipërfaqe prej 82 185 m2. Përveç fakteve të sipërcituara 100% janë argument të pakundërshtuara në favor të drejtës sonë po ju paraqesim një letër drejtuar Hipotekës Durrës nga ishprokurori z. Nasip Naco që të gjitha vendimet e KKK Pronave, 212 pronave të dhëna nga ai komision ku përfshihet dhe prona jonë e këtij procesi gjyqësor janë lënë në fuqi si të ligjshme dhe të cbllokuara me Vendimin e Gjykatës me NR 157 i Datës 20.04.2007, dhe ne po ju dërgojmë lëndën me të cilën prokuroria e rrethit Durrës i drejtohet zyrës së regjistrimit për çbllokimin e pronave në bazë të këtij vendimi dhe që mban datën 16.10. 2007 firmosur nga Iish-prokurori i rrethit Z. Nasip Naço. Përveç këtyre ne diponojmë dhe një vendim gjyqësor të fitur ndaj Bashkisë Durrës nga ana e zotit Rami ISMAILI një pronar i një prone me nr 27/111, fqinje me të tonën(27/109) të fituar nga po ky komision, në të njëjtin vend e me të njejten procedurë më se identike me të tonën, ku gjykata merr vendim dhe e detyron Bashkinë Durrës që pretendonte dhe ajo paligjshmërinë e pronës së z. Ismaili ta dëmshpërblejë atë për sip,që ja ka zënë troturi si vepër publike duke hedhur poshtë pretendimin e Bashkisë si një pronë e dhene ne menyrë jo të lighshme. Dhe këtë të drejtë shtetasi maqedonas Rami Ismaili e ka fituar dhe ku gjyqtare që ja keni dhenë vendimin pro tij keni qenë ju Zonja Dhurata Bilo, dhe besoj se per të njetën cështje nuk mund të merrni z. gjyqtare dy vendime të ndryshme me standarte të ndryshme, pasi dhe njerëzit janë të barabartë si para Zotit ashtu dhe para ligjit. Po i njëjti pronar, pra Rami Ismaili dhe po për kete pronë që e theksoj është fqinje dhe identike me siperfaqe, shtrirje e kufizime siç janë pesë të tilla dhe ku në mes ndodhet e jona ; si dhe të mbi 212 të tilla në këtë zonë, z. Ismaili e fiton gjyqin dhe me fqinjin e tij i cili i kishte zenë me nje ndërtesë shumëkatëshe një sip.13 ,9 m2 duke e detyruar që t’ja lirojë pronën dhe ndërtesa të shëmbet e të zbatojë kondicionet urbane që dhe ky pretendonte se Ismaili e kishte fituar si të paligjshme. Zonja gjyqtare ajo që e kompromenton këtë padi është dhe fakti se në një urdhër të përbashkët të lëshuar nga kryeregjistruesi dhe Kryetari i Komitetit Shtetëror të Kthimit e Kompensimit të pronave me nr 160 dt. 03 07 2003, për 42 prona të bllokuara nga ai urdhër si të dhëna jo sipas proderurës rezulton se prona jonë në fjalë nuk është në këtë listë gjë e cila do të thotë se prona e blerë nga ne me nr 1173/2 është konform ligjit, madje madje ne kemi një vendim të formes së prerë që një qytetar pasi e ka blerë një pronë që është brënda këtij urdhëri e ka fituar gjyqin kundër KKKP, ZRPP dhe kundër avokaturës së shtetit që do të thotë se ne si blerësit e tretë të një prone të fituar konform ligjit kemi shum-fishherë të drejtë në të drejtën tone. Edhe një herë pyesim ndërgjegjen qytetare dhe kompetencën ligjore se ku është interesi i shtetit ketu, përvëçse ai i kercenimit të qytetarëve e që i fut ne konflikt dhe qytetaret me njeri tjetrin. Kemi siguruar dhe kush qëndron prapa kësaj padie që vë në lëvizje shtetin duke korruptuar ligjin dhe avokataturën e tij. Absurditeti më i madh vjen dhe nga fakti se shteti shqiptar po bën madje dhe legalizime të rreth 200.000 ndërtimeve pa leje dhe në prona pronarësh ndërsa Avokatura e shtetit tenton të na rrëmbejnë pronën tonë pse dëshiron kaprricoja e interesi i një qytetari tjetër, pikerisht Ardian Sashaj. Dhe mos vallë ky na qënka interesi i shtetit këtu që qytetarët të goditen në mënyrë selective të nxitur nga subjektivizmi korruptiv dhe akaparimi politik e pushtetor që vë nen presion normat, ligjet, drejtësinë. Pavarësisht se gjykata ka thirrur në gjykim edhe Komisionin e Kthimit të Pronave e ata nuk paraqiten ,dhe nga ajo çfare ne kemi mësuar si të interesuar, gojarisht prej tyre, dhe nuk ka asnjë arsye që dhe të mos besohet, pasi e ka thënë dhe gjykata esencën, dhe per kete arsye thone se skemi pse të paraqitemi pasi është absurde të kërkojmë heqjen e një sip.400 m2 pronarit të ligjshëm, të fituar konform ligjit e aq më tepër që ne duhet t’i kompensojmë dhe 40.000 mijë m2 të tjera Thoma Nisit. Ndërsa Zyra e Regjistrimit thotë se regjistrimi fillestar dhe tjetërsimet (shitjet) janë bërë konform ligjit si një pronë që është dhënë sipas ligjit dhe procedurës dhe nuk ndodhet e listuar në listën sipas urdhërit të drejtorisë qëndrore të hipotekës dhe kryetarit të komitetit të Kthimit e Kompensimi të pronave, që ka dhënë pasojën e posedimit e disponimit ligjor prej ishpronarit, trashëgimtarëve të tij e me pas akoma prona ligjërisht i ka kaluar me kontratë shitje blerësit të parë z .A,Vata e më pas ky ja ka shitur Z. N. Kapiti. Prapa kësaj orvajtje korruptive qëndron qytetari Ardian Sashaj nip i familjes Sulçebe që ka ndërtuar në kufi me pronën tonë duke shkelur të gjitha kondicionet urbanistike dhe që nuk dëshiron që ne ta gëzojmë pronën tonë dhe i cili vetë na ka thënë se ai ka aq miq në ishqeveri, ish këshilltarë pranë saj, besnik të ishkryeministrit, sa tua heq fare nga këtu, dhe vetëm këto nuk i ka shprehur në padi, pasi veprimi tregon se ai me të vërtetë paska shpresuar te miku për të përdorur ligjin dhe drejtësinë si mashë për të na hequr ne pronën padrejtësisht. Dhe këtë me të vërtetë po përpiqet ta realizujë me Avokaturën e Shtetit e cila është shndërruar në Avokate e Ardian Sashaj, i cili për të mbrojtur abuzivizmin e tij me lejen e ndërtimit të pallatit të vet dhe të zaptimit të një sipërfaqe të pronës sonë përdor si mashë Avokaturën e Shtetit duke qene dhe i vetsigurt se njohjet miqësore që kishte në ish qeveri e ish pushtetin dhe me korrupsionin e paranë e tij mund ta përdorë si mashë dhe drejtësinë. Kjo padi, si padi nuk egziston si objekt, përveçse i fabrikuar nga korrupsioni dhe dhe padrejtësia e pushtetit. U jemi drejtuar me shkresa të tilla institu-cioneve të presidentit të republikës, avokaturës së shtetit, mistrisë së drejtësisë, të prokurorisë së përgji-thshme, të KLD-së, avokatit të popullit etj. dhe që të gjithë na kanë thënë që me këto fakte ju keni plotësisht të drejte dhe asnjë gjykatë nuk mund të marrë vendim kundër jush, mirëpo e vërteta na doli se në disa prej ish drejtuesve të atyre institucioneve politike ishte dhe gatuar kjo lloj padie pacavurë si te ishkeshilltari i ish kryeministrit e ishministri i drejtësisë. Por çudia ndodhi. Gjyqtarja Dhurata Bilo me dt.07 03 2014 shpalli vendimin skandaloz atë të fshirjes së pronës sonë dhe kalimin e saj shtetit, shtetit i cili pretendon se është demokratik dhe që ka folur e vepruar për gjatë gjithë tranzicionit për kthimin e kompensimin e pronave dhe të padrejtësive të së shkuarës viktimave të regjimit komunist, ku një prej tyre është dhe familja Nisi që ka për të marrë akoma dhe 40 000 m2 e që gjyqtarja ja heq atij dhe neve qe ja kemi blere atij dhe këto 400 m2. Kjo gjyqtare dhe vendimi i saj është një shëmbull që verteton dhe perceptimin qytetar se gjykata e drejtësia i trajton palët si klientë dhe jo palë si dhe gjykatat na janë bërë si agjensi shitblerjesh të pronave dhe të drejtës dhe se të drejtën e fiton ai që paguan më shumë dhe ai që urdhëron poltika siç është rasti konkret i gjykuar nga gjyqtarja në fjalë sipas dhe mendësisë së gjyqtares me një mentalitet leninist kooperativist dhe për shtetëzime e shpronësime kunder lirive e të drejtave të njeriut. Pra edhe institucionet nderkombetare kane te drejte kur vlersojne se gjykatat ne Shqiperi jane te korruptuara dhe korrupsioni eshte i kudondodhur e se pari ne drejtesi. Megjithëse gjatë gjykimit dhe vetë gjyqtarja pa dashje po me të drejtë shprehej për çudinë e kësaj padije, ajo mori një vendim krejtësisht në kundërshtim me ligjin dhe në kundërshti dhe me vetveten që ju ndodh vetëm njerëzve me personalitet të dyfishtë, me aftësi llogjikimi jonormal, minimalisht si të paaftë dhe pse jo tërësisht të korruptuar që e ka dorën e zhvatjes të rëndë që dhe sa e kërkoi gjobën për ta dhene të drejtën a thua se pronare e saj ishte ajo, të drejtë dhe mundësi të cilën ja dha avokatura e shtetit me këtë padi antiligjore dhe të pafakte. Ta thuash këtë është tërësisht dhe e besueshme pasi nuk është se nuk po thua një të vërtetë pasi vëtë fakti që për të njëjtën çështje të shprhesh në dy vendime ne kundërshti me njëra tjetren dhe të vlersohet me dy standarte nga i njëjti gjyqtar e verteton këtë, pasi veprimet dhe vendimet janë ato të cilat dhe nxjerrin qëllimet, intrigën dhe korrupsionin e maskuar dhe te mbuluar me vellon e drejtësisë, pasi edhe djallëzia, padrejtësia po dhe krimi mundohen të justifikohen se japin e thonë të drejtën. Dhe shqytimin e kësaj çështje të gjykuar prej saj duhet ta analizojë Ministria e Drejtësisë dhe KLD dhe jo vetëm të kësaj çështje po të të gjitha gjykimeve që ka bërë kjo gjyqtare qe perflitet negativisht. Po e botojmë këtë shkrim për ta denoncuar publikisht vendimin e saj që është vetem fillimi i denoncimit tonë pasi do tu drejtohemi dhe ambasades amerikane e britanike pasi janë cënuar rëndë dhe interesat dhe te drejtat eqytetarëve me shtetësi amerikane,trashëgimtarët e familjes Nisi që jetojnë dhe kanë shtetësi amerikane dhe të atyre Vata në Britani e që gjyqtarja as që deshi të ja dijë. Dhe si mund ta gjykojë këtë problem GJykata e Stasburgut ku vetëm për tetë gjykime të fituar nga qytetarët shqiptarë kostoja e tyre i ka kushtuar shtetit 37 milion euro për papërgjegjshmërinë dhe korru-psionin e gjykatave tona. Për më tepër le t’i bëjë këtij vendimi gjykimin publiku që fatkeqësisht vetëm sa shton perceptimin tepër negativ për gjykatat tona dhe drejtësisë shqiptare si të korruptuara ,të pareformuara dhe që janë ato kryesisht dhe shkaku kryesor i mosfunksionimit të shtetit ligjor dhe të refuzimit për të katërtën herë radhazi të statusit të antarit kandidat për në BE. Nese institucionet e BE ku duam tw integrohemi do te kishte apo atyre do tu beheshin prezent gjykime te tilla, a mund te pretendohet se mund te marresh statusin e antarit kandidat dhe te integrimit?

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=8378

Skandal Freispruch fuer die Tropoja Grundstuecks Mafia rund um die Familie des Tunx Vatnikaj / Fatos Gjuzi und dem US Gangster Boss: Alban Xhillari

Der Mafia Idiot der PD in Durres rund um Grundstücke: Bedri Luka abgesetzt

Die Staatsanwaltschaft beginnt erneut die Fälle des kriminellen Grundstücks Verkaufes in Durres aufzurollen.

Bei der Zerstörung auch von Sarande, ist die Ilir Meta Familie tief verstrickt, mit dem Handel gefälschter Urkunden und illegalem Bauen vor 10 Jahren ebenso in der Zeit des Vasil Hila.

9/13/2009

Die CIA Agentin und Gangster Braut Monika Kryemadhi erhält auch einen Posten in der Regierung um deren Geldwäsche und Betrugs Reale Estage Unternehmen “ARIGONS” lukrativ weiter zu führen

12/27/2013

Artan Lame: Anklagen gegen die ALUIZI Grundstücks Mafia in Sarande: illegale Dokumente auf Antiken Boden, in der Küsten Verbots Zone

Elite Tourismus auf Albanisch und natürlich ohne Klär Anlage, denn Albaner bevorzugen in den eigenen Fäkalien zuschwinnen, wo dann die Chemie der Anlage, auch noch den letzten Fisch zerstört.

KLSH kallëzim penal për ish-drejtorët e ALUIZNI-t në Sarandë

Sarande, total zerstört, eine Mafia Hochburg auch für den Schmuggel nach Griechenland, Geldwäsche der Griechischen Banken ohne Ende.

Dei Super Mafia aus dem Drogen Geschäft, mit Kriminellen Richtern aus Skrapari wie Dhurata Bilo, sind eine Legende: Wie “Donna” Spartak Braho, dem Paten von Durres, seine vielen Justiz Manipulationen, Betrügereien wo die Drogen Clans sowieso frei herumlaufen in Durres und von der Justiz geschützt werden.

10/10/2013

Neu Anfang in der Justiz: Mafia Deal des Ilir Meta das ein prominenter Verbrecher: Seferi Braho nun Staatsanwalt in Durres ist

http://balkanblog.org/wp-content/uploads/2014/03/PICT0246.jpg
(Febr. 2014)Deutlich zu sehen, wie das Auto (Roter Ford Jeep mit dem Marken Zeichen von Dumm Mafiosi: US Kennzeichen) des Staatsanwaltes Seferi Efendi vor dem Gericht in der für Invalide reservierten Park Zone parkt “Vend I Rezervuar Per Invalide”

“Pate von Durres” Spartak Braho, über das Krebs Geschwür der Albanischen Justiz

HCJ Theater Justiz und nichts Neues von den Gangstern Elvis Cefa und Bujar Nishani

Durres Mafia Stadt, ohne Justiz, was die dümmste Mafia sogar kritisiert

Der Hass und die Verachtung der Bevölkerung gegen die Durres Richter und Staatsanwälte

2001 wurden in Italien 2 Albanische Diplomaten festgenommen, welche von Ilir Meta, dem Premier Minister Diplomaten Pässe erhalten hatten, auf Grund einer Bitte des Spartak Braho, der für das Drogen und Verbrecher Kartell seines Sohnes: Seferi Braho behilflich sein wollte. Grund Drogen Handel!
Drogen Ilir Meta
300 % Drogen Export Steigerung unter der Ilir Meta Regierung Ende 1999 bis Anfang 2002, nach Italien. Vor allem durch das Braho - Artur Kuko (NATO Botschafter) Lefter Koka und Lulzim Berisha Mord und Verbrecher Kartell mit Partnerschaft mit der Deutschen Botschaft in Tirana.

 

Auf der Website nun Ende Februar 2014, gibt es nach 5 Monaten der Anzeige Website des Justiz Minsiteriums, nur 667 Anzeigen, was wohl der Witz ist und Alles sagt, was das Albanische Volk und Firmen Inhaber von diesem kriminellen Construct rund um Nasiq Naco sagt, der dort weiter macht, im selben Stile, wie seine kriminellen Vorgaenger der Inkompetenz und Korruption seit Ende 2005. Anzeigen führen direkt zur Partnerschaft mit dem Justiz Minister Nasic Nako, als er Staatsanwalt in Durres war und ebenso zu keinem Zeitpunkt, eine Anklage wegen illegalen Bauens, Landraub formulierte und vor Gericht brachte, noch einen Drogen Kriminellen usw..

http://ankesa.justice.gov.al/cms/internet/index.php

Das Albanische Justiz Ministerium, hoechste Richter ein Langzeit kriminelles Enterprise, was mit der Praesidentschaft von Bamir Topi (er entschuldigte sich fuer den ganzen Muell) entgueltig begann und dem Motor krimineller Richter damals: Kresniq Spahiu und im Stile des Ilir Meta ab Ende 1999, wieder neue und identisch weiter machte. Je duemmer und krimineller umso besser, fuer die kriminellen Kasten der Justiz.

Die Mafia Familie aus Tropoje: des Tunxh Vatnikaj im Betrugs Grundstücks Geschäft: “Bucht Generale” Dieser kriminelle Anwalt aus Tropoje, hat nach den Fotos umgehend Durres verlassen und seine Verbrecher Kanzlei geschlossen.

Ebenso wie mit dem Projekt, einem senilen Schweizer viele Millionen schon gestohlen wurden, durch seine korrupte Ehefrau aus krimineller Familie. Die haben nie eine Baugenehmigung erhalten und zahlen und zahlen bis zum Ende.

Ilir meta lsi mafia

Der neue Chef der Grundstücks Agentur u.a. über MAMINAS, einer Ansammlung von Kriminellen, welche sich illegale Papiere u.a. mit der Mafia Richterin D. Bilo an der Küste besorgten, mit Phantom Ansprüchen einer früheren angeblichen Obst Platange. Diese Banden besorgten sich ebenso über Fatmir Mediu, dem Forst Ministerium illegale Lizensen für Wälder an der Küste und holzten diese sofort ab, für Bau Land und oft auf privaten Grundstücke und Zone Touristik.

)

Italienische Polizei Aktionen in Süd Italien, gegen sogenannte Mafia Küsten Touristen Gebiete, identisch in Albanien: 100 % in Hand von Kriminellen

)

Das neueste aus dem Tourismus und den besetzten Stränden: seit über 10 Jahren geschieht Nichts, nur das Banditentum, wird durch ein Mafioses Ministerium, Bürgermeister, geschützt.

http://gazetatelegraf.com/turren-drejt-bregdetit-te-fortet-sfidojne-ligjin/

INUK Dokumenten Überprüfungen: Inzwischen liegen Anklage Akten gegen alle 4 Bürgermeister wegen Amts Missbrauch, illegale Bau Genehmigungen usw.. der letzten über 15 Jahre: A. Goreo, Miri Hoti, Lefter Koka, Vangjush Dako

Durres und die Besetzung der Strände: Niemand erhielt 2014 eine Genehmigung, trotzdem wurde herum betoniert, aber diesmal oft schnell gestoppt was neu ist. Die Versprechen, eines Abrisses der illegalen Lokale, vor allem in der Currila und Gebäude: Nichts geschieht wie so oft

Das Thema der korrupten Richterin Dhuarto Bilo, welche direkt zum Justiz Minister Nasic Naco gehört, geht unverändert weiter, nun im Mai.

Akuzuan gjyqtaren Dhurata Bilo në gazetën “Bulevard” dhe emisionin “Ça thu”, ju kërkon 6 milion lekë shpërblim

2/7/2014

Liegt eine Antike Siedlung im Unterwasser Bereich von Durres?

Filed under: — BuckZiesMutter @ 10:51 am

Noch heute findet man Deutsche Flack Geschütz Stellung im Wasser Bereich von Durres, ca. 90 Meter von der heutigen Küste entfernt.

Gibt es unter Wasser auch Häuser, oder gar eine Unterwasser Siedlung kann man bejahen, nur sind die Orts Angaben vollkommen falsch, mit 150 Meter Wasser Tiefe und 27 sm Nord Westlich von Durres. Die Häuser wurden Ende 2013, umfangreich mit einem kleinen Tauch Roboter erforscht und mit Wissen des Ärchologischen Museums, wo eine enge Zusammenarbeit besteht. Alte Fotos, zeigen Nichts, die meisten alten Einwohner sind ausgewandert und Unterlagen, Fotos an der Küste, gibt es fast Nicht.

Adrian Anastasi, leitet auch die neue Unterwasser Expedition vor Durres und Bergung eines Antiken Schiffes

Damit nicht Kriminelle kommen, für den Unterwasser Raub, hat man falsche Angabe gemacht.

Weil ausländische Organisationen, die GTZ, die Deutschen wie korrupte UN Organisationen nur mit Verbrechern zusammen arbeiten, welche sich in den Ministerien Direktoren und Minister nennen, liegt Alles auf Eis, denn echte ausl. Experten lehnen solche Verbrecher Syndikate der Null Kompetenz ab.

Die Mafia MTKRS Minister: Bujar Leskaj, Ferdinand Xhaferi, Ylli Pango, überwiesen 6 Millionen $ an Phantom Sport Verbände Lieblings Partner der Deutschen GTZ-GIZ, FES und KAS, wie UN Organisationen im Tourismus: Die primitiven Kriminellen der Inkompetenz und Dummheit in Tirana. Die Zusammenarbeit mit seriösen Tourismus Fachleuten und Veranstaltern wird verhindert. aus 2004: 10/12/2004
Korrupte Albanische Politiker haben den Tourismus vernichtet wo in Folge die Ratten der UN, EU, USA kamen, denn kriminelle Partner suchte man ja, zur Geld Vernichtung und Korrumpierung.

Antike Schiffe gibt es auch, aber die Kopf in der Vergangenheit des Ministeriums, war ein Club von kriminellen primitiv Idioten, was für die KAS, GTZ, oder FES ausreichte.

 

Staatskontrolle: Das Kultur-Tourismus MTKRS Ministerium unterschlägt die Funds für Werbung

Die Mafia MTKRS Minister: Bujar Leskaj, Ferdinand Xhaferi, Ylli Pango, überwiesen 6 Millionen $ an Phantom Sport Verbände

Apollon Bace, der zuständige Kultur Direktor im MTKS Ministerium: Für Geld geht Alles und die “Villa 32″ in Tirana

Weltbank Projekt und korrupte und unfähige Deutsche Firmen vor Ort

Një Durrës tjetër nën ujë? Fakte mbi vendbanimin e lashtë hipotetik

Një Durrës tjetër nën ujë

· Kështu e identifikuan 27 milje nga qyteti i sotëm kapedani Kapllan Rama dhe zhytësi konstruktor Thoma Berberi

· Hipoteza e arkeologëve Hasan Ulqini e Moikom Zeqo qysh në vitin 1978

 

Nga Mark Brunga

DURRËS, 29 janar 2014 – Është folur shumë për qytetin e Durrësit të vjetër, i cili supozohet se ka zona të zhytura që ndodhen nën ujë. Duke mos pasur studime shkencore serioze të deritanishme, dhe ngaqë përpjekjet e kaluara kanë qenë janë mjaft të cekëta për shkak të kufizimeve teknike dhe monetare për kërkime në thellësi detare, kjo ka bërë që deri tani të kenë mbijetuar shtigje për shumë legjenda nënujore të këtij qyteti. Dëshmitë e kaluara të detarëve, por edhe deri foto të freskëta të kohëve të fundit, tregojnë se realisht ka në thellësi të detit një grumbull gërmadhash. Duke u nisur nga dimensionet dhe fotot e siguruara së fundi, dyshohet se mund të bëhet fjalë për një vendbanim nënujor.

27 MILJE LARG

Thjesht, nisur nga fakti se bëhet fjalë për një grumbull objektesh antike nënujore, rreth 27 milje detare nga porti i tij në veriperëndim të qytetit të Durrësit, vendbanimi i lashtë hipotetik ka një diametër të përgjithshëm rreth 6 milje. Këtu bazohemi se nuk mund të ketë qytet tjetër, nëse është vërtet një qytezë nënujore, përveçse Durrësi antik. Megjithatë nëse rezulton se është qytet, hipotezat mund të variojnë edhe me ndonjë emër tjetër, pasi distanca prej 27 miljesh nga Durrësi e mundëson një diversitet qytetesh në këtë rajon. Gjithsesi, Durrësi është një qytet, i cili ka pësuar shkatërrime nga disa tërmete si dhe ka pasur zhytje në zona të ndryshme të shkaktuara nga fenomeni i lëvizjeve eperogjenike të rajonit.

THOMA BERBERI

Kam pasur disa takime me zhytësin e njohur Thoma Berberin, i cili është edhe konstruktori i batiskafit të parë shqiptar, me të cilin në vitin 1975 arkeologu i shquar durrsak Moikom Zeqo ka realizuar edhe fotografitë e para të arkeologjisë nënujore shqiptare. Berberi më ka folur mbi kërkimet nënujore që ka bërë. Thomai ka realizuar me ekipin e tij dhe mjetet që i ka ndërtuar vetë, për zhytje dhe lundrim, edhe filmime të shumta në zonat e Durrësit. Thomai më kishte folur për një qytet nënujor, të konstatuar nga detarët dhe kryesisht mjetet e peshkimit, të cilëve u griseshin rrjetat në det. Nga kjo, tregonte Thomai, ata u detyruan që të marrin masa për të përcaktuar qartë terrenin e shtrirjes se “qytezës” misterioze. Për këtë ai vlerëson një nga kapitenet e peshkatoreve durrsake, Kapllan Rama, i cili ka bërë edhe hartën e shtrirjes nënujore të këtij qyteti hipotetik. Pasi kishim biseduar për këtë dhe me kishte treguar edhe hartën e përftuar nga miku i tij, ne u takuam dhe me vetë detarin. Rama, në bisedë e sipër, solli disa detaje mjaft interesante nga ekzistenca e këtij qyteti. Ai ndodhet rreth 150 m nën ujë. Në këto thellësi, tha Thomai, ende nuk janë bërë zhytje, ndërsa një sasi filmimesh nga ky terren ai i ka realizuar me robotin zhytës “ Erald”. Për këtë po sjellim edhe 2 foto, pamje të nënujshme në afërsi të vendbanimit të dyshuar, të shkëputura nga filmimi me kamerat e robotit nënujor.

EKZISTENCA E QYTETIT NËNUJOR

Peshkatarët janë të bindur se në pikat e përcaktuara prej tyre ndodhet një qytet i lashtë. Kapiteni i peshkatoreve Kapllan Rama tregon se ka mbi 32 vite përvojë jete në dete, ndërsa si kapiten, rreth 27 vjet. Në vitin 1991 ka punuar me mjete peshkimi te pajisura me teknologji moderne navigimi në Monopoli të Italisë. Ai thotë se atje ka filluar të punojë me GPS (global positioning system), kompjuter, radar etj, Pas një viti është kthyer në Shqipëri dhe ka punuar po si kapiten, po në peshkim. Ai tregon bllokun e shënimeve, ku ka hedhur, sipas tij, koordinatat e vendndodhjes se qytetit antik. Hap me kujdes bllokun me shënimet e hedhura, përvojë disavjeçare në lundrimet dhe periudhën e peshkimit. Kapllani thotë se kjo zonë njihet nga të gjithë peshkatarët si qyteti i mbytur. “Nuk mendoj vetëm unë, shumë kolegë, kapitenë peshkatoresh. Që në fillim të punës sime në këtë sektor, thoshin ‘po shkojmë ke qyteti “i mbyt”’. Ishte emërtimi që i bënin zonës që kam qarkuar me vija dhe që quhet nga kolegët si “Durrësi i Vjetër”. Duke qenë se kam lundruar shpesh saqë dhe kam krijuar hartën përkatëse në rrënojat e zonës nënujore, kjo ka bërë të jem mjaft i suksesshëm në peshkim në këtë zonë”. Rama flet hollësisht mbi koordinatat dhe kujton se, duke e njohur mjaft mirë fund-detin e zonës, lundronte duke bërë zigzage me anije; arrinte të shpëtonte paq rrjetat e peshkimit nga objektet e shumta që gjendeshin në atë zonë. Territori detar ishte i pasur me peshk dhe me gjera antike që dilnin nga fundi i detit. Eholloti tregon edhe për ekzistencën e fragmenteve të mureve antike. Në rrjetat e anijeve, sipas dëshmisë së tyre mbeteshin shpesh qypa, amfora, tulla dhe tjegulla të ndryshme si ato që ndodheshin në muret e kalasë së Durrësit si dhe deri kapitele mermeri.

DËSHMIA E KAPITENIT

Kapllan Rama: “Ky qytet është rreth 27 milje në veriperëndim të Durrësit, duke u nisur nga Porti. Diametri i përgjithshëm i qytetit nënujor është rreth 6 milje, dimensione këto të përcaktuara qarte nga mjete teknike bashkëkohore, me të cilat ishin të pajisura mjetet detare. Në këtë zonë janë të rrallë kapitenet që gjuajnë, vetëm njohin mirë zonën nënujore. Se është zonë që u dëmtohen rrjetat atyre që s’e kanë përvojën e lundrimit mbi qytetin antik. Ky privilegj për të gjuajtur në këtë terren u ka përkitur kryesisht kapitenëve Ramazan Bulku, Fiqiri Estrefi dhe Petrit Dragja. Atje gjuhej peshk i egër, dental me shumicë. Dhe kjo ngase nuk ishte zonë e dëshiruar gjuetie nga peshkarexhat”. Në hartën operative të kapitenit Rama janë shënuar edhe dy anije të mbytura, ndoshta gjatë Luftës së Parë Botërore. Ndodhen të zhytura në të dy antipodet e qytetit nënujor. Sipas tij, duke i u referuar aparaturave ehollot, anijet janë rreth 4 m mbi nivelin e rërës së fund detit, ndërsa gjatësia e tyre varion rreth 80-100 m.

HASAN ULQINI PER QYTETIN ANTIK

Arkeologu dhe studiuesi i vjetër durrsak Hasan Ulqini, në shkrimin e tij “Zbulimet e para nën det” (revista “Ylli”, nr. 1, 1978), ribotuar në vëllimin “Edhe Krisht edhe mëkatar” (Durrës, 2006, revista “DYRRAH”) ka shkruar rreth zonës, ku vijnë fotot e para të nënujshme të qytetit antik: “Burimet e shkruara tregojnë për tre tërmete të tmerrshme dhe për ujët e detit që përmbyti një pjesë të qytetit të lashtë të Durrësit e që herë pas here “ndërroi vendin”. Pleqtë e moçëm rrëfejnë një legjendë për muret nën ujë të Currilave (plazhit në afërsi të Durrësit). Arkeologu freng Hezei tregon për një sondazh të kujdesshëm që ka bërë në këta shkëmbinj nënujorë me anijen “La Biche", por pa rezultat. Ka kaluar gati një shekull nga ajo kohë, kur ky arkeolog bëri këtë sondazh dhe kjo thënie e pleqve të moçëm ka prekur përsëri fantazinë e arkeologëve të rinj.

Dhe vërtet, disa qindra metra larg molit të vogël të Portëzës, (pranë vendit ku derdhet hidrovori), janë ndeshur gërmadha të një vendbanimi të lashtë, fragmente muresh të ndërtuar me gurë të mëdhenj poligonalë prej shtufi dhe të vendosur njëri mbi tjetrin pa asnjë lloj lidhje. Ç’janë këto mure? Tani për tani është e shpejtë të japësh një mendim të saktë. Fakti që brenda kuadratit të tyre ka me dhjetëra tjegulla të lashta me forma të ndryshme, të bën të mendosh për një vendbanim, pjesë e qytetit të përmbytur, (por dhe për një port të lashtë me magazinat e veta). Gjithashtu, fakti që gjatë këtij bregdeti valët herë pas here nxjerrin në breg fragmente solenesh (tjegulla të lashta) të bën të mendosh për një shtrirje të gjerë të këtij vendbanimi (apo porti). Studimet e kujdesshme do të zbërthejnë çdo gjë në të ardhmen. Thënia e pleqve të moçëm po bëhet diçka e afërt, e kapshme.

Ka edhe një thënie tjetër. Këtë nuk e tregojnë pleqtë, por peshkatarët. Rreth dhjetë milje larg bregut, në vijë të drejtë me Bishtin e Pallës deri në afërsi të Kepit të Rodonit, është një zonë e tërë që ata e quajnë “qyteti”. Rrjetat e hedhura këtu herë pas here kanë nxjerrë dhe objekte të lashtësisë: amfora, solene, fragmente arkitektonike etj”. Vendet, që u referohet shkencëtari Ulqini, janë në afërsi të qytetit të dyshuar si Durrësi i lashtë nënujor.

Tekstet e fotove:

1. Harta satelitore e vendndodhjes së “Durrësit të Vjetër”

2. Fletorja e kapedanit Kapllan Rama me koordinatat e vendndodhjes së Durrësit të Vjetër

3. Pllaka 1 nga qyteti antik, nxjerrë nga filmimet e robotit zhytës “ Erald” të Thoma Berberit

4. Pllaka 2 nga qyteti antik, nxjerrë nga filmimet e robotit zhytës “ Erald” të Thoma Berberit

5. Kapedani Kapllan Rama

6. Kapedani Kapllan Rama dhe zhytësi konstruktor Thoma Berberi

7. Kopertina e librit të Hasan Ulqinit “Dhe Krisht dhe mëkatar”

/ versioni në agjencinë e lajmeve “Dyrrah” redaktuar nga th. m./

 

Harta satelitore Durresi Vjeter
Koordinatat e vendndodhjes se qytetit antik te zhytur sipas Kapllan Ramës
Pllaka
Pllaka 2
Rama dhe Thoma Berberi
Kopertina e librit të Hasan Ulqinit Dhe Krisht dhe Mekatar

- See more at: http://www.durreslajm.com/speciale

1/24/2014

Die Aufbauhelfer, Demokratie Bringer mit der Mafia und 22 Sprengstoff Anschläge in 4 Monaten in Albanien

Filed under: — Sarah_HrNje @ 4:35 pm

Praktisch alle Anschläge in Albanien, haben Nichts mit Politik zutun, sondern mit Verbrechen und Betrug rund um die Geldwäsche, aber von Politischen Kreisen. Man schaltet Mit-Wisser und Konkurrenten aus. Die einzige Ausnahme, dürfte wohl der Mord am SecCement Haupt Eigentümer gewesen sein, wo Albanische Verwandte / Partner, an das Vermögen wollten, was eine Tradition ist, wie in Asien und man durch “Berisha” Freunde, die Sache erledigen liess.

Der uralt Investor Anuar Rizvik, wurde in Tirana - Albanien in die Luft gesprengt

Identische Anschläge auch gegen Hochspannungs Masten, organisierte das vom Westen, der KAS aufgebaute Verbrecher Kartell, von Salih Berisha in 1997-2000 vor allem. Videos aus Tropoje aus der Zeit, belegen, diese primitiven Banditen, welche sich auch in Deutschland tummeln. Idajet Beqiri, schreibt das Selbe, das Berisha Militante überwiegend hinter den Anschlägen stehen, aber oft wegen geschäftlichen Gründen, was zuvor von einer Verbrecher Polizei geschützt wurde. Tritoli që bie era Berishë Publikuar më 25.01.2014 | 13:42 Av. Idajet Beqiri

Artan Didi: Shpërthimet me tritol organizohen në një qendër të fshehtë, atentatet të nxitura politikisht

Das Westliche Modell der “Schock Therapie", welches die Wirtschaft zerstörte, Parnter des Westens, überall nur die dümmsten Kriminellen wurden, für dubiose Bestechungs Geschäfte rund um Privatisierung, und Lizensen. Deutsche als Bestechungs Motor vorne weg und in Folge gab es allein 8.200 Tode nur um Grundstücks Schiessereien der selbst ernannten Land Banditen, wo es 4.000 Tode in 45 Jahren des Steinzeit Enver Hoxha Kommunismus nur gab. Mit Morden im Ausland, 1997-1998 hat Albanien inzwischen ca. 12.000 Tode, in nur guten 20 Jahren, dank dem westlichen Modell, den Tourismus zerstört und die Intelligenz ist überwiegend ausgewandert. Normal:

Destan Gjeta, mit Interpol Haft Befehl festgenommen: Salih Berisha’s Man bei der Bulqize Chrom Mafia

Nach Drogen, Waffen Handel ist die Nr. 3 die Pharma und Arzt Mafia in Albanien

Verurteilte “Most Wanted” als Partner des Westens, rund um Frauen- Drogen- Waffen Handel und ordinär kriminell: Muster Beispiel: 2 aktuelle Geschäfte des Westens, der Österreicher und Deutschen, mit der übelsten Langzeit Mafia, welche im Detail bei uns vor Jahren geschrieben steht, ebenso bei wikileaks auftaucht. Die Intelligenz wandert gezielt aus, weil die westlichen Lobbyisten und Firmen nicht ihre Korruptions Partnerschaften mit den übelsten Clans beenden.

Erpressung, Deutscher Bestechungs Lobbyismus und alle Lizensen im Debakel rund um die Hafen Durres werden überprüft

Agron Gropa verurteilter Chef des Patos - Fiere Mafia Clans und der “Pelikan Security” Interpol gesucht und nun verhaftet

Die Fakten der Zusammenarbeit, mit primitiven Clans, in der Politik ist überall identisch, was Abzocker, Berufs Lobbyisten beteiben, welche schlimmer wie die Camorra im Balkan hausen. Der Kosovo ein totales Debakel der UN, wobei die komplette UNMIK Leitung die Verantwortung hat, für die übelsten Korruptions Geschäfte, und später die Kosovo Regierung. Auch hier vorneweg Deutsche, wie Joachim Rückers, oder Michael Steiner, wie Graf Lambsdorf (siehe auch mit der Russen Mafia, Schweizer Banken usw). Die OSCE Botschafter wie Eugen Wohlfahrt, Wolfgang Grossruck, werden massiv von der Bertelsmann’s Stiftung sogar kritisiert, welche total versagt haben. Diese Staatlich finanzierte Stiftung, braucht dazu etliche Jahre länger, als wir um diesen korrupten Sauhaufen, der von der Mafia übernommen wurde, so zubeschreiben.

 

Direkt in Plepa bei dem Militär Stützpunkt, wo im Umkreis, die komplette Prominenz der Kosovo, Albanischen, Mazedonischen Verbrecher Banden, illegal auf gestohlenen Grundstücken bauten, inklusive den US Gangster wie Sahit Muja, oder auch die Albanische Dulaku Gruppe und der Umschlags Platz für gestohlene Autos war natürlich auch nicht weit. Zum akutellen Anschlag dort.

Eine der üblichen Baufirmen: “Enigma” Eigentümer Xhemal Cela, aus der berüchtigten Drogen Polizei Mafia aus Tropje, dem Cela Clan, welche wie 300 andre Appartment Häuser keine Baugenehmgiungen in Tirana haben, ebenso nicht im Bezirk Durres. Keiner will den Bauschrott kaufen, wobei Enigma, die ‘Appartments, wie saures Bier anbietet. Xhemal Cela, gehört zum Verbrecher Klan des Ilir Meta, heiratete eine Cousine von Ilir Meta, dem Frankenstein der Albanischen Politik und ein Produkt der Deutschen AA Inkompetenz und Betruges in 1999, vor allem von Joschka Fischer und den Verrückten Mafiosis der FES. Xhemal Cela, verstarb im Krankenhaus heute Nachmittag und war mit seiner “Enigma” Baufirma in unzählige Grundstücks Streitigkeiten verwickelt, weil er mit Politiker Protektion als Ilir Meta Verwandter, einen Farb Kopierer hatte, für gefälschte Grundstücks Urkunden und Lefter Koka der Partner im Bezirk Durres, auch mit anderen Verbrechern, wie den Tragaj Brüdern gut verbunden war. Ziegenhirte macht auf Gross Bauunternehmer, nur weil er die Cousine des Ilir Meta geheiratet hatte und verschuldete sich bei Mafia Geldgebern immer mehr, wo er keine Bau Aufträge mehr füllte ab 2012!


das brennende Auto in Mitten von Hunderten von extrem kriminellen Clans, welche dort illegal bauten, was im Vasil Hila Skandal vor 10 Jahren auch schon bei Gericht dokumentiert war, wo es bis zu 15 Jahren Haft gab. Heute ist die Justiz vollkommen ruiniert, durch die Justiz Aufbauer der EU und der Deutschen und Nichts existiert mehr, ausser Idiotie.


Das Auto von Xhemal Çela , direkt verwandt mit dem Tropoja Cela Polizei und Drogen Clan, des Salih Berisha. Unweit davon an der Nord Seite des Militär Stützpunktes, befand sich der Super Mafia Stützpunkt Nr. 3, Nr. 1 in der Rruga Taulantia, und Nr. 2 ein Lokal, wo die Lulzim Berisha Bande wohnt, bei dem Bahnhof. Partei übergreifender Verbrecher Clan, des Landraubes und der Geldwäsche, was wohl jetzt ihm zum Verhängniss geworden ist.

Seinen Bruder: Stadt bekannter Durres Verbrecher als Vize Bürgermeister und Chef der Landraub Mafia.

Adrian Cela

Adrian Cela, hat man in Durres angeklagt: Handlanger der Mafia: extrem kriminell und korrupt. Als Vize-Bürgermeister zerstörte er die Durres Küste, indem er Verbrecher in die Stadt und Bau Polizei einsetzte, wobei der Bürgermeister Vangjush Dako, selbst Bau Insepktor im kriminellen Enterprise des Ilir Meta, mit seinem Bürgermeister Miri Hoti vor über 10 Jahren war.
Der Durres Vize Bürgermeister: Adrian Cela, Profi Gangster im Langzeit Betrieb, Vertretet der Mafia Familien Gjoka, Hasanbeliu, Koka! Betonierung der Innenstadt, der Küste und Öffentlichen Strände wie illegalem Grundstücks Handel, Betrug an der neuen Promenande und rund um die illegalen Appartmen Blöcke der Neu Zeit in der Rruga Taulantia.

Einem der Partner im kriminellen Enterprise, hatte man einen der höchsten Posten im Rathaus Durres gegeben: in 9/2013

Die Italiener verhaften den Durres Stadt Architekten: Adlei Likmeta und das normale Chaos

Typischer Anschlag vor 2 Tagen: gegen einen Berisha, Orts Vorsteher: Fredi Berberi, der überall grosse Grundstücke verkaufte, ohne jede Gesetzes Grundlage, an die Partei Gänger, wie in einem Vandalen Land Raub Modell. Lt. Gesetz Alles wertlose Grundstücks Urkunden an der Küste, weil so ein Ortsvorsteher, keinerlei Kompetenz dafür hat. Folgen einer kriminellen EU Politik, mit der Dezentralisierung.

9/2/2013

Die EU Dezentralisierungs Programme haben Albanien vernichtet: Auran Tare über die Kultur-, Tourismus und Umwelt Vernichtung

Der EU und USA, reichte es aber nicht nur die Administrationj durch die Dezentrlaisierung zuzerstören, sondern, ebenso die Justiz, Bildung und Krankenhäuser, denn nur dann gibt es billige Privatisierungs Profite. 90 % der Gelder in Haiti wandern in die Taschen der Helfer, denn es ist das grössten Mafiöse Construkt der Welt, neben den Betrugs Bankern. Aufbau- und Entwicklungshile wird direkt unterschlagen, mit den dümmsten Partner der jeweiligen Regierungen, was die echte Mafia seit Jahren erblassen lässt, und selbst Terroristen Zirkel, haben inzwischen Hilfs Organisationen gegründet, so lukrativ ist dieses Geschäft der EU, USA und deren Organisationen. 6 Milliarden € war dr Profit in die Consult Taschen der SPD unter Heidemarie Wieczorke-Zeul, und eine Grüne Uschi Eid durfte bei dem Raubzug in Afrika auch nicht fehlen.

Kush fshihet pas 22 sulmeve me tritol dhe zjarr në 4 muajt e fundit

Kopertina e DITA-s

Postuar më: 24 Janar, 2014 tek Kopertina

Kush fshihet pas 22 sulmeve me tritol dhe zjarr në 4 muajt e fundit

gazeta dita cover

Redaksional

Ka nisur të bëhet e rrezikshme. Dje kishte një tjetër shpërthim tritoli të telekomanduar në Durrës, në automjetin e një biznesmeni. Shpërthimi i radhës. Nëse hedhim një vështrim në 3 muajt e fundit, kuptohet lehtësisht se intensiteti i akteve dhe shpërthimeve të tilla në këto muaj është i pakrahasueshëm. Asnjëherë më parë në dekadën e fundit nuk ka pasur një numër kaq të dendur shpërthimesh të telekomanduara apo kërcënimesh të ngjashme të kryera me djegie.

Objektivi i sulmeve të tilla në tre raste kanë qenë zyrtarë dhe përfaqësues politikë, Besnik Dervishi, Prefekti i Vlorës, Fredo Berberi, kryetar komune në Vlorë dhe kryetari i PD-së së Pogradecit Luan Lipo. Pak ditë më parë, Gjergj Bojaxhiut, një ish zyrtar i lartë i qeverisjes së PD-së i dogjën 2 automjetet në oborrin e shtëpisë.

Atentatet kanë pasur objektiv edhe një kategori tjetër personash që janë kryesisht biznesmenë si dhe shtyllat e tensionit të lartë.

Sikundër rezulton në të paktën 3 raste objektivat kanë qenë rangje dhe përfaqësues politik. Kjo është një e dhënë shumë e rëndësishme. E cila ngre teorikisht dy opsione logjike: Ose kriminelët apo organizatat kriminale kanë fituar një vetëbesim të fortë (që nuk e kanë pasur më parë ) për të ngritur dorën ndaj përfaqësuesëve politikë. Ose kriminelët dhe organizatat nuk veprojnë thjesht si të tillë por kanë dhe prapavijë apo orientim të qartë politik në aktet e tyre, pra krimi është zbatues i një skenari dhe jo urdhërues i tij.

Duhet një hetim i gjithëanshëm dhe rast pas rasti për të bërë këtë ndarje, por ajo që ne dimë me siguri sot është fakti se tre politikanët që kanë rënë pre e këtyre atentateve apo mesazh-atentateve, kanë një të përbashkët: Ata kanë deklaruar përpara hetuesve se nuk kishin asnjë ide se kush mund të ishte autori apo personi i interesuar në eliminimin e tyre fizik. Të tre personazhet nuk kanë identifikuar një rrezik potencial për të cilin ata kishin dijeni, apo ndonjë konflikt. Është një përkim interesant pasi u jep ngjarjeve dhe një tjetër të përbashkët: Autorët kanë avantazh elementin e befasisë dhe të imunitetit ndaj çdo lloj dyshimi të arsyeshëm ndaj tyre.

Nga ana tjetër konteksti në të cilën kanë ndodhur ngjarjet nuk flet për ndonjë vullnet apo sipërmarrje të njëanshme të ndonjë grupimi kriminal. Asnjë goditje e rëndësishme e ndonjë grupimi kriminal nuk ka ndodhur në 3 muajt e fundit. Për më tepër, organizatat kriminale kanë një tipar dallues, kur ato nisin goditjet dhe ndihen të kërcënuara nga hetimi i aktivitetit të tyre, nuk i japin menjëherë mesazhet në rangjet e politikës, por fillimisht ato çojnë mesazhe kërcënuese tek drejtuesit e policisë, prokurorisë, gjykatat, e më pas kur rrethi shtrëngohet edhe më shumë ato godasin dhe në nivelin më të lartë, në nivelin “TABU”, atë politik.

Policia, prokuroria, gjykatat duken shumë larg suazës së këtyre kërcënimeve dhe duket se goditjet janë të përqëndruara qartësisht si mesazhe në nivel politik në të paktën tre raste shtuar dhe rastin e katërt me Gjergj Bojaxhiun.

Këto katër ngjarje flasin për 4 atentate dhe sinjale dërguar personave me valencë politike. Në të katërta rastet objektivi i atentateve nuk ka humbur jetën por është e qartë se mesazhi është dhënë. Të para në kontekst këto ngjarje janë shoqëruar edhe me atentate të natyrës strategjike terror-mbjellëse siç ishin edhe atentatet ndaj shtyllave të tensionit të lartë dy javë më parë. Gazeta DITA risolli në vëmendje ngjashmërinë e këtyre atentateve ndaj shtyllave me periudhën 1999-2002 kohë kur eksponentë të PD-së u angazhuan në kryerjen e akteve të tilla, gjatë opozitës së atëhershme të kësaj partie, ku Riza Mala ishte atentatori tipik i lidhur me demokratët.

Sikur të mos mjaftonin shpërthimet, reagimet e PD-së për të gjitha rastet kanë qenë tepër të egra duke akuzuar apriori për autorësinë e tyre qeverinë ndërsa kjo parti si rregull duhej të bënte thirrje për identifikimin e autorëve dhe jo paragjykimin e tyre. PD-ja menjëherë pas atentateve në mënyrë të pabazuar paragjykon autorët duke krijuar një mjegull të panevojshme, që vetëm zbardhjes së ngjarjeve nuk i shërben, në mos, ngatërron më keq hetimet dhe krijon imunitet në distancë për autorët, cilëtdo qofshin. Këtij qëndrimi të PD-së i shtohen dhe deklaratat e përditshme ku kjo parti kujdeset me sa mundet që të krijojë idenë se situata e rendit është jashtë kontrollit. Nga ky vështrim i përgjithshëm i ngjarjeve që kanë ndodhur bëhet e qartë se goditjet po vijnë në nivel politik, po kombinohen me goditje tipike terroriste në hedhjen në erë të shtyllave të tensionit të lartë dhe po shoqërohen me qëndrimin mjegull-krijues të opozitës dhe sidomos PD-së e cila vetëm sa shton klimën e terrorit dhe krijon amulli në popull por krijon dhe siguri në distancë për autorët e ngjarjeve.

Goditjet dhe mesazhet me tritol kanë kapur nivelet politike por nga ana tjetër po shoqërohen dhe me solidaritet politik. Duket sikur vala e terrorit ka tashmë dhe aleatët e saj në rangje politike.

E gjithë kjo klimë mund të jetë çdo gjë, përveçse klima e një shteti normal dhe shteti të së drejtës. Policia, prokuroria dhe sidomos Shërbimi Inteligjent, kanë për detyrë themelore, kushtetuese të analizojnë ngjarjet dhe të shquajnë qartë kush dhe pse po jep mesazhe me tritol në rangje politike dhe jo vetëm.

Ka nisur të bëhet shumë serioze, ndaj dhe reagimi duhet të vijë i tillë, tashmë jo vetëm jetojmë në një klimë terrori, por nëse organet ligjzbatuese nuk bëjnë dot gjë për të identifikuar dhe ndëshkuar autorët dhe frymëzuesit, kemi për të kaluar në institucionalizimin e terrorit.

Kjo do ishte një dhuratë e hidhur dhe një fatkeqësi për të gjithë shqiptarët, pavarësisht se politikisht dikujt mund t’i leverdiste.

 

* * *

Në katër muaj, 22 atentate me eksploziv

Rriten frikshëm atentatet me eksploziv, kryesisht të telekomanduar, ndaj zyrtarëve të lartë të shtetit, policëve dhe biznesmenëve. Në shumë prej tyre duket qartë dora e profesionistëve të një grupi të organizuar kriminal dhe të strukturuar, që vepron me skenar të parapërgatitur në çdo detaj. Qëllimi është i qartë, eleminimi i shënjestrës. Kurse në të tjerat, janë kallëpe tritoli të hedhura nxitimthi me fitil zjarrpërcjellës, që sipas ekspertëve, janë shenja paralajmërimi apo shantazhi. Kurse në një rast, atë të Gjergj Bojaxhi, shantazhi është bërë nëpërmjet djegies së dy makinave që ishin parkuar në oborr. Në katër muaj e gjysmë, ose më saktë që prej 8 shtatorit të vitit të kaluar dhe deri ditën e djeshme, kur u regjistrua sulmi i fundit profesionist, numërohen 22 atentate me lëndë plasëse dhe shumë pak ngjarje të zbardhura dhe me autorë të arrestuar. Ekspertë të Policisë së Shtetit mendojnë se ose është një grup i vjetër kriminal i njohur për atentatet me mina të telekomanduara, një celulë e vjetër e grumbulluar dhe organizuar, ose mund të jenë edhe njerëz që dikur kanë punuar në polici dhe i njohin shumë mirë eksplozivët. Aktet më të rënda njihen ato të hedhjes në erë të shtyllës së tensionit të lartë në Milot me parulla politike, atentati ndaj kryekomunarit Fredo Berberi, atentati i dështuar ndaj prefektit të Vlorës, Besnik Dervishi dhe ai i djeshmi ndaj biznesmenit të ndërtimit, Xhemal Çela. Atentatet më të bujshme kanë gjurmët e eksplozivit C4 të telekomanduar. Mesatarisht numërohen mbi 5 atentate në muaj, ose një çdo 6 ditë.

8 shtator, eksploziv emigrantit për hakmarrje

Një automjet ka shpërthyer në ecje e sipër ndërsa në të gjendeshin katër persona, mes tyre edhe një fëmijë. Akti i rëndë ndodh në mes të ditës dhe në mes të Tiranës. Shënjestër e atentatit të telekomanduar ishte emigranti i kthyer nga Belgjika, Petrit Marku, nga Mirdita, që mbeti i plagosur rëndë. Shkak u dyshua hakmarrja për një vrasje të vjetër, por nuk ka ende të ndaluar.

 

12 shtator, atentat edhe shefit të Komisariatit nr. 1

Persona të panjohur kanë vendosur një sasi eksplozivi në makinën e shefit të krimeve të Komisariatit numër 1 në Tiranë, Artur Hyka. Makina ka shpërthyer në orët e para të mëngjesit të sotëm, por fatmirësisht pa shkaktuar të lënduar. Policia po heton në disa pista, ndërsa dyshohet se ngjarja ka ndodhur për shkak të detyrës. Edhe për këtë ngjarje nuk është bërë identifikimi i autorëve.

 

16 shtator

Një sasi e konsiderueshme eksplozivi i telekomanduar, i është vendosur brenda në makinë efektivit të policisë rrugore të qarkut të Lezhës, Kujtim Çardaku. Shpërthimi u shënua rreth orës 18:30 minuta në qendër të qytetit të Shkodrës, afër sheshit “Luigj Gurakuqi”. Shkak dyshohet detyra që ka kryer efektivi më parë në qytetin e tij, ndërsa mbeti i plagosur rëndë nga atentati. Nuk ka asnjë të arrestuar.

 

24 shtator, hidhet në erë makina e biznesmenit

Automjeti i një biznesmeni është përshirë nga flakët si pasojë e një shpërthimi të ndodhur pranë Kodrave të Liqenit Artificial, në Tiranë. Mjeti luksoz “BMË X6” ishte në pronësi të biznesmenit Andrea D., dhe ishte parkuar pranë një lavazhi që prej mëngjesit, në një ndër zonat më të frekuentuara nga kryeqytetasit. Fatmirësisht nga shpërthimi i automjetit nuk ka të lënduar, ndërkohë që janë dëmtuar dy automjete të tjera.

 

24 shtator, dështon atentati ndaj kryekomunarit

Persona të panjohur kanë vendosur një sasi tritoli poshtë automjetit të kryetarit të komunës së Golemit, Agron Agalliu. Fatmirësisht lënda plasëse, e mbështjellë me një qese plastmasi, ka rënë nga makina dhe nuk ka shpërthyer. Banorët e zonës kanë njoftuar policinë, e cila konfirmoi se bëhej fjalë për një sasi tritoli, të cilit ishte vendosur një mekanizëm që komandohej me telefon, por rënia shmangu atentatin.

 

1 tetor, i hedh kallëpin ish të fejuarës

Ndarja e një çifti të fejuarish është bërë shkak që djali të hakmerret duke hedhur eksploziv te shtëpia e prindërve të saj. Tritoli i shpërthyer dëmtoi banesën e familjes Nikolli në Krujë dhe për fat të mirë nuk pati të lënduar. Policia hetoi ngjarjen dhe dy ditë më pas arrestoi si të dyshuar 24-vjeçarin Ardit Roshi, kurse motivi i krimit është hakmarrja e të riut për ndarjen.

11 tetor, tritol avokatit dhe parukerisë

Një shpërthim i fuqishëm shkatërroi pjesërisht zyrën e avokatit Shkëlqim Frangu, në qendër të qytetit të Krujës. Ndërsa shpërthimi tjetër me tritol ndodhi mëngjesin e së mërkurës në parukerinë e Rajmonda Shegës nga fshati Nikël (disa kilometra larg prej qytetit Krujës). Pas kryerjes së veprimeve hetimore paraprake, hetuesit e çështjes deklaruan se dy shpërthimet me eksploziv nuk kanë lidhje me njëra-tjetrën.

24 tetor, tritol makinës së policit

Dy të rinj u arrestuan dy ditë pasi makina e një efektivi policie në Kombinat shpërtheu i parkuar pranë komisariatit. Renato Kazani dhe Shaban Lami janë në qeli pasi akuzohen se në një sherr të ditëve më parë, janë hakmarrë me lëndë eksplozive ndaj makinës së Shkurt Toplanit. Një prej të ndaluarve mësohet se është edhe efektiv policie (Lami). Nga shpërthimi pati vetëm dëme materiale.

 

27 tetor, eksploziv shefit të Policisë Gjyqësore

Persona të paidentifikuar kanë vendosur poshtë makinës së shefit të Policisë Gjyqësore Sarandë një sasi eksplozivi. Ngjarja ka ndodhur lagjen numër 3 në qytetin bregdetar. Mësohet se lënda plasëse është vendosur në makinën e shtetasit Altin Abduli. Nga shpërthimi i lëndës plasëse nuk pati persona të lënduar. Nuk ka ende një të arrestuar për krimin dhe shkak dyshohet detyra që ushtronte i dëmtuari.

 

10 nëntor, atentat kreut të FRESSH-it

Një sasi tritoli i është vendosur makinës së kreut të FRESSH-it në Elbasan, Vangjel Ranxha. Lënda eksplozive ka shpërthyer, por fatmirësisht nuk ka shkaktuar të lënduar. Mësohet se automjeti me targa angleze ishte i parkuar pranë banesës së tij në lagjen “Syrja Dylgjeri”, në kohën që ka shpërthyer. Nga shpërthimi automjeti ka pësuar dëmtime në pjesën e përparme. Policia ka nisur hetimet, por nuk ka të arrestuar.

 

23 nëntor, atentat shefit të Klubit Elbasani

Një sasi e vogël eksplozivi u vendos pranë banesës së shefit të Klubit Sportiv Elbasani, që shkaktoi dëme të shumta materiale dhe panik te banorët e pallatit që ndodhet përgjatë bulevardit “Aqif Pasha”. Tritoli është vendosur para derës së banesës së Erjon Sqapit. Ish-tekniku i klubit ka deklaruar se ka marrë kërcënime për të cilat dhe ka denoncuar. Dyshohet se autorët e kërcënimeve janë prindërit e futbollistëve.

 

3 dhjetor, përgatisnin eksplozivin, plagosen vetë

I vendoset tritol një automjeti në zonën e Vaqarrit në kryeqytet, mbetet i plagosur një person. Ngjarja është shënuar në afërsi të zonës së njohur si “Ish-pularia” dhe u plagos Roland Cakërri. Por nga hetimet e mëvonshme rezultoi se kanë qenë dy të rinj që në makinën e tyre mbanin eksplozivin që shpërtheu aksidentalisht dhe policia i arrestoi pasi hetoi ngjarjen. Fillimisht u dyshua për atentat.

 

13 dhjetor, C4 prefektit Dervishi

Mëngjesin e 13 dhjetorit, pak sekonda pasi prefekti i Vlorës, Besnik dervishi zbriti nga vetura e tij personale, efektivi i Gardës në kontroll rutinë te hyrja e Kryeministrisë, zbuloi kallëpin me 200 gramë C4 të telekomanduar, që për fat të mirë nuk shpërthehu. Për ngjarjen ka dy të dyshuar si përdorues të kartës e telefonit, por asnjë të ndaluar. Ngjarja u dyshua se kishte si motiv detyrën.

 

18 dhjetor, tritol lokalit pas plagosjes së pronarit

Një sasi eksplozivi ka shpërthyer në orët e para të ditës në një lokal pranë “Shkollës së Baletit” në kryeqytet. Por fatmirësisht si pasojë e shpërthim ka pasur persona të lënduar, vetëm dëme materiale.
Policia mbërriti menjëherë në vendngjarje dhe nisi hetimet për zbardhjen e plotë të ngjarjes. Vetëm disa muaj më parë, kur ky lokal ishte duke u ndërtuar, është plagosur shtetasi Fatjon Dauti, pronar i lokalit.

 

28 dhjetor, tritol makinës së kreut të Ujësjellësit

Një shpërthim i fuqishëm me tritol në qendër të Ersekës ndodhi teksa pronari i mjetit të dëmtuar, drejtori i Ujësjellësit Oresti M., ka qenë duke festuar me kolegët e punës me rastin e fundit të vitit. Autorët e paidentifikuar hodhën kallëpin drejt mjetit dhe u larguan. Për fat të mirë dëmet ishin në materiale. Dyshohet se shkak i sulmit ka qenë detyra, por ende nuk ka një të arrestuar për ngjarjen.

 

31 dhjetor, hidhet në erë shtylla e tensionit

Persona ende të panjohur, vendosën natën e Vitit të Ri, nga 16 kallëpe tritoli në secilën këmbë të shtyllës së tensionit të lartë të Interkonjeksionit Tiranë-Podgoricë, në Milot, me qëllim për ta rrëzuar. Ka shpërthyer vetëm një pjesë dhe shtylla nuk u rrëzua. Akti u cilësua terrorist dhe me motive politike, për shkak se u gjetën edhe dy parulla ku shkruhej “Taksat” dhe “Nafta”, referuar rritjes së tyre.

 

6 janar, granatë kreut të PD-së Pogradec

Shpërthim granate në banesën e kreut të Partisë Demokratike në Pogradec. Shpërthimi ka ndodhur gjatë orëve të vona, duke zbardhur 6 janari, në lagjen nr. 1 të qytetit. Luan Lipo tha se shkak është posti që mban si kreu i PD-së, por policia tha se dyshohen edhe konfliktet banale. Nuk ka asnjë të arrestuar. Lipo dhe familja e tij u morën në mbrojtje. Shpërthimi shkaktoi dëme materiale.

 

19 janar, Gjergj Bojaxhiut i djegin 2 makinat

Persona ende të paidentifikuar, kanë depërtuar në brendësi të shtëpisë së Gjergj Bojaxhiut, ish-drejtorit të KESH-it dhe INUK-ut, ndërsa spërkatën me benzinë dy veturat “Fiat” të tij të parkuara në oborr dhe më pas i vunë zjarrin. Flakët shkrumbuan mjetet dhe Bojaxhi denoncoi ngjarjen në policinë e Tiranës. Ngjarja ndodhi në Farkë, ndërsa dyshohet se sulmi ka qenë i qëllimshëm.

 

20 janar, atentat kryekomunarit Berberi

Atentat kreut të komunës Qendër në Vlorë, Fredo Berberi. Ngjarja ndodhi në bulevardin “Ismail Qemali”, pasdite, teksa zyrtari lëvizte me fuoristradën e tij. Shpërthimi i telekomanduar shkaktoi plagosjen e tij të rëndë. Autorët mbeten të panjohur, kurse policia po heton në disa pista, si detyra që ushtronte dhe konfliktet e pronësisë me banorët e komunës për tokat e bregdetit.

 

20 janar, tritol komisariatit Fushë-Krujë

Një sasi e vogël eksplozivi ka shpërthyer mbrëmjen e kësaj date në ambientet e policisë së Fushë-Krujës. Persona ende të paidentifikuar, por që mund të jenë të pakënaqur nga aksionet e fundit në këtë zonë, sulmuan me tritol dhe dëmet ishin materiale. Megjithëse u shoqëruan disa kontigjente të krimit në zonë, që njohin dhe lëndët plasëse, nuk është bërë asnjë arrestim për ngjarjen.

 

21 janar, tritol kryegardianit të Fushë-Krujës

Një sasi eksplozivi tritol ka shpërthyer mëngjesin e kësaj date në Kamëz, te dera e familjes së shefit të Policisë së Burgut Fushë-Krujë, Lulzim Haxhia. Dëmet ishin vetëm në materiale dhe panik tek pjesëtarët e familjes. Policia nisi hetimet, por nuk ka të arrestuar për ngjarjen. Kryegardiani ka thënë se nuk ka konflikte, por dyshohet se atentati ka ardhur nga burgu.

 

23 janar, plagoset në atentat biznesmeni

Xhemal Çela, një ndërtues i njohur në qytet prej vitesh, ndodhet në gjendje kritike për jetën në Spitalin Ushtarak. Po udhëtonte me veturën e tij afër Plazhit Iliria, kur ndodhi shpërthimi i telekomanduar i eksplozivit C4. Makina shkrumbohet plotësisht, dëshmitarët e shpëtuan. Kryhen 20 shoqërime, nuk kishte precedentë dhe konflikte. Hetohet konkurrenca nga rivalët dhe ndonjë borxh për biznes.

http://gazetadita.al/24-janar-2014/

visa Tirana FAZ und Co., als Otto Schily, Joschka Fischer und Co. im Dienste der Albaner Mafia mit vollen Wissen standen und Nichts gegen kriminelle Diplomaten dort unternahmen, weil man ja. u.a. das Flugplatz Geschäft mit Hochtief machen wollte und noch mehr Bundesdruckerei Geschäfte mit der Albaner Mafia, wobei bis heute die SPD Fuzzis und FES, mit der Prominenz der Verbrecher Cooperationen hat und auch finanziert.

 

Klaus Mangold
Profi im Lobbyismus, wie man an Griechenland, Serbien, dem Balkan sieht: Prof. Dr. Klaus Mangold
Prof. Dr. Klaus Mangold – ehemal. Vorstandsmitglied Daimler AG (Daimler musste 2010, eine 185 Millionen € Strafe bezahlen und hat für 3 Jahre einen FBI Aufpasser akzeptiert, u.a. wegen Bestechung ausl. Regierungen auch auf dem Balkan, wo man wie VW, seine Partner direkt im Drogen Handel hat.)
Die Geschichte der Internationalen Mafia!
Ost Ausschuss der Wirtschaft
Kompetenz Center bedeutet in diesen Kreisen. Know-how für Bestechung ausländischer Regierungen mit Hilfe und finanziert von der GTZ und KfW. http://www.ost-ausschuss.de/

aus Balkaninfo

So wurde der Ferronikei-Komplex, zu dem Minen und Metallgewinnungsanlagen zählen, gegen den Willen der Arbeiter für nur 33 Millionen Euro quasi verschenkt, obwohl auch höhere Gebote vorgelegen haben sollen. Nutznießer war das kasachische Unternehmen Alferon, an dem wiederum die deutsche Thyssen-Krupp beteiligt ist.
……………………………………………………….
Die deutschen Interessen vertritt dabei vor allem die Südosteuropa-Gesellschaft, deren Mitglieder einem Who is who der deutschen Wirtschaft gleichen. Man findet dort führende Finanzinstitute wie die Deutsche Bank, die HypoVereinsbank und Konzerne wie Siemens. Deren Fürsprecher im Kosovo war Michael Schäfer, ehemals Politischer Direktor im Auswärtigen Amt. In dieser Position hat sich Schäfer auch für den ehemaligen Premierminister des Kosovo, Ramush Haradinaj eingesetzt, der vom Internationalen Gerichtshof in Den Haag als Kriegsverbrecher angeklagt wurde wegen Verbrechen gegen die Menschlichkeit und Verstößen gegen das Kriegsrecht.
………………….
Frühzeitig haben sich auch deutsche Politiker immer wieder für eine Unabhängigkeit des Kosovo ausgesprochen. Gernot Erler (SPD), Staatsminister im Auswärtigen Amt, erklärte 2001 gegenüber dem Deutschlandfunk in Bezug auf den Kosovo, dass die Grenzen nicht unantastbar sind.
………………………
http://www.wsws.org/de/2008/feb2008/koso-f26.shtml

Kommentar: Die Privatisierung des Ferronikei-Komplex, gilt als kriminellsten Geschäft im Kosovo, wo einwandfrei auch nicht die besten Bieter zum Zuge kamen, und die Verbrecher Firma Thyssen (siehe Schreiber, U-Boote nach Athen mit faulen KfW Krediten usw..) erneut über Tarn Firmen auftrat. Natürlich immer dabei: Kriminelle Deutsche Diplomaten, welche die Kosovo Mafia, wie bewiesen Stapelweise mit Visas versorgte um Geschäfte zu machen.

Gut geschmiert und bestochen, dann wird man China Botschafter: Michael Schäfer im Kosovo, im Sinne von Frank Walter Steinmeier! Irgendwo müssen ja die 600 Milliarden € im Ausland verschwunden sein, wo der Thyssen Lobbyist: Michael Schäfer, eine wichtige Rolle spielt.

Michael Schäfer, ist ein Muster Beispiel, wie Politik und das Auswärtige Amt , von einer hoch kriminellen Mafia übernommen wird, nur um Geschäfte zu machen. Visa Besorgung für die Drogen Mafia, damit hatte Michael Schäfer nie ein Problem, weil die General Staatsanwaltschaft Berlin, Partner der Internationalen Mafia ist und solche Leute deckt. Aus der Körber Stiftung und heute Botschafter in China. Deshalb geht es halt mit solchen Leuten auch mit dem Export überall stark bergab, wobei dann die Export Garantien die Alternative ist, welche der Steuerzahler dann bezahlen muss, u.a. bei 400 Milliarden € fauler Kredite im Osten und im Balkan.
Rudelweise, werden Leute finanziert, die nur Eines kennen! Alles korrumpieren und Mafiöse Strukturen pflegen.aus

Das System des Hashim Thaci und als Lehrmeister Deutschlands grösste Verbrecher Organisation, die FES (Friedrich Ebert Stiftung – Berlin) Michael Schäfer der heutige China Botschafter lässt grüssen

Sowas ist heute Botschafter in China, ein Profi Krimineller, der für Thyssen unterwegs war! Hinzu kommt die Visa Geschäfts Beschaffung für die Albaner Mafia und Drogen Bosse, damit man Geschäfte machen kann, als Teil des Bestechungs System: Der Schaden geht in die Milliarden + hohe Kosten für den Ermittlungs Aufwand der Jusitz! Derartige Praktiken, werden siehe Visa Skandal direkt von der General Staatsanwaltschaft Berlin und den Korrupten Richtern des 27. Senates unterstützt, weil ja direkt erneut Deutsche Minister und andere Kriminelle in Berlin daran beteiligt sind.

Staatssekretär Ludger Volmer und seine Visa Skandale und Bestechungs Skandale mit der Bundesdruckerei in Albanien, Asien und Afrika

Ein Bomben Anschlag, in Lezhe gegen einen Klein Buss, wo die Bombe nicht explodierte, ein Konkurrenz Geschäft, wo die Berisha Leute, nicht mehr ohne Lizenzen fahren können.

noch ein grosser Anschlag, gegen einen Gangster in Skhoder

1/11/2014

Die Regierung, will illegale bebaute Tausend Hektar Land im Golf von Laze, durch die Berisha Banden enteignen und zerstören

Filed under: — Sarah_HrNje @ 9:25 pm

update: 3.3.2014
Der Golf von Laze ist besonders betroffen von den illegalen Kompensierungs Papieren, wo erneut kein Gesetz eingehalten wurde. Landraub und Betrug pure.

Eines der grossen Betrugs Geschäfte des Landraubes, direkt durch die Familie Berisha. Es liegt nicht einmal eine Bau Genehmigung vor, sondern nur eine illegale Projekt Genehmigung, wo die notwendige lokale Genehmigung fehlt. Ein identisches Grundstücks Raub Modell, bestand für die Kallmi Strände, wo der Bürgermeister Vangjush Dako ebenso daran beteiligt war. Ein PD Projekte, wo 3 km Küste, illegal an Parteigänger und Verbrecher des Tourismus Ministers verteilt wurde, mit gefälschten Dokumenten. Ourel Bylykbashi, Eduard Halimi, Agim Hoxha, Sokol Kazazi, aber auch Bamir Topi waren aktiv als diese “Kallmi” und Currila Grundstücke gestohlen werden sollte mit Hilfe der Mafia Justiz in Durres. Durch viele Justiz Fälle bekannt, als extreme Grundstücks Fälscher Banden, wo Verfahren praktisch mit Freispruch erfolgen.

Abriss Aktionen in Llogara, Drymades, Himara Region, haben heute begonnen, wo die Küste ebenso zerstört wurde.

Berufs Betrüger, waren die Lieblings Partner seit über 20 Jahren von Sali Berisha, was mit Hajdin Sejdia anfing, mit Rezart Taci, einen Höhepunkt fand. Die Siva Gruppe, war einer der vielen Besucher bei Salih Berisha, oder Italienische Gangster von Berlusconi, mit dem Karaburun Projekt.
US Real Estage Mafia: SIVA Group, will Milliarden in Albanien, Kosovo und dem Balkan investieren :"The Millennium Casino & Resort”

Eine Justiz gibt es nicht mehr in Albanien, aber die Regierung bereitet die Zerstörung der vielen Villen und Bauten im Golf von Laze, Distrikt Durres vor, weil Nichts dem Gesetz entspricht, wie Berisha und Freunde dort 1.000 Hektar Land stahlen. Geschützt von der Justiz: Weil dort Alles ohne Baugenehmigung ebenso gebaut wurde, soll Alles abgerissen werden, wer nicht den Nachweis der Finanzierung bringen kann und das sind oft Berisha Leute, Ilir Meta, oder Administrative, denn die Institutinen für die Vermögens Kontrolle und Geldwäsche funktionieren nicht.

Aber von was will das Albanien finanzieren, bei der Misere eines Bankrotten Staates, wo Nichts funktioniert.

Der EU Bericht: 4/2013 spricht von 73,6 % Staatsverschuldung, ohne das eine Wirtschaft noch existiert, wo Cannabis Export, Betrug, Geldwäsche, Grundstücks Raub die Haupt Wirtschaft sind und wie in Afghanistan, weit über 50 % des BIP erneut übersteigen. “The deficit is projected to widen to 6.6% while public debt is to climb to 73.6% of GDP in 2014″

8/12/2013

Fehl Besetzung Adriatik Llalla, der Generalstaatsanwalt der schläft und Nichts macht

Schlimmer wie Terroristen, überfielen die Berisha Leute überall die Einheimischen und zerstörten ihre Grundstücke, Parks und Küsten Strände.

Der Hass und die Verachtung der Bevölkerung gegen die Durres Richter und Staatsanwälte

Der Präfekt von Durres, bereitet mit 4 Arbeits Gruppen, die Anzeigen und den Abriss gegen die vielen illegalen Bauten vor

Folge der einer Orgien der Anarchie der Albanischen Politiker, welche keine Gesetze mehr kennen, und als Ortsfremde herum bauen wo sie wollen, oft mit selbst gemalten Grundstücks Urkunden, denn für die echten Vermessungs Pläne ist man schon zu inkompetent und dumm.

Die illegalen Eigentums Rechte, im Golf von Laze, von Berisha Leuten werden entfernt. Willkürlich ausgestellte Eigentums Urkunden, immer ohne Vermessung, oder nach irgendeinem Gesetz. Es geht um Tausende von gestohlenen Grundstücken. In Durres waren die selben Täter noch bis 2012 aktiv und Hunderte von selbst produzierten Dokumenten, oft auch noch mit Phantasie Stempeln tauchen immer wieder an der Küste auf.

Durres: Selbst gemalte Landkarten, dienten den Grundstücks Agenturen ALUIZI, ZRPP als Grundlage der Arbeit

Die Anti Korruptions Task Force hat nun Anfang 2014, begonnen in dem gut bekannten Betrugs und Dokumenten Fälschungs Projekt im Golf von Laze die Fakten zuuntersuchen. 1.000 Hektar Land sind gestohlen, es gab Morde und Tode und wie immer die Berisha Konforme Umwelt Vernichtung von Wäldern.

Der Abgeordnete Erion Brace, spricht ganz klar aus, das der Mord Skerdilajd Konomi, mit dem Golf von Laze Projekt zutun hat, was wir am Tage der Hinrichtung durch eine hoch technisierte Sprengfalle bereits schrieben. Welche Rolle ein Kresnqi Spahiu darin spielt, der Skerdilajd Konomi, bei dem Mord als ehrenwerten Richter verkaufen wollte, wo jeder seine Betrugs Grundstücks Geschäfte und Fälschungen wusste, wird wohl nie aufgeklärt werden.

Die Amerikanischen Experten: Natasha Srdoc, MBA Co-Founder, Chairman and CEO, Adriatic Institute for Public Policy, welche vor Jahren, ebenso jede angebliche alte Grundstücks Urkunde als Fälschung enttarnten, teilweise sogar auf alten Papier, aber die Tinte und Schreibmaschine waren aus der neueren Zeit. sind wieder in Tirana. Ihr Vorschlag, die totale Beschlagnahme der illegalen Villen, Grundstücke und die Zerstörung der illegalen Bauten, der Berisha Anhänger, wo der Bau der Mafia Familie des Lulzim Basha, Isufi in Vlore nur ein Anfang real gewesen ist. Der Nachweis, soll vor allem geführt werden, ob diese Leute mit legalen Geldern, ihre Villen finanzieren und kaufen konnten, und nur diese Leute, werden eine Entschädigung erhalten, ähnlich wie im Falle des Lulzim Basha Baues in Vlore, wo von 13 Appartment Eigentümern, nur 2 einen derartigen Nachweis führen konnten.

Die neue Regierung bereitet diesen Schritt vor, wobei wie die Medien schreiben, auch enge Edi Rama Financiers und Parlaments Mitglieder wie der Mafisoi Ilir Meta (nun Parlaments Präsident),direkt daran beteiligt sind, wie die Dulaku Familie* , welche dort vor wenigen Jahren über 900 Hektar Land ebenso angeboten hatten und in Tirana unter Edi Rama noch, mit gefälschten Dokumenten baute.

Der Grundstücks Direktor von dem zuständigen Bezirk Durres ab 2006: Skerdilajd Konomi, war nur ein Strohmann der Berisha Mafia, bis er im Wege war, für über 1.000 Hektar Land Diebstahl für private Geschäfte der Politiker, was von Beginn an bekannt war, über das angebliche Resort in Laze, was nur ein uraltes Brittischen Projekt aufgriff und in Privat Besitz der Berisha und Ilir Meta Mafia führte. Als Skerdilajd Konomi, als Mitwisser und aktiver Urkunden Fälscher enttarnt war, sprengte Berisha seinen Mitwisser in die Luft, denn die Täter kannten sich bestens aus, wie in ähnlichen Fällen, als Berisha Interessen wichtiger waren, als ein Menschen Leben.

Hija e shtetit ligjor po u afrohet pasurive të patundshme të pushtetarëve, të krijuara në mënyrë të dyshimtë dhe të pajustifikuara me të ardhurat e deklaruara. Sipas burimeve brenda Kryeministrisë, mësohet se Njësia Antikorrupsion ka filluar hetimin e gjithë titujve të pronësisë në zonën e përfolur të Gjirit të Lalëzit, aty ku janë vendosur një pjesë e pasurive të zyrtarëve të lartë. Kjo zonë është një nga zonat më të përfolura ku janë sistemuar me shtëpitë e dyta qeveritarët e qeverisë Berisha, të cilët kanë përfituar nga benefitet e pushtetit tetëvjeçar. Njësia Antikorrupsion, sipas një urdhëri të Edi Ramës, i ka kërkuar Zyrës së Regjistrimit të Pasurive vënien në dispozicion të të gjitha titujve të pronësisë që janë pajisur pronarët e objekteve në këtë zonë. Në të njëjtën kohë me Njësinë Antikorrupsion është vënë në lëvizje edhe Policia Ndërtimore, e cila ka vënë në shoshë të gjithë dokumentacionin e fshatrave të ndërtuar në këtë zonë. Nisur nga problematikat që ka shfaqur kjo zonë gjatë viteve të qeverisjes Berisha, si dhe duke parë dinamikën e ndërtimeve si një produkt i pushtetit të Sali Berishës, produkt tërësisht antiligjor, pritet që kjo zonë të vihet në goditjen e radhës së qeverisë së re. Gjithashtu zona e Gjirit të Lalëzit është një zonë që ka pasur përplasje të jashtëzakonshme për zotërimin e pronave në këtë perlë të bregdetit shqiptar. Vrasja e gjyqtarit Konomi është një nga rastet ku pushtetarët dhe mafia e ndërtimit kanë eliminuar pronarët legjitimë për t’ju përvetësuar pronat. Familja Berisha zotëron dhjetëra mijë metra truall rreth e rrotull vilës ku bën pushimet. Në këtë zonë është i vendosur me shtëpi edhe kreu i Kuvendit të Shqipërisë, Ilir Meta, së bashku me shumë qeveritarë të tjerë.
………..
Ekspertët amerikanë: Të sekuestrohen pasuritë e paligjshme Ekspertë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë propozuar konfiskimin e pasurive të paligjshme. Kryetarja e Institutit të Adriatikut, Natasha Srdoc, thekson se një mënyrë konkrete për të zbatuar shtetin ligjor në të tashmen është konfiskimi i pasurive të paligjshme. Ajo pohoi se duhen konfiskuar pronat dhe vilat e paligjshme të pushtetarëve. “Ajo që duhet bërë, sa i përket korrupsionit në rajon, është konfiskimi i pasurive të paligjshme. Duhet të konfiskojmë të gjitha pronat dhe pasuritë e paligjshme që politikanët kanë grumbulluar që nga viti 1991 ose më herët. Për këto konfiskime duhet të mjaftojë vetëm fakti që ata nuk janë në gjendje të vërtetojnë që i kanë fituar këto pasuri në mënyrë të ligjshme, përmes rrogës apo mënyrave të tjera të rregullta. Pra nuk duhet të ketë nevojë për të vërtetuar korrupsionin, pasi është diçka shumë e vështirë për t’u vërtetuar, por vetëm fakti që dikush ka pasuri që kalojnë kaq shumë mundësitë e të ardhurave të tij duhet të mjaftojë për të konfiskuar këto prona e pasuri”, deklaroi ajo. Studiuesja Srdoc i tha se sheh mungesën e pavarësisë së gjyqësorit në vendet e rajonit të Ballkanit si shkak kryesor të korrupsionit. Adriatik Doçi


Rohbau Projekt nach 3 Jahren, ohne Funktion bis heute, mit Ausnahme der Politik Luxus Villen im Golf von Laze, wo Infrastruktur Gelder wie überall im Bezirk Durres, umgeleitet wurden, für die privaten Betrugs Projekte der PD Partei.
Aktualitet
10 Janar 2014 - 13:27
Zyrtarët e Berishës kredi si të pastrehë, blejnë vilë në Lalëz
Të tjera rreth shkrimit
Reagimi i Braçes: Të ju konfiskohen pasuritë
TIRANE- Në vazhdën e kronikave investiguese “Fiks Fare” transmetoi një investigim ku dy zyrtarë të lartë të ish-qeverisë, të deklaruar si të pastrehë, arrijnë të marrin kredi të butë (lehtësuese) për të blerë një shtëpi në Gjirin e Lalzit në Durrës. Burrë e grua marrin kredi të butë për të njëjtin objekt, ndërkohë në realitet, objekti në fjale është një shtëpi pushimi në plazhin e Gjirit të Lalzit në Durrës.

Kamerat e “Fiks Fare” kanë dokumentuar gjithçka me anë të pamjeve filmike duke demaskuar haptazi manipulimin e bërë me dokumente ku tregoi me fakte sesi ish-këshilltari për çështjet ligjore i ish-kryeministrit Berisha, Admir Drago dhe ish-zv.ministrja e Drejtësisë ne qeverinë Berisha, Brikena Kasmi, kanë përfituar të dy nga një kredi lehtësuese prej 5 milionë lekësh secili për të njëjtin apartament me sipërfaqe 107.24 m2 në zonën A të vilave në Vilën nr.9, në Gjirin e Lalzit në Durrës. - See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/zyrtar-t-e-berish-s-kredi-si-t–pastreh–blejn–vil–n–lal-z-195125.html#sthash.BsfzgXeJ.dpuf
Die Notar Verträge zum Immobilien Kauf im Golf von Laze

9 Janar, 2014

Skandali/ Dy zyrtarët e Berishës morën kredi të butë dhe blenë vila në Gjirin e Lalësit!

lalNë vazhdën e kronikave investiguese “Fiks Fare” transmetoi një tjetër “çudi” që ndodh në vendin tonë.
Dy zyrtarë të lartë të ish- qeverisë, të deklaruar si të pastrehë, arrijnë të marrin kredi të butë (lehtësuese) për të blerë një shtëpi në Gjirin e Lalzit në Durrës.
Burrë e grua marrin kredi të butë për të njëjtin objekt, ndërkohë që në realitet, objekti në fjale është një shtëpi pushimi në plazhin e Gjirit të Lalzit në Durrës.
Kamerat e “Fiks Fare” kanë dokumentuar gjithçka me anë të pamjeve filmike duke demaskuar haptazi manipulimin e bërë me dokumente.
“Fiks Fare” tregoi me fakte sesi ish-këshilltari për çështjet ligjore i ish-kryeministrit Sali Berisha, Admir Drago dhe ish-zëvendësministrja e Drejtësisë ne qeverinë Berisha, Brikena Kasmi, kanë përfituar të dy nga një kredi lehtësuese prej pesë milionë lekësh të reja secili për të njëjtin apartament me sipërfaqe 107.24 metra katrorë në zonën A të vilave në Vilën nr.9, ndodhur në Gjirin e Lalzit në Durrës.
Në dokumentet që janë dorëzuar pranë bankës që ka lëshuar kredinë, vëren se të dy këta persona janë bërë dorëzanës për njëri- tjetrin për kredinë që ka marrë secili dhe kanë blerë të njëjtin apartament
Ish-zëvendësministrja e Drejtësisë, zonja Kasmi, në deklaratën e saj noteriale, që është futur në dosjen e saj të kredisë, deklaron se është e martuar dhe ka dy fëmijë.
Ndërsa në dosjen e kredisë të të dy këtyre ish-zyrtarëve, përveçse janë dorëzanë për njëri tjetrin, dorëzanës të njëjtë në të dyja dosjet janë prindërit e ish-zëvendësministres.
Marrja e kredisë nga dy bashkëjetuesit për të njëjtin shtëpi është marrë në po të njëjtën bankë pa as edhe një lloj problemi, apo hije dyshimi dhe kontratat me bankën janë nënshkruar nga të dy ish-zyrtarët brenda së njëjtës ditë, 20 gusht 2010.
Kështu, nga të pastrehë, çifti i zyrtarëve të lartë të ish-qeverisë bëhen pronarë të një vile në Gjirin e Lalzit me të drejta të plota.
Në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 600 të datës 12.09.2007 është parashikuar trajtimi i zyrtarëve të shtetit me kredi me kushte lehtësuese nga shteti për blerje banese apo sipërfaqe banimi shtesë, në vendin e ushtrimit të detyrës.
Ndërsa pika 21/3 e udhëzimit të MPPT dhe MF nr. 6257/2008, i ndryshuar, sqaron qartë se banka akordon kredinë që subjektin që ka përfituar sipas VKM-së së mësipërme vetëm për blerje banesë në qytetin ku këta zyrtarë ushtrojnë veprimtarinë për të cilën kanë përfituar të drejtën e subvencionimit.
Asnjë prej dy ish-zyrtarëve të lartë të ish-qeverisë Berisha nuk e ka pasur qendrën e punës në Gjirin e Lalzit ku kanë përfituar shtëpinë e pushimit në bllokun e vilave.
Edhe deputetët marrin kredi të buta
Nga një hulumtim i gazetës ‘Shekulli”, rezulton se gjatë 8 viteve, 2005-2013 nga kjo mundësi kanë përfituar gjithsej shtatë deputetë, midis të cilëve edhe një deputet socialist.
Nga dokumentet që disponon gazeta, rezulton se janë gjithsej 6 deputetë të Partisë Demokratike që kanë përfituar nga statusi i tyre si deputet.
Sipas dokumentit që disponohet, thuhet se deputetët janë trajtuar me kredi strehimi ‘bazuar në vendimin nr 600, datë 12.9.2010, të Këshillit të Ministrave “Për trajtimin me strehim të nëpunësve civilë të administratës së lartë shtetërore dhe funksionarëve politikë”.
Ajo që vihet re, gjatë drejtimit të Kuvendit nga Kryetarja Jozefina Topalli, përfituesit kanë qenë kryesisht nga qarqet Lezhë dhe Shkodër.
Në këtë pikë janë harruar edhe dallimet politike, pasi edhe deputetja socialiste Paulina Hoxha, mjafton që është nga Shkodra.
Të shtatë kanë fituar nga 5 milionë lekë kredi. Sipas dokumentit, fituesit e kredive të buta janë: Arenca Trashani (deputete e PD-së, qarku Shkodër); Astrit Bushati (deputet i PD-së, qarku Shkodër), Edi Paloka (deputet i PD-së, qarku Lezhë), Gjergji Papa (deputet i PD-së, qarku Korçë); Ndue Paluca (deputet i PD-së, qarku Shkodër); Paulina Hoxha (deputete e PS-së, qarku Shkodër), Paulina Hoti (deputete e PD-së, qarku Lezhë).

“Fiks Fare” reported a flagrant case in which two former high-rank officials of the “Berisha” government have received soft loans that are used for the homeless, to buy a residential home in the Gjiri I Lalzit area, Durres.

Fiks Fare cameras documented everything and reported the manipulation made through the legal documents.

Verbrecher ohne Ende: man ist in Durres

Shuaipi Mafia Durres drugs bari
Illegaler Terroristen Bau der Gangster Familie Shuaipi,

* Die Dulaku Grundstücks Offerten Anfang 2010 (website) , Zeitgleich als die Berisha Banden, ihre Grundstücks Raub Methoden im grossen Stile begannen. Als der Skandal die Berisha Methoden überall bekannt waren, der Berisha Partner Skerdilajd Konomi in die Luft gesprengt war, nahm die Dulaku Gruppe, die Angebote aus der Website und bietet heute keine Küsten Grundstücke noch Immobilien an, weil die Sache zu heiss war. Deutsche Profi Gangster und Lobbyisten aber bieten 900.000 qm Küste an, inklusive gefälschter Baugenehmigungen, ohne jede Hemmung und ohne Dokument und Grundlage bei Shengin - Velipoje. Die Dulaku Brüder kennen sich bestens im Details mit Grundstücks und Bau Dokumenten aus und sind einer der wenigen Profis in Albanien.

Porto Romano

Cmimi:� 30
Vendndodhja:Durresi
Siperfaqja:143.000m2
Ksamil
Cmimi:� 70
Vendndodhja:Saranda
Siperfaqja:300.000m2
Kepi Rodonit
Cmimi:� 40
Vendndodhja:Durresi
Siperfaqja:400.000m2
Hamallaj
Cmimi:� 40
Vendndodhja:Durresi
Siperfaqja:450.000m2
Gjiri i Lalezit
Cmimi:� 45
Vendndodhja:Durresi
Siperfaqja:35.000m2
Gjiri i Lalezit
Cmimi:� 35
Vendndodhja:Durresi
Siperfaqja:190.000m2
Arameras, Ksamil
Cmimi:� 35
Vendndodhja:Saranda
Siperfaqja:650.000m2
aus http://www.edilal.com/al/marketing/sales/

Prominenten Bau Projekt in Tirana wegen gefälschten Urkunden und Betrugs Eigentums Dokumenten geht in Konkurs

Typisch wie auch schon bei der Volkswagen Vertretung in Tirana, wollte die Super Mafia in Tirana erneut auf gestohlenen Grundstücken, illegale Hochhäuser in Tirana bauen mit Hilfe des Mafia Bürgermeister Edi Rama, der Albaniens Nr. 1 ist bei der Urkunden Fälschung und Geldwäsche aus Drogen Geschäften.

Das Multi Funktionhaus der prominenten Baufirma Edil-Al-It, war schon längst genehmigt, so die Stadt Tirana auch für 10 Jahre fest Sozialwohnungen anmietete.

Nun stellte das Transport Ministerium fest, das alle Dokumente über das Grundeigentum gefälscht sind und es erneut damit nur eine übliches Betrugs Methode der Albanischen Mafia ist. Das Projekt wurde von excellenten ausländischen Architektur Firmen entworfen und dann von Edi Rama und der Stadt Tirana genehmigt.

Mehr Info

http://balkanblog.org

Investoren mit kriminellen Hintergrund sind Standard in Albanien und der Rest besticht Beamte und die jeweilige Regierung. Der Typische Investor:

Der Abgeordnete Mark Frroku in Tirana, in den Belgischen Medien, als verurteilter Mörder

12/28/2013

Der Albanische Investor aus der Türkei: Nihat Özdemir, wurde verhaftet und sein Bin Laden Partner: Yassin Kadi wird gesucht

Geldwäsche von jedem Verbrecher als Programm, wo Investoren sogar Immunität erhalten.

2006: keine Anklage gegen den Extrem Mafia Boss und Terrorist, Oerd Bylykbashi, der als Grundstücks Urkunden Fälschungs Motor (vor allem in Tirana) der Salih Berisha Mafia, identisch wie Dashemir Sula, sogar zum Kabinetts Chef von Salih Berisha befördert wurde und seine Umwelt Vernichtung, Landraub, Landesweit ausdehnte an der Küste, im Auftrage von Salih Berisha und Wahlkampf Unterstützung. Ein Staats Verbrechen, ohne Ende und Nichts geschieht. Der Profi Gangster Oerd Bylykbashi, den man besser als Volks Terroristen bezeichnen kann, ist Partner der KAS und des PPE. Motor der Zerstörung der Antiken Stätten, wie der Küste in Durres, mit seinen Ortsfremden Gangstern aus Tirana und Nord Albanien.

Der höchste Bau Polizist und Aufseher Herr Oerd Bylykbashi wird der Korruption in Albanien bezichtigt

Ein Bizga (Bande von Durres) Grundstücks Fälschung Geschät, wie bei Edi Rama um 100 Hektar gestohlenes Land

Der Shabani Mafia, wurden in Belgiren 220.000 € beschlagnahmt, welche Gross Drogen Schmuggel seit über 10 Jahren betreiben, wo es viele Verhaftungen gab und in Albanien selbst, wurde ein Verfahren nicht bearbeitet, es kam nicht zur Anklage, weil die Staatsanwalt selbst rund um den Herkuran Hoxha Skandal auch mit der Deutschen Botschaft nicht zur Anklage kam, so das die Familie frei herumlaufen kann.

Das Mysterium des Hekuran Hoxha, des engen Partners der Deutschen Diplomaten Visa und Drogen Mafia in Tirana

http://img91.imageshack.us/img91/7959/daad0001wf3.png

mit Polizei Informations Aufruf und Fotos, der Shabani, Hekuran HOxha, Grojri Bande

http://img63.imageshack.us/img63/3139/shiakhoxha.jpg

Der Mercedes des Hekuran Hoxha, der mit 100 Kilo Heroin beladen war, wo der Staatsanwalt sich weigerte (eine sehr bekannte Journalstin aus Deutschland sprach sogar mit dem Staatsanwalt), ein Anklage Schrift zu schreiben und Enkeled Alibeaj der Justiz Minister war, im Drogen Kartell, des Dash Gjoka, der auch den Staatspräsienten Bamir Topi finanzierte und ebenso Ridvan Bode, wie Sokol Olldashi.

Die Agron Duka Dumm Mafia (Ex-Landwirtschaftsminister in der SP Mafia Regierung des Fatos Nano)halt in Aktion, wo der Kerl noch in 1997, im neuen Teuta Hochhaus in der Rruga Taulantia in Durres wohnte.

Zur Show unter dem Gangster und Innenminister Sokol Olldashi damals verhaftet, obwohl man Kollege und Freund war. Man wollte den Internationalen einen Gefallen machen.

Bei der Schizopren kriminellen PD Kaste läuft das so: Die Einen Rauben, Plündern, Fälschen und die anderen wie Artan Muka in Durres, machen im TV Reklame über die Bau Kathastrophe des Grundstücks Raubes, was aber die Partei Freunde organisiert haben.

Artan Muka, ist Mitglied der Durres Industrie und Handelskammer und beschreibt die Kathastrophe im Bezirk Durres, mit den illegalen Bauten und der Küsten Zerstörung: Nachdem der Gangster Ourel Bylykabashi, in Durres sich kaum noch auf die Strasse traut, kanditiert nun Artan Muka, für den PD Vorsitz in Durres, ein Freund von Lulzim Basha und der Gegenkandidat ist der korrupte Gangster Genc Juka, der wegen Korruption als Chef der Nationalen Lebensmittel Behörde unter S. Berisha entlassen wurde. Verursacher sind die eigenen Berisha Banden, was diese Leute verschweigen und Ortsfremde Partei Freund im kriminellen Enterprise des Salih Berisha Partei PD. Kurz gesagt, haben die Gangster sich selber mit der Anarchie auch finanziell vernichtet, wegen Extrem Dummheit.

Gjiri i Durrësit, kaos urban
14/08/2013

Artan Muka, gehört mit seiner Firma “Transped Muka”, direkt zur Zoll und Hafen Mafia in Durres. Der Verrückte der PD Mafia spricht sogar von Abriss Aktionen, wie Edi Rama, weil er direkt von den kriminellen Umtrieben betroffen ist. Das ist Volks Propaganda, denn Berisha und Lulzim Basha, sprechen sich gegen einen Abriss aus, weil es Partei Gänger sind. Artan Muka, spricht von einem Blutbad an der Küste durch illegale Bauten.
“Neve po e quajmë atë çfarë ka ndodhur në Durrës një masakër urbane në aspektin urbanistik në zonën e plazhit", thotë Muka.

Më në veri të Durrësit, te Gjiri i Lalzit, por edhe në zonën më jugore të bregdetit të Kavajës situata është e ndryshme. Subjektet janë kujdesur të sigurojnë lejet paraprake për fshatra turistike, ndërkohe edhe infrastruktura rrugore e dëmtuar për vite me radhë ka ndihmuar në ruajtjen e tyre.

Bashkëpunimi i qeverisë me njësitë vendore bregdetare konsiderohet çelësi i suksesit të prishjes së ndërtimeve të paligjshme.

Durres ein einziger Chaos Laden, wo PD Militante Banden, ohne Schule, plötzlich Direktor der Grundstücks Abteilungen wurden und zu dumm waren, überhaupt zuarbeiten und Tausende falscher Bescheide ausstellten.

16 mijë dosje për ALUIZNI-n në Durrës të mbuluara nga pluhuri
Keneta

08:58 am | Nga Xhevahir Gradica / Një numër shumë i madh dosjesh të cilat në themel kanë çështjen e shqyrtimit për legalizimin…

Die Berisha Analphabeten hat man aus den Grundstücks Agenturen entlassen und erfahrene Büro Kräfte sind nun erneut beschäftigt


Der neue Chef, beschreibt das Chaos

update 2.3.2014 Einwohner demonstrieren, das sie ihre Grundstücke zurück haben wollen, wobei auch diese Demonstranten keinerlei Rechte in der Regel haben, sondern sich dort illegal angesiedelt haben. Alles dreht sich in Albanien um Grundstücks Diebstahl, wobei praktisch nur kriminelle Familien aktiv sind, wo eine Haft Strafe von mindestens einem Mitglied Standard ist.

1/10/2014

Die EU Programme der Dezentralisierung, welche ein Chaos anrichteten

Filed under: — Balkansurfer @ 12:26 am

Albanien beginnt mit der Gemeinde Reform, denn die EU Dezentralisierung, Programme der OSCE, KAS und anderen Organisationen des kriminellen Unfugs, haben ein Chaos angerichtet. Ein offizielles Welt Programm, wo wir in 2006 ebenso schon warnten, was überall zum Chaos führte und vollkommen an der Realität vorbei ist, wie die Betrugs und Korruptions PPP Programme der Weltbank, welche ebenso nur ins Desaster führten. Aber eine kriminelle Hirnlosigkeit und Inkompetenz ist Programm.

Am peinlichsten ist aber, das man das vor 10 Jahren schon wusste und z.B. im Kosovo wieder zurück drehte.

Man muss sich das vorstellen, das es in Albanien 373 selbstständige Gemeinden gibt, wo sich Kriminelle ohne jede Schule die Posten gekauft haben, in diesem sehr kleinen Lande, mit real 2,8 Millionen Einwohnern. Man will nun nur eine geringe Anzahl von Gemeinden, denn wer sollte diesen gigantischen Verwaltungs Apparat, der Inkompetenz und Dummheit, wie Anarchie auch finanzieren. Die Dümmsten, welche Sprachen können, wurden oft die Dolmetscher und Partner der Internationalen Bande, welche nur Milliarden vernichtet und ein Chaos anrichtet: von Albanien, über Haiti, Irak, Afrika, Afghanistan bis zum Kosovo: Ein Milliarden Grab, um die Dümmsten aus den NATO Ländern zubeschäftigen. Steinmeier, Gernot Erler tauchen ja auch in der Aussenpolitik wieder auf, womit Alles über Deutsche Politik gesagt ist.

Mit Vorsatz, geschieht diese Zerstörung eines Landes, für eine leichtere Privatisierung, welche überall nur Betrug und Bestechung war, inklusive der PPP Programme, was vor über 15 Jahren auch schon gut bekannt war. Tirana ist besetzt von einem Parasitären NGO Apparat, Institutionen und Stiftungen, welche niemand braucht, inklusive der UN Organisationen. Ein Beschäftigungs Club der unnützesten Leute in der Welt.

Die Wirtschaft und Justiz wurde vollkommen ruiniert und alle Institutionen durch die Weltbank, Infrastruktur Programme, der angeblichen Entwicklungshilfe gründlichst korrumpiert wurde, durch Lobbyisten und Profi Gangstern der US Politik ebenso, wo wir nur Frank Wisner den Welt Drogen, Geldwäsche und Betrugs Boss erwähnen wollen, der schon im Vorstand der grössten Betrugs Firma der Welt sass: ENRON. Diese Leute, schrecken in ihrem Verbrecher Imperium auch mit Mubarak, nicht vor Mord zurück, wie schon Sibel Edmonds in allen Details outete. Der andere Balkan Verbrecher: Richard Holbrook, war ebenso wie Frank Wisner im Vorstand der AIG, dem Betrugs Versicherungs Unternehmen der US Mafia Banken, Partner der Deutschen Bank, bis der plötzliche Gehirn Tod wieder einmal kam.

10/19/2013

EU Debakel: Die Albanische Regierung erklärt die Dezentraliserung als vollkommen gescheitert

9/2/2013

Die EU Dezentralisierungs Programme haben Albanien vernichtet: Auran Tare über die Kultur-, Tourismus und Umwelt Vernichtung

Prof. Dr Selman Sheme: Reforma administrativo–territoriale, domosdoshmëri për menaxhimin e qëndrueshëm të resurseve.

Posted By Gazeta Telegraf On 08/01/2014 @ 11:32 In Kryesore,Speciale | No Comments

Fragmentizimi i tejskajshëm i njësive vendore, në bashki dhe komuna, përbën një copëzim që dëmton rëndë dhe asfikson potencialin e zhvillimit në shumë rajone të vendit.

Konferenca shkencore, ”Reforma administrativo-territoriale”, e organizuar në muajin Tetor nga Qeveria përbën një ndër reformat prioritare në fushën e decentralizimit dhe qeverisjes vendore. Fragmentizimi i tejskajshëm i njësive vendore, në 373 bashki dhe komuna, përbën një copëzim që dëmton rëndë dhe asfikson potencialin e zhvillimit në shumë rajone të vendit. Harta e ndarjes administrativo-tokësore nuk lejon më gjatë realizimin e objektivave të zhvillimit kombëtar dhe prirjen integruese europiane të vendit. Që nga shek XIX-të e deri sot janë aplikuar tre kritere racionale në ndarjen juridike –administrativo-tokësore të një shteti si: grila gjeometrike, kriteri natyror gjeografik dhe kriteri socio-ekonomik. Ndarja më e mirë administrativo-territoriale është ajo që realizohet mbi bazën e regjioneve gjeografike të përcaktuar sipas kriterit natyror, socio-ekonomik, kulturor etj. Në shekuj trojet shqiptare kanë njohur organizime të ndryshme administrativo-territoriale, të cilët kanë shprehur veçoritë e evolucionit historik, nivelin e zhvillimit ekonomik dhe social, shkallën e emancipimit të pushtetit politik. Synimet e fuqive të huaja pushtuese kanë qenë faktor që kanë ndikuar në shpërbërjen e homogjenitetit etnik në hapësira të caktuara. Për këtë arsye çdo organizim administrativo-territorial mban vulën e etapës së caktuar historike, duke u karakterizuar nga diferencime të dukshme sipas motiveve të caktuara politike, ekonomike, ideologjike, ushtarake etj.

Gjatë periudhës së socializmit janë bërë disa ndryshime në ndarjen administrativo-territoriale të Republikës së Shqipërisë, të bazuara kryesisht në frymëzime ideologjike.

Më 1990 Shqipëria përbëhej nga 26 rrethe, 67 qytete, 589 fshatra të bashkuar dhe 2848 fshatra të thjeshtë. Me gjithë ndryshimet e herëpashershme të ndarjes territoriale të Shqipërisë, nuk ka pasur deri tani një reformë të vërtetë në këtë drejtim. Duke filluar nga viti 1992 u realizua procesi i ndarjes së re administrative, i cili e rajonizoi Shqipërinë në 36 rrethe. Kjo ndarje vazhdoi deri në vitin 2000. Në vitin 2001 rrethet u bashkuan në 12 qarqe dhe sot kemi një pamje të tillë të ndarjes administrativo-territoriale të Shqipërisë: 12 qarqe, 65 bashki, 308 komuna dhe më shumë se 3 000 fshatra.

Problematika e ndarjes territoriale gjatë periudhës së tranzicionit.

Ndarja territoriale është një instrument për të ndërtuar një raport të drejtë në trinomin mjedis gjeografik-popullsi-zhvillim ekonomik. Aktualisht një pjesë e konsiderueshme e njësive vendore nuk i plotësojnë parametrat e nevojshme për t’u vetëqeverisur, duke u bërë pengesë jo vetëm për rritjen e mirëqenies së komunitetit që ato përfaqësojnë, por edhe frenuese për zhvillimin ekonomik e social të vendit në përgjithësi. Fragmentizimi i skajshëm i territorit në 308 komuna dhe 65 bashki ka çuar në formimin e njësive vendore me popullsi shumë të vogël, ku rreth 101 komuna kanë popullsi më pak se 2000 banorë dhe 37 prej tyre kanë më pak se 1000 banorë. Afro 71 komuna nuk sigurojnë asnjë të ardhur dhe qëndrojnë në këmbë me pagesat e financuara nga buxheti i shtetit.

Faktorët kryesorë që e bëjnë të domosdoshëm reformën administrative janë: ndryshimet e thella demografike, shpenzimet e larta administrative, niveli i ulët arsimor i administratës, etj. Si rrjedhojë e lëvizjeve të popullsisë, hapësira u bë më e gjerë, dendësia e popullsisë për njësi të sipërfaqes u ul nga 113 banorë/km² (1990), në 97 banorë/km² (2011). Si rezultat i përqendrimit demografik, ngushtohen, tkurren dhe krijojnë më pak mundësi punësimi. Të mirat materiale përpjesëtohen në një popullsi më të madhe dhe rritet shkalla e ndotjes së mjedisit. Detarizimi dhe përqendrimi i popullsisë dhe ekonomisë në boshte lineare tokësore dhe ujore është një prirje botërore, pasojë e procesit të globalizimit dhe ndërkombëtarizimit të prodhimit shkëmbimit dhe shpërndarjes së produktit shoqëror. Por Shqipëria është një vend i vogël me territor përgjithësisht të kufizuar. Duke qenë kryesisht një vend malor me burime natyrore të caktuara që avantazhojnë zhvillimin e bujqësisë, blegtorisë, industrisë minerare, energjetikës, ekonomisë pyjore, etj. Përqendrimi i popullsisë në qendrat urbane ka çuar në braktisjen këtyre pasurive natyrore të rëndësishme. Migracioni ka ndryshuar edhe strukturën e popullsisë sipas vendbanimit. Shumë rajone kanë pësuar rënie të ndjeshme të numrit të popullsisë. Këto janë territoret dhe komunat që gjatë viteve 1990-2011, kanë pasur intensitet më të madh të dezertifikimit demografik. Për pasojë, në këto rajone është prishur ekuilibri midis natyrës dhe njeriut gjë që ka shkaktuar erozionin e tokave, konservimin e resurseve minerale dhe në tërësi braktisje të pasurive natyrore në hapësira të gjera rurale. Njësitë e vogla vendore (komunat), kanë nivelin e mbledhjes së taksave shumë të ulët dhe gati 50% e komunave mbledhin 0-2% të buxhetit nga taksat vendore. Administrata e komunës i kushton financave të shtetit 25 milion dollarë në vit. Nga ana tjetër po t’i referohemi vetëm muajit Qershor të këtij viti (2013), në 11 komuna të Qarkut të Shkodrës 40-72% e familjeve ishin të regjistruara në skemën e ndihmës ekonomike. Këto janë njësi vendore ku popullsia është nën nivelin zyrtar të varfërisë. Në Qarkun e Kukësit 11 800 familje janë në skemën e ndihmës ekonomike, nga të cilat 2 200 familje trajtohen me ndihma ekonomike vetëm në bashkinë e Kukësit. Shërbimi Social Shtetëror është një kosto që rëndon aktualisht buxhetin e shtetit. Një pjesë e komunave, në rastin më të mirë, me buxhetin e tyre mbulojnë vetëm shpenzimet për administratën, duke mos plotësuar as minimumin e domosdoshëm të shërbimeve publike për banorët. Në komunat e thella malore largimi i popullsisë ka vështirësuar gjithnjë e më shumë zgjidhjen e problemeve të lidhura me arsimimin, shëndetësinë, rrjetin e transportit, të shërbimeve tregtare dhe artizanale, duke rritur ndjeshëm koston e tyre për një banor.

Domosdoshmëria e reformës administrative dhe menaxhimit të qëndrueshëm të territorit.

Që prej vitit 2004, ka filluar diskutimi lidhur me reformën administrativo-territoriale dhe përcaktimin e kufijve optimal të komunave dhe bashkive në nivel mikrorajonal dhe kufijve makrorajonal në kuadër të të gjithë vendit. Megjithëse ka modele të ndryshme, nuk ekziston një standard madhësie që të respektohet nga të gjithë shtetet. Në të gjitha vendet anëtare të Bashkimit Evropian dhe në ato të Ballkanit, që synojnë të anëtarësohen në BE vërehet një tendencë e përgjithshme për uljen e njësive administrativo-territoriale.

Nëpërmjet reformës administrativo-territoriale synohet rritja e përmasave të komunave dhe bashkive në nivel mikrorajonal dhe e qarqeve në nivel makrorajonal, përafrimi i tyre me konceptet e BE-së. Zmadhimi i njësive vendore aktuale krijon shanse më të mëdha zhvillimi dhe shmangie të diferencave ekstreme në zhvillimin rajonal, duke sjellë njëherësh edhe zbutje të varfërisë. Në kuadrin e diskutimeve të gjera dhe studimeve që kanë filluar kohët e fundit mbështesim opsionet që janë publikuar për rikthimin në rrethet e dikurshme. Bashkia e shtrirë në hapësirat e rrethit do të menaxhojë më lehtë, në mënyrë racionale dhe me më efektivitet. Ajo do të rriste cilësinë e shërbimeve për qytetet duke evituar burokracinë aktuale që e vështirëson realizimin e projekteve nga vendimmarrja deri në implementimin e tyre.” Për nivelin e dytë të qeverisjes vendore (qarqet), ristrukturimi i tyre duhet të synojë në krijimin e rajoneve me popullsi minimalisht prej 500 mijë banorësh. Këtë e rekomandon Bashkimi Evropian dhe është kriteri për krijimin e makrorajoneve . “Ristrukturimi i qarqeve është një domosdoshmëri imperative në kushtet e marrjes së shpejtë të statusit nga BE. Fondet e akorduara nga BE në interes të makrorajoneve do të kalojnë vetëm nëpërmjet “Grupeve Lokale të Veprimit” (LAG), prandaj riorganizimi i qarqeve, krijimi i makrorajoneve dhe ngritja e Grupeve Lokale të Veprimit, të cilat duhet të krijojnë platformat e bashkëpunimit dhe projektet përkatëse për absorbimin e fondeve të kredituara, është në bazë të reformës administrativo-territoriale.”

Një variant oportun i riorganizimit të qarqeve mund të jetë krijimi i 6 makrorajoneve dhe Tiranës si kryeqytet me status të veçantë. Në variantin e rioganizimit hipotetik që propozohet, Rajoni Verior i Shkodrës, i formuar nga bashkimi i tre qarqeve, ( Shkodër, Lezhë, Kukës), arrin në një sipërfaqe prej 7 355km² ose rreth 27% të sipërfaqes së vendit dhe një popullsi prej 434 666 banorë ose 15% të popullsisë së përgjithshme të vendit.

Ja argumentet që avantazhojnë ndarjen e re administrativo-territoriale të Rajonit Verior, Shkodër

Së pari: Rajoni Verior i Shkodrës me dalje të gjerë në detin Adriatik, nga grykëderdhja e Bunës në Kepin e Redonit do t’i shërbejë rivitalizimit, shfrytëzimit dhe modernizimit të pasurive të mëdha që kanë hapësirat detare. Këto hapësira janë të pashfrytëzuara pasi historikisht shqiptarët i kanë kthyer shpinën detit. Kohët e fundit kanë filluar të shfrytëzohen resurset turistike, por deti mund të shfrytëzohet edhe për zhvillimin e ekonomisë së peshkimit, për transportin detar, për rezervat e hidrokarbureve, që potencialisht mbart Shelfi Kontinental etj. (ujerat territoriale ).

- Riaktivizimi i korridorit ujor, Deti Adriatik-Lumi i Bunës-Liqeni i Shkodrës-Virpazar (Mal i Zi), do të rivendoste lidhjet tradicionale ekonomiko-tregtare në këtë bosht linear ujor .

Së dyti: Rajoni Verior i Shkodrës është i papopulluar, kryesisht zona malore e kodrinore. Këto hapësira janë të pasura me minerale, pyje, kullota etj. Në këtë rajon ndodhen vendburimet më të rëndësishme të xeherorëve të bakrit: Mirditë, Shkodër, Kukës, Pukë që aktualisht, pjesa më e madhe e tyre janë të konservuara. Potencialet mineralmbajtëse në rajon janë të konsiderueshme dhe të domosdoshme për zhvillimin e qëndrueshëm të zonave rurale me burime të varfra jetese. Ka mekanizma ekonomik të njohur si: dhënia me qira, dhënia në koncesion apo edhe mbështetja dhe nxitja nga ana e shtetit për krijimin e distrikteve industrial për prodhimin, përpunimin, marketingun e produkteve bujqësore-blegtorale, lëndës drusore, minerare etj. Krijimi i një hapësire të gjerë prej 7 355km² të shtrirjes e Rajonit Verior të Shkodrës mundëson dimensionet konvergjente, (vertikale), anësore dhe diagonale të distrikteve industriale.

Së treti: Rajoni Verior i Shkodrës dallohet për pasuritë me vlera të mëdha të kulturës materiale, shpirtërore, shoqërore dhe artistike. Shpella prehistorike e Gajtanit, qytezat ilire të Marsheit, Shurdhahut dhe Gajtanit, Kalaja e Rozafës, Kalaja e Lezhës, Kalaja Dalmacia në Koman, monumentet historike të kultit, arkitektura urbane dhe rurale etj, përbëjnë një pasuri etnokulturore, e cila së bashku me monumente kulturore përbëjnë potenciale të konsiderueshme të resurseve turistike që mund dhe duhet të menaxhohen në procesin e ngritjes dhe zhvillimit të distriktit të industrisë së turizmit në rajon. Qendrat turistike në: Velipojë, Shëngjin, Shirokë, Razëm, Theth, Vermosh, Valbonë, Shishtavec etj, mund të organizohen në një strukturë ekonomike të integruar me sektorët e agro-industrisë, agro-turizmit, sektorin e shërbimeve etj, duke i dhënë distriktit industrial dimensione konvergjente anësore dhe diagonale.

Së katërti, Rajoni Verior i Shkodrës ka hapësira të mëdha të pashfrytëzuara që gjenden në zona kufitare. Meqenëse Shqipëria ka qenë e izoluar për 50 vite, zonat kufitare kanë mbetur të pazhvilluara. Ato u fortifikuan dhe u trajtuan si rajone gjeo-strategjike me instalimin e forcave ushtarake për mbrojtjen e vendit. Me zhvillimet e reja dhe të favorshme gjeo-politike janë krijuar kushtet që kufijtë fizik në hapësirat shqiptare në Ballkanin Perëndimor të kthehen në kufij virtual duke mundësuar realizimin e projektit të “komunellsit ekonomik shqiptar”, krijimit të eurorajoneve dhe bashkëpunimit subrajonal dhe ndërkufitar. Në këto kushte po hartohen projekte për riakrtivizimin e lidhjeve tradicionale ekonomike dhe kulturore të Pejës, Gjakovës, Prizrenit etj, me Shkodrën në një hapësirë ekonomike të lëvizjes së lirë të mallrave njerëzve dhe kapitaleve.

Bledi Çuçi nis konsultimet për ndarjen e re administrative-territoriale

Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi zhvilloi një takim me përfaqësues të donatorëve dhe shoqërisë civile që veprojnë në fushën e decentralizimit dhe qeverisjes vendore në Shqipëri, për të konsultuar dhe diskutuar me palidhur me kriteret e propozuara për ndarjen e re administrativo-territoriale të Shqipërisë. këto kritere janë hartuar nga grupi i punës dhe me ndihmën e ekspertëve të huaj dhe vendas. Kriteret që do të shoqërojnë reformën dhe detaje rreth tyre si dhe procesin në vijim lidhur me konsultimet me përfaqësues të shoqërisë civile, donatorëve dhe grupeve të interesit, përfshi këtu shoqatat e të zgjedhurve vendorë dhe komunitetin, si dhe të gjitha hapat që janë ndërmarrë deri tani për kryerjen e kësaj reforme, janë prezantuar të pjesëmarrësve në takim. Gjithashtu, të pranishmit përgëzuan për frymën e bashkëpunimit dhe transparencën e treguar gjatë këtij procesi. Gjatë aktivitetit iu dha mundësia pjesëmarrësve që të shprehnin sugjerimet dhe rekomandimet e tyre lidhur me procesin në tërësi dhe kriteret në veçanti, si dhe për të treguar mbështetjen e tyre për realizimin në kohë të kësaj reforme të rëndësishme dhe gjithëpërfshirëse. Sugjerimet dhe rekomandimet e dala nga ky takim do të mbahen parasysh në momentet e miratimit të kritereve nga Kuvendi.

Ky aktivitet konsultativ është i pari në radhën e një seri aktivitetesh që do të shtrihen në të gjithë vendin, ndërkaq konsultimet me shoqërinë civile dhe donatorët do të shoqërojnë gjithë procesin e reformës. Projekti STAR (projekt asistence për reformën administrativo-territoriale me kontributin e SIDA, USAID dhe UNDP) mbështeti financiarisht realizimin e aktivitetit.

Petrit Vasili, ndarja administrative nuk do të ndikoje në numrin e mandateve të deputetëve

Lidhur me çështjen për ndarjen administrative ka reaguar në media dhe nënkryetari i LSI-së Petrit Vasili. Sipas tij, nisma e qeverisë për reformë territoriale, e cila synon tkurrjen e numrit të komunave në vend thuajse përgjysmë nuk do të ndikoje në numrin e mandateve të deputetëve, të cilët kanë bastionet e tyre në zonat ku do të ndërhyhet.

Petrit Vasili është shprehur se kjo reformë është kërkuar më herët edhe nga Partia Demokratike, edhe nga Partia Socialiste dhe s’ka pse të ngjallë kundërshti, pasi e gjithë reforma vjen për të bërë sa më efiçient pushtetin vendor. “Në situatën ekonomike që qeveria mori vendim ishte e vetmja rrugë. Nuk ishin disa alternativa po për të mbajtur një ekonomi në këmbë, për të ruajtur ekuilibrat makro-ekonomikë kërkohej një sforco, sigurisht të veçantë, siç ishte dhe në këtë rast për të mbajtur financat publike në këmbë. Në të kundërtën do të kishim një tronditje të ekuilibrave makro-ekonomikë dhe dëmet pasuese do të ishin shumë herë më të mëdha sesa thjesht vetëm rritja e çmimeve. Ndaj këtu jemi para kësaj çështjeje dhe mendoj që nuk ka më vend për të diskutuar një çështje që është ezauruar. Sa i takon abuzivizmit shteti duhet të bëj të tijën kudo që vërehet rritja abuzive e çmimeve. Ju e dini që ka pasur praktika të mënyrës së ndjekjes së tyre. Agjencitë përkatëse të tyre duhet të bëjnë detyrën e tyre dhe ata që spekulojnë mbi këtë gjë sigurisht duhet të ketë pozicionime të caktuara administrative për to”, -thotë Vasili.

 


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/prof-dr-selman-sheme-reforma-administrativo-territoriale-domosdoshmeri-per-menaxhimin-e-qendrueshem-te-resurseve/

Warum man eine Justiz aufbaute, welche nie funktionieren konnte, wäre eine gute Frage, an die EU und US Pyschopaten? Ohne jede Auslands Erfahrung, schlecht informiert, ohne Verwaltungs Erfahrung, werden inkompetende Spinner und Kriminelle zum Justiz Aufbau entsandt. Diese Leute sind auch noch so strohdumm, das man aus dem Kosovo Desaster auch Nichts lernen wollte. Man machte wie im Korruptions Modell der Deutschen Entwicklungshilfe einfach weiter und zelebriert sein OK-Reporting, wo zuletzt die KAS und die IRZ-Stiftung besonders unangenehm aufgefallen ist, mit ihren Langzeit kriminellen Partner aus dem Kommunistischen Staats Apparat.

Der Hass und die Verachtung der Bevölkerung gegen die Durres Richter und Staatsanwälte

Statt über 300 unabhängige Kommunen, sollen es 4 Verwaltungs Distrikte werden.


Albanien und kein Fortschritt: Albania; A failed state?

albania

A new Federal division (between Bosnia and Swizerland), would give the new Constitutional Organization System of Albania

All western organizations, operating in Albania, OSCE, EU, USAID, PNUD, calling to Parliament of Albania, to change the constitution of the country

“Central administration but also local, can not operate in the service of Albanian citizens, while the new administrative division, gives full autonomy to the Federation Regions type”

http://smarkos.blogspot.de/2014/05/albania-failed-state-markos-stavros-new.html

Kommentar: wie kann man eigentlich so blöde sein, das man 10 Jahre in der EU und Weltbank vertuscht, das das Dezentralisierungs Modell nie funktionieren kann. Kleines Land, 300 antonome Verwaltungen, was für ein Irrsinn.

12/30/2013

Der Hass und die Verachtung der Bevölkerung gegen die Durres Richter und Staatsanwälte

Filed under: — Gjoka @ 8:44 pm

Die Albanische Justiz, ein Projekt der EU - USA! In Funktion, als rein kriminelles Enterprise von primitiven Banditen, wo man jedes Urteil kaufen kann. Der Justiz Minister Nasiq Naco, versorgt seinen Bruder mit einem Posten in Durres: Der Bruder erhält diesen Durres Posten: Drejtori i Drejtorisë së Patentave – Daut Naço (LSI) Schmieren Geschäfte wie immer.

Ein neuer Artikel über die Durres Justiz, den Hass und die Verachtung gegen die Justiz durch die Bevölkerung, welche nur noch mit korrupten Anwälten jedes Gesetz verdrehen, oft keine Gesetze kennen, nur für Geld arbeiten erreicht neue negative Höhepunkte für das Durres Gericht. Kriminelle Anwälte, haben eine Allianz mit den Mafia Richtern und Staatsanwälte in Durres, was sowieso jeder weiss. Kein Richter und keiner der korrupten Staatsanwälte wird suspendiert, abgezogen, weil der neue Justiiz Minister Nasiq Naco, wie seine Vorgänger fester Bestandteil der von Europa und USA geschaffenen kriminellen Justiz ist. Seit 8 Jahren hat sich die Justiz in Durres ganz erheblich verschlechert, bis sie nun in 2013, in einem Null Zustand ist, wo nur noch Kriminelle irgendein gefälschten Testament, oder Urkunde bestätigen lassen, oder Richter Geld verlangen, damit ein Verfahren eingestellt wird, wie im bekannten Fall in Puke, der im TV mit versteckter Kamera dokumentiert wurde. Die Richter Bestellung mit dem HCJ ist zur Comedy Veranstaltung von Kriminellen mit Bujar Nishani verkommen, was unter Kresniq Spahiu auch schon immer schlimmer wurde, weil jede Mafia Universität, nur die eigenen Pseudo Master Diplomanten auch im Kosovo unterbringen wollen.

Viele Richter und Staatsanwälte, sind nicht in ihren Büro’s, sondern halten sich im Ausland auf, wobei 2/3 nicht einmal technisch schreiben kann, aber gefakte Schul Zeugnisse und Diplome haben.

Die höchsten Instanzen des Staates, für die Richter Bestellung sind von inkompenden korupten Gestalten der Albaner Mafia übernommen worden, denn die EU wollte diese unabhängige neue Mafia Gruppe mit Immunität schaffen, wo jede andere Logik versagt, was die EU Justiz Missionen in Albanien organiserten. Die aktuelle EU Justiz Mission, ist ebenso an der Spitze mit vollkommen inkompetenden Spanischen Verfassungs Richtern besetzt. Der Präsident Bujar Nishani, ein Witz Figur der Sigurime und der Inkompetenz.

Spartak Ngjela Interview: Die Albaner Mafia installierte Bujar Nishani und Adriatik LLalla

Alles normal vor dem Gericht, was an primitiv Kriminelle verkauft wurde, schon unter Ina Rama, Kresniq Spahiu.

Richter Durres Staatsanwaltschaft albania

Mercedes AA 558 EJ, Parkplatz Durres: “Institutione” reserviert für die Institutionen / Staatsanwaltschaft Richter. Abgetönte Scheiben, per Gesetz seit 1998 verboten, ein Richter benutzt ein derartiges Auto.

Die Mafia Staatsanwaltschaft in Albanien – Arvizu: “Some judges should be in prison”

Die Mafia und die Berisha Justiz Mafia: Eines der Spiel Casinso im Stadium in Tirana, gehört Arben Brace, Kabinetts Direktor unter dem Ex-Justiz Minister Eduard Halimi,

 

google Übersetzung: Durrësi , durch die Entscheidungen der Justiz enttäuscht , vertieft Korruption bis 2013

Es gibt nichts, überraschend und außergewöhnlich, Unzufriedenheit , Ekel und sogar Hass Durres Bürger (und nicht nur sie ) drücken die Organe der Justiz und vor allem die Justiz, an diesem Ende des Jahres. 2013 hat wirklich mit verschiedenen Strafverfahren und Straf-, Zivil-und unerwartet gefüllt worden ist, dass die Beurteilung der Entscheidungen, die die Justiz gab , bleiben schockiert…………HJC in den letzten 8 Jahren hat eine gemeinsame Zuschauer, der nur immer ruhig, und die Stille hat die korrupten Handlungen von Richtern und Anwälten in der Justiz in Durres stimuliert. Das ist peinlich für die Institution und die höchste Struktur des Staates , die eine rechtliche Verpflichtung, zu überprüfen, zu überprüfen und zu bestrafen jede Person, die unter Verletzung erwischt wird, hat , und überprüft Berichte über Vorwürfe gemacht . Während 2013 die Behörden der Justiz in Durres, sind etwa 13 Staatsanwälte, Richter , Staatsanwälte und Rechtsanwälte, die Straftaten und Amtsmissbrauch anzuprangern , aber bisher keiner von ihnen wurde aus seinem Büro umgezogen , ein von ihnen wird durch die HCJ , auch falsche Meinung bestraft . Dieses Jahr, das zu Ende geht , bleibt natürlich schwarze Flecken vor allem für die Justiz , mit einer negativen Bilanz und peinlich für den Staat hohe Pyramide

Durrsakët, të pakënaqur nga vendimet e gjyqësorit, 2013-ta thelloi korrupsionin

Posted By Artur AJAZI On 28/12/2013 @ 11:32 In Aktualitet | No Comments

Nuk është aspak e habitshme dhe aspak e jashtëzakonshme, pakënaqësia, indinjata madje dhe urrejtja që qytetarët e Durrësit (dhe jo vetëm ata) shprehin për organet e sistemit të drejtësisë dhe veçanërisht gjyqësorin, në këtë fund viti. Realisht viti 2013 ka qenë i mbushur me raste dhe vepra të ndryshme penale, civile dhe të papritura, që duke i vlerësuar për vendimet që ka dhënë gjyqësori, mbetesh i shokuar dhe i ngre vetes një pyetje. Vallë kështu do të ecë ky vend në rrugën drejt BE, me këtë sistem gjyqësor, me këta avokatë pazarxhinj që çdo ditë stresojnë dhe terrorizojnë qytetarët? Në Durrës viti 2013 po mbyllet me bilancet më negative se i një viti që shkoi. Gjykata e Faktit dhe ajo e Apelit kanë vendosur në shumicën e rasteve jo mbi bazën e ligjit dhe Kushtetutës, por mbi baza preferenciale e klienteliste. Qytetarët e Durrësit kanë me vite që rropaten në korridoret dhe zyrat e Gjykatës Faktit dhe Apelit për pronat, për drejtësinë e munguar për çështje penale e civile, duke marrë si përgjigje vetëm pazaret e avokatëve dhe ndonjë vendim të kontestueshëm ligjor e moral. Viti 2013 ka thelluar korrupsionin në sistemin e drejtësisë. Qytetarët së fundi kanë nisur denoncimet në media dhe portalin e Ministrisë Drejtësisë, por duket se korrupsioni në organet tona të drejtësisë është ngritur në sistem dhe nuk pyet shumë për cicërimat. “Denonconi pa frikë çdo rast korrupsioni, dhe ne do ta ndjekim”,- deklaroi para disa ditësh kreu i Ministrisë Drejtësisë zoti Naço. Dhe denoncimet e para nisën nga Durrësi dhe gjithë Shqipëria. Njerëzit sikur lehtësoheshin tek denonconin me foto, emra dhe adresa rastet e vendimeve të padrejta, shkeljet ligjore duke besuar akoma se do të ketë ndëshkim për gjyqtarët, prokurorët dhe avokatët e pazareve të pista. Para disa ditësh rastësisht kam takuar me një kolegun tim një fshatar nga Kavaja, i rraskapitur dhe i mërzitur tek na thoshte se, “kam 3 muaj që nuk po gjej drejtësi për djalin që ma kanë futur në burg sepse një fqinj i im në fshat e denoncoi pa fakte për vjedhjen e nja 2 deleve, ndërkohë që atë ditë që ishte kryer kjo vepër penale djali ishte në Tiranë, dhe jo vetëm kaq por avokati kërkon të shes lopën sepse ndryshe djali mbetet në burg”. Pazare të tilla ndodhin çdo ditë në kafene, zyra dhe skuta mes hallexhinjve dhe atyre që përbetohen për drejtësi. Avokatët sot janë kthyer në kumarxhinj të ligjeve, ata luajnë me ligjet si askush tjetër. Lidhjet e tyre nisin nga zyrat e gjykatës e përfundojnë në institucione të tjera të shtetit, duke krijuar rrjetin e sofistikuar të korrupsionit. Edhe kur dikush nga avokatët mundohet të mbetet jashtë këtij rrjeti, ai quhet “budalla, jashtë kohe, jashtë realitetit”. Në Durrës ka mjaft të tillë, madje edhe gjyqtarë, që ligjin e shohin si përparësi të punës së tyre, dhe që sot gëzojnë respekt nga opinion publik. KLD në 8 vitet e fundit ka qenë një spektatore e rëndomtë që vetëm ka heshtur , dhe në heshtje ka stimuluar aktet korruptive të gjyqtarëve dhe avokatëve në organet e drejtësisë në Durrës. Kjo është e turpshme për institucionin dhe strukturën më të lartë të shtetit, që e ka detyrim ligjor të kontrollojë, verifikojë, dhe dënojë çdo individ që kapet me shkelje, dhe i vërtetohen akuzat e denoncimet e bëra. Përgjatë vitit 2013 në organet e sistemit të drejtësisë në Durrës, janë afro 13 prokurorë, gjyqtarë, oficerë gjyqësorë, e avokatë, të denoncuar për shkelje ligjore dhe abuzim me detyrën, por deri sot askush prej tyre nuk ka lëvizur nga zyra e tij, askush prej tyre nuk është ndëshkuar nga KLD, qoftë edhe për sy e faqe të opinionit. Ky vit që po mbyllet, padyshim mbetet njolla e zezë veçanërisht për sistemin e drejtësisë, me një bilanc negativ dhe turpërues për piramidën e lartë shtetërore. Ajo ka dështuar dhe është trembur, apo edhe implikuar në misionin dhe detyrimin kushtetues për të spastruar nga radhët e sistemit të drejtësisë të korruptuarit dhe antiligjorët. Njëherazi ky është edhe zhgënjimi më i madh edhe për ndërkombëtarët që notën e tyre po e shprehin me refuzimin e shpeshtë që po na bëjnë, për tu bërë edhe ne pjesë e BE.

 


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/durrsaket-te-pakenaqur-nga-vendimet-e-gjyqesorit-2013-ta-thelloi-korrupsionin/

gazeta dita cover

Es gibt keine Justiz, mit diesem Präsidenten, Staatsanwälten und General Staatsanwalt. Sie verspotten die Menschen und Internationalen, mit dem Geschwafel seit 8 Jahren von Reformen.

Der Durres Mafia Richter Neritan Tabaku, aus bekannter Politiker Familie des Salih Berisha, wurde ja prominent rund um den Mord an einem Polizei Präsidenten und der Shiak Mafia, welche auch das Durres Gericht gekauft hat.

Die Justiz und Albaner Mafia an einem Tisch, wo Bujar Nishani einlud: Xhezair Zaganjori,

immer dabei, direkt bei der Mafia angesiedelt, welche ihre Straffreiheit mit willigen Gestalten schützt und mit privaten Abmachungen so diese Positionen erhalten, obwohl man nie als normaler Richter tätig war, noch ein richtiges Studium hat.

Links: Xhezair Zaganjori, der korrupte Gangster Lulzim Basha - Vertreter des Isufi Langzeit Verbrecher Clan*:Salih Berisha, mit dem Rücken rechts: der Bank Präsident Adrian Fullani,**

Links: Xhezair Zaganjori, der korrupte Gangster Lulzim Basha - Vertreter des Isufi Langzeit Verbrecher Clan*:Salih Berisha, mit dem Rücken rechts: der Bank Präsident Adrian Fullani,**
Links neben Adrian Fullani, wohl der Langzeit Gangster und Betrüger: Gjok Uledaj, mit seinem Öl und Betrugs Imperien, eine Familien Mafia Gruppe in Skhoder und Lezhe.

* mit Damir Fazlic, dem Partner des Verbrechers Salih Berisha, Capo der Albaner Mafia: Lulzim Basha ist selbst ernannter Parteiführer von Gnaden des Salih Berisha der Verbrecher Organisation: PD und was sich so nennt.

** Bank Präsident Adrian Fullani, schwer kritisiert, besorgte gerade Odeta Nshani, einen neuen Posten in der Staatsbank, welche ihren Posten im MTKRS Ministerium verliess. Lupenreine Klientel Politik des Adrian Fullani, denn 4 Direktoren wurden nun entlassen. Xhilda Kanini, musste ihren Posten räumen, für Odeta Nishani bei der Bank von Albania, im Dezember 2013. Jetzt darf er am Tisch, der dümmsten Mafia der Welt sitzen.

Corruption is “Public Enemy Number One” in Developing Countries, says World Bank Group President Kim

Das kriminelle Enterprise der Durres Justiz und kein Ende: Ex-Staatsanwalt Aleksander Plepi und die Ex-Richterin Marsela Balili

Der Interessen Konflikt des Präsidenten des Obersten Gerichtes Xhezair Zaganjori, mit dem Fall: Neritan Tabaku

Die höchsten Richter sind vollkommen kourpt, was man vor 10 Jahren auch wusste

Show Spektakel der primitivstem “Berisha” Mafia beim “Gala” Abend des Bujar Nishani mit Xhezari Zaganjori

Die Nationale Justiz Kathastrophe der Klientel Politik mit der Kanzlerin des Administrativen Gerichtes in Tirana: Lertida Balili

Eine Langzeit Kathastrophe der Europäer und USA: Die Justiz

 

“””Corruption in the judiciary was pervasive. Many judges issued rulings that did not appear to have any basis in law or fact, leading some to believe that the only plausible explanation was corruption or political pressure. “”

http://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/2012/eur/204254.htm

B) der Verkauf an Kriminelle, Mörder und Klientel Politik geht munter weiter im Oktober 2013:

Neu Anfang in der Justiz: Mafia Deal des Ilir Meta das ein prominenter Verbrecher: Seferi Braho nun Staatsanwalt in Durres ist

Von der KAS eingeladen, die wieder einmal nicht weiss, was sie tut und Mitgleid in International operierenden Verbrecher Organsaitonen ist, wie die FES ebenso. Man ist Partner bei den gefährlcihsten OK Gruppen Europas, wo das FBI vor 20 Jahren schon warnte.

Albanian organised crime has reached the United States, creating partnerships with the Gambino, Genovese, and Luchese families to facilitate specific crimes..

Setimes

Die KAS, aktiv in den schwersten Verbrechen, schon in 1995 bekannt, bei extremsten Justiz Terror, mit Mord Drohungen gegen den damaligen Präsidenten des Verfassungs Gerichtes in Albanien, wo der Spiegel ebenso alle Details dokumentierte.

DER SPIEGEL 38/1995

Artikel als PDF ansehen

Zef Brozi, Ex-Verfassungsrichter in Albanien, über die Stalin Methoden gegen die Justiz in Albanien

Das desastroese Waterloo, der Amerikanischen ICITAP Polizei Schule in Tirana

Die EU Polizei Mission PAMECA III, ab 2008 ein Muster Beispiel einer korrupten, kriminellen Polizei Misssion unter Leitung der Britten, denn im Kosovo lief es identisch.

Verantwortlich: Cecil Craig

Wenn korrupte ausl. Politiker die Polizei aufbauen wollen. Neben den Amerikaner, der Britte Cecil Craig und nur mit Kriminellen unterwegs, hat das Desaster zuverantworten.

Korruption Albania
Nächste Runde im Show Spiel Theater einer billigen Idioten Truppe der Billig Mafia, der Albanische Politik und Justiz

Nasiq Naco

Justiz Minister Nasiq Naco, schweigt über die Zustände, identisch wie der Vorgänger der kriminelle Eduard Halimi, weil man für viel Geld die Posten verkauft hat an die Mafia, und jetzt niemanden entlassen kann.

Die Mafia kontrolliert das High Council of Justice (HCJ) in Albanien, u.a. mit dem “Richter": Gjin Gjoni

Die Prominenz der Drogen Bosse und Kriminellen, werden Staatsanwälte und handeln ihre privaten Geschäfte rund um die Justiz aus. Der Sohn des Spartak Braho, Stadt bekannt für seine Verbrechen auch im Drogen Schmuggel und einer wilden Schiesserei in der Präfektur in 2003, nun Staatsanwalt, weil sein Vater prominentes LSI Gründungs Mitglied ist und der neue Justiz Minister Nasiq Naco, zu der kriminellen Bande gehört, welche auch schon in Durres als Staatsanwalt reich wurde, aber keine Ahnung von Gesetzes hat.

Alle Fotos: direkt vor Gericht in Durres aufgenommen, Rruga Alexander Goga

Justic Prosecutor Durres: Mafia Boss Seferi Braho, Son of Spartak Braho Killer Chief and friend of Agim Pepa: 2004, executed Police President: Gani Malushi Justic Prosecutor Durres: Mafia Boss Seferi Braho, Son of Spartak Braho
Killer Chief and friend of Agim Pepa: 2004, executed - assassination: Police President: Gani Malushi

Der in 2004 in Durres, ermordete Polizei Präsident Gani Malushi inklusive eine Doku.wo der Auftraggeber: Seferi Braho war, welche auch den Mörder Agim Pepa mit einem Jeep mit gefälschten Diplomaten Kennzeichen vom Tatort wegfuhr, vor den Augen vieler Leute, weil dort viel Betrieb am hellichten Tage ist, bei der Polizei Station.

Direkt falsch herum geparkt vor Gericht in Durres! Mit Markenzeichen der dümmsten Durres Mafia: US Kennzeichen
US Albanian Court Mafia Durres: Seferi Braho US Albanian Court Mafia Durres: Seferi Braho, fährt mit gefälschten US Kennzeichen bei Gericht vor.

Durres Richterin, mit vollkommen illegalen Entscheidungen: Eine berüchtige Mafia Richterin: Arjana Lico, verurteilt die CEZ Mitarbeiter zu Untersuchungshaft

Fotos eines Mafia Richters in Albanien: Besnik Hoxha

Grundstücks Diebstahl, gefälschte Dokumente eine Traditon in Durres. Gefälsche Testamente, wo Richter dann diese Testamente bestätigen eine Tradition.

Ex-Grundstuecks Direktor Sokol Hasani, will Salih Berisha und seine Land Mafia vor ein Internationales Gericht bringen

In Durres wurde jede Leglisierung an der Kueste vor allem Currila Nord abgelehnt Mitte 2010. Danach fing sogar eine neue kriminelle Orgien der Rathaus Banden an, was normal ist. Nun protestieren erneut 400 Einwohner, weil ihre Grundstuecke illegal besetzt sind durch Ortsfremde Banden u.a. auch im Ort Ishmi. Nichts Neues! Danach verteilte die PD Mafia, einfach 1.000 Hektar Land, vor allem an der Küste an die Parteigänger und versprach Legalisierung.

Toka e shpërndarë me ligjin 7501 po vidhet nga njerëz me pushtet

Posted By Klodi HAXHIU On 9 Tetor, 2012 @ 17:21 In Kryesore,Rrethet | No Comments

DURRËS/ Banorët e Ishmit kërkojnë zbardhjen e korrupsionit që po bëhen me tokat e tyre në zonën bregdetare

Mbi 100 familje të fshatit Ishëm në Durrës kanë shprehur shqetësimin e tyre edhe para organeve të pushtetit vendor, Prefekturës dhe qarkut, për pronat e shpërndara me ligjin 7501. Ata thonë se, pronat e tyre në këtë zonë turistike, u janë zaptuar nga persona të veshur me pushtet, pavarësisht se ata janë përfitues të tokës bujqësore, po ua grabitin. Banorët, të cilët kanë protestuar disa herë para Prefekturës dhe Qarkut të Durrësit dhe sorollaten sa në një zyrë në tjetrën, nga qarku, tek Prefektura, nga kadastra tek Zyra e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme, deklarojnë se toka e shpërndarë më ligjin 7501 në vitet ’90 u është bllokuar nga ZRPP në Durrës duke lënë vend për shumë abuzime dhe korrupsion. Ata kanë përfituar tokë nga ky ligj, i cili u dha të drejtën e përfitimit sipas frymëve, por pavarësisht se, janë të pajisur me certifikatat e pronësisë këto nuk u njihen nga Hipoteka e Durrësit.

Zona turistike

Sipas banorëve, toka e fshatit të tyre gjendet në një nga zonat turistike më në zë të qarkut, ku edhe abuzimet janë shumë të mëdha. Ata i kanë kërkuar institucioneve të zbardhin të gjitha aferat dhe korrupsionit që është bërë në emër të tyre. Në ZRPP në Durrës, problemet e mbivendosjes së pronave janë shumë të mëdha, kryesisht në këtë zonë. Drejtues të ZRPP thonë se, janë mbi 100 hektarë tokë, për të cilat ka dy ose më shumë certifikata pronësie. Për të njëjtën parcelë, e shpërndarë me ligjin 7501, ka kthim dhe kompensim prone, por edhe njohje nga gjykata për ish-pronarë, apo persona të tretë. Zona e Ishmit në Durrës është një nga zonat më të përfolura për makinacionet dhe aferat korruptive që janë bërë me tokat bujqësore, gjatë viteve të fundit.

Komisioni

Në anën tjetër në Prefekturë një komision i posaçëm ka punuar për verifikimin e të gjithë tapive të shpërndara nga komisionet e tokave në komuna dhe bashki. Por ky komision nuk ka asnjë fuqi për zhvlerësimin e tapive, apo edhe specialistë për hetimin e problemeve, ku më i madh është “mbivendosja”. Burime nga Prefektura e Durrësit pohuan për “Telegraf” për këtë çështje se, janë mbi 400 ankesa të regjistruara dhe përfshijnë një zonë të gjerë. Për banorët e Ishmit një prej zonave më të lakmuara për turizëm si pasojë e pozitës gjeografike kësaj çështjeje të nxehtë duhet t’i jepet zgjidhje. Sipas banorëve në vitet e mëparshëm institucioni i ngarkuar me fuqi ligjore ishte Qarku, i cili nuk i ka regjistruar këto prona e për pasojë nuk përjashtohen edhe abuzimet e mëdha në këtë zonë. Në zonën turistike të Gjirit të Lalëzit janë dhënë disa leje për ndërtimin e fshatrave turistikë nga KKRRT e Qarkut, në kundërshtim të tyre kanë dalë banorët e zonës, të cilët prej vitesh kanë denoncuar shitblerje të paligjshme tokash.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/toka-e-shperndare-me-ligjin-7501-po-vidhet-nga-njerez-me-pushtet/

Ein Studien Kollege von der damaligen General Staatsanwältin Ina Rama, geschützt auch von Bamir Topi, rund um gefälschte Grundstücks Urkunden und gefälschte Gerichts Testamente, blieb im Amte als Staatsanwalt. Der Staatsanwalt Arjan Ndoje, durchaus einer der wenigen fähigen Staatsanwälte in Durres (wenn er will, kann er auch Gesetze lesen und verstehen) musste die Gelder in seinem Büro gefunden, nur versteuern, was wohl der damalige 2009 Witz in Durres war.

Die Task Force beschlagnahmt bei dem Generalstaatsanwalt von Durres Herrn Arjan Ndoja 86.000 € worauf er zurück tritt

So geht es wohl weiter, in der Justiz:

Rhetoric Staatsanwalts Anwaltschaft und Institutionen: “We have made several reports, but no one does anything”

Spartak Braho kritisiert die Justiz, ist selbst Motor der Justiz Zerstörung.

12/27/2013

Artan Lame: Anklagen gegen die ALUIZI Grundstücks Mafia in Sarande: illegale Dokumente auf Antiken Boden, in der Küsten Verbots Zone

Filed under: — CrniLabudovi @ 12:44 am

Alle Gesetze, wurden durch die Berisha Mafia Justiz überall in Albanien ausser Kraft gesetzt, wo dann die Justiz und Polizei nur noch aktiv war, als Schutzherr für Landräuber und Banditen Clans aus dem Hause Berisha, was Albanien verwüstete und einen 17 Milliarden € Schaden verursachte. Die Posten wurden an Idioten aus Nord Albanien vergeben, welche keine Gesetze kannten, noch eine Bildung und Kultur besitzen. Komplette Obst Plantagen, Wälder, Bäume wurden überall im Blitz Verfahren auch mit Feuer zerstört um möglichst schnell bauen zukönnen um das gestohlene Grundstück dann zuverkaufen.

Neue Anklagen im Falle von Sarande, gegen die früheren Grundstücks Agentur Chefs. ca. 100 illegale Dokumente wurden in Zone Touristik ausgestellt, wobei die Albaner oft nicht einmal den Unterschied, zwischen einer Öffentlichen und den wenigen privaten Zone Touristik unterschieden. Man ist auf Raubzug und in einem Art Taliban Umwelt Vernichtung Raubzug auf Grundstücke. 17 dieser illegalen Bauten, sind sogar gegen den genehmigten Ksmali Master Plan , für Urbanistik, indem überall die Zone Touristik erfasst sind: Në 17 raste, është dhënë leja e legalizimit në kundërshtim me “Planin e Përgjithshëm Rregullues të Qendrës së Banuar Ksamil” të miratuar me vendim të KRRTRSH nr. 4 datë 18.12.2004! Die Grundstücks Direktoren sind so strohdumm und kriminell, das sie die einfachsten Dinge nicht wissen und ignorieren, weil es Ortsfremde Berisha Verbrecher Banden waren.

Die hohe Staats Aufsicht (KLSH), lässt den Edmond Gjoka anklagen, ebenso werden die Beweise für weitere Anklagen gegen den Vize Bürgermeister von Durres: Adrian Cela und seiner hohen Mitarbeiter der Staatsanwaltschaft zur Anklage übergeben. Vor 2 Jahren: Die ganz grossen Korruption Fälle krimineler Politik Banden: Der Grundstück Diebstahl und illegale Dokumente auch in Antiken Stätten, National Parks, in den Verbots Zonen an der Küste, Zone Touristiik usw..
Die KLSH, war praktisch ausgeschaltet worden durch kriminelle Banden des Salih Berisha, damit jeder seine Minister, Direktoren und Banditen Anhänger Straflos rauben und plündern kann. Über 100 illegale und ungültige Grundstücks Papiere wurden nur auf Antiken Boden in Sarande, von der Berisha kontrollierten ALUIZI Behörde ausgestellt, wo nun die Verantwortlichen angeklagt werden. 2006 gab es noch bis zu 15 Jahren Haft, für solche Delikte. Bis oben hin, auch in Tirana und Durres, ein vollkommen kriminelles Enterprise, wo Elvis Cefa, Shaban Mamia, Ourel Bykylbashi direkt verantwortliche im kriminellen Enterpise der Fälschungen war. Im National Park Butrint, wurden sogar Grundstücke verteilt, obwohl auch hier wie in anderen Sonder Zonen, Zone Touristik, die Eigentums Rechte in diesem Falle bei der Butrint Foundation bestand. Eigentums Rechte, Gesetze, interessierte diese primitiven Banditen nicht *

KLSH kallëzim penal për ish-drejtorët e ALUIZNI-t në Sarandë

Sarande, total zerstört, eine Mafia Hochburg auch für den Schmuggel nach Griechenland, Geldwäsche der Griechischen Banken ohne Ende.

Sarande die Beton Kathastrophe von totalen Idioten: Immer gegen das Gesetz, auf gestohlenen Grundstücken, niemand bezahlt für ein Grundstück, ohne Baugenehmigung, bestechliche Richter und Polizei, wie in Durres, Tirana, Vlore, als Standard Programm.

Ein rein kriminelles Enterprise, durch den Gangster Bujar Nishani, Eduard Halimi auch als Justiz Minister gedeckt im Berisha Mafia System.

26 Dhjetor 2013 - 17:39

Legalizimet e paligjshme, paditen
ish-krerët e ALUIZNI-t Sarandë - See more at: http://www.shqiptarja.com/home

Sarande, die total Beton Kathastrophe der “bandit ordinaere” der “Sala” Mafia

Das Grundstück Chaos mit 8200 Toden, 500.000 illegalen Bauten und 17 Milliarden € Schaden

Haupt Grund für die Verweigerung des EU Kandidaten Status (der Report), ist die Justiz, welche nicht existiert, sondern nur jeder Justiz Minister, betreibt eine nicht transparente Richter Verteil Stelle, ohne jede Qualifikation, was im Fiasko endete. Die Staatsanwaltschaften, weigern sich vor der ganzen Welt, das enorme Banditentum, des illegalen Bauens, zumindest auf Antiken und Öffentlichen Grundstücken zubeenden und die Gesetze umzusetzen. Noch peinlicher ist es an der Küste, wo Politik Financiers und primitive Verbrecher Clans, bauen wo sie wollen, was durch die korrupte Justiz geschützt wird, welche auch nicht gegen die Geldwäsche vorgehen. 8.200 Tode und ein 17 Milliarden € schwerer Schaden ist inzwischen dadurch entstanden.

Seine Nachfolger werden nun angeklagt

Willige Kriminelle, wurden Chef Bau Inspektor des Albanischen Staates, werden nun angeklagt: Es sind die Bau Inspektoren von 2010-2012, welche Tatenlos zusahen, wie überall illegal gebaut wird, keine Aktionen, Anklagen organisierten, noch die Kosten und Schäden für illegale Bauten ermittelten.

Tiranë, KLSH kallëzim penal për 2 ish-krye inspektorë të INUK

Die vorherigen Chefs der Grundstücks Behörde in Lezhe und Vlore werden angeklagt, weil sie Grundstücks Dokumente in Verbots Bereichen unterschrieben, ohne das eine Voraussetzung besteht und bestand, mit falschen Grundstücks Eintragungen, und für den Haftung von solchen falschen Papieren, auch weil keine Geld Einnahmen dagegen standen.

11 Dhjetor 2013 - 20:42
Shkelje në ALUIZNI Vlorë e Lezhë KLSH kallëzim për dy ish-drejtorët

Man überprüft nun in Tirana, die Landwirtschaftlichen Flächen, welche mit dem Gesetz für die Landwirtschaft vergeben wurden, oft aber verkauft wurden, als Betrugs Modell, und an der Küste, ebenso als illegales Grundstücks Geschäft. Allein in Kavaje, sind 10.000 Hektar Land, so illegal bebaut worden und der Staat will diese Grundstücke nun zurück. Spille, Golem, Kamze, Sarande, Bezirk Durres, usw.. sind berüchtigte Beispiele, für vollkommen illegale Papiere und Grundstücks Raub.

“Tokat në shkelje të ligjit do t’i kthehen shtetit”
Prefekti, Sadi Vorpsi në një intervistë për “Shekullin” informon mbi shfuqizimin e 74 akteve të marrjes së tokës në pronësi dhe shqyrtimin e 100 rasteve të tjera
Publikuar më 16.12.2013 | 7:33
10 0

Suela Topi

Të gjitha tokat e përfituara në shkelje të ligjit 7501 do t’i kthehen shtetit dhe më pas ky fond fizik do të përdoret për kompensimin e ish-pronarëve. Ky është procesi që do të pasojë verifikimin e titujve të pronësisë për çdo tokë të dhënë në përdorim. Prefekti i Tiranës, Sadi Vorpsi në një intervistë për gazetën “Shekulli” sqaron të gjitha rastet e shkeljeve të konstatuara dhe vendimet përkatëse.

Zoti Vorpsi, Komisioni Vendor i ngritur pranë prefekturës së Tiranës, ashtu si në çdo prefekturë tjetër po bën verifikimin e titujve të pronësisë, cilat janë problematikat e hasura?

Nga një hetim administrativ i kryer prej Komisionit Vendor të Vlerësimit të Titujve të Pronësisë pranë prefektit të qarkut Tiranë, janë konstatuar një sërë problematikash, por ndër to dua të veçoj ndarjen e tokës PF, tokës pa fryt, në kundërshtim me ligjin 7501 për ndarjen e tokës bujqësore. Këto sipërfaqe janë përfituar me aktet e marrjes së tokës në pronësi të lëshuara nga komisionet e tokës në fshat dhe komunë dhe është bërë regjistrimi i këtyre akteve në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme, Kavajë. Nga hetimi i Komisionit Vendor vërehet se mbi këto sipërfaqe janë kryer pjesërisht transaksione në favor të të tretëve.

Një pjesë e tyre figuron në pronësi të përfituesve, gjë që mundëson kthimin e pronësisë në emër të shtetit. Në rastet kur është i pa mundur kthimi në gjendjen shtet i këtyre sipërfaqeve, në rastet kur janë bërë transaksione, Komisioni Vendor procedon me përcaktimin e vlerës së tokës së përfituar nga këto subjekte përfitues të paligjshëm duke iu drejtuar Gjykatës për kthimin në vlerë monetare.

Po i referohem këtu rastit të rrethit të Kavajës dhe konkretisht sipërfaqeve të tokës në bregdet. Nga ana tjetër, dihet se toka bujqësore është ndarë sipas kritereve të vendosura nga ligji 7051 për tokën. Një nga kriteret e përfitimit në vitin 1991, kur ka hyrë në fuqi ky ligj, ka qenë gjendja për frymë e familjeve. Komisioni Vendor ka konstatuar se ka shkelje të rënda, ku në shumë raste është përfituar tokë më tepër se sa duhet të merrnin në momentin e ndarjes se saj. Gjithashtu kemi vërejtur ndarjen e tokës nga një territor i një fshati në një fshat tjetër, nga komisione të ndryshme, në kundërshtim me ligjin dhe me qëllime përfitimi. Kryesisht në këto raste konstatohet së janë përfituar sipërfaqe në zonën pyll dhe ranishte pranë bregut të detit. Veç këtyre, në shumë raste subjekte të caktuara janë pajisur me dy ose më shumë akte të marrjes së tokës në pronësi, në kohë të ndryshme dhe në kundërshtim flagrant me ligjin 7501. E theksova edhe më lart që po i referohem zonës së Kavajës, për shkak se edhe puna e Komisionit Vendor është fokusuar momentalisht në verifikimin e zonave me përparësi zhvillimi turistik siç është bregdeti. Nga verifikimet e bëra cilat janë problematikat që dominojnë kryesisht në zonën turistike dhe si do të procedohet me këto shkelje? Nëse do t’i referohemi shifrave, Komisioni ka konstatuar se vetëm në 10 % të zonës turistike nga Golemi në Gosë janë cenuar interesat e pronarit shtet për një sipërfaqe toke në total 1 981 000 metra katrorë. Bëhet fjalë për parcela në anë të detit Adriatik. Deri më sot janë shfuqizuar 74 akte të marrjes së tokës në pronësi brenda kësaj zonë turistike, ndërkohë që janë në proces shqyrtimi edhe 100 akte të tjera të marrjes së tokës në pronësi në fshatrat Spille dhe Vilë- Bashtovë. ………http://www.shekulli.com.al/web/p.php?id=36733&kat=100


Die Staatsanwaltschaften arbeiten seit 15 Jahren nicht, noch die Bau Polizei, noch die Präfekten. Selbige müssten ebenso einschreiten, aber es geschah nie etwas.

Durres ein einziger Chaos Laden, wo PD Militante Banden, ohne Schule, plötzlich Direktor der Grundstücks Abteilungen wurden und zu dumm waren, überhaupt zuarbeiten und Tausende falscher Bescheide ausstellten.

16 mijë dosje për ALUIZNI-n në Durrës të mbuluara nga pluhuri
Keneta

08:58 am | Nga Xhevahir Gradica / Një numër shumë i madh dosjesh të cilat në themel kanë çështjen e shqyrtimit për legalizimin…

12/11/2013

Die Lobby Firma der US Mafia: Patton Boggs arbeitet nun doch mit der Edi Rama Regierung?

Filed under: — Super Visor @ 9:01 am

Viele Albaner haben eine kurzes Gedächtniss und vergessen Alles. Vor kurzem wurde Patton Boogs noch von Edi Rama hart angegriffen, wegen der gefälschten Bank Garantie und weil Millionen in deren Lobby Taschen flossen von Salih Berisha. Das diese US Banditen kurz nach dem Besuch von Jonathan Moore auftauchen, hat erneut einen Geruch von Korruption im US Department of State.

Die Regierung hat Mittags verlautet, das man die Geschäfts Beziehung zu Patton Boggs nicht aufnehmen wird. Warum dann Fotos auftauchen mit diesem kriminellen Lobby Verein und Edi Rama, gehört zu den Mafiösen Umtrieben der Berufs Bestechungs Zirkel, welche damit ihre angeblichen Kontakte dokumentieren wollen, wie im Kinder Garten.

11 Dhjetor 2013 - 12:34
Lobingu, qeveria nuk riaktivizon marrëveshjen me Patton Bogs

Die Patton Boggs Mafia ist erneut in Tirana, und mit der üblichen Methode: Man braucht ein Foto mit Edi Rama, verspricht Investitionen, wo dann gesuchte Betrüger und Gangster aus den USA in Geldwäsche Geschäften auftauchen. Besonders beliebt: US Luxus Autos verkaufen, damit Kokain zur Verteiler Stelle in den Kosovo und Albanien kommt. Der Gangster Frank Wisner ist der Foreign Adviser in diesem Verbrecher Kartell, was nur Waffen- Drogen Geldwäsche Geschäfte kennt. Frank Wisner und Mubarak, oder als NATO Vorbeter sind dann nur noch der Gipfel der Demokratie Bringer, wo mit Sicherheit eine Justiz unerwünscht ist.

Seit 2003, haben die Amerikaner eine illegale Immunität in Albanien, wo bis heute diese illegalen Immunitäts Verträge nicht ungültig erklärt wurden.

Typisch dieses Betrugs Geschäfte, was den US Kongress beschäftigte, mit der uralten Chinesischen Munition und was u.a. auch in der Gerdec Kathastrophe bekannt wurde, wo höchste US Generäle die Hintermänner waren der Waffen Beschaffung, mit General Arnold, der heute für eine Albanische Firma (ecolog) in den USA arbeitet.

Wie die Albanischen Politiker sich ihren Weg in die EU vorstellen, wird immer dubioser.

Vor kurzem wurde die Frank Wisner - Patton Boogs Mafia von der Regierung angegriffen, wegen der zertifizierten Bank Garantie im Falle der AlbPetrol Privatisierung und weil die Salih Berisha Regierung Millionen $ an diese Lobby Gruppe bereits überwies. Frank Wisner ist in Weltweite Betrügereien schon als Vorstands Mitglied von ENRON verwickelt, der Motor der Betrügereien auch in Albanien vor über 10 Jahren und in Indien ebenso. Die alten Partner werden oft heute vom FBI, oder der EULEX festgenommen.

Frank Wisner mit dem Verbrecher Hashim Thaci, bespricht wohl den Drogen Handel und die Geldwäsche Geschäfte, wo Chrom Diebstahl und Betrug, als Geldwäsche Firma dazu gehören. Waffen Schmuggel für Terroristen gehören ebenso seit 15 Jahren zu den beliebten US Geschäften, wo ein Richard Perle und Co, mit seinem Bosnien und Tschetschenischen Fund, auch Terroristen vor 20 Jahren in Nord Albanien ausbildeten, mit Hilfe des Bin Laden Financiers Yassin Kadi, der heute mit den Terroristen in Syrien herum tobt. Geschäfts Grundlage, um Polizei auszurüsten und auszubilden, was ebenso in einem US Desaster in Albanien endete.

Was man mit diesem Profi Verbrecher, des Drogen Handels und des Betruges überhaupt in Albanien erneut will, zeigt wohin Albanien geht.

11/4/2011

Die US Mafia mit Frank Wisner, Patton Bogg’s foreign affairs advisor - Alb Petrol

Salih Berisha Daniel Fried
Gangster Treffen in Tirana: Salih Berisha - Daniel Fried

Albaner sind Weltmeister im Verdrängen, ihrer eigen kriminellen Partner und Verbindungen.

Fatos Lobonja: “because Rama is associated with the oligarchs and organized crim”

aus!

Was gibt es zum Jubeln, wenn Edi Rama gewinnt?

Statt diese Leute haftbar zumachen, weil ein Schaden von 85 Millionen € existiert, macht man Geschäfte mit Ihnen.

Der frühere Wirtschafts Minister Anastas Angjeli, heute Abgeordneter im Europa Parlament hat eine besonders enge Korruptions Verbindung zu den Amerikanern. Rund um die Privatisierungs des Flugplatzes Rhinas an Hochtief, waren 2 weiter hoch korrupte Gruppen dabei: die KfW und der US Mafia Zirkel AAEF, wo dann die Ehefrau Greta Angjeli, natürlich im Vorstand des AAEF eine Bestechungs Beteiligung hatte. Der AAEF ist direkt am Flugplatz beteiligt, wobei ja Gerhard Schröder bei der Unterzeichnung eines damals rechtlich ungültigen Vertrages anwesend war, wie die US Botschafterin Marcie Ries in Berlin. Der AAEF ist und war, ein Motor der Bestechung, Geldwäsche und des Betruges in Albanien ! Selbst die Al-Quida Leute, der Bin Laden Financier Yassin Kadi hatte seine Bank Konten bei der AAEF Bank, war ebenso mit US Pass versehen, wie andere Mörder und Terroristen.

Welt Rekord war die Dreistigkeit der gefälschten Bank Garantie in der fehl geschlagenen Privatisierung von AlbPetrol, wo Patton Boogs, diese gefälschte Bank Garantie, welche nie existierte auch noch zertifizierte, mit dem Welt Gangster, einschlägig bekannt: Frank Wisner Chef von Patton Boogs.

1/30/2013

Profi Gangster Frank Wisner und Patton Boggs, erhält neues Lobby Geld von der Berisha Regierung

Die US Lobbyisten jammern herum im Moment in Tirana, weil ihre Geschäfte nur solange laufen, wie es keine Justiz gibt.

Die US Mafia mit Mark Crawford jammert: Finanzämter wollten Bestechungsgeld

10 Dhjetor, 2013

Rama me Patton Boggs, qëllimi thithja e investimeve nga SHBA

3Të ftuar të akademikut, Anastas Angjeli, deputet i Kuvendit të Shqipërisë, ishin përfaqësues të kompanisë së mirënjohur amerikane në fushën e lobingut politik dhe në fushën e investimeve e të tregtisë, z. Thomas Keane, drejtor i investimeve, z. Stephen Diaz Gavin, partner dhe z. Miomir Zuzul- këshilltar diplomatik, zhvilluan një vizitë katër ditore në Shqipëri.
Gjatë qëndrimit në Tiranë përfaqësuesit e PATTON BOGGS, zhvilluan takime me përfaqësuesit më të lartë të legjislativit dhe qeverisë, Dhomën Amerikane të Tregtisë në Shqipëri, Dhomën e Tregtisë dhe të Industrisë në Tiranë, përfaqësues të lartë të opozitës.
Në takimet me Kryeministrin z. Edi Rama, Kryetarin e Kuvendit z. Ilir Meta, zv.Kryeministrin z. Niko Peleshi, Ministrin e Bujqësisë z. Edmond Panariti, Sekretarin e Përgjithshëm të MPJ z. Qirjako Qirko, përfaqësuesit e komunitetit të biznesit, përfaqësuesit e PATTON BOGGS, diskutuan për zhvillimet ekonomike financiare ne Shqipëri dhe angazhimin e Patton Boggs për rritjen e pranisë së investimeve të huaja direkte në vendin tonë, si një mundësi e rëndësishme për zhvillimin, rritjen ekonomike, punësimin etj.
I ftuar dhe në Universitetin Mesdhetar të Shqipërisë e z. Miomir Žužul, diplomat, akademik dhe, mes të tjerash, ish-ministër i Punëve të Jashtme të Kroacisë, së bashku me kolegët e tij z. Thomas Keane dhe z. Stephen Diaz Gavin, mbajti një ligjëratë me studentë dhe pedagogë të Universitetit Mesdhetar të Shqipëtisë me temë “Diplomacia ekonomike dhe roli i saj në periudhën e globalizimit”.Gjithashtu z.Miomir Z Žužul, ka qenë protogonist i rëndësishëm përgjatë fazës përgatitore e mandej përuruese të paktit Adriatic Three (2004), paradhomë institucionale e përfshirjes së Kroacisë dhe Shqipërisë në strukturat e Aleancës Atlantike (NATO). Pjesëmarrja në këtë aktivitet rezultoi të ishte shumë e kënaqshme, mes studentësh e pedagogësh mjaft të interesuar për përmbajtjen e ligjëratës së ambasadorit dhe pjesës së pyetjeve.
Në fund, fjala e ambasadorit u përqëndrua në nevojshmërinë e veprimtarisë paralele të dy tipologjive të aktivitetit diplomatik: përfaqësimit të drejtpërdrejtë qeveritar dhe atij të tërthortë nëpërmjet ndërmjetësimit të strukturave ndërhyrëse (lobuese). “ Është e rëndësishme të kuptohet se komunikimi i drejtpërdrejtë i një përfaqësie zyrtare institucionale nga ana e një shteti, për shembull në SHBA, është tejet e vështirë, kryesisht për shkak të stafit të vogël dhe burokracisë shumë të madhe amerikane që mund të gjendet përballë. Në këtë kuptim, njohja, përvetësimi dhe marrëdhënia e vazhdueshme me grupe lobimi që gjenden në brendësi të kësaj administrate të huaj rezulton kyçe për zhvillime pozitive ndëprmjet dy vendeve” – e mbylli fjalën amb. Žužul

http://www.ama-news.al/2013/12/rama-me-patton-boggs-qellimi-thithja-e-investimeve-nga-shba/

Illegaler Grundstücks Verkauf in 2001, durch den AAEF, wo heute alle Probleme Albaniens, praktisch mit diesen illegalen Mafia Geschäften zutun haben.

Der Albanian AmericanEnterprise Fund, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana

Was diese Betrugs Banden für Investments machten.

Der Flugplatz ist ein Problem Investment, wegen fehlender Justiz in Albanien und weil die “Belle Air” bankrott ist. Die Sigal Versicherung ist eine Betrugs Versicherung, welche nie bezahlt, aber Polizei Direktoren hat, welche jedes Unfall Gutachten und Hergang, im Sinne der Versicherung fälscht. Die American Bank of Albania, ein rein kriminelles Enterprise für Drogen Händler und Terroristen und mit Milliarden Fehl Investitionen im Betrugs Investment - Real Estage Geschäft. Dann wurde die Betrugs Bank schnell an die Italiener verkauft, welche nur noch abschreiben, wie andere Banken. Fortsetzung der US Betrugs Immobilien Systeme, krimineller Banker.

The companies we have invested in have contributed over $1 billion to the GDP of Albania and created

over 5000 jobs. AAEF investments have included the American Bank of
Albania, Mother Teresa International Airport, the insurance company Sigal and
the biometric identity document company A/eat among many others.
Companies that we have started or invested in have provided models for
professional management, transparency and good governance. The Fund has
implemented Western style personnel policies and benefits including tuition

reimbursement programs, medical coverage, and stock option plans

11/25/2013

Das Grundstück Chaos mit 8200 Toden, 500.000 illegalen Bauten und 17 Milliarden € Schaden

Filed under: — Balkansurfer @ 1:06 am

Land Räuberei ist Haupt Geschäfts Zweig in Albanien von Banditen Clans und krimineller Institutionen mit Hilfe der Albanischen Mafia Justiz. lt. Weltbank Berichten, sind erneut bis 100.000 illegale Bauten erstellt worden, ab 2006, obwohl eine Legalisierungs ausgeschlossen ist. Sarande, Vlore und Durres, wurden praktisch zerstört. Davon sind ca. 30 % auf fremden privaten Grundstücken erstellt worden. Weitere 39 % auf Öffentlichen Grundstücken und der Rest ist strittig. Schon 1994 funktioniete doch einmal unter der Alexander Meksi Regierung die Grundstücks Probleme und Rück Übereignung nach der Kommunisten Zeit. Heute funktioniert Nichts mehr mit der Dezentralisierung und dem Bildungs Verfall.
Artan Lame (Chef ALUIZI - Grundstücks Agentur), über die Zustände des illegalem Bauens und des Grundstück Raubes. 30.000 illegale Gebäude, in Verbots Zonen an der Küste, National Strassen, Eisenbahn, sollen auch abgerissen werden.

Man verkauft das Chaos jetzt als unabhängige Kommunen, wo aber nur inkompetende Idioten Bürgermeister sind in der Regel (oder kriminelle Clans, welche sich die Posten erkaufen) und noch nie eine Verwaltung funktioniert hat. Offensichtlich wurden durch Nicht Experten sogar Karten verwendet und erstellt, was ebenso ins Chaos führte. Wie Kinder malte man seine Karten, wo die alten Vermessungs Karten und die Topokraphie Pläne ja überall vorhanden sind, aber die zuständigen Direktoren in ihrer Idiotie, des Nicht Wissen, kennen sowas nicht. Gibt es soviel Dummheit, man muss nur nach Albanien kommen, das die Inkompetenz und Idiotie unter der Salih Berisha Regierung zelebriert wurde.

Willige Kriminelle, wurden Chef Bau Inspektor des Albanischen Staates, werden nun angeklagt: Es sind die Bau Inspektoren von 2010-2012, welche Tatenlos zusahen, wie überall illegal gebaut wird, keine Aktionen, Anklagen organisierten, noch die Kosten und Schäden für illegale Bauten ermittelten.
Tiranë, KLSH kallëzim penal për 2 ish-krye inspektorë të INUK

Die grosse Fragen sind die Staatanwaltschaften, welche alle Aktivitäten ab Frühjahr 2011 einstellten und sich zum Komplizen der Ortsfremden Berisha Verbrecher Clans machten.

Die Bildung ist so schlecht, das diese Idioten, alle Gesetze inklusive Richter und Staatsanwälte ignorieren, weil die Intelligenz auch ausgewandert ist. Eines der Chaos Konzepte der Anarchie der Europäer, die Dezentralisierung, was nur gut war, für Mafiöse Clans und kriminelle Familien, welche Geldwäsche betreiben.

Sonila Qato, Direktorin der Grundstücks Agentur AKKP, erklärt das totale Chaos was die Salih Berisha Bande mit Shaban Memia und der Ourel Bylykbashi Mafia angestellt haben, wobei diese Gestalten angeklagt, mehrfach angezeigt sind und die Justiz arbeitet nicht, weil es diese Verbrecher schützt.

Die Legalsierungs Agentur und Grundstücks Agentur, arbeiteten mit unterschiedlichen Karten, was allein schon ein Idioten Witz ist. Der EU Menschenrechts Hof, hat alle Verfahren auf Eis gelegt, und es sdin 600 Verfahren die anstehen, weil auch Vieles gefälscht ist, was Albaner als angebliche Alte Urkunden vorlegen. Das Chaos nach den EU und US Aufbau Helfer, Justiz Bringern wird dann noch durch weitere Institutionen vergrössert, weil auch das Forst Ministerium Grundstücke verteilt, nun als Wald usw.. Die Dümmsten Politologen, welche keine Jobs finden, werden als Experten ins Ausland entsandt, unter dem Dach der vielen Chaos Institutionen, welche bei NATO Staaten normal sind.

Inzwischen sind des 8.200 Tode, wegen Grundstücks Schiessereien, wobei normal beide Parteien keine Eigentümer sind, mit Ausnahme der Nord Albanischen Berge, wo die Familien sich gegenseitig als Tradition um Grundstücke und Wasser ermorden. Vor 2 Jahren, waren es 8.000 Tode.

8.000 Tode in Albanien, durch Terroristen der Grundstücks Mafia des Salih Berisha - Ilir Meta

EU Debakel: Die Albanische Regierung erklärt die Dezentraliserung als vollkommen gescheitert

Ekonomi
24 Nentor 2013 - 07:38

Strasburg, pritet zhbllokimi i dosjeve të pronave të shqiptarëve

TIRANE- Edhe dy muaj, e Gjykata e Strasburgut për të Drejtat e Njeriut i jep fund bllokimit të vendimeve për dosjet civile të shqiptarëve, që janë ankuar ndaj shtetit të tyre, kryesisht për mohimin e së drejtës së pronësisë, një nga të drejtat themelore të njeriut, me të cilat merret kjo Gjykatë. Më pas, do të merret një breshëri vendimesh, ose një vendim i vetëm për qindra dosje të ngjashme, përfundimi i të cilëve dihet paraprakisht: ato do t’u njohin të drejtën e dëmshpërblimit pronarëve të vjetër të të patundshmeve, ndërkohë që shteti duhet, ose të kthejë pronën e njohur prerj tij, por të pakthyer, ose të bëjë gati një faturë financiare, që asnjë qeveri nuk do të ishte në gjendje ta përballonte.

Moratoriumi
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut vendosi, më 31 korrik të vitit të kaluar, një bllokim në shqyrtimin e dosjeve me karakter civil të qytetarëve shqiptarë ose të huaj ndaj shtetit shqiptar, që lidhen me pretendime pronësie. Në vendimin e fundit pro ish-pronarëve shqiptarë, në dëm të shtetit, të lëshuar më 31 korrik 2012, Gjykata konstatoi “raste të tjera të ngjashme kundër Shqipërisë, që kishin lidhje me vonesat në zbatimin e vendimeve administrative për sa i përket çështjes së pronave".

Ajo i rikujtoi me atë rast shtetit shqiptar se, siç kishte deklaruar në rastet e ngjashme në të shkuarën, shkeljet që kishte gjetur në dosjet e njëpasnjëshme përbënin një problem shumë të përhapur, që prekte një numër të madh njerëzish: mohimin de facto të gëzimit të së drejtës së pronës, në një pronë të njohur nga vetë shteti, organet e tij gjyqësore apo ato të kthimit të pronës.

Ajo vuri në dukje me shqetësim se i kishte gjetur këto shkelje, edhe pasi i kishte sugjeruar Shqipërisë, në gjykimet e saj të mëparshme: në 2007-ën, 2009-ën dhe 2011-ën, që të merrte masat e duhura për të korrigjuar këtë problem.
Sa i përket procedurës që duhet ndjekur në raste të ngjashme, Gjykata vendosi t’i shtyjë të gjitha proceset gjyqësore në lidhje me ankesat e reja kundër Shqipërisë, që ishin depozituar pas dhënies së këtij vendimi dhe që kanë lidhje vetëm me vonesën në zbatimin e vendimeve në lidhje me pronat. Shtyrja hyri në fuqi për një periudhë prej 18 muajsh.

Ndërprerja u kërkua nga Tirana
Ka qenë qeveria Berisha, që e ka kërkuar një black-out të vendimeve të Strasburgut për pronat. “Në emër të qeverisë shqiptare, i kërkojmë Gjykatës Evropiane që ankimet e përmendura më lart, të deklarohen si të papranueshme, si dhe të pranohen observacionet e palës shtetërore, duke i adresuar palët ankuese që të përdorin mjetin e brendshëm ligjor efektiv që do të zbatohet për kompensimin financiar në Shqipëri”. Kjo është kërkesa zyrtare e qeverisë Berisha drejtuar Gjykatës së Strasburgut në vitin 2010.

Në dy raporte të ndryshme, të nënshkruara nga Avokati i Shtetit, njëri i prillit 2010 dhe i dyti më 16 qershor 2010, kërkohet prerazi mosmarrje në konsideratë e të gjitha çështjeve, ku ish-pronarët kishin paditur qeverinë për moskompensimin e pronës.
Duke iu përgjigjur pyetjeve të parashtruara nga ana e Gjykatës Evropiane të Strasburgut, qeveria shqiptare bëri të qartë se arsya e kërkesës ishte e brendshme, pra kishte të bënte me mungesën e fondeve të mjaftueshme për të realizuar kompensimin financiar për pronarët.

“Shkaku kryesor i mosekzekutimit të vendimeve të komisioneve të Kthimit të Pronave është pamjaftueshmëria financiare e fondit për kompensimin e ish-pronarëve”, thuhet në dy raportet e qeverisë shqiptare, drejtuar Gjykatës së Strasburgut në prill dhe qershor 2010, megjithëse ky institucion gjyqësor ndërkombëtar po merrte vendime që, në fakt, i kujtonin shtetit tonë thjesht të zbatonte një të drejtë të njeriut, të sanksionuar në nenin 41 të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë.

6 Milionë
Është numri jashtëzakonisht i lartë i çështjeve gjyqësore civile, të hapura në Shqipëri për çështje të pronësisë, në 23 vjet, nga të cilat ka që janë dhënë pro pronarëve, por nuk janë zbatuar

24.018 Subjekte
Ky është numri i pronarëvë që kërkojnë kompensimin financiar për pronat e konfiskuara nga regjimi komunist, në mungesë të kthimit fizik të pronave, siç parashikohet nga ligji përkatës në fuqi

368 Subjekte
Ky është numri i atyre kanë përfituar nga kompensimi në të holla për të shpronësuarit, por edhe kur ka ndodhur kompensim, kjo është krye në shumicën e rasteve në mënyrë të pjesshme

8.200 Vdekje
Rreth 8.200 persona kanë humbur jetën si pasojë e konflikteve të pronësisë, një bilanc i vërtetë lufte ky, që mund të ishte kursyer, në rast se organet e shtetit do të kishin kryer

Këshilli i Evropës: Dobësitë e Shqipërisë
Në një dokument të Këshillit të Evropës theksohet se kuadri ligjor për pronat në vendin tonë paraqitet mjaft i fragmentuar dhe ka nevojë të konsolidohet e të thjeshtohet, për të përcaktuar procedura të thjeshta dhe transparente kompensimi. Gjithashtu, nuk ka përfunduar procesi i regjistrimit fillestar i pasurive të paluajtshme në të gjithë territorin e vendit. Aktualisht mungon një hartë kombëtare unike e pronësisë. AKKP-ja nuk ka bazë elektronike unike të dhënash për vendimet, të cilat në vetvete nuk janë të përditësuara, kryesisht në drejtim të ndryshimeve që mund të kenë pësuar në rrugë gjyqësore. Nuk ka përfunduar procesi i legalizimeve për aplikimet e mbetura, si dhe nuk ka përfunduar identifikimi i fondit fizik të pronave, që do të shërbejnë për procesin e kompensimit fizik.

Shkrimi u publikua sot (24.11.2013) në gazetën Shqiptarja.com (print)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/strasburg-pritet-zhbllokimi-i-dosjeve-t–pronave-t–shqiptar-ve-188386.html#sthash.83rOw4ju.dpuf

8200 të vrarë nga konflikti për pronën, në 20 vjet

24 nentor 2013- Kaosi me dokumentacionet dhe hartat e pronave ka çuar në vrasjen e 8200 personave gjatë 20 viteve të fundit. Lajmi u bë i ditur dje, gjatë konferencës me temë “Pronësia, e shkuara, e tashmja, e ardhmja” organizuar nga Shoqata e Gjeodetëve. “Numërohen mbi 6000 procese gjyqësore për çështjet e pronës, rreth 8200 persona kanë humbur jetën po për këtë kauzë”, theksoi gjatë prezantimit të tij Bledi Stefa, kryetari i Shoqatës së Gjeodetëve të Shqipërisë. Sipas zv.ministrit të Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Gjon Radovani, pa zgjidhur problemin e pronave nuk mund të zgjidhet asnjë problem tjetër, që ka të bejë me menaxhimin e territorit.

“Është detyrë e shtetit të ketë një inventar të saktë të çdo prone për të ruajtur jetën e popullsisë. Ju siguroj edhe në emër të ministres se do të rregullojmë paketën legjislative, që ka të bëjë me dokumentimin e imobilarëve, me menaxhimin e territorit dhe, për të shkuar deri në fund, me një paketë të normativave të ndërtimit dhe të zhvillimit, të cilat i mungojnë këtij vendi”, theksoi Radovani.

Kriza me pronat dhe sfida 23-vjeçare e saj është cilësuar e tillë edhe nga nënkryetari i Agjencisë së Kthimit dhe Kompensimit të Pronave. Gjatë fjalës së tij, Toro vuri në dukje procesin e legalizimeve, nga zyra e të cilave ende nuk ka një hartë të dhënash.

“Jemi një vend që pronën e zotëron ai që e zapton. Ky ka qenë lajtmotivi i historisë së pronave gjatë këtyre 20 viteve. Janë gati 500 mijë ndërtime pa leje, të cilëve u falet shkelja e ligjit, u falet prona dhe ku jemi me legalizimet, asgjëkundi. U bë 8 vjet që legalizimi ka bazën e vet ligjore, por përfundimi i këtij procesi akoma nuk duket”, tha Toro.

Aktualisht Agjencia e Legalizimeve dhe Zyra e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme procedojnë me harta të ndryshme. Kjo mospërputhje nuk çon në zgjidhje, por i përplas qytetarët nëpër dyert e gjykatave. Pasojat e kësaj gangrene rëndojnë edhe në ekonominë e vendit.

“Çështja e pronësisë lidhet jo vetëm me zhvillimin ekonomik të familjeve, por edhe të vendit. Në qoftë se ne kemi një titull të sigurt pronësie, kjo bën që investimet e huaja të vijnë të sigurta në vendin tonë, gjë e cila po të dëgjojmë bankën amerikane, thotë që investitori nuk ka siguri sa i përket titullit të pronësisë në Shqipëri, çka bën që investimet të stopohen”, u shpreh drejtoresha juridike e ZRPP, Merita Qato.

Përballë kësaj situate u theksua domosdoshmëria e rishikimit dhe ndryshimit të kuadrit ligjor. Inventarizimi i pronave, krijimi i një database dhe vënia në dispozicion e tij për të gjitha institucionet, si edhe hartimi i një plani për përdorimin apo kategorizimin e tokës janë nismat e parashtruara, që duhet të ndërmerren për t’i ardhur në ndihmë çështjes së pro

- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/8200-t%C3%AB-vrar%C3%AB-nga-konflikti-p%C3%ABr-pron%C3%ABn-n%C3%AB-20-vjet#sthash.iOyEzVpA.dpuf

 

Über die kritische Sitution der Grundstücks Agentur informiert die Direktorin Sonila Qato

 

24 Nentor 2013 - 04:50

AKKP: Prej vitesh, mbeten 7 mijë dosje

“Situata është mjaft kritike, sepse jemi në një gjendje, ku aplikimet e kryera janë në të njëjtin nivel. Pra, 7 mijë dosje të aplikuara pranë Agjencisë së Kthimit dhe Kompensimit të Pronave ende mbeten në një numër të tillë dhe sot e kësaj dite", thotë Sonila Qato, drejtoreshë e re e AKKP, emëruar nga qeveria Rama.

“Së pari, duhet të realizohet pa diskutim një hartë e hedhjes dhe të gjitha vendimeve të kthimit e kompensimit në vite. Ende mungon një hartë dixhitale, ku të pasqyrohen llojet e vendimmarrjes bërë nga Agjencia. Sikurse duhet të evidentojmë të gjitha vendimmarrjet që janë bërë të mbivendosura gjatë viteve mbi pronat", tha ajo.

Shkrimi u publikua sot (24.11.2013) në gazetën Shqiptarja.com (print)

Redaksia Online - See more at: http://www.shqiptarja.com/ekonomi/

Die PD Banditen rannten überall vor allem an der Küste herum, und zerstörten die letzten Bäume und betonierten vor allem Sarande, Durres, und Vlore zu.


die letzten Bäume an der Küste, müssen vernichtet werden, welche die Lehmberge zusammenhalten und stabilisieren. Hier sind es die PD Banditen: Sokol Kazazi, Agim Hoxha in der Currilla – Durres mit dem Bürgermeister, der noch nie ein Gesetz kannte!

Direkt die Wasser Versorgung für den Bezirk Durres, hat das organisiert, wo Alles im Chaos unteging: Amts Missbrauch, durch: Doklead Ademi ein Origianl Sokol Olldashi Man, der inzwischen auch angeklagt wurde.

http://news.albania.de/2011/03/21/vangjush-dako-geldwasche-mafia-burgermeister-in-durres-als-vertreter-der-shiak-Idioten-drogen-kartelle

Die Olldashi Mafia mit dem Wasser Werk Direktor Doklead Ademi – Selbst Bedienung im Mafiösen PD Sumpf von Durres

Offensichtlich wurden durch Nicht Experten sogar Karten verwendet und erstellt, was ebenso ins Chaos führte.

Tapitë, 8200 të vrarë nga konfliktet për pronësinë
Lajmi i Fundit e Dielë, 24 Nëntor, 2013 | 11:16 am

Foto Ilustruese
Kaosi me dokumentacionet dhe hartat e pronave ka çuar në vrasjen e 8200 personave gjatë 20 viteve të fundit.

………..
TË PASURISË SË PALUAJTSHME
Elfrida Alliu: “Hartimi i hartave të vlerës së tokës është
bërë pa praninë e ekspertëve, ka mospërputhje me vlerën
reale të tregut”.
SHOQATA PRONËSI ME DREJTËSI
Myrshit Vorpsi: “Kompensim financiar, strategji e gabuar.
Të ardhurat që prodhon

ADA HAZIZOLLI

 

Myrshit Vorpsi, erklärt das Chaos und den Land Diebstahl, wo illegal wertvollste Pinien Wälder an der Küste, Touristische Zonen, plötzlich kostenlos als Ackerland vergeben wurden, mangels Kompetenz auch in Privaten Touristik Zonen und ein Touristischer Schaden von 17 Milliarden € entstand. Unter der Regierung von Ilir Meta, der totalen Inkompetenz, begann der Land Diebstahl mit Gesetz 7501, wo es heute keine Grundstücke mehr gibt, für die echte Kompensierung der Alt Eigentümer. Die Umsetzung der EU Menschenrechts Hof Entschädigungen, scheitert ebenso an der Inkompetenz einer vollkommen korrupten Justiz, wo 2/3 der Richter nicht einmal technisch schreiben.

Pronarët, Vorpsi: Masakër me
tokat turistike, 17 mld € fatura

TIRANE- Në një intervistë për gazetën “Shqiptarja.com” anëtari i kryesisë së shoqatës “Pronësi me Drejtësi” Myrshit Vorpsi shpjegon skemën e abuzimin me tokat turistike, tokat në bregdet dhe tojet në ish-repartet ushtarake. Ai kërkon verifikim të titujve të pronësisë.

Qeveria vendosi pezullimin e përkohshëm të dhënies me qira të tokës bujqësore. Si e konsideroni një vendim të tillë?
Në sensin e përgjithshëm e konsiderojmë një hap pozitiv, ndonëse është hap fillestar. Mendojmë se do ketë dhe hapa të tjerë që do ta shoqërojnë këtë. Këtu s’bëhet fjalë për hapat e shënuar në këtë proces thjeshtë për interesin e pronarëve, por kjo është në interesin e shoqërisë. Për 23 vjet politika dhe shteti shqiptar, ka ndarë pasuritë, qoftë këto të ish-pronarëve qoftë dhe pasuritë publike, të gjitha tokat bujqësore falas. Në këtë ndarje falas është përcaktuar se përfituesit kryesorë të kësaj toke bujqësore do jenë banorët e saj, pra përmes një “reforme agrare” që u bë në vitin ‘91 sipas ligjit 7501. - See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/pronar-t-vorpsi-masak-r-me-tokat-turistike-17-mld–euro–fatura-189235.html#sthash.EFeCH5n9.dpuf

Der Bruder (Cim Pekes), des Grundstücks Direktor in Tirana:Avenir Peka wurde plötzlich Grundstücks Eigentümer des zentralen Grundstückes der National Garden in Tirana. In nur 15 Tagen wurden diese illegalen Dokumente, vollkommen zusammen gefälscht in Tirana erstellt, was nur die Spitze eines Eisberges darstellt, denn überall wurden Tropoje und Kukes Gestalten plötzlich in Tirana, Vlore, Durres, oder Sarande Grundstücks Eigentümer, wo die lustigen Berufe erfunden wurden von total Idioten: General unter dem Königs Haus Zogu, und Kinder gemalte Pläne mit Tusche, falsche Topographien sind Standard.

 

Es gibt Tausende von solchen vorläufigen Grundstücks Dokumenten, mit gefälschten Stempeln, welche es noch nie in Albanien gegeben hat, zeigen eine Art der primitivsten Banditen Tradition, Ortsfremder Banden. Terrorismus pure, überall in Albanien und Geldwäsche und Betrug, welche unter Berisha und Bujar Nishani zum Programm wurden.

11/25/2013

Das Grundstück Chaos mit 8200 Toden, 500.000 illegalen Bauten und 17 Milliarden € Schaden

 

12 Dhjetor, 2013

Vëllai i Çim Pekës nën akuzë për pronat te AKKP-ja

1Duke e konsideruar si një skemë, që bie në kundërshtim me ligjin dhe rregullat e kthimit të pronave tek ish-pronarët, zyrtarë aktualë të AKKP, kanë filluar përpilimin e një dosje penale ndaj ish-kreut të AKKP Avenir Peka, dhe zyrtarëve të tjerë të këtij institucioni që janë përfshirë në këtë proces. Sipas burimeve të AKKP bëhet fjalë për një proces tërësisht të paligjshëm, kjo jo vetëm se është kryer në kohë rekord, pra për 15 ditë, por ka dyshime të forta edhe mbi vërtetësinë e dokumentave të hartuar nga vetë zyrtarët e AKKP. Pikërisht topografë të këtij institucioni, me urdhër të Avenir Pekës, kanë kryer tre planvendosje të pasurive të pretendkuar nga tre privatët………………

http://www.ama-news.al/2013/12/vellai-cim-pekes-nen-akuze-per-pronat-te-akkp-ja/

Ein Urbanistik Experte berichtet über das illegale Bau Chaos in Durres, mit Gangstern wie Sokol Kazazi, Agim Hoxha und PD Kollegen

Deutsche GTZ Entwicklungs Politik in Albanien: = Die Mafia kontrolliert fast die gesamte Albanische Küsten mit ihren gestohlenen Grundstücken

2006

In Durres beginnen erneut die Prozesse gegen kriminelle Staats Beamte, welche Dritt-Grundstücke illegal verkauften.

100 Meter Distanz überall, zu den National Strassen, Eisenbahn und Küste, ist es generell untersagt, Baugenehmigungen oder der ALUIZI untersagt, Grundstücks Papiere auszustellen. Im Justiz Chaos von Durres, wo der Ex-Präfekt Genc Alizuti, die letzten 12 Monate, nur noch Anzeige erstattete, wegen illegalen Tätigkeiten und Grundstücks Raub, gibt es Tausende von illegalen Bauten und gefakten Grundstücks Urkunden, vor allem in der Currilla vor der Univeristät, wo sich jede kriminelle Bande, ein Lokal baute und Nördlich im Tourismus Park (Kallmi) mit totalen Bauverbot. Kultur Projekt die Küsten Biotobe, Bäume, Wälder und Strände abholzen und zerstören, was die Internationalen dann als Tourismus Förderung verkauften, wie die Deutschen Banden des DAW, wo diese Lobbyisten sogar im grössten Grundstücks Albanien, Motoren sind mit 900.000 qm mit einer angeblichen Bau Genehmigung, obwohl per Gesetz wie aufgeführt verboten.

Wie in den Zone Touristik, nachdem Gesetz 7665, ist jedes Dokument an der Küste automatisch ungültig, wobei das Chaos sich ausbreitete, weil die Weltbank vollkommen von der Mafia unterwandert ist und war und Chaos schwieg, aber teure Coastal Management Plan finanzierte. Wie die KfW und EBRD von Kriminellen vor Ort gesteuert, finanzierte man immer weiter mit Mafia Partnern, wo heute jeder weiss, das von den vielen Projekten seit 2011, über illegal 200 Millionen € ins Ausland geschafft wurden.
12 Dec 13 €201m Spirited Out of Albania in 2011, Report
Bau Schrott ohne Ende bei den Infrastruktur Projekten, vor allem bei EBRD und Weltbank Projekten.

A new report from Global Financial Integrity, GFI, says illicit transfers of funds out of Albania to off-shore havens increased exponentially in 2011.
Besar Likmeta: BIRN Tirana

Die schwersten Fälle gibt es in Vlore auch mit dem illegalen Molen Bau! In Lezhe und Durres sind neue Anklagen in Vorbereitung, wo das grössten Chaos mit Sarande besteht. Warum das viele Jahre dauert, ist nicht zuverstehen, denn Anzeigen gibt es auch bei der Generalstaatsanwalt schon in 2010, kurz nachdem Verbrecher überall aktiv waren und die Posten übernahmen. Auffällig ist, das Sarande nicht aufgeführt ist. Es gibt sogar u.a. gegen die Cepani Mafia, schon im Frühjar 2006, Anzeigen bei der Staatsanwalt in Durres, welche illegal planierte und eine Beton Mauer baute in der privaten Zone Touristik in der Currila. Es gab nur ein gerichtliches Verkaufs Verbot, obwohl im März 2006, Lulzim Basha als Transport Minister kurz erschien und die illegalen Tätigkeiten gestoppt wurden.

Die Staatliche Aufsicht des Bujar Leskaj, übergibt den Vlore und Lezhe Ex-Grundstücks Direktor der Staatsanwaltschaft, weil man Papiere ausstellte, welche von Beginn an ungültig sind.

KLSH kallëzon ish-drejtuesin e ALUIZNI-t të “Vlora 2” dhe tre ish-zyrtarë në Lezhë
Publikuar më 12.12.2013 | 15:32
1 0

Me datë 1 korrik 2013 KLSH ka ushtruar auditimin përkatës në ALUIZNI-n, Vlorë nr. 2, për periudhën 2012- Shtator 2013 ku ka konstatuar një sërë shkeljesh si pasojë e të cilave ka dërguar në Prokurorinë e Vlorës për kallëzim penal ish-drejtorin e këtij institucioni, me akuzën e shpërdorimit të detyrës, sjelljen e mungesës së të ardhurave për fondin e kompensimit të ish pronarëve në buxhetin e shtetit, si dhe moskryerjen e procedurave ligjore në procesin e legalizimit. Kjo agjenci u krijua vetëm një vit më parë, pra në gushtin e vitit 2012 dhe ka patur në krye të saj 34 vjeçarin Rezart Alliaj. Agjencia do të punonte me 12 njësitë vendore të Vlorës, që do të thotë kishte nën mbikëqyrje bashkitë e tjera, veç asaj të Vlorës si dhe komunat. Inspektimi në këtë agjenci ka konstatuar shkelje të rënda, po ashtu si thuajse në të njëjtat agjenci në Lezhë, Tiranë dhe Durrës, ku shumë prej rasteve janë bërë edhe publike nëpërmjet mediave herë pas herë. Shkeljet nga “Vlora 2” “- Në 2 raste ka miratuar leje legalizimi në kundërshtim me ligjin për objekte që shtrihen në distancë më të afërt se 100 m nga aksi rrugor nacional, veprim i cili bie në kundërshtim me Ligjin nr. 9482, datë 03.04.2006, i ndryshuar, Neni 2, Pika 4/2. - Në 5 raste ka rezultuar se, objektet e legalizuara janë ndërtuar në distancë më të afërt se 100 m me vijën e detit (në rërë). Legalizimi i këtyre objekteve bie në kundërshtim me ligjin nr. 8093 “Për rezervat ujore”……………….

http://www.shekulli.com.al/web/p.php?id=36556&kat=100

Propaganda Abrisse in Skhoder in 2006 durch die Berisha Bau Polizei, wo man nur Bestechungs Geld erneut erpresst.
3/31/2006
Illegale Bauten und immer das selber Propaganda Getöse

Kommentar: Warum finanzierten ab diesem Zeitpunkt die Weltbank, EBRD, IFC und KfW dann immer weiter dieses kriminelle Enterprise, was nur ein Theater Schauspiel die nächsten Jahre abliefern will, im billigen Banditen Enterprise der Idiotie.

11/19/2013

Duldung von 75 illegalen Bauten: Die Bau Polizei (INUK) in der Mafia Stadt Fiere, wurde suspendiert

Filed under: — Insider @ 10:19 pm

Der Generalstaatsanwalt gab vor 2 Monaten Anweisung, jeden korrupten Bau Inspektor vor Gericht zubringen, der seine Pflicht nicht tut und entsande Sonder Staatsanwälte nach Durres und Fiere. Die General Staatsanwaltschaft, entsendet Sonder Staatsanwälte nach Durres und Fiere, wegen den illegalen Bauten

Die Sonder Staatsanwaltschaft in Fiere, untersuchte, 75 illegale Bauten und warum in 2013, die Bau Polizei Nichts unternimmt. Jetzt wurde der Chef Bauinspektor und 3 seiner Instpektoren vom Dienst suspendiert, wegen Amts Missbrauch und weil wie so oft nur Bestechungsgeld, oft vor aller Augen kassiert wird. Eine Anklage wird in Fiere vorbereitet, der Langzeit Mafia des Kajolli Clans, mit den guten Freunden, des Gangsters Sokol Olldashi, Enkeled Alibeaj, Fatmir Mediu und der gut bekannten Drogen Clans dort. In anderen identischen Fällen, änderten alle Zeugen die Aussagen, oder die Staatsanwaltschaft änderte sogar die Fakten und Aussagen, um Verfahren zuverhindern, wie im Falle der Spartak Braho Söhne.

Hinrichtungen der Mafia Bosse sind normal in Fiere, welche immer ebenso im Raum Fiere, auf gestohlenen Grundstücke sassen und illegal gebaut hatten.

11/11/2012

Der Mafia Boss von Fiere: Naim Sula wurde hingerichtet

5/3/2009

Der Abgeordnete der SP Partei Fatmir Xhindi wurde in seinem Wahl Bezirk Fiere erschossen

 

In Durres, bei einem bekannten Prozess, änderten alle Zeugen, welche Bestechungs Geld bezahlten, ihre Aussagen, weil der verhaftete Chef der Stadt Polizei Herr Bulko, direkt verwandt ist mit der Abgeordneten R. Bulko, Schwester des Genc Ruli, also der Politik Prominenz der PD und der Bestechungs und Erpressungs Kartelle. Freispruch, weil die Staatsanwaltschaft das auch schlecht vorbereitete und auch nicht die Luxus Villen der Bau Polizei beschlagnahmte, noch die illegalen Bauten zerstörte.

8/5/2011

Wikileaks, über die Land Mafia und den Raub der Grundstücke in Albanien

Aktualitet NGA ARTAN CENA
19 Nentor 2013 - 18:43

Fier, lejuan 75 objekte pa leje hetim 4 punonjësve të INUV

FIER - Katër punonjës të Inspektoriatit Ndërtimor Urbanistik Vendor (INUV) në Fier janë pezulluar nga detyra pasi kanë bërë shkelje gjatë punës së tyre. Task Forca pranë prokurorisë së Fierit, gjatë hetimeve për ndërtimet pa leje në këtë qark, ka zbuluar edhe abuzimet e bëra nga kryeinspektori dhe tre inspektorë të INUV.

Lajmi është bërë i ditur nga burime pranë Gjykatës së Fierit. Sipas tyre, vendimi është marrë sot pas kërkesës së prokurorisë së këtij qyteti.

“Mbi bazën e kërkesës së Njësisë Task Forcë pranë prokurorisë Fier, Gjykata e Fierit ka vendosur masën “Pezullimin nga detyra”, për shtetasit Mitat Rrapaj me detyrë kryeinspektor pranë Inspektoriatit Ndërtimor Urbanistik Vendor, Fier, Roza Ferhataj, Merita Tahiraj, Arben Simaku, me detyrë inspektorë pranë INUV, Fier” thanë burime zyrtare pranë Prokurorisë së Fierit.

Sipas prokurorisë, “masa në ngarkim të tyre, është cakuar në kuadër të hetimit të filluar kryesisht, lidhur me mospermbushjen e rregullt të detyrës funksionale për ushtrimin e kontrollit, evidentimit dhe marrjes së masave administrative ndaj ndërtimeve pa leje në qytetin e Fierit për periudhen janar -shtator 2013”.

E pikërisht si pasojë e moszbatimit të ligjit, në rrethin e Fierit të hetuarit kanë lejuar ndërtimi e rreth 75 objekteve të paligjshme. Prokuroria ka bërë të ditur se, këto ndërtimet janë bërë, “në kundërshtim me kondicionet urbane të parashikuara në ligjin numër 9780 date 16 korrik 2007, “Për inspektimin e ndërtimit” dhe akteve nënligjore në zbatim të tij”.Pjesë nga Kërkesa për Caktimin e Masave Ndaluese,

- See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/

Pjese nga Kerkesa per Caktimin e Masave Ndaluese

Der Langzeit Berufs Verbrecher, schon im Schmuggel, während dem UN Embargo gegen Jugoslawien mit Tritan Shehu und Salih Berisha: Sokol Kazazi = Seferi Efendi (neue Idenität), womit die Albanische Regierung hoch kriminelle Gestalten und Mafia Baufirmen der Geldwäsche deckt und sich daran beteiligt. Meistens erhalten Politiker, Richter und Staatsanwälte kostenlose Appartments, wie allgemein bekannt ist, oder sogar Luxus Villen in anderen Projekten.

Villa zugu

Villa Zogu

Ebenso wurde der gesamte oeffentliche Park bei der Villa Zogu verwuestet, mit illegalen Bauten, noch dazu auf Antiken Grund, wo seit 1993 die Bau Verbots Grenze 200 Meter beträgt. 2006, wurde eine Baugenehmigung von Lefter Koka ausgestellt. http://www.s-efendi.com/projektet/vila-e-zogut-durres

Dieser Prozess in Durres, wurde so beendet: Alle Zeugen änderten ihre Aussage, die Erpressungs Bande kam frei, weil Bulka verwandt ist mit Rajmondo Bulko, Schwester des Genc Ruli, der sowieso vollkommen korrupt war. Viele erlebten die Erpressungs Versuche, auch der Autor hier, der im Rathaus das ebenso mitteilte, einem der Verantwortlichen, ca. 3 Wochen vor der Verhaftung. Ausserdem wie immer, ein sehr schlecht vorbereiteter Prozess, durch inkompetende Staatsanwälte der Ina Rama und des Arben Malaj, der zur Mafia gehört.

3/26/2009

4 Beamte der Stadt Durres, wurden von der Task Force Staatsanwaltschaft verhaftet

Rexhep Bulku
4 Leute wurden verhaftet, welche u.a. durch Erhalt von Bestechungs Geld, Grundstücks Besetzungen und Bebauungen duldeten. Oft sind diese Leute die Drahtzieher und lassen illegal bauen. Hinzu kommen Geld Erpressungen. Von der Stadt Verwaltung wurden auch Leute verhaftet. Der Stadt Polizei Direktor Rexhep Bulku wurde Ende Juni 2008 entlassen, wegen Korruption und nun wurde er verhaftet.

6/1/2013

Skender Koni, Distrikt Bau Inspektor von Durres wurde verhaftet, wegen Dokumenten Fälschung

Bezirk Vertreter der Verbrecher Partei PDK, des Nard Ndoka: Skender Koni
Skender Koni

Skender Koni, Profi Gangster der Partei PD des Salih Berisha und der Land Raub Mafia in Albanien, womit sich die Verbrecher Kartelle finanzieren. Kenntnisse der Gesetze und Schutz der echten Grund Eigentüemer Zero. Skender Koni, ist zugleich der wichtigsten Vertreter des Verbrecher Kartells des Vize Innenminister Nard Ndoka, der selbst nur gefälschte Schul Zeugnisse hat und zum Club der Durres Verbrecher Kartells der Justiz und Administration gehoert. 2007 organisierte das Salih Berisha Kartell schon einen Abriss der illegalen Lokale, was nur eine Schein Aktion war. Man kassiert nur Geld, was durch eine kriminelle Justiz und Administrion, welche sich selbst nur Diplome erkauft haben, geschützt wird. Zur Nard Ndoka Mafia gehört der in 2009 in die Luft gesprengte Berufs Verbrecher Alexs Keka und der in Saloniki einsitzende Berufs Verbrecher und Morde am Polizei Chef Dritan Lamaj, der für die PDK Partei ebenso fuer das Parlament kanditiert……………..

Die Italiener verhaften den Durres Stadt Architekten: Adlei Likmeta und das normale Chaos

Die Task Force verhaftet in Durres, 4 Kommunale Mitarbeiter, rund um Immobilien Betrug

Samstag, Februar 2nd, 2013

10/27/2013

20 Jahre Mafia Gesundheits Wesen in Albanien: 50 % der Ärzte in den Krankenhäusern, haben keine Lizenz

Filed under: — CrniLabudovi @ 9:27 am

Wo die Milliarden Summen aus dem Ausland, auch für die Krankenhäuser in Albanien wohl blieben? Berichte schrieben schon vor 10 und mehr Jahren, das Alles in den Privat Kliniken der Ärzte Mafia landet.
Wer hat dieses System eingerichtet, was seit 20 Jahren in Funktion ist, mit Ausnahme der Minister Zeit von Frau Anila Godo (2007-2009) ? Es waren Kriminelle aus dem Hause des Salih Berisha, wie u.a. Taulant Baku, Krankenhaus Direktor im Moment von, oder das kriminelle Enterprise des Ilir Meta und seiner Partei LSI; welche auch nur Klientel Politik für Idioten betreibt. Die US, Europa die korrupte UN Organisation WHO schweigen über die Zustände, obwohl es auffällt, das die LSI Minister, erneut keine Stellen ausschreiben und transparent vergeben. Wenn Dummheit siegt, gehört das immer den vorherigen Gesundheits Ministern wie Petric Vasili, oder noch peinlicher Vangjush Tavo, der keinen Job wegen Dummheit finden konnte. Am schlimmsten ist es ja mit dem Justiz Minister und Transport Minister, welche nur warten, das Gelder aus Europa wieder verschenckt werden. Schon der Staatspräsident ist ein Witz der Albaner Mafia und Motor der Klientel Politik gewesen. Schwierig, wenn Idioten die Ministerien leiten, denn 57 % der Albaner sind “functional illiterate”.

Krankenhäusern aus, schlimmer wie im 2 WK.

50 % aller Ärzte in den Krankenhäusern sind keine Ärzte, im Mutter Theresa Krankenhaus, sind bzw. waren es 70 %! Anarchie total und die KAS, machte im Betrugs Zirkel aktiv mit. Die vom Ausland finanzierten Scanner, technischen Apparte, funktionieren in keinem Krankenhaus mehr, weil man nur Idioten die Jobs gab, die ausgebildeten Techniker, wurden gefeuert.

Als Profi kriminelles Unternehmen die KAS wieder einmal in Albanien, welche entscheidende Erfolge bei der Gesundheits Reform in 2012 feierte, was eine Betrugs Lüge war, um Geld Ausgaben zurechtfertigen, was der moderne Bankraub und Betrug ist. KAS Report: Gemeinsames Seminar mit Krankenkasse Albaniens, natürlich mit dem Langzeit Gangster Tritan Shehu, uralt Kommunist, weil sich kein anständiger Albaner, mehr für diese ausländischen Verbrecher Organisationen zur Verfügung stellt.

Die KAS und sinnlose Stiftungen und Organisationen, welche sich nur selbst bedienen: Die “Krankenhaus” Reform”

Aktuell wurde diese Fälscher Werkstatt ausgehoben. Die Fälscher Werkstatt, des Pëllumb Pali (verhaftet),, wo man Führerscheine, Diplome, ID Karten sich bestellte in Skhoder, wurde geschlossen am 26.10.2013. In jeder Stadt gibt es diese Fälscher Werkstätten, wo man Alles bekommt.

Rauben, Stehlen, Plündern: die inkompetenden Berisha Krankenhaus Direktoren: Durres, Berat ist ohne Medikamente

spital

QSUT, 50 % e mjekëve të punësuar pa licencë


Pranvera Kola


Gjysma e mjekëve që punojnë në strukturat shëndetësore publike nuk janë të licencuar. Urdhri i Mjekut ngre sërish alarmin se bluzat e bardha, kryesisht në sektorin publik vijojnë të neglizhojnë procesin e ripërtëritjes së licencës profesionale. Qendra Spitalore Universitare…
2 Komente | 434 lexime | Shperndaje

- Gazeta Telegraf - http://gazetatelegraf.com -

Alarmohen qytetarët: Klinikat private, ku na drejtojnë mjekët, po na rrjepin nga lekët

Posted By Ledjana SALIU On 20/10/2013 @ 11:32 In Sociale | No Comments

Poliklinika Qendrore e Tiranës, 4 vjet pa aparaturat e rëntgenit, Grafi-Skopi

Që prej katër vjetësh mungon shërbimi i radiografisë apo radioskopisë në Poliklinikën Qendrore të Tiranës. Ndërsa qytetarët hidhen si “topa futbolli” nga mjeku i familjes te Poliklinika dhe nga aty te privati. Edhe pse shumë qytetarë janë pagues të rregullt të sigurimeve shëndetësore, atyre u duhet që për këto shërbime, që duhet t’i marrin falas, të paguajnë aq sa i ka tarifat klinika private. Më konkretisht, shumë qytetarë që duan të bëjnë radiografi/skopi në Poliklinikën Qendrore, shprehen të alarmuar se orientohen nga mjekët e kësaj poliklinike drejt një klinike private, pikërisht pas ndërtesës së Poliklinikës Qendrore. Ndërsa mjekët specialistë të Radiologjisë së Përgjithshme në këtë Poliklinikë e mohojnë këtë fakt dhe shprehen se i drejtojnë pacientët te Poliklinika nr.1 (iraniani) ose te Dispanseria. “Ne nuk japim radiografi, ne bëjmë radiografi, ne s’kemi interes t’i çojmë tjetërkund”, shprehet një mjek specialist i radiologjisë. Madje ata shkojnë më tej, duke thënë se ndoshta është pikërisht kjo klinikë private shkaku që nuk u është vënë aparatura që prej 4 vjetësh, me gjithë insistimin e vazhdueshëm të tyre. Ndërsa drejtoresha e Poliklinikës Qendrore, Blerta Gjoni e pyetur për këtë problem tregon se, që në momentin e parë që është vënë në këtë pozicion drejtues e ka shprehur në Ministrinë e Shëndetësisë këtë problem dhe i kanë thënë se janë në pritje të firmës fituese të tenderit për aparaturat. “Siç e shihni dhe vetë, më në fund sot na erdhën përfaqësues të firmës fituese, që do të sjellin aparaturat, për të parë ambientet. Janë 7 mjekë me tre specialitete që e kërkojnë me patjetër urgjentisht këtë ambient. Por, këto janë procedura që varen nga ministria, pra, kush e fitonte tenderin. Por shqetësimi im sot është se, ky ambient duhet të izolohet, se nëse nuk ndiqet kjo procedurë, unë nuk mund t’i vë në përdorim aparaturat, pasi më duhet të mbroj të gjithë të tjerët. Dhe këtë unë e pres qoftë nga ASHR-ja, qoftë nga Ministria e Shëndetësisë. Ne duam vetëm OK-in nga Ministria e Shëndetësisë se si do të bëhet izolimi; me të ardhurat dytësore; apo të na e bëjnë ata nga pjesa e rikonstruksionit. Është nxitëse që të ripërsëritet kërkesa jonë për ribërjen e izolimit të ambientit. Unë sonte do të bëj shkresën që na kanë ardhur nga firma fituese dhe po shikojnë kushtet sesi do të vendoset aparatura, si dhe vënien në dijeni që të bëhet tenderimi për izolimin nga Prokurimi Publik. Ne jemi të gatshëm të pranojmë çdo propozim, vetëm që aparatura sa të vijë, të funksionojë”, shprehet Gjoni. Ndërsa përfaqësuesi i firmës fituese shprehet se ky shërbim nuk do të vonojë më shumë se janari.

Mamografia falas

Në 1 tetor, në ditën e parë të muajit për ndërgjegjësimin e grave dhe vajzave për kancerin e gjirit, Ministri i Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, ka urdhëruar që tarifat për shërbimet mjekësore të ofruara për të sëmurët me sëmundje tumorale të bëhen zero. Me qëllim rritjen e mundësive për parandalimin e kancerit të gjirit, Ministri Beqaj fton vajzat dhe gratë e çdo moshe dhe profesioni të mos hezitojnë, por të bëjnë të gjitha ekzaminimet e mundshme të vetëkontrollit për diagnostikimin dhe kurimin e hershëm, të cilat mund të shpëtojnë jetë. Por ndërsa shkon në poliklinikat e Tiranës nuk të rezulton kështu. Nëse pyet te informacioni, të thonë që këtë shërbim e merr falas, vetëm nëse ke një rekomandim nga mjeku i lagjes. Drejtoresha e Poliklinikës Qendrore, Blerta Gjoni siguron se mamografia ofrohet falas për të gjithë, pasi “është parandaluese e sëmundjeve të kancerit me rrisk të lartë të jetës”. Gjoni shprehet se kushdo qytetar që nuk gjen këtë realitet është i lutur t’ia parashtrojë asaj dhe nëse konstatohet se ka shkelje, atëherë do i mëshohet procedurave të parashtruara nga ligji. “Ka hallka zgjidhëse në problematikat që dalin. Pasi, kur është thënë falas, duhet të bëhet falas”, shprehet Gjoni.

QSUT-ja nuk ka pambuk

Të flasësh për mungesë barnash në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” tashmë nuk është një risi. Pothuajse çdo ditë vijnë lajme se në këtë spital mungojnë ilaçe të ndryshme apo informacione se është prishur një pajisje e caktuar, por asnjëherë nuk ishte diskutuar apo dëgjuar se në qendrën më të madhe terciare në vend mungon edhe pambuku. Në urgjencën dhe në pavijonet e QSUT-së mungon prej muajsh alkooli, pambuku dhe medikamentet më të thjeshta të ndihmës së parë. Për një pensionist, i cili ka bërë analizat në spital, është absurd fakti që pasi të shpohet në krah, i duhet të vrapojë në farmacinë afër për të blerë pambuk dhe leukoplast për të ndaluar gjakderdhjen. Pasi, nga pikëpamja financiare, kostoja nuk është shumë e lartë, por ajo që paguajnë më tepër pacientët është stresi dhe ankthi i mungesave nga më absurdet.

Spitali Rajonal Vlorë nuk bën analiza

Spitali Rajonal i Vlorës nuk bën analiza. Ky është shqetësimi i përditshëm i pacientëve të këtij spitali, të cilët duhet të vrapojnë në klinikat private të mjekëve për t’i bërë ato, ndryshe askush nuk u shërben. Pacientët në spitalet shtetërore shikohen si “viktima” të burimit financiar, të cilët mbushin xhepat dhe portofolët e njerëzve me bluza të bardha. Spitalet shtetërore janë kthyer si private, pasi ilaçet merren me lekë, shërbimi paguhet, analizat bëhen në klinikat private të mjekëve. Atëherë pse na u dashka të shkojmë në një spital shtetëror, kur çdo gjë paguhet?

 

 

 


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/alarmohen-qytetaret-klinikat-private-ku-na-drejtojne-mjeket-po-na-rrjepin-nga-leket/

edi-rama-e-vangjush-dako

08:46 am | Arsimi dhe spitali kanë konsumuar pjesën më të madhe të debateve mes kryeministrit Edi Rama dhe kryetarit të bashksië së Durrësit, njëherësh edhe anëtar i kryesisë së PSSH Vangjush Dako. Ky i fundit së bashku me krerë të strukturave politike lokale të Durrësit kërkojnë t’i mbushin mendjen kryeministrit për emrat…

10/8/2013

Die USA stuften Berisha bis Arben Imani als kriminelles Enterprise ein in 2012 - - Rrëfej rrjetin mafioz të Arben Imami

Filed under: — Insider @ 7:59 pm

2012, stuften die Amerikaner das Albanische Verteidigungs Ministerium, mit Arben Imani, Salih Berisha und seinen Sohn Skhelzen, die Parlaments Präsidentin Josefina Topalli, Fatmir Mediu dem Vorgänger Verteidiungs Minister, aber auch den Vorsitzenden der Sicherheits und Geheimniss Kommission: Ilir Gjoni, als Mafiosi ein und verlangten eine Anklage, wegen zahlreicher krimineller Umtriebe, illegaler Waffen Geschäfte, Drogen Handel, Diebstahl ihne Ende, was nicht verwundern kann, was wir hier schon veröffentlichten vor Jahren. Deshalb müssen ebenso die Financiers, der kriminellen Enterprisse, wie Weltbank, KfW, EBRD Bank die gesamte Korrumpierungs Justiz Missionen, kriminelle US Polizei Ausbildungs Missionen, oder Deutsche Justiz Missionen ebenso auf die Anklage Bank, denn das sind die Langzeit Financiers der kriminellen Enterprise’s, oder eine Art Volks Terroristen im Dienste krimineller Clans.

Das Albanische Militär, gilt im Wesentlichen als ruiniert, wobei nun Anfang Oktober die ersten Küsten Patroilien wieder gefahren wurden, weil die Treibstoff Selbst Bedienung, oder besser Diebstahl beendet wurden. Ebenso fuhren wieder Polizei Patrollien, weil die Polizei Direktoren, oder totalen Idioten des Bujar Nishani und Flamur Noka, Treibstoff als ihr privates Eigentum ansahen, weil jeder auch ein Lokal illegal irgendwo Bauen musste, vor allem an der Küste von Durres. siehe die PD Mafia Familie des Gjoke Uledaj, mit dem Treibstoff Schmuggel.

1. Kryeministrit të Shqipërisë, z. Sali Berisha.
2. Ministrit të Mbrojtjes, Arben Imami.
3. Kryetares së Kuvendit, znj. Jozefina Topalli
4. Ministrit të Mjedisit, z.Fatmir Mediu
5. Komisionit Parlamentar për Rendin Mbrojtjen dhe SHISH-in, nën/kryetarit të këtij komisioni z. Ilir Gjoni.

“Klik Ekspo Klik Group”, ist seit langem als korruptes Enterprise bekannt und der Chef, taucht immer in Korruptions Fällen, der besonderen Art auf: Luan Muhametaj, aus einer Drogen Schmuggler Familie, was auch im Verteidigungs Ministerium Standard ist. Rund um die Mafia Geschäfte des Ex-Verteidigungs Minister Arben Imani, tauchen immer die selben Gestalten auf, was schon bei dem Vorgänger, dem Profi Gangster Fatmir Mediu, eine schlimme Sache war, ebenso mit den Waffen und Munition Geschäften, welche von den Amerikanern schon ab 1992 begonnen wurde, weil man so für dubiose Kriegs Unterstützung, Orginal Chinesische Munition und Waffen hatte. Das der Gangster Dashnor Sula, der für seine Schiessereien auch bei Fussball Spielen berüchtigt ist, dabei ist, sollte nicht verwundern.

Schwer belastet, ebenso der frühere Innenminister des Ilir Meta im Bundesdruckerrei Skandal rund um die Ludgar Vollmer Diplomaten Bestechungs Mafia: Ilir Gjoni, bereits durch uns vor Jahren als Krimineller bekannt! Er ist Parlaments Vorsitzender der Sicherheits Kommision auch um den Geheimdienst SHIS. Er war damals kriminell, wurde aus der Schusslinie gebracht in die USA damals in 2002, als danach der Vize Innernminister Bujar Himci und die höchsten Polizei Direktoren verhaftet wurden. Ilir Gjoni, war im Sinne des Salih Berisha der Initiator des neuen Geheimdienst Gesetzes, was nicht NATO konform war, als Organisationa Zentrale und Organisation, für Kriminelle inklusive Drogen Handels, wie es schon in 1994-96 überall sichtbar war.

Die NATO fordert eine Inspektion des Verteidigungs Ministerium durch die Parlaments Kommission

Die USA lehnten die Geschencke des Bujar Nishani, Salih Berisha und , Xhemal Gjunkshiab - aktuelle Marine Manöver in Albanien

NATO Skandale: Skhelzim Berisha und der Terror im Verteidiungs Ministerium in Tirana, nach Enver Hoxha Art

Der NATO Verteidigungs Minister und Anarchist: Arben Imani: entlässt nochmal 73 hohe Offiziere willkürlich

Die Zerstörung der Albanischen Marine, durch Arben Imani und die Salih Berisha Mafia

Ein peinlicher Besuch des Arben Imani auf der “Jean de Vienne” mit Xhemal Gjunkshi in Durres

Arben Imani, der Tropoje Tahiri Clan und das Albanische Militär
Rrëfej rrjetin mafioz të Arben Imamit

Postuar më: 8 Tetor, 2013 tek Aktualitet

2

Raporti denoncues që i shkoi Ambasadës Amerikane në vitin 2012.

Dita siguroi pak kohë më parë një raport koifidencial që ish-shoferi i Drejtorit të Uzinës së Mjekësit në Elbasan i ka dërguar Ambasadës Amerikane në fund të vitit 2012. Pasi u njohëm me raportin kontaktuam me hartuesin e tij. Për çudinë tonë, ai jo vetëm pranoi autorësinë, por na tha se ishte i gatshëm që raporti të botohej i plotë duke vënë në dukje publikisht dhe emrin e tij. Quhet Ndriçim Ashiku. Aktivist i vjetër i PD-së në Elbasan, ish-biznesmen, i cili ka punuar për afro 2 vite (2010-2012) si shofer i Drejtorit të Uzinës së Mjekësit Daniel Karanxha.

Një shprehje thotë se “shoferët e drejtorëve zakonisht dinë shumë”. Por duket se në rastin e Ashikut, shoferi i ka kaluar të gjitha pritshmëritë, detajet dhe informacioni që ai ofron janë të hollësishme. Një merimangë e thurur me njerëz të besuar, një hierarki që fillon që në zyrat e ish-ministrit të Mbrojtjes Imami, vazhdon me këshilltarët e Berishës, zbret poshtë në Uzinën e Mjekësit tek drejtori, më pas tek Shefi i Financës së Uzinës që së bashku me djalin e tezes së Imamit kanë guxuar të mbikëqyrin dhe aktivitetin e Shërbimit Informativ.

Nuk mund të mungonte dhe “Xeni”, djali i kryeministrit, të cilin Ashiku e kujton shpesh nga bisedat me Drejtorin, kur ky i fundit i kujtonte se “me porosinë e Shkëlzenit dhe të Imamit” duhej të takonte biznesmenë të huaj në periferi të Tiranës. “DITA” ka shkëputur pjesët më domethënëse të këtij raporti duke e ofruar të koncentruar përmbajtjen e tij të gjatë. Gazeta ka shmangur qëllimisht pjesë që implikojnë në rrethana dhe situata të lidhjeve me krimin e organizuar disa persona konkretë për të cilët hartuesi i raportit ngrinte dyshime por nuk ofronte referenca të besueshme.

 

foto

Ndricim Ashiku

Raport-Informacion,
Drejtuar Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë:
Jam Ndriçim Ashiku, një ish-shofer i Drejtorit të Uzinës ULP-Mjekës në Elbasan, ish-kryetar i Sindikatës së Pavarur të Mbrojtjes së Rendit dhe SHISH-it në Uzinën ULP-Mjekës Elbasan. Drejtori quhet Daniel Karanxha, më poshtë do e cilësoj shkurtimisht me termin Drejtori.

Pas denoncimeve për abuzime të tejskajshme të drejtorit dhe stafit të tij drejtues në uzinë dhe poligone, me fondet e dhëna nga ambasada e SHBA-ve për procesin e demontimit të armëve dhe municioneve, i jam drejtuar personalisht për të bërë denoncim figurave më të larta shtetërore, konkretisht:
1. Kryeministrit të Shqipërisë, z. Sali Berisha.
2. Ministrit të Mbrojtjes, Arben Imami.
3. Kryetares së Kuvendit, znj. Jozefina Topalli
4. Ministrit të Mjedisit, z.Fatmir Mediu
5. Komisionit Parlamentar për Rendin Mbrojtjen dhe SHISH-in, nën/kryetarit të këtij komisioni z. Ilir Gjoni.
Për këto denoncime, ju njoftoj se jam i kërcënuar unë dhe familja ime, bashkëshortja dhe dy djemtë Xhulio 20 vjeç, student dhe Renato 18 vjeç. Ditën që shpërtheu furra e shkrirjes së municioneve, bashkëshortja ime ishte në punë turni i dytë në këtë repart dhe pa nga afër të gjithë ngjarjen reale se çfarë ndodhi dhe dëshmoi për gazetarët që u interesuan. Pas këtij veprimi ajo u pushua menjëherë nga puna. Pas kësaj ngjarje mua më vinin shpesh sinjale në mënyra aspak të hijshme nga njerëz pranë ministrit të Mbrojtjes dhe pranë Partisë Demokratike të Rrethit të Elbasanit. I kam llogaritur të gjitha, pavarësisht kërcënimeve me jetë.
Më pas jam thirrur në Kryeministri, kam qëndruar në Drejtorinë e Antikorrupsionit mbi 3 orë, në këtë takim unë kam bërë të qartë dhe kam zbërthyer në detaje të gjitha faktet që dija dhe kërkova në mënyrë të posaçme të njoftohej kryeministri i vendit se fondet e ardhura nga SHBA-të, po përvetësoheshin nga drejtori dhe stafi i tij.

“Drejtor i mirë me shokë shumë”
Drejtori ishte një mik i ngushtë i ministrit Arben Imami, por edhe mik me Flamur Kuçin që punon në kryeministri(këshilltar i Berishës, shën redaks.) dhe një njeri i afërt i drejtorit të “Klik Ekspo Klik Group” L. Muhametaj, i cili merret me shitjen e të gjitha lëndëve plasëse dhe municioneve të uzinës. Drejtori është gjithashtu një njeri i besuar i Ndriçim Berishës, drejtor i privatizimeve në Ministrinë e Mbrojtjes, kushëri i Sali Berishës. Pas këtij takimi në kryeministri u bëra të ditur personave që më pritën se do i drejtohesha dhe ambasadës Tuaj dhe do i denoncoja të gjithë.
Pas këtij takimi më vjen një kërcënim i hapur nga deputeti i PD-së në zonën e Peqinit, z. Dashnor Sula. Ai është drejtpërdrejtë i implikuar në këtë histori, sepse me ndërhyrjet e tij ka bërë që tenderi i naftës së furrës me vlerë 1 milionë dollarë t’i kalojë kompanisë “Duçellari shpk”.
Pas kërcënimit nga ana e deputetit Sula, presioni vazhdoi nëpërmjet policisë së Elbasanit. Më konkretisht, ka qenë presion nëpërmjet Seksionit Kundër Krimit Ekonomik në Drejtorinë e Policisë së Elbasanit. Këtu dua të theksoj se kreu i kësaj Drejtorie është sjellë mirë dhe u tregua i njerëzishëm. Kur pa me sytë e tij terrorin dhe gjendjen në të cilën familja ime ai ndryshoi tërësisht qëndrim. Madje më tha se ai nuk kishte ç’të bënte pasi atë vetë e kishin urdhëruar pas vajtjes sime në kryeministri.

 

Si fitohen miliona me metalet
Loja e abuzimeve është e ndërtuar në këtë mënyrë: Nga baza logjistike ku komandant ishte gjeneral Gjunkshi, në çdo poligon vendosen njerëzit e tyre ku bëjnë furnizime me kamionë të municioneve. Por në të vërtetë, që në ngarkesën e tyre në tunele, bëjnë seleksionimin e municioneve me metale me ngjyra dhe pa ngjyra, në fishekë bronzi, në predha me unaza bakri dhe këto grumbullohen në uzinë për demontim me shkrirje dhe për shitje municioni jashtë vendit. Kurse metali i shkrirë shitet nga uzina si skrap i thjeshtë me çmimin 340 lekë të vjetra, por në të vërtetë bakri dhe bronzi kanë një çmim real 6-7 mijë lekë të vjetra.

Po ju sjell një tjetër fakt. Në uzinën e fishekëve 14.5 mm, me magazinier Julian Grëmin, brenda dy muajve grumbulloi 50 mijë fishekë bronzi ku një fishek peshon jo më pak se 100 gramë. Në total bëhen jo më pak se 6 ton. Këto sasi drejtori i merr pa asnjë lloj dokumenti dhe nuk dihet se ku shkojnë. (vazhdon shpjegimi i skemës me vjedhjet edhe në të tjera poligone, shën redaksi)

Skema e milionave ka hierarki
Theksoj se demontimi në këto poligone përbën një gropë të zezë, ku devijohen të gjitha shpenzimet dhe fondet e dhëna nga SHBA-të, ata devijojnë sasinë reale të municioneve, devijojnë sasinë e metaleve me ngjyrë, devijojnë paratë që marrin për demontim dhe nga ana tjetër këto municione shiten jashtë vendit. Ekziston dhe problemi i naftës së prokuruar nga Uzina, por që nuk përdoret fare për demontim. Shitjet e kësaj nafte i kryen kompania “Klik Ekspo Klik Group”, ajo i bën të gjitha transferuat, pas kësaj kompanie fshihet ministri Arben Imami, financieri Ndriçim Berisha, Shkëlzen Berisha, gjenerali Xhemal Gjunkshi dhe drejtori Daniel Karanxha.

Deputeti ka linjën e vet
Në Uzinë ndodhet një laborator analizash, ku bëhen analizat e dinamitit dhe të karburantit. Në këtë laborator punon e shoqja e shoqja e kryeinxhinierit të Uzinës, znj. E. Çipa. Konflikti i interesit është i pastër. Nëse konstaton abuzime, kë do denoncojë kjo zonjë? Burrin e vetë? Apo drejtorin që sjell solar në vend të naftës? Këtë solar e bie në fakt firma “Duçellari shpk”. Pas kësaj firme fshihet deputeti Dashnor Sula me kunatin e tij Gugash Maganin dhe ortakun e tyre Drini Ceka nga qyteti i Peqinit. Kompania “Duçellari shpk” ka fituar mbi 70 për qind të tenderëve në Peqin dhe komunave përreth me ndërhyrjen e drejtpërdrejt të deputetit Dash Sula. Dua të fokusohem pak tek figura e këtij deputeti. Për ironi, ai është krushku im. Lidhja ime me të është nëpërmjet kushëririt tim të parë Abedin Ashikut, i cili është i martuar me motrën e Dash Sulës. Përtej influencës në fondet publike deputeti Sula ka lidhje me njerëz të nëntokës së krimit dhe nxjerr përfitime nga ta. Këto lidhje duhet të hetohen nga organet kompetente. (vazhdon me specifikime ngjarjesh, njerëzish dhe rrethanash të cilat nuk janë të verifikuara, shën. redaks.)

Drejtori ka ca punë me Xenin
Jo pak herë kam dërguar Drejtorin në Maqedoni për takimet që bënte deri dhe në kufi me Greqinë, në zonën e Gjevgjelisë me firma të rekomanduara nga ministri Imami për shitje të municioneve dhe lëndëve plasëse. Më kujtohet një takim me përfaqësues të kompanisë greke “EXTRACO” presidenti i së cilës më ka dhuruar dhe një orë dore mua si shofer, por edhe takime me përfaqësues të kompanive bullgare që blinin municione të Uzinës të adresuar tek drejtori me porosi të posaçme të vetë ministrit Imami, por edhe të adresuar prej Luan Muhametajt, pronarit të “KLIK EKSPO KLIK GROUP”. Në raste të përsëritura kam dërguar drejtorin në një lokal në periferi të Tiranës i quajtur “Sofra e Ariut” ku ai zhvillonte kryesisht takime me biznesmenë të huaj, por është për tu theksuar se në këtë lokal drejtori mbante dhe disa takime që i quante veçanërisht të rëndësishme. Po ju përmend një prej tyre. Pas një takimi me disa biznesmenë të huaj që nuk i njoh, e pyes drejtorin se si i shkoi takimi. Ai më thotë se: “Këta që unë takova sot, kanë ardhur me porosi të Imamit dhe të Shkëlzenit”. E theksoj se në shumë takime me të huaj, drejtori përmendte emrin e Shkëlzen Berishës. Më gjatë nuk di.

Rrjeti i emërimeve në Uzinë
Për të gjithë fuqinë punëtore të Uzinës, për marrjen në punë ose për largimin nga puna merret vetë krushku i Drejtorit, shtetasi Argjir Panariti. Ai bën abuzime me pagesat dhe procesverbalet e orëve shtesë të punës duke paguar njerëzit e tij të afërt, apo dhe shpërblyer për punë jashtë orarit njerëz që vijnë në punë një herë në tre-katër ditë. Nëpër pikat kyçe në Uzinë vendosin vetëm njerëzit e tyre të afërt. Për tu përmendur është ish-drejtori i KESH Artan Topi. Ky njeri ka pasur probleme penale në të kaluarën. Këtë njeri e emëroi në Uzinë Sokol Neziraj, ose njeriu më i afërt i Imamit në atë Uzinë. Një tjetër punonjës, shoferi i Shefit të Financës, shtetasi Ilia Firaku, po ashtu me precedentë penalë, Drejtori e caktoi në komisionin e blerjeve, ku në të njëjtin komision ishte dhe vetë Shefi i Financës Kristaq Pirligu. Vëreni me kujdes, Shefi i Financës me ligj duhet të mbikëqyrë këtë komision, por në komision gjendet dhe vetë Shefi por dhe shoferi i Shefit.

Përpara me fushatën e Imamit
Ministri Imami u caktua nga Partia Demokratike si i deleguar i grupit të punës zgjedhjet vendore në Elbasan në vitin 2011. Me urdhër të Imamit, drejtori im, pra Daniel Karanxha, caktohet si “Drejtor Ekonomik i Fushatës Elektorale” të kandidatit të PD-së, Durim Hushi. Për hir të së vërtetës ky kandidat është krushk me Drejtorin tim, Danielin. Drejtori vuri në dispozicion të kandidatit të gjitha potencialet e mundshme të Uzinës, fuqinë punëtore, automjetet, karburantin, krijoi një fond të posaçëm të Uzinës për blerje flamujsh, banderolash bazë materiale, kompjuterë, karta telefonike rimbushëse dhe numra telefoni. Të gjitha këto fatura mbuloheshin nga Drejtori me Shefin e Financës duke i pretenduar si fatura punimesh të kryera nga kompania “Bajrami shpk”, ku pronar i kësaj kompanie është një i afërm i Shefit të Financës. Shefi i Financës, sa herë i vinin grupe kontrolli nga ministria, i shtronte inspektorët në gosti dhe harxhet e këtyre gostive i paguante kompania e kushëririt të tij “Bajrami shpk”. Shefi i Financës, është krushku i Ali Gripshit(nën/Prefekt në Elbasan) është ky i fundit që e ka afruar Shefin e Financës në një marrëdhënie direkte me Imamin. Të tre formojnë një trekëndësh njerëzish të besuar.

Disa telefonata me Fatmir Mediun
Për procesin e djegies në furrë përgjigjet dhe Ministria e Mjedisit. Në disa raste të përsëritura kam telefonuar dhe vetë direkt me ministrin Fatmir Mediu për probleme të ndryshme duke vënë në dijeni dhe inspektorin e tij Beqir Hila. Ky inspektor është i lidhur me Drejtorin e Uzinës. Si pasojë e krijimit të kësaj lidhje ata fusin në uzinë solar për djegien në furrë në vend të naftësNë një rast kur në furrë po shkarkohet një tjetër autobot me 3 mijë litra me solar, unë telefonova ministrin Mediu dhe e njoftova për atë që po ndodhte dhe për rolin e inspektorit të tij. Medium ë përgjigjet: “Të falënderoj, do të marr masa urgjente dhe do të nis nesër një grup të posaçëm kontrolli në Uzinë. Por si për çudi njerëzit që kishin skenarizuar futjen e kësaj sasie solari, ishin njoftuar dhe të nesërmen kur erdhi kontrolli çdo gjë ishte sistemuar dhe solari ishte zhdukur. Po kush ishte në krye të grupit të kontrollit? Ishte Beqir Hila dora vetë. Pra skema ishte e qartë, pasi e sinjalizova unë, Mediu ka telefonuar Beqir Hilën dhe i ka thënë të shkonte të nesërmen për kontroll. Po kë do kontrollonte Beqir Hila, miqtë e vetë? Ai njoftoi miqtë që të pastronin vendin dhe kur u bë kontrolli formal çdo gjë rezultonte në rregull.

Financieri mban SHISH-in në kontroll
Shefi i Financës është pika kyçe, personi që i kanë besuar kopsitjen e letrave. Ai bën të gjitha rakordimet e dokumenteve dhe bilanceve në të gjitha historitë e abuzimit në Uzinë. Shefi i Financës ka emëruar si magazinier në këtë Uzinë baxhanakun e tij, shtetasin Kristaq Pëllumbi. Ky i fundit përgjigjet për magazinimin e municioneve, dinamitit apo karburantit, pra luan një funksion me rëndësi në të gjithë skemën e abuzimit. Shefi i Financës, ka caktuar një tjetër baxhanak të tij shofer për furnizimin me municion nga magazinat nëpër repartet e punës. Një tjetër person kyç është e punësuar në zyrat e Financës. Ajo është llogaritarja V. Durbaku, bashkëshorti i saj N. Durbaku, punon në Shërbimin Informativ të Elbasanit. Këta dy persona përfaqësojnë një lidhje kyçe. Bashkëshorti N.Durbaku ka detyrën që të sinjalizojë çdo lëvizje apo përgjim që bën Shërbimi Informativ për Uzinën. Rrjeti mbrohet prej tij dhe një tjetër punonjësi të Shërbimit i quajtur G.Delimeta. Ky i fundit është kushëri i parë i një ish-zyrtare të lartë në Kryeministri ndërsa sot punon pranë Kuvendit të Republikës me Jozefina Topallin. Në një rast të hetimit të aktivitetit të Uzinës nga një ekip i Shërbimit G.Delimeta dekonspiroi aksionin, ai bëri një raport ku përshkruante natyrën e bisedave të incizuara nga SHISH-i dhe këtë raport ia dorëzoi dy miqve të tij të cilët janë Luan Gjergji, djali i tezes së ministrit Imami por gjithashtu sinjalizoi një tjetër anëtar të grupit pranë Imamit, ai është shtetasi V.Xhaferri, që rezulton me implikime në trafikun e drogës në Itali në vitin 2004 dhe i dënuar nga shteti italian. Ky hetim i SHISH u dekonspirua në kohë prej këtij rrjeti dhe hetimi dështoi.

http://gazetadita.al/08-tetor-2013/

Der NATO Verteidigungs Minister und Anarchist: Arben Imani: entlässt nochmal 73 hohe Offiziere willkürlich

Montenegrinische Hochzeit Gäste, wurden in Lezhe entführt, um Gelder zu erpressen

07 Tetor 2013 - 17:57

Lezhë, malazezi vjen të marrë
nuse, por e marrin peng krushqit

Waffen Ausstellung, ebenso von Kliks Ekspo Klik Group, organisiert

Einsamer Höhepunkt, der kriminelle Präsident von Albanien: Bujar Nishani der die Polizei und Justiz mit Kriminellen zerstörte, welche vollkommen inkompetent sind und waren: als “Militante” im Volke bekannt, oder als Kukes und Tropoje kriminelle primtiv Banden.

Präsident Bujar Nishani, der Gangster Arben Imani und die gefälschte Unterschrift des Generalstabs Chef Xhemal Gjunkshi, beim Diebstahl einer NATO Immobilie in Tirana

CIA – Mi6 über die Geschäfte des Verbrechers Salih Berisha, mit Waffen und Drogen mit dem Iran und Baku

Vor 18 Jahren organisierte Salih Berisha schon Waffen gegen Drogen über Kabul, ebenso den gezielten UN-Embargo Bruch mit Waffen, Öl, Treibstoff und Chrom mit dem Jugoslawien was keine Geheimniss ist. Der Null Staatsmann, eine extreme Ratte der Kriminalität, verkaufte mit dem Gangster Boss Ilir Meta, sogar NATO Geheimnisse an Islamische Terroristen, China, Serbien, Russland, denn nur Geld zählt im Lande der Null Bildung und Kultur der Politischen “Eliten”, welche ein dummer Gangster Haufen ist. Die NATO änderte deshalb die Zugangs Protokolle, und Albanien ist damit praktisch kein NATO Mitglied mehr, weil der Zugang zu geheimen Operationen und Geheimnissen verweigert wird. Albanische Politiker sind nun mal degeniert verblödet und haben di eBildung und Kultur einer zertretenen Kakerlake, wie die hohen Schadens Ersatzforderungen verschiedener Firmen zeigt, über die UN Abitrage Regelung (UN CITRAl). Selbst Internationale Verträge, werden keine 5 Jahre eingehalten, denn man versucht privat Geld zuerpressen.

Ebenso dient als Drehscheibe, für Waffen,Drogen, wo Salih Berisha mit dem Gangster Ali Evsen vor kurzem hinflog, um diese Geschäfte in alterTradition zu intensivieren. Salih Berisha ist gut bekannt, das er u.a. den Treibstoff Schmuggel während dem UN Embargo gegen Jugoslawien organisierte u.a. mit Agron Musaraj, Azem Hajdari, Fatmir Mediu ( der in Mailand vor Gericht stand mit seinem Freund dem Drogenboss: Gazmend Mahmutaj , wie auch schon damals Waffen nach Kabul 1995 flog, bzahlt mit Drogen, eine seiner Spezialitäten von Geschäft. Vor kurzem war er ja für neue Drogen-Waffen Geschäfte in Baku, mit seinem Freund Ali Evsen, weil Baku und Tiflis ebenso eine Drehscheibe ist für Geschäfte auch mit den Iranischen Revolutions Garden, was ja Bill Clinton und Reagon als besondere Art der Geschäfte rund um die Iran Contra Affäre sah. Der ermordete Geheimdienst Offizier Iso Copa nach CIA und Mi6 Informationen), war diesen Geschäften auf der Spur und hatte zuvor schon die Waffen Geschäfte auch an die Hisbollah auffliegen lassen, oft über Häfen im Schwarzen Meer, wo dubiose Öl Tanker ja oft den neuen Hafen in der Porto Romana anlaufen.Iso Copa hatte einen guen Ruf in Durres, im Gegensatz zu den Ratten, was sich dort Politiker und Präfekt nennt. Albanischer Artikel dazu!

 
Konfirmohet lajmi i AMA, Shqipëria ndihmon Iranin në trafikun e drogës
Staatsbesuch in Baku am 17.2.2012, der Drogen und Waffen Drehscheibe:

Der Gangster Salih Berisha mit Ali Evsen

Waffen Geschäfte des Salih Berisha Freund: Ali Evsen, dem seine Flugzeuge beschlagnahmt wurden

siehe die Berisha Familie auch im Universitäts Betrugs Geschäft, u.a. von der Uni Kristal bis zu UFO sehr aktiv.
Der Skandal Bau - Real Estage Mafia, der Mafia Universität “UFO” mit Jamarbër Malltezi - Berisha in Durres

9/17/2013

Der Berisha Gangster Fatos Skeja, war einige Stunden gestern verhaftet

Filed under: — Balkansurfer @ 9:03 am

Das ein Staatsanwalt kurz nach der Verhaftung diese auch als wild schiessende Gestalt, Auftrags Moerder bekannte Gestalt wieder frei laesst, kann nicht verwundern.
Viktor Skeja, versuchte man in einem Casino in Tirana, vor wenigen Tagen zu ermorden, wo er als CEZ Direktor von Lezhe, doch nicht einmal dort sein duerfte.
Die meisten Staatsanwaelte sind Berisha Anhaenger, der gefaelschte Diplome vor 20 Jahren schon den Staat verwuesteten. Kenntnisse von Gesetzen sind Null, man nimmt nur Befehle von Salih Berisha entgegen und kultiviert sein Verbrecher Tum.

Fatos Skeja, ist 8 % Anteils Eigner an der Baufirma TREVI, welche die Flugplatz Gebaeude ebenso erstellte, was erneut Alles ueber die Baufirma Hochtief sagt, welche vor kurzem ihre Anteile am Flugplatz verkaufte. Wie aus der Firmen Registrierung hervorgeht, ist der gut bekannte Mafia Boss, Lebensgefaehrte der (Mafia Lady, Enver Hoxha Partnerin): Alban Vokshi, Vize PD Partei Vorsitzende : Arian Tartari dort Haupt Anteils Eigner bei der Registrierung.
Firmen Registrierung

Zeitgleich liefen damals um den Drogen Boss, Gangster des Salih Berisha und von Skhelzen Berisha, schon Prozesse in 2008

2008: Rrahman Selmanllari, wird im August verhaftet, als Albanischer Drogen Schmuggler, der im Botschafts Auto, Kokain transportierte.

Eine zentrale Verbrecher Organisation des Salih Berisha, wo wir vor Jahren berichteten, auch mit der Firma Vision Construction, Adrian Tartari

(betrog auch als Manager die Firma Sky Petroleum, weil er als Pseudo Jurist, nicht einmal Vertraege lesen kann)

9/2/2010

Rrahman Selmanllari, Alban Vokshi, Edi Rama: Muster Beispiele, wie kriminelle Clans, die Politik dirigieren

Ish-gardisti edhe biznesmen në Tiranë, ja dokumenti

Identisch wie ab 1995 baute Salih Berisha ein Verbrecher Imperium auf, wo seine Leibgardisten auch mit Diplomaten Pass ausgestattet sind fuer den Drogen und Waffen Schmuggel. Ilir Meta enutzte das Selbe System, wo 2 Drogen Bosse, ueber Spartak Braho in 2001 in Italien verhaftet wurden.

Former National Guard officer arrested

Wild schiessender Krimineller, des 21.Januar 2011,mit 4 Toden, was eine inkompetende Polizei Fuehrung zu verantworten hat, welche u.a. Traenen Gas in die falsche Wind Richtung schoss, was in Deutschland auch schon einmal pasierte. Innenminister war Lulzim Basha, der die Polizei mit Bujar Nishani vollkommen ruinierte mit den Tropoje Gestalten, welche als extrem dumm in Albanien bekannt sind und “ohne Kultur".

Fatos Skeja, erhielt natuerlich auch einen Diplomaten Pass im Januar 2010 ueber die Familie Salih Berisha


Ebenso faehrt Fatos Skeja, mit gefaelschter Amerikanischer Diplomaten Auto Nummer herum, was die Presse ebenso alarmierte! Die US / Albanischen Gangster, wie auch Alban Xhillari, machen sowieso was sie wollen, wo das FBI vor 10 Jahren warnte, als groesste Gefahr Europa, mit dem Gambino, Genovese, Luchese Clans.

An weiteren bekannten Baufirmen wie Vision Construction sind weitere Gardisten beteiligt, als Erpressungs Monopol der Salih Berisha Banden. Bekannte Skandal Projekte der Familie Berisha, immer sind an den Baufirmen seine Gardisten beteiligt, aus Tropoje, was ein deutliches Erpressungs Monopol ist.

Lirohet Fatos Skeja, Prokuroria kërkoi detyrim paraqitje

Policia e Tiranës ndalon Fatos Skejën, nuk dihen shkaqet

(Përditësuar)- Fatos Skeja, ish-efektivi i Gardës së Republikës, rezulton të jetë biznesmen në kryeqytet, kryesisht në sektorin e ndërtimit. Që nga 14 marsi i vitit 2008, Fatos Skeja, rezulton ortak me 8% të aksioneve në kompaninë “TREVI Group”.

Aksionerë të tjerë në këtë kompani përmenden edhe Kujtim Hasa, Dritan Avllaj, Ylber Cami dhe “Vision Construction”. Emri i Skejës del si aksioner në të famshmin projekt ndërtimi tek “Liqeni Artificial” i Tiranës. Pas ngjarjeve të “21 janarit”, u akuzua nga vëllai i njërit prej viktimave, si ndërmjetësues për vizitën e Sali Berishës në familjen Deda.

****

Policia e Tiranës ndalon ish-gardistin, Fatos Skeja

Blutë e Tiranës kanë bërë të mundur ndalimin e ish-efektivit të Gardës së Republikës, shtetasin Fatos Skeja.

Emri i tij lidhet me ngjarjet e 21 Janarit, me padinë mbi vëllezërit e Hekuran Dedës, protestuesi që u vra në protestën e para dy viteve. Nga policia e Tiranës, ende nuk bëhen me dije shkaqet e ndalimit të ish-gardistit.

Vëllai i Hekuran Dedës, pati deklaruar se tre ditë pas vrasjeve, Skeja kishte kërkuar nga familja Deda që ata të pranonin ish kryeministrin Berisha për një kafe ngushëllimi në shtëpi, në këmbim që ai t’i tregonte se kush ishte vrasësi, duke i premtuar njëherësh edhe ndihmë ekonomike.

 

Monday, September 16, 2013 - 16:26

- See more at: http://www.sot.com.al/aktualitet/lirohet-fatos-skeja-prokuroria-k%C3%ABrkoi-detyrim-paraqitje#sthash.f6I8GR1Y.dpuf

gazeta dita cover

skeja - xeni

Historia që fshihet pas arrestimit dhe lirimit të çuditshëm të mikut të Shkëlzenit36 Komente | 3 506 lexime | Shperndaje
Çfarë fshihet pas arrestimit dhe lirimit brenda pak orësh të Fatos Skejës, miku i ngushtë i shkëlzen berishës, personi i akuzuar për atentatin ndaj Mero Bazes dhe për paratë e ofruara në emër të Berishës në familjen Deda, pas vrasjeve të 21 janarit. Një thellim mbi arrestimin dhe…

>Salih Berisha: former Communist politburo Chef und der Gangster Fatos Skeja, wo die Staatsanwaltschaft ermittelt

Gegen Fatos Skeja, hat die Justiz nun erneut ein Straf Verfahren rund um die Toden vom 21.1.2011 eingeleitet, weil er Familien Angehoerige zum schweigen bringen wollte mit viel Geld und ebenso mit einem Salih Berisha Besuch, um PR zumachen, durch Fotos mit Angehoerigen. Salih Berisha halt. Man sieht wie der Schiesswuetige Primtivling von Salih Berisha, nicht nur in der National Garde wieder Mal Offizier ist, sondern ein Kellner, änderte seine Aussagen bei der Staatsanwalt, nach Schüssen von Fatos Skeja auf ihn. Die Leibwächter, darunter der Chef Leibwächter von Salih Berisha, ermordeten Azem Hajdari im September 1998, weil er kurz zuvor die Abloesung des Salih Berisha als PD Partei Chef forderte, was geschichtliche Tatsache ist. Salih Berisha, ist umgeben von einer Mord- und Betrugs Mafia simpelster Intelligenz und extrem primitiv, welche als Nord Albaner, weder Kultur, noch Bildung haben! Bashkim Ulaj, Strohmann des Salih Berisha rund um Geschäfte und Lizenzen, ist auch eine weitere Gestalt, dieser Banden.

Mafia Clan of Democratic Party of Albania

Diese militante Verbrecher Gestalt hatte einen Ausweis für die National Garde. siehe auch vor kurzem der Tropoje Gardist Fatos Skeja, der eine Kellner anschoss, weil der ihn höflich darauf hinweis, das per Gesetz “Rauchen” in Lokalen verboten ist. Salih Berisha’s Mann: Fatos Skeja, hatte natürlich wieder mal einen Diplomaten Pass. Fatos Skeja, wurde vor Gericht gestellt und war auch einige Zeit unter Haus Arrest. Identisch in dieser Familie, welche unter dem Niveau primitivster Tiere ist, geschah auch eine wilde Schiesserei u.a. durch den engen Verwandten Dritan Berisha, als er als Polizist in Vlore, wild auf ein Auto eines unbewaffneten Studenten schoss in 2006, und deshalb aus dem Polizei Dienst entfernt wurde.

8/17/2013

Die Amerikaner wollen mit den Polizei Aufbau Programm ICITAP weiter machen nach dem Debakel

Filed under: — Balkansurfer @ 9:13 am
Der US Botschafter hatte ein Meeting, mit dem neuen Innenminister Samir Tahiri, wo es praktisch nur um den Schutz von gut ausgebildeten Polizei Experten geht, welche die Amerikaner ausbildeten, und nicht entlassen werden sollen. Den Geheimdienst muss man auch neu aufbauen, obwohl man viele Jahre ein CIA Schule im Plepa Komplex hatte. Aber wie überall, wurden nur viele Idioten und Funktionale Analphabeten zur Ausbildung geschickt, wo Kriminelle sich einkauften, weil die meisten Innenminister und Premier Minister nur Vertreter der Albaner Mafia waren.

Arvizu police samir tahiri

Es geht um eine totale Säuberung des Polizei Apparates, von Kriminellen und Analphabeten, die fast immer Nebenjobs in Mafia Lokalen, Hotels, Bars, Clubs haben und eigene Drogen Vertriebs Kanäle, wie Taxi Ringe und Baufirmen betreiben. Sogar eine Bar Sängerin wurde Direktorin im Innenminsterium. Vor allem aber kriminelle und primitive Ziegenhirten, Analphabeten aus Tropoje und Kukes, die nicht einmal eine Anzeige aufnehmen können.

50 Personen an der Zahl, denn bei Salih Berisha, hat man Alle entlassen, welche oft 10 Jahre mit Deutschen Geldern ausgebildet wurden und wo heute ein BKA Vertreter in Tirana, vor dem Bodenlosen Nichts steht in Tirana, weil Informationen aus Albanischen Justiz- und Polizei Kreisen eben nun mal den Wert von Null haben.

Schwieriges Pflaster für Deutsche, welche richtige Dinge organisieren wollen, aber vor Hirnlosen stehen, die Nichts kapieren.
Aber so blöde wie die Amerikaner Tatenlos zusahen, wie Kriminelle und extrem Dumme Gestalten aus Tropoje und Kukes Polizei Direktoren wurden, ohne das sie schreiben und lesen können, ist schon einmalig in der Welt. Prüfungen für Polizei Direktoren auf Albanisch, eine Welt der Wunder und als Show inzeniert, wobei höchste Polizei Direktoren Motor des Drogen Handels, illegalem Bauen, Geldwäsche sind.
Warum Albanien trotz der Fakten Lage mit Salih Berisha, den NATO Status bekam, endete ebenso im Desaster und ergibt viele Fragen, was das überhaupt für eine Politk ist.

Das desastroese Waterloo, der Amerikanischen ICITAP Polizei Schule in Tirana

SHBA:Mos i prekni 50 ekspertët
e trajnuar nga ICITAP e Pameca

TIRANE - Partneri ynë strategjik, SHBA kërkon stabilitet dhe vijimësi në strukturat e trajnuara të luftës kundër krimit të organizuar, elementëve të terrorit dhe në organet e sigurisë të trajnuara nga strukturat e posaçme të BE, SHBA e partnerëve tjerë strategjikë. Një kërkesë të tillë e ka bërë vetë ambasadori amerikan në Tiranë, Alexandër Arvizu, i cili në krye të një grupi shumë të zgjeruar të ambasadës së SHBA në Tiranë është takuar me ministrin i ri të të Brendshëm, që pritet të marrë detyrën në shtator, Sajmir Tahiri.

Burime të besueshme brenda ambasadës amerikane në Tiranë saktësojnë se në mënyrë konkrete ambasadori Arvizu, i cili ka qënë i shoqëruar një zyrtarë të sigurisë së zyrës diplomatike në Tiranë, ka kërkuar që pjesa më e specializuar e ekspertëve të luftës kundër krimit, luftës kundër terrorizmit, luftës kundër trafiqeve të qenieve njerëzore, emigrantëve dhe kryesisht të drogës, lendëve bërthamore, por dhe Interpoli apo të vendosur në sistemin e përgjimit për evidentimin dhe parandalimin e akteve terroriste, që janë specializuar nga PAMECA, INCITAP por dhe në qendrat e specializuara në SHBA, të cilët janë shumë shumë rreth 50 emra të tillë, të mos preket nga reforma strukturore e qeverisë së re për të ruajtur vazhdimësinë e bashkëpunimit mes strukturave të qeverisë së re e të partnerëve tanë ndërkombëtarë.

……………….
ÇFARË KËRKOI AMBASADORI I SHBA NGA MINISTRI I BRENDSHËM

■ Të mos preken ekspertët e trajnuar nga strukturat e partnerëve ndërkombëtarë të BE dhe SHBA për luftën kundër terrorit.

■ Të mos preken ekspertët e trajnuar nga ICITAP, PAMECA etj në Shqipëri por dhe në vendet respektive të partnerëve tanë evropianë dhe në SHBA të specializuar për luftën kundër krimit të organizuar.

■ Të mos preken ekspertët kryesorë të trajnuar nga partnerët tanë strategjikë për luftën kundër trafikut të qenieve njerëzore, drogës dhe lëndëve bërthamore.

■ Të mos preken nga reforma ekspertët kryesorë të trajnuar dhe të spoecializuar për luftën kundër krimit kibernitik e krimit të sofistikuar.

■ Të mos preken ekspertët e specializuar për krimin e ekonomik, pra të “jakave të bardha”, kundër korrupsionit dhe elementëve të tjerë të krimit.

■ Kontigjenti i ekspertëve të trajnuar nga partnerët tanë strategjikë për luftën kundër krimit është 50 vetë, kryesisht jo drejtues dhe të paprekur nga politika.

Shkrimi u botua sot në gazetën Shqiptarja.com (print) 17.08.2013
- See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/shbamos-i-prekni-50-ekspertet–e-trajnuar-nga-icitap-e-pameca-172106.html#sthash.ubpKvfUh.dpuf

Mit aller Macht, versuchen Kriminelle US Lobbyisten, ihren Statthalter als Botschafter zuinstallieren, wobei Europa sich dann entgültig aus Albanien und dem Kosovo zurückziehen sollte, wenn Donald Lu, vom US Senat, als neuer Botschafter ab Oktober ernannt wird und dem Präsidenten Bujar Nishani, sowieso seit Jahren Korruption vorgeworfen wird, der eine klare Klientel Politik für die PD Mafia, im Auftrage des Salih Berisha, und seines kriminellen Bruder Sokol Nishani betreibt.

Präsident Bujar Nishani, der Gangster Arben Imani und die gefälschte Unterschrift des Generalstabs Chef Xhemal Gjunkshi, beim Diebstahl einer NATO Immobilie in Tirana

8/15/2013

Wird der US Senat, der Ernennung des von Lobbyisten bezahlten neuen US Botschafter in Tirana: Donald Lu, nicht zustimmen?

Die neue Lobby Organisation der Familie Gary Kokolary, ADA", versucht die Bestätigung des neuen US Botschafters Donald Lu zu verhindern, weil er schon im Solde des Profi Gangsters Frank Wisner stand, mit ihm Geschäfte (vor allem in Indien und Aserbeischan) machte und ebenso von der üblen Podesta Gruppe praktisch installiert werden soll. Damit ist der älteste Albanien Lobbyist in den USA, gegen diese Ernennung und unternimmt auch etwas, genauso wie Gary Kokolary, die gefälschte Bank Garantie des Frank Wisner und Rezart Taci outete und auffliegen liess. Bei der Anhörung im Senat wird vorgetragen, das
Donald Lu
Donald Lu, enger Partner des für seine kriminellen Geschäfte, von Waffen, Drogen, Betrug aller Art bekannten Frank Wisner und Mubarak Geschäfts Partner ebenso, wie der Aserbeidschanischen Mafia Familie des Präsidenten. Es erinnert an die kriminellen Umtriebe, des AAEF in Albanien, wo Albanien in einen Rechtslosen Staat ab 2000 umgewandelt wurde, mit dem Drogen Boss und Gangster Josef Limprecht, der dann als US Botschafter Mitte Mai 2002, bei seinem Terroristen Camp in Peskopje eliminiert wurde.

Albanien im Chaos, weil die Justiz und Staats Polizei nicht funktioniert

Die Amerikaner sind am Ende, mit ihren Albaner Verbündeten

Nun im Juni 2013, geht Alfred Mosiu – Ex-Präsident von Albanien, hart mit den ausl. Missionen zu Gericht, vor allem mit der Murks Veranstaltung der Amerikaner.

However, Post remains concerned about the Director of Intelligence, Agron Kulicaj, who was not moved in the shakeup. Sources claim Kulicaj is corrupt and international donors refuse to assist the Albanian Police due in part to his presence. The Ambassador has expressed our concern over corruption in the senior ranks of the State Police in general to Minister of Interior Basha, and Post’s ICITAP has expressed our specific concerns about Kulicaj to Burgaj. Burgaj has noted that Kulicaj is closely connected to Prime Minister Berisha, and any attempt to dismiss or reassign him must come from the PM’s office. End Summary. WIDESPREAD SHAKEUP ASSESSED POSITIVELTY

http://wikileaks.org/cable/2009/11/09TIRANA755.htmlÂ

Alte Story, wenn man keine Staatsanwaltschaft mehr in Albanien hat, wobei Tirana und Durres Justiz, ein Langzeit kriminelles Enterprise der dreisten Korruption ist.

Die Amerikaner haben ihr Waterloo in Albanien erlebt.

Der AAEF, verkaufte illegal Grundstücke in Albanien und organisierte dies mit der American Bank of Albania (einer Gründung des CIA finanzierten AAEF, welche auch als Geldwäsche Stelle für Internationale Terroristen wie einem Yassin Kadi – Bin Laden Financier arbeitete, siehe auch der TerroristAbdul Latif Saleh – Damir Fazllic – Salih Berisha // als Partner Wesley Clark)
) Damit haben die Amerikaner automatisch, die Verantwortung, von fast 10.000 Blutrache Morden (50% direkt rund um Grundstücke, die illegal besetzt und bebaut wurden.


Der Albanian AmericanEnterprise Fund, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana!

Eine der verrückten Geheimdienst Ideen, das man erst Grundstücke besetzt, bebaut und dann verkauft und später irgendwann legalisiert, was besonders gut links und rechts an der Autobahn Durres-Tirana zusehen ist. Gescäftsmodell Geldwäsche, Betrug und Grundstücksraub, was ein Terroristischer Angriff gegen die Bevölkerung ist.

Null Allgemeinbildung bekanntlich, und lt. Auskunft von Geheimdienst Direktoren, sind diese CIA Dumm Gestalten rund um Georg Tenet ziemlich einfältig und haben obtruse Ideen.

Jetzt müssen die Voll Idioten des CIA, den Albanischen Geheimdienst neu aufbauen, wie die Polizei! Echte Idioten, was wohl Weltweit passiert.

9 Maj 2014 - 13:04
Reformoi SHIU-n, Mbrojtja medalje
vlerësimi për nënkolonelin e SHBA
Të tjera rreth shkrimit
Foto të tjera
Në ambientet e Agjencisë së Inteligjencës së Mbrojtjes (ish-Shërbimi Informativ Ushtarak) u zhvillua sot ceremonia e dhënies së medaljes “Për shërbime të shquara” (pas vdekjes) për nënkolonel Shawn Pine, si dhe dhënies së emrit të tij Qendrës së Trajnimeve të AIM.

Nënkolonel Shawn Pine ushtroi veprimtarinë e tij për reformimin e Shërbimit Informativ Ushtarak gjatë periudhës 2004-2005.

Pine u angazhua drejtpërdrejtë në ndërtimin institucional të SHIU-t mbi bazën e standardeve të agjencisë së inteligjencës të SHBA, duke dhënë një kontribut të pashlyeshëm në transformimin që pësuan agjencitë e inteligjencës në vendin tonë në kushtet e shtetit demokratik.

Në ceremoninë e dhënies së medaljes kanë qenë të pranishëm ministrja e Mbrojtjes, Mimi Kodheli, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo, gjeneralë dhe ushtarakë të tjerë të lartë të FA, atasheu ushtarak amerikan Kapiten i Rangut II Ralph Shield etj. - See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/reformoi-shiu-n-mbrojtja-medalje-vler-simi-p-r-n-nkolonelin-e-shba-215377.html#comments-form

Etliche dieser illegalen Grundstückes Verkäufe, beschäftigen inzwischen den Eurpäischen Gerichtshof, weil die Ilir Meta Mafia Regierung und Fatos Nano, gemeinssame Sache mit dieser US Verbrecher Organisation machten. Der AAEF organsierte damals auch die Versteigerung geklauter Luxus Autos im Hote Dajti in Tirana und die Typen fuhren mit Jeeps vor, welche die Botschafts Auto Nr. 23—- hatten.

Albanian American Enterprise Fund – AAEF und seine Mafia Geschääfte ( 1 2

Ish-drejtori i ALUIZNI-t: Institucioni, kështjella që u gërrye nga banorët e saj

Njëri prej arkitektëve të legalizimeve, në fillim të procesit, që udhëhoqi me mijëra dosje për Tiranën, sot flet me hidhërim për dështimin e ALUIZNI-t. Agim Berisha, ish-drejtor për Tiranën, më tej në Drejtorinë e Përgjithshme të ALUIZNI-it, tregon për gazetën “Shqip”…
2 Komente | 483 lexime | Shperndaje

8/12/2013

Fehl Besetzung Adriatik Llalla, der Generalstaatsanwalt der schläft und Nichts macht

Filed under: — Balkansurfer @ 4:41 pm

Geldwäsche aus Drogen-, Waffen-, Menschen Handel und aus Betrug haben mit Sicherheit die Rekord Marke von 70 % des BIP in Albanien erreicht.

Nun in 2014, wird der Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla massiv angegriffen, weil er Nichts tut, Nichts zur Anklage bringt, hier von , ebenso von Spartak Ngjeles, Spartak Braho. Vor den Augen der Welt, ist die Staatsanwalt zu einer Comedy Veranstaltung verkommen. Die Verantwortlichen der Justiz Mafia, feiern sich sogar auf Staatskosten.
9 Janar, 2014
Aktualitet / Flash | nga AMA-News
Braçe sulmon Llallën:Dosjet kapicë në Prokurori, por kjo nuk lëviz as gishtin!

Fatos Klosi, über den Kollaps der Justiz und einem Generalstaatsanwalt, als Schutzherr, krimineller Politik Clans

Das Albanische Justiz System, kann man so erklären, weil es sowas gar nicht gibt.

Adriatik Llalla
Adriatik Llalla, verweigert in einem Schreiben an das Parlament, gegen das Verteidigungs Ministerum, wegen Korruptioin und Missbrauch der Fonds, vor allem aber dem Waffen Handel. Peinlicher geht es nicht mehr mit diesem Generalstaatsanwalt, als Schutzherr der Politik Verbrecher Banden.

Eine Justiz in Albanien existiert nicht mehr, wie der US Department of State Report feststellt, denn Haupt Beschäftigung der kriminellen Justiz Kaste ist: man spielt im facebook herum, oder verhandelt wieviel Bestechungs Geld man erhält, für die Schliessung von Akten und Ermittlungen. Die sogenannten Rechts Experten, haben nicht einmal Basis Kenntnisse von Gesetzen und vergessen sowieso Alles, im kriminellen Enterprise, was die Justiz Aufbauer der EU und USA geschaffen haben. Die meisten kapieren Nichts und sind “functional illiterate”, wie ein Weltbank Report sogar feststellte. Vorgelebt von Ausländischen Stiftungen wird der Betrug: ://httpn"Entscheindende Fortschritte” bedeutet das in dieser Art von Betrugs Vermarktung, das absolute Null, das man eine Konferenz finanziert, mit Teilnehmern die Nichts kapieren, hier am Beispiel der KAS, vor kurzem, welche mit diesem Unfug über 100 Millionen € abkassiert wie die FES, als eine Art “Camorra” ähnliche Unterschlagungs Organistaion, welche niemand braucht. Der normale Partner: der Langzeit Berufs Verbrecher Tritan Shehu, uralt Kommunist und Organisator, das die Redaktion der “Koha Johne” im Auftrage von Salih Berisha im März 1997 abgebrannt wurde. Man kann Millionen damit verdienen, für diesen Unfug und der Partnerschaft mit der Prominenz von Kriminellen: siehe IRZ-Stiftung, ebenso vom Steuerzahler finanziert, wie der Party’s und Eigen Jubel Feiern. Mit viel krimenller Energie musste von der -IRZStiftung auch noch die Notar Klasse, vernichtet werden.

Eine Show Spiel Truppe, die sich die Posten in kriminellen Regierungen zusammen gekauft hatte, wobei es früher durchaus in Funktion war, bis eben erneut Salih Berisha kam. Adritaik LLalla, versucht nicht einmal eine einzige Anklage zuerheben, sieht Taten los zu, wie die Grundstücks Agenturen, der Geheimdienst SHIS, alle Institutionen von den militanten Idioten des Salih Berisha übernommen werden, sinnlos die wenigen und letzten Experten entlassen werden. Rauben, Stehlen, Plündern und ein für 5 Jahre unantastbarer General Staatsanwalt sieht Taten los zu und unternimmt Nichts. Tausend gefälschte Dokumente werden festgestellt, oft für die Sozial System, oder für Grundstücke, aber es erfolgt keine Anklage, obwohl gerade das Desaster in Tirana und Durres bestens bekannt ist, mit über 200.000 gefälschten Grundstücks Urkunden.
Adriatik Llalla
Adriatik Llalla Justiz ist in Albanien unerwünscht, bei dem Diebstahl von Tausenden von Hektar Land sowieso, ebenso komplette Gebäude des Militärs, wie jüngst u.a. !

Eine neue Untersuchung der Gerdec Kathastrophe lehnte er ab.
Als Patrone der kriminellen Banden in allen Institutionen sollte man Adriatik Llalla bezeichnen, schlimmer als jeder andere Generalstaatsanwalt zuvor.

Das Albanische Justiz System, kann man so erklären, weil es sowas gar nicht gibt. Eine Show Spiel Truppe, die sich die Posten in kriminellen Regierungen zusammen gekauft hatte, wobei es früher durchaus in Funktion war, bis eben erneut Salih Berisha kam.
Justiz Albanien
Justiz auf Albanisch

Der neue Generalstaatsanwalt ist auch nur eine Pleite Veranstaltung, weil Nichts macht, ausser schönen Erklärungen. Die Grundfrage ist eigentlich immer: ist die Person Strohdumm, oder will einfach auch Nichts ändern.

Seit einem Jahr ist der neue Generalstaatsanwalt im Amte!

Adriatik Llalla, schickte den erfahrenen Sonder Staatsanwalt Ferdinand Elizi nach Durres, wegen der Vorbereitung von Anklagen. Nach 6 Monaten, ernannte er ihn ni Süd Albanien zum General Staatsanwalt, ohne das Anklagen erfolgten in Durres.

Dort wurde die Sitution im Mafia Justiz immer dubioser: siehe
8/1/2013
Die Gangster Bujar Nishani und Elvis Cefa, ernennen illegal “Joana Qeleshi” als “provisorische” Gerichts Präsidentin in Durres

Der neue Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla ueber die Korrupsioni ne prokurori

Seitdem Interview im Januar: keine Anklagen, keine Absetzungen und Freistellungen, das selber Geschwätz wie Bujar Nishani und Eduard Halimi.

Der frühere Geheimdienst Chef Fatos Klosi stellt fest: Er schläft auf seinen Akten, vor allem auch rund um Korruption, usw.. illegales Bauen usw. Es erfolgt nirgendwo Anklagen, nur die nicht erledigten oft auch schon ermittelten Akten, stapeln sich zu Bergen im 10 Tausender Format, wo Nichts geschieht. Und so ist es überall in der Justiz.

Es wird nur Theater gespielt, weil man oft auch zu dumm ist, für irgendetwas nach Gesetzen zuregeln, zu organisieren oder die eigenen Verwaltungs Vorschriften zu verstehen.

Fatos Klosi
Fatos Klosi: Shqipëria pa kryeprokuror, Adriatik Llalla fle mbi dosje Ka afro një vit që është zgjedhur në krye të organit më të lartë të akuzës, por prokurori i Përgjithshëm, Adriatik Llalla, deri më sot nuk dihet që të ketë mbyllur hetimet të paktën për një prej dosjeve të shumta të korrupsionit. Kur erdhi në krye të organit më të lartë të akuzës, kryeprokurori Llalla premtoi se baza e punës së tij do të ishte lufta kundër korrupsionit, por eksponentë të politikës shqiptare dhe deputetë të Partisë Socialiste, e akuzojnë se ai nuk po bën asgjë për një sërë dosjesh që po flenë në sirtarët e prokurorisë, si Gërdeci, 21 Janari, rruga Durrës-Kukës, tentativat për shitjen e Albpetrolit, etj. Ish shefi i Shërbimit Informativ Shtetëror, Fatos Klosi, në një prononcim për gazetën “Sot”, deklaroi se kryeprokurori Adriatik Llalla po fle mbi dosjet, dhe që nga momenti kur është zgjedhur si kryeprokuror, nuk ka bërë asgjë. Sipas Klosit, duket sikur Shqipëria është pa kryeprokuror, pasi prezenca e tij nuk po ndihet. “Adriatik Llalla, deri më tani, nuk ka bërë asgjë për t’u mbajtur mend. Ne nuk e kemi ndjerë prezencën e kryeprokurorit. Prandaj është vënë në krye të Prokurorisë së Përgjithshme, për të mos bërë asgjë! Shqipëria s’ka kryeprokuror”, u shpreh Klosi. Deputetët e majtë Adriatik Llalla, si kryeprokuror do të vihet në provë në muajin shtator kur pritet që qeveria e re të marrë detyrën. Deputeti i Partisë Socialiste, Arben Çuko, në një prononcim për gazetën “Sot”, deklaroi se Llalla do të përballet me të gjitha dosjet e korrupsionit, për të cilat nuk ka punuar në këto 8 muaj. Ai tha se Partia Socialiste ka në bazë të programit të saj luftën ndaj korrupsionit, kështu që Llalla do dijë të tregojë sa i gatshëm është për të punuar, duke zbatuar ligjin me përpikmëri. “Adriatik Llalla nuk ka pasur asnjë çështje. Puna e tij do të shihet që nga muaji shtator, kur qeveria të marrë detyrën. Ne do të kërkojmë transparencë për dosjet, pasi baza e programit tonë është lufta kundër korrupsionit. Do të shohim se sa i gatshëm do të jetë Llalla për të luftuar korrupsionin”, u shpreh Çuko. Ndërsa deputetët Agim Leka dhe Sadri Abazi, u shprehën se është ende herët për të folur për kryeprokurorin. “Është ende herët për të nxjerrë konkluzione për Prokurorin e Përgjithshëm. Ne si grup parlamentar kemi kundërshtuar mënyrën e zgjedhjes së kryeprokurorit. Nga muaji e shtator e tutje, do të jetë një kohë e mjaftueshme për të vlerësuar punën e kryeprokurorisë”, u shpreh Leka. Pasi u zgjodh në krye të Prokurorisë së Përgjithshme, Llalla ndërroi edhe stafin e punës, një reformë e cila sipas tij, do ta ndihmonte në luftën kundër korrupsionit. Ai ndërmori një reformë rrënjësore, kryesisht në radhët e drejtorëve. Pas ardhjes në krye të akuzës, Llalla largoi nga posti Sokol Stojanin, drejtorin e hetimeve, “de jure” dhe numrin dy të prokurorisë. Këtë pozicion, Llalla e mbuloi vetë për disa muaj, derisa dha “dorëheqjen”, duke emëruar Adnan Xholin, që vjen nga Prokuroria e Krimeve të Rënda. Llalla ndryshoi edhe prokurorët e rretheve. Lëvizjet më të forta kanë qenë pikërisht në Tiranë, ku vendin e lënë bosh nga Sokol Malaj, e zuri Adnan Kosova. Ky i fundit ka drejtuar me sukses Prokurorinë e Krimeve të Rënda. Llalla: Do luftoj korrupsionin Kryeprokurori Adriatik Llalla, ka premtuar dhe paralajmëruar se do luftojë korrupsionin me seriozitet. Sipas tij, duhet të marrë fund kultura e ryshfetit dhe prokurorët duhet të zbatojnë ligjin për të gjitha rastet. “Për një kohë të gjatë kam qenë pjesë e trupës së prokurorëve dhe jam në dijeni të rasteve dhe situatave kur disa prokurorë në vend që të punojnë për të luftuar krimin e korrupsionin bëhen palë me të duke luajtur më shumë rolin e avokatit sesa të prokurorit. Por ju garantoj se këta janë pak, madje shumë pak dhe të njohur nga trupa e prokurorëve dhe e qytetarëve dhe pse është krijuar preceptimi sikuar kjo kategori përbëjnë shumicën”, është shprehur Llalla. Eneida Jaçaj - See more at: http://sot.com.al/politike/fatos-klosi-shqip%C3%ABria-pa-kryeprokuror-adriatik-llalla-fle-mbi-dosje#sthash.0CusW77U.dpuf

In einem aktuellen Fall am 10.12.2013, sieht es aus, das keine General Staatsanwalt anscheinend existiert. Alles steht still, wenn der Generalstaasanwalt im Ausland ist. Offensichtlich kein Witz.

No movement for the Imami case
10/12/2013

No movement for the Imami case
The Prosecution General cannot do anything unti Thursday for the case reported by the Ministry of Defense against Minister Arben Imami, currently Democratic Party Parliament Member.

A non-official source said for Top Channel that the Prosecution is in this situation because the PG, Adriatic Llalla, is on a business trip in Great Britain. For this reason, the case will be kept pending until he returns, and all other steps will be taken after he returns.

Other former Ministry of Defense leaders who have been reported are Shkelqim Berisha, former director of the DRSHMl Mentor Beqja, Adviser for Media; Sokol Berimaj, vice Director of the Culture Center and Publishing of Defense, and Nika Sinaj, chief of logistics at the QKMB.

Minister Mimi Kodheli guaranteed that the file has been prepared by a group of experts. The former Minister and former employees are suspected of abusing with the contributions given by the state for infringing equality in the media and public tenders. The episode is related to the issue of TV ads, abuses that reach to 1 million USD.

DP: Rama started a witch hunt

The Democratic Party accused the Albanian Prime Minister, Edi Rama, of starting a witch hunt against his political adversaries. Parliament Member Jorida Tabaku declared that Rama’s order to punish the former Minister of Defense, Arben Imami, can go only in totalitarian regimes.
……….
http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=10586

8/4/2013

Das Comedy Rezart Taci, Betrugs Wirtschafts Imperium mit ARMO und Taci Öl wird zerschlagen

Filed under: — Zogaj Leku @ 2:32 pm

update: 27.9.2013 Einer der dreistesten und dümmsten Betrüger in Albanien! Er zahlte nie die Treibstoff Steuern. Totaler Betrug, Export Einnahmen in grosser Höhe, welche nie als Einnahmen verbucht wurden, Fälschung von Dokumenten wie bei der Bankrotten “Belle Air”, wobei nun im Dezember 2013, Verfahren auch gegen den Vater, Schwester, Ehefrau eröffnet werden.
1. Rezart Mustafa Taçi, i datëlindjes 7.6.1971

2. Anika Mustafa Taçi, e datëlindjes 25.6.1975

3. Mustafa Nevrus Taçi, i datëlindjes 18.4.1934

4. Drita Riza Aliçka e datëlindjes 7.5.1945

5. Arjanit Bexhet Kolgega, i datëlindjes 8.1.1975

6. Irgen Arian Selfo, i datëlindjes 13.7.1986 - See more at: http://www.shqiptarja.com/

26 Shtator 2013 - 19:28
Tatimet kërkojnë shpalljen e Rezart Taçit të falimentuar - See more at: 26 Shtator 2013 - 19:28

Salih Berisha und Betrüger, Pyramid Spiel auch noch in 2011, oder 2012, wie mit Siva, sind eine Legende, oder mit Hajdin Sejdiu (Geldwäsche Partner des Salih Berisha bereits 1992 auch rund um den UN Embargo Bruch mit Jugoslawienm später mit dem Fake Betrugs Projekt der GTZ mit der Industrie Zone Spitale- Durres)), heute und vor über 20 Jahren.
Rezart Taci, hat genauso diese Berufs Erfahrung wie so oft: Kellner in Italien, was mehr ist, wie Kellner in Albanien.

Rezart Taci insolvenz
die neuen Firmen Logos, einer angeblichen Aserbeidschanischen Geldwäsche Firma, oder Offshore Firma. um Bank Schulden auszugleichen. Der Kellner Rezart Taci, hatte die Idee, seine aufgeblasenen Luft Firmen an die Börse zubringen und dann zuverschwinden. Das war von Beginn an, von dem Betrüger Monopol unter dem Schirm von Salih Berisha, mit Hilfe korrupter Bank Manager und der Mafia Bank: Credins Bank gescheitert.

Die Übertragung der Aktien auf Dritte, ohne vorherige Information und Zustimmung der anderen Aktionäre, sieht eine Geldstrafe von 1 % des Umsatzes vor. Ein typischer Albanischer Vorgang, wie man mit Mit Eigentümern auch im Ministerium umgeht, wo Verträge Null gelten, weil die Änderung im Handelsregister (QKR), schon deshalb illegal ist. Typisch, das Vize Wirtschafts Minister Enzo Bozo den Deal als richtig in den Medien verkaufte, ein Georg Soros Gestalt, welche nur durch Dumm Betrügereien und Inkompetenz auffallen. Wo Georg Soros Leute sind, ist 100 % eine grosse Betrügerei im Gange und von Kompetenz war noch nie etwas bei diesen Gestalten zusehen und zuhören.

Sakaq, janë prezantuar drejtorët e rinj dhe risia është se janë inxhinierë të sektorit të naftës

“Aksionerët e rinj u regjistruan në QKR pa na njoftuar”. Rrezikohet gjobë mbi 10 mln euro

Sakaq, janë prezantuar drejtorët e rinj dhe risia është se janë inxhinierë të sektorit të naftës

Fast ein Standard Geschäft: Insolvenz und Pleiten rund um Privatisierungen und ausländische Investoren, im Lande, wo über 24 % der Kredite nicht bedient werden und trotzdem noch eine Milliarde € an weiteren faulen Krediten es gibt. Die meisten ausländischen Investoren, darunter sehr Viele, grosse Investoren, zogen sich nach kurzer Zeit, mit Millionen Abschreibungen aus Albanien zurück, denn lt. Auskunft der Salih Berisha PD Leute, schon vor fast 20 Jahren: Lachkrampf, wenn es um Gesetze und Gültigkeit von Verträgen geht. Ein Land ohne Funktion der Gesetze und Justiz, ist nun mal kein Land, sondern ein primitiv dummes Enterprise.

Die Credins Bank, verwertet ihre Sicherheiten, indem man die Firmen Anteile des Rezart Taci, nach Aserbeidschan verkauft. Weiter Millionen Kredite, wo Beschlagnahmten vor liegen u.a. der Raiffeisenbank, der Italienischen Intesa Sanpaolo, müssen noch geregelt werden, weil es betrügerische Doppelt Sicherheiten gibt. Man kaufte bis vor kurzem für Geld Kredite, der Rest wurde zusammen gefälscht.

Das Albanische Wirtschafts Desaster sieht die Fortsetzung, der Phantom Wirtschaft der Geldwäsche und des Betruges. Eine der vielen Weltbank Betrugs Veranstaltungen in Albanien, die in den Ruin führten. Rezart Taci, ist auch bekannt dafür, das er Journalisten verprügelt (natürlich mit Leibwächtern), die über seine Geschäfte berichten. Die ARMO Raffinerie, wurde vor kurzem vom Finanzamt beschlagnahmt, weil Millionen hohe Steuerschulden vorlagen und die Arbeiter dort, das Öl privat im Chaos Betrieb der Albanischen Dumm Geschäftsleute verkauften.

taci-shty

Bereits 2009, wurden die Tanklager beschlagnahmt!

Alle Tanklager, Raffinerie wie ARMO weurden vom Mafia Boss Rezart Taci beschlagnahmt

Vor 4 Jahren hatte Rezart Taci, 120 Millionen € Steuer Schulden und die Qualitäts Betrug aus der D2 Norm mache D1, führte zu hohen Motor Schäden in Albanien und viele wurden deshalb verhaftet.

Praktisch werden die 3 wichtigen Firmen, die ARMO Raffenerie nun nach Aserbeidschan verkauft, wo schon die Weltbank Privatisierung von Beginn an ein grosser Betrug war, weil eine Schweizer Schein Firma für Rezart Taci, die Privatisierung gewann, aber was nie bezahlt wurde.

Das der Berisha Financier, Geld- und Treibstoff Schmuggler Experte Bankrott ist, war lange vorher zusehen. Die Betrugs Privatisierung mit den kriminellen Banden aus dem Wirtschafts Ministerium, scheiterte weil sich das FBI einmischte, wegen einer gefälschten Bank Garantie, wo die US Bank nicht einmal Auslands Geschäften machen durfte, und auch davon Nichts wusste. Immer dabei bei Betrug, Mord und Randale: der NATO Vorbeter Frank Wisner auch in diesem Betrugs Geschäft, wie früher bei ENRON, oder der AIG.

Die US Mafia mit Frank Wisner, Patton Boggs foreign affairs advisor – Alb Petrol

Der Betrugs Skandal rund um gefälschte Bank Garantien der Tirana Mafia mit Rezart Taci, Ilir Meta, Salih Berisha und dem Gangster Frank Wisner

Dreistigkeit eines Dumm Betrügers, wir berichten hierüber über 4 Jahre. Tief in den Kosovo Betrug mit den dortigen Gangstern verstrickt und verbunden: mit Essard Puskar, ebenso einer der US-Albanischen Mafia und Behgjet Isa Pacolli und die Ehefrau von Tony Blair, erhielt viel Geld, für einen PR Besuch von Rezart Taci.

Seit über 2,5 Monaten war schon bekannt, das eine gefälschte Bank Garantie vorgelegt wurde und das deshalb keine Zahlung erfolgte. Durch vorbestrafte US Betrüger und Real Estage Pleitiers, Rezart Taci, Frank Wisner, Essard Puskar auch als Partner des Kosovo Vize-Premier Minister Behgjet Isa Pacolli bekannt, wo ebenfalls Anklage durch die EULEX erfolgt ist..

1/17/2013

Pleite Veranstaltung der Weltbank und die vergessene Privatisierung der Albpetrol

Rezart Taci

Tankstellen, wo nie jemand tankt, eine Spezialität des Rezart Taci

Die erste Beschlagnahmte von Bank Konten geschah durch die Credins Bank, einer Geldwäsche Bank, wo berühmte Mafia Clans, Miteigentümer sind. Dei Bank hätte 2009 schon die Bank Lizenz verloren, wegen dem Bank Kredit ohne Sicherheit für Rezart Taci, konnte dann aber die Aserbeischanische Bank finden, welche für den Kredit 3 Jahre bürgte. Als der Kredit fällig wurde, verlängert die Aserbeischanische Bank, die Garantie nicht, wobei die Credins Bank, sowieso längst Bankrott ist, wie eine weiter Albanische Bank. (Alle Griechenischen Banken, verloren, wie die Raiffeisenbank Österreich, sehr viel Geld in Albanien, über 1 Milliarden € und eine weitere Milliarden Krediten, werden nicht oder nur sporadisch bedient.

4/3/2009

Verliert die Credins Bank ihre Bank Lizenz, wegen betrügerischer Bank Garantien um die ARMO Privatisierung

Abgesichert durch eine Bank Garantie aus Aserbeidschan, welche fällig gestellt wurde. Haupt Gläubiger ist die Aserbeischanische Handel Bank, welche mit den Albanischen Banken, nun die Vermögens Werte verwertet! 85 % der AMRO Raffienerie, erhält die Aserbeischanische Öl Firma: “AMRA Oil”

Das Tankstellen Netz, kann man praktsich zu 90 % zerschlagen und abreissen, weil es auf illegal besetzten Grundstücken steht, was aber Landes üblich ist.

Der Betrugs Kredit des AAEF, Eigentümer USAID praktisch über die American Bank of Albania (übernommen von Intesa Sanpaolo aus Italien in 2008, ist noch das grosse Problem, weil Rezart Taci, wohl Sicherheiten in Betrügerischer Absicht gemacht hat. Die Amerikaner haben mit dieser Bank, als Entwicklungshilfe getarnt, nur Betrug (vor allem Immobilien Kredite, mit gefälschten Unterlagen u.a. in Golem) und Geldwäsche nach Albanien gebracht, wo die Amerikan Bank of Albania, als sie längst bankrott war, schnell mit einem PR Zirkus, an die grosse Italienische Sparkasse verkauft wurde, welche die Betrugs Kredite der Amerikaner abwickeln muss.

Intesa Sanpaolo Bank Albania, beschlagnahmt bei der Berufs Betrüger: Rezart Taci, weitere 4,4 Millionen $

12.7.2013

SHQIP

Albania’s tax authorities sequestered on Thursday in the city of Fier a heavy oil refinery belonging to controversial businessman, Rezart Taci.

Kommentar: 200 Arbeiter demontrieren gegen diese Beschlagnahme

update: 4.6.2013

praktisch sind alle Websites der Taci Firmen nicht mehr im Internet zufinden, inklusive die Website von Taci Oil, oder seiner Raffinerie. Info, mit mehr Details

http://taci-oil.com/ – – This Website Is Unavailable. und etliche Andere Fake Firmen und Websties wie von Vetro usw..

Lamtumirë ARMO!

Rezart Taci

4 Gusht, 2013 tek Kopertina

Rezart Taçi ka mbyllur marrëveshjen me një kompani azere për shitjen e tre kompanive të tij. “ARMO”, “Taçi
Oil” dhe “KUID” janë tre kompanitë për të cilat Rezart Taçi ka rënë dakord madje burime të mirinformuara bankare
kanë bërë të ditur për DITA se biznesmeni shqiptar i ka mbyllur marrëveshjet me azerët dhe ka përcaktuar të gjitha detajet dhe modalitetet e shitjeve por finalizimi i tyre është bllokuar në banka dhe në QKR kryesisht për dy arsye. Burime bankare kanë bërë të ditur se që prej javës që shkoi Rezart Taçi ka njoftuar bankat se kishte arritur në një marrëveshje me partnerët në Azerbajxhan për shitjen e kompanive të veta.
Taçi nuk mund të kryente operacionin e shitjes pa njoftuar më parë bankat, pasi në disa banka ai është debitor në disa dhjetëra milionë euro si pasojë e disa kredive që ka marrë në vite, interesat e të cilave janë fryrë së tepërmi si pasojë e vonesës së kësteve. Ndaj dhe bankat kanë një rol kyç në operacionin e shitjes dhe finalizimit të shitjes që
ka nisur javën e kaluar. Për të marrë kreditë në fjalë, Rezart Taçi ka lënë si kolateral, si garanci pronësore, disa nga trojet, depozitat dhe makineritë e kompanive “ARMO”, “Taçi Oil” dhe “KUID” , ndaj dhe shitja dhe kalimi i pronësisë
së këtyre kompanive në duart e azerëve do të kalojë doemos nëpërmjet kontrollit të procedurës dhe të të gjithë operacionit nga bankat.
Debitorët
Përveç bankave, duket se biznesmeni Rezart Taçi dhe kompanitëe tij kanë pasur borxhe në disa miliona euro edhe në biznesmenë të tjerë dhe kompani të tjera private. Këta të fundit, janë njoftuar nga bankat për operacionin e shitjes që kishte vënë në lëvizje vetë Taçi së bashku me azerët dhe javën e kaluar kanë ndërmarrë hapa parandalues për kryerjen e operacionit të shitjes. “Këto kompani shqiptare duke qenë se i kanë dhënë hua disa miliona euro kompanive të Taçit, janë alarm uar nga operacioni i shitjes së kompanive që Taçi ka vënë në lëvizje dhe kanë dashur të garantohen se do të marrin mbrapsht lekët e tyre. Për këtë arsye ata kanë kërkuar javën e kaluar në gjykatë që të vendosej sekuestro konservative mbi kompaninë “ARMO” dhe për pasojë kanë bllokuar çdo veprim të kësaj kompanie në QKR dhe në tatime duke paralizuar çdo mundësi për operacione ligjore dhe financiare deri në heqjen e sekuestros konservative, pra e thënë ndryshe deri në momentin që këto kompani shqiptare nuk do sigurohen se kontrata e re do të garantojë shlyerjen e borxheve të Taçit ndaj tyre”, – tha dje një burim bankar i mirinformuar për çështjen.
Azerët
Historia e Rezart Taçit dhe privatizimit të kompanisë ARMO në vitin 2009, është ngushtësisht e lidhur me Bankën Ndërkombëtare të Azerbajxhanit, Bankën “Credins” në Shqipëri dhe një sërë aktorësh të tjerë, të cilët janë kryesisht biznesmenë shqiptarë. Rezart Taçi pasi bëri privatizimin lekët i siguroi nëpërmjet bankës “Credins”, ndërsa kjo e fundit, gjeti rreth 75 milionë euro në Bankën Ndërkombëtare azere, për të paguar shtetin shqiptar në rolin e shitësit. Futja e bankës “Credins” në lojë i hapi jo pak telashe kësaj të fundit, pasi me kalimin e muajve ARMO nuk po prodhonte fitimet e përllogaritura në fillim ndërsa azerët kërkonin lekët dhe këstet e borxhit që u kishin dhënë. Interesat rriteshin çdo muaj dhe detyrimindaj azerëve shkoi deri në 125 milionë euro. Kjo bëri që në vitin 2012 azerët të humbnin durimin dhe ndërsa Rezart Taçi ishte duke tentuar të bëhej dhe pronar i “Albpetrolit”, azerët kërkuan bllokimin e të gjitha bizneseve të tij në Tiranë, situatë që Taçi e zgjidhi shumë shpejt me ta, duke u kërkuar më shumë kohë. Taçi shpresonte se “Albpetroli” do ishte zgjidhja përfundimtare e të gjitha problemeve të tij me borxhet, por tenderi në fund u anulua krejtësisht dhe rezultoi një dështim fatal. Duket se pas këtij aksioni të dështuar me “Albpetrolin” , tashmë Rezart Taçi ka vendosur të shlyejë përfundimisht partnerët e tij azerë duke u dorëzuar dhe duke pranuar shitjen e tre kompanive të tij dhe sidomos kompanisë kryesore ARMO.
Azerët kërkuan sekuestron e ARMO-s një vit më parë
Gjykata e Tiranës vendosi në muajin Gusht 2012 sekuestro ndaj kompanive të biznesmenit Rezart Taçi, për shkak të një borxhi të pakthyer prej 75 milionë euro, marrë për blerjen e kompanisë ARMO nga Azerbajxhani. Kërkesa për vendosjen e sekuestros është bërë nga Banka Ndërkombëtare e Azerbajxhanit, (International Bank of Azerbajixhan, I.B.A), e cila ka provuar me fakte para gjykatës se për të realizuar investime në Shqipëri, në nëntor të vitit 2008 ka depozituar në një bankë private 75 milionë euro. Mësohet se shuma e përmendur më sipër është depozituar në tre këste. Kësti i parë është depozituar më datë 18 nëntor 2008, në shumën 30 milionë euro, kësti i dytë është depozituar më datë 19 nëntor 2008 në masën40 milionë euro dhe kësti i fundit më datë 21 nëntor i të njëjtit vit në shumën 5 milionë euro. Gjatë kohës në të cilën është kryern transferta bankare, “AMRA Oil” kishte fituar tenderin për shitjen e 85% të aksioneve të shoqërisë ARMO sh.a. dhe ishte në proces të përmbylljes së kontratës dhe kryerjes së pagesës. Në këtë periudhë këto fonde ishin të domosdoshme për të realizuar blerjen e 85% të aksioneve të shoqërisë.
Në kushtet kur I.B.A. nuk arriti të kryente investime, aktivitet në Shqipëri, ose të kishte pjesë marrje në shoqëri të tjera, kërkoi nga Banka dhe shoqëria “Amra Oil” sh.a, rikthimin e shumës prej 75 milion Euro të depozituar. Kjo e fundit në datë 15.07.2010, i kthen bankës I.B.A. një shumë prej 1.5 milion euro, e cila është dhe shuma e vetme e kthyer deri tani palës kërkuese. Në këto kushte IBA ka kërkuar kthimin e menjëhershëm të të gjithë vlerës së detyrimit së bashku me interesat dhe fitimin e munguar në vlerën totale prej 115 milion euro.
Në mungesë të një përgjigje zyrtare nga debitorët, I.B.A. i është drejtuar Gjykatës së Tiranës me kërkesën për “Marrjen e Masës së sigurimit të padisë”. Por problemet nuk mbaruan me kaq për Taçin, një vendim i marrë në muajin Maj 2013 në Gjykatën e Tiranës vendosi sekuestrimin e aseteve të kompanive të tij për shkak të një kredie problematike të marrë prej Taçit në “Intesa San Paolo Bank” në vlerën e 4 milionë e 400 mijë eurove.
“Patton Boggs”-Taçi, një histori dështimi me privatizimet
Rezart Taçi është shfaqur shumë aktiv në dy privatizime strategjike vitet e fundit. Në privatizimin e ARMO-s dhe në atë të “Albpetrol”-it. Të dyja rezultojnë privatizime të dështuara dhe me shumë probleme, ndërsa në këtë histori përveç qeverisë shqiptare dhe Rezart Taçit, përfshihet dhe një kompani konsulence amerikane e quajtur “Patton Boggs”. Kjo është një kompani që shpesh është pajtuar nga qeveria shqiptare dhe për të tjera detyra, por roli i saj dhe përgjegjësia e saj në dy privatizimet strategjike merr një rëndësi të veçantë. Si në rastin e “ARMO”-s ashtu dhe në rastin e “Albpetrol”-it, kompania “Patton Boggs” ishte pajtuar për të verifikuar ofertat dhe për të garantuar shtetin shqiptar mbi saktësinë e tyre. Në veçanti në lidhje me ofertat financiare. Në të dyja privatizimet kompanitë e shpallura fituese (kompanitë e Rezart Taçit) shfaqën mungesë kapacitetesh për të paguar qoftë dhe garancinë prej 10 përqind të hyrjes në tender dhe më pas në rastin e ARMO-s, nëpërmjet një borxhi kreu pagesën, kurse në rastin e “Albpetrol”-it, i gjithë tenderi u hodh në erë pasi Rezart taçi u shpall fitues por shumë marramendëse prej 850 milionë eurosh që ai premtoi nuk dukej kurrkund .
ARMO
Le të sjellim ndërmend fillimisht privatizimin e kompanisë ARMO. Kur nisi hapja e ofertave të tenderit na u tha se fitues ishte një konsorcium amerikano-zviceran. Në fakt më vonë rezultoi se kompania teksane dhe ajo zvicerane pasi u shpallën fituese shitën shpejt e shpejt aksionet e tyre te biznesmeni shqiptar Rezart Taçi dhe ikën e panë hallin e tyre. Më tej ndodhi skandali tjetër me këtë privatizim, duheshin depozituar lekët , ose më saktë duheshin depozituar milionat e eurove nga fituesi. Ishin plot 75 milionë euro që duheshin derdhur në arkën e shtetit fill pasi parlamenti i shqipërisë ratifikoi kontratën për shitjen e kompanisë ARMO. Kjo pagesë u vonua 3 muaj, e në krye të tre muajve ndodhi ajo që pak kush mund ta kishte menduar. Rezart Taçi mori një kredi në bankën “Credins” në vlerën e 75 milionë eurove duke lënë si kolateral kompaninë e sapoprivatizuar “ARMO” ndërsa vetë banka doli garante tek Banka Shtetërore e Azerbajxhanit prej së cilës erdhën dhe lekët e shumëpritura në Shqipëri. Vetëm 1 vit më parë banka azere hodhi në gjyq Rezart Taçin dhe Credins dhe kërkonte kthimin e shumës por palët u lidhën në një marrëveshje provizore dhe Taçi u hodh në sulm për të privatizuar dhe “Albpetrol”-in. Po si është e mundur që në privatizimin e rafinerisë së vetme në vend lekët u gjetën duke dalë e duke i kërkuar në pazar? “Patton Boggs” ishte kompania e paguar nga qeveria dhe qytetarët shqiptarë për të dhënë të gjitha garancitë se ai ose ata që do të privatizonin ARMO-n jo vetëm që duhej t’i kishin lekët me vete, por edhe kapacitetet për ta zhvilluar atë ndërmarrje. Por jo, nuk ndodhi, “Patton Boggs” jo vetëm që nuk i dha këto garanci për ARMO-n, por kaloi edhe më tej cakun, në historinë spektakolare të privatizimit me “lekët kur ti kem” të Albpetrolit.
ALBPETROL
Sërish një privatizim strategjik, sërish “Patton Boggs” që konsulon, e sërish Taçi që fiton, e sërish lekët që nuk duken. Rasti i ARMO-s u përsërit dhe me ndërrmarjen më të madhe shqiptare “Albanian Petroleum”, ose e njohur si “Albpetroli”. Skenari ishte thuajse i njëjtë, oferta më e kuotuar sigurisht që do vinte nga një “kompani simotër amerikane” e pas shpalljes së fituesit kompania simotër do ikte të shikonte hallin andej nga kishte ardhur dhe në konferencë për shtyp do dilte Rezart Taçi që do rikonfirmonte edhe njëherë fitoren e vetë. Garancia e sigurimit të ofertës në tender prej 10 përqind , e as 20 përqindëshi i ofertës fituese nuk u paguan. Në fakt janë në total 280 milionë euro që duhen paguar(vetëm si fazë e garancive) nga totali prej 850 milionë euro që firma fituese “Vetro” e Rezart Taçit ofroi për “Albpetrol”-in. Asnjë qindarkë nuk rezulton e paguar, por në rastin e “Albpetrol” të paktën kemi një deklaratë të një eksperti të kompanisë konsulente “Patton Boggs”.
David Farber, disa muaj më parë në një intervistë për Zërin e Amerikës i pyetur nëse kompania fituese e Rezart Taçit i kishte lekët apo jo dha një përgjigje që i habiti të gjithë. Ai konkretisht tha: “Çështja këtu është se si kanë ndërmend ata ta financojnë këtë marrëveshje, pra nëse i kanë paratë në dorë, apo do t’i marrin hua. Kjo varet krejtësisht prej tyre (‘Vetro’-s). Si konsulent i ministrisë, nuk dua të shpreh hamendje se çfarë synimesh ka konsorciumi. Nuk e di, sepse është punë e tyre se si do të vendosin, se si do ta financojnë marrëveshjen. Pra, nëse do t’i marrin paratë borxh, do t’i gjejnë paratë në ndonjë mënyrë tjetër, apo do t’i marrin nga llogaria e tyre bankare. Kjo do të varet nga konsorciumi dhe nuk është çështje e ministrisë”, thotë konsulenti Faber.
Pra konsulenti i qeverisë që duhej të kishte dhënë garancitë për kapacitetet e likuidimit të shumës nga kompania fituese që në fazën e dorëzimit të dokumenteve në tender thotë “pas pilafit” se çështjen se si do gjenden lekët e financimit ja kanë lënë Rezart Taçit në dorë që ta vendosë. Por përveç papërgjegjshmërisë së treguar në realizimin e këtij tenderi, kompania “Patton Boggs” ka dhe një problem gati ligjor me çështjen e garancisë së ofertës. Rezart Taçi, solli si garanci të ofertës prej 85 milionë euro një çek të lëshuar nga një bankë amerikane.
Por kjo e fundit më pas është shprehur se nuk ishte përfshirë fare në këtë transaksion. Në këto kushte lind pyetja: “A e ka verifikuar Patton Boggs garancinë e dorëzuar në emrin e bankës amerikane? Kush mban përgjegjësi për këtë “problem” me këto dokumente dhe mospagimin e shumës së garancisë fillestare prej 85 milionë euro? Aktualisht çështja e kësaj garancie është objekt hetimi nga prokuroria shqiptare.

 

http://gazetadita.al/04-gusht-2013/#respond

Rezart Taci, liegt hier ganz vorne und immer wieder die faulen Kredite der American Bank of Albania, welche von der Intesa Sanpaolo Bank Albania, uebernommen wurden im Betrugs Geschaeft der Geldwaesche rund um den AAEF Fund der Amerikaner. Eine aufgeblasene Betrugs Firma, rund um Betrugs Privatisierungen.

Einschlägig bekannte US Betrüger: Salih Berisha, Ilir Meta und Rezart Taci, sind dabei vereint.

Rund um die Firma Silk Road EQUITY und Vetro Energy: Teilhaber der Phantom Firmen neben Rezart Taci: Pleitiers und Real Estage, wie Börsen Betrüger:Endrju Filipouski, Methju Rozak und Thomas Rozakun

Die US Mafia mit Frank Wisner, Patton Bogg’s foreign affairs advisor - Alb Petrol

Damir Fazlic, überdenkt seine Phantom Geschäft im Energie Park der Porto Romana c

7/30/2013

Der UN-Embargo Bruch des Salih Berisha Bande, mit der Firma Firma Shqiponja-PD in 1993 und Geldwäsche und Betrug in 2013

Filed under: — Insider @ 9:41 pm

Der Treibstoff Schmuggel nach Jugoslawien ist eine damals bekannte Geschichte, weil sie vor aller Augen ablief.

Hinzu kamen aber noch Waffen Geschäfte des Salih Berisha und seiner Gang in 1995, mit den Serben, ebenso mit dem Flugzeug und CIA Unterstützung direkte Waffen nach Bosnien, wo der bekannte Politiker: Hasan Gengic, der Partner war. Mit Albanian Airlines, lieferte man Waffen nach Kabul in 1995, und wurde mit Heroin bezahlt. Bin Laden und der Terroristen Financier: Yassin Kadi, Salih Berisha war überall aktiv dabei.

Drogen, Terroristen, Treibstoff, Waffen Geschäfte:
Ein großer Freund von Alija Izetbegovic war Hasan Muratovic. Ihm wird nachgesagt, viel Geld für die Promotion in Ljubljana ausgegeben zu haben. In seiner Jugendzeit war Muratovic ein Komsomol-Funktionär in einer Vorstadt von Sarajewo. Gegen Muratovic gab es auch schwere Vorwürfe. Als Ministerpräsident soll er rund 200 Millionen US-Dollar illegal erwirtschaftet haben. Er soll unter anderem den Drogenschmuggel über den Igman und durch den Tunnel unter dem Flughafen erlaubt haben. Muratovic war Parlamentsabgeordneter und der bosnische Delegationschef bei der Parlamentarischen Versammlung des Europarates. Dies ermöglichte ihm Kontakte mit Albanern, darunter mit dem derzeitigen Regierungschef Sali Berisha. Ich beobachtete beispielsweise ihr freundliches Gespräch in Straßburg im Frühjahr 2004.

Die Geschäfts Methode, mit den selben Verbrechern wie in 1993, werden 2013 ebenso praktiziert: Betrug, Fälschen, Geldwäsche Bauten und immer die selben Personen dabei. Wichtig ist das man kriminelle Ausländische Partner hat, um die Justiz auszuschalten und unter Kontrolle zubekommen. Salih Berisha, hat alle Instutionen sogar erneut unter Kontrolle bringen können, aber u.a. die Italiener, haben sogar die Militär Abkommen beendet. Man muss ja nicht jedes primitiv kriminelle Enterprise und Billig Volks Terroristen finanzieren. Der Deutsche Steuerzahler, finanziert seit 1992, also nun 22 Jahre, einen Justiz Aufbau in Albanien, wo nun Alles auf Null ist und sich Mörder gegen Geld freikaufen. Selbst Stratfor, berichtet in gehackten emails, das Salih Berisha der Capo der Albanischen Mafia ist.

Eine Detail Auflistung, wie und wer den Treibstoff Schmuggel damals mit Salih Berisha trotz UN Embargo organisierte, wobei ein Österreicher, damals den Schmuggel ebenso organisierte. Damals tauchte auch für den Drogen Handel, Waffen Handel und Geldwäsche Bin Laden persönlich in Tirana auf, ebenso bei dem Präsident in Bosnien Izebegovic.
Der Bin Laden Financier Yassin Kadi, hatte allein 35 Bankkonten bei der American Bank of Albanien, tobt heute in der Türkei herum mit dem PM R.Erdogan um die Syrischen Terroristen zufinanzieren und mit Waffen zuversorgen. Über Yassin Kadi, in Albanien und seinen 2 blauen Hochhäusern gegenüber dem Sitz des PM, wurde viel berichtet. Damals mussten die Kosovo Terroristen finanziert werden, in der Operations “ROOT", von Reagan genehmigte Operations Iran - Contra Affäre Nr. 2. Deutschland schaute tatenlos damals zu und fand Hirnlose KAS Gestalten, welche den Unfug unterstützten.

Tritan Shehu, ist zerstörte die Redaktion der “Koha Jone” im März 1997, im Auftrage von Salih Berisha, verkaufte ebenso 600 Diplomaten Pässe an die Albaner Mafia und ist uralt Kommunist im kriminellen Enterprise des Salih Berisha. Als Partner eine gute Veraussetzung für die KAS (Konrad Adenauer Stittung) denn wenn man mit Kriminellen arbeitet, muss man mindesten 100 Millionen € pro Jahr erhalten, wie das kriminelle Enterprise des FES, von der SPD. Tritan Shehu, war der direkte Partner des Super Verbrecher Clans: Haklaj aus Tropoje vor aller Augen in 1997 ebenso. Der damalige Eigentümer Nikolli Lesi erzählt, wie das damals ablief, mit Entführung und dem Brand in der Redaktion der “Koha Jone"!

Tritan Shehu war der Geschäftsführer der Schmuggler Firma: Shqiponja-PD, der heute natürlich immer noch engste Beziehungen zur Deutschen KAS hat, was nicht verwundert, genauso wie der Gangster Agim Shehu, der 1997 Politichen Asyl erhielt. Einer der dümmsten Berisha Anhänger, deren Namen hier auftauchen, ebenso die Mafia Familie Kazazi (heute auch als Sokol Kazazi, oder Seferi Efendi unterwegs), aber auch Azem Hajdari, der einer der übelsten Waffen, und Treibstoff Schmuggler war in Durres. Ali Kazazi, war damals Partei Chef der PD Shkoder, womit Alles gesagt ist, denn der Schmuggel der Albaner Mafia in Nord Albanien musste abgesichert werden. Baskhim Gazidede und Salih Berisha organisierten die Treffen in Skhoder in 1995, mit dem Serbischen Kriminellen “Arkan", der von Interpol wegen vielen Delikten damals gesucht wurde. Verantwortlich für die Organisierung dieser Treffen, damals die Mafia Familie Kazazi. Direkt zsutändig, für den Export, war Arben Abnori, der praktisch alle Gesetze auch als Parlaments Präsident unterzeichnete. Ebenso eine Ikone der PD, wie Azem Hajdari, aber totale Verbrecher.

Salih Berisha, setzte nur das Wirtschafts Modell aus der damaligen Zeit in den letzten Jahren um, mit Geldwäsche Bauten vor allem an der Küste und immer ohne Dokumente, weil seine Mafia, wie Sokol Kazazi und Co. einfach auch zudumm sind, Dokumente legal zubesorgen, genaus wie Hajdin Sejdia, damals die Gelder in einen Hotel Komplex in Tirana stecken sollte in 1992, aber dann die ebenfalls mit Fake Papieren: Industrie Zone Spitale bei Durres erheilt mit Argita Berisha. Ein Intnationaler Haft Gefehl wurde kurz vollstreckt, dann kam Hajdin Sejdia wieder frei. Einer der vielen kriminellen Kosovaren in Albanien.

Hajdin Sejdia einer der kriminellen Kosovaren, welche Albanien verwüstete

Azem Hajdari, war 1992, in einem Führer Kurs des Georg C. Marshall centrums in Deutschland, einer Ausbildungs Stätte für Berufs Kriminelle, wo dann in 2001 auch die Ehefrau Monika von Ilir Meta war.

Ridvan Bode, die Shiak Mafia, der Kosovaren Gangster Hajdin Sejdiu, Berlim Cela tauchten direkt im Treibstoff Schmuggel auf, und Baskhim Gazidede ebenso. Vielleicht gibt Volker Rühe, der Deutsche Verteidigungs Minister Auskunft, was ein Baskhim Gazidede damals in Bonn wollte. Genc Pollo spielte eine wichtige Rolle, später auch bei dem Verkauf gestohlener Luxus Autos, welche über Argentien nach Durres kamen und als Drogen Transport Mittel umgebaut waren. Genc Ruli, durfte bei diesen Verbrechern natürlich auch nicht fehlen und schon damals was ebenso jeder weiss. Waffen - Treibstoff Schmuggel auch nach Bosnien mit Hilfe von Damir Fazllic, der ein enger Verwandter des Serbischen Geheimdienst Chefs war, wo die Familie Berisha, ebenso weitläufig verwandt war.
Zoll albanien
2/19/2013

Rauben, Plündern, Erpressen, Stehlen: die Übernahme des Zolls, durch die Tropoja Banditen des Ridvan Bode und Salih Berisha

Kondrabanda e naftës Berisha-Millosheviç, ja si funksionoi firma “Shqiponja-PD” në vitet 1993-1996

Kondrabanda e naftës Berisha-Millosheviç, ja si funksionoi firma “Shqipon

PD dhe pushteti “Berisha” ka si aktivitet historik antishqiptar trafikun e karburanteve dhe armëve me Serbinë

Nëse ka një “damkë” që nuk mund të “pastrohet” kurrë në historinë politike e qeverisëse të PD, të Sali Berishës dhe pushtetit të tij të viteve 1992-1996, kjo është shkelja e embargos së OKB ndaj Serbisë së Millosheviçit, me urdhër të Sali Berishës, në lidhje me furnizimin e Serbisë me karburante, municion e armë, në vitet kur ky shtet ushtronte gjenocid barabar kundër popujve të federatës, veçanërisht kundër popullit shqiptar të Kosovës. Me këtë akt anti ligjor, anti-OKB e antikombëtar, Sali Berisha dëshmoi përfundimisht me prova konkrete se si dhëndër serb, ishte edhe një misionar pro serb. Ndërkohë që regjimi i Millosheviçit vazhdonte të derdhte gjak shqiptarësh në Kosovë, Sali Berisha, nëpërmjet SHIK dhe mafies rajonale, kishte angazhuar dhe aktivizuar gjithë struktura e shtetit që komandonte, për të furnizuar regjimin e Millosheviçit me karburante, armë e municione, ndërkohë që OKB, NATO e SHBA i kishin vendosur regjimit gjakatar serb, embargo edhe për furnizim me “ujë”.

Berisha krijoi firmën trafikuese “Shqiponja”, ja stafi i kupolës së PD

Për të kryer këtë shërbim ndaj Serbisë e kundër OKB dhe NATO-s dhe për të maskuar krimin e trafikut të armëve e kontrabandës së karburanteve, antishqiptari Sali Berisha, krijoi një firmë tregtare import-eksporti, të quajtur “Shqiponja-PD”, me pronare PD. Thyerja e embargos së OKB, në harkun kohor të viteve ‘93-‘96, mes Shqipërisë dhe Malit të Zi, me bekimin e ish-Presidentit Sali Berisha, ishte një moment i artë i cili nuk u shfrytëzua vetëm nga trafikantët tregtarë privatë në fushën e kontrabandës së karburanteve, por masivisht nga vetë Partia Demokratike, nëpërmjet firmës së saj tregtare “Shqiponja-PD”. Partia Demokratike kishte 100% të aksioneve të kësaj firme. Zyrtarisht, Drejtor i Përgjithshëm i firmës trafikuese “Shqiponja-PD”, u emërua kreu i PD Tritan Shehu. Administrator u emërua Genc Pollo. Kryetar bordi ishte Sali Berisha. Drejtor Ekonomik ishte Blerim Çela. Drejtor marketingu ishin Ali Spahia e Ali Kazazi. Koordinator me tregun Serb për eksportin e karburanteve, armëve e municioneve ishte Pjetër Arbnori. Drejtues ushtarak i kësaj firme, që siguronte ecurinë e trafikut ishte Safet Zhulali. Drejtor finance ishte Genc Ruli. Drejtues i sigurisë rrugore të mjeteve që trafikonin, ishte Agim Shehu. Shef auditi ishte Ridvan Bode, njëherazi edhe ish-drejtor i Përgjithshëm i Doganave e më pas ministër i Financave. Ndërsa Drejtor i Përgjithshëm i stafit të firmës “Shqiponja-PD” që kontrollonte dhe menaxhonte veprimtarinë e kësaj firme ishte shefi i SHIK, Bashkim Gazidede. Kjo firmë u ngrit dhe nisi aktivitetin me urgjencë, pikërisht në momentin kur Serbia u izolua nga SHBA, OKB e NATO, për shkak të krimit njerëzor e gjenocidit masiv, që nisi dhe po vazhdonte kundër popujve federativ që përbënin ish-Jugosllavinë. Firma “Shqiponja” Me rritjen e kërkesës për naftë në tregun shqiptarë, duke qenë se sasia dërrmuese e saj shitej kontrabandë në Mal të Zi, drejtuesit më të lartë të PD në vitin ’93 vendosën të themelojnë firmën “Shqiponja”, e cila fillimisht, sipas akt-themelimit kishte si objekt vetëm eksportin e naftës drejt ish-Jugosllavisë, me afat nisje vitin 1993 dhe për një periudhë mbi 10 vjet. Por që aktiviteti i saj u ndërpre në dhjetor 1996, për shkak të rënies së PD nga pushteti i piramidave.

Veprimtaria trafikuese antikombëtare e firmës “Shqiponja-PD”

Në bazë të “Ligjit për Partitë”, subjektet politike kishin të drejtë të krijonin shoqëri tregtare, me arsyetimin për të forcuar financat. Krerët e PD shfrytëzuan paratë që jepte buxheti i shtetit për financimin e partive politike në vend si kapital fillestar për themelimin e firmës “Shqiponja”. Ndonëse firma “Shqiponja” nuk u mor drejtpërsëdrejti me transportin e naftës nëpër rrugët e veriut të Shqipërisë, ku ishte instaluar edhe arteria kryesore e kontrabandës së naftës me Malin e Zi, ajo që nga Porti i Durrësit shërbeu si një nga furnitorët kryesore me karburante të tregtarëve më të vegjël, të cilët më pas i kalonin karburantet kontrabandë në Mal të Zi. Sipas dëshmive të ish-zyrtarëve më të lartë të PD, karburantet në Portin e Durrësit silleshin për llogari të firmës “Shqiponja-PD” nga një firmë angleze. Furnizimi me karburante nga kompania angleze bëhej thuajse një herë në dy muaj. Pasi karburantet depozitoheshin në disa tankera të mëdhenj në Portin e Durrësit, të cilat ishin në llogari të firmës “Shqiponja”, fillonte më pas shpërndarja e sasisë tek tregtarët shqiptarë të cilët ishin licensuar për tregtinë e naftës. Në fillimet e veta firma “Shqiponja” arrinte të furnizonte ndjeshëm dhe në sasi të mëdha tregun shqiptarë me karburante. Kjo jo vetëm për shkak të infrastrukturës që kjo firmë kishte ngritur, por edhe për faktin, se duke qenë se PD ishte në pushtet absolut, firma trafikuese mafioze “Shqiponja-PD” me kryetar bordi Sali Berishën dhe me staf drejtues kupolën e PD, kishte një seri favoresh nga organet shtetërore përsa i përket lejimit të trafikimit të karburanteve, hapjes së portave të importit, liria e transportit në territorin shqiptar dhe eksporti të pakontrolluar në kufi e karburanteve kontrabandë, mos pagesa dhe mos kontrollet tatimore e fiskale, shpejtësia e kryerjes së veprimeve doganore, mbështetja e këtij trafiku me siguri prej policisë, ushtrisë dhe SHIK. Krijimi i firmës “Shqiponja-PD” prej Sali Berishës dhe Millosheviçit në marrëveshje të fshehtë për trafikun e karburanteve e armëve, me drejtues krerët më të lartë të shtetit e pushtetit shqiptar, u bë në momentin kur Serbia e Millosheviçit ishte në krizë edhe për një pikë naftë, karabina e për një copë fishekë, prej embargos që i kishte vendor OKB, NATO e SHBA, si kusht për të ndalur gjenocidin ndaj popujve të ish-Jugosllavisë, gjenocid që ushtrohej barbarisht e kriminalisht edhe ndaj popullit shqiptar të Kosovës.

Si realizohej kontrabanda dhe çfarë roli kishte qeveria?

Në vitet 1993-1996, autobotet me naftë, mazut, benzol, benzinë e vajgur special për avionët, ose ndryshe me “kerazinë”, vinin çdo javë në “karavanë” prej 17-18 automjete në naftë. Ato ngarkoheshin në Greqi dhe mbasi ndërronin dokumentet dhe mjetet në Bullgari, nëpërmjet Maqedonisë futeshin në Qafe-Thanë, bënin “një xhiro-hyrje dal;je formale në Shqipëri me dokumente false dhe shkonin drejt Serbisë. Kjo “linjë” bëhej prej 3 vitesh, pa pushim asnjë ditë. Këto autobote, kishin drejtues bullgarë, grekë, malazezë, kosovarë e maqedonas, por që komunikonin saktësisht në gjuhën e doganës tonë. por ata për garanci komunikimi, në çdo mjet e në çdo rrugë qarkullimi, shoqëroheshin nga shqiptar, të cilët në fakt ishin oficerë të SHIK-ut, të autorizuar me leje speciale prej qeverisë shqiptare, policisë shqiptare dhe sidomos me “autorizim special” të firmosur nga kryeshikasi Bashkim Gazidede.

Incidenti në Qafë-Thanë, SHIK urdhëroi lirimin e autoboteve

Ishte 12 mars 1995, kur një autokolonë me 11 autobote me karburante kontrabandë u paraqit të hynte në pikën e Kalimit në Qafë-Thanë. Policia e turnit e cila nuk kishte asnjë informacion për këtë ngarkesë pa “letra” por me “kod” të SHIK e të qeverisë “Berisha”, e ndaloi dhe nuk e lejoi autokolonën të kalonte në territorin shqiptar. Brenda 1 ore në pikën e Qafë-Thanës mbërriti një helikopter me “ekspertë” të SHIK, të cilët sollën një shkresë të vulosur e firmosur nga Bashkim Gazidede dhe nga kryepolici Agim Shehu, që urdhëronte futjen e tyre në Shqipëri pa asnjë kontroll. Ata që i bllokuan ishin Komandanti i Divizionit të Policisë doganore Korçë, Arben Doçi dhe shefi i shërbimit Hasan Durmishi (ish-kryetar i policisë financiare Pogradec, ndaj të cilave u mbajt qëndrim i ashpër e pezullues nga puna “me urdhër nga lartë”. Pas incidentit të ndodhur, pikën e kontrollit kufitar e doganor të Qafë-Thanës, Kapshticës e Kakavijës, qysh pas bllokimit të autoboteve me naftë kontrabandë, i morën nën kontroll e drejtim “grupe speciale” prej nga 12 vetësh oficerë e agjentë të SHIK, të cilët u instaluan me “banim” e shërbim në zonat ku ishin pikat doganore e kufitare. Ata ishin organikë e SHIK të Tiranës.

Azem Hajdari denoncoi trafikun e “Shqiponja-PD” në favor të Millosheviçit

Por firma kontrabandiste e trafikuese “Shqiponja-PD” e cila ishte bërë furnitorja e vetme e pushtetit gjakatar të Millosheviçit me karburante, armë e municione, kishte dhe “llogarinë” e saj financiare. Ajo ishte një burim i madh fitimi prej kontrabandës e trafiqeve, miliardat e të cilave përfundonin në xhepat e stafit drejtues të PD, me “gjeneral” të firmës Sali Berishën i cili komandonte dhe urdhëronte gjithçka, sipas udhëzimeve e porosive që merrte nga Millosheviçi, nga mafia ruse, bullgare, rumune, serbe e greke. Ishte momenti kur Serbia e blinte “pikën e karburantit” më shtrenjtë si “pika e gjakut”, për shkak të mungesës së saj prej bllokazhit që i kishin vendosur gjithë vendet me urdhër dhe marrëveshje të SHBA, NATO e OKB. Fitimet përrallore Fitimet e mëdha që po rridhnin nga tregtia e karburanteve, krijuan jo pak turbullira edhe brenda radhëve të PD. Ish- deputeti Azem Hajdari, akuzoi publikisht drejtuesit e lart të PD, të qeveris dhe të shtetit se nëpërmjet firmës “Shqiponja-PD”, po bënin kontrabandë karburantesh dhe se kishin shkelur embargon e OKB ndaj ish- Jugosllavisë. Në betejën e përplasjeve brenda PD, ndikoi jo pak edhe lufta për të dominuar tregun e karburanteve, që po prodhonte fitime të kolosale, ndërmjet klaneve të ministrave, politikanëve e deputetëve të PD. Kjo luftë mes klanesh që kishte zbritur në “terrenin” e interesave të fitimeve financiare dhe që fijet kontrolloheshin prej Sali Berishës, Tritan Shehut, Genc Rulit e Ridvan Bodes, u acarua aq shumë, sa në vitin 1995 nisi përplasja e madhe. Një nga ata që doli jashtë loje prej kësaj kontrabande prej klaneve mafioze e trafikuese brenda PD ishte Genc Ruli, i cili u sulmua prej Berishës dhe klanit të tij, me akuzën e “drurit të arrës”, akuzë e cila kishte bazë reale. Firma trafikuese “Shqiponja-PD” kishte mjaft avantazhe në treg, duke u bërë në një farë mënyre e pakonkurrueshme nga operatorët e tjerë të import-eksporteve të karburanteve e armëve në Shqipëri e rajon, por edhe nga ata operatorë të rinj, që kishin lidhje të forta me pushtetin mafioz e kriminal “Berisha”, kupola e të cilit menaxhohej prej SHIK të Bashkim Gazidedes. Për dy vjet, nga viti 93 deri në vitin 95, firma “Shqiponja-PD”, zyrtarisht mësohet se ka fituar rreth 700 mijë dollarë amerikanë. Por në fakt, sipas volumit të kontrabandës, mendohet se fitimi prej karburanteve të shitur në Serbi, mendohet se kalonin shumën 12 milion dollarë, vlera këto që përfundonin në xhepat e pushtetit që përballë shqiptarëve, kishte hedhur parullën elektorale e programore demagogjike: “Me ne fitojnë të gjithë”. Asnjëherë, nuk pati një “libër bilanci” kjo firmë, madje edhe kur u mbyll në vitin 1996, rezultoi me buxhet 18 dollarë gjendje. Firma “Shqiponja-PD” u mbyll në fund të vitit ‘96, kohë kur kishte rënë interesi i ish-Jugosllavisë së Millosheviçit, për importe karburantesh nga Shqipëria, si pasojë dhe e heqjes së embargos. Mbyllja e firmës “Shqiponja-PD” me heqjen e embargos ndaj Serbisë, dëshmoi qartë e përfundimisht se kjo firmë e krijuar prej Sali Berishës, kishte si mision vetëm kontrabandën e naftës, por edhe të armëve e municioneve, të cilat Sali Berisha i vazhdoi edhe në pushtetin e viteve 2005-2013 nëpërmjet ministrisë mafies së trafiqeve të instaluar brenda Ministrisë së Mbrojtjes me firmën “Meico”, por edhe me firma private, të cilat shkaktuan edhe tragjedinë e Gërdecit, ku menaxhere ishte familja mafioze kryeministrore “Berisha”.

Firma “Shqiponja-PD” mashtroi me hekurin bullgar të Bovillës

Ka qenë pranvera e vitit 1995 kur nga policia financiare e Pogradecit, u ndaluan për kontroll dhe u bllokuan 8 maune bullgare, të ngarkuara me hekur. Meqenëse dokumentacioni i mallit nuk ishte i rregullt, u vendos që ato të bllokoheshin pranë doganës së Qafë-Thanës për të bërë veprimet e tjera, pra të bllokimit, me të cilat u mor personalisht kryetari i degës së Policisë Financiare të Pogradecit Hasan Durmishi. Menjëherë, në lojë u fut edhe SHIK-u në Pogradec, i cili mori kopjet e dokumentave dhe urdhëroi doganierët e polit kufirit, që të mos ndërhynin, por të heshtnin. Mbas verifikimeve, u konstatua se maunet me hekur kishin si destinacion objektin në ndërtim të Bovillës, hekur i cili sipas kontratës së bërë, duhej të blihej dhe të vinte nga Italia në portin e Durrësit, ku do të bëheshin veprimet doganore dhe të shkarkohej në Bovillë, në Tiranë. Por në fakt ndodhi e kundërta. Hekuri vinte nga Bullgaria i një cilësie jo të asaj që ishte tenderuar, por tjetër cilësi dhe çmim. Pas bllokimit prej disa ditësh, u vendos shoqërimi “me urdhër nga SHIK”, që maunet të niseshin drejt doganës së Vlorës, ku do të dorëzoheshin në Policinë Financiare në Vlorë, me procesverbal të rregullt dorëzimi. Por nga presionet e shumta nga Tirana, nuk u bë asnjë veprim dokumentar, por maunet u lejuan të iknin.

Bosi i firmës “Shqiponja-PD”, këshilltar i pushtetit të Berishës

Koha e sigurt për t’u rikthyer në Shqipëri ka ardhur për të gjithë ata që dëmtuan pasurinë kombëtare, janë në borxhe, kanë bërë krime dhe që kanë të hapura me drejtësinë shqiptare. Një prej tyre është edhe shqiptaro-boshnjaku S. D, i cili në vitet 1993-1996 ishte administrator terreni në krye të kompanisë “Shqiponja-PD” e cila bëri kontrabandën më të madhe të naftës në drejtim të Serbisë, përmes territorit të Shqipërisë. Pas vitit 2005, ai u rikthye në Shqipëri dhe u emërua me urdhër të Berishës si këshilltar i tij ekonomik në kryeministri dhe njëherazi, si këshilltar special i Genc Rulit, kur ai ishte ministër i ekonomisë në vitet 2005-2009. Në vitin 1998, nëpërmjet Serbisë dhe me ndihmë e Damir Fazlliç, mikut të Sali Berishës, ai është arratisur nga Shqipëria për t’u larguar drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ku ka jetuar për 7 vjet me radhë, ikje që kishte si motiv frikën e pushtetit “Nano” prej kontrabandës së naftës me Serbinë. Por në vitin 2005, Sali Berisha e riktheu në Shqipëri në postin e këshilltarit të tij e të Genc Rulit, për problemet e karburanteve, duke mbajtur mesa duket parasysh “përvojën” e tij në kontrabandën e naftës me Serbinë në vitet 1993-1996, kur ai shërbente në terren, për kontroll-menaxhimin e transportit në shifra të mëdha të karburantit drejt Millosheviçit.

Sali Berisha mbrojti dhe mohoi kontrabandën

Sali Berisha prej disa vitesh ka mbrojtur dhe mohuar kontrabandën e naftës me firmën “Shqiponja-PD”. Ai ka deklaruar përherë, se nuk kishte një kontrabandë të tillë edhe kur denoncimet bëheshin nga monitoruesit ndërkombëtarë. Gjithë detajet e itinerarit të kompanisë “Shqiponja-PD” janë publikuar me prova, duke denoncuar fakte nga mbërritja e sasive shumë herë më të mëdha nga nevojat tona, në kalimin e karburantit në duar të tjera të besuar dhe deri në nxjerrjen jashtë nga kufirit. Nafta që shkonte kontrabandë për llogari të kompanisë “Shqiponja-PD” vinte nga Greqia dhe shkarkohej në portin e Durrësit dhe nga Italia e Bullgaria dhe Maqedoania. Shoqëria italiane “API", ishte kompania që lëvronte naftë me anije cisternë nga porti italian i “Falkones”, në drejtim të portit të Vlorës. Prej andej, nafta transportohej me autobote në Shkodër, afër kufirit me Malin e Zi. Kontrabandistët profesionistë të firmës “Shqiponja-PD”, të cilët kryesisht ishin oficerë të SHIK e kalonin naftën përtej kufirit nga Buna, ose liqeni i Shkodrës, në një trafik që funksiononte në të shtatë ditët e javës. Vetëm kur ndërkombëtarët që ruanin embargon në vendet e Malit të Zi dhe Bosnjës forcuan kontrollin dhe masat ndaj atyre që thyenin këtë embargo, firma “Shqiponja-PD” vendosën të tërhiqeshin.

Ja 24 pyetjet akuzë të SHIK ndaj Azem Hajdarit, për kontrabandën e naftës

1. Ku e gjetët vilën e gjermanëve dhe me çfarë shume lekësh e betë rikonstruksionin e saj?
2. A e keni njohur Ajdin Sejdinë, dhe punën e gropave të tij?

Das Urgestein der Betrugs Firmen, der Kosovare Hajdin Sejdia wurde bei Kukes verhaftet

8/22/2006

Hajdin Sejdia einer der kriminellen Kosovaren, welche Albanien verwüstete

3. Ti, rrogëtar i thjeshtë i Parlamentit, ku i gjete dy makinat “BMV” dhe Xhipin?
4. Ku e ke fiatin Regata?
5. Pse firma Ylli Bingo të fali fuoristradë para dhjetë ditësh? A e di ku ka punuar pronari i saj, dhe ku i ka kaluar këto katër vjet?
6. Ç’të lidh me firmën G….?
7. Po me frigoriferët që ka futur kontrabandë të kësaj firme, para një viti e gjysmë, dhe a të kujtohet kush i shoqëronte?
8. Ç’të lidh ty me B&G, që u arratis me 1.2 milionë dollarë? Po me botet e karburantit?
9. A ke dëgjuar gjë dhe a ke ndonjë lidhje me një numër llogarie që Partia e Legalitetit, ka në një bankë në Zvicër?
10. Ku e ke makinën, që të fali Leka Zogu para tre vjetësh?
11. A të kërkon akoma 10 milionë lekë firma që të bëri rikonstruksionin e vilës?
12. A i ke takuar ditët e fundit djemtë simpatikë të Shijakut, dhe a i vazhdojnë ata punët e tyre me fitimet përrallore?
13. A di ndonjë gjë për vilën e Marikajt, dhe a të kujtohet pronë e kujt ishte ajo në vitin 1991?
14. Meqenëse je marrë shumë me punët e Rendit dhe të SHIK-ut, a të kujtohet Koçollari dhe a njiheshe me të?
15. A të kujtohet sa plumba mori pardesyja tënde e bardhë në trupin e I. H dhe a e ke pardesynë që të fali Pobrati?
16. A ke qenë këto ditë nga shtëpia e Bardhyl Faskos dhe nëse ke qenë, si i shkojnë punët me pikën e karburantit?
17. Si arrite të marrësh shtëpinë e Erebarave për vëllain, në një kohë që Komisioni i Kthimit të Pronave, ka dy vjet që ia ka kthyer pronarëve të ligjshëm?
18. Meqë merresh shumë me punët e Rendit e të SHIK-ut, a të kujtohet kush t’i ka paguar paratë në hotelin “Palladio” në Greqi?
19. A ke dëgjuar ndonjë gjë për kontrabandën e kafesë, dhe a po i vazhdon më Guçja këto punë?
20. A ke miqësi me Maks Haxhinë, dhe si iu shkojnë punërat juridike?
21. A ke takuar miq në restorantin “Kenedi” dhe a të kujtohet ndonjë bisedë me ta?
22. Si ekspert i punëve të SHIK-ut, a e di sa për qind të njerëzve që të shoqërojnë për punët e sindikalizmës, janë agjentë të sigurimit të shtetit?
23. Si president i sindikalizmës, a do të vazhdoni të merreni me deputetllëk? Po me presidencën e arteve marciale?
24. Çdo të bësh me pronat e sindikatave?

Ja 24 përgjigjet e Azem Hajdarit, për kontrabandën e naftës

1. Ajo ishte një shtëpi dërrase që u privatizua. Unë e kam marrë me vendim të Qeverisë të firmosur nga Meksi si dhe me vendim të Bashkisë. Kam dhe fotografi që tregojnë gjendjen e saj fillestare. Kam paguar 1 milionë lekë.
2. Jam i pari që e kam denoncuar Hajdin Sejdinë. Pyetjet i duhen drejtuar atyre që e kanë lejuar Sejdinë të largohet nga Shqipëria.
3. Për pesë vite nuk kam marrë asnjë automjet nga Parlamenti, duke punuar me makinat e miqve, si deputet i një zone të largët. BMË-në ia kanë dhënë shoferit tim (mund të pyetet edhe ai) dhe e kam përdorur si presidenti i klubit “Vllaznia". Xhipin e kam përdor për fushatë dhe ma kanë dhënë miqtë e mi.
4. As kam patur dhe as kam përdorur “Fiat Regata”.
5. Ylli Bingo s’më ka falë asnjë makinë. Personalisht unë e respektoj, më duket djalë i mirë. Nuk di ku ka punuar e ku ka qenë.
6. Kam tre vjet që nuk kam takuar as për t’i dhënë dorën. Dikur ka banuar afër shtëpisë simë në lagjen numër tetë.
7. As nuk kam dijeni për një problem të tillë. Nëse kanë problem me K. K. pyesni atë si dhe personin që e ka shoqëruar.
8. Është hera e parë që dëgjoj një emër të tillë. Sa për botet e karburantit le t’i drejtohen firmës “Shqiponja-PD", presidentit të saj (Berishas) dhe atyre që janë marrë me karburantit. Policia i di emrat e tyre.
9. As kam dëgjuar dhe as kam ide për një problem të tillë.
10. Nuk është e vërtetë. Mbajtja në përdorim për 3 muaj një makinë nga Guri Durollari. Automjeti ka 2 vjet që ndodhet për riparim në ofiçinën e Ministrisë së Brendshme.
11. Po, mi kërkon firma “Fratari". Kemi rënë dakord që t’i paguaj me këste. Kam paguar disa këste. Drejtojuni firmës “Fratari".
12. Kam punuar 4 vjet në Shijak si deputet. Nuk kam pasur asnjë lidhje individuale, por vetëm me institucionet. Le të pyetet populli i Shijakut.
13. Vila e Marikajt ka qenë për 30 vjet pronë e Sigurimit të Shtetit deri në vitin 1991.
14. Koçollari më kujtohet. Unë isha kryetar i komisionit parlamentar për Rendin e SHIK-un ku ai ishte kryetar i SHIK-ut për disa kohë edhe pas fitores së PD. Kam pasur raporte pune.
15. I. H., djali i dajës i nënës sime, u vra nga Feriz Kërnaja që është arrestuar në prani edhe të Agim Shehut dhe sot vuan dënimin. Pobrati ka qenë mik i disa personave, që sot janë veshur me pushtet.
16. Kjo është një pyetje e turpshme për atë që e bën.
17. Katër vëllezërit e mi janë pa punë. Vëllai që flitet që ka qenë kryetar i PD në Tropojë. Për shtëpinë e tij nuk di si është marrë dhe nga kush është marrë. Në vitin ‘91 ai është qëlluar me plumba në zyrën e tij në Tropojë së bashku me djalin e vëllait të Presidentit Berisha, Agron Berishën.
18. Hera e parë që e dëgjoj këtë emër hoteli.
19. Si e thashë më sipër kam tre vjet që s’e kam takuar. Nëse kanë problem me Guçen le t’i drejtohen prokurorisë. Di që K… është nga një familje e përndjekur.
20. Pas dy vjetësh e kam takuar në rrugë dhe jemi pyetur për shëndetin. Kam respekt për të si njeri dhe pedagog.
21. Në restorantin “Kenedi” kam shkuar me dhjetëra herë, siç kanë shkuar me dhjetëra politikanë partish. Kam shkuar me miq e kam dalë me miq.
22. Kur shkoj në Kuçovë i quajnë enveristë, kur shkoj në Shkodër i quajnë djathtistë. Nëse kanë akuzë konkrete le ta thonë, por unë di se dosjet nuk hapen për njerëz të thjeshtë.
23. Do vazhdoj të jem deputetllëkun, profesionet që kam dhe ato që me lejon statuti i sindikatës. Do jem presidenti i arteve marciale dhe i klubit “Vllaznia".
24. Prona të Sindikatave të Pavarura nuk ka më, se i ka shitur Valer Xheka. Së dyti, ka një dekret të Presidentit të Republikës, që thotë se ati i merr shteti. Nga: Përparim Halili

 

Sunday, July 28, 2013 - 11:17

- See more at: http://sot.com.al/dossier/kondrabanda-e-na

9/19/2012

Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang

Der Ex-US Botschafter John Withers, sagte vor wenigen Tagen: Albanien ist wie Libyen, oder �gypten, was noch sehr vornehm ausgedr�ckt ist.

Salih Berisha
Most criminal of the world: Salih Berisha und was der US Professor Shinas Rama, �ber diesen Banditen Clan sagt.

20 Jahre Albanische Justiz, im Dienste krimineller Clans in Albanien

7/27/2013

PD Partei: Wegen Autismus und Inkompetenz, wurde der Leiter der CEZ Energie Behörde in Durres abgesetzt: Neritan Goles

Filed under: — CrniLabudovi @ 2:07 pm

Im Club der Neanderthaler und Idiotie Gestalten von Salih Berisha, was sich Politiker nennen, wurde nach nur kurzer Zeit, der Leiter der CEZ abgesetzt, der genauso wenig Schule hat, wie der neue Bau Inspektor von Durres. 2.810 illegale Leitungen hatten Verbrecher hatten allein in Golem wieder neue Strom Leitungen gelegt, welche nun gekappt wurden, wie der Leiter der CEZ in Tirana Sahip Dollapi mitteilt: die Leitungen wurden gekappt, ebenso das Wasser vor kurzem. Auch Fatos Nano baut dort illegal im Moment ein Appartment Haus, wo man jeden Verbrecher, dem Kosovo und Mazedonien, wie den USA antrifft. 56 % des Ttromes verschwinden spurlos in Albanien und niemand will wissen: wie und wo!


Fristlose Entlassung des Neritan Goles zum 11.7.2013, der in seiner Dummheit keine 5 Monate im Amte war. Mitglied im Club der Arbeits Anarchisten, die Nichts kapieren und einfachste Dinge vergessen und ignorieren. Grund: notwendige Diziplinarungs Massnahme. wegem Betrug! Neritan Goles, weigerte sich das Büro zuverlassen, weil er von Salih Berisha - Sokol Olldashi erhalten hatte, was erst 22. Juli geschah, als die schriftliche Fristlose Kündigung ihm übergeben wurde.
Ja e vërteta e shkarkimit të Goljas. Mashtroi për dorëheqjen

Die stinkenden und verseuchten Strände von Durres: Golem, Pista Illyria, Mali e Robit

Ein Original Sokol Olldashi Mann, der wohl angeklagt wird, nachdem Regierungs Wechsel und nach dem Motto arbeitete: Dumm umgibt sich mit noch Dümmeren. Trotzdem wäre bei dem Bildungs Stand der PD Partei, normal Sokol Olldashi neuer Partei Vorsitzender geworden, immer noch besser als ein Lulzim Basha, wo das Ergebniss vorgegeben wurde und so Sokol Olldashi verlor.

Dummheit siegt ! Alle Institutionen in Albanien, wurden von dieser Art von Idioten ruiniert, sabotiert, welche auch keine Ansätze einer Bildung, noch Schule besitzen. Das kriminelle Enterprise des Salih Berisha, fängt bei seinem Kabinetts Chef an und hört bei Lulzim Basha auf. Gestalten, welche keine Schule hatten, noch nie gearbeitet hatten, wurden überall in Krankenhäuser, Justiz, Polizei usw. Direktoren und die neuen Manager des Energie Konzerns CEZ (615 Strom Leitungen von Schuldnern, wurden in Durres gekappt), sind ein Sammelsurium von bekannten korrupten Gestalten, der Imkompetenz. Ab September will man ja die illegalen Hotels, Appartment Block, Lokale in der Currill abreisen, wo genau diese Verbrecher Bande, inklusive Sokol Olldasi Gestalten, weil herum gebaut haben und auf ca. 3 Kilometer die Strand Grundstücken gestohlen haben.

Schlimmer wie die Taliban: Durres als Tourismus Stadt im Dreck, Müll und dem Sumpf der illegalen Mafia Bauten an der Küste

Der höchste Bau Polizist und Aufseher Herr Oerd Bylykbashi wird der Korruption in Albanien bezichtigt

Die Durres PD, ein rein krimineller Sauhaufen, der dümmsten Gestalten, die sich in Durres angesiedelt haben und ganz Vorne dabei: Sokol Olldashi und noch einige Schwer Verbrecher aus Shiak, wie Agim Hoxha!

Im Berisha Idioten System der Dummen, mit gefälschten Schulzeugnissen, wurde der Leiter der wichtigen Strom Behörde entlassen, um vollkommen absurden Autismus und Dummheit, was einmalig ist: Neritan Goles, der keine Schule besucht hatte, aber von dem Mafia Boss Igli Cara, PD Vorsitzender in Durres eingesetzt wurde und Sokol Olldashi, praktisch Beide ebenso ohne Bildung, Verstand und tief in Mafiöse Geschäfte mit der Prominenz der Verbrecher Clans verwickelt. Die Wahrheit ist aber noch viel schlimmer. Die meisten Institutionen sind geschlossen, weil die PD Gangster der Idiotie, Akten und Daten vernichten sowieso die Kassen plündern. Beweise werden vernichtet.

Drejtorët në ikje shkatërrojnë institucionet e ndërmarrjet
Posted by Gazeta Bulevard Aktualitet, Top Lajmet Friday, July 26th, 2013
Das Verbrecher Syndikat des Salih Berisha, demaskiert sich selber erneut.

igli-cara

Igli Cara Abgeordnter der PD, der kaum bis 3 zählen kann! Gigli Gara, ist aktiv der Motor der Partei Internen Fälschungen, zur Wahl des Lulzim Basha und hat noch nie eine Partei Versammlung in Durres abgehalten, wo er gewählt worden wäre. Armand Teliti, sein Partner, im kriminellen Enterprise von Durres.

Was vom Demokratie Aufbau übrig beibt, sieht man an solchen Gestalten, welche primitiver sind, wie die Taliban, rund um diesen Bezirksrat von Durres.

In allen Institutionen sind in Durres, inkompetente Gestalten mit falschen Diplomen

Shkarkohet kreu ÇEZ në Durrës. Në vend të Neritan Goles vjen Fotaq Lëngu
Posted by Slideri, Top Lajmet Friday, July 26th, 2013

CEZ-shperndarjeNga Xhevo Gradica / Abuzimet dhe paaftësia drejtuese kanë detyruar drejtorin e CEZ në Durrës Neritan Gole të lërë karrigen për t’u zëvendësuar nga një tjetër emër. Edhe pse Gole nuk ka vetëm disa muaj në këtë detyrë, zhvillimet e fundit kanë shtyrë organin e emërtesës të e lirojë nga detyra për shkak të paaftësisë dhe auzimeve që janë bërë në CEZ. Zëvendësimi Neritan Goles me Fotaq Lëngun ka ndodhur një ditë para se PD të futej në procesin e votimit sipas parimit “Një anëtarë, një votë” për kreun e PDSH. Saktësisht Gole nuk ishte në vendin e tij të punës dhe emërimi tij u prit jo vetëm me habi, por edhe me shumë vërejtje e qortime. Kreu CEZ Shpërndarja në Durrës erdhi si mbështetës i klanit të Igli Carës dhe Sokol Olldashit edhe pse nuk kishte arsimin e duhur dhe as njohjen më të vogël për menaxhimin e një kompanie të tillë me shumë probleme. Gole gjatë kohës që ka qenë në krye të CEZ është detyruar të bëjë atë që i kanë thënë grupi interesit. Kjo ka pasur me jo pak anomali si në organizimin e bredshëm, edhe zhvillimet ekonomike apo bilancin e kompanisë në rajonin e drejtuar nga Gole. Ish kreu CEZ mësohet se e ka marrë vesh largimin e tij nga puna në rrugë joinstitucionale. Janë të shumtë ata që mendojnë se Gole u ndëshkua për shkak se qe mbështetës i hapur i Sokol Olldashit, madje edhe punoi si mundi e ku mundi për të bindur anëtarësinë e PD të votojë Olldashin. Megjithatë ka edhe zëra që thonë ndryshe. Këto të fundit e ligjin fatin e shkurtër të qëndrimit të Neritan Goles në karrigen drejtuese të CEZ-it në Durrës me faktin se vet Gole nuk kishte aftësi për të drejtuar një kompani të tillë. Gjatë kohës së qëndrimit të tij si drejtues Gole e pati të pamundur të realizojë me sukses ndonjë plan punë të cilat lidhen me vjedhjet në rrjet, humbjet e mëdha, abuzimet e administratës, përmbushjen e kërkesave të konsumatorëve etj. Pas ardhejs së tij në drejtim të CEZ-it pati edhe shumë ndërprerje të furnizimit me energji elektrike në disa zonë, kryesisht në periferi të qarkut, por që ka pasur ndikim negativ në shumë biznese e komplekse. Ish drejtori u shfrytëzua shumë nga segmenet e politikës. PD në Durrës bëri disa lista për ndërmarrje e institucione. Në to kërkohej largimi shumë punonjësve dhe zëvendësimi tyre me emra që kishin marrë përsipër të votonin PD me 23 qershor. Një e tillë listë iu la në dorë edhe Neritan Goles i cili u ndesh me kundërshtinë dhe ankesat e panumërta të të listuarve për të lënë vendet e punës. Jo pak prej tyre i kanë kujtuar drejtuesve të këtyre ndërmarrjeve dhe institucioneve se do i padisin në gjykatë dhe se në dyert e drejtësisë këta drejtorë nuk do të mund të tregonin për listat që u ka dhënë Igli Cara në shërbim të klanit të eprorit të tij. Gole mësohet se është përballur disa herë me ankesa e revolta të tilla, në një kohë që rezultatet e dobta të CEZ shpërndarjes në Durrës dhe pamundësia për ta nxjerrë nga gjendje dramatike financiare e kanë lakuar emrin e tij për ta zëvendësuar. Gole ditën e ardhjes në krye të CEZ ishte shumë optimist, por vetëm një muaj më pas ai mësoi se sa e pamundur ishte përballimi punës jo vëtëm për shkak të mungesës së përvojës dhe shkollës, por edhe ngase CEZ ishte përfshirë në lojën politike. Aktualisht nuk është thënë nëse Gole do të jetë pjesë e administratës së CEZ, ndërsa mësohet se ai do të rikthet tek aktiviteti privat.

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=5546


Einmalig in der Welt: alle die illegalen Politiker Lokale, zahlen oft Jahre lang keinen Strom. Ein System Betrug ist Strom

Man spricht davon, das nach dee Parlaments Wahlen, die Staatsanwalt den Fall Armand Teliti aufrollen will, der heute als grosser Durres Zerstörer gibt und Tausende von Kriminellen nach Durres holte.

Einmalig in der Welt: Die Verbrecher Organisation PD, lässt in Durres, sogar wertvolle Wälder an der Küste roden, noch dazu in einer privaten Zone Touristik liegt.

Die Taliban, oder die Vandalen könnten nicht schlimmer hausen.

So sah es aus, bei erneuten Regierungs Antritt von Salih Berisha, wobei der linke Bau, bereits illegal die Strand Zufahrt ab 2000 verschloss.

Er unternahm Nichts gegen die Zustände, weil man wohl nur in alter Tradition von Erpressung Geld und Bestechung lebt. 2009, wurde die komplette Stadt Polizei von Durres verhaftet, als kriminelles Enterprise, was illegales Bauen ebenso duldete für Geld.

Die Politische Bau Mafia und die aktuelle Verhaftung, wieder einmal in Durres, wo sich wie immer nie etwas ändern wird. Die Task Force, verhaftet den Distrikt Bau Inspektor Skender Koni (61 Jahre) von Durres, und seinen Stellvertreter: Elsa Zoto 53 Jahre! Die Story ist heute in vielen Medien, wie auch der Panorma. Uralt Kommunistische Banditen des Salih Berisha, welche diesmal für die Berisha Partei, Grundstuecke stehlen sollten im kriminellen Enterprise der Durres Mafia, wo sowieso es nur Mitglieder quer durch alle Parteien gibt.

 

Digital Camera

 

Lokal, was durch Polizei Banditen ausgeraubt wurde, 5 Tage lang, am hellichten Tage und wo alle Fenster, Elektro Anschluesse gestohlen wurden. Standard Ort: Currilla Ufer Strasse, direkt an der privaten Zone Touristik. Eigentuemer ist ein Migrant in Italien, der auch ohne Bau Genehmigung gebaut hat.

Digital Camera

 

Praktisch identischer Standort: Mit Feuer und Bagger, wird das Biotop mit Tümpel zerstört, wo es auch Wasser Schild Kroeten gab, als Wasser Stelle fuer Vögel ebenso, in der Haupt Wasser Abfluss Rinne bei Regen und wo es nur Lehm gibt.

Die typische Neanderthaler Zerstoerung von kriminellen Polizei Banden aus Tropoje und Kukes erneut, welche Null Bildung und Hirn haben, einem Produkt des Salih Berisha und Bujar Nishani, welche wie Terroristen im Distrikt Durres hausen um Lokale zu errichten und eigene Bau Maschinen haben, welche irgenwo gestohlen wurden. Die Justiz hat man sowieso nur mit Kriminellen bestückt, welche keine Gesetze kennen.

Man hat immer Politische, Staatsanwalt und Polizei Ruecken Deckung, wenn sowas möglich ist.

Der Mafia Präfekt von Durres: Genc Alizoti und die Zerstörung von Durres

 

129 illegal Baugenehmigungen gab der Ex-Bürgermeister Edmond Gjoka in Sarande, trotz ausdrücklichem Verbot in geschützten Zonen und gegen jeden Stadtrats Beschluss, und gedeckt mit Hilfe krimineller Richter und POlizei Direktoren, welche Sarande verwüsteten, Der Schaden geht in die Milliarden.

Gesetze gelten nicht in Albanien, seitdem die Justiz Aufbau Mafia mit vielen Konferenzen vor Ort waren.

Adrian Cela Vize Bürgermeister von Durres, und seine 5 Mitarbeiter werden ebenso angeklagt, wegen Missbrauch der Fonds im Stadt Zentrum von Durres, was jeder seit Jahren weiss.

Edmond Gjoka
Edmond Gjoka, Ex-Bürgermeister von Sarande, Berishas Mann in Sarande für Geldwäsche, Betrug, Umwelt Zerstörung und Beton

Adrian cela
Der Durres Vize Bürgermeister: Adrian Cela, Profi Gangster im Langzeit Betrieb, Vertretet der Mafia Familien Gjoka, Hasanbeliu, Koka! Betonierung der Innenstadt, der Küste und Öffentlichen Strände wie illegalem Grundstücks Handel, Betrug an der neuen Promenande und rund um die illegalen Appartmen Blöcke der Neu Zeit in der Rruga Taulantia. Der Ex-Bürgermeister von Sarande: Edmond Gjoka und hohe Beamte der Stadt Durres werden angeklagt

Die meisten PD Partei Vorsitzenden treten nicht mehr an, bei Kommunalwahlen in 2015, weil man Blutrache für soviele Verbrechen fürchtet.
Oft will sich niemand wie in Durres, für den Partei Vorsitz bewerben, weil man Angst hat.

Mitarbeiter von AM Das wird nicht wieder gewählt werden
1-Aldo, der Vorsitzende der DP Tirana
2-Igli Cara, der Vorsitzende der DP Durres
3-George-Papst, der Vorsitzende der DP Korce
4-Ardian Kollozi, der Vorsitzende der DP Vlora
Boci 5-Luciano, der Vorsitzende der DP Elbasan
6-Bedri Hoxha, Vorsitzender des DP Burrel
7-Behgjet Cobani, der Vorsitzende der DP Gjirokastra
8-Astrit Bushati, der Vorsitzende der DP Shkodra
9 Ibsen Elezi, der Vorsitzende der Kukes Uhr
10-Arenca Berat, der Vorsitzende der DP Berat
11-Pashk NDOC, der Vorsitzende der DP Lezha
12-Bewunderung Shehu, der Vorsitzende der DP Fier
14-Bejdo Cela, der Vorsitzende der Demokratischen Partei von Saranda
15-Ueled Zace, Vorsitzender der DP Tepelenë
16-Okshtuni Ramadan, der Vorsitzende der DP Kavaja
17-Lion Lipe, Präsident der DP Pogradec
Diese 18-Roland, der Vorsitzende der DP Bulqizë
19.Besnik Dushaj, der Vorsitzende der DP Tropojë
Gazidede 20-Naim, Vorsitzender des DP Debar
21-Pashk Ndoci, der Vorsitzende der DP, Lezha

7/16/2013

Schlimmer wie die Taliban: Durres als Tourismus Stadt im Dreck, Müll und dem Sumpf der illegalen Mafia Bauten an der Küste

Filed under: — BuckZiesMutter @ 5:56 pm

Albanische Vorstellungen, das Touristen und Einheimische sich auf Stränden sonnen, welche mit Gift besprüht sind. Die Intelligenz eines Mafia Ministeriums der Umwelt, des Tourismus und eines Rathauses, als Sammelbecken für die Prominenz der Kriminellen Clans. An der Zerstörung Antiker Stätten, sind direkt Minister von Salih Berisha beteiligt, sein Kabinetts Chef und die Mafia Financiers, wo nur in Sarande bis jetzt Anklage erhoben wurde, gegen den Ex-Bürgermeister: Edmond Gjoka, wegen 129 illegalen Baugenehmigungen in Verbots Zonen. Alles steht wie in 2012, 2011 leer in Durres, was niemanden mehr verwundern kann. Many Durres hotels are empty

Mafia Minister Aldo Bumci und Majlinda Bregu, lassen illegal auch bei der Burg von Peze bauen Die neue Regierung mit Artan Lame im September, wird diesen erneuten illegalen Bau in und an Antiken Plätzen mit illegalen Baugenehmigungen untersuchen und warum die 4 Vize MTKRS Minister Nichts dazu Sagen, noch der Komiker der sich Minister nennt, ist mangels Bildung normal. Auf den zuständigen Direktor für die Kultur Denkmäler Apollon Bace, hört seit Jahren niemand. Die Idioten in der Minister Riege, sind lieber unter sich.

Beginn von Abriss Aktionen, der illegalen Construktion der Salih Berisha - Lulzim Basha Bauten an der Küste

in 2012, jetzt nimmt man schärfere Gifte: Mafia Umwelt Ministerium in Albanien reinigt Abwasser an Stränden mit Natriumhypochlorit
Umwelt Minister Fatmir Mediu, ist persönlich anwesend auch im TV, als man mit Krankenhaus Gift das Wasser entkeimt und damit die Fisch Gründe an der Küste und die Strände vergiftet.

Albanien: die Tourismus Firmen sind Bankrott und die Lage verschlechtert sich weiter auch wegen der mangelhaften Sicherheit, wo am hellichten Tage, sogar Frauen mit Kindern überfallen werden, und das Auto gestohlen wird.

Tourismus sieht so aus in Durres: Die letzte Antike Stelle und Park wird in Durres zubetoniert , direkt daran beteiligt Minister Aldo Bumci, der sich selber als primitiver wie die Taliban outet.

Gift versprühen auf den Stränden von Durres, weil zuviele Käfer die Fäkalien und Abfälle als Nahrung sehen, eine Welt Premiere, welche aktiv ebenso durch total Idioten aus dem Umwelt Ministerium unterstützt werden, die sich “Experten” nennen. Das Wort Albanischer “Experte", gilt heute für total Idiot.

Die Idiotie gehört zur offiziellen Tourismus Politik von Durres und dem Mafia Ministerium MTKRS und dem Umwelt, Forst und Fischerei Ministerium! Die illegalen Abwasser Rohre existieren von Mafia Lokalen und Hotels unverändert und Reise Agenturen haben die Geduld mit Durres verloren und schicken die Touristen woanders hin. Selbst Appartment und Hotel Besitzer schicken ihre Familien an andere STrände und in andere Tourismus Gegenden. Durres wurde als grosse Geldwasch Anlage aufgebaut, als Grundstücks Raub Modell, wobei die Lokale und Hotels vor allem Umschlagsplatz für Frauen, Drogen und Waffen waren, wie der Besorgung von gefälschten Dokumenten. Vorzeige Platz der Idiotie, wenn man die Antiken Stätten auch noch zubetoniert und auf privaten Zone Touristik (es gibt ca. 12 Stück davon in ganz Albanien) in Banditen Maniuer die Bäume und Wälder überall an der Küste vernichtet und Betoniert ohne Ende und im Meer Millionen Tonnen Abfall, Abwässer und Bau Aushub der Mafia Baufirmen entsorgt, weil die Durres Verwaltung, zu dumm ist für Gesetze, wie die Richter und Staatsanwälte.

Zu kriminelle und dumm auch die von Deutschen Steuergeldern aufgebauten Touristischen Info Stellen und Büros zubetreiben! Jedes Jahr gibt es überall Direktoren Wechsel, Wechsel der Zuständigkeiten, damit die Inkompetenz und Desorganisation einen möglichst schlechten Eindruck auch auf ausl. Geldgeber machen. Deshalb wurde die uralte Kooperation u.a. mit der Uni Siegen gekündigt.

Viele Millionen Gelder für PR in der Touristik und keine Touristik Infos gibt es – Not enough information for tourists

Die Übernachtungs Preise sind nochmal um 50 % gesenkt worden, wobei heute ein Essen in einem Lokal in Albanien an der Küste, oder Fisch, billiger ist, als in 1994. Ausnahme die Saison Abzocker Lokale, wo man eine Lebensmittel Vergiftung sich holt und der Gesundheits Minister vor 2 Jahren warnte. 10-15 € für eine Übernachtung nun in der Hoch Saison an den Stränden von Durres, sind Standard, weil Alles leer steht in der Stadt, der Überfälle und einer Tropoje Idioten Polizei, welche nicht schreiben kann, für eine Aufnahme einer Anzeige, bei Diebstahl und Überfall. Ein Eldorado der primitiv kriminellen Banditen.

Der Artikel bringt eine gute Zusammenfasssung und Alles war vor über 10 Jahren bekannt, welche Folgen die illegale Bebauung durch kriminelle und korrupte Politiker hat.

Durrësi drejt shuarjes si pikënisje për pushime e turizëm

Posted by Slideri Monday, July 15th, 2013

Plazhi ndotja Golem reportazhNga Xhevo Gradica

Plazhi Durrësit vijon të mbartë si dhe vitet e tjera thuajse të njëjtat shqetësime duke i vënë në siklet të gjithë: pushuesit, bizneset, operatorët turistik, turistët. Ndonëse ka pasur përmirësime në disa drejtime, gjërat vazdhojnë të jenë thuajse si më parë në disa nga drejtimet kryesore të njohura edhe si faktorë kyç në një zonë turistike dhe në një stinë turistike. Qeverisja vendore, tatimet, drejtoria higjenës, shërbimi policisë, patrullimet, biznesi, ujësjellësi, CEZ, shërbimi shëndetësor kanë mundur të bëjnë secila nga një hap para, megjithatë ndikimi tyre është minimizuar për shumë arsye të tjera. Shumëkush ka nisur të artikulojë shpesh e më shpesh se ka një strategji të detajuar për ta dëmtuar qëllimisht plazhin e Durrësit me qëllim që të dëbojnë që këndej pushuesit vendës, kosovarë e të huaj në drejtim të destinacione më të kushueshme. Mungesa e plazheve publike; ndotja e detit nga ujrat e zeza në disa nyje përgjatë plazhit të Durrësit; zhurmat e natës; trafiku shumë i rënduar; konkurenca e pandershme; mungesa e ujit të pishëm dhe e nyjeve sanitare përgjatë bregdetit; vjedhjet në banesa e hotele; pasiguria mjeteve në rrugë e parkingje; etika e ulët e komunikimit nga efektivat e policisë dhe personeli shërbimit në lokale, restorante, bare, disko; shërbimi shumë i keq nga bluzat e bardha,; mungesa e parqeve për fëmijë dhe hapsira të gjelbëruara dhe të tjera çështje po e degradojnë plazhin më të madh në Shqipëri. Pushuesit shqiptarë nga Kosova dhe Maqedonia kanë nisur të kërkojnë destinacione të tjera më të qeta e më të garantura. Sipas deklarimeve të pronarëve të mjediseve që jepen me qira për pushuesit, dhomat e hoteleve në zonën e plazhit kushtojnë 10-20 euro nata, nga 25-40 që ishin vitin e kaluar. Dhomat e shtëpive private këtë vit po jepen me 5-8 euro, nga 10-15 euro që jepeshin vitin e kaluar. Faktorët se përse po ndodh një gjë e tillë në Durrës janë të shumtë, por pronarët që e ndiejnë më shumë krizën e turizmit në fund bien dakord në një mendim të përbashkët se kjo gjë po i bëhet Durrësit qëllimisht për të dëmtuar turizmin në këtë qytet. Në krizë të thellë dhe me fare pak shpresa për rikthim janë edhe ato të hapura nga biznesmen e tregtarë shqiptarë nga Kosova e Maqedonia. Edhe pse kanë më shumë se 15 vite me aktivitet të rregullt biznesi në Durrës, ata po ndeshen me dilemën për ta mbyllur aktivitetin dhe për të deklaruar falimentin. Janë rreth 100-110 biznese të tilla që mbajnë emërtime si “Kosova”, “Besa e Gostivarit”, “Lidhja e Prizrenit”, “Drenica”, Liburna”, “Kalaja Tetovës”, “Mitrovica”, “Gjakova”, “Prishtina”, Jehona e Gostivarit”, “Pavarësia”… Pronarët janë kujdesur që në lokalet, restorantet, baret, hotelet e piceritë e tyre të shërbejnë djem e vajza, gra e burra nga Shqipëria, Kosova e Maqedonia si manifestim i patriotizimit ndër shqiptarë. Vetëm në Plazhin e Durrësit numërohen 40 lokale me pronarë shqiptarë nga Maqedonia dhe 70 të tjera me pronarë kosovarë duke luajtur kështu një rol shumë të rëndësishëm në zhvillimin e biznesit turistik. Përgjithësisht lokalet janë marrë me qera dhe mes palëve janë nënshkruar kontrata 10 apo edhe 20-vjeçare, ndërsa të tjerë kanë ndërtuar lokalet në saj të investimeve të tyre. Por edhe kjo kategori ndeshet me barriera të pakapërcyeshme të cilat janë pasojë e mosfunksionimit të shtetit. Autoritetet zyrtare shetetërore në statistikat e tyre theksojnë se një vit më parë kanë frekuentuar plazhin e Durrësit më shumë se 3.5 milion pushues, shifër kjo tërësisht e fryrë. Pronarët e hoteleve, lokaleve, banesave familjare, të dyqaneve dhe pikave të ndryshme të tregëtimit e argëtimit pohojnë se turizmi në Durrës është në ditët e veta më të këqia dhe kjo për shkak të mungesës së politikave të zhvillimit. Rënia graduale e numrit të pushuesve vit pas viti; pakësimi xhirove ditore e mujore; pakësimi kërkesave për banesë e dhomë me qera; shkurtimi numrit të të punësuarve në komplekse turistike, hotele, restorante dhe bare janë tregues që shprehin shqetësimin e përditshëm në Durrës. Edhe pse po i afrohemi mesit të muajit korrik, në hotele e banesa private dhomat janë thuajse të gjitha bosh dhe pronarët nuk po mundin të thithin pushues edhe pse kanë përgjysmuar çmimet për akomodim. Nga ana tjetër vetëm fare pak pushues zgjedhin për të vizituar, gjatë qëndrimit në Durrës, Amfiteatrin, muzeun arkeologjik, Muzeun e Heroit Kombëtar në Krujë apo të tjera destinacione me vlera të mëdha historike e arkeologjike. Personeli në Amfiteatër e muzetë e qarkut të Durrësit nuk kanë fare punë, tregues më vete i rënies së interesimit për të vizituar Durrësit dhe për të pushuar në këtë qendër shumë të rëndësishme.
.

perpunimi reres reportazhiMë mirë…

Krahasur me disa vite më parë gjërat në Plazhin e Durrësit kanë ndryshuar. Konkretisht tani nuk ka më atë etje për ujë të pishëm. Rradhët e gjata apo edhe pritjet deri në të gdhirë për të mbushur enët me ujë i përkasin vetëm të kaluarës. Edhe furnizimi me energji elektrike ka njohur përmirësime pasi kryesisht në vijën bregdetare, ku janë vendosur pushuesit sezonal, nuk ka më ndërprerje të energjisë apo zhurma të gjeneratorëve. Edhe infrastruktura rrugore ka njohur zhvillim me ndërtimet drjet bregdetit për në Gjirin e Lalësit, Hamallaj, sektorin Rinia, plazhin e madh të Durrësit, Shkëmbi Kavajës, Golem e Spille. Po ashtu në disa nga këto destinacione për pushime verore në bregdet investime janë bërë në higjenizimin e mjediseve, gjelbërim dhe në kanalizime të brendshme. Bashkia e Durrësitt ka tentuar të jetë e përgjegjshme duke vënë në punë të gjitha strukturat e saj një pjesë e të cilave janë inaktive për shkak të përfshirjes në çështje korruptive. Megjithatë bashkia ka mundur të realizojë një sërë investimesh në drejtim të higjenës në rrugët e plazhit, në mjediset e akomodimit të pushuesve, në cilësinë e shërbimit etj.

Si dhe më parë…

Thuajse asgjë nuk ka ndryshuar në disa drejtime të cilat fatkeqësisht janë jetike dhe me ndikim në imazhin e një vendi turistik. Gatishmëria shërbimit shëndetësor mbetet në ditët më të këqia. Në qendra shëndetësore dhe urgjencë nuk gjen fare shërbim të efektshëm të bluzave të bardha, nuk gjen medikamente në urgjencë dhe as konsulencë serioze-profesionale. Qytetari dhe pushuesi vazdhon të paguajë nën dorë e mbi dorë si i vemti kusht për të shpresuar se do të kalojë gjendjen kritike shëndetësore, helmimin, djegien nga rrezet e diellit, temperaturën e lartë, pickimin nga gjarpëri e grerëzat. Pasiguria shërbimit shëndetësor provokon shumë pushues për të ndërruar mendje duke zgjedhur Malin e Zi apo të tjera plazhe. Edhe në polici asgjë nuk është ndier në të mirë në drejtim të etikës së komunikimit dhe gatishmërisë. Pa asnjë ndryshim, si dhe vite e vite më parë, polici rendit, i trafikut rrugor, taskforcës elektrikut a ujësjellësit, tatimeve e taksave. Kurset, trajnimet, kualifikimet dhe programet e kushtueshme nuk kanë sjellë thuasje asnjë lloj përmirësimi. Të pasigurtë janë pushuesit në rrugë, në lokal, në banesë, në automjet nga vet policia e cila gjen shkak edhe atje ku nuk ka,mjafton të mbushë xhepin e vet. Shumë pushues habiten se si polici vjedh dhe aq më keq hapur, në pikë të ditës. Kot fare janë shpenzuar miliona lekë e euro për salla kontrolli, për kamera vëzhgimi, për aparatura e automjete me paisje bashkëkohore. Semoforët nuk punonjnë, vijëzimet janë fshirë, pushuesi nuk di ku janë stacionet e urbanëve dhe as vendparkimet, mjete mbi trotuarë, guida para këmbëve të pushuesve dhe qytetarëve. Si dhe më parë është shërbimi pakulturuar në pjesën më të madhe të hoteleve, restoranteve, bareve, lokaleve të argëtimit, banesave.

Pa uniformë, pa kulturë, pa standart.

Çmimet në shumë prej tyre sipas kokës së pushuesit. Sapo kuptojnë se pushuesi nuk e njeh mirë paranë shqiptare, i kërcasin rëndë e më rëndë. Pa më të voglin përmirësim është funskionimi operatorëve turistik. Të gjithë rendin drejt fitimit duke lënë jashtë paketës turistike destinacione turistike, arkeologjike, historike të qarkut. Grindje si dhe vitet e kaluara sheh në rrugë nga Ura Dajlanit deri në Plepa, edhe përtej, tek Shkëmbi Kavajës, Mali Robit, Golem. Njerëz që bllokojnë trafikun me çelësa në dorë; të tjerë që grinden me komshinjtë për t’ia marrë pushuesin nga dorë; shumë prej tyre që ia marrin valixhet e çantat pushuesit pa e pyetur për ta dërguar dhunshëm në banesën e vet…Ka të tillë që mbajnë shkop bejsbolli e hunj në duar të përgatitur për t’u përleshur. Nuk ka ndryshuar asgjë nga higjena në restorante, bare, fast-foode, burektor, akullore… Shërbimi higjenës dhe epidemiologjisë apo ai i ushqimit kontrollin e realizojnë formalisht dhe pasojat bien tek pushuesi. Si dhe më parë kontrolli nga tatimet e taksat, nga inspektariati për kontrollin e pirjes së duhanit dhe alkoolit. Në çdo lokal duhani pihet pa më të voglin shqetësim, ndërsa çdo fëmijë mund të porosisë alkool, madje edhe të konsumojë substanca të ndaluara i pashqetësuar fare.

Më keq …

E gjitha vija bregdetare e Durrësit po njeh vit për vit gllabërim të sipërfaqes së rërës. Betonizimi rërës është bërë gangrenë për çdo zonë turistike, ndërsa në det janë hedhur e hidhen qindra e qindra m3 inerte duke krijuar mole pa kurrëfarë projekti. Tulla, rërë, hekur, beton, gozhgë, llamarina, zhurma shkaktojnë besdi deri në stres tek pushuesit pasi ndërtimet ndodhin mbi kokat e tyre. Në plazhin e madh të Durrësit u ndërtua e quajtura shëtitore në anë të detit. Që kur u bë synonte të përligjte ndërtimet e pasistemuara dhe të pastudiuara të një grupi njerëzish. Por edhe kjo shëtitore nuk ka më atë destinacion pasi betoni ka përparuar drejt detit dhe brenda në det. Më keq problemi ujrave të zeza. Pushuesve u thuhet se uji detit është i pastër dhe se nuk ka më derdhje të ujrave të zeza në det. Saktësisht janë po ato tubacione të nëndheshme si dhe më parë të hoteleve e lokaleve që derdhin natën e në të gdhirë fekalet në det, për t’iu shtuar edhe tonelatat e fekaleve nga ndërtimet e reja. Banka Botërore ka dhënë 9.8 milion euro për ndërtimin në Shën Vlash të impiantit të pastrimit të ujrave të zeza dhe shtrimin e tubacioneve në magjistralin kryesor nga Shkëmbi Kavajës drejt impiantit, por vetëm kaq. Do duhet ndërtimi linjave dytësore dhe terciale për të grumbulluar ujrat e zeza të të gjitha hoteleve, bareve, restoranteve e banesave dhe që andej në kanalin kryesor për t’i derdhur në impiantin e Shënvlashit. Më keq shërbimi në rërë dhe sidomos në plazhin e madh në Durës, Shkëmbi Kavajës, Golem. Nuk ma më farë as edhe

Kam ardhur nga Prizreni. Krahasur me të ardhurat e disa viteve më parë gjërat kanë ndryshuar si dita me natën. Tani vinë shumë më pak klientë. Dikush e lidh me ndërtimin e rrugës së Kombit duke thënë se kosovarët vinë për ditë të shtunë e të diel dhe ikin. Mendojse gjërat janë pak më thellë dhe këtë duhet ta dijë fort mirë shteti. Lokalet i kemi marrë me qera të lartë dhe këtë vit nuk kemi fare shpresë që lajmë së paku qeranë për të mos menduar për fitimet tona.

Ramazan Kalia, kreu mjedisit

Situatën e kemi nën kontroll. Sivjet situata mjedisore është më e mirë se vitet e mëparshme. Në këtë pikë them se ndaj të njëjtin mendim me qytetarët dhe pushuesit. Pastërtia e ujit të detit nga ngarkesat mikrobiologjike është shumë më e mirë. Investimi Bankës Botërore për ndërtimin e impiantit të pastrimit në Shën Vlash ka shumë domethënie pasi tani e tutje nuk do të kemi det të ndotur. Megjithatë duhet të pranojmë se investimi që është bërë dhe që ka shumë rëndësi, nuk është i plotë e i përfunduar. Duhet të shtrihet në një të ardhme të afërt rrjeti dytësor e tercial për të mbyllur një herë e mirë këtë situatë problematike dhe që ka konsumuar kohë e përplasje.

 

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=5366

Nichts wird gegen die illegalen Strand Besetzter dieses Jahr unternommen und das Chaos und die Problem sind seit langem bekannt.


The inhabitants of “Bridge Dajlani” up in “Illyria” in Durres raise concerns the lack of tourists. This populated area in the past 20 years has infrastructure problems, but the inhabitants have adapted homes for vacationers in hotel rooms. Mainly frequented by vacationers come tease Kosovo Albanians, they say that the tourist season has brought a minimum income. The unstable weather, neighborhood infrastructure, lack of beaches and public toilets, according to them, are the reasons for leaving the tourists. Lack of public spaces and public toilets confirm vacationers. Municipality of Durres has minimal services in the beach area due to lack of funds. Due to disagreements in the City Council even though we are in the seventh month of the year, has not yet been approved 2013 budget. Beach of “Bridge Dajlani” up in “Illyria” has a length of 3.4 km. The municipality has left three public spaces to be used, but they are occupied by deckchairs and umbrellas.

Die Balkan Taliban, zerstören nun auch noch die Flüsse und Seen, mit Gift und Dynamit in Albanien

Das Mafia MTKRS Minister in Albanien mit der Tradition die Antiken Stätten zu zerstören

Skender Koni, Distrikt Bau Inspektor von Durres wurde verhaftet, wegen Dokumenten Fälschung

Albanische Kultur Minister: Aldo Bumci, Ferdinand Xhaferrie, zerstören die Antike Burg: Kruje

Umwelt, Fischerei nach den Methoden des Mafia Ministeriums des Fatmir Mediu

Abfall Entsorgung ist schwer, aber vor Tausenden von Jahren, wussten sogar Steinzeit Menschen, das man nicht im Abfall leben sollte, wegen Krankheiten und konnten eine gute Entsorgung organisieren, mit Mindest Abständen und nicht in Wasser Nähe.

Das ist heute zuschwierig: Eine Art Tradition im eigenen Dreck zuleben, oder oft entsorgen Mafiöse Politiker mit ihren eigenen Firmen in den Flüssen und National Parks den Abfall. Im Kosovo das selbe Problem und oft ist es die eigenen Dummheit und Null Bildung

Wegen Non-Stop Morden und Umwelt Vernichtung, wie der totalen Anarchie dort: vor allem von bekannten Mazedoischen und Kosovo Verbrechern, angefangen von Daut Kardinovsk festgenommen in 2001 als Ali Ahmeti, Morden wie den Tragaj Verbrecher Clan gehen in Golem, Plepa, Mali e Robit langsam die Lichter aus.

Da Golem und Mali e Robit, nur 10 % des Wasser bezahlen seit vielen Jahren, viel Wasser durch die illegalen Anschlüsse von Mafia Bauten versickert, kündigte der Betreiber Kavaje Wasser alle Verträge und drehte in der Touristik Saison das Wasser ab. Die Verbrecher Region ist ein Fass ohne Boden.
Ndërprerja e ujit në malin e Robit, Avokati i Popullit: Ndjekje penale Ujësjellësit Kavajë
Pas lajmit të publikuar në News24, ku banorë të zonës së Malit të Robit denoncuan ndërprerjen e furnizimit me ujë të pijshëm nga punonjës të ujësjellësit të Kavajës, Avokati i Popullit rekomandon ndjekje penale ndaj këtyre punonjësve.
FOTO: Avokati i Popullit rekomandon ndjekje penale për Ujësjellësin në Kavajë
Ndërpritet uji në mes të sezonit turistik në Golem, banorët: Kërkohet lidhja e kontratave të reja
“Skandali”, ndërpritet uji në mes të sezonit turistik në Golem

Ein Artikel vom 16.6.2004, in der Shekulli, wo Lefter Koka bereits die Zerstörung der Küste, der Strände auch von Nord Durres “Kallmi” kritisiert, direkt durch die Fatos Nano Minister uns Abgeordnete in Durres, wobei die Präfektin Natasho Paco, oder die Tragaj Brüder, ebenso durch ihre kriminellen Energien auslebten zum Zeitpunkt der Verhaftung der “Vasil Hila” Gruppe, einem kriminellen Enterprise des Ilir Meta und Fatos Nano.

Koka: Ministra e deputete abuzime me tokat ne Durres shekulli

Lefter Koka, beschudligte damals schon Minister, das die sich einfach Villen am Strand irgendwo bauen und die komplette Küste die Strände: Kallmi für Projekte missbrauchen wollen, welche damals noch durch den Militär Stützpunkt nur für Fischer zugänglich waren. Die Currila und Kallmi Strände und die Präfektin Natasho Paco, war ebenso ein Motor bis zu Bamir Topi und heute die PD Mafia in Durres und Tirana, für die merkwürdigesn Villen Projekte, gegen jedes Gesetz. das war 2004 und die Verbrecher Banden zerstören die komplette Küste, was in der Welt einmalig ist, wie Antike Stätten.

Das keine Gesetze in Kraft sind, wurde schon damals geschrieben.

Wie die Mord Familie Tragaj, der SP zeigt hat man eine lange Tradtion in Betrug auch bei der SP in Durres, weit über 10 Jahre, oft zusammen mit den kriminellsten Familien auch aus dem Kosovo wie Lulzim Berisha (verurteilter Chef der “Bande de Durresi” Partner von Lefter Koka und Spartak Braho, Hazir Gashi, wie Hasanbelliu, Gjoka, Fatos Nano, oder mit der Mord Familien aus dem Kosovo: Skender und Gani Kapiti.

7/10/2013

In der von der Tropoje Polizei Mafia kontrollierten Stadt Durres: bewaffneter Raub Überfall auf ein Frau mit Kind um das Auto zustehlen

Filed under: — BuckZiesMutter @ 7:58 pm

Vor 10 Jahren hatte man noch Respekt vor Frauen. Heute sind Raub Morde an Frauen, Vergewaltigungen und Überfälle aller Art ein Standard Verhalten rund um die Albanische Verbrecher Polizei. Die grössten Verbrecher Clans sind Polizei Direktoren erneut, aus Tropoje und Kukes, welche bereits vor 20 Jahren unter dem Deckmantel der Polizei und Justiz, überall junge Frauen entführten in die Sex Sklaverei nach Italien vor allem, wobei alle Clubs und Discos damals schon mit jungen Frauen aus Moldavien und Bulgarien beschickt wurde und 100 % aller damaligen Clubs und Discos von den Polizei Chefs, auch als Drogen Umschlags Platz betrieben wurde.
Diese Ortsfremden Verbrecher Banden, welche sich “Police State” nennen, mit fast 100 % Gestalten aus Tropoje und Kukes, wissen nicht einmal die einfachsten Namen von Orts Gegenden und können oft nicht verstehen, was sie lesen. Man tritt als Schutzherr, von kriminellen Banden auf und schützt auch illegales Bauen, durch die Sonder Einheiten der Polizei: RENEA, wie bei den “Kastrioti” Hochhäusern, welche illegale in der Rruga Taulantia in Durres gebaut werden. Die Polizei hat auch keine Zeit, für ihre Aufgabe, weil man selbst illegale Lokale baut und Grundstücke stiehlt, oder gegen Geld Ermittlungs Akten schliess.

Wenn man einen Mafia Präsident in Albanien hat, der Polizei und Justiz an Verbrecher verkauft hat, passieren Dinge, welche es nie in 1997-98 gab.
140 Polizei Direktoren ohne jede Kompetenz aus Tropoje und Kukes, ohne Schule, sollen nachdem Regierungs Wechsel ausgetauscht werden. Direktoren, welche in ihrem Büro, weder einen PC, noch eine Schreibmaschine, einen Akten Ordner oder Papier haben! Man ist bei der Banditen Polizei, welche Anzeigen der Bevölkerung verweigert.

Diese Art von Präsident, ist auch noch stolz, das nur für Verbrecher Alles in Funktion ist und erzählt vor der UN, was für eine hervorragende Funktion die Albanische Justiz hat.

Im Lande der Null Justiz: der Mafiöse Justiz Aufbau der Deutschen IRZ-Stiftung - und der US und EU Justiz Missionen

Am hellichten Tage, war eine Kosovarin unterwegs mit Kind in Durres, und dort wo alle Albanischen Verbrecher, inkklusive Eduard Halimi, Odeta Nishani ihre illegalen Immobilien haben. In der Piste Illyria, Golem. Bewaffneter Überfall, wo das Auto dann geraubt wurde. Die Gangster sind tradionelle Orts fremde Banditen von der Polizei geschützt und oft verwandt, was eine Tradition bei Ilir Meta und Salih Berisha immer schon war. Als Tropojaner und Kukes Banditen auch bekannt. Super Reklame, wenn die Geschichte im Kosovo TV erzählt wird, was schon am ersten Urlaubs Tag passiert. Touristen sind praktisch keine in Durres, nur ein paar Appartment Besitzer, welche ihre Schrott Immobilien besichtigen.

I vjedhin makinën ditën e parë të pushimeve në Durrës (VIDEO)

10 Korrik, 2013 | Postuar në: Aktualitet,Rajoni | Shkruar nga:

f1_10durre1373456946Edhe sivjet mijëra kosovarë vërshuan drejt plazheve të Shqipërisë, kryesisht në plazhin e Durrësit.

Por një familje kosovare nuk e ka kaluar fare mirë këtë sezon, raporton KTV.

Familja Zymberi kishte vetëm një ditë që kishte ardhur në Durrës dhe të nesërmen i vjedhin veturën.

Mimoza Zymberi ishte në makinë bashkë me djalin e vogël, kur grabitësi e kërcënoi me pistoletë.

I shoqi i saj thotë se janë tronditur nga ngjarja.

Makinën, një Golf V, i shoqi, Elsadati ia kishte dhuruar të shoqes për ditëlindje.

Në makinë kishte edhe gjëra të tjera me vlerë.

Megjithatë, Elsadat Zymberi thotë se ata do të kthehen sërish për pushime në Shqipëri./ep

Namen: 102 höchste Polizei Direktoren aus Tropoje - Kukes: ein Verbrecher Kartell

Vor Frauen hatte man noch Respekt vor 10 Jahren, selbt im Bürgerkrieg wurden Frauen nicht behelligt. Ausnahme war die Entführung junger Frauen, was schon damals vor 20 Jahren die Berisha Polizei organisierte, welche 100 % aller Clubs und Discos betrieb in 1996.

Zeitgliech protestieren Einwohner von Vlore dem Ortsteil Nartes, wegen der Sicherheit, weil keine Polizei existiert. Plünderungen, Vergewaltigungen, Übefälle

Am verrücktesten waren die Amerikaner beim Polizei Aufbau, obwohl wikileaks, PAMECA II die Fakten in 2007 festgehalten hatte und die von den Deutschen aufgebaute und finanzierte Polizei Akademie schlossen, was ein Tages Gespräch heute noch bei den Alt Tiranern ist.

Das desastroese Waterloo, der Amerikanischen ICITAP Polizei Schule in Tirana

Albanien ist das einzige Land Europas, was eine Banditen Polizei (Police State)hat, und total kriminelle und korrupte Richter und Staatsanwälte, welche keine Gesetze kennen und vollkommen korrupt sind, wie der US Department of State festhält und US Professor Nikolla Pano erklärt!

Bujar Nishani
Capo der Polizei, Notar und Justiz Mafia: Bujar Nishani, ernennt sich nun Praesident, der auch als Ja-Sager Praesident und Minister, wohl seine Kinder verkauften wuerde.

Aktuell verspricht man mal wieder, das man die Arbeit der Staatanwälte untersuchen wird. Aber die Realität sieht so aus, das man ganz einfach viele Erklärungen abgibt, viele Konferenzen hält und Real in Durres Sache Nichts macht und das seit über 10 Jahren. Der Bruder des Bujar Nishani: Sokol Nishani u.a. ist dort Staatsanwalt, wo Vieles nur unter den Tisch gegen Geld gekehrt wird, u.a. Ermittlungen im Mord von Iso Copa nur vorgetäuscht wurden.

Bujar Nishani – Eduard Halimi, schützen das Justiz Verbrecher Kartell in Albanien

Am peinlichsten war wohl Bujar Nishani als Justiz Minister, der den Club der gefakten juristischen Diplome fuer kriminelle Banden massiv wie in der Polizei aufbaute, wo jeder Kriminelle dann Staatsanwalt wurde, wie in Durres, Sokol Nishani, oder Sokol Kazazi - Stadt bekannt Extrem Verbrecher.

9/11/2012

Der Ja-Sager Präsident Bujar Nishani, der mit Vorsatz die Justiz und Polizei zerstörte - nun gibt es Entführungen in Tirana

Der Taliban Bandit Salih Berisha, offeriert allen Gangstern Pässe, neue Identitäten, für Freie Reisen in Europa

5/23/2013

Die Antike Stadt Albanopolis bei Kruje in Albanien

Filed under: — Balkansurfer @ 8:53 am

update 23.5.2013, mit einem neuen Artikel, weil bis heute Nichts geschah in den vielen Jahren und nach unserem Artikel aus 2009
Seit einigen Jahren wird die in 2005 gefundene Antike Stadt Albanopoli zwischen Kruje und Fushe/Kruje ausgegraben.

Albanopolisi kthehet n kullot pr kafsht
Shtat vjet m par Albanopolisi ishte srish i harruar dhe dmtuar, por tek-tuk dukej nga larg edhe ndonj fragment monumenti. Sot, t duhet t pyessh pr t gjith rrugn e shkurtr kur shkon n qytetin q i dha emrin shqiptarve, se far drejtimi t marrsh. Askujt nuk i intereson, ndrsa prreth tymi i zi i furrave t glqeres pushton qiellin. Duhet me ngrn, dhe kto budallallqet…

Da wir den verantwortlichen Professor persoenlich kennen, ist es ohne Zweifel eine der spektakulaeren Ausgrabungen, denn Albanopli gehoert zu den alten Siedlungen auf dem Balkan und ist ohne Zweifel ueber 3.000 Jahre alt.

albanopoli

Haxhi Taga
Head of Albanopoli Association

http://jcrl.net/albania/blog/?p=216

28 Kor 2009 | Kulture
Trashgimia arkeologjike dhe e natyrs, n rrezik
Nga Sknder Muaj
Marr nga Gazeta Shqiptare
Varr monumental ne selce.jpg


….me dhjetra varreza tumulare n zonn e Kolonjs dhe Kors jan grmuar me buldozer, po t njjtin fat kan pasur rrnojat e kishave me afresk apo shpellat e eremitve….

Nga Sknder Muaj

Dit m par, nj lajm i transmetuar nga mediat pr shkatrrimin me dashje pr qllim prfitimi t disa varreve antike n nekropolin e Apolonis, u shua shum shpejt dhe institucionet e specializuara q prgjigjen para ligjit e flakn n humnern e madhe t harress. Pati dhe m keq, para se ta flaknin, disa specialist t ktyre institucioneve n vend q t merreshin me kt fenomen q po shkatrron trashgimin kulturore, filluan t ironizonin edhe mediat pr munges profesionalizmi n transmetimin e ktij lajmi.

Pes pyetje (dhe t tjera) q krkojn shtetin…
Shkatrrimi me dashje pr qllim prfitimi i vlerave arkeologjike sht nj fenomen i izoluar, apo ai sht br rrezik kombtar pr trashgimin q na kan ln t part tan? Shkatrrimi i vlerave arkeologjike pr ndrtime t pa kontrolluara me dashje sht nj fenomen i izoluar, apo ai sht br rrezik kombtar pr trashgimin q na kan ln t part tan? Shkatrrimi me dashje i vlerave t natyrs pr t’u prdorur si objekt zbukurimi sht nj fenomen i izoluar, apo ai sht br rrezik kombtar pr trashgimin natyrore? Trafikimi jasht kufirit i objekteve t trashgimis kulturore dhe natyrore sht nj fenomen i izoluar, apo ai sht br rrezik kombtar pr kt trashgimi? A sht e ligjshme pronsia private mbi objektet arkeologjike n Republikn e Shqipris?

Nj Shqipri e zgavruar kudo nga thesar-krkuesit
Shkatrrimi me dashje pr qllim prfitimi i vlerave arkeologjike sht nj fenomen i izoluar, apo ai sht br rrezik kombtar pr trashgimin q na kan ln t part tan? Nse viziton nj qendr arkeologjike apo fardolloj monument rrnoj (banes, kish, xhami, varr, ur, sterna uji), kudo qofshin dhe fardo kohe t’u prkasin, sht e pamundur t mos shohsh gjurmt e thesar-krkuesve. “Grmimet” jan kryer me mjete nga m t ndryshmet, me kazm dhe lopat, matrapik, buldozer apo eksploziv. Ato i ndesh kudo, q nga majat m t larta t maleve deri n thellsin e detit, edhe aty ku arkeologt nuk kan mundur t shkelin. Fillimisht, pre e saj ishte pjesa jugore e Shqipris dhe m pas ajo u b gjithprfshirse. Thesar-krkuesi, sht nj profesion i filluar von n Shqipri, kryesisht pas vitit 1997, fillimisht n shoqrin e t huajve, dhe tani duke e vlersuar nga gjurmt e puns s tyre, ata me siguri zn vendin e par n bot. Thesar-krkuesit, t pajisur me metalkrkues (detektor) ose jo ose edhe me harta (skica dore) t shkruar me alfabet grek (nga ai arkaik deri tek i sotmi), pr do dit jan n krkim t thesareve apo n shkatrrim t ksaj pasurie kombtare, ndoshta dhe e me porosi. Kjo e fundit sht akoma dhe m e rnd dhe nuk e dim nse Shrbimi Informativ i Shqipris e ka pjes t puns s tij. Dmet jan t mdha dhe t pallogaritshme: me dhjetra varreza tumulare n zonn e Kolonjs dhe Kors jan grmuar me buldozer, po t njjtin fat kan pasur rrnojat e kishave me afresk apo shpellat e eremitve. Jan hapur aq shum gropa n zona t larta dhe t largta edhe me kazm e lopat, q sikur kjo energji njerzore t ishte prdorur pr mbjelljen e pemve frutore, ather Shqipria sot do ishte eksportuese e madhe. Nj rast pr t prmendur sht ai i vrejtur n kalan e antikitetit t von n vendin e quajtur Goricat e Blushit, n rrethin e Erseks, shum larg fshatrave t banuar t Vodics dhe Blushit. Aty ata kishin br aq shum gropa pr t zbuluar objekte metalike, q nuk ishin gj tjetr vetm pjes zinxhiri prej hekuri, q njerz normal do t donin nj koh t gjat pr ta br. Pra, si ky ka dhe shum raste t tjera q tregojn se kta njerz jan t smur, q kan nevoj pr kurim, dhe kura m e mir do t jet zbatimi i ligjit me rreptsi. Vetm nga nj kontroll jo i plot i br brenda mureve t qytetit antik t Cakranit, sht vrejtur se jan dmtuar m shum se 20 monumente, ku midis tyre edhe nj mozaik si ai i Bukuroshes s Durrsit (fundi i shek. IV apo fillimi i shek. III para Kr.). T njjtin fat ka psuar dhe kisha e Shn Mris n fshatin Brar, n t ciln sht ndrhyr disa her gjat viteve t fundit pr t krkuar thesare. Dhe, pr kto krkime jan prdorur matrapikt e gurores pran saj, duke shkatrruar dyshemen dhe murin me afresk ku ka qen ndrtuar varri i sebastit Mihal Skura, datuar m 1201.
Numri i tyre sht me qindra dhe mijra dhe kudo q t shkosh t gjitha njihen nga banort, kurse t vetmit q nuk din gj apo nuk u bn prshtypje jan personat q ngarkohen nga ligji pr t’i mbrojtur.

Qindra mijra sheshe ndrtimi, dhe i plotfuqishmi buldozer

http://www.peshkupauje.com

Staats Archiv

5/15/2013

Durres Notare und Stadtrat, rauben unverändert das Antiken Museum aus! 2004 - Koka: Pronat, deputete e ministra abuzime ne bregdet

Filed under: — CrniLabudovi @ 11:22 am

In allen Institutionen sind in Durres, inkompetente Gestalten mit falschen Diplomen

Der Zustand der Museen, ist destaströs, weil man nur Idioten einstellte als Direktoren und Kriminelle mit Parteibuch.

Bei einer Mafia Justiz, welche keine Gesetze kennt, einer dummen Malok Polizei, welche praktisch Analphabeten erneut sind, sollte man sich nicht wundern, das man auch Museum usw.. ausraubt.

Das Mafia Ministerium MTKRS mit Artan Shkreli, vermietet Antike Staetten an die Mafia

Ex-UN-Untergeneralsekret�r behauptet, Mafia regiert im Kosovo / Albanien � Europa f�rdert den Zustand

Die neue Stadt Planung in Tirana und der Taliban Salih Berisha betoniert Antike Staetten zu

Tabilan Stadt Durres: im Rausch der Beton Zerstoerung der Antiken Innenstadt und Kueste

Wie die alten Fotos, TV Aufnahmen zeigen �rund um die Durres Stadtrats Gangster, wird unverändert das Museum und Antike Staetten ausgeraubt, wohl auf Bestellung und die Verbrecher handeln am Sonntag, wo die Polizei sowieso lieber die eigenen Luxus Villen baut. Diese Stadtrats Mafia, rund um kriminellen Durres Notare, machen munter weiter. vom 1.2.2013, wo der Stadtrat längst frei herum läuft, denn die Durres Staatanwaltschaft ist selber an allen Geschäften direkt beteiligt.

Der Profi Gangster des Stadtrates von Durres: Edjon Abbas wurde verhaftet, wegen Hehlerei von Antiken Kunst Werken

Die MTKRS Verbrecher, etliche leben auch in Durres �und arbeiten an ihren gefälschten Grundstücks Dokumenten, wie Odeta Nishani usw.! Hier die Antiken Steine auf dem Museums Gelände in der Rruga Taulantia.

Digital Camera

Man findet dann diese Steine, welche man mit Polizei Duldung in einer Minute abtransportieren kann auch am Sonntag vor dem Büro der Mafia Notare, welche Lizensen erneut unter Bujar Nishani und gegen Geld erhielten.

Digital Camera

Am Sonntag, den 12. Mai 2013. Man will nun diese Antiken Stätten privatisieren, was bei dem Betonismus der dümmsten Regierung, zu weiterem Chaos führen wird.

 

Einer der Ortsfremden Gangster ist�Edjon Abbas, der mit System auf Antiken Diebstahl speziallisiert ist, weil er ja jeden Tag, zu seinem illegalen Lokal in der Currila, am Museum vorbei fahren muss. Das Museum wird Tag und Nacht bewacht, wie es so üblich ist. Nun wurde er in seinem ebenfalls illegal gebauten Haus verhaftet, was als Depot fuer Antiken Handel gebaut wurde.

Super �Polizei State�, das man sowas überhaupt klauen kann, in der Rruga Taulantia, wo vor 3 Jahren noch, die Rolläden oben waren in der Nacht.

Die Durres Taliban, welche in der Rruga Taulantia und der Currila ihre illegalen Bauten und Lokale haben, was ein Produkt der Durres Mafia Parteien ist mit�30.1.2013: Die Mafia wählt: Neuer Vorsitz im Bezirksrat von Durres: Armand Teliti � Këshillit të qarkut të Durrësit�:

Lefter Koka in 2004, wie Minister, Politiker, Abgeordnete in Durres Grundstuecke rauben, illegal bebauen und machen was sie wollen.
Rund um den damaligen Vasil Hila Skandal, wo 25 Haft Befehle vom Sonder Staatsanwalt Ferdinand Elesi ausgestellt wurden und Etliche bis zu 15 Jahren Haft in 2006 erhielten und ohne Pause, ging es mit der neuen Mafia Regierung von Salih Berisha in selber Methode mit der Cepani Verbrecher Familien weiter.

Anton Ashta - 16-6-2004 n� 07:40

Pronat, deputete e ministra abuzime ne bregdet
Kryetari i Bashkise se Durresit, Lefter Koka, denoncon ne prokurori nje seri shkeljesh me administrimin e pronave publike te qytetit, duke akuzuar per abuzime deputete, ministra dhe anetare te Keshillit Bashkiak: “Nano dhe Berisha, te mos e bejne politiken ne sallat e Parlamentit, por te kontriubojne per Durresin, pasi qyteti eshte i dhunuar dhe i shitur”

Valbona MEHMETI

Kryetari i Bashkise se Durresit, Lefter Koka, ka denoncuar dje ne Prokurori shkeljet me administrimin e pronave publike te qytetit, duke akuzuar per kete deputete dhe ministra. Sapo ka dale nga zyra e Ferdinand Elezit, prokurorit te Durresit, Koka ka thene se kishte bere “nje denoncim ne Prokurorine e Durresit, nisur nga konkluzionet e Kontrollit te Larte te Shtetit, dhe tani i mbetet drejtesise per te vendosur mbi shkeljet". Koka nuk ka bere te ditur emra personash, por i ka perkufizuar ata si “deputete, ministra, dhe anetare te Keshillit Bashkiak". “Zona e Kallmit eshte parashikuar per zhvillim, por ajo eshte e zaptuar nga anetare te Keshillit Bashkiak, nje zone ne Plazh eshte mbushur me vila ministrash, ndersa nje zone ne Shkozet eshte marre ne kompensim nga drejtues politike", ka bere te ditur ai. Sipas kryebashkiakut, shkeljet kishin te benin me “dhunim te prones se individit, emfiteoza qe kthehen ne prona private, zaptim te prones shteterore, prona deputetesh, dhe shkelje ligji nga ana e ministrave".

Ne te njejten kohe, Koka ka bere publike edhe kerkesen e tij per ndihme nga dy politikanet kryesore te vendit, Fatos Nano dhe Sali Berisha. “Do t’i beja thirrje dy lidereve te politikes, zotit Nano dhe zotit Berisha, qe te mos e bejne politiken ne sallat e Parlamentit ne Tirane, por te kontriubojne per Durresin, pasi Durresi eshte i dhunuar dhe i shitur", u shpreh Koka. Por, ai ka kerkuar ndihmen e tyre edhe per faktin se nuk gjen mbeshtetje politike ne Durres per veprimet e tij. “Ketu ne Durres ka nje bashkepunim ideal te politikes, por fatkeqesisht, vetem per te vjedhur", sqaroi kreu i bashkise se qytetit bregdetar.

Nderkohe, dje Prokuroria e Durresit nuk pranoi te prononcohej mbi denoncimin qe sapo kishte bere kryebashkiaku. Megjithate, mesohet se denoncimi do te shqyrtohet per teresine e materialeve dhe me pas do t’i kalohet nje prokurori per ta ndjekur.

Para disa kohesh, nje ekip i Kontrollit te Larte te Shtetit, kreu nje kontroll ne organet e qeverisjes vendore te Durresit dhe gjeti shkelje ne administrimin e pronave publike. Ne disa raste flagrante, KLSH i eshte drejtuar Prokurorise. Rasti i Vasil Hiles, ish-kryetari i Komisionit te Kthimit te Pronave, ishte i pari. I dyti erdhi denoncimi ndaj privatizimit te nje trualli prej 2.400 meter katrore. nepermjet kontrates se emfiteozes. Firma “Hoben", pasi kishte marre truallin me qera, i cili gjendet prane stacionit te trenit dhe portit, kishte ndertuar nje pallat 12 katesh dhe, me nje vendim te Gjykates se Faktit te Durresit, bleu truallin me vleren 7 milione leke, pasi kishte investuar 165 milione leke per ndertimin e pallatit.

Zonat ku eshte abuzuar me pronat publike:

Bregdeti i Kallmit, nje gjatesi afro 5 kilometra nga Currilat deri ne Porto Romano. Kjo vije bregdetare eshte e virgjer, pasi, ne mungese te rruges, nuk eshte prekur, por eshte ne projektet e Bashkise se Durresit per t’u zhvilluar.

Zona industriale e Shkozetit. Pas vitit 1990, ndermarjet shteterore u mbyllen dhe kaluan ne varesi te Bashkise, prona te cilat jane bere objekt kompensimesh.

Plazhi i Durresit. Brezi ranor i plazhit, meqe ishte prone publike, eshte perdorur per kompensime.

Troje te tjera publike. Trojet publike ne Durres, kryesisht ne zona strategjike, jane bere objekt kompensimi dhe abuzimi.

Si u abuzua me pronat publike

Ne te gjitha rastet, pronat publike, kryesisht troje, jane dhene ne kompensim te nje prone tjeter qe nuk mund te kthehej. Abuzimi me kete process, sipas Bashkise dhe KLSH-se, qendron ne faktin se jane kompensuar persona qe, nepermjet dokumentave fallco, kane deshmuar pronesi mbi nje prone qe nuk mund t’u kthehej. Abuzime jane bere nepermjet kontratave te emfiteozes. Kjo parashikon marrjen me qera per periudha te gjata kohe te nje prone shteterore, por lihet e hapur mundesia e blerjes se saj, ne rast se investimi i kryer nga qeramarresi mbi pronen e mare me qera, e kalon disa here vleren e vete asaj prone te marre me qera.

Durresi, i lakmueshem nga te gjithe

Nje prone ne Durres, pikerisht per shkak te afersise me detin, eshte e lakmueshme prej te gjitheve. Vasil Hila, ish-kryetari i Komisionit te Pronave, institucioni qe ka vulosur transaksionet me pronat, eshte akuzuar se ka shperdorur detyren ne afro 100 vendime te ketij komisioni. Pak kohe me pare, Bashkia e Durresit kerkonte te gjente nje truall publik per te ndertuar nje treg industrial dhe, sipas kryebashkiakut Lefter Koka, “nuk kishte me asnje centimeter katrore toke te lire publike". Nderkohe, sipas Kokes, “ne Durres nuk ka asnje hapesire te lire per kompensimin e ish-pronareve, tani pas daljes se ligjit".

Anton Ashta - 17-6-2004 n� 08:01

E Enjte, 17 Qershor 2004

“TRE PARAARDHESIT E MI ABUZUAN ME TROJET”

Interviste ekskluzive e kryebashkiakut te Durresit, Lefter Koka

Pas depozitimit ne prokurori te dosjes me shkelje te renda dhe abuzime ne lidhje me pronat ne bregdet dhe tjetersimin e tyre, kryetari i Bashkise se Durresit, Lefter Koka, ka deklaruar per “Koha Jone” se tre paraardhesit e tij jane te perfshire ne masakren urbane qe eshte bere ne bregdetin e Durresit.

-Nje dite me pare keni depozituar nje dosje me shkelje er abuzime ne dhenien e lejeve te ndertimit dhe ndertime aspak konform ligjit nga pushtetare te larte lokale e qendrore, deputete e politikane. A ka prova konkrete per ngritjen e ketyre akuzave dhe ku bazohen ato?

-Jam bazuar me shume ne rezultatet e kontrollit te bere nga Kontrolli i Larte i Shtetit, zyra e kontroll-revizionit ne bashki dhe kontrolli i prefektures. Ky i fundit ka evidentuar disa shkelje ne Departamentin e Urbanistikes ku jane marre masat perkatese e jane larguar nga puna punonjes te tij ne baze te statusit te nenpunesit civil. Ne kete departament edhe KLSH ka evidentuar prona dhe shteterore dhe private te cilat jane pervetesuar dhe ne to jane bere ndertime. Ne menyre flagrante ka abuzime dhe shkelje qe nga marrja e lejes se sheshit e ne vazhdim. Nje pronar X ka bere te gjitha procedurat “e rregullta” ne nje toke te tjeterkujt. Kjo ishte pjesa qe une bera per ta derguar ne prokurori, ndersa pjesa tjeter qe eshte dhe me alarmante eshte se kjo masaker ka filluar qe ne vitin 1992. Ligji per ndarjen e pronave dhe tokave, me aq sa jam ne dijeni une, ka dale rreth viteve ‘94-’95 dhe ketu ka politikane blu dhe roze te cilet i kane marre keto toka, i kane pervetesuar ato qe pa dale ende ligjet. Mirepo kjo gangrene po vazhdon dhe tani. Po shkaterrohet dhe nje nga zonat qe konsiderohet me perspektive ne turizem, sic eshte zona e Kallmit. Te besh sot nje projekt ne kete zone per te zhvilluar turizmin eshte e veshtire, sepse atje ka mbivendosje. Mund te gjesh tre pronare trualli dhe fatkeqesisht gjen emra qe kane influenca politike.

- Cili ka qene roli i paraardhesve tuaj ne kete masaker qe i eshte bere plazhit duke e kthyer ne nje zone te mirefillte urbane e duke i hequr karakterin turistik?

- Nga pozicioni i kryetarit te bashkise mendoj se te kesh nje staf qe do te kerkoje te manipuloje dokumenta shpesh mund te ndodhe qe te behesh pre e dashakeqesise se administrates, po une nuk dua te shfajesoj askend pasi mendoj se ata jane pjese e kesaj masakre. Disa ligje prej kohesh te mirecaktuara nga organe te larta, si KRRTRSH-ja, qe per ndertimet ne zonen e plazhit shfrytezimi eshte deri ne masen 40% te siperfaqes dhe qe ndertimet nuk duhet te kalojne nje numer te caktuar katesh etj. jane shkelur ne menyre flagrante dhe lejet jane dhene nga KRRT-ja. Pra, misionet e kryetareve kane qene te ndryshme. Le t’i referohemi kryetarit te pare te bashkise, pas vitit ‘90. Ai pati nje mision: grabitjen e ndermarrjeve te shtetit. Pas ketij misioni vazhdoi te zhvillohet sektori i ndertimit dhe vemendja u perqendrua aty dhe pati nje tjeter masaker. Dhe gjendemi sot perballe nje fakti qe ne Durres sot eshte e veshtire te gjesh 1 000 metra truall toke per te ndertuar nje shkolle.

- Kush jane emrat e perfshire drejtpersedrejti ne keto abuzime? Ju publikisht keni deklaruar se jane politikane, ministra dhe deputete, po nuk keni permendur emra.

- Kontrolli i Larte i Shtetit i ka te evidentuara shkeljet me data te caktuara. Ato data perkojne me emra dhe mandate e misione te caktuara qofte te kryetareve te bashkive, qofte te ministrave perkates, qofte dhe te gjyqtareve qe ne menyre te padrejte, me vendime absurde u kane rrembyer pronat pronareve te ligjshem.

- Gjate bisedes thate se paraardhesit tuaj jane pjese e kesaj masakre. Ka akuza konkrete?

- Denoncimi m ne prokurori ka te beje pikerisht me ta. Tre kane qene paraardhesit e mi ne Durres dhe te tre jane te perfshire. Prokuroria do te beje hetimet perkatese per te nxjerre pergjegjesite e tyre direkte.

- Abuzimet i kane bere me shume emrat blu apo roze?

- Nuk dua te ndaloj te ky raport, pasi ky eshte rasti me unikal i bashkepunimit Roze-Blu. Kane nje raport ideal. Sikur ky bashkepunim te kishte qene dhe ne fusha te tjera dhe Shqiperia nuk do te ishte keshtu.

-I keni bere thirrje lidereve te pozites dhe opozites, Nano dhe Berisha, qe t’ju mbeshtesin per te shpetuar sado pak Durresin nga dhunimi qe i eshte bere. A keni marre ndonje reagim prej tyre?

- Eshte shpejt. Nuk kam patur ndonje kontakt konkret, po dua te besoj se, pavaresisht nga preferencat e mia politike, keta dy njerez kerkojne te bejne me menyrat e tyre, me te miren per vendin. Kerkesa qe u bera eshte konkrete. Nuk eshte mire te diskutohet se kush e fail Benzin apo cfare pasurie ka nje politikan tjeter. Ne kemi ujkun dhe vazhdojme te ndjekim gjurmet. Nese do e kene vullnetin e mire te dy palet kane shancin te japin sinjale se ky vend mund te behet duke shmangur akuzat absurde.

- Do te doja te insistoja ne emrat e politikaneve dhe deputeteve qe kane abuzuar e perfituar troje e prona ne bregdet e Durres?

- E thashe dhe me lart emrat jane lehte te verifikueshem nga organi i prokurorise ne rast se do te kete vullnetin e mire te hetoje mbi kete ceshtje. Mund te permend vetem nje rast, shume te njohur. Eshte perfituar nje prone e Hekurudhes dhe i eshte ndryshuar destinacioni. Emri i deputetit pas ketij veprimi perfitues eshte lehte i verifikueshem. Aty ngrihet nje pallat dhe po t’i bini dyerve te tij e mesoni emrin e njeriut qe e ka, po ndoshta ju del dhe vete kur t’i trokisni ne dere.

Intervistoi: Vali QYRFYCI

Der Mafia B�rgermeister Vangjush Dako sagt: die Stadt Durres hat keine Mittel f�r die S�uberung der Strasse, aber genau diese B�rgermeister, seine 2 Vorg�nger, haben immer Geld gehabt, um die Currila zuzerst�ren und alle Warnungen der Amerikaner auch der Italiener in 2007, aber auch schon in 1999, wurden ignoriert. Eine gigantische Zerst�rung zeigen die neuen Satelliten Aufnahmen bei google earth f�r die letzten 12 jahre. Abholzung und illegale Bauten, ein Langzeit Problem auch direkt immer von der jeweiligen Regierungs Mafia, wie dem Betonieren der Antiken St�tten.

 

Rruga që të çon në Currila prej 3-muajsh e bllokuar

Dako: Nuk kemi fonde, kërkojmë ndihmën e biznesit për pastrimin e saj

DURRËS, 26 prill 2013- Në çdo prag sezoni turistik, nga pushteti vendor si dhe ai qendror premtohet se do të bëhet një punë kolosale në drejtim të mirëmbajtjes, infrastrukturës, pastrimit dhe rregullimit të hapësirave publike, të cilat shfrytëzohen nga pushuesit. Por, kur na ndajnë vetëm pak javë nga fillimi i sezonit turistik, rruga që të çon në Currila të Durrësit qëndron e bllokuar. Prej më shumë se tre muajsh, njëri aks i kësaj rruge është mbuluar nga masivet e dherave, të cilat kanë rrëshqitur që nga fillimi i muajit shkurt, pas rrëshqitjeve në kodrën përballë Currilave, gjë që e bën të pamundur qarkullimin e automjeteve, duke krijuar kaos në trafik.

Problemi njihet edhe nga strukturat vendore, të cilat përgjatë muajve që lamë pas kanë ndërhyrë disa herë për largimin e dherave nga rruga, por rrëshqitja e tokës masivisht ka bërë që ndërhyrja të mos japë asnjë rezultat. Kryetari i bashkisë së Durrësit Vangjush Dako, deklaron se me ndihmën e biznesit, do të ndërhyhet për largimin e dherave nga rruga dhe pastrimin e zonës.

………………

http://www.durreslajm.com/aktualitet/rruga-q%C3%AB-t%C3%AB-%C3%A7-n%C3%AB-currila-prej-3-muajsh-e-bllokuar.

Skender Koni, Distrikt Bau Inspektor von Durres wurde verhaftet, wegen Dokumenten Faelschung

5/13/2013

Das kriminelle Enterprise der Albanischen Justiz Minister der Salih Berisha Regierung

Filed under: — Balkansurfer @ 10:25 am

Der Justiz Minister Eduard Halimi will 2.500 illegale Bauten und Grundstücks Besetzungen in den Touristik Zones an der Küste legalisieren und will vor den Wahlen einen Antrag bei dem Minister Rat stellen, um die Partei Gaenger, besser als Profi kriminelle Familien und Militante bekannt, fuer die Wahlen zu mobilisieren. Top Gangster wie Sokol Kociu, spielen ueber die Betrugs Mafia Universitaet KRISTAL, eine wichtige Rolle bei dem Diplom Murks der Albanischen Juristen mit Argita Berisha. Eduard Halimi und sein illegalen Verkauf Geschaeft von Teilen der Kakomes Bucht an die Bulgarische Mafia, geht deshalb ebenso vor Gericht, weil vollkommen ungueltig,aber fuer Geld machen die Mafia Minister bei Salih Berisha Alles, weil man keine Gesetze kennt. Ein Verkauf mit Unterschrift des Eduard Halimi, vollkommen ungueltig.
Ein Profit mit dem Verkauf Erlös von 3,4 Millionen $, für absolut Nichts, mit den übelsten und korruptesten Gestalten der Regierung wie Shaban Memia. Eduard Halimi unterschrieb den Verkauf und wo die Gelder verschwinden, wuerde normal nie jemand fragen im privaten Verbrecher Monopol der Albanischen Justiz Minister der Albaner Mafia.

Wie in allen Institutionen, haben die Berufs Verbrecher Bujar Nishani, Eduard Halimi und Elvis Cefa, nur ein Betrugs System fuer die Richter Bestellung und Adminsitraive Kraefte eingefuehrt, wo keinerlei Qualifikation mehr gefragt ist, was ja im Detail auch selbst leicht zu erfragen ist. Jeder angebliche Eignungs Test ist manipuliert, so das nun seit Jahren nur noch Kriminelle PD Gestalten die Staatsanwaltschaften uebernahmen und keine Rechts Kenntnisse haben.

Skandali, manipulohet testimi i gjyqtar�ve p�r Administrativen, p�rjashtohen nd�rkomb�tar�t nga komisioni

Ministri:Eduard Halimi
Minister: Eduard Halimi
E-Mail:eduard.halimi@justice.gov.al

Besiq Baraj, der Oppositions Partei, spricht von einer Saeuberung der illegalen Bauten an der Kueste und der illegalen Abwasser Einleitungen, wie Umwelt Zerstoerung. Aber Tausende von gestohlenen Hektar Land, durch die Berisha Banditen, muessen in Sicherheit gebracht werden, mit Hilfe der kriminellen Justiz. Salih Berisha versprach am 16.8.2012, den Abriss aller illegaler Bauten an der Kueste ab 1.9.2012, was wie immer eine PR Show war.

Aldo Bumci, nun Aussenminister, dessen Familie Zhulali, in einen grossen Betrugs Grundstuecks Fall wie viele andere Minister und Politiker verwickelt ist rund um Grundstuecks Urkunden Faelschungen und Betrug. In 2006 Justiz Minister, natuerlich mit Juristischen Diplom aus Nord Zypern unterwegs.

Vor Jahren: Task Force Staatsanwaltschaft: Die gekauften und falschen Gerichts Urteile ruinieren Albanien ( 3 4)

und mit Detail Ausfuehrungen etlicher Staatsanwaelte, akutell auch von Ina Rama, das man kriminelle Staatsanwaelte und Richtern entliess, aber nun durch den Gangster Elvis Cefa, Eduard Halimi, Bujar Nishani, die selben Leute erneut eingesetzt wurden, was zuvor auch ein Haupt Geschaeft, des Kresniq Spahiu war. Alles Gestalten ohne Bildung, mit gefakten Diplomen.

Die Justiz ist total auf Null in Albanien und an Kriminelle mit gefakten Diplomen uebernommen worden. Alle Albanischen Justiz Minister gehoren ganz einfach verhaftet, wobei die aktuellen Vize-Justiz Minister, identisch in anderen Ministerien, eher dem Kindergarten entsprungen sind. Justiz Minister und deren Theater Show. Idioten haben mit gefaelschten Diplomen die komplette Administration infiltriert, einem Haupt Geschaeft der Salih Berisha Mafia. Albanien hat eine total absurde Justiz in Hand von primitiven Verbrechern, welche nur Posten verkaufen. Davon leben Mafioes aufgebaute und finanzierte Justiz Missione, mit weit ueber 100 Millionen und seit ueber 20 Jahren.

Aktuell gibt es weitere 2,3 Millionen Euro von der EU, fuer eine angebliche Konsolidierung der Justiz
Consolidation of Albanian Justice System (EURALIUS)
www.euralius.eu Kommentar: Die Geld Unterschlagung muss konsolidiert werden, was die richtige Uebersetzung ist.
, wo sich die Albanischen Gangster, wie die Missions Mitglieder freuen, denn das meiste Geld wandert in deren Taschen, weil niemand auch die Ausgaben und die Resultate kontrolliert. Identisch im Kosovo, wo 3,5 Milliarden schon verschwanden.

Viele Fragen tauchen zu den mehr wie dubiosen Null Funktion Justiz Missionen auf, wie die korrupten EURALIUS (IRZ Stiftung) Bande, welche identisch wie die italienische Verbrecherorganisationen wie die neapolitanische Camorra, die kalabrische �Ndrangheta und die apulische Sacra Corona Unita arbeiten. Millionen verschwinden an Steuergeldern Spurlos und ohne jedes Resultat. Die Vertreter dieser Missionen, ignorieren alle Hinweise, und machen sich nicht einmal ueber einfachste Sachen und Fakten kundig, trotz klarer Aussagen der wenigen echten Juristen, Polizei Vertreter und Experten aus der Staatanwaltschaft, welche man dafuer entlassen hat, was UN und EU konform ist auch im Kosovo. Wer die Realitaet festhaelt und kritisiert, als Partner primitiv krimineller Clans, wird entlassen.

Pietro Spera: EU � EURALIUS Mission, inzeniert eine Nonsens Justiz Konferenz

20 Jahre Justiz Aufbau mit Null Erfolg: nun spricht der EU Botschafter Ettore Sequi zum Thema

 

Bujar Nishan - Eduard Halimi, sch�tzen das Justiz Verbrecher Kartell in Albanien

Dafuer muesste die Verfassung geaendert werden, und es wurde vor 10 Jahren schon einmal versucht und von der EU abgelehnt, weil nicht mit dem Rechts System vereinbar und die echten Kuesten Eigentuemer, vor allem in Sued Albanien bis heute nicht entschaedigt wurden, wo oft Minister und Politiker, diese Grundstuecke stahlen, ebenso in Golem und anderen mehr wie dubiosen Luft Projekten. Es gibt wenige private Zone Touristik vor Touristik Zones, welche von kriminellen Buergermeistern, Politikern missbraucht wurden, fuer illegale eigene private Geschaefte. Die Mafia Geschaefte mit 1.000 Hektar Land, des in 2011 in Vlore in die Luft gesprengten Berisah Ex- Grundstuecks Direktor und Richter in Durres: Skerdilajd Konomi, gehoeren zu diesem Land Raub mit falschen Zeugen und Dokumenten. In Durres gilt die komplette Staatsanwaltschaft als kriminell, welche mit gefaelschten Diplomen ueberall die Administration uebernahmen und Bujar Nishani verkaufte Notar Lizensen an Krimnelle, welche wie in alten Zeiten, Alles beglaubigten. Bei Mord wird nicht mehr ermittelt, sondern Show Akten angelegt, gegen illegale Bauten an der Kueste und auf Antiken Grund, wird sowieso nicht vorgegangen, weil Staatsanwaelte, wie die Gangster Familie Sokol Kazazi, sogar organisieren und direkt daran unter dem Namen Seferi Efendi daran beteiligt sind.

Tausende von Hektars, wurden von der Berisha Mafia gestohlen und alle Regierungs Erklaerungen auch fuer den totalen Abriss Mitte August 2012 ab September 2012, waren leere Versprechungen, ebenso Minister und Regierungs Erklaerungen u.a. von Arben Imani, Salih Berisha und seine Dekrete usw.. Am peinlichsten war wohl Bujar Nishani als Justiz Minister, der den Club der gefakten juristischen Diplome fuer kriminelle Banden massiv wie in der Polizei aufbaute, wo jeder Kriminelle dann Staatsanwalt wurde, wie in Durres, Sokol Nishani, oder Sokol Kazazi - Stadt bekannt Extrem Verbrecher. Idioten und Kriminelle, als Staatsanwaelte, mit Null Basis von Gesetzen, ein Berisha und Bujar Nishani System. Sokol Kazazi ist nicht nur Staatsanwalt in Durres, sondern die Familie taucht auch als Seferi Efendi auf, bei der Zerstoerung des Parks an der Villa Zogu in Durres mit 3 Hochhaeusern auf Antiken Grund, sondern ebenso mit illegalen Bauten in der privaten Touristik Zone in der Currila und ignoriert wie Andere, alle Bau und sonstigen Gesetze.

Erst zerstoert ein Bujar Nishani die Polizei und Justiz, mit seinen Banditen und seinem peinlichen Bruder Sokol Nishani als Staatsanwalt in Durres und als Partner der Albaner Mafia, um Morde zuvertuschen.

Alle Berisha Justiz Minister, waren von Beginn an, rein kriminelle Dumm Banden, mit gefaelschten und wertlosen Diplomen, welche zu den von der Weltbank kritisierten Idioten gehoeren, welche max. lesen koennen, aber nicht verstehen was sie lesen. Das sind 57 % der 15 jaehrigen Bevoelkerung, bei Maennern, aber ca. 90 %, die einfach zu dumm fuer Alles sind (“functional illiterate”), und heute die Administrationen beherrschen. Muster Beispiel sind u.a. Enkeled Alibeaj, wo wie wikileaks berichtet, sich verurteilte und gesuchte Moerder, Extrem Verbrecher fue rca. 200.000 Euro freikauften, aber auch Aldo Bumci, bei wikileaks der Pudel von Berisha genannt, arbeitete ebenso von Beginn hoch kriminell, wo im Moment ein Gerichts Proess in Tirana laueft. Beide Minister, gehören zur Abteilung: nix kapieren.

Die Grundstuecks Beute, weil die Regierungs Mafia durch Legailsierungen und mit der Balfin Gruppe mit Samir Mane im Golf von Laze in Sicherheit bringen vor den Wahlen bringen. Oerd Bylykbashi und Andere von Beginn dabei.

Fshatrat turistike, tapi për 2500 objekte
24
1
Ekonomi, Flash, Lajmi i Fundit e Enjte, 9 Maj, 2013 | 08:39 am
Zbardhet relacioni: Mbi 2500 kërkesa ishin pezull për shkak të shtesave dhe shkeljeve të procedurave. Legalizohen edhe objektet që shkelën lejen e “zonave turistike”. Qeveria ka vendosur të përfshijë në procesin e legalizimit edhe rreth 2500 ndërtime të bëra në zona me përparësi turizmin, të cilat kryesisht janë shtëpi banimi. Ministria e Punëve Publike dhe Transporteve argumenton edhe arsyen se pse lindi nevoja për të bërë ndryshime ligjore që sanksionojnë këtë procedurë. VENDIMI Kontingjenti prej 2500 ndërtimesh që ishin përjashtuar nga faza e parë e legalizimeve për shkak të problematikës që shfaqnin do të përfshihet në valën e dytë të legalizimeve që do të ndërmerret. Këto ndërtime janë kryer në truallin shtetëror, i cili më herët u është dhënë personave që kishin lidhur marrëveshje me shtetin për të ndërtuar kryesisht fshatra turistike. Me kalimin e kohës destinacioni i lejes ka ndryshuar dhe si efekt i kësaj janë ndërtuar shtëpi banimi apo janë bërë shtesa që binin në kundërshtim me lejen fillestare. Në këto kushte, duke qenë se subjektet kishin lidhur marrëveshje me shtetin vetëm për pjesën e ndërtimit në mënyrë korrekte, legalizimi i ndërtimeve informale në këtë pjesë nuk mund të bëhej edhe pse ata kishin paraqitur aplikime brenda afatit. “Për shkak të moszbatimit me korrektësi të ligjit të sipërpërmendur, këto subjekte nuk kanë vijuar më tej me lidhjen marrëveshjeve të qerasë/zhvillimit me shtetin, për kryerjen e veprimtarisë së stimuluar. Tërësia e njësive të ndërtuara nga subjektet, të cilat ndodhen në këtë situatë ligjore është rreth 2500 dhe kryesisht janë njësi shërbimi por edhe banimi”, thuhet në projektligjin që MPPT prezantoi në Këshillin e Ministrave. Ndryshimet e bëra sipas MPPT-së do të mundësojnë kryerjen e procedurave për kalimin e pronësisë subjekteve të interesuara, mbi njësitë e ndërtuara dhe truallin brenda zonës së stimuluar edhe për këtë kategori njësish ndërtimore. Nga ky proces pritet që të arkëtohen edhe 10 milionë lekë, të cilat do të shkojnë në fondin e kompensimit të ish-pronarëve. (

(Lajmin e plote nga Nertila Maho e lexoni sot ne Panorama)

Flach gelegtes Lokal Dach

 

Schein Abrisse, des Mafiosi Ourel Bylykbashi, als Oberster Bau Inspektor. Man kassierte lieber Geld, und erhielt sogar eine Anzeige seiner Untergebenen.
Nun Kabinetts Chef: nachdem ihn vor 3 Jahren 8 Nationale Bau Inspektoren angezeigt hatten, wegen Urkunden F�lschungen rund um Grundst�cke und Phantom Abrisse, illegaler Bauten, darunter u.a. in der Rruga Taulantia in Durres, vor der Universit�t in 2007. Denn Nichts wurde abgerissen, max. ein kleiner Holz Vorbau zerst�rt.

4/24/2009
Der h�chste Bau Polizist und Aufseher Herr Oerd Bylykbashi wird der Korruption in Albanien bezichtigt

Shengin wird ebenso in eine Muellhalde, krimineller Banden verwandelt, wobei die Waelder hier gut sichtbar, ueber der Haupt Wasser Quelle, einfach abgeholzt werden. Man hat ja Beratung aus der Weltbank, KfW, GTZ bekommen, inklusive der angeblichen Finanzierung von 8 Kommunalen Beratern schon ab 2001. Die Zerstoerung wird durch die Wasser Programme organisiert, ebenso durch die EBRD Kredite, fuer angeblichen Strassenbau. Die Touristen verlassen Shengin, identisch wie Durres und Sarande, wo die Politik, Justiz Verbrecher Banden wueten. ein Verbrecher Club, dummer Banden wie in Durres, wo es keine Justiz mehr gibt, nachdem man alle Adminstrativen Posten auch in den Schulen und Krankenhauesern an Kriminelle verkauft hat.

Sh�ngjini: Na akuzojn� p�r plehrat sepse duan t� na prishin turizmin

Nga

 

Sofort nach Regierungs Uebernahme, begann der Grundstuecks Betrug der Salih Berisha Minister, und damals war Also Bumci Justiz Minister. Interessant, wie aus den Gerichts Akten hervorgeht, finanzierte wie so oft eine Bank, diese Luft Betrugs Geschaefte, wo man deswegen bei 24 % Kredit Ausfaelle liegt. Weltbank und Europa wurden gezielt getaeuscht, durch die Billig Banditen, mit ihren Coastal Management Plans, oder auch Justiz Konferenzen.

Aldo Bumci, ebenso die Mafia Familie Cepani (Zone Touristik - Currila) in Durres, waren Anfang 2006 eine der Ersten PD Gestalten, welche illegal Grundstuecke besetzten, Baeme rodeten, fuer eine der Mafia Legalisierungen, welche das Gesetz ausdruecklich nicht vorsahen. Aldo Bumci und seine Familie im typischen Betrugs Geschaeft. Tradition bei Albanischen Minister Familien, wie die Langzeit Fakten zeigen, vor allem bei Berisha und Ilir Meta Gestalten, aber Fatos Nano baut auch im Moment illegal, ein Appartment Haus bei der Mak Albania Anlage in Golem.

1

ueber Strohleute (Manushaqe Zhulali) betrieb es Aldo Bumci, als Justiz Minister, der nun Aussenminister ist, als Schwiegersohn des Zhulali, der damals noch lebte, mit ueber 7.500 qm Grund in der Kamze vor Tirana. Frau M. Zhulali, arbeitete im Grundstuecks Amt, wie es Tradition bei den kriminellen Politikern Familien ist. Nun verklagen 2 Geschaeftsleute der Familie Kaziu, die Familie Zhulali, auf 100.000 Euro Schadens Ersatz und Zinsen, weil sie ein Grundstueck von 7.500 qm den Geschaeftsleuten zu sagte, und 100.000 Euro als Anzahlung erhielt, und der Rest von 600.00 Euro sollte nach enggueltiger Uebergabe und Legalisierung bezahlt werden. Der Mindestwert des Grundstueckes war damals 750.000 Euro. Die Legalisierung geschah aber nie, weil u.a. auch der Gangster Dashnor Sula, ein Berisha Financier ebenso dort in den selben Geschaeften sehr aktiv war. Das geschah nie, weil wohl die Familie in alter Tradition auch so dumm ist, das man Alles wie immer, Vertraege sowieso vergessen hatte. Mit solchen Grundstuecks Geschaeften, konnte sich dann ein Aldo Bumci, als Berufs Krimineller auch teure Autos wie den gestohlenen Audi Q 6 leisten.

Profi Kriminelle: Aldo Bumci, ist der Schwiegersohn des verstorbenen Berisha Verteidigungs Minister Safet Zhulali, und betrieb auch mit einer illegalen Unterschrift, die Legalisierung der Betonierung der Antiken Staetten, bei der Post in Durres.

Manushaqe Zhulali

Manushaqe Zhulali (Null Kompetenz), trat als Strohmann vor Gericht auf und verkaufte Grundstuecke, welche ihr nie gehoerten. Direkt daran beteiligt, die Premier Minister Ilir Meta, Fatos Nano und Salih Berisha im Langzeit Betrugs Banditen System.

Vjehrra e ministrit Bum�i paditet p�r mashtrim me 100 mij� euro


Kopertina e DITA-s


Dy biznesmen� nd�rtues kan� paditur vjehrr�n e ministrit t� jasht�m Aldo Bum�i p�r mashtrim n� shum�n e 100 mij� eurove. Manushaqe Zhulali, vjehrra e ministrit, e cila �sht� avokate pran� institucionit t� Avokatit t� Shtetit rezulton e paditur q� n� muajin Shtator 2012 nd�rsa n�…
Muster Beispiel wie immer Durres, wo auch diese erneuten angeblichen Touristik Komplexe, nur private Betrugs Modell, der Salih Berisha und Ilir Meta Mafia sind, denn Touristische Projekte gibt es seit 10 Jahren keine mehr. Nur Umwelt Vernichtung, Villen Projekte, durch illegale Politische Banden, Geldwaesche, Bordell und Drogen Umschlags Plaetze und Tausende von Lokalen, welche das Meer verseuchen und vor diesen Lokalen warnte in 2011 der Gesundheits Minister und heute Doktoren, weil uralte Lebensmittel und Alt Fisch verkauft werden.
In allen Institutionen sind in Durres, inkompetente Gestalten mit falschen Diplomen

Territory Regulation approves touristic complex and HPPs
11/05/2013

 

Territory Regulation approves touristic complex and HPPs

The Council of Territory Regulation has approved a series of projects that are mainly focused in energy and tourism.

Under the direction of the Prime Minister, the Council has approved the permits for the construction of some tourist complexes in the Lalzit Bay and Hamallaj, which will be built by the �Balfin Group�, owned by Samir Mane. This area has had several conflicts, even a violent clash with the police, over the expropriation and demolition of illegally built houses.

Besides the tourist projects, the Council of Territory Regulation has approved the permits of nine small hydropower plants in several areas of the country.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=8946


Alter TV Report, mit dem Gangster Salih Berisha, der nur Luegen erzaehlt im Interview und ein primitives kriminelles Enterprise mit Profi Kriminellen als Justiz und Innenminister aufbaute. Die Berisha Mafia Polizei mit Lulzim Basha, bzw. Bujar Nishani, verweigert in einigen Faellen, Haft Befehle der Justiz zu vollziehen.

Die Zerstoerung der Sued Albanischen Kueste geht weiter: die Drymades Kueste
Die uebelsten Verbrecher rund um Salih Berisha wie immer, welche Alles zubetonieren.Der Strand von Dhermi wurde mit Samir Mane von der Sala� Mafia privatisiert Der Kerl ist genauso dumm, denn warum wird auch hier an der See Seite, Alles zubetoniert und alle Baeume und Straeucher in Taliban Idioten Manier zerstoert. Niemand macht sowas in der Welt, was aber von den Ignoranten einer Dumm Mafia ignoriert wird.Mit den Videos
NO COMMENT: THE BIG CHANGE!

Fatos Nano (Ilir Meta Drug Allegations

8.000 tode rund um Grundstuecke und die Land Mafia: die Camorra-aehnliche Oligarchen-Kaste� der Albanischen Politiker

Mafia Clan of Democratic Party of Albania

��

Viele Fragen gibt es zur Deutschen Aussenpolitik bis 2009!

Au�enpolitik? Nein, danke

Drau�en jedoch wird die internationale Enthaltsamkeit Berlins besorgt vermerkt. Wisst ihr Deutschen denn nicht, wird da gefragt, wie sehr es auf euch ankommt, wie gro� euer internationales Potenzial ist? Leider muss man darauf die Antwort geben: Die deutsche Regierung will es erst gar nicht auf die Probe stellen. Das wirtschaftliche und politische Schwergewicht Europas nimmt eine au�enpolitische Auszeit und f�hlt sich auch noch wohl dabei.

http://www.zeit.de/


Christoph Bertram
� privat

ist Publizist; er war von 1974 an f�r acht Jahre Direktor des International Institute for Strategic Studies (IISS) in London, danach 16 Jahre ZEIT-Redakteur, u.a. als Ressortchef der Politik. Anschlie�end �bernahm er die Leitung der Stiftung Wissenschaft und Politik und blieb acht Jahre dort. Weitere Texte von ihm finden Sie hier

3 Beispiele, das Alles vor 10 Jahren gesagt wurdebzw. gleich vor über 15 Jahren bekannt war!

Hier vom US � Botschafter Josef Limprecht in 2001, wir haben aber nun 2011 und die Lage, ist schlechter denn je, wenn sich Mörder und Drogen Bosse freikaufen können, bei korrupten Richter, inkomptenten Staatsanwälten, der neuen korrupten Klasse. Oder man kauft sich wie bewiesen direkt bei Ministern frei: [3] SUBJECT: CRIMINALS MAKING THE LAWS IN ALBANIA’S PARLIAMENT

As judges, you have worked hard to be independent and to demonstrate your competence. We appreciate and understand the difficulties that confront you and your work. Your continued efforts are essential for progress toward the rule of law and regional stability. At this year’s conference, you will tackle an equally hard task: building relations with the public and strengthening the confidence and trust of citizens. I am pleased that the prominent American jurists Paul Magnuson and Robert Utter are here to share their expertise and experience on this important subject.

Josef Limprecht: [4] Speech to the National Judicial Conference – December 5, 2001

Bereits 1992, erkannten Albanische Politiker, das Salih Berisha, Albanien in eine Bananen Republik umwandeln wird. Fatos Nano, wurde als “Sozial Animal” in diesen cables beschrieben, wobei vergessen wurde, das er auch ein notorischer Alkoholiker ist und war und im Gefängniss, von Nehat Kulla, einem notorisch Kriminellen Mörder versorgt wurde, der sein Zimmer Nachbar war. Nehat Kulla, kennt man auch unter “General Kulla”, weil er 1997, mit gestohlenen Militär Jeeps und Uniform herumfuhr.

¶13. © FOR THE ELECTIONS OF MARCH, 1992, THE SOCIALIST PARTY WAS PREPARED TO FACE A MAJOR DEFEAT. IT IS DURING THIS TIME THAT NANO WAS ACCUSED OF COOKING UP A DEAL WITH BERISHA FOR SHIFTING POWER TO THE RIGHT, THAT WAS ALLEGEDLY DISCUSSED IN TRIESTE, ITALY, AT A CONFERENCE BOTH ATTENDED, IN THE PRESENCE OF MENTOR COKU. IN THE THOSE ELECTIONS, NANO WON AS A CANDIDATE IN KUCOVA. HIS RIVAL FOR THAT SEAT WAS PERIKLI TETA, NOW STATE SECRETARY IN THE MINISTRY OF DEFENSE IN NANO’S GOVERNMENT. ¶14. © IN HIS LAST SPEECH TO PARLIAMENT BEFORE HIS ARREST, NANO ACCUSED FORMER U.S. AMBASSADOR WILLIAM RYERSON, THEN DCM CHRIS HILL, AND THE CIA FOR HAVING PLOTTED WITH BERISHA TO SET UP HIS PHONEY TRIAL. IN THE SAME SPEECH, NANO ACCUSED BERISHA OF TURNING ALBANIA INTO AN AMERICAN-RUN BANANA REPUBLIC. ¶15. © IN 1996, THERE WERE RUMORS HIS DAUGHTER WAS TAKING DRUGS WHILE HE WAS IN PRISON AND THAT HIS TEENAGE SON HAD GOTTEN OUT OF HIS MOTHER’S CONTROL, BECOMING REBELLIOUS AND UNRULY. WITH BOTH OF HIS CHILDREN CURRENTLY STUDYING OUTSIDE OF ALBANIA, WHATEVER THE TRUTH OF THE RUMORS, THEY SEEM TO BE DOING WELL NOW AND RECENTLY JOINED THEIR PARENTS AT A DAY A DURRES BEACH WHERE FOREIGNERS WERE PRESENT. ¶16. © NANO IS AN INTENSE, FOCUSSED INDIVIDUAL WHO, AT ABOUT 5′ 6″ IS AVERAGE HEIGHT FOR AN ALBANIAN MALE. FORMERLY SLIM AND CLEANSHAVEN, HE EMERGED FROM PRISON WITH A SUBSTANTIAL WEIGHT GAIN AND A BEARD. MANY OLD ACQUAINTANCES SAID THEY DID NOT RECOGNIZE HIM AFTER HIS RELEASE. A HEAVY SMOKER, A SOCIAL ANIMAL WHO ENJOYS LATE-NIGHT SCHMOOZING WITH HIS INNER CIRCLE OF POLITICAL FRIENDS, NANO IS SERIOUS EVEN WHEN HE IS JOKING. ¶17. © HIS CLOSEST FRIEND WHO STUCK WITH HIM THROUGH THE WORST TIMES, WHEN HE WAS IN PRISON, IS BASHKIM ZENELI. ZENELI, WHO BESIDES NANO’S WIFE HAS BEEN HIS MOST INTIMATE CONFIDANT, HAS NOT BEEN GIVEN A PRESTIGIOUS HIGH-PROFILE POSITION. RATHER, AS MEMBER OF PARLIAMENT AND DEPUTY HEAD OF THE PARLIAMENTARY COMMISSION ON FOREIGN AFFAIRS, HE KEEPS A FAIRLY LOW PROFILE. ¶18. © NANO’S WIFE VISITED HIM ONCE A WEEK IN TEPELENA PRISON. THEY ARE VERY EVIDENTLY DEVOTED TO ONE ANOTHER AND WHILE SHE IS NOT AS PROFICIENT IN LANGUAGES AND DOES NOT SPEAK MUCH WHEN THEY ARE IN PUBLIC OR IN THE PRESENCE OF FOREIGNERS, IT SEEMS CLEAR THAT NANO HOLDS HER OPINION IN HIGH REGARD. LINO

[5] http://wikileaks.org/cable/1997/08/97TIRANA1976.html

Nur Idioten werden Minister, Direktoren, hohe Militärs � ein uraltes System von Salih Berisha, bestens bekannt 1996! Heute werden total Idioten und praktisch nur noch Kriminelle Primitivlinge, Mitglieder der Regierung von Ilir Meta � Salih Berisha.

Fun Facts About Our New Allies
[6] The Progressive Review (Washington), 22 June 1999

“Albania … offered NATO and the U.S. an important military outpost in the turbulent southern Balkans (in the 1990-96 period Albania opened its ports and airstrips for U.S. military use and housed CIA spy planes for flights over Bosnia)…. The U.S. played a major role in the DP’s 1992 electoral victory, and it then provided the new government with military, economic, and political support. In the 1991-96 period Washington directly provided Albania $236 million in economic aid, making the U.S. the second largest bilateral economic donor (following Italy)…..Following Berisha’s visit to the U.S. in March 1991, Washington began supplying direct assistance to the DP, including donations of computers and cars for the 1992 electoral campaign. William Ryerson, the first U.S. ambassador, stood next to Berisha on the podium at election rallies. The U.S. failed to criticize, and at times encouraged, the new president as he purged critics of his policies within the judicial system, police, and the DP—often through illegal means. By 1993 DP loyalists and family members held most of the prominent positions in Albanias ministries, institutes, universities, and state media. Citing the threat of communism�s return, Berisha successfully instilled fear in the population and discredited his rivals. The U.S. embassy in Albania contributed to the polarization of Albanian politics by refusing to meet most of the opposition parties (former communists as well as others) for the first two years of DP rule. This one-sided view of democratization helped Berisha dismantle most political alternatives, some of which were moderate and truly democratic.

Inklusive der Schlüsselmannes der CIA: Frank Wisner, oder eben die Firma Brown and Root’s, sind die Schlüssel Firmen und Personen heute unverändert die Drahzieher und Gestalter, vollkommen identisch wie in der Iran Contra Affäre. Frank Wisner, war natürlich u.a. im Vorstand auch der Super Betrugs Firma: ENRON, und wie der Gangster Richard Holbrook, im Vorstand der AIG, der Welt grössten Betrugs Versicherungs Unternehmen der Banken.

Documentation of Official U.S. Knowledge of Drug Trafficking and the Contras

Man macht weiter, selbst wenn hohe Geldsummen im Buero beschlagnahmt wurden.

Die Task Force beschlagnahmt bei dem Generalstaatsanwalt von Durres Herrn Arjan Ndoja 86.000 � worauf er zur�ck tritt

Heute in wichtiger Position im Argita Berisha Kartell der Mafia Diplome und der Universitaet KRISTAL: Sokol Kociu

aus 2006

Entg�ltige Verurteilung der gr�ssten Albanischen Drogen Schmugglers: Sokol Kociu, Frederic Durda
PANORAMA

Albania will launch a new wave of legalization of buildings that were constructed illegally after 2006.

Nd�rtimet, nis faza e dyt� e legalizimeve. Ndryshimet n� ligj dhe si merren hipotekat

Legalizime09:10 am |��PANORAMA� zbardh ndryshimet n� ligjin e ri. Nd�rtesa regjistrohet n� em�r t� ALUIZNI p�r ata q� s�paguajn�. Data 6 qershor �sht� dita e fundit e amnistis� p�r sht�pit� pa leje. Botohet ligji, nga 3 qershori n� proces edhe nd�rtimet pas vitit 2006. Qeveria nis n� qershor faz�n e dyt� t� legalizimeve p�r objektet informale t� […]�me shume �

4/17/2013

Der Albanische Honorar Konsul in den USA: Ekrem Bardha, betreibt ein Mafia Kredit Wucher System mit bis zu 45 % Zins

Filed under: — BuckZiesMutter @ 9:11 pm

Das FBI nahm einige Leute fest, wegen Kredit Betrug, weil man Kredite an Albaner vergab, mit bis zu 45 % Wucher Zins.

Albanische Diplomaten, eine langzeit Geschichte der Mafia, wo man Diplomaten Psse verkauft, fr die Drogen Bosse und um Gelder der Migranten im Ausland zuerpressen.


Ekrem Bardha: Honorar Konsul in Detroit, wo er viele McDonald Zweigstellen und Pizza Lden aufbaute.

Tom Duhani organisierte das, der Leibwchter vdes Honorar Konsuls in den USA: Ekrem Bardha, der zugleich ein guter Freund von dem Gangster Boss Salih Berisha ist, wie Langzeit Bekannter des US Senators Eliot Engel, gegen den wegen Bestechlichkeit ermittelt wird, weil er ein Haus von der Albaner Mafia in New York geschenckt bekam, das nicht einmal ein Baugenehmigung hatte. Alle Regeln fr Diplomaten, wurde durch die Salih Berisha Mafia ausser Kraft gesetzt. Diese Posten werden nur noch verkauft, wo ein Tritan Shehu, schon einmal 600 Diplomaten Psse an die Mafia in 1996 verkaufte und Festnahmen von Albanischen Drogen Diplomaten, keine Seltenheit sind.

Ekrem Bardha, 65, ein stmmiger Albano-Amerikaner mit krftigen Hnden und geschwungenen Initialen in seinem feinen hellblauen Hemd, floh 1953 aus einem kleinen albanischen Grenzdorf nach Griechenland. ber Mnchen schaffte er es 1957 nach Detroit, wo er sich als Tellerwscher verdingte. aus Spiegel in 1999

Ekrem Bardha and Tom Duhani, Two Albanian Loan Sharks

17 Prill, 2013

FBI heton Ekrem Bardhn pr fajdet, Konsullin shqiptar n SHBA, mikun e Sali Berishs

EKREM-BARDHA.8Biznesmeni i njohur Ekrem Bardha, i cili sht edhe konsull nderi i Shqipris n ShBA, dyshohet si njri prej financuesve t nj skeme fajdesh, t drejtuar nga kosovari Tom Duhani, aktualisht i arrestuar nga FBI dhe Drejtsia Federale Amerikane. T arrestuar nga FBI prfunduan pothuajse t gjith bodigardt e Bardhs, madje edhe sekretarja e tij personale. Sipas gazets lokale Detroit News, Bardha dyshohej se kishte financuar skemn me afrsisht 2 milion dollar. Skema u faturonte 45% interes t gjith shqiptarve q merrnin para borxh prej tyre. Interesi kaq i lart i aplikuar prej tyre i detyroi agjentt e FBI-se ti klasifikonin ata si peshkaqen kredish t rrezikshme pr komunitetin shqiptar, por edhe si shkels t ligjit t dhnies s kredive. Klient t tyre ishin kryesisht shqiptar pa dokumente, ose t pa legalizuar ende, shqiptar me histori kreditimi jo t mir, ose t tjer n nevoj. Hetimi Federal vazhdon ende dhe nuk dihet nse t arrestuarit dhe t implikuarit e shtjes, si Tom Duhani, Lek Duhani, Xhafer Laho dhe Alma Rexha, t cituar edhe nga gazeta lokale Detroit News, do ta ngarkojn me prgjegjsi padronin e tyre Bardha, njkohsisht Konsullin e Nderit t Shtetit Shqiptar.

FBI Interpol: over the world terrorism mafia group of US Senator Eliot Engel, with Salih Berisha, Bajraktari, Bytyci Sahit Muja

15 years NATO Reports over the most criminal enterprise Albania: ?Albanian politicians have signalled a rare willingness?

1.10.2011: Albania Salih Berisha s partners: crimes, terrorist, top mafiosi

since 2003, all americans criminals in Albania: Immunitt with a illegal Immunitt contract, signed with the Albanian Mafia Boss: Fatos Nano.

In Durres US Mafia: Car plate

2/17/2013

Die Wild West Bus Unternehmen nach Griechenland, immer ohne Lizenz

Filed under: — Zogaj Leku @ 10:00 am

Letzte Frist ist nun der 28 Februar, das Bus Unternehmen ihre Lizenz in Athen nachweisen. 2006 gab es ein Abkommen mit Athen und dem Transport Ministerium, welche Bus Linien erlaubt sind. Praktisch niemand hat ein Lizenz, weil die Albaner wieder Alles vergessen haben, was man abgemacht hat, welche Gesetze gelten und wegen dem stndigen Personal Wechsel. Die Albaner haben inzwischen praktisch, einen illegalen Bus Verkehr in Griechenland aufgebaut, mit eigenen Linien Verkehr, ohne technische Kontrolle oder Personen Befrderungs Fhrerschein, wie es die EU vorschreibt. Zuvor wurden mehrfach diese Bus Linien an der Grenze gestoppt, welche ber keinerlei Papiere verfgten, oder nur billige geflschte Genehmigungen.

Balkan Bus Linien, organisieren eigene Schmuggler Schienen, vor allem mit Zigaretten, was der reale Verdienst der Fahrer dann ist, ebenso nach Griechenland: Cannabis usw..

Das Abkommen von 2006, welche Bus Linien erlaubt sind, war Makulatur, als Sokol Olldashi Transport Minister wurde, und Alles war vergessen und Luft. 2006 genau festgelegt, welche Bus Linien erlaubt sind und von welchen Orten nicht. Heute kennt weder das Verteidigungs Ministerium, noch das Wirtschafts Ministerium, die eigenen Vorschriften, Gesetze, eigenen Auschreibungen und Tender, im Lande der Idiotn und wo nur Posten an Kriminelle verkauft werden. Man hat mehr Interesse, die Adminstrativen Posten zuverkaufen, was in ein Null Funktion Desaster fhrte. Frher waren die sogenannten “technicals” unantastbar um die Funktion der Ministerien zuerhalten und das Wissen.

Linja Sarand-Greqi, shoqrit shqiptare t palicencuara
Publikuar m 15.02.2013 | 14:03

SARANDE Administratort e linjave t transportit ndrkombtar t udhtarve me Greqin prej disa kohsh jetojn me shqetsimin se n t ardhmen nuk do t mund t funksionojn ashtu si deri tani.

Rreth 20 shoqri t transportit ndrkombtar, kryesisht me Athinn, si n Sarand, Vlor, Himar, Gjirokastr, Kor e Berat, bjn publik nj fakt shqetsues. Pas disa shtyrjesh, 28 shkurti sht afati i fundit ku Ministria e Transportit t Greqis i krkon asaj t Shqipris t mos licencoj linjat e Jugut t vendit ton me Athinn, duke prishur n kt mnyr marrveshjen e br n 2006-n mes dy vendeve, pr funksionimin e transportit ndrkombtar t udhtarve mes linjave t Jugut t vendit. Shoqria greke e transportit t brendshm KTEL lihet e lir t funksionoj n linjat Sarand-Igumenic e Janin dhe anasjelltas, ndrsa nuk lejohen linjat Sarand, Gjirokastr, Kor, Himar e Berat drejt Athins.

Q nga shkurti i vitit t kaluar shoqrit shqiptare t Jugut t vendit me Athinn jan len t palicencuara, ndrkoh q nga pala greke krkohet q t merret ekskluziviteti i ktyre linjave nga shoqri greke.

/Shekulli Online/Prgatiti: B.M./


Griechenland stoppt die Phantom Bus Unternehmen aus Albanien
Was seit Monaten angekndigt ist: Griechenland blockiert die Albanischen Busse, weil man keine Standard Dokumentationen hat, fr Busse wie es die EU vorschreibt. Identisch verlangen die Italiener ebenso hohe Extra Gebhren.

1/31/2013

Finanzminister Ridvan Bode, will illegal die Yassin Kadi Vermgen in Albanien versteigern

Filed under: — Zogaj Leku @ 10:54 pm

Vor 3,5 Jahren hob der Europische Gerichtshof, die Beschlagnahme des Vermgens der Yassin Kadi Familie auf. Yassin Kadi, wurde auch von der US Terror Liste gestrichen.

Ebenso der Weltsicherheits Rat: im Oktober 2012
UN Sicherheits Rat, hebt die Pfaendung des Bin Laden Financiers: Yassin Kadi in Albanien auf

Ein Schluessel Element, der Geldwaesche war die CIA finanzierte American Bank of Albania, wo allein diese Familie 37 Bankkonten hatte. Partner waren auch 2 Griechen, weil ja der CIA Chef Georg Tenet, ebenso ein Grieche aus Himari war.
Yassin Kadi Tirana
Die als Twin Tower bekannten Hochhuser, wo Yassin Kadi Firmen, ca. 60 % Eigentmer war.
Trotzdem will der Finanzminister von Albanien: Ridvan Bode, seine Hochhuser, Firmen, in Albanien versteigern, welche vor Jahren beschlagnahmt wurden. Inkompetenz im Pyschopaten Syndrom der Regierung. Ein Gerichts Beschluss, fr die Beschlagnahme liegt auch nicht vor, sondern der Finanzminister Ridvan Bode, hat wohl private Geschfte gemacht und irgendwelchen seiner Drogen Mafia Financiers, Appartments und Vermgen versprochen, fr ein Trinkgeld.

Im September 2008:

Ebenso ist Yassin Kadi, nicht mehr auf der Terror Liste der USA.

Europische Gerichtshof hebt die Beschlagnahme des Vermgens von Bin Laden Financiers Yassin Kadi auf u.a. Hochhuser und diverse Bankkonten in Tirana

NATO besttigt die Terroristen Verbindung von Bin Laden zu den Albanern und zu der Ex-Regierung von Fatos Nano und Ilir Meta

Albanien beschlagnahmt Al-Quida Bank Konten und Vermgen

Das Vermgen des Bin Laden Freundes Abdyl Latif Saleh, wurde in Albanien beschlagnahmt.

Al-Quidas und Bin Ladens Bank Account in Albanien

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=127684
Terrorizmi, n treg pronat e Jasin Kadi te dy Kullat

(Drguar m: 30/01/13) Lorenc Rabeta

Ministria e Financave jep me qira pronat e Jasin Kadi, emri i t cilit cilsohet si financues i terrorizmit n urdhrin e ministrit pr sekuestron e ktyre pasurive. Pasurit e Kadi t sekuestruara me urdhr t ish-ministrit t Financave n 2004, i jan kaluar Agjencis s Administrimit t Pasurive t Sekuestruara dhe t Konfiskuara, s cils i ngarkohet detyra e dhnies me qira t pasurive t paluajtshme, ashtu si dhe shitja e atyre t luajtshme. Pronat cilsohen t sekuestruara dhe trajtimi i tyre bhet nga agjencia me urdhr t drejtprdrejt t ministrit t Financave, Ridvan Bode. “Urdhri i ministrit t Financave, nr.2, dat 03.12.2004 “Pr sekuestrimin e aseteve t shtetasit arab Jasin Al-Qadi i njohur dhe si: a) Shaykh Jasin Abdullah Kadi, b) Jasin Kahdi, c) Jasin Kadi, ) Kadi Jasin, d) Jasin Abdullah Kadi", shkruhet n dokumentin shoqrues t secils prej pronave t shtetasit arab.
Apartamentet te dy kullat
Sipas prllogaritjeve t ekspertve, pronat e sekuestruara kapin nj vler prej rreth 4 milion eurosh. Sekuestrimi i tyre ka nisur q n vitin 2004. Ndrkoh q, n fund t vitit 2005 dhe n fillimin e 2006-s u sekuestruan edhe disa prona t tjera. Agjencia e Administrimit t Pasurive t Sekuestruara dhe t Konfiskuara ka publikuar pronat e Jasin Kadi q jepen me qira, ku m shum n sy pr nga vlera dhe vendndodhja bien pasurit q gjenden n dy kullat binjake tek kompleksi “Twin Towers” n bulevardin “Dshmort e Kombit". Bhet fjal pr apartamente, vlera e t cilave shkon, nga 14 milion lek, deri n 17.9 milion lek. “Apartament A2, me siprfaqe prej 118 m2, kati VII, kulla nr.2.", shkruhet n dokumentacionin e ofruar nga Agjencia e Administrimit t Pasurive t Sekuestruara dhe t Konfiskuara, t shoqruar edhe me foto t brendshme t tij. Vlera e ktij apartamenti, sipas Agjencis sht 17.995.000 lek. “Apartamentet jan t prshtatshme pr zyra, me pamje nga bulevardi ‘Dshmort e Kombit’, Qendra e Biznesit ‘Sky Tower’ dhe kompleksi ‘Taiwan’. Gjendja fizike e tyre sht e mir. Apartamentet prbhen nga katr zyra, dy tualete dhe nj magazin e vogl. Sistemi i kondicionimit sht i rregullt dhe funksional. Rrjeti i internetit sht funksional. Fasada e jashtme sht prej xhami", shkruan Agjencia e Administrimit t Pasurive t Sekuestruara dhe t Konfiskuara. “Kjo pasuri sht e prshtatshme pr ambiente biznesi, kryesisht pr zyra", shkruhet m tej n dokumentacionin shoqrues. Apartamente t tjera me siprfaqe 118 m2 ndodhen n: A4, kati VII; A2, kati IX; A2, A4, kati XII; A4, kati XIII.
REAGON AVOKATI
Avokati i Abu Rajanit, administratorit t pasurive t Jasin Kadis tha dje pr “Gazetn Shqiptare” se vendimi i ministris s Financave sht i kundraligjshm. “Shteti nuk ka asnj vendim gjykate pr sekuestrimin e ktyre pronave. Gjykata e Lart ka vendosur heqjen e sekuestros mbi kto prona dhe Abu Rajan si administrator ka marr pafajsin. Prokuroria e ka pushuar shtjen penale ndaj tij. Vet Jasin Kadi nuk sht m n listn e OKB si financues i terrorizmit. Pra, pronat mbahen n menyr t kundraligjshme dhe kjo do t jet nj kosto shum e lart pr shtetin", deklaroi Sajmir Visha pr “GSH".

Beschlagnahmte Vermoegen von den Gangstern Elton Deliu, Lulzim Berisha, Aldo Bare, Yassin Kadi soll versteigert werden

Der uralt Investor Anuar Rizvik, wurde in Tirana - Albanien in die Luft gesprengt

Attentat auf den Berufs Verbrecher der Terroristen Organisation AKSH - Gafurr Adili in Durres

62 Geschaeftsleute und 9 Firmen, werden fuer illegal erklaert, wegen Al-Quida Kontakten

Vermgen von Al-Quida Leuten wird in Albanien beschlagnahmt

2001: US-Botschafter Josef Limbrecht und seine Terroristen Freunde

Amerikaner und ihre Islamischen Terroristen auf dem Balkan

Wie Joschka Fischer die Terror und Mafia Strukturen im Kosovo installierte

Seine eigenen Mafia Financiers, aus Korce sind Straffrei

5/4/2011
Europol, ber die wichtige Rolle, im Drogen und Waffenhandel der Albanischen Politiker und deren Mafia Clans

1/26/2013

Die General Staatsanwaltschaft, entsendet Sonder Staatsanwälte nach Durres und Fiere, wegen den illegalen Bauten

Filed under: — Balkansurfer @ 12:12 am

Nach 15 Jahren Wild West, setzt nun die General Staatsanwalt, Sonder Staatsanwälte (Task Force Staatsanwaltschaft) ein in Durres und Fiere, mit den Präfekten zusammen, welche Beamten Schuld sind, das überall illegal gebaut wird, in Flüssen, auf den Regen Wasser Kollektoren, Ablauf Kanälen denn Land unter ist ja schon seit 15 Jahren. Man ermittelt die Tätigkeiten der Stadt- Bau Polizei, der verantwortlichen Beamten der Umwelt und Forst Behörde, wie der Grundstücks Direktoren und Staatsanwälte und richtete eine Sonder email ein, für Informationen. Die Task Force aus Tirana wurde eingesetzt, weil die örtliche Staatsanwaltschaft nicht arbeitet (nur gegen Geld, arbeitet die Justiz in Durres, als kriminelles Enterprise, wo der Fall des Richters: Neritan Tabaku, nur die Spitze eines Eisberges ist, oder der Langzeit Kriminelle Agim Hoxha, als Stadtrat), wie ebenso die Zerstörung der Strände und Küste.

Durres Rruga Taulantia
Rruga Taulantia, bei Regen, wo die Prominenz der Verbrecher ihre illegalen Hochhäuser bauten: Verbrecher Treffpunkt Nr. 1 in Durres, was zuvor südlich Durres lag.

Hafen Durres
Vor dem Hafen Durres: von dem Ex-Finanzminister Arben Malaj, Sabri Godo, bis zur “Kastriati” Öl Schmuggel Mafia hat dort illegal gebaut im Money Laundering der Ganoven.

Offiziell geht es um illegales Bauen auf Kollektoren, Kanalisationen, Entwässerungs Kanälen, weil das Regen Wasser seit Jahren nicht ablaufen kann, weil die Küste total zerstört wird und wie ein Damm kriminelle Clans mit korrupten Polizei Beamten und Adminstrativen jeden Ablauf zum Meer blockiert, wie Flüsse ebenso, weil man Lokale im Fluss Bett baut.

Der letzte Sonder Staatsanwalt war Ferdinand Elizi, der Haft Strafen im Vasil Hila Skandal von bis zu 12 Jahren erreichte in Durres, wo auch gegen die Bürgermeister Miri Hoti und Lefter Koka Haft Befehle (insgesamt 25) ausgestellt waren. Das war in 2004 und mit den Salih Berisha Gangstern, wie der Cepani Mafia und co. wurde es erheblich schlimmer und auch gegen das PD Mitglied Petrika Llazo (Protokol Staatsanwaltschaft Durres: Nr. 18 voom 5.1.2010), lagen Anzeigen vor, weil er in der Touristik Zone bauen wollte, bzw. hinter dem Militär Stützpunkt, mit anderen Gangstern. Familien Mitglieder der Verurteilten, blieben Direktoren im Rathaus von Durres, was Durres Justiz Styl ist und lebten lustig und munter in den Villen auf geklauten Grundstücken, teilweise in der Antiken Zone.

Der Pr�fekt von Durres, hat schon vor vielen Monaten begonnen, sich durch juristische Anzeigen und Dokumentationen, vor sp�teren Anklagen zu befreien. Anders ist es mit dem Mafia B�rgermeister Vangjush Dako, dessen Bruder mit seiner Beton Firma und mit den Beton Mischern der Firma CIFA, unver�ndert Beton in die Rruga Taulantia liefert, zu den illegalen Bauten.

Eine Peinlichkeit der Ex-General Staatanwaltin Ina Rama und von Sokol Malaj, das sie diesem kriminellen Treiben in Durres Tatenlos zusah, inklusive der Vernichtung der Antiken St�tten, durch kriminelle Banden.

Etwas Regen und schon steht, die Taliban Stadt: Durres unter Wasser

Der Skandal Beton Bau, direkt an der Kueste.

Agim Hoxha,

Bauten direkt an der K�ste, �berall automatisch verboten, wie in Albanien seit 1993 und unsinnig, im Tourismus, aber diese Idioten Mafia, will nur Beton verkaufen, weil der B�rgermeister eine Beton Firma hat in SHIAK.

Baum Abholzungen Ende 2010, durch die Agim Hoxha Bande, direkt an der K�ste und Zero Polizei, Pr�fektur, Rathaus Aktion, um den Wahnsinn der d�mmsten Banden der Welt zustoppen.

[43] [44]

So sah es aus, bei erneuten Regierungs Antritt von Salih Berisha, wobei der linke Bau, bereits illegal die Strand Zufahrt ab 2000 verschlo�. Alle B�ume sind nun zerst�rt, durch die Bau Mafia mit Politik Verbindungen.

Alles muss mit F�lschungen vernichtet werden.

[45]

Hier Durres Touristik Park und Zone Touristik, wo der kriminelle B�rgermeister [46] Vangjush Dako, einfach die Stadt Grenze in private Grundst�cke verschob.

In Vlore, wurden 2 Bau Inspektoren verhaftet, weil sie 22 illegale Bauten nicht abrissen, sondern mit gef�lschten Papieren versorgten.

Phantom Abrisse, illegaler Bauten sind eine Spezialit�t seit �ber 10 Jahre in Albanien, immer gegen Bestechungsgeld, an kriminelle Banden, welche sich die Jobs gekauft haben.

Prokuroria nis hetimet p�r p�rmbytjet n� Durr�s e Fier (VIDEO)
25 Janar, 2013

P�rmbytjet e ndodhura dit�t e fundit, q� kan� shkaktuar edhe d�me materiale kan� detyruar prokurorin� t� nis� p�r her� t� par� hetime kryesisht p�r shkaqet e tyre.

Burime zyrtare nga Prokuroria e P�rgjithshme kan� b�r� t� ditur se hetimet kan� nisur nga dy prokurorit� e dy rretheve Fier dhe Durr�s, raporton Vizion Plus.

N� njoftimin zyrtar t� prokuroris� b�het me dije se organi i akuz�s vendosi t� nis� kryesisht hetimet, bazuar n� denoncimet e qytetar�ve t� shumt� nga k�to zona, t� mb�rritura n� Prokurorin� e P�rgjithshme, p�rfshir� edhe n� adres�n elektronike. Prokuroria dyshon se autoritetet lokale nuk kan� p�rmbushur detyr�n e tyre p�r marrjen e masave p�r p�rballimin e situatave meteorologjike.

Sipas njoftimit, hetimet do t� v�rtetojn� dyshimet mbi rastet e �Shp�rdorimit t� detyr�s�. Ato po zhvillohen n� disa institucione, n� Shtabin e Emergjencave Civile pran� Prefekturave t� Qarqeve, po ashtu edhe n� Bashki, Komuna dhe agjenci t� tjera q� kan� p�r detyr� mir�mbajtjen e sistemeve kulluese q� kan� p�rgjegj�si p�r menaxhimin e situatave t� tilla atmosferike.

Po ashtu, objekt hetimi jan� edhe vendimmarrjet p�r punime, t� cilat kan� d�mtuar apo bllokuar kolektor� e kanale kulluese n� k�to zona.

Prokuroria b�n me dije se p�r llogari t� hetimit do t� shfryt�zohen edhe informacionet e institucioneve lokale p�rgjegj�se p�r masat e marra, p�r personat p�rgjegj�s dhe p�r zbatimin e rregullave teknike dhe ligjore n� rast t� situatave t� v�shtira atmosferike.

Reagimi i par� p�r k�t� hetim vjen nga Durr�si. I kontaktuar nga Vizion Plus, kryebashkiaku Vangjush Dako mohon t� ket� p�rgjegj�si p�r p�rmbytjet.

Sipas tij, menaxhimi i kanaleve kulluese nuk �sht� detyr� e bashkis�, por e Drejtoris� s� Bordit t� Kullimit, zyr� q� varet nga Ministria e Bujq�sis�.

Kjo �sht� hera e par� q� organi i akuz�s nis kryesisht hetime n� lidhje me p�rmbytjet e shkaktuara n� shum� qytete, t� cilat jo n� pak raste kan� shkaktuar d�me me vlera t� konsiderueshme.

Tema

P�rmbytjet n� Fier dhe Durr�s, prokuroria hetim autoriteteve lokale
Prokuroria e P�rgjithshme njoftoi sot se dy organet e akuz�s n� Durr�s dhe Fier kan� nisur hetimet p�r p�rmbytjet e dit�ve t� fundit n� k�to dy qytete. Organi i akuz�s vendosi t� nis� hetimet bazuar n� denoncimet e qytetar�ve t� shumt� nga k�to zona.

Prokurorin� e P�rgjithshme, p�rfshir� edhe n� adres�n elektronike denonco@pp.gov.al
Prefekti i Durr�sit: Mb�shtesim prokurorin� p�r hetimet

Profi Kriminelle:Task Force Durres verhaftet den B�rgermeister von Xhafzotaj
Edmond Troplini, B�rgermeister der Kommune Xhafzotaj, wegen Dokumenten F�lschung und Korruption verhaftet. Ein Parteig�nger der PD Partei.

Insgesamt wurden 4 Personen verhaftet: Altin Hoxha, Edmond Troplini, Naim Hoxha, Erdi Bajo.

[14] Der Albanische Pr�sident Bamir Topi ernennt Sokol Nishani, Bruder des Innenministers Bujar Nishani zum Ober Staatsanwalt von Durres

Aktuelle Richter im Oktober 2012

Obwohl seit 1998 per Gesetz verboten, f�hrt ein Richter auf seinen reservierten Parkplatz mit Luxus Mercedes Gelaendewagen mit getoenten Scheiben hinten und spazierte 5 Minuten vor dem Foto am Morgen ins Gerichts, wie ein stolzer Gockel. Etliche Polizisten wurden damals von Kriminellen erschossen, welche in solchen Autos unterwegs waren und heute mit Ausnahme von einer Kontrolle bei Gjorokastre, wo die Fahrzeuge beschlagnahmt wurden nicht mehr kontrolliert.

Institutione procuria durres

Mercedes AA 558 EJ, Parkplatz Durres: �Institutione� reserviert fuer die Institutionen / Staatsanwaltschaft Richter

Der Witz und das Ende der Justiz war die Ernennung des Bruders Sokol Nishani, von Bujar Nishani zum Ober Staatsanwalt in Durres, der vorher schon allgemein bekannte Partner aus kriminellen Clans hatte. 2012, ebenso aktiv im Durres Justiz Club. Sokol Nishani, ist gerade f�r den prominenten Fall, der enthaupteten Frau der Xhafzotaj Mafia zust�ndig.

Ein Krimineller leitete ab 2008 die Justiz in Durres, wo dann Nichts mehr funktionierte, sondern Urteile nur noch verkauft wurden, wie der Fall von Neritan Tabaku zeigt.

Die Gesetze sind sehr klar und seit 2007, ein klarer Auftrag an die Beh�rden gerade in Durres, f�r die Str�nde und K�ste Durres Nord.

2007 als gewarnt wurde: und Land unter bei Regen

Der Raum Lezhe, Durres, Fiere steht wieder total unter Wasser nach Regen

Der neue Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla ueber die Korrupsioni n� prokurori

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=127495
P�rmbytjet n� Durr�s dhe Fier, n�n hetim vendor�t

(D�rguar m�: 26/01/13) Klodiana Haxhiaj Xhemil Beharaj

P�rmbytjet masive t� disa dit�ve m� par� n� Durr�s dhe Fier kan� �rebeluar� banor�t dhe drejtues t� bizneseve t� ndryshme. Burime zyrtare nga Prokuroria e P�rgjithshme, dje b�n� me dije se kan� nisur hetimet, pasi dyshohet se autoritetet lokale nuk kan� p�rmbushur detyr�n e tyre p�r marrjen e masave p�r p�rballimin e situatave meteorologjike. Fillimi i hetimeve bazohet n� denoncimet e shumta t� qytetar�ve t� b�ra n� organin qendror t� akuz�s. P�r t� v�rtetuar dyshimet mbi rastet e shp�rdorimit t� detyr�s, hetimet kan� p�rfshir� disa institucione. B�het fjal� p�r Shtabet e Emergjencave Civile pran� prefekturave Durr�s dhe Fier, p�r bashkit� e komunat p�rkat�se, si dhe agjenci t� tjera q� kan� p�r detyr� mir�mbajtjen e sistemeve kulluese dhe q� kan� p�rgjegj�si p�r menaxhimin e situatave t� tilla atmosferike. Po ashtu, objekt hetimi jan� edhe vendimmarrjet p�r punime, t� cilat kan� d�mtuar apo bllokuar kolektor� e kanale kulluese n� k�to zona.
PERMBYTJET
Reshjet intensive t� pak dit�ve m� par� krijuan situat� t� pazakont� n� Durr�s dhe n� Fier. Burime zyrtare nga Prefektura e Durr�sit deklaruan se u p�rmbyt�n mbi 700 sht�pi banimi, 100 biznese, si dhe 320 ha tok� bujq�sore n� Katund Sukth dhe Ish�m.
Nd�rkoh� q�, n� Shijak e Katundin e Ri u shp�rngul�n 40 familje, 20 prej t� cilave jan� prekur si pasoj� e shp�rthimit t� dig�s s� rezervuarit. D�mtimi i rrjetit t� kanalizimeve dhe nd�rtimet e shumta t� b�ra nd�r vite, krijuan situat� kritike n� Shkozet, K�net� dhe n� plazhin e Durr�sit, ku uji n� banesa arrinte mbi 1 met�r lart�si. Nd�rkoh� q�, dalja e lumit Gjanica nga shtrati p�rmbyti mbi 130 banesa dhe biznese. D�mi i p�rmbytjeve n� Durr�s dhe Fier pohohet t� kap� vler�n e miliona lek�ve, ndaj prokuroria po heton p�r zbardhjen e shkaqeve t� situat�s s� krijuar. I pyetur n� lidhje me hetimet e nisura, kreu i nj�sis� Task-Forc� n� Durr�s, Madrid Kullolli tregon se �far� po b�het konkretisht.
Zoti Kullolli, kur kan� nisur hetimet?
Hetimet nis�n n� fillim t� jav�s, pasi televizioni �News 24�, por edhe media t� tjera, soll�n d�shmi dhe pamje nga zona t� ndryshme t� qytetit t� Durr�sit, t� cilat u p�rmbyt�n masivisht. Qytetar�t kan� denoncuar bllokim t� kanaleve e t� kolektor�ve, kan� denoncuar nd�rtime pa leje t� kryera mbi sistemin kullues. Madje edhe tani q� po flasim situata �sht� evidente n� disa zona. Ne si nj�si Task-Force n� prokurorin� e Durr�sit, mblodh�m materialin dhe nis�m menj�her� verifikimet, pasi situata �sht� paraqitur shum� shqet�suese dhe problematike.
K� po hetoni konkretisht dhe p�r �far� akuzash?
Inspektoratet q� jan� n� var�si t� institucioneve n� nivel qeveris�s dhe lokal. Jan� inspektorati i Nd�rtimit, nd�rmarrjet p�rgjegj�se, bashkia, Bordi i Kullimit etj. Kjo, p�r t� par� p�rgjegj�sin� e secilit prej tyre, shkaqet q� �uan n� k�t� p�rmbytje dhe p�r t� nxjerr� p�rgjegj�sin� e secilit titullar, p�r pasojat. Qytetar�t kan� denoncuar se jan� b�r� nd�rtime mbi kolektor�t kryesor�, ndaj po hetohet se kush i ka dh�n� lejet e nd�rtimit, jan� apo jo k�to nd�rtime t� ligjshme dhe pse nuk jan� prishur? Qytetar�t kan� denoncuar p�r mospastrimin e kanaleve, ndaj po hetohet se kush nuk e ka b�r� pun�n dhe ka sjell� k�to pasoja t� r�nda.
A ka pasur denoncime t� drejtp�rdrejta nga qytetar�t n� prokurorin� e Durr�sit?
Jo, nuk ka pasur denoncime n� prokurorin� e Durr�sit. Ne si organ akuze i nis�m verifikimet me Shtabin e Emergjenc�s Civile n� prefektur�, ku mor�m t� gjitha t� dh�nat p�r situat�n n� rrethin e Durr�sit, p�r problematik�n q� ka shoq�ruar �do nj�si vendore, nga p�rmbytjet, dhe d�met e shkaktuara. Ajo �far� ne duam �sht� q� t� dalin para p�rgjegj�sis� personat, n�se ka p�rgjegj�s p�r p�rmbytjet, apo kjo ka ndodhur p�r shkaqe natyrore.

Die Weltbank bezahlt die Rohre, die Anschl�sse fehlen, und so wird Alles weiter gehen wie immer in Durres

Mit den Abw�ssern und bei Regen.

Die Illegalen in Shkozet, jammern aber praktisch haben kriminelle Banditen die Entw�sserungs Kan�le zugesch�ttet, wie jedes Jahr

Der B�rgermeister zum Thema, aber Haupt Verursacher sind PD Verbrecher Banden in Durres.

Dako, Shkaktar�t e p�rmbytjeve n� Durr�s t� dalin para gjyqit

1/11/2013

Die Faschisten Mafia Partei PDUI, mit dem Gangster Shpetim Idrizi und Dashamar Tahiri

Filed under: — Balkansurfer @ 10:24 am

In ganz Albanien wurde massiv die gestrige Ausgabe der DITA aufgekauft, weil es Fakten einer bevorstehenden Anklage gegen den Chef der Faschisten Mafia Partei PDUI enthaelt: Shpetim Idrizi. Es geht auch um Diebstahl von Staats Eigentum, rund um die Asphalt Minen bei Selenice schon in 1995 und danach. Es geht rund um den Diebstahl eine Asphalt Firma bei Vlore und Tirana, zusammen mit dem Kosovo Gangster Nazim Berisha, der ein typischen Produkt der UCK Gangster aus der Schweiz in Albanien ist und war, wie Andere. Identische Vorgaenge des Aufkaufes von Zeitungen, als die Presse, ueber die Beschlagnahme der Rezart Taci Bank Konten berichtete. Sein Partner Dashemir Tahiri, taucht sowieso als Abgeordneter auch mit neuen Namen auf, weil er scon 1991 auf der Interpol Liste stand, als Vlore Mafia Boss. Man macht mit allem Geld ohne Ende, denn eine neue Identitaet, ist das einfachste Ding in Albanien.

Wer steckt dahinter: bekannte US Mafia Kreisen der extrem Faschisten, welche immer wieder Gross Albanien auf den Tisch bringen.
Die US Nazi �DIASPORA� finanziert erneut die Randale rund um die �Cameria� und Nord Griechenland


Die PDUI, ist eine reine Verbrecher Partei, von Langzeit Verbrechern aus Vlore, was bei Dashemar Tahiri anfaengt und seinen Partner der uebelsten Vlore Moerde Banden in 1997, wie Zani Caushi und danach.

Shpeptim Idrizi, der Gangster sollte dann noch peinlicher Botschafter in Saudi Arabien werden, was die Saudis ablehnen, weil die Justiz gegen ihn ermittelt. F�r Botschafter Posten wurden alle fr�heren Verordnungen wie �berall ausser Kraft gesetzt, und nur noch gegen Geld die Posten vergeben.

Dosja �Idrizi� (dhe nj� veprim qesharak i z.Idrizi me gazet�n DITA sot n� treg)

 

Postuar m�: 10 Janar, 2013 tek Analiza

shpetim e verteta te cliron

Esht� e dyta dit� resht q� n� kioskat e gazetave n� Tiran� dhe n� disa rrethe ku ka komunitet cam, gazeta DITA blihet n� kioska dhe tezgat e shtypit q� n� or�t e para t� m�ngjesit, disa her� sapo ka dal� nga shtypshkronja. Nga komunikimet e redaksis� me shit�sit m�sojm� se persona t� caktuar blejn� nj�herazi sasi t� m�dha gazete, me q�llim q� gazeta t� mos shkoj� te lexuesi. Kopertinat dhe kryeartikujt e dy dit�ve t� fundit flasin mbi nj� dosje n� Prokurori t� z.Idrizi ku ai akuzohet p�r mashtrim, shantazhe dhe k�rc�nime me vrasje. Esht� nj� dosje, p�r t� cil�n DITA i ka b�r� sot thirrje prokuroris� t� mos e mbaj� n� sirtar pavar�sisht se denoncuesi ka b�r� deklarat� t�rheqje. Prokuroria e di mir� q� veprimet e denoncuara n� k�t� dosje nuk jan� veprime p�r t� cilat hetimi mund t� pezullohet me t�rheqje. Ftojm� zotin Idrizi t� zgjedh� m�nyra publike p�r t�u p�rballur me k�t� dosje dhe dokumentat q� ajo p�rmban. Veprimet e blerjes masive t� DITA-s q� n� pik� t� sabahut jan� qesharake dhe jo t� efektshme sepse DITA ka hedhur dhe do hedh� n� treg kopje t� tjera shtes�. C��sht� m� e r�nd�sishmja � veprime si k�to v�rtetojn� se ato q� p�rshkruhen n� k�t� dosje p�r z.Idrizi jan� situata reale.
Ka nj� rrug� tjet�r shum� m� t� efektshme se lufta e z.Idrizi me mullinjt� e er�s: Prokuroria t� hetoj� dosjen dhe ta coj� n� gjykat�, lexuesi t� m�soj� p�rmbajtjen e dosjes dhe t� gjykoj� vet�.

DITA

Kryeprokurori i ri dhe dosja Idrizi

 

0

 

 

Postuar m�: 10 Janar, 2013 tek Analiza

 

Prokuroria ka heshtur p�r k�t� dosje. Kryeprokurori i ri ka k�tu nj� rast t� mir� p�r t� treguar se fjal�t p�r nd�shkim n� nivele t� larta t� politik�s nuk i ka vet�m p�r konsum mediatik 24 or�sh.

N� vitin 2010 Nazim Berisha nj� biznesmen kosovar me banim n� Zvic�r depozitoi n� prokurorin� e Tiran�s nj� kall�zim penal ndaj Shp�tim Idrizit, kall�zimi u botua dje te DITA i plot�. Bashk�ngjitur kall�zimit biznesmeni dor�zoi p�r hetuesit edhe nj� dosje me dhjetra komunikime, akte e dokumente t� tjera deri dhe letra k�rc�nuese q� lidheshin me marr�dh�nien e tij t� turbullt disavje�are t� biznesit dhe ortak�ris� me Shp�tim Idrizin. Fillimisht prokuroria nisi hetimin, por rreth nj� vit m� von� ky hetim u mbyll. Dosa d�shmon q� biznesmeni kosovar Nazim Berisha ka qen� vazhdimisht i k�rc�nuar dhe n�n presion. Ai i ka d�rguar madje hetuesit edhe nj� let�r ku i b�nte me dije t�rheqjen e tij nga kall�zimi penal q� kishte b�r� n� vitin 2010. N� kuptim t� nj� procedimi penal kjo �sht� NUL, pasi akuzat e b�ra nga Nazim Berisha drejt Idrizit jan� p�r vepr�n penale t� mashtrimit, vjedhjes e k�rc�nimit, ndaj dhe pushimi i k�tyre ��shtjeve nuk �sht� ��shtje �d�shire e pal�ve� por �sht� detyr� funksionale e Prokuroris� t� zbardh� t� v�rtet�n. Ka me qindra precedent� vet�m n� institucionin e prokuroris� s� Tiran�s kur pas kall�zimeve penale tentativa e kall�zuesit p�r t� t�rhequr padin� �sht� refuzuar me k�mb�ngulje nga prokurori, madje shum� nga kall�zuesit q� kan� paralajm�ruar t�rheqjen e tyre shpesh jan� b�r� t� akuzuar t� prokuroris� dhe jan� akuzuar p�r �d�shmi t� rreme�. Sigurisht q� n� rastin konkret prokuroria shqiptare nuk ka shkuar aq larg. Nuk �sht� pun� e leht� t� hetosh e ti shkosh deri n� fund nj� dosje me dokumente dhe prova t� forta t� abuzimit, mashtrimit dhe k�rc�nimit, kur i dyshuari kryesor �sht� nj� politikan shqiptar, e p�r m� tep�r drejtues i nj� partie dhe nj� ish-administrator i doganave shqiptare.
Edhe n� rastin e dosjes �Idrizi� prokuroria �sht� sjell� nj�soj si� ka b�r� n� t� gjitha rastet e tjera kur objekt i pun�s s� prokuror�ve ka qen� pushteti politik, q� shpesh her� p�rkufizohet si pushtet Absolut. P�rtej kontekstit se si u trajtua apo u sfumua kjo dosje, p�rtej propabilitetit t� lart� q� kjo dosje t� marr� rrug�n drejt hi�it t� simotrave t� saja q� kan� p�r objekt politikan�t, nj� fakt vlen p�r tu p�rmendur: Kjo dosje, ky procedim, do t� jet� gjithnj� n� prokurori. �sht� nj� gjurm� jo e vog�l, s� cil�s �do prokuror i p�rgjegjsh�m do i jepte valenc�n q� i takonte. Pak a shum� si puna e nj� virusi q� vet�m sa zmbrapset pak�z nga shiringat por q� gjithnj� mbetet po aty. Kjo nuk �sht� di�ka e vog�l. Prokurori i ri Adriatik Llalla ka premtuar se luft�n ndaj krimit t� organizuar dhe korrupsionit do ta zhvilloj� n� nivele t� larta t� politik�s. Ka k�tu nj� rast t� mir� p�r t� treguar se fjal�t nuk i ka vet�m p�r konsum mediatik 24 or�sh. http://gazetadita.al/kryeprokurori-i-ri-dhe-dosja-idrizi/

Dosja e �patriotit�
Shkrimi i Kopertin�s
Postuar m�: 9 Janar, 2013 id
Shp�tim Idrizi, i paditur p�r mashtrim dhe vjedhje. Nj� dosje e �fshehur� n� Prokurori q� ka p�r protagonist biznesmenin kosovar Nazim Berisha. Detajet trondit�se t� nj� historie mashtrimi dhe shantazhi. Nga dokumentat me sigl�n e PD-s� te letrat e k�rc�nimit p�r vrasje me shkrim dore p�r t� cilat Berisha akuzon Shp�tim Idrizin personalisht�

Nj� histori, mashtrimi, borxhi, premtimesh t� p�rziera me bos� firmash piramidale dhe dokumentesh me sigl�n e Partis� Demokratike� �sht� pak a shum� kjo esenca e nj� historie mashtrimi dhe shantazhi q� n� epiqend�r t� saj ka nj� politikan jo pak t� njohur shqiptar, kryetarin e Partis� p�r Drejt�si Integrim dhe Unitet, Shp�tim Idrizi. Nj� histori q� n� themel t� saj ka patur nj� borxh t� madh q� Idrizi ja ka marr� shtetasit kosovar me banim n� Zvic�r, Nazim Berisha. Borxhi �sht� marr� q� n� vitin 1995. �sht� nj� dosje voluminoze ajo q� p�rmbledh dosja e k�saj historie, mbi t� cil�n nis�n t� punonin n� vitin 2010 edhe prokuror�t n� Tiran�.

Gazeta DITA ka nj� s�r� dokumentash, q� v�rtetojn� plot�sisht koh�n dhe shumat q� Idrizi i ka marr� zotit Nazim Berisha n� muaj t� ndrysh�m t� vitit 1995. P�r t� gjitha k�to shuma, kandidati Idrizi ka plot�suar edhe nj� deklarat�, me an� t� s� cil�s provon jo vet�m marrjen e parave, por edhe koh�n prej 20 dit�sh kur ato duhej t� ktheheshin.

Teksti i kall�zimit penal:

Letra e Nazim Berish�s p�r kryeprokurorin: �Si jam mashtruar dhe k�rc�nuar nga �nacionalisti i madh�

Tiran� m� 10.09.2010
Nr prot. 1578-N

Kall�zim Penal

I nderuar zoti Kryeprokuror!
Un� i quajturi Nazim Berisha i dat�lindjes 28.06.1955 po ju drejtohem me k�t� kallzim penal t� ju v� n� dijeni n� lidhje me vepr�n penale t� kryer nga shtetasi Shp�tim Idrizi. M� posht� po ju shpjegoj n� m�nyr� t� detajuar rrethanat dhe koh�n e kryerjes s� vepr�s penale nga ana e shtetasit Shp�tim idrizi dhe vazhdim�sin� e kryerjes s� k�saj vepre deri n� k�to momente. Me shtetasin e m�sip�rm kemi patur marr�dh�nie pune dhe marr�dh�nie miq�sie q� n� vitet 1990. Marr�dh�niet tona t� pun�s shtriheshin kryesisht n� biznes dhe fokusoheshin n� realizimin e planeve t� ndryshme. Si rezultat i ekzistenc�s s� marr�dh�nieve tona t� pun�s dhe si rezultat i frekuentimit t� t� shoq�ris� s� p�rbashk�t me shtetasin Idrizi lind�n dhe marr�dh�nie t� nd�rsjellta miq�sore. Un� jam me banim n� Zvic�r dhe kam mb�rritur n� Shqip�ri me d�shir�n e mir� p�r t� investuar n� vendin amtar. Kam arritur t� b�j� nj� s�r� investimesh t� cilat shtetasi Shp�tim Idrizi m� ka bindur me mashtrim ti shes n� m�nyr� fiktive apo ti dhuroj nj� pjes� t� mir� t� pasuris� time k�tij shtetasi. M� von� jam b�r� pre e k�rc�nimeve deri sa n� m�nyr� t� �uditshme kam marr� dhe ultimatumin p�r tu larguar me vrap nga Shqip�ria se p�rndryshe do t� m� kushtonte jet�n. Duke shfryt�zuar marr�dh�niet tona miq�sore dhe besimin e plot� q� kisha krijuar p�r shtetasin Shp�tim Idrizi, i cili hiqej si nacionalist i madh, ky shtetas arriti t� m� bind� duke marr� nj� shum� t� konsiderueshme t� hollash me destinacionin e pretenduar prej tij , realizimin e nj� biznesi fitimprur�s. Shuma e t� hollave q� un� rash� dakord t�ia jap k�tij shtetasi, iu dha n� form�n e huas�, kundrejt detyrimit p�r shlyerjen e shum�s. I kam dh�n� borxh t� hollat e k�rkuara prej tij duke qen� se kisha nj� d�shir� t� madhe q� Shqip�ria t� zhvillohej n� em�r t� nj� nacionalizmi t� lart�. K�t� tipar timin q� shtetasi Idrizi e njihte mir�, e shfryt�zoi me q�llimin p�r t� marr� parat� dhe pronat e tjera. Theksoj se veprimi i marrjes s� parave �sht� dokumentuar n� deklarat�n personale t� l�shuar nga vet� shtetasi Shp�tim Idrizi dhe q� mban dat�n 7 Korrik 1996. P�rmbajtja e k�saj deklarate �sht� v�rtetuar sipas form�s s� k�rkuar ligjore me v�rtetim n�nshkrimi p�rpara noterit dhe konkretisht te noteri Ruro Sako. N� p�rmbajtje t� deklarat�s s� tij shihet qart� specifikimi i a) shum�s s� t� hollave t� marr� borxh, b) detyrimi p�r t� kthyer borxhin e marr�, c) koha n� t� cil�n duhej t� kthehej borxhi i marr� nga shtetasi Shp�tim Idrizi. N� lidhje me shum�n e t� hollave t� marr� borxh sqaroj se t� hollat jan� marr� n� tre lloj valutash sipas ekzistenc�s valutore t� asaj kohe. N� deklarat�n e n�nshkruar personalisht nga shtetasi Shp�tim Idrizi pasqyrohet vullneti i tij i lir� p�r t� m� shlyer detyrimin q� rridhte nga huaja. N� lidhje me koh�n q� do t� shlyhej borxhi sqaroj s ekishim r�n� dqakord p�r nj� afat kohor prej 20 dit�sh p�r shlyerjen q� n� momentin q� nga ana ime b�hej e k�rkueshme kthimi i shum�s. Q� nga momenti i par� i k�rkimit t� borxhit nga ana ime e deri n� fund t� k�rkimit t� borxhit m� dat�n 22 Korrik 2010, shtetasi Shp�tim Idrizi nuk ka p�rmbushur detyrimin e tij p�r kthimin e borxhit. Edhe sot e k�saj dite shtetasi Shp�tim idrizi mashtron n� lidhje me kthimin e shum�s s� marr� borxh duke u justifikuar me koh�n dhe me pun�t e shumta n� ngarkim t� tij. Q� nga periudha e 7 Korrikut 1996 kur i dhash� borxhin dhe gjat� gjith� k�saj kohe n� vite un� jam p�rballur me k�rc�nime dhe sharje nga njer�z t� panjohur dhe mendoj se shkaktari �sht� shtetasi Shp�tim Idrizi. Bashk�ngjitur po ju ofroj nj� s�r� provash dhe dokumentesh q� v�rtetojn� pretendimet e mia t� parashtruara m� lart t� cilat jan� bashk�ngjitur k�tij kall�zimi. Sqaroj se jan� n� dijeni nj� s�r� personash p�r veprimet e kryera karshi meje nga shtetasi Shp�tim idrizi dhe kan� dal� garant p�r t� n� disa raste, emrat e t� cil�ve jam gati ti b�j t� ditur n� momentin m� t� par� q� do t� m� k�rkohet nga ana juaj.

P�r sa m� sip�r k�rkoj ushtrimin e ndjekjes penale p�r k�t� ��shtje ndaj shtetasit Shp�tim Idrizi. Me respekt Nazim Berisha.

VIJON NES�R

Opinione

Kush e ka shkruar k�t� k�rc�nim?!


Shkrimi i Kopertines

id

N� dosjen p�r skandalin Idrizi-Berisha q� ndodhet n� Prokurori ka dhjet�ra letra e mesazhe t� shkruara me shkrim dore dhe t� administruara tashm� nga Prokuroria, ku shfaqen mashtrime dhe k�rc�nime, ndaj shtetasit Nazim Berisha. Nj� prej tyre, �sht� nj� let�r k�rc�nuese q� i…

4 Komente | 2 223 lexime | Shperndaje

Orts Vertretung in Durres! Wie ein Witz, wenn sich solche Leute auch noch Rechts Partei nennen,

Un�, kandidati q� do t� p�rfaq�soj �am�t

Written by lajmi on December 23rd, 2012 8:30 pm - No Comment Yet - Viewed 831 times

Flet Fatmir Voloti, koordinator p�r qarkun e Durr�sit t� Partis� Drejt�si, Integrim dhe Unitet, kryetar i grupit t� k�shilltar�ve t� k�saj force politike n� K�shillin Bashkiak t� Durr�sit dhe an�tar i K�shillit t� Qarkut t� Durr�sit. I diplomuar n� vitin 1989 n� Fakultetin e Inxhinieris� Elektrike n� Universitetin Politeknik t� Tiran�s, Voloti kontribuoi n� radh�t e Partis� Demokratike q� nga l�vizja antikomuniste e viteve �90 deri n� fund t� vitit 2004, kur shk�putet p�r t�u bashkuar me partin� e re q� po krijohej dhe q� p�rfaq�sonte komunitetin �am, PDI. Cili �sht� vizioni p�r t� ardhmen e k�saj force politike n� prag t� zgjedhjeve t� vitit 2013 dhe p�rgatitjet p�r fushat�n e ardhshme.

Z. Voloti, PDIU �sht� n� prag t� nj� arritjeje t� madhe p�r gjith� komunitetin �am, miratimi i nj� rezolute p�r ��shtjen �ame. A besoni se do t� votohet dhe si e vler�soni k�t� moment historik?

…………….

http://gazeta-lajmi.info/une-kandidati-qe-do-te-perfaqesoj-camet/

12/21/2012

19 Durres - Shiak Mafiosi, wurden in Bari verurteilt, mit bis zu 28 Jahren Haft: Bledar Shuaipi - Lufti Shabani usw.

Filed under: — Zogaj Leku @ 11:32 pm

Geschützt von kriminellen Justiz Ministern, welche nur Show machen, das Berisha Tropoje System:
Die Unter Capos der Dashamir Gjoka / Agim Hoxha - Hasanbeliu Mafia, beim Drogen verteilen. Nur eine extreme Verbrecher Familie wie Shuaipi, baute auch am Fels von Kavaje illegal, in der Currila immer auf gestohlenen Grundstücken, und mit einer enormen Umwelt Vernichtung. Neben Agim Hoxha, dem Bezirks Stadtrats Mitglied, tauchen immer wieder diese Namen auf. Eine Berisha Regierung und Partei, welche das gesamte Land vernichtete, mit den Landräuber Banditen, wo die höchsten Leute für die Richter Bestellung wie Bujar Nishani und Elvis Cefa, ebenso aktiv dabei waren mit Grundstücks Urkunden Fälschungen.

Keine Verfahren werden eröffnent, gegen prominente Mörder, Drogen Bosse, welche als Haupt Financiers auch der Durres Rathaus Mafia unterwegs sind. Verurteilte Mörder kaufen sich frei, man ist in Albanien. Eng verbunden mit dem Drogen Lieferanten, dem Kurden: Abduselam Turgut, der auf merkwürdige Weise frei kam durch die korrupte Justiz in Albanien.

Nachdem die Justiz Mafia, keine Verfahren eröffnete und deshalb die Gangster wieder frei kamen, sind 19 Albaner vom Bari Gericht mit bis zu 28 Jahren verurteilt worden. Die Shabani’s und Hekuran Hoxha Familien sind auch in Deutschland.Man wird sehen, was noch die Deutsche Justiz, gegen die Langzeit Verbrecher Kartelle unternehmen, welche einmal Asyl erhielten. 15 Jahre Haft u.a. für Bledar Shuaipi, 28 Jahre Haft, für Lufti Shabani.

Ein Fall der von der Durres und Albanischen Justiz nicht verfolgt wurde, trotz Verhaftungen vor Jahren, wo der Fall des Richters Neritan Tabaku nur ein Fall ist. Ein BKA berichtet, über dieses Kartell des Verbrechens, was 2011 als Terroristen Gruppe in der Zone Touristik auftauchte und wild herum baute, unter Polizei und Justiz Schutz, der Mafia Partei PD, des Salih Berisha.

Schon peinlich wenn die Durres - SHIAK Mafia vor aller Augen, sich mit ihren illegalen Bauten direkt vor den Augen der Italiener in Durres brüsten, in der einzigen dortigen “Zone Touristik", und dort mit Terroristischen Aktionen, wie die Stadt Rathaus Taliban, komplett mit Feuer und Säge verwüsten um einen Hafen zurauben mit Erpressung. Man fühlt sich halt Straffrei, weil man alle schmiert und beteiligt und PD Mitglied ist in der Salih Berisha Mafia Partei in Durres, Shiak. Bledar Shuaipi, wurde nun in Bari zu 15 Jahren Haft verurteilt, wegen Drogen Schmuggel, und gehörte zur typischen Shiak Verbrecher Gruppe, rund um die Artan (Lufti) Shabani’s, Gjoka, Hekuran Hoxha Mafia, wobei von der Familie Shuaipi, wegen aller möglichen Delikte, als Berufs Kriminelle Familien Viele verhaftet wurden und um Salih Berisha PD Verbrecher Clan geh�rt.

Shabani, hekuran Hoxha,
In 2008, wurde schon Shabani verhaftet, wie Hekuran Hoxha, aber mit Bestechung, wurde keine Anklage erhoben, und die Italiener geben der Mafia Justiz auch nicht alle Fakten. Also wurde diese Bande nun in Italien gr�ndlichst verurteilt, weil die Fakten sowieso klar waren. Tief f�hrt die Sache in den Visa Skandal der Deutschen Botschaft damals bis 2005, was fast alle Diplomaten versuchten Non-Stop zuvertuschen. Offiziell wurden 450 kg Heroin mit Deutschen Visas geschmuggelt, aber wir sprachen schon in 2005 von einer Tonne, was ebenso �ber die Gerichts Fakten �bertroffen wurde. Und trotzdem ist kein ganz Grosser dabei, wie Gjoka, Fatos Nano, Ilir Meta, das Durres Mafia Rathaus mit ihren Geldwasch Baufirmen u.a. Pespa, Skela Syla.

Shuaipi Mafia Durres drugs bari
Illegaler Terroristen Bau der Gangster Familie Shuaipi, mit Hilfe der kriminellen Polizei- Justiz und Polizei Banden von der Taliban Stadt Durres. Noch dümmer kann man nicht sein, in einem Strategischen Grundstück, seine primitive Banditen Vorstellung abzugeben.

19 Albaner

Bledar Shuaipi, erhielt 15 Jahre Haft, von dem Schwer Verbrecher Clan rund um die Shabani’s, welche auch in Deutschland ihre Familien Gangster haben: Shuaipi Verbrecher Clan, eng mit dem Terroristen Kriminellen Ferdinand Xhaferrie, der PD Partei verbunden, ebenso im Wirtschafts Ministerium für technische Kontrollen schon mal verhaftet worden, rund um gefälschte Gutachten, über die Qualität von Benzin und Diesel. Land Räbuerei, Erpressung, Umwelt Zerstörung, illegale Bauten, Mitglied von dem Stadtrat in Sukth, bei Shiak usw. ein reiner Verbrecher Clan.

http://www.shqiptarja.com/home/1/itali-pretenca-327-vite-burg-per-banden-e-ben-camit-137341.html


Italienische und Albanische Medien über diese Festnahmen

�Sacra Corana Unita� und 6 h�chst rangige Festnahmen in Bari rund um die Familie des Bürgermeisters Michel Emilano

Die Mafia Regierung von Albanien, verliert ihre Gesch�ftspartner! 6 prominente Pers�nlichkeiten in Bari, darunter Politiker wie Gerardo Degennaro, direkt verwandt mit dem B�rgermeister von Bari, Partner des Mafia Wirtschafts Ministeriums rund um [1] LSI Mafia Minister [2] Nasip Na�o, dessen [3] Stellvertreter Taulant Bino, der M�ll Import mit der [4] Camorra vor allem vorw�rts treibt, wurden festgenommen.

Nichts Neues aus der Mafia Partei des Ilir Meta, wo ja sein Durres Partner als besonders enger Partner der �Sacra Corona Unita�, eine gewisse Tradition schon hat. Eine Legende ist die Mafia Ministerin Majlinda Bregu und ihre Familien Bande mit dem Star der [5] �Sacra Corana Unita�:[6] Albino Prudentino, der in 2011 in Vlore festgenommen wurde und an Italien auch ausgeliefert wurde, wie andere Top Bosse der Italienischen Mafia.

Gerardo Degennaro - festgenommen.
IL CASO
Bari, spunta il nome di Emiliano
�Ostriche, assunzioni e appalti�
Ecco le intercettazioni dell�inchiesta barese che ha portato all�arresto del consigliere regionale Pd, Gerardo Degennaro, del fratello e di funzionari pubblici
di MARA CHIARELLI e GIULIANO FOSCHINI

Michele Emiliano

APPROFONDIMENTI
[7] ARTICOLO
Stop a scandali e degrado
Bari merita un altro futuro

BARI - Ha promosso a capo dell�ufficio tecnico il dirigente di riferimento, anzi �lo scrivano� dell�azienda come lo definisce la Finanza. Ha chiesto e ottenuto l�assunzione di uno suo uomo. Era il riferimento costante, l�uomo da chiamare per risolvere ogni problema. Non � indagato e non c�� il sospetto di un euro di mazzetta: al massimo un�assunzione e un pacco dono natalizio con ostriche e champagne. Questa per� per il sindaco di Bari, Michele Emiliano, non � una bella storia.

La storia � quella dell�inchiesta della procura di Bari sul gruppo Dec, l�azienda di costruzioni baresi [8] che marted� ha portato sei persone agli arresti. Tra le persone finite in manette c�� anche Gerardo Degennaro, consigliere regionale del Pd e uomo di fiducia del sindaco Emiliano. Ecco le carte dell�inchiesta.

[9] LEGGI �COSI� CONDIZIONAVANO LA POLITICA�
Mit Video, berichteten ausf�hrlich die Italienischen Medien, �ber diese Gruppe, wo �ber 230 Personen verhaftet wurden in 2009! �ber 100 wurden ausgewiesen

TRAFFICO DI DROGA TRA ALBANIA E ITALIA: CENTINAIA GLI INDAGATI CHE VIVONO INDISTURBATI IN PATRIA

232 gli arresti e 116 i casi di estradizione. Ieri mattina � stato ascoltato in Tribunale a Bari il luogotenente dei carabinieri Dicolangelo, da anni in prima linea nelle indagini riguardanti il traffico di droga tra l�Albania e l�Italia. Il luogotenente ha portato con se i faldoni riguardanti le inchieste �Staffetta 2� e �Staffetta 3�, in cui sono indagati quattro boss della malavita albanese: Artan Shabani, Eno Prifti, Haliv Fici e Skender Jusufi. I quattro sarebbero tutti liberi e avrebbero investito i soldi della droga in attivit� lecite. Con loro sono imputate altre 16 persone, mentre in 24 hanno scelto il rito abbreviato. Il Tribunale di Bari da anni chiede la loro estradizione invano.

P[ Pubblicato Sabato, 14 Febbraio 2009 ]

Die Justiz und der Pr�sident, sch�tzt ihre Verbrecher Kartelle, weil man Wahlkampf Unterst�tzung erh�lt, wie wikileaks ebenso festh�lt.

12/19/2012

Buajar Nishan - Eduard Halimi, sch�tzen das Justiz Verbrecher Kartell in Albanien

Keine Anklagen, noch Amts Enthebungs Verfahren gibt es trotz der Fakten in Albanien (Ausnahme. Neritan Tabaku), weil die installierte Richter und Justiz Mafia, eine Wahlkampf Unterst�tzer Truppe ist, welche ihre illegal gebauten Villen und von der Mafia geschenckten Appartments auch behalten wollen.

Eine Aufbereitung der gekauften falschen Gerichts Urteile, verweigert die Justiz Kontrolle ebenso, was Justiz Volks Terror ist.Albanien ist das einzige Land Europas, was eine Banditen Polizei (Police State)hat, und total kriminelle und korrupte Richter und Staatsanwälte, welche keine Gesetze kennen und vollkommen korrupt sind, wie der US Department of State festhält und US Professor Nikolla Pano erklärt

(Pano: Albania needs to clean justice system 23/11/2011).

Eine Säuberung, wäre notwendig gewesen, was vor einem Jahr schon gefordert wurde, aber nicht Alibi Shows, mit der korrupten EURALIUS (IRZ Stiftung) Bande, von Versetzungen, wie es Bujar Nishani und Eduard Halimi, mit neuen Ausreden organisieren, denn an diese Parteig�nger der Berisha Mafia Partei PD, hatte man ja die Posten verkauft. OK-Reporting, die �belste Show, einer Aufbau Mafia der UN, EU, USA, damit man die hoch dotierten Posten beh�lt. Die einzige Frage ist offen, wer schlimmer ist: Die Balkan Mafia, welche Leute ermordet und Kinder verkauft, oder die Aufbau Helfer aus der EU und USA, welche nur negative Resultate haben, und die �belsten Verbrecher Clans und deren Macht Instrumente zementieren und f�rdern.
Bujar Nishani
Capo der Polizei und Justiz Mafia Bujar Nishani

Die Frage ist, warum keine Verfahren gegen Richter und Staatsanw�lte er�ffnet werden, womit wir auch die Amtszeit von Bamir Topi und Kresniq Spahiu vor allem meinen, weil eben beide ebenso mit der Durres Grundst�cks und Drogen Mafia verbunden sind.

Wenn man es in Albanien Festnahme, in den Geldw�sche Firmen, der Albanischen Mafia, welche mit Hilfe der Deutschen Diplomaten und Politiker Mafia aufgebaut wurden, dann verschwinden nicht nur die Ermittlungs Akten, die Fakten der Italienschen Festnahmen und Polizei Akten in Albanien, sondern es wird keine Anklage erhoben! Ohne Anklage, muss man automatisch, auch best dokumentierte Straft�ter frei lassen und die Paten der Albaner Mafia!

Und pl�tzlich war das Polizei Foto verschwunden aus den Akten der Staatsanwaltschaft, des beschlagnahmten Mercedes mit Drogen in SHIAK.

 

Lefter Koca, l�uft bis heute frei herum in Albanien, was niemanden verwundert, denn er geh�rt zum Verbrecher Kartell des Ilir Meta, Spartak Braho, des Duka Clans auch rund um Polizisten Morde mit dem M�rder Agim Pepa, oder als Partner des zu Lebenslanger Haft verurteilten Kosovaren Verbrecher: Lulzim Berisha.
Anklage gegen den Mafia Boss und B�rgermeister von Durres: Leftker Koca

Salih Berisha stoppt den kriminellen Bau des B�rgermeister Lefker Koca mit einem 24 st�ckigem Hochhaus im antiken, weltber�hmten Amphib Theater von Durres und andere illegale Mafia Bau Genehmigungen des Mafia Rathauses von Durres

Ex-Pr�fektin von Durres und Ober Gangster: Natasha Pa�o erh�lt ein hohes Bussgeld am 30.7.08 f�r illegales Bauen und Zerst�rung der Umwelt

Der B�rgermeister von Durres: Vangjush Dako, als Partner der Internationalen Top Mafia und Drogen Kartelle

Die neueste Variante im kriminellen Enterprise des Salih Berisha ist, weil es nicht verheimlichen war.

Er hat seine Banditen Banden los geschickt, auf die privaten Zone Touristik, �ffentlichen Str�nde, Antike Grundst�cke und St�dte, um etwas Geld zu verdienen.

Sprich reines Banditen Tum, von Salih Berisha angeordnet, mit Hilfe der Tropoje Verbrecher Polizei mit den Folgen das diese Banden auch im Tausender Paket, die Lebensmittel Vergiftungen �berall verursacht haben, mit ihren verbrecher Lokalen. Wenn Salih Berisha �ber Tourismus spricht, dann meint er Banditen Tum seine Militanten Verbrecher Banden.

Berisha: Turizmi, sektor me rëndësi, por i kemi bërë promovim modest
1
Redaksia Online
Postuar më: 18 Dhjetor, 2012 tek Aktualitet
berisha sali

Kryeministri Berisha tha sot gjatë konferencës vjetore të turizmit se turizmi në vend ka shënuar rritje të dukshme, duke ndikuar pozitivisht në ekonomi. Sipas Berishës, në këtë sektor, qeveria ka aplikuar politika liberale, duke mbledhur më pak taksa në krahasim me vendet e tjera, për të luftuar në këtë mënyrë varfërinë në disa prej këtyre zonave.

“Hoteleria në Shqipëri bazohet kryesisht në banesa, më shumë se në hotele. Ne e kemi parë këtë si një faktor për të luftuar varfërinë. Ne përdorim një standard liberal përsa i përket licencimit të agjencive. Nuk duhet të ndryshojmë standardin liberal, por duhet të përpunojmë kriteret, në mënyrë që të krijohen kushtet ligjore për një veprimtari sa më serioze. Hotelet në Shqipëri nuk janë të kuotuara qëllimisht, sepse nuk kemi dashur të shiteshin yjet dhe pastaj të kemi mospërputhje midis shërbimit dhe yjeve. Yjet duhet të vendosen gradualisht dhe klientela, mendoj unë, është autoriteti më i sigurt për të vendosur yjet ne çdo hotel dhe restorant, më shumë se sa burokracia”,tha kreu i qeverisë.

Gjithashtu, sipas Berishës, sektori i turizmit ka nevojë për më shumë promovim për t’u zhvilluar edhe më tej.

“Shqipëria ka ndër panoramat bregdetare, malore më mahnitëse në Mesdhe dhe më gjerë. Nuk ka brigje që të kenë ujërat e Jonit dhe rërën e Adriatikut, siç kanë brigjet e bregdetit tonë. Natyrisht turizmi i gjersotëm në tërësi është bregdetar. Ai malor do të jetë turizmi i së ardhmes. Shqipëria ka një potencial të jashtëzakonshëm për sipërfaqen e saj të turizmit malor. Me disa masa të reja që do të marrim, do bëjmë gjithçka që Shqipëria të ketë resorte turistike dimërore, më të mëdhatë në rajon. U detyrohemi shumë disa agjencive turistike në botë, të cilat listuan Shqipërinë si një ndër destinacionet kryesore të turizmit. Por promovimi ynë ka qenë shumë modest. Të angazhohemi për një promovim më të madh të potencialit të jashtëzakonshëm turistik të vendit”, u shpreh kryeministri.
http://gazetadita.al/berisha-turizmi-sektor-me-rendesi-por-i-kemi-bere-promovim-modest/
1/9/2012
Roland �elmeta - Shuaipi primtiv Mafia der Skrapari Gang, des Ilir Meta

Selbst der Kinderhandel nimmt wieder zu in Albanien im Wirtschafts Chaos, der d�mmsten Politiker und Ganoven der Welt.

Albaner auf Pl�nderungs Feldzug in Italien!

Vjedhje n� apartamente, vila e lokale, zbulohen 6 hajdut�
Transmetuar m� 16.12.2012 20:19

Te ndaluarit http://noa.al/news/artikull.php?id=261766

7/28/2012

50 % weniger Touristen in Durres - Nisja e muajit t agjrimit zbrazi bregdetin nga pushuesit patriotik

Filed under: — Balkansurfer @ 10:07 am

Bereits 2010-2011 gab es einen Rueckgang, wegen Beton, Dreck, Laerm, Abwaessern und Betrug ohne Ende. Jetzt hat man keinen Sprit mehr fuer das Bay Watch Motor Boot und die Bay Watch Wachtuerme wurden demontiert. Statt mindestens 12.000 Fahrzeuge am Tage, passieren nur 7.000 Fahrzeuge die Autobahn der Nationalen Korruption: Kukes - Durres. Viele fahren nach Montenegro in den Urlaub, weil auch Shengin nun die Waelder ueber der alten Wasser Quelle abholzte beim Marine Stuetzpunkt und Villen baute, wie das Golem Abwasser System weiter kopierte: Alles ins Meer, fuer verseuchte Bade Straende und Beton ueber Alles.


Reine Verbrecher Lokale, direkt auf den ffentlichen Strnden der Stadt Durres, ohne Bau Genehmigungen und gegen den Urbanistik Plan. Der kriminelle Brgermeister, ist durch Beton Lieferungen direkt daran beteiligt.

Allgemein bekannt, hier in einer TV Diskussion nun am 23.7.2012, mit Mustafa Nano, wo die Mafisen Zustnde im Tourismus aufzeigt, und Kosovaren auf Frage als “dumm” bezeichnet, welche immer noch nach Durres fahren.

Ein Presse Artikel vor 8 Jahren

Bereits 2004, gab es gigantische Skandale in Durres, rund um den Profi Verbrecher Vasil Hila, die Buergermeister Lefter Koca, Miri Hoti (ein Ilir Meta Mann), wo 25 Haft Befehle ausgestellt wurden und zu 12 Jahren Haft ein Vasil Hila verurteilt wurde, der inzwischen wieder frei ist.

Woher sollen auch Touristen kommen, wenn auf den Straenden von Durres, am hellichten Tage, schon geschossen und gemordet wird und die Lokale uralte Lebensmittel verkaufen und verdorbenen Fleich- und Fisch Gerichte. Gangster pure, mit Tausenden von illegalen Lokalen an den Straenden haben Alles, mit Hilfe einer korrupten und inkompetenten Polizei, oft aus Tropoje und Kukes unter Kontrolle.Gesetze gelten in Albanien nicht und eine Justiz existiert nicht mehr. Die Kosovaren ziehen ihre Investments ab, wegen totalen Betrug, denn praktisch sind alle ihre Lokale, Hotels ohne Papiere gebaut worden und illegal. Eines der vielen Betrugs Geschaefte, Albanischer Politiker. Durres wird gemieden, ebenso von Tirana Leuten inzwischen, wo der bekannte Journalist Mustafa Nano, am 23.7. im TV sagte, auf die Frage, warum die Kosovaren immer noch nach Durres fahren: “die sind dumm, dorthin 2-3 mal auch noch zu fahren"! Wenn man die einheimische Bevoelkerung als Kunde verliert, sind die Lokale leer, vor allem Abends. Von den wenigen Neu - Immobilien Besitzern, welche dafuer einen biometrischen Pass erhielten, manchmal auch eine neue Identitaet, koennen die illegalen Mafia Lokale auf den Oeffentlichen Straenden nicht leben. Gewinner ist nur die kriminelle Bande rund um das Rathaus, welche u.a. Bestechungsgeld kassiert und Beton esklusiv verkauft.

Eine Justiz gibt es nicht in Durres mehr, wo auch keine Gerichts Prozess mehr in der Presse auftaucht. Die Zustaende in der Durres Staatsanwaltschaft, korrupten Richtern sind ja ebenso seit ueber 10 Jahren bekannt, wo der in die Luft gesprengte Mafia Richter Skerdilajd Konomi, nur ein Fall ist.

50 % weniger Touristen in Durres - Nisja e muajit t agjrimit zbrazi bregdetin nga pushuesit patriotik

In der VIP Mafia Hochburg Golem Mali e Robit mordet die Politik Land Mafia weiter

Nisja e muajit t agjrimit zbrazi bregdetin nga pushuesit patriotik

Touristen Attraktion in Albanien: Verkauf von alten Fisch bei 40 Grad Hitze

Hygiene Warnungen vor den illegalen Metzgereien in Albanien

Nga Klodi HAXHIU - Enj Kor 26, 1:29 pm

Tregtart, puna kt vit ka rn 50% n plazhin e Durrsit. Biznesi: Ky sht kulmi i krizs s nisur tre vjet m par!

Kriza ka prfshir t gjith biznesin turistik n zonn e plazhit n Durrs, n t cilin pr do shrbim flitet me monedhn euro, por q plazhi sht bosh n 50% t gjatsis s tij. Me nisjen e muajit t Ramazanit pushuesit patriotik q jan kryesisht nga Kosova dhe Maqedonia jan larguar e pr pasoj situata e bizneseve sht n kulmin e krizs. Ndikim jo pak kan edhe mimet q jan rritur nga 20 deri n 30% pr t gjitha shrbimet dhe si pasoj numri i pushuesve sht shum m i vogl se parashikimet e bra nga biznesi.

Situata

Prgjat gjith rrugs nacionale do vit n mbrmje pr or t tra dyndeshin me qindra tregtar q tregtojn mallra industriale, bizhu, veshje, sandale e gjithka. Kt vit numri i tregtarve sht dukshm m i vogl, ndrsa ankesat e tregtarve jan t shumta n lidhje me tregtin. Sakaq pr kt vit hotelet ngren si shqetsim mungesn e klientels pr arsye se pushuesit zgjedhin t kalojn pushimet n banesa private, ku mimet jan 50% m t ulta. M pak pushues kan prenotuar dhe kjo vihet re tek hotelet, t cilt n pikun e sezonit veror bjn me dije se, vetm 50% e dhomave jan t zna. Duket se kriza ekonomike i ka br edhe m t kursyer pushuesit, t cilt si rrall her u jan drejtuar banesave, t cilat kan nj kosto 2 her m t ult se hotelet. Por gjallria dhe traditat q sjellin me vete, duket se jan br pjes e pandashme e bregdetit durrsak, i cili i mirpret shqiptart nga t gjith nga t gjitha trevat jasht kufijve.

Pushuesit

Kt vit shpenzojm m pak, edhe banesat i krkojm m t lira dhe kjo se jan koh t vshtira. Jetoj prej 4 vjetsh n Belgjik me familjen, erdhm n Kosov tek t afrmit dhe nga Prishtina n Durrs. Kt vit kemi zn shtpi me qira q sht m e lir se hoteli, i cili t krkon 50 euro n nat, por nuk t prgjigjet me shrbimin q krkon, thot Mehmeti nga Kosova. T njjtin mendim me t ndajn shum pushues. Biznesi hotelier bn me dije se rnia e puns u ndje q nj dit para se t niste muaji i Ramazanit. Pushuesit u larguan brenda nats pr tu kthyer n vendlindjen e tyre si besimtar q jan pr muajin e agjrimit. Nse kisha 25 dhoma t zna nj nat para Ramazanit mbetn vetm tre t tilla, sepse u larguan pr n Kosov t gjith. Varemi pikrisht nga ardhja e tyre prsa i prket xhiros ditore, deklaron nj pronar hoteli. E njjta situat edhe n plazh, ku adrat dhe shezlongt n pjesn m t madhe jan t boshatisur prej nj jave.

Shpenzimet

Mesatarisht do pushues q kalon pushimet n Durrs shpenzon rreth 20 deri n 30 euro n dit pr t gjitha shrbimet. Ka t tjer, t cilt krkojn edhe komoditetin dhe klasin, pr t cilin shpenzojn disa her m shum, por q n Durrs cilsia dhe shrbimi ln shum pr t dshiruar nga njsit akomoduese. Jan t pakta ato njsi, t cilat plotsojn standardet europiane. Fakt sht se kjo, sht edhe periudha e art pr t gjith aktivitetet n plazh valuta ka hyr n treg jo n nivelet e nj viti m par sepse edhe vet pushuesit jan br m kursimtar, por kjo ka ndikuar dukshm n rritjen e t ardhurave t operatorve turistik, t cilt n 95% t rasteve po punojn me monedhn europiane euro.

Tregtart e vegjl: Jemi t paknaqur!

Tregtart e Durrsit shprehen se fitimet n krahasim me nj vit m par jan m t ulta po konsiderohen t knaqshme sepse kta punojn vetm 3 muaj dhe sigurojn t ardhura pr t gjith vitin. Nse nj vit m par xhiro ditore varijonte deri n 20 mij lek t reja n dit kt vit t ardhurat rezultojn m t ulta pr disa shkaqe si jan blersit e pakt, por edhe blerja e vogl nga ana e tyre. Cilsor n fuqin blerse konsiderohen pushuesit nga Maqedonia, t cilt jan edhe m t knaqur me mimet. Aktualisht n plazhin e Durrsit jan rreth 1 mij tregtar t vegjl, t cilt punojn 90 dit t vitit pr t krijuar rezerva edhe pr stint e tjera. http://gazetatelegraf.com

Alles vor 10 Jahren gut bekannt! Die illegalen Lokale, haben an den Straenden auch illegale Wasser Anschluesse.

Ujrat e zeza n plazh, Ujsjellsi braktis aksionin pr lidhjet ilegale

Tregu i Durrsit tejmbushjet me zarzavate me hormone. N rrezik shndeti i konsumatorit

Durrsi n SOS mjedisor qindra ton plehra digjen 7 km larg qytetit

Tirana - Durres Politik Mafia: und die Phantom Baufirma Skela Syla

Schlimmer wie in 1997 / 1998: Dynamit fischen in Albanien

Schiesserei mit der AK - 47 auf der Autobahn Tirana - Durres

Minister Aldo Bumci, zum Thema Tourismus

Die Besetzung der Straende, durch kriminelle Politiker Banden, wird erneut von Fachleuten kritisiert, hier mit Foto aus der Currilla/Durres. Dort haben sich prominenstete Verbrecher Banden rund um Dritan Dajti, dem Immobilien und Waffen Betrueger, wie Drogen Handel: Deligjori angesiedelt, oder Agim Hoxha usw..

Ish- pronart denoncojn masakrn q po bhet me tokat n bregdet
Currila Durres Mafia
Nga Klodi HAXHIU - Pre Kor 27, 1:34 pm

Mittwoch, 2. Mrz 2011
Die Albanische Politik Mafia, vernichtet mit Vollgas den Tourismus

zur Durres Mafia gehoert auch der Golf von Laze, wo ebenfalls illegal gebaut wird

Durres Mafia Hotels und Strnde leer

Leere Strnde, direkt bei den Bauten der Rathaus Mafia, am grossen Hafen

eine grosse Hitzewelle, wo es berall Wasser Probleme gibt und Chaos

Die Mafia Partei des Lefter Koca und Ilir Meta /Spartak Braho, haben die Gegend dort zugebaut, wie man auf diesem Bild gut sieht, wo der komplette Brgersteig zugebaut wurden, als Touristen Attraktion. Ebenso ab Ende 2010, vor allem in 2011, die DP Mafia und

Und so sehen die Geldwsche Verbrecher Bauten der Partei LSI berall in Albanien aus, wo Monika M. ganz tief drinnen steckt, genauso wie Lefter Koca. Man beachte, das direkt auf dem Brgersteig gebaut wurde, es wo berall in der Pista Ilyria, keine Bau Genehmigung gab und gibt, noch irgendwelche Grundstcke legal erworben wurden. Geldwsche aus Drogen Geschften pure, gerade in der Pista Ilyria, direkt sdlich Durres, das dieses Hochhaus mit Partei Bro, liegt direkt See Seite, an der Doppel Spur Strasse und als Nachbarn hat man die illegalen Kosovo Verbrecher Bauten, wie die Bar - Hotel DRENICA (betrieben von der Drenica Gang des Hashim Thaci, dem Verbrecher Clan Kapiti), wo man 2009 den Nachbar erschoss und 1998, jede Art von Drogen.- und Waffengeschft organisierte, wie auch als Zentrale fr die damaligen Todesschwadronen des Hashim Thaci und Haradinaj in Albanien.

Die berchtigte Drogen Mafia Gang, des Nard und Lefter Koca!

Sammel Stelle der US Verbrecher rund um das Hotel Florida, der Polizisten Mrder wie Dritan Dajti und der Geldwsche Experten der US - Albaner Mafia eben, was ja nicht neu ist.

Chaos wie immer in Sd Durres, wo die Durres Bau, direkt auf den Gehsteigen baute, die Kosovaren vor allem am liebsten in ihrem eigenen Toiletten Wasser baden usw.. und alle nie eine richtige Bau Genehmigung hatten. Grn Flchen gibt es im Chaos Ort sowieso nicht, wie in Golem und der Pista Ilyria nur Tausende von illegalen Lokalen, usw.

illegale Hndler als Standard System und Lokale, welche nie Strom bezahlen, oder fr das Wasser.

26 illegale Spiel Casinos wurden in Vlore geschlossen, wobei die Grundfrage ist, warum die berhaupt Jahre lang munter ihr Spiel treiben konnten. Nennen wir es sporadische Schliessungen, damit ein Bericht geschrieben werden kann.

Allgemein bekannt, hier in einer TV Diskussion nun am 23.7.2012, mit Mustafa Nano, wo die Mafisen Zustnde im Tourismus aufzeigt, und Kosovaren auf Frage als “dumm” bezeichnet, welche immer noch nach Durres fahren.

Der Brgermeister von Durres, der durch geknallte Mafia Pyschopat Vangjush Dako, besttigt, das es dieses Jahr 40-50% weniger Besucher gibt. Ebenso grosse Probleme an allten Strnden, inklusive Velipoje, wo es immer noch keine ffentlichen Toiletten gibt.


alle Bume mssen zerstrt werden und ganze Wlder an der Kste

Eine moderne Tauch Basis in Sarande, schloss nach kurzer Zeit

Tauchen, Tourismus und Kultur - Fehl Anzeige bei der Albanischen Regierung

Wie der Britische Reise Journalist Edward Reeve berichtet, holte man sich eine schwerste Lebensmittel Vergiftung sogar im Hotel “Adriaktik", einem Hotel der Bill Clinton Mafia, was abgewirtschaftet ist in Mitten der dmmsten Mafia der Welt! Genau gesagt, wurde die Ehefrau ins Krankenhaus gebracht, wo sie knapp berlebte. “pasi kishin qndruar n resortin Adriatik n Durrs ku thuajse kishin ngordhur pr ushqim.”

70% weniger Einnahmen, 50% weniger Touristen und jede Kosovo Mafia Familie hat dort ein Lokal, was 60% der Lokale ausmacht. Alle illegal gebaut auf gestohlenen Grundstcken und ohne jede Abwsser Klrung. Die Strnde gehren seit ber 10 Jahren gesperrt!
Nj sezon i dshtuar. Fekalet mbytn plazhet, q u boshatisn nga pushuesit
Nga KLODI HAXHIU - Hn Sht 03, 1:31 pm

……………< .....Sektoren "Teuta", "Illyrien" und Kavaja Rock-Bereiche, Golem, Strom und Pumpstation, wurde eine mikrobielle Vorhandensein von Streptokokken und Staphylokokken in einer Menge von 10-mal hher als zulssig Normen durch Organisation World Health Organization. Hhere mikrobielle Prsenz ist verantwortlich fr verschiedene Hautkrankheiten, Allergien, Erbrechen oder Durchfall zur Ruhr.


http://gazetatelegraf.com/nje-sezon-i-deshtuar-fekalet-mbyten-plazhet-qe-u-boshatisen-nga-pushuesit/

7/22/2012

Schiesserei mit der AK - 47 auf der Autobahn Tirana - Durres

Filed under: — Balkansurfer @ 8:28 am

Wenn die Politik und Polizei Mafia ueberall Ortsfremde kriminelle Clans ansiedeln laesst und abkassiert, schreitet Wild-West in Albanien immer weiter fort, bei dem Idioten Club in Tirana, wo das Bildungs System ebenso ruiniert ist, und Professoren aus Buechern vorlesen, weil man auf dem Bildungs Niveau von einem Klein Kind ist. Alle von den Auslaendern finanzierten Instrumente und Ausruestungen, sind im Wesentlichen in Privat Kliniken zu finden, oder in Geschaeften der Professoren Mafia.

Zitat aus dem neuen US Department of State Bericht: “Richter kennen keine Gesetze, sind korrupt, wie das Bildungs System usw..“Was funktioniert ist der Posten Verkauf an die duemmsten Gestalten und Familien, welche dann u.a. den Bau Polizei Posten inne haben, welche noch nie funktioniert hat, genauso wenig wie ein Bau Gesetz.
21 Korrik 2012 - 01:01

>
In Lezhe, wurde bei einer Schiesserei auch Polilizisten verletzt Lezh, plagoset polici

Die Kukes Idioten, bekannt, weil sie die Kosovaren mit System aufraubten in 1999 und Frauen raubten, ebenso fuer Banditen Ueberfaelle auf Kosovaren, haben nun kein Wasser und demonstrieren

Kuksi pa uj, qytetart dhe opozita n protest

Es ging um Drogen Transporte und bei sogenannten Polizei ist nun die Autobahn auch noch Austrags Ort fuer Schiessereien.Aktualitet
Durrs, Atentat pr vrasje n
autostrad, plagosen bab e bir

DURRS - Rreth ors 12:45 t nats n autostradn Durrs - Tiran jan plagosur dy persona. T plagosurit jan shtetasi Albert Qato dhe djali i tij.

Ata u qlluan me arm zjarri t tipit Kallashnikov nga nj makin q po i ndiqte n autostrad. Dy t plagosurit u drguan menjher n spitalin e Durrsit.

Albert Qato u plagos n dor dhe sht jasht rrezikut pr jetn, ndrsa i biri sht n gjendje t rnd pasi ka marr disa plumba n trup, ai u drgua menjher n salln e operacionit.

Albert Qato po udhtonte me djalin e tij nga Tirana pr n Durrs. Burime nga policia bjn me dije se ishte nj atentat pr vrasje i cili dyshohet se ka qen pr larje hesapesh.

Qato ka precedent penal, sht dnuar pr vjedhje me dhun dhe pr trafik lndsh narkotike. Ai kishte dal me leje nga burgu i Peqinit n t cilin po vuante dnimin.

Policia ka shkuar menjher n vendngjarje pr t kryer hetimet e nevojshme.


(b.m/shqiptarja.com

0 Korrik 2012 - 17:33

Kuksi pa uj, qytetart dhe opozita n protest
Qindra banor t qytetit t Kuksit, por edhe fshatrave rreth tij, kan protestuar sot prpara institucioneve shtetore si Bashkia, Prefektura dhe Kshilli i Qarkut pr mungesn e ujit t pijshm.Luxus Villa eines sogenannten Investors wurde beschlagnahmt, der mit der Albanischen Mafia die Drogen Verteilung in Italien organisierte.Drogen und direkt die Italienische Mafia und Albanische Diplomaten und Regierung! Nichts Neues! siehe u.a. die Ministerin Majlinda Bregu, welche das Unfugs Ministeriums Integration leitet und der Boss der “Sacra Corona Unita"Albano Prudentino.20 Korrik 2012 - 17:33

>
Aktualitet Nga ARSEN RUSTA
Heroin nga Shqipria, pranga
bosit shqiptar, sekuestrohet vila

FOGGIA, Itali - Policia italiane ka arrestuar nj grup trafikantsh, t cilt merreshin kryesisht me shprndarjen e lndve narkotike dhe grabitje me dhun.
Gjat ktij operacioni sht arrestuar pr t dytn her shqiptari nga Tirana, 35-vjeari Leonard Tresa dhe bashkshortja e tij 30-vjeare Luciana Michela Cavallo, thuhet n deklaratn e komands provinciale t Fogia-s.
T arrestuarit ishin pjes e trafikut t lndve narkotike n qytete t ndryshme t Italis, dhe kreu i bands kriminale ishte shqiptari, i cili sht arrestuar edhe n vitin 2009 n Pescara.
Policia italiane ka sekuestruar edhe viln e shqiptarit, t ciln e kishte bler fal fitimeve t majme q arrinte nga trafiku ndrkombtar i heroins, q trafikohej direkt nga Shqipria.
Por, Tresa gjithashtu kishte nj baz operacionale n San Severo si dhe nj bashkpuntore, Rosalia Fasullo, e cila kujdesej pr trafikimin e drogs nga njri qytet i Italis n tjetrin.
Shqiptari Leonard Tresa realizonte shprndarjen e sasis m t madhe t drogs, ndrsa t arrestuarit e tjer shprndanin heroin, kokain dhe hashash.

“Kamuflimi” i drogs
Urdhrat pr shprndarjen e drogs jepeshin nprmjet telefonit, ku asnjher nuk prmendej fjala drog, por flitej pr kmisha t bardha ose t zeza (kokain dhe heroin) birr, ver dhe pantallona.


(ar/shqiptarja.com)

Heroin nga Shqipria, pranga bosit shqiptar, sekuestrohet vila
Heroin nga Shqipria, pranga bosit shqiptar, sekuestrohet vila
Policia italiane ka arrestuar nj grup trafikantsh, t cilt merreshin kryesisht me shprndarjen e lndve narkotike dhe grabitje me dhun.

Die Bylykbashi Mafia, ist erneut bekannt, fuer dubiose Grundstuecks Vorgaenge, wie ebenso der SChutzherr im Skandal Bau in der Currila, einem reinen Geldwaesche Projekt, illegal direkt am Meer in einer privaten Zone Touristik.Die sogenannte Adviser Mafia von Ilir Cepani angefangen, bis zum Club der Kriminellen in alter Traditin seit ueber 10 Jahren.

20 Korrik 2012 - 12:49

>
http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/pronarja-e-viles-kerkoj-zgjidhje-bylykbashi-me-kercenon-me-jete-104621.html

CIA Fact Book ber Albanien zwischen 2000 und Ende 2005

CIA Fact Buch: Die Organisierte Kriminalitt, ist verbunden mit hohen Regierungs Leuten! Die neuen US Reports sind noch dramtischer ber die kriminellen Banden der Politiker und deren Mafia Justiz der Inkompetenz.

widespread corruption, a dilapidated infrastructure, powerful organized crime networks with links to high government officials, and disruptive political opponents.
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook

Aktualitet
Pronarja e vils: Krkoj zgjidhje
Bylykbashi m krcnon me jet

 

TIRANE - “Un dhe djali im nuk kemi rrugzgjidhje tjetr, vetm t vdesim n kt shtpi". sht kjo deklarata e Altina Cacos, nns 36-vjeare, pasi ka paralajmruar disa her se do t hidhet sbashku me djalin e saj nga kati i tret, n rast se prmbarimi do t tentoj t prish viln e saj.
36 vjearja u shpreh pr A1 Report se Arjan Bylykbashi, vllai i deputetit t PD, Aurel Bylykbashit, e ka krcnuar at do dit duke i br presion se “o e prish kt shtpi o nuk iki, nuk e njoh fare legalizimin", ndrsa shton se krcnime t tilla ka marr edhe nga personat q pretendojn se jan pronar t toks.
Banorja tregoi se i sht drejtuar Gjykats s Lart q t rishikoj vendimin ose t marr parasysh legalizimin.
Ajo i bn thirrje kryeministrit “n kt muaj t shenjt t ramazanit t vej drejtsi".

Arjan Bylykbashi krkon prishjen e nj banese tre katshe q ndodhet n zonn e Kinostudios, n t ciln jeton nna 36 vjeare me djalin e saj. Pas disa tentativash nga zyra prmbarimore prishjen e vils, gruaja ka br presion se do t hidhet nga atia n rast se vazhdon ky proces.
Rasti sht denoncuar n Shqiptarja.com nga nna e Altina Cacos, Dhurata Shyti, e cila ka pohuar se prej disa vitesh jan n proces gjyqsor me djemt e Hava Llozit, t cils ja kan bler truallin, ku momentalisht sht ndrtuar banesa. Shuma financiare i sht dorzuar ish-pronares, Hava Llozi, por pas vdekjes s saj, tashm djemt e saj kan krkuar srisht lekt e truallit t bler q n vitin 1993, t cilt e kan hedhur n gjyq Altina Cacon.
Kjo e fundit n pamundsi pr t ndjekur gjyqet, pr shkak se bashkshorti i ka vdekur, ka humbur proceset gjyqsore.

6/20/2012

Die Tropoje Mafia mit Salih Bersiha - Genc Ruli und die Lotterie Lizenz Ausschreibung

Filed under: — Super Visor @ 12:14 am

update: 17.9.2012 der sogenannte Finanzminister Ridvan Bode teilt den sterreichern mit, das man die Fake Ausschreibung gewonnen hat, obwohl man in Malta einem noch kleineren Land schon ber das 10-fache bezahlte.

Kopie des Briefes: Protokoll Nr. 8084 v. 17.09.2012 Gut bestochen sterreich.

Der Griechische Direktor der Lotterie Firma “INTRALOT” Dotsis Harris, beschwert sich ber die Ausschreibungs Modalitten, wo nicht einmal eine Geldsumme genannt wurde, als Minimum Preis fr die Nationale Lizenz. Intralot, hat in 50 Lndern eine Lizenz, und ist sehr erfahren, wo die sterreicher kurz gesagt Null Ahnung haben. In Malta bezahlte er 39 Millionen , aber in Albanien ist Nichts transparent. Warum Albanien nur 3 Millionen will, kann er nicht verstehen. Die Griechen haben in vielen Lndern Lizenzen, aber derartige Manipulationen erlebten die Griechen noch. Offensichtlich ist es eine Frage der Bestechung und Beteiligung in Wirklichkeit im Hintergrund, wie auch Deutsche Industrie Vertreter immer wieder diplomatisch erklren.Die Trkische Firma beschwerte sich ebenso, denn sogar die sterreichischen Medien

 • berichten, das die sterreicher vorab die Lizenz schon erhielten und zugesagt bekommen haben, was das bliche Bestechungs Moratorium der sterreicher vor Ort ist. Eine Art Profi Mafia Zirkel, sind die sterreicher mit Wolfgang Grossruck geworden: korrupt, Bestechungs Motor ohne Ende, wo die Kanzlei Wolf Theiss sogar 150.000 Bestechungs Geld bezahlt an die NGO der Ehefrau von Salih Berisha, wie man deren Website entnehmen kann. Gut das es Sokol Nako gibt, Bestechungs Maschine aus dem Hause Skrapari und des Ilir Meta.
  Friedrich Stickler
  Friedrich Stickler, nun auf Bestechungs Mission in Albanien! In sterreiche finanzierte die Casino Firma, sogar Politikern (Finanzminister Wilhelm Molterer) den Wahlkampf, was wieder mal Alles sagt.

  Der sterreicher Friedrich Stickler, dreht mit viel krimineller Energie, diese falsche Beratung und ist direkt ebenso in einem totalen Interessen Konflikt, weil er auch noch Stellvertredender General Direktor der sterreichischen Lotterien ist. Da wre die Staatsanwaltschaft gefragt, denn Auslands Bestechung ist fr alle Europer strafbar und einen solchen primtiv Betrug, falsche Beratung zu eigenen Gunsten gab es noch nie. Ein paar Posten fr die Albanischen Politik Ganoven, gibt es dann wie immer als Bonus, die ganz normale Bestechung.

  Ridan Bode, arbeitet dort mit der blichen Betrugs Masche, einem angeblichen
  Nationalen Verband der europischen Lotterie in Brssel

  Der absolute Betrug, wo immer mehr Details bekannt werden und einer mehr wie dubiosen Haltung des Pseudo Berater der Europischen Lotterie Vereinigung, ein Lobby Verband. Es gibt seit Jahren, keine einzige Ausschreibung, Tender, welche auch nur im Ansatz transparent und nach Gesetz durchgefhrt werden. Die Berater und Consult wie Anwalts Mafia in Tirana aus dem Ausland, arbeitet zu 100% mit Korruption und Bestechung und als Alternative, von der Entwicklungshilfe finanziert.

  Vladimir Partners BVBA

  >> VLADIMIR SUZNJEVIC
  Business ->
  VLADIMIR SUZNJEVIC : company nameCompany VLADIMIR SUZNJEVIC
  VLADIMIR SUZNJEVIC : company addressAddress PH. DE CHAMPAGNESTRAAT 11; 1000; BRUSSEL/BRUXELLES
  VLADIMIR SUZNJEVIC : company countryCountry Belgium
  VLADIMIR SUZNJEVIC : company phone/tel Phone 025027860

  Diese Fake Berater, sind Strohleute der Albaner Mafia, wie es Ferdinand Xhaferrie schon mit seinem vollkommen berteuerten Tourismus Spots ber Fake Firmen in Holland vorfhrte, die nur der Geld Verteilung dienen.

  Die Weltbank Leute haben 1999 festgestellt, das er Auftrge fr Consults, oder Ausschreibungen nur mit Bestechung gibt, womit alle Firmen, inklusive der GTZ reine Mafisen Bestechungs Maschinerien sind, wie ja das Berlinwasser Desaster, GTZ Fake Projekte beweisen.

  Kommentar: Man versucht Auslnder zufinden, welche praktisch den Preis vorgeben und dann erhlt die Salih Berisha Mafia, ber eine schnell gegrndete Firma zu Zuschlang.


  Intralot: Lotaria pa garë - Top Channel Albania… von TopChannelAlbania

  19 Qershor, 2012

  Ekonomi/Flash| ngaAMA-News

  Inzwischen schrieben die sterreicher ebenso einen Brief, um von ihren Umtrieben abzulenken.

  INTRALOT: Qeveria po i jep licencn sekserit t saj

  Drejtori i zhvillimit t biznesit n kompanin Intralot, Harris Dotsis, n nj intervist telefonike pr Top Channel hedh dyshime t forta mbi tenderin pr licencn e llotaris kombtare. Dotsis shpjegon arsyet se prse kriteret q qeveria shqiptare po prdor n tender jan prjashtuese dhe po ojn drejt nj rezultati tashm t ditur.
  mimi i shitjes

  Dyshime t forta ka edhe pr mimin e shitjes s lienss. Qeveria Shqiptare nuk e ka vendosur mimin si nj nga kriteret konkurruese n tender, por e ka paracaktuar at te fiksuar. Pra, sipas zotit Dotsis, qeveria nuk krkon t prfitoj nga oferta m e lart q vjen nga nj konkurrenc e gjer. Nse autoritetet do t kishin prfshire tarifn e lienss n kriteret e tenderit, sigurisht q mimi do t rritej pasi kompanit konkurrente do t garonin me njra-tjetrn. Mnyra m e mir pr t sqaruar sht tiu jap nj shembull. Ne sapo fituam nj tender pr liensn e llotarise kombetare t Maltes. mimi me t cilin e fituam ishte 39 milion euro. Qeveria Shqiptare e ka paracaktuar mimin 500 milione lek shqiptare, q n mos gaboj sht tre milion e gjysm euro. Pra bejini vet llogarit sa sht popullsia e Malts dhe se sa sht ajo e Shqiperis, krahasoni mimin dhe do ta keni t qarte at se far po ndodh, shtoi drejtori i Intralot.

  Letr ndaj Berishs
  N datn 15 qershor, drejtori ekzekutiv i kompanise i ka nisur nj letr zyrtare kryeministrit Sali Berisha dhe ministrit t Financave, Ridvan Bode, ku denonconte procedurat q po ndiqte qeveria, duke krkuar edhe pezullimin e tenderit dhe shtyrjen e tij. Ne nuk kemi marr asnj prgjigje nga qeveria juaj pr letren dhe ankesat tona. T pakten deri me tani jo. Tashm sht e qart qe ne nuk do t marrim pjes, se ashtu si kompanit e tjera t medha n kt fush jemi skualifikuar nga kriteret q ka vendosur qeveria. Ne krkuam pezullimin e procesit t paktn prkohesisht dhe me pas t zhvillohet nj konsultim i gjer publik pr t ripar kriteret e tenderit, shtoi Dotsis.

  Por, sa i kufizuar do t jet numri i kompanive q do t marrin pjes n tender?

  Un nuk e di sa kompani do t jen tamam pjesmarrse, nj apo dy. Ajo qe une di sht se numri i tyre do t jet shum i kufizuar dhe ne presim nj kompani specifike t fitoj sepse sht e vetmja q prmbush kriteret, shtoi Dotsis, pa dashur t jepte emrin e kompanis n fjal. Kriteret e dyshimta, t gjitha gjurmt t ojn te vetm nj kompani. Qeveria Shqiptare ka vendosur si kriter t detyrueshm n tender disponimin nga kompanit pjesmarrse t dy certifikatave. E para sht certifikata e llotaris s prgjegjshme e nivelit t katrt dhe e dyta sht certifikata e standartit t kontrollit t siguris. t dy kto certifikata lshohen nga Shoqata Botrore e Llotarive. Kto certifikata disponohen kryesisht nga llotarit kombtare, t cilat jan kompani ose plotsisht publike ose n nj pjes t caktuar. Pr rrjedhoj ky kriter prjashton automatikisht nga tenderi t gjitha kompanit private m t mdha n bot me eksperienc n fushn e llotarive. S dyti, pr shkak se kan natyr publike llotarit kombtare q disponojn kto licenca marrin shum rrall pjes n tendera ndrkombtare. Kjo kufizon n mnyr t ndjeshme pjesmarrjen n tender. Afati i fundit i dorzimit t ofertave pr tenderin e llotaris kombtare sht dita e mrkur e dats 20 qershor, kur do t vijohet edhe me hapjen e tyre. Por, me gjas pritet q n tender t ket nj numr shum t kufizuar kompanish dhe sipas konkurrentve grek t prjashtuar do t jen vetem vetm dy kompani pjesmarrse, nga t cilat vetm njra pritet t prmbush kriteret. E ndersa te ardhurat qe do te arketoje shteti nga konkursi pritet te jene te kufizuara, ajo qe do te zbulohet nga tenderi eshte nese fituesi do te jete nje kompani publike e nje vendi te BE, si e paralajmerojn drejtuesit e Intralotit grek./TCHhttp://www.top-channel.tv/artikull.php?id=236970

  Bashkim Ulaj, Strohmann der Familie Salih Berisha rund um Betrug, Geldwsche und Fake Lizensen

  Die Regierungs Adviser Mafia in Albanien: Zonja Guxholli, Ourel Bylykbashi, Glori Husi, Cepani, Seferi, Kociu

  Die Trkische Lotterie Gesellschaft Inteltek, beschwert sich nun ebenso, ber die Null Ausschreibung, was es noch nie in der Welt gegeben hat.


  Thellohet skandali i Llotarise - Top Channel… von TopChannelAlbania

 • 6/5/2012

  2 Stunden Regen und schon steht Lezhe und Tirana unter Wasser

  Filed under: — Zogaj Leku @ 2:26 pm

  Weite Teile von Tirana, Lezhe sind unter Wasser, nachdem es 2 Stunden geregnet hat. Ebenso in Gjorokastre, strzte ein Antiken Haus ein, weil berall wild herumgebaut wird in der UNESCO geschtzten Stadt und Berghnge ins Rutschen kommen.

  Tirana
  Tirana

  Albaner vergessen immer Eines beim Bauen, was Steinzeit Menschen schon wussten: Wasser muss ablaufen und luft auch nach unten. Statt dessen wird jeder unlogische Wasser Ablauf gebaut, Kanle und Abflsse illegale zugebaut, bzw. mit Mll zugeschttet.

  Frher noch vor 5 Jahren, gab es solche berschwemmungen nicht.

  Wenn es in Durres regnet, steht die Ufer Strasse unter Wasser, wo die sogenannten Bau Ingeniere der Stadt, wohl einen Bade See geplant hatten im Raki Suff.
  05 Qershor 2012 - 11:15

  Shiu prmbyt Tirann, Lezhn
  e Gjirokastrn, zapton shtpit
  FOTO|

  VIDEO- kryeqyteti nn uj

  TIRANE -Reshjet e dendura t shiut t cilat kan nisur gjat nats dhe u intensifikuan mngjesin e sotm shkaktuan prmbytje n disa qytete, ndrsa kryeqyteti, si radh her, sot n mngjes, sht pushtuar nga mbretria e ujit. Madje dhe sheshi Sknderbej, ku nuk kan funksionuar kanalizimet. Raportohen pr shtpi nn uj n zonn e Don Boskos dhe tek Frigoriferi. Prmbytje t rrugve dhe banesave edhe n Gjirokastr e Lezh. Pr momentin reshjet jan ndrprer por situata mbetet kritike.

  TIRANE, PERMBYTEN SHTEPI NE SIRI KODRA DHE NE ZONEN E FRIGORIFERIT

  N zonn e Don Boskos, jan prmbytur rreth 10- 15 shtpi. Edhe n zonn e Frigoriferit jan prmbytur disa banesa ndrsa n rrug uji arri n gati 30 cm.
  Bllokimi i trafikut ka nisur q prej 7. 45 minuta, n Don Bosko, pran hotel Dajti n Kombinat te Siri Kodra dhe n zona t tjera. Prmbytje dhe n zonn e Stadiumit Qemal Stafa

  Bashkia e Tirans njofton se situata m problematike nga reshjet paraqitet kryesisht n rrugn Don Bosko, n Kombinat, (pran Fabriks s Birrs), tek rruga Hoxha Tahsin, n drejtim t Farmacis 10 dhe tek Ura e Madhe e Dajtit. Bashkia njofton se ka ndrmarr menjher masat e nevojshme dhe ka mobilizuar t gjith punonjsit e Ndrmarrjes nr. 2 t Ujsjells Kanalizimeve, operatort e pastrimit, me qllim rikthimin e situats n normalitet. “Po bashkpunohet me Shrbimin Zjarrfiks, pr t br t mundur largimin e ujit me bote, n pjest m problematike.

  Reshjet kan vshtirsura edhe trafikun i cili u rndua akoma dhe me shum nga mungesa e semaforve, pjesa me e madhe e te cilve ishin jasht funksionit.
  “N rrugt e Tirans jan vendosur rreth 150 polic bashkiake dhe 20 mjete, ndrkoh q Policia e Rendit ka prforcuar shrbimet e saj n zonat problematike, ka shtuar patrullat e prgjithshme dhe shrbimet e Policis Rrugore, pasi reshjet e shumta kan br t mundur q nj numr semaforsh t jen jasht funksionit. Njkohsisht sht devijuar qarkullimi i mjeteve, n rrugn Don Bosko."- informoi Bashkia.

  TIRANE, TE NENSTACIONI NE DISA SHTEPI UJI ARRIN 40- 50 CM
  Te zona e nnstacionit, pran ish tregut t vjetr t bagtive, n disa shtpi niveli i ujit arrin deri n 40- 50 cm. Kam dy or q po rri n mes t rrugs. Rrobat e mia shkuan t gjitha kot. Qeveria t vij e t na shikoj dhe t na ndihmoj- thot nj grua. Ndrsa nj qytetar thot Disa her kam br ankes n bashki pr t pastuar kanalet kulluese por nuk ishte br asgj. Tani shiko si u katandism

  GJIROKASTRA PERMBYTET, SHEMBET BANESA MONUMENT KULTURE
  N Gjirokastr reshjet e shiut kan nisur rreth ors 03:00 dhe vazhdon edhe gjat paradites s sotme. Situata kritike paraqitet sidomos n shtpit e vjetra, momunemte kulture. Nj banes monumet kulture e kategori e dyt, shtpia e Koloit.


  LEZHE, NIVELI I UJIT ARRIN NE 60 CM
  N Lezh n harkun kohor t 30 minutave t gjitha lagjet kan qen nn pushtetin e ujit. N disa zona niveli i ujit ka arritur n gati 60 cm. Situata m kritike sht n lagjen Beslidhja. Uji ka pushtuar dhe ambientet e 2 shkollave t mesme dhe nj shkolle 9 vjeare. Reshjet e shiut vazhdojn me intensitet t ult, por ende situata mbetet problematike. Shkak sht bllokimi i kanaleve kulluese.

  Reshjet e shiut kan prfshir sot t gjith territorin e vendit por nuk raportohen probleme n Elbasan, Vlor, e Shkodr.
  (sg/shqiptarja.com)

  Naim Bytyi, Gemeinde Sekretr der Kukes Gemeinde Gjinaj, wurde heute angeschossen. Bytyci, gehrt zu den kriminellen Familien Albanien, inklusive Morde an Zivilisten im Kosovo.

  05 Qershor 2012 - 11:56

  Kuks, plagoset sekretari i
  kshillit t komuns Gjinaj

  KUKES- Sekretari i kshillit t komuns Gjinaj, n Has u qllua me arm zjarri mngjesin e sotm. Policia bn t ditur se Naim Bytyi sht plagosur me arm zjarri rreth ors 09:00 t mngjesit t sotm nga Qamil Kastrati, me profesion infermier.

  Sipas policis, Bytyi ndodhet n spitalin e Kuksit n gjendje t rnd pr jetn. Msohet se rreth nj muaj m par infermieri Kastrati dyshonte se Bytyi i kishte vjedhur atij infermierin. Autori i plagosjes u arrestua pak minuta pas krimit.
  (sg/shqiptarja.com)

  Bei Skhoder vor kurzem: Der Brgermeister Kleves Muja, wurde im Gefngniss niedergestochen und war wie heute die Medien berichten: Partner der Serbischen Verbrecher Einheiten des “Arkan", was an den in die Luft gesprengten Alexander Keka erinnert, ebenfalls aus der Gegend, wie rund um die Treibstoff und Waffen Geschfte mit “Arkan", direkt von Salih Berisha.

  Kleves Muja, Brgermeister von Rrethina / Skhoder wird wegen Drogenhandel festgenommen

  Albaner knnen maximal einen Tag voraus planen. Also gibt es berall Mll Probleme, denn jede Planung, Organisation wird abgelehnt.

  5/29/2012

  Dashamir Shehi, fordert die OSCE auf: das Land zu verlassen : Te largohet OSBE nga Shqiperia !

  Filed under: — Balkansurfer @ 10:00 am

  Das die Wahlen gefälscht werden ist ein uraltes Thema in Albanien und die wikeleaks cables, dokumentierten die Methoden, wie man fälscht. Stapelweise wurden an Kosovaren und Kriminelle neue ID Karten gegeben, wo es lt. Innenminister inzwischen 3 Millionen neue ID Karten gibt. Die OSCE (Wolfgang Grossruck) schweigt erneut auch zu diesem Thema, wo die Amerikaner, EU Sicherheits Kreise klare Worte längst fanden, inklusive über die gefälschten Wahlen in Tirana und der Bürgermeister Wahl. Am peinlichsten ist der korrupte Bestechungs Lobbyist, Wolfgang Grossruck, wo schon längst die Österreichische Staatsanwaltschaft aktiv sein müsste, was in Tirana so läuft, rund um Anwalts Firmen und Wolfgang Grossruck.

  Eugen Wohlfahrt

  Vesel Kociu - Ex- Bürgermeister von Ksmali in neuer Funktion der Aluizni Mafia mit der Legalisierung

  Eugen Wohlfahrt, machte sich damit zum Partner der Idioten Mafia in Tirana und ist verantwortlich ebenso, f�r den Verfall des Staates in eine Bodenlosen Nichts. Wie die Medien schreiben: er ist auf jedem Fest, bei jedem Gelage und den sonstigen Festivit�ten der PR Maschinerie der d�mmsten Staats Mafia der Welt �berall dabei. Die Himari Kommunikation, welche besonders unter den kriminellen Horden der Politik leidet, wie Durres ebenso, fordert Albanien auf: Eugen Wohlfahrt, zur “Persona non Grata” zuerkl�ren.

  Erneut sind Engl�nder vor Ort die peinlichsten Gestalten, was mit dem Stellvertreter Dan Redford besonders deutlich ist, wo man sogar eine Profil Neurose mit Geistiger Abstinenz der Dummheit attestieren kann. Dan Redford ist praktisch 10 Jahre in Albanien und in allen Bereichen ging es immer weiter bergab, vor allem mit der OSCE Repr�sentanz, die nicht einmal eine Wahlrechts Reform zustande bringt.

  Dan Redford OSCE
  Dan Redford, der peinlichste Spinner der Diplomaten und man nennt das Low Diplomat vor Ort, wenn inkomptente Ausl�nder als Diplomaten kommen, leider im Tausender Paket im Laufe der Jahre.


  Profil Neurothiker: Dan Redford in Aktion, als er nach dem US - EU Botschafter auch noch seinen “K�se” dazugeben muss. 3 Jahre erz�hlen die immer das Selbe, oder besser gesagt: 10 Jahre, womit die OSCE praktisch sich selbst als inkompetent outet, ebenso die Amerikaner (siehe Josef Limpbrecht Ausf�hrungen �ber die Justiz vor �ber 10 Jahre und die damaligen Forderungen auch der EU). Man beobachte ab 1:90 min, Dan Redford, wie er durch Gesten und Mimik sich selbst als Pyschopat outet, der in Wirklichkeit anschliessend Nichts Neues sagt, was nicht 100 mal zuvor ebenso gesagt wurde. Kurz gesagt: eine Schallplatte w�re preiswerter, oder eine Comedy Show mit einem 10-j�hrigem Kind, w�re am�santer.

  Was f�r Pseudo angebliche Experten die EU, aber die USA entsenden, welche Arbeitslose Politologen in Wirklichkeit oft sind und Berufs Betr�ger der Lobbyisten und Selbstbedienungs Kaste, ist sowieso mehr wie peinlich. Den Kosovo haben diese Banden ebenso ruiniert.

  Dashamir Shehi, geh�rt zu den sehr wenigen Politikern, welche sich noch einen guten Namen bewahren konnten. Wichtige Projekte, schob Dashamir Shehi vor �ber 15 Jahren an, die Funktion des Staates damals war viel besser, weil man die Adminsitrativen auch �berwachte und Fachkr�fte einstellte und nicht Absoluten von Mafia Universit�ten und dubiosen Schulen, welche keine Bildung haben. Zu dumm und kriminelle zum regieren, was die EU und USA ebenso festgestellt haben.

  Mafia Clan: Bylykbashi und das Scheitern der Wahlrechts Reform und der neue US Reprt!

  Er fordert, das die OSCE das Land verl�sst, ebenso die Wahl �berpr�fungs Kommission OHIR! Beide Organisationen sind ein Witz, und duldeten Jahre lang die Wahl F�lschungen in Albanien, wo zuletzt Wolfgang Grossruck sich nur noch im Bestechungs Lobby Zirkeln bewegte der Albaner Mafia und ein Eugen Wohlfahrt, sich mehr wie l�cherlich macht, wenn er vor 2 Wochen sogar Reise Begleitung des Salih Berisha in Lezhe war, ebenso rund um diese dubiose Stiftung seiner Ehefrau, ebenso Werbung macht. Vor Jahren sagte ein ebenso anerkannter Politiker wie Neritan Ceka: Die OSCE ist ein Touristen Reise Club.

  Irgendwo ist ein Eugen Wohlfahrt vollkommen aus dem Ruder gelaufen und marschierte auf die Schiene des OK Reporting zu, um seine eigene Mission zuverherrlichen. Wir warnten Im Herbst 2010, als Eugen Wohlfahrt kam und die Wahl Reform beginnen wollte, das die Albaner mit ihm Schlitten fahren werden.

  Er war u.a. Vize Ministerpr�sident, gut gebildet und versuchte durchaus erfolgreich auch Reformen in Albanien umzusetzen, bis er sich von Salih Berisha in 1997 distanzierte, aber auch zuvor schon eine klare Meinung hatte und in 1996, nicht mehr am Kabinetts Tisch sass, weil Salih Berisha, alle Personen entfernte, bedrohte ja sogar seine Leibw�chter ermordeten Azem Hajdari, als Azem Hajdari die Abl�sung von Salih Berisha als Partei Chef forderte. 2 Wochen sp�ter wurde Azem Hajdari ermordet, als er das Haupt Quartier der PD Partei verliess in 1998.

  Das Kaspar Theater der OSCE und der Albanischen Politik Comedy Show, erreicht neue H�hepunkte in 2010

  Die OSCE wird schwer angegriffen mit Eugen Wohlfahrt, als Motor der Landraub Mafia in S�d Albanien

  Mutige OSCE Erkl�rung: Man wird erpresst, Fakten �ber die Wahlen in Albanien zu f�lschen

  Die Albanische Vize Aussenministerin Edith Harxhi �ber die dubiose Aussenpolitik der Albaner

  Nur mit Hilfe der Deutschen CDU, KAS, wurden die massiv gef�lschten Wahlen in 1996 schon toleriert, was ein schwerer Fehler war der Deutschen Politik, weil andere schwere Verbrecher u.a. rund um den h�chsten Verfassung Richter Zef Brozi damals ebenso bekannt waren, durch den Kriminellen Salih Berisha und seinem Clan. Joschka Fischer und die Gernot Erler - Steinmeier Bande, machten dann nur weiter f�r irgendwelche Gesch�fte, mit der Albaner Mafia und derDeutschen Lobbyisten Mafia des DAW

  N�chste Hirnlos inkompetende EU Delegation in Tirana mit Hana Richtermocova

  Noch eine Delegation vor kurzem, wobei die Reisenden, Null Ahnung haben, aber ein lustiges Wochenende des Nichts tun erwartet diese Gestalten. Konferenz Tourismus der D�mmsten, die keine Arbeit finden in ihrem Leben, aber f�r Europa, USA oder die OSCE arbeiten: Normal nennt man sowas Mafi�se Systeme, oder Parasit�re Besch�ftigung korrupter Gestalten.

  Tomas Jirsa und Grigore Petrenco, beginnen ihre CoE - Mission in Albanien
  .

  Dashamir Shehi : T� largohet OSBE nga Shqip�ria !

  Ambasadori Volfarth po vjedh corben qe ka kaperdire ne shtepine e kryeministrit Berisha qe prej dites kur vuri kembe ne Shqiperi…

  Wolfgang Grossruck, ist vor aller Augen bestellich, wo auch in Aserbeidschan, die j�hrliche CoE Delegation von 30-40 Personen Geschencke, Gold, Kaviar, Geld entgegen nimmt, was durch andere Europarats Mitglieder bekannt ist. Man geht auf Reisen, weil man bestechlich und korrupt ist, vor allem rund um die OSCE, welche �berall falsche Reports von sich gibt, auch in Russland, wie Beobachter selbst kund taten.

  Die OSCE in Tirana, ist fester Bestandteil am Terror Netz der Regierungs Landraub Mafia., was ein schwerer Bruch der EU Gesetze und Regeln ist, das man Landraub, Umwelt Zerst�rung auch noch im Interesse von Mafia Gruppen toleriert und versucht zu legalisieren. siehe Weltbank Berichte, �ber das Thema.

  Die gef�lschten W�hlerlisten in Albanien, ein System einer kriminellen Mafia Kaste, der Politiker

  Ru�land-Wahl: OSZE-Beobachter widerspricht offiziellem OSZE-Bericht

  Miku i Berish�s e blen heshtjen e K�shillit t� Europ�s me� havjar. Edhe Grossruck ngjyen gishtin

  Postuar n�: Aktualitet,Kryesore,Politika |

  Share11

  Berisha dhe miku i tij, Alijev

  Audrey Glover, e cila vuajti n� Shqip�ri nj�soj si n� Azerbajxhan, ngre pyetjen: A ia vlen t� d�rgosh v�zhgues zgjedhor� n� k�to vende?

   

  �Ka shum� deputet� t� Asambles� s� K�shillit t� Europ�s, t� cil�t menj�her� pasi thon� �p�rsh�ndetje�, t� pyesin �ku �sht� havjari��. K�shtu shprehet nj� politikb�r�s i lart� azer p�r Iniciativ�n p�r Stabilitetin Europian (ESI), nj� think- tank i r�nd�sish�m evropian, q� ka p�rgatitur nj� investigim rreth 30 faqe p�r m�nyr�n se si po e blen heshtjen e K�shillit t� Europ�s Ilham Alijev, president i Azerbajxhanit. Raporti botohet k�to dit� pasi mbar� Europa i pati syt� n� Baku, ku u zhvillua edhe Festivali Europian i K�ng�s.

  Raporti �sht� interesant p�r tre fakte: sepse flet p�r K�shillin e Europ�s, drejtimin e t� cilit e kemi marr� ne. S� dyti, sepse flet p�r nj� mik t� ngusht� t� kryeministrit shqiptar. Dhe s� treti sepse aty p�rfshihet edhe nj� tjet�r mik i Berish�s, Wolfgang Grossruck, q� ka b�r� �mos q� t� vler�sohen zgjedhjet problematike n� Shqip�ri, nj�soj si n� Azerbajxhan.

  �Havjari ka qen� gjithmon� simbol i luksit. 90 p�rqind e havjarit t� bot�s vjen nga deti Kaspik dhe Azerbajxhani �sht� nj� vend i pasur me havjar dhe bujar me pasurin� e tij. T� dhurosh �sht� pjes� e kultur�s azere. Por ndonj�her�, ka edhe nj� �mim nga pas.�

  �Diplomacia e havjarit do t� thot� t� fitosh dhe t� mbash vul�n e legjitimitetit t� an�tar�simit n� K�shillin e Europ�s. I krijuar n� vitin 1949, K�shilli i Europ�s nuk �sht� klubi me m� shum� ndikim n� Europ�. N� fakt, t� p�rballur me arkitektur�n konfuze institucionale t� Bashkimit Europian, shum� qytetar� duket se e kan� harruar K�shillin e Europ�s. Por n� at� m�nyr� t� qet� dhe pa pretendime, K�shilli i Europ�s q�ndron p�r demokracin� dhe t� drejtat e njeriut. P�r m� shum� se gjys�m shekulli ka simbolizuar vlerat pas Europ�s s� bashkuar. T� jesh nj� an�tar i KiE do t� thot� t� jet�sh pjes� e familjes evropiane,� shkruan ky think-tank.

  Por si e blen Azerbajxhani influenc�n n� K�shillin e Europ�s? �Nj� kilogram havjar �sht� rreth 1300-1400 euro. Secili nga miqt� tan� n� Asamblen� Parlamentare t� K�shillit t� Europ�s merr �do sesion, kat�r her� n� vit, t� pakt�n 0.4-0.6 kg. Miqt� tan� ky� n� k�t� Asamble jan� rreth 10-12. Ka edhe 3-4 njer�z n� sekretariat,� i thot� nj� burim azer n� Strasburg organizat�s ESI.

  Por havjari �sht� vet�m fillimi.

  �Havjari, s� paku, jepet �do sesion. Por gjat� vizitave n� Baku, shum� dhurata t� tjera ofrohen. Shum� deputet� t� KiE e vizitojn� rregullisht Azerbajxhanin dhe paguhen bujarisht. N� nj� vit normal, 30- 40 prej tyre ftohen, disa vazhdimisht. Njer�zit ftohen n� konferenca, aktivitete, ndonj�her� edhe n� pushime verore. K�to jan� pushime t� v�rteta, t� mbushura me dhurata t� shtrenjta. Dhuratat jan� kryesisht tapete, ar dhe argjendurina, pije, havjar dhe para. N� Baku nj� dhurat� e zakonshme �sht� 2 kg havjar,� thuhet n� raportin e ESI.

  Por si e ndihmojn� k�ta njer�z liderin autokrat t� Azerbajxhanit? Duke i p�rgatitur raporte pozitive p�r zgjedhjet. N� investigimin e b�r� nga ESI flitet p�r zgjedhjet e vitit 2010. ODIHR d�rgoi si drejtuese t� misionit v�zhgues Audrey Glover, me nam edhe n� Shqip�ri. Madje raporti citon se si Glover u refuzua nga qeveria shqiptare, e cila k�rkoi nga ministrja e Jashtme greke, Dora Bakojanis, t� ndikonte si drejtuese e OSBE n� at� koh�, q� Glover t� mos caktohej n� krye t� misionit v�zhgues. Por ODIHR refuzoi prer�.

  Kur mb�rriti n� Azerbajxhan, ajo vuri re menj�her� problemet me zgjedhjet. Por dy dit� p�rpara zgjedhjeve, an�tar�t e K�shillit t� Europ�s q� v�zhgonin zgjedhjet, e thirr�n at� n� nj� restorant italian. Aty ishte edhe Wolfgang Grossruck, p�rfaq�sues i asambles� s� OSBE-s�. Q�llimi ishte t�ia mbushnin mendjen Glover t� thoshte se zgjedhjet ishin progres. Por Glover u tha se zgjedhjet ishin m� keq se ato t� m�parshmet. Madje rezultati ishte i paravendosur.

  Pas zgjedhjeve t� gjith� dol�n n� konferenc�n p�r shtyp. Ishte e v�shtir� ajo q� do thuhej. Nj�ri tha q� m� mir� t� thon� fjali pa kuptim. Grossruck e nisi me l�vdata. Po ashtu edhe an�tar�t e KiE. Madje nj� britanik i KiE tha se ishte krenar p�r k�to zgjedhje. N� fund foli Glover. Ajo tha se zgjedhjet nuk plot�suan standardet nd�rkomb�tare. Disa gazetar� opozitar� shp�rthyen n� duartrokitje. Nj�ri prej tyre e pyeti se a ishin bler� me ryshfet v�zhguesit nd�rkomb�tar�. Glover u p�rgjigj: �Un� jo�. Pak dit� m� von� Grossruck i shkroi kreut t� ODIHR me mllef p�r Glover: �Ajo nuk pa faktet, por shkoi sipas qejfit t� opozit�s�. Pak m� von� Glover shkroi n� nj� let�r dor�heqje: �Nuk e di a ia vlen t� d�rgosh m� misione v�zhgimi n� k�to vende?�

  http://www.gazetatema.net/web/2012/05/28/miku-i-berishes-e-blen-heshtjen-e-keshillit-te-europes-me-havjar-edhe-grossruck-ngjyen-gishtin/

  http://www.gazetatema.net/web/2012/05/28

  Mero Baze, �ber den inkompetenten OSCE Scharlachtan Eugen Wohlfahrt in Tirana

  Noch peinlicher diese Sache, das eine dubiose Tirana Mafia Firma, pl�tzlich die Grundst�cks Registrierungen �bernahm, was nur mit Unterst�tzung von Eugen Wohlfahrt m�glich ist. Resultat: Land Besetzer, Land R�uber, viele Politiker, die dort illegal in S�d Albanien gebaut haben, oft mit gef�lschten Urkunden, wollten so ihre Grundst�cke und Bauten legalisieren, was sogar per Gesetz an der K�ste verboten ist.

  Monday, May 28, 2012

  Appeal court in Vienna for the OSCE Mission in Tirana

  Spanish company “Terracce” winning bid for the registration of properties in the Ionian Coast (Himara & Lukovo) has not taken money promised

  Eugen Wohlfahrt
  Meanwhile, Albanian company “Lorenzo & CO.” also throws in trial OSCE in Tirana

  Registration of properties and assets in the Himara and Lukovo Region, fails completely, albeit giving only 40% of the amount of 360 thousand euros, a fund provided by the European Union and managed by the OSCE Mission in Tirana.

  The Spanish company, “Terracce” winning the tender in Vienna, in 2009, has sued in the court of Vienna, the OSCE Mission in Tirana, as this firm winner, with sub contractor in Albania “Lorenzo Company” has taken only 40% the amount.

  In this time, the company acted “Lorenzo” in Tirana, OSCE indicted in the court of Tirana blockage of funds, the registration process.

  But chaos with this process goes beyond the OSCE, has asked the European Union, opening the fund of 1.5 million euros, to be paid to another Albanian company, which has taken the responsibility to perform the registration of assets in Himara Region.

  Sources from the EU office in Tirana, for SManalysis confirm that “no funds will open as long as the OSCE should commit itself to a fair estate registration in Himara Region".

  Finally, the OSCE mission in Albania, posing risks to the failure of the registration process, to the fact that in this process, may have high levels of corruption.

  Greece, Switzerland and Czech Republic, have been the donor of the project, while the failure of property registration process in Himara Region, fails for the fourth time in 20 years, this time by the OSCE (Mission for Cooperation and security in Europe).
  http://smarkos.blogspot.de/2012/05/appeal-court-in-vienna-to-osce-mission.html

  Kommentar: Die EU, fr�her auch US Politiker (teilweise bis heute), sind vor aller Augen: Partner der Terroristen Mafia, die sich Albanische Politiker nennt und in Wirklichkeit nur ein Club von Total Idioten sind.

  Antwort der OSCE, welche wie immer nebol�s ist, weil die OSCE Diplomaten, oder was man so nennt: an ihren hoch dotierten Unfugs Jobs kleben.

  Ende 2012, l�uft das Mandat der OSCE aus in Albanien.

  31/05/2012 10:45
  OSBE: �Largimin ton� e keni ju n� dor�
  Virginie Coulloudon
  Virginie Coulloudon

  Florenc Stafa

  �Largimi ose jo i OSBE-s� nga Shqip�ria �sht� n� dor� t� shqiptar�ve�. K�shtu ka deklaruar nga Vjena ekskluzivisht p�r gazet�n �Shekulli� z�dh�n�sja e OSBE-s�, Virginie Coulloudon. E pyetur nga gazeta se, �a ka ardhur koha q� OSBE t� largohet nga vendi(?)�, Coulloudon thot�: �OSBE-ja operon n� Shqip�ri me ftes� t� vet� vendit dhe se mandati i saj rregullohet nga Parlamenti juaj�.

  Ajo tha m� tej: �OSBE n� janar u largua nga Kroacia, vend i cili n� muajt e ardhsh�m do t� b�het zyrtarisht an�tar i BE-s�. Por kjo u arrit pasi 56 vendet pjes�marr�se n� Organizat�n p�r Siguri dhe Bashk�punim n� Europ�, vler�sua se, vendi ka sh�nuar progres dhe se OSBE e ka p�rmbushur mandatin e saj. T� gjitha fushat, ku operon OSBE, rregullohen me ftes� t� vendit prit�s dhe ka nj� mandat q� rregullohet gjithashtu me vendin p�rkat�s. OSBE p�rpiqet t� ndihmoj� vendet me sa t� mundet�.
  ……..
  http://www.shekulli.com.al/shekulli/2012/05/31

  Obwohl das Gesetz es ausdr�cklich verbietet, k�nnen nun Personen, welche illegal in den �ffentlichen “Zone Touristik” gebaut haben (vor 2006), nun einen Antrag stellen auf Legalisierung, bzw. wenn man einen Vertrag hat, mit der “Persona e Stimulore", der Vertragspartner der Regierung.

  05.08.2010
  ALUIZNI NIS ZBATIMIN E PROCEDURAVE T� RREGULLIMIT T� PRON�SIS�,
  P�R TROJET N� PRON�SI SHTET�RORE, N� ZONAT ME P�RPAR�SI TURIZMIN

  Sot, n�p�rmjet nj� komunikimi t� hapur me mediat dhe opinonin publik t� interesuar, ALUIZNI njoftoi nisjen e procesit t� privatizimit p�r trojet e fshatrave turistik�. Duke nisur prej dt.10 Gusht, personat e interesuar mund t� aplikojn� p�r kalimin e t� drejt�s s� pron�sis� mbi truallin e nj�sive t� nd�rtuara, n� zonat me p�rpar�si turistike.
  Kan� t� drejt� t� paraqesin k�rkes� subjektet e interesuar, personat fizik� apo juridik� t� cil�t g�zojn� nj�sin� e nd�rtuar dhe q� kan� kryer nj� veprim juridik t� drejtp�rdrejt� ose t� rrjedhur me personin e stimuluar, p�r kalimin e t� drejtave reale mbi nj�sin� e nd�rtuar, t� ngritur brenda zon�s s� stimuluar.

  K�to k�rkesa duhet t� paraqiten pran� drejtoris� qendrore t� ALUIZNI-t, brenda 60 dit�ve nga nisja e procedur�s.

  T� gjith� personat apo subjektet e interesuar, mund t� njihen m� holl�sisht (publikimi n� faqen zyrtare, tek rubrika legjislacioni) me kuadrin ligjor, si dhe aktet n�nligjore n� zbatim, mbi baz�n e t� cilave do t� zhvillohen k�to procedura.
  http://www.agjencia.aluizni.gov.al

  1211 Legalisierungen gab es im Raum Durres, von �ber 40.000 neuen illegalen Bauten ab 2006

  Die OSCE Gestalten, sind so extrem dumme Profil Neurothiker, das man einen Termin beim Premier Minister braucht, damit man sich selber vermarktet: Muster Beispiel aktuell: Dunja Mijatovic, eine dr Unfugs Gestalten, welche nur die Zeit rauben. Die gute Frau hat verk�ndet, das die Medien frei sein m�ssen, als ob das nicht vor �ber 10 Jahren schon bekannt waren und in allen aktuelle Reports ebenso steht. Warum man sich mit dem Premier Minister treffen muss, der nicht einmal die Macht hat, in den meisten Bezirken von Tirana, weil sowieso jeder macht was er will, geh�rt zum OSCE Sinnlos Theater und die d�mmsten und kriminellste Regierung der Welt von Salih Berisha, macht nat�rlich auch dieses Theater aktiv mit.

  PM Berisha meets OSCE Representative on Media Freedom, Dunja Mijatovi?

  5.6.2012

  http://www.keshilliministrave.al/?fq=brenda&m=news&lid=16536

  5/8/2012

  Skandal Freispruch fuer die Tropoja Grundstuecks Mafia rund um die Familie des Tunx Vatnikaj / Fatos Gjuzi und dem US Gangster Boss: Alban Xhillari

  Filed under: — Balkansurfer @ 12:05 pm

  Ein neuer Super Skandal sind die Freisprueche, rund um gigantische Grundstuecks Faelschungen der “Bucht Generale” wo 48 Hektar Land illegal an 4.000 Personen verkauft wurden mit gefaelschten Grundstuecks Urkunden durch die Alban Xhillari Mafia und die Familie des Astrit Patozi! Alban Xhillari, ist ebenso Partner des Edi Rama, beim Grundstuecks Diebstahl in Tirana und illegaler Bebauung, wo sich der EU Menschenrechts Hof inzwischen mit 600 besonders schweren Faellen beschaeftigt.

  Der Angeklagte: Tunxh Vatnikaj bzw. Fatos Gjuzi, Ex-Grundstuecks Direktor in Kavaje und Motor der Faelschungen, ist ein Original Tropojaner der Salih Berisha Mafia! Gesetze, oder gar Grund Eigentum, gilt fuer diese Banden nicht, welche Tirana schon bis 2002 verwuestet hatten, wie Durres ebenso.

  http://www.balkanweb.com/upload/gallery/21674.jpg

  Astrit Patozi, Fraktions Vorsitzender der PD Mafia Partei im Parlament, Rechte Hand des Salih Berisha !

  2006 gab es noch die hoechst Strafe fuer solche Faelschungen u.a. fuer Vasil Hila in Durres, im Land der Straflosigkeit erhaelt man max. ein Umwelt Bussgeld, was niemand bezahlt und zurueck bleiben illegale Beton Bauten, die trotzdem mit gefaelschten Papieren verkauft werden und ein enormer Umwelt Schaden Landes Weit.

  Zuerst hat die Task Force Aktion Kavaje-online.com geoutet, denn die vor Ort lebenden Leute erhalten in der Regel die besten Informationen.

  Alle Grund Informationen, wie der Direktor fr Grundstcks Registrierung Fatos Gjuzi, mit Patozi verwandt ist, sind bei Kavaje-online.com zu finden.

  http://www.kavaja-online.com/Kavaja-ne-shtypin-periodik-artikuj-te-ndryshem/plazhi-i-gjeneralit-kavaje-skandali-me-pronat.html

  Der Albanische Staat ermittelt gegen prominenten “Business Mann", weil er mit geflschten Unterlagen 48 Hektar Ksten Grundstcke verkaufte.

   

  Der Haupt Tter, Businessmann ist direkt verwandt mit dem Fraktions Vorsitzenden der Regierungs Partei DP im Albanischen Parlament: Astrit Patozi und rechte Hand von Salih Berisha

  Die Geschfte hat Herr Astrit Patozi, in alter Albaner Tradition vor Ort von seinem Vetter: Herrn Fatos Gjuzi erledigen lassen, als Grundstcks Direktor von Kavaje, weil die Vorgnger auch schon verhaftet worden waren.

  Fatos Gjuzi wurde inzwischen mit anderen verhaftet und der Top Verbrecher und Rdelsfhrer: Alban Yhillari, musste 100 Millionen LE = ca. 85.000 bei Gericht hinterlegen.


  Weiterhin gegen den Geschftsmannn Developer Alban Xhillari von www.propertyweek.com

  2003 sprach bereits auch das FBI, Interpol und die NATO harte Warnungen vor der US Mafia und Cosa Nostra aus, welche eben durch diese extremen Betrugs Geschfte der US Mafia um Alban Xhillari fr jeden auch sichtbar ist in Albanien, denn diese hoch kriminellen US Banden des Gambino, Luchese, Genovese Clans destabilisierten als Partner der Mafisen Freunde von Bill Clinton und Madeiline Allbright Albanien enorm.
  Hier einige weitere Immobilien Geschfte wo diese Mafise Gruppe dahinter steht und nicht nur die Albanischen Regierung besticht, sondern sich alle Dokumente zusammen flscht.
  Natrlich will diese Gruppe auch 2008 u.a. ein Spiel Casina im Kngis Schlo von Durres errichten, das Alban Yhillari gut befreundet ist mit der Familie Zogu. Ein vorheriges Projekt scheiterte das sogenannte “Sazan” Projekt als Mittelmeer Mafia Drehscheibe mit Spiel Casino und Hubschrauber Lande Platz. Mon, May 7th, 2012

  Lajmi i fundit

   

  Skandali i pronave, pafajsi 7 t akuzuarve pr tjetrsimin e Plazhit t Gjeneralit

   

   

  Shprndaje


  Tirane Lajmifundit Nj nga skandalet m t mdha t zbuluara dhe t hetuara n Shqipri pr shtjen e pronave ka marr fund n gjykatn e Tirans me pafajsin e shtat t pandehurve.
  Shtetasit Alban Xhillari, Ali Aliaj, Alma Shehu ( Berberi), Fatos Gjuzi, Gjergji Hyso, Petrit Kullolli, Tunxh Vatnikaj, jan liruar nga akuzat: Falsifikim i dokumentave nga personi qe ka per detyre leshimin e tyre, ne bashkepunim, shperdorim detyre, Mashtrim me pasoje te rende ne bashkpunim mbetur ne tentative.
  Vendimi sht dhn ditn e sotme nga gjyqtari Arben Micko n gjykatn e Tirans. Dosja penale ishte drguar aty m 7 maj 2009.
  Thuhet se vendimi i gjykats sht pritur me shqetsim nga prokuroria pr shkak t rnies spektakolare t akuzave t ngritura prej saj.
  Prokurorja e prgjithshme Ina Rama njoftohet se ka krkuar nj raport nga prokurort e shtjes vetm pak or pasi gjykata e Tirans shpalli vendimin.
  Hetimi filloi kryesisht n vitin 2009 n nj koh q ish-kreu i Agjencis s pronave, Tunxh Vatnikaj u vendos nn akuzn e rnd t tjetrsimit t prons.
  Skandali bnte fjal pr veprimet q ishin kryer n Agjencin e Pronave duke kaluar 720 dynym tok n emr t dy familjeve q nuk kishin pasur asnj lidhje me pronsin e ktij trualli.
  Ky tjetrsim ishte br duke hedhur tokn nga emri i pes familjeve t cilat ishin pronare t ligjshme t toks ne zonen e lakmuar te plazhit te Gjeneralit ne Kavaje. Gjithka kishte ndodhur me interesa mirfilli biznesi pasi familjet prfituese te tokes kishin bere marrveshje me investitorin Xhillari per ndertimin e komplekseve turistike ne token qe ishte tjetrsuar ne bregdet.

  Collier
  Beginn der Ausbaggerung am Antiken Hgel an der Stadtmauer von Durres in 2007

  Durres

  Foto vom April 2008, wo inzwischen das Hochhaus entstand und wo die Antiken Ausgrabungen gut zu sehen sind.

  Royal View Residences
  Durres, Durres, Albania e
  View, click to view
  Development Site, click to view
  Site, click to view
  Durres Beach, click to view

  Royal View Residences
  # All Sea Views
  # King Zog Villa Nearby
  # Amazing Location
  # Excellent Capital Appreciation

  Bedrooms: 2, Bathrooms: 2, Floor Area: 92 sq. mt

  We are very excited to launch this fantastic development which is in the BEST location in Durres only 200 metres from the famous King Zogs Villa.

  http://www.propertyworld.com/

  Und so sieht das Ganze nun im Herbst- Winter 2008 aus!
  Alles wurde zubetoniert und 2 grosse Rohbaue stehen bereits, obwohl auch die Albanischen Bau Gesetze an der Kste die Hhe der Gebude auf max. 4 Stockwerke beschrnkt. Die Baugenehmigung aus 2006, wurde also direkt von der von der Bau Mafia noch damals kontrollierten Rathaus Durres illegal gegeben (wie so oft) mit dem damaligen Brgermeister Lefter Koca, dessen Bruder Leonhard in Albanischen Gefngnis einsitzt.

  Prince Leka of Albania

  Prince Leka of the Albanians
  (Leka Anwar Zog Reza Baudouin Msiziwe Zogu)

  Prince Leka of Albania und der Mafia Boss: Alban Xhillari und die Vernichtung eines Stadt Parkes in Durres, durch illegale Bauten und den Verkauf von 48 Hektar Land, mit geflschten Dokumenten bei Kavaje, Durres und mit Hilfe von Collier International

  Die sogenannte Knigs Familie von Albanien ist mit in Betrugs Geschfte und hoch kriminelle Geschfte verwickelt und zu ihrem Freundeskreis, gehren die berchtigsten Mafia Business Gestalten, welche auch als US-Albanische Mafia die neue Cosa Nostra beim FBI bekannt sind.

  Nun in 2011:

  Bank, beschlagnahmt dem Mafia Boss, Prince Leka sein Vermgen (543.000 Schulden bei der Raiffeisen Bank, fhrten nun zur Pfndung)

  Der Top US Mafiosi Alban Yhillari, versuchte die Staatsanwaltschaft zu betrgen

  Alban Yillari Boss der Cosa Nostra in Albanien

  Diese absoluten Super Verbrecher, welche eng mit dem Knighaus von Albanien, der Milliarden US Immobilien Betrugs Firma Collier verbunden ist, genauso wie mit Edi Rama dem Chef Organisator fr Drogen Gelder in Tirana, erkennt langsam, das die selben Immobilien Betrgereien wie in den USA nun mal in Albanien nicht mglich sind, weil man angebliche alte Dokumente auch technisch auf Echtheit prfen kann.

  Diese Verbrecher haben mit ihren illegalen Bauen einen Milliarden Schaden angerichtet, mittels der geflschten Grundstcks Urkunden und bestechlicher Richter. Selbst oben am Berg beim Knigs Schlo0 bauen diese Verbrecher, und betonierten Ende 2008 eine wichtige Antike Sttte zu, mit einer von Lefter Koca** ausgestellten illegalen Bau Genehmigung auf Antiken Grunde in 2006.

  Nun bringt die Presse immer mehr Fakten ber diese dreisten Betrgereien, whrend der Immobilien Markt in Albanien total zusammen bricht.

  Heute im Albanischen Medien, wird die Billig Betrug von Alban Yhillari und seinem Anwalt gegenber der Staatsanwaltschaft geoutet. Diese Verbrecher Banden, konnten sich ber 10 Jahre bei korrupten Richtern, dem Ex-General Staatsanwaltschaft Theodor Sollaku und durch die Finanzierung von Mafia Politikern freikaufen, weswegen auch die enge Verbindung zu Edi Rama besteht.

  Alban Xhillari gehoert direkt zur US Mafia rund um die NAAC, der Drogen Kartelle des Frank Wisner und des Betruegers Senator Eliot Engel. Alban Xhillari ist in viele Grundstuecks Verbrechen verwickelt und auch der Motor wie am Strand von Spille.

  Alban Xhillari, crime boss, linked to EDI Rama


  Falsifikimet e Alban Xhillarit prajn prokurorin pr Gjirin e Gjeneralit
  Hetimet pr Gjirin e Gjeneralit ngecin n finalizimin e tyre, dyshohet konflikt interesi
  Gjiri i Gjeneralit ka futur prarje n Prokurorin e Tirans. Burime pran ktij organi bjn me dije se prfshirja e personave n kt hetim ka ndikuar tek disa prokuror t cilt kan njohje apo kan edhe kontrata me personat n hetim. Burimet pran organit t akuzs, tregohen tepr t rezervuara n dhnien e informacionit, por konfirmojn se prplasja ka ardhur pr biznesmenin Alban Xhillari, i cili po ndrton nj pallat ngjitur me Prokurorin e Tirans. Nuk bhet e ditur se cili sht shkaku i plot por dyshohet nj marrdhnie tregtare apo s