Database error: [Unknown column 'comment_ID' in 'field list']
SELECT ID, COUNT( comment_ID ) AS ccount FROM wp_posts LEFT JOIN wp_comments ON ( comment_post_ID = ID AND comment_approved = '1') WHERE post_status = 'publish' AND ID IN (3522,3493,3470,3474,3469,3459,3450,3430,3421,3420,3408,3409,3406,3389,3385,3375,3368,3189,3247,3331,3236,3216,3188,3131,3122,3115,3102,3071,3063,2939,2922,2909,2917,2911,2867,2846,2821,2820,2808,2788,2774,2744,2712,2710,2705,2696,2682,2662,2656,2652,2614,2616,2610,2414,2531,2530,2476,2527,2516,2506,2503,2499,2492,2491,2485,2477,2404,2398,2363,2322,2267,2235,2227,2217,2182,2180,2060,2082,2065,2064,2031,2008,1972,1965,1901,1887,1883,1598,1834,1823,1804,1781,1775,1700,1692,1690,1676,1661,1632,1631,1573,1617,1616,1614,1599,1585,1580,1572,1571,1533,1511,1496,1464,1463,1423,1415,1345,1329,1224,1215,1214,1197,1185,1154,1135,1129,1097,1081,1054,995,991,985,946,926,909,874,867,854,814,810,793,767,739,632,615,610,473,218,189,19,12) GROUP BY ID

www.albania.de

4/3/2014

Der Bau der TAP Pipeline (einem Projekt von inkompetenden Vorständen und Betrügern) wird nun offiziell verschoben

Filed under: — Insider @ 5:44 pm

Die Verantwortlichen der TAP Pipeline, geben nun zu, das der Bau um ein Jahr verschoben werden muss. Ein Betrugs Projekt, wo Consults, Pyschopaten und die Mafia viel Geld verdient, wie mit der AMBO- NABUCCO Pipeline usw.. Betrugs Projekte der Vorstände bekannter Firmen, welche ihre Haus Aufgaben nicht gemacht haben, was wir vor 2 Jahren schon schrieben. Am 3.4.2014 wurde der Berlusconi Vertraute und Ex-Wirtschafts Minister Nicola Cosentino ,wurde als Camorra Vertreter verhaftet. Er spielte eine wichtige Rolle bei dem Projekt.

Damals hatte die EU und USA die NABUCCO Pipeline noch im Plan, welche auch scheiterte, als der Taxifahrer Joschka Fischer, als Lobbyist dort bezahlt wurde.

Ekonomi NGA ERVIN KOÇI
03 Prill 2014 - 16:44
Projekti TAP shtyhet me një vit
shkak mosmarrëveshjet në Itali - See more at: http://www.shqiptarja.com/home

Das Hirn Gespinst mit der “TAP” Pipeline, löste sich für BP und Salih Berisha in Luft auf

Das Regionale Apulische Parlament, das Italienische Umwelt Ministerium lehnt die TAP Pipeline durch Albanien ab, womit automatisch die Pipeline von BP, auch mit dem Aserbeischanischen Mafia Präsidenten und Partner von Salih Berisha ab. Das sind die offiziellen Gründe, wo erneut ein Salih Berisha Hirn Gespinst sich in Luft auflöst. Dolmetscher Haxhinasto, nun Wirtschafts Minister förderte ja auch diese Hirn Gespinste, weil man dann viele Spesen machen kann.

Dienstag, Oktober 1st, 2013

update: 22.12.2013 Ein Italienischen Gericht verbietet ebenso die TEC Verbindungs Linie nach Durres – Porto Romana, weil wichtige lokale Körperschaften die Erlaubniss verweigerten, und lokale Grundstücke, Touristische Interessen und Antike Stätten missachtet wurden.

Gjykata italiane pezulloi interkonjeksionin Durrës-Bari

DURRËS, 21 dhjetor 2013 – “Procedura e ndjekur është e pasaktë, njësitë e pushtetit vendor (komuna / bashki) nuk u konsultuan dhe ndërhyrja prek zona me interes të rëndësishëm arkeologjik dhe turistik”. Këto janë arsyet ku u bazua vendimi i seksionit të parë të Gjykatës Administrative Rajonale (TAR – Tribunale Amministrativo Regionale) Pulia, që bllokoi projektin prej 500 MW të linjës së interkonjeksionit nga Durrësi me (tubacion detar) në Casamassima nëpërmjet San Vito di Polignano-s, Mola di Bari-t, Conversano-s, Rutigliano-s, Turi-t. Sipas së përditshmes italiane “La Gazzetta del Mezzogiorno”,…………

………. http://www.durreslajm.com/speciale/roma-miraton-tec-ne-durres-por-6-qytete-bareze-jo#sthash.oLM0iXuw.dpuf

ticle>

g, Oktober 1st, 2013

update: 22.12.2013 Ein Italienischen Gericht verbietet ebenso die TEC Verbindungs Linie nach Durres – Porto Romana, weil wichtige lokale Körperschaften die Erlaubniss verweigerten, und lokale Grundstücke, Touristische Interessen und Antike Stätten missachtet wurden.

Gjykata italiane pezulloi interkonjeksionin Durrës-Bari

DURRËS, 21 dhjetor 2013 – “Procedura e ndjekur është e pasaktë, njësitë e pushtetit vendor (komuna / bashki) nuk u konsultuan dhe ndërhyrja prek zona me interes të rëndësishëm arkeologjik dhe turistik”. Këto janë arsyet ku u bazua vendimi i seksionit të parë të Gjykatës Administrative Rajonale (TAR – Tribunale Amministrativo Regionale) Pulia, që bllokoi projektin prej 500 MW të linjës së interkonjeksionit nga Durrësi me (tubacion detar) në Casamassima nëpërmjet San Vito di Polignano-s, Mola di Bari-t, Conversano-s, Rutigliano-s, Turi-t. Sipas së përditshmes italiane “La Gazzetta del Mezzogiorno”,…………

………. http://www.durreslajm.com/speciale/roma-miraton-tec-ne-durres-por-6-qytete-bareze-jo#sthash.oLM0iXuw.dpuf

ticle>

3/10/2014

Die “TITAN” Zement Gruppe, will auch noch Hafen Lizensen n Durres

Filed under: — Insider @ 7:40 am

Gründlich runiert, wurde durch die Weltbank Mafiöse Consults der Hafen von Durres.

Jetzt will die Titan Zement Gruppe auch noch eine Hafen Lizens in Durres. Albanien hat 10 Zement Werke, was korrupte und kriminelle Banker in diesem Falle erneut der IFC, die EBRD finanzierten. Es muss viel Bestechungsgeld an den IFC und die EBRD geflossen sein, als man noch eine Zement Fabrik finanzierte, als Albanien bereits zu Viele Fabriken hatte und im Kosovo auch Über Kapazitäten aufgebaut werden. Der IFC, gehört zu den Financiers, der Real Estage Betruges, wie wir vor 7 Jahren schon berichteten.

Keine Bank wird sowas finanzierten, wenn schon erheblich Über Kapazitäten damals bestanden und in den Nachbar Ländern ebenso.

Die Italienischen Über Kapazitäten, schon vor 20 Jahren runden ein Mafiösen Bild ab. Eng mit der Berisha Mafia verbunden, extremsten Umwelt Vernichtung finanzierte die EBRD erneut, wie die Landesweite Zerstörung durch die Weltbank und dem IFC, der eine besonders üble Rolle in Albanien spielt. Direkt Mitglied im Griechischen Banken Betrugs Desaster im Balkan, wo Beton eine besonders wichtige Rolle spielt auch mit Deutsche Bank Partnern wie Spiro Latsis.

Albanien braucht max. 2 Zement Werke, was bereits 1999 dann erledigt war. Aber korrupte Internationalen finanzieren gerne wie in diesem Falle Geldwäsche Geschäfte der Griechen Mafia. Mit dem Kosovo gibt es ebenso erhebliche Probleme und der grössten Konkurrent, wurde einfach eliminiert.

 

Eine enrome Umwelt Zerstörung kompletter Wälder wurden vom IFC, EBRD finanziert

5/10/2012

Der uralt Investor Anuar Rizvik, wurde in Tirana - Albanien in die Luft gesprengt

Durrës. Turq e grekë kërkojnë koncesione në port

DURRËS, 7 mars 2014 – Teksa turqit janë hedhur në ekspansion, duke kërkuar dhe dy kalata të tjera, në portin e Durrësit u shfaqën edhe grekët e Fushë-Krujës, që synojnë të marrin me koncesion terminalin e çimentos.

Marshallah!

Turqit sugjerojnë likuidimin e terminalit aktual të drithërave (kalata 5, në foto). Sipas një shkrimi promo, për të cilin “Kurum”-i ka harxhuar me mijëra euro në të përditshmet e Tiranës, turqve të Durrës Container Terminal sha u “duhet një hapësirë më e madhe në sheshe dhe të ketë një kalatë më të gjatë. Kalatat numër 5 [gjatësia 235.9 m thellësia 7.9/9.85 m, kalata e drithërave – “Dyrrah”-u], 6 dhe 7 duhet t’i jepen këtij terminali në mënyrë që të arrihet operimi intensiv me 2 anije dhe 4 vinça, për të përballuar trafikun” në rritje “dhe për të kushtëzuar trafikun e kontejnerëve drejt Portit të Durrësit”. Duke përdorur një gazetar shqiptar, për t’i kundërvënë “Dyrrah”-ut dhe medieve të huaja, “Kurum”-i mburret se “sot anija arrin të përpunohet brenda një dite, një periudhë kjo më e shkurtër se në portin e Bar-it [duhet “Tivar” në shqip] (Mal i Zi) dhe konkurruese me terminalin kroat në Rijeka”. Por nuk është kështu.

INFO 1

Më 3 shkurt 2013 durreslajm.com përktheu një shkrim me titullin “Fiasko në Durrës. “Kurum” do të rishesë terminalin e kontejnerëve”, botuar në të përmuajshmen britanike “Port Strategy”. Ekspertët e komentojnë “shpartallimin” (debacle) e kompanisë metalurgjike për menaxhimin e terminalit të kontejnerëve në portin e Durrësit dhe për shkak të dhënies të bonusit nga qeveria shqiptare një kompanie që nuk ka haber nga portet (a non-port operating company). Berisha dhe Olldashi kanë shpërfillur dhe konsulencën e evropiane për të mos kompensuar “Kurum”-in me koncesion për shkak se do t’i kthente portit kantierin detar që e blenë nga polakët brenda territorit të portit. Tani “Kurum”-i dëshiron ta shesë për 100 milionë euro te APM Terminals [kompani ndërkombëtare që operon terminale kontejnerësh, me seli në Hagë – durreslajm.com]. Më 30 korrik 2013 “Dyrrah”-u ka botuar vëzhgimin me titull “Durrës, turqit e “Kurum”-it vonojnë përpunimin e kontejnerëve”. Situata e rëndë me kontejnerët e bllokuar në portin më të madh të vendit ka alarmuar kreun e Qeverisë Rama dhe ministrin e Transportit Haxhinasto, konfirmoi në mbrëmjen e 23 dhjetorit 2013, nr. 2 i APD sha, A. Qirici. Sikurse njoftonte “Dyrrah”-u më 22 dhjetor 2013 në shkrimin “Durrës. KURUMI-i bllokon 837 kontejnerë të Vitit të Ri”, më 22 dhjetor 2013, janë bllokuar në port, radë dhe rrugës 4 anije të mëdha me një total prej 837 njësi kontejnerësh (TEU). Ndërkohë, u njoftua se më 24 dhjetor 2013, vjen dhe një anije e pestë, “Mirella”, me 268 TEU, duke e çuar numrin e kontejnerëve në 1105 njësi. Subjekte pritëse të mallrave dhe agjenci spedicionere (transportuese) janë ankuar pranë medieve për këtë bllokim dhe vonesa, duke u shprehur se përgjegjësia për gjendjen, sikurse u kishin thënë nga “Kurum”-i, bie mbi Autoritetin Portual Durrës (APD) sha, pasi nuk lejon përdorimin e vinçit që kanë sjellë turqit nga porti i Mersinit. “Dyrrah”-u pyeti për këtë qëllim, në rrugë telefonike zëvendësdrejtorin e përgjithshëm ekzekutiv të kompanisë shtetërore APD sha, Artjan Qirici. Ja çfarë tha ai: “Subjektet tregtare, që kanë ardhur në APD, i kemi sqaruar se operimi në Terminalin e Kontejnerëve është kompetencë e koncesionarit turk, me të cilin kanë apo nuk kanë kontratë agjencitë detare dhe ato transportuese. Koncesionari ka marrë me qira dy vinçat “Fantuzzi”, me kapacitet ngritës 120 dhe 60 tonë në gjendje të mirë teknike. Një grup i posaçëm i APD-së dhe njësisë së Terminalit të Kontejnerëve pranë Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës po ndjek nga afër riparimin e vinçave. Vinçit 60-tonësh, me gjithë defektet, i është dhënë OK-i për punën, por ai mund të përballojë vetëm 30 për qind të kapacitetit përpunues të terminalit. Situata është kritike. Kemi njoftuar kryeministrin Edi Rama dhe ministrin Edmond Haxhinasto. Vinçi 120 tonë ka pësuar dëmtime serioze për shkak të moskryerjes së shërbimeve dhe përdorimit joprofesional. Njësia APD+ministri Transporti po heton dhe ka vënë në dijeni zyrtarisht instancat përkatëse për këtë dëmtim. Kurse vinçi 150 tonë që solli Kurum-i nga Turqia, nuk plotëson parametrat e sigurisë teknike të kalatës”. Në nëntor 2013, ish-partneri i Kurum-it për terminalin e kontejnerëve të Durrësit, bashkatdhetari serioz “Global Investment Holdings”, ka blerë 62 për qind të portit malazez të Tivarit nëpërmjet një marrëveshjeje prej 30 milionë euro. Tivari përpunon aktualisht 40,000 kontejnerë në vit. Ky kapacitet mund të rritet në 1 milion, tha kompania turke, duke shtuar se planifikon të ndërtojë atje një qendër logjistike. Plani fillestar i “Global Investment Holdings” synon të thithë trafikun e Serbisë, Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë dhe Bullgarisë, thotë media botërore.

Jasu!

Drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i kompanisë publike të Autoritetit Portual Durrës sha, Selim Belortaja, ka pritur mesditën e 6 marsit 2014 në një takim përfaqësues të firmës greke të çimentos “Titan Antea Cement” sha (në foto), njofton sajti zyrtar i APD-së. Përfaqësuesit e kësaj firme, të kryesuar nga menaxheri i përgjithshëm Adamantios Frantzis (në foto) shprehën interesin e tyre në zhvillimin e Terminalit Klinker-Çimento, aktualisht në fazën e studimit nga ana e APD-së. Gjatë takimit përfaqësuesit “Titan Antea Cement” sha i kanë kërkuar APD-së të shohë mundësinë për ndryshimin e tarifës së përpunimit dhe niveleve të sasive për përfitimin e tarifave favorizuese. U kërkua që këto propozime përfaqësuesit e firmës t’i formalizojnë nëpërmjet një drafti të shkruar. Selim Belortaja falënderoi përfaqësuesit e firmës “Titan Antea Cement” sha për interesimin e tyre, ndërsa i ka siguruar për bashkëpunim në të gjitha fushat që ata janë të interesuar për të zhvilluar më tej procesin e përpunimit të çimentos. “Në 6-mujorin e ardhshëm do të shqyrtohen ndryshime dhe padyshim do të shqyrtohen dhe kërkesat tuaja, duke ruajtur të pacenuar interesat e të gjithë aktorëve pjesëmarrës në këtë proces”, është shprehur Belortaja, ish-ministër i Berishës.

INFO 2

Në fund të vitit 2005 u mor vendimi për të kërkuar për një territor, pranë burimeve ku mund të gjendej lëndë e parë e nevojshme për ndërtimin e fabrikës për prodhimin e çimentos, e cila do të përmbushte nevojat gjithnjë në rritje te vendit për materiale ndërtimi. TITAN ka eksportuar për tregun shqiptar çimento të ambalazhuar nga viti 1994 deri në vitin 2006, vit në të cilin TITAN ndërtoi gjithashtu në Vlorë një qendër për shpërndarjen e çimentos së ambalazhuar, e cila funksionon edhe sot.

Më 25 korrik 2007 u nënshkrua një kontratë në Tiranë, ndërmjet kompanisë shqiptare ANTEA Cement sha, degë e Grupit TITAN, dhe kompanisë kineze CBMI Construction Co. shpk për të ndërtuar fabrikën e re për prodhimin e çimentos.

Më 23 korrik dhe 1 tetor 2007 parlamenti shqiptar ratifikoi një marrëveshje ndërmjet TITAN dhe autoriteteve kombëtare për ndërtimin e një fabrike për prodhimin e çimentos në Boka e Kuqe, në Krujë (50km në veri të Tiranës). TITAN iu akordua e drejta për përdorimin e tokës dhe kryerjen e punimeve minerare për 99 vjet.

Në shkurt të vitit 2008 filloi puna për ndërtimin e fabrikës.

Në nëntor të vitit 2008 u deklarua se IFC dhe BERZH do të kishin aksione tek ANTEA.

Në janar të vitit 2010 u prodhua klinkeri i parë.

Në prill të vitit 2010 u përgatitën shitjet e para të çimentos për tregun vendas dhe për eksport.

Më 13 shtator 2010, është përuruar zyrtarisht fabrika e prodhimit të çimentos ANTEA Cement në zonën e Bokës së Kuqe, në praninë e ish-Kryeministrit Sali Berisha (në foto). Sipas z. Berisha, “inaugurimi i kësaj fabrike çimentoje është një ngjarje e madhe për Shqipërinë, është një ngjarje e madhe për peshën shumë të rëndësishme që ka në zhvillimin e ekonomisë së vendit, teknologjinë e shkëlqyer që ka zbatuar, eksportin e prodhimeve të saj. Është e pamohueshme se ekzistojnë vështirësi nga kriza botërore, por është, gjithashtu, realitet se ekonomia shqiptare është një vend me ekonomi vibrante, me një rritje të admirueshme. Jam i bindur se grupi TITAN, së shpejti, do të prodhojë me kapacitetin e saj më maksimal. E garantoj se do të bëj çdo përpjekje që i tërë prodhimi i tij të konsumohet në këtë vend, si dëshmi e një vullneti për të shpejtuar ndërtimin dhe zhvillimin e vendit. Sikundër, do të krijojmë besimin më maksimal për eksportin e prodhimeve të tij”.

Shpyllëzimet kanë hasur kundërshtimin e ekologjistëve.

- See more at: http://www.durreslajm.com/durr%C3%ABs-turq-e-grek%C3%AB-k%C3%ABrkojn%C3%AB-koncesione-n%C3%AB-port#sthash.rnpLmCiN.dpuf

In den vielen Hoffnungen mit Ausländern wünscht man im Moment eine Hafen Partnerschaft mit dem 5 grössten Hafen der Welt und in China: Ningbo
Durrës. Së shpejti qyteti nr 2 i Shqipërisë me “vëlla” kinez

Aber die Chinesen haben selbst sehr schlechte Erfahrungen in den letzten Jahren in Albanien gemacht, 60 % der Chinesen haben Albanien wieder verlassen, aber über Hafen Cooperationen auch Übernahmen wird von Bari, Shengin bis Saliniki verhandelt, teilweise auch bereits mit Abschluß.

Italiener und Chinesen wollen nur noch in den Hafen Shengin investiren, nachdem der Hafen Durres durch Betrug und Bestechungs Lizensen der Mafia zerstört wurde und im Chaos hohe Zäune lebt.

)

Man macht wieder einmal eine Umwelt Konferenz, von EU Geldern finanziert, genauso sinnlos wie die identischen Konferenzen der Konferenz Mafia vor 10 Jahren, aber mit sowas lassen sich leicht Millionen vernichten und stehlen. Wenn die Hafen Direktion Nichts in 15 Jahren umgesetzt hat, mit Ausnahme kurzfristiger Erfolge, wird auch Nichts reales in Zukunft passieren, noch gelten irgendwelche Gesetze in Durres. Aber Anklage Schriften gegen alle 4 Bürgermeister inkusive Vangjush Dako gibt es inzwischen.

APD-Politeknik. Konferencë ndërkombëtare: korridoret detare e ujërat bregdetare

DURRËS, 14 mars 2014 – Sikurse bëhet e ditur nga BE-ja, në fillim muajit prill 2014 në kryeqytetin shqiptar është planifikuar të zhvillojë punimet konferenca e parë ndërkombëtare, që synon të shqyrtojë menaxhimin e ndotjes mjedisore në portet detare dhe zonat bregdetare, duke u përqendruar veçanërisht në fushat shkencore të biologjisë detare dhe ekologjisë në vendet e projektit Ten Ecoport.

Projekti është pjesë e Programit të Evropës Juglindore për Bashkëpunim Trans-kombëtar.

Konferenca e parë ndërkombëtare “Zhvillimi i qëndrueshëm i korridoreve detare dhe ujërave bregdetare” (Sustainable Development of Sea-Corridors and Coastal Waters), që do të mbahet më 3 prill 2014 në Tiranë, bashkorganizohet nga Universiteti Politeknik i Tiranës dhe Autoriteti Portual Durrës, me mbështetjen e Institutit Kombëtar të Hidrologjisë dhe Meteorologjisë së Akademisë Bullgare të Shkencave.

Parashikohet të marrin pjesë autoritete portuale, kompani detare, furnizues të shërbimeve dhe pajisjeve portuale, institute kërkimore-shkencore, kompani konsulence dhe OJQ.

Projekti Ten Ecoport financohet me 2.3 milionë euro nga Programi i Evropës Juglindore dhe përfshin Greqinë, Bullgarinë, Rumaninë, Malin e Zi, Kroacinë, Shqipërinë dhe Italinë.

Portet e Durrësit dhe Barit (Itali) janë porte pilot.

Si rezultat i takimit të zhvilluar më 12 shkurt 2014 midis Autoritetit Portual Durrës dhe partnerëve të projektit Ten Ecoport, u konkludua hartimi i një plan-veprimi të përbashkët me portin e Barit, me qëllim krijimin e një zone ekologjike brenda territorit të portit të Durrësit për mbledhjen e diferencuar të mbetjeve portuale.

Të pranishëm në takimin e zhvilluar ishin partnerët kryesorë të projektit: portet e Gumenicës (Greqi) dhe Barit (Itali), drejtues të Autoritetit Portual Durrës sha, përfaqësues të Ministrisë së Mjedisit, Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës, Institutit të Transportit, Drejtorisë së Përgjithshme Detare, Kapitanerisë, Forcave të Sigurisë, Rojës Bregdetare, Prefekturës së Qarkut Durrës, bashkisë Durrës, ARM-së Durrës, shoqatave mjedisore, operatorëve dhe kontraktuesve të APD-së për çështje mjedisore, etj.

Diskutimet u përqendruan mbi zhvillimin dhe implementimin e menaxhimit mjedisor dhe sistemeve të informacionit, duke përdorur teknologjinë e përshtatshme në lidhje me mjedisin.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/
- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/apd-politeknik-konferenc%C3%AB-nd%C3%ABrkomb%C3%ABtare-korridoret-detare-e-uj%C3%ABrat-bregdetare#sthash.a1mI2QdP.dpuf

2/22/2014

Gazmed Oketa wird der neue Geheimdienst Chef und Vertraute der NATO: und Zana Xhuka wurde abgesetzt

Filed under: — Balkansurfer @ 9:55 am

Gazmet Oketa, wird der neue Albanische Geheimdienst Chef, der in den USA eine Spezial Ausbildung erhaelt, nach der peinlichsten NATO und CIA Pleite, mit Albanien, welche es je gab. Vor ueber 10 Jahren, hatten die Kameraden schon eine eigene CIA Schule ein Plepa bei Durres, ebenso geheime Vertraege, welche auch den Deutschen vorlagen. Ende März 2014 wird der SHIS Agent: Julian Binaj, in Italien festgenommen, mit falschen Biometrischen Pass, der in Italien zu 4 Jahren Haft verurteilt ist. Berisha, Sokol Olldashi, Bujar Nishani live, wie auch wikileaks in vielen Details berichtete. Es erinnert an die Leibwächter des Ilir Meta, welche mit Diplomaten Pässen in Italien in 2001 verhaftet wurden, als Drogen Partner der “Donna” des Spartak Braho und seiner Söhne, befördert im September 2013, natürlich zu einem Staatsanwalt.

Gazmend Oketa, wird diese Meldung dementierten, einige Tage spaeter, aber es gibt hierfuer etliche Quellen.

Besonderes Entsetzten herrschte in NATO Kreisen, als NATO Geheimnisse, die einlogg Daten an Dritte weiter gegeben wurden, so das niemand in Albanien, heute eine NATO Freigabe hat, fuer die Informationen.

Gazmet Oketa, ist einer der wenigen Politiker, welche auch im Albanischen Volke einen guten Namen hat und in seiner Minister Zeit, serioese Arbeit und keine Skandale ablieferte.

Mit seiner Idioten Truppe aus primitiv Kriminellen konnte der jetztige uralt Kommunisten Geheimdienst Visho Ajazi Lika nicht einmal Vorab Informationen fuer die Demonstration am 20.2. in Tirana liefern. Ueber Hintermaenner, wenn 22.000 illegale Grundstuecks Urkunden in Verbots Zonen ausgestellt wurden, verweigert er jede Info, obwohl schon die damaligen Berichte in 2011, sehr deutlich waren und vor dem Chaos warnten.

Geschützt durch den Mafia Präsidenten Bujar Nishani: das NATO Debakel mit den Albanischen Geheimdienst SHIS

shis Albania

Die wikileaks Cables aus 2007, sprechen deutliche Worte

NATO Debakel: Der Albanische Kommunisten Geheimdienst Chef: Visho Ajazi Lika, berichtet nur dem Mafia Präsidenten

22 Shkurt 2014 - 07:03

Oketa trajnohet nga siguria në
NATO, për të drejtuar SHISH

TIRANE- Mungesa e garancisë për informacionin sekret në Shqipëri, për shkak të rrjedhjes së tij drejt vendeve jo mike apo armike, duke qënë se Shqipëria është vend partner i NATO-s dhe ka dijeni për dosjet sekrete të këtij organizmi global mbrojtjeje, strukturat e Sigurisë janë duke menduar për një projekt afatgjatë në Shqipëri. Pjesë e projektit është dhe trajnimi i elementëve të besueshëm për këtë organizëm, për të drejtuar në vitet në vijim Shërbimin Informativ Shqiptar, që me ardhjen në krye të tij të Visho Ajazi Likës, ish-nënkryetarit të këtij shërbimi në kohën e Gazidedes e një kamikaz në dorën e ish-kryeministrit Sali Berisha, ka humbur besimin e partnerëve në NATO.

Duke qënë se largimi i Visho Ajazit nga drejtimi i SHISH, e paralajmëruar jo vetëm nga mazhoranca por dhe nga kreu i grupit parlamentar të PD Edi Paloka që e paraqiti si shqetësim, gjithë vëmendja është përqëndruar tek njeriu që do pasojë atë në krye të shërbimit sekret shqiptar. Vetëm pak kohë sapo numri dy i FRD, njëherësh ish-zv.kryeministër e Ministër Mbrojtjeje në periudhën e vështirë për Shqipërinë pas shpërthimit të Gërdecit dhe rrezikimit të anëtarësimit në NATO, një ndër më të besuarit e SHBA e Brukselit, Gazmend Oketa u lakua si njeriu adapt për të marrë drejtimin e kreut të SHISH në Shqipëri, lajm që nuk u kundërshtua nga Oketa apo mazhoranca, menjëherë vjen ftesa nga NATO për trajnim të tij në strukturat e sigurisë në një nga vendet më të fuqishme anëtare të Aleancës. - See more at: http://www.shqiptarja.com/home

Der peinliche Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla, macht Dumm Theater Show ueber einen Kampf gegen die Korruption. Der peinlichste Generalstaatsanwalt den je Albanien hatte, denn er macht kurz gesagt gar Nichts, noch saeubert er die Staatsanwalt (welche nicht mehr existiert) von Verbrechern und den Gestalten, welche nicht einmal Gesetze kennen.

21 Shkurt 2014 - 14:12

Llalla: Ka shtim dosjesh për korrupsion, prokurorët ta luftojnë - See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/

8/12/2013

Fehl Besetzung Adriatik Llalla, der Generalstaatsanwalt der schläft und Nichts macht

Geldwäsche aus Drogen-, Waffen-, Menschen Handel und aus Betrug haben mit Sicherheit die Rekord Marke von 70 % des BIP in Albanien erreicht.

Nun in 2014, wird der Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla massiv angegriffen, weil er Nichts tut, Nichts zur Anklage bringt, hier von , ebenso von Spartak Ngjeles, Spartak Braho. Vor den Augen der Welt, ist die Staatsanwalt zu einer Comedy Veranstaltung verkommen. Die Verantwortlichen der Justiz Mafia, feiern sich sogar auf Staatskosten.
9 Janar, 2014
Aktualitet / Flash | nga AMA-News
Braçe sulmon Llallën:Dosjet kapicë në Prokurori, por kjo nuk lëviz as gishtin!

Fatos Klosi, über den Kollaps der Justiz und einem Generalstaatsanwalt, als Schutzherr, krimineller Politik Clans
Mafia Durres Richterin: Dhurata Bilo und Bujar Nishani ernannte ohne Transpareny 16 weitere Richter

Das Albanische Justiz System, kann man so erklären, weil es sowas gar nicht gibt. Eine Show Spiel Truppe, die sich die Posten in kriminellen Regierungen zusammen gekauft hatte, wobei es früher durchaus in Funktion war, bis eben erneut Salih Berisha kam. Elvis Cefa, Bujar Nishani, machen Hirnlos ihre eigene Klientel Vorstellung zur Justiz, als Hirnlosen Construct von billigen Banditen.

Justiz Albanien
Justiz auf Albanisch

Der neue Generalstaatsanwalt ist auch nur eine Pleite Veranstaltung, weil Nichts macht, ausser schönen Erklärungen. Die Grundfrage ist eigentlich immer: ist die Person Strohdumm, oder will einfach auch Nichts ändern.

Parlament Absetzung, der Klientel Inkomptenz von Zana Xhuka, der Chefin der Vermoegens Kontrolle

Ein weiterer Militaer Skandal, des Arben Imani, waren die 9 Radare an der Kueste, wo wie in allen Minsterien, Alles ausser Kontrolle geriet, vor lauter Diebstahl und Banditentum.

15 Shkurt 2014 - 07:11
Sot provat gjenerale, do të
ndizen 9 radarët e mbrojtjes
TIRANE - Nëntë radarë të ushtrisë shqiptare që kanë dalë jashtë funksionit të gadishmërisë, pritet të vihen në shërbim të plotë brenda javës që vjen. Sot është dita kur eskspertë të ushtrisë dhe ata të kompanisë që ka marrë përsipër rregullimin e sistemit mbrojtës, të kryejnë provën gjenerale të 9 Pikave Radio Transmetuese, që Shqipëria ka të dislokuara në bregdetin Shqiptar.

Lajmi për gazetën “Shqiptarja.com” bëhet i ditur nga burime pranë ministrisë së Mbrojtjes të cilat thanë se i gjithë sistemi është vënë në shërbim dhe se pritet që sot të kryhet një provë gjenerale, ku të gjithë radarët të transmetojnë informacione mbi trafikun dhe lëvizjen e anijeve brenda hapësirës detare Shqiptare.

Kjo provë, kryhet dy vjet pas daljes nga shërbimi të Pikave Radio Transmetuese, duke bërë që Shqipëria të jetë “qore” për sa i përket vëzhgimit të sigurisë në hapësirën detare. Për vënien në punë të këtyre radarëve, Ministria e Mbrojtjes zhvilloi pak ditë më parë një tender 600 milion lekë të vjetra, me qëllim rregullimin e programave dhe dëmtimeve që janë hasur në çdo Pikë Radio Transmetuese.

Gadishmëria
Gazeta “Shqiptarja.com” disa ditë më parë publikoi rastin e daljes jashtë gadishmërisë dhe shërbimit të sigurisë kombëtare, të nëntë radarëve të Flotës Detare. Bëhet fjalë për, PRT-11 Ksamil, PRT-13 Porto Palermo, PRT-14 Llogara, QOV Zvërnec, PRT-20 Durrës, PRT-22 Shëngjin, Monitorët SVH - See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/sot-provat-gjenerale-do-t–ndizen-9-radar-t-e-mbrojtjes-200854.html#sthash.0Sz0ThgY.dpuf

2/20/2014

22.000 illegale Grundstuecks Urkunden in Verbots Zonen, durch die Berisha Mafia und neue Tourismus PR

Filed under: — Zogaj Leku @ 12:25 pm

Das Thema mit den Grundstuecks Betrug, hat vor allem Ilir Meta vor vielen Jahren eingefuehrt und zur Kultur gemacht, mit kriminellen Fatos Nano Politiker, was praktisch bereits ein Partei Programm der Berisha, Sokoll Olldashi, Dash Gjoka, Ridvan Bode und Bamir Topie fuer die Wahl Finanzierung in 2005 dann wurde, als neues Pyramid Betrugs Modell, mit Hilfe korrupter Politiker und Financiers aus der EU und den USA.

Umfangreiche Aufnahme der illegalen Bauten auch am Antiken Theater, der Küste von Durres, erfolgte inzwischen. Kompensierungs Grundstücks Dokumente auch für den National Park Butrint, was ein ungeheuerer Skandal ist.

Berisha Partner und Samir Mane, die Neanderthaler des Albanischen Tourismus verlieren die Dhermi Grundstücks Lizenzen
Die Regierung, will illegale bebaute Tausend Hektar Land im Golf von Laze, durch die Berisha Banden enteignen und zerstören

Alles uralt und gut bekannt, was nun erneut als neue Tourismus Politik verkauft wird, wo Nichts bis heute umgesetzt wurde, weder die Urbanistik Plaene, Regierungs Beschluesse mit der Weltbank (2007), u.a. das Currila virgin bleibt und mit tolalem Bauverbot, Bau Gesetze, eine Justiz existiert auch nicht mehr. Albanien hat als einziges Land, den Tourismus zerstoert, weil die Berisha Verbrecher Regierung, 22.000 illegale und ungueltige Grundstuecks Urkunden ausstellten, auf Schul-, Universitaets-, Antiken Staettten-, Parks-, Bau Verbots Zonen, privaten Gruendstuecke und vor allem entgegen jedem Gesetz, in Touristik Zones. In Tirana, wurde Personen Eigentuemer von Grundstuecken, wo man mit Mord droht, wer und mit welchem gefakten Dokumenten man Eigentuemer wurde im Stadt Zentrum. Dazu kam ein gigantischer Banken Betrug, durch diese gefakten Dokumente, einem Staats Betrug im Finanzwesen, mit Hilfe oft auch korrupter Bank Direktoren, was die USAID finanzierte American Bank of Albanien als Modell sah, als Kopie der US Betrugs Banken.

Praktisch ist jeder Regierungs Beschluss, jede Wasserleitung und Strasse, ein gigantischer Vernichtungsfeldzug, gegen den Tourismus, die Umwelt, damit Wenige durch Schnell Verkaeufe an Migranten hohe Profite machen, was von einer nicht existenten Justiz, als Beteiligungs Geschaefts Modell des Verbrechens organisiert wird.

Wie Vandalen und Hunnen Horden fielen Ortsfremde Banden, ueber die Bezirke, Staedte her und waren ploetzlich Grundstuecks Besitzer. Oeffentliche Straende wurden gegen jedem Gesetz privatisiert an die Partei Gaenger, welche schnell verkaufen und die Ursprungs Kompensim Dokumente oft Phantom Namen als Beguenstigte Parteibuch Gestalten hatten, bekannte Politiker, Minister und ca. 100 kriminellen Richter darin verwickelt sind. Durres wie seit 15 Jahren besonders schlimm, wo etliche Richter, wie die Ortsfremde Richterin Dhurata Bilo der Skrapari Mafia, sehr grosse Grundstuecke, ohne Legitamation an der Kueste, Innenstaedte, Militaer Stuetzpunkte, National Parks an private Gangster aus Maminsa verteilte. Heute ist diese Richterin (kennt keine Gesetze) direkt in die Ermordung auch des Polizei Praesidenten Adem Tahiri verwickelt im Amte, kommt praktisch nie zur Arbeit in ihre schwer geschuetztes Buero im 2. Stock im Gerichts Gebaeude in Durres. Der LSI Ilir Meta Richter Ilirjan Muho (selbst Motor des Grundstuecks Raubes und gefaktern Dokumente fuer den Ilir Meta Clan und seine Ehefrau Monika), heute der neue Chef der Kompensierungs Agentur, wird gegen die 10 Vorgaenger Straf Anzeige stellen, weil die Elbasan Agentur (ish-regjistruesit Bajram Alidhima, hartografit Robert Piro - See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/abuzuan-me-pronat-n–butrintmuho-kall-zim-3-ish-punonj-sve-t–zvrpp-202460.html#sthash.J7SqaNDD.dpuf)sogar fuer den National Park Butring Grundstuecks Urkunden ausstellte. Landesweit identische Skandale wie auch in Tirana(Akteve të Marrjes së Tokës në pronësi, për zonat problematike kadastrale në Ahmetaq, Bërxull, Baldushk, Ndroq, Pezë e Madhe dhe Priskë e Madhe. Gjithashtu, KLSH rekomandoi që Bashkia Tiranë dhe Avokati i Shtetit). Vermesser und Topographie, haben seit Albanien eine neue Bedeutung erhalten.

Der Hass und die Verachtung der Bevölkerung gegen die Durres Richter und Staatsanwälte

Die Weltbank berichtete schon Ende 2010 ueber das Desaster, was durch Weltbank Programme finanziert wurde, denn 30 Millionen $, erhielt die Grundstuecks Agentur AKKP, welche direkt von Schwer Verbrechern der Berisha Partei organisiert wurde und die Weltbank stoppte die Finanzierung auch nicht, als die Fakten bekannt wurden mit Shaban Memia, Adrian Kollozi und dem Kabinetts Chef von Salih Berisha; die Ourel Bylykbashi Mafia! Praktisch sind alle Minister des Salih Berisha darin verwickelt, die Drahtzieher, vor allem auch Sokol Olldashi und in 2006: Bamir Topi und die Cepani Mafia (Fatmir Cepani, drehte den Film, machte die Fotos wie die Enver Hoxha Bueste in Tirana fiel in 1991). Ein Programm des Bamir Topi, die Nord Durres Kueste Grundstuecke zu stehlen, ab dem Militaer Stuetzpunkt, was dann ausgeweitet wurde, in den Golf von Laze, in die Currila, weil die Idiotie alle ueberholte und man als Phantom Verkaeufer, an Migranten und Auslaender, mit Hilfe krimineller Notare des Bujar Nishani und Richter, schnell aus den Akten verwandt.

Der bekannte Journalist , schrieb bereits das die Weltbank einen entscheidenden Anteil an der Zerstoerung der Albanischen Kueste hatte, auch als Weltbank Koordinator, fuer das Coastal Clean up Projekt, was im Jamerber Malltezi Desaster endete.

“Aber nichts geschah – ob aus Unwillen oder aus Unfähigkeit, ließ sich nicht ergründen. „Die haben alle gelogen“, sagt der albanische Kohlhaas.” aus der

FR

Artan Lame, hat als Vize Minister viele Jahre nicht das illegale Bauen gestoppt, was aber im Kabinett direkt von Fatos Nano gestoppt wurde: wir regeln das spaeter! Artan Lame ist fuer den Zeit Raum ganz oben verantwortlich, als Golem verwuestet wurde, die Mali e Robit Zone Touristik, vollkommen von kriminellen Politikern gestohlen wurde und das Desaster in Durres, Sarande begann. Auran

Im Moment ist er unglaubwuerdig; er sollte doch einmal Aktion an der Kueste zeigen, und nicht von einer Staatsanwalt sprechen, welche wie die Justiz nicht mehr existiert.

Das Selbe gilt fuer Auron Tare, denn alle Plaene hatten einmal existiert, ebenso was die Schluessel Projekte sind, wie Tauchen, Yacht Hafen, Wasser Sport und der Rest kommt von Selber mit Reise Veranstaltern.

Fakt ist, das die Schluessel Projekte, der Pioniere ueberal von kriminellen Politikern, Polizei Direktoren und Richtern zerstoert wurden, wobei Landes Rekord Halter der vollkommen strohdumme Ex-Minister Ferdinand Xhaferrie ist, der bei diesem Sarande Tauch Projekt, was auch mit Minister Genehmigung in Betrieb ging: das ist aber nicht Tourismus! So dumm sind nun mal Albanische Politiker, welche als einziges Land der Erde, den Tourismus zerstoert haben. Man lebte lieber von der Fund Unterschlagung und moeglichst teurerer PR und dummesn Konferenzen mit Unfugs Organisationen, aber nie mit Reise Veranstaltern. Jeder Lobby Verein, die GTY sowieso, musste in Unfugs Tourismus investieren, damit die Reise und Spesen Kasse stimmt, nur echte Reise Veranstalter auch im Jahre 24 Null in Albanien, denn die Kueste promotet von der GTZ, ist von primitiv kriminellen Beton Mafioesi ohne jede Schule als Geldwasch Projekt entwickelt worden, mit Hilfe der Weltbank, KfW, GTY und EBRD.

Albanien versucht die Tourismus Wende? Man wird sehen, wie es weiter geht.

19 Feb 14
New Agency Has Amibitious Plans For Albanian Coast

The head of a new agency tasked with protecting Albania’s coastline, Auron Tare, told Balkan Insight that he plans to save what remains of the unspoiled shore from abusive development.
Besar Likmeta
BIRN Tirana
To turn its promises into action, Rama has created the National Coastal Agency, headed by heritage activists and former Socialist MP Auron Tare.
Tauchen, Tourismus und Kultur – Fehl Anzeige bei der Albanischen Regierung
Die sogenannte Albanische Regierung, arbeitet nur für Bestechungs Geld und Beteiligungen.Eine neue Tauch Basis von Polen, hörte nach kurzer Zeit auf und schreibt nun auf ihrer Website!

Kommentar: man war schon 1996 weiter im Tourismus, weil man verstanden hatte, das Tauchen und Yachting der Schlüssel sind für Tourismus, wie im Jahre 1980 in der Türkei, oder 1972 in Jugoslawien. Aber nur Kriminelle und Idioten kommen ins Tourismus Ministerium, seit Ende 2007. Aber auch zuvor war es schon schlimm, u.a. mit Alexander Muca, einem Profi Kriminellen, wo die Regierung in 2006 Verfahren eröffnete, wegen Unterschlagung.

Ein Schluessel Projekt in Sarande, wurde umgehend bekaempft, mit Hilfe korrupter Polizei Banden aus Tropoje, kriminellen Banden der Politik und Schmuggel Mafia.

Due to the expiry of the existing regulations and the introduction, the Council of Ministers order “Safety on the seashore and coastal waters” (PËR SIGURINË NË DET, PLAZHE DHE NË UJRAT E BRENDSHME NË THELLËSI TË TERRITORIT). POLISH DIVING BASE IN ALBANIA suspends activity for the year 2012 or until the implementation of the relevant provisions!

http://www.albaniadive.com/

Lame, the tragedy of ALUIZNI
18/02/2014

 

Lame, the tragedy of ALUIZNI

The Head of the Agency of Legalisation Urbanisation and Integration of Informal Zone/Building, Artan Lame, declared today that they have sent a file at the Prosecution about the abuses with legalizations.

According to Lame, people connected with the power and politics have legalized constructions built in protected areas, or objects that have not been built at all.

According to Lame, only in 2013 there have been 7800 legalized objects in protected areas, close to archeological parks or important areas of the capital, all in illegal procedures.

Ilir Paco, Top Channel: “Mr.Lame, you declared that most of the 22.000 legalization permits in the past six years are abusive. This is a general declaration. Can you give us a more concrete figure about the number of abusive permits?

Artan Lame, head of Agency of Legalisation Urbanisation and Integration of Informal Zone/Building – If we will count each abusive case, we would have to close our institution, because we would be working only with the past and not with the future. I said today, with some kind of black humor, that we need a parallel agency for repairing the damage done by the Agency of Legalisation Urbanisation and Integration of Informal Zone/Building. I can say that from 7800 permits in 2013, 6000 are abusive. The interests of the citizens, the community and the state have been violated. This means that this is about what you said in your news report. Legalizations in protected areas, parks, monuments and kindergartens, especially in the past years, and especially in 2013. During this year, the Agency of Legalisation Urbanisation and Integration of Informal Zone/Building turned into an institution that has only damaged the citizens.

Ilir Paço, “TCH” – You said that there were legalization of non-existing buildings, on national parks, archeological objects, schools, seaside and other similar places, which has brought a corruption bill. What’s this corruption bill? Concretely, even in this case?

rtan Lame – It’s a tragedy of its own. They have legalized in areas where there is no building, just to take the ownership of the land. That’s how they have sold interesting properties, which the law would have never allowed. With these procedures they have bought parcels of land, and they have also created photos with fake objects like scene props. There are such objects even in the Tirana Park and the Block, for objects that do not exist.

Ilir Paço, “TCH” – Since we are talking about the legalization, this issue is one of the motives of the opposition’s protest. Is there any contradiction between the Prime Minister’s promise for free legalizations, and your declaration of a few days ago that there will be no free legalizations?

Artan Lame – This has turned into a daily advertisement for the opposition, and this is a problem for 200.000 Albanian families. The Agency of Legalisation Urbanisation and Integration of Informal Zone/Building is really in a very terrible dilemma. We turned into a credible institution because we treat 1680 complaints a week. Citizens come to complain about further legalizations. This shows that on one side they have found a door where they can knock, and on the other hand, they have given us a terrible burden with the absurd situation that we have to solve. A situation created by an administration that has created only problems. I presented the list of directors and chiefs who have been removed from duty for these violations. I am convinced that must of them will protest tomorrow for wanting to return to their jobs, and the Democratic Party is asking for them to return. I would love to hear each of them, every single name and surname, of those who want to return to their jobs. Let’s not forget that there are thousands of citizens who are waiting for the fine to pay for the legalizations. Let them give the names of everyone who wants to return to their jobs from that list…………..http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=11087

Abuses with legalization of informal buildings
18/02/2014

 

Abuses with legalization of informal buildings

Many officials who used to work at the Agency of Legalisation Urbanisation and Integration of Informal Zone/Building, the Property Registration, The Culture Institution, in cooperation with notaries, have legalized thousands of buildings in completely illegal methods.

Some people have used their power and money to legalize buildings in areas that are protected by law.

“We have established an internal structure that is making polls in the urban planning sectors, to see damages that we cannot transmit to the other generations. If cases like this will be verified, we will file for criminal prosecution, because it is a legal obligation of the task force established by the Prime Minister”, declared the head of the Agency of Legalisation Urbanisation and Integration of Informal Zone/Building, Artan Lame.

Only in 2013, 7800 objects have been legalized in areas that have been protected near archeological parks, or important areas of this city.

The head of Agency of Legalisation Urbanisation and Integration of Informal Zone/Building declared that objects that do not exist have also been legalized. Only close to the Tirana University and the Artificial Lake, eight objects have been legalized in total.

“By reviewing only these eight files, we have verified 164 violations in the Tirana Park area. There are eight legalizations for objects that don’t even exist. Most of the objects were built without a permission, and his is something that I am declaring officially”, Lame declared.

While hundreds of thousands of citizens are waiting for the Agency of Legalisation Urbanisation and Integration of Informal Zone/Building to legalize the buildings they have built in informal areas, courts will receive cases that have been completely against the law. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=11082&ref=fp

Wenn jemand untersucht, erhaelt er umgehend Mord Drohungen, oder wird ermordet wie Iso Copa, ebenso direkt von der Tirana Mafia mit Bylybashi ermordet.

 • Jep dorëheqjen drejtoresha e hipotekave në Tiranë pas presionit të mafies së pronave, tentoi të hapte dosjet e trojeve
  Jep dorëheqjen drejtoresha e hipotekave në Tiranë pas presionit të mafies së pronave, tentoi të hapte dosjet e trojeve

  Politike

  Presioni i mafies së pronave në Tiranë dhe mosmarrëveshjet e vazhdueshme me kryeregjistruesin e përgjithshëm, kanë detyruar drejtoreshën e hipotekave në Tiranë të japë dorëheqjen e parevokueshme. Suada Bicaj, e propozuar vetëm disa muaj më parë në…
 • Die kriminellen Land Raub und Umsiedlungs Mafia des Salih Berisha und die erste Beschlüsse der Regierung dagegen
  3 wichtige Regierungs Entscheidungen, rund um Land Diebstahl, Illegalem Bauen um Gesetze und neue Institutionen mit Experten an der Spitze in Funktion zubringen. Illegal gegebene Bau Genehmigungen, in Verbots Zonen, gegen das Gesetz, sind ebenso ab sofort ungültig und die Bautätigkeiten können gestoppt werden, ohne weitere Möglichkeit, sich bei korrupten Richtern eine illegale Genehmigung bestätigen zulassen. Bau Abstände, sind genau teilweise sogar schon seit 21 Jahren gesetzlich geregelt. aber kein Gesetz trat je in Funktion. Die Aufwertung der Nationale Bau Polizei Behörde, inklusive Koordinierung mit der Polizei, dürfte ein Erfolg werden, wenn man es umsetzen will.Das Grundstück Chaos mit 8200 Toden, 500.000 illegalen Bauten und 17 Milliarden € Schaden
 • Die Weltbank Programme fuer die Kueste und Urbanistik Plaene, ein hohes Millionen Desaster, darunter auch der Regierungs Beschlu- nach Weltbank Plan, die Currilla, Kallmi Nord Durres, virgin zu lassen, u.a. auch wegen Fischerei Zone, Lehm Berge, ebenso mit den Straenden von Spille praktisch einen Park zu errichten mit Bau Verbot. Alles loeste sich in Beton und kriminellen Machenschaften sehr schnell auf bei Salih Berisha.
 • Eines der vielen Kuesten Projekte.
 • Albania - Integrated Coastal Zone Management and Clean-up Project (ICZMCP) : e…

  Communities and Human Settlements Rural Development Health, Nutrition and Population Water Resources Gender Europe and Central Asia Solid waste management Ports, waterways and shipping Other social services General water, sanitation and flood protection sector General public administration sector E1141 Albania Gender and Law Disease Control & Prevention Housing & Human Habitats Water and Industry Common Property Resource Development AL-Integrated Coastal Zone Management & Clean-Up Project (Apl

 

Die Regierung, will illegale bebaute Tausend Hektar Land im Golf von Laze, durch die Berisha Banden enteignen und zerstören

Woher die Berisha Familie, ihre Dokumente hatte und das Land zerstoerten, wobei der Schwiegersohn, ja Partner der Weltbank, womit Alles gesagt ist, ueber das Mafioese Treiben der Weltbank Projekte in Albanien. Die OSCE ebenso ein Millionen schweren Grab fuer eine angebliche Grundstuecks Registrierung, wobei die OSCE schwer von der Bertelsmann Stiftung angegriffen wurde, fuer ihre vielen gefaelschten Berichte seit Jahren.

Zyrat e reja të Shkëlzenit, Argitës dhe Berishës në pallatet e shtrenjta në Tiranë

………….

Adriatik Doçi - /Gazeta Sot/- See more at: http://www.durreslajm.com/politike/zyrat-e-reja-t%C3%AB-shk%C3%ABlzenit-argit%C3%ABs-dhe-berish%C3%ABs-n%C3%AB-pallatet-e-shtrenjta-n%C3%AB-tiran%C3%AB#sthash.7AUs0ZvG.dpuf

as human rights and civil liberties are violated in Himara Region primarily property, Greece to put veto on the status Candidate for Albania in EU

Himara Associations: Athens to block the status of Albania, if Tirana, does not solve the property issue Two associations based in Himara, “The Himara Community” and “Sea Coastal Association” have asked in a statement distributed to the media this afternoon that Greece “should block the candidate status for Albania” if Tirana, will not solve the problems of Human Rights and particularly the issue of the properties in Himara Region. The statement takes into consideration the visit Tirana following day of E.Venizelos the Greek Deputy Prime Minister also heads the Presidency of the European : The Himara Community and the “Sea Coastal Association", take the opportunity to denounce, with concrete actions to the Albanian Governments, in all these 23 years of political puralizmit, for failing to deliberate the property … Greece, as the actually chair of the EU, but also as strategic intimate partners, has the responsibility to help the Albanian people, for the road to Europe .. The Human Rights and the issue of properties in the Region of Himara, has passed all limits of tolerance - is among other statement. The statement further says that “parliamentary elections brought a new government, which had vowed to return the properties of Himara, with a special law for the coast, but instead of her, by the Communist Law 7501, was extended for three years to other” The statement gets warning after harsh tones , asking, “within 6 months of the Greek presidency, the Albanian government to fulfill its constitutional obligations, for the return of all land and property assets to the Himara people and all the Coastal Ionian Region “as and requires the assistance of international organizations to “any attempt to block the new administrative division, without the desire of the community.” Related: www.gazetatelegraf.com www.panorama.com.al Gazeta Dita: http://gazetadita.al/shoqatat-e-himares

Edi Rama und Ministerin E. Gjermeni in der heutigen Diskussion, das Chaos zu beenden, wo es viele Versprechungen gab, auf Grund der Kosten, aber fast Nichts passiert, weil die Buergermeister oft die Motoren des Verbrechens sind.

Akutell gibt es ein neues Ausschreibungs Projekt fuer die Vlore See Seite! Historisch gesehen, eines der Standard Murks Projekte des Tourismus, wo es 96 solcher Projekte, Ausschreibungen, Planungen gab, darunter ca. 60 vom Ausland finanziert. Nichts wurde umgesetzt, und endete immer im Chaos von Beton, wie in Vlore, oder die neue Ufer Promenade von Durres, welche praktisch schon zerfallen ist, einem Hirnlosen Projekt, von Leuten, die max. eine Modell Stadt planen koennen.
21 Shkurt 2014 - 19:15
Shëtitorja ‘Lungomare’ në Vlorë fiton projekti i arkitektëve belgë VD
Foto - Shqiptarja.com
Juria ka përzgjedhur studion e huaj “XDGA” përfaqësuar nga Xaveer de Geyter, Belgjikë, mes 5 projekteve më të mira për vijën bregdetare të Vlorës. Rama: Bashkarisht do ta bëjmë Vlorën të njohur botërisht.
komente (16)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/#sthash.xFCzGoRx.dpuf

Rexhepi Dilaver – Kemal Mulla 75% Grundstücks Urkunden, direkt gefälscht durch die AKKP in Durres

Besonders peinlich die Butrint Geschichte: 4 Grundstücks Direktoren aus Tirana, werden im April 2014 angeklagt werden, darunter Agim Toro, und erneut der Chef: Avenir Peka, wo für den Vorgänger und späteren Kabinets Chef: Oerd Bylykbash viele Anzeigen in 2009 vorlagen. Andere Gangster wie Elvis Cefa, oder Shaban Memia, erhielten Immunität als man sie trotz Straf Anzeigen wegbeförderte um das kriminelle Enterprise der Regierung zudecken.

Der höchste Bau Polizist und Aufseher Herr Oerd Bylykbashi wird der Korruption in Albanien bezichtigt


Avenir Peka, ish-Drejtor i Përgjithshëm i AKKP; Agim Toro, ish-zv.Drejtor i Përgjthshëm dhe Drejtor Drejtorie
; Ardian Spahiaj, ish-Përgj. Sektori Juridik dhe Kontollit, AKKP; Arben Cenaliaj; ish Përgj.Sektori Shqyrtimit për Qarkun e Tiranës, AKKP

Butrint Park has owners
11/03/2014

Butrint Park has owners
Agim Toro is one of the people who have benefited properties in Butrint, including the Archeological Park. He dclared a price for the entire archeological area, if the state wants to expropriate him.

Toro declared that the last decision for the property return was given in 2008. He was opposed by Auron Tare, representative of the forum for protection of heritage, who declared on Top Channel’s Wake Up program that the decision is illegal. But for Toro, the park has a financial price.

“There are 1230 hectares of land. 1155 of them belong to the private owners, who will turn into owners one day. If the state wants to expropriate me, the compensation value goes beyond 1 billion EUR. This is the bill that the state will have to pay if we are expropriated”, Toro declared.

A debate for the legality of this decision has started by the protectors of the cultural heritage. They want to declare as illegal the decision that makes some persons owners of the Butrint Archeological Site.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=11244

Agim Toro, wurde Grundstücks Besitzer in Butrint, was ein Internationaler Skandal ist und hier im TV. Er verkaufte sich an die Berisha Mafia, erhielt diese Dokumente für Wahlkampf Unterstützung.

2/15/2014

Gerichts Titel gegen den Mafia Hafen “Porto Romana”

Filed under: — Balkansurfer @ 12:00 pm

Inzwischen setzte auch die Italienische ENEL das Projekt aus, einer Pipeline zum Hafen Porto Romana, was auch der Grund Gedanke ist, dort alle Grundstücke zustehlen auch für die Salih Berisha Verbrecher Kartelle und Damir Fazllic. Wie bei der TAP Gas Pipeline platzen diese Geschäfte, welche nur Bestechungs Lobbyisten reich machen, wie die NABUCCO, oder TAP Pipeline, weil keine Zustimmung der Regionen zuerhalten ist. Aufgeblasene Luft Geschäfte, der Consult und Lobby Mafia sind es in der Regel.

Mit 450 Millionen LEK = 3,5 Millionen Euro offene Kredite, wird ein Gerichts Beschlagnahme Beschluss gegen den “Porto Roman” erwirkt, einem typischen Idioten Projekt der Albaner Mafia, mit den Dulaku Bruedern, Spiro Bare, der Gas- und Oel Schmuggler Mafia.
15 Shkurt 2014 - 07:26

Del vendimi, banka sekuestro “Port Romano"-s për borxhin

Të tjera rreth shkrimit

TIRANE- Gjykata e Tiranës vendos të nxjerë urdhër-ekzekutimit lidhur me kredinë bankare prej 450 milion lekë të marrë nga biznesmeni shumë i përfolur kohët e fundit Piro Bare. - See more at: http://www.shqiptarja.com

Faksimile

 

Rund um Auftragskiller und Morde: Die Intesa SanPaolo versucht die faulen Kredite fuer den Hafen Porto Romana zu pfaenden

Neuer Artikel mit vielen Details, ueber Russische Immobilien Firmen in Albanien und Geldwaesche von Lukoil und Gazprom in Albanien

Treibstoff LKW der Firma Roksped (auch VW-Audi Vertretung) in Durres,welche zumMafia Clan Stanaj gehoert, welche Lukoil Vertraege hat und Lukoil Tankstellen in Montenegro.
Praktisch loesen sich alle Projekte und Investitionen in Albanien in Luft auf, weil Kredite immer mit gefakten Dokumente beantragt wurden. Nachdem Pleite Hafen Orikum, die naechste Insolvenz, wo die Kredit Sicherheiten gepfaendet werden!

Einen Hafen kann man nur bauen, wenn Stroemung, Wind, Wind Richtungen, Sturm zuvor beurteilt wird. Dazu muss man die notwendige Erfahrung haben, die Hydrograhphischen Seemanns Buecher studiert haben. Dieses Wissen hatte der Adviser der Albanischen Regierung Roberto Semeni, der 1996 verstarb und seine erfahrenen Ingeniuere, ebenso dann 1997 auswanderten.

Ein Italienisches Yachthafen Projekt in 1995 und in 2000 das Projekt neuer Fischerei Hafen, wurden genau an der selben Stelle abgebrochen, wegen den hohen Kosten, welche sich nie amortisieren konnten.

Wie in vielen anderen Bestechungs und Betrugs Projekten, ist auch hier die Weltbank als Motor der Mafia und des Betruges aktiv gewesen in der Porto Romana, wo dreimal Alles schon von Chemie gesaeubert wurde auch von der Deutschen GTZ. Einer bezahlt, macht die Arbeit, die Anderen betreiben das selbe Programm als Unterschlagung und Betrug, ein Modell des Frank Walter Steinmeier in Afghanistan ebenso.

Cleaning Up and Revitalizing Porto Romano in Albania

Ana Gjokutaj, Communications Officer in the Tirana Office, offers this story.

A poster at the entrance of Porto Romano’s abandoned chemical plant warning inhabitants “… do not trespass for any reason” is the only reminder aus http://go.worldbank.org/GWEVRKEPI0

Also werden Gutachten gefaelscht, wobei dann eine Unfugs Consult aus Holland vor Ort war, einer Uni sogar, welche dringend von einem Hafen Bau auf total offener Adria zu den Haupt Wind Richtungen abraten sollte, aber nicht tat, weil es inkompetende Spinner sind. Es gab dort schon 1994 Projekte welche deshalb eingestellt wurden, wegen zu hohen Kosten.

An diese Stelle kann man nur einen Hafen bauen, wegen den hohen Kosten, wenn sehr hohe Einnahmen und ein hoher Waren Umschlag, besteht. Als Schmuggler Hafen geplant, kann das nie funktionieren, fuer die Albanischen Verbrecher Kartelle. Von Beginn an, ein Idioten Projekt, was z.B. oestlich von Cap Rondodit, in der Naehe der Lana Muendung besser angesiedelt gewesen waere, weil es dort sogar eine alte grosse Militaer Mole noch gibt. Ein Betrugs Projekt von Beginn an, wie die Industrie Zone dort, die Industrie Spitale ebenso, wo ja die GTZ aktiv mitmachte, bis zu den bekanntesten Verbrechern.

intesa_logo

Die Intesa San Paolo Bank, versucht die faulen Kredite des Mafia Hafens Porto Romana zu realisieren, wo dann weitere bekannte Baufirmen in Tirana gepfaendet werden. Eine der vielen Betrugs Kredite des Michael Granoff, der USAID und Geldwaesche Bank: American Bank of Albania, eine Gruendung des AAEF, der direkt auch mit Deutschen am Flugplatz eine Partnerschaft eingegangen ist. Bekannt wurde die US Bank, als Geldwaesche Bank fuer Drogen und fuer den Bin Laden Financier: Yassin Kadi, der heute die Terroristen in Syrien finanziert mit Recep Erdogan. Insgesamt sollen 6 grosse Kredite gepfaendet werden.

Gas Monopole: Der Geschäftsmann: Ilir Karcini, wurde als Auftraggeber für Morde verhaftet

: American Bank of Albania represented by Mr. Lorenzo Roncari – President & CEO; Emporiki Bank – Albania represented by Mr. George Caracostas – General Executive Director; and Tirana Bank represented by Mr. Bedri Collaku – Credit Division Director; as well as Mr. Artan Dulaku, Piro Bare and companies Inter-Gaz sh.a, Alba – Oil sh.a and Edil Al-It sh.p.k. The agreement was signed on the premises of the American Bank of Albania.

Das heisst, das auch die Baugruppe der Dulaku Brueder gepfaendet werden mit ihre Edilal Gruppe.

The placement and functioning of the jetty will be in accordance with the recommendations of the World Bank Group and IMF which advocate that oil and gas transportation jetty be constructed in well designated industrial zones. http://www.intesasanpaolobank.al

Aktualität von Elton QYNO
7. Februar 2014 – 07.52

Beschlagnahme “Romano Port”, die
Gerichts Pyro Bars, s’shlyen 6 Credits

Piro Bare, der sich im Moment ins Ausland abbesetzt hat

11/9/2011

Der neue Schmuggler Hafen “Porto Romana” und Italiens Anti Mafia Jäger Nr. 1 Pietro Grasso: Die Albanische Mafia kontrolliert den Balkan

update: 31.1.2014: der gefasste Auftrags Killer Julian Sinanaj, der mehrere Menschen ermordete, wurde gefasst, als er einen Geschäftsmann des Hafen Porto Romana (mehrere Schmuggler- und Zoll Betrugs Tankstellen und Treibstoff Tanker) fotographierte, wo er frü 120.000 € den Auftrag hatte, ihn zu töden.

Ergänzung: 8 Tage nach unserem Artikel, wurde der zuständige Inspektor des Hafens “Porto Roman verhaftet und am 19.11., sind immer noch 9 Direktoren und Inspektoren in Haft. Telefone wurden schon 6 Monate abgehört und der in Haft sitzende Inspektor, fälschte je nach Absprache und Bezahlung von Bestechungsgeldern, halt die Wiege Daten der LKW, und ebenso die Qualität Zertifikate.

update Juli 2013: Einer der wichtigsten Häfen inzwischen wo über 7 % des Öls und Gas angelandet wird. Durrësi, “kryeqyteti” i karburanteve

Die komplette Abteilung wurde erneut verhaftet, da sich die Ilir Meta Bande der LSI Partei, von den letzten Verhaftungen der Direktoren nicht abschrecken liess. Albanischer Artikel vom 19.11.2011 zum Thema mit Details.

17.11.2011: 14 leitende Direktoren des Wirtschafts Ministerium wurden festgenommen

Porto Romana Albania Öl

Reportage, ueber den Mafia Hafen, wie man auch ein Gas Monopol aufbaut.

1/15/2014

Der EU Botschafter in Tirana: Ettore Sequi, als Motor eines kriminelles Enterprise, stiehlt mit Fake Projekten, Phantom Verbänden hohe Millionen Summen

2/8/2014

NATO Land Albanien und die Marine: ohne Admiral und ohne Marine Akademie

Filed under: — Balkansurfer @ 1:15 pm

Die frühere Albanische Marine Akademie steht leer, es gibt keine Marine Ausbildung in Albanien, nicht einmal einen richtigen Marine Mann, als Leiter der Marine und Kuesten Wache. Ein vollkommen vermurksten Konzept der NATO, Dafuer gibt es einen selbst ernannten Admiral als Vertreter Albaniens bei der NATO, welche schweigt.

Albanische Seeleute und Marine Offiziere kennen keine Seemanns Knoten, was jeder Anfänger Segler lernt.

Der selbst ernannte Albanische Admiral Kristaq Gerveni, als NATO Verbindungs Mann in Brüssel

Die Zerstörung der Albanischen Marine, durch Arben Imani und die Salih Berisha Mafia

Erste grosse Küsten Kontroll Aktion des “Operation des Interinstitutional Maritime Operational Centre” in Albanien

Die USA stuften Berisha bis Arben Imani als kriminelles Enterprise ein in 2012 - - Rrëfej rrjetin mafioz të Arben Imami

Akademia e Marinës,e hipotekuar si “Prona 904”

Enjte, 06 Shkurt 2014 21:50 Shkruar nga Lexuar 584 herë

Ndonëse Shqipëria zotëron rreth 30 mijë km 2, det dhe nëndet, me 220 milje detare bregdet, aktualisht nuk ka Akademi të Detarisë, për arsye sepse nga ish e tillë, në vitin 2009 godina e trashëguar rezulton të jetë shndërruar në prona me emrin hipotekor 904.

E ndërtuar fillimisht në vitin 1960, pranë bazës së Pashalimanit, në territorin që njihet si Shkolla e Instruksionit, ish Akademia morri formë e përmbajtje të plotë në shtator 1961. Pikërisht, aty ku sot qëndron e braktisur ndërtesa me emrin hipotekor “Prona 904”. Që mjerisht ka zëvendësuar ish Akademinë e Marinës. Nga bankat e të cilës, gjatë 30 viteve të ekzistencës dolën të përgatitur rreth 1800 oficer komandues navigator ,të cilët drejtuan me siguri e dinjitet 4 nëndetëse, 42 katër silurues, 18 anije të patrullimit ,etj , apo transoqeanikët e famshëm shqiptar, “Arberia”,”Vlora”,”Tirana”,” Shkodra” , etj.
Ndryshimi i sistemit,si dhe rrjeshtimi i Shqipërisë në një pozicion të ri gjeo-strategjik, e gjeti Flotën Luftarake Detare shqiptare, në një forcë ushtarake, të papërshtatshme, nëse do gjente vend kjo fjalë, vecanërisht nw papërballueshmwri ekonomike, Flotën Tregtare para privatizimit, ndërsa Akademinë e Detarisë para futjes sw metodave tw reja krahasuese e pastrimit të programit nga mbetjet ideologjike.Pwr tu bwrw e krahasueshme me vendet e reja partnere, me orientim strategjik antarësimin në NATO.
Përrshtatja me kushtet e reja gjeo-politike dhe plotësimi i kushteve të vëna për antaresimin në NATO, Akademia e Detarise i kreu më së miri. Madje pas shkatërrimeve të vitit të mbrapshtë ‘97 ajo i’a arriti të rindërtohet duke u bërë institucion modern prezantues, madje edhe i vlerave tradicionale e patriotike në fushën e Detarisë shqiptare të të gjitha kohërave të ekzistencës së shtetit shqiptar.

Qëndroi si e tillë deri sa u përgatitën kushtet, që me një djallëzi të pashoqe,duke përdorur, një drejtues të Flotës, në vitin 2009 pushteti i asaj kohe të propozonte shndërrimin e Akademisë së Detarisë në Vlorë, në as më shumë e as më pak në “Prona 904” ?!
Zoti Kryeministër, si një ish komandues i Forcave Detare të RSH-së , mund të flas shumë,gjërë e gjatë për historikun e këtyre forcave, për vlerat edhe të njerëzve që shërbyen në të. Qofshin këta eprorë apo vartës të mi. Sikurse mund të flas për ngjarje kryesore që i kemi përjetuar së bashku, por e kam të pamundur madje dhe ta mendoj , sesi një Akademi Detarie e njohur, aq më shumë e nevojshme, mund të kthehet me disa të rëna lapsi, për mua krejtësisht të dyshimta dhe me erë të qelbur, në thjeshtë “Prona 904”, e hipotekuar?! Për më keq akoma, me këtë preteks u ndryshua totalisht progarmi i përgatitjes së oficerëve të Marinës, duke i përgatitur oficerët e ardhshëm në Tiranë, pranë Akademisë Ushtarake, si gjithëarmësh dhe, pas kësaj, të bënin një kurs një vjeçar në Pashaliman, ku ta shihnin detin për herë të parë?!

Nuk kam dëshirë, as informacionin e duhur, madje as tagër, të merem me këto transaksione të dyshimta, por as nuk çuditem sesi mund të grabitet një Akademi e tërë ushtarake. Sikurse tashme nuk çuditem aspak që, pas komandantit të përdorur të Marinës,në krye të Forcave Detare u gjet i përshtatshëm për tu emëruar një Këmbësor. Duke na rreshtuar në të vetmin vend të NATO-s , që në krye të Marinës vendos jo një kuadër të dalë nga rradhët e marinës, por një këmbësor. Dhe, sikur të mos mjaftonte kjo histori me të shkuar, pak ditë më parë, ministrja e Qeverisë së Rilindjes,Mimi Kodheli, prezantoi në krye të Qendrës Kombëtare të Operacioneve Detare përsëri po një kuadër Këmbësor ?!

Zoti Kryeministër,ndaleni ju lutem, këtë maskaradë! Kthejani vendit Akademinë e Detarisë! Kthejani respektin dhe dinjitetin e humbur këtij institucioni! Le të meren institucionet përkatëse me hetimin mbi shndërrimin e saj nga Akademi i Detarisë në “Prona 904”. Shqipëria, shqiptarët dhe, vecanërisht detarët e vjetër, apo të rinj, duan Akademinë, që bashkë me një muze të bukur të sajin apo të Flotës, do ta zbukurojë edhe më tej projektin e bukur të “Lungo Mare”-s në Vlorë .

Vladimir Beja

Nach einem Todesfall durch eine Hand Granate, saeubert nun das Albanische Militaer, die noerdliche Grenz Gebiete und See Seite von Minen, Hand Granaten auch um den Grenz Uebergang Muriqan. Es bleibt die Frage, warum man das nicht machte, als das Albanische Militaer noch ueber 40.000 Soldaten hatte une eine freiwilligen Armee und die meisten Soldaten mangels Komptenz der Offiziere, nur sich langweilten.

Man will nun Sazan Touristisch erschliessen, wo es ein Projekte der Albaner Mafia mit Casino Zentrale in 2001 schon gab.

 

Republic Sazan - das Sazan Projekt der Albanischen US Mafia
was eine Kopie der im Volks Mund auch geannten “Republic Currila” des Projektes der Marian Durres www.albania.de werden sollten.

aus http://karl-kreibich.over-blog.com
Hier die direkte damalige unsinnige GTZ - ghh Tourismus Studie von 2001, von der typischen selbst ernannten Experten ghh consult aus dem eigenen Hause. Null Ahnung, aber staatliche Consult Aufträge erhalten, ohne etwas zu kapieren: (der Autor sprach persönlich mit dem Autor der abgeschrieben Deloittle- Touch Studie aus 1992, welche man ebenso besitzt. Der Autor hier, war gerarde unterwegs zum General Stab der Marine am 11.9.01, um die aktuell gültigen Yacht und Sport Boot Gesetze zu besprechen und um vorbereitete Unterlagen zu erhalten, wo er einen zuständigen Regierungs Beamten mitnahm.
Hier die direkte damalige unsinnige GTZ - ghh Tourismus Studie von 2001
Sinn und Zweck dieses kriminellen Netzwerkes und der Studie war es, sich direkt an der Europa Zentrale der Albanischen Drogen- Top Mafia mit Hilfe der DEG - KfW zu beteiligen, ähnlich wie bei den Airport Partner Projekt.

Sinn und Zweck dieses kriminellen Netzwerkes und der Studie war es, sich direkt an der Europa Zentrale der Albanischen Drogen- Top Mafia mit Hilfe der DEG - KfW zu beteiligen, ähnlich wie bei den Airport Partner Projekt.
Keine Sorge. Obwohl es seit 10 Jahren Tode gibt, wegen der Verschmutzung der Durres Strände, baut die Mafia illegal weiter und ebenso baden die Leute im total verseuchten Meervor den illegal privatisierten Stränden der Albaner Mafia in Golem etc., vor allem südlich Durres und am Strand von Brylli-Currilla. Grosse Appartments Blocks entsorgen dort ausschliesslich im Meer ihre Abwässer

Zeit gleich mit der Mega Bestechungs Orgie mit Hilfe von Iilir Meta und der Bundesdruckerei in Albanien in Zusammenarbeit mit der Botschaft, GTZ und DAW, lief damals in 2001 dieses Projekt.Das Projekt der US – Albanische Mafia wurde im Junik 2001 direkt von Iliir Meta, dem Vorsitzendem des Touristischen Komitees: Agim Sinojmeri (Sinoimeri) und dem Touristik Direktor Arben Golemi vorgestellt, genaus so wie es im Artikle auch vom 13. Mai 2001 in der Zeitschrift “Klan” dargestellt wurde. Ebenso war der gute Freund Edi Rama von Ilir Meta anwesend bei der Vorstellung des Projektes im Hotel Daijti inklusive TV Bericht ErstattungAgim Sinojmeri war der Vertrags Partner bei der GTZ Studie der ghhRepublic Sazan – das Sazan Projekt der Albanischen US Mafiawas eine Kopie der im Volks Mund auch geannten “Republic Currila” des Projektes der Marian Durres www.albania.de werden sollten.

Das Projekt sollte eine Mafia Zentrale und Verteil Stelle werden, mit einem Investitions Volumen von 1,3 Milliarden $, inklusive Yachthafen, Hubschrauber Landeplatz, , Spiel Casino, Appartments usw..Zum Ausgleich sollte das Militär dort ein Militär Museum erhalten und tatsächlich erhielten diese Leute mit Hilfe u.a. der GTZ und der Deutschen vor Ort, zumindest einmal eine Projekt Genehmigung, obwohl keinerlei Finanz Nachweis vorlag.Der Direktor Arben Golemi sitzt im übrigen im Gefängnis, weil er illegal mittels gefälschter Dokumente Grundstücke in Golem verkaufte.Wie man ja damals nachfragen konnten, floh 1994 Agim Sinomjeri in die USA, weil er als Leier des Skenderberg Reise Büros im Rogner Hotels, 4.000 DM stahl und einen Jeep in den Straßen Graben setzte und verschwand.Der Dritte beteiligte Ilir Meta, als PM gab zu diesem Zeitraum nicht nur die Bin Laden Bau Genehmigungen für den Finacier von Bin Laden: Yassin Kadi,sondern seine Leibwächter wurden wegen Drogen Schmuggels im Januar 2002 in Italien festgenommen und er mußte u.a. deswegen zurück treten Ende Janaur 2002. Der Fahrer und Leibwächter seiner FrauMonika Herr Konidi, wurde wegen Drogen Schmuggels aus dem Kosovo nach Albanein ebenso schon im Frühjahr 2001 verhaftet und natürlich auch mit geklauten Jeep und gefälschten Diplomaten Auto Nr.Diese Partner der GTZ,
aus

Sonntag, 8. November 2009
Die Zerstörung des Albanischen Tourismus durch die GTZ - BMZ und Diplomaten Mafia in Albanien

1/31/2014

Durres Mafia Stadt, ohne Justiz, was die dümmste Mafia sogar kritisiert

Filed under: — Insider @ 8:46 pm

Kein Abriss erneut, nicht einmal die vielen Lokale, welche die neuen Parks im Stadt Zentrum besetzten, an der Rruga e Deshmoreve: Der Durres Bürgermeister Vangjush Dako, ein Dumm Mafiosi, der schon in 2000 als Bau Inspektor die Stadt verwüstete, für die Ilir Meta Verbrecher Bande, versteckt sich. Die komplette Stadt ist im Steuer Streik, bei so einer dummen Rathaus Mafia.
Der Bezirk Durres, ist Lieblings Stätte der kriminellen Politik Clans, für Grundstücks Raub und gefälschte Dokumente. In Durres demontrarien die Tabak Anbauer und Verarbeiter, weil es ebenso ein Mafiösen Monopol gibt.

Durch die illegale Bebauung, oft auch auf den Kanalisation Knoten Punkten, Parks, Stränden, erfolgte ein Milliarden Schaden, was in der Denkweise Antiker Bergstämme egal ist, weil die Internationalen dann neues Geld investieren. Deshalb braucht man keine Justiz, welche Anklage gegen diese Banden führt. Tourismus auf Albanisch: Beton und Umwelt Zerstörung, durch Ortsfremde Banden, die max. Bestechungs Geld bezahlen.

Warum sollen Hotels Abgaben zahlen, wenn die Stadt Mafia, den Tourismus mit Vorsatz zerstörte, bei einer Null Justiz. Korrupte primitiv Kriminelle, ziehen wie ein Magnet die korrupten Internationalen Geldgeber und Ratten an, für private Geschäfte, vor allem für Infrastruktur Geschäfte, wo in Folge auch jede Wasserleitung zerstört wird, die komplette Küste und alle Wälder.

Eines der vielen Versprechen, denn es gab sehr viele Abriss Akionen zur Show schon im Laufe von 15 Jahren, wo nur Bestechungs Gelder erpresst werden, wo Nichts abgerissen wird.
Chaos Grundstücks Agentur: Das Rathaus von Durres, will nun ab Anfang Januar mit einem Abriss illegaler Bauten beginnen

Das Helsinki Komitee kritisiert gerade, das es 331 fertige Anklagen für Straf Verfahren in Durres gibt, aber kein Einziges in Gerichts Verfahren mündete. Straf Verfahren werden verhindert, für Geld, die Akten geschlossen. Korrupte Richter und Staatsanwälte laufen frei herum, obwohl die Meisten keine Gesetze kennen, wie die US Department of State Berichte festhalten, 2/3 der Richter können nicht einmal technisch schreiben. Praktisch alle neuen Richter ab 2006, haben Berisha konform, von Mafia Universitäten die dubiosesten Diplome und gefakte Bildung und Schul Zeugnisse.
Eine Grundlegende Justiz Reform ist in diesem Verbrecher System notwendig,

Luxus Jeeps Richter in Durres in 2012

Luxus Jeeps Richter in Durres in 2012

Mercedes AA 558 EJ, Parkplatz Durres: “Institutione” reserviert für die Institutionen / Staatsanwaltschaft Richter! Natürlich mit getönten Scheiben, was per Gesetz in Albanien verboten ist.

Tirana - Durres: Selbst gemalte Landkarten, dienten den Grundstücks Agenturen ALUIZI, ZRPP als Grundlage der Arbeit
Bildung unerwünscht, denn man lebt gut, mit den Mafia Univeristäten, welche niemand kontrolliert.

Vollkommen korrumpiert von Ausländischen Organisationen, wo eine EBRD Kanalisation, ohne Anschluß ins Meer, die Stadt und Skhozet in ein Venedig verwandelt. Durres wurde durch die Internationalen Anarchisten in ein Chaos verwandelt, der Internationalen Aufbau Mafia, was mit Berlinwasser vor über 10 Jahren begann. aus 2008

Die merkwürdigen Mafiösen Geschäfte der Deutschen und der GTZ, DEG, DAW und Co. in Albanien

Die Spezialität der Albanischen Justiz ist, das die dümmsten Politiker Partner der Internationalen Aufbau Mafiosi wurden, besonders in der Justiz.

Die menschliche Müllhalde, wurde vor allem bei der OSCE und bei dem EU Botschafter sehr deutlich sichtbar. Die korruptesten EU Institutionen, wollen die Justiz Aufbauen, mit Profi Kriminellen, was nie funktioneren konnte.

Bertelmann’s Stiftung kritisiert, die Mafiösen Umtriebe der Inkompetenz der OSCE in Albanien

Der EU Botschafter in Tirana: Ettore Sequi, als Motor eines kriminelles Enterprise, stiehlt mit Fake Projekten, Phantom Verbänden hohe Millionen Summen

12/4/2013

“Pate von Durres” Spartak Braho, über das Krebs Geschwür der Albanischen Justiz

Der Stadt bekannte Kosovo Verbrecher: Skender Kapiti, über den total Bankrott der Justiz in Durres. Die Kosovo Mafia, ist ein Motor des Verbrechens in Albanien, der Geldwäsche, Drogen- Frauen Handels und der Produktion gefälschter Papiere. Die Zerstörung von Albanien geht vor allem auch in 1997, auf deren Konto, weil die International agierenden Verbrecher Banden, Umschlags Plätze vor allem in Durres, Plepa, Golem, Pista Illyria benötigten. Alle Albanischen Gangster Familien sitzen auch aus Mazedonien, den USA dort.

Skender Kapiti, älterer Bruder des Mörders Gani Kapiti, Ex-Eigentümer der Verbrecher Bar-Hotel: “DRENICA", vollkommen illegal ca. i 1998 in Durres gebaut, Mord Zentrale der Todes Schwadronen aus dem Kosovo “Drenica” Tal, als Extrem Verbrecher, bedrohte Skender Kapiti persönlich den Präfekten Petric in 2000, als seine Schrott Bar abgerissen werden sollte und der Bagger nebenan schon das Gebäude zerstört hatte, im Auftrage der Regierung.

Kosovo Gangster Gruppen schiessen wieder mal ihre selbst ernannten Grundstücke Rechte aus

Mord Drohungen gegen einen Präfekt, obwohl man nur ein Ortsfremder Gangster ist. Mitglied im Pyschopaten Club der Extrem Verbrecher, welche sich als Ehrenwerte Familien darstellen wollen, obwohl es niemanden gibt, der von diesen Ratten des Verbrechens etwas hält. Skender Kapiti, most criminell von Durres, kritisiert die Justiz, die nicht existiert, Muster Beispiel einer Kosovo Pyschopaten Familie rund um Mord, welche sich als Ehrenmann darstellen will. Und solche Mord Familie, sprechen von einem Rechts Staat, welche sich vollkommen illegal in Durres niederliessen und nur Verbrechen, Mord brachten rund um die Kosovo Todesschwadronen in Durres in 1998 bereits, als verlängerter Arm des Hashim Thaci.

 • Refuzimi i statusit, dëshmi e dështimit tonë si politikë, shoqëri dhe si shtet

  Posted by Editorial Friday, January 31st, 2014kapitiNga Skënder KAPITI / Arsyeja pse e ndërmora për ta shkruar këtë shkrim dhe me këtë titull është fakti i refuzimit nga BE për të 4 –ën herë statusin e anëtarit kandidat për në BE, që është rast unikal në historinë e BE për shtetet që aplikojnë për antarësim. Ndër shumë shkaqe që kemi dështuar si politikë,si shoqëri dhe si shtet është se ne nuk kemi ndërtuar akoma një shtet ligjor, dhe më e mirë është një diktaturë ku sundon ligji se sa një demokraci ku nuk funksionon shteti ligjor , pasi aty ku nuk sundon dhe nuk zbatohet ligji pavarësisht regjimit apo emërtimit të sistemit aty shoqëria është në anarki, dhe anarkia është gjëndja më e keqe ku bie shoqëria. Shëmbulli për këtë është Shqipëria , ku si rezultat i kësaj gjëndje, individi i shoqërisë sonë nuk ndjehet i kërcënuar vetëm nga shteti siç ishte në diktaturë po ndjehet dhe nga shteti(politika) po dhe më keq akoma dhe nga individi.. Demokracia keqfunksionale e tranzicionit ka çuar në krijimin e një sistemi korruptiv e paligjshmërie ku kulmi arrin deri aty kur një anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë deklaron se në këtë Këshill sundon paligjshmëria , duke vertetuar atë çfarë është perceptuar nga publiku se sistemi i drejtësisë ka falimentuar , dhe ai i opinionit nderkombëtar se korrupsioni në drejtësinë shqiptare është i kudondodhur . Po me rënda është ajo se ekspertë amerikanë propozojnë që në drejtësinë shqiptare duhen gjyqtarë dhe prokurorë të huaj pasi drejtësia jonë nuk bën dot drejtësinë dhe nuk lufton korrupsionin që është diçka tepër e rëndë, pasi në qoftëse në një vënd nuk sundon ligji e drejtësia dhe korrupsioni e krimi triumfon mbi to, atëhere sovraniteti i brëndshëm është i kërcënuar. Simbas këtij realiteti dhe faktin tjetër se duke qenë në NATO, gjë e cila na ka garantuar sovranitetin e jashtëm, atëhere çfarë i mbeti sistemit dhe shtetit tonë dhe a nuk është ky një Protektorat modern “i nevojshëm”. A nuk jemi gati pothuajse si në kohën e pas shpalljes së pavarësisë dhe a nuk janë aktuale dhe mesazhet që na ka lënë Ismail Qemali 100 vite më parë se: “ Të gjithë sa jemi shqiptarë, të mëdhenj dhe të vegjël, të pasur e të varfër,pleq e të rinj duhet të bashkohemi dhe të çojmë përpara vëndin në rrugën e qytetërimit dhe përparimit, duke i treguar Europës se shqiptari ka mbetur europian në gjak……sejcili prej nesh duhet të heqë dorë nga inatet, armiqësitë dhe dëshirat e hakmarrjes……….. mjerë ne , po t’i lëmë popujt e tjerëtë na kalojnë në rrugën e qytetërimit”. Këto fjalë të mënçura nuk kanë nevojë për koment dhe realiteti tregon se ne jemi atje ku kemi qënë të fundit dhe të mjerëv se kemi mbetur në fund në Europë si të pazhvilluar ,të përçarë, të varfër, të korruptuar dhe të paintegruar, dhe ky a nuk do te thotë dështim? Në këtë tranzicion çfarë pamë dhe çfarë realizuam? Pamë se si politika me grykësi të pangopur u turr për pushtet e për pasuri dhe me të famshmen shpërndarje e privatizime të pasurive vodhi, grabiti,dhe abuzoi me to dhe me gjakun , mundin dhe djersën e e popullit që i kishte krijuar ato; nën maskën e lirisë morën revanshin liritë negative dhe egoizmi negativ i uzurpimeve, kërcënimeve, dhunës e krimit, të trafikimit të qënive njerëzore, të drogës, bixhozit, të pargjegjshmërisë dhe pandëshkueshmërisë dhe të ligjërimit të çdo lloj mjeti për pasurim të shpejtë. Ligji dhe drejtësia u prangosën në letër dhe ligjin e bëri e paligjshmja dhe e palejuara dhe drejtësinë e bëri padrejtësia, politika ,korrupsioni dhe paraja. Faji për këtë dështim i faturohet politikës së korruptuar,pasi aty ku sundon politika e korruptuar aty korrupsioni montohet në system , dhe me montimin e sistemit të korruptuar më pastaj korruptohet gjithçka, korruptohet dhe shteti dhe individi dhe shoqëria. Me korruptimin e sistemit atëhere demokracia e korruptuar bën përzgjedhjen në elitat politike, profesionale, civile dhe intelektuale të njerëzve amoralë, të pandershëm, të korruptuar, të padhimbshëm, të papëgjegjshëm dhe antikombëtarë, dhe në këtë mënyrë korrupsioni është futur në një rreth vicioz dhe është bërë gjithsundues dhe kërcënues për jetën, pronen, lirinë, demokracinë dhe sovranitetin kombëtar dhe faktorë kryesor për mosintegrimin. ……………………

  Short URL: http://bulevardionline.com/?p=7941

Auch die Albaner haben begriffen, das wo die NATO auftritt und die Aufbauhelfer Alles zerstört werden muss, Alles korrumpiert werden muss. Parks, Wälder und richtige Schulen wie Krankenhäuser braucht man nicht.
Identisch in Afghanistan und dem Irka, oder dem Kosovo, wo sich die Lage erheblich verschlechert hat, seit den Zeiten von Jugoslawien und ebenso die Bevölkerung auswandert. Die EU, USA, Weltbank und Co. schaffen nur korrupte und kriminelle Strukturen mit den Dümmsten. Das die Privatisierung hoch kriminell ist in allen Bereichen, und zur Landes Zerstörung führte, wo Betrug Straffrei ist, haben die Albaner begriffen.

afghanistan 167

Fatmir Xhafaj, Vorsitzender der Juristisches Rechts Kommission des Parlaments, lehnt die neuen nicht transparenten Richter Bestellung des Mafia Präsidenten Bujar Nishani ab, weil beide Richter nicht einmal eine gesetzlich vorgeschriebene Vermögens Erklärung der Familie u.a. vorlegten.

“Pate von Durres” Spartak Braho, über das Krebs Geschwür der Albanischen Justiz

1/22/2014

Berisha Partner und Samir Mane, die Neanderthaler des Albanischen Tourismus verlieren die Dhermi Grundstücks Lizenzen

Filed under: — Insider @ 9:43 pm

Die geschäftliche Voraussetzung für die EBRD, Raiffeisenbank waren auch hier, die Langzeit Erfahrung des Samir Mane, als Profi Schmuggler, Profi Fälscher und Betrug aller Art. Urgestein der Österreicherischen Korruptions Maschinierie, mit 20 Jahre Erfahrung im Zoll Betrug und Schmuggel mit dem Gangster Syndidat: Ridvan Bode. Die besondere Art der Förderung der Internationalen im Subventions Betrug rund um die Balfin Gruppe, der Tropoje Dumm Mafia rund um Zoll- Betrugs Maschinerie der Ziegenhirten des Salih Berisha und Ridvan Bode Drogen Kartelle.

Diese Leute sind einmalig dumm, was diese Leute unter Tourismus mit einer in der Welt einmaligen Vernichtung der Küste, viel Beton und der Betonierung der Antiken Stätten verstehen. Die MTKRS Minister und Adminstrative, ein Langzeit kriminelles Enterprise, wo die dümmsten Verwandten direkt auch von Ilir Meta, schon vor über 10 Jahren untergebracht wurden.
Dhermi Samir Mane
Zerstörung der Küsten Vegetatikon, Bäume, Wälder das Touristische Modell der dümmsten Mafia der Welt.

Rama Government, blasting the decision, for concessions in Dhërmi

The “Coastal National Agency” aproved

Mit dem aufgeblasenen EBRD finanzierten Mafia Imperium geht es immer steiler bergab, wobei der Berisha Gangster Partner mit 3 verschiedenen Bilanzen, massiven Bank Betrug machte, wodurch bereits die Chrom Lizensen sehr schnell entzogen wurden. Eine Betrugs Imperium, die Balfin Gruppe, identisch wie Rezart Taci, oder Belle Air usw.. Enge Geschäftspartner des Samir Mane, von Interpol gesucht und Schwer Verbrecher, was bei Salih Berisha schon anfängt. EBRD und die Weltbank waren die letzten Jahre, vollkommen von Kriminellen übernommen.

Die Albanische Regierung hat nun Samir Mane die Lizensen entzogen für ein 2 km langes Küsten Grundstück, wo sowieso nie eine Bau Genehmigung bestand, sondern nur eine Projekt Genehmigung. Alle Bau- Umwelt Gesetze wurden wie immer ignoriert durch die primitiven Banden. Eine Vermessung für das Grundstück gab es nie, nie vorgeschriebene geologische Untersuchungen, technische Ausführungen, wie es für die wenigen Privaten Zone Touristik, schon in 1993 vorgeschrieben war, nach dem Gesetz 7665. Unterlagen wurden wie üblich nie nach gereicht, denn man versucht schnell durch weiter Verkauf, viel Geld zumachen.

Partner bei der Küsten Zerstörung und dem Grundstücks Diebstahl war direkt die Familie Berisha: Samir Mane und Shkëlzen Berisha bei der Firma: “Eurokontakt”, sh.p.k.”.

Man beschliesst weitere Aktionen an allen Strategischen Orten, Rettung der Umwelt und entsprechende Maßnahmen! Natur Tourismus Made by Hirnlos Berisha und Co.


22 Janar 2014 - 17:55
Rama prish vendimin e Berishës për konçensione në Dhërmi

Samir Mane berisha dhermi
Identische Mafia Methoden, diese Art von Lizensen, wie die kuriosen Hafen Lizenzen in Durres.

Partner des Samir Mane, ein gerade verhafteter Schwer Gangster, der in Italien zu 32,5 Jahren Haft verurteilt ist.

Agron Gropa verurteilter Chef des Patos - Fiere Mafia Clans und der “Pelikan Security” Interpol gesucht und nun verhaftet

Die Regierung, will illegale bebaute Tausend Hektar Land im Golf von Laze, durch die Berisha Banden enteignen und zerstören

Der illegale Hochhaus Komplex “Jon” der Lulzim Basha - Isufi Mafia Familien, wurde heute beschlagnahmt und wird gesprengt

Nachdem der ersten Profi Sprengung eines illegalen Gebäudes in Albanien in Tirana, werden Reklame Tafeln entfernt

Der Schaden den Hirnlose und korrupte EU, OSCE, US, UN Missionen in Albanien anrichten, übersteigen die Vandalen Vernichtung von Nord Tunesien, vor 2.000 Jahren, oder die Mongolen Stürme in Persien.

EU Debakel: Die Albanische Regierung erklärt die Dezentraliserung als vollkommen gescheitert

Der übliche Bauschrott der Pyschopaten, welche den Tourismus an der Küste zerstören. Die neue Küsten Tourismus Agentur wurde genehmigt und beginnt die Arbeit. Die nächste Lizenz, von Salih Berisha, ohne jede Gesetzliche Grundlage wurde widerrufen: 2 km Stand und Küste bei Dhermi, was ein Diebstahls Projekte des Berisha Clans ist, mit der Phatnom Firma: “Eurokontakt”, sh.p.k vom 1.8.2012. Identisch den dubiosen Hafen Lizenzen, welche in das totale Chaos führten.

Samir Mane und Shkëlzen Berisha, dümmer wie ein Neanderthaler und die ganze Welt sieht seinen Schwachsinn, wie er die Küste zerstörte und betonierte.

Der Strand von Dhermi wurde mit Samir Mane von der “Sala” Mafia privatisiert

Der Kerl ist genauso dumm, denn warum wird auch hier an der See Seite, Alles zubetoniert und alle Bäume und Sträucher in Taliban Idioten Manier zerstört. Niemand macht sowas in der Welt, was aber von den Ignoranten einer Dumm Mafia ignoriert wird.

Mit den Videos
NO COMMENT: THE BIG CHANGE!

Dhermi, (Drymades, Himara Region) between natural beauty and destruction

Die Zerstörung der Süd Albanischen Küste geht weiter: die Drymades Küste

Mit Videos, der Abriss in südlich Himari, in Dhermi, und den schönsten Buchten, durch Berisha Verbrecher Banden.

Die abgerissene gut bekannte Disco: “Havanna” war direkt ein Geschäfts Modell des Sohnes von Salih Berisha: S. Berisha, wo identisches Banditentum zum Standard überall an der Küste wurde, illegal zu roden, Bäume und Wälder Zerstörung, für Lokale, Discos, Clubs und die absurdesten Landräubereien mit Feuer und Motor Säge wie Beton. Alles gebaut mit gefälschten Papieren, immer von Ortsfremden Banden und Mafiösen Politikern, oder Polizei Chefs.

Inzwischen abgerissen, diese Bauten mit gefälschten Dokumenten und Bautafeln.

Dhermi

Typisch diese Phantom Bau Tafeln, aus 2010, denn Real waren die Berisha Leute zu dumm, einen Bau Antrag zustellen und so beschloss die Berisha Regierung, das jeder bauen darf ohne Papiere und der Gangster Eduard Halimi versprach im Namen von Berisha die Legalsierung. Banden überfielen überall die Orte und Strände und bauten wo sie wollen.

in 2014: typische aufgeblasene Betrugs Firmen: 100 Firmen, obwohl man max. eine Ziegenherde hüten kann, es erinnert an den Betrugs Bankrott der Belle Air, den Pyramid Firmen bis 1997.

Die Chrom Lizensen der Balfin Gruppe des Samir Mane, wurden beschlagnahmt, wegen Millionen € Schulden

Hirnlose Küsten Bauten in Albanien, in Lehm Boden, wo so dumm nicht einmal Tiere sind.

22 Janar, 2014

Krijohet Agjencia Kombëtare për Bregdetin

9Ministrja e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Eglantina Gjermeni njoftoi sot krijimin e Agjencisë Kombëtare për Bregdetin, e cila ka si synim mbrojtjen dhe zhvillimin e integruar të bregdetit.

Në një konferencë për mediat, Gjermeni theksoi se Agjencia do të funksionojë në nivel rajonal dhe lokal dhe do të financohet nga Ministria që ajo drejton.

Agjensia Kombëtare për Bregdetin do të ketë edhe 30 punonjës.Me krijimin e saj mund të bëjmë më të lehtë afrimin e investitorëve”, tha Gjermeni.

Dhërmi, Rama shfuqizon koncesionin
Publikuar më 22.01.2014 | 18:16

0 0

Një koncesion që do të pushtonte plazhin e Dhërmit i dhënë nga qeveria Berisha është shfuqizuar gjatë mbledhjes së sotme të qeverisë Rama. Bëhet fjalë për vendimin e qeverisë Berisha i marrë në 1 gusht 2012, për të ngritur një fshat turistik në Dhërmi. Ky projekt do të pushtonte plazhin e Dhërmiut për më shumë se 2 kilometra.

Gjatë mbledhjes së sotme të Këshillit të Ministrave, është “shfuqizuar vendimi Nr.591, datë 1.8.2012, të Këshillit të Ministrave, “Për përcaktimin e autoritetit kontraktues për zhvillimin e një projekti koncesionar në zonat, plazh Dhërmi dhe plazh Perivoll, me karakter turistik, panoramik dhe informues, ndërtimin e infrastrukturës përkatëse dhe miratimin e bonusit në procedurën përzgjedhëse konkurruese që i jepet shoqërisë “Eurokontakt”, sh.p.k.”, raporton “Shqiptarja.com”.

Vendimi për shfuqizimin e këtij koncesioni është marrë “në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të neneve 121 e 124, të ligjit nr.8485, datë 12.5.1999, “Kodi i Procedurave Administrative të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes”. Ky vendim hyn në fuqi pas botimit në “Fletoren zyrtare”.

VENDIMI I DATËS 1 GUSHT 2012

Sipas një vendimi të fundit të qeverisë, botuar në Fletoren zyrtare, qeveria Berisha kishte dhënë me koncesion zonat në plazh Dhërmi dhe plazh Perivoll. Sipas vendimit, “autoriteti kontraktues për kryerjen e procedurave ligjore për zhvillimin e një projekti koncesionar në zonat plazh Dhërmi dhe plazh Perivoll, me karakter turistik, panoramik dhe informues dhe ndërtimin e infrastrukturës përkatëse është bashkia Himarë”.

“Miratimin e bonusit prej 2% (dy për qind) të pikëve, për rezultatin teknik dhe financiar, në procedurën përzgjedhëse konkurruese (propozim i pakërkuar), që i jepet shoqërisë “Eurokontakt”, sh.p.k”, thuhej në vendimin e zbardhur të qeverisë Berisha në vitin 2012. Sipas qeverisë Berisha për zbatimin e këtij vendimi, ishte ngarkuar bashkia Himarë.

/Shekulli Online/ E.B./
Marrin fund Zamir Mane dhe Shkëlzen Berisha, Rama anulon koncesionin e bregdetit

Qeveria ‘Rama’ vendosi të anullojë projektet koncensionare të miratuara nga Qeveria e mëparshme në bregdetin jugor të vendit. Kështu Këshilli i Ministrave vendosi shfuqizimin e projektit koncesionar i parashikuar të zbatohej në zonat bregdetare plazh Dhërmi dhe plazh Perivoll. Ky vendim konsiderohet si një hap i rëndësishëm i iniciativës More…

 

Die Mafia Berisha Richter und Mafia Justiz in Albanien: Abriss Aktionen in Llogara, Drymades, Himara Region

Diese Mafia Firma, bietet ebenso Grundstücke in Dhermi, vollkommen illegal, eine reine Mafia Firma, denn Bau Genehmigungen hat dort niemand beantragt. Mitglied u.a. der Deutschen Industrie Vertretung DIHA,

Ky truall i mrekullueshem ndodhet ne nje nga plazhet me te bukura te rivieres shqiptare, ne Jale te Vlores. Ka nje siperfaqe 6000m2 dhe ndodhet direkt ne koder, ngjtur me ish vilen e E. Hoxhes .Nje truall shume i bukur per te investuar ndertim vilash apo hoteli.
Read 656 times

Pestalozzi-Group Sh.p.k.

andere extreme Betrugs Geschäfte mit Grundstücken, inklusvie Baugenehmigung an der Küste, sind ebenso praktisch DIHA Mitglieder. Einfach lächerlich, wo selbst Albaner Nichts mehr kaufen, weil Alles gefälscht ist und es Hunderte von Regierungs Erklärungen zum Thema gibt, inklusive Weltbank Berichte.
Der dreisteste Küsten Grundstücks Betrug an der Albanischen Küste bei Velipoje – Shengin, mit Deutschem Makler
Journalisten des bekannten Senders Top Channel, brachten über den dreistesten Grundstücks Betrug eine Sendung und zeigten diese Dreistigkeit auch an mit eigenen Video auf der Website der neuen Regierung unter http://stoprrenimit.com/

Immobilien,

Albanien

Albanien-DIHA

Website

Pestalozzi-Group Sh.p.k.

Tirana - Durres: Selbst gemalte Landkarten, dienten den Grundstücks Agenturen ALUIZI, ZRPP als Grundlage der Arbeit

Der Präfekt von Durres, bereitet mit 4 Arbeits Gruppen, die Anzeigen und den Abriss gegen die vielen illegalen Bauten vor

Artan Lame: Anklagen gegen die ALUIZI Grundstücks Mafia in Sarande: illegale Dokumente auf Antiken Boden, in der Küsten Verbots Zone

1/20/2014

Erpressung, Deutscher Bestechungs Lobbyismus und alle Lizensen im Debakel rund um die Hafen Durres werden überprüft

Filed under: — Zogaj Leku @ 12:57 am

Es gibt ja ein besonders gut bekanntes Bestechungs- und Erpressungs Geschäft, wie die CEZ im Ausland arbeitet, was zu dem Untergang der CEZ in Albanien führte. Reine Bestechungs- und Partnerschafts Erpressungs Geschäfte: gekoppelt an den EU-Kandidaten Status, was nun auch den Deutschen vorgeworfen wird. Das erste Bestechungs Monopol Geschäft wurde schon im Oktober für ungültig erklärt: Die erste Bestechungs Lizenz wird für ungültig erklärt: von der Österreichischen Firma GFI Weitere illegale Lizensen, für Monopol Geschäfte wurden aufgekündigt. siehe CEZ Geschäft im selben Zeitraum: * unten

Deutsche Firma und die Mafia, merkwürdige Geschäfte durch gerade gegründete Firmen, sind gut bekannt, wobei es einen weiteren Extrem Fall des Betruges gibt und der Inkompetenz, durch eine Deutsche Firma, rund um Betrug, was vor einem Abitrage Gericht vorgetragen werden sollte in 2012, aber nie geschah. Geschäfte wie aus der Website zuersehen ist: Alle mit hoch korrupten Ländern, wo nie eine Deutsche Justiz etwas kontrollieren wird, oder fiktive Ausgaben durch das Finanzamt.

aus 2009 Weltbank: Der Skandal um die Öl Anlagen und ein neues Kraftwerk bei Vlore

Ein weiteres Investment geht vor ein Internationales Schieds Gerichts Verfahren. 11 Millionen € fordert die Albanian Power Corporation (KESH sh.a. in Staats Besitz), 5 Millionen € ein Italienischer Investor und Alles merkwürdigerweise erneut wie bei dem Tschechischen Energie Versorger CEZ, mit einer Welt Bank Garantie unterlegt. Diese Weltbank Garantien, werden immer merkwüdiger in Albanien, was da ans Licht kommt, wobei die Albaner seit ca. 2 Jahren der Weltbank hohe Bestechlichkeit vorwerfen, ebenso der EBRD Bank. Die Weltbank beschäftigte als Leiter des Coastal Managment Plan Jamber Malltezi, Schwieger Sohn des Salih Berisha, der zuvor in Betrugs Geschäfte rund um Immobilien verwickelt war, was ebenso ein Licht auf die Weltbank Geschäfte wirft und heute in einem gesetzlichen Taliban Desaster endete.

Die Deutsche Firma Luthardt, hat die Verträge für den Betrieb der Anlage! Luthardt, ist lt. Website ein sehr junges (2008) Unternehmen aus Berlin, und wie solche Leute an solche Verträge heran kommen ist erstaunlich, aber die Italienische - Albanische Mafia ist ja dabei Partner. Man hat mit der Serbischen Mafia ebenso Langzeit Erfahrung, noch unter Milosevic, wo Alles nur mit Bestechung geregelt wurde. Offensichtlich, gibt es Verträgen keine Garantien für gelieferte Teile und Anlage, wo kurz gesagt bis heute Nichts funktioniert.

Die Deutschen und Türkischen Firmen im Hafen Durres werden kurz gesagt, raus geworfen.

Man macht Bestechungs Partner Geschäfte, der billigsten Art, mit dem Hafen Direktor, wo sich ganze Stapel von Anzeigen bereits im Frühjahr 2013, rund um seine Betrugs- Bestechungs Partner Geschäfte, inklusive Abgaben Erpressung, einem 20-jährigen Berisha Modell: Anklage Erhebung erfolgte dann im März 2013. Eduard Ndreu në prag të arrestimit. Kompanitë private dorëzojnë dosjen penale në Prokurori

Das Deutsche System ist ja gut bekannt: Immer mit Korrupten und Kriminellen, wo Griechenland vollkommen ruiniert wurde.
Da müssen Deutsche natürlich mitmachen:

2/21/2013

WikiLeaks - Stratfor: Berisha, the Albania mafia chief

Die vielen hohen Zäune im Hafen, sprechen allein schon für ein Chaos, was sich in den letzten Jahren entwickelt hat, was es früher bei wesentlich mehr Sicherheit nicht gab. Eine Art von Claim Absteckung, krimineller Firmen, wo es 1996 keine Zäune gab. Oder sollte man Sagen, das die Deutsche Bank Mafia kam, mit ihren Berufs Betrügern und als Partner die KfW wieder einmal: Deutsche Bank Projekte, mit der Italienischen Mafia in Albanien, sind ebenso eine Legende, wie mit dem Griechischen Gangster Spiro Latsis, sogar als Partner. Als Beispiel: Das Karvilac Projekt, wo der Spiegel sogar berichtet. Berufs Chaoten, kamen ab 2008 nach Albanien, wo bereits die guten Berisha Leute, das Land verliessen und keine Investoren mehr kamen.

Höhere Hafen Gebühren für die Entladung, wesentlich weniger Anteil daran erhält der Hafen, ineffiziente private Firma, ein totales Verlust Geschäft für den Hafen den Albanischen Staat (vorher erhielt der Hafen 30 % der Umschlags Gebühren, nun 11 %) und vor allem Arbeit. Shkelet master-plani, anija me sondë nafte çohet te kromi , was zu einer enormen Verschuldung des Hafens führte, mit dem Betrugs Kredit der EBRD und vollkommen falscher Beratung wir so oft, rund ums Ausbaggern. .

Es laufen ganz offizielle Untersuchungen, wie in 1997-98, wie jemand zu seinen Dokumenten kam. In Deutschland sind die Verbrecher Banden, Straffrei, wie der Visa Skandal zeigte, oder wie Griechenland ebenso vollkommen korrumpiert wurde. Warum ein Deutsche Staatssekretär: Ernst Burgbacher, versucht, primitive Dumm- und Korruptions Geschäfte, der ordinärsten Bestecherei zu schützen, mit dem Capo der Albaner Mafia zuschützen, Geldwäsche der Albaner Mafia fördert? Es wird wie im Visa Skandal die nächste Frage sein, in welchem Auftrage, diese Erpressungs Delegations Reise organisiert wurde im Oktober 2013. 4 Jahre versuchten im Visa Skandal die Hintermänner u.a. Joschka Fischer, diese kriminellen Verbindungen zur Albaner Mafia, zu vertuschen, mit Hilfe des Otto Schily. Der Vorgang zeigt, das die Deutschen Politiker, bis heute nicht einmal das 1 & 1 gemacht haben(ab Ende 1998), wie man vor Ort auftritt, identisch Italienische, Amerikanische Betrugs Politiker,, diverse Betrugs NGO’s und UN Organisationen, welche nur Geschäfte machen wollen.

Unter der Schirmherrschaft, des Auswärtigen Amtes, seiner Lobbyisten, wurde der Balkan vollkommen korrumpiert und ruiniert, wo Griechenland ein besonders gutes Beispiel ist, oder Afghanistan, wie der Kosovo ebenso.
Gezielte falsche Beratung, durch Mitglieder der Deutschen Industrie Vertretung DIHA liegt ebenso vor, was zum Ersten Mal in der Geschichte des Hafens, zu einem Defizit von 1,4 Millionen € in 2013 führte und weitere 15 Millionen € Bank Schulden, wo noch ein Guthaben von 5 Millionen € in 2005 bestand. Die Deutsche Consult DIWI, gehört zum Consult Roulette des Betruges und der Bestechung, wie Lahmeyer, Rodecco usw.. Eine vollkommen unsinnige, vorsätzlich falsche Beratung, im Hafen, was bei dem guten Club Service von Durres, und Sokol Olldashi mit 15 Jahren Erfahrung einfach war. Mindestens 3 bekannte Medien mit gutem Ruf, schreiben über das kriminelle Chaos, was auch im Hafen organisiert wurde, von immer den selben Profi kriminellen Construkten. Vorsätzlich falsche Beratung auch rund um das Ausbaggern des Hafens Durres, mit einem vollkommen überhöhten Kredit, der aber nicht für die Preis günstige Anschaffung eines technischen Bagger Systemes dienen soll, sondern der eigenen Tasche dient. Die Deutsche DIWI Consult, ist für diesen kriminellen Schwachsinn zuständig. Niemand braucht eine DIWI Consult in Albanien, welche sich mit Bestechungsgeld nur Aufträge erkauft. Nennen wir es: Betrugs Mafia Sponsering hier auch und Vernichtung von einer wirtschaftlichen Basis zum eigenen Profit. Einziger Grund der Tätigkeit: keine Justiz und so unterschlägt man mit der Albaner Mafia gemeinsam in alter Tradition hohe Millionen Summen.

Ein Internationaler Skandal, wo die Fach Presse berichtete: Der Hafen Durres, wo Beratungen echter Hafen Strategen, Auflagen der EU, ignoriert wurden und die bestehenden Hafen Master Pläne, wie überall in Albanien: alle Gesetze, Urbanistik Pläne, vorgeschriebene Ausschreibungen , hatten sich nach 2009 in Luft aufgelöst. Es gab schon 1993 Deutsche Logistik Firmen, welche das Land nach Zoll Betrug verliessen. Hinzu kommen die Schrott- Betrugs Bauten der DIHA Mitglieder: VEGA und DIWI Consult im Hafen.

Der Rauswurf der Bestechungs Lizenznehmer im Hafen von Durres (der KURUM Chaoten ebenso), wird nun entgültig organisiert und vorbereitet. Illegal und ohne die vorgeschriebene Ausschreibung, wurden die Lizensen gekauft, bzw. abgerundet durch Kick Back Geschäfte und Beteiligungen. Allen voran, die Deutsche German Albanian Logistic Agency und Albanian Stevedoring Company Shpk.

Die Dreistigkeit dieser Gangster, ohne die lt. EU Regelung geltende Ausschreibung, nach Abwahl noch schnell ein Bestechungs Lizenz mit Verwandten des Hafens Direktors (Sokol Olldashi Clan) zu organisieren ist einmalig, am 1.8.2013

VKM 493 1 gusht 2013 terminali lindor_0 Salih Berisha kennt keine Gesetze und das Lizenz Gesetz von 2006 sowieso nicht, wobei Hochtief und das korrupte Lizenz Geschäft mit dem Flugplatz, ja 2004 abgeschlossen wurde, als es derartige Gesetze nicht einmal gab.

Eine der wichtigsten Vorgänge ist in Albanien wird sein, das man die kriminellen Strukturen der Inkompetenz und Mafiösen Partnerschaften im Hafen von Durres beendet. Man wird diese Lizenz Partnerschaften mit der Albaner Mafia beenden, wo Deutsche mit vollkommen falschen Partnern, falsch anfingen und nur noch Probleme haben. Geschäftliche Partnerschaften mit Kriminellen, wie P. Ndreau, wo Verwandte Partner wurden. Geschäfte, welche nicht einmal die Italienische, Russische oder Türkische Mafia im Hafen machen wollten. Der neue Minister Edmond Haxhinasto steht vor einem Debakel und hat selbst viele Probleme.

Hafen Master Plan Durres
Der Hafen Master Plan, von 2008-2009 wurde genauso ignoriert, wie alle Gesetze, wie teuren Urbanistik Pläne ausser Kraft gesetzt wurden, durch Sokol Olldashi, weil er wohl wieder einmal in alter Tradition, Alles vergessen hat, das es sowas gibt. Seine Parteibuch Idioten, ohne Schule und Bildung, zerstörten in dieser Klientel Politik alle Institutionen, oft aus reiner Dummheit.

2008-2009, wurde ein neuer Hafen Masterplan genehmigt, mit Beratung der EU Experten, und genau gegen diese Masterpläne, wurde durch die Bestechungs Orgien der Deutschen und Türken massiv verstossen, u.a. weil es keinerlei Ausschreibungen gab. Die üblichen Betrugs Consults der Deutschen tauchten dann auch noch auf mit den üblen Banden der Deutschen Bank, und der Slowenischen Pleite und Betrugs Firma SCT, welche ebenso Langzeit Partner der Deutschen Betrugs Bank war im Skandal am Flugplatz von Lubanja und ebenso mit Verhaftungen unter gegangen ist. Nur die Deutschen laufen immer frei herum in Europa und sind Straffrei. Die Deutsche Industrie Vertretung: DIHA, hat etliche Mafiöse Betrugs Firmen als Mitglieder, vor allem rund um Real Estage, Grundstücke, Baufirmen, wo selbst der Bankrott der “Alpine” Betrugs Orgien von Bechtel & Enka, Verfahren der General Staatsanwaltschaft keine Bremse ist.

Die Chinesische Delegation im Hafen von Durres, mit dem Hafen Direktor
Hafen Durres

APD: Tragetet i kushtojnë portit më shumë se të ardhurat që merr

· Paralajmërohet para emisarëve të Pekinit “dëbimi” i turqve dhe gjermanëve nga porti i Durrësit: pakënaqësi serioze ndaj profesionalizmit të operatorëve privatë, si dhe kontratave të gabuara

Eine Delegation des Chinesischen Wirtschafts Ministerium, besuchte den Hafen von Durres (17.1.2014), und man plant die Deutschen und Türken aus dem Hafen, wegen dem Chaos raus zuwerfen. Der neue Hafen Direktor als Gastgeber, was er nur in Absprache mit wichtigeren Leuten macht.

Das wird wegen Bestechung, Erpressung, Kauf der Lizensen mit Bestechung, illegalen Lizensen, ohne Ausschreibungen, Mafia Geschäfts Partner, Kick Back Geschäfte u.a. direkte Verwandte des vorherigen Hafen Direktors, als Partner wird vor allem den Deutschen vorgeworfen. Die jetzige Regierung, ist durch den vorherigen Hafen Direktor P.Ndreu, bestens informiert worden, als er im Oktober zur LSI Partei wechseln wollte und durch die Akten im Ministerium.

Im Sinne der Berisha-Sokol Olldashi-Ridvan Bode Mafia und deren Drogen Kartelle: man errichtet mit allen Mitteln Wirtwschafts Monopole, was massiv bereits von über 10 Jahren hart kritisiert wurde, vom US Botschafter James Franklin Jeffrey hart kritisiert.
U.S. Urges Gov’t to Keep Pressure on Crime Lords
Tirana, October 28, 2003 - The U.S. ambassador warned Albanian crime lords on Monday that the international community was hunting them down and urged Albania to continue to pursue them because crime would harm its bid to join the West.
Die Probleme gehen weiter und ungebremst: Shkelet master-plani, anija me sondë nafte çohet te kromi

Besonders peinlich die aktuellen Betrugs Geschäfte der EBRD Bank erneut, welche zu noch mehr Chaos führt, mit dem Vorsatz den Hafen vollkommen bankrott zumachen.

Diese Leute sind auch verantwortlich, durch ihre Partnerschaften mit der Durres-Shiak Mafia, Beteiligungen auch an den Tochter Firmen, das die dümmste Albaner Mafia, den Hafen wieder übernahm, Durres und alle Institutionen zerstörten und, wo Verurteilte Gangster bekanntlich frei herumlaufen in Durres, wie aktuelle Hinrichtungen zeigen. Aber das sind normale Geschäfte der Lobbyisten, das man immer wieder auf die alten Verbrecher Strukturen zurück greift. Auch in den Medien werden viele Fragen gestellt, warum Deutsche mit den Gangster aus dem Visa Skandal (BKA Bericht) erneut zusammen arbeiteten, welche vor Mord damals nicht zurückschreckten. Der Deutsche Justiz Murks, lässt sich mit der Sache gut erklären.

Die ordinären Bestechungs Orgien, Deutscher Politker, Lobbyisten gut auch in Griechenland bekannt, sind ein peinliches kriminelles Enterprise, oft auch mit Unfähigkeit gekoppelt, wo die Zerstörung des Hafens Durres, mit Verbrechern als Partners, auch nicht mehr verwundern kann. Die jüngsten Hinrichtungen, führen erneut in diese Zirkel und Partnerschaften, wo ein BKA Bericht Details rund um Morde an Deutschen festhält. Es ging steil bergab mit dem Hafen seit 2009, als die Deutschen kamen und ein damals gut bekannter Idiot und Verbrecher wie Sokol Olldashi, hätte nie ein Partner sein können, wo diese Idioten Banden, in allen Bereichen in Durres ein Chaos anrichteten. Später wird wikeleaks ebenso schreiben, das Sokol Olldashi u.a. Kriminelle in den Polizei bringen wollte und gegen Geld verurteilte Mörder freikamen, wie der Kajolli Clan. Das ist der richtige Langzeit Partner der Deutschen, für Wirtschafts Ankurbelung. Es ist nicht der erste Rauswurf, von Deutschen Firmen in Durres, bei identischen Vorgängen, rund um Erpressung, Manipulation, Bestechung, wobei der Bundesdruckerei, wie der Berlinwasser Skandal eine besondere Note hatte: siehe unten*
8/9/2005

Durres stoppt das Mafia Geschäft Deutscher Politiker mit Berlin Wasser

siehe unten*

Der Hafen wurde gründlich ruiniert, machte erstmalig Defizite in der Geschichte in 2013 (1,5 Millionen €, enorme Schulden, wo es 2005, noch ein Guthaben von 5 Millionen € gab), seitdem sich dort eine Deutsche Firma mit Bestechungs Geld, eine unsinnige Lizenz bei dem Gangster Boss Sokol Olldashi einkaufte, der schon im Visa Skandal der Deutschen ein Hintermann war, mit Deutschen Visas ausgestattet war und die selben kriminellen Lobby Strukturen tauchen erneut rund um den DAW, hier auf dem Foto. Die alten Drogen- Geldwäsche Kartelle agieren erneut vor aller Augen. Sokol Olldashi und die Gruppe Dash Gjoka, haben wohl 10 Tonnen Heroin nach Europa verkauft, als ältester Berisha Financier in 15 Jahren.

Nachdem Deutsche mit ihren Schrott und der Inkompetenz den Hafen einen wichtigen Anteil am Ruin des Hafens haben, schwafelt ein Staatssekretär von dem wichtigen wirtschaftlichen Faktor des Hafens, was Kinder Kram ist, aber als teure Reise Show verkauft wird.

Die peinliche Delegation Reise, der Deutschen mit dem Besuch im Hafen von Durres: 3. Oktober 2013 (Pseudo Fake organisiert u.a. durch die IHK München), mit dem damaligen
Ernst Burgbacher Hafen Durres
FDP Staatssekretär: Ernst Burgbacher , wurde als Erpressung Versuch gewertet (Tage vor der EU Entscheidung, für den EU Kandidaten Status. Und der EU Botschafter ist aus selben Holz, nur noch dreister.

Wie kann ein Staatssekretär aus Deutschland überhaupt mit so einer Gestalt (Hans-Jürgen Müller), im Hafen Durres auftauchen? Ein schwerer Fehler, der Deutschen Aussenpolitik, das man sich von solchen Leuten nicht in 2005 trennte und distanzierte. Hans-Jürgen Müller, war schon der Bestechungs Motor unter der Fatos Nano Regierung, ein selbst ernannter Experte des Nichts. Wer braucht diese selbst ernannten Experten? Niemand, aber es gehört zum Unterschlagungs System der Deutschen Aussen Wirtschaft und des System Betruges, wie auch Afrika zeigt. Hans-Jürgen Müller, wieder in Aktion, wo direkt eine Verbindung auch zum Super Verbrecher Clan Osmani in Hamburg bestand, Motor in der Visa Affäre, als Partner der Albanischen Super Verbrecher Kartelle. Hirnlosigkeit, Null Aussenpolitik, wurde schon vom früheren Chef der SWP-Berlin Frank-Walter Steinmeier in 2009 unterstellt.

Gezielt falsche Beratung, durch die selbst ernannten DAW Lobby Experten, welche niemand braucht, nur die OK ist für Deutschland peinlich, wenn nicht einmal der Visa Skandal je aufgearbeitet wurde, noch deren Verbindungen, zu Verbrecher Clans, wo diese Inkomptenz, nur eine Desaster bis heute hinterlassen, haben und die Verbrecher Kartelle gefördert wurden.

Helge Tolsdorf

Der frühere Staatssekretär Helge Tolsdorf ist auch bei der Delegation dabei, sehr erfahren in der Bestechung im Ausland und als Partner krimineller Clans. Damit ist dann Alles gesagt, über diese Art von IHK Reisen, wo der Albanische Partner zur bekannten Mafia zählt. Er läuft frei herum, weil die Justiz im Visa Skandal und Auslands Bestechung versagte. Vernichtung von seriösen Investoren könnte man die Deutsche Auslands Lobby Politik real nennen. Der Schaden ist enorm, vor allem wenn der Aufbau der Justiz durch diese Zirkel verhindert wird im Ausland.

Vollkommen unsinnig solche Angebote, über eine Zusammenarbeit mit Deutschen Häfen( Mesazhi i drejtorit të portit: Gjermanët s’lejojnë të më heqin) , wobei richtig schon in 1996, die Deutsche HPC-Hamburg Consult sehr erfolgreich im Hafen arbeitete und die entscheidenden Weichen legte. Der Gangster und sogar Korruptions Geschäftspartner Eduard Ndreu, war damals der Direktor noch.

Alte Tradition abgehalfte Politiker, sie tauchen in Albanien auf, für Geschäfte auf und das war nun mal Einer zuviel. Der Niedergang der Deutschen in Albanien war seit Jahren zusehen, wo man als Motor der Bestechung, die Glaubwürdigkeit vor Jahren verlor, weil man alle Regierungen, wie die USA, Österreich korrumpiert. Erpressung, für den EU - Kandidaten Status, ist ein sensibles Thema für die Albaner, nachdem CEZ Erpressungs Versuch durch den PM, identisch mit dem Griechischen See Abkommen.

Ein schwerer Fehler, der Deutschen Aussenpolitik, das man sich von solchen Lobby Leuten nicht in 2005 trennte und distanzierte. Aber das ist System, wie Mercedes 175 Millionen $ Bußgeld an die SEC zahlen musste, u.a. weil man den Transport Minister Spartak Poci bestochen hatte, damit über 200 Mercedes Limousinen gekauft werden vor 10 Jahren. Wer braucht diese selbst ernannten Experten? Niemand, aber es gehört zum Unterschlagungs System der Deutschen Aussen Wirtschaft und des System Betruges, wie auch Afrika zeigt. Hans-Jürgen Müller, wieder in Aktion, wo direkt eine Verbindung auch zum Super Verbrecher Clan Osmani in Hamburg bestand.
Delegations Reise Hafen IHK München Albanien 2013
Hier taucht der DAW Chef auf links: Hans-Jürgen Müller, er läuft frei herum (im TV natürlich neben Ernst Burgbacher, wo dieser Staatssekretär nicht der Erste ist in Albanien, als vermurkster Partner des Hans-Jürgen Müller und Kollegen), obwohl er schon im Visa Skandal verhaftet hätte werden müssen. Wenn man seine persönlichen Kontakte zu einem Minister schon vollkommen falsch einschätzt, die echte Situation vor Ort sowieso, dann ist man im Nichts Bereich angekommen und genau, dort ist Hans-Jürgen Müller, mit seiner Bande angekommen.

Man wird Partner der Super Albanischen Mafia, welche zugleich seit Jahren die Hafen Zufahrt zuschüttet, mit illegalen Bauten in der Currilla, denn das sind PD Banditen, mit gefälschten Dokumenten in Durres, welche diese Erosion in der Nähe der Hafen Zufahrt organisieren. Wichtigster Partner im uralten Drogen Spektakel des Salih Berisha, Dash Gjoka: der vor kurzem verstorbene Transport Minister Sokol Olldashi, Mentor der Zerstörung der Durres Adminstration, mit seinem Dumm kriminellen Banden überall. Mafia Clan of Democratic Party of Albania: Hintermann im Visa Skandal und Motor bei der Visa Versorgung und Visa Organisierung, Tausender von Kriminellen in der Deutschen Botschaft in Tirana, vor 10 Jahren. siehe Visa Skandal Bundestag Untersuchungs Ausschuss.

Ein Lieblings Wort, der Dumm Schnacker mit Partei Buch und der Banden des Auswärtigen Amtes: Berliner Richter in einem Verfahren des Visa Skandals zu einem AA Diplomaten: “Sie lügen"!

Die Vorgänge haben Nichts mit der Deutschen Botschaft zutun, sondern das kriminelle Enterprise, hat sich identisch in Afrika so entwickelt und ist Steuer finanziersten System der Deutschen.

12/23/2013

Der bankrotte Hafen von Durres im Container Chaos, weil die Kräne nicht funktionieren und jeder stehlen kann

Der Hafen von Durres, wird erstmalig in der Geschichte, 2013 einen Verlust von 200 LEK - 1,4 Millionen € machen, was bereits sehr viel sagt, über Mafiöse Beratungen aus dem Ausland und rund um die Weltbank und korrupte Bestechungs Consults und Firmen, welche das Desaster anrichteten.

Der absulute Weltbank (Chaos Scheitern der Weltbank Mafia Projekte im Hafen) und auch Deutschen Skandal rund um den Hafen, wo die Fakten im Parlament nun offen gelegt wurden. Der Lehrmeister für diesen Betrug: erneut die Weltbank, Deutsche Consults, DEG, AAEF und Geschäfte Macher und die Österreicher sind seit Jahren in jedem Betrug und Bestechungs Skandal im Balkan dabei. Die Deutsche DIWI Consult, wird in einem Bericht für Betrug und Bauschrott, rund um den Hafen extra erwähnt werden, unter der neuen Regierung, was das normale Betrugs Desaster ist, bei Deutschen Baufirmen von Düsseldorf, Hamburg bis Nigeria im Ausland. DIWI Consult, finanziert direkt die Albaner Mafia, wo man natürlich den Albanischen Firmen Sitz in “Sky Tower” in Tirana hat und die Firmen Gründung in 2010, ist Zeitgleich, mit der totalen Korrumpierung und der Gesetzeslosigkeit in Albanien.

Staatssekretär Ludger Volmer und seine Visa Skandale und Bestechungs Skandale mit der Bundesdruckerei in Albanien, Asien und Afrika
Sokol Olldashi Currila Durres

Millionen Tonnen, landeten schon so im Meer, durch die Bau Mafia, welche irgendwas und immer wieder illegal baut.

Aber das Finanzierungs Modell, rund um den Super Verbrecher Clan: Video

………

WikiLeaks – Stratfor: Berisha, the Albania mafia chief

Die Bewachung des Hafens von Durres soll privatisiert werden

Die Sokol Olldashi Mafia mit dem Hafen Durres: Super Skandal – es regnet durch das Dach der neuen Abfertigungs Halle

Zhvatje shqiptarësh me bekim gjerman-belg = Erpressung, durch Deutsche - Belgische Firmen im Hafen

Koncesioni është paraprirë me skandale mbi cilësinë e punimeve dhe mbikëqyrjen e tyre me kredi evropiane për Shqipërinë · Më 20 nëntor 2012, katër muaj pas përurimit, çatia e terminalit…
……………
Ndërmarrje shtetërore shqiptare, anëtare e një shoqate që “angazhohet si zëri i biznesit gjerman për interesat në çështjet ekonomike”, fakti i bujshëm dhe absurd ka të bëjë me kompaninë publike “Autoriteti Portual Durrës sha”, që është anëtare e DIHA-s (Deutsche Industrie-und Handelsvereinigung in Albanien - Shoqata Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri), një OJQ biznesi (shih 3 faksimilet e faqes së DIHA-s). Natyrisht, në këtë dhomë tregtie gjermane-shqiptare janë anëtarë dhe koncensionarët gjermanë të portit të Durrësit: ai i terminalit të trageteve AFTO (Albanian Ferry Terminal Operator) dhe terminalit lindor EMS-Albanian Port Operator, si dhe dy kompani ngarkim-shkarkimi, transporti, spedicioni dhe detare si: ASC (Albanian Stevedoring Company) shpk dhe GALA (German-Albanian Logistics Agency) shpk. Për koincidencë, më 17 qershor 2013, gjashtë ditë para votimeve politike në Shqipëri, u zgjodh zëvendëspresident i DIHA-s Jens-Uwe Ströber, drejtori ekzekutiv i Albanian Stevedoring Company. ………..

DIHA
aus dem Artikel, wo die Deutsche Industrie Vertretung DIHA, mit dem Vize Präsidenten Manager Jens-Uwe Ströber hart angegriffen wurde, welcher Manager der Tochterfirmen der Firma EMS im Hafen ist. Albanien ist in vielen Unfugs Organisationen inzwischen Mitglied, und die korrupte Mafia Hafen Direktion unter Sokol Olldashi, P. Ndreu, wurde so auch Mitglied bei der DIHA. Es gibt wenige Leute in Durres, welche schon vor 10 Jahren einen so schlechten Ruf hatten, wie der Partner der Deutschen: Eduart Ndreu!

http://durreslajm.com/investigim

Die Chinesen in Tirana, bei einer Konferenz, wo es eigene Sprachschulen für Chinesen bereits gibt, in Tirana.

Die Chinesen machen es wesentlich besser, denn eine Deutsche Entwicklungshilfe gibt es nicht einmal. Man sollte es Chaoten Bestechungs Club und Aufhilfe für kriminellen Firmen besser nennen, wo Betrugs Baufirmen wie Bilfinger & Berger mit Milliarden überschüttet werden.

Wirtschafts Lobbyismus ist vollkommener Unfug und kostet nur Geld, wie die FAZ schreibt und sich auf die frühere IMF-Vize Chefin Professorin Anne Krüger beruft. Die Korrumpierung von Griechenland ist bekannt, aber identisch läuft es in allen Afrikaitschen und Balkan Ländern ab, wo die “Förderer” kommen wie Ratten und Parasiten und den Kosovo ebenso ruiniert haben. Justiz ist unerwünscht, wenn man die Gerichtsurteile in Deutschland vergleicht in den Bestechungs Fällen von Griechenland. Straffreiheit in Deutschland, oder lächerliche Bewährungs Strafen ist das maximale, oder Verfahren wie in dem Mafia Visa Betrug der Lobbyisten und Diplomaten wurden bei dem Justiz Debakel in Berlin, nie eröffent die Akten verschwanden. Straffreiheit für Partner der Drogen Gangster und Wirtschafts Lobbyisten, wurde zum System, was in den EU GRECO Berichten schwer bemängelt wird.

30.11.2013 · Anne Krueger untersuchte, wie eine Klüngelwirtschaft Städte und ganze Länder verarmen lässt. Mit ihrem berühmten Aufsatz über Interessengruppen, die Druck auf die Regierung ausüben, konnte sie sich in einer Männerdomäne etablieren. Ihre Thesen sind heute aktueller denn je.

Der EBRD Kredit, für das Ausbaggern, mit 15 Millionen €, ist eines der grössten Betrugs Geschäfte Europas für ein Klientel Geschäft des Unfuges, wo die Consults ebenso vorab bestimmt wurde, und wo eine Anschaffung eines Bagger Systems, auch kurzfristig, wesentlch günstiger bereits gewesen wäre. Die EBRD, gilt wie die Weltbank in den letzten Jahren, als vollkommen korrupt, mit Kick Back Geschäften. Lehrmeister der Bestechung: Ausschreibungen werden praktisch immer manipuliert, für eigene Klientel, was jeder weiß der für die Weltbank und EBRD gearbeitet hat und vorab bestimmt: Zitat: “jetzt sind die Britten dran”

 

Emergency Dredging, Durres Port, Albainia

Diese Britische Consult erhielt den Auftrag, ohne jede Ausschreibung: PFP Company History Peter Fraenkel & Partners Ltd (PFP) is a British consulting engineering practice

http://www.gala-al.com 2011-03- Hans-Jürgen Müller, Präsident der DAW,

3. 10.

. Një i afërm i Ndreut ka pozita drejtuese në AFTO. Der Hafen Durres und der Direktor: Eduart Ndreu 17. Juni 2013 German Albanian Logistics Agency is a member of EMS-Fehn-Group.

The Albanian government on Monday (November 20th) launched a 40m-euro international tender for the construction of a new terminal and other projects at Durres, the country’s largest port. Funding is being provided by the EBRD, the European Investment Bank (EIB) and the Albanian government.

Heute ist der Hafen erneut unter Kontrolle der selben Mafia, wie in 1997-September 1999. Damals übernahm das Militär die Hafen Kontrolle für einige Jahre, bis ein neuer eigener Sicherheits Wachdienst aufgebaut wurde, was auch sehr gut funktionierte.
Viele Ausländische Consults, welche Bestechungsgeld bezahlten, Kick Back Geschäfte machten, erhielten Aufträge, welche praktisch immer im Desater endeten. Auch die KfW macht es vor.

“”History will probably show this as mistake No.1 in terms of delivering a modern, efficient container handling operation in Durres to the benefit of Albania as a whole. -””

Auf Albanisch der Artikel:

Eine Mini Firma auf einer kleinen Insel in Deutschland, hat sogar eine Lizenz für die Adminstration des Hafen von Durres, was natürlich nur einer der vielen Banditen Skandale der scheidenden Berisha Regierung ist.

FRS Chartering Beteiligungsgesellschaft mbH

Achtern Diek 4
18565 Insel Hiddensee Vitte, Hiddensee
HRB2312 STRALSUND.
und
Fährstraße 16
18439 Stralsund
Porti i Durrësit privatizohet për 3.2 mln euro
Publikuar më 24.08.2013 | 18:39
aus
9/5/2013

Durres Port debacle – von der Hafen Mafia, ungültige Lizensen und der Treibstoff Betrug an den Tankstellen

Today EMS Albanian Port Operator Shpk started officially operations at the East Terminal in the Port of Durres. EMS APO, full daughter of the German logistics company EMS Shipping & Trading GmbH, Leer, had won the tender this year. The contract was signed in May and has a maturity of 35 years.

“An important day for us“, said Manfred Müller, Managing Director of EMS APO. “There was a lot to do in this short period of time between signing the contract and the starting date. Over the next months we will together with Durres Port Authority continuously work on our common aim to improve the facilities of the East Terminal.”

Jens -Uwe Ströber, Managing Director of EMS APO at the site in Durres, said: “We are starting a new era for both the Port of Durres and EMS-Fehn-Group. With our investment into the East Terminal we show our confidence in the port of Durres. It is already one of the most important ports in the Adriatic and its importance will grow further with the economic development on the Balkans. Together with our sister company German Albanian Logistics Agency here in Durres we are able to provide a full logistical service.”

Wie beim ungültigen Bestechungs Geschäft am Flugplatz, erhalten die Amerikaner ebenso eine Monopol Lizenz zum Ausgleich:

In Haiti, sind 90 % aller Gelder, in die Taschen der Ausländischen Organisationen gelandet, wobei Deutsche Ministrale genau wussten, das Alles rund um Privatisierungen nur Betrug, und Korrumpierung der jeweiligen Regierungen sind. Eine erneute Delegations Reise gehört dazu, denn niemand brauch sowas und identisch ist es mit der angeblichen 1 Milliarde €, welche Deutschland für den Aufbau in Albanien angeblich gezahlt hat. Es gibt genügend Fake-, Betrugs- Luft Projekte der GTZ, KfW vor allem im Infrastruktur Bereich, wo es mehrere negative Höhepunkt gibt und die Deutsche Botschaft, für normale Investoren rund um Michael Dumke und Co. im Visa Skandal geschlossen war. Für sowas hatte man keine Zeit.

port titel

Skandal ndërkombëtar me pasurinë e shqiptarëve

Posted By Artur AJAZI On 14/01/2014 @ 11:32 In Kryesore,Politike | No Comments

DURRËS/Skandali publikohet në mediat britanike. KE paralajmëroi qeverinë shqiptare që në vitin 2008

URL to article: http://gazetatelegraf.com/skandal-nderkombetar-me-pasurine-e-shqiptareve/

Der Bau Schrott der Albaner ist Legende, jeder weiss es, so das es keine Entschuldigung für diesen Profi Betrug gibt.

Die damals grösste Slowenische Baufirma SCT, ist inzwischen bankrott, baute mit Deutschen Bestechungs Zirkeln, u.a. auch den Flugplatz in Lubanja, wo die Korruption ebenso eines Landes Legende und gekrönt von Skandalen war. Der Bau Konzern VEGA ist ebenso Mitglied bei der Deutschen Industrie Vertretung DIHA in Tirana und auf der Mitglieder Liste aufgeführt. DIWI

Dieses Papier zeigt, dass “die Regierung von Albanien hat mit dem Berater der Europäischen Kommission im Jahr 2008 vereinbart , und 2009 der Masterplan , der besagt, dass” vor einer Konzession sollten eine regelmäßige Ausschreibung beginnen (Am 28.05.2009 wurde die Studie Masterplan des Hafens von Durres genehmigt). Welche Aufgabe hat eigentlich PWC Gruppe PricewaterhouseCopers. Die beglaubigen die Betrugs Ausgaben der Deutschen und Fake Projekte, was bei Wirtschafts Prüfer Gesellschaften normal ist, wie allgemein bekannt u.a. Milliarden Betrug mit ENRON (Anderson Consult, heute als Nachfolger: Ernst & Young bei der DIHA Mitglied), Immobilien Betrug in Deutschland und den USA auch durch die KPMG.

Durres debacle

insight for senior port executives

02 Sep 2013
The container terminal concession at Durres is proving unconventional. Credit: Claudio NapoliThe container terminal concession at Durres is proving unconventional. Credit: Claudio Napoli

Effectively loading the result of an open tender is never a good path to realising a positive outcome for a container terminal concession, especially when the concession is awarded to a company that is a non-port operating company.

But in the Albanian port of Durres first one and then a second operating partner faced difficulties working with the non-port operating company, the first even before the concession was handed over and the second in the lead up to the handover.

The first was the Turkish company Global Investments Holding and the second the Maltese-based company Hili Industries. They both found partnering with the Turkish group Kurum Holdings in conjunction with the Durres Container Terminal concession an activity too ‘hot’ to handle.

Within the concession process for the Durres Container Terminal, Kurum was awarded special points for handing back to the authorities the shipyard in Durres which it owned. This facilitated part of the overall restructuring of the port of Durres. These ‘special points’ were instrumental in Kurum being awarded the concession – in effect it was a concession process that went through the motions with the outcome weighed in one bidder’s favour. History will probably show this as mistake No.1 in terms of delivering a modern, efficient container handling operation in Durres to the benefit of Albania as a whole.

Nevertheless, even with this sort of process there was and still is a requirement for an equity partner with expertise but in reality this is no longer in place. Why? It is fact that the two investors essentially found partnering with Kurum as unworkable.

- See more at: http://www.portstrategy.com/news101/insight-and-opinion/post-script/durres-debacle#sthash.0wfPgAwU.dpuf

Die erwähnte Strabag, ist in unzählige Bestechungs Skandale verwickelt, ebenso in Albanien. Mitglied der DIHA ebenso.

Teil II: Erpressung, Deutscher Bestechungs Lobbyismus und alle Lizensen im Debakel rund um die Hafen Durres


Die Bundes Regierung weiß sehr genau, wie diese Lizenz Geschäfte im Ausland laufen, wo durchaus 30 % an Phantom Consults gezahlt werden und es oft zu direkten Firmen Beteiligungen kommt. siehe Bundesdruckerei Skandal in Albanien, mit Ludgar Vollmer. Die Österreicher arbeiteten im Kosovo identisch, was im Debakle endete. Wenn Staats Sekretäre, oder gar Minister auftauchen, dann stinkt die Sache zum Himmel, was die Albaner natürlich auch gemerkt haben.

Wie eine Seuche, geht es immer weiter, wie in der vermurksten Aussenpolitik, wo man Salafiten Terroristen in Syrien zuletzt finanzierte und unterstützte.

17. Januar 2009, 10:30 Uhr
Schwere Finanzvorwürfe gegen die Bundesdruckerei

Von schweren Finanzvorwürfen wird die geplante Wiederverstaatlichung der Berliner Bundesdruckerei überschattet. Internen Unterlagen zufolge soll es zu erheblichen “Unregelmäßigkeiten” im Südamerika-Geschäft der Druckerei gekommen sein. In einem “Situationsbericht” warnen Insider die Bundesregierung vor “hohen Risiken für Wirtschaftlichkeit und Reputation". Im Kern geht es um Aufträge der venezolanischen Regierung des umstrittenen Staatspräsidenten Hugo Chavez, der die Bundesdruckerei bei der Herstellung von Reisepässen und Identitätskarten helfen sollte. Dabei sind offenbar an drei dubiose panamesische Gesellschaften hohe Zahlungen geflossen, deren Verwendung die Bundesdruckerei nun erklären muss. Bei den Projekten sollen teilweise bis zu 30 Prozent des Auftragsvolumens als Provision, Service- oder Beratungsleistungen gezahlt worden sein. …….

* http://www.spiegel.de/spiegel/vorab/0,1518,601808,00.html

Der Vlore Hafen wurde ebenso mit Mafia Methoden kaputt privatisiert, wo Wild - West seit Jahren herrscht.


Wie im Durres Hafen, kann jeder in den Hafen, jeder besitzt eine elektronische Einfahrts Karte, weil die Berisha Banden, den Hafen zum plündern freigaben, als Arbeits Beschaffung. In Vlore arbeiten auch Wild-West Arbeiter, wo niemand weiß, wer das koordiniert.

Teil II: Erpressung, Deutscher Bestechungs Lobbyismus und alle Lizensen im Debakel rund um die Hafen Durres

Über 20 Jahre arbeitete, eine Firma im Hafen für die Entsorgung der Abfälle von Müll, rund um die Fähren und Schiffe ebenso, wo die erfahrenen Mitarbeiter, dann in Eigen Regie eine private Firma gründeten und weiter machten.

Die Mafia im Hafen, welche sich seitdem auftreten von EMS schnell entwickelte, warf diese erfahrenen Leute aus dem Hafen, identisch wie die erfahrenen Kran Spezialiasten (oft vom Westen ausgebildet), und ohne Ausschreibung erhielte eine neue private Firma die Mül Entsorgung im Hafen, wo dumme Idioten sowieso Nichts kapieren von der Abteilung: functionale Analphabeten. Nun wird der Müll im Hafen, im Hafen Becken entsorgt, wenn überhaupt etwas entsorgt wird.


Unterstützt von den Profi kriminellen Zirkeln erneut der EBRD, EIB, IFC Bank, welche man am einfachsten in den Clubs der Mafia antrifft.
EIB, EBRD, IFC, Consults, Firmen bezahlen direkt Bestechungs Geld an die Regierung, für die Aufträge, ein uraltes Modell, was im Film Lamerica vor über 20 Jahren schon beschrieben ist. Die neuere Variante sind direkte Beteiligungen in den registrierten Lizenz Firmen, Vorstands Posten, für Politik Mafia Familien, wie es die Amerikaner auch mit dem AAEF Fund (Ehefrau Greta Angjelji,) praktizierten, obwohl es USAID Geld ist und war, oder die Baufirma Alpine, Ehefrau von Adrian Fullani ist ebenso beliebt als Partner.
Firma Rohde Nielsen A/S” und deren geplatze Bestechungs Geschäfte in Durres
Hilfs Organisationen betreiben oft ebenso dieses Geschäft der Beteiligung von Regierungs Familien, was erpresst wird.

* Der korrupte Minisiter Präsident der Tschechei vor Jahren, Petr Necas, koppelte das Geschäfte mit Salih Berisha daran, das er im Gegenzug Lobby Arbeit macht, für Albanien für den EU-Kandidaten Status, womit ein extrem Mafiösen Geschäft publik wurde. Die Staatsanwalt fand Millionen € bei Hausdurchsuchen rund um die CEZ Mafia und der Politik. In Deutschland gibt es nicht einmal eine Justiz, wie der VISA Skandal zeigt, und die vielen Auslands Bestechungs Geschäfte, was der Europarat GRECO Bericht festhält. es erinnert an den akutellen Fall in der Türkei, wo man ebenso in Kartons, Millionen von € fand, bei Bank Direktoren rund um den Sohn des Recep Erdogan: Bilal Erdogan

. gan, sein Schwiegersohn die Calik Gruppe: führend bei der Bestechung im Kosovo, Albanien.

Die ausländischen Politiker und Diplomaten leben es vor: Straflosigkeit ist gefragt, vor allem rund um die Spesen Abrechungen, welche enorm sind.

“Kultur der Straflosigkeit” in Albanien
19.01.2012 Deutsche Welle Bei einer Demonstration sind vor einem Jahr vier Menschen getötet worden. Die Wut der Protestierenden richtetet sich gegen Vizepremierminister Ilir Meta. Er wurde jetzt in einem Korruptionsprozess freigesprochen. In Albanien ist am Montag (16.01.2012)… mehr bei Deutsche Welle

Das Container Geschäft, dient dem Drogen- Waffen Schmuggel usw.. wie in Gioia Tauro in Süd Italien und aus der Türkei bringt die Schleuser Mafia auch Afrikaner, Afghanen, Pakistani, oder nun Syrier. Ein heisses Geschäft.
02 Shkurt 2014 - 12:15
Kapshticë, kapen klandestinë
nga Pakistani në kamionin turk
DEVOLL - Vinin nga Turqia që të shkonin në Europë, por dy klandestinë nga Paklistani janë zbuluar ditën e sotme në doganën e Kapshticës. Policia kufitare ka ndaluar shoferin e kamionit trajler ku ndodheshin dy klandestinë nga Turqia.

Burime nga policia e Korçës kanë bërë të ditur se, klandestinët që ishin në kontenier vinin nga Turqia. Policia tha se, mjeti tip “Benz” kamion me targa 41R0835/ 41DA559, që drejtohej nga Mitat Bayrak, transportonte ngarkesa elektroshtëpiake nga Stambolli me destinacioni Tiranën. - See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet

1/15/2014

Der EU Botschafter in Tirana: Ettore Sequi, als Motor eines kriminelles Enterprise, stiehlt mit Fake Projekten, Phantom Verbänden hohe Millionen Summen

Filed under: — Zogaj Leku @ 8:34 pm

up 1.1.2011, a new ! Info Website // http://news.albania.de/

Eine Schlüsselperson, für den Niedergang von Albanien und der Albanischen Justiz, womit Alles über diese Art von EU Politik gesagt ist, was sich in der Idiotie und peinlichen Inkompetenz, mit der Ukraine Politik der Welt offenbaren wird.

Motor der Korruption, der Bestechung, der Unterschlagung und des Betruges: Es ist nicht der Erste in Albanien, nur einer der Peinlichsten Gestalten. Der EU Botschafter war im geschichtlichen Rückblick, eine Schaltstelle der Albaner Mafia und begleitete die Zerstörung von Albanien, der Gesellschaft und sogar dem Betonieren von Antiken Stätten, mit weiteren Finanzmitteln, für die üblichen undurchsichtigen NGO’s, Stiftungen und Institute der Albaner Mafia.

Die Kick Back Geschäfte des EU Botschafters, wo “Bloom Consulting” einen Auftrag erhielt

Über die vielen Betrugs Projekte im Strassen Bau, Infrastruktur Projekte EBRD Non-Stop Betrug wie der neue Tunnel von Vlore, schwiegen der EU Botschafter. Die gestohlenen Gelder, Material wurde direkt in den illegalen Appartment Bau von Lulzim Basha-Isufi investiert, der im Dezember gesprengt wurde. Das Alles oft von EU Institutionen, US Gangster Frank Wisner korrumpiert wird, wo sich Alle nur selbst bedienen, dazu schweigt der Botschafter. siehe auch die Kritik der Bertelsmann Stiftung an dem kriminellen Sauhaufen der Korrupton OSCE in Tirana, was einmalig ist.

“Clubo Bordello", ein Lehrstück, warum Internationale so einen schlechten Ruf in Albanien haben.

Ein normales Lehrstück, der Klientel Politik und wie man hohe Geldsummen an die Mafia überweist: EU ! Und je dümmer die Geld Empfänger sind, umso besser. Noch peinlicher ist es ebenso wenn Ettore Sequi, seine vermurksten Gestalten der EU Justiz Mission EURALIUS IV, mit Null Kompetenz auch noch als Theater Truppe der Geld Vernichtung zelebriert. Der Albaner Mafia versprach er auch wohl Nachts in einem Club, den EU-Kandidaten Status nun im Dezember 2013, obwohl keinerlei Justiz existiert und sich die Zustände weiter ins Bodenlose Nichts entwickelt haben. Auch hier hat Ettore Sequi, die Verantwortung, in welche Kanäle hohe Millionen Summen flossen, Zeitgleich die Justiz von inkompetenden und kriminellen Bersiha und Bujar Nishani Clans übernommen wurde. Nils Muižnieks, EU Menschenrechts Kommissar, kritisiert diese Zustände der Justiz, wo Mörder gedeckt werden und Drogen Bosse nicht angeklagt werden, oder sich freikaufen. Der Bericht. Das Parlament soll die Mitglieder des Hohen Gerichts Rates bestimmen, was einer Entmachtung des Bujar Nishani und des als kriminelles Enterprise fungierenden HCJ, mit Elvis Cefa gleich kommt.

Irgendeinen korrupten Diplomaten findet man immer, der gut versorgt sein will und Etliche mussten vorzeitig das Land verlassen, inklusive der Britten. Es gab vor über 10 Jahren sogar einen jungen Deutschen Diplomaten, der Partys oft feierte (jede Frau erhielt Visa’s als Gegenleistung), während der Botschafter sich am Abend ins Rogner Hotel fahren liess, wo er sich von den Leiden mit seiner Ehefrau vollaufen liess.

Vor 20 Jahren, war das eine normale Methode, auch bei der Deutschen Botschaft, das Leute kamen, und sagte, sie brauchen Geld, für Medikamente! Statt Geld gab es dann vorhandene Pharma Mittel. Geld verschwand damals zu 100 % in privaten Taschen unter Berisha und mit Hilfe der Internationalen, verlangt man nun Geld für fiktive Sport- Kultur Verbände oder Phantom Institute. Deshalb können die Albaner weder arbeiten noch planen, denn Selbst Bedienung und Betrug, wird durch die Internationalen zum Kultur Projekt gefördert. Damit man Geld erhält, werden die Verantwortlichen gezwungen, wie bei den Erpressungs Banden der Mafiosi, das man bestimmten Consults, hier aus Spanien, Aufträge erteilt.

Die Kick Back Geschäfte des EU Botschafters, wo “Bloom Consulting” einen Auftrag erhielt Bei den Deutschen Camorra Systemen, heisst es dann: “Vereinbarung für einen Work Shop” - “Auf Grund, einer Bitte, oder Auftrag aus dem Ministerium” wie es die Ober Justiz Bringer praktizieren, die IRZ-Stiftung. Bei der Deutschen Justiz, siehe Visa Skandal, ist Alles Straffrei, wie bei der Albaner Mafia.

Vollkommen von der Albaner Mafia übernommen ist die EU Botschaft in Tirana, wie die Weltbank und EBRD Büros: Das ist normal, denn die IEP Kosovo Miiltär Studie 2007, stellt auf 124 Seiten fest, das im Kosovo auch alle Institutionen sogar die NATO Stäbe von der Albaner Mafia unterwandert sind.

Ettore Sequi Welche Interessen vertritt der EU Botschaft in Tirana? Nur die Interessen der Albaner Mafia, obwohl keinerlei Justiz mehr in Funktion ist und Straffreiheit für alle Verbrechen: Programm ist, inklusive der eigenen Unterschlagung und Umleitung von hohen Millionen Summen mit der Albaner Mafia. Ein Debakel der EU und mit solchen Leuten wird es noch schlimmer, denn es noch viel mehr Leichen im Keller, wie EU Abkommen, Master Pläne des Hafens aus 2008-2009 mit Vorsatz durch eine Bestechungs Mafia ausgehebelt wurde und der EU Botschafter schweigt zu den Desastern seit Jahren und machte sich zum Partner von Volks Terroristen.

Hier ist eine kleine Auflistung, wo private Personen bis zu 500.000 € erhielten, ohne das diese Verbände, Vereine, Stiftungen eine Registrierung haben. Gefälschte fiktive Ausgaben, wurden zum System und von der EU erstattet. Oft werden nur Projekte erfunden um lukrative Reise Spesen abzurechnen. Der EU Botschafter ist gerne behilflich, bei Tag und Nacht, wenn er 140 Millionen € mit dem Mafia Boss Fatomir Mediu stiehlt, für Nichts, und obwohl Fatmir Mediu ein Dauer Skandalist, und die Umwelt Kathastrophe sogar zuverantworten hat.
Umwelt, Forst, Fischerei Gesetze, hat das kriminelle Enterprise ausser Kraft gesetzt, dafür mit der Italienischen Mafia, Müll Importe vereinbart. Mit 10 Millionen € (inklusive sämtlicher Kosten) hätte man überall die alten Forst Schulen einfach reaktivieren können, aber das ist in der Entwicklungshilfe zubillig. Statt erfahrene Leute als Projekt Partner zu beschäftigen, erhalten Gehirn geschädigte Dolmetscher hohe Posten, obwohl nur die linke Gehirn Hälfte funktioniert, bei den funktionalen Analphabeten.

Einem Schwer Verbrecher, wie Fatmir Mediu, 140 Millionen € zu geben (persönlich im TV sogar bestätigt), das ist Welt Rekord der Dreistigkeit im EU Korruptions Spektakel im Balkan. Wo soll denn diese Aufforstung stattfinden?. Fatmir Mediu hatte als Welt Rekord der Idiotie: eine TV Show gemacht: angebliche Experten, welche im TV, eine Chemie Säuberung der Strände im Beisein des Ministers zeigten. So einem Idioten kann man doch nicht nochmal einen einzigen Euro geben, bei soviel Skandalen schon vor 20 Jahren und seinen Mafia Kontakten auch im Drogen- Frauen Handel.

Fatmir Mediu, im Luxus Auto, bekannter Mafia Boss im Drogen Handel und der Geldwäsche
Vorbild: Die Mafia MTKRS Minister: Bujar Leskaj, Ferdinand Xhaferi, Ylli Pango, überwiesen 6 Millionen $ an Phantom Sport Verbände Ohne EU Botschafter, ohne OSCE Botschafter funktionierte besser, denn diese Institutionen, arbeiten wie im Kosovo nur zum Zwecke der totalen Korrumpierung einer Gesellschaft, was ein uraltes Thema ist,

Ein kriminelles und vollkommen unnützes Enterprise, die EU Justiz Mission IV, mit Gestalten, ohne jede Verwaltungs Erfahrung und Auslands Erfahrung. Umleitung an die eigenen Klientel aus Spanien: Lehrmeister für Mafia Geschäfte und Geldwäsche, wenn der Super Mafia Boss Fatmir Mediu, für Umwelt Schutz 140 Millionen € erhält durch den EU Botschafter, ohne jeden Nachweis der Gelder.

Gefordert waren 2010, 200 Millionen €, für einen Sääuberung und Schutz der National Parks: Der Umwelt Minister Fatmir Mediu dreht nun vollkommen durch! Er will 200 Millionen € von der EU

Das Fatmir Mediu ein extrem kriminelles Construct ist, zeigte nicht nur der Gerdec Skandal, sondern er ist mit vielen prominenten Verbrechern verbunden als Partner, wo zuletzt Agron Duka zu seiner Drogen Mafia Partei dazu kam. Seine Betrugs Waffen Geschäfte beschäftigten den US Kongreß, aber diese Erfahrung ist die besten Voraussetzung, für eine Partnerschaft eines kriminellen EU Botschafters, um schnell Geld zu unterschlagen. Viele dieser Gestalten sind auch erpressbar.

Rückblick, über die Verbrecher Organisation des Sokol Olldashi, Fatmir Mediu, was seit Jahren bekannt ist, und auch bei wikileaks in etlichen Details beschrieben ist, das man sich bei diesen Ministern des Salih Berisha, wie bei den Mafia Justiz Ministern, selbst verurteilte Mörder aus dem Gefängniss freikaufen, Drogen Bosse, nie angeklagt werden, denn die Justiz sieht ihre Aufgabe darin, das Beweis Mittel auch aus den Asservaten Kammern verschwinden und die Handy’s sowieso.

Der Schwer Verbrecher Fatmir Kajolli verhaftet: guter Freund der Minister: Fatmir Mediu, Sokol Olldashi, Enkeled Alibeaj

weitere enge Partner, wo Fatmir Mediu, vor über 10 Jahren in Italien festgenommen wurde. Kasem Mahmutaj und Gazmend Mahmutaj, Direktor des Militär Kombinates, wegen Drogen Schmuggel in Italien festgenommen

Der Super Skandal: Albanische Militär geben die Schuld, für die Kathastrophe von Gerdec dem zurück getretenen Verteidigungs Minister Fatmir Mediu

Fatmir Mediu Geschäfte International gut bekannt. Camorra, Sacra Corona Unita, Ndrangheta - Albanische Politiker: eine Einheit auch im Muell Geschaeft

Der Umwelt Minister Fatmir Mediu, als Partner der Italienischen “Camorra", will Müll Import Geschäfte machen

Das erneute Debakel des Umwelt, Forst und Fischerei Ministerium rund um die Feuer in Albanien

Duldung von Phantom Projekten, wo man Geld nur stiehlt, ebenso wie es die GTZ vor Jahren vorführte, u.a. mit dem Projekte “Industrie Zone Sptiale"! Im Kosovo das selbse Spektakel der Inkompetenz und Selbst Bedienung, wo in Haiti ebenso 90 % der Gelder in den eigenen Taschen nur landet. Die Ehefrau von dem Volks Anwalt: Marta Onorato, erhielt 500.000 €! Man erfindet eine angebliche Stiftung, oder einen Verein (natürlich oft wie im Sport Ministerium mti den Phantom Sport Verbänden) und erhält ohne jede Kontrolle viel Geld. Die meisten Personen und Institutionen braucht auch niemand, sind praktsich Phantom Institute, die max. itgendetwas abschreiben und verbreiten.

Ettore Sequi, Night Club mit der Mafia Lady: Majlinda Bregu, der Gangseter Familie Aldo Bumci (Zhulali Familie), welche bei wikeleaks als Pudel von Berisha bezeichnet wird und für viel Geld, gestohlene Grundstücke im Raum Tirana legalisiert, was Gerichts bekannt ist.

Mafia Lady: Majlinda Bregu, mit ihrem teuren Jaguar Luxus Auto - direkte Vertreterin der Apulischen Mafia u.a. mit Albino Prudentino und der Spiel Casino Mafia
EU Justiz Experten Jochen Abr. Frowein – Joaquin Urias ? und die Luft Nummern, der Gesetze in Albanien
BE mburret për fondet me mjedisin, miliona euro zhduken në xhepat e shoqatave fantazmë dhe klienteliste

BE mburret për fondet me mjedisin, miliona euro zhduken e xhepat e shoqatave fantazmë dhe klienteliste
Merr të tjera përmasa skandali i përvetësimit të donacioneve të Bashkimit Evropian në Shqipëri. Është një formë unike e shpërdorimit të parave të BE në vendin e varfër të Ballkanit. Milionë euro, të akorduar nga Bashkimi Evropian vetëm për mjedisin, kanë përfunduar në duart dhe xhepat e shoqatave anonime. Paratë janë zhdukur në emër të mbrojtjes së mjedisit në Shqipëri dhe me miratimin e heshtur të donatorëve, një pjesë e të cilëve janë ngatërruar me fije të shumëfishta interesash në Tiranë. Paratë e akorduara në emër të përmirësimit të mjedisit në Shqipëri, kanë avulluar me projekte fantazmë, fatura fiktive dhe bilance të rreme. Skema model e shpërdorimit të donacioneve të huaja është historia tashmë e njohur me tre protagonistë kryesorë; Avokati i Popullit, Igli Totozani, bashkëshortja e tij, Marta Onorato dhe ambasadori i Bashkimit Evropian në Tiranë, Etore Sequi. Ky trekëndësh apo trinom ka sot monopolin e thithjes, qarkullimit dhe menaxhimit të grandeve të Brukselit. Çarë mbetet jashtë duarve të çiftit Igli Totozani-Marta Onorato, shkon në formë qokash për organizata të tjera fantazmë dhe anonime. Në vend që paratë të adresoheshin në projekte konkrete dhe me impakt real në mjedis, paratë kanë shkuar për të ushqyer rrjetin e klientelës së disa organizatave në Shqipëri. Para për mjedisin kanë marrë edhe universitete private, të cilat nuk kanë asnjë lidhje me mjedisin. Rasti flagrant është akordimi i një shumë prej 90.148 euro për Universitetin Marin Barleti, Bëhet fjalë për projektin “CBC AL-MNE 2008-09/ “Arts, plastics and recycling”. Pra 90.000 euro për artin, plastikën dhe riciklimin në Shkodër. Ndërkaq, vetëm për Shkodrën kanë shkuar mbi 2 milionë euro grande, para të cilat nuk kanë prodhuar asnjë produkt konkret. Ndërkaq, i parave të hedhura në Shqipëri për përmirësimin e mjedisit është konfirmuar nga vetë ambasadori i BE-së në Tiranë, Ettore Sequi, i cili ishte i pranishëm në konferencën për Zhvillimin e Qëndrueshëm të Industrisë. “Ne kemi dhënë 140 milionë euro nga 2008 për mjedisin dhe jemi këtu që të ndihmojmë Shqipërinë në mbrojtjen e mjedisit. Problemi është se bizneset nuk rinovojnë teknologjitë dhe kjo gjë e dëmton mjedisin. Industritë duhet të marrin përgjegjësitë kryesore për mbrojtjen e mjedisit”, u shpreh Ambasadori i BE në Tiranë.
Bashkëshortja e Igli Totozani
Bashkëshortja e Igli Totozanit ka ngritur një institut, që dublon plotësisht Avokatin e Popullit, ndërsa qarkullon të gjitha grandet e Bashkimit Evropian. Igli Totozani ka vënë në shërbim të Institutit Europian të Tiranës, pra institutit të bashkëshortes, të gjitha stafin e Avokatit të Popullit. Nga ana tjetër, ambasadori i Bashkimit Evropian në Tiranë, Ettore Sequi, siguron donacionet për bashkëshorten e Totozanit, ndërsa mbron projektet fantazmë nga çdo kontroll i donatorëve, të cilët kanë akorduar miliona euro.
Lefter Koka, masat për mjedisin
Ministri i Mjedisit, Lefter Koka, ka kërkuar bashkëpunim e të gjitha agjensive ligjzbatuese në vend në funksion të ruajtjes së mjedisit dhe zbatimit të ligjit nga të gjitha subjektet.“Prioritet i qeverisë do të jetë zbatimi i ligjit dhe ndëshkimi i atyre që dëmtojnë mjedisin. Ruajtja e mjedisit do të bëhet mbi bazat e parimet e zhvillimit të qëndrueshëm dhe mbi parimet mjedisore. Në zbatim të parimit ndotësi paguan, që është ende në fuqi, do të ndjekim zbatimin e çdo detyrimi ligjor që shumë kompani kanë për t’i bërë. Shumë kompani nuk kanë rehabilituar pyjet, gjë që duhet ta kishin filluar ta bënin. Ne do të zhvillojmë bisedime me këto kompani. Ne si ministri do të ndjekim çdo investim dhe rehabilitim të mjedisit sidomos në fushën e pyllëzimit. Brenda këtij viti duhet të rehabilitojmë 500 hektarë sipërfaqe pyjore. Të gjithë së bashku mund të rehabilitojmë situatën e mjedisit në vendin tonë”, u shpreh Koka.
Ja kush i merr paratë e Brukselit
Universitetit Marin Barleti, 90.148 euro
Remzi Lanin, drejtor i Institutit Shqiptar të Medias, 136,942.46 euro
Shkodra, 2 milionë euro grande
Bashkëshortja e Avokatit të Popullit, Marta Onorato, 500 mijë euro
Avokati i Popullit, 1.2 milionë euro
“Transparency International Albania”, Lutfi Dervishin 99.963 euro
“Komiteti Shqiptar i Helsinkit”, Vjollca Meçe, 168.476 euro
“Amoro-Drom” Skënder Veliun, 191.132 euro
“Unë, gruaja”, Afroviti Gusho, 26.562 euro edhe 53.344
Shoqata kombëtare Edukimi për Jetën 190,457.28 euro
Psikologët shqiptarë 167,534.00 euro
Albania Blind Association 216,726.81 euro
ARSIS Albania 169,563.58 euro
Tjetër Vizion 249,952.00 euro
Institute for Democracy and Meditation, 259,869.00 euro
Roma Active Albania, 250,003.00 euro
Centre for Rural Studies and International Agriculture 15.07.2012 euro
Albanian Centre for Human Rights 150,000.00 euro
Institute of Nature Conservation in Albania 112,221.60 euro
-Ja si i shpenzon grandet e BE Totozani
23997.03 euro, tryeza kombëtare
17897.89 euro, bisedime me pushtetin lokal
6489.32 euro, studime për rëndësinë e institucionit të AP
2096.57 euro, trajnimi i zyrtarëve
73988.96 euro, prodhimi i materialeve informative
124595.93 euro për gazetë
8514.80 euro, vizitat vjetore në burgje,
2128.70 euro. vendosja e kutive postare në burgje
3193.12 euro, ndryshimi i mentalitetit të stafit
3192.98 euro, botim i periodikëve
6827.88 euro, trajnim personave
4257.40 euro, tryeza të rrumbullakëta në 7 rrethe
3547.88 euro, konferencë vjetore
4257.40 euro, 6 inspektime bashkë me shoqërinë civile
5676.58 euro, përgatitja e moduleve të trajnimit nga shoqëria civile
2128.70 euro, përkthimi i materialeve
1419.18 euro, ditë e hapur për fëmijët
1419.18 euro, fillimi i dizenjimit të materialeve
2838.22 euro, krijimi i rrjetit të gazetarëve
3547.88 euro, krijimi i një strategjie komunikimi për institucionin
1702.99 euro, takime të rregullta me gazetarët
1702.99 euro, hapja e kanaleve në YTUBE
1702.99 euro, mirëmbajtja e faqes së internetit Adriatik Doçi
Wednesday, January 15, 2014 - 07:33

- See more at: http://sot.com.al/politike

Überraschender Weise, ist Lefter Koka, schon jetzt einer der erfolgreichen Minister, wo wohl die eigene Vermögens Vernichtung, durch illegale Bauten, Umwelt Schäden in Durres, die Triebfeder ist und die Empörung seiner Wähler, das in Durres Ortsfremde Banden, die Küste besetzen und vernichten.

11/27/2012

Der EU - Botschafter Etore Sequi in Tirana, bei Tag und Nacht

Mafia Umwelt Ministerium in Albanien reinigt Abwasser an Stränden mit Natriumhypochlorit

Man nennt sich: Umwelt, Forst und Fischerei Ministerium und so sieht es aus, wenn Verbrecher Clans, ganze Ministerien kontrollieren. Ein realer Internationaler Skandal, eines kriminellen Voll Idioten und Mafiosi: Fatmir Mediu. Noch schlimmer der heutige Adviser des Salih Berisha: | Lufter Xhuveli, mit seiner Umwelt Partei, der bis Professor schimpft und als Minister Nichts gegen die Vernichtung der Umwelt unternahm. Ein Albanischer Professor, der weniger weiss wie ein Kind, was normal ist und zur Bildungs Kathastrophe führte. Identisch: die Nationale Lebensmittel Kontrolle, mit Genc Juka, welche sich weigert Lokale zu kontrollieren, was eine Welt Premiere ist. Lufter Xhuveli, ist Muster Beispiel eines Professors in Albanien, eines Mafiosi Politiker und uralt Kommunisten mit den Niveau eines Klein Kindes, wie Fatmir Mediu, Josefina Topalli und Co.

perpunimi reres reportazhi
Der kriminelle Schwachsinn ist EU gefördert wie bewiesen

EU-Abgeordnete und andere EU-Entscheidungsträger mögen alle einmal durchaus integre Menschen gewesen sein, doch Brüssel, die Lobbyisten, das große Geld, korrumpiert schnell (mehr zum EU-Luxus hier).

Ein korrumpiertes System jedoch, wenn es eigentlich auf Vertrauen aufbaut und den Bürgern dienen soll, ist dem Verfall geweiht.

Wie eine schlechte Firma, bei der die erwirtschaftete Gewinne für den luxuriösen Lebensstil eines viel zu großen und überbezahlten Managements zweckentfremdet werden.

Das Geschäftsmodell EU der Politikbranche hat sich überlebt.

EU-Politiker-Gehälter: Die größte Selbstbedienung aller Zeiten

Wie die GTZ vor Jahren, finanziert man direkt die übelste Mafia in Golem und der Pista Illyria, einem Sammelbecken von Mördern, Drogen Bosse, Bordellen was unter Tourismus läuft. Jeder Verbrecher Clan, hat dort mindestens ein Lokal. Der EU Botschafter finanziert denen ein Tourismus Portal, was erneut Alles sagt. Die Deutsche Botschaft weigerte sich vor Jahren schon, nochmal Gelder in den Tourismus zustecken, oder in eine angebliche Reklame, aber irgendeinen korrupten Ausländischen Botschafter findet man immer.

Die UN Organisationen machen bei dem Verbrecher Spekakel auch mit, denn mit kriminellen Partner, kann man das meiste Geld stehlen, wie es der Deutschen Eugen Wohlfahrt vormachte, als OSCE Botschafter.

1/10/2014

Die EU Programme der Dezentralisierung, welche ein Chaos anrichteten

Filed under: — Balkansurfer @ 12:26 am

Albanien beginnt mit der Gemeinde Reform, denn die EU Dezentralisierung, Programme der OSCE, KAS und anderen Organisationen des kriminellen Unfugs, haben ein Chaos angerichtet. Ein offizielles Welt Programm, wo wir in 2006 ebenso schon warnten, was überall zum Chaos führte und vollkommen an der Realität vorbei ist, wie die Betrugs und Korruptions PPP Programme der Weltbank, welche ebenso nur ins Desaster führten. Aber eine kriminelle Hirnlosigkeit und Inkompetenz ist Programm.

Am peinlichsten ist aber, das man das vor 10 Jahren schon wusste und z.B. im Kosovo wieder zurück drehte.

Man muss sich das vorstellen, das es in Albanien 373 selbstständige Gemeinden gibt, wo sich Kriminelle ohne jede Schule die Posten gekauft haben, in diesem sehr kleinen Lande, mit real 2,8 Millionen Einwohnern. Man will nun nur eine geringe Anzahl von Gemeinden, denn wer sollte diesen gigantischen Verwaltungs Apparat, der Inkompetenz und Dummheit, wie Anarchie auch finanzieren. Die Dümmsten, welche Sprachen können, wurden oft die Dolmetscher und Partner der Internationalen Bande, welche nur Milliarden vernichtet und ein Chaos anrichtet: von Albanien, über Haiti, Irak, Afrika, Afghanistan bis zum Kosovo: Ein Milliarden Grab, um die Dümmsten aus den NATO Ländern zubeschäftigen. Steinmeier, Gernot Erler tauchen ja auch in der Aussenpolitik wieder auf, womit Alles über Deutsche Politik gesagt ist.

Mit Vorsatz, geschieht diese Zerstörung eines Landes, für eine leichtere Privatisierung, welche überall nur Betrug und Bestechung war, inklusive der PPP Programme, was vor über 15 Jahren auch schon gut bekannt war. Tirana ist besetzt von einem Parasitären NGO Apparat, Institutionen und Stiftungen, welche niemand braucht, inklusive der UN Organisationen. Ein Beschäftigungs Club der unnützesten Leute in der Welt.

Die Wirtschaft und Justiz wurde vollkommen ruiniert und alle Institutionen durch die Weltbank, Infrastruktur Programme, der angeblichen Entwicklungshilfe gründlichst korrumpiert wurde, durch Lobbyisten und Profi Gangstern der US Politik ebenso, wo wir nur Frank Wisner den Welt Drogen, Geldwäsche und Betrugs Boss erwähnen wollen, der schon im Vorstand der grössten Betrugs Firma der Welt sass: ENRON. Diese Leute, schrecken in ihrem Verbrecher Imperium auch mit Mubarak, nicht vor Mord zurück, wie schon Sibel Edmonds in allen Details outete. Der andere Balkan Verbrecher: Richard Holbrook, war ebenso wie Frank Wisner im Vorstand der AIG, dem Betrugs Versicherungs Unternehmen der US Mafia Banken, Partner der Deutschen Bank, bis der plötzliche Gehirn Tod wieder einmal kam.

10/19/2013

EU Debakel: Die Albanische Regierung erklärt die Dezentraliserung als vollkommen gescheitert

9/2/2013

Die EU Dezentralisierungs Programme haben Albanien vernichtet: Auran Tare über die Kultur-, Tourismus und Umwelt Vernichtung

Prof. Dr Selman Sheme: Reforma administrativo–territoriale, domosdoshmëri për menaxhimin e qëndrueshëm të resurseve.

Posted By Gazeta Telegraf On 08/01/2014 @ 11:32 In Kryesore,Speciale | No Comments

Fragmentizimi i tejskajshëm i njësive vendore, në bashki dhe komuna, përbën një copëzim që dëmton rëndë dhe asfikson potencialin e zhvillimit në shumë rajone të vendit.

Konferenca shkencore, ”Reforma administrativo-territoriale”, e organizuar në muajin Tetor nga Qeveria përbën një ndër reformat prioritare në fushën e decentralizimit dhe qeverisjes vendore. Fragmentizimi i tejskajshëm i njësive vendore, në 373 bashki dhe komuna, përbën një copëzim që dëmton rëndë dhe asfikson potencialin e zhvillimit në shumë rajone të vendit. Harta e ndarjes administrativo-tokësore nuk lejon më gjatë realizimin e objektivave të zhvillimit kombëtar dhe prirjen integruese europiane të vendit. Që nga shek XIX-të e deri sot janë aplikuar tre kritere racionale në ndarjen juridike –administrativo-tokësore të një shteti si: grila gjeometrike, kriteri natyror gjeografik dhe kriteri socio-ekonomik. Ndarja më e mirë administrativo-territoriale është ajo që realizohet mbi bazën e regjioneve gjeografike të përcaktuar sipas kriterit natyror, socio-ekonomik, kulturor etj. Në shekuj trojet shqiptare kanë njohur organizime të ndryshme administrativo-territoriale, të cilët kanë shprehur veçoritë e evolucionit historik, nivelin e zhvillimit ekonomik dhe social, shkallën e emancipimit të pushtetit politik. Synimet e fuqive të huaja pushtuese kanë qenë faktor që kanë ndikuar në shpërbërjen e homogjenitetit etnik në hapësira të caktuara. Për këtë arsye çdo organizim administrativo-territorial mban vulën e etapës së caktuar historike, duke u karakterizuar nga diferencime të dukshme sipas motiveve të caktuara politike, ekonomike, ideologjike, ushtarake etj.

Gjatë periudhës së socializmit janë bërë disa ndryshime në ndarjen administrativo-territoriale të Republikës së Shqipërisë, të bazuara kryesisht në frymëzime ideologjike.

Më 1990 Shqipëria përbëhej nga 26 rrethe, 67 qytete, 589 fshatra të bashkuar dhe 2848 fshatra të thjeshtë. Me gjithë ndryshimet e herëpashershme të ndarjes territoriale të Shqipërisë, nuk ka pasur deri tani një reformë të vërtetë në këtë drejtim. Duke filluar nga viti 1992 u realizua procesi i ndarjes së re administrative, i cili e rajonizoi Shqipërinë në 36 rrethe. Kjo ndarje vazhdoi deri në vitin 2000. Në vitin 2001 rrethet u bashkuan në 12 qarqe dhe sot kemi një pamje të tillë të ndarjes administrativo-territoriale të Shqipërisë: 12 qarqe, 65 bashki, 308 komuna dhe më shumë se 3 000 fshatra.

Problematika e ndarjes territoriale gjatë periudhës së tranzicionit.

Ndarja territoriale është një instrument për të ndërtuar një raport të drejtë në trinomin mjedis gjeografik-popullsi-zhvillim ekonomik. Aktualisht një pjesë e konsiderueshme e njësive vendore nuk i plotësojnë parametrat e nevojshme për t’u vetëqeverisur, duke u bërë pengesë jo vetëm për rritjen e mirëqenies së komunitetit që ato përfaqësojnë, por edhe frenuese për zhvillimin ekonomik e social të vendit në përgjithësi. Fragmentizimi i skajshëm i territorit në 308 komuna dhe 65 bashki ka çuar në formimin e njësive vendore me popullsi shumë të vogël, ku rreth 101 komuna kanë popullsi më pak se 2000 banorë dhe 37 prej tyre kanë më pak se 1000 banorë. Afro 71 komuna nuk sigurojnë asnjë të ardhur dhe qëndrojnë në këmbë me pagesat e financuara nga buxheti i shtetit.

Faktorët kryesorë që e bëjnë të domosdoshëm reformën administrative janë: ndryshimet e thella demografike, shpenzimet e larta administrative, niveli i ulët arsimor i administratës, etj. Si rrjedhojë e lëvizjeve të popullsisë, hapësira u bë më e gjerë, dendësia e popullsisë për njësi të sipërfaqes u ul nga 113 banorë/km² (1990), në 97 banorë/km² (2011). Si rezultat i përqendrimit demografik, ngushtohen, tkurren dhe krijojnë më pak mundësi punësimi. Të mirat materiale përpjesëtohen në një popullsi më të madhe dhe rritet shkalla e ndotjes së mjedisit. Detarizimi dhe përqendrimi i popullsisë dhe ekonomisë në boshte lineare tokësore dhe ujore është një prirje botërore, pasojë e procesit të globalizimit dhe ndërkombëtarizimit të prodhimit shkëmbimit dhe shpërndarjes së produktit shoqëror. Por Shqipëria është një vend i vogël me territor përgjithësisht të kufizuar. Duke qenë kryesisht një vend malor me burime natyrore të caktuara që avantazhojnë zhvillimin e bujqësisë, blegtorisë, industrisë minerare, energjetikës, ekonomisë pyjore, etj. Përqendrimi i popullsisë në qendrat urbane ka çuar në braktisjen këtyre pasurive natyrore të rëndësishme. Migracioni ka ndryshuar edhe strukturën e popullsisë sipas vendbanimit. Shumë rajone kanë pësuar rënie të ndjeshme të numrit të popullsisë. Këto janë territoret dhe komunat që gjatë viteve 1990-2011, kanë pasur intensitet më të madh të dezertifikimit demografik. Për pasojë, në këto rajone është prishur ekuilibri midis natyrës dhe njeriut gjë që ka shkaktuar erozionin e tokave, konservimin e resurseve minerale dhe në tërësi braktisje të pasurive natyrore në hapësira të gjera rurale. Njësitë e vogla vendore (komunat), kanë nivelin e mbledhjes së taksave shumë të ulët dhe gati 50% e komunave mbledhin 0-2% të buxhetit nga taksat vendore. Administrata e komunës i kushton financave të shtetit 25 milion dollarë në vit. Nga ana tjetër po t’i referohemi vetëm muajit Qershor të këtij viti (2013), në 11 komuna të Qarkut të Shkodrës 40-72% e familjeve ishin të regjistruara në skemën e ndihmës ekonomike. Këto janë njësi vendore ku popullsia është nën nivelin zyrtar të varfërisë. Në Qarkun e Kukësit 11 800 familje janë në skemën e ndihmës ekonomike, nga të cilat 2 200 familje trajtohen me ndihma ekonomike vetëm në bashkinë e Kukësit. Shërbimi Social Shtetëror është një kosto që rëndon aktualisht buxhetin e shtetit. Një pjesë e komunave, në rastin më të mirë, me buxhetin e tyre mbulojnë vetëm shpenzimet për administratën, duke mos plotësuar as minimumin e domosdoshëm të shërbimeve publike për banorët. Në komunat e thella malore largimi i popullsisë ka vështirësuar gjithnjë e më shumë zgjidhjen e problemeve të lidhura me arsimimin, shëndetësinë, rrjetin e transportit, të shërbimeve tregtare dhe artizanale, duke rritur ndjeshëm koston e tyre për një banor.

Domosdoshmëria e reformës administrative dhe menaxhimit të qëndrueshëm të territorit.

Që prej vitit 2004, ka filluar diskutimi lidhur me reformën administrativo-territoriale dhe përcaktimin e kufijve optimal të komunave dhe bashkive në nivel mikrorajonal dhe kufijve makrorajonal në kuadër të të gjithë vendit. Megjithëse ka modele të ndryshme, nuk ekziston një standard madhësie që të respektohet nga të gjithë shtetet. Në të gjitha vendet anëtare të Bashkimit Evropian dhe në ato të Ballkanit, që synojnë të anëtarësohen në BE vërehet një tendencë e përgjithshme për uljen e njësive administrativo-territoriale.

Nëpërmjet reformës administrativo-territoriale synohet rritja e përmasave të komunave dhe bashkive në nivel mikrorajonal dhe e qarqeve në nivel makrorajonal, përafrimi i tyre me konceptet e BE-së. Zmadhimi i njësive vendore aktuale krijon shanse më të mëdha zhvillimi dhe shmangie të diferencave ekstreme në zhvillimin rajonal, duke sjellë njëherësh edhe zbutje të varfërisë. Në kuadrin e diskutimeve të gjera dhe studimeve që kanë filluar kohët e fundit mbështesim opsionet që janë publikuar për rikthimin në rrethet e dikurshme. Bashkia e shtrirë në hapësirat e rrethit do të menaxhojë më lehtë, në mënyrë racionale dhe me më efektivitet. Ajo do të rriste cilësinë e shërbimeve për qytetet duke evituar burokracinë aktuale që e vështirëson realizimin e projekteve nga vendimmarrja deri në implementimin e tyre.” Për nivelin e dytë të qeverisjes vendore (qarqet), ristrukturimi i tyre duhet të synojë në krijimin e rajoneve me popullsi minimalisht prej 500 mijë banorësh. Këtë e rekomandon Bashkimi Evropian dhe është kriteri për krijimin e makrorajoneve . “Ristrukturimi i qarqeve është një domosdoshmëri imperative në kushtet e marrjes së shpejtë të statusit nga BE. Fondet e akorduara nga BE në interes të makrorajoneve do të kalojnë vetëm nëpërmjet “Grupeve Lokale të Veprimit” (LAG), prandaj riorganizimi i qarqeve, krijimi i makrorajoneve dhe ngritja e Grupeve Lokale të Veprimit, të cilat duhet të krijojnë platformat e bashkëpunimit dhe projektet përkatëse për absorbimin e fondeve të kredituara, është në bazë të reformës administrativo-territoriale.”

Një variant oportun i riorganizimit të qarqeve mund të jetë krijimi i 6 makrorajoneve dhe Tiranës si kryeqytet me status të veçantë. Në variantin e rioganizimit hipotetik që propozohet, Rajoni Verior i Shkodrës, i formuar nga bashkimi i tre qarqeve, ( Shkodër, Lezhë, Kukës), arrin në një sipërfaqe prej 7 355km² ose rreth 27% të sipërfaqes së vendit dhe një popullsi prej 434 666 banorë ose 15% të popullsisë së përgjithshme të vendit.

Ja argumentet që avantazhojnë ndarjen e re administrativo-territoriale të Rajonit Verior, Shkodër

Së pari: Rajoni Verior i Shkodrës me dalje të gjerë në detin Adriatik, nga grykëderdhja e Bunës në Kepin e Redonit do t’i shërbejë rivitalizimit, shfrytëzimit dhe modernizimit të pasurive të mëdha që kanë hapësirat detare. Këto hapësira janë të pashfrytëzuara pasi historikisht shqiptarët i kanë kthyer shpinën detit. Kohët e fundit kanë filluar të shfrytëzohen resurset turistike, por deti mund të shfrytëzohet edhe për zhvillimin e ekonomisë së peshkimit, për transportin detar, për rezervat e hidrokarbureve, që potencialisht mbart Shelfi Kontinental etj. (ujerat territoriale ).

- Riaktivizimi i korridorit ujor, Deti Adriatik-Lumi i Bunës-Liqeni i Shkodrës-Virpazar (Mal i Zi), do të rivendoste lidhjet tradicionale ekonomiko-tregtare në këtë bosht linear ujor .

Së dyti: Rajoni Verior i Shkodrës është i papopulluar, kryesisht zona malore e kodrinore. Këto hapësira janë të pasura me minerale, pyje, kullota etj. Në këtë rajon ndodhen vendburimet më të rëndësishme të xeherorëve të bakrit: Mirditë, Shkodër, Kukës, Pukë që aktualisht, pjesa më e madhe e tyre janë të konservuara. Potencialet mineralmbajtëse në rajon janë të konsiderueshme dhe të domosdoshme për zhvillimin e qëndrueshëm të zonave rurale me burime të varfra jetese. Ka mekanizma ekonomik të njohur si: dhënia me qira, dhënia në koncesion apo edhe mbështetja dhe nxitja nga ana e shtetit për krijimin e distrikteve industrial për prodhimin, përpunimin, marketingun e produkteve bujqësore-blegtorale, lëndës drusore, minerare etj. Krijimi i një hapësire të gjerë prej 7 355km² të shtrirjes e Rajonit Verior të Shkodrës mundëson dimensionet konvergjente, (vertikale), anësore dhe diagonale të distrikteve industriale.

Së treti: Rajoni Verior i Shkodrës dallohet për pasuritë me vlera të mëdha të kulturës materiale, shpirtërore, shoqërore dhe artistike. Shpella prehistorike e Gajtanit, qytezat ilire të Marsheit, Shurdhahut dhe Gajtanit, Kalaja e Rozafës, Kalaja e Lezhës, Kalaja Dalmacia në Koman, monumentet historike të kultit, arkitektura urbane dhe rurale etj, përbëjnë një pasuri etnokulturore, e cila së bashku me monumente kulturore përbëjnë potenciale të konsiderueshme të resurseve turistike që mund dhe duhet të menaxhohen në procesin e ngritjes dhe zhvillimit të distriktit të industrisë së turizmit në rajon. Qendrat turistike në: Velipojë, Shëngjin, Shirokë, Razëm, Theth, Vermosh, Valbonë, Shishtavec etj, mund të organizohen në një strukturë ekonomike të integruar me sektorët e agro-industrisë, agro-turizmit, sektorin e shërbimeve etj, duke i dhënë distriktit industrial dimensione konvergjente anësore dhe diagonale.

Së katërti, Rajoni Verior i Shkodrës ka hapësira të mëdha të pashfrytëzuara që gjenden në zona kufitare. Meqenëse Shqipëria ka qenë e izoluar për 50 vite, zonat kufitare kanë mbetur të pazhvilluara. Ato u fortifikuan dhe u trajtuan si rajone gjeo-strategjike me instalimin e forcave ushtarake për mbrojtjen e vendit. Me zhvillimet e reja dhe të favorshme gjeo-politike janë krijuar kushtet që kufijtë fizik në hapësirat shqiptare në Ballkanin Perëndimor të kthehen në kufij virtual duke mundësuar realizimin e projektit të “komunellsit ekonomik shqiptar”, krijimit të eurorajoneve dhe bashkëpunimit subrajonal dhe ndërkufitar. Në këto kushte po hartohen projekte për riakrtivizimin e lidhjeve tradicionale ekonomike dhe kulturore të Pejës, Gjakovës, Prizrenit etj, me Shkodrën në një hapësirë ekonomike të lëvizjes së lirë të mallrave njerëzve dhe kapitaleve.

Bledi Çuçi nis konsultimet për ndarjen e re administrative-territoriale

Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi zhvilloi një takim me përfaqësues të donatorëve dhe shoqërisë civile që veprojnë në fushën e decentralizimit dhe qeverisjes vendore në Shqipëri, për të konsultuar dhe diskutuar me palidhur me kriteret e propozuara për ndarjen e re administrativo-territoriale të Shqipërisë. këto kritere janë hartuar nga grupi i punës dhe me ndihmën e ekspertëve të huaj dhe vendas. Kriteret që do të shoqërojnë reformën dhe detaje rreth tyre si dhe procesin në vijim lidhur me konsultimet me përfaqësues të shoqërisë civile, donatorëve dhe grupeve të interesit, përfshi këtu shoqatat e të zgjedhurve vendorë dhe komunitetin, si dhe të gjitha hapat që janë ndërmarrë deri tani për kryerjen e kësaj reforme, janë prezantuar të pjesëmarrësve në takim. Gjithashtu, të pranishmit përgëzuan për frymën e bashkëpunimit dhe transparencën e treguar gjatë këtij procesi. Gjatë aktivitetit iu dha mundësia pjesëmarrësve që të shprehnin sugjerimet dhe rekomandimet e tyre lidhur me procesin në tërësi dhe kriteret në veçanti, si dhe për të treguar mbështetjen e tyre për realizimin në kohë të kësaj reforme të rëndësishme dhe gjithëpërfshirëse. Sugjerimet dhe rekomandimet e dala nga ky takim do të mbahen parasysh në momentet e miratimit të kritereve nga Kuvendi.

Ky aktivitet konsultativ është i pari në radhën e një seri aktivitetesh që do të shtrihen në të gjithë vendin, ndërkaq konsultimet me shoqërinë civile dhe donatorët do të shoqërojnë gjithë procesin e reformës. Projekti STAR (projekt asistence për reformën administrativo-territoriale me kontributin e SIDA, USAID dhe UNDP) mbështeti financiarisht realizimin e aktivitetit.

Petrit Vasili, ndarja administrative nuk do të ndikoje në numrin e mandateve të deputetëve

Lidhur me çështjen për ndarjen administrative ka reaguar në media dhe nënkryetari i LSI-së Petrit Vasili. Sipas tij, nisma e qeverisë për reformë territoriale, e cila synon tkurrjen e numrit të komunave në vend thuajse përgjysmë nuk do të ndikoje në numrin e mandateve të deputetëve, të cilët kanë bastionet e tyre në zonat ku do të ndërhyhet.

Petrit Vasili është shprehur se kjo reformë është kërkuar më herët edhe nga Partia Demokratike, edhe nga Partia Socialiste dhe s’ka pse të ngjallë kundërshti, pasi e gjithë reforma vjen për të bërë sa më efiçient pushtetin vendor. “Në situatën ekonomike që qeveria mori vendim ishte e vetmja rrugë. Nuk ishin disa alternativa po për të mbajtur një ekonomi në këmbë, për të ruajtur ekuilibrat makro-ekonomikë kërkohej një sforco, sigurisht të veçantë, siç ishte dhe në këtë rast për të mbajtur financat publike në këmbë. Në të kundërtën do të kishim një tronditje të ekuilibrave makro-ekonomikë dhe dëmet pasuese do të ishin shumë herë më të mëdha sesa thjesht vetëm rritja e çmimeve. Ndaj këtu jemi para kësaj çështjeje dhe mendoj që nuk ka më vend për të diskutuar një çështje që është ezauruar. Sa i takon abuzivizmit shteti duhet të bëj të tijën kudo që vërehet rritja abuzive e çmimeve. Ju e dini që ka pasur praktika të mënyrës së ndjekjes së tyre. Agjencitë përkatëse të tyre duhet të bëjnë detyrën e tyre dhe ata që spekulojnë mbi këtë gjë sigurisht duhet të ketë pozicionime të caktuara administrative për to”, -thotë Vasili.

 


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/prof-dr-selman-sheme-reforma-administrativo-territoriale-domosdoshmeri-per-menaxhimin-e-qendrueshem-te-resurseve/

Warum man eine Justiz aufbaute, welche nie funktionieren konnte, wäre eine gute Frage, an die EU und US Pyschopaten? Ohne jede Auslands Erfahrung, schlecht informiert, ohne Verwaltungs Erfahrung, werden inkompetende Spinner und Kriminelle zum Justiz Aufbau entsandt. Diese Leute sind auch noch so strohdumm, das man aus dem Kosovo Desaster auch Nichts lernen wollte. Man machte wie im Korruptions Modell der Deutschen Entwicklungshilfe einfach weiter und zelebriert sein OK-Reporting, wo zuletzt die KAS und die IRZ-Stiftung besonders unangenehm aufgefallen ist, mit ihren Langzeit kriminellen Partner aus dem Kommunistischen Staats Apparat.

Der Hass und die Verachtung der Bevölkerung gegen die Durres Richter und Staatsanwälte

1/9/2014

Tirana - Durres: Selbst gemalte Landkarten, dienten den Grundstücks Agenturen ALUIZI, ZRPP als Grundlage der Arbeit

Filed under: — Insider @ 10:13 am

up 1.1.2011, a new ! Info Website // http://news.albania.de/

Umfangreiche Aufnahme der illegalen Bauten auch am Antiken Theater (mit illegalen Papieren der Richterin Dhurato Bilo) der Küste von Durres, erfolgte inzwischen. Ein Weltbank Desaster, was das Desaster mit 30 Millionen $ finanzierte und wo wir 2006 schon darauf hinwiesen, das Alles scheitern wird.

2/4/2006
Wenn dumme Weltbank Manager wie Nadir Mohammed, Albanien zerstören wollen.

Die Grundstücks Agenturen, war eine Beschäftigung für militante PD Anhänger, welche keine Schule hatten, noch eine Ausbildung, welche ein enormes kriminelles Chaos verursachten, aber in Tirana war das selbe System installiert.*

1.500 Anzeigen gibt es nur im Küsten Bereich in Durres, wo sich Analphabeten, als Grundstücks Direktoren, auch aus dem MTKRS Ministerium, austoben durften, welche praktisch nicht einmal lesen und schreiben konnten. In alter Tradition, bereitet man wieder einmal eine grosse Abriss Aktion vor, wobei die Frage ist wer das bezahlen soll, ebenso diese Aktionen, oft nur der Erpressung von Geld dienen, damit eben nicht abgerissen wird. Das Bau- und die Grundstücks Gesetze, haben wie fast alle Gesetze, zur temporäre Funktion, um sich Eigentum aneignen zukönnen. Gefälschte Dokumente, sind Stanard und wurden solange die Amerikaner die technischen Untersuchungen zahlten, täglich enttarnt, weil sie oft auf Kinder Niveau auch sind. Viele der Grundstücks Direktoren, konnten kaum schreiben und kamen aus Tropoje und Kukes. Grundstücks Registrierungen, wo jeder Phantom Dokumente erhielt, vor allem auch an der Küste: ZRPP Tirana

http://www.zrpp.gov.al

Die Verantwortlichen für die illegalen Grundstücks Urkunden, Kompensations Dokumente kann man in Durres schwer feststellen, weil die Verantwortlichen, Ermittlungen sabotieren, wobei wohl eine Art Idiotie Verhallten der Berisha und Vangjush Dako Leute ebenso ein Haupt Grund ist. Welt Rekord der Dummheit ist, wenn jeder Ziegenhirte, der sich Direktor nannte, dann auf selbst gemalten Karten, verschiedenen Karten auch noch irgendwelche Grundstücks Urkunden ausstellten, wo man in Staunen gerät, über soviel Dreistigkeit.

Vor allem an Ortsfremde Banden der PD aus Tropoje, Kukes, einfachen Banditen Familien, welche von Interpol gesucht wurden, erhielten eine hohe Anzahl ungültiger Grundstücks Dokumente, wobei aus Geschäftsgründen, die Weltbank, EU, USA schwiegen, weil man in Berisha Korruptions Geschäften im Hafen und in Albanien ebenso direkt Geschäfts Partner war.

Das war aber vor Jahren bekannt, wobei praktisch alle Grundstücks Direktoren seit über 10 Jahren, zumindest kurz verhaftet waren, wobei der Vasil Hila Skandal der bekannteste Skandal vor 10 Jahren ist, es aber inzwischen viel schlimmer geworden ist. Welt Rekord der Dreistigkeit ist der Bürgermeister Vangjush Dako, ein einfacher Bandit und Bauer, der in 2000, im Ilir Meta, Vasil Hila Grundstücks Skandal, bereits Bau Inspektor war in Durres. Alle Parteien machen in diesem Betrug aktiv mit, wobei die Haupt Akteure immer die Selben sind, inklusive der kriminellen Staatsanwalt und Richter in Durres.

 

Echte vermessene Karten gab es immer in Albanien, als Grundlage für Planungen, ebenso ein Topographie Institut, denn unter den Kommunisten, war bereits praktisch Albanien vermessen und überall gab es ebenso Geologische Bohrungen und Gutachten. Sämtlich eMaster Pläne des Counsel der Regierung KRRTRSH, wurde ignoriert, ebenso wohl aus Dummheit, in einem Land, wo 2/3 der Richter nicht einmal technisch schreiben können und 57 % Funktionale Analphabten sind, inklusive von sogenannte Professoren. Man ist auch zu dumm, Gesetze, Anweisungen, Land Karten, Gutachten und Regierungs Papiere zulesen, was sich durch die Auswanderung weiter verschlimmern wird. Albanien ist das einzige Land der Erde, wo gezielt in Lehm Böden gebaut wird, mit allen Folgen bei Regen.

Bei diesem System, darf jeder seine Grundstücke behalten, was bei dem früherem höchsten Richter anfängt, einem typischen Fälschungs Richter: Thimio Kondi, wo Gesetz wurde, das man sich Urteile bei dem Richter, über Vermittler kauft. Der Rest erhält eine Amnestie, wo die Banditen dann ihre geraubten Grundstücke schnell an Dritte im Betrugs Modell verkaufen. Man verkauft den kriminellen Murks dann als Justiz Reform, was zum Debakel für die US und EU Justiz Aufbauer wurde.

Die Verantwortlichen der Grundstücks ‘Agenturen, stoppten und behinderten in Durres, die Ermittlungen der Staatsanwalt, um das eigene kriminelle Enterprise zuschützen, was der nächste Skandal ist. Oft sind es auch reine Idioten, welche nicht einmal die Grundlage einer Topograhie, von Dokumenten und Gesetze kannten, weil man Landesweit unter Salih Berisha diese Posten an Kriminelle verkauften, was auch noch u.a. von der Weltbank und anderen korrupten EU Zirkeln finanziert wird und wurde. 1.500 qualifizierte Anzeigen gibt es nur im Küsten Bereich in Durres.

Der Präfekt von Durres, bereitet mit 4 Arbeits Gruppen, die Anzeigen und den Abriss gegen die vielen illegalen Bauten vor

Skandalet me legalizimet e hipotekat, institucionet s’mbështesin Prokurorinë

Posted By Artur AJAZI On 08/01/2014 @ 11:32 In Rrethet | No Comments

DURRËS/Vetëm në zonën e ish-Kënetës, janë ndërtuar 1500 ndërtime pa lejë në një sipërfaqe 35 ha tokë

Duket se skandalet me trojet nuk kanë të sosur. Në Durrës sërish ALUIZNI ka zbuluar gjatë procesit të legalizimit se, ZRPP e qarkut, ka punuar me shkelje prej vitesh dhe me harta krejtësisht të gabuara. Harta dixhitale që disponon ALUIZNI, shpesh nuk ka asnjë përputhje me hartën e ZRPP, ndaj është kërkuar bashkëpunimi për njësimit të hartave, me qëllim realizimin e procesit. Sipas burimeve nga ZRPP dhe ALUIZNI (institucione këto të angazhuara në procesin e legalizimit) duket se me hartën e vjetër, gjatë 10 viteve të fundit janë kryer mjaft shkelje ligjore, duke krijuar me mijëra mbivendosje pronash në Durrës dhe komuna. Edhe pse ka kaluar më shumë se 5 vjet nga dita kur KRRTRSH vendosi të njohë 35 ha tokë në ish-Kënetë në të cilën janë ndërtuar mbi 1500 ndërtime pa leje, këto dy institucione mbeten sërish kaotike. Edhe pse ka nisur regjistrimi i këtyre banesave në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme në zyrën përkatëse në Durrës, duket se pengesa e vetme e zbuluar ka qenë harta me të cilën është punuar gjatë 10 viteve të shkuara. Ka kohë që procesi i legalizimit të një pjese të ndërtimeve pa leje në ish-Kënetën e Durrësit e cila e ka kaluar kuadrin ligjor ka mbetur i bllokuar pjesërisht pikërisht për shkak të mospërputhjes së hartave, mes dy institucioneve të shtetit ALUIZNI-t dhe ZRPP. Burimet nga ALUIZNI thanë se, “ky proces është ngadalësuar prej 3 vitesh për arsye se Hipoteka disponon të tjera dokumente, dhe tjetër hartë për territoret për të cilat po flasim të cilat ndryshojnë nga matjet tona, pra nëse ne për 100 ndërtime pa leje kemi dërguar harta sipas të cilave rezulton se këto ndërtime kanë zënë dy ha tokë sipas tyre kjo sipërfaqe është 2,5 ha tokë, në këto kushte ne po presim rezultatet e verifikimit të tyre”. Në këtë përplasje institucionesh ata që e pësojnë janë banorët. Veç ndërtimeve në ish-Kënetë, të cilat ende vazhdojnë të qëndrojnë të pa legalizuara janë edhe 180 shtesa pallatesh të viteve ’90 banorët e të cilëve kanë aplikuar për legalizim e që vazhdojnë të qëndrojnë të bllokuar. Aplikim për të kaluar këto shtesa për legalizim ende nuk ka hyrë në axhendën e punës.

PROKURORIA:HIPOTEKA NA KA PENGUAR NË HETIME

Organi i akuzës është një tjetër institucion që lëshon akuza ndaj ZRPP. Burimet nga Prokuroria e Durrësit u shprehën se “gjatë vitit 2013 me gjithë volumin e madh të dosjeve dhe hetimet e tjera lidhur me zbulimin e veprimtarisë korruptive dhe shumë veprave penale një pengesë serioze në bashkëpunim mbetet ajo e ZRPP, pasi në të gjitha rastet kur ne duam informacione lidhur me persona nën hetim, ka qenë ajo që ka vonuar përgjigjet”.Sipas burimeve “sikur nga ana e Hipotekës së Durrësit të ishte gjetur gjuha e mirëkuptimit reciprok dhe institucional, puna do të kishte rezultate por që fatkeqësisht ka patur vonesa dhe zvarritje të pakuptimta”. Hetuesit kanë shprehur rezerva lidhur me punën e institucionit të ZRPP duke shprehur indinjatë lidhur me “mbajtjen pezull të hetimeve në mjaft raste dhe dosje problematike”. Nga ana tjetër hetuesit shprehen të kënaqur për bashkëpunimin me Drejtorinë e Policisë Qarkut, duke ndihmuar në hetimin e dosjeve për ti dërguar ato drejt Gjykatës”. Prej vitesh në Prokurori janë depozituar dhjetëra ankesa nga qytetarët , lidhur me vonesat dhe humbjet e dokumentacionit, zvarritjeve dhe mbivendosjeve. Burimet nga organi akuzës u shprehën se “janë mbi 1500 çështje penale të regjistruara dhe bashkë me ato të mbartura, por si pasojë e mungesës së autorit të shumë veprave penale ndër ato edhe mjaft të akuzuar për vjedhje pasurie dhe trojesh në zonat bregdetare, apo falsifikime të dokumentacionit në ZRPP, dhjetëra dosje mbeten akoma pa mbyllur”.

Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/skandalet-me-legalizimet-e-hipotekat-institucionet-smbeshtesin-prokurorine/

Der US Professor Shinas Rama, zur aktuelle Situation in Albanien: und das es keine Justiz geben wird, noch ein Salih Berisha verhaftet wird. Straffreiheit ist das Programm, wobei z.B. der Bürgermeister Vangjush Dako in Durres, ja in 2000 schon Bau Inspektor war, im kriminellen Enterprise des Ilir Meta als Premier Minister und des damaligen Bürgermeister Miri Hoti, wo die Stadt und Bezirk Zerstörung begann.Primitiv Kriminelle regieren Albanien, wo nur ein paar Namen wechseln, aber Straffreiheit das Programm ist. Shinasi Rama, geht davon aus, das die Albanischen Politiker, keinerlei Absicht haben, eine Justiz in Funktion zubringen, was auch bei den neuen Justiz Minister Nasiq Naco, einem Mitglied der Albaner Mafia, schnell erkennbar ist, die die Mafia Familie des Bujar - Sokol Nishani in und mit der Justiz.

Përgjigja e shkurtër është që, me këta politikanë nuk ka shpresë!…..-Mazhoranca ka nisur, të paktën në dukje, goditjen penale. Dhjetëra dosje janë dorëzuar në organin e akuzës. Ndërkaq, gjykatat kanë dhënë disa masa arrest me burg. A ka shpresë për një luftë të vërtetë ndaj vjedhjes dhe korrupsionit?…Jo. Asnjë shpresë. Saliu nuk i preku, këta nuk do ta prekin. E si do t’i prekin? Gjysmën e qeverisë së Saliut e kanë në qeveri edhe tani. Kështu do të bëhen dyert e burgjeve si dyert rrotulluese të hoteleve, hyr e dil. Shumë zhurmë për asgjë! Do të kapen peshqit e vegjël dhe askush nuk do t’i prekë peshkaqenët.

Mit diesn Politikern gibt es keine Hoffnung für Albanien und die Regierung gibt zwar viele Personen der Justiz zur Anklage, aber es gibt keine Hoffnung, das diese Leute verurteilt werden. Gefängnisse werden wie Hotels sein (man geht ein und aus), mit Ausnahme von ein paar Kleinen: “Zitat: Shinasi Rama. Kurz gesagt: Das ist ein Club von Kriminellen, welche sich Politiker nennen und die Justiz mit Nasiq Naco, Bujar Nishani, gehört dazu siehe u.a. der Drogen Boss und Gangster Seferi Braho, Sohn das Langzeit Gangsters: Spartak Braho.

Korruption Albania
Nächste Runde im Show Spiel Theater einer billigen Idioten Truppe der Billig Mafia, der Albanische Politik und Justiz

Alle Fotos: direkt vor Gericht in Durres aufgenommen, Rruga Alexander Goga

Justic Prosecutor Durres: Mafia Boss Seferi Braho, Son of Spartak Braho Killer Chief and friend of Agim Pepa: 2004, executed Police President: Gani Malushi Justic Prosecutor Durres: Mafia Boss Seferi Braho, Son of Spartak Braho
Killer Chief and friend of Agim Pepa: 2004, executed - assassination: Police President: Gani Malushi

Man macht Mafia konform auch Geschäfte über die Botschaften, wo der Neffe von Spartak Braho: Shkëlzen Macukulli in Polen ist.

Direkt falsch herum geparkt vor Gericht in Durres! Mit Markenzeichen der dümmsten Durres Mafia: US Kennzeichen
US Albanian Court Mafia Durres: Seferi Braho US Albanian Court Mafia Durres: Seferi Braho, fährt mit gefälschten US Kennzeichen bei Gericht vor.

Jo. Asnjë shpresë.

Verwaltungs Reform in Albanien, weil bisher so ziemlich Alles wie die Dezentraliserung nur eine Art Idiotie Berater nach Albanien brachten und kriminelle Enterprise der OSCE, FES, KAS, EU Mssionen, welche mit Vorsatz dieses Verbrechen organisierten, obwohl vor 10 Jahren auch schon bekannt war, das es nicht funktionieren wird und kann.

07 Janar 2014 - 12:32

Ndarja e re administrative dhe territoriale, nisin konsultimet

TIRANË - Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bled Çuçi zhvilloi një takim me përfaqësues të donatorëve dhe shoqërisë civile që veprojnë në fushën e decentralizimit dhe qeverisjes vendore në Shqipëri, për të konsultuar dhe diskutuar me ta kriteret e propozuara për ndarjen e re administrativo- territoriale të Shqipërisë, kritere të cilat janë hartuar nga grupi i punës dhe me ndihmën e ekspertëve të huaj dhe vendas.

Pjesëmarrësve iu prezantuan të gjitha hapat që janë ndërmarrë deri tani për kryerjen e kësaj reforme të rëndësishme por dhe aq të domosdoshme, kriteret që do të shoqërojnë reformën dhe detaje rreth tyre si dhe procesin në vijim lidhur me konsultimet me përfaqësues të shoqërisë civile, donatorëve dhe grupeve të interesit, përfshi këtu shoqatat e të zgjedhurve vendorë dhe komunitetin.

Fryma e bashkëpunimit dhe transparenca e treguar gjatë këtij procesi u përgëzua nga të gjithë të pranishmit. Aktiviteti i ofroi mundësinë pjesëmarrësve që të shprehnin sugjerimet dhe rekomandimet e tyre lidhur me procesin në tërësi dhe kriteret në veçanti, si dhe për të treguar mbështetjen e tyre për realizimin në kohë të kësaj reforme të rëndësishme dhe gjithëpërfshirëse.

Sugjerimet dhe rekomandimet e dala nga ky takim do të mbahen parasysh në momentet e miratimit të kritereve nga Kuvendi. Ky aktivitet konsultativ është i pari në radhën e një seri aktivitetesh që do të shtrihen në të gjithë vendin, ndërkaq konsultimet me shoqërinë civile dhe donatorët do të shoqërojnë gjithë procesin e reformës. Projekti STAR (projekt asistence për reformën administrativo-territoriale me kontributin e SIDA, USAID dhe UNDP) mbështeti financiarisht realizimin e aktivitetit.

Redaksia online
(ac/shqiptarja.com)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/ndarja-e-re-administrative-dhe-territoriale-nisin-konsultimet-194579.html#sthash.fHiB9Vn0.dpuf

In Tirana, wurden 15 Angestellte, der Grundstücks Registrierung entlassen, 25 erhielten Verwarungen, weil vor allem in 2013, praktisch nur noch falsche Dokumente ausgestellt wurden, was sowieso jeder in Albanien wusste. Wer Geld hatte, erhielt Phantom Dokumente, wo man wollte, vor allem an der Küste.

Ilirjan Muho
Ilirjan Muho, durch andere Fälle gut bekannt, leitet nun die Grundstücks Registrierungen: a href="http://www.zrpp.gov.al/">ZRPP Tirana. Er straft den ganzen Apparat, der ein Chaos verursachte.

17 Janar 2014 - 19:42
Shkarkohen 15 punonjës të ZVRPP
Muho: Do rrisim cilësinë e shërbimit
TIRANE- Zyra Qendore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme inicioi një kontroll pranë ZVRPP Tiranë, nisur edhe nga ankesat e shumta të qytetarëve në lidhje me zvarritjen, mosrespektimin e afateve ligjore në kthimin e përgjigjeve të aplikimeve nga qytetarët, me objekt zbatimin e ligjshmërisë në procesin e regjistrimit të pasurive të paluajtshme dhe të afateve të trajtimit të aplikimeve të paraqitura nga qytetarët.

Nga kontrolli rezultoi se në periudhën 3 janar 2013 deri 3 tetor 2013 janë paraqitur një numër i madh aplikimesh, të cilat nuk janë përfunduar brenda afateve të caktuara. Gjatë kontrollit u konstatuan shkelje të rënda në regjistrimin e titullit të pronësisë dhe në aspektin hartografik, që ka të bëjë me pasqyrim e pasurisë në hartat treguese.

Në përfundim të kontrollit, Zyra Qendrore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme mori masa për largimin nga puna të 15 punonjësve, si dhe „vërjejtje me paralajmërim për pushim nga puna” për 25 punonjës të tjerë.

Gjithashtu Hipoteka ka iniciuar një proces kontrolli në disa nga zyrat kryesore në vend, nëpërmjet të cilave do të bëhet evidentimi i të gjitha rasteve të regjistrimit të kalimit të pronësisë nga pasuria “shtet” te individët, sidomos në zonat bregdetare. Nëpërmjet këtij procesi synohet që të evidentohen rastet abuzive dhe korruptive në tjetërsimin e pasurive të shetit apo individëve, haptazi në kundërshtim dhe shkelje flagrante të ligjit.

„Duke çmuar kontributin e gjithë qytetarëve në luftën kundër veprimeve me natyrë korruptive, i ftojmë të gjithë personat e interesuar, të cilëve u janë prekur interesat në lidhje me të drejtën e pronësisë, apo kanë dijeni për veprime të kësaj natyre, të denoncojnë pranë Zyrës Qendrore të gjithë ato raste, me të cilat është abuzuar me pasuritë e tyre” - tha dje Kryeregjistruesi i Zyrës Qendrore të Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme, Ilirjan Muho.

Redaksia Online
(s.o/e.s/shqiptarja.com) - See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/shkarkohen-15-punonjes-te-zvrpp-muho-do-rrisim-cilesine-e-sherbimit-196319.html#sthash.9oltyup8.dpuf

Durres reisst den Kosovo Mafia Touristik Komplex “Kamelia” bei der Dajlin Brücke ab – Polizei Einsatz bei den Banditen in Kruje

Die EU Dezentralisierungs Programme haben Albanien vernichtet: Auran Tare über die Kultur-, Tourismus und Umwelt Vernichtung

KfW Geld Vernichtung mit den Betrugs Infraktur Projekten in Albanien, als Partner von Mafia Clans

Unverändert sind immer noch viele Adminstrative Institutionen von den dümmsten und korruptesten LSI und PDUI Anhängern besetzt

In Sarande, läuft die Sache identisch, wo über 100 illegale Genehmigungen in Verbots Zonen gegeben wurden, der Bürgermeister Edmond Gjoka, aus einer bekannten Verbrecher Familie angeklagt wurde.

* Durres ein einziger Chaos Laden, wo PD Militante Banden, ohne Schule, plötzlich Direktor der Grundstücks Abteilungen wurden und zu dumm waren, überhaupt zuarbeiten und Tausende falscher Bescheide ausstellten.

16 mijë dosje për ALUIZNI-n në Durrës të mbuluara nga pluhuri
Keneta

08:58 am | Nga Xhevahir Gradica / Një numër shumë i madh dosjesh të cilat në themel kanë çështjen e shqyrtimit për legalizimin…

1/7/2014

Gesundheits Minister Ilir Beqaj, über das Chaos der “Privatisierungs” Betrügereien, uralte Medikamente wurden eingekauft

Filed under: — Gjoka @ 9:40 am

Wie in Griechenland, ist das Neoliberale Modell, der Privatisierungs Mafia, rund um die Weltbank, IMF, den NATO Ländern in einem Betrugs Sumpf vollkommen gescheitert und hatte schon 1991 Albanien zerstört mit der Schock Therapie und das Volk kriminalisiert, was auch so gewünscht war von den US Profi Ganoven und dem Lobby Umfeld. Albanien hat eines der schlechtesten Gesundheits Systeme der Welt, wo praktisch nur Ausländer Alles korrumpierten, technische Einrichtungen sabotiert werden, damit private Labore und Kliniken ihre Profite machen, wo nur Geräte stehen, welche einmal mit Hilfe ausl. “Helfer” gestohlen wurden.

Der Minister spricht klare Worte, über das Privatisierungs Chaos, die Korruption und das sogar 12 Jahre alte Medikamente unter seinen Vorgängern eingekauft wurden, und es heute deshalb praktisch keine Medikamente mehr.

Duhet ndërhyrë në sistem dhe për hir të së vërtetës, kemi një sistem publik shëndetësor, me investime të bëra në mënyrë kaotike dhe gjithçka kanalizohet drejt privatit … Si do ta rregulloni këtë ?

EU Debakel: Die Albanische Regierung erklärt die Dezentraliserung als vollkommen gescheitert

Krankenhäusern aus, schlimmer wie im 2 WK.

Am lustigsten im Profi Betrug im Gesundheits System ist ja die KAS, welche doch tatsächlich auch noch entscheidende Fortschritte verbreitet, wo Migranten schon zu Ausländern gehen, und von den Zuständen berichten, das selbst bei einfachster Wund Behandlung, der angebliche Arzt, erst in einem nachlesen muss! Profi kriminelle Organisationen und Deutsche Stiftungen, haben an vordester Front Albanien ruiniert, wenn man solche Spinner entsendet!

„Reform des Gesundheitswesens“ wurden entscheidende Schritte im Gesundheitssektor Albaniens gemacht. “ bedeutet bei diesem Fakten Behauptung der KAS, das es nun keine Ärzte mehr gibt, sondern Quaksalber und Ziegenhirten als Krankenhaus Direktoren und Ärzte und Medikamente gibt es sowieso nicht mehr. Apparte werden gestohlen, oder die Ziegenhirten Experten können die Geräte nicht bedienen, sondern reparieren daran herum, obwohl man Bildung Null hat.

Gefälschte Diplome und Schul Zeugnisse sind Standard, mit Tausenden von Schreckens Erlebnissen der Migranten in ihrer Heimat.

siehe

http://www.kas.de/albanien/de/pages/10725/

Politike
06 Janar 2014 - 20:57
Beqaj: Në QSUT ka ilaçe të skaduara të blera për 12 vjet
TIRANË - Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj ishte i ftuari i sotëm në emisionin e “5 Pyetje nga Babaramo” në A1 Report. Beqja ka njoftuar se duke filluar nga dat 1 prill 2014 do të ulet me 20-25 % çmimi i barnave.

“S’do lëmë që një barnë të tregtohet me çmim më të lartë se në vendin ku është prodhuar". Deri tani ka pasur abuzime në çmime deri në 50-60% mbi vlerë.

Beqaj tregoi se në QSUT janë blerë sasi barnash për 12 vjet, të cilat kanë skaduar dhe kapin shifrën e 800-900 mijë dollarëve. Ndërsa shqetësimi më i madh sot për sot në shëndetësi është mungesa e mjekëve.

Babaramo: Ta nisim bisedën te buxheti, çfarë është më e rëndësishmja për një dikaster. Cili është buxheti për 2014?
Beqaj: Është 38,7 miliardë lekë. Është 2,4 miliardë lekë më i madh se buxheti në 2013, faktiku, dmth 6,6% më i madh. Nëse do kemi parasysh që nga 1 prilli do hiqet TVSH për barnat, me këto para do kemi më shumë mundësi për të blerë barna, apo për t’i përdorur për skemën e rimbursimit. Do kemi 33 milionë dollarë më shumë, 1,1-1,2% më shumë se buxheti faktik i 2013. Është një buxhet me të cilin mund të fillojmë të bëjmë veprimet e para serioze.

Cili është prioriteti, ku shkojnë shpenzimet më të mëdha?
Ndiqen ato linja kryesore si kujdesi parësor dhe spitalor bashkë me skemën e rimbursimit të barnave. Skema e rimbursimit prej heqjes së TVSH përfiton një fond prej 10% më shumë.

Pse fillon pas 3 muajsh?
Ne gjykojmë se na duhet të përkojë në kohë heqja e tvsh me listën e re të rimbursimit të barnave. Së dyti duhet një periudhë tranzicioni që administrata fiskale në bashkëpunim me tregun të mund të operojnë me atë sasi barnash, që ka hyrë në Shqipëri. Kjo është një periudhë tranzitore që të bëjmë të mundur një zbatim pa efekte kolaterale. Në ndryshim nga tregjet e tjera, tregu i barnave është treg i rregulluar. Çmimet me të cilat barnat hyjnë në Shqipëri janë çmime që qoftë prodhuesit apo importuesit bien dakord me shtetin shqiptar. E dihet që në 2014 kjo barnë s’trajtohet më shumë se x lekë. Mbi këtë çmim aplikohen marzhet, që janë të miratuara me vendim qeverie. Mbi këto marzhe edhe TVSH. Heqja e TVSH do ta zbresë çmimin për shembull nga 160 në 150. Me rregullimin e importimit duke filluar nga prilli do ta ulim në 20-25% tregun e barnave. S’do lëmë që një barnë të tregtohet me çmim më të lartë se në vendin ku është prodhuar, se s’ka arsye.

Keni mundësi të kontrolloni tregun?
Po e arrijmë.

Por ka produkte farmaceutike ekskluzive, që i sjell vetëm një kompani. Si do ta detyroni kompaninë?
Ne kemi proces negocimi me kompanitë e barnave. Ne kemi informacione se cilat janë çmimet në vendet e tjera. Ka një vendim qeverie që çmimi i barnave s’mund të jenë më të larta se vendet e rajonit. Sot konstatojmë se pavarësisht se një firmë farmaceutike ka rënë dakord me shtetin që ta sjellë me 100 lekë, kur vjen fatura vjen me discount 50-60%, që mbeten në duart e atyre, përdoren për qëllime jo të ligjshme në dëm të interesave të publikut.

Po të flasim për atë që është më e prekshmja për qytetarët; të gjithë ankohen për mungesë barnash në spitale?
Do zgjidhet me më shumë para, që janë dhënë ndjeshëm për sistemin spitalor, që ka pësuar rritje 50%. Do bëjmë ndërhyrje në dy drejtime: furnizim shumë më të mirë në sasi dhe vijimësi me materialet laboratorike, dhe të pajisjeve të kushtueshme ekzaminuese, që i kemi, që qeveria e mëparshme ka bërë investime të mira, por s’kanë sistem efektiv në shërbim të qytetarëve. Parku i pajisjeve kryesore në Tiranë dhe gjithë vendin të kemi kontrata që garantojnë funskionimin e pajisjeve, që pajisja mos jetë jashtë punë më shumë se 18 ditë në vit.

Çfarë keni si prioritete?
Në fokus kemi sëmundjet kardiovaskulare dhe tumorale. Edhe tek këto të dyja kemi përmirësim të pritshëm. Në sëmundjet tumorale kemi më shumë se dy herë rritje të fondit për barna. Po ngrëmë sisteme me investime shumë minimale 15-20 mijë dollarë mungesa e të cilave çonte në shpërdorime prej 700 mijë dollarëve si deri vjet. Vitin e ardhshëm shërbimin e kimioterapisë do ta kemi jo vetëm në Tiranë. S’kemi mjedise të mjaftueshme vetëm në Onkologjik. Në prill mbarojnë specializimin një grup onkologësh, rreth 12 vetë dhe mund ta ofrojnë këtë shërbim edhe jashtë Tiranës. Në ISKSH po përgatiten paketa për këto shërbime. Kujdesin për këto sëmundje do ta blejmë dhe në institucione jo publike.

Si do funksionojë kjo?
Po hartojmë paketën e shërbimit të aerodinamikës. Kur dikush të ketë nevojë për shërbime jo brenda dikasterit do paguajmë pagesën kundrejt shërbimit.

Sa kushtojnë të tilla paketa?
Një tani po e hartojmë. Kemi një fond në buxhet.

Keni qenë sekretar i PS për programin. Shëndetësinë e patët një nga kuajt e betejës elektorale. Pas 100 ditëve çfarë keni realizuar?
Çfarë ka lidje me realizimin e programit ajo çfarë jemi zotuar, çfarë shqiptarët e kërkonin, iu nevojitej, e meritonin dhe sot mendoj se është e realizueshme. Sigurisht nuk mund të bëhej menjëherë. E vetmja gjë që më rezulton e paparashikuar nga ne është pjesa e burimeve njerëzore. Ka mungesa të theksuara në burime njerëzore.

Nuk ka mjekë Shqipëria?
Nuk ka mjekë. Ka mospërputhje të nevojave në specialitete të caktuara dhe sidomos në territor. Po miratoj shtyerje të daljeve në pension se nuk ka mjekë. Më duket e pranueshme deri diku mos ketë mjekë në qytete të largëta, por jam befasuar kur materniteti Koco Glozheni me tha s’kemi mjekë. Nuk e kërkon njeri këtë degë. Sot edhe në Tiranë ka mungesa. Apo në spitalin e Vlorës kam konstatuar se nuk kishte mjekë biokimistë dhe analizat i çonin në Fier. Nuk e kam të qartë si do t’i qasemi kësaj pengese.
Për plotësimin e boshllëqeve duhet kohë dhe specializimi i mjekëve do 4 vjet. Kjo më shqetëson, se ende nuk e kam në kokën time si do ta zgjidhim. Ka shumë probleme, por e kemi një ide si do shkojmë atje ku duhet, por për mjekët…

Shqipëria ka një mjek për 1000 banorë. Kjo një shifër e mirë edhe për vende europiane.
Kjo s’tregon gjë të madhe për nevojat që kemi. Mund të kemi goxha dentistë, infiermierë me master, por kemi specialitete me pakicë.

Po mjekët që erdhën nga jashtë?
Po e vijojëm bashkëpunimin bazuar në prioritete, në ato çfarë ata konstatuan. Po ndërtojmë se cilat do jenë 4-5 çështjet kryesore ku do fokusohemi brenda mandatit për të pasur lëvrime.

Ata janë një sy i ftohtë i jashtëm. Çfarë konstatuan?
Ata kanë jetuar këtu, kanë kontakte, i dinë pak a shumë problemet. Ne na mungon sistemi. Mjekët tanë duke i lënë të punojnë me emergjenca i ka penguar ata të jenë më vizionarë dhe kthehemi tek menaxhimi në krizë, emergjencë.

Kriza vjen për shkak të mungesës së buxhetit. Si tejkalohet?
Pa shpërdorime mund të kishim rezultat sikur të kishim 15% më shumë.

Cfarë shpërdorimesh?
Në shpërndarjen jo të drejtë të burimeve njerëzore, në blerjen e pajisjeve të shtrenjta që flenë për mungesë investimesh të tjera. Janë 3,3 milionë dollarë pajisje në QSUT që rrinë në qese, në kardiologji etj që brenda këtij viti mendojmë t’i vëmë në funksion. Kemi konstatuar barna të blera me tepri, që kanë skaduar në QSUT. Sasi të skaduara që mund të duhen edhe për 12 vjet të tjera, dmth jo skadime me sasi minimale për konsumin e përgjithshëm, por sasi për 12 vjet.

Sa është vlera e shpërdorimit?
Me çfarë ka skaduar dhe pritet të skadojë shkon te 800-900 mijë dollarë vetëm në QSUT.

Rikthehemi sërish tek buxheti, sepse këtu nis suksesi edhe dështimi. Çfarë investimesh parashikohen në 2014?
Fondet e investimeve nuk janë të mëdha. Por ne kemi garantuar 2 gjëra. Të mbyllim investimet e nisura, investimet që kanë nisur në QSUT, Senatorium, rikonstruksionin e maternitetit “Kiço Gliozheni” dhe ndërtimin e psikiatrisë së Vlorës. Në godinën e kirurgjisë së re, në dy katet e fundit do të shkojë ky specialitet. Do rikonstruksojnë spitalin e sëmundjeve të brendshme, të onkologjisë dhe do të bëjmë projektin për ndërtimin e një spitali të ri në Fier. Që tani kemi të garantuar financimin prej 23 milionë eurosh për kirurgjinë dhe onkologjinë. Me burime të tjera financiare këto spitale e të tjerë, në pranverën e 2017 do të jenë të rikonstruktuar dhe funksionalë. Po mundohemi që të riaktovizojmë një kredi prej 6 milionë eurosh nga Italia që është dhënë që në vitin 2006 në spitalin e Traumës dhe nuk e dimë pse është bllokuar. Duam të ndërtojmë bunkerin e ri në spitalin onkologjik. Duam të blejmë gjatë vitit dy mamografë të lëvizshëm sepse në tetor konstatuam se edhe pse mamografët ishin të paktë nuk përdoreshin dhe gjatë këtij muaji është rritur me më shumë se 2 për qind numri i femrave që u kontrolluan. Me këto dy mamografë të lëvizshëm do të shkojmë edhe në zonat rurale. Do të kemi programin e kontrollit bazë dhe kujdesit shëndetësor me mbulim universal, por duam që në grupe të caktuara sociale do ti krijojmë mundësinë që të bëjmë këto ekzaminime falas.

Parandalimi prevalon …?
Kemi 500 mijë dollarë për të përmirësuar sallën e kardio-kirurgjisë në QSUT dhe duam të fuqizojmë dy reanimacionet në maternitetet, atë “Mbretëresha Gjeraldinë” dhe “Kiço Gliozheni”.

Duhet ndërhyrë në sistem dhe për hir të së vërtetës, kemi një sistem publik shëndetësor, me investime të bëra në mënyrë kaotike dhe gjithçka kanalizohet drejt privatit … Si do ta rregulloni këtë ? ………………- See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/beqajqsut-ka-ila-e-t–skaduara-p-r-12-vjet-na-mungojn–mjek-t-194497.html#sthash.4jTciVD3.dpuf

Vollkommen idiotisch und kriminell wie so oft. Die KAS, wo Dumme und korrupte Gestalten den EU Dezentralisierungs Müll verbreiten, mit Deutschen Steuergeldern natürlich. Die KAS zieht mit den grössten Verbrechern Albaniens, wie Tritan Shehu durch die Lande, weil kein seriöser Albaner mit dem Müll vor Ort arbeiten will.
Kriminelller Müll, wird auch noch als entscheidender Fortschritt im Gesundheitswesen verkauft, wo die Albaner Nichts kapieren, mangels IQ und die KAS nicht kapieren wollen, weil es zum System der Geld Unterschlagung gehört, wie Millionen im Nichts mit sinnlosen Konferenzen verschwinden. Heute ist die Frage, wer krimineller ist: Die ausländischen Pseudo Stiftungen, wie auch bei dem Justiz Aufbau und NGO’s, allen voran bei der Korrumpierung die Deutschen, oder die Albaner. In diesem Fall, wohl bei der erbärmlichen KAS, identisch wie der Langzeit Schrott der FES vor Ort.

“Das Publikum setzte sich aus Akademikern, Vertretern internationaler Organisationen und staatlicher Einrichtungen zusammen und man diskutierte über die Dezentralisierung des Gesundheitswesens, die damit verbundenen Probleme und die Alternativen für die öffentliche Politik im Rahmen einer Gesundheitsreform. …..http://www.kas.de/kolumbien/de/publications/36221/

Die Pyschopaten der KAS,laufen herum, bis man den Dümmsten in Tirana gefunden hat und gehen dann auf Konferenz Tour. Eine Mafiöse Geld Vernichtungs Maschine, welcher schlimmer wie die Camorra arbeitet.

In allen Institutionen sind in Durres, inkompetente Gestalten mit falschen Diplomen

12/19/2013

Die Kick Back Geschäfte des EU Botschafters, wo “Bloom Consulting” einen Auftrag erhielt

Filed under: — Sarah_HrNje @ 5:07 pm

Konferenz Inzenierung mit dem EU Botschafter Ettore Sequi, und Albanien erhält 82 Millionen €

Albanien will den EU Kandidaten Status, und dann werden immer die dubiosten Geschäfte eingefädelt, wofür Griechenland mit dem See Abkommen in 2009 und die zurück getretende Tschechische Ministerpräsident mit der CEZ Privatisierung bekannt wurden. Ausländische Politiker, Diplomaten koppeln die Unterstützung, für den NATO bzw. EU Beitritt, direkt an Privatisierungs Geschäfte, wie die Fakten aufzeigen. Woher die Albaner ihre PR Betrugs Maschine haben, rund um Werbung, ist deutlich erneut sichtbar, wenn die Spanische Consult: Bloom Consulting, für Unsinn Aufträge erhält. Die Albaner kopieren nur diese Modell, was zu den Mafia Imperium von Salih Berisha führte, mit den Frangaj Brüdern, einem MOON Sekten Construct des Betruges, was die Medien und die Staatsanwaltschaft im Moment schwer beschäftigt. Das kosten nun mal einfache Kurz Werbe Filme in der Touristik bei CNN, statt 90.000 $, über Consults 250.000 §, wie der Gangster Ferdinand Xhaferrie es organisierte, wobei Tourismus Reklame in den USA, verlorenes Geld ist.

Es gab immer mehr Tourismus Konferenzen, wobei kein Veranstalter auch nur eine reale Erfahrung hatte, seit Jahren, sondern die Organisationen, sich nur selbst beschäftigten und dümmliche Reports schrieben.

Man macht dem EU Botschafter Ettore Sequi, gerne auch einen Gefallen und eine Spanische Consult: Bloom Consulting, erhält den Auftrag, für Tourismus Vorträge, welche im Nichts enden, genauso wie die finanziellen Unterstützungen für die Komiker der DAW und ihre Tourismus Sabbel Vorträge, wo vor Jahren sogar die Mitarbeiter des Ministeriums den Raum verliessen, oder Deutsche Uni Professoren lehnten eine Zusammenarbeit mit dem Tourismus Ministerium ab unter dem Gangster Ferdinand Xhaferrie, nachdem die KAS eine schlecht vorbereitete Konferenz (Zitat: Deutscher Professor) organisierte.

Man ist Mitglied in Bus Reise Organisationen, Welt Tourismus Organisation und anderen Unfugs Organisationen, die niemand braucht, aber immer Geld benötigen, für Unfugs Konferenzen.

Kurz gesagt: der EU Botschafter Ettore Sequi, schreibt einen schönen Bericht, das Albanien den EU Status verdient und eine Spanische Consult erhält einen teueren Auftrag, für den Tourismus, was im System ca. alle 10 Jahre passiert, das neue Studien des Unfugs erstellt werden.

Das Resultat ist immer das Selbe, das das Image schlecht ist von Albanien im Tourismus, aber was eine Studie daran jetzt ändern soll, oder Bilder Vorträge, ist ausserhalb jeder Logik. Es geht erneut nur um Geld Vernichtung, denn Albanien hatte vor vielen Jahren einmal gute Experten und braucht heute wie vor über 10 Jahren, vor allem Reise Veranstalter und echte Schlüssel Tourismus Projekte, wie Tauchen, Sport, Reise Veranstalter rund um Wandern und Natur und Yachting. Der Rest regelt sich dann durch die Firmen Werbung. Die Parasitäten Consult vermitteln aber nur Mitgliedschaften in vielen Organisationen, welche dem Lande Nichts bringen

ghh1

Die ghh Studie einer Consult aus Wiesbaden aus 2001 über den Tourismus, welche vollkommener Unfug war und selbst im Ministerium nicht gelesen wurde. Finanziert von der GTZ, im Kick Back Geschäft das man einen Auftrag erhält. Die GHH Consult, hatte selbst nicht die geringste Ahnung von Tourismus, interessierte sich auch nicht für Fakten, sondern die Studie war praktisch überwiegend nur abgeschrieben von der Deloittle & Touch Studie aus 1993, welche bereits damals informitiver war.

 

Bloom Consulting Informations-, Kommunikations-und Bild Seminare

Home

Bloom Consulting is a Madrid based strategy consulting firm, specialized in country branding and business strategy. It was founded in 2003 by José Filipe Torres. The company’s work focuses mainly on nation branding projects and the developing of brand strategies in the private sector, as well as corporate strategy and HR consulting.

Një i ri të konsultohet, pa përvojë reale të zhvillimit të turizmit nga Spanja. 1993 Raporti Deloittle kontakt Raporti 2001 GHH - GTZ Raporto turizmit Ligësia identike: Vetëm blah, blah, blah, në vend të kontakteve për të korrigjuar organizatorët e udhëtimit me turistë

 

18 Dhjetor 2013 - 04:42

Turizmi shqiptar nga më të mirët në rajon

TIRANE- Në botën e sotme të informacionit, komunikimi dhe imazhi ëshë çelësi i suksesit për të hedhur në treg një produkt. Për këtë arsye të gjitha sipërmarrjet botërore i kushtojnë rëndësi imazhit dhe kurimit të markës së tyre. Ndërkaq, edhe shtetet mund të shikohen në tregun global në pikëpamjen e një marke për të tërhequr investitime. Komapnia e mirënjohur amerikane për konsultime ekonomike “Bloom Consulting” ka publikuar dy raporte, sipas të cilave rendit markat e tregtisë dhe turizmit të vendeve të ndryshme të botës. Sipas analizës së kompanisë “Bloom Consulting” marka shqiptare e tregtisë renditet në vendin 34 në Europë dhe në vendin 96 në botë.

Ndërkohë edhe pse kjo renditje nuk duket shumë pozitive, marka shqiptare e tregtisë është në një pozicion më të mirë se markat e tregtisë të vendeve të rajonit si Bosnja dhe Hezrgovina, mali i Zi dhe Maqedoni. Madje Shqipëria renditet edhe përpara Sllovenisë, vend i cili është pjesë e BE-së. Në krye të listës botërore, 5 vendet me markën më të suksesshme të tregtisë janë SHBA (renditja sipas “Bloom Consulting”: 1), Kina (2), Britania e Madhe (3), Franca (4) dhe Hong Kongu (5). Për sa i përket markës së turizmit, Shqipëria është renditur në vendin 31 në Europë dhe në vendin 82 në botë. Në lidhje me fqinjët tanë ballkanikë, Shqipëria lë pas Malin e Zi, Serbinë, Bosnje Herzegovinën dhe Maqedodinë, për sa i përket markës së turizmit.

Gjithashtu, marka shqipatre e turizmit është renditur më lartë se ajo e Lituanisë, vënd ky që është anëtar i BE-së. Në plan global 5 vendet me markën më të suksesshme në botë, për sa i përket turizmit janë SHBA (1) dhe katër vende të Europës, të cilat janë Spanja (2), Gjermani (3), Franca (4) dhe Britania e Madhe (5). Për t’iu rikthyer edhe njëherë vendit tonë, fakti që Shqipëria renditet përpara vendeve të rajonit për sa i përket markave të tregtisë dhe turizmit është pozitive. - See more at: http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=

 

 


Geld gibt es ohne Ende, u.a. für das Thehti Projekt, wo viele Millionen der Deutschen schon sinnlos verbuddelt wurden und Diplomaten, GTZ Leute, gerne eine Spesen Tour organisieren.

Für 10 Millionen € will die KfW eine Strasse in die Berge legen

Rruga e Alpeve, projekti 10 milionë €
Publikuar më 18.12.2013 | 14:10

0 0

Deri dje mund të ishte konsideruar e pamundur, por ndërtimi i Rrugës së Vermoshit në Malësinë e Madhe po kthehet në realitet. Firma kontraktuese dhe financuesit e projektit, mes të cilëve KFW-ja gjermane dhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit, kanë kryer një dëgjesë publike në Selcë me banorët e komunës së Kelmendit.

Kryetar i këshillit të qarkut të Shkodrës, Maxhid Cungu tha se realizimi i këtij projekti do të shtojë mundësitë për zhvillimin e turizmit në këtë zonë. Ndërsa kryetari i komunës Kelmend, Gjeto Dukaj, u shpreh për rëndësinë që ka rruga e re për këtë komunitet. Projekti që kushton 10 milionë euro, fillimisht pritet të nisë me zgjerimin e rrugës ekzistuese çka do t’i japë zgjidhje çështjes së infrastrukturës rrugore për një nga perlat e natyrës shqiptare, siç është Vermoshi.

Ndërhyja në këto rrugë që pritet të përfundojë brenda pak kohesh do të lehtësojë jetesën e banorëve dhe nga ana tjetër do të zgjojë interesin e turistëve vendas dhe të huaj për të parë bukuritë natyrore të kësaj zone. /V+/

http://www.shekulli.com.al/web/p.php?id=36913&kat=109

Scharlachtan Unfugs Konferenz Nr. 1.000 für Reformen in Tirana

Bujar Nishani in einem Interview, bestätigt nur auf welchem Niveau man arbeitet: Seine Frau Odeta hat die vollkommen unsinnige Mitgliedschaft in der Welt Tourismus Organisation organisiert, was nur nutzlose Konferenzen organisiert werden, und jeder normale Tourist schon mehr weiss. Ein einziger Vertrag, mit einem Reise Veranstalter, ist mehr wert für ein Land, als die Mitgliedschaft in diesen Parasitären Unfugs Organisationen.

Nochmal 13 Millionen € gab es für verschiedene Projekte der EU, wobei niemand die Gelder kontrolliert, und die Ministerien dann die Personal Frage selbst bestimmen und die Posten verkaufen. Qualifikation, ein Fremd Wort in Albanien.

12/14/2013

Der Mafia Bau in Vlore, der Familie Lulzim Basha - Yaferrie / Erion Isufi wurde gesprengt

Filed under: — Insider @ 3:33 pm

Heute wurde der illegale Bau auf gestohlenen Grundtstück, der Lulzim Basha - Erion / Yaferrie Isufi Mafia in Vlore gesprengt: Jeder Politik-Mafiosi, hat halt seine Baufirmen in Albanien: G.B-A Konstruksion. Tode verkauften das Grundstück bei der Notarin, was besonders dreist ist. Die illegalen Genehmigungen von Vlore, wurden in 2010 erpresst, weil die Regierung der Stadt Vlore, die Haushalts Zuschüsse verweigerte, was die Methoden des Lulzim Basha als Innenminister mehr wie deutlich macht und von Salih Berisha: Beschlüsse der Stadt Vlore, Fakten, Kopien der Baufirmen Registrierung und in Durres identische Fälle.

siehe die Sprengung des AULONA Komplexes, vor 6 Wochen. in der Nähe und ca. weitere 60 Abrisse inzwischen, wo man 200 Abrisse geplant hat.

Einer der dreistesten Grundstücks Diebstahl und Betrugs Bauten und gegen jedes Gesetz. Terroristische Bauten, einer kriminellen Orts fremden Kaste und Europa und die USA, schauen diesem Geldwäsche Spektakel zu seit 20 Jahren. Bauten in amtlichen Touristik Zones (zhvillimit turistik të zonës), sind per Gesetz verboten, wie 100 Meter von der Küste auch keine Grundstücks Dokumente ausgestellt werden dürfen. Gesetze wie die Bau Gesetze, welche sich in Luft auflösten. Die Experten auch der Ministerien wanderten aus, wurden gemoppt, und die primitiv Banditen, oft auch in den Rathäusern machen was sie wollen. Bau Gesetze, gelten wie alle Urbanistik Pläne seit über 20 Jahren nicht in Albanien und die EU und Co. schaut zu.

Einige wenige private Touristik Zones gibt es mit Bau Genehmigungen. Besonders peinlich wieder die Presse Erklärung des Salih Berisha, der diesen hoch kriminellen Mafia Bau verteidigt und als Schizophren und als Idiot, in den Kommenataren betitelt wird. Salih Berisha und seine peinliche Umgebung, identisch im Kosovo mit Hashim Thaci, kennen die eigenen Gesetze nicht rund um Bauen und Grundstücke.

Das sind mit Berisha, Langzeit Partner der Internationalen Mafia der EU, USA, EBRD, KfW, Weltbank und andere Profi krimineller Organisationen wie der KAS, welche diese Verbrecher seit Jahren finanzieren und die Gesellschaft und die Wirtschaft ebenso zerstörten. Hinzu kommen Vertretungen, Deutscher Firmen und anderer Organisationen, welche niemand auf der Welt und in einer Gesellschaft braucht, wie die Justiz Aufbauer aus Deutschland, welche schlimmer wie die Camorra, die Justiz zerstörten. Mit jedem Verbrecher vor Ort, wie Enkeled Alibeaj, machte man Mafia Aufbau Justiz Konferenzen.

Die Lulzim Basha - Isufi Banditen Familie und deren gefälschte Notar Urkunden - ‘Jon’, shitja e tokës e falsifikuar

Es wird live berichtet
http://www.a1report.tv/live/

TRANSLATE Perktheje lajmin ne gjuhe te tjera

Shembet pjesërisht me eksploziv kompleksi ‘Jon’ tek zona e Ujit të Ftohtë në Vlorë Shembet pjesërisht me eksploziv kompleksi ‘Jon’ tek zona e Ujit të Ftohtë në VlorëVLORË-Shembet pjesërisht kompleksi ‘Jon’ tek zona e Ujit të Ftohtë në Vlorë. Shembja e kompleksit u realizua përmes shpërthimit të kontrolluar të një sasie lënde plasese. Shpërthimi i sotëm, sipas specialistëve xhenierë do të jetë i ngjashëm me atë të kryer në 27 tetor në një kompleks rezidencial në afërsi të Skelës. News24 dhe BalkanWeb ndjekin nga vendgjarja zhvillimet me te fundit rreth kompleksit ‘Jon’ .

Ora 14:00-Një shpërthim i fuqishëm është dëgjuar dhe opas davaritjes së tymit që mbështoilli zonën u vu re se nga shpërthimi janë shembur pjesërisht dy pallatet e kompleksit ‘Jon’.
Kompleksi pas shperthimit
Shembet godina Jon
EKSPERTË, ZJARRFIKËSE DHE AMBULANCA NË VENDNGJARJE
Ora 13:20-Në prag të shpërthimit me eksploziv të kompleksit ‘Jon’ me qëllim shembjen tërësisht të tij janë marrë dhe masat në vendngjarje. 2 ambulanca dhe një grup zjarrfikësish qëndrojnë në vendngjarje për cdo situatë emergjentë të mundshme që mund të krijohet nga plasja e qindra kilogramëve C4. Ndërkaq ekspertët po punojnë që shpërthimi të komandohet brenda një territori të caktuar me qëllim që të mos dëmtohet deti, pasi plazhi ku bën pjesë kompleksi është zonë tepër e frekuentuar nga turistët.

MONTOHET PAJISJA E SHPËRTHIMIT
Ora 13:15-Është duke u montuar pajisja që do të shpërthejë me C4 kompleksin ‘Jon’ në Vlorë.
Pranë kompleksit ‘Jon’ ndodhen 2 banesa ndërsa është rekomanduar që hotelet dhe biznese të tjera pranë zonës së kompleksit, të hapin dyer dhe dritare që të shmangin dëmtime nga shpërthimi që do të ndodhë së shpejti.
Objekti gjate shperthimit me eksploziv
Godina e shembur
POLICIA NIS BLLOKIMIN E QARKULLIMIT TË AUTOMJETEVE, SHPERTHIMI PRITET NË ORËN 14:00

pergatitja e eksplozivit
PRISHJA E NDERTESES PAS PADISE SE TAHIRIT NE GJYKATE
Rreth 2 javë më parë, Ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri, në cilësinë e Kryetarit të Task-Force për Mbrojtjen e Territorit, depozitoi në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Vlorë, një kallzim penal lidhur me këtë ndërtim.

Në njoftimin zyrtar të Ministrisë së Brendshme theksohet se, “kallëzimi është bërë pas njohjes me relacionet e paraqitura nga Inspektoriati Urbanistik Kombëtar, Zyra Qendrore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme dhe Agjensia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave dhe dokumentet bashkëngjitur këtyre relacioneve”.
Vlore Isufi Lulzim Basha
Task-Forca ka analizuar situatën ligjore dhe faktike të objektit në ndërtimin “Godinë banimi dhe shërbime 1-4-5 kate + 1 kat papafingo + 1 kat nëntokë dyqane”, në lagjen “Uji i Ftohtë”, Vlorë, të zbatuar nga subjekti ndërtues shoqëria “G.B-A KONSTRUKSION”, në bazë të lejes së ndërtimit të miratuar nga K.Rr.T-ja e Bashkisë Vlorë, me Vendimin e saj Nr. 5/7, datë 17.08.2010”, citohet më tej në këtë njoftim.
Referuar tij,“janë vërejtur shkelje të rënda të legjislacionit në fushën e pronësisë, në zbatimin e lejes së ndërtimit si dhe probleme të krijuara nga ky ndërtim në perspektivën e zhvillimit turistik të zonës”.

Lidhje te tjera


http://www.balkanweb.com/kryesore


Vorbereitungen und die Sprengung

Typisch ist dieser durch die EBRD finanzierte Mafia Bau am neuen Tunnel daneben, wo die Sokol Olldashi Mafia, direkt Bau Maschinen, Zement, Stahl in derartige illegale Bauten umleitete. Der gesamte Staat, arbeitet für derartige Privat Geschäfte, was bei dem Autobahn Durres-Tirana in 1996 schon dokumentiert war. Ein Infrastruktur Projekt = ein teurer illegaler Bau in der Nähe mit enormer Umwelt Zerstörung, als Kult Projekt der Internationalen Projekt und Finanz Geber, worüber prominente Journalisten berichten.

In Orikum wird ebenso seit 2 Wochen die illegalen Bauten an der Küste zerstört.

Edi Rama, hat selbst viele Mafiöse Grundstücks Geschäfte in Tirana gemacht, aber versucht Gesetze einzuhalten, und ordentliche Verträge zu unterzeichnen. Berisha und seine Verbrecher Banden, verweigern Alles und Bauen im Tausende Paket auf fremden Grundstücken und Öffentlichen Parks, wie die Ilir Meta Banden.

Am Sonntag 15.12, sieht es so aus, der Abriss läuft, man will nochmal ein paar kleine Sprengladungen ebenso anbringen.
Es gibt bis zu 22 stöckige illegal gebaute Appartmen Blocks an der Küste, der grösste wohl in Kavaje, wo der Verbrecher und Partner der KAS: Tritan Shehu, auch noch im Jahre 2013, residiert und die Wahlen verlor.

Wie in Durres, Sarande ist die Küste, alle Parks fest in Hand von kriminellen Familien, die keinerlei Papiere und Baugenehmigungen erhielten

12/3/2013

Der illegale Mafia Bau der Familie des Lulzim Basha - Isufi in Vlore, wurde heute enteignet

Filed under: — Super Visor @ 8:16 pm

Tode verkauften die Grundstücke, in der Welt einmalig, in Albanien normal.

Der absolute Super Skandal ist inzwischen, nachdem auch die Notariellen Grundstücks Verkäufe überprüft wurden, wo ausdrücklich Lulzim Basha sagt, man hätte das Land in 2009 gekauft von den damaligen Eigentümern. Käufer war die “G.B-A Konstruksion”, in Besitz der Familie Isufi -Basha. Ein ganz normales und durchaus übliches Geschäft, auch in Durres, Sarande, Tirana. Peinlicherweise, waren beide angeblichen Grundstücks Eigentümer bereits damals verstorben und somit wurden wie es durchaus üblich ist, Notarielle Urkunden ebenso gefälscht, was durchaus konform ist, bei Banditen Clans, welche auch die Justiz kontrollieren. Nicht der Erste Fall, das Personen, die verstorben sind, oder im Ausland sind, bei Notaren angebliche Urkunden unterzeichnen, was von der Deutschen IRZ-Stiftung im selben Zeitraum erneut aufgebaut wurde.

Skandali i falsifikimit: Dy të vdekur i kanë shitur truallin vjehrrit të Bashës!

Der illegale Bau, der Langzeit Berufs Verbrecher Familie Xhafer Isufi, Schwiegervater des Lulzim Basha, wird enteignet in Vlore.
Bei der Betrugs Firma VEFA, zahlte er 200.000 LEK ein und kassierte eine Verzinsung von 1.750 %, kurz vor dem Zusammenbruch des Pyramid Systems. Er wurde nie belangt, seine Luxus Villen nie beschlagnahmt, noch gab es je eine Untersuchung, über Geldwäsche. Man war auch Partner des Damir Fazllic. Und es gibt noch schlimmere illegale Bauten an der Küste, vor allem in Sarande, oder Durres, wo man später mit den Abriss Aktionen beginnen will, der Mafia Appartment Bauten und Hotels. Der Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla zu den Fakten.

Am 4. Dezember wurde mit dem Abriss bereits begonnen, wobei geplant ist am 15.12. das der Komplex in die Luft gesprengt wird. Der Beschluß des Minister Rates, hat insgesamt 413.431.230 - 462.919.230 (mit Gebühren) LEK = 290.000 €, zur Verfügung gestellt, für die 13 Personen, welche dort bereits Apparments gekauft haben. Die Beträge werden umgehend nach juristischer Dokumentation der bezahlten Summen und Verträge ausgezahlt.

Mit Dokumenten, über diese Entscheidungen und da es sich um Geldwäsche Bauten handelt, wird der Bauträger Yhaferrie Isufi den Haupt Verlust haben, weil diese Profi Verbrecher Banden der PD, wie so oft ohne Bank Kredite arbeiteten und die tatsächlich kassierten Summen oft viel höher sind.

Vlorë, Gjika: Të prishet, INUK dhe policia te pallati i “Bashës” - See more at: http://www.shqiptarja.com/

vlore isufi basha
Die Möbel und das Inventar, wird ausgeräumt!

Qeveria merr vendim për shpronësimet në bregdetin e Vlorës

Grundlage sind Regierungs Beschlüsse aus 2004, weil es sich um ein Öffentliches Interesse handelt und um Grundstücke, wie dem Meer, wo niemand hätte eine Baugenehmigung ausstellen hätte dürfen und entgegen den illegalen Baugenehmigungen, gefälschten Grundstücks Urkunden, wurden statt 4 Stockwerke, 8 Stockwerke u.a. gebaut.

Die 11 gutgläubige Appartment Käufer bis heute, werden nach Vorlage der Zahlungs Bescheide, aus den Sonder Fonds der Regierung umgehend entschädigt. 3,3 Millionen €, wurde für die Entschädigung insgesamt auch für andere Projekte zur Verfügung gestellt.

Der Bau erfolgte lt. Urbanistik Plänen, auf einem Öffentlichen Park, Öffentlichen Stränden und im Meer, wozu es zusätzlich, sowieso eine Genehmigung des Councels der Regierung (KRRTRSH) gebraucht hätte, auch wenn ab 2008, diese Küsten Genehmigungen auf lokale Behörden übertragen wurde, was im Total Chaos endete. Es gibt bis heute, nur 2 Genehmigung des (KRRTRSH), für Bauten im Meer in Albanien.

Ein extremes Versagen des Staates, inklusive krimineller Richter, Staatsanwälte der kompletten Stadt Verwaltung, und wie immer der Grundstücks Agenturen. Alles war nur zusammen gefälscht und gegen jedes Gesetz, wurde sogar im Meer gebaut. Der damalige Chef der Albanischen Bau Polizei: Gjergj Bojaxhiu, hatte ebenso vor 3 Jahren Straf Anzeige gestellt, aber auch dieser Bau, wurde von der korrupten Justiz und den Behörden gedeckt. Der Innenminister Saimir Tahiri, stellte gegen die Behörden, Justiz, Bau Behörden und Verantwortlichen Strafanzeige (49 Seiten) ,wo die schweren Gesetzes Verletzungen mit Öffentlichen Eigentum, Stränden und alle illegalen Bautätigkeiten, festgehalten sind.

pallati i lulit ok

Palace Rauten

Eine typische Folge, der gescheiterten EU Dezentralisierung, eines Idioten Projektes der EU, OSCE, obwohl die negativen Folgen 2004 auch schon gut bekannt war und mit hohen Kosten und 17 Milliarden € Schaden in Albanien, einer Art Landes Vernichtung.

Das Grundstück Chaos mit 8200 Toden, 500.000 illegalen Bauten und 17 Milliarden € Schaden

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të neneve 5, pika 1, 8, shkronjat “ç” e “ë”, 20 e 21, të ligjit nr.8561, datë 22.12.1999, “Për shpronësimet dhe marrjen në përdorim të përkohshëm të pasurisë, pronë private, për interes publik”, të vendimit nr.1, datë 8.10.2013, të Këshillit Kombëtar të Territorit, “Për masat emergjente të ndërhyrjes mbrojtëse dhe rehabilituese mjedisore në disa zona me rëndësi kombëtare dhe procedurën e hartimit të planit të integruar sektorial për brezin bregdetar”, dhe të vendimit nr.1, datë 23.6.2004, të Këshillit të Rregullimit të Territorit në Republikën e Shqipërisë (KRRTRSH), “Për miratimin e planit të qendrës së Vlorës”, me propozimin e ministrit të Zhvillimit Urban e Turizmit dhe të ministrit të Mjedisit, Këshilli i Ministrave

5

Qeveria merr vendim për shpronësimet në bregdetin e Vlorës

Vendim i Këshillit të Ministrave Në mbledhjen e Këshillit të është marrë vendimi për shpronësimin për interes publik të objekteve të pasurive të paluajtshme, që preken nga rehabilitimi mjedisor i vijës së mbroj…
Der illegale Hochhaus Komplex “Jon” der Lulzim Basha - Isufi Mafia Familien, wurde heute beschlagnahmt und wird gesprengt
Beginn von Abriss Aktionen, der illegalen Construktion der Salih Berisha - Lulzim Basha Bauten an der Küste

Original Interview auf VOA, über den total Betrug von Beginn.

Pallati i “Bashës”, Bojaxhiu: Është hipotekuar edhe deti


INTERVISTE


Gjykata Administrative në Vlorë urdhëroi heqjen e rrethimit nga pallati Jon pranë Ujit të Ftohtë. Inspektoriati i Ndërtimit ka gjetur në këtë objekt shkelje ligjore, që mund të shkojnë deri në rrëzimin e pallatit. Ish-drejtuesi i Inspektoriatit Ndërtimor, Gjergj Bojaxhi, thotë se…

Der Innenminister kümmert sich nun selbst um die Straf Anzeige, wie alle Gesetzte missachtet werden

Kallallzimi penal i Ministrit Tahiri drejtuar prokurorisë së rrethit Vlorë

Aktualitet
03 Dhjetor 2013 - 12:27
Pallati i Bashës, Tahiri dorëzon
padi në Prokurorinë e Vlorës
Të tjera rreth shkrimit
Investigimi i Shqiptarja.com
Si u hodhën kollonat në shtratin e detit
VLORE- Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri ka shkuar sot në Prokurorinë e Vlorës për të dorëzuar një kallzim penal lidhur me shkeljet e konstatuara gjatë ndërtimit dhe marrjes së lejes për ndërtimin e “Kompleksin Jon” tek “Uji i Ftohtë” në Vlorë në pronësi dhe të vjehrrit të kryetarit të PD-së, njëkohësisht kryetar i bashkisë së Tiranës Lulzim Basha.

Mësohet se kallëzimin Tahiri e ka bërë si kreu i Taskë Forcë. Burime nga A1Report e Shqiptarja.com bëjnë të ditur se kallzimi penal ka të bëjë me shkeljet që janë konstatuar në mënyrën e përfitimit të pronës, - See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/pallati-i-bash-s-tahiri-dor-zon-padi-n–prokurorin–e-vlor-s-189683.html#sthash.riEKcMtM.dpuf

Die Isufi Mafia, General Direktor schon bei der grössten Betrugs Firma VEFA vor 20 Jahren und hier die Söhne, mit Deutschen Geschäften ebenso liert, wie bekannt für Betrug. Hier die Söhne, welche als Mafia Partner der Argita Berisha und Damir Fazllic bei Geldwäsche Geschäften im Kosovo und Albanien aktiv waren.

 

Kunatizimi i Bashkisë së Tiranës

Erion Isufi, aus der Langzeit Kriminellen Familie Isufi, welche schon bei der VEFA Pyramid Firma eine wichtige Rolle spielte, bei der Geldwaesche, auch in Deutschland, rund um Betrug. Ein Profi Gangster.

‘Kunatizim’ i Bashkisë së Tiranës?

Gazeta Dita publikon sot skandalin e radhës, kunati i Lul Bashës merr “dhuratën” e vitit të Ri nga Kryebashkiaku: merr një..

10/20/2008

Staatsanwaltschaft beschlagnahmt die Firmen von Erjon Isufi, Schwager des Aussenminister Lulezin Basha

 

Erion Isufi

Tolle Schlagzeile: Der Schwager des Aussenministers Erion Isufi hat Damir Fazllic betrogen. Der kriminelle Penner und Partner der GTZ und des AA, hat noch nicht einmal eine Steuer Nummer beantragt für die Damir Fazllic Firmen, aber die Firmen dann frü 1,7 Millionen € an eine Stroh Firma nach Zypern verkauft.

Und plötzlich konnten die Ganoven auch auch wieder kleine Hochhäuser in Tirana bauen, aus den versteckten Geldern der VEFA. Xhaferri Isufi, Schwieger Vater des Lulzim Basha, war Geschäftsführer im grössten Albanischen Betrugs Unternehmen “VEFA” und hat nun wieder die alten Geschäfte reaktiviert, als 50% Inhaber der Firma: “XH&XH 2010″VEFA, war auch bekannt dafür, für Waffenhandel und Betrug in allen Varianten und Total Bestechlichkeit!im Moment Innenmninister Lulzim Basha und sein direktes persönliches Umfeld, sind die Profi Betrüger in Albanien. Betrugs Geschäfte im Kosovo und in Albanien ohne Ende. Sein Schwager Erion Isufi, ebenso bekannt in Tirana, für den Handel mit geklauten Luxus Autos, Betrug auch rund im den Osmani Clan in Hamburg und Geschäftsführer u.a. für den Balkan Toop Mafiosi Damir Fazllic, in Geldwäsche Geschäfte und Firmen.URL: [6] http://www.balkanweb.com/index.php?id=96009Vjehrri i Bashës, nga piramidat tek pallatet(Dërguar më: 31/03/11)

Auszüge, rund um die Entscheidung der Regierung:
BESCHLIESST:

1. Enteignung im öffentlichen Interesse, Immobilien, Private Immobilien, Einrichtungen, die von der Umweltsanierung von geschützten Küstenlinie, Kaltwasser betroffen sind - den Tunnel, der Stadt Vlora.

2. Eine Enteignung ist zugunsten der Gemeinde von Vlora innerhalb von 30 (dreißig) Tagen ab dem Inkrafttreten dieses Beschlusses.

3. Rechtmäßigen Eigentümern von Immobilien, enteignet, um den vollen Wert versetzt, nach der Maßnahme, die in der Tabelle Anhang zu dieser Entscheidung vorgelegt wird, für die Gesamtheit 8396 (8396) m2 Bau , an insgesamt 462.919.230 (462.919.000 two hundred dreißig) ALL bewertet.

4. Der Gesamtwert der Enteignung, von 462.919.230 (462.919.000 two hundred dreißig) ALL bewältigen bzw. 362.919.230 (362.919.000 von zweihundertdreißig) leks Reservefonds der Ministerrat und 100.000.000 (hundert Millionen) aus dem Notfallfonds.

5. Der rechtmäßige Eigentümer der für die Wirkung dieser Enteignung entschädigt enteigneten Vermögenswerte nach dem Absenden rechtliche Dokumentation des Eigentums.

6. Die Frist für die Enteignung Datum 28/12/2013.

7. Das Ministerium für Stadtentwicklung und Tourismus, Umweltministerium, Ministerium für Finanzen und der Gemeinde Vlora für die Überwachung und Umsetzung dieser Entscheidung.
V E N D I M

PËR SHPRONËSIMIN, PËR INTERES PUBLIK, TË PASURIVE TË PALUAJTSHME, PRONË PRIVATE, OBJEKTE, QË PREKEN NGA REHABILITIMI MJEDISOR I VIJËS SË MBROJTUR BREGDETARE, UJË I FTOHTË - TUNELI, BASHKIA E VLORËS

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të neneve 5, pika 1, 8, shkronjat “ç” e “ë”, 20 e 21, të ligjit nr.8561, datë 22.12.1999, “Për shpronësimet dhe marrjen në përdorim të përkohshëm të pasurisë, pronë private, për interes publik”, të vendimit nr.1, datë 8.10.2013, të Këshillit Kombëtar të Territorit, “Për masat emergjente të ndërhyrjes mbrojtëse dhe rehabilituese mjedisore në disa zona me rëndësi kombëtare dhe procedurën e hartimit të planit të integruar sektorial për brezin bregdetar”, dhe të vendimit nr.1, datë 23.6.2004, të Këshillit të Rregullimit të Territorit në Republikën e Shqipërisë (KRRTRSH), “Për miratimin e planit të qendrës së Vlorës”, me propozimin e ministrit të Zhvillimit Urban e Turizmit dhe të ministrit të Mjedisit, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

1. Shpronësimin, për interes publik, të pasurive të paluajtshme, pronë private, objekte, që preken nga rehabilitimi mjedisor i vijës së mbrojtur bregdetare, Ujë i Ftohtë - tuneli, bashkia e Vlorës.

2. Shpronësimi bëhet në favor të bashkisë së Vlorës brenda 30 (tridhjetë) ditëve nga hyrja në fuqi e këtij vendimi.

3. Pronarët e ligjshëm të pasurive të paluajtshme, që shpronësohen, të kompensohen në vlerë të plotë, sipas masës që paraqitet në tabelën, që i bashkëlidhet këtij vendimi, për sipërfaqen e përgjithshme 8396 (tetë mijë e treqind e nëntëdhjetë e gjashtë) m2 ndërtim, të vlerësuar në shumën e përgjithshme prej 462 919 230 (katërqind e gjashtëdhjetë e dy milionë e nëntëqind e nëntëmbëdhjetë mijë e dyqind e tridhjetë) lekësh.

4. Vlera e përgjithshme e shpronësimit, prej 462 919 230 (katërqind e gjashtëdhjetë e dy milionë e nëntëqind e nëntëmbëdhjetë mijë e dyqind e tridhjetë) lekësh, të përballohet, përkatësisht, 362 919 230 (treqind e gjashtëdhjetë e dy milionë e nëntëqind e nëntëmbëdhjetë mijë e dyqind e tridhjetë) lekë nga fondi rezervë i Këshillit të Ministrave dhe 100 000 000 (njëqind milionë) lekë nga fondi i kontingjencës.

5. Pronarët e ligjshëm të pasurive të shpronësuara të kompensohen, për efekt të këtij shpronësimi, pasi të kenë paraqitur dokumentacionin ligjor të pronësisë.

6. Afati i përfundimit të shpronësimit është data 28.12.2013.

7. Ngarkohen Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Ministria e Mjedisit, Ministria e Financave dhe bashkia e Vlorës për ndjekjen dhe zbatimin e këtij vendimi. http://www.shekulli.com.al/web/p.php?id=35987&kat=87

Die 27 schweren Gesetzes Verstösse für diesen vollkommen illegalen Bau, wo seit 1996 und 2004 ein totales Bauverbot auch lt. den Master Plänen bestand, was überall durch die Berisha Mafia ignoriert wurde und alle Gesetze und alle Master und Urbanistik Pläne wie vor allem auch in Durres und Sarande ignoriert wurde, wie das Bau Gesetz.

Shkeljet me pallatin e Lulzim Bashës

1-Në territorin në fjalë është ende në fuqi Plani i Përgjithshëm Rregullues i miratuar nga KRRTRSH në vitin 1996.

2-Sipas këtij plani, në territorin në fjalë nuk lejohen ndërtime, pasi kjo zonë është cilësuar si Zonë Plazhi.

3-Nuk ka një Studim urbanistik pjesor, në zbërthim të Planit të Përgjithshëm Rregullues të vitit 1996, madje nuk u disponua asnjë studim urbanistik pjesor konkret.

4-Po ashtu, në territorin në fjalë nuk lejohen ndërtime as sipas Studimit Urbanistik të Qendrës së Qytetit Vlorë, konkretisht zonës Skelë – Tunel, studim ky i miratuar në vitin 2004 nga KRRTRSH.

5-Me vendimin nr. 1 datë 23.06.2004 të KRRTRSH “Për miratimin e studimit urbanistik të qendrës së qytetit të Vlorës”, është vendosur (pika 1) miratimi i studimit urbanistik të qendrës së qytetit të Vlorës, sipas planimetrive bashkëngjitur, ku të pasqyrohen vërejtjet sipas lidhjes 1, bashkëlidhur vendimit.

6-Konkluzione teknike për studimin urbanistik të qendrës së qytetit të Vlorës”, pika B “Pjesa bregdetare dhe sheshi në Skelë”, është vendosur që të mos betonohet bregu dhe të rishikohet shëtitorja bregdetare.

7-Po sipas këtij studimi, i gjithë territori në anë të djathtë të aksit Skelë-Tunel nuk do të ketë ndërtime.

8-Ka mospërputhje të theksuar mes aktit administrativ, Vendimit nr. 5 datë 17.08.2010 të KRRT Bashkia Vlorë, pikat 5, 6, 7 dhe Formularëve nr. 2 dhe nr. 4.

9-Me aktin administrativ, Vendimi nr. 5 datë 17.08.2010 të KRRT Bashkia Vlorë është vendosur që Detyra e Projektimit dhe Studimi Pjesor, miratimi sheshit të ndërtimit dhe miratimi i lejes së ndërtimit të jenë për një objekt 1-3-4 kate + papafingo dhe jo për një objekt 1-4-5 kate + papafingo, + 1 kat dyqane nëntokë.

10-Është bërë ndryshimi i sipërfaqes së truallit, sipërfaqe e cila nuk përputhet me atë faktike në terren (Referojuni pikës 5).

11-Zbardhja e lejes së miratimit të destinacionit të sheshit të ndërtimit dhe kondicioneve urbane të tij, si dhe lejes së ndërtimit, është bërë për 1 (një) kat më shumë, duke shtuar edhe një kat nën tokë dhe dyqane, të cilat nuk janë miratuar në mbledhjen e Këshillit të Rregullimit të Territorit të Bashkisë.

12-Gjatë zbatimit të objektit në kundërshtim me lejen e ndërtimit, është përvetësuar prona publike, duke shkelur vijën bregdetare në brendësi të sipërfaqes së detit, duke realizuar sistemime me mure rrethuese, platforma b/a, hapësira rekreative dhe parkimi. Objekti nuk ka një leje shfrytëzimi të miratuar nga organi kompetent.

13-Pozicionimi i rrugës hyrëse në objekt, është realizuar në kundërshtim me Planimetrinë e Sheshit të Ndërtimit. Konkretisht, rruga hyrëse e objektit, është realizuar paralel me faqen veriperëndimore të objektit, ndërsa është miratuar me distanca (4.1 m) dhe (7.3 m) nga faqja e objektit.

14-Në kundërshtim me Planimetrinë e Sheshit të Ndërtimit, është realizuar Pishinë në anën veriperëndimore të objektit.

15-Në kundërshtim me Planimetrinë e Sheshit të Ndërtimit, si dhe me Projektin e miratuar nga K.Rr.T. e Bashkisë Vlorë, është realizuar një volum 1-kat (me sip. Rreth 45 m2), ngjitur me faqen jugperëndimore të objektit.

16-Në anën veriperëndimore dhe jugperëndimore të objektit është realizuar një shesh i sistemuar, i cili del jashtë kufirit të pronës, të përcaktuar në Planimetrinë e Sheshit të Ndërtimit.

17-Në anën verilindore të Sheshit të Ndërtimit, të miratuar për objektin në fjalë, është realizuar pa leje një shesh (vendparkim automjetesh) me dimensione rreth (30m x 31m), i shtruar me pllaka.

18-Krahasuar me projektin e miratuar, faqet juglindore, verilindore dhe veriperëndimore të objektit nuk janë zbatuar sipas projektit të miratuar.

19-Nga matjet e kryera në mënyrë të përafërt, në sheshin e objektit të ndërtuar është konstatuar: Sipërfaqja e njollës së objektit rezulton rreth 1240 m2. Sipërfaqja e sistemuar përqark objektit (pa përfshirë sipërfaqen e njollës së objektit) rezulton rreth 2390 m2. Sipërfaqja totale e territorit (sipërfaqja e njollës së objektit+sipërfaqen e sistemimeve) është rreth 3630 m2.

20-Duke iu referuar sipërfaqeve të përcaktuara në sheshin e ndërtimit dhe në projektin e miratuar nga KRRT e Bashkisë Vlorë, rezulton: Njolla e objektit është me sipërfaqe 1089 m2. Sipërfaqja e sheshit të ndërtimit (brenda kufirit të pronës) është 1663m2.

21-Për sa më sipër, konstatohet se sipërfaqja totale e sheshit e realizuar nga subjekti ndërtues e tejkalon sipërfaqen e sheshit të miratuar nga KRRT.

22-Gjithashtu, në anën Veriore të objektit të miratuar (jashtë territorit të sheshit të ndërtimit), është realizuar edhe një shesh tjetër (rreth 930 m2), i shtruar me pllaka, me funksion vendparkim automjetesh,i cili komunikon me sheshin e sistemuar të këtij objekti.

23-Pranë INUK-sektori Vlorë, është depozituar një ankesë nga shtetasi Luan Toto, në të cilën pretendohet së sheshi i ndërtimit të objektit të miratuar ka hyrë në truallin e banesës së ankuesit, që ndodhet në anën verilindore të objektit të zbatuar nga subjekti “G.B-A. KONSTRUKSION”.

24-Miratimi i lejes së sheshit/ndërtimit është bërë në kundërshtim me Planin Rregullues të vitit 1996 dhe Studimin e Qendrës së Qytetit të Vlorës të vitit 2004;

25-Me vendimin e KRRT-së Bashkia Vlorë si organ kolegjial, është miratuar një leje ndërtimi për 1-3-4 kat + papafingo, ndërkohë që zbardhja e lejes është bërë për 1-4-5 kat + i kat papafingo + i kat nëntokë dyqan;

26-Me lejen e ndërtimit nuk është respektuar asnjë prej kondicioneve urbanistike të parashikuara në aktet normative në fuqi;

27-Zbatimi i lejes së ndërtimit, pavarësisht shkeljeve të mësipërme në miratimin e saj, është bërë, sërish, në kundërshtim të plotë me kushtet e saj (referoju më gjerësisht pikës 5 më sipër); Adriatik Doçi

Wednesday, December 4, 2013 - 08:04
- See more at: http://sot.com.al/

Shpëtim Gjika, der Bürgermeister von Vlore, hat bereits zugegeben, das auch er nachträglich diesen Bau genehmigte, er aber getäuscht wurde, was ebenso lächerlich ist. Man kassierte einfach Bestechungsgeld und duldete solche Bauten und Gesetze will man auch nicht kennen und sind für solche vollkommen illegalen Bauten ausser Kraft gesetzt, bei Landraub und Umwelt Zerstörung.

Willige Kriminelle, wurden Chef Bau Inspektor des Albanischen Staates, werden nun angeklagt: Es sind die Bau Inspektoren von 2010-2012, welche Tatenlos zusahen, wie überall illegal gebaut wird, keine Aktionen, Anklagen organisierten, noch die Kosten und Schäden für illegale Bauten ermittelten.

Tiranë, KLSH kallëzim penal për 2 ish-krye inspektorë të INUK

11/24/2013

Neue 62,5 Millionen € von der Weltbank: Der Durres Präfekt Roland Xhelili besichtigt die zerstörten Kanal Wasser Systeme bei Skhozet

Filed under: — Gjoka @ 7:29 pm

Wenn Anarchisten und Idioten ein Land regieren, die dümmer sind wie Neanderthaler und nicht einmal das Grundwissen haben von Lot und Wasser Waage,sich aber Bau Ingeniuere nennen und Experten, kommt sowas heraus. Einer der vollkommen zugeschütteten und zugebauten Abwasser Kanäle, wobei nur noch 2 Bagger des Bezirks Durres funktionieren. Experten für Reparturen, Mechaniker und Schweiser, hat man entfernt und überall durch militante Parteigänger entfernt, die eine Sonder Klasse der Idiotie sind. Also kann niemand mehr Reparaturen durchführen. Die Weltbank mit ihren Desaster Projekten, wie dem Coastal Managment Plan, extrem teuren Urbanistik Plänen hat das Desaster wie die Privatisierung’s Kathastrophe mit Kriminellen und korrupten Firmen organisiert. Man feierte trotzdem 20 Jahren Erfolgs Story in Albanien, was schon pervers ist und ein erbärmlicher Betrug ist. Eine Idee, der Ehefrau der Welt Drogen Gangster Truppe um Jane Amitage.

Durres kanal
typischer zugebauter Entwässerung Kanal in Skhozet bei Durres, durch illegale Bau Tätigkeiten und Anarchisten. Der zuständige Experte in Durres: Mejdi Islamaj, sieht die Situation sehr kritisch, bei über 100 km Entwässerungs Kanälen, wo weiter Strecken heute illegal zugebaut sind und die Situation immer kritischer wird. In der Zeit des Kommunismus, war das Alles bestens geregelt, wie auch die Ausbaggerung der BUNA bei Skhoder.

Die komplette Infrastruktur wurden durch korrupte und inkompetende Ausländer Organisationen praktisch überall zerstört, wo überall die Ausländischen Gelder versenkt wurden, mit den kriminellen Kartellen, zuletzt vor allem mit Sokol Olldashi: Die Nächtliche Pilger Fahrt der Albaner Mafia zum Unfall Ort des Sokol Olldashi bei Krabes

Durres wurde zum Überschwemmungs Gebiet, seitdem die Deutschen die Berlinwasser Wasser Beratung organisierten, welche von Durres wegen Inkompetenz gefeuert wurden in 2005, danach kamen noch schlimmere Leute, der Weltbank und der EBRD, welche Alles total zerstörten und verantwortlich sind, für Kanalisationen ohne jeden Wasser Ablauf, oder Abwasser Entsorgung, Klär Anlagen ohne Anschlüsse an Hotels, was auch die Deutschen schon vor Jahren in Pogradec bezahlten.

Nun steht Durres,Shkozet bei jedem Regen unter Wasser, weil alle Kanäle zugeschüttet wurden, durch illegale Bauten, was zum System gehört. Der neue Präfekt, Roland Xhelli, besichtigt das Desaster wo die Situation im Raum Shkozet, vor über 10 Jahren schon begann. Und weil man so schön Geld versenken spielt, gibt es jetzt nochmal 62,5 Millionen € erneut für eine Kanalisation von Durres, wobei die Erste in 1996 schon finanziert wurde, die grossen Wasser Rohre im Meer, aber durch Millionen Tonnen Lehm und Bau Müll Entsorgung im Meer, zugeschüttet wurde, wie die Kanal Zufahrts Rinne und der Hafen von Durres und die gesamte Umgebung. Ein Durres System von Lefter Koka bis Vangjush Dako heute, das Alles vernichtet werden muss.

Einmalig in der Welt und Rekord an Dummheit, das man Chemie die Strände säubern und entseuchen wollte, und die grössten Idioten von Albanien erklären das dann auch noch: angefangen von Experten, im Beisein des Umwelt Ministers Fatmir Mediu, einem Billig Gangster.

Reportage über Süd Durres, Golem, Mali e Robit und das Chaos

perpunimi reres reportazhi

einmalig in der Welt: Gift auf die Strände und Offiziell durch das Rathaus von Durres! Aber ebenso das es keine Lebensmittel Kontrolle auf Hygiene gibt in den Lokalen und wilden Super Märkten und Restaurants, wo sich die Kosovo Mafia austobt. Früher gab es den Beruf des Traktoristen, der für die Dümmsten war, die durften nicht einmal das Öl und Wasser des Motors kontrollieren. Heute regieren die Idioten eine Stadt und Albanien.

Mafia Umwelt Ministerium in Albanien reinigt Abwasser an Stränden mit Natriumhypochlorit

Golem, wo viele Entwicklungs Gelder flossen, für Kavaja Wasser Infrastruktur, denn die Geldwäsche der dümmsten Mafia, musste unterstützt werden.

Die gebrochene Abwasser Leitung, welche gerade eingeweiht wurde, wo praktisch keine Anschlüsse zu den Hotels und Lokalen bestehen, nachdem Süd Italienischen Modell der Mafia, mit tatkräftiger Unterstützung der vo der Mafia kontrollierten: Weltbank, EBRD, IFC Zirkel, denn der Zustand ist normal.

 

 

Tourismus auf Albanisch: Weltbank finanzierte neue Abwasser Leitungen in Golem bei der Mafia, wo alle Gelder des Tourismus auch mit Hilfe der GTZ seit 15 vernichtet werden.

Wo sind nur die Milliarden der Weltbank, IFC, EBRD verblieben für eine Wasser Infrastruktur? Niemand weiss es, weil es nicht besser geworden ist nur das Land zerstört wurde.

Die Durres Mafia und Antike Stätten und Anarchie Chaos rund um das Antike Theater in Durres

Durrës. Ikën Genc Juka, tani Roland Xhelili prefekt qarku

DURRËS, 5 tetor 2013 – Rokadë në kreun e institucionit të prefektit të qarkut të Durrësit: ikën Genc Juka dhe vjen Roland Xhelili (versioni i emrit në sajtin e kryeministrisë është Rolant Xhelilaj). Deri para 4 tetorit 2013 kur u emërua në krye të “qeverisë” rajonale, qarkullonin zëra që kryetari i grupit të këshilltarëve “lejla” të qytetit bregdetar Xhelili ishte piketuar të zgjidhej kryetar i këshillit të qarkut, pas ndryshimit të raportit të forcave, si rezultat i koalicionit PS-LSI. Prefekti i ri është me përvojë si në politikën vendore ashtu dhe në drejtim. Nuk është ende e qartë se kush do ta zëvendësojë si anëtar në këshillin bashkiak dhe në atë të qarkut.

/th. m. agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/politike/durr%C3%ABs-ik%C3%ABn-genc-juka-tani-roland-xhelili-prefekt-qarku#sthash.QF8Ik7Od.dpuf

Die Neandertaler, Anarchisten der PD Mafia wurde aus allen Positionen im Bezirk Durres entfernt! einen neuen Bezirks Vorsitzenden gibt es auch. Sokol Olldashi und der Bandit Igli Cara, mit Eduard Halimi haben an vordester Stelle mit Ourel Bylykbashia Durres zerstört.

Durrës. E majta merr kreun e Qarkut. PD: Na i blenë tanët

Kryetar i ri i Alfred Mullaraj, fiton me 6 vota diferencë

Dy orë para mbledhjes, gjyqtarja e Administratives Mimoza Velçani nxjerr akt pezullimi, jo për objekte në shkatërrim, por për një vendim të këshillit komunal ta Maminasit

Dy këshilltarë të djathtë “dezertojnë” gjatë votimit të fshehtë

Ndërhyrje skandaloze të ish-Ministrit të Drejtësisë dhe deputetit Eduard Halimi, që ngatërronte sallën e këshillit me atë të Kuvendit.

DURRËS, 8 nëntor 2013 – Tani kryetar i Këshilit të Qarkut të Durrësit është Alfred Mullaraj i PS-së (në foton kryesore). Ai zëvendësoi Armand Telitin të PD-së, që ishte shkarkuar pas votimit të përfaqësuesve të Këshillit Bashkiak të Durrësit. Pas 5 orë debatesh, e majta arrin të neutralizojë barazimin 23 me 23 vota për kryetarin e ri të Këshillit të Qarkut të Durrësit dhe e çon rezultatin ne 26 me 20, me “dezertimin” e 2 këshilltarëve të djathtë

Dorëheqje?

- See more at: http://www.durreslajm.com/politike/durr%C3%ABs-e-majta-merr-kreun-e-qarkut-pd-na-i-blen%C3%AB-tan%C3%ABt#sthash.PX61eqqa.dpuf

Banka Botërore 62,5 milionë euro për ujësjellësin e Durrësit

TIRANË, 23 nëntor 2013 – Sërish investime masive për ujin e pijshëm të qytetit nr. 2 të Shqipërisë, kjo me financime nga Banka Botërore. Qeveria, e mbledhur në orët e pasdites, miratoi disa vendime, më kryesori ai për sigurimin e një huaje prej 62.5 milionë euro për ujësjellësin dhe kanalizimet në Durrës. “Projekti i Investimit në Sektorin e Ujit, që sipas kësaj marrëveshjeje do të financohet tërësisht nga Banka Botërore (IBRD), nëpërmjet një huaje në vlerën 62.500.000 Euro, ka si objektiv përmirësimin e cilësisë së shërbimit në fushën e ujësjellësit dhe kanalizimeve të Ndërmarrjes së Ujësjellës-Kanalizime Durrës (NUKD),” thuhet në njoftimin e qeverisë.

 

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

- See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/banka-bot%C3%ABrore-625-milion%C3%AB-euro-p%C3%ABr-uj%C3%ABsjell%C3%ABsin-e-durr%C3%ABsit#sthash.t54b3f7A.dpuf


Das Chaos von Durres ist gut bekannt, denn als einzige Stadt der Welt, wird das Antike Theater mit System durch illegale Bauten zerstört und andere Antike Stätten und Küsten Grundstücke

Albanien: Wie ein Paradies am Mittelmeer zerstört wird

Von

Von Strandidylle keine Spur mehr: Dicht an dicht stehen in Vlora die riesigen Appartementhäuser. Foto: imago stock&people

Albaniens Ionische Küste, vor kurzem noch letztes unberührtes Paradies am Mittelmeer, hat in kürzester Zeit die schlimmsten Bausünden der Côte d’Azur und der Costa Blanca nachgeholt…………………

Das wäre schön. In nur drei Jahren ist das beschauliche Städtchen mit seinen Moscheen und türkischen Basargassen zwischen klotzigen Appartement-Häusern so gut wie verschwunden. Zum Meer hin entstand gegen alle Pläne und gegen alle Vernunft ein ganz neues Stadtviertel aus sechs- bis achtstöckigen Türmen, alle mit Balkon und alle mit Meerblick – jedenfalls so lange, bis das nächste noch näher an den Strand gebaut wurde. Das meiste steht leer.

…………….

Albaniens Ionische Küste, vor kurzem noch letztes unberührtes Paradies am Mittelmeer, hat in kürzester Zeit die schlimmsten Bausünden der Côte d’Azur und der Costa Blanca nachgeholt. Mit tatkräftiger Mithilfe selbstloser internationaler Geldgeber: Die Weltbank finanzierte den Bau einer Küstenstraße bis kurz vor die griechische Grenze. Die neue „SH 8“ gab der Küste den Rest.

Überall bauten die Gemeinden Stichstraßen an die beschaulichen Buchten, die bis dahin nur vom Meer aus erreichbar waren. Dort gibt es weder Toiletten noch Abfalleimer oder irgendeine Form von Stranddienst; nur ein Kassenhäuschen, in dem jemand Eintrittsgeld nimmt. „Wenn wir da baden gehen“, sagt der Mitarbeiter einer internationalen Organisation in Tirana, „dann nehmen wir immer eine Rolle schwarze Müllsäcke mit.“ Die erste Stunde wird dann mal aufgeräumt.

Verantwortlich für das Programm der Weltbank war Jamarber Malltezi, Schwiegersohn des im Juni abgewählten Premierministers Sali Berisha. Schon 2007, als der Boom begann, hatte der umstrittene Geschäftsmann gegen den ausdrückliche Verpflichtung alte, angeblich illegale Häuser an der Ionischen Küste massenhaft abreißen lassen – und so Platz für die selbsternannten Strandhüter geschaffen…………………

AUTOR

http://www.fr-online.de/panorama/albanien-wie-ein-paradies-am-mittelmeer-zerstoert-wird,1472782,23755188.html

Enorme Umwelt Schäden im Bezirk Durres, so die Rathaus Mafia eine Einheit ist. Niemand stoppt die Bau Mafia und illegale Betriebe!

Bauindustrie verursacht Ausfälle jährlich durch illegale Bauten inerten 380.000 Tonnen, während 2.600 Tonnen pro Jahr sind Krankenhausabfällen . Bundesweit sind 1.600 km Straßen , aber 110 km dieser Straßen führen zu städtischen Abfallverschmutzungsprobleme.

Original PD Mafia von Sokol Olldashi, Sokol Kazazi, Agim Hoxha, und der korrupten Wasser Chef von Durres, der genauso dumm war wie ein Sokol Olldashi, der ihm den Job besorgt hatte.


die letzten Bäume an der Küste, müssen vernichtet werden, welche die Lehmberge zusammenhalten und stabilisieren. Hier sind es die PD Banditen: Sokol Kazazi, Agim Hoxha in der Currilla – Durres mit dem Bürgermeister, der noch nie ein Gesetz kannte!

Direkt die Wasser Versorgung für den Bezirk Durres, hat das organisiert, wo Alles im Chaos unteging: Amts Missbrauch, durch: Doklead Ademi ein Origianl Sokol Olldashi Man, der inzwischen auch angeklagt wurde.

http://news.albania.de/2011/03/21/vangjush-dako-geldwasche-mafia-burgermeister-in-durres-als-vertreter-der-shiak-Idioten-drogen-kartelle

Die Olldashi Mafia mit dem Wasser Werk Direktor Doklead Ademi – Selbst Bedienung im Mafiösen PD Sumpf von Durres

11/20/2013

Wird Lefter Koka wieder Bürgermeister in der Beton Taliban Stadt Durres, wo die dümmste Mafia nur regiert!

Filed under: — BuckZiesMutter @ 4:31 pm

update: von Mai auf 20.11.2013

Lefter Koka, beansprucht das Amt des Bürgermeister von Durres und für die LSI Partei. Als erster aktiver Umwelt Minister, will er Reputations nun erhalten, wenn er die Umwelt Zerstörung von Durres beenden will! In der Currilla will er für 2 Millionen € pflanzen ab Frühjahr 2014, wobei Frühjar ein schlechter Monat ist um Bäume zu pflanzen. Der Bürgermeister Vangjush Dako, hat das Desaster von Durres verursacht, wodurch Alle enorme Geld Verluste erlitten hatten inklusive der Zerstörung der Antiken Innenstadt. Lefter Koka und seine Freunde, dürften die grössetn Verlierer gewesen sein in Durres und die Wahl des Ferdinand Xhaferrie als Bürgermeister wurde durch Lefter Koka verhindert. Der Ruf von Lefter Koka, ist durchaus gut in Durres, aber vor allem in Spitale, der grössten illegalen Ansiedlung von Verbrechern vor allem.

20 Nëntor, 2013
Ekonomi | nga AMA-News
Koka hedh kandidaturën për Bashkinë e Durrësit
10Ministri i Mjedisit dhe njëkohësisht një nga drejtuesit kryesor të LSI-së ka deklaruar se është i gatshëm të marrë drejtimin e Bashkisë së qytetit të Durrësit. I ftuar në emisonin Tonight Ilva Tare, Koka ka është shprehur se si mund të marrë drejtimin e bashkisë së qytetit të tij të lindjes si dhe lëvizjet e mundshme të deputetëve drejt LSI-së.

update: Juli 2013: Im Parlament hat Lefter Koka nie eine Rede gehalten, gegen die Zustände in Durres, durch kriminelle Regierungs Mitglieder, ebenso Nichts gesagt: Es gibt eine Diskussion, ob er nun Transport Minister wird, was ebenso sehr viel mit illegalen Bauten auf Öffentlichen Grund zutun hat und damit mit dem Hafen Direktor von Durres, der die Seiten gewechselt hat, erneut die Familie Koka auch den Hafen Durres kontrolliert, was ja von 1997-bis September 1999 schon war, weil man die Lizenz für die Lager Häuser hatte im Hafen und eine Jahres Gebühr von 1.500 $ bezahlte.

Schlimmer wie die Taliban: Durres als Tourismus Stadt im Dreck, Müll und dem Sumpf der illegalen Mafia Bauten an der Küste

Ein Artikel vom 16.6.2004, in der Shekulli, wo Lefter Koka bereits die Zerstörung der Küste, der Strände auch von Nord Durres “Kallmi” kritisiert, direkt durch die Fatos Nano Minister uns Abgeordnete in Durres, wobei die Präfektin Natasho Paco, oder die Tragaj Brüder, ebenso durch ihre kriminellen Energien auslebten zum Zeitpunkt der Verhaftung der “Vasil Hila” Gruppe, einem kriminellen Enterprise des Ilir Meta und Fatos Nano.

Koka: Ministra e deputete abuzime me tokat ne Durres shekulli

Lefter Koka, beschudligte damals schon Minister, das die sich einfach Villen am Strand irgendwo bauen und die komplette Küste die Strände: Kallmi für Projekte missbrauchen wollen, welche damals noch durch den Militär Stützpunkt nur für Fischer zugänglich waren. Die Currila und Kallmi Strände und die Präfektin Natasho Paco, war ebenso ein Motor bis zu Bamir Topi und heute die PD Mafia in Durres und Tirana, für die merkwürdigesn Villen Projekte, gegen jedes Gesetz. das war 2004 und die Verbrecher Banden zerstören die komplette Küste, was in der Welt einmalig ist, wie Antike Stätten.

Das keine Gesetze in Kraft sind, wurde schon damals geschrieben.

Wie die Mord Familie Tragaj, der SP zeigt hat man eine lange Tradtion in Betrug auch bei der SP in Durres, weit über 10 Jahre, oft zusammen mit den kriminellsten Familien auch aus dem Kosovo wie Lulzim Berisha (verurteilter Chef der “Bande de Durresi” Partner von Lefter Koka und Spartak Braho, Hazir Gashi, wie Hasanbelliu, Gjoka, Fatos Nano, oder mit der Mord Familien aus dem Kosovo: Skender und Gani Kapiti.

Die letzte Antike Stelle und Park wird in Durres zubetoniert Durres zeigte deutlich in den letzten 13 Jahren, das man d�mmer ist wie die Taliban, weil Viele der sogenannten Adminstrativen und Experten, nur billige Banditen sind, ohne jede Schule.

Gegen den Bürgermeister von Durres, Vangjush Dako, formiert sich seit 2010 ein heftiger Widerstand im Stadtrat und in der Bevölkerung, weil er u.a. lt. seinen eigenen Erklärungen noch im November 2010 - Nichts gegen illegale Lokale unternahm, vor allem in der Currila, wegen der Zerstörung der privaten Zone Touristik, Grundstücks Diebstahl dort, seinen Pseudo Projekt “Kallmi” seit Anfang 2010, wo es einen Wettlauf von Krimnellen gab, bei der Küsten Zerstörung, Baum Abholzungen direkt durch seine kriminellen Partner wie Agim Hoxha, der Kazazi Mafia mit Seferi Efende, oder der Cepani Mafia, den Beton Orgien von Antiken Stätten in Durres.


Doku, vor 4 Jahren, wobei es inzwischen viel schlimmer ist, das Meer ist verseucht, die Fischerei ist zerstört und Welt Premiere der kriminellen Dummheit war auch vom Umwelt Ministerium und dem Rathaus, die Strände auch noch mit Chemie zusäubern.

Gegen Lefter Koka, gibt es ebenso viele Anzeigen, wegen illegalem Bauen in Durres, u.a. zerstörte er den öffentlichen Park, bei der Villa Zogu. Vangujsh Dako, hat ebenso die illegalen Hochhaus Bauten der Pespa Gruppe, auch rund um die Univerist�t zu verantworten, weil sein Bruder mit seiner grossen Beton Firma, den Beton lieferte. Vangjush Dako, klaut nicht nur Grundstücke, wie die Berisha Mafia, sondern als Ausrede heisst es dann immer, wenn man Bestechungs Geld kassiert hat: “wir müssen das dulden"!

Typischer Mafia Bau, des Vangjush Dako, ohne jede Genehmigung auf dem Grundstück des Alten Museums in der Rruga Taulantis und Mafia konform: ohne Beton Rüttler. Immer dabei: die Gerüst Firma: Skela Syla, oder Agim Cela, auch bei dem Murks Betrugs Projekt “neue Promenade” und dem Entsorgen von Lehm und Bau Schutt im Meer, was ein Spartak Braho und die Familien Koka einmal begann ab 2000. lt. Gesetz, müssten alle Firmen Fahrzeuge, Bau Fahrzeuge usw.. dieser Firmen beschlagnahmt werden, welche aktiv an illegalen Bauten tätig sind.

Erosion ohne Ende, in der Taliban Stadt der extrem Verbrecher: Durres

Den Ausführungen des Bürgermeister widersprechen die Rathaus Angestellten, denn Vangjush Dako, arbeitet wie der Mafiöse Rathaus Zirkel, absolut ohne Gesetze seit 20 Jahren. Schon in 2000 gab es heftige Anzeigen, als die Rathaus Banden des Ilir Meta, in der Currila illegal Grundstücke 3-4 mal verkauften, noch dazu in der privaten Zone Touristik, was im Vasil Hila Skandal endete mit bis zu 15 Jahren Haft.

Ein Presse Artikel vor 7 Jahren

Bereits 2004, gab es gigantische Skandale in Durres, rund um den Profi Verbrecher Vasil Hila, die Buergermeister Lefter Koca, Miri Hoti (ein Ilir Meta Mann), wo 25 Haft Befehle ausgestellt wurden und zu 15 Jahren Haft ein Vasil Hila verurteilt wurde, der inzwischen wieder frei ist.

Nun soll Vangjush Dako, Durres in Tirana vertreten und Lefter Koka erneut Bürgermeister werden, berichtet die Stadtrats nahe: http://bulevardionline.com!

Vollkommen zerstörte Küste nördlich Durres, wo heimlich gerodet wurde, trotz total Bauverbot dort im Nationalem Touristik Park. Mehrere Villen Projekte hatte die DP Mafia dort geplant und schon 2008 mit Beton Mauern überall begonnen. 2010 startete dann Vangjush Dako seine Zaun Projekte in alter Tradtion um Grundstücke zu parzellieren, im Langzeit Betrug an Migranten.

Regierungs Austritt der Skrapari Bande des Ilir Meta � Hintergr�nde

Durres Kalmi

Alles neu parzellierte Grundst�cke (Kalmi Str�nde) , welche mit gef�lschten Dokumenten (trotz des dortigen Bau Verbotes) im National Park Tourismus Durres Nord, um die Zone Touristik der Marina Durres verkauft werden sollen, durch verurteilte Verbrecher, Drogen Bosse und Tropoje Polizei Verbrecher Terroristen, welche das Land als Banditen beherrschen. Identisches Verbrecher Verhalten der Argita Berisha, ihrer Geldwäsche Firmen mit Verbrechern im Golf von Laze.
Lefter Koka kryetar bashkie ne Durres, Dako ne qeveri
Posted by Slideri, Top Lajmet Friday, April 5th, 2013

Vangjush DakosNga Xhevo Gradica Lefter Koka kryetar bashkie në Durrës, Dako në qeveri
Posted by Gazeta Bulevard Slideri, Top Lajmet Friday, April 5th, 2013

Vangjush DakosNga Xhevo Gradica / Zbardhen detajet e marrëveshjeve të realizuara mes eksponentëve të PS dhe LSI në Durrës. Burime shumë kofidenciale kanë saktësuar se çdo gjë është vendosur mes aleatëve të rinj të cilët për disa vite kanë qenë antagonistë mes tyre ngase LSI qëndroi në anë të kryeministrit Sali Berisha dhe PD-së. Lefter Koka do të jetë kanditat i padiskutuar i socialistëve për mandatin e ardshhëm të kryetarit të bashkisë së Durrësit, ndërkohë që kryetari aktual Vangjush Dako do të ngjesë shkallët e institucioneve të rëndësishme qeverisëse në Tiranë. Realisht në Durrës çështje dhe hamendësi të tilla janë diskutuar disa herë dhe prej kohësh, por këto ditë gjërat kanë nisur të konkretizohen. . http://bulevardionline.com/lefter-koka-kryetar-bashkie-ne-durres-dako-ne-qeveri/

War against criminality
25/03/2013 16:00
<

War against criminality

e Prosecutor General, Adriatik Llalla, declared that it is indispensable to improve the investigation techniques in a time when war against organized crime remains a challenge.

“Albania is now an open country and the possibilities to penetrate the international criminal element are great. On the other hand, the internal crime is present and affects the opinion. We are witnessing how criminal elements are challenging the state, and for this reason it is important to improve and perfect the investigation techniques, which are exclusivity of the justice structures. The other factors should not intervene”, Llalla declared.

Lalla met with Sherfi Basiuni, one of the most renowned Prosecutors in the world, also known as the “Godfather of Laws”. Basiuni declared that making laws harsher doesn’t mean that criminality rates will fall.

“Many Parliaments tend to make harsher punishments, but this doesn’t affect criminality rates. What needs to be emphasized is crime prevention by the police and the authorities. It is important to study several cases of criminality and see what measures should be taken”, declared prof.Basiuni.

Suspicions on child abuse

The Prosecution leader confirmed that the Prosecution is investigating the case of a child centre, where caretakers are accused of child abuse.

A psychologist reported on Top Channel’s “Exclusive” that some of the abused children are having their rents mysteriously paid, suspecting a paedophilia network.

“We have discussed with Mr.Basiuni about the further reforms we aim to bring to our institution. In such cases, you and other media outlets have provided evidence or suspects for the existence of criminal acts. The prosecution will start the investigation, while others are under investigation too”, Llalla underlined.

According to the testimonies, the abused children were interviewed by the Prosecution by the lawyer of three foreign child abusers on account of a Strasbourg court case.

Prosecutors say that this practice is illegal and the lawyer has abused with its power. They suspect that the children are having the rents of their houses paid in exchange of silence.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=8543&ref=fp

Rriten me ligj gjobat për ndërtimet pa leje, Rama: Do legalizojmë shtëpitë në shtet e privat

ss="ap-share-print” href="javascript:window.print();” title="Print this page">–>

Kryetari i PS, Edi Rama, dje gjatë takimit ku u prezantua projekti per procesin e legalizimeve

PS prezanton programin për legalizimet. Rama: Qeveria dështoi, ka legalizuar 5% të ndërtimeve pa leje.

Rama: Legalizim e regjistrim të pronave.

http://www.panorama.com.al/2013/03/27/legalizimet-rama-sot-400-mije-ndertime-pa-leje/#ixzz2OonWGgoJ

Investoren fliehen vor einer erneuten Regierungs Beteiligung des Albanischen Frankenstein’s: Ilir Meta

Eng verbunden mit der Diplomaten Mafia u.a. mith Thepsi, Lavdosh Petoshati. http://www.durres.gov.al/ usw. und anderen hochrangigen Verbrechern, wie der Cepani Mafia, welche unter der 100% Mafia Regierung von Ilir Meta, schon hohe Posten im Innenministerium spaeter auch bei Bamir Topi inne hatte. Petoshati, erhielt die Ehrenbuerger Ehre, durch den Verbrecher Vangjush Dako, der sich Buergermeister in Durres schimpft und auch zur Natasho Paco Mafia der SP gehoert. Illegal bauen, die Stadt Durres inklusive der Straende und Antike Staetten, ist also Ehrenhaft in der Taliban - Neanderthaler Kultur der Hirnlosen Kriminellen in Durres. Die Diplomaten Mafia, welche gezielt gefaelschte Papiere besorgt und den Drogen Handel organisiert, ist eine Legende. Erst in juengster Zeit, versuchte man ein wenig Ordnung zu schaffen.

22. KANADA
Sh. S. Znj. Elida Petoshati
Ambasadore
Ambasada e Republikes se Shqiperise ne Kanada
130 Albert Street, suite 302 Ottawa, ON, KIP 5G4
Tel. +1 613 236 3053 +1 613 236 3053
Fax. +1 613 236 0804

Ober Idioten des Rathauses Maks Sallabanda, als Umwelt Experte, erklärt wie man mit Chemie Strände und Küste säubert in Durres. Fatmir Mediu immer direkt dabei, wie andere Super Idioten, welche sich als Experten verkaufen

Tourismus auf Albanisch, in Mitten einer Idioten Mafia, vor allem aus dem Kosovo: Zitat des prominenten Journalisten Mustafa Nano im TV. Warum Kosovaren nach Durres kommen: �weil sie dumm sind�!

Tourismus Dusche in Albanien: Golem
Dusche auf Albanisch am Strand in Golem � Durres: mit stinkenden Abwässern

Vize Umwelt Minister:Auron Meneri, gilt nach der Hohen Staats Kontrolle als besonders korrupt, denn er hat die höchsten angeblichen Geschencke, was System ist, wie angebliche Darlehen.

Auron Meneri Albanien

Sogar lt. Vortrag der EU Kommissarin Cecila Malmström in Tirana im November, haben kriminelle Clans, komplette Ministerien �bernommen, eben weil Alles verkauft wird.

Ex-Verfassungs Pr�sident Thimjo Kondi - Chef Mafiosi beim Grundst�cks Raub in Durres und Albanien

illegale Strand Besetzungen und Lokale wie 2 direkte Bauten am Wasser, durch die Mafia in der Currila! Der Legalisierung wurde abgelehnt, trotzdem wurden nochmal einmal 80 neue illegale Bauten auf den �ffentlichen Str�nden errichtet

11/12/2013

Durres wird ab September mit dem Abriss der Lokale, Bars, Hotels, Appartment Blocks in der Currilla beginnen

Filed under: — Zogaj Leku @ 2:10 pm

update: 13.11.2013 Die Abriss Bescheide wurden Ende September versandt. Da zuerst in Vlore etwas Ordnung geschaffen wird, was erfolgte, steht in den Abriss Bescheiden, das ab 10. Dezmeber abgerissen wird, und die Lokal vom Inventar geräumt werden müssen. Ein Straf Verfahren, Beschlagnahmen bestehen bis heute nicht durch die Mafia Justiz von Durres, obwohl diese illegale Bauten in der Rruga Taulantia, Currilla, offiziell auch vom Bürgermeister Vangjush Dako und Ex-Präfekten Genc Alizoti bestätigt wurden.

Am 3.12.2013, wird tatsächlich mit ersten Abrissen begonnen, aber nur wo die illegalen Land Aufschüttungen der Durres Mafia gemacht wurde, wo die “neue” Promenade endet und wie ersichtlich läuft eine Frau herum, welche irgendwelche illegalen Papiere hat, welche nicht einmal vom Rathaus unterzeichnet wurden. Weiterhin wird Müll und Bauschutt ins Meer gekippt, wo der Hafen Durres immer mehr verlandet. Richtig gesehen, wollte eine Familie dort wo noch etwas frei war, noch ein illegales Lokal bauen, was verhindert wurde. Im 100 Meter Bereich der Küste gibt es keine Grundstücks Urkunden durch die Grundstücks Agentur per Gesetz, erneut wurden überall welche ausgestellt und das auch noch im Meer erneut, das typische Verbrecher Geschäft des Sokol Olldashi und Bedri Luka, mit dem damaligen Kabinetts Chef Ourel Bylykbashi, des Salih Berisha. Wenn man diesen primitiven Idioten, ohne Schule etwas erklärt, haben Selbige es schnell vergessen und man ist dann bei der Albanischen Regierung und dem Durres Rathaus.

Hinter dieser sehr kleinen Bereinigung, liegen links neue illegale Appartment Bauten, gut zusehen, das Kosovo Verbrecher Zentrum auch wo Xhavit Halili und Co. verkehrt und dahinter das berüchtigte “Aragosta”, was auch abgerissen werden soll und erneut Abriss Bescheide erhielt. Im September 2013 wurde dort die Fassade neu gestaltet.

In einer Durres Schule, übernahm Lefter Koka den Part, Umwelt Schutz zuerklären, lokale Problem und was die Regierung plant. Alle illegalen Tankstelle und Gebäude an der Autobahn Durres, werden abgerissen, denn niemand hat eine Genehmigung dort, inklusive der privaten Zufahrten. Per Gesetz sind die Bau Verbots Zonen geregelt (Abstände zu National Strassen und Bahn Linien, Antike Stätten, Abstände zur Küste mit Bau Verbot), was seit 20 Jahren vor allem bei Salih Berisha Regierungen reine Luft Nummern, schon vor 20 Jahren waren vor allem in Tirana.

In der Currilla - Durres, wird ein Aufforstung Programm geplant, mit 2.000.000 €, um auch die Erosion zustoppen, neben Abriss Aktionen ab ca. 10. Dezember, wo die Abriss Bescheide schon Ende September versandt wurden. 2007 hatte Lefter Koka grosse Probleme als Bürgermeister, als sein Bruder Nard Koka, das Ganster Imperium Spartak Braho daneben, seit Millionen Tonnen Lehm, Bau Aushub ins Meer werfen liessen, die Fischerei stark schädigte, das Meer und die Küste zerstörte, ebenso die Hafen Zufahrten in der Umgebung.

Digital Camera

Die Currilla am morgen im September 2013, wo gerade der Mafia Boss: Chef der “Kastriati” Öl Firma mit seinem Porsche Pamega herum fährt, nachdem er in seinem illegal gebauten Hochhaus und Bar, seinen Caffee genommen hat. Ein Meer von Kriminellen, illegalen Bauten als Produkt der PD Mafia und des Gangsters Bedri Luka dort im Auftrage von Salih Berisha, als eine Art Umsiedlungs Terroristen Programm.3 grosse illegale Hochhäuser baute die Mafia Schmuggler Firma, welche schon Partner war von Salih Berisha, mit Treibstoff Lieferungen nach Jugoslawien, während dem Öl Embargo.

Ein umfangreiche Neu Regelung plant die Ministerium Eglantina Gjermeni, vor allem auch an der Küste, wo Tausende von kriminellen Clans, wild herumbauten, Land Raub als System wie Umwelt Vernichtung, was in der Welt einmalig ist und selbst Taliban Kultur Vernichtungs Orgien in den Schatten stellte. Pläne und Gesetze gibt es Viele in Albanien, nur wird nie etwas umgesetzt, nicht einmal die damals modernen Bau Gesetze aus 1993.

12 Nentor 2013 - 12:04

Durrës, Koka: Aksion për prishje
ndërtimesh pa leje në autostradë

DURRËS - Pastrimi i Shqipërisë, ka çuar sot në Durrës, ministrin e Mjedisit, Lefter Koka, i cili është njëkohësisht edhe deputet i këtij qarku. Duke folur me nxënës të shkollave, ministri Koka ka deklaruar se, mund të ketë edhe një aksion për prishjen e ndërtimeve pa leje, në të gjithë zonën e autostradës.

“Nuk përjashtohet edhe prishja e ndertimeve pa leje që nuk kanë respektuar distancën në autostradë. Do të bëhet edhe zhvendosja e distributorëve të karburanteve që nuk kanë marrë leje dhe nuk kanë respektuar distancat e kërkuara”, ka deklaruar gjatë fjalës së tij, ministri Koka.

Ministri i Mjedisit, Lefter Koka, ka zhvilluar një takim me nxënësit e shkollës së mesme, “Gjergj Kastrioti”, për të sensibilizuar të rinjtë durrsakë për të qenë më aktivë në lidhje me problemet e mjedisit.

Të rinjtë e kësaj shkolle e kanë njohur ministrin me nismen e tyre për një Shqipëri më të pastër. Nga ana e tij, ministri Koka, ka kërkuar që kjo nismë të sinkronizohet me nismën e ministrisë që të pastrojmë Shqipërinë në një ditë.

Por duket se, sfida e ministrit Koka, duket se është zgjidhja e problematikës së Kodrës së Currilave, e përfshire nga erozioni dhe rrezikon të rrëshqasë dhe të shembet.

Për këtë provlem, Koka ka deklaruar se, pranverën që vjen do nisë gjelbërimi i kësaj zone përmes një projekti me vlerë 2 mln euro. Gjithashtu ai ka deklaruar, se do të kërkojë nga qeveria, që kjo zonë të shpallet, zonë e mbrojtur.

Redaksia online
(ac/shqiptarja.com)
- See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet

Weitere Ausführungen auch rund um die Chemie Waffen Vernichtung, machte im TV Lefter Koka ebenso.

Durres wird ab September mit dem Abriss der Lokale, Bars, Hotels, Appartment Blocks in der Currilla beginnen

30.000 illegale Bauten entlang der National Strassen und Bahn Linien sollen ebenso abgerissen werden

Artan Lame - und die illegalen Bauten: - Po bëhen falsifikime, nuk legalizojmë asgjë të kundraligjshme

update: 8.Mai 2013

Die Italiener verhaften den Durres Stadt Architekten: Adlei Likmeta und das normale Chaos

Skender Koni, Distrikt Bau Inspektor von Durres wurde verhaftet, wegen Dokumenten Faelschung

Erosion ohne Ende, in der Taliban Stadt der extrem Verbrecher: Durres

Die Taliban Mafia von Durres vernichtet die letzten Antiken Stätten, den Tourismus und die Stadt

Rexhepi Dilaver – Kemal Mulla 75% Grundstücks Urkunden, direkt gefälscht durch die AKKP in Durres

Bereits diese Verhaftungen aus 2004, Verurteilungen in 2006 (bis zu 15 Jahren Haft), spielten sich in Plepa und der Currilla, der privaten Zone Touristik dort ab.

Seit 2004, wird rund um Grundstücke und illegales Bauen in Durres verhaftet, ohne den geringsten Effekt. Pause war. Damaliger Sonder Staatsanwalt: Ferdinand Elizi, der eingesetzt wurde, auf Grund einer Ausländischen Intervention, direkt bei Fatos Nano. 4 Jahre, konnte die Bande ungehindert den Durres Bezirk verwüsten, der Grundstücks Direktor Met Tatani, floh nach Italien, und hatte keinerlei Schul Bildung, sondern war ein Billig Gangster.

Bereits 2004, gab es gigantische Skandale in Durres, rund um den Profi Verbrecher Vasil Hila, die Buergermeister Lefter Koca, Miri Hoti (ein Ilir Meta Mann), wo 25 Haft Befehle ausgestellt wurden und zu 12 Jahren Haft ein Vasil Hila verurteilt wurde, der inzwischen wieder frei ist.

Argita Berisha, arbeitet über den Strohmann Gazmend Dibra (Drejtorit të Përgjitshhëm të Burgjeve ), Chef der Albanischen Gefängnisse, wo dann andere Berufs Ganoven auftauchen und Verbrecher, welche die Polizei leiten für Gefängnisse, wie die Shuiapi primitiv Drogen Mafia, welche auch an der Küste private Grundstücke besetzt und bebaut. Gegen Kresniq Debar, Sohn des Gazmend Dibra, wird ein Straf Verfahren eingeleitet, wegen Fahrerflucht – besoffen Auto fahren, Fahrer Flucht, aber auch Mord, gehören zur Kultur der Politischen Dumm Mafia Eliten.

Was Lefter Koka in 2004 in den Medien sagte, und ein zuvor ein Gespraech mit dem Sonder Staatsanwalt Ferdinand Elezi hatte, der 25 Haft Befehle ausstellte wegen Landraub und illegalen Bauen, rund um den Vasil Hila Skandal in Durres, der ab Ende 1999 gegen Geld illegale Papiere ausstellte, was heute in 2010-2013 genauso geschieht, weil die Staatsanwaelte ein Dumm krimineller Club ist, der keine Gesetze kennt und aktiv selber das organisiert. Lefter Koka, arbeitete ebenso illegal und ist bekannt fuer die Vernichtung des Parks der Villa Zogu und weil sein Hirnloser Bruder und Andere fuer ihre illegale Bauten Millionen Tonnen ins Meer warfen an Abfall und Bau Aushub.

 

Toka e vjedhur
Sipas llogarive, rezulton se Hila në bashkëpunim me Kokomanin, kanë përvetësuar rrreth 13 000 m2 tokë, prej të cilave rreth 10 000 m2 janë kompensuar me dokumente false. Gjatë seancës së djeshme ata kanë shkëmbyer akuza reciproke për falsifikime dokumentesh. Kështu, rezulton se vetëm brenda një periudhe të shkurtër kohe, pas një kontrolli të kryer nga ana e kontrollit të shtetit, ata kanë dhënë për kompensim në mënyrë abuzive 1500 m2 tokë brenda qytetit të Durrësit, 600 m2 përballë kontigjentit të NATO-s në zonën e Plepave, 225 m2 në plazhin e Currilave, 500 m2 zonën e plazhit si dhe 2000 m2 pranë stacionit të trenit. Në këmbim të dhënies së tyre janë marrë shuma të mëdha parash.

Der spätere Bürgermeister Lefter Koca machte ebenso deutlich das hinter den Mafia Grundstücks Geschäften vor allem Abgeordnete, Minister stehen.

Valbona MEHMETI

Kryetari i Bashkise se Durresit, Lefter Koka, ka denoncuar dje ne Prokurori shkeljet me administrimin e pronave publike te qytetit, duke akuzuar per kete deputete dhe ministra. Sapo ka dale nga zyra e Ferdinand Elezit, prokurorit te Durresit, Koka ka thene se kishte bere “nje denoncim ne Prokurorine e Durresit, nisur nga konkluzionet e Kontrollit te Larte te Shtetit, dhe tani i mbetet drejtesise per te vendosur mbi shkeljet”. Koka nuk ka bere te ditur emra personash, por i ka perkufizuar ata si “deputete, ministra, dhe anetare te Keshillit Bashkiak”. “Zona e Kallmit eshte parashikuar per zhvillim, por ajo eshte e zaptuar nga anetare te Keshillit Bashkiak, nje zone ne Plazh eshte mbushur me vila ministrash, ndersa nje zone ne Shkozet eshte marre ne kompensim nga drejtues politike”, ka bere te ditur ai. Sipas kryebashkiakut, shkeljet kishin te benin me “dhunim te prones se individit, emfiteoza qe kthehen ne prona private, zaptim te prones shteterore, prona deputetesh, dhe shkelje ligji nga ana e ministrave”.
16/06/2004

korrieri

Fast Alles ist in Nord Durres, der Currilla illegal gebaut worden inklusive der Vernichtung kompletter Küsten Wälder, Biotope und durch die Abwässer der Mafia Bauten auch die Fisch Gründe, in der dortigen Fischerei Schutz Zone um den “Porto Germane” nach Norden.

Shengin wurde in kurzer Zeit, von der Kosovo Mafia und kriminellen Rathaus Mannschaft genauso ruiniert wie Golem, Sarande und Durres.

Warum man in Durres, Terroristische Überfälle auf eine der wenigen privaten “Zone Touristik” organisierte und die Bäume fällte, mit neuen Abwässern durch die Sokol Kazazi und Agim Hoxha, wie Shuiapi Verbrecher Banden, ist Welt Rekord an Kriminalität einer Regierung.

Bekannte Verbrecher, mit Arbeiten des Rathauses, zerstören die letzten Touristik Zones, Grundstücke, wertvollsten Biotope und Wälder an der Küste in der Currilla. Die Erosion der Küste, eskalierte in den letzten Jahren, obwohl die Italiener die Küste überwachen und ernsthaft vor den illegalen Bauten und der Verlandung der Küste in 2007 ncohmal warnten, nachdem Millionen Tonnen Bau Schutt und Lehm im Meer entsorgt wurden und auch die Haupt Hafen Zuführt verlanden liess.

Berisha Regierung, korrupte Durres Beamte, hatten wieder einmal die eigenen Gesetze und Verordnungen vergessen, für billigen Grundstücks Diebstahl, mit der Versuch der späteren Legalisierung. Gedeckt von der Mafiösen Justiz in Durres, und den Banditen aus Tropoje, die sich Polizei schimpfen. Einige hochrangige Verhaftungen, wie Skender Koni gab und etliche Anklagen auch gegen den Langzeit Mafiosi Adrian Cela, Vize Bürgermeister.

Zwischen einem Gesetz, einer Ankündigung liegen oft Welten in Albanien. Diesmal ist der Druck der Touristik Firmen und Bevölkerung sehr gross, die Banditen, welche die Küste und die Küsten Wälder und Parks zerstört haben, zu vertreiben und ihre Bauten zu zerstören. Es gab viele derartige Aktionen im Laufe von 15 Jahren, welche überwiegend reine Show Nummern waren.

Ilir Meta und sein Mafia Bürgermeister Miri Hoti, verkauften Land in den Lehm Bergen und erlaubten Bebauung ab 1999.

Die erste Aktion der neuen Regierung wurde in Durres in der Currila angekündigt, gegen Profi Kriminelle Bauherren, darunter in der privaten “Zone Touristik” der Marina Durres Sh-P_K. Durres jammert herum, das diese illegalen Bauten und Baum und Umwelt Vernichtung an der Küste, schwerstens das Image geschädigt hat. Albanische Tourismus Firmen, sind bankrott, wobei es 2013 nun noch schlimmer kommt, durch den Boykott der Albaner selber. Praktisch kommen nur Appartment Besitzer, um ihre Schrott Immobilien, ohne Wasser zubesichtigen.

Praktisch ab August, werden die Abriss Bescheide, für Hotels, Motels, Lokale, Discos, Fast Food Shops, Appartment Blocks verschickt. Ein US Albaner hat ein Lokal mit Mini Hotel praktisch neben der Universität gekauft, was wohl auch abgerissen wird. Der normale Betrug an Migranten und ausl. Albanern.

Die Durres Stadtrat Mafia und die Politik Mafia erhielt ihre Quitttung: Alles sind bankrott mit ihren illegalen Schrott Hotels und Lokalen.

Many Durres hotels are empty Many Durres hotels are empty
July is counting the second fortnight off, and traditionally this is the peak of the holidays, but this is not something you can say for Durres, Golem and the other beaches in this area. There is a drastic fall of the number of holiday goers and the ones saying this mostly are the owners of several businesses by the beach.

Ausserdem liegt eine qualifizierte Anzeige gegen den Bürgermeister Vangjush Dako vor, wo er dann als Ausrede, sein Projekt “Kallmi” an der Nord Küste, selber einstampfte und die Ausrede hat: es war ja noch nicht genehmigt. Der Durres Tourismus ist praktisch Null, die Hotels stehen nun Ende Juli leer herum und alle sind bankrott und Viele Politiker, vor allem die Stadt und Bezirks Mafia, haben selbst hohe Geldsummen verloren. In Vlore hat bereits eine Abriss Aktion begonnen, wo Lulzim Basha, ebenso vollkommen illegal baut, direkt am Meer, auf gestohlenen Küsten Grundstück.

Beispiel, einer Berufs Verbrecher Familien, verurteilt in Bari - Italien, weegn Drogen Handel, Direktoren Posten u.a. im Wirtschafts Ministerium.

Shuaipi Mafia Durres drugs bari
Illegaler Terroristen Bau der Gangster Familie Shuaipi, aber auch Minister, denn die komplette Küste Nord, der National Park Touristik, mit totalem Bauverbot, wurde mit vorläufigen Grundstücks Zertifikaten, an die Berisha Parteigänger verteilt, wie man auch auf Satelliten Fotos sieht.

Das Sokol Olldashi - Ourel Bylykbashi im Rauch des Betruges (Fischerei Hafen) und Landraubes in Durres

Kommentar: Selber Schuld, denn Stadt bekannte Politiker sind daran beteiligt,inklusive der Wasser- und Strom Versorgung. Man kennt scliesslich in Durres, die Bau Fahrzeuge, wenn irgendwo gebaut wird. Schlimmer wie die Taliban: Durres als Tourismus Stadt im Dreck, Müll und dem Sumpf der illegalen Mafia Bauten an der Küste Der Mafia Minister Aldo Bumci, war in Durres und überall mit illegalen Papieren dabei.

Das Durres Rathaus, kündigte an, das des in der Currila, die illegalen Lokale, Hotels, Fast Food, Wohnbauten, Bars etc.. abreissen will, welche für die Verschmutzung des Meeres ebenso verantwortlich. Alle Bauten sollen spästends ab Anfang September abgerissen werden, aber das wollte man in 2010 auch schon mache, wo die Abriss Bescheide heraus waren. Die Stadt Verwaltung wird bedroht, was eine Erfindung ist, denn sie ist der Motor der illegalen Bebauung ebenso, mit offizieller Duldung wie Vangjush Dako, ja selbst in 2010 verkündete und ebenso absurden Projekten an der Küste. Hinu kommt der Lärm der illegalen Discos, Pubs und eine hohe Kriminalität inklusive Morden, weil viele Lokal Inhaber, vorbestrafte Gangster sind.

Ebenso gab es viele offizielle Abriss Aktionen, auch in 2010 von Tirana, oder in 2007, 2002 und davor und immer bleiben praktisch alle Lokale verschont, für Bestechungs Geld. Alles soll abgerissen werden. Das Foto hier zeigt die neuesten Mafia Bauten auf Öffentlichen Grund, direkt bei der Universität.

Bashkia e Durrësit gati fadromat për prishjen e ndërtimeve pa leje në vijën bregdetare

Posted by Slideri, Top Lajmet Friday, July 19th, 2013 shembjet1

……………..
Konkretisht në pjesën perëndimore të qytetit të Durrësit, njohur si zona e Currilave, fadromat mund të shfaqen edhe në gusht. Janë disa lokale e biznese të ngritura në të majtë e të djathtë të rrugës së Currilave të cilat tashmë e kanë marrë njoftimin paraprak në të cilin pronarët janë vënë në dijeni për fatin e keq të objektit pa leje. Saktësisht në Currila janë zhvilluar disa operacione të tilla duke bërë të mundur shembjen e disa objekteve, në një kohë që shumë prej tyre mbijetuan në forma të ndryshme.
……

http://bulevardionline.com/bashkia-e-durresit-gati-fadromat-per-prishjen-e-ndertimeve-pa-leje-ne-vijen-bregdetare/

Man baut in alter Berisha Tradition seiner dummen Tropoje Banditen unverändert, direkt auf Strassen und im Zentrum, wie hier in Durres.

Typisch die Verbrecher Familie aus Tropoje: Zef Vatnikaj, baute direkt auf der Strasse in zentraler Lage von Durres, sein Büro, denn dann spart man die Fundamente. Anwälte in Durres und Albanien, sind Vorzeige Verbrecher und in vielen Dingen der Motor.

Zef Vatnikaj - Tropoje Mafia advokat

Zef Vatnikaj – Tropoje Mafia advokat - Durres:Experte für gefälschte Dokumente und als Schutzherr: Bujar Nishani, Salih Berisha

Tunxh Vatnika, spielt die Schlüsselrolle im grossen Grundstücks Betrug, rund um die gefälschten Dokumente der Bucht Generale, mit Alban Xhillari.Die Tropoja Verbrecher treten immer im Rudel auf und sind in allen möglichen Stellungen und Straffei, denn Patozi auch aus Tropoje war der Schutzherr. Dieser Verbrecher Club, fälscht sich Dokumente zusammen, wie man es braucht und ist auch mit illegalen Construktionen, direkt in Vlore und in der Bucht Jale aktiv, wo man 3 Monate Felsen sprengte und zestörte, ohne jede Baugenehmigung.

In Durres, wurden ca. 50 % der heute bekannten Antiken Bauwerke zubetoniert ab 1996, wo jedes Gesetz, Kultur ignoriert wird. Besonders pervers, dann immer das Geschwafel des Bürgermeisters Vangjush Dako und von Ministern, von dem “Elitären” Tourismus, wenn Zeitgleich Alles durch die eigenen Parteigänger zerstört wird und auch vor den letzten Küsten Bäumen nicht halt macht. Geldwäsche ohne Ende, wobei die Regierung ein kriminelles Enterprise ist! Unverändert zerstört man die Strand Promenade mit Beton, und Millionen Tonnen von Lehm und Bauschutt wird in das Meer gekippt, in einer Art Anarchie Taumel, Geistig behinderten Gestalten.

Eine der Folgen ist: wegen der Unterbrechung der Luft Zirkulation im Sommer, ist Durres unerträglich heiss geworden und praktisch 3 Monate lang gab es in 2012, Temparaturen von 40 ° in Durres, und Nachts über 30 °, wo keiner mehr schlafen kann.

Eine der aktuellen Lügen des Salih Berisha von Mitte August 2012, wo natürlich Nichts abgerissen wurde, wobei es allein 80 illegale Bauten allein an der Durres Küste sind, seit Ende 2010, und über 3.000 im Bezirk Durres, in den Verbots Zonen an der Küste, der Autobahn entlang und an der Bahn links und rechts.

aus 2012: wieder eine der vielen Lügen des Salih Berisha, als er den Abriss ankündigte. Statt dessen wurde noch mehr illegal gebaut in Albanien an der Küste.

Witz des Tages: Salih Berisha, will ab 1. September illegale Gebäude an der Küste abreissen

Das versprechen die Politik Gestalten seit über 10 Jahren, das Gesetze gelten müssen.

Historisch geschehen, haben hohe kriminelle Politiker, der Albaner Mafia versprochen ihre illegale Bauten an der Küste zu legalisieren und es begann eine erneute Parzellierung an der Küste, und Stadt Zerstörung ebenso. Ab 2000 war es Ilir Meta mit Spartak Braho, ab 2002 Fatmir Yhafai, Lefter Koca, Natasho Paco und Fatos Nano und ab 2006 erneut die Berisha Bande mit seiner Mafia Partei: PD.

Ein Schlüsselrolle spielen beim illegalen Bauen der AAEF, die American Bank of Albania ab dem Jahr 2000. mit US Profi Verbrechern wie Herrn Granoff. Das US Betrugs Modell mit Immobilien und Luft Financierung Mafia Geldwäsche Firmen, setzte sichin Albanien auch durch. Pyramid Firmen wie Madoff, wurden nun über das Real Estage Modell aufgebaut. Manbraucht dann immer nur noch einen Art Taliban Truppe, wie mit

Bürgermeister Vangjush Dako aktuell, welche keine Gesetze kennt und nur ein Geschäfts Modell kennt: die eigen Zement- und Fertig Teil Beton Firma, muss verkaufen.

mtkrs skandal

 

Im April 2012 erklärt der Präfekt Genc Alizoti das 110 illegale Bauten allein in der Rruga Taulantia, Currila, im Küsten Streifen von Durres bestehen, wobei der Haupt Grund ist, das die PD Gangster von Sokol Olldashi, wie Bedri Luka, Gesetz widrige Grundstücks Eigentümer der AKKP vor allem ausstellten an Ortsfremde Clans, für die neue Ufer Promenade von Durres, in den Öffentlichen und privaten Tourismus Parks, mit einem gigantischen Umwelt Schaden. Per Gesetz, darf niemand Grundstücks Urkunden u.a. im 100 Meter Bereich an der Küste ausstellen, was ignoriert wurde, wie die übliche Dummheit mit Null Wissen über Gesetze, echte Urbanistik Karten - Topograhie usw..

10/19/2013

EU Debakel: Die Albanische Regierung erklärt die Dezentraliserung als vollkommen gescheitert

Filed under: — Sarah_HrNje @ 7:24 pm

Der Schaden den Hirnlose und korrupte EU, OSCE, US, UN Missionen in Albanien anrichten, übersteigen die Vandalen Vernichtung von Nord Tunesien, vor 2.000 Jahren, oder die Mongolen Stürme in Persien.

Nur ein kriminelles Enterprise wie die EU, kann sich so einen Müll wie die Dezentralisierung ausdenken, wobei auch dem neuen OSCE Vorsitzenden diese Nicht Funktion System vor vielen Jahren schon bekannt war. Es gibt viele sehr kleine Gemeinden, ca. 160 Gemeinden, welche kaum Einwohner haben, welche sich durch diese Dezentralierung selbst verwalten sollen, obwohl nicht einmal genügend Leute in der Gemeinde wohnen, für eine Verwaltung. Auch das will man reformieren bei einer Neu Ordnung von Albanien.
Peinlich wird die ganze Sache, wenn die USA, aber auch die EU praktisch eine Zentralisierungs Politik für diese Welt grössten Staaten organisieren, womit die Zerstörung von kleineren Staaten und Gesellschaften, Programm und Vorsatz ist.

Besonders schlimm ist das kriminelle Construct, nachdem man Alles dezentralisiert hat, und in jedem Bezirk mit teilweise unter 200.000 Einwohner, viele Gerichts Stellen aufgebaut hat, wie in einem 10 Millionen Staat, was nun fast überall ein rein kriminelles Enterprise der Inkompetenz ist, mit Leute, die keine Gesetze kenne und viele Jahre totale Immunität hatten.

Mit inzwischen 8.200 Toden, rund um Grundstücks Schiessereien, spielt die Dezentraliserung der EU, die Schlüsselrolle bei der Landes Zerstörung, wo allein im Tourismus ein 17 Milliarden € Schaden entstanden ist durch die Wild-West Methoden vollkommen inkompetender Analphabeten, welche plötzlich in Kommunenen Grundtstücke verteilten, wo es mit Bestechungs Geld gewünscht war. Komplette Pinien Wälder, Biotope, National Parks wurden abgeholzt, durch Ortsfremde Banditen, weil es keine Funktion der Behörden gibt und gab.

2007 regierte der Staat, gerade bei der Bauaufsicht, welche wieder die Präfektur übernahm, weil damals die Dezentralierungs mit enormer Anarchie als Unfug erkannt wurde. In Durres übernahm der später in die Luft gesprengte Skerdilajd Konomi als Jurist, die Bauaufsicht und Grundstücks Agentur, und stahl 1.000 Hektar Land in Durres, für die PD Klientel, vor allem im Golf von Laze.

Allein die Idee, ist schon Profi kriminell, nur um billige Profite zumachen, weil man mit inkompetenden Partner am einfachsten Projekte inzenieren kann und praktisch diese Gelder auch unterschlagen kann. Folge: nun spricht der neue Finanzminister Cani, von 73 % Staatsverschuldung in Albanien.

Dezentralisierung und Klein Staaten u.a. im Balkan, dienen Profi Kriminellen Zirklen auch rund um die Privatisierungen, dazu am einfachsten Kriminelle und korrupte Gestalten in die Regierung zubringen. Kosovo, Albanien, Haiti, und viele andere Ländern sind Aushänge Schild der Staats Vernichtung und Korruption, durch ausl. Lobby Vereine, wobei die Amerikaner führend sind mit ihren Zirkeln, aber ebenso die Österreicher und Deutschen Wirtschafts Lobbyisten im kriminellen Enterprise ganz vorne mitmischen. Kosovo ist so ein Muster Beispiel, wo man ebenso Dumm Kriminelle in die Regierung bringt und dann macht was man will.

Identisch mit der Justiz, wie Thimjo Kondi erklärt, früherer Justiz Minister und höchster Richter, die Kopien eines Westlichen Justiz Modelles, als nicht geeignet für Albanien sieht, was auch zutrifft und nur der Profil Neurose, Geistig minderbemittelter EU und US Justiz Gestalten dient, oder deren krimnellen Treiben, beim Abzocken mit einem angeblichen Justiz Aufbau, wo deutlich sichtbar Kriminelle Strukturen der EU und aus Deutschland aktiv sind.
Lufta ndaj korrupsionit në gjyqësor
19/10/2013

Die EU kriminellen Strukturen, mit Tausenden von Konferenzen, dienen praktisch nur der Beschäftigung der dümmsten Politologen der EU und inkomptenden Spinnern und Verbrechern, welche in EU Parteien sich sammelten. Niemand dieser Gestalten, welche gut in Clubs versorgt werden, hat je richtig gearbeitet, oder eine Firma geleitet.

Das sah dann real aus, das eine Gemeinde von 300 Einwohner, 14 Direktoren hat, wo aber keiner Job versteht, noch eine Schule oft besucht hat, aber vom Staat finanziert wird.

“Reforma administrativo-territoriale në Shqipëri”. Dje kryeministri Edi Rama ka vlerësuar se duhet formësuar një reformë administrative radikale, pasi decentralizimi administrativ dështoi, duke e fragmentarizuar Shqipërinë. - See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/skandali-i-mini-komunave-nj–ushtri-me-6-mij–politikan–182844.html#sthash.Xlvs0tt1.dpuf
9/2/2013

Die EU Dezentralisierungs Programme haben Albanien vernichtet: Auran Tare über die Kultur-, Tourismus und Umwelt Vernichtung

Ein Fachmann erklärt die Vernichtung Albaniens, mit der falschen EU Beratung, womit er vollkommen Recht hat. Der Unfug der Konferenzen, wo Beide Seiten nicht verstehen, was daher geplabbert wird. Auch im Spiegel 45 in 2011, als OK-Reporting einer dummen EU Politiker Klasse bekannt.Funktion, war von Beginn an das Schlagwort für Albanien, bis eben die Dümmsten kamen mit dem Kosovo Krieg, welche nur Korruption und Betrug kennen. Simpel, einfach, funktionell – Alles jedem Laien bekannt, aber nicht den sogenannten EU Experten, welche selbst zu dumm sind, je in Deutschland einmal einer normalen Tätigkeit nachzugehen. Man hat dann Politologie, oder Sonst einen Geistigen Unfug gelernt, wie in einer Theater Schule.
Die wenigen Firmen, welche es vor 1997 in Albanien gab, oder überhaupt in Funktion sind in Albanien, haben so ihre Firmen organisiert, mit erfahrenen Personen und nicht studierten Gestalten, denen selbst die einfachsten Dinge fehlen, wie Schwerkraft und die Handhabung bei Wasser Leitungen.

Man muss ja nur sehen, wer da als Lobbyist auftaucht, möglichst viel Fotos macht und ansonsten nur abzockt und sich selbst feiert, wie die Deutsche Lobby Vertretung des DAW, Motor im Visum Skandal, und Versorgung der Albaner Mafia, mit Geschäfts Visa. Immer von den korruptesten Bestechungs Firmen finanziert und mit Verbrechern unterwegs.

Man betreibt Geld Vernichtung mti der Albaner Mafia, weil man selbst vollkommen unterwandert ist, wie für den Kosovo die IEP Militär Studie Kosovo 2007 festhält, inklusive de2 NATO - KFOR General Stabes.

KfW Geld Vernichtung mit den Betrugs Infraktur Projekten in Albanien, als Partner von Mafia Clans

Deutsche Justiz Aufbauer, seit über 10 Jahren, schlimmer wie die ’Ndrangheta

6/18/2013

Im Lande der Null Justiz: der Mafiöse Justiz Aufbau der Deutschen IRZ-Stiftung - und der US und EU Justiz Missionen

Dank der Aufbau Mafia, der USA und EU sieht es heute schlimmer aus, als im Bürger Kriegs Jahr 1997-98, wo sogar Frauen am hellichten Tage beraubt werden, was es in 1997-98 nicht gab, oder am Tage: Überfälle auf Wechsel Stuben im Ortszentrum von Durres usw…

Schlimmer als im Bürger Krieg 1997: Albanien und Eigentum, mit der Null Funktion einer Polizei und Justiz

Noch schlimmer sind aber EU Gestalten und EU Programme, welche Hirnlose ausgedacht haben, welche Europa und den Balkan schlimmer wie die Taliban zerstören. In Kruje, hat der Bürgermeister (ein Bauer), die Baugenehmigung ausgestellt, welche vollkommen illegal ist und keinem Gesetz entspricht. Oft werden Wahl Versprechen so eingehalten.


Das totale Scheitern der EU-Justiz Mission EURALIUS (Folge, es gibt keine Justiz mehr in Albanien, denn nun kauft man sich Urteile und Richter kennen keine Gesetze mehr wie der US Department und State Report festhält), EU POlizei Missionen wie PAMECA, zeigen das oft die EU Programme auch rund um Umweltschutz, nur zur Eigen Beschäftigung erfunden werden, für die dümmsten Parteigänger.

Zitat: Most European countries are decentralised and this strategy has proven its efficiency stated Klaus KLIPP, AER�s Secretary General,

Die GTZ, machte natürlich bei solchen Hirnlos Dezentralisierungs Vorgängen aktiv mit, denn eigenen Verstand vor Ort, oder lokale Erfahrung einzusetzen, da war man mit einem Ismail Beka überfordert, wenn Lehrerinnen solche Institutionen leiten.
Klaus Klipp
Klaus Klipp, Secretary General of the Assembly of European Regions Vollkommen unsinnige Programme, welche überall Alles zerstören, und Karrieristen, welche nicht bis 2 zahlen können, aber sich gut vermarkten, mit ihrem Schwachsinn.

Klaus Klipp ist u.a. für die Dezentralisierungs Programme im Balkan und im Mittelmeer verantwortlich, obwohl er nur bei einer Rechtsanwalt Consult einmal gearbeitet hat und vollkommen inkompetent ist und einen Milliarden Schaden und die Vernichtung der Antiken Stätten zuverantworten hat, ebenso für das Desaster im Balkan verantwortlich ist.

 

Ato që politika nuk i thotë, por që duhet t’i kuptojmë mbi qasjen BE-Shqipëri

Postuar më: 18 Tetor, 2013 tek Kopertina

gazeta dita cover

Me çfarë ka lidhje vendimi i fundit i BE-së për statusin? A e ka ndikuar vendimin e djeshëm të Europës influenca turke që po forcohet në Kosovë e Shqipëri? A lidhen kriteret shqiptare me krizën dhe paqëndrueshmërinë politike në Greqi? A do ta përdorin partnerët tanë të huaj strategjikë statusin e Shqipërisë për të mbajtur ekuilibrin në Ballkan? A është opinioni publik shqiptar “apriori” në xhepin e BE-së? Pse është kaq konformiste klasa politike e Tiranë në projektin europian? Qëndron stereotipi i Shqipërisë-foshnje dhe Evropës-Mami’? Cili mësim i historisë është tek dera? Më mirë “hyzmeqarë” apo të papunë? Kur vjen dita që askush nuk do na thotë “na jep një cop det” që të mbështes për në Evropë. Apo “na pranoni ca mbetje urbane” që të mbështes të hysh në BE…

Një vështrim analitik i Fugës nga “tabelat tona te Ura e Lanës, në spektrin politik dhe ekonomik të fqinjëve. Dhe diçka mbi debatin e fundit për Katovicën – sot ne DITA

Wo sind die Milliarden verblieben, für Wasser Infrastruktur der Weltbank, KfW, GTZ und Co. in Albanien?

Frischlinge, welche mit allen Mitteln Erfolg haben wollen! Wo sind die alten Hasen verblieben der Deutschen Entwicklungshilfe, sollte man sich fragen, ebenso bei der KfW! Wasser und Infrastruktur Projekte, sind reine Betrugs Projekte geworden, was bei der kriminellen Idee der Deutschen Entwicklungshilfe, mit den PPP Programme, der Weltbank, ja vor 13 Jahren schon bekannt war, als man vor dem Berlinwasser Projekte der KfW und des BMZ in Albanien warnte. Aber Millionen mussten in die Mafia investiert werden, vollkommen sinnlos, mit diesen Privatisierungs Programmen und Ausbildungs Programmen, mit Consults, welche selbst keine Ahnung, noch Erfahrung hatten.

Alle erfahrenen Journalisten erkennen sehr schnell, ebenso die Militaers, das die Politiker, Dumm Kriminelle entsenden, welche Alles korrumpieren und zerstoeren und angefuehrt vom kriminellen Construkt der Weltbank, welche wie die EBRD, IFC, KfW als vollkommen korrupt in Albanien gelten.
Wie ein Paradies am Mittelmeer zerstört wird
Von Norbert Mappes-Niediek

Man muss sich die kriminelle Dezentraliesierung so vorstellten in der Realität: Berlin wird von 12 verschiedenen Regierungen regiert, und vollkommen autonom, was schlimmer wie der Kommunismus wäre: 3 Millionen Einwohner jemweils nur hat Albanien gar keine Schulen und Universitäten, noch eine Berufs Ausbildung um derartige Verwaltungen aufzubauen. Wer ist dabei: die KAS wie immer, welche bei jedem Murks dabei ist, und wenn es kriminelle Enterprise aufzubauen gibt. Eine Nonsens Konferenze, von der KAS finanziert im November

Opfer der EU und US Banditen: auch die Umwelt und Wälder von Albanien:

Einmalig in der Welt, auch die Vernichtung der Albanischen Wälder, durch die kriminellen Programme der EU: der gescheiterten Dezentralisierung. Plötzlich waren Bürgermeister, ohne Schule und Bildung zuständig, und plünderten mit Verwandten und für Geld die Wälder und National Parks aus. Kommunale Verantwortung, für National Parks, Antike Stätten und Touristik Zone’s, sowie den Öffentlichen Parks der Städte. Hirnlos und kriminell, ist diese EU Idee, welche nicht vor 10 Jahren gestoppt wurde, weil man Idioten nur noch entsandte, die vollkommen korrupt waren.

Es gibt keine Baum Schulen mehr, noch Forst Behörden: die laufen nur herum und erpressen Geld, wie die Bau Polizei und jeder macht was er will.

Katastrofa e pyjeve shqiptare në shifra

Nga
Mehmet Metaj
Wälder Albania
Pas 20 vjetësh përpjekjeje për përshtatje me ekonominë e tregut, Sektori i Pyjeve dhe Shërbimi Pyjor Shqiptar megjithë mbështetjen me dy projekte të mëdha nga Banka Botërore dhe FAO (rreth 40 mln USD) përsëri nuk arriti dot të reformohet

Pyjet ende sot jane viktimë e matrapazëve-trafikantë të lëndës drusore nga njëra anë, dhe e strukturave shtetërore të pariorganizuara nga ana tjetër. Sot pyjet “mbrohen dhe mbarështohen” ende me struktura, mendësi dhe praktika të viteve ’70, duke harruar fare silvikulturën, si teknika-bazë e inxhinjerëve të pyjeve. Ky sektor sot vetëm sa vegjeton dhe s’ka si të ndodhë ndryshe, në një vend ku me ligj lejohet eksportimi druve të zjarrit dhe qymyrit të drurit - që i lë matrapazët e pyjeve (që janë rreth 250 persona privatë dhe kompani) të livadhisin me lëndën e drurit, duke shfarosur masive të tëra pyjore. Në Lurë kjo furi shfrytezimi shkaktoi zhdukjen e specieve të rralla të këtij parku, si rrobulli dhe arrneni.

Tranzicioni që dogji pyjet
Pas viteve ‘90 shteti nuk ishtë në gjendje t’i menaxhojë pyjet shtetërore dhe i la pa mbështetje dhe investime ripyllezimesh, pra pothuajse në mëshirë të fatit. Ne kete situate iu krijua terren per disa “specialistë” që “zbuluan” celesin e shpetimit te pyjeve duke i dhëne 50 % të tyre në përdorim te sipermarresat qe nuk dinin se c’ishte pylli. Në vitet më pas, në emër të një “politike decentralizimi” pyjet filluan t’i jepen në pronësi komunave. Ky eshte një rast unikal në botë. Nuk ka asnjë përvojë të ngjashme të tillë. Idea u bazua në disa nene të Kanunit të Lekë Dukagjinit - që pyjet jua linte në përdorim fiseve, të cilat u keqinterpretuan dhe u keqzbatuan. Në fillim të shekullit të shkuar dhe në kohën e mbretërisë së Zogut, pyjet ju çeduan të huajve që i shfrytëzuan sa deshën, por jo aq barbarisht sa do t’i shfrytëzonim më vonë, duke lënë pasoja të parikuperueshme, siç ndodhi ne periudhën komuniste, kur u shfarosën rreth 280 mije ha pyje për krijim tokash bujqësore dhe kullota polifite.

Pyjet komunave, katastrofa e ”ligjshme”
Por shfarosjen më të madhe, pyjet do ta pësonin në periudhën e tranzicionit kur u shfarosën pothuajse gjithë pyjet e lartë afër rrugëve dhe të mbërritshme (rreth 500 mije ha), nga të cilat rreth 100 mijë në mënyrë të parikthyeshme dhe rreth 100 mije ha të djegura nga zjarret. Me ligjin e parë të hartuar në kushtet e Shqipërisë së ekonomisë së tregut (1992), u pranua dhe sanksionua që 40 % e pyjeve t’ju jepen në përdorim komunave, duke respektuar traditën dhe shmangur “ndërhyrjen” e shtetit në territoret e komunave. Në këtë mënyrë, komunat mund të plotësonin dhe nevojat e veta për dru zjarri dhe lëndë ndërtimi. Nëse ato do të prodhonin “mall” për treg, ato do t’i paguanin tarifë shtetit për shfrytëzimin e kësaj pasurie publike. Fondet u mendua që do të shërbenin për mirëmbajtjen e këtyre pyjeve si pronë publike (për mbrojtjen e tyre nga zjarri dhe sëmundje-dëmtuesit). Natyrisht qe kjo praktike ështe e njohur dhe sprovuar tashmë në vendet perëndimore………………..http://revistajava.al/sociale/2014331/katastrofa-e-pyjeve-shqiptare-ne-shifra

7/16/2013

Schlimmer wie die Taliban: Durres als Tourismus Stadt im Dreck, Müll und dem Sumpf der illegalen Mafia Bauten an der Küste

Filed under: — BuckZiesMutter @ 5:56 pm

Albanische Vorstellungen, das Touristen und Einheimische sich auf Stränden sonnen, welche mit Gift besprüht sind. Die Intelligenz eines Mafia Ministeriums der Umwelt, des Tourismus und eines Rathauses, als Sammelbecken für die Prominenz der Kriminellen Clans. An der Zerstörung Antiker Stätten, sind direkt Minister von Salih Berisha beteiligt, sein Kabinetts Chef und die Mafia Financiers, wo nur in Sarande bis jetzt Anklage erhoben wurde, gegen den Ex-Bürgermeister: Edmond Gjoka, wegen 129 illegalen Baugenehmigungen in Verbots Zonen. Alles steht wie in 2012, 2011 leer in Durres, was niemanden mehr verwundern kann. Many Durres hotels are empty

Mafia Minister Aldo Bumci und Majlinda Bregu, lassen illegal auch bei der Burg von Peze bauen Die neue Regierung mit Artan Lame im September, wird diesen erneuten illegalen Bau in und an Antiken Plätzen mit illegalen Baugenehmigungen untersuchen und warum die 4 Vize MTKRS Minister Nichts dazu Sagen, noch der Komiker der sich Minister nennt, ist mangels Bildung normal. Auf den zuständigen Direktor für die Kultur Denkmäler Apollon Bace, hört seit Jahren niemand. Die Idioten in der Minister Riege, sind lieber unter sich.

Beginn von Abriss Aktionen, der illegalen Construktion der Salih Berisha - Lulzim Basha Bauten an der Küste

in 2012, jetzt nimmt man schärfere Gifte: Mafia Umwelt Ministerium in Albanien reinigt Abwasser an Stränden mit Natriumhypochlorit
Umwelt Minister Fatmir Mediu, ist persönlich anwesend auch im TV, als man mit Krankenhaus Gift das Wasser entkeimt und damit die Fisch Gründe an der Küste und die Strände vergiftet.

Albanien: die Tourismus Firmen sind Bankrott und die Lage verschlechtert sich weiter auch wegen der mangelhaften Sicherheit, wo am hellichten Tage, sogar Frauen mit Kindern überfallen werden, und das Auto gestohlen wird.

Tourismus sieht so aus in Durres: Die letzte Antike Stelle und Park wird in Durres zubetoniert , direkt daran beteiligt Minister Aldo Bumci, der sich selber als primitiver wie die Taliban outet.

Gift versprühen auf den Stränden von Durres, weil zuviele Käfer die Fäkalien und Abfälle als Nahrung sehen, eine Welt Premiere, welche aktiv ebenso durch total Idioten aus dem Umwelt Ministerium unterstützt werden, die sich “Experten” nennen. Das Wort Albanischer “Experte", gilt heute für total Idiot.

Die Idiotie gehört zur offiziellen Tourismus Politik von Durres und dem Mafia Ministerium MTKRS und dem Umwelt, Forst und Fischerei Ministerium! Die illegalen Abwasser Rohre existieren von Mafia Lokalen und Hotels unverändert und Reise Agenturen haben die Geduld mit Durres verloren und schicken die Touristen woanders hin. Selbst Appartment und Hotel Besitzer schicken ihre Familien an andere STrände und in andere Tourismus Gegenden. Durres wurde als grosse Geldwasch Anlage aufgebaut, als Grundstücks Raub Modell, wobei die Lokale und Hotels vor allem Umschlagsplatz für Frauen, Drogen und Waffen waren, wie der Besorgung von gefälschten Dokumenten. Vorzeige Platz der Idiotie, wenn man die Antiken Stätten auch noch zubetoniert und auf privaten Zone Touristik (es gibt ca. 12 Stück davon in ganz Albanien) in Banditen Maniuer die Bäume und Wälder überall an der Küste vernichtet und Betoniert ohne Ende und im Meer Millionen Tonnen Abfall, Abwässer und Bau Aushub der Mafia Baufirmen entsorgt, weil die Durres Verwaltung, zu dumm ist für Gesetze, wie die Richter und Staatsanwälte.

Zu kriminelle und dumm auch die von Deutschen Steuergeldern aufgebauten Touristischen Info Stellen und Büros zubetreiben! Jedes Jahr gibt es überall Direktoren Wechsel, Wechsel der Zuständigkeiten, damit die Inkompetenz und Desorganisation einen möglichst schlechten Eindruck auch auf ausl. Geldgeber machen. Deshalb wurde die uralte Kooperation u.a. mit der Uni Siegen gekündigt.

Viele Millionen Gelder für PR in der Touristik und keine Touristik Infos gibt es – Not enough information for tourists

Die Übernachtungs Preise sind nochmal um 50 % gesenkt worden, wobei heute ein Essen in einem Lokal in Albanien an der Küste, oder Fisch, billiger ist, als in 1994. Ausnahme die Saison Abzocker Lokale, wo man eine Lebensmittel Vergiftung sich holt und der Gesundheits Minister vor 2 Jahren warnte. 10-15 € für eine Übernachtung nun in der Hoch Saison an den Stränden von Durres, sind Standard, weil Alles leer steht in der Stadt, der Überfälle und einer Tropoje Idioten Polizei, welche nicht schreiben kann, für eine Aufnahme einer Anzeige, bei Diebstahl und Überfall. Ein Eldorado der primitiv kriminellen Banditen.

Der Artikel bringt eine gute Zusammenfasssung und Alles war vor über 10 Jahren bekannt, welche Folgen die illegale Bebauung durch kriminelle und korrupte Politiker hat.

Durrësi drejt shuarjes si pikënisje për pushime e turizëm

Posted by Slideri Monday, July 15th, 2013

Plazhi ndotja Golem reportazhNga Xhevo Gradica

Plazhi Durrësit vijon të mbartë si dhe vitet e tjera thuajse të njëjtat shqetësime duke i vënë në siklet të gjithë: pushuesit, bizneset, operatorët turistik, turistët. Ndonëse ka pasur përmirësime në disa drejtime, gjërat vazdhojnë të jenë thuajse si më parë në disa nga drejtimet kryesore të njohura edhe si faktorë kyç në një zonë turistike dhe në një stinë turistike. Qeverisja vendore, tatimet, drejtoria higjenës, shërbimi policisë, patrullimet, biznesi, ujësjellësi, CEZ, shërbimi shëndetësor kanë mundur të bëjnë secila nga një hap para, megjithatë ndikimi tyre është minimizuar për shumë arsye të tjera. Shumëkush ka nisur të artikulojë shpesh e më shpesh se ka një strategji të detajuar për ta dëmtuar qëllimisht plazhin e Durrësit me qëllim që të dëbojnë që këndej pushuesit vendës, kosovarë e të huaj në drejtim të destinacione më të kushueshme. Mungesa e plazheve publike; ndotja e detit nga ujrat e zeza në disa nyje përgjatë plazhit të Durrësit; zhurmat e natës; trafiku shumë i rënduar; konkurenca e pandershme; mungesa e ujit të pishëm dhe e nyjeve sanitare përgjatë bregdetit; vjedhjet në banesa e hotele; pasiguria mjeteve në rrugë e parkingje; etika e ulët e komunikimit nga efektivat e policisë dhe personeli shërbimit në lokale, restorante, bare, disko; shërbimi shumë i keq nga bluzat e bardha,; mungesa e parqeve për fëmijë dhe hapsira të gjelbëruara dhe të tjera çështje po e degradojnë plazhin më të madh në Shqipëri. Pushuesit shqiptarë nga Kosova dhe Maqedonia kanë nisur të kërkojnë destinacione të tjera më të qeta e më të garantura. Sipas deklarimeve të pronarëve të mjediseve që jepen me qira për pushuesit, dhomat e hoteleve në zonën e plazhit kushtojnë 10-20 euro nata, nga 25-40 që ishin vitin e kaluar. Dhomat e shtëpive private këtë vit po jepen me 5-8 euro, nga 10-15 euro që jepeshin vitin e kaluar. Faktorët se përse po ndodh një gjë e tillë në Durrës janë të shumtë, por pronarët që e ndiejnë më shumë krizën e turizmit në fund bien dakord në një mendim të përbashkët se kjo gjë po i bëhet Durrësit qëllimisht për të dëmtuar turizmin në këtë qytet. Në krizë të thellë dhe me fare pak shpresa për rikthim janë edhe ato të hapura nga biznesmen e tregtarë shqiptarë nga Kosova e Maqedonia. Edhe pse kanë më shumë se 15 vite me aktivitet të rregullt biznesi në Durrës, ata po ndeshen me dilemën për ta mbyllur aktivitetin dhe për të deklaruar falimentin. Janë rreth 100-110 biznese të tilla që mbajnë emërtime si “Kosova”, “Besa e Gostivarit”, “Lidhja e Prizrenit”, “Drenica”, Liburna”, “Kalaja Tetovës”, “Mitrovica”, “Gjakova”, “Prishtina”, Jehona e Gostivarit”, “Pavarësia”… Pronarët janë kujdesur që në lokalet, restorantet, baret, hotelet e piceritë e tyre të shërbejnë djem e vajza, gra e burra nga Shqipëria, Kosova e Maqedonia si manifestim i patriotizimit ndër shqiptarë. Vetëm në Plazhin e Durrësit numërohen 40 lokale me pronarë shqiptarë nga Maqedonia dhe 70 të tjera me pronarë kosovarë duke luajtur kështu një rol shumë të rëndësishëm në zhvillimin e biznesit turistik. Përgjithësisht lokalet janë marrë me qera dhe mes palëve janë nënshkruar kontrata 10 apo edhe 20-vjeçare, ndërsa të tjerë kanë ndërtuar lokalet në saj të investimeve të tyre. Por edhe kjo kategori ndeshet me barriera të pakapërcyeshme të cilat janë pasojë e mosfunksionimit të shtetit. Autoritetet zyrtare shetetërore në statistikat e tyre theksojnë se një vit më parë kanë frekuentuar plazhin e Durrësit më shumë se 3.5 milion pushues, shifër kjo tërësisht e fryrë. Pronarët e hoteleve, lokaleve, banesave familjare, të dyqaneve dhe pikave të ndryshme të tregëtimit e argëtimit pohojnë se turizmi në Durrës është në ditët e veta më të këqia dhe kjo për shkak të mungesës së politikave të zhvillimit. Rënia graduale e numrit të pushuesve vit pas viti; pakësimi xhirove ditore e mujore; pakësimi kërkesave për banesë e dhomë me qera; shkurtimi numrit të të punësuarve në komplekse turistike, hotele, restorante dhe bare janë tregues që shprehin shqetësimin e përditshëm në Durrës. Edhe pse po i afrohemi mesit të muajit korrik, në hotele e banesa private dhomat janë thuajse të gjitha bosh dhe pronarët nuk po mundin të thithin pushues edhe pse kanë përgjysmuar çmimet për akomodim. Nga ana tjetër vetëm fare pak pushues zgjedhin për të vizituar, gjatë qëndrimit në Durrës, Amfiteatrin, muzeun arkeologjik, Muzeun e Heroit Kombëtar në Krujë apo të tjera destinacione me vlera të mëdha historike e arkeologjike. Personeli në Amfiteatër e muzetë e qarkut të Durrësit nuk kanë fare punë, tregues më vete i rënies së interesimit për të vizituar Durrësit dhe për të pushuar në këtë qendër shumë të rëndësishme.
.

perpunimi reres reportazhiMë mirë…

Krahasur me disa vite më parë gjërat në Plazhin e Durrësit kanë ndryshuar. Konkretisht tani nuk ka më atë etje për ujë të pishëm. Rradhët e gjata apo edhe pritjet deri në të gdhirë për të mbushur enët me ujë i përkasin vetëm të kaluarës. Edhe furnizimi me energji elektrike ka njohur përmirësime pasi kryesisht në vijën bregdetare, ku janë vendosur pushuesit sezonal, nuk ka më ndërprerje të energjisë apo zhurma të gjeneratorëve. Edhe infrastruktura rrugore ka njohur zhvillim me ndërtimet drjet bregdetit për në Gjirin e Lalësit, Hamallaj, sektorin Rinia, plazhin e madh të Durrësit, Shkëmbi Kavajës, Golem e Spille. Po ashtu në disa nga këto destinacione për pushime verore në bregdet investime janë bërë në higjenizimin e mjediseve, gjelbërim dhe në kanalizime të brendshme. Bashkia e Durrësitt ka tentuar të jetë e përgjegjshme duke vënë në punë të gjitha strukturat e saj një pjesë e të cilave janë inaktive për shkak të përfshirjes në çështje korruptive. Megjithatë bashkia ka mundur të realizojë një sërë investimesh në drejtim të higjenës në rrugët e plazhit, në mjediset e akomodimit të pushuesve, në cilësinë e shërbimit etj.

Si dhe më parë…

Thuajse asgjë nuk ka ndryshuar në disa drejtime të cilat fatkeqësisht janë jetike dhe me ndikim në imazhin e një vendi turistik. Gatishmëria shërbimit shëndetësor mbetet në ditët më të këqia. Në qendra shëndetësore dhe urgjencë nuk gjen fare shërbim të efektshëm të bluzave të bardha, nuk gjen medikamente në urgjencë dhe as konsulencë serioze-profesionale. Qytetari dhe pushuesi vazdhon të paguajë nën dorë e mbi dorë si i vemti kusht për të shpresuar se do të kalojë gjendjen kritike shëndetësore, helmimin, djegien nga rrezet e diellit, temperaturën e lartë, pickimin nga gjarpëri e grerëzat. Pasiguria shërbimit shëndetësor provokon shumë pushues për të ndërruar mendje duke zgjedhur Malin e Zi apo të tjera plazhe. Edhe në polici asgjë nuk është ndier në të mirë në drejtim të etikës së komunikimit dhe gatishmërisë. Pa asnjë ndryshim, si dhe vite e vite më parë, polici rendit, i trafikut rrugor, taskforcës elektrikut a ujësjellësit, tatimeve e taksave. Kurset, trajnimet, kualifikimet dhe programet e kushtueshme nuk kanë sjellë thuasje asnjë lloj përmirësimi. Të pasigurtë janë pushuesit në rrugë, në lokal, në banesë, në automjet nga vet policia e cila gjen shkak edhe atje ku nuk ka,mjafton të mbushë xhepin e vet. Shumë pushues habiten se si polici vjedh dhe aq më keq hapur, në pikë të ditës. Kot fare janë shpenzuar miliona lekë e euro për salla kontrolli, për kamera vëzhgimi, për aparatura e automjete me paisje bashkëkohore. Semoforët nuk punonjnë, vijëzimet janë fshirë, pushuesi nuk di ku janë stacionet e urbanëve dhe as vendparkimet, mjete mbi trotuarë, guida para këmbëve të pushuesve dhe qytetarëve. Si dhe më parë është shërbimi pakulturuar në pjesën më të madhe të hoteleve, restoranteve, bareve, lokaleve të argëtimit, banesave.

Pa uniformë, pa kulturë, pa standart.

Çmimet në shumë prej tyre sipas kokës së pushuesit. Sapo kuptojnë se pushuesi nuk e njeh mirë paranë shqiptare, i kërcasin rëndë e më rëndë. Pa më të voglin përmirësim është funskionimi operatorëve turistik. Të gjithë rendin drejt fitimit duke lënë jashtë paketës turistike destinacione turistike, arkeologjike, historike të qarkut. Grindje si dhe vitet e kaluara sheh në rrugë nga Ura Dajlanit deri në Plepa, edhe përtej, tek Shkëmbi Kavajës, Mali Robit, Golem. Njerëz që bllokojnë trafikun me çelësa në dorë; të tjerë që grinden me komshinjtë për t’ia marrë pushuesin nga dorë; shumë prej tyre që ia marrin valixhet e çantat pushuesit pa e pyetur për ta dërguar dhunshëm në banesën e vet…Ka të tillë që mbajnë shkop bejsbolli e hunj në duar të përgatitur për t’u përleshur. Nuk ka ndryshuar asgjë nga higjena në restorante, bare, fast-foode, burektor, akullore… Shërbimi higjenës dhe epidemiologjisë apo ai i ushqimit kontrollin e realizojnë formalisht dhe pasojat bien tek pushuesi. Si dhe më parë kontrolli nga tatimet e taksat, nga inspektariati për kontrollin e pirjes së duhanit dhe alkoolit. Në çdo lokal duhani pihet pa më të voglin shqetësim, ndërsa çdo fëmijë mund të porosisë alkool, madje edhe të konsumojë substanca të ndaluara i pashqetësuar fare.

Më keq …

E gjitha vija bregdetare e Durrësit po njeh vit për vit gllabërim të sipërfaqes së rërës. Betonizimi rërës është bërë gangrenë për çdo zonë turistike, ndërsa në det janë hedhur e hidhen qindra e qindra m3 inerte duke krijuar mole pa kurrëfarë projekti. Tulla, rërë, hekur, beton, gozhgë, llamarina, zhurma shkaktojnë besdi deri në stres tek pushuesit pasi ndërtimet ndodhin mbi kokat e tyre. Në plazhin e madh të Durrësit u ndërtua e quajtura shëtitore në anë të detit. Që kur u bë synonte të përligjte ndërtimet e pasistemuara dhe të pastudiuara të një grupi njerëzish. Por edhe kjo shëtitore nuk ka më atë destinacion pasi betoni ka përparuar drejt detit dhe brenda në det. Më keq problemi ujrave të zeza. Pushuesve u thuhet se uji detit është i pastër dhe se nuk ka më derdhje të ujrave të zeza në det. Saktësisht janë po ato tubacione të nëndheshme si dhe më parë të hoteleve e lokaleve që derdhin natën e në të gdhirë fekalet në det, për t’iu shtuar edhe tonelatat e fekaleve nga ndërtimet e reja. Banka Botërore ka dhënë 9.8 milion euro për ndërtimin në Shën Vlash të impiantit të pastrimit të ujrave të zeza dhe shtrimin e tubacioneve në magjistralin kryesor nga Shkëmbi Kavajës drejt impiantit, por vetëm kaq. Do duhet ndërtimi linjave dytësore dhe terciale për të grumbulluar ujrat e zeza të të gjitha hoteleve, bareve, restoranteve e banesave dhe që andej në kanalin kryesor për t’i derdhur në impiantin e Shënvlashit. Më keq shërbimi në rërë dhe sidomos në plazhin e madh në Durës, Shkëmbi Kavajës, Golem. Nuk ma më farë as edhe

Kam ardhur nga Prizreni. Krahasur me të ardhurat e disa viteve më parë gjërat kanë ndryshuar si dita me natën. Tani vinë shumë më pak klientë. Dikush e lidh me ndërtimin e rrugës së Kombit duke thënë se kosovarët vinë për ditë të shtunë e të diel dhe ikin. Mendojse gjërat janë pak më thellë dhe këtë duhet ta dijë fort mirë shteti. Lokalet i kemi marrë me qera të lartë dhe këtë vit nuk kemi fare shpresë që lajmë së paku qeranë për të mos menduar për fitimet tona.

Ramazan Kalia, kreu mjedisit

Situatën e kemi nën kontroll. Sivjet situata mjedisore është më e mirë se vitet e mëparshme. Në këtë pikë them se ndaj të njëjtin mendim me qytetarët dhe pushuesit. Pastërtia e ujit të detit nga ngarkesat mikrobiologjike është shumë më e mirë. Investimi Bankës Botërore për ndërtimin e impiantit të pastrimit në Shën Vlash ka shumë domethënie pasi tani e tutje nuk do të kemi det të ndotur. Megjithatë duhet të pranojmë se investimi që është bërë dhe që ka shumë rëndësi, nuk është i plotë e i përfunduar. Duhet të shtrihet në një të ardhme të afërt rrjeti dytësor e tercial për të mbyllur një herë e mirë këtë situatë problematike dhe që ka konsumuar kohë e përplasje.

 

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=5366

Nichts wird gegen die illegalen Strand Besetzter dieses Jahr unternommen und das Chaos und die Problem sind seit langem bekannt.


The inhabitants of “Bridge Dajlani” up in “Illyria” in Durres raise concerns the lack of tourists. This populated area in the past 20 years has infrastructure problems, but the inhabitants have adapted homes for vacationers in hotel rooms. Mainly frequented by vacationers come tease Kosovo Albanians, they say that the tourist season has brought a minimum income. The unstable weather, neighborhood infrastructure, lack of beaches and public toilets, according to them, are the reasons for leaving the tourists. Lack of public spaces and public toilets confirm vacationers. Municipality of Durres has minimal services in the beach area due to lack of funds. Due to disagreements in the City Council even though we are in the seventh month of the year, has not yet been approved 2013 budget. Beach of “Bridge Dajlani” up in “Illyria” has a length of 3.4 km. The municipality has left three public spaces to be used, but they are occupied by deckchairs and umbrellas.

Die Balkan Taliban, zerstören nun auch noch die Flüsse und Seen, mit Gift und Dynamit in Albanien

Das Mafia MTKRS Minister in Albanien mit der Tradition die Antiken Stätten zu zerstören

Skender Koni, Distrikt Bau Inspektor von Durres wurde verhaftet, wegen Dokumenten Fälschung

Albanische Kultur Minister: Aldo Bumci, Ferdinand Xhaferrie, zerstören die Antike Burg: Kruje

Umwelt, Fischerei nach den Methoden des Mafia Ministeriums des Fatmir Mediu

Abfall Entsorgung ist schwer, aber vor Tausenden von Jahren, wussten sogar Steinzeit Menschen, das man nicht im Abfall leben sollte, wegen Krankheiten und konnten eine gute Entsorgung organisieren, mit Mindest Abständen und nicht in Wasser Nähe.

Das ist heute zuschwierig: Eine Art Tradition im eigenen Dreck zuleben, oder oft entsorgen Mafiöse Politiker mit ihren eigenen Firmen in den Flüssen und National Parks den Abfall. Im Kosovo das selbe Problem und oft ist es die eigenen Dummheit und Null Bildung

Wegen Non-Stop Morden und Umwelt Vernichtung, wie der totalen Anarchie dort: vor allem von bekannten Mazedoischen und Kosovo Verbrechern, angefangen von Daut Kardinovsk festgenommen in 2001 als Ali Ahmeti, Morden wie den Tragaj Verbrecher Clan gehen in Golem, Plepa, Mali e Robit langsam die Lichter aus.

Da Golem und Mali e Robit, nur 10 % des Wasser bezahlen seit vielen Jahren, viel Wasser durch die illegalen Anschlüsse von Mafia Bauten versickert, kündigte der Betreiber Kavaje Wasser alle Verträge und drehte in der Touristik Saison das Wasser ab. Die Verbrecher Region ist ein Fass ohne Boden.
Ndërprerja e ujit në malin e Robit, Avokati i Popullit: Ndjekje penale Ujësjellësit Kavajë
Pas lajmit të publikuar në News24, ku banorë të zonës së Malit të Robit denoncuan ndërprerjen e furnizimit me ujë të pijshëm nga punonjës të ujësjellësit të Kavajës, Avokati i Popullit rekomandon ndjekje penale ndaj këtyre punonjësve.
FOTO: Avokati i Popullit rekomandon ndjekje penale për Ujësjellësin në Kavajë
Ndërpritet uji në mes të sezonit turistik në Golem, banorët: Kërkohet lidhja e kontratave të reja
“Skandali”, ndërpritet uji në mes të sezonit turistik në Golem

Ein Artikel vom 16.6.2004, in der Shekulli, wo Lefter Koka bereits die Zerstörung der Küste, der Strände auch von Nord Durres “Kallmi” kritisiert, direkt durch die Fatos Nano Minister uns Abgeordnete in Durres, wobei die Präfektin Natasho Paco, oder die Tragaj Brüder, ebenso durch ihre kriminellen Energien auslebten zum Zeitpunkt der Verhaftung der “Vasil Hila” Gruppe, einem kriminellen Enterprise des Ilir Meta und Fatos Nano.

Koka: Ministra e deputete abuzime me tokat ne Durres shekulli

Lefter Koka, beschudligte damals schon Minister, das die sich einfach Villen am Strand irgendwo bauen und die komplette Küste die Strände: Kallmi für Projekte missbrauchen wollen, welche damals noch durch den Militär Stützpunkt nur für Fischer zugänglich waren. Die Currila und Kallmi Strände und die Präfektin Natasho Paco, war ebenso ein Motor bis zu Bamir Topi und heute die PD Mafia in Durres und Tirana, für die merkwürdigesn Villen Projekte, gegen jedes Gesetz. das war 2004 und die Verbrecher Banden zerstören die komplette Küste, was in der Welt einmalig ist, wie Antike Stätten.

Das keine Gesetze in Kraft sind, wurde schon damals geschrieben.

Wie die Mord Familie Tragaj, der SP zeigt hat man eine lange Tradtion in Betrug auch bei der SP in Durres, weit über 10 Jahre, oft zusammen mit den kriminellsten Familien auch aus dem Kosovo wie Lulzim Berisha (verurteilter Chef der “Bande de Durresi” Partner von Lefter Koka und Spartak Braho, Hazir Gashi, wie Hasanbelliu, Gjoka, Fatos Nano, oder mit der Mord Familien aus dem Kosovo: Skender und Gani Kapiti.

5/10/2013

Das Mafia Ministerium MTKRS mit Artan Shkreli, vermietet Antike Stätten an die Mafia

Filed under: — Zogaj Leku @ 10:54 am

Man bekommt sehr einfach Auskunft in Albanien, wo die Super Idioten des Landes sitzen. Das Ministerium hat seit Jahren keine Funktion und ist nur Sammelbecken von Kriminellen, die zu dumm für Alles sind. Wenn man Tor Schluss Panik hat, in diesem Mafia Ministerium, wo man keine Gesetze noch Kultur kennt, macht man Alles.

Man will nun diese Antiken Stätten privatisieren, was bei dem Betonismus der dümmsten Regierung, zu weiterem Chaos führen wird.

Monumentet, ja propozimet p�r t�u dh�n� me qira

Kalaja e Beratit
Kalaja e Shkodr�s
Kalaja e Delvin�s, Sarand�
Kalaja e K�lcyr�s, P�rmet
Kalaja e Pogradecit
Kalaja e Kepit t� Rodonit
Kalaja e Kardhiqit, Gjirokast�r
Kalaja e Libohov�s, Gjirokast�r
Kalaja e Melanit, Gjirokast�r
Kalaja e Borshit, Sarand�
Kalaja e Bashtov�s, Kavaj�
Kalaja e Porto-Palermos, Vlor�
Kalaja e Kanin�s, Vlor�
Kalaja e Plloc�s, Vlor�
Kalaja e Peqinit
Kalaja e Ali Pash�s, Xar�, Sarand�
Kalaja e Ali Pash�s n� hyrje t� Vivarit, Sarand�
Kalaja e Petrel�s, Tiran�
Kalaja e Prez�s, Vor�, Tiran�
Hamami i Kruj�s
Hamami i Durr�sit
Hamami i Slatinj�s

http://www.balkanweb.com/kryesore/1/nga-shkodra-ne-vlore-lista-e-22-kalave-qe-do-i-jepen-me-qira-biznesit-131962.html

Vor 2 Tagen

Skender Koni, Distrikt Bau Inspektor von Durres wurde verhaftet, wegen Dokumenten Faelschung

Das Mafia Ministerium MTKS, will 130 illegale Parteibuch Bauten in Lezhe im Arch�logischen Parks privatisieren

Profi Gangster im Kultur Minister wie der Vize Minister Artan Shkreli, was vollkommen ausser Funktion ist und in Hand von Kriminellen. Banditen dort besorgen sich Eigentums Dokumente in Antiken Staetten, aber auch im National Park Tourismus Kallmi und zerstoerten die Kueste. Die Kultur der Maloks, welche das gesamte Land zerstoeren und die Antiken Staetten unter Minister Ferdinand Yhaferrie, Aldo Bumci und anderen Gangstern wie Neritan Ceka.

SHQIPTARJA

Albania�s Ministry of Culture to rent areas or part of cutlural heritage monuments to businesses.

Projekti se si do t� shnd�rrohet Kalaja e Lezh�s pas dh�nies me koncension me logo

Die Taliban Mafia von Durres vernichtet die letzten Antiken St�tten, den Tourismus und die Stadt

Das Mafia MTKRS Minister in Albanien mit der Tradition die Antiken St�tten zu zerstoeren

4/5/2013

Das “Finsec” Projekt im Raum Kavaje, mit einem Yachthafen mit 1.100 Plätzen in Albanien

Filed under: — Zogaj Leku @ 12:29 am

Ein einmaliger Verbrecher Staat, von einer überall im Volke bekannten: extrem dummen und militanten Tropoje Polizei und Justiz kontrolliert, welche kaum 10 jähriges Kinder Niveau hat. Gerade sind Weltweit die Offshore Firmen der Internationalen Betrüger und Politik wie Drogen und Waffen Mafia aufgeflogen.

update: 2013: Investoren fliehen vor einer erneuten Regierungs Beteiligung des Albanischen Frankenstein�s: Ilir Meta

Man sucht wieder einmal Dumme, für ein Phantasie Projekt, wo man nicht einmal eine Baugenehmigung hat. Es gibt viele solcher Projekte auf allen Gebieten, wo heute Kriminelle und Betr�ger Lizensen haben, oft gef�lscht, wie die Grundst�cks Titel in Albanien. ein Land, das keine Justiz besitzt, noch Richter die Gesetze kennen, und eine primitive Verbrecher Polizei aus Kukes und Tropoje. Aktuell: und nun seit 2007, als Albanien in einen Polizei und Justiz Verbrecher Staat umgewandelt wurde.
Investoren fliehen vor einer erneuten Regierungs Beteiligung des Albanischen Frankenstein’s: Ilir Meta

Man hat jeden Realit�ts Sinn ignoriert und will 800 Millionen � investieren, was erneut lachhaft ist, wie bei der Tradtion der Pyramid Firmen in Albanien und Tausenden von Fake Projekten, f�r den Betrug! Bei der von Abw�ssern verseuchten Bucht von Kavaje und Durres, werden dann wohl besonders viele Touristen kommen und im Gestank schwimmen gehen, was die einzige Albanische Tourismus Politik ist.

Im einzigen Land der Welt, wo es keine neuen Touristik Investoren, nun seit 15 Jahren gibt: Ein Phantasie Geldw�sche Projekt, mit einem Yachthafen mit 1.100 Pl�tzen, Villen, was niemand in der Welt bei etwas Verstand finanzieren will. Man erhielt eine Konzession f�r 35 Jahre vom Tourismus Ministerium, hat keine Bau Genehmigung, noch die Zustimmung des Bezirkes von Kavaje, oder eine Councel der Regierung Zustimmung. Allein die Zahl von Boots Anlegern mit 1.100 ist schon lächerlich, denn das 30 km Einzugs Gebiet hat max. 50.000 Personen und keinen einzigen Ort in der Nähe.
Der Yacht Hafen Orikum s�dlich Vlore, der eine wesentlich bessere Lage hat, ging nach 1 Jahr Betrieb in 2006 in die Insolvenz, mit Millionen schweren Bank Forderungen, bei der Alpha Bank. Heute wird das Projekt von dem Rathaus Orikum verwaltet, wo kein Geld verdient wird, auch nur einen einzigen Baum anzupflanzen, sondern nicht einmal die Bewachung bezahlt werden kann, nur den Strom und die Wasser Kosten f�r den Betrieb, f�r ein paar Boote.

Es wird wohl wieder tode Investoren geben, welche mit einer Albanerin verheiratet ist, denn das Projekt versucht in �hnlicher Form, schon ein Schweizer mit Albanischer Ehefrau vor 10 Jahren, wo nur die Familien Mitglieder abzockten, welche Null Kompetenz hatten.

Die Finsec Ltd, der Schweiz, hat eine extrem neue Website, eine in Deutschland gehostete IP Adresse und gibt vor Weltweite Investment zuhaben, was schon immer lustig ist, denn die Geschichten kennt man von vielen Projekten.

Tjet�r plazh me koncesion, fshat turistik n� Synej
Nga: LORENC RABETA

 

Tjet�r plazh me koncesion, fshat turistik n� Synej
Tjet�r plazh me koncesion, fshat turistik n� SynejTIRANE- Qeveria ka vendosur dje, dh�nien e nj� tjet�r plazhi me koncesion, pas atij t� Dh�rmiut, miratuar vitin e shkuar. B�het fjal� p�r zhvillimin e nj� projekti koncesionar n� zon�n bregdetare e njohur si �Kalaja e Turr�s�, n� komun�n Synej t� Kavaj�s. Koncesioni parashikon realizimin e fshatrave turistike, hoteleve, komplekseve turistike, vilave, qendrave p�r veprimtari kulturore e artistike, si dhe nd�rtimin e infrastruktur�s p�rkat�se. P�rmes vendimit t� djesh�m, qeveria ngarkon Ministrin� e Turizmit me detyr�n e p�rzgjedhjes s� shoq�ris� koncesionare. �Autoriteti kontraktues p�r kryerjen e procedurave ligjore p�r zhvillimin e nj� projekti koncesionar n� zon�n bregdetare �Kalaja e Turr�s�, Synej, Kavaj�, i cili p�rfshin planifikimin, realizimin dhe p�rdorimin ekonomik t� fshatrave turistike, hoteleve, komplekseve turistike, vilave, realizimin e nj� qendre SPA � kongrese � veprimtari kulturore, qendre sportive, fushe golfi, si dhe nd�rtimin e infrastruktur�s p�r k�t� zon�, �sht� Ministria e Turizmit, Kultur�s, Rinis� dhe Sporteve�, shkruhet n� vendimin e qeveris�.
Projekti, 800 milion� euro
Sipas kryetarit t� komun�s s� Synejit, P�rparim �a�a, b�het fjal� p�r nj� projekt madhor, i cili parashikon nd�rtimin e shtat� fshatrave me destinacione t� ndryshme turistike, me nj� vler� totale prej 800 milion� eurosh. ��sht� nj� projekt madhor, i cili studiohet prej koh�sh dhe parashikon nd�rtimin e 7 fshatrave t� ndryshme turistike n� �Kalan� e Turr�s�. Pjes� shum� e r�nd�sishme e tij �sht� nd�rtimi i nj� porti ku do t� ket� hap�sir� p�r 1100 jahte, kostoja e t� cilit do t� jen� 31 milion� euro�, - thot� �a�a.
Zviceran�t
Po n� vendimin e djesh�m, qeveria i jep prioritet nj� kompanie zvicerane n� procesin e tenderimit, e cila p�rfiton nj� bonus paraprak prej 5% n� gar�n p�r koncesionin. �K�shilli i Ministrave vendosi miratimin e bonusit prej 5% (pes� p�r qind) t� pik�ve, p�r rezultatin teknik dhe financiar, n� procedur�n p�rzgjedh�se konkurruese (propozim i pak�rkuar), q� i jepet shoq�ris� �Finsec� ltd�, shkruhet n� vendim. Kompania zvicerane �Finsec�, ka paraqitur koh� m� par� projektin me vler� 31 milion� euro, dhe ka b�r� k�rkes�n n� Ministrin� e Transporteve p�r marrjen me koncesion p�r 35 vjet.
(e.m/GazetaShqiptare/BalkanWeb)

 

US Real Estage Mafia: SIVA Group, will Milliarden in Albanien, Kosovo und dem Balkan investieren :"The Millennium Casino & Resort�

Berlusconi und die Italienische Mafia: man wollte Milliarden schwere EU Zusch�sse, f�r das Karaburun Projekt der Sizilianischen Mafia

Das hoch korrupte �Karaburun� Wind Park Projekt muss gestoppt werden

1/23/2013

Erosion an der Küste von Durres und Lezhe und die Grundstücks Direktion von Sarande um P.Gunari wird angeklagt

Filed under: — Insider @ 8:47 pm

Vor 6 Jahren, gab es die selben Probleme und die Italiener und Amerikaner warnten.

Anfang 2010, wurde von Salih Berisha ein Fond zur Verfügung gestellt, um gerade an dieser Stelle zwischen Durres Nord - Currila - Porto Romana - Lezhe die Erosion zu bekämpfen. Das komplette Geld wurde gestohlen, und illegale Lokale dort gebaut der Salih Berisha PD Mafia.

Andere Warnungen sind noch viel älter, u.a. vom IMF, der Weltbank, Experten der Ministerien schon vor 17 Jahren.

Hier die aktuellen Zerstörungen, einem Projekt des Mafiosi Miri Hoti Partner von Ilir Meta, und der Durres Mafia, in der Porto Romana, obwohl dort sichtbar für jeden seit 10 Jahren die Erde rutscht, aber Geschäft ist Geschäft der Mafia, weil es keine einzige Anklage der Durres Staatsanwalt, wegen illegalem Bauen und Grundstücks Raub gibt. Man kassiert Geld, wie in einem Erpressungs Monopol Model, seit 15 Jahren.


zerstörte Mafia Bauten von Idioten, total illegal gebaut in Verbots Zonen, auch weil es Lehm Erde Untergrund ist, aber Schmuggel und Geldwäsche kennt keine Gesetze und Vernunft.

Italiener fordern einen sofortigen Schutz der Umwelt an den nördlichen Küsten von Durres

Nun erzählt der Kaspar Kopf der Wald Behörde, wie die Umwelt zerstört wird und die Küsten Erosion. Per Kabinetts Beschluss, gab es ja Anfang 2010, Geld für die K�sten Erosion, welche total und zu 100 % unterschlagen wurden und in neue illegale Lokale vor allem in der Currila, und"Kallmi” K�ste gesteckt wurden, durch kriminelle Horden der PD.

2/4/2007

Wird die illegale Baut�tigkeit in der Currila - Durres gestoppt?

Die Currilla wird offiziell den Sicherheits Beh�rden, der Bau Polizei und dem Rathaus von Durres unterstellt. Die verantwortlichen Beh�rden haben jede illegale Baut�tigkeit bis zu 300 Meter vom Meer zu unterbinden, wie es ausdr�cklich im Bau Gesetz steht.

In Nord Durres, soll der �ffentliche Park und Bade Strand umgesetzt werden, wie es die Weltbank Abkkommen schon von 1996 vorsehen.

Nachdem mehrere Premier Minister wie Pandeli Majko daran gescheitet sind, und jahrelange Versuche auch des Bau Ministeriums in Tirana, dort zumindest dem Gesetz Geltung zu verschaffen, ist auch diese Anweisung mit etwas Skepsis zu sehen.

Seite 14 der heutigen Print Ausgabe der Gazetta Sqiptare-Albanien

6/3/2008

Wird Land Besetzung mit gef�lschten Dokumenten in Albanien strafbar?

Vividly painted high rises, mostly built without permission in the past decade, have crowded Durres. No one thought about the environment; laws came later.******

Sewage was channelled into the sea, close to beaches. No one was familiar with waste management, landfills or dumpsites. Garbage is still sometimes simply burned.

�What was done was done, but we have to improve it,� Mato said. �Durres is, unfortunately, a good lesson for a bad example in Albania.� (END/2007)

http://www.ipsnews.net/news.asp?idnews=38298

In Kavaje, die selben Verbrecher in Aktion. man baut in Lehm und Erde, und leitet Abwassser in den Untergrund

Neanderthaler w�rden dort nicht bauen, und dann nur mit Drainage

Experten empfehlen, wegen den bisherigen vielen Verhaftungen von Administrativen Haft Strafen f�r Kriminelle, welche illegal Grundst�cke besetzt haben und nun versuchen diese illegalen Grundst�cke mit F�lschungen zu legalisieren. Beim Europ�ischen Gerichtshof klagen die Politischen Verbrecher Banden aus der Zeit von 1998-2005 inzwischen �ber 200 echte Uralt Eigent�mer und haben teilweise schon Recht bekommen, weil h�chst rangige Politik Verbrecher (Partner der Deutschen Politiker bis heute in 2008) nicht nur das Land verw�stet haben, sondern der illegale Grundst�cks Handel mit gestohlenen Grundst�cken (91% aller angebotenen Grundst�cke) das absolute Mafia Haupt Gesch�ft ist inklusive der Geldw�sche �ber eigene Baufirmen.

Und wieder berichten die Medien, �ber die Problematik mit den illegalen Bauten und den Problmen der Bau Polizei

So sah es aus, bei erneuten Regierungs Antritt von Salih Berisha, wobei der linke Bau, bereits illegal die Strand Zufahrt ab 2000 verschlo�. Alle B�ume sind nun zerst�rt, durch die Bau Mafia mit Politik Verbindungen. Die Verbrecher von Durres, und Tirana, zerst�ren die letzten B�ume an der K�ste und noch dazu in einer privaten “Zone Touristik", ohne jede Baugenehmigung auf fremden Grundst�cken, wo kein B�rgermeister etwas zu Sagen hat, noch ein Minister, oder eine Bau Geh�rde.

Die Bau Polizei erh�lt neue st�rkere Macht in Albanien um die Beschl��e des Councils der Regierung durchzusetzen

Albanien und das Council der Regierung errichtet neue Touristische Zonen an der K�ste

Die Staats Gewalt (im Auftrage der Weltbank) wird bei der Bau Polizei wie es das Gesetz vorsieht, wieder direkt vom Pr�fekten ausge�bt und in Durres hat man damit angefangen, nachdem sich die Dezentralisierung als Unfug heraus stellte, welche Mafi�se B�rgermeister und Politiker nur manipulierten.

In Sarande wird der Grundst�cks Direktor: P. Gunari angeklagt und weitere 3 Kriminelle der Stadt Verwaltung, welche der Ex-B�rgermeister und Mafiosi Edmond Gjoka eingestellt hat.

Die illegalen Bauten werden nicht abgerissen, das geh�rt zum System, auch wenn 39 % aller illegalen Bauten auf fremden privaten Grund beginnen, und nochmal weitere 19 % auf �ffentlichen Grund, wie Parks und Antiken St�tten lt. Weltbank Report.

Es gibt seit 15 Jahren praktisch keine Abriss Aktionen, von illegalen Bauten (Ausnahme die Weltbank finanzierten Aktionen in S�d Albanien), aber sehr viele Phantom Abrisse auf dem Papier, wo man nur an die Bau Polizei Bestechungsgeld bezahlt, das nicht abgerissen wird. Identisch in Sarande, wo nun 4 PD Mitglieder der Stadt Verwaltung angeklagt werden sollen, des Mafia Bosses Edmond Gjoka, Ex-B�rgermeister nun von Sarande der Beton W�ste Europas. Niemand wird die illegalen Bauten in totalen Verbots und Touristik Zones je abreissen, welche auch noch mit den Abw�ssern die Str�nde verseuchen und wo es Schiessereien gab. grosse Grundst�cke sind gestohlen und illegal bebaut, welche zuvor �ffentliche Parks und Touristik Zone’s waren u.a. einmal mit 700 qm! Die Bauherrn werden nicht belangt, obwohl illegales Bauen automatisch zu Gef�ngniss Strafen f�hrt und beschlagnahme des Verm�gens und Baues. Aber genau das wurde noch die durch gezogen, weil die Richter korrupt sind und die Staatsanw�lte sowieso.

Witz des Tages: Salih Berisha, will ab 1. September illegale Geb�ude an der K�ste abreissen

23 Janar, 2013

Aktualitet | nga AMA-News

N� gjyq 4 ish-punonj�s t� bashkis� Sarand�

drejtesia_10Prokuroria e Sarand�s ka d�rguar k�rkes�n p�r gjykim ndaj 4 ish-punonj�sve t� Bashkis� s� Sarand�s, t� akuzuar p�r shp�rdorim detyre dhe falsifikim dokumentesh n� rastin e dh�nies s� disa lejeve t� nd�rtimit.

M�sohet se prokuroria ka d�rguar p�r procedim penal shtetasit:
-P. Gunari, i akuzuar p�r kryerjen e vepr�s penale t� �shp�rdorimit t� detyr�s�, vep�r e kryer tre her�, i cili gjat� periudh�s 2006- 2011 ka ushtruar detyr�n e Drejtorit t� Drejtoris� s� Urbanistik�s n� Bashkin� e Sarand�s (p�r 3 leje nd�rtimi dhe dy shtesa kati).
-M. Nikollo, e akuzuar p�r kryerjen e vepr�s penale t� �falsifikimit t� dokumenteve�, e cila ka ushtruar gjat� periudh�s 2009-2011, detyr�n e specialistes s� Sekretaris� Teknike n� Drejtorin� e Urbanistik�s Bashkia Sarand�.
-Z. Pasha, i akuzuar p�r kryerjen e vepr�s penale t� �falsifikimit t� dokumenteve�, i cili n� k�t� periudh� ka ushtruar detyr�n e p�rgjegj�sit t� Kadastr�s Urbane n� Drejtorin� e Urbanistik�s s� Bashkis� Sarand�.
-Gj. Dauti, i akuzuar p�r kryerjen e vepr�s penale t� �falsifikimit t� dokumenteve� parashikuar nga neni 186/1 i K.Penal.

Faktet n� ngarkim t� t� pandehurit P.Gunari
(3 leje nd�rtimi dhe dy shtesa kati n� kund�rshtim me ligjin)
1. Nga hetimet e kryera lidhur me pro�edimin penal regjistruar m� dat� 05.12.2011 ka rezultuar se me vendimet Nr 3/28, dat� 24.03.2011 dhe 3/35 dat� 13.09.2010 t� K.RR.T Bashkia Sarand�, �sht� vendosur tu jepet Lej� Nd�rtimi dy p�r godin� banimi dhe sh�rbimesh n� lagjen nr 2 t� qytetit Sarand�. T� dyja Lejet e Nd�rtimit jan� dh�n� n� kund�rshtim me ligjin nr. 8405 dat� 17.09.1998 �P�r Urbanistik�n�, nenet 50/1 dhe 73, si dhe n� ligjin nr. 9048 dat� 07.04.2003 ( I ndryshuar) �P�r trash�gimin� kulturore� , neni 30, paragraf�t 3 dhe 4 t� tij.
2. Nga hetimet paraprake p�r k�t� procedimin penal t� vitit 2011 ka rezultuar se me vendimet Nr 2/101, dat� 10.06.2009, nr. 2/22 dat� 30.01.2009, dhe nr. 3/30 dat� 24.03.2011 t� K.RR.T Bashkia Sarand�, �sht� vendosur miratimi i trojeve p�r nd�rtime disa subjekteve. Referuar projekteve t� miratuara nga KRRT, sipas librit t� protokollit t� mbledhjeve t� k�tij organi administrative dhe vendimeve t� zbardhura p�r dh�nien e shesheve p�r nd�rtim, rezulton se ka mosp�rputhje pasi n� vendimet e zbardhura rezulton se jan� shtuar volume e nd�rtimit me � kate deri n� nj� kat.
3. Nga hetimet e kryera lidhur me pro�edimin penal t� vitit 2012, rezultoi se: Me vendimin nr. 3/48 t� dat�s 18.10.2010 t� K.RR.T Bashkia Sarand� �sht� vendosur t�i jepet leje nd�rtimi nj� subjekti nd�rtues p�r nd�rtim godine banimi dhe sh�rbimesh n� lagjen nr. 1 Sarand�. Kjo leje nd�rtimi �sht� dh�n� n� zon�n arkeologjike B, zon� n� t� cil�n nuk lejohet t� kryhen nd�rtime, pa marr� m� par� miratimin e Institutit t� Monumenteve t� Kultur�s.

Faktet n� ngarkim t� t� pandehur�s M. Nikollo
Nga hetimet paraprake ka rezultuar se me vendimin Nr 2/22, dat� 30.01.2009 t� K.RR.T Bashkia Sarand�, �sht� vendosur ti jepet Lej� Nd�rtimi nj� subjekti p�r godin� banimi dhe sh�rbimesh n� Zon�n �Turiz�m Kanali �uk�s�. Ka diferenc� n� volumin e nd�rtimin sipas projektit t� miratuar nga KRRT Bashkia Sarand�, referuar librit t� Protokollit t� mbledhjes s� KRRT-s� dhe vendimit t� zbardhur t� k�rij organi. Nga t� dh�nat e hetimeve, referuar aktit t� ekspertimit tekniko-grafik dhe t� dh�nave t� tjera t� mbledhura gjat� hetimeve, rezulton q� leja t� jet� zbardhur nga ana e t� pandehur�s M. Nikollo, e cila ka qen� n� baz� t� Rregullores s� Drejtoris� s� Urbanistik�s s� Bashkis� Sarand�, personi zyrtar i ngarkuar me zbardhjen e vendimeve t� KRRT Bashkia Sarand� dhe ky akt �sht� n�nshkruar nga i pandehuri P. Gunari.

Prokuroria e Rrethit Gjyq�sor Sarand�, mbi baz�n e kallzimit penal t� b�r� nga Bashkia Sarand�, n� dat�n 05.12.2011 ka regjistruar pro�edimin penal p�r vepr�n penale t� �shp�rdorimit t� detyr�s�, parashikuar nga neni 248 I K.Penal.
�sht� d�rguar p�r gjykim pro�edimi penal i vitit 2011, n� ngarkim t� t� pandehurve:
- Z. Pasha, i akuzuar p�r kryerjen e vepr�s penale t� �fallsifikimit t� dokumentave� parashikuar nga neni 186/3 i K.Penal, i cili n� k�t� periudh� ka ushtruar detyr�n e p�rgjegj�sit t� Kadastr�s Urbane n� Drejtorin� e Urbanistik�s s� Bashkis� Sarand�.
- Gj. Dauti, i akuzuar p�r kryerjen e vepr�s penale t� �fallsifikimit t� dokumentave� parashikuar nga neni 186/1 i K.Penal.

Nga hetimet paraprake p�r k�t� procedim penal ka rezultuar se me vendimin Nr 3/24, dat� 06.12.2010 t� K.RR.T Bashkia Sarand�, �sht� vendosur ti jepet Lej� Nd�rtimi nj� subjekti p�r godin� banimi dhe sh�rbimesh n� Zon�n �Turiz�m Kanali �uk�s�. Nga t� dh�nat e hetimeve t� kryera ka rezultuar se investitori i nd�rtimit t� miratuar me vendimin e m�sip�rm t� KRRT Bashkia Sarand�, i pandehuri Gj. Dauti, i jan� dh�n� p�r nd�rtim 700 m� truall n� kund�rshtim me ligjin, pa qen� pronar i k�tij trualli dhe pa ju dh�n� trualli p�r nd�rtim me vendim t� K�shillit Bashkiak. N� dosjen q� lidhet me vendimin e KRRT- s� s� miratuar, rezulton t� jet� l�shuar nj� vendim dublikat� q� referon n� vendimin nr. 1 dat� 28.08.1999 t� K�shillit Bashkiak Sarand�, sipas t� cilit sip�rfaqja e truallit i �sht� dh�n� shtetasit Gj. Dauti. Ky vendim �sht� gjetur fotokopje e noterizuar dhe nuk �sht� gjetur origjinali i tij. Rezultoi nga hetimet e kryera dhe nga akti i ekspertimtit se ky dokument �sht� plot�suar nga i pandehuri Z. Pasha, i cili ka pasqyruar rrethana t� rreme n� akt, duke konsumuar vepr�n penale t� �fallsifikimit t� dokumentave� parashikuar nga neni 186/3 I K.Penal. ( fallsifikim intelektual). N�p�rmjet p�rdorimit t� k�tij akti, paraqitjes s� Sekretarin� Teknike t� Drejtoris� s� Urbanistik�s Bashkia Sarand�, i pandehuri Gj. Dauti ka konsumuar element�t e vepr�s penale t� �fallsifikimit t� dokumentave� parashikuar nga neni 186/1 I K. Penal.

http://www.ama-news.al/2013/01/ne-gjyq-4-ish-punonjes-te-bashkise-sarande/

Salih Berisha und der Tourismus der Grundst�cks Mafia

Peinlichkeit eines Mafi�sen Staates: Der B�rgermeister von Sarande Stefan Cipa, hat keine Polizei um kriminelle Baut�tigkeiten zu beenden

Die militanten Banden des Salih Berisha, zerst�ren die Kueste und Antike St�tten, wie Butrint, Porto Romana, Berat, Gjorokastre

Lauter Profi Verbrecher:

4/27/2012
Einreise Verbot f�r die PD K�shillit te Qarkut - Mafia in die USA: Anesti Dhimojani
Vlore Mafiosi Anesti Dhimojani

PD Mafia in Vlore auch als Grundst�cks Direktor: Anesti Dhimojani identisch wie bei der Poni Mafia, wo Einer vor Jahren verhaftet wurde, ebenso f�r Grundst�cks Urkunden f�lschen in Sarande.

Genci Panozaqi
Genci Panozaqi, verhafteter Grundst�cks Direktor von Vlore und sein Schwager ist der Vize Innenminister Ferdinand Pone! Patozi eine identische Verbindung in Kavaje, mit der F�lschung der Urkunden in der Bucht Generale.

Nur Verbrecher und Banditen

Noch ein PD Gangster, der Grundst�cke im Gross Stil f�lschte im Raum Durres

Flori Bajramaj

Wegen Grundst�cks Dokumenten F�lschungen wird in Durres der Ex-Abgeordnete Flori Bajramaj verhaftet

Und dann der M�rder, Profi Gangster, Ex-Stadtrat in Durres und angebliche K�nstler: Adrian Tragaj, schiesst Leute nieder, als er sein gestohlenen K�sten Grundst�ck mit der Waffe verteidigt, identisch wie Gangster der Cepani Mafia, welche als Diplomaten Adviser beim Pr�sidenten Bamir Topi aktiv sind, als Vermittler der Mafia.

Adrian Tragaj, seine Mafia Geschaefte in Albanien und eine neue Schiesserei an Albaniens Straenden

Alles normal in Albaniens Durres - Golem - Mali e Robit Mafia Tourismus, wo nur Kriminelle illegal ueberall an der Kueste herumbauen, weil es keine Justiz und Polizei gibt.

1/16/2013

Das neue Phantom Projekt mit einem Container Hafen in Shengin

Filed under: — Super Visor @ 12:07 am

Die Albanische Mafia, will unbedingt auch einen Container Hafen und ein paar dumme Auslnder (Metonit AS aus Norvegen, plant nun sowas, eine der normalen Abzock Consults, die keine Ahnung haben)findet man immer, welche in einen angeblichen Container Hafen Shengin wie Gioia Tauro in Italien investieren will. Bis zu 10 Tonnen Kokain wurden dort schon in Ladungen beschlagnahmt.

Shengin: Geldwsche Zentrale der Kosovo Mafia und deren stinkende Strnde

Shengin ist eigentlich eine Hafen Planung auch der Kosovo Mafia und wurde zuletzt, als neue Treibstoff und Cannabis Schmuggel Basis, von der Albanischen Polizei, oder was sich so nennt aufgebaut. eine Justiz gibt es nicht in Albanien.

Nun wird das nchste Phantasie Projekt aufgeworfen, fr 2,2 Milliarden !

Die zweit grsste Baufirma der Welt ZUMAX, machte ihre Haus Aufgabe in 2007-08 nicht, und wollte einen Container Hafen mit Milliarden Aufwand schon in Vlore bei der Mafia bauen.

Zu dumm fr Alles, was man in Durres mit dem Hafen sieht, wo heute die Fhren schon bei nur 6 Windstrken kaum einlaufen knnen, weil die Durres Mafia, Millionen Tonnen Lehm und Bau Aushub in das Meer entsorgt.

Ansonsten feiert man seinen Non-Stop Betrug!

Die Sokol Olldashi Mafia mit dem Hafen Durres: Super Skandal - es regnet durch das Dach der neuen Abfertigungs Halle

Camorra, die Mll Mafia und der Hafen Durres

Die Bewachung des Hafens von Durres soll privatisiert werden

11 Janar, 2013

Opinione | nga AMA-News

Kush pengon investimin 2,2 miliard euro n Shngjin?
2Nga Gjergj Thanasi

Sot kriza ekonomike n Shqipri mbi t gjitha shfaqet n mungesn e likuiditeteve, si thuhet n gjuhn popullore ka rn leku. Grantet dhe donacionet nga shtetet apo organizmat ndrkombtare jan tepr t vogla thuajse t paprfillshme. Kredit e buta gjithashtu jan shum t pakta, madje n ndonj rast pr shkak t lobuesve serb t tilla kredi sabotohen nga vet administrate shqiptare. Tipik sht rasti i KfW-s gjermane dhe linjs s interkonjeksionit me Kosovn. Kriza ekonomike veanrisht n Greqi dhe Itali ka shkaktuar nj rnie drastike t remitancave dhe ka rrudhur shum t ardhurat nga eksportet shqiptare t industris s fasonit. N kt vit elektoral n arkn e shtetit por jo vetm ka nj munges t theksuar kesh-i. I vetmi shptim pr t siguruar kesh-in e bekuar mbeten investimet e huaja dhe shitja e llokmave t fundit t prons publike t trashguara nga komunizmi. Fatkeqsisht n koh krize sht vshtir t gjesh investitor t huaj, q preferojn t investojn n Shqipri, n nj Ballkan ende t pa stabilizuar. Trheqja e investitorve t till sidomos n nj vit elektoral bhet imperative ,madje edhe pr nj ekonomi si ajo shqiptare, e cila zyrtarisht vjen e dyta n Evrop pas asaj gjermane pr mos-prekje nga kriza ekonomike.
Fatmirsisht kompania norvegjeze METONIT SA ka shprehur gatishmrin e saj t investoj n ekonomin shqiptare n sektorin e transporteve. Si pasqyrohet edhe n faksimilen e letrs s gatishmris (letter of intent), firma e prfaqsuar nga CEO Olav Egil Boergemoen dhe Waldemar Mazur sht e hapur ndaj mnyrave t ndryshme t investimeve n hapsirn shqiptare, ku m t paraplqyerat pr t jan investimet n partneritet shtet shqiptar-investitor i huaj.
Nj nga projektet investuese t ksaj firme n kuadrin e nj seriali projektesh sht edhe ndrtimi i portit t Shngjinit. N pamje t par ky projekt duke pasur parasysh portin ekzistues t Shngjinit mund t duket dika e vogl, thuajse e parndsishme. N fakt projekti pr portin e ri t Shngjinit sht nj ide madhore e prmasave evropiane, q e vendos emrin e Shqipris n hartn botrore t transporteve detare. N projekt parashikohet, q n portin e Shngjinit t bregzohen anije t tonazhit deri gjysm milion tonsh t ashtuquajturat super carriers. Porti parashikohet t ket edhe aftsit e nj porti kontejnersh me nj kapacitet prpunimi prej 2,6 milion kontejnersh n vit. Kapaciteti total prpunues i portit parashikohet t jet 60 milion ton mallra n vit. T tilla kapacitete e bjn portin e Shngjinit nj port evropian konkurrues t denj n Mesdhe e m gjer me porte t tilla t specializuar pr kontejner si ai i Gioia Tauro-s n Itali, Marshaslokut n Malt, Rotterdamit (i famshm n shkall globale) apo Gjenovs, Kostancs, Pireut e deri diku Stambollit pr transportet multimodale pa komponentin pasagjer dhe pleasure port. Kostoja e prafrt e nj gjiganti t till sht rreth 2,2 miliard euro. N kt rast firma disponon nj studim t hollsishm pr fizibilitetin e portit t ardhshm t Shngjinit. Pr realizimin e ktij projekti madhor mjafton q organet shtetrore shqiptare t zbatojn krkesat e ligjit shqiptar pr koncesionet nr. 9363 dat 18.12.2006 si edhe krkesat e VKM-s nr. 27 dat 19.1.2007. Pagesa 2 pr qind e kostos s projektit si garanci e oferts apo pagesa 10 pr qind si garanci e kontrats koncesionare jan probleme plotsisht t zgjidhshme pr kompanin norvegjeze.
Nj vrshim i till parash n ekonomin shqiptare n mnyr figurative do t ket efektet e nj flakoni gjak n dejet e nj pacienti anemik. Si prfitime mund t prmendim hapjen e vendeve t reja puns dhe zbutjen e problemeve sociale n nj nga zonat e varfra t vendit. Do t kemi nj stimul nxits pr industrin e lndve t ndrtimit n Shqipri si imento, zhavorre, glqere ,rr e lar, hekur ndrtimi (KURUM-i n Elbasan), akll, lnd drusore etj, etj. Do t gjallrohen firmat n sektorin e ndrtimit dhe jo vetm n formn e nn kontraktuesve lokal. Do t rritet krkesa lokale pr rrjedhim do t zhvillohet biznesi i vogl n zon. Si rrjedhim i ktij gjallrimi ekonomik do t rriten t hyrat fiskale si pr qeverisjen lokale (komuna e bashki t zons) edhe pr qeverisjen qendrore n formn e TVSH-s, tatimit mbi t ardhurat apo taksave t ndryshme doganore. Ky port do t bnte edhe rivalorizimin pr eksport te mineraleve t hapsirs shqiptare. Ktu mund t prfshijm, plumbin e Trepes, linjitin e Bellocefcit t Kosovs, kromin e Bulqizs, bakrin e Mirdits, deri te guri vullkanik, boksitet shqiptare apo edhe imenton duke e lehtsuar portin e Durrsit nga eksporte t tilla problematike pr nj port pasagjersh e anijesh turistike t tipit krojer, Njkohsisht do t uleshin shpenzimet e transportit pr mallra t tilla masive, sepse porti i ri i Shngjinit sht gjeografikisht m afr burimeve t ktyre mineraleve. Eksporte t tilla prej dhjetra milion tonsh do t rrisnin edhe leverdishmrin ekonomike t mega-projektit t autostrads Durrs-Morin dhe gradualisht Durrs-Prishtin-Merdare (kufiri kosovar-serb). Porti i ri i Shngjinit n bashkveprim me Portin e Durrsit do t ndihmonte n realizimin e ndrrs shekullore t shqiptarve pr bashkim komb…

http://www.ama-news.al/2013/01/kush-pengon-investimin-22-miliarde-euro-ne-shengjin/

Als man noch in Gesprche war mit der Kosovo Mafia, die einen eigenen Hafen Shengin wnscht.


Der Ganster Fatmir Limaj, der wieder in Haft sitzt im Moment, in Shengin!

20 Jahre kriminelles Enterprise von Salih Berisha

1/7/2013

US Senat, lehnt das TAP Gas Pipeline der Mafia Regierung in Tirana ab

Filed under: — CrniLabudovi @ 12:48 pm

Ein Geschaeft, mit der Aserbeidschanischen Mafia, mit korrupten Westlichen Managern, wie BP, die ihre Haus Aufgaben nicht machten, bzw. fuer Boni auch nicht machen wollten, damit die Boersen Kurse hoch bleiben. Wir berichteten vor 11 Monaten bereits, das die TAP Gas Pipeline nie durch Albanien gebaut wird und heute bringt die Tages Presse, identische Meldungen,

TAP Gas Albania

Hirn Gespinst, einer kriminellen Pyschopaten Regierung in Tirana!
weil ein US Senats Bericht bekannt wurde. Eine reine Wahlkampf Show, wie so viele Betrugs Projekte des Salih Berisha, mit westlichen Abzockern und Gangstern. Der US Senat spricht sogar davon, das man Druck auf die Partner ausuebt, dieses Projekt fallen zu lassen. Eine Gas Pipeline, durch die Land, mit einer Topojane Banditen Polizie und Null Justiz, wo jeder so eine Pipeline Straffrei anzapfen kann, ist ja wohl eine der skurrilsten Erfindungen der Salih Berisha Mafia aus Tropoje und Kukes.


Die Aserbeidschan Mafia mit Ilham Alijew und ihre Europa und Balkan Geschfte
Frher haben die Manager ihre Haus Aufgaben gemacht, heute plabbern die Gestalten im Europa Parlament herum und erklren ihren Traum der TAP Gas Pipeline, welche durch Albanien fhren soll, obwohl es bis heute nur erbrmliche Absicht Erklrungen gibt und das TAP Gas Kraftwerk von Vlore, in Paris vor ein Internationales Gericht geht.


Der Berisha Betrug mit der TAP (Trans Adria Pipeline)
Was soll man nur dazu Sagen, das der kriminelle Idiot, jetzt auch noch Pipeline Projekte erfindet!

TAP Gas Albania

Zbardhet raporti i Senatit Amerikan: Projekti TAP? Mbshtesim Nabuccon

Zbardhet raporti i Senatit Amerikan: Projekti TAP? Mbshtesim Nabuccon
Shtetet e Bashkuara t Ameriks pozicionohen kundr projektit t gazsjellsit “Trans Adriatic Pipeline” (TAP), t cilsuar si prioritar nga Tirana zyrtare, duke mbshtetur projektin tjetr konkurrues Nabucco, q shmang territorin shqiptar.

Ein neuer US Senats Report, lehnt aus Sicherheits Gruenden das TAP Projekt ab.

ENERGY AND SECURITY
FROM THE CASPIAN TO EUROPE
A MINORITY STAFF REPORT
PREPARED FOR THE USE OF THE
COMMITTEE ON FOREIGN RELATIONS
UNITED STATES SENATE
ONE HUNDRED TWELFTH CONGRESS
SECOND SESSION
DECEMBER 12, 2012
..

www.foreign.senate.gov/publications/download/energy-and-security-from-the-caspian-to-europe

Es erinnert an den Flop der AMBO Pipeline, der US Mafia durch Albanien, weswegen u.a.noch der Kosovo Krieg gefuehrt wurde.
Das Hirn Gespinst mit der TAP Pipeline, lste sich fr BP und Salih Berisha in Luft auf

Court rules against CEZ in TSO lawsuit
04/01/2013

Court rules against CEZ in TSO lawsuit

Problems at the CEZ company dont seem to come to an end. Another court decision orders CEZ Distribution to pay the Transmission System Operator to pay a 409 million ALL bill.

The documents secured by Top Channel show that the court decision released on December 31st by Judge Ardian Kalia is related with a lawsuit filed by the TSO, asking the court to intervene for the payment of a due bill.

The Court accepted the request and Ardian Kalia ruled that TSO has released the bill for November 2012, but CEZ has not paid it. The court says that the request is accepted referring to a law stating that the electric power bills are executive titles that can be executed by bailiffs.

The court decided during December to block all CEZ assets to a limit of 2.531.000 EUR, by request of a Romanian company which claims that CEZ has not paid them on August 4th 2011. CEZ has currently opened a new lawsuit at court. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=7951

27.12.2012: Das grosse Schweigen rund um das Betrugs Wirtschafts Ministerium METE rund um die CEZ und AlbPetrolatz


Alles ein grosser Betrug - rund um Privatisierungen: Chrom und l: IEC Visoka - Brsen l Firmen
Das gesamte Lizenz Geschft, ist lngst in Albanien, in einem grossen Debakel geendet, weil sich Alles als Luft Nummern entpuppt. Renomierte Firmen lassen die Finger von Albanischen Geschfte, wo die Administration, in einem Idioten Sumpf der Korruption und Inkompetenz untergegangen ist.

Es gibt nicht einmal Angebote, bei dem Tender fr die Strasse Durres - Kukes, um Maut Stellen zuerrichten und kein Angebot, fr die dritte Mobil Funk Lizenz, was totaler Betrug einer kriminellen Regierung ist. Die Lizenz Nehmer der ersten Lizenzen, sind die betrogenen Investoren, wenn in einem so kleinen Land, mit nur noch 2,8 Millionen Einwohner auch noch eine Dritte Lizenz verkauft wird, nur damit Minister und Salih Berisha, nochmal ein paar Posten fr Verwandte erhalten und Bestechungsgeld.

Alles endete in einem grossen Bestechungs- und Betrugs Geschft, wie ja auch rund um Mercedes, Siemens, Telekom, Thyssen, Berlinwasser Geschfte bekannt ist.

HEC-e me koncension jepen pr fantazma

284 HEC-Wasser Kraft Lizenzen: 12 Lizenen, liefern Strom und arbeiten.

12/22/2012

Kriminal Gericht ordnet ein Wieder Aufnahme Verfahren an, rund um das Mafia Grundstueck Kakomese Bucht

Filed under: — Balkansurfer @ 11:32 am

Das Kriminale Straf Gericht in Tirana, ordnete ein Wieder Aufnahme Verfahren an, rund um den Verkauf eines Teils der Bucht von Kakomese *3,4 Millionen Euro Profit(, wo die Anwohner geklagt hatten, gegen den illegalen Verkauf, weil A) das Projekt hatte nie ein komplettes Dokument nach dem Zone Touristik Gesetz 7665 (2005, wurden das Gesetz 7665 geschlossen und sind damit unabaenderliche Grundstuecke), weil es nur eine Projekt Genehmigung gab, aber nie eine Bau Genehmigung, mit Vermessung, Geologischen Gutachten und von Bau Plaenen.

Auch bei einfachsten Gesetzen und klaren Regeln, basteln sich Albanische Justiz Minister und die Grundstuecks Direktoren Mafia ihre Gesetze selber, gegen Beteiligung.

Das angebliche Club Med Projekt, wurden ebenso nie begonnen, was im einem Ergaenzungs Gesetz Grund Voraussetzung war, fuer die Legalisierung. Club Med, distanzierte sich vor Jahren von diesem Projekt ebenso. Ein typischesn Betrugs Projekt der Verbrecher von Salih Berisha hier mit Shaban Memia, Justiz Ministern und der Grundstueks Mafia mit Bylykbashi Mafia . Profit 3,4 Millionen Euro, was man sich aufteilt. Das Projekt des Dritan Celaj, Financier des Fatos Nano, auch der Salih Berisha Mafia, war ein typisches Mafia Projekt, wo dann die Grundstuecke an die Bulgarische Mafia weiter verkauft wurde, welche sehr aktiv ist im Null Funktion Staat Albanien.

Ebenso ist die Unterschrift des Justiz Minister ungueltig, weil der Verkaeufer, keinerlei Rechte ueber das Grundstueck gehabt hat. Die Firma Rivera, Inhaber der Vlore Mafia Boss Dritan Celaj, mit dem viele Auslaender Geschaefte auch in Tirana gemacht haben, ebenso Teilhaber der Credins Bank, Hotel International Tirana (tode Deutsche Geschaeftsfuehrer dort vor Jahren), Versichungen usw.. war immer eine reine Geldwaesche Firma, fuer Drogen und sonstige Geschaefte, wie Alles rund um Ilir Meta und Fatos Nano damals, wo sich heute mit Salih Berisha Nichts mehr geaendert hat.

Im Mafis Stile der Albaner, wurden 10 Privat Polizisten vor Monaten festgenommen, welche die Kakomese Bucht als Cannabis Umschlags Platz benutzten, Original Albanischer Investor und Privat Polizei halt, welche rein Kriminelle sind und nur Geldwaesche betreiben.

Komuna Lukov rikthen n prokurori shitjen e 30 hektarve n Kakome

Postuar n:Aktualitet,Ekonomia,Kryesore|

Vendimi-i-prokurorise-per-mosfillimin-e-hetimit-300x388290 mij metra katror u shitn pr 1219.7 lek pr metr katror! Prona sht shitur n total pr gati 3.4 milion dollar kur ajo kushton minimumi 40 milion dollar!

Komuna e Lukovs fiton nj betej lidhur me shtjen e shitjes prmes legalizimit t Gjirit t Kakomes. Gjykata Penale e Tirans urdhruar rihapjen e hetimit pr shitjen e rreth 30 hektarve tok n Gjirin e Kakomes nga ALUIZNI pr llogari t nj kompanie private.

Prokuroria e Tirans m 25 maj t ktij viti e mbylli kt shtje duke u mjaftuar me 20 dit hetime pr t arritur n prfundimin se nuk ekziston fakti. Gjykata Penale e Tirans e ka gjetur t drejt krkesn dhe ka urdhruar rihapjen e dosjes.

N kallzimin e br nga kryetari i Komuns Lukov, Vladimir Kumi, thuhet se shitja e siprfaqes prej 29,07 hektarsh n Gjirin e Kakomes ishte br n kundrshtim t plot me ligjin Mbi legalizimet si dhe ligjin Pr rregullimin e pronsis mbi truallin shtetror n zonat me prparsi turizmin. N krkes thuhet se ALUIZNI nuk mund t shes pr asnj shkak nj siprfaqe t pandrtuar, pr m tepr t prmasave t tilla, pavarsisht punimeve pjesore dhe n stade fillestare t kryera nga ana e firms dhe t pa prfunduara dhe jasht afateve t parashikuara n ligj.Mund t verifikohet lehtsisht nprmjet fotove t ALUIZNI-t nse deri n kt afat ka pasur ndrtime n truallin e pretenduar, prkundrazi kemi nj situat krejtsisht natyrore dhe t paprekur t Gjirit t Kakomes,shkruhej ndr t tjera n padi. Sipas Kumit, ligji i vitit 2009 rregullon marrdhniet mbi truallin n zonat me prparsi turizmin vetm n ato raste kur kemi t bjm me struktura ndrtimore t filluara dhe t prfunduara prpara dats s hyrjes n fuqi t ktij ligji.

Problemet me aksionart dhe pronart n Gjirin e Kakomes

Historia e projekti turistik n Gjirin e Kakomes z fill n vitin 2004, kur nj kompani shqiptare kishte siguruar prdorimin e emrit t kompanis s njohur franceze Club Med dhe kish siguruar nga qeveria shqiptare n kontrat koncesionare. Pra, arsyeja pse kompania shqiptare Riviera e mori kt status ishte se ajo kishte partnere kompanin e njohur franceze Club Mediterane. Kompania franceze u trhoq prfundimisht n vitin 2007, duke e konfirmuar trheqjen pr shkak t konflikteve mbi pronsin dhe pas ksaj kompania Riviera duhet t humbiste koncesionin.

Pas nj sr spekulimesh dhe prdorimi privat t shtetit, kompania arriti t mbaj t rrethuar territorin pa pasur letrat e nevojshme pr t vazhduar pun. Edhe protestat e banorve t zons nuk arritn t ndalin kompanin q prmes forcave speciale nga Tirana t ruanin kontrollin mbi zonn.

N fillim t muajit mars, gazeta Tema botoi nj dokument ku tregohej se ndrsa Shaban Memia ka qen n prag t largimit nga detyra e Drejtorit t Prgjithshm t ALUIZNI-t, ka firmosur shitjen e toks pr llogari t nj kompanie private n Gjirin e Kakomes si nj subjekt pa nj status t subjektit turistik.

nivica2Legalizimi sht br duke prdorur disa objekte ushtarake me siprfaqe 888 metra katror, q jan privatizuar me objekt strehimin e disa ish- ushtarakve s bashku me tokn q z 1000 metra katror. Duke prdorur kt njoll sht br legalizimi dhe shitja e 30 hektarve tok.

Toka figuron e bler nga nj bullgar 30-vjear n kontratn e shitjes q mban datn 23 mars 2012, mes zyrs s ALUIZNI-t, prfaqsuar nga ish-drejtori Shaban Memia, blersi Riviera Kakome prfaqsohet nga shtetasi Jeko Petkov Kolev, i datlindjes 1982. Kolev shfaqet si prfaqsues i Dhoms s Tregtis dhe Industris Bullgaro-Shqiptare, nj shoqat jofitimprurse, regjistruar pran Gjykats s Rrethit Gjyqsor Tiran, me nr.vendimi 2701, dat 07/12/2009. Kolev sht aty antar i Bordit Drejtues, bashk me shtetasit e tjer bashkpatriot: Bozhidar Mihaylov Todorov, Petyo Petkov Toshev dhe Martin Danovsky.

290 mije metra katror u shitn pr 1219.7 lek pr metr katror! Prona sht shitur n total pr gati 3.4 milion dollar kur ajo kushton minimumi 40 milion dollar!

N baz t ligjit 8053 t dhjetorit 1995, banort e zonave bregdetare duhet t kompensohen me tok ose troje n rast se toka e tyre ka objekt ndrtimi prioritet turistike. Toka q i sht dhn kompanis Riviera prej ALUIZNI-t, sht tok, e cila ka qen n prdorim dhe shprndar pr banor t zons, t cilt shpronsohen nga vendimi de facto i ALUIZNI-t q ia shet nj kompanie, e cila e ka ende t paqart statusin e saj si subjekt turistik.

Banort e Kakomes u kan paraqitur gjykatave dhe parlamentit t Shqipris dokumente q sipas tyre vrtetojn pronsin e ksaj siprfaqeje n favor t fshatit q n shekullin e 19-t. N kt dokumentacion, i cili sht vendosur q t arkivohet n sekretarin e ktij komisioni, paraqiten dhe t drejtat q kta banor kan mbi pronsin e toks si dhe akte t ndryshme shitblerje q kan ndodhur n vite. Ata kan paraqitur dhe dokumentet e shpronsimit t vitit 1947, me nj list t plot t personave t shpronsuar. Banort i referohen po ashtu nj rezolute t parlamentit shqiptar, e cila ndalon procesin e tjetrsimit t prons publike dhe private, n t ciln ka pretendime nga ish- pronart.

Kumi: Do qndrojm deri n fund

Kryetari i Komuns s Lukovs, Vladimir Kumi, sht i vendosur ti shkoj problemit deri n fund. I pyetur nga gazeta Tema mbi vendimin e gjykats penale t Tirans, Kumi thot se vendimi ishte logjik, pasi sado t korruptuara t jen gjykatat, jan disa fakte mbi t cilat nuk mund t shkelet.

Ekzistojn gjith provat q legalizimi sht br n shkelje t ligjit. Toka sht aty, fotografimi sht aty, abuzimi me ligjin sht flagrant. Jan shitur 30 hektar n kundrshtim me ligjin. Ne nuk do t trhiqemi deri n fund,tha Kumi.

Kumi ka deklaruar n vitin 2009 se ai ka mundur ti rezistoj presioneve fizike dhe financiare nga kompanit private t interesuara n kt shtje.

…..

http://www.gazetatema.net/web/2012/12/21/komuna-lukove-rikthen-ne-prokurori-shitjen-e-30-hektareve-ne-kakome/

.

5/19/2012

Mafia Boss Dritan Celaj, verkaufte die Kakomese Bucht an Bulgaren Mafiosi: Jeko Petkov Kolev

Die Bulgarien sind Weltmeister im Immobilien - Real Estage Betrug, wie illegalen Bauten. 70% Wertverlust gab es fr die Auslnder, welche in 1008 kauften und jede Schrott Ruine, wird an die Russen verkauft. Ein 30-jhriger Bulgare: Jeko Petkov Kolev, kaufte Kakome, weil es keine serisen Touristik Profi gibt, seit 10 Jahren und niemand in diesem kriminellen Sumpf der Non-Stop Urkunden Flschungen, desBetrugesund Hirnlosen Umwelt Zerstrung wie derAntiken Sttten, investieren will. sieheWeltbank Bericht. Ein Land, mit einer korrupten und inkompetenten Justiz, wo Richter und Staatsanwlte nur noch kriminell sind. Jeko Petkov Kolev ist als Firmen Vertreter nur der Orts Lakaj, des Bulgarischen Mafia Bosses: Vasil Bozhkov, der hinreichend in wikeleaks ebenso dokumentiert ist, als notorischen Verbrecher.
Vasil Bozhkov
kakome
Jeko Kolev (30 Jahre), der Orts Vertreter fr den Mafia BossVasil Bozhkov, einem direkten Vertreter derRussen Mafiain Europa, kaufte die Bucht von Kakomese, von dem Albanischen Mafia Boss: Dritan Celaj. Bozhkov, betreibt die blichen Geschfte wie: Spiel Casinos, Clubs, Hotels, Geldwsche, Baufirmen (BALKAN Roads sh.p.k) - Holding Roads PCL und Firmen ohne Ende.Vasil Bozkhov, gilt meist notorischer Gangster Bulgariens.

Jrgen Roth in BIG Business Crime

Vasil Bozhkov

Unzweifelhaft hingegen ist: Vasil Bozhkov hat Einreiseverbot in die USA, aufgrund seiner, in den Augen der US-Behrden, ungeklrten Vermgensverhltnisse. Der US-Botschafter wurde nach den Hintergrnden des Einreiseverbots gefragt. Ich mchte Sachverhalte zu konkreten Person nicht kommentieren. Aber es gibt sehr starke Verbindungen zwischen den Schattengeschftsleuten und alle wissen wen ich meine. Das grte Problem Bulgarien auf diesem Gebiet liegt in der Politik. Es ist nur ein kleiner Kreis von Personen, denen das Visum verweigert wurde.

http://www.linksnet.de/de/artikel/23370
Kakomese zuletzt bekannt, wo 10 Privat Wchter Drogen Cannabis Export ber lngere Zeit betrieben. Der absolute Betrug, denn die Firma Rivera Kakome Sh.P.K. war nie Eigentmer noch Mieter des Grundstckes, sondern erhielt nur eine Projekt Genehmigung der Regierung, mangels Dokumente auch mit dem Club Med, nie eine Baugenehmigung, noch einen Grundstcks Vertrag. Als sich der Club Med offiziell zurckzog aus dem Projekt, erlosch auch die Projekt Genehmigung.
Ein Profit mit dem Verkauf Erls von 3,4 Millionen $, fr absolut Nichts, mit den belsten und korruptesten Gestalten der Regierung wieShaban Memia. Fr den Drogen Schmuggel und die Schmuggler Basis, ist bereits der Bulgare Petkov Kolev Jeko verantwortlich. Die Presse in Tirana, konnte Petkov Kolev Jeko nicht erreichen, weil alle Kontakt Daten nicht stimmen. First Investment Bank, aus Bulgarien mit den dubiostes Fund Umfeld, ist immer dabei, vor allem beim illegalen Bauen auf gestohlenen Grundstcken.

Kakomese
Die Bucht von Kakomese, welche in einem Mafia Projekt der Fatos Nano Gruppe und der Vlore Verbrecher Bande umDritan Celaj,ein Club Med Projekt in 2004 starten wollte.Mafia Boss Dritan Celaj, eine Urgestalt im Albanischen Verbrecher und der Vlore Gangster wie der Geldwsche. Vor der Geldwsche in Sd Albanien warnte der Albanische Geheimdienst 2010 und danach. Der Kufer: 30 Jahre Jeko Petkov Kolev, residiert im Mafia Bau desGangsters Dashnor Sulain Tirana, den Sky Towers, einem alten Projekt der Stadt Mafia von Edi Rama und Fatos Nano. Die Geldwsche Bank First Investment Bank aus Bulgarien, ist wohl auch hier wie immer aktiv.

SalihBerishas Drogen Export mit Dasho Aliko: beschlagnahmte Schmuggler Boote: Italien - 1,5 Tonnen, Korfu - 1,0 Tonnen Cannabis

11/24/2012

Die Sokol Olldashi Mafia mit dem Hafen Durres: Super Skandal - es regnet durch das Dach der neuen Abfertigungs Halle

Filed under: — BuckZiesMutter @ 12:22 am

Es gibt natürlich aktuelle Bau Betrugs Fälle der Grossen Baufirmen auch mit dem Flugplatz in Berlin, Hamburg neue Oper und besonders abenteuerlich kriminell: Bilfinger & Berger, bei dem U-Bahn Bau in Köln und Düsseldorf, engster Partner der Deutschen Entwicklungshilfe. Der Hafen von Durres, ein Drama, ohne Ende!

Warum Durres, die grössten Passagier Abfertigungs Halle haben sollte, ist ein Extremer Betrug der Deutschen Consults. Die grösste Abfertigungs Halle des Östlichen und Südlichen Mittel Meeres, viel grösser wie die Welt Häfen: Bari, Triest, Ancona. Der Bauschrott unglaublich.

Rund um den Hafen Betrug und den Schrott Bauten, ist die
DIWI

Deutsche DIWI Consult verwickelt, welche mit Vorsatz in dem krimniellen Enterprise des Hafen und mit dem Super Mafiosi: Sokol Olldashi, mit der Betrugs Bank: Deutsche Bank, regelrecht den Hafen vernichtete. DIWI Consult, gehört zu dem Mafiösen Construkt, der Deutschen Entwicklungshilfe, KfW, welche Weltweit Milliarden vernichtet. Die hohe Staats Aufsicht KLSD, wird unter der neuen Regierung, darüber einen Bericht anfertigen Anfang 2014. Deutsche Firmen, Deutsche Politiker, Lobby Firmen waren Motor der Balkan Bestechung und Zerstörung der Zivilen Gesellschaften im Balkan, wo Griechenland und die Albaner Gebiete, Vorzeige Betrugs Regionen für die Deutschen war.

Hier handelt es sich um einen von den korrupten EBRD Gestalten finanzierten Bau, ohne jede Kontrolle mit Pseudo Architekten Büro’s: Royal Haskoning! Briten Betrug und Korruption rund um Weltbank und EBRD Finanzierungen, sind absolut 100 % in Albanien, wie es sich bei früheren Hafen Projekten in Vlore schon zeigte. Die Bestechungs Baufirma aus Slowenien SCT, (inzwischen Bankrott) wie der Mafia Baufirma “VEGA” in Albanien. siehe die Planungen in 2006. Nicht ist das Dach vollkommen undicht, sondern es wurden 3 mal die Fenster ausgetauscht, wegen totalem Betrug, von Pseudo Technikern und selbst ernannten Experten, weil das Glas brach, bei höheren Wind Geschwindigkeiten. Gestank zieht durch die Gegend, weil Hirnlose die Toiletten Anlagen planten: Ein Welt Rekord an dümmlicher Korruption der EBRD Bank und den in den Clubs der Mafia versackten Gestalen, welche schlimmer sind, als die Orts Mafia: Die Orts Zeitung: Bulvevard gibt Auskunft, das es nochmal 4,1 Millionen € kostet, die Schäden zu reparieren, wo sich durch korrupte Ausländer, solche Projekte überall um 500 % verteuerten, weil die Geldgeber direkt in ihre Taschen wirtschaften und die Mafiösen Modelle oft geschaffen haben.

 

Für 22 Millionen wurde eine extrem teure neue Abfertigungs Halle gebaut, welche 7 Millionen € teurer war, als in der Ausschreibung zugesagt.

Die Einweihung aus der Website des Premier Minister vom 11.7.2012

Der verantwortliche Minister Sokol Olldashi, ist ein Langzeit Mafiosi, wo man die übelsten Verbrecher aus SHIAK, Fiere zum Freunde hat, so auch den Mörder des Polizei Präsidenten von SHIAK: Adem Tahiri! Da müssen viele Kriminelle mit ihren Baufirmen versorgt werden, wie Gjoka und Co. und hier die Baufirma “VEGA"!

Im Juli erst eröffnet, benützen nun Angestellte und Personen in der Halle Regen Schirme, weil es überall hinein regnet!

Haupt Einnahme im Privatisierungs Mafia Model der Weltbank, waren auch Miet Einnahmen durch die Abfertigungs Terminals der Agenturen.

Um Schaden der Computer und technischen Geräte zuverhindern wurden die Geräte entfernt, so das man dort nicht arbeiten kann und wird. Also wurde dort die TIM Passport Kontrolle, Gepäck Scanning abgebaut und beendet, wegen dem undichten Dach.

Ausführende Baufirma: “VEGA” (Mitglied der Deutschen Industrie Vertretung: DIHA), wobei auffällt, das früher die Weltbank Projekte rechtzeitig stoppte, wegen Geld Unteschlagunen, oder schlechter Bauausführung, darunter mehrere Bau Projekte im Hafen, vor alle die Bauarbeiten der neuen Kais vor über 10 Jahren wurden mehrfach gestoppt, genau wegen der Kathastrophen Bau Ausführung. Die EBRD finanzierten Projekte, sind aber direkt zu 100 % von der Mafia kontrolliert, wobei die EBRD Gestalten gut versorgt werden in Tirana in den Clubs, wo man das Bestechungsgeld ebenso aushandelt - dafür gibt es ein paar Millionen mehr rund um den IFC, der auch nur ein kriminelles Enterprise ist.

Die Haupt Aufgabe der neuen Abfertigungs Halle, war die Zusammenführung der Dienstleistungen, was ebenso nur bei schönen Wetter möglich ist. Alle 5 Jahre gab es ständig neue Abfertigungs Hallen, was ebenso andere Probleme aufzeigt, weil oft nur ausländische Consults sich mit Bestechung Geld dort Aufträge im Ministerium erkauften, mit Ausnahme der HPC-Hamburg, welche diese Kick-Back Geschäfte schon vor über 10 Jahren ablehnten und das Land verliessen.

Die Weltbank und die Profi Betrugs Lobbyisten der Wirtschafts Vereine, erleben ein desaströses Scheitern ihre Politik, welche nur Kriminelle Strukturen schafft, was auch vor 15 Jahren bekannt war. Alle wichtigen Projekte lösen sich in Luft auf und schafften nur extrem neue Probleme, rund um die Privatisierung.

Man versucht nun 3 Millionen € Rest Zahlung in der Bank zublockierren, weil eine Garantie von einem Jahr besteht. Selbst für Albanische Hälfte, wo es nur Bau Betrug gibt und keine gesetzlichen Standards eingehalten werden, weil die Ingeniere selbst keine Ahnung haben, ist es ein Super Skandal. Sokol Olldashi (mit der Prominenz aus Drogen- Frauen Handel bestens befreundet) ist der Transport Minister, der nun auch den Wachdienst des Hafens privatisieren will, sprich die Mafia will mit allen Mitteln die Kontrolle

Eduard Ndreu, ist der Direktor des Hafens, der als ungeheuer reich in Durres gilt, weil in alter Tradition der Hafen Direktor an jedem Geschäft seine Beteiligung und Abgabe hat.

 

Skandal, terminali i ri i pasagjer�ve pikon n� 40 vende, udh�tar�t l�vizin me �adra

Posted By Mark BRUNGA On 23 N�ntor, 2012 @ 18:30 In Kryesore,Rrethet | No Comments

 

Skandal, terminali i ri i pasagjerëve pikon në 40 vende, udhëtarët lëvizin me çadra

Posted By Mark BRUNGA On 23/11/2012 @ 11:32 In Kryesore,Rrethet | No Comments

DURRËS/ Cilësia e dobët e punimeve. Inaugurimi i Terminalit, ku u investuan 22 milionë euro u bë në muajin korrik

Kanë qenë shirat e shumta që kanë rënë dhe që kanë bërë edhe bankëprovën e cilësisë së dobët të ndërtimeve të çatis së terminalit të ri të sapo përfunduar në sheshin e trageteve në qytetin e Durrësit. Pasagjerët që kanë udhëtuar gjatë ditëve të shirave të shumtë që kanë rënë me rrebeshe, kanë qenë të detyruar që brenda mjediseve të terminalit të përdorin çadra ose të gjejnë zona që nuk pikonin rrëketë e shiut për t’u mbrojtur. Burime nga Porti i Durrësit kanë bërë me dije se çatia e terminalit ka rrjedhur ujë përgjatë gjithë netëve dhe ditëve që ka pasur reshje shiu sa që janë detyruar të bëjnë me shpejtësi edhe largimin e aparaturave komjuterike nga operatorët e bizneseve si të kompanive të lundrimit, të doganës dhe APD. Largimi i tyre është bërë që të ruhen këto pajisje të domosdoshme nga dëmtimi që mund tu shkaktonte lagështia e tepërt.

Investimi

Terminali që ka konsumuar për tu ndërtuar rreth 22 milionë euro, ose rreth 7 milion euro më shumë nga projekti paraprak është përuruar më 12 korrik të këtij viti, rreth 2 vite më vonë nga projektet e mëparshme. Shtesat në fonde dhe në pagesa nuk kanë shërbyer për të ndërtuar një çati cilësore dhe kjo është parë me nota kritike edhe nga APD. Drejtori i Autoritetit Portual, Eduard Ndreu ka deklaruar gjatë kësaj jave se këtë situatë po e ndiqnin me shqetësim dhe se për këtë ata kanë kërkuar që të bëhet ngrirja e fondit prej 3 milionë eurosh, që lihet si garanci nga firma fituese e tenderit në Bankë. Ai ka bërë me dije se APD është brenda garancisë prej një viti dhe se për këtë firmës ndërtuese “Vega” i janë bllokuar në bankë rreth 3 milionë euro dhe se këto shuma parash do të përdoren për riparimin e çatisë që pikon. Ndreu ka bërë me dije se për këtë shqetësim është vënë në dijeni si firma që ka bërë ndërtimin e çatisë ashtu edhe supervizorin e punimeve, sepse kjo është një situatë skandaloze. Ai ka deklaruar se për këtë situatë të rëndë është vënë në dijeni edhe Ministria e Transporteve, sepse atje është bërë edhe tenderi.

Projekti

Terminali i ri i pasagjerëve në Durrës ka një shesh prej rreth 65 mijë m2 sheshe, ndërsa ndërtesa, e cila është e mbuluar që shërben si terminal është rreth 4500 m2. Në të ndodhen10 poste të kontrollit të njëkohshëm për pasagjerët këmbësorë, 36 poste për kontroll të njëhershëm për pasagjerët me autovetura, si dhe 12 poste për kontrolle të njëhershëm për kamionët.

PSE U MORR NË DORËZIM INVESTIMI?!

Ndërtesa prej 4500 metra katror u konstatua se rrjedh ujë nga çatia drejt e në kokat e pasagjerëve gjatë shirave dhe duke u nisur nga shpenzimet e mëdha që janë bërë, ky mund të cilësohet si papërgjegjshmëri ose më saktë skandal i madh, pasi si është e mundur që një investim i këtij niveli është marrë në dorëzim me këto defekte që i nxori në dritë koha e keqe e këtij muaji. Ka pasur mbi 30-40 vende, ku ujërat kanë rrjedhur lirshëm, kanë deklaruar punonjësit brenda mjediseve të terminalit.

OPERATORËT HEQIN ZYRAT NGA TERMINALI

Personeli i shërbimit të policive të ndryshme që operojnë në këtë sektor si dhe doganierët kanë treguar se pasagjerët mbeten me çadra mbi kokë dhe doganierët kanë bërë tërheqjen e nga zyrat që ndodhen në terminal, sepse ujërat që binin nga çatitë që pikonin ua rrezikonte aparaturat elektronike dhe dokumentacioni. Po kështu edhe sportelistët e policisë brenda në terminal hoqën kompjuterat nga sportelet, sepse çatia rridhte pa pushim dhe më pas lagështia që do të krijonte kishte rrezik për ta.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.comURL to article: http://gazetatelegraf.com/skandal-terminali-i-ri-i-pasagjereve-pikon-ne-40-vende-udhetaret-levizin-me-cadra/Hafen und Korruption, ist uralt in Albanien: Der Durres Hafen ist heute wieder von kriminellen Banden unter Kontrolle, wo sogar Offiziere des zuständigen Wach Personals sagen: “hier kann man für Geld Alles machen” was bei diesem Direktor nicht verwundert, welcher nur für alle Geschäfte, seine Abgabe erwartet. ein uraltes Modell, was der Weltbank vor über 15 Jahren bekannt war. Das Transport Ministerium ist unter der Kontrolle der Super Mafia aus SHIAK, mit Sokol Olldashi, wo die Intelligenz bei diesen Leuten der Durres - SHIAK Mafia immer schon auf der Strecke geblieben ist.Die Bewachung des Hafens von Durres soll privatisiert werden Der Hafen Durres wurde wieder gesperrt
Italienische Medien berichten ueber den schlechten Hafen Service in Bari nach Durres
Auch Durres wird kritisiert, aber vor allem die Abfertigung in Bar.

EBRD, Deutsche Bank, alle sind für diese Mafiösen Bestechungs Zirkel und des Betruges in der Verantwortung.

EBRD Lends Albania Euro14mln for Durres Port Project

The project will help enhance transport between Albania and its European neighbors, improving links especially with countries such as with Italy, Macedonia and Bulgaria and benefiting both businesses and touristsTIRANA � Albania and the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) signed on Wednesday a Euro14 million loan agreement to finance a new ferry terminal and rehabilitate two quays to improve passenger and cargo services at the port of Durres, the country’s main commercial port

http://www.albaniannews.com/

Last week, Minister of Finance Ridvan Bode and EBRD representative in Tirana Murat Yildiran signed an agreement for a 14m-euro loan. The 15-year-long loan, with a three-year grace period and low interest, is just part of the 40m euros invested by the EU, the European Investment Bank (EIB) and the Albanian government.

The plan for the port includes building a new passenger terminal and improving other infrastructure. The project has three main components – new investments, rehabilitation and general construction supervision. Expected completion is in October 2010.

“This project brings the total EBRD portfolio to 90m euros for this sector in Albania,” Yildiran said. He added that the EBRD hopes to increase its credit portfolio in the country to 120m euros by the end of the year.

Transport Minister Sokol Olldashi said the new project aims to increase the volume of goods and passengers passing through Durres. It now processes 3m tonnes of goods and 700,000 passengers annually. From January to April, the trade volume at the port increased 14% year-on-year.

Durres is also important to the tourism sector. It is considered Albania’s gate – not only for the arrival and departure of ships carrying goods, but also for passengers – as it is connected daily with ferries to the Italian ports of Bari and Brindisi.

……..
This content was commissioned for SETimes.com
Balkantimes

Die T�rken zogen sich aus dem Hafen Projekt zur�ck.

Project on Durres Port Expansion Presented

TIRANA � A consortium of Deutsche Bank of Germany and Turkish Global Yatirim on Friday proposed a project for improving and expanding the Port of Durres, the largest in Albania.Representatives of the Deutsche Bank and Global Yatirim, who met with Prime Minister Sali Berisha, presented the project which included a package of port services, such as cargo, containers, passengers and other tourist services, a government�s statement read

http://www.albaniannews.com/

Wir zeigten schon vor 4,5 Jahren, wohin diese Bestechungs und Betrugs Systeme f�hrten. u.a. mit der DIWI Consult aus Deutschland.

Und nat�rlich taucht dann bei den �belsten Bestechungs und Korruptions Gesch�ften wieder die Deutsche GTZ Bestechungs Consult Firma DIWI Consult auf bei dem aktuellsten Gesch�ft!

Ein Mega Artikel �ber den neuesten Top Skandal der Korruptions Regelungs Maschinerie der Deutschen GTZ DIWI Consult. Und immer dabei die ber�chtigsten Bestechungs Firmen aus dem Hause der GTZ mit Verbindung zur KfW, der DAW und dem Gesindel der Deutschen Politiker im Balkan.

Lauter oft alt bekannte Namen (wie auch �Al Kharaf�), welche nur von Bestechung und Korrumpierung der Adminstration leben.

Ein heutige Zeitungs Artikel der im Detail der die fiktiven Arbeiten auf z�hlt und zugleich taucht dann u.a. die Slowenische Bestechungs Baufirma SCTauf, die in der Heimat auch schon in zahlreiche Bestechungs Aff�ren verwickelt ist.

Eine offiziell auch in Deutschland bekannte Baufirma in Slowenien, denn diese Zusammenarbeit der korrupten Baufirmen wird von Deutschland aus global gesteuert, weil es sowieso der Steuerzahler bezahlt.


aus
http://www.bfai.de/DE/Content/__SharedDocs/Links-Einzeldokumente-Datenbanken/fachdokument.html?fIdent=AUK20071010800102

SCT d.d.

SCT d.d.
Slovenska cesta 56
1000 Ljubljana
Slowenien
Tel.: 003861/4 34 52 04
Fax: 003861/4 34 52 80
Email: sct@sct.si
Homepage: www.sct.si

 

Festnahmen im slowenischen Bauskandal

Im Zusammenhang mit dem Aufsehen erregenden Bauskandal
in Slowenien hat die Polizei sieben Festnahmen best�tigt. Weder die Namen der
Festgenommenen noch jene der betroffenen Firmen wurden offiziell bekannt
gegeben - laut Berichten slowenischer Medien richten sich die Untersuchungen
unter anderem gegen die drei gr��ten slowenischen Baufirmen SCT, Primorje und
Vegrad. Bei den Ermittlungen geht es nach Angaben der Polizei um den Verdacht
auf Korruption und andere Wirtschaftsdelikte im Zusammenhang mit �ffentlichen
Auftr�gen, erkl�rte der Leiter der Sonder-Einsatzgruppe gegen das organisierte
Verbrechen, Harij Furlan, vor Journalisten.
Laut Polizei und Staatsanwaltschaft wird gegen private und staatliche
Unternehmen ermittelt. Betroffen sind nicht nur Baufirmen. Der
Korruptionsverdacht - die Bezahlung oder die Annahme von Schmiergeldern wird in
Slowenien mit einer Freiheitsstrafe von bis zu f�nf Jahren bedroht - habe sich
bereits best�tigt, hei�t es.
Medienberichten zufolge bezieht sich der Korruptionsverdacht auf das Projekt
des neuen Kontrollturms am Ljubljaner Flughafen. Alle drei gr��ten slowenischen
Bauunternehmen, SCT, Primorje und Vegrad, bei denen Hausdurchsuchungen
durchgef�hrt wurden, bewerben sich n�mlich um den Bauauftrag im Wert von 20 Mio
EUR - ebenso wie die �sterreichische Strabag.
Die Chefs der betroffenen Unternehmen - Ivan Zidar (SCT), Dusan Crnigoj
(Primorje) und Hilda Tovsak (Vegrad) - sollen festgenommen worden sein, was die
Unternehmen jedoch bestreiten. Die Polizei hatte auch der slowenischen
Flugkontrolle, Slovenia Control, einen Besuch abgestattet, wie das staatliche
Unternehmen best�tigt hat.

http://www.onpulson.de/boerse/news/osteuropa/show–2817818.htm

Der Hafen Durres, eine endlose Geschichte!

Gesch�fts Modell des Joschka Fischer, Ludgar Vollmer, Rezzo Schlauch vor Ort in Tirana

Der Gjoka Komplex, Haupt Drogen Verteil Stelle, f�r Gross Abnehmer und Unter Capos: Haupt Financier von Sokol Olldashi, Bamir Topi and Ridvan Bode.

Der ganz normale EBRD Betrug, denn reich geworden sind nur die Consults, die Betrugs Bank Deutsche Bank ist auch dabei im Hafen Durres, und die Club Besitzer, welche den Sonder Service f�r die Geldgeber und Lobbyisten anboten.

Neues Passagierterminal im Durr�s Hafen

Das neue Passagierterminal im Durr�s Hafen wurde eingeweiht, eine Investition im Wert von 21.9 Mill. Euro, finanziert von EBRD, EIB und der albanischen Regierung.

Das Terminal hat eine j�hrliche Kapazit�t f�r bis zu 1.2 bis 1.5 Millonen Passagieren, 200.000 Autos und 60.000 LKWs. Es verf�gt �ber 65.000 m� freie Fl�che, 25.000 m� Geb�udefl�che, darunter 4500 m� Geb�udefl�che f�r Passagiere, 10 Kontrollposten f�r die Passagiere, 36 Kontrollposten f�r die Autos und 12 Kontrollposten f�r die LKWs.

Quelle: Hafenverwaltung Durres

Originalartikel

3 / 8

11/17/2012

Die Durres Terroristen Polizei, verhaftet illegal 5 Elektriker des Energie Versorgers CEZ fest

Filed under: — Super Visor @ 1:36 pm

Eine klarer Erpessung- und Terroristen Aktion der Albanischen Mafia Polizei aus Tropoje, wo die Stadt Tropoje noch nie etwas fr Strom gezahlt hat in 20 Jahren. Wie in einem Banditen Roman, besetzten die Polizei Banditen auch die Pump Station, um eine Rckkehr der CEZ Fachleute zuverhindern.
Willkrliche Freiheits Beraubung im Mafia Terroristen Staat des Salih Berisha Verbrecher Banden und ohne Justiz.
Durres Mafia Polizei
Insgesamt sollen kurzfristig bis zu 20 CEZ Mitarbeiter verhaftet gewesen sein, wobei 3 am Abend des 17. noch in Haft in Durres waren.

Aufgabe der Polizei ist eigentlich, das sie die Mitarbeiter der Stadt Durres und der CEZ schtzt, wenn sie illegale Wasser oder Strom Anschlsse beenden, ebenso die dortige Landbesetzung (Spitale, Shiak, Hamalja, Sukth, und Xhafzotaj)Bebauung zuverhindern. Das genaue Gegenteil ist der Fall, denn inklusive der Club`s- und Bordell Betriebe, ist man Partner, Haupt Organisator, wie im Drogen Handel, wie aktuelle Festnahmen beweisen. In einigen Fllen wie in Vlore, konnte die Polizei entfhrte CEZ Mitarbeiter befreien, aber in Durres ist es umgekehrt. 500.000 Haushalte haben kein Wasser Geld bezahlt, vor allem in Durres, wo nur 10 % der Leute zahlen ist das ein grosses Problem.

Aufgabe der Justiz: Wo sind die Gelder der Wasser Versorgungs Betriebe von Durres verblieben, weil eindeutig ein Mega Unterschlagung und Betrug vorliegt, denn 8 Millionen Schulden bestehen bei der CEZ.

Die berchtigte kriminelle Richterin Arjana Lico in Durres, hlt die 5 Arbeiter im Gefngniss, ohne jede Rechts Grundlage, wobei Ariana Lico, direkt verantwortlich ist, das der berchtigte Mrder Ilir Xakhja, frei herumlaufen konnte, trotz vieler Verurteilungen wegen Waffen Besitz.

Eine Rechts Grundlage fehlt fr diese Art von Polizei, welche man vor allem in Caffes in Durres sieht, oder zusammen mit Stadt bekannten Kriminellen erneut seit Anfang 2010, was in dem Standard Modell einem Betriebs Unfall der Ermordung von Polizei Chefs alle paar Jahre ausartet. Eine Schafshirten Polizei, ohne Schule, Kultur und Bildung, welche die einheimische Bevlkerung: “animale” nennt.
Das Albanien gezielt, eine Verbrecher Polizei mit Bujar Nishani aufbaut, war 2007 schon bekannt und wenig spter auch mit einer Mafisen und inkompetenten Justiz. CEZ Sprecher Jaroslav Macek, wird gegen die kriminellen Polizei Beamten, die seine Leute entfhren fr Erpressungs Versuche, ohne Rechts Grundlage juristisch vorgehen. Noch wilder ist ein Tirana Gericht, was eine Gerichts Entscheidung verkndete, das die CEZ 100 Millionen LEK Bussgeld erhlt (ca. 700.000 e) pro Fall einer Strom Unterbrechung fr Staatliche Institutionen, wo ebenso jede Gesetzes Grundlage fehlt. Ein Idioten Staat, der keine Vertrge, Gesetze, Verfassung einhlt noch Internationale Standards. Entsprechend viele Verfahren laufen vor dem EU-Menschenrechts Hof rund um Grundstcke (600) und mindestens 10 Internationale UN Abitrage Verfahren sind anhngig, oder in Vorbereitung, gegen den Verbrecher Staat Albanien.

Die Albanische Tropoje - Kukes Verbrecher Polizei, nimmt in Durres die 5 Elektriker des Energie Versorgers CEZ fest, damit Selbige nicht den Auftrag ausfhren knnen, die Strom Versorgung des Wasser Versorgers zu unterbrechen, der Millionen schwere Schulden bei der Strom Versorgung. Praktisch werden alle Gelder durch die Mafisen Construkte der Politik unterschlagen, wie auch in diesem Falle und nie Strom bezahlt, durch Ministerien und Staats- wie Kommunal Betriebe. Ein extremer Terror Akt, in einem Rechtsstaat, weil die vielen illegalen Luxus Villen und illegalen Firmen, der Polizei Verbrecher Banden rund um Drogen- und Frauen Handel, dann kein Wasser mehr bekommen, wenn der Energie Versorger CEZ, den Strom fr die Wasser Versorgung abgedrehtVollbild anzeigen
Niemand wartet dort wie frher, um eine Anzeige zumachen, mit Ausnahme von Mafiosi, welche ihre Polizisten abholen fr einen Lokal Besuch. Manchmal parken direkt davor Luxus Autos der Durres und Kosovo Mafia, um ihre Geschfte zubesprechen.

Durres Polizei Station, wo kein Albaner eine Anzeige macht, als Operation Zentrale krimineller, primitiv Verbrecher Banden aus Tropoje und Kukes, die sowieso nie Strom und Wasser bezahlen, weil man auf Plnderungs Tour im Bezirk Durres ist. Die Albanische Polizei ist wie auch die Festnahmen zeigen, direkt in der Polizei Direktion in Tirana, eine reine Verbrecher Organisation erneut, seitdem Lulzim Basha,Bujar Nishaniund Hysni Burgaj, Polizei Direktoren Posten an Kriminelle vor allem aus Tropoje und Kukes verkauften und wichtiges Binde Glied im Trkisch - Albanischen Drogen Handel. Sogar an 26-jhrige Gestalten, wurden Bezirks Direktoren Posten verkauft, welche nur von Erpressung und kriminellen Geschften leben, in alter Berisha Methode.Die CEZ hat per Gesetz 9072 * unten, das Recht nach 30 Tagen der Nicht- Bezahlung der Strom Rechnung, die Verbindung zu kappen, wobei es praktisch bei den Staats Betrieben schon um ber 10 Jahre Nicht- Bezahlung geht.

Pas arrestimit t pes punonjsve t CEZ Shprndarje, punonjs t ksaj kompanie n Durrs kan reaguar menjher
Angestellte des CEZ Energie Versorgers protestieren vor dem Eingang der Tropoje Verbrecher Zentrale (genannt Polizei Station) von SHIAK und Durres, gegen die Verhaftung.
Durrs, protest para Drejtoris s Policis: Lironi elektricistt (VIDEO e pushtimit t nnstacionit t Fierit)

Postuar n:Aktualitet,Kronika|

 

 

Ndr m t dmtuarit nga historia e ndrprerjes s energjis ndaj ujsjellsve jan elektricistt, t cilt jan sulmuar nga turma, por edhe jan arrestuar nga policia.

Pr kt arsye, dhjetra punonjs t CEZ-it n qytetin e Durrsit kan protestuar prpara Drejtoris s Policis duke krkuar lirimin e elektricistve. Ata thon se elektricistt kan zbatuar vetm nj urdhr. Sipas tyre, prgjegjsia duhet t mbahet nga urdhruesit.

Ndrkoh m posht gjeni nj video nga momentet kur banort e Fierit sulmojn e m pas pushtojn nnstacionin n Kafaraj t Fierit, duke i krkuar me forc nj punonjsi t CEZ t takoj rrjetin.

Pas disa minutash protestuesit vendosen t ritakojn vet energjin. Ata hyn me forc duke dbuar punonjsit e CEZ. Energjia sht ritakuar nga vet banort duke rikthyer energjin n gjith zonn dhe n ujsjells. http://www.gazetatema.net/web/2012/11/16/durres-proteste-para-drejtorise-se-policise-lironi-elektricistet/

In Durres, Sarande, Lac, Elbasan usw., wurde der Strom der Wasser Versorger abgedreht

Der Mafia Boss Viez - Brgermeister: Adrian Cela, tobt im Durres Rathaus herum, rund um die Wasser Problem vor 10 Tagen. Man besttigt die hohen Schulden an die CEZ, will aber die Wasser Versorgung wieder in Kommunale Hnde nehmen, wo allerdings zuvor die Schulden bezahlt werden mssten. Noch peinlicher wird es dann, das man das spter kompensieren will, mit einer Umwelt Genehmigung fr die Gas Pipeline TAP, welche aber in Wirklichkeit nie gebaut wird. In diesen Wolken schweben diese Profi Kriminellen Banden im Rathaus Durres. Kurz gesagt, niemand plant eine Bezahlung der Millionen schweren Schulden im Rathaus Durres, was nicht einmal 100 bezahlt, fr den Liegeplatz ihres “Baywatch Bootes” im Sommer!

Durrs -

Kalimi i ndrmarrjes s ujsjells-kanalizime n Durrs n varsi t bashkis ka shkaktuar debate midis kshilltarve bashkiak t djatht e t majt.
Prej kohsh bashkia refuzon marrjen n pronsi t ksaj ndrmarrje, pasi, krkon q m par ajo t shlyej borxhet q ka ndaj kompanis CEZ apo personave t tret. Kshiltari i PD-s, Armand Teliti, ka akuzuar bashkin pr nivel t ulet t arktimit t t ardhurave si dhe pr vonesa n kalimin e ujsjellsit n varsi t saj.

Kundrprgjigja ka ardhur nga nnkryetari i bashkis, Adrian ela, i cili ka qen kundra marrjes n varsi t ksaj ndrmarrje pasi sipas tij, borxhi sht rreth 8 milion dollar.

shtja e kalimit t ujsjellsit ka mbetur prsri pezull, ndrsa m pas, kshilli bashkiak ka miratuar me konsensus lejen mjedisore t projektit pr gazjellsin TAP dhe sistemin e pikzimit pr familjet q do t prfitojn banesa sociale. http://news.albanianscreen.tv/pages/news_detail/50264/ALB


Die Prfekt besttigt die hohen Schulden des Rathauses und das Durres kein Wasser mehr hat, weil der Strom fr die Pumpen abgedreht wurde.
11/16/2012

20 Jahre Albanische Justiz, im Dienste krimineller Clans in Albanien
Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang


Irgendwie ist der hchste italienische Anti - Mafia Jger fr den Balkan “stinkesauer” auf den Polizei Direktor von Albanien, dem Kaspar: Hsyni Burgai, wie das Foto aus 2011 in Tirana zeigt. Welt Premiere: mit Vorsatz die Polizei und Justiz zerstrt, wobei die EU - “Experten"? in 2008, sehr aktiv mithalfen.

Typisches Beispiel, fr einen rein kriminellen Bezirks Polizei Chef in Durres, war der im September nach Skhoder versetzte Aleks Hajdari aus Tropoje und die Gestalten der Tropoje Verbrecher Banden mit Adem Hajdari und seinen besten Freunden als Begleiter, welche Tatenlos zusahen wie ihr Freund am 14. September erschossen wurde. Tropoje Stile, einer Berisha total Idioten Klasse aus Tropoje in Polizei Dienst.

Ein Blutrache Geschaeft, des Salih Berisha, nachdem die Leibwaechter des Salih Berisha 1998, den Politik Verbrecher: Azem Hajdari ermordeten, als Partei Konkurrent um den Vorsitz der PD Partei. Waffen- und Drogen Schmuggel, auch mit dem Serbischen Geheimdienst, das war Azem Hajdari eine fuehrende Verbrecher Gestalt in Bajram Curri und Tropoje, rund um den Haklaj Clan. Die Ehefrau von Azem Hajdari, ist am hchsten Gericht ttig, obwohl sie keine Ahnung von Gesetzen noch Justiz hat, was Berisha konform ist.

Aleks Hajdari
Alexs Hajdari, Polizei Distrikt Chef Durres, bis September 2012 nun in Skhoder

Banditen und Terroristen Schutzherr von Durres

Keiner bezahlt Strom, noch Wasser: ein Polizei Mafia Geschft in Durres, wie der Kosovo Mafia in Golem, Pista Illyria

Typische illegale Clubs, der Polizei Mrder, Drogen und sonstigen Verbrecher auf den ffentlichen Strnden und Parks in Durres: von Deligjori, Dritan Dajti Freunden angefangen. Alles Ortsfremde Verbrecher Banden rund um die neue Durres Polizei Direktion ab Ende September 2009, wo Zeit gleich die Ordnung und Sicherheit verloren ging.

Der Mafia Brgermeister von Durres, Vangjush Dako, verkauft den Beton und Zement bei allen illegalen Bauten und Gesetze werden wie bei den Vorgngern Leftern Koka (siehe wikileaks “most criminal Albanian) und Miri Hoti ignoriert, Sowas kennt man nicht.

Die Taliban sind harmlos gegen die Horden in Durres, mit Polizei und Rathaus Untersttzung, welche alle Antiken Sttten zubetonieren.

Vangjush Dako, ber die vielen illegalen Bauten in der Rruga Taulantia, Brylli und Currila Strnden davon sogar in der Privaten Zone Touristik,was ein Staats Verbrechen ist und Bruch der Verfassung. Er behauptet hier, das er keine Genehmigungen gegeben hat! Duldunt ist aber das Selbe bekanntlich.


Ein Betriebs Unfall der Tropoje - Kukes Polizei Mafia, das ein verurteilter Mrder frei herumluft und den Tropoje Polizei Chef von Shiak Adem Tahiri erschiesst.

N baz t Ligjit Nr.9072, dat 22.05.2003 Pr sektorin e energjis elektrike, Kodit t Shprndarjes s Energjis Elektrike dhe Kodit t Matjes, prcaktohet se CEZ Shprndarje, si operatori i vetm i licencuar n aktivitetin e shprndarjes dhe t furnizimit me pakice me energji elektrike, ka t drejtn ekskluzive t verifikimit t administrimit t rrjetit t shprndarjes si dhe t realizimit t ndrprerjeve t energjis elektrike pr shkak t mospagess s detyrimeve. Referuar ktij ligji si dhe Kontrats s Furnizimit me Energji Elektrike, konkretisht Nenit 11, parashikohet se detyrimet e energjis elektrike, duhet t paguhen brenda dits s fundit t muajit pasardhs t faturimit. Nse detyrimi nuk paguhet brenda afatit t prcaktuar, furnizuesi sht i legjitimuar t realizoj ndrprerjen e energjis elektrike.

6/22/2012

Demonstrationen gegen die Blutrache und gegen die illegale Vernichtung des National Parks in Tirana

Filed under: — Balkansurfer @ 2:35 am

Wo ist wieder mal das Umwelt (Forst Ministerium) Ministerium des Fatmir Mediu, der solchen Vernderung ebenso zustimmen muss. Aber wegen Mafiser Verbldung, weiss man die eigenen Gesetze und Regelung, wie Genehmigungs Verfahren nicht.

Der Mord an einer !7-jhrigen, durch die gut bekannten primitiven Banden in Nord Albanien und die Baum Massaker in Tirana, vollkommen illegal - schlimmer als bei den Taliban, wird Kultur und Umwelt Vernichtung und alle Gesetze missachtet auch von Lulzim Basha.
Isamil Kadare, Eduard Kukan, sagen deutlich das die Albanischen Politiker versagt haben und gescheitert sind, an ihrer kriminellen Primitivitt, oft ohne Schulbildung.

Beide Aktionen untersttzt der US Botschafter Alexander Arvizu, der zu einem Volks Aufstand praktisch die Albanischen Brger aufruft.

Was aber noch erstaunlicher ist! Update 27.6.2012 - bis heute war keine Polizei bei der Familie, ebenso beschwert sich die Mutter, das fr Diebe Belohnungen ausgesetzt wird, aber die Salih Berisha Polizei Nichts unternimmt! Verstndniss eines Rechtsstaates der in Hand primitiv Verbrecher ist und nicht einmal Taliban Kultur Niveau erreicht hat im Politischen Bereich.

Marie Qukaj Trauer

Trauer um das Blutrache Opfer Marie Qukaj

Maria’s blood feud murder

;21/06/2012Maria's blood feud murder
The murder of the 17-year-old Marie Qukaj, one week ago, together with her grandfather, more than a double murder, was a warned crime. The Blood Feud Reconciliation Association in Shkoder declared that they tried several times to make possible some reconciliation between the families, but the Prroi family refused. Besides the successes that we have had with reconciliations and several conflicts, we have also had some families that have refused reconciliation, says Mustafa Daia.

What remains concerning, is that the families in blood feud that refuse reconciliation so that they can take their own revenge are many.

Tirana, homage for Maria

Hundreds of citizens participated at the homage meeting organized by the civil society against the blood feud phenomenon, keeping banners with the photo of the 17-year-old Maria, the girl who was executed in the name of Kanun, together with her 70 year old grandfather in Dukagjin.

The citizens lit candles and wreaths near the photo of Maria, while the organizers appealed to raise awareness among the society and the state structures for stopping the phenomenon of Kanun.

Present in this meeting was the US Ambassador in Tirana, Mr. Alexander Arvizu.

The blood feud phenomenon was treated at Top Channels Fiks Fare, which brought the images of the isolated families in Lezhe and Shkoder, and the strange reactions of the local structures, even with comments like they have their own problems.

Fiks Fare brought the history of a family that has been isolated for two years and a half in Kalivac, Lezhe. The family asked the help of the state, because another blood feud crime took place.

The teachers in Dukagjin, Shkoder, declared for Top Channel that more than 120 families are isolated because of the blood feuds, and hundreds of children have dropped off school.

The situation is alarming and the appeals against the blood feuds are falling in deaf ears, says a Shkoder school teacher.

Official blood feud database

The state police has identified 200 families that are in blood feud in the districts of Shkoder, Puke and Malesi e Madhe, where 116 people are isolated in their homes, according to the Criminal Information Processing Office.

For the first time, the State Police is producing an official document which shows the blood feud situation.

This document identifies that there are 48 families in Shkoder, with 116 members, 21 of which are children who cannot even go to school, while two young students have dropped out of the university.

The Police database notes that there are 47 families in blood feud for the Puke District, with most of them in communes. The document received by Top Channel identifies the family data of both families that are in a blood feud, the age of the males, the time when the feud started and the cause.

According to the analysis, Shkoder District is ranked first, with 122 families, and all the young children that do not go to school come from this district, together with the two students that have quit their studies.

The Free Thought Forum, with the support of the US Embassy, produced the first database three years ago, concluding that the Shkoder district had 84 isolated families.

The production of this study by the Shkoder Police seems a good sign that the state has finally taken the blood feud problem seriously. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=6209

Ohne jede Baugenehmigung, ohne Stadrat Beschlu, wird der letzte Park in der Beton Stadt Tirana zubetoniert. Artan Lame, ist auch bei den Demonstranten, der als Vize-Kultur, Sport, Tourismus Minister bsi 2005, die Umwelt Massaker, das illegale Bauen, die Zerstrung der Zone Touristik, ebenso nicht stoppte, der Politik Verbrecher.

Vor allem wird jedes Biotop regelt vernichtet, weil niemand auch nur Grundkenntnisse von richtigem Bauen hat, von Umwelt sowieso nicht und Bau Ingenieure sind Idioten, welche irgendwo ihre Diplome gekauft haben. Und wieder ist pltzlich ein Einkaufs Centrum geplant, in einem National Park, der total geschtzt ist und einer der letzten Erholungs Sttten Tiranas. Die Beton Mafia, dieser Geldwsche Verbrecher ist eine Legende in Albanien. PR Show, fr ein Grnes Tirana und die Fakten holen nur alte Projekte rund um die Familie Berisha, Malltezi und die International bekannten Drogen Verbrecher wie die Familie R. Sellmanlari hervor. Projekte, welche nur dem Grundstcks Diebstahl und der Geldwsche als Alibi dienen.


Lulzim Basha, lsst 7.000 qm Park Flche mit Bumen vernichten

Der Ex-US Botschafter John Withers sagte: Lulzim Basha und Salih Berisha, sind keine Demokraten. Beide sind paranoide Lgner und Betrger, was besonders peinlich ist bei Lulzim Basha, mit seinen Lgen rund um die UNMIK Ttigkeit im Kosovo und dem Betrug mit der Autobahn Durres - Kukes mit Bechtel & Enka.

TIRANE - Forumi pr Mbrojtjen e Trashgimis Historike, Ekolvizja dhe Qendra Shqiptare e Trashgimis do t zhvillojn nesr rreth ors 10:00 nj protest kundr vendimit t Bashkis s Tirans pr prerjen e disa pemve shumvjeare n Kodrat e Liqenit, me qllim zgjerimin e Rrugs s Elbasanit. Protesta do t zhvillohet n hyrje t Parkut, pran Fakultetit Filologjik dhe jan t ftuar t marrin pjes t gjith qytetart q dshirojn t bhen pjes e ktij shqetsimi.
Prej rreth dhjet ditsh n nj pjes t Parkut t Tirans po ndrhyhet me prerjen trsore t pemve shumvjeare (pisha, rrepe, eukalipte, etj, 30-70 vjeare). Ky proces ka prfshir gjith zonn e Parkut prgjat rrugs s Elbasanit, q prej Fakultetit t Ekonomis e deri n Sauk. Si fillim jan prer trsisht pemt n nj siprfaqe prej rreth 5000 m2 n zonn e hyrjes s Parkut; prgjat rrugs s Elbasanit n nj brez gjersi 10-30 m dhe; brenda rrethimit te Varrezave t Dshmorve gjithashtu n nj brez me gjersi rreth 10-15 m.
liqeni pemet basha & friends
T gjitha kto zona bjn pjes brenda kufijve t Parkut t Tirans, kufij dhe destinacion i shpallur me vendim t KRRTRSH-s dhe si t till nuk mund t ndryshohet pa nj vendim tjetr t po ktij organizmi epror, pohojn organizatort e protests.
Gjithashtu, nga piketimet paraprake shihet se projekti parashikon shkatrrimin e rrethimit t Kopshtit t Pallatit t Brigadave dhe prerjen e pemve n nj brez 10-15 m brenda tij. Natyrisht q shkatrrimi i rrethimit prfshin gjith murin origjinal me harqe, kullat prej guri n fillim dhe n fund, portn monumentale t Pallatit, vend-rojet ceremoniale, etj, t gjitha pjes e Parkut t Pallatit, i cili me VKM sht shpallur vite m par “Monument Kulture".
Sipas organizatorve t protests, i gjith ky shkatrrim, bhet n emr t nj projekti fantazmagorik pr zgjerimin e rrugs s Elbasanit pasi n terren nuk ka asnj tabel q t sqaroj publikun pr gjith ka po ndodh (gj q prbn detyrim ligjor).
liqeni pemet basha & friends
Gjithashtu, nuk dihet se kush e ka hartuar kt projekt; kush e ka miratuar dhe n far instance; a sht br dhe kush e ka br raportin e ndikimit t mjedis; kush e ka ndryshuar destinacionin e pjess s Parkut q po tjetrsohet e pr rrjedhoj shkatrrohet; a sht krkuar prononcimi i IMK-s pr shkatrrimin e nj monumenti kulture si sht parku i Pallatit t Brigadave; etj.
Bashkia e Tirans mundohet t ofroj informacionin minimal, duke deklaruar her pr nj projekt me 4 korsi e her me 6 korsi. N fakt, prfundimi i autostrads Elbasan-Tiran, e nxjerr jasht loje kt investim t sforcuar, duke hedhur kshtu hije t rnda dyshimi pr arsyet reale t ktij shkatrrimi.

(shqiptarja.com)
>

Tiran, nesr protesta n
mbrojtje t Parkut t Liqenit

6/4/2012

Der Mega Gau des Durres Tourismus

Filed under: — Super Visor @ 12:41 am

Durres ist die einzige Stadt der Welt, welche den eigenen Tourismus und die Arbeitspltze vernichtet hat. Identisch die dmmsten und kriminellsten Politiker der Welt, welche alle Strnde und Ksten Stdte, wie die Umwelt vernichteten. Allen voran das peinliche Tourismus- und Kultur Ministerium und das vor ber 10 Jahren schon. 8.000 Tode, rund um Grundstcks Diebstahl und der Politischen Land Mafia, sprechen fr sich. Die Salih Berisha Bande, hatte schon zwischen 1993-2001 die Innenstadt von Tirana verwstet, mit illegalen Bauten, wo anschliessend 155.000 Tonnen Bauschutt und Beton abgerumt werden mussten.

Peinlicher geht es nicht mehr, wenn seit ber 10 Jahren, etliche Botschafts Websites ebenso, vor den verseuchten Strnden von Durres warnen. Die Durres Mafia ist so extrem kriminell, das man mit den eigenen Bau- und Beton Firmen, lieber in den Abgrund schlittert, denn man selbst verursacht hat, mit diesen Immobilien Betrgereien und Schrott Bauten.

Kriminelle Politiker in Tirana, verhindern jede Art von Funktion des Staates, und die Tirana Mafia rund um Abgeordnete, Minister und Premier Minister sind eine Legende der Straflosigkeit schon vor ber 10 Jahren. Unter der Mafia Regierung der Nord Albanischen Schafshirten Terroristen aus Tropoje, Kukes, Puke, Diber usw.. wurden teilweise komplette “Touristik Zones” durch diese primitiven Terroristen zerstrt. Geschtzt, durch die berchtigten Tropoje Polizei Direktoren Horden, welche absolut inkomptente Banditen sind, wie selbst der neue Staats Report feststellt und der EU PAMECA Report.

Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi - Schutzherr fr Geldwsche und Zerstrung der Touristik Zone in Albanien

ber 20.000 Arbeitspltze wurden allein in Durres vernichtet, durch die kriminelle Stadt Verwaltung und Tirana Politiker, weil Alles illegal zubetoniert wird, denn man hat nur Interesse Bestechungsgeld zu kassieren und Beton zuverkaufen mit den eigenen Baufirmen.

Nun warnt das Umwelt Ministerium sogar davor, das etliche Strnde vollkommen ungeeignet sind fr Touristen und fr Stand Urlaub, wegen der Verseuchung der Strnde.
siehe auch PESPA und Skela Syla,dem absoluten Skandal Bau in Durres und ohne Beton Rttler wie immer. Ob ein verurteilter Betrugs Waffenschmuggler Deligjori, oder die uralt Treibstoff Schmuggler und Pantsch Firma “Kastrioti” - das Urbanistik Non-Stop Verbrechen rund um geflschte Dokumente, Bauen ohne Genehmigung ist ein Langzeit Thema in der Anarchie Stadt Durres.

Die Durres Rathaus Mafia, kennt seit 20 Jahren keinerlei Gesetze, alle Gesetze werden sogar gezielt ignoriert, wie jede Logik fr den Tourimus und einer Stadt Planung. Den neuen Urbanistik Plan fr Durres stellte der Brgermeister Vangjush Dako vor, aber fr die Bande rund um seinen Stellvertreter Agim Cela, existiert sowas nicht.

Vangjush Dako, war schon Anfang 2000 Bauinspektor in Durres, mit Null Ausfhrung, was damals schon ein Skandal war, weil man sich nur um Geldwsche Geschfte rund um die Drogen- Waffen- Prostituions Mafia kmmerte. Bevorzugt auf geklauten Grundstcken, mittels Flschungen. Das war die Zeit, als die Skrapari Bande mit Ilir Meta und dem Brgermeister Miri Hoti an die Macht kamen mit dem kriminellen Met Tatani. Man kassierte Bestechungsgeld und duldete Grundstcks Raub und illegales Bauen und ignorierte alle Warnungen. Erst 2004 wurden nach einer ausl.Intervention 25 Haft Befehle ausgestellt, auch fr den damaligen Ex-Brgermeister Miri Hoti, der die Vernichtung der “Touristik Zone” Golem einleitete.

Vangjush Dako (SP Partei) , kaufte vor kurzem das legendre Hotel: PAMECA, an der Antiken Stadtmauer und muss den Umbau des Hotels nun finanzieren. Sein Stellvertreter Agim Cela, hat mindestens 2 der illegal erbauten Hochhuser in der Rruga Taulantia. Der im Weltbank finanzierte Urbanistik Plan (LAMP Programm) der Stadt Durres, wurde vollkommen ausser Kraft gesetzt und der letzte ffentliche Strand (Brylli - Currila), der Stadt Durres in der Grnen Zone, komplett zubetoniert mit illegalen Lokalen. Die Gelbe Grenze, der Stadt Durres, wo der Bezirk Durres anfngt, wurde durch betrgerische plumpe Flschungen, ebenso verschoben, was hoch kriminell ist und ein vollkommen illegales Mafia Appartmenthaus der [10] Agim Hoxha Verbrecher Familie aus SHIAK, ist dort im Moment im Bau, in der Zone Touristik und im Schnellgang, wo die letzten grosse Bume im September vernichtet wurden. Sowas ist Landestypisch, das man ohne Papiere baut und auf sptere Legalisierung hofft, was das EU Recht verbietet.

Inzwischen, haben die Professoren aus Pescara-Italien, ihren Urbanistik Plan mit der Realitaet gesehen. Selbige sind entsetzt, wie Alles sinnlos zerstoert wird, wobei die Lage schon vor 2 Jahren sehr schlecht stand.

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/49537_1582804311_5751_n.jpg

Gangster Boss: Adrian Cela, ein typischer Diplom Idiot und Hauptverantwortlicher fuer die Zerstoerung der Straende, des Real Estage Betruges in Durres, wie dem Diebstahl von Grundstuecken, wobei Beton die Leidenschaft ist.

Ing. Adrian Cela,[11] Vice-Major Municipality of Durres. E MAIL: adrian.cela@durres.gov.al telephone: 00355 2 224800, mobile phone

Man baute auch munter weiter in der Verbots Zone A, der Antiken Altstadt und ist verwundert, wenn ausl. Geldgeber wie Universitten sich bei dieser ordinren Einstellung, weit unter jedem Taliban Niveau, sich zurckziehen. Durres hat kein Geld mehr und der Etat fr 2012 ist 28% niedriger. Die neue Stadt Polizei wurde in 2008 verhaftet, weil man nur Geld erpresste und gegen Geld auch im Golf von Laze, illegale Bauten auf besetzten Grundstcken duldete.

Turizmi, Durrsi me probleme
03/06/2012

Edhe pse sezoni turistik ka nisur, disa segmente t bregdetit t Durrsit jan n gjendje trsisht t paprshtatshme pr turizm. N Ministrin e Mjedisit thuhet se nuk ka nisur pastrimi pr mbetjet dhe projekti pr shtrimin e kanalizimeve t ujrave t zeza, i cili duhet t prfundonte n vitin 2010 ka ecur me ritme t ngadalta edhe sepse shum subjekte kan br rezistenc.

Drejtori i Kontrollit t Mjedisit, Aldred Deshati, thekson se bashkpunimi me pushtetin lokal n Durrs sht gati inekzistent ka ka sjell mjaft probleme: Pavarsisht kmbnguljes nuk po ofrohet asnj lloj bashkpunimi t paktn

 

Der Prfekt Genc Alizoti, stellt “unentschuldbare Zustnde” fest, rund um die Strnde und an der Kste. Bereits 2011, musste er teilweise mit Polizei Einsatz Ordnung schaffen, wozu der Brgermeister und seine Bande mit Agim Cela, Gjoka, Hasanbeliu, Agim Hoxha und Co. nicht in der Lage ist, weil man zu tief in extrem kriminelle Grundstcks Geschfte ebenso verstrickt ist, wie die Regierungs Partei.

SEZONI TURISTIK ALIZOTI E PAFALSHME DURRES

Der Prfekt und der neue Polizei Distrikt Chef. Aleks Hajdari, natrlich aus Tropoje, wo dann wieder Nichts funktionieren kann. In so einem jungen Alter, will er eine Problem Stadt wie Durres als Polizei Chef leiten, was an die Mickey Maus Gestalten erinnert, welche heute Direktoren, Vize Minister sind in der Tirana Regierung.

Der absurde Brgermeister Vangjush Dako, der seine eigenen Urbanistik Plne nicht mehr kennt, Gesetze sowieso nicht und die Durres Ratte: Agim Cela, welcher nun in der Rruga Taulantia Besitzer von 2 der neuen illegal errichteten Appartment Blocks diekt am Wasser ist. Keine Antwort auf die vielen Fragen rund um Durres. Man hat kein Geld, und fordert die Freigabe der fr Albanische Sport Boote, was erneut mit Toden enden wrde, wie die Vergangenheit zeigt, weil wild gewordene Kosovaren vor allem durch die schwimmende Menge fahren, primitiver wie Tiere und bis es erneut Tode gibt.

>Turizmi
Orikumi fton turistt

Velipoja el turizmin

Pogradeci nis sezonin turistik

pr marrjen e masave urgjente. Zona e bregdetit madje as nuk sht pastruar si vitet e tjera. sht ndoshta nga qytetet e vetme ku nuk kemi bashkpunim.

Edhe kt ver klubet e nats duket se do t vazhdojn t prodhojn shqetsime pr pushuesit. Sipas Ministris, nj pjes e madhe e tyre jan pa leje mjedisore. Inspektort e mjedisit kan theksuar se nse ata do t vijojn punn do t gjobiten deri n 2 milion lek.

Pjesa m e madhe e subjekteve nuk jan drejtuar n agjensit rajonale t mjedisit pr tu pajisur me leje. Do t ket masa shum t ashpra ndshkimore pr t gjitha subjektet q nuk kan pranuar pajisjen me leje, theksoi Deshati.

Klubet e nats t cilat kan leje mjedisore mund t qndrojn t hapura n fundjav deri n orn 12 t mbrmjes. Pas ksaj ore, policia e shtetit dhe ajo bashkiake duhet t ndrhyjn pr mbylljen e tyre.http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=235923&ref=fp

Although we Durres is not yet officially opened season, the beach is packed with tourists. But even this year in the largest coastal area in the country remains a problem the lack of public toilets and service Baywatch, observers who assist visitors to the sea in case of danger. Service leaders in municipalities say they do not establish public toilets associated with the delay in approving the budget for 2012, which passed just a few days ago. While terms of the survey 9 towers that were destroyed last year and was sold for scrap is impossible to replace them during this season. But despite the problems that presents, the seaside city of Durres remains with the frekuentuari especially from Kosovo vacationers. During a season where the number of visitors is estimated at nearly 1 million people.

Mali e robit, wo die verseuchten Strnde der illegal errichteten Lokale und Hotels sind und der Politischen Mafia! Mali e Robit, ber 17 Jahre eine Ansiedlung von Mafiosi und Politikern, welche einmal als ffentliche Touristik Zone begann, aber schnell wurden in 1996 bereits in kriminellen privaten Geschfte die Grundstcke parzelliert.

aus 2004, wo die Durres Gangster munter weiter und es sogar wegen der Straflosigkeit, gerade rund um Nastasho Paco, noch extremer trieben.

Der damalige Brgermeister Miri Hoti, ist ein Produkt des Gangsters Bosses der Skrapari Bande: Ilir Meta, Partner dann direkt von Lefter Koka, dem Nachfolger.

Die Staatsanwaltschaft beginnt erneut die Flle des kriminellen Grundstcks Verkaufes in Durres aufzurollen.
Filed under: News BuckZiesMutter @ 10:00 pm
Die besten Grudnstcke in Durres wurden alle verkauft, obwohl die Verkufer gar nciht die Eigentmer sind. Und genau diese Grundstcke, wurden dann durch illegale Bauten von Politischen Mafia Gruppierung umgehend an Dritte verkauft!

Das geht in hchste Politische Kreise, welche davon direkt profitieren wie u.a. der Mafia Brgermeister von Durres: Lefter Koca, der illegal auf der gestohlenen Ufer Promenande von Durres, ein Doppel Hochhaus baute! Ebenso Spartak Braho, die Mafia Familien wie die Skrapar Bande von Ilir Meta (Partner Deutscher Politiker und Joschka Fischer nannte auch diesen Verbrecher: Reformer), die Mafia Familie Depani, Muci, Artan Lame, Fino usw..

Mortgage Scandal still continues
The transparent process on the scandal related to the 212 files stopped by the Durresi Prosecutor Office some months before is still going on.By the investigations and verifications some months before there were detected 13 falsified files on stamps and signature of the property commissioner. Thus the intensive and permanent work of the prosecutor office identified some persons who were the beneficiaries of some properties that were sold in an abusive way by persons implicated in these issues. Some of the profiteers of this flagrant event are the subscripted citizens such as, Shyqyri Mustafa, Spiro Lili and Vitore Hunda. For the three above mentioned citizens the accuses of stealing through fraudulency of the properties and that of the documentation falsifying, stamps and signatures are in force. Actualy the three citizens are under the penal accuses and penal attendance. Based on the official sources of the Durresi Prosecutor office, shows that what is more interested and dubious in relation with 13 files is the calligraphy falsifying, because that is the same in all the 13 files and is different by the original and regular files. Thus, on falsifications process there has been implicated only one person, who has filled up the files and completed all the documents and concluded all the necessary procedures for performing the illegal act. Although declared by the same sources the surface of terrain taken into ownership by the three persons is 2750 m2, and it is on the beach part of the city, port and the crossover near the Dajlani Breach, but the most part of the terrain is on the beach. From these ownership, 760 m2 have been passed on the ownership of Shyqyri Mustafajt, 500 and 970 m2 are on the ownership of Spiro Lili and 520 m2 on Vitore Hunda. In the same time some abusive persons sell the terrain through abusive acts on the account of two Construction Firms in Tirana, or other individuals for profiting aims. The prosecution office has sent to the mortgage the decision on sequestering these terrains in order not to be soled again or rented. For the moment these terrains surfaces are blocked and sequestrated, thus are not in use by the actual profiteers. While for the ex-commissioner of the Return and Compensation of the Properties Vasil Hila, is clean from the 13 falsified files because the falsification is done through the color printing and the living thus the stamp as the original one.

http://sot.com.al/index.php?option=content&task=view&id=22731&lang=

Spezialitt von Durres: Abwsser ohne Ende, verseuchte Strnde, jede Mittelmeer Konvention, Vertrge, Gesetze werden ignoriert, weil der Brgermeister Beton verkaufen will. Jeder Baum muss gefllt werden.

Der Brgermeister von Durres: Vangjush Dako, als Partner der Internationalen Top Mafia und Drogen Kartelle

Tirana - Durres Terrorist: BLEDI MUSA SHUAIPI und die rund um die Xhafzotaj - SHIAK Mafia Familie des: Agim Hoxha

Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi - Schutzherr fr Geldwsche und Zerstrung der Touristik Zone in Albanien

Unntze Umwelt Ministerium und MTSK, tragen fr den Vandalismus der Umwelt und in Tourismus Gebieten die Verantwortung

Die kriminelle Idioten Mafia des Salih Berisha, zerstrt mit Taliban Methoden: Albanien

Wildwest Grundstcks Besetzungen, mit Waffen berall im Anarchie Staat: Albanien

Durres hat eine sehr lange Tradition, als Verbrecher Haupt Stadt und einer Rathaus Mafia, die noch nie Gesetze kannte.

Statement des Haupt Quartiers der Demokratischen Partei in Tirana am 6. Februar 2001, damals die Titel Story der Zeitung Koha Jone

BKA Bericht, wo Sokol Kociu erwhnt ist! Sokol Kociu, wurde kurz nach diesem Statement festgenommen (Interpol Aktion Orinoko, wegen 8 Tonnen Kokain mit dem Frachter Prestige und Frederic Durda und Freunde) und kam erst vor kurzem wieder frei und ist heute Dozent bei der US Universitt in Tirana. Wie ersichtlich ist, war PD Sprecher des Salih Berisha, ein Sokol Kociu, der sogar das Innenminister mit neuen Computern damals versorgte, ein guter Freund des General Staatsanwalt von Albanien war, des Herrn Rakipi. Natrlich hatte man seine eigene private Leitung, zu Interpol Informationen damals.

Interpol Aktion

 

Interpol Aktion Orinoko 2001, direkt bei der Hafen Einfahrt Sd Durres - Albanien, links sieht man das Schild, fr das Restaurant Kosovo (man sieht nur das Dach, links auf dem Foto)was hinter den Bumen liegt, direkt bei der Hafen Zufahrt, was die Operations Zentrale der

Drenica Gang

rund um Hashim Thaci war, zur Finanzierung ihrer Verbrecherischen Umtriebe. Eine Art Drogen Verteil Brse, wie es in Shiak und Golem weitere gibt und gab, welche unter Politiker Schutz stehen, bis hinaus zu heutigen Ministern. Warum wurde wohl nicht gegen den General Staatsanwalt Agim Tirana ein Verfahren eingeleitet, wo sogar Telefonate damals verffentlicht wurden?

Durres ist ein Club von Kriminellen, die keine Gesetze kennen und wo alle Parteien in diesem Mafia Club sind und alle Baufirmen, was identisch ist. Wie der Brgermeister Lefter Koca in 2005 in einem Interview sagte: Schuld sind die Tirana Politiker, die sich Straffrei fhlen mit ihrere Immunitt, welche berall sich Grundstcke zusammen stehlen und illegal bebauen.

Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi - Schutzherr fr Geldwsche und Zerstrung der Touristik Zone in Albanien

Warnung des Gesundheits Ministers Petrik Vasili in 2011, vor den verseuchten Lebensmitteln in den Saison Lokalen an der Kste, welche oft uralt Fische und ohne Khlung verkaufen.

ber die verseuchten Strnde Albaniens, wo eine ber 400% in Golem bis 5.000% liegende Verseuchung gemessen wurde, ber den erlaubten Werten der EU.

Mos u lani ktu!

Nga
Ervin Qafmolla

LISTA E PLAZHEVE T NDOTURA - Me afrimin e sezonit turistik, pushuesit jan prgatitur q tani, n mos me rroba banjoje, t paktn shpirtrisht, pr tu turrur drejt rrs s nxeht dhe blus s detit. Por shifrat e ndotjes q po botojm jan mse alarmante. Nga Shkmbi i Kavajs n Radhim, nga Qerreti tek Currilat, e deri tek qish-blloku n Vlor, ndotja e ujit sht e jashtzakonshme

Was Gste sagen, aber oft sind es nur Appartment Besitzer, welche sich diesen Bau Schrott aufschwatzen liessen. Keine Toiletten, keine Duschen, nur Beton ohne Ende und illegal gebaut, weil keine Gesetze gelten.

 • Alles durchsuchen
 • Arthur Hajdari

  Aleks Hajdari, Original Tropoje ! Polizei Erfahrung Null, dafr Klientel Polizei, welche als Partner krimnieller Nord Albanischer Banden auftritt und Alles duldet, was diese Banden machen. Man kennt sich halt in alter Tradition, bei der Landesweiten Vernichtung von Vermgen und Umwelt.

  Er hat wohl PR gelernt,
  als Polizisten Show, wenn sogar der Weltbank Bericht festhlt, das man nicht einmal das Eigentum der Einheimischen schtzt, noch deren ffentlichen Strnde und Parks.

  Zum Bezirk Durres gehrt auch die Gemeinde Ismet. Alle wollten Natur Strnde, was man den totale Idioten des Ministeriums, der Regierung, Stadt Verwaltungen vor 15 Jahren schon erklrte, aber alle Gesetze sind auf Zero, das die Salih Berisha und anderen Politiker Verbrecher, irgendwo Grundstcke stehlen knnen und herum betonieren.

  Ismet hat das verstande, wo die vielen privaten Strand Sperren durch Salih Berisha Banditen und gedeckt von den Polizei Chefs, nicht existieren in 2012

  In Durres wurden nun ein Teil der militanten Orts fremden Tropoje - Kukes, Verbrecher Banden der Polizei Direktoren vertrieben und Hunderte von Sonnenschirme und Strand Liegen beschlagnahmt! Durch die Finanz Polizei.

  15.6.2012: Durres versucht die Banditen von den Strnden zu vertreiben und die Kathastrophe mit dem MTKRS Ministerium

  update: 10.8.2012 In der Verbots Zone A wird unverndert gebaut. Kurz drfen Ausgrber max. einige Objekte sichern, dann wird zubetoniert, inklusive Antiker Mosaiken.

  5/31/2012

  “Nada": der Bau des neuen Fischerei Hafen hat immer noch nicht begonnen in Durres

  Filed under: — Sarah_HrNje @ 4:50 am

  Diesmal will eine marokkanische Baufirma den neuen Fischerei Hafen von Durres realisieren, nachdem das Projekt mehrfach an der Durres Mafia scheiterte, welche sich illegal am Sdteil des Hafen, die Grundstcke stahlen und illegal direkt in Strand Nhe bebauten. Die blichen Betrugs Immobilien, wo alle Gesetze ausser Kraft gesetzt sind. Um die Finanzierung des Islamischen Bank nicht zuverlieren, wollte man im April mit dem Bau beginnen, was als Standort durchaus sinn macht, aber die Touristische Attraktion, auch fr die Einwohner eines leicht zugnglichen Fisch Marktes ging verloren. Projekte, teilweise Genehmigungen fr einen neuen Fischerei Hafen, gibt es seit 1994. Ebenso die Fischerei Schutz Zone bis zur Porto Romana, was die Durres Mafia, wegen Hirnlosigkeit nicht interessiert, denn unverndert wird illegal gebaut, Grundstcke gestohlen, durch Politische Mafia Zirkel und die Abwsser, gegen alle Gesetze ins Meer eingeleitet, zur Zerstrung der Fischerei. Ebenso leitet ungebremst, der neue l- Gas Hafen “Porto Romana”, chemische Rckstnde ins Meer, was bei einem Mafia Umwelt Ministerium

   des Fatmir Mediu nicht verwundern konnte. Durres und die Albanische Regierung sind als einzige Regierung und Adminstration zu blde und korrupt, weil man mit vollen Wissen, den Tourismus und 100.000 Arbeitspltze zerstrte, mit illegalen Bauten. Albanien hat eine Idioti Politische Klasse, und einen durch kriminelle Idioten zerstrten Tourismus, der gezielt sogar Antike Sttten und die Touristik Zones zubetoniert.

   Natrlich ist wie so oft im Chaos der Durres Mafia auch im April Nichts passiert, wohl weil die Mafia noch ihre Anteile am Bau auslotet wie am Transport der Steine.

   E premte, 2 mars 2012

   Porti i ri i peshkimit, punimet fillojn n prill

   Punimet pr ndrtimin e portit t ri t peshkimit n Durrs do t fillojn brenda muajit prill t vitit 2012. Brenda pak ditsh pritet t nnshkruhet kontrata mes Ministris s Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit t Ujrave dhe kompanis austriake Straberg, e cila u shpall fituese e tenderit ndrkombtar pr realizimin e projektit t portit.

   Ndrtimi i portit t peshkimit do t realizohet me financimin e Banks Islamike prej 16.8 milion dollar, t ndar n dy lote dhe do t prfundoj brenda nj periudhe 20-mujore.

   Porti i peshkimit do t ndrtohet ngjitur me portin detar t Durrsit, i mbshtetur pjesrisht n muret dallgthyese t pjess perndimore t tij. Projekti i tij sht realizuar dy vjet m par nga kompania marokene CID. Ai parashikon ngritjen e nj skoliere (barriere me gur) prej 800 metra linear prball murit perndimor t portit n krahun e shtitores Taulantia, nga vendi ku ndodhet kapiteneria deri n godinn e stacionit meteorologjik.

   Sipas projektit, brenda basenit ujor prej 8 hektar q do t krijohet mes dy mureve, do t ndrtohen tre pontile (ura) me gjersi 4 metra dhe me gjatsi 84 metra secila. Ndrtimi I portit t ri do t mundsoj ankorimin e 130 motopeshkatoreve njhersh, si dhe punsimin e afro 750 personave. Godinat e administrats do t ngrihen n nj territor toksor prej 2.2 ha, ku do t ndrtohen gjithashtu edhe magazinat frigoriferike pr tregtimin e peshkut me shumic si dhe dispeeria e sektorit t peshkimit.

   T ardhurat e vrteta dhe m t mdha financiare nuk do t vijn nga peshkimi, por pikrisht nga transferimi i afro 150 motopeshkatoreve dhe lirimi i kalats s bllokuar prej tyre pr afro 270 metra n vazhdim t sheshit t trageteve n portin e Durrsit. Sipas masterplanit pr zgjerimin dhe modernizimin e portit detar m t madh t vendit gjatsia e kalats s trageteve do t dyfishohet, ndrsa manovrat e anijeve dhe trageteve n basenin portual nuk do t ken pengesn q sjellin motopeshkatoret e vendosura aktualisht prball hyrjes detare t portit.http://gazeta-lajmi.info/porti-i-ri-i-peshkimit-punimet-fillojne-ne-prill/

   Die Durres Mafia: seit 8 Jahren, soll die Durres Hafen Zufahrt ausgebaggert werden

  update: 12.3.2013: fr die Wahlen beginnt man nun den Hafen Bau,

  Durres beginnt mit einem illegalen Hafen, denn der genehmigte Fischerei Hafen, ist praktisch vor der Hafen Mauer des Haupt Hafens!

  up 09:00 zeigt das Video des TV den Bau! Die Mafia braucht einen eigenen Hafen auch fr Yachten

  Durres fischer

  aktuell Durres im TV, wo man den Molen Bau sieht, der ca. beim neuen Museum nun anfngt.

  5/27/2012

  Die Durres Mafia: seit 8 Jahren, soll die Durres Hafen Zufahrt ausgebaggert werden

  Filed under: — Zogaj Leku @ 10:55 am

  Der Hafen Direktor von Durres: P.N, erklärt die weiteren Investitionen, was sich darauf reduziert, das man Dumme sucht, welche irgendetwas finanzieren. Ansonsten erhält er in alter Tradition, überall seine Abgaben. Im April sollte der Bau des neuen Fischerei Hafen beginnen, auf der West-Nord Seite nun, weil ein Kredit der Islamischen Bank zur Verfügung stand. Geschehen ist Nichts.

  �Grosse Schiffe, m�ssen inzwischen wegen der Verlandung des Hafens und der Kanal Zufahrt, einen Teil der Ladung auf Reede �bernehmen, was nat�rlich 7-8 Tage dauert. Der Hafen und die Kanal Zufahrt sollte 12 Meter betragen, wobei die heutige Kanal Zufahrt nur noch 7 Meter betr�gt, mit allen Folgen auch f�r den�F�hr Betrieb, wenn es hohen Seegang gibt. Der Hafen wurde immer ausgebaggert, aber durch Kriminelle vor Ort im Rathaus Durres, dem Transport Ministerium, vor allem und in der Pr�fektur verlandete die Zufahrt zum Hafen. Alte Bagger Systeme wurden verschrottet f�r den schnellen Profit. Die Mafia Pr�fekte: Ingrid Shuli, Nastasho Paco, und�MTKS - Klodian Pajuni�seien erw�hnt.

  Leerer Hafen im Herbst 2011, als wegen hohen Seegang, die F�hren nicht mehr einlaufen konnten, was ein Haus gemachtes Problem ist, durch die Durres Bau Mafia vor allem, welche Millionen Tonnen Lehm und Bauschutt ins Meer warfen, vor allem rund um die Mafia Bauten in der Rruga Taulantia ab 2004, See Promenade und die Hochhaus Bauten der Lefter - Nard Koka Bau Mafia. Auch ein neuer Kai, mit Lokalen heute in Bau, wurde zuerst mit Lehm aufgesch�ttet. Schulbildung, kennen diese Art von Politiker nicht, noch Intelligenz.

  Muster Beispiele, sind Frachter aus China, welche Chrom Erz laden wollen.

  Ein Teil der Ladung wird an einem Kai geladen, wo noch 11 Meter sind und der Rest wird auf Reede geladen, wie in alten Vorzeiten in Afrika.

  E premte, 18 nentor 2011

   

  Wed, Mar 28th, 2012 EKONOMI | By admin
  Anija gjigante në kalatën lindore, përpunimi brenda dhe jashtë basenit

  Anija gjigante në kalatën lindore, përpunimi brenda dhe jashtë basenit
  Written by admin on March 28th, 2012 2:09 am - No Comment Yet - Viewed 293 times

  E premte, 18 nëntor 2011

  Anija e tonazhit të madh “Bibi M” është ankoruar të premten e kaluar në orën 10:25 në kalatën 11, në portin e Durrësit. Burimet zyrtare nga Autoriteti Portual Durrës bëjnë me dije se anija me flamur “Turk” do të ngarkojë 46 mijë ton mineral hekuri me destinacion Kinën. Kondicionuar nga thellësia e basenit, gjysma e ngarkesës do të kryhet në kalatën 11 dhe pjesa tjetër do të realizohet në radën e portit të Durrësit, me ndihmën e dy feederave. Përpunimi i anijes do të jetë i ngjashëm me atë të ngarkimit të anijes “Vela” i realizuar me 3 Tetor 2011. Pjesa e parë e ngarkesës prej 24.0 mijë ton do të përpunohet në kalatën 11, ku dhe thellësia e basenit është më e madhe (11 metra). Kjo ngarkesës përfundoi brenda 48 orëve. Më pas vijoi proçesi “Douuble Banking” (ngarkimi i dyfishtë), duke realizuar ngarkimin e anijes në radë me anë të dy feederave 10 mijë tonësh. Sipas burimeve të Drejtorit të Shërbimeve Operacionale, pranë Portit të Durrësit, i gjithë procesi “Double Banking” do të zgjasë 7-8 ditë. Vlen për t’u përmendur se i gjithë procesi po të menaxhohet me sukses në bashkëpunim të plotë nëpërmjet Portit të Durrësit, agjencisë detare Gala dhe kompanisë stevedore ASC, që ka marrë përsipër organizimin e operacionit portual, çka përbën një fazë të re zhvillimi. Realizimi i këtij procesi është një arritje shumë e madhe për Portin e Durrësit dhe për eksportet nëpërmjet tij, pasi është në fazën e e realizimit të objektivave për të përpunuar anijet e tonazheve të mëdha në Portin e Durrësit duke arritur në këtë mënyrë “Ekonomi Scale”. Realizimi me sukses i këtij procesi rrit pozicionin konkurrues të portit të Durrësit në rajon dhe e ve Autoritetin Portual përballë realizimit të sfidave të reja që kanë lidhje me rritjen e kapaciteteve përpunuese si dhe zbatimin e projektit të thellimit të basenit dhe kanalit hyrës të tij. Përfitim të ndërsjelltë ka dhe blerësi, pasi transporti i një sasi kaq të madhe ndryshon çmimin për njësi të produktit duke e ulur në mënyrë të ndjeshme koston e transportit për njësi.

  http://gazeta-lajmi.info/anija-gjigante-ne-kalaten-lindore-perpunimi-brenda-dhe-jashte-basenit/

   

  �2010:

  Die Hamburg Hafen Consult HPC, welche sehr erfolgreich in Durres schon war in 1995-2000, erh�lt nun den Auftrag f�r die Hafen und Kanal Ausbaggerei.

  Die D�nische Firma ‘Rhode & Nielesen’, sollte das schon vor 3 Jahren erledigen, was aber dann vor einem Pariser Gericht landete.

  Abzocken bis zum geht nicht mehr, auch bei der HPC! Das Umwelt Ministerium, das von 3 hoch kriminellen Familien besetzt ist: Kajolli (40 Jahre Haft in Italien), Hasanbeliu (uralt Top Mafia Durres), Fatmir Mediu (Langzeit Betr�ger und Partner der Top Mafia auch schon bei Treibstoff und sonstigen Betr�gereien rund um das UN Embargo gegen Jugoslawien.

  Man diskutiert nun wegen der Umwelt Vertr�glichkeit mit Umwelt Experten das Problem des Ausbaggerns. Es wurden Boden Proben genommen und im Hafen selbst eine hohe Belastung von Chrom und Nickel festgestellt.

  Andere Frage: Das Umwelt Ministerium, ist direkt verantwortlich, f�r eine grosse Umwelt Vernichtung verantwortlich, wie f�r die kriminelle M�ll Entsorgung u.a. in der See.

  Seit wann hat Albanien Experten! Es sind selbst ernannte Dumm Experten und oft mit gekauften Schul Zeugnissen.

  Eigentlich ist ja Alles l�cherlich, wenn ein Staat, und die Hafen Beh�rden Nichts dagegen unternehmen, wenn die Albaner Mafia rund um Vangjush Dako, unver�ndert Millionen Tonnen Bauschutt, Lehm und Erde im Meer entsorgen und so den Hafen von Durres, inzwischen ganz erheblich gef�hrden, weil trotz massivster Emp�rung der Italiener schon in 2004, die Durres Mafia munter weiter macht, auch mit einer enormen Umwelt Zerst�rung, der Fisch Gr�nde. Jetzt hat der Hafen von Durres, �berall unter 9 Meter Tiefe, die Kanal Zufahrt nur noch 7 Meter, weiter abnehmend, weshalt Schiffe, teilweise nur halb beladen einfahren und der Hafen ist inzwischen auch ziemlich leer, weil sogar F�hren bei Sturm nur teilweise einlaufen k�nnen.

  Bagger hat man abgeschafft im Mafia System des Ilir Meta, denn der private Profit war halt wichtiger. Auch f�r den Fluss Buna, Skhoder gibt es keinen Bagger.

  Video, wie im M�rz 2011, unver�ndert Lehm im Meer in hohen Mengen entsorgt werden. Das Bussgeld umgerechnet von 16.000 �, ist lt. dieser Dumm Gestalt, der sich B�rgermeister von Durres nennt: Vangjush Dako, “Politisch motiviert"! Die Mafia Baufirma: Skela Syla, Pespa, baut dort illegal herum auf der angeblichen Ufer Promenade und errichtet, ebenso illegale Hochh�user, welche den Meeres Blick, von bereits in 1996 erbauten Hochh�usern verstellt. In alter Tradition, versucht man sp�ter das Ganze zu legalisieren.

  Aber wo bleibt der Staat, der seine eigenen oft einfachen Gesetze umsetzt, auch das man keine B�ume wild abschl�gt, um illegal irgendwo zu bauen in den National Parks und an der K�ste. Auch die Mafia Regierung von Salih Berisha, ist nur mit eigenen Gesch�ften unterwegs.

  Alle 2-3 Jahre gibt es eine Steuer- oder Bussgeld Amnestie. Vor allem weil die Verwaltung zu inkompetent ist, die Gelder einzutreiben und man mit Bestechung sich Null Aktion erkauft. Allen voran, erneut die Albanische Strassen Polizei, wobei die Polizei inzwischen nur noch ein Witz ist, wie ein neuer PAMECA Report feststellt. In allen Bereichen, wie Justiz, Verwaltung kennt man oft keine Gesetze.

  ISSH, 10 p�rgjigje p�r faljen e gjobave dhe kamat�vonesave

   

  By�admin�On Sunday, May 27th, 2012

  0 Comments

  ISSH, 10 p�rgjigje p�r faljen e gjobave dhe kamat�vonesave

  E premte, 3 shkurt 2012 ISSH, 10 p�rgjigje p�r faljen e gjobave dhe kamat�vonesave Si vepron ligji p�r amnistin� fiskale n� fush�n e sigurimeve. Kush p�rfiton, sa p�rfiton dhe �far� duhet b�r� p�r�More…

  Richter und Staatsanw�lte kennen keine Gesetze, was identisch ist, f�r die Verwaltung, was heute in weiten Teilen Albanien: ein Idioten Club ist, der total korrupt ist. Zu dumm, sich weiter zubilden, oder gar kundig zumachen. Die D�mmsten Bauern aus Nord Albanien, sind nun halt Minister, Premier Minister, Richter, Direktoren! Alles was funktioniert ist wie schon vor �ber 10 Jahren bekannt, ein reines Show Theater, f�r die oft einf�ltigen und inkompetenten Internationalen, welche im Tausender Paket der Inkompetenz und Geld Vernichtung Albanien besuchen.

  US Statedepartment of State
  US Statedepartment of State
  2011 Human Rights Report � Albania (May 24, 2012)
  ……….

  Civil Judicial Procedures and Remedies

  Individuals and organizations may seek civil remedies for human rights violations; however, courts were susceptible to corruption, inefficiency, intimidation, and political tampering. Many court hearings were held in judges� offices, which contributed to a lack of professionalism and opportunities for corruption. These factors undermined the judiciary�s authority, contributed to controversial court decisions, and led to an inconsistent application of civil law.

  Property Restitution

  A large number of conflicting claims for private and religious property confiscated during the communist era remained unresolved. A 2010 European Parliament study found a lack of human resources, constant turnover within the Office for the Restitution of Property (ORP), failure to implement existing legislation, and allegations of corruption hampered efforts to restore property to rightful owners.

  f. Arbitrary Interference with Privacy, Family, Home, or Correspondence

  ��

  Section 4. Official Corruption and Government TransparencyShare��<

  The law provides criminal penalties for official corruption; however, the government did not implement the law effectively, and officials frequently engaged in corrupt practices with impunity.

  Corruption in the executive branch was widespread and pervasive. The education system remained corrupt, and officials sometimes required bribes from students for them to matriculate or pass examinations. Doctors and other medical personnel frequently demanded payment to provide what should have been free government services. As in other sectors, high-profile defendants usually were found not guilty, even in the face of overwhelming evidence. While numerous low and mid-level officials were prosecuted and often convicted for corruption, prosecuting higher level officials remained problematic.

  The government prosecuted corrupt officials and managed complaints regarding corrupt police through the ombudsman and the Internal Control Service of the Albanian State Police. However, broad immunity provisions for judges, members of parliament, and other high-level officials prohibit not only prosecution but any use of investigative measures, hindering the government�s ability to prosecute high-level corruption.

  The government�s task force against organized crime coordinated anticorruption activities. The prime minister headed the task force, which included several ministers and heads of independent state-owned agencies, such as the public electricity company, and representatives of the police and intelligence organizations.

  ����..

  Corruption in the judiciary is pervasive. Many judges issue rulings that do not appear to have any basis in law or fact, leading some to believe that the only plausible explanation is corruption or political pressure. Broad immunity enjoyed by judges prohibits prosecutors from investigating corruption allegations until they make a public request to the High Council of Justice to lift the accused judge�s immunity, and receive its approval. Few judges have been prosecuted for corruption because most criminal investigations must remain secret, at least initially, in order to be successful.

  ����..
  http://tirana.usembassy.gov/press-releases2/2012-press-releases/2011-human-rights-report—albania.html

  http://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/humanrightsreport/index.htm?dynamic_load_id=186322

  5/19/2012

  Mafia Boss Dritan Celaj, verkaufte die “Kakomese” Bucht an Bulgaren Mafiosi: Jeko Petkov Kolev

  Filed under: — Zogaj Leku @ 10:32 am

  Die Bulgarien sind Weltmeister im Immobilien - Real Estage Betrug, wie illegalen Bauten. 70% Wertverlust gab es für die Ausländer, welche in 1008 kauften und jede Schrott Ruine, wird an die Russen verkauft. Ein 30-jähriger Bulgare: Jeko Petkov Kolev, kaufte Kakome, weil es keine seriösen Touristik Profi gibt, seit 10 Jahren und niemand in diesem kriminellen Sumpf der Non-Stop Urkunden Fälschungen, des Betruges und Hirnlosen Umwelt Zerstörung wie der Antiken Stätten, investieren will. siehe Weltbank Bericht. Ein Land, mit einer korrupten und inkompetenten Justiz, wo Richter und Staatsanwälte nur noch kriminell sind. Jeko Petkov Kolev ist als Firmen Vertreter nur der Orts Lakaj, des Bulgarischen Mafia Bosses: Vasil Bozhkov, der hinreichend in wikeleaks ebenso dokumentiert ist, als notorischen Verbrecher.

  Bulgaren, spielen eine wichtige Rolle auch lt. Albanischen Geheimdienst in der Geldwäsche, dem Drogen Handel in Albanien, wie die Kurdisch-Türkische Mafia engste Partnerschaften hat.

  5/22/2009
  Drogen Boss: Adem Milaim Sulejmani alias Viktor Pavlov Mihaylov wird mit gefälschten Dokumenten am Flugplatz Rhinas festgenommen

  Vasil Bozhkov
  kakome
  Jeko Kolev (30 Jahre), der Orts Vertreter für den Mafia Boss Vasil Bozhkov, einem direkten Vertreter der Russen Mafia in Europa, kaufte die Bucht von Kakomese, von dem Albanischen Mafia Boss: Dritan Celaj. Bozhkov, betreibt die üblichen Geschäfte wie: Spiel Casinos, Clubs, Hotels, Geldwäsche, Baufirmen (BALKAN Roads sh.p.k) - �Holding Roads PCL� und Firmen ohne Ende. Vasil Bozkhov, gilt meist notorischer Gangster Bulgariens.

  Jürgen Roth in BIG Business Crime

  Vasil Bozhkov

  …………

  Unzweifelhaft hingegen ist: Vasil Bozhkov hat Einreiseverbot in die USA, aufgrund seiner, in den Augen der US-Beh�rden, ungekl�rten Verm�gensverh�ltnisse. Der US-Botschafter wurde nach den Hintergr�nden des Einreiseverbots gefragt. �Ich m�chte Sachverhalte zu konkreten Person nicht kommentieren. Aber es gibt sehr starke Verbindungen zwischen den Schattengesch�ftsleuten und alle wissen wen ich meine. Das gr��te Problem Bulgarien auf diesem Gebiet liegt in der Politik. Es ist nur ein kleiner Kreis von Personen, denen das Visum verweigert wurde.�
  ……

  http://www.linksnet.de/de/artikel/23370
  Kakomese zuletzt bekannt, wo 10 Privat W�chter Drogen Cannabis Export �ber l�ngere Zeit betrieben. Der absolute Betrug, denn die Firma Rivera Kakome Sh.P.K. war nie Eigent�mer noch Mieter des Grundst�ckes, sondern erhielt nur eine Projekt Genehmigung der Regierung, mangels Dokumente auch mit dem Club Med, nie eine Baugenehmigung, noch einen Grundst�cks Vertrag. Als sich der Club Med offiziell zur�ckzog aus dem Projekt, erlosch auch die Projekt Genehmigung.
  Ein Profit mit dem Verkauf Erl�s von 3,4 Millionen $, f�r absolut Nichts, mit den �belsten und korruptesten Gestalten der Regierung wie Shaban Memia. F�r den Drogen Schmuggel und die Schmuggler Basis, ist bereits der Bulgare Petkov Kolev Jeko verantwortlich. Die Presse in Tirana, konnte Petkov Kolev Jeko nicht erreichen, weil alle Kontakt Daten nicht stimmen. First Investment Bank, aus Bulgarien mit den dubiostes Fund Umfeld, ist immer dabei, vor allem beim illegalen Bauen auf gestohlenen Grundst�cken.

  Kakomese
  Die Bucht von Kakomese, welche in einem Mafia Projekt der Fatos Nano Gruppe und der Vlore Verbrecher Bande um Dritan Celaj,ein Club Med Projekt in 2004 starten wollte. Mafia Boss Dritan Celaj, eine Urgestalt im Albanischen Verbrecher und der Vlore Gangster wie der Geldw�sche. Vor der Geldw�sche in S�d Albanien warnte der Albanische Geheimdienst 2010 und danach. Der K�ufer: 30 Jahre Jeko Petkov Kolev, residiert im Mafia Bau des Gangsters Dashnor Sula in Tirana, den Sky Towers, einem alten Projekt der Stadt Mafia von Edi Rama und Fatos Nano. Die Geldw�sche Bank First Investment Bank aus Bulgarien, ist wohl auch hier wie immer aktiv.

  SalihBerisha�s Drogen Export mit Dasho Aliko: beschlagnahmte Schmuggler Boote: Italien - 1,5 Tonnen, Korfu - 1,0 Tonnen Cannabis

  Kontrata, nj� 30-vje�ar bullgar
  bleu gjirin e Kakomes�
  “Riviera” rifitoi qeran� n� Kakome p�r 99 vjet Kontrata, nj� 30-vje�ar bullgar bleu gjirin e Kakomes� ZBULOHET BLERESI/ Shtetasi bullgar, 30-vje�ari Jeko Petkov Kolev �sht� bler�si zyrtar i 290 mij� metrave tok� n� Gjirin e Kakomes� shitur nga drejtori i ALUIZN-it, Shaban Memia n� 23 mars 2012. Kolev �sht� p�rfaq�sues i Dhom�s s� Tregtis� dhe Industris� Bullgaro-Shqiptare dhe i kompanis� �Balkan Roads� n� Shqip�ri.(N� foto: 30-vje�ari bullgar Jeko Petkov Kolev dhe faksimile e kontrat�s s� shitjes s� gjirit t� Kakomes� ku ai �sht� bler�si)
  Shitet Kakomeja, dokumenti: Memia firmosi para ikjes
  Projekti, �Club Med� u largua edhe pas premtimeve t� Berish�sBiznesmen�t q� kan� zaptuar Kakomen�, kan� bler� 3.4 milione dollare tok�n qe vlen 40 milione dollare

   

  Kantier ndertimi ne Kakome

  (E PERDITESUAR)- Biznesmen�t q� kan� zaptuar p�rfundimisht gjirin e Kakomes�, kan� arritur t� fusin n� dor� ALUIZNI-n dhe kan� mundur t� blejn� tok�n brenda territorit t� tyre p�rmes procesit t� legalizimit. Kompania Riviera, e cila kishte filluar qysh n� vitin 2004 procedurat p�r t� marr� me koncesion Gjirin e Kakomes�, s� bashku me nj� kompani franceze, tani rezulton t� jet� e vetme pronare e nj� sip�rfaqe toke, t� cil�n ia ka shitur me firm�n e tij ish- kryetari i ALUIZNI-t, Shaban Memia.

  Dokumenti i gazet�s TemA d�shmon se n� fillim t� muajit mars, nd�rsa Memia ka qen� n� prag t� largimit nga detyra e Drejtorit t� P�rgjithsh�m t� ALUIZNI-t, ka firmosur shitjen e tok�s p�r llogari t� kompanis� Riviera, e cila tashm� vepron n� Gjirin e Kakomes� si nj� subjekt pa nj� status t� subjektit turistik. Kompania franceze �Club Med� �sht� t�rhequr nga projekti prej vitit 2007 dhe me kuadrin ligjor shqiptar, i bie q� koncesioni i dh�n� dikur nga Fatos Nano t� jet� i pavlefsh�m.

  Por, duke b�r� fakt t� kryer praktik�n e bllokimit t� territorit dhe kthimit t� tij n� nj� territor ku arrestohen �do dit� roje p�r trafik droge, zaptuesit e k�tij trualli kan� mundur q� dhe t� blejn� nj� pjes� t� territorit kundrejt nj� kontrate, e cila �sht� n� kund�rshtim flagrant me ligjin.

  N� baz� t� ligjit 8053 t� dhjetorit 1995, banor�t e zonave bregdetare duhet t� kompensohen me tok� ose truall n� rast se toka e tyre ka objekt nd�rtimi prioritet turistik. Toka q� i �sht� dh�n� kompanis� Riviera prej ALUIZNI-t, �sht� tok� e cila ka qen� n� p�rdorim dhe shp�rndar� p�r banor� t� zon�s, t� cil�t shpron�sohen nga vendimi �de facto� i ALUIZNI-t, q� ia shet nj� kompanie, e cila e ka ende t� paqart� statusin e saj si subjekt turistik.

  Dy vite pasi kishte hyr� n� fuqi, por t�r�sisht n� kund�rshtim me t�, Agjencia q� Sali Berisha me mburrje ia kish l�n� n� dor� Shaban Memis�, shiti Gjirin e Kakomes�!

  �Ligji �sht� i qart�: shitet trualli n�n objektin e nd�rtuar para n�ntorit t� vitit 2008 dhe t� regjistruar n� Zyr�n e Regjistrimit t� Pasurive!!! Objekt t� regjistruar n� ZRPP nuk ka, sepse nuk ka objekt t� nd�rtuar n� Kakome! Megjithat� Gjiri i Kakomes� u shit dhe prona �sht� regjistruar nga ZRPP n�n var�sin� e Ministris� t� Drejt�sis�, n� favor t� kompanis� Riviera! 290 mije metra katror u shit�n p�r 1219.7 lek� p�r met�r katror! Prona �sht� shitur n� total per gati 3.4 milion dollar� kur ajo kushton minimumi 40 milion dollar�!,� tha deputeti Erion Bra�e.

  Shifrat e dh�na nga deputeti i opozit�s Erjon Bra�e, nd�rkoh� q� n� Kuvend po diskutohet s�rish ligji p�r kalimin n� pron�si pa shp�rblim t� tok�s bujq�sore p�r banor�t pran� zonave turistike, q� shpron�sohen p�r nevoja publike, e b�n dhe m� t� qart� kapjen e shtetit.

  Vendimi ka ngjallur reagim n� fshatrat Nivic� dhe Sh�n Vasil, t� cil�t jan� ende t� paqart� p�r fatin e pronave t� tyre.

   

  Interpelanca n� Kuvend, Bra�e denoncon grabitjen e tok�s n� bregdet

  Opozita akuzon qeverin� se po synon te p�rvet�soj� tokat e 8 mij� familjeve ne bregdet, n�p�rmjet nism�s p�r titujt e pron�sis�. Sipas deputetit Erion Bra�e, abuzimi shtrihet ne 110 milion metra katror� tok�, p�r t�ia kaluar ato nj� grupi njer�zish. Por ministri i Bujq�sis�, Genc Ruli, i cili ishte iniciatori i nism�s ligjore, tha se drafti as nuk krijon ndarje te re te tok�s dhe as prodhon tituj t� ri pron�sie. Por nj� q�ndrim kritik me qeverin� p�r ��shtjet e pron�s mbajti edhe ministri i Mjedisit, Fatmir Mediu. Ai pohoi se me k�to nisma, qeveria thellon antikushtetutshm�rin� n� raport me pron�n. N� nisje t� seanc�s, kreu i grupit parlamentar socialist, Gramoz Ru�i, debatoi me kryetaren e Kuvendit, Jozefina Topalli, p�r k�rkesat e opozit�s p�r interpelanca me kryeministrin Berisha.

   


   

  http://www.gazetatema.net/web/2012/05/17/biznesmenet-qe-kane-zaptuar-kakomene-kane-blere-token-me-legalizim-jashte-ligjit/#comment-339513

  Staatskontrolle: Das Kultur-Tourismus MTKRS Ministerium unterschl�gt die Funds f�r Werbung

  Biznesmen�t q� kan� zaptuar Kakomen�, kan� bler� 3.4 milione dollare tok�n qe vlen 40 milione dollare

  Postuar n�: Aktualitet,Ekonomia |

   

  Share

   

  Kantier i fshatit turistik Kakome

  Biznesmen�t q� kan� zaptuar p�rfundimisht gjirin e Kakomes�, kan� arritur t� fusin n� dor� ALUIZNI-n dhe kan� mundur t� blejn� tok�n brenda territorit t� tyre p�rmes procesit t� legalizimit. Kompania Riviera, e cila kishte filluar qysh n� vitin 2004 procedurat p�r t� marr� me koncesion Gjirin e Kakomese, s� bashku me nj� kompani franceze, tani rezulton t� jet� e vetme pronare e nj� sip�rfaqe toke, t� cil�n ia ka shitur me firm�n e tij ish- kryetari i ALUIZN-it, Shaban Memia.

  Dokumenti i gazet�s Tema d�shmon se n� fillim t� muajit mars, nd�rsa Memia ka qen� n� prag t� largimit nga detyra e Drejtorit t� P�rgjithsh�m t� ALUIZN-it, ka firmosur shitjen e tok�s p�r llogari t� kompanis� Riviera, e cila tashm� vepron n� Gjirin e Kakomes� si nj� subjekt pa nj� status t� subjektit turistik. Kompania franceze �Club Med� �sht� t�rhequr nga projekti prej vitit 2007 dhe me kuadrin ligjor shqiptar, i bie q� koncesioni i dh�n� dikur nga Fatos Nano t� jet� i pavlefsh�m.

  Por, duke b�r� fakt t� kryer praktik�n e bllokimit t� territorit dhe kthimit t� tij n� nj� territor ku arrestohen �do vit roje p�r trafik droge, zaptuesit e k�tij trualli kan� mundur q� dhe t� blejn� nj� pjes� t� territorit kundrejt nj� kontrate, e cila �sht� n� kund�rshtim flagrant me ligjin.

  N� baz� t� ligjit 8053 t� dhjetorit 1995, banor�t e zonave bregdetare duhet t� kompensohen me tok� ose truall, n� rast se toka e tyre ka objekt nd�rtimi prioritet turistik. Toka q� i �sht� dh�n� kompanis� Riviera prej ALUIZNI-t, �sht� tok� e cila ka qen� n� p�rdorim dhe shp�rndar� p�r banor� t� zon�s, t� cil�t shpron�sohen nga vendimi �de facto� i ALUIZNI-t, q� ia shet nj� kompanie e cila e ka ende t� paqart� statusin e saj si subjekt turistik.

  2 vite pasi kishte hyre ne fuqi, por teresisht ne kundershtim me te, Agjencia qe Sali Berisha me mburrje ia kish lene ne dore Shaban Memise, shiti gjiun e Kakomese!

  �Ligji eshte i qarte: shitet trualli nen objektin e ndertuar para nentorit te vitit 2008 dhe te rregjistruar ne Zyren e Rregjistrimit te Pasurive!!! Objekt te rregjistruar ne ZRPP nuk ka, sepse nuk ka objekt te ndertuar ne Kakome! Megjithate gjiu i Kakomese u shit dhe prona eshte rregjistruar nga ZRPP-nen varesine e Ministrit te Drejtesise, ne favor te kompanise Riviera! 290 mije metra katror u shiten per 1219.7 leke per meter katror! Prona eshte shitur ne total per gati 3.4 milion dollare kur ajo kushton minimumi 40 milion dollare!�

  Shifrat e dhena nga deputeti i opozites Erjon Brace, nd�rkoh� q� n� Kuvend po diskutohet s�rish ligji p�r kalimin n� pron�si pa shp�rblim t� tok�s bujq�sore p�r banor�t pran� zonave turistike, q� shpron�sohen p�r nevoja publike e ben dhe me te qart kapjen e shtetit.

  Vendimi ka ngjallur reagim n� fshatrat Nivic� dhe Sh�n Vasil, t� cil�t jan� ende t� paqart� p�r fatin e pronave t� tyre.

   

  Interpelanca n� Kuvend, Bra�e denoncon grabitjen e tok�s n� bregdet

  Opozita akuzon qeverin� se po synon te p�rvet�soj� tokat e 8 mij� familjeve ne bregdet, n�p�rmjet nism�s p�r titujt e pron�sis�. Sipas deputetit Erjon Bra�e, abuzimi shtrihet ne 110 milion metra katror� tok�, p�r t�ia kaluar ato nj� grupi njer�zish. Por ministri i Bujq�sis�, Genc Ruli, i cili ishte iniciatori i nism�s ligjore, tha se drafti as nuk krijon ndarje te re te tok�s dhe as prodhon tituj t� ri pron�sie. Por nj� q�ndrim kritik me qeverin�, p�r ��shtjet e pron�s mbajti ministri i Mjedisit, Fatmir Mediu. Ai pohoi se me k�to nisma, qeveria thellon antikushtetutshmerin� n� raport me pron�n. N� nisje t� seanc�s, kreu i grupit parlamentar socialist, Gramoz Ru�i, debatoi me kryetaren e Kuvendit, Jozefina Topalli, p�r k�rkesat e opozit�s p�r interpelanca me kryeministrin Berisha.http://www.gazetatema.net/web/2012/05/17/biznesmenet-qe-kane-zaptuar-kakomene-kane-blere-token-me-legalizim-jashte-ligjit/#comment-339513

  In Albania, at 20 years post-dictatorship, 8 thousands murders, for the issue of property

  In Albania, at 20 years post-dictatorship, 8 thousands murders, for the issue of property
  The shocking data, are given by the Prosecutor General, to the Albanian press Shocking facts which, in the wake of Albania rank Civil War, the high level of killings, including the year 1997 Through the Albanian press, Attorney General, has published shocking facts about the increasing number of murders in Albania, especially for issues of ownership. Clic on photo �.

  US Real Estage Mafia: SIVA Group, will Milliarden in Albanien, Kosovo und dem Balkan investieren :�The Millennium Casino & Resort�

  ��Munich Young Leaders�: der Körber Stiftung: Glori Husi, als Adviser des Mafia Premiers von Albanien: Salih Berisha

  US-Professor Shinasi Rama: Der Staat Albanien, ist im Dienste der Mafia-Clans und arbeitet gegen das eigene Volk

  Das lengendäre Interview, des Ex-US Botschafter John Withers auf �JAVA�, �ber die verrottete Regierung in Tirana

  Die Taliban Massaker von primitiven Terroristen gehen weiter in Golem und Durres in Albanien

  Zef Brozi, Bernd Fisher, Philip Reeker, Shinasi Rama über die Kommunistischen Stalin Methoden des Salih Berisha

  �Keshillit te Qarkut Durres� und die uralte Enver Hoxha Familie: Eglantina Bekteshi

  Albanien: US Professor Nikolla Pano, über die korrupte und inkompetente Justiz

  Was man in Tirana, über Eugen Wohlfahrt denkt.

   

  Albania annually descend two or three degrees of rank. Many Albanians are angry with the man once think it is just one side with the government officials and corrupt as most of them. Someone has said the soldier Genc Pollo, the man Sali Berisha. I do not think so. I think a little worse for the loser. This is a standard low-diplomat, who did not pay to be served. Is inferior, incompetent, and convinced the local voluntary. As such it seriously offends the OSCE mission in Tirana, OSCE and ODIHR provides negative charges in the Albanian public, having her head keqkatandisur an employee unable to Berisha. He can stay here as one pleases, but as soon as you change the OSCE, the sooner will save her face in a place where her character looks like a sarahosh lunches dinners, which confuses their satisfaction with the values ??of deformed democracy in this country.

  Finally he came back we saw the arm of the government to justify the failure of electoral reform, not the electronic control cards and electronic vote not count. But if we remove these two elements, why should I be called electoral reform in Damian muhabeti Oertin quarterly, as only these two things were new? Why wait 24 suites on two elements unless approved reform of the Electoral Code? Reform is not to correct spelling of the first law, but qualitative changes in, and if the OSCE diplomat becomes a party to Berisha against these changes, then what�s the talk of electoral reform failure. Need to talk just for choice with the old election code.

  The diplomat has built himself one day to his low profile in public, sometimes naive and sometimes disgusting, sometimes jocular and sometimes dangerous, but let us never realize that is a representative of the OSCE in Tirana. The image of the Albanians for the OSCE is much stronger than the awareness that Wolfarth ambassador for this mission. OSCE concluded in memory of the Albanians with the first institution to swallow democracy came to this country since 1991, and as savior in 1997, and can never confuse them with banal profile of those who remained on hand in 2012 , precisely when democracy in this country is called into question by those OSCE cures disease anywhere in the world. This mission has been brilliant diplomats in Albania as ambassador or ambassador Liponnen Ahrens, who are worthy men of state. A low profile so he never had. We do not hurt us anymore helping Berisha. So do us any harm to his bodigard. It only harms the OSCE and its image. It�s good that they think of themselves that we think our own future. Not exchanged our dreams for freedom and democracy with a plate as if this diplomat

  15.5.2012: Wie man sich l�cherlich macht: Eugen Wohlfahrt und die Wahlrechts Reform

  Erion Brace, �ber den Betrugs Verkauf der Bucht Kakomese, durch den Mafia Boss Dritan Celaj: Riveria Kakome Sh.P.K.. Justiz Minister: Eduard Halimi gibt die Antwort im Parlament, �ber diesen Betrugs VErkauf und spricht von Staatsanwaltschaft. Halimi kennt selber keine Gesetze, denn die sind Alle inkompetent. Eine Parlaments Debatte, rund um dieses Mafia Gesch�ft!

  Kakome Bay sold
  17/05/2012 20:05

  �..
  In an interpellation with the Ministry of Justice, MP Erjon Brace accused the government of selling the Kakome Bay. According to Brace, the government is selling land to a tourist village that has not existed legally or physically.

  �29 hectares have been sold in Kakome for only five million dollars, or 1.219,7 ALL per square meter. This is a price that doesn�t exist even in the most remote Albanian villages.
  ��..

  http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5833

  Kokomese auf balkanforum

  der Tourismus der Grundst�cks Mafia

  Wurde der Geheimdienst Offizier Iso Copa, in Durres zu Tode gefoltert und �entsorgt"?

  Der Albanische Mafia Boss Dritan Celaj und seine Cannabis Export Bucht: Kakomese

   

  Direkt aus der Bucht von Kakomese, in Besitz des Mafia Bosses Dritan Celaj und seiner Firma Riviera, werden Tonnen Weise Cannabis mit Schmuggler Booten geschmuggelt. Oft sind diese Boote in Korfu, oder Italien beheimatet. Direkt beteiligt sein dortiges Wach Persoanl von mindesten 4 Personen, also kurz gesagt: Dritan Celaj pers�nlich. Die Zufahrts Strasse ist abgeriegelt und nur Dritan Celaj und seine Mafia hat dort Zugang. Die gesamte Bucht ist das damals letzte Dokument nach Gesetz 7665 “Priority Zone Touristik” mit vielen Polizei Eins�tzen und in einem Betrugs Projekt, als einen erfundenen Investor den Club Med. Dritan Celaj, ist Miteigent�mer in Geldw�sche gewesen, oder immer noch von: Credins Bank, Hotel International, Euromax, Versicherung und anderer Firmen, als reine Geldw�sche Projekte rund um die Fatos Nano und Vlore Mafia. Ein Mafiosi eng mit der “Camorra” und “Sacra Corona Unita” verbunden. 20 Tonnen weren nach Griechenland und Italien gebracht im Jahr.

  Die Griechische Polizei, hat schon mehrere Treibjagden auf die Schmuggler Boote des Dritan Celaj gemacht, denn die Albanische Polizei ist identisch mit kriminellen Clans, und wird von ihnen bezahlt. Die Albanische Polizei, ist sowieso vollkommen inkomptent, wie ein neuer PAMECA Bericht darstellt, ebenso in viele Verbrechen Landesweit verwickelt, wie es bei den Salih Berisha Banden �blich ist.

  Der Hintermann! Reichster Mann von Bulgarien und Top Gangster Boss, der �ber Leichen geht.

  wikileaks �ber den Gangster Vasil Bozhkov

  Bulgaria: WikiLeaks: US CDA Report on Top Bulgarian Criminals
  Famous Bulgarian businessman Vasil Bozhkov, aka the Skull, for some years the richest person in Bulgaria, has been listed by American CDA, John Ordway as Bulgaria’s most infamous gangster. Photo by BGNES

  A diplomatic cable of the US Embassy in Sofia, dated September 11, 2009, has been released on WikiLeaks and provided to the project for investigative journalism www.bivol.bg and its affiliate BalkanLeaks.eu, bringing out CDA John Ordway’s report to Washington on Bulgaria’s most wanted criminals.
  date: 9/11/2009 10:56

  Der B�rgermeister von Lukove, erhebt nun Klage, ob dieser ganze Verkauf, in einem Betrugs Gesch�ft von Beginn an, �berhaupt g�ltig ist. Die Voraussetzung, dort �berhaupt mit dem Bau eines Touristischen Dorfes, einer Partneschaft mit dem Club Med zubeginnen, war nie gew�hrleistet.

  Das juristische Haupt Problem d�rfte wohl sein, das “Rivera” keine vollst�ndigen Dokumente hatte. Nur eine Projekt Genehmigung, keine Baugenehmigung, keinen Vertrag nach Gesetz 7665, “Priority Tourismen Zone", so das eigentlich keine Rechts Basis war, das “Rivera” dort Grundst�cke mit Genehmigung des Justiz Ministers verkaufte.


  Shitja e Kakomesë, në Gjykatë - Top Channel… von TopChannelAlbania

  2005 bereits geschrieben, das Alles ein Fatos Nano Mafia Geschäft ist mit Dritan Celaj und Nichts daraus wird.

  Die Ortschaft Lukova klagt gegen den Verkauf, denn Fakt ist, das niemals komplette Dokumente damals mit Bau Genehmigung durch Counsel der Regierung gegeben wurde, noch den Vertrag für das Grundstück, weil in 2005, das Gesetz 7665 geschlossen wurde, was niemand mehr ändern kann. Vor allem die hohe Millionen Summe, für den Verkäufer ist absurd, denn das hätte die Republik Albanien kassieren müssen und nicht eine Firma, die keinen Ansatz hatte, für das Club Med Projekt.

  Millionen für Grundstücks Registrierung, aber in Wirklichkeit verschwinden die Millionen, ohne einen Effekt in die Tasche der Berisha Leute, wie das Wahl Auszählungs Programm der OSCE, welche ihren korrupten Absturz erlitt. Eugen Wohlfahrt die Peinlichkeit in Albanien wie Wolfgang Grossruck. Besser wie die Italienische Mafia, lässt man nur Geld verschwinden, wie die Weltbank und EBRD und lebt ein Luxus Leben, des Mafösen Nonsens.

  “Kakome Case” again to the Albanian Tribunals

  The Greek Community continues to “constant war” with the Albanian government to protect property. The apathy of Athens, to respond to the robbery of the properties in just the time, that OSCE, under the process of the registration of property in Ionian Coast, from European taxpayers, without any trasparence, is favoring according to Albanian law, alienation of property, of the Greek community , with the false documents.

  4/5/2012

  Im Mafia Idioten Reich des Salih Berisha, wird nun Shengin zerst�rt und Marine St�tzpunkte und Parks privatisiert

  Filed under: — Insider @ 7:08 pm

  Der entlassene Admiral Kudret Cela, hat ohne Zweifel Recht, das er entlassen wurde, weil sich der General Stab der Marine, gegen die Mafia Privatisierung der Marine Stützpunkte an der Küste widersetzte. Nun sollen die wertvollen Marine Stützpunkte in Pisch Palla und Shengin privatisiert werden, beide mit optimalen Yachthafen. Artan Lame, selbst ein Grundstücks Ganove als Vize Bau- Tourismus Minister bis 2005, erklärt die Kathastrophe, das auch die Dajti Wälder, zentrale Parks in Tirana nun privatisiert werden und zubetoniert werden. Elbasan, hat viele Umwelt Büros, niemand kooperiert, oder macht aktive Arbeit, was auch Nichts Neues ist: diese Art von Büros, die nicht wissen, was sie tun sollen und Dreck, als Kultur Gut empfinden und Wald- und Fluss Zerstörungen.
  Erneut eine wichtige Rolle, bei der Zerstörung der Küste, der Pinien Wälder im Raum Shengin, spielt als Motor, das korrupte Enterprise der EBRD Bank.

  03/04/2012 10:28
  Shkrihet Flotilja e Veriut, Bisht Palla dhe Sh�ngjini do shiten

   

  N� foto: Hyrja kryesore e baz�s detare ushtarake t� Durr�sit, q� deri m� sot p�rfshin anijet dhe mjetet luftarake t� Flotiljes s� Veriut

  Skerdilajd Zaimi

  Forca detare shqiptare s� shpejti do t�i n�nshtrohet ristrukturimit. T� pakt�n k�t� em�r i vendos riorganizimit t� vendstacionimit t� mjeteve Ministria e Mbrojtjes, e cila n� konceptimin e k�tij plani �sht� v�n� p�rpara v�rejtjeve t� ardhura nga Komanda Detare. Diskutimet mes Shtabit t� P�rgjithsh�m dhe Flot�s, sa i p�rket k�saj ��shtjeje, jan� sqaruar deri diku holl�sisht n� nj� let�rk�mbim zyrtar mes ministrit t� Mbrojtjes, Arben Imami dhe Kuvendit t� Shqip�ris�, posa��risht Komisionit t� Siguris�. K�shtu, vet� Flota Detare ka paraqitur me shkres�n e vet nr. 1224, dat� 17.10.2011 propozimet e veta mbi ristrukturimin, t� cilat jan� marr� n� shqyrtim nga Ministria.

  Sipas letr�s s� Imamit mund t� konkludohet si problem kryesor ai p�r suprimimin e asaj q� njihet si Flotilja e Veriut, q� parashikon m� tej q� mjetet detare t� ridislokohen n� portet kryesore t� vendit, duke nisur nga Sh�ngjini dhe Durr�si, p�r t� vijuar n� Pashaliman/Sazan, Porto-Palermo dhe Sarand�. �N� struktur�n aktuale, Forca Detare i vendosin mjetet e saj n� 2 vendbanime kryesore, pran� komand�s s� Flotiljes Detare t� Veriut dhe Flotiljes Detare t� Jugut. N� projektin e propozuar �sht� menduar shtrirja e prezenc�s s� anijeve t� Forc�s Detare p�rgjat� gjith� vij�s bregdetare e shtrir� n� 5 vendbanime detare: Sh�ngjin, Durr�s, Pashaliman/Sazan, Porto-Palermo dhe Sarand�, me q�llim mbulimin e gjith� vij�s bregdetare��, thuhet n� let�r-p�rgjigjen e Imamit.

  Ky komunikim i mbajtur mes datave 3 dhe 6 mars, i referohet mbledhjeve dhe diskutimeve t� b�ra n� fundin e vitit 2011 dhe q� me sa shihet nuk p�rfshin si vendstacionim baz�n e Bisht-Pall�s. Madje kjo e fundit, e s� bashku me t� edhe baza e Sh�ngjinit, humbasin funksionin real ushtarak, nj� zhvillim ky q� v�shtir� se mund t� mbrohet n� m�nyr� t� argumentuar nga profesionist�t e fush�s. Vet� ministri sqaron se mjetet q� ndodhen n� Veri do t� grupohen n� funksion t� shtrirjes s� prezenc�s(!) pas Suprimimit t� Flotiljes Detare t� Veriut. �Projekti i Ristrukturimit t� Forc�s Detare ka synim vendosjen e anijeve n�p�r portet kryesor� t� vendit. Anijet q� aktualisht jan� n� Flotiljen Detare t� Veriut do t� ridislokohen n� portin e Durr�sit dhe portin e Sh�ngjinit.

  Prezenca pran� porteve b�n t� mundur kryerjen m� mir� t� detyrave t� Roj�s Bregdetare�, sqaron Imami n�nkryetarin e Komisionit Parlamentar Ilir Gjoni. Sikund�r vihet re, p�r dy nj�sit� ushtarake detare t� veriut, p�rdoret shprehimisht fjala port, �ka �on n� p�rfundimin se Durr�si dhe Sh�ngjini do t� kryejn� funksione t� dyfishta q� k�tej e tutje. P�rndryshe, dallimi mund t� vihet re edhe n� faktin se dislokimi p�r Gjirin e Vlor�s respekton mbajtjen n� fuqi t� Pashalimanit, krahas portit t� Vlor�s si mjet akostimi i mjeteve civile. Nisur nga ky arsyetim, �sht� e qart� se suprimimi i Flotiljes s� Veriut fsheh s� paku suprimimin e baz�s detare ushtarake t� Bisht-Pall�s n� veri t� Durr�sit.

  ………..

  http://www.shekulli.com.al/shekulli/2012/04/03/shkrihet-flotilja-e-veriut-bisht-palla-dhe-shengjini-do-shiten/

  EBRD to Launch Project on Rehabilitation of Albania�s Rail Network

  The European Bank for Reconstruction and Development will assist the Albanian government with a project to revitalize the domestic rail network. The rehabilitation of the Durres-Tirana railway line will have the priority in this project as 40% of Albania’s population is concentrated in this area. The start date of the project is September 2012 and its duration will be nine months, while its cost is estimated at around Euro 1,2 million.

   

  Shengin, wird ebenso total zerst�rt, wie Golem! 200 neue illegale Bauten und der Pr�fekt und die Polizei unternimmt Nichts dagegen. Anarchie und Korruption ohne Ende!

  Shengin, wird total zerst�rt, durch die Berisha Idioten Bande, die Straffrei macht was sie wollen

  Shengjin coast is occupied by illegal constructions. Currently over 200 artifacts resulting illegal housing where the premises but also finds cattle stalls. Municipal leaders say the critical situation was carried from previous years and that in April will intervene razing of illegal constructions. The prefect has accepted the massacre in Shengjin coast, pledging support for the municipality for their collapse. Shengjin expected to collapse before departure Sozopzit over 130 items and we Kune at least 80 others.

  ISHP: Warnung vor den verseuchten Str�nden Albaniens und vor den Lebensmitteln der Mafia Lokale

  Die stinkende Kloake des Albanisches Mafia Tourismus: Durres - Golem - Pista Ilyria

  Golem aktuell

  Get even with large proportions of abuse by law from municipal leaders that the Golem. Despite denunciation of illegal construction of this bridge on the inside of the mountain to Robit, the municipality continues to support the offenders open to allow the cemented area, only about 70 meters from shore. Works for the bridge that have damaged the three sports fields built with permission under masterplan tourist area in 2002, have also continued Wednesday. As not enough police officers to Kavaja, have made a half hour show media, blocking for a few minutes of heavy vehicles. In fact, work has continued normally after removal of the cameras. A day before the mayor admitted Agron Agalliu given permission to raise the bridge, although this power under law to urban planning has only KRRTRSH. Permits for construction in coastal tourist areas, lacustrine and continental approved by the Council of Territory Adjustment. The procedure for completing and submitting the documentation is in the planning section of the respective district, after having previously received the decision of the committee of tourism and the national environmental agency. Areas where it is expected betonizohet coastline and forests in the construction of the bridge that illegal, it’s armored guards from private companies. Ardian Tragaj citizen who claims ownership of an area of ??land in this area, aiming to build a camping site for tourists rulotash. In fact, between the owner and the residents who built himself three sports fields in the tourist village of Princess International, a trial continues. But even this has not stopped him to invade the coast.
  Kategorie:

  Bregdeti shqiptar “�mendet” nga zhurma e �mimet e larta - Albaniens Str�nde: verseuchte Str�nde, Beton, L�rm, Mafia kontrolliert

  Das Mafia Banditen Ministerium MTKRS, sch�tzt unver�ndert keine Kultur G�ter, Antike St�tten - “Zone Touristik”

  in Golem wird sogar illegal in der “Touristik Zone” erneut gebaut, wo keine regionale Beh�rde etwas zu Sagen hat. Aber Gesetze interessieren niemanden in Albanien, nur das Bestechungsgeld ist das Gesetz und militante Banden, die bewaffnent sind und die Polizei und den Pr�fekten als Partner hat.

  Get even with large proportions of abuse by law from municipal leaders that the Golem. Despite denunciation of illegal construction of this bridge on the inside of the mountain to Robit, the municipality continues to support the offenders open to allow the cemented area, only about 70 meters from shore. Works for the bridge that have damaged the three sports fields built with permission under masterplan tourist area in 2002, have also continued Wednesday. As not enough police officers to Kavaja, have made a half hour show media, blocking for a few minutes of heavy vehicles. In fact, work has continued normally after removal of the cameras. A day before the mayor admitted Agron Agalliu given permission to raise the bridge, although this power under law to urban planning has only KRRTRSH. Permits for construction in coastal tourist areas, lacustrine and continental approved by the Council of Territory Adjustment. The procedure for completing and submitting the documentation is in the planning section of the respective district, after having previously received the decision of the committee of tourism and the national environmental agency. Areas where it is expected betonizohet coastline and forests in the construction of the bridge that illegal, it’s armored guards from private companies. Ardian Tragaj citizen who claims ownership of an area of ??land in this area, aiming to build a camping site for tourists rulotash. In fact, between the owner and the residents who built himself three sports fields in the tourist village of Princess International, a trial continues. But even this has not stopped him to invade the coast.

  Die str�nde an der K�ste, sind sowieso total verseucht, weil diese illegalen Banditen Hotels, oft aus dem Kosovo, Alles direkt ins Meer einleiten, so das die Kosovo und Albaner Kultur, am liebsten in den eigenen stinkenden Abw�ssern schwimmen will, wovor u.a. die Deutsche Botschaft Info warnt, das man sich bei einigen Str�nden, durch das verseuchte Wasser, auch schwere Haut Ausschl�ge holen kann, wo schon Personen gestorben sind.

  17 plazhe jan� t� pist�, mos
  u lani n� Durr�s dhe Golem

  TIRANE- N�se keni vendosur q� t� nxiheni n� bregdetin shqiptar, at�her� duhet t� tregoni kujdes p�r plazhet n� t� cilat do t� laheni. Sipas raportit t� fundit t� ministris� s� Mjedisit, q� kan� monitoruar cil�sin� e uj�rave n� t� cilat lahen shqiptar�t, m� t� past�rtit, pa ngarkes� mikrobike mbeten ata t� Jugut. Pavar�sisht nismave t� shumta p�r pastrimin e bregdetit, edhe p�r k�t� vit plazhet ideale ku mund t� laheni pa patur frik� se mund t� merrni ndonj� infeksion, mbeten Himara, Dh�rmiu, Borshi, Saranda dhe Ksamili. Plazhe t� past�rta, por jo r�r� t� past�r, gjen edhe n� Veri t� vendit, por duhet ta njoh�sh mir� zon�n. Por sipas specialist�ve, problemi q�ndron tek plazhet e Durr�sit, Kavaj�s dhe plazhin e vjet�r t� Vlor�s, madje edhe Velipoja ku situata vazhdon t� jet� alarmante, pasi derdhen t� gjith� uj�rat e zeza t� zon�s. Rezultatet kan� dal� pas nj� monitorimi nj� vje�ar nga agjencit� e mjedisit, ministria e Mjedisit dhe Instituti i Sh�ndetit Publik, n� t� gjith� bregdetin, ku n� baz� t� matjeve p�rcaktohet niveli i ndotjes me fekale i uj�rave n�p�rmjet prezenc�s s� dy mikroorganizmave indikator� q� jan�: koliformet fekale dhe enterokokut intestinal. Nga 70 stacione t� monitoruara n� 17 prej tyre, ekspert�t e mjedisit rekomandojn� q� t� ndalohet rrept�sisht larja, nd�rsa rrezet mund t’i merrni pa frik� n� 39 prej t� tjera tyre q� kan� uj�ra t� nj� cil�sie shum� t� lart�.

  PLAZHI I VELIPOJES
  Sipas raportit plazhi i Velipoj�s �sht� plazhi m� i madh i zon�s veriore t� vendit, i cili vitet e fundit �sht� zgjeruar s� tep�rmi. Nga rezultatet e p�rftuara nga llogaritja e 95% t� IE dhe FC, vet�m 14% e tyre jan� n� kategorin� A (cil�sia shum� e mir�), 43% jan� kategoria B (cil�si e mir�) dhe 43% kategoria C (mjaftuesh�m), n� krahasim me vitin 2009 ku cil�sia e uj�rave n� t� gjith� stacionet ishin kategoria A dhe B. “Pra gjat� vitit 2010 vihet re nj� keq�sim i rezultateve t� analizave t� uj�rave. Vler�sojm� se edhe mbeturinat e ngurta q� vazhdimisht gjendeshin mbi sip�rfaqen e r�r�s kan� ndikuar negativisht n� nivelin e ndotjes", - shpjegojn� ekspert�t e mjedisit n� raport.
  PLAZHI I SHENGJINIT
  Uj�rat urbane t� Sh�ngjinit derdhen n� lagun�n e K�nall�s dhe nuk ndikojn� n� ndotjen e plazhit t� Sh�ngjinit, sidoqoft� shtimi i nd�rtimeve mund t� ket� impakt negativ p�r sa i p�rket ndotjes s� plazhit. “Gjat� vitit 2010 ndon�se rezultatet e analizave e klasifikojn� k�t� plazh n� kategorin� A, 60% dhe n� kategorin� B, 40%, n� krahasim me vitin 2009 kemi nj� r�nie t� leht� nga klasifikimi n� kategorin� A. Sidoqoft� rezultatet e analizave t� kryera jan� brenda normave t� rekomanduara, por duhet theksuar se n� mjediset e plazhit gjenden mbeturina t� shumta jasht� kushteve higjieno-sanitare", - mendojn� specialist�t q� kan� monitoruar cil�sin� e ujrave.
  PLAZHI I DURRESIT
  Nga p�rpunimi i rezultateve t� analizave t� kryera n� plazhin e Durr�sit, rezulton si plazhi m� i ndotur. “85% e rezultateve e klasifikojn� k�t� plazh n� kategorin� D, shum� t� ndotur, ku duhet t� merren masa urgjente p�r p�rmir�simin e situat�s. 14% n� kategorin� C, cil�si e mjaftueshme, dhe vet�m 4 % n� kategorin� B, cil�si e mir�. Madje jemi t� mendimit q� n� disa zona duhet t� vendosen tabela ndaluese p�r larjen e pushuesve sepse rezultatet jan� alarmante. Ky vler�sim k�rkon marrjen e masave urgjente p�r p�rmir�simin e gjendjes pasi risku p�r sh�ndetin publik �sht� shum� i lart�", - shkruhet n� k�t� raport p�r plazhin m� t� madh t� vendit, at� t� Durr�sit.
  PLAZHI I KAVAJES
  “Plazhi i Kavaj�s monitorohet nga p�rroi i Agait (Giardino, Mali i Robit deri n� zon�n e fshatit Qerret) n� 10 stacione kampionimi. Nga p�rpunimi i t� dh�nave rezulton se plazhi i Kavaj�s �sht� plazhi m� i ndotur pas plazhit t� Durr�sit. 70% e rezultateve t� analizave e klasifikojn� plazhin e Kavaj�s n� kategorin� D, shum� t� ndotur, ku duhet t� merren masa urgjente p�r p�rmir�simin e situat�s, dhe 30% n� kategorin� B, cil�si e mir�. M� i ndotur paraqitet plazhi i Golemit stacionet 1, 2, 3 dhe 4. Me ngarkes� jo shum� t� lart� paraqitet zona e Mak Albanias, nd�rsa n� zon�n e Malit t� Robit e deri n� Qerret vihet re nj� rritje e ngarkes� bakteriale n� krahasim me vitin 2009. Kjo si rezultat i shkarkimeve t� pakontrolluara t� uj�rave t� zeza. Zona e malit t� Robit gjat� 2 viteve t� fundit, si rezultat i shtimit t� numrit t� pushuesve paraqet edhe nj� ndotje urbane t� konsiderueshme nga mbeturinat e ngurta. N� zon�n e plazhit t� Golemit duhet t� merren masa urgjente sepse gjendja �sht� alarmante ose n� t� kund�rt duhet t� vendosen tabela ndaluese p�r larjen e pushuesve. Nj� ndikim negativ kan� shkarkimet e pakontrolluara t� nd�rtimeve t� shumta t� k�saj zone q� nuk kan� kanalizime, vet�m gropa septike, t� cilat nuk e p�rballojn� sasin� e madhe t� uj�rave nga numri i madh i pushuesve duke u derdhur direkt n� m�nyr� t� pakontrolluar n� det", - rekomandojn� ekspert�t p�r nj� tjet�r plazh mjaft t� frekuentuar.
  PLAZHET E VLORES
  “Nga rezultatet e p�rftuara n� plazhet e Vlor�s vihet re se, zona e bregdetit n� plazhin e vjet�r deri n� plazhin e ri ka nj� ndotje tep�r t� lart�, stacionet 1, 2, 3 dhe 4 (37% kategoria D- cil�si e keqe masa urgjente) shum� her� mbi normat e rekomanduara dhe gjendja �sht� shum� alarmante. “Zona Skel� deri tek Plazhi i Ri duhet q� t� ndalohet p�r larje sepse p�rb�n rrezik t� lart� p�r sh�ndetin e popullat�s, deri sa t� merren masa p�r rregullimin e gjendjes. Pjesa tjet�r e stacioneve t� monitorimit pas tunelit 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 (ish-vilat - Orikum) deri n� zon�n e plazhit t� Orikumit rezultojn� 63% kategoria A, cil�si shum� e mir�", - citon raporti.
  PLAZHET E SARANDES
  Nga rezultatet e analizave t� kryera n� plazhin e Sarand�s, 50% e tyre klasifikohen n� kategorin� A, cil�si shum� e mir�, 17% cil�si e mir� dhe 33% D, cil�si e mjaftueshme (stacioni i monitorimit kanali i �uk�s si dhe stacioni 3 n� qend�r). Rezultatet e analizave t� p�rftuara dalin mbi normat e rekomanduara si rezultat i shkarkimit t� uj�rave urbane t� qytetit t� Sarand�s. N� kanalin e �uk�s duhet t� vihen tabela ndaluese pasi shkarkohen uj�rat e zeza t� qytetit t� Sarand�s.
  MATJET
  Specialist�t q� kan� p�rgatitur k�t� raport thon� se gjat� viteve t� fundit me fondet e Bank�s Bot�rore jan� planifikuar dhe jan� n� nd�rtim veprat e trajtimit t� uj�rave t� p�rdorura n� qytetet kryesore bregdetare Lezh�, Durr�s, Vlor� dhe Sarand�. Aktualisht �sht� v�n� n� funksionim impianti i trajtimit t� uj�rave urbane t� qytetit t� Kavaj�s n� fshatin Qerret. Sipas tyre krahasimi i rezultateve �sht� b�r� vet�m me vitet 2009-2010 pasi q� nga viti 2009 jan� vendosur standarde t� reja p�r vler�simin e cil�sis� s� uj�rave t� larjes dhe nuk mund t� krahasohen me ato t� viteve t� m�parshme. Ata shpjegojn� se nga krahasimi i rezultateve v�rehet nj� p�rmir�sim cil�sor n� cil�sin� e uj�rave t� larjes. “Kemi rritje t� numrit t� stacioneve q� plot�sojn� cil�sin� e kategoris� shum� t� mir� nga 27 n� vitin 2009 n� 39 n� vitin 2010; me 3 stacione t� cil�sis� s� mir�, ulje me 1 stacion t� cil�sis� jo t� mir� dhe ulje me 18% ose 13 stacione t� cil�sis� shum� t� keqe. Raporti i fundit i monitorimit t� mjedisit n� vendin ton�, �sht� publikuar n� fletoren zyrtare t� dat�s 23 mars.
  REKOMANDIMET
  Plazhet me cil�sin� m� t� mir� t� uj�rave t� larjes jan� plazhi i Dh�rmiut, Borshit, Himar�s dhe Sh�ngjinit, plazhe ku cil�sia e uj�rave t� larjes klasifikohet n� kategorin� A - Shum� e mir� dhe B - e mir�. Nga 70 stacione monitorimi 36 stacione jan� t� cil�sis� A (Exelent quality); 13 stacione jan� t� cil�sis� B (good quality); 4 stacione jan� t� cil�sis� C (sufficient quality) dhe 17 stacione t� cil�sis� D (Poor quality- Immediat Action). N� raport thuhet se faktori kryesor i ndotjes s� uj�rave bregdetare t� larjes, jan� shkarkimet e uj�rave urbane t� patrajtuara n� uj�rat prit�se bregdetare direkt ose indirekt si dhe ndotja nga vet� pushuesit sidomos n� zonat ku numri i tyre �sht� i lart� (plazhi i Durr�sit, plazhi i Kavaj�s). N� k�t� raport specialist�t kan� dh�n� edhe disa rekomandime. Sipas tyre duhet t� merren masa urgjente p�r vendosjen e tabelave ndaluese n� zonat ku ndotja e uj�rave bregdetare �sht� shum� e lart�, p�r parandalimin e p�rhapjes s� s�mundjeve t� ndryshme infektive (plazhi i Durr�sit, plazhi i Kavaj�s- Golem, Plazhi i Vlor�s, plazhi i Vjet�r, shkolla e Marin�s, Plazhi i Ri, plazhi i Sarand�s, kanali i �uk�s). Gjithashtu ata rekomandojn� nd�rtimin e impianteve t� trajtimit t� uj�rave t� p�rdorura n� zonat bregdetare p�r pak�simin e ndotjes nga shkarkimet urbane t� patrajtuara; marrjen e masave urgjente p�r sistemimin dhe pastrimin e kanaleve t� uj�rave t� larta si dhe pastrimin e plazheve nga mbeturinat e ngurta urbane si dhe p�rfshirjen n� skem�n e monitorimit e t� gjith� bregdetit t� vendit. Matjet q� kan� sh�rbyer p�r t� nxjerr� k�to t� dh�na jan� pb�r� p�rgjat� gjith� vitit 2010, por raporti �sht� miratuar vet�m gjat� muajit mars n� mbledhjen e qeveris�.
  (sg/shqiptarja.com)

  Viele Umwelt B�ros, niemand cooperiert, reine Show B�ros, f�r dumme Parteig�nger, welche nicht einmal verstehen, was sie machen k�nnen.

  Elbasan local leaders warned for urban wastes
  05/04/2012

  Elbasan local leaders warned for urban wastes

  The Prefect of Elbasan, Shefqet Deliallisi, has gathered all heads of the communes for discussing about the environmental pollution.

  He asked them to clean the territories, since the tourist season is approaching. The meeting comes after Prime Minister Berisha noted the danger of the tourist season due to the pollution.

  The head of the Environmental Regional Agency, Adi Madhi, declared that there is no work coordination between the respective institutions, provoking a massive pollution of the environment. He spoke with harsh tones, saying that in every local unit there are offices for the environment, but they are not functional and none of the specialists has an action plan for managing the wastes.

  Madhi also asked the local unit leaders to take measures for cleaning the respective territories until April 20th. The fines that have been given will be suspended until April 20th, and if nothing will change, there will be penal prosecution.

  Madhi declared that all local units have environmental permits for collecting the urban wastes, but Elbasan keeps being an ecological bomb for its citizens. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5344&ref=fp
  Was f�r ein Spinner dieser Adi Madhi ist, wird deutlich, wenn das Umwelt Ministerium selbst sagt, das Bussgelder sinnlos sind, weil niemand Selbige bezahlt.

  05 Prill 2012 - 10:03
  Share
  inShare

  Zhduken parqet n� Tiran�

  Parqet e k�tij qyteti gjenden n� k�t� moment q� ne po flasim n�n tehun e gijotin�s, e cila pritet t�ju bjer� mbi kok�. Do t� sjell vet�m 3 shembuj k�tu. Shembulli i parkut t� Dajtit, t� cilit me nj� vendim qeverie t� paradokohsh�m, i �sht� hequr n� m�nyr�n m� t� fsheht� 167 hektar�. Park i cili i jep frym� t� gjith� lugin�s s� Tiran�s, jo vet�m qytetit t� Tiran�s. Nuk mjaftuan antenat, nuk mjaftoi q� tashm� �sht� privatizuar edhe maja tjet�r e malit t� Dajtit, nuk mjaftuan licensat e guroreve. Nuk mjaftuan t� gjitha k�to, tani merret vesh q� jan� edhe 167 hektar� q� i jan� hequr parkut t� Dajtit p�r t� b�r� nd�rtime n� t�.
  Shembull dyt� q� dua t� sjell, parku i Liqenit n� Tiran�. Denoncoj k�tu q� jan� rreth 40 mij� metra katror� t� k�tij parku t� rrethuara me mure privat�sh dhe rreth 70 mij� metra t� tjer�, pra 7 hektar� t� tjer�, t� kthyera e t� st�r kthyera e t�st�r privatizuara t� cilat presin dit�n p�r t�u rrethuar e p�r t�u nd�rtuar.
  Duke futur n� nj� qerthull nga halli edhe ish pronar�t, t� cilat detyrohen meq�n�se ju jepet nj� pron� n� t� cil�n normalisht nuk mund t� nd�rtohet, detyrohen t� futen n� nj� hulli korrupsioni p�r ta shfryt�zuar at� pron�.

  Dhe p�r t� ardhur n� shembullin e tret�, n� parkun historik t� Namasgjas� n� Tiran�, nj� nga tre parqet m� t� vjetra t� vendit dhe nj�koh�sisht
  parku m� i vjet�r n� Shqip�ri i p�rdorur. Dhe me nj� zgjidhje absurde p�r t� �uar me zor, p�r t� krijuar me zor konfikt, qeveria shqiptare hedh posht� zgjidhjen e nd�rtimit t� xhamis� e parashikuar mbrapa pallatit t� kultur�s dhe e �on pjes�risht n� tok� publike dhe pjes�risht n� zon� private n� parkun e Namasgjas�. Nj� detyrim ligjor, historik dhe moral I qeveris� shqiptare p�r ta b�r� k�t� nd�rtim, por zgjidhja q� u gjet ishte m� e keqja e mund�shme dhe mund�sisht edhe p�r t� future konflikt midis njer�zve.
  Zgjidhje t� mira kishte sa t� duash, u gjet zgjidhja m� e keqe. T� tre k�to parqe t� qytetit n� k�t� koh� q� ne po flasim rrezikohen t�ju bjer� gijotina mbi kok�.

  (aq/shqiptarja.com)

  3/7/2012

  Im Lande der Null Gesetze, macht man sich neue Gedanken, rund um Mafia Bauten, ohne Feuer Schutz und Beton Rttler

  Filed under: — Super Visor @ 7:12 pm

  up 1.1.2011, a new ! Info Website // http://news.albania.de/

  Gesetze gibt es! Nur sowas interessiert niemanden im Reiche einer Dumm Mafia.

  Unverndert sind praktisch alle Hochhuser, Brcken ohne Beton Rttler gebaut und das im Erdbeben Gebiet Albanien, wobei der Haus Zusammenbruch mangels Fundamente, oder gar in Lehm oder einen Bach Lauf gebaut, schon eine Tradtion ist, weil man weit hinter den Steinzeit Menschen zurck ist. Die Weltbank sieht die Albanische Wirtschaft, wegen der mangelhaften Bildung, rund um gekaufte und geflschte Diplome gerade in Bauwirtschaft gefhrdet. Und der Prsident fordert gerade, das endlich die privaten Universitten kontrolliert werden, geflschte Diplome am Laufband produzieren und oft keine Lizenz haben.

  Hinzu kommt der Albanische Bauschrott, fast immer illegal auf fremden Grundstcken gebaut, das man keinerlei Feuerschutz hat, keine Extra Treppe, fr den Feuer Notfall und fr die Feuerwehr es an jeder technischen Vorsorge mangeld.

  Pallatet rrezik vdekje
  07/03/2012 15:40
  Facebook

  Dy zjarre q shprthyen mbrmjen e s diels n kryeqytet rizgjojn edhe nj her tjetr shqetsimin e banorve t pallateve t ndrtuara n vitet e fundit, pr mungesen e shkallve t emergjences apo edhe t masave t tjera mbrojtse.

  N pallatin ku ra zjarri ditn e diel dhe q vuri n panik banort e zons s Zogut t Zi, ngren shqetsimin alarmant q pavaresisht nj kostoje t lart pr blerjen e apartamentit, nuk ka masa t mjaftueshme pr rastet e rnies s zjarrit.

  “Duhet te kete shkalle emergjence, sidomos ne keto pallatet e reja, pasi derdhen shume para per te blere apartamente. Kjo mundesi duhet na jepte nje siguri per te

  Parametrat ekzistojn n normat e projektimit, megjithat un mendoj q kto rregulla duhet t jen pjes e lejeve t ndrtimit q jepen nga bashkia ose institucionet q japin lejet e ndrtimit

  Andrea Maliqari
  Dekani i Fakultetit t Inxhinieris s Ndrtimit evituar nje emergjence, nje fatkeqesi, nje zjarr. Vete ndertuesit duhet te mendojne per shkallet e emergjences", thone banoret.

  N t gjitha rastet e zjarreve, n pallatet e larta jo vetm n Tiran, ka qen vetm ndrhyrja e forcave RENEA dhe skuadrat e shptimit t zjarrfiksave q kan br t mos shkaktohen viktima, pasi banort kan qen trsisht n mshirn e fatit.

  Interesimit te Top Channel n bashki, n repartin e zjarrfiksave dhe Shoqatn e Ndertuesve ata i jan prgjigjur se nuk ka nj ligj q detyron ndrtuesit shqiptar q t pajisin pallatet me shkall emergjence, nga ku banoret t mund t zbresin n rastet kur ndrtesa prfshihet nga zjarri dhe shkalla e brendshme sht e bllokuar.

  Ekspertt: Siguria, kriter pr lejet

  T gjitha ndrtimet publike dhe shtetrore n vendin ton, nuk i plotsojn kriteret e ndrtimit pr raste evakuuimi apo emergjencash.

  Prjashtim bjn vetm objektet e ndrtuara nga institucionet ndrkombtare. Dekani i Fakultetit t Inxhinieris s Ndrtimit, Andrea Maliqari, sqaron se kompanit e ndrtimit, deri me tani nuk jane te detyruara t zbatojn nj sere kriteresh pr t izoluar zjarret apo pr nj evakuuim t sigurt.

  “Sa m par duhet t parashikojm jo vetm n normat e projektimit, por edhe n prcaktimin e lejeve t ndrtimit t ktij elementi shum t rndsishm. Nse i referohemi ktij sistemi sigurie, nuk bhet fjal thjesht, vetm pr shkallt e emergjencs, por sht nj sistem i tr q ka t bj me krijimin e mbrojtjes s ktyre elementve t veant t ndrtess, pr izolimin e zjarrit dhe evakuimin e shpejt t njerzve q ndodhen n kt situat emergjence. Parametrat ekzistojn n normat e projektimit, megjithat un mendoj q kto rregulla duhet t jen pjes e lejeve t ndrtimit q jepen nga bashkia ose institucionet q japin lejet e ndrtimit", tha Maliqari.

  Zbatimi i ktyre kritereve t detyrueshme pr vendet e Bashkimit Europian do t sillte nje rritje t kostos s ndertimit.

  “Pr mua sht e domosdoshme q nse do t vendosen kritere dhe rregulla t tilla t mbrojtjes kundr zjarrit, ose t sistemit t mbrojtjes kundr zjarrit dhe t evakuimit sht e domosdoshme q ky rregull t jet edhe pr ndrtesat,por edhe pr t ndertesat ekzistuese, sepse ky sht nj fenomen q ndodh jo vetm n ndrtimet e reja, por mund t ndodh edhe n ndrtimet e vjetra, pra duhet t merren masat minimale, pr t’i paraprir ktij rreziku q mund t vij nga zjarret, sidomos zgjidhjet urbanistike t ndrtesave q jan shum afr njra-tjetrs, krijojn gjithnj fenomene", tha Maliqari.

  Ky kriter duhet t zbatohet jo vetm pr objektet e reja q do t ndrtohen por edhe pr ato q jan ndrtuar me par. Vendosja e shkallve t emergjencs, materialet e perdorura per dyert antizjarr, apo edhe materialet me te cilat ndertohen pallatet duhet te parashikojne edhe momentet kur ka zjarr, apo kur ka emergjenca publike

  Wir berichteten schon vor 2 Jahren, das die bewaffneten Jugendbanden, ein immer grsseres Problem werden!
  Unter der Schirm Herrschaft, einer Nonsens Polizei, und Salih Berisha, haben vor allem Nord Albanische Banden, Touristen berfallen, oder Kosovaren mit Geld im Auto, oder gezielt Geschfte und Casinos, wie Banken.

  The teen robbers army
  07/03/2012

  The crimes committed by teens are increasing with frightening figures. Without any education, profession and often with no parent guidance, a new generation is turning into a social bomb.

  Teen robbers steal everything that converts into money, from jewels and wallets to manhole covers or any metal object to be sold as scrap. The police report several arrests throughout the country, for the pettiest thefts to the most sophisticated crimes.

  Facing this increase of the crime figures and the states inability to shelter all of them in prisons, the justice system has decided to apply Probation Services.

  There are 343 execution orders that are being supervised by the Probation Service. 251 is the total number of sentenced teens that have made robberies in cooperation with others and attempted robberies in cooperation, declared Erjon Duka, inspector at the Probation Service Directory.

  The Chief of Public Order at the Tirana Police, Lorenc Shehu, confirms that the young ages deriving from problematic families are an issue.

  They come from different categories, but mostly from families with social problems and that do not go to school. Most of the robberies are carried out in markets and other public places, Shehu declared.

  The legal psychology expert, Arjana Mucaj, declared that this phenomenon is increasing for several causes.

  This entire situation is consequence of a social policy that has left no spaces to these children, for them to receive culture or to be engaged in other activities. The society must work with these teenagers later, to find them a decent place in the society. I would say that these social problems mainly derive from poverty. This is the key element that our society is experiencing today. Im speaking about families that are unable to secure the daily food, and the children have the responsibility to find income for the family, Mucaj declared.

  Uneducated, without a profession and often without parent control, a new generation is turning into an army of robbers, with premises to be implicated in the future in more serious crimes.
  http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5024

  1/31/2012

  US Real Estage Mafia: SIVA Group, will Milliarden in Albanien, Kosovo und dem Balkan investieren :"The Millennium Casino & Resort”

  Filed under: — Insider @ 1:19 am

  Mero Baze, schreibt deutlich ber die Betrger Familie Frangaj, Initiator des Projektes SIVA, Bankrott als Immobilien Makler in den USA, vor 5 Jahren, wir schrieben ebenso ber diese Bildungslose Familie, als engste PR Berater des Salih Berisha: Die PR Berater des Salih Berisha: Eduard Frangaj und Alexander Frangaj! Frangaj ist Mitglied in der MOON Sekte. Ein reines Betrugs Projekt, welche vor aller Augen auch mit illegal gebauten Immobilien handelt auf gestohlenen und besetzten Grundstcken, wie es durchaus Standard ist, wie der neuesten Weltbank Bericht festhlt.

  Pjerin Lumaj - US Senats Kandidat in New York stellt die Betrugs Machenschaften der Firma SIVA bloss, wo Kriminelle Familien wie Konomi, Frangaj sich ebenso tummeln.

  Allgemein bekannt, auch durch die Prsidenten der Bau Vereinigungen: Es gibt seit 2 Jahren, praktisch keinerlei Baugenehmigungen in Albanien, vor allem nicht an der Kste, weil praktisch alle Papiere zusammen geflscht sind. 600 Hektar Land gestohlen, wo erst in den letzten Monaten die Staatsanwaltschaft Dokumente beschlagnahmte, u.a. im Falle des S. Kononi, Bucht Generale und immer wieder Kavaje sprechen fr sich.

  Eine Betrugs und Geldwsche Firma mehr in Albanien, ist die SIVA Gruppe, welche auch im Kosovo war, mit B. Pacolli tagte und in Mazedonien viele Sprche klopft. siehe auch die Pespa - Syla Gruppe!

  Die Albanische Presse macht sich lustig ber dieses Fake Betrugs Projekt und erinnert an andere Show Betrugs Projekte in Milliarden Hhe.

  Drithije t nj investimi miliardsh

  Besonders lustig ist der angebliche SIVA Haupt Partner: Rund um die Famiile Gurraj bei SIVA: Martin Gurraj, dessen Lebenslauf, 45 Jahre Bau- Investitions- Erfahrung darlegt. Niemand kannte diese Gestalt, in 1995, 2000 in Albanien und in 1990 auch nicht! So munter und dreist wird herumgelogen, bei der Vorstellung in einer neuen Website, denn es handelt sich wohl um eine neue Identitt irgendeiner Gestalt, was zum grossen Geschft in Albanien wurde in 2010-2011. Rund um die Brooklyn Mafia in Michigan und New York. Dann taucht der Sohn mal auf, und macht angeblich ein Nonsens Diplom an der Uni Tirana 2007, was ihn zu absolut Nichts qualifiziert.

  Wie immer erpressen militante Ortsfremde Verbrecher Gruppen, rtliche Brger und bauen wild herum, ohne Papiere. Die SIVA Gruppe, verkauft direkt Betrugs Projekte, welche ohne gltige Papiere und gegen jedes Bau Gesetz illegal gebaut wurden u.a. dem Abstand zur Kste, was schon immer 300 Meter per Gesetz war, ebenso die Hhe der Gebude, vor allen in Sarande usw.. Alle Website und Firmen Grndungen sind vor kurzem erst installiert worden.

  In Wirklichkeit hat die SIVA Gruppe, genau eine Luxus Villa, welche teilweise Gsten auch privat zur Verfgung steht und sonst Nichts! Alles Andere ist heisse Luft, einer Ansammlung von Profi Real Estage Betrgers, welche aus den USA flohen und bekanntlich wurde ein Anderer aus dieser Zeit auch schon vom FBI in Zypern verhaftet.

  Genau diese Profi Mafia, der Geldwsche und des Betruges, welche ohne Papiere berall illegal baut auf gestohlenen Grundstcken, wo der Albanische Geheimdienst SHIS eindringlich im Juni 2010, nochmal warnte. Natrlich wird man auch ber die Franzische - Albanische Handels Vertretung vorgestellt, denn irgendeine Lobby Gruppe mischt da immer mit, wobei NGO’s praktisch alle fest in Mafiser Hand sind, wie alle Sicherheits Berichte dokumentieren. Ebenso mit dem Skandal Projekt “Golf Resort Laze” verbunden, im Villen Verkauf.

  Die Berichte an das Albanische Parlament, im Nationalen Sicherheits Rat, auf Albanisch!

 • SHIS Report Mafia Part 1
 • SHIS Report Mafia Part 2
 • SHIS Report Mafia Teil 3

 • Wir erinnern auch an das “Sazan Projekt” hier, wo die Dumm kriminelle Bande des Ilir Meta, damals eine ungltige Projekt Genehmigung ausstellte, weshalb es auch nie zu einer Baugenehmigung in Folge noch kam, weil damals weder das Verteidigungs Ministerium, noch dem Prsident Rexhep Meidani, diesem Projekt der US - Albanische Mafia der Ilir Meta Regierung damas Dokumente erhielt. Identische Projekte einer Pseudo Investoren Betrugs Gruppe starten nun erneut mit den selben Geschfts Modellen, welche berall gescheitert sind inklusive Dubai. Die alten Partner sind ja auch wieder in dieser Mafia Regierung. Damals sollten 1,4 Milliarden $ investiert werden in Sazan, heute sind es halt 2 Milliarden $, bis 30 Mililarden $ sogar. Selbst die Albanische Presse, frgt umgehend - wer diesen kriminellen Unfug erneut glauben soll!

  Das Sazan Projekt, wurde von Ilir Meta inzeniert, der bei der Vorstellung wie Edi Rama persnlich anwesend war in 2001 und der Sinojmeri Mafia!

  Die selben Leute tauchen jetzt wieder auf, ohne Geld, ohne Kapital und Firmen Nachweiss, das man berhaupt Erfahrung hat. Damals wurde die Sokol Kociu und Daut Kadrionovsky (Partner u.a. Edi Rama auch) Top Drogen Chefs verhaftet, womit solche Projekte starben. Erst mit dem Schutzpatron der Salih Berisha - Ilir Meta Ratten, kommen jetzt solche Profi kriminellen Gruppen erneut aus der Unterwelt aus Albanien, weil der vorbestrafte Kriminelle Nikolin Jaka, ja fr eine illegale Immunitt gesorgt haben, fr Mafise Investoren.

  Prime Minister Dr. Sali Berisha receives representatives of SIVA Partners investment management firm

  Friday, 20 January 2012

  Prime Minister Sali Berisha received a delegation from the SIVA Partners investment management firm headed by its President Simon Elyakim. They presented to the prime minister a major project in the field of tourism and entertainment entitled The Millennium Casino & Resort. This is a new American investment company targeting favorable countries to implement their major projects.

  President Elyakim presented to PM Berisha the 2 billion USD project in the field of tourism and entertainment entitled The Millennium Casino & Resort which consists of building a tourist resort of villas and hotels, tennis courts and gold courses as well as a Casino. This project, said he, is the result of the favorable business climate in Albania, its geographic position and the very attractive climate for the tourists. He targets to create a major tourist centre in the Balkans.

  Likewise, Mr. Elyakim presented to PM Berisha the investment portfolio of the Group in Albania in the fields of infrastructure, roads, railways where it is included even Albania-Kosova railway as well as other works like tunnels, ports, hydrocarbon works, the Albpetrol privatization included. The Group expressed an interest even in building of Tirana tram. He said to the prime minister that following several studies conducted in the region, the Group selected Albania as the most suitable country for their investments.

  PM Berisha thanked the representatives of the Group for the preliminary job done and for choosing Albania as the main country for investments in major projects. He acquainted them with Albania concrete investment potentials in many fields like in infrastructure, roads, ports, the field of renewable energy, hydropower plants, wind facilities, railways.

  http://www.keshilliministrave.al/?fq=brenda&m=news&lid=15870&gj=gj1

  Siva Partners premton t investoj miliarda euro n Kosov

  Prishtin, 23 janar - Telekomunikacioni, energjetika, sektori i sigurimeve dhe sistemi bankar, jan katr opsionet pr t cilat kan shprehur interesimin e tyre prfaqsues t kompanis Siva Partners nga New Yorku.

  24 January 2012

  read more

  Berisha me grupin amerikan SIVA Partners projekt pr turizmin

  Kryeministri Berisha priti sot prfaqesues t grupit amerikan SIVA Partners, t kryesuar nga z. Simon Elyakim, president i ktij grupi.

  20 January 2012

  read more

  SIVA PARTNERS LLC DO T NDRTOJ N SHQIPRI NJ REZORT SUPER LUKSOZE ME VLER $1,5 MILIARD DOLLAR

  Grupi ekzekutiv i SIVA Partners LLC me qendr n New York dhe me zyra n Tiran, Vlor e Sarand do t shkoj kto dit pr t vizituar vendet e Ballkanit. SIVA Partners n planet e biznesit t saj ka investimin e miliarda dollarve pr projekte t shumta n Shqipri, Kosov si dhe vendet e tjera t Rajonit.

  11 January 2012

  read more

   

  aus http://www.sivapartners.com/en/news/36
  “Siva” me 2 puntor premton
  parajsn: Investojm 2 mld $ Das Milliarden Projekt von “SIVA” und real, eine kleine Villa in Brasilien, 2 Mitarbeiter und Null KompetenzT tjera rreth shkrimit
  Ringjallet ideja e kazinos n Sazan
  Investimi i vetm, hoteli ne BrazilPrecedenti, si dshtoi investimi 2.4 mld euro
  TIRANE- Nj firm e vogl n SHBA, ka prezantuar t shtunn n Tiran nj mega-projekt ndrtimor dhe turistik, pr t cilin shifra shkon deri n 2 miliard dollar. Pas ktyre shifrave astronomike fshihen aksioner q n SHBA kan ndrmarrje me dy puntor dhe bilanc modest n shitje. Firma n fjal sht SIVA Partners q prezantoi t shtunn n Sheraton nj projekt gjigand pr nj resort turistik, ku, prve fushave t golfit e porteve pr jahte tashm t dgjuara deklaron se sht e gatshme t ndrtoj edhe dy kulla binjake, me nga 75 kate secila. Projekti do t realizohej n grykderdhjen e Vjoss, n 505 hektar, n nj zon t mbrojtur nga laguna e Narts dhe vlera e saj do t luhatej nga 1.5 deri n 2 miliard dollar. N qendr t ktij projekti ndodhet nj super-kazino. Me fjal t tjera, investitort nga Shtetet e Bashkuara t Ameriks pretendojn t ndrtojn nj Atlantik Siti n brigjet e Adriatikut n kulmin e krizs globale, nj qendr t turizmit elitar, q do t ofronte vend pr anijet luksoze nga m t mdhat dhe kaq shum vende pr bixhozxhinjt e bots, sa do t rivalizonte do port tjetr turistik n Mesdhe.M 20 janar 2012, ky grup investitorsh u prit edhe n zyrn e kryeministrit Sali Berisha, ku kreu i qeveris u shpreh i gatshm t jap dritn jeshile pr investime t tilla, aq m tepr q amerikant synojn edhe sektor t tjer.Presidenti i Grupit “SIVA Partners", Simon Elyakim, i prezantoi m 20 janar kryeministrit Berisha projektin “The Millennium Casino & Resort”, q konsistonte n ndrtimin e nj resorti turistik me vila dhe hotele, fusha tenisi, golfi dhe kazino. Ky projekt, tha ai, sht rezultat i klims trheqse t biznesit n Shqipri, i gjeografis s saj dhe klims shum trheqse pr turistt. Ai synon krijimin e nj qendre t madhe turistike n Ballkan. Po kshtu, ai prezantoi portofolin e interesave t grupit pr investime n Shqipri n fushat e infrastrukturs, n rrug, hekurudha, ku prfshihet edhe hekurudha Shqipri-Kosov, si dhe vepra t tjera si tunele, porte, n fushn e hidrokarbureve, prfshir edhe privatizimin e Albpetrolit, etj, si dhe realizimin e tramvajit n Tiran. Si zakonisht, para propozimeve t tilla, Berisha sht ngazllyer, duke thn se kan br shum mir q kan przgjedhur Shqiprin, pasi qeveria e tij ka br shum pr t krijuar nj klim t prshtatshme pr investimet e huaja.
  AKSIONERET
  Pas ktyre shifrave marramendse fshihet nj kompani - pak t thuash - modeste n tregun amerikan dhe botror t t patundshmeve dhe investimeve, q mund t mburret deri tani vetm me nj hotel-vil dykatsh n San Paolo t Brazilit. “Shtyllat” e ktij grupi t pretenduar jan dy shqiptar: Valentin Gurraj (29 vje) dhe Gjergj Frangaj, rezident n SHBA. Ky i fundit sht pronar i nj kompanie punimesh mermeri, me dy punonjs dhe me 304 mij dollar shitje t deklaruara gjat nj viti, sipas t dhnave nga organet tatimore t Ameriks. Pavarsisht nga drejtuesit amerikan, apo nga deklarimi se nuk kan nevoj pr financime nga bankat, pasi grupi zotron nj fond financiar t quajtur “Forefront Capital", kjo ndrmarrje sht themeluar nga Gurraj m 2010-n n SHBA dhe sht regjistruar edhe n Qendrn shqiptare t Regjistrimit (QKR) si biznes n dhjetor 2011 me po kt emr n Qendrn Kombtare t Regjistrimit si nj shoqri me prgjegjsi t kufizuar (SHPK) e thjesht vetm m 18 dhjetor t vitit t kaluar. Si objekt t saj ka deklaruar financimin, projektimin, ndrtimin, komisionimin, ndrmjetsimin, mirmbajtjen, administrimin, menaxhimin, zhvillimin e projekteve ndrtimore dhe infrastruktore pr qllim civil, shitblerjen dhe dhnien me qira t pasurive t luajtshme dhe t paluajtshme. Valentin Gurraj, qytetar shqiptar, ish-gazetar, lindur n Shkodr 29 vjet m par, e shpall veten pronar i vetm i kompanis me 100 mij lek t vjetra kapital. Prfaqsues ligjor i saj sht Oltjan Hoxholli, jurist, q ka punuar n Bankn Kombtare Tregtare m par, si dhe n nj studio ligjore private. Kompania ka prfaqsues t saj n vendin ton edhe n qytetet e Vlors dhe t Sarands.
  Me kt prtofol ajo duhet t ket br prpjekje t jashtzakonshme pr t dal n sken kaq shpejt dhe pr t bindur investitor tepr dyshues n kt situat botrore t ekonomis q t hedhin para n Shqipri.
  Megjithat, n vitin 2009 shumkush mund t kujtoj nj reklam shum t prsritur n TV se shitje tok shtetrore n Pish-Poro t Vlors. Por, a mjafton blerja e saj q t marrsh OK nga kryeministri pr kulla binjake m 75 kate? Ndrkoh, nuk ka asnj vendim nga KRRTRSH pr dhnie t lejes pr kt projekt.
  (Ne foto projekti Projekti i resortit turistik me porte jahtesh, vila, hotele dhe kazino n Pish-Poro t Vlors)(Shkrimi eshte botuar me 29 janar 2012 ne gazeten “Shqiptarja.com)
  Zeit gleich mit der Mega Bestechungs Orgie mit Hilfe von Iilir Meta und der Bundesdruckerei in Albanien in Zusammenarbeit mit der Botschaft, GTZ und DAW, lief damals in 2001 dieses Projekt.Das Projekt der US - Albanische Mafia wurde im Junik 2001 direkt von Iliir Meta, dem Vorsitzendem des Touristischen Komitees: Agim Sinojmeri (Sinoimeri) und dem Touristik Direktor Arben Golemi vorgestellt, genaus so wie es im Artikle auch vom 13. Mai 2001 in der Zeitschrift Klan dargestellt wurde. Ebenso war der gute Freund Edi Rama von Ilir Meta anwesend bei der Vorstellung des Projektes im Hotel Daijti inklusive TV Bericht ErstattungAgim Sinojmeri war der Vertrags Partner bei der GTZ Studie der ghhRepublic Sazan - das Sazan Projekt der Albanischen US Mafiawas eine Kopie der im Volks Mund auch geannten Republic Currila desProjektes der Marian Durres.albania.dewerden sollten.

  Das Projekt sollte eine Mafia Zentrale und Verteil Stelle werden, mit einem Investitions Volumen von 1,3 Milliarden $, inklusive Yachthafen, Hubschrauber Landeplatz, , Spiel Casino, Appartments usw..Zum Ausgleich sollte das Militr dort ein Militr Museum erhalten und tatschlich erhielten diese Leute mit Hilfe u.a. der GTZ und der Deutschen vor Ort, zumindest einmal eine Projekt Genehmigung, obwohl keinerlei Finanz Nachweis vorlag.Der Direktor Arben Golemi sitzt im brigen im Gefngnis, weil er illegal mittels geflschter Dokumente Grundstcke in Golem verkaufte.Wie man ja damals nachfragen konnten, floh 1994 Agim Sinomjeri in die USA, weil er als Leier des Skenderberg Reise Bros im Rogner Hotels, 4.000 DM stahl und einen Jeep in den Straen Graben setzte und verschwand.Der Dritte beteiligte Ilir Meta, als PM gab zu diesem Zeitraum nicht nur die Bin Laden Bau Genehmigungen fr den Finacier von Bin Laden: Yassin Kadi,sondern seine Leibwchter wurden wegen Drogen Schmuggels im Januar 2002 in Italien festgenommen und er mute u.a. deswegen zurck treten Ende Janaur 2002. Der Fahrer und Leibwchter seiner FrauMonika Herr Konidi, wurde wegen Drogen Schmuggels aus dem Kosovo nach Albanein ebenso schon im Frhjahr 2001 verhaftet und natrlich auch mit geklauten Jeep und geflschten Diplomaten Auto Nr.Diese Partner der GTZ, haben die Verantwortung fr einen Milliarden schweren Schaden fr die Touristik, denn fast die ganze Kste, ist vollstndig zerstrt, durch illegales Bauen. Kroatien und Bulgarien hat ebenso solche Probleme, aber nicht in dem Ausmae, wie Albanien.Gute und besten Voraussetzungen fr die Deutschen Diplomaten vor ort und die GTZ, dieses kriminelle Netzwerk weiter zu frdern.Deshalb wurde umgehend dann diese Nonsens Studie ber den Tourismus finanziert, denn die kriminellen Netzwerke von Ilir Meta und der mchtigen US- Albanischen Super Mafia des Gambino Clans und der Cosa Nostra mute sofort von der GTZ und mit Steuern Gelder aufgebaut werden.Weitere finanzielle Studie z.B. Erforschung der Insel Sazan und Sicherung des Antiken Platzes dort inklusive Antiken Theaters dort, sollte ja gesichert werden.Hier die direkte damalige unsinnige GTZ - ghh Tourismus Studie von 2001Sinn und Zweck dieses kriminellen Netzwerkes und der Studie war es, sich direkt an der Europa Zentrale der Albanischen Drogen- Top Mafia mit Huilfe der DEG - KfW zu beteiligen, hnlich wie bei den Airport Partner Projekt.

  Der Kerl gehrt wohl dazu!Heute eine Feststellung eines FBI Direktors:Albanian organised crime has reached the United States,creating partnerships with the Gambino, Genovese, and Luchesefamilies to facilitate specific crimes.http://www.setimes.com/html2/english/031121-DIMITRIS-001.htmVerhindert damals von dem Verteidigungs Minister Panteli Majko und Rexhep Meidani, das sogenannte Sazan Projket, der US - Albanischen Mafia. Viele dieser Gruppe sind erschossen oder verhaftet worden auch vom FBI!Warum das Mafia Projekt des Ilir Meta, damals starb!

  TIRANA, 13 November (Shekulli)–The Council of Ministers voted on 12 November against a project of the Committee for the Development of Tourism to change Sazan Island into a tourist location.
  According to the study completed a year ago, Sazan would have become one of the biggest tourist spots in Albania.

  The project, recently presented by the Committee for the Development of Tourism, envisaged that Albania’s only island–with a very enviable strategic position–be changed from a military base into a spot for entertainment. But during the 12 November Council of Ministers meeting, Defense Minister Pandeli Majko spoke against such an idea and asked that the island’s designation not be changed.

  Reliable sources at the Defense Ministry said on 12 November that “the project is old and former Defense Minister Ismail Lleshi had not approved it while he was in office.” According to the sources, the new defense minister, Pandeli Majko, has not considered or approved this project at his institution and voted against it at the government’s meeting.

  According to the Defense Ministry sources, the reason the project was not approved at the Council of Ministers meeting was the fact that it was not approved when Lleshi was the minister. On the other side, the leader of the Socialist Party, Fatos Nano, delivered a speech in Sarande during which he accused Prime Minister Ilir Meta of turning the island into a big casino without the permission of the commander general of the Armed Forces, President Rexhep Meidani and Defense Minister Majko.

  “The government is approving today a project to turn Sazan Island into a big casino. Protect yourselves from these casinos because they swallow your money,” the leader of the Socialist Party said.

  Some months ago, the Committee for the Development of Tourism presented a project that only planned for the construction of a tourist facility with 1,200 beds that would employ 1,200 people.

  Under the plan, the western part of the island would be used for water exploration and a museum covering the period of the Cold War would also be built. The project was described in general terms in Drejt [Direct] magazine, a publication of the Albanian government where the latter advertises its achievements and projects.http://www.tol.org/client/article/2658-albanian-defense-minister-votes-against-casinos-on-sazan.html

  SIVA, premtime miliardere edhe n rajon
  Telekomunikacioni, energjetika, sektori i sigurimeve dhe sistemi bankar jan katr opsionet, pr t cilat kan shprehur interesimin e tyre prfaqsues t kompanis SIVA Partners edhe n Prishtin. T dieln e kaluar, gjat nj konference t mbajtur n Prishtin, ata kan prezantuar n prani t zvendskryeministrit Behgjet Pacolli, planin e tyre investues pr Kosov, n t cilin parashihen investime m shum se sa n Shqipri, plot tre miliard euro.

  “Jemi t interesuar t investojm n Kosov, Maqedoni dhe Mal t Zi", ka theksuar gjat konferencs nj nga drejtuesit e saj, Mohamad Ali. “Po e shikojm Ballkanin si destinacion t ri pr investime. Kemi harxhuar rreth dy vjet duke analizuar Ballkanin dhe tani sht koha pr t investuar. Ka shum projekte dhe po shohim mundsit n sektor t ndryshm", ka thn ai.

  SIVA Partners gjat vitit 2012 deklaron se planifikon t investoj rreth 10 miliard euro n vendet e rajonit. Gjat janarit, SIVA Partners parasheh hapjen e zyrave n Kosov, si dhe studimin e klims afariste pr investimet e planifikuara.

  Po kshtu, ekipi i kompanis ka br nj tur vzhgues edhe n Maqedonin fqinje, ku jan takuar me drejtues t lart qeveritar, t cilve iu kan br t njejtat premtime. http://www.shqiptarja.com/news.php?IDCategoria=2724&IDNotizia=70104

  30 Janar 2012 - 08:41
  Share
  inShare

  Precedenti, Si dshtoi investimi 2.4 mld euro
  Projektet me shifra tepr t mdha ka m pak gjasa t realizohen. Q prej 5 vjetsh, KRRTRSH ka dhn lejen pr krijimin n zonn e Semanit n Fier t nj parku gjigand energjetike, ku do t stokohej gazi i lngshm dhe do t ndrtoheshin edhe tre termocentrale. Faktikisht, leja vazhdon t jet akoma n fuqi, ndrkoh q nuk sht br asnj gram pun pr realizimin e projektit. U tha se n t do t angazhoheshin 2.4 miliard euro fonde, ka ngjalli optimizmin e kryeministrit Berisha, q e shpalli para kohe Shqiprin si nj superfuqi rajonale energjetike. Por, m pas doln “bishta t tjer", q e detyruan kreun e qeveris t krkonte n Katar gaz t lngshm, n shkmbim t anijeve me uj t pijshm. U tha madje se do t vinin 150 anije n vit, q do t bnin kt shkmbim mallrash, por gjithshka mbeti si nj hipotez.
  Lidhur me projektin e Semanit, investitort q n vitin 2006 kishin deklaruar se nj vit m pas do t ishin gati t gjitha investimet e duhura pr t realizuar objektet. Kjo rezultoi nj mashtrim dhe aktualisht po pritet q t lidhet linja e gazit q kalon prmes Shqipris nn det, pr n Itali, n mnyr q t mundsohet konkretizimi. Por, kjo do t krkoj akoma edhe shum vite.
  http://www.shqiptarja.com/news.php?IDCategoria=2724&IDNotizia=70107

  Wie alle Betrugs und Korruptions Geschfte, braucht man Fotos mit dem Premierminister, welche umgehend auf der Website verffentilicht wird, whrend man die Kapital Ausstattung verschweigt.
  siva

  Auch ein Video wird verffentlicht.

  Sofort auf der Website verffentlicht: http://www.sivapartners.com/en/news/37

  Eines von vielen Projekten, wo teilweise schon Projekt Genehmigungen in dieser Gegend bestehen.Aber die rtlichen Partner, und solche angeblichen Firmen Manager, haben von Nichts eine Ahnung und sind inkompetent.

  Aber die Firma Siva besitzt dort Nichts. Weder ein qm Land, noch irgendeine Genehmigung fr was und macht Reklame, was an andere Betrugs Projekte in Kroatien und Montenegro erinnert. Land ohne Ende,verplant man! Irgendein Albanischer Profi Betrger der Flscher Banden ist wieder aktiv und die Spuren fhren erneut zu den Ilir Meta Banden!

  Ein Tourismus Projekt, an den vollkommen verseuchten Strnden, bei einer Fluss Mndung, wo seit Jahren, das Vieh stirbt, wenn es nur in der Nhe weidet, spricht auch fr die Intelligenz, dieser Betrger Bande. siehe Video, der verseuchten Flsse bei Fiere unten!

  Warum man ohne Genehmigungen und Land Eigentum, Reklame macht fr so ein Projekt, gerade in Albanien: Ist Profi Betrug ohne Ende und erneut Amerikaner dabei. Viele solcher Luft Betrugs Projekte gab es in Albanien. Und erneut diese vollkommen falsche Planung, u.a. direkt am Meer, wenn die realen Fakten, eine andere Planung verlangen, um Verkaufs Erfolg zuhaben. Ohne jedes Dokument, noch Grundstck, wird wieder ein Phantasie Luft Projekt vorgestellt. Die haben nicht einmal eine Genehmigung der nchsten Ortschaft, oder von einem Brgermeister, wie es immer schon in Albanien als Grundvoraussetzung vorgeschrieben war. 75 Stockwerke Hochhaus, wenn keine geologischen Gutachten vorliegen und bei Sand, Erde und Lehm Untergrund auf 30 Meter mindestens.

  Development Plan

  • Master planned resort and global destination community.
  • 3 International Championship Golf Courses.
  • 2 large scale, architecturally magnificent, 75 story residential towers.
  • The residential component will include luxury condominiums, hotels, and single family home sites for waterfront and golf course villas.
  • An opulent and lavish Grand Casino which will serve as the preeminent trend setting gaming attraction in the world.
  • The Marina and Yacht Club will attract and host large scale yachts from all ports and serve as the new boating hub in the Mediterranean.

  Site

  • 1,245 acres of waterfront land.
  • 2.8 miles of continuous waterfront.
  • 2.1 miles of Vjosa River.
  • Located within the Narta Lagoon; providing for protection from storms coming off of the Adriatic Sea.
  • Minutes from Vlora and 1.5 hours from Tirana, capital of Albania.
  • Italy, Greece and many other attractive Mediterranean ports are a
   short distance away via boat.

  Die Null Kapital Firma SIVA und die Propaganda im Kosovo, mit ihren Luft Miliarden Investitionen.

  http://www.sivapartners.com/en/portfolio_devsite

  http://www.sivapartners.com/en/news/37

  Die Mimik von B. Pacolli sagt ja schon gengend, denn er ist Profi, was er von solchen billigen Halunken denkt.

  Stapelweise, ilegale gebaute Immobilien, Appartment Blocks, Villen, ohne Gesetz, ohne Grund Eigentum in Sarande, sdlich Durres, Vlore, Dhermi usw.. denn allein die gesetzlicihe Distanz zum Meer, von 300 Meter ist praktisch nie eingehalten, wo es nicht einmal eine Baugenehmigung gibt, ebenso gibt es keine Legalisierung innerhalb dieser Zonen, und der “Zone Touristik” nach Gesetz 7655, sowieso nicht. Ein richtiges Mega Betrugs Unternehmen, ist die SIVA, welche Null Gesetz kennt und Alles ignoriert, wie eine terroristische Truppe.

  Partners

   

  APG_LOGO

  Mafia Real Estage Group: Albanian Property for money laundering

  Albania Property Group is located in Tirana, the capital city of Albania. They are a group of professionals whose main goal is to provide investors with clear insight into the meaning of investment and purchasing property in Albania. They are a proven resource for property in Albania. Their expertise covers a wide real estate collection in ideal locations for living, retiring or investing in Albania.

  http://www.sivapartners.com/en/partnersKollegen, welche aus den USA schon nach Albanien fliehen mussten!

  Das FBI hat den Inhaber der Commonwealth Albanian Hydro Ventures, Inc. (CAHV), Paul John McMann, in der Geldwsche Metropole Zypern verhaftet, welcher 7 HEC Wasser Kraft Lizenzen in Albanien hat.

  11.8.2011: Die US-Albanische Handelskammer: FBI verhaftet erneut einen der sogenannten US Investoren in Albanien:: in Zypern

  3 mal Beschlagnahme von Geld: 180.000 , sollten illegal nach Albanien durch Kosovaren bzw. Albaner gebracht werden.

   

  30 Janar 2012 - 13:17
  Share
  inShare

  Bari, bllokohen 3 shqiptar me
  180 mij euro kesh n port

  BARI- Tre shqiptar jan ndaluar n portin e Barit pasi gjat kontrollit i jan gjetur cash, shuma m t mdha parash sesa 10 mij euro, si sht parashikuar n ligj.

  Shuma e gjetur nga policia sht gati 180 mij euro, dhe shqiptart, njri prej tyre nga Kosova, kishin shmangur detyrimin doganor pr t paguar 5 % t shums mbi kufirin e lejuar t transportimit t parave kesh.

  Tre operacionet policore, q quan n gjetjen e 179 mij e 800 eurove, u kryen nga funksionart e zyrs s dogans n bashkpunim me policin e Guardia Di Financa n portin e Barit.

  Tentativa e eksportimit t parave, nga Italia drejt Shqipris, n mnyr t paligjshme sht kryer nga 2 shqiptar. Nga porti i Barit shqiptari po tentonte t sillte n Shqipri, n mnyr t paligjshme, 58 mij euro, ndrsa kosovari do t sillte 16 mij euro.

  Ndrsa shqiptari i tret ka tentuar t fus n Itali, n mnyr t paligjshme nj shum prej 105. 800 mij euro.
  (sg/corrieredellasera/shqiptarja.com)

  Die Familien Bamir Topi und Fatmira Hajdari (Witwe von Azem Hajdari) wurden Grundstcks Legalisierung in Tirana abgelehnt

  Andere Mafise Legalisierugen, der Politiker, welche bereits illegal gebaut haben!

  Das Mafia Banditen Ministerium MTKRS, schtzt unverndert keine Kultur Gter, Antike Sttten - Zone Touristik

  Durres Terrorist: BLEDI MUSA SHUAIPI und die rund um die Xhafzotaj - SHIAK Mafia Familie des: Agim Hoxha

  Flsse bei Fiere, der “Gjanica “, der dort ebenso ins Meer mndet, wo die kriminellen Spinner Touristische Projekte planen, mit Null Hintergrund Firma, Erfahrung und Experten Meinung. Es ist nicht das Erste Projekt dort, aber es geht immer um Milliarden.

  Sonder Gesetze, welche sowieso niemand einhlt, fr Yachthfen fr auslndische Geldwsche und Berufs Betrger Gruppen. Erste Nachforschungen haben ergeben, das von SIVA etliche ihre frheren Geschfte, wegen Bankrott schliessen mussten.

  Portet turistike, PS: Qeveria
  po ua jep milionerve t saj

  T tjera rreth shkrimit
  Debati n komisionin parlamentar
  TIRAN - N Kuvend ka mbrritur propozimi i qeveris pr ndryshimet n ligjin Pr portet turistike n Republikn e Shqipris, i cili mes t tjerash parashikon dhnien me koncension t porteve. Gjat diskutimeve n komisionin kuvendor t veprimtaris prodhuese, opozita nprmjet deputetit Arta Gae ka akuzuar qeverin se po favorizon disa grupe interesi q duan t ngren porte pr jahte tranzit ose jahte t komunitetit europian, duke e ditur q qirat n portet e Mesdheut jan nga m t shtrenjtat n bot.
  Mendoj se kjo nuk ka qllim pr t zhbllokuar tregun shqiptar, pr t krijuar mundsi t reja pr shqiptart pr tregun e barkave, tregun e riparimeve dhe tregun e porteve, por ka vetm nj qllim t krijoj tre-katr licenca dhe t fus tre-katr grupe. Kto ligje po sillen vetm me qllimin q disa grupe t mdha, t cilat tashm edhe jan shpallur, do t bjn megaporte n disa grykderdhje lumenjsh, t cilat do t jen thjesht si rifuxho dhe si vendparkimi pr jahtet e milionerve t Europs, ndrkoh q shqiptart maksimumi mund t bjn roje n kto porte dhe pastrim jahtesh. Ata nuk do t ken t drejt ti shfrytzojn, tha deputeti socialist. Sipas t majtve nuk sht aspak normal q nprmjet moratoriumit t rikthyer n fuqi, shqiptarve tu ndalohet lvizja n det, qoft edhe me motorr uji e nga ana tjetr qeveria t hartoj ligje pr turizmin e milionerve europian.
  Kryetari i komisionit, demokrati Jemin Gjana tha se t majtt bjn demagogji me shtresa e varfra.
  Un e kuptoj q politikn e keni t ndrtuar pr shtresat e varfra, por as n Shqipri, q sht nj demokraci m pak e zhvilluar sesa Amerika, as n Amerik, as n Spanj, as n Franc dhe as n Itali, nuk po flas pr Magrebin, q sht nga ana tjetr e Mesdheut, nuk sht se jahtet jan pasuri dhe pron e qytetarve t zakonshm me nivele nn mesatare. Kt nuk e shpikm ne shqiptart, tha Gjana.

  (aq/shqiptarja.com)

  Besonders lustig ist wieder mal die Osman Metalla Show, heute im Parlament (24 Seiten pdf) alle Fragen und Antworten, rund um neue Gesetze der Port Touristik, welche man nicht bentigt! Aber es geht darum, das man doch Yachthafen Genehmigungen erhlt, die nur Auslndischen Yachten zugnglich sind in einer grossen Grundstcks Betrugs Aktion, rund um Geschfte der Familie Salih Berisha.

  An der selben Stelle ungefhr, von mehreren Phantasie Projekten mit Yachthfen, investierte eine der grssten Baufirmen der Welt: ZUMAX, hohe Millionen Summen, fr den Bau eines Contaner Hafens: rtlicher Vertreter Osman Metalla —> der viele Sprche machte, die Millionen verschwanden, fr Film Vorstellungen mit Architekten usw.. auch auch fr Termine bei Salih Berisha!

  Ein Satz mit x, das war ebenso Nichts und zum Thema hrt man von Osman Metalla Nichts, der zur SHIAK Mafia der PD gehrt auch rund um den Gjoka Clan. Unser Artikel aus 2009.

  Wird nun ein Container Hafen in Vlore gebaut?

  Im Laufe von 15 Jahren gibt und gab es viele Hafen Projekte in Vlore, welche sich immer zerschlugen, obwohl teilweise die Zahlung durch die Weltbank und EBRD garantiert war.

  In der gesamten Presse ist zu lesen, das ZUMAX einen Container Port im Hafen von Vlore baut. Heute hat Philiph George, Executive Director of ZUMAX ein Meeting mit Salih Berisha, denn bis heute ist kein Zuschlag erteilt, wie das Councel der Regierung ja unten mitteilt Ende Februar, gibt es auch andere Optionen und Bewerber.

  Portet turistike, PS: Qeveria
  po ua jep milionerve t saj

  T tjera rreth shkrimit
  Debati n komisionin parlamentar
  TIRAN - N Kuvend ka mbrritur propozimi i qeveris pr ndryshimet n ligjin Pr portet turistike n Republikn e Shqipris, i cili mes t tjerash parashikon dhnien me koncension t porteve. Gjat diskutimeve n komisionin kuvendor t veprimtaris prodhuese, opozita nprmjet deputetit Arta Gae ka akuzuar qeverin se po favorizon disa grupe interesi q duan t ngren porte pr jahte tranzit ose jahte t komunitetit europian, duke e ditur q qirat n portet e Mesdheut jan nga m t shtrenjtat n bot.
  Mendoj se kjo nuk ka qllim pr t zhbllokuar tregun shqiptar, pr t krijuar mundsi t reja pr shqiptart pr tregun e barkave, tregun e riparimeve dhe tregun e porteve, por ka vetm nj qllim t krijoj tre-katr licenca dhe t fus tre-katr grupe. Kto ligje po sillen vetm me qllimin q disa grupe t mdha, t cilat tashm edhe jan shpallur, do t bjn megaporte n disa grykderdhje lumenjsh, t cilat do t jen thjesht si rifuxho dhe si vendparkimi pr jahtet e milionerve t Europs, ndrkoh q shqiptart maksimumi mund t bjn roje n kto porte dhe pastrim jahtesh. Ata nuk do t ken t drejt ti shfrytzojn, tha deputeti socialist. Sipas t majtve nuk sht aspak normal q nprmjet moratoriumit t rikthyer n fuqi, shqiptarve tu ndalohet lvizja n det, qoft edhe me motorr uji e nga ana tjetr qeveria t hartoj ligje pr turizmin e milionerve europian.
  Kryetari i komisionit, demokrati Jemin Gjana tha se t majtt bjn demagogji me shtresa e varfra.
  Un e kuptoj q politikn e keni t ndrtuar pr shtresat e varfra, por as n Shqipri, q sht nj demokraci m pak e zhvilluar sesa Amerika, as n Amerik, as n Spanj, as n Franc dhe as n Itali, nuk po flas pr Magrebin, q sht nga ana tjetr e Mesdheut, nuk sht se jahtet jan pasuri dhe pron e qytetarve t zakonshm me nivele nn mesatare. Kt nuk e shpikm ne shqiptart, tha Gjana.

  (aq/shqiptarja.com)

  update: 20.2.2012 Eine Firma, gegrndet 2010, ohne Kapital Nachweis usw. ! Man kann nur den Kopf schtteln, wie dreist Manche sind.

  Drithije t nj investimi miliardsh

  Das lteste Pyramid System in Albanien,wurde mit dem Berater des Salih Berisha, schon in 1991 inzeniert und organisiert einem Profi Verbrecher aus dem Kosovo!

  Kosovaren sind ab 1991 in Albanien eingefallen, wie eine Heuschrecken Plage und haben das Land, mit Betrug und ihren illegalen Bauten, oft auf privaten Albanischen Grundstcken verwstet. Beste Beispiele, sind Golem und die Pista Teuta bei Durres, wo alle Ksten Grundstcke, oft auf Kilometer, von Mazedonischen und Kosovaren Gangs besetzt wurde um illegal zu bauen.

  Hajdin Sejdia and the Hole for Albanians
  Hajdin Sejdia is one of the most outspoken characters in Albania just after the breakdown of the communist system.He first came in the beginning of 1991, as a very successful businessman, and as introduced himself as the President of Ilira Holding company, he found the right terrain to do whatever he wanted. It was the time of the systems overthrow, therefore no one had the willing to verify the background of the Kosovar brother. Sejdia managed to contact directly the highest spheres of the society. With a surprising easiness, he managed to receive a permit from the back then prime minister Adil Carcani to build a Sheraton Hotel behind the Palace of Culture in the centre of Tirana. But, a small problem emerged; he had not taken permission from the well-known Sheraton network. He loaned money from citizens and commenced the workings, promising to build a five-star hotel named Sheraton. Meanwhile, Albanian who were listening this name for the first time thought goods will fall from the sky and that Hajdin Sejdia was the best man in the world. Soon, bulldozers started excavating tons of earth making a giant hole, which afterwards and still now is known as the Hole of Hajdin Sejdia. The hole remained opened till today, after Sejdia fled with all his heavy-tonnage vehicles. With such action, people remained shocked, as he had taken money from them and gave a good lesson to them not to trust anyone. But Albanians did not properly learn the lesson because they lost money again in the pyramid schemes some years later. He did not come back to Albania until late 90s. Now with a decision of Prime Minister Berisha, the hole has started to be filled up to wipe off this memory from Albanians minds.

  Scheme in the Works in Albania

  I feel obliged to write this article to clarify a dangerous lie spread in Albania by SIVA Partners.

  Recently, the Albania media has been reporting on a huge investment to take place in Albania, and it is to be undertaken by SIVA Partners, LLC. The project is to be called The Millennium Casino and Resort and would be built in Vlora or Fier, Albania. Somehow, my name is associated with SIVA Partners and the media even reported that I am one of the supporters and investors in this project. Nothing can be further from the truth. SIVA, shamelessly, used my name, and even emphasized that fact that I am running for the US Senate, to advance their fraudulent investment in Albania.

  SIVA Partners is located in New York and is founded by very suspicious characters, including some of them who are illegal aliens in the USA. It is true that Valentino Gurraj, President of SIVA, contacted me and asked to meet . Indeed, I met with him and his partners, one of them being Muhamed Ali from Middle East, who also claimed to be the founder and president of SIVA.

  During this meeting, they offered to raise funds for my campaign for the United States Senate in the upwards of $200K. They told me that even Donald Trump would be part of this fundraiser as he is involved in SIVA. I thanked them for offering to assist my campaign and left. They asked for nothing in return.

  After I left them, I did some research on SIVA Partners and found out that the whole thing is just another Pyramid Scheme waiting to be perpetrated on the Albanian people, especially in the northern part of Albania. I have since detached myself completely from SIVA.

  SIVA has no money nor do any of the so called partners, presidents or founders, to invest. No one from SIVA can produce any concrete evidence of any funds they raised for this project or any other projects completed by them. Most of the partners are recent immigrants from Albania and Middle East, who are very well versed in tricking people into investing where investors are tricked into putting their funds in phantom projects which never materialize. This one is no different than the 1997 pyramidal schemes perpetrated in Albania.

  In this case, what SIVA is trying to do is to convince investors in northern Albania that they have the capital to commence the project in Volara or Fier. They met with a number of prospective investor in Bajze, Koplk, and Shkoder. According to Mr. Gurraj, SIVA representatives met w with Viktor Popaj, the chairman of the Kastrat Commune, who will be in charge of raising funds in the Malesi e Madhe district for the project in Vlora or Fier.

  According to a source from SIVA, they are concentrating in raising the funds for the project in northern Albania because they have the money since most families from the north have family members abroad, who would send them money if need be, to invest in Albania. I hope they will not repeat the 1997 mistake.

  After and exhaustive search of both national and international data-basis, neither my staff nor I could find any, and I mean any, projects completed by SIVA anywhere in the world. That kind of information is supposed to be public records. But then common sense dictates that the whole thing is a sham. Look at the date SIVA was established. Late 2010! Yet, they built projects allover the world in less than two years.

  I contacted Donald Trumps office, and they categorically denied having anything to do with SIVA. They never heard of SIVA or any of the names listed as SIVAs partners and executives. They made sense when they told me that If this SIVA has the billions of dollars they tell people they have, how come they dont invest in New York or any other parts of USA? I had no answer for them nor did SIVA when I contacted them a few days after I found out that they had associated my name with SIVA.

  And, lastly, dont forget that the last time Sali Berisha was involved in projects, he gave Albania the turmoil of 1997. This time, for some obscure reasons, he is involved with SIVA, according to SIVAs website. I wonder why? I will leave it up to the readers to decide to draw their conclusions.

  Nevertheless, I feel that I have an obligation to caution all the Albanians who would read this article not to trust SIVA Partners with their money. And be careful of things that appear too good to be true, because, mot of the time, they indeed are. And SIVA is a clear illustration of the above expression.

  Albania | February 24, 2012

  Pjerin Lumaj's photo

  Albania Headlines Examiner

  Continue reading on Examiner.com Albania: SIVA Partners Another Pyramid Scheme in the Works in Albania - National Albania Headlines | Examiner.com http://www.examiner.com/albania-headlines-in-national/albania-siva-partners-another-pyramid-scheme-the-works-albania#ixzz1nh5Lgd79

  Null Grundstcke in Besitz, noch Dokumente, aber solche Sprche

  site

  update: 25.5.2012 ber die Betrger und die Konomi - SIVA Mafia

  Rrena dymiliardshe

  BLOG | 19 MAJ, 2012 - 11:26 | NGA HALIL MATOSHI

  1/29/2012

  Tirana - Durres Terrorist: BLEDI MUSA SHUAIPI und die rund um die Xhafzotaj - SHIAK Mafia Familie des: Agim Hoxha

  Filed under: — CrniLabudovi @ 1:04 pm

  Kriminelle primitiv Banden, zerstören Albanien, wie der neue Weltbank Report ebenso festhält und alle EU-US Reports. Wir berichteten hier auch in 2004 bereits. Alles war mit der Ilir Meta, Lefter Koka Mafia auch schon in 1998, 2001 bekannt. Die Mafia Regierung der Null Funktion, verspricht nun im August 2012, den Abriss der illegalen Bauten an der Küste, ab 1. September und fordert die Kriminellen auf, selber den Abriss zuorganisieren, denn jeder wird eine Rechnung erhalten.

  Geschehen ist wie immer Nichts, stellte man Ende 2012 fest.
  Die Erosion, durch diese kriminellen Banden, ist enorm an der Küste, vor allem bei Regen, wo die Zerstörung in 2013 weiter fortschreitet. Zum Idioten System der Albaner, ohne jede Justiz, gehört wie bei der Mafia Familie Shuiapi, das man die besetzten Grundstücke und Gebäude dann versucht zuverkaufen in der nächsten Betrugs Nummer, was oft auch im Internet zufinden ist. Einzige Wirtschaft und Geschäfts Idee, der kriminellen Banden, neben Spiel Casinos, für die Geldwäsche.

  Der Bürgermeister von Durres und Präfekt Genc Alizoti, sprechen von einem Super Skandal im TV. Aber es sind ihre Parteigänger, welche heute in Durres als “animale” bezeichnet werden.

  Korrupte Albanische Politiker haben den Tourismus vernichtet

  Albanien hat in den letzten Jahren, unter der Salih Berisha - Ilir Meta Regierungs Mafia, schlimmer als die Taliban: die Antiken Stätten, illegal bebaut, durch eine primitive immer Ortsfremde Mafia, wie vor allem öffentliche “Zone Touristik", aber auch private “Zone Touristik” zerstört. Hinzu kommt ein System Landraub, durch korrupte und kriminelle Banden, welche weit über 1.000 Hektar Land, in Nord Albanien, Tirana, Durres gestohlen haben und noch schlimmer in Süd Albanien, wo 85% gestohlen ist.

  Terroristen pure, als reine primitive Banditen und Terroristen: Bin Laden, Yassin Kadi Islam Terrorist and the Balkan, wobei das Banditentum, einer Idioten Klasse von Polizei Direktoren eine Legende sind.

  Mit einer Null Funktion der Bau Gesetze, ist inzwischen Albanien entartet, denn jeder baut, inklusive Hochhäuser ohne Baugenehmigung und ohne Gesetze. Der Bürgermeister von Durres Vangjush Dako im TV: “hier gibt es keine Kontrollen der Bauten", denn der Bürgermeister will ja mit der Firma seines Bruder, auch nur Beton verkaufen.

  Im Idioten Club der Albaner Mafisa, die so dumm ist, das man den Tourismus auch noch vernichtet hat. Tourismus und Kultur, Antike Stätten sind ein rein kriminelles Enterprise, wie die Politischen Mafia Bauten im Hundert-Tausender Paket in Albanien. 8.000 Tode gibt es deshalb im Lande, ohne Justiz, wo primitive Banden vom Landraub leben. Tradition ist: Null Kultur, Pl�nderung, Diebstahl, Zerst�rung, Mord und Betrug.

  Wie immer die d�mmsten Idioten, der Partia Demokratika und der Skrapari Bande LSI in Aktion. Diese Gestalten sind so primtive Mafiosi, das heute sogar die uralten Lobbyisten und Freunde der Salih Berisha Banden sagen in den USA: Die sind einfach zu dumm und zu kriminell um ein Land zu regieren, denn Albanien ist schlimmer wie Afrikanische Bananen Republiken, schlimmer als Gaddafi und Co., weil keine Staats Institutionen funktionieren und Georg Soros Gestalten, die d�mmsten des Landes, sich Politker nennen. Die Intelligenz, ist wie in anderen L�ndern ausgewandert, bzw. bereitet die Auswanderung vor.

  Der neueste negativ Rekord, ist das u.a. 130 primitive Banditen der LSI Partei, welche im Arch�logischen Park in Lezhe gebaut haben, nun mit Hilfe der kriminellen MTKRS-Minister und Direktoren, 40 Antike St�tten und Burgen in Albanien privatisieren wollen, damit man seine illegale Bauten wie Hotels, Bars, Lokale legalisieren kann. Nur zum System der Balkan .- Taliban Terroristen, welche sich Regierung nennen. Der Berufs Kriminelle Roland Olli, ist Direktor nun im Kultur Ministerium, hat nat�rlich keinerlei Ahnung, was auch nicht notwendig ist rund um Antike Stätten, sondern man will ja Grundstücke stehlen. Im März 2011,verk�ndet Roland Olli, strengste Strafen gerade f�r Durres, und Null Baugenehmigungen. Als ob sowas eine Theater Nummer ist, wird direkt ab Mitte 2011, pl�tzlich direkt bei der Post, eine Antike Stätte zubetoniert und trotzdem in der Zone A und B, sowieso �berall gebaut. Agim Hoxha, geh�rt zum uralten Verbrecher Kartell des SHIAK Gjoka Clans , verbunden auch mit der Hasanbeliu uralt Mafia Familie und ist auch in viele Morde verwickelt, wie Polizisten Morde. Zerst�rter �ffentlicher Park beim K�nigs Schloss, der Villa Zogu, durch die Agim Hoxha / Xhafzotaj - Shiak Gruppe und Alban Yhillari Dokumeten F�lscher Bande, welche durch Skandale bekannt sind und frei herumlaufen.Als erster baute dort die Familie “Ben” Hasani - Hasanbeliu ein Appartmenthaus in 1997 bereits, direkt unter dem damals gepl�nderten Schloss auf dem Milit�r Gel�nde. Heute ist der Park weitgehendst zerst�rt, durch diese illegale Bauten und das Meer ebenso, weil es keine Abw�sser Kl�rung gibt. Die Xhafzotaj Mafia rund um Agim Hoxha, verkauft das Trinkwasser mit Tanklastwagen an der K�ste und die Einwohner protestieren, das man seit M�rz kein Wasser mehr hat.

  [13] Villa Zogu, aktuell als Müllhalde und die Antike Stadt Mauer und Grund, vollkommen zubetoniert, bei der Villa Zogu. Gesetze und Kultur, interessieren diese Verbrecher Gruppen nicht (Fotos 2011) Live Aktionen, der kriminellen Pyschopaten der Stadt Durres und er der kriminellen Familie, welche den Präfekten stellt.

  Anfang 2010:Edmond Troplini, Bürgermeister der Kommune Xhafzotaj, wegen Dokumenten Fälschung und Korruption verhaftet. Ein Parteigänger der PD Partei. Ebenso dort beschäftigte Familien Mitglieder des Langzeit Verbrecher Clans, rund um Agim Hoxha, wie Naim und Altin Hoxha. Eng arbeitet man mit Fake Baufirmen zusammen, in diesem Betrugs Geschäft hier mit der E.Efendi Sh.P.K., welche es nicht gibt und Herrn Seferi Efendi gehört. Das ist als gesuchter Verbrecher, aber nur eine neue Identität: richtiger Name: Sokol Kazazi! Wie dumm diese Familie ist, kann man an den bankrotten Hochhaus Bauten sehen nicht nur in der Currila, sondern in dem ebenfalls vernichteten Villa Zogu Park, wo eine Antike Stätten zubetoniert wurde, gegen jedes Bau Gesetz. Und inzwischen sind ihre Geldwäsche Projekte, Nichts mehr wert und verfallen bereits.
  Sein Vater ist der Dumm Kriminelle Ex-Innenminister ish-ministri i Brendshëm Ali Kazazi, der direkt in die Ermordung von Azem Hajdari für Salih Berisha verwickelt ist, und aktiv war, bei Anschlägen gegen den Haklaj Clan im Raum Bajram Curri und Tropoje. Waffen Schmuggel Konkurrenz mit Ali Kazazi, damals und dem Haklaj Clan, der Haupt Grund für den Mord."Readiness to escort the multinational forces", is the title of an article in the newspaper Rilindja regarding the visit of the Secretary of State at the Defence Ministry, Ali Kazazi, and Chief of the General Staff, Major-General Adem Copani, to the military unit of Zall-Herr in Tirana. [09] Ali Kazazi put under house arrest Das Übergangs Kabinett in 1997, mit dem Berisha Mann: Ali Kazazi.

  Agim Hoxha, ist eine Profi Verbrecher Familie, rund um Geldwäsche der SHIAK Xhafzotaj Drogen Mafia, welche bevorzugt in Beton investiert. Urkunden Fälschungen, als Profi Geschäft und Grundstücks Diebstahl, als Tradition, was die Idioten Banden der Welt ist.

  Durres Bezirksrat und einer der berüchtigten Anwalt Agim Hoxha, ist ebenso der Motor beim Diebstahl von 79 Hektar Land, in der Bucht von Spille, mittels Urkunden Fälschungen und gefälschter Vermessungen. Auch unter dem Skandal des Grundstücks Direktors: Bledar Dervishaj bekannt. Eng verbunden auch mit der Gangster Familie des Kabinetss Chefs von Salih Berisha: Ourel Bylykbashi und dem Beton Bürgermeister Vangjush Dako

  Korrupsioni, arrestohen kat�r punonj�s t� kolaudimeve n� Durr�s

  …… Edmond Troplinin, kryetar i komunes Xhafzotaj, dhe nj�her�sh kandidat i zgjedhur i Partis� Demokratike si dhe shtetasit Naim e Altin Hoxha si dhe Erdi Bajo. T� kontaktuar nga gazeta hetues t� Task-Forces ne Durres ………………Sot.com.al

  Eine wichtige Rolle, spielt die vollkommen kriminelle Idioten Familie der [34] Natashao Paco (Ex-Präfektin von Durres-SP Partei und direkte Kontakte zur Verbrecher Organisation rund um die SPD udn FES)

  Das illegale Lokal AURORA, bei der Universität, wurde schon 2007, einmal abgerissen, aber sofort wieder aufgebaut und inzwischen vergrössert. Alles Familien Verbrecher Clans, welche nicht von Durres sind.

  [35]

  Lokal der Natasho Paco! Aurora - Mafia Klientel Politik, ohne Ende

  Nachdem Terror vieler Jahre durch die Macht Übernahme der Immobilien Betrugs Mafia wie [36] Alban Yhillari, oder die Meico Waffen Geldwäsche Gang um Mihal Delijorgjit, blüht Durres auf!

  Mihal Delijorgjit[37]

  Die Villa des CIA Waffen Händlers: [38] Mihal Delijorgjit<

  Bauten direkt auch fast neben der Universität von Durres, ohne richtige Baugenehmigung

  siehe auch [39] Albania

  90% der Idioten Mafia Politiker, leben davon den [40] Migranten gefälschte Grundstuecks Urkunden zu verkaufen, wo prominente Salih Berisha Leute, ebenso beteiligt sind, wie die Fakten zeigen.Miratohet ligji p�r pron�sin� e truallit n� fshatrat turistik� n� bregdet

  Luis Tanushi | 11/03/2011

  [6] [41]

  Bereits 2004, gab es gigantische Skandale in Durres, rund um den Profi Verbrecher Vasil Hila, die Buergermeister Lefter Koca, Miri Hoti (ein Ilir Meta Mann), wo 25 Haft Befehle ausgestellt wurden und zu 12 Jahren Haft ein Vasil Hila verurteilt wurde, der inzwischen wieder frei ist.

  Nachdem die Ilir Meta Banden wieder frei kamen, rund um Vasil Hila, macht man halt den Versuch Nr. 4 ganze Küsten Grundstücke, Wälder zu zerstören und ohne jede Baugenehmigung, weil es seit 2 Jahren in Durres, keine mehr gibt und dort sowieso nicht.

  Komplett Zerstörung, durch die Agim Hoxha Mafia der Küste, des dortigen Parkes, Wald, für einen Beton Bunker, ohne Beton Rüttler natürlich gebaut, als Bauschrott Ruine. Der Mafia Präfekt, die erbärmliche Regierung, identisch mit einer Idioten Mafia, findet sowas lustig, was zugleich ein Terror Akt, gegen die Bev�lkerung ist, wenn man deren zug�ngliche Str�nde, W�lder an der K�ste illegal zubetoniert.

  Identisch beim Königs Schloss, wo der komplette Schloss Park und Antike Stäten, durch diese PD Mafia zerst�rt wurde.

  Mafia Boss Agim Hoxha, parkt beim Rathaus um mit der Durres Rathaus Mafia, die weitere Unterschlagung dubioser Promenade Pläne zu besprechen, welche man in die eigenen Beton Firmen umleitet. Die neue Promenade ein Mafia Debakel ohne Ende und das Geld ist wie immer weg und nun gibt es keine Parkplätze mehr rund um das Neue Museum und links -rechts ist die dümmste Mafia mit Apparments Blocks verewigt.

  aus dem Betrugs Treibstoff Schmuggel, baut ebenso die Ö Firma “Kastrioti” auch mal wieder herum, mit gefälschter Baugenehmigung, denn zu diesem Zeitpunkt gab es keine Genehmigungen, mehr in Durres. Der Chef, fährt, den neuesten Porsche (Panamera), bereits vor 6 Monaten. Wenn man nie etwas für die Grundstücke, noch Genehmigungs Verfahren bezahlt, kann man natürlich Profite machen, bei so einem Bauschrott, fast immer ohne Beton Rüttler, was total kriminell ist, aber Standard in Albanien.

  Poresche Panamera

  Das der gesamte Real Estate - Immobilien Bereich, eine gigantisches Gesch�ft der [42] Albaner Mafia ist, f�r die Geldw�sche ist seit Jahren bekannt. System F�lschungen in Grundst�cks Titeln, sind eine Legende. Diese Dumm Mafia, rund um Beton- und Baufirmen, Drogen- Waffen Gesch�fte und Geldw�sche, wird Alles durch diese Gestalten zerst�rt.

  Live Aktionen, der kriminellen Pyschopaten der Stadt Durres und er der kriminellen Familie, welche den Pr�fekten stellt.

   

  Der Präfekt von Durres: Genc Alizoti: verhinderte nicht diese Vernichtung Antiker St�tten im Park der Villa Zogu, noch die enorme Baum Vernichtung in der Currila, �ber 1.000 B�ume (seit 2002) wie ja die Satelliten Fotos beweisen. Nur eine Aktion s�dlich Durres, gegen die kriminellen und militanten Banditen, welche Str�nde besetzen, Zone Touristik sogar in 2011. Gesetze kennt die Gestalt mit 20-j�hriger Zugeh�rigkeit zur Durres Mafia sowieso nicht. Sarande identische Vorg�nge und noch schlimmer sogar, sowieso Vlore, aber auch illegale Bauten, in der Antiken Burg, in der Dumm Stadt Lezhe, oder Gjrokastre. Dazu braucht man kriminelle Pr�fekten ebenso, welche lt. Pr�fektur Gesetz, f�r die Einhaltung der Gesetze zust�ndig sind. Alte Tradition: Die Mafia stellt den Pr�fekten, was jeder weiss in Durres, das der Pr�fekt: Genc Alizoti, seit 20 Jahren zur Mafia geh�rt, welcher nun nach vielen Jahren in 2012 verspricht, die Besetzung der �ffentlichen Str�nde und “Zone Touristik” “Park Touristik” zu stoppen, durch ausw�rtige Pl�nderung und militante Verbrecher Banden.

  Der Präfekt von Durres: Genc Alizoti: verhinderte nicht diese Vernichtung Antiker St�tten im Park der Villa Zogu, noch die enorme Baum Vernichtung in der Currila, �ber 1.000 B�ume (seit 2002) wie ja die Satelliten Fotos beweisen. Nur eine Aktion s�dlich Durres, gegen die kriminellen und militanten Banditen, welche Str�nde besetzen, Zone Touristik sogar in 2011. Gesetze kennt die Gestalt mit 20-j�hriger Zugeh�rigkeit zur Durres Mafia sowieso nicht. Sarande identische Vorg�nge und noch schlimmer sogar, sowieso Vlore, aber auch illegale Bauten, in der Antiken Burg, in der Dumm Stadt Lezhe, oder Gjrokastre.

  Genc Alizoti, Pr�fekt von Durres

  Pr�fekt: Genc Alizoti zubetonierte Antike Stätte in Durres, ab 2008
  Diese Antike Stätte im �ffentlichen Park bei der Villa Zogu in Durres, wurde ebenso vollkommen illegal zubetoniert, obwohl solche Ausgrabungen neue Erkenntnisse gebracht hätten und in der Total Verbotes Zone A, von Durres liegt. Aber Null Polizei, bzw. die Polizei ist vor aller Augen der Partner der kriminellen Bau Mafia. Mafia Boss Lefter Koca, gab 2006, hierzu eine illegale Baugenehmigung, wobei Lefter Koca, sogar als Top Verbrecher in den wikileaks cables erwähnt ist.

  Der Skandal Beton Bau, direkt an der Kueste.

  Agim Hoxha,

  Bauten direkt an der Küste, überall automatisch verboten, wie in Albanien seit 1993 und unsinnig, im Tourismus, aber diese Idioten Mafia, will nur Beton verkaufen, weil der Bürgermeister eine Beton Firma hat in SHIAK.

  Baum Abholzungen Ende 2010, durch die Agim Hoxha Bande, direkt an der Küste und Zero Polizei, Präfektur, Rathaus Aktion, um den Wahnsinn der dümmsten Banden der Welt zustoppen.

  [43] [44]

  So sah es aus, bei erneuten Regierungs Antritt von Salih Berisha, wobei der linke Bau, bereits illegal die Strand Zufahrt ab 2000 verschloß. Alle Bäume sind nun zerstöt, durch die Bau Mafia mit Politik Verbindungen.

  Alles muss mit Fälschungen vernichtet werden.

  [45]

  Hier Durres Touristik Park und Zone Touristik, wo der kriminelle Bürgermeister [46] Vangjush Dako, einfach die Stadt Grenze in private Grundstücke verschob.

  In Vlore, wurden 2 Bau Inspektoren verhaftet, weil sie 22 illegale Bauten nicht abrissen, sondern mit gefälschten papieren versorgten.

  Gegen den [47] Grundstücks Direktor von Albanien Shaban Memia, einem Urgestein der Korruption laufen erneut Verfahren, weil er aktiv illegale Grundstücke verkaufte in der bucht von Spille.
  Filme das die Albaner, wie Dumm Pyschopaten direkt mit illegalen Hotels und Lokalen, ihre Abwässer über die Strände leiten, gibt es bei Albania.de genügend, was noch nicht einmal Dritt Welt STandard ist. Alle STrände, Strand Promenanden stinken ganz einfach inzwischen nach Toilette[48] und ist amtlich durch das[49] Gesundheits Ministerium schon vor über 10 Jahren festgestellt worden. Man fühlt sich im Gestank wohl und das wird als normaler Zustand im Tourismus betrachtet.
  Die [50] Durres Stadt Mafia rund um das Rathaus und den Profi Verbrecher des Ilir Meta, Lefter Koca, Bizgha und PD Ganoven.

  [3] Entsetzen herrscht im Gesundheits Ministerium, über die kriminelle Abwasser Einleitungen der illegalen Bauten von Golem, Kavaje bei Durres

  Die Vangjush Dako Gruppe, ist das einzige Rathaus der Welt, was mit Vorsatz alle Strände der Bev�lkerung und für Touristen vernichtet und verseucht, und eine Stadt zerstört, wie eine grosse Anzahl wertvoller Küsten Bääme absägen lässt, f�r Profite von heute! Was morgen ist, und das Tausende von Arbeitsplätzen verloren gingen, interessiert diese Gangster nicht. Natürlich immer dabei, die dümmsten Politiker Mafia Gestalten auch aus Tirana.

  Teure Urbanistik Pläne sind Luft in Durres,

   

  In den Kommentaren, bei dem Vangjush Dako Thread, gib es noch mehr aktuelle Informationen.

  Masterplani i qendres se Durresit PDF Print E-mail

  Dokumentacioni i plote ne lidhje me masterplanin e qendres se Durresit.

  Shkarko Masterplanin e Qendres se Durresit

  Shkarko Normat Teknike te Projektimit

  Shkarko Vizatimet e Planit

   

   

  Die Peinlichkeit des Bürgermeisters Vangjush Dako, wird deutlich, wenn er es als normal findet, das Millionen Tonnen von Lehm, Müll, Bauschutt ins Meer gekippt werden, obwohl bereits die Zufahrt zum Haupthafen Durres verlandet ist, auf nur noch 7 Meter.

  Foto: Nord Durres, currila von google Earth im Jahre 2000

  Foto, 2005, wo schon die meisten Bäume vernichtet sind

  Foto: 2007, als die Lefter Koca Mafia, eng mit den Drogen Verbrecher Clans noch Bürgermeister war und Millionen Tonnen Lehm und Dreck ins Meer kippen liess, wie in der Currila. Danach kam von der SHIAK Drogen und Prostitution Mafia: Vangjush Dako und diverse Minister der aktuellen Regierung, bzw. sogenannte Abgeordnete der Durres Mafia.

  Heute ist praktisch fast jeder Baum total vernichtet und mit Tausenden von Tonnen Beton, Alles vernichtet.

  Beispiel, die Europas Verbrecher Stadt Nr. 1:: Durres, wo jeder Mafia Clan, aus dem Kosovo und Mazedonien ebenso illegal gebaute Hotels besitzt und die Prominenz der Gestalten, einem ständig über den Weg laufen, mit ihren gefälchten US- und Englischen Auto Kennzeichen. 60 % aller Geschäfts Aktivitäten in Albanien sind Lokale, oder Restaurants, was normal unlogisch ist, aber den Profit macht man, wenn man die illegal errichteten Immobilien (darunter 500 Appartment Häuser in Tirana, über 200 in Durres, Zehn Tausende von Lokalen) verkauft, obwohl man kein Eigentümer jemals war.

  2002, als noch kein Baum gefällt war und nur die Zufahrt zum Strand illegal zubetoniert war, durch den Lokal Inhaber südlich.

  In 2005, was so Alles die Super Mafia, des Ilir Meta, mit Lefter Koca drehte, was zu dem Prozess mit hohen Haftstrafen, rund um Vasil Hila führte. Sat Foto: 2005

  Durres 2005 keci

  so sah es 2007 aus, als der Bürgermeister Lefter Koca, Mafia Boss und heute Abgeordneter der LSI Partei seinem FreundVangjush Dako das Amt überliess. Die LSI Partei, rund um Ilir Meta, ist der Motor der Zerstörung.


   

  Per Gesetz verboten (direkt am Strand 400 Meter Distanz), Null Baugenehmigung, gefälschte Grundstücks Dokumente, der SHIAK Drogen Mafia rund um Agim Hoxha. Abwasser Entsorgung Null.

   

  Und jetzt ist der Ruf von Durres, ziemlich stark runiert, durch die [4] Durres Bau Mafia mit ihren Politischen Vertretern auch diverser Abgeordneter.Vangjush Dako, geh�rt zu einem der gr�ssten Verbrecher Mafia Kartelle, und handelt aktiv mit gefälschten Grundst�cks Urkunden in 2010-2011, was das Grundgesch�ft dieser Mafia Gruppe ist und die identischen Fälschungen in der Currila, im NATO St�tzpunkt in Plepa (heute Marine Generalstab), die Justiz 2004-2006 schon besch�ftigte. [5] Argumenti: Borshi Bregdet

  Ein Presse Artikel vor 7 Jahren, wo 25 Haftbefehle ausgestellt wurde, weil vor allem im Plepa Zentral Milit�r St�tzpunkt und in der Currila gef�lschte Grundst�cks Urkunden ausgestellt wurden und teilweise, wurden schon 4 mal gef�lschte Urkunden f�r das selbste Grundst�ck ung�ltig erkl�rt, wie eben f�r diese Mafi�se Geschichte, der SHIAK - Xhafzotaj Mafia, welche mit Duldung der korrupten Pr�fekten, seit 10 Jahren ungest�rt mit der Kosovo Mafia Tausende von Hektar gestohlenes Land verkaufen.

  [6] [41]

  Bereits 2004, gab es gigantische Skandale in Durres, rund um den Profi Verbrecher Vasil Hila, die B�rgermeister Lefter Koca, Miri Hoti (ein Ilir Meta Mann), wo 25 Haft Befehle ausgestellt wurden und zu 12 Jahren Haft ein Vasil Hila verurteilt wurde, der inzwischen wieder frei ist.

  Der illegale Bau des Xhafzotaj - SHIAK Mafia: um Agim Hoxha eine Legende des Verbrechens auch im �ffentlichen Park bei der Villa Zogu, wo Alles vernichtet wird, und kein Gesetz und Grundrecht mehr gilt.

  Das Mysterium des Hekuran Hoxha, des engen Partners der Deutschen Diplomaten Visa und Drogen Mafia in Tirana

  siehe Vangjush Dako, und der kriminelle Präfekt, welche komplette Küsten Wälder abgeholzt haben, bei ihren Grundst�cks Raub Orgien der Verbrecher Partei PD des Salih Berisha, der nicht einmal Termine in der Welt erhält, als Profi Verbrecher, wie Ilir Meta. In Taliban Methode, primitivster Auw�rtiger Banden, �berf�llt mit anderen militanten Verbrecher Banden die Bande des BLEDI MUSA SHUAIPI Durres und zerst�rt wertvollste Biotope an der K�sten und f�llt jeden Baum und Struch, ebenso f�r kriminelle Immoblien Gesch�fte, der d�mmsten Idiot Mafia der Welt.

  Terroristen Mafia: BLEDI MUSA SHUAIPI, in action, um Grunst�cke zustehlen und illegale Lokale zubauen, ein Hundert- Tausendfach bew�hrtes Modell, primitiv krimineller Banden, in einem Land, das von Kriminellen regiert wird der Salih Berisha - Ilir Meta Mafia, mit kriminellen Pr�fekten, welche kein Gesetz kennen und das Pr�fektur Gesetz sowieso nicht.

   

  Für soviel Beton und Umwelt Zerstörung, trotz eines gesetzlichen Bauverbotes mit 300 Meter überall, gifelte darin das auch noch von solch primitiven Banditen, die schönsten Bäume dort gefällt wurden und dieser überall zusehenden Verrücktheit von kriminellen Pyschopaten, welche vom Grundstücks Diebstahl leben und schlimmer wie Terroristen sind und immer Orts Fremde, in diesem Falle wie so oft von der Tirana Dumm Mafia.

  Total Vernichtung des BIO-Tops, mit den schönsten alten Bäumen im Raum Durres! Absolut Null Genehmigugen und keine Baugenehmigunen sowieso wie immer. Feuer und mit Motor Säge in Aktion, bei der Total Vernichtung, was dann die Albaner Regierungs Kultur darstellt und die Vorstellungen der Taliban Anarchisten des Rathauses und der Präfektur Durres. Die Präfektur schaut Tatenlos zu, mit allen Folgen, für den Präfekt.

  MIlitär Baum

  Links einer der beiden grossen Laub Bäume (Hintergrund der Ex-Militär Stützpunkt, heute noch in Besitz des Militärs), welche der Terrorist und primitiv Kriminelle dort ebenso fällte und dann mit Feuer das gesamte Biotop vernichtete, obwohl der “Animale” Verbrecher (Durres Einwohner nennen diese Kriminellen so!) keinerlei Bau Genehmigung, noch sonstige Dokumente hat.

  Andere militante Orts fremde Kriminelle der PD Mafia aus Tropoje und Co. brannten ebenso im Touristik Park, viele Bäume nieder, in einer Art Blutrausch Orgie der Vernichtung der Natur und Umwelt, was an die Zerstörung von Tirana erinnert, als die Tropoje Banden mit Salih Berisha, die komplette Innenstadt von Tirana vernichtete, mit illegalen Bauten und was erst ab 2003, vor allem rund um den Park Rhinas und LANA Fluss erneuert werden musste, durch radikal Abriss.
  BLEDI MUSA SHUAIPI Mafia, wo der Bruder Armando Shuaipi wegen primitiv Geld Erpressung im Wirtschaft Ministerium verhaftet wurde. In anderen Ländern, laufen solche kriminellen Terroristen nicht einmal frei herum, aber in Albanien nennen sie sich, Minister, PM, Direktoren, Präfekten und Bürgermeister, wie Staatsanwälte und Richtern in einem Null Funktion Staat.

  Nicht einmal die Albaner machen noch Urlaub im Drecks Tourismus in Albanien, wo Kriminelle den Kunden in ihren illegalen Lokalen uralt Lebensmittel verkaufen, wo der Minister im TV warnte, an der Küste in Saison Lokale zugehen, wegen Lebensmittel Vergiftung. Nach der Rodung, sieht es dann so aus, wo der Winter Regen, wegen dem zerstörten Drainage System enorme Erd Massen ins Meer schwemmen wird, aber dazu sind diese primitiven Pyschopaten zu dumm, an sowas zudenken.

  Direkt hinter diesem Taliban Terroristen Bau, des BLEDI MUSA SHUAIPI, hat man den Geheimdienst Offizier ISO COPA im Oktober 2011 ermordet, wo die Ermittlungen noch laufen.

  Vollständige Zerstörung, durch die kriminellen Banden des Bledi Musa Shuaipi, des vor allem ab 2006 angelegten perfekten Biotops in der privaten “Zone Touristik", mit einem intelligenten Drainage System, um Erosin bei den Winter Regen zuverhindern, einem der grössten Probleme in Albanien und an dieser Küste. Strassen Bau bereits ab Ende 1995, auch für das Militär.


  Fahrzeug des Banditen: Bledi Musa Shuaipi, wohl inzwischen verkauft, wobei Banditen Minister, fahren bessen bessere Autos, wie Q7.

  bledi
  wie die dümmsten Balkan Mafiosi halt so leben, hat man ständig neue Luxus Autos und für Intelligenz. u.a. Umwelt und Tourismus, reicht es nicht: Das neue Auto von “Bledi", wo er gezwungen wurde von der Police Kufitare, sein illegales Sportboot dort zuentfernen. “Bledi", wie “Agim Hoxha” erhielten keine Fahrt Genehmigung der Küsten Polizei, wie es bei Kriminellen üblich ist.

  Bei den Amerikanern, in der EU, gelten diese Gestalten als unfähig, überhaupt eine Land zuregieren, was die höflichste aller Beschreibungen ist.

  Ganz Albanien wurde zerstört im Tausender Paket, durch solche Banden, welche irgenwo ohne Baugenehmigungen so Grundstücks Raub oranisieren und die Küsten Zerstörung. In Sarande haben diese Banden, alle Antiken Stätten zubetoniert, das UNESCO Kultur Erbe, Berat und Gjorokastre wurden über 300 illegal Bauten in den geschützten Zonen gebaut, durch militante Verbrecher Banden und der Bürgermeister von Sarande, hat keinen Meeres Blick mehr.

  left; font-weight: bold; float: left; margin-bottom: 1em; margin-right: 1em">http://img91.imageshack.us/img91/7959/daad0001wf3.png

  mit Polizei Informations Aufruf und Fotos, der Shabani, Hekuran Hoxha, Grojri Bande

  http://img63.imageshack.us/img63/3139/shiakhoxha.jpg

  Die Agron Duka Dumm Mafia (Ex-Landwirtschaftsminister in der SP Mafia Regierung des Fatos Nano)halt in Aktion, wo der Kerl noch in 1997, im neuen Teuta Hochhaus in der Rruga Taulantia in Durres wohnte.

  Diplomaten und die FES, eine strategisch gut geplante Wahl Schlappe!

  Ein Bizga (Bande von Durres) Grundstücks Fälschung Geschäft, wie bei Edi Rama um 100 Hektar gestohlenes Land

   

   

  Mafia Boss Lefter Koca im Wahlkampf für die Parlaments Wahlen am 28.5.09, wo er durch Stimmenkauf (bezahlte erneut die Klein Schulden in den illegalen Supermärkten der Mafia Ansiedlungen der Kenete und in Spitale) einen Parlaments Sitz gewann. Natürlich für Partei der LSI Skrapari Bande von Ilir Meta.

  Corruption and property rights
  25/01/2012

  The EU ambassador, Ettore Sequi, visited a high profile business forum organized by the British Embassy in Tirana, where he discussed two issues that according to him hamper the business and Albania�s economic growth.

  �The progress-report has two parts that are not pure economy, but that inevitably affect the economic activity. These are the property rights and the law implementation. While discussing the economic figures, I would invite the government representatives and businessmen to focus on these two matters�, Sequi declared.

  �You will be rich in Albania, if the property right will be guaranteed, if the agreements in Tirana will be implemented. You will prosper if you will not be hampered by slow procedures and discouraging trials, and if corruption and dishonest competition will be fought�, the ambassador declared.

  The British Ambassador in Tirana, as organizer of the forum, declared that these issues and the pro-business economic reforms are one of the key conditions for Albania�s integration.

  �As a champion for the EU enlargement, Great Britain is clear in its stance that Albania belongs to the European Union. We want to see Albania progress, and we want to see it this year. We are working hard with the Albanian and international partners, in order to support the necessary reforms that will achieve this goal. The pro-business economic reforms are a key part�, Fiona McwIlham declared.

  The Albanian-British forum for reforms in business and economy was followed by politicians, ambassadors and high rank experts. The goal was to increase the economic cooperation between Albania and Britain, and to identify the necessary reforms that will ease the country�s integration process. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=4527

  Fritz Felsinger, Adminstrator einer dieser Österreichischen Betrugs Projekt Entwickler, zeigte einen Adminstrator an, der 240.000 � gestohlen hat. Deshalb haben �sterreichische Banken auch 400 Milliarden € im Osten und im Balkan verloren, mit lauter solchen Projekten mit der Prominenz der Balkan Mafia, wobei Grundst�cks Urkunden Standart ist und gef�lschte Baugenehmigungen.

  28/01/2012 07:30

  Arrestohet administratori i firm�s, vodhi 260 mij� euro

   

  Dashamir Bi�aku

  TIRANA Policia e Tiran�s ka arrestuar dje ish-administratorin e nj� firme ndertimi ku akuzohet se ka vjedhur rreth 260 mije euro. I arrestuari �sht� 28- vje�ari Elis Shpata, …..>�LF Construction Group, nga aksioneret e kompanise, ……….

  http://www.shekulli.com.al/shekulli/2012/01/28/arrestohet-administratori-i-firmes-vodhi-260-mije-euro/

  Alte Interpol Aktion in 2001 in Durres: rund um Drogen, Geldwäsche in illegalen Bauten, wo damals dieses Geb�ude der PESPA - Syla Mafia Gruppe schon eine Rolle spielte, als Schmuggler Boot Werft in Shkozet.

   

  Aktuell kritisiert die Oppositions Partei SP im TV, das die Regierung Nichts unternimmt, um Eigentum zusch�tzen rund um Grundbesitz in Albanien, eine der 12 EUAuflaggen, weil die primitiven Banditen weiterhin Grundst�cke stehlen, illegal bebauen und versuchen dies sp�ter zu legitimisieren. Das kriminelleste System der Welt, mit extrem dummen Banditen.


  Statement des Haupt Quartiers der Demokratischen Partei in Tirana am 6. Februar 2001, damals die Titel Story der Zeitung �Koha Jone�

  BKA Bericht, wo Sokol Kociu erwähnt ist! Sokol Kociu, wurde kurz nach diesem Statement festgenommen (Interpol Aktion �Orinoko", wegen 8 Tonnen Kokain mit dem Frachter “Prestige” und Frederic Durda und Freunde) und kam erst vor kurzem wieder frei und ist heute Dozent bei der US Universität in Tirana. Wie ersichtlich ist, war PD Sprecher des Salih Berisha, ein Sokol Kociu, der sogar das Innenminister mit neuen Computern damals versorgte, ein guter Freund des General Staatsanwalt von Albanien war, des Herrn Rakipi. Natürlich hatte man seine eigene private Leitung, zu Interpol Informationen damals.

  Interpol Aktion
  Interpol Aktion �Orinoko", direkt bei der Hafen Einfahrt Süd Durres - Albanien, links sieht man das Schild, für das Restaurant �Kosovo� (man sieht nur das Dach, links auf dem Foto)was hinter den Bäumen liegt, direkt bei der Hafen Zufahrt, was die Operations Zentrale der �Drenica Gang rund um Hashim Thaci war, zur Finanzierung ihrer Verbrecherischen Umtriebe. Eine Art Drogen Verteil Börse, wie es in Shiak und Golem weitere gibt und gab, welche unter Politiker Schutz stehen, bis hinaus zu heutigen Ministern. Warum wurde wohl nicht gegen den General Staatsanwalt Agim Tirana ein Verfahren eingeleitet, wo sogar Telefonate damals veröffentlicht wurden?

  Die von der empörten Bevölkerung gesprengte Luxus Villa (März 1997) , des Sokol Kociu an der Zufahrt zum Königs Schloß und davor die damals errichtete Luxus Villa, des heutigen Ministers Genc Pollo, damals Chef Adviser und Sekret�r des Staats Präsidenten Salih Berisha.
  Sokol Kociu, im TV im November, mit dem Ex Polizei Direktor von Tirana:Fadil Canaj als Experten! rund um die Morde und Beweis F�lschungen und korrupter Richter und Staats Anw�lte in Albanien.
  sokol kociu
  Sokol Kociu war der Chef auch des Super Polizisten Mörder Dritan Dajti, der in mehrere Morde verwickelt ist. Er gehört zu den wenigen intelligenten Leuten, die je hohe Stellungen erreichten. Bekannt wurde bei diesen hoch rangigen Polizisten Morden erneut, das Polizei Direktoren direkte Handy Verbindung hatten, zu gesuchten und verurteilten Mördern und Verbrechern, und bekannteste Geschäfts Leute, Partner dieser Killer- Drogen- und Geldwäsche Banden sind und wie Sokol Kociu im TV auch darlegt, werden dann Beweise manipuliert, wie auch beim Mord an Polizei Präsident Malushi, weil die Mittäter und Partner prominente Politiker Söhne sind.

  Prominente Verbrecher, laufen heute frei herum und sind bis heute in Polizisten Morde verwickelt: Sokol Kociu, Ferdinandn Durda und co. verhaftet in 2001, mit 8 Tonnen Kokain Import nach Europa, was damals eine Rekord Menge war, welche erst nach 9 Jahren überboten wurde. Hier im Interview, als man seinen guten Freund, den Mafiosi Arjan Selimi (richtiger Name: Andoni) erschoss, der vor einem FBI Haft Befehl nach Albanien floh und einen neuen Namen erhielt, wie so Viele Mörder, Verbrecher, Terroristen.

  Sokol Kociu: sein guter Freund Drogen Boss: Moerder Arjan Selimi und Freund von �Inis Gjoni� wurde in Tirana erschossen

  Sarande � Durres: Albanische Beton Banditen terorissieren die alten Einwohner

  Vor kurzem sagte die Deutsche Botschafterin in Tirana, bei der Konferenz der Tourismus Vereinigung:

  “Kein Standard", denn dazu sind die Albanischen Politiker zu kriminell und dumm, denn alle Probleme waren auch vor 10 Jahren schon bekannt.

  Der Albanische Tourismus Verband ATA, konnte in ca. 7 Jahren, ebenso Nichts bewegen, was eine Gründung von früheren korrekten Langzeit Direktoren im Ministerium war, in 2005. Zur Konferenz am 24.1.2012.

  TURIZMI PA STANDARTE-SHQIPERIA NUK PERMBUSH ENDE KRITERET PERENDIMORE

  Andere total Vernichtung Aktionen mit Zäunen durch die PD Banden in der Currila, welche nicht nur die Einheimischen terrorisierten, sondern auf deren uralte Strände, Hunde der Einheimischen erschossen, illegale Lokale mit militanter Gewalt bauten und niemand schätzte die uralten Currila Einwohner dort und der Bürgermeister verkaufte den Beton für diese Orgien. Nach der Zerstörung und der Ermordung des Geheimdienst Offizieres ISO COPA, verliessen diese primitiven Banden, wieder Durres.

  Identische Grundstücke, waren schon in 2002, rund um die Ilir Meta - Natasho Paco Mafia im Raum Durres ein grosser Skandal, welche vom heutigen Präfekten Genc Alizoti zur Anzeige gebracht wurde. Ebenso im Golf von Laze, der zur neuen Banditen Hochburg wurde, durch kriminele Auswärtige Banden und der Tirana Mafia.

  12/9/2007

  Das Mafia Ministerium MTKS, will 130 illegale Parteibuch Bauten in Lezhe im Archälogischen Parks privatisieren

  Filed under: — Insider @ 9:13 am

  Insgesamt will man 40 Antike Stätten privatisieren, darunter vor allem bekannte Burgen und beliebte Ausflugs Ziele, was in einem Land, der Straflosigkeit, für die Parteibuch Banditen Clans auch nicht mehr verwundern kann. Wenn genauer hinsieht, sind diese Leute auch zudumm, überhaupt etwas zuorganisieren, oder gar Verwaltungen aufzubauen, zuleiten, oder gar Gesetze zulesen und zuverstehen. siehe wikeleaks cabels, Weltbank Bericht, über die mangelhafte Bildung und erbärmlichen Organisations Möglichkeiten in der Adminstration, wo in der obersten Etagge, extrem Idioten mit gekauften Schulzeugnisse herumlaufen, einem alten Salih Berisha und Ilir Meta Modell.

  Dazu gehört auch die berühmte Antike Burg, in der Bucht von Palermo, welche vor 10 Jahren schon Begierde der Orts fremden Mafia aus Tirana war und nun an einen Mafia Boss verkauft werden soll. Rogner Hotel, hatte dort schon vor 16 Jahre Pl�ne, und vor wenigen Jahren, versuchte die Albaner Mafia, diese Burg an einen Deutschen Anwalt zuverkaufen, inklusive Spiel Casino Lizenz, wo ja neue Betrugs Investoren rund um die SIVA Gruppe mit Luft Milliarden Investitionoen im Tourismus gerade auftreten.

  Apollon Ba�e, einer der wenigen Experten, best�tigte inzwischen diese n�chste kriminelle Orgien rund um Grundst�cks Diebstahl und der Zerst�rung Antiker St�tten, und intervenierte schon vor 2 Jahren, als die ersten Planungen begannen und sofort begann direkt aus dem Ministerium heraus, die illegale Bebauung der Antiken St�tten, ebenso in Gjorokastre, Berat und Durres ist sowieso immer dabei, wo keine Gesetze gelten, noch Urbanistik Pl�ne usw..

  Bereits 1996, konnte ein Parteig�nger des Salih Berisha, direkt in der Burg von Kruje, ebenso ein Restaurant und ein kleines Hotel bauen, damit man deren Mentalit�t besser versteht.

  Die primitive Banditen Partei LSI des Ilir Meta in der Regierung, macht dort weiter, wo man in 2002 aufh�rte und aktiv wie �berall dabei: die Salih Berisha Banditen Partei des Salih Berisha und rund um das kriminellste Ministerium der Albanischen Regierung, dem sogenannten MTKS - Ministerium f�r Tourismus, Kultur und Sport, was nun von der �blichen Georg Soros Betrugs Gestalt, des Aldo Bumci gef�hrt wird, mit Null Schul Zeugnissen und wie so oft, mit dubiosen Juristen Diplomen, diesmal von einer angeblichen Universit�t von Farmagusta - Nord Zypern.

  130 illegale Bauten im Arch�ologischen Park von Lezhe, wo ebenso in den letzten 2 Jahren recht unbek�mmert gebaut wurde, weil die Regierung und die Pr�fektur, dumme Idioten Banden der Mafia sind. Praktisch alle illegale Bauten, wo wie �berall auch die Antiken St�tten zerst�rt werden, inklusive der UNESCO gesch�tzten St�dte wie Berat und Gjorokastre, sind die abnormalen Ideen, der LSI und PD Parteig�nger, so Grundst�cke zustehlen, wie es im Tausender Paket in den Staatlichen �Zone Touristik�, auch schon vor 10 Jahren, durch diese Banden praktiziert wurde. Mit einer Ausnahme (Arben Golemi), wurde deshalb noch nie ein Direktor, oder Minister des Mafia gef�hrten Ministeriums verhaftet.

  Wie hier bekannte Direktoren rund um Antike St�tten darlegen, wurde schriftlich mehrfach bei dem Vorg�nger Mafia Minister Ferdinand Xhaferrie Beschwerde f�hrten! Die Verbindungen dieser Gestalt, f�hrt direkt zu Todesschwadronen und illegalen Bauten, Grundst�cks Diebstahl u.a. mit dem Hotel �Victory� in Phristina, tief in die Spitze der Kosovo Verbrecher Clans, welche ebenso sehr aktiv mit gef�lschten Grundst�cks Urkunden in Albanien arbeiten.

  Die Kosovaren und Albanischen Mafia Regierungen, haben seit �ber 10 Jahren, einen Terroristen Club er�ffnet, wo man die echte einheimische Bev�lkerung terrorisiert, indem man deren Grundst�cke besetzt, bebaut und in einem Mega Betrug, auch �ber das Internet seit Jahren verkauft. Das System ist seit 1998 in Betrieb, mit Hilfe einer korrupten und oft ebenso von der Mafia besetzten Justiz, wie es in allen EU - US Reports auch geschrieben steht.

  Nach dem alten Mafia Modell des Ilir Meta und krimineller Politiker, will man nun diese neuen illegalen Bauten der Parteig�nger, legalisieren, indem man Antike St�tten und den Arch�ologischen Park von Lezhe privatisieren will, was nur der �bliche Grundst�cks Diebstahl ist, durch primitive Terroristen und Skrapari Banden rund um Ilir Meta.

  SKANDALI: Pse 40 kala dhe monumente t� Shqip�ris� do t� �shiten� nga Instituti i Monumenteve?
  28 Janar, 2012 | Postuar n�: Aktualitet,Ekonomia | Shkruar nga: TemA Online

  Apollon Ba�e konfirmon se nisma mb�shtetet nga Ministria e Kultur�s dhe Kryeministri. Instituti i Monumenteve mbetet pa p�rgjigje kur pyetet se mbi �baz� ligjore do veprohet. Specialist�t d�shmojn� hapur skem�n e mir�fillt� t� korrupsionit

  Nga Kristi Pinderi

  Duke filluar nga muaji i ardhsh�m, Kalaja e Lezh�s e bashk� me t� edhe 40 kala apo monumente t� tjera t� trash�gimis� kulturore n� t� gjith� territorin e Shqip�ris� do t� jepen me qira dhe, biznesmen�t e interesuar do t� mund t� nd�rtojn� nga e para objekte t� reja duke ndryshuar identitetin historik dhe strukturor t� kalas�, ashtu si� mund t� shikoni n� fotot q� po botojm�!

  Nj� gj� e till� �sht� krejt�sisht e paligjshme n�se b�het pa aprovimin e t� gjitha hallkave shtet�rore q� jan� ngritur p�r t� qen� filt�r i mbrojtjes s� trash�gimis�, si p�r shembull K�shilli Komb�tar i Restaurimit, Ministria e Kultur�s, apo dhe pushteti lokal. Pjesa m� e r�nd�sishme, debati me opinionin publik, �sht� i domosdosh�m, por si� do ju tregojm� m� posht� me fakte konkrete, edhe kjo hallk� e domosdoshme e qeverisjes demokratike, nuk ka funksionuar fare n� rastin n� fjal�.

  N� pothuajse t� gjitha k�to hallka institucionale, nisma p�r t� �privatizuar� kalat� shqiptare duket se e ka marr� aprovimin paraprak. K�t� lajm, bazuar n� nj� nism� konkrete t� drejtorit t� Institutit t� Monumenteve t� Kultur�s, z. Apollon Ba�e, t� ministrit t� Kultur�s, Aldo Bum�i e t� vet� kryeministrit Sali Berisha, e konfirmoi vet� z. Ba�e. Me aprovimin e tij intervista u regjistrua e plot� dhe ne po e botojm� at�.

  �Esht� nj� k�rkes� e ministrit t� kultur�s dhe e kryeministrit, dhe me iniciativ� t� Institutit t� Monumenteve t� Kultur�s�, tha z. Apollon Ba�e. Nd�rsa kur e pyet�m n� lidhje me afatet kohor� konkrete p�r zbatimin e saj tha se: �Kjo �sht� strategji e re, politik� e re p�r monumentet, mir�po muajin q� vjen, ai q� ka fituar projektet, do filloj� punimet�. Kur e pyet�m se cili �sht� �ky q� ka fituar projektin�, z. Ba�e nuk u p�rgjigj, por burime t� sigurta n� Lezh� konfirmuan p�r gazet�n se n� fakt b�het fjal� p�r t� nj�jt�t individ� q� tashm� kan� nd�rtuar, n�n syt� e pushtetit lokal, plot 130 nd�rtime pa leje, si hotele, restorante, qendra arg�timi, etj, n� pjes�n e poshtme t� kalas� q� b�n pjes� gjithashtu n� territorin e parkut arkeologjik t� Lezh�s. Tani synojn� t� nd�rtojn� edhe brenda mureve t� kalas�!

  Z. Apollon Ba�e mundi t� zbuloj� vet�m nj� pjes� t� kalas� s� Lezh�s q� do t� transformohet kryesisht n� qend�r arg�timi, e q� jan� ambientet e xhandarm�ris� turke t� vitit 1905, por n� fakt, ambientet q� do t� d�mtohen dhe q� do t�u transformohet krejt�sisht fizionomia historike q� kan�, jan� edhe disa oda t� familjes s� njohur t� Lek� Dukagjinit dhe n� p�rgjith�si e gjith� kalaja. N� K�shillin Komb�tar t� Restaurimit q� do t� duhet t� vendos� p�r po ose jo, b�jn� pjes� vet� z. Ba�e si sekretar q� mund t� drejtoj� mbledhjet n� rastet kur mungon ministri, b�n pjes� gjithashtu drejtori i Agjencis� s� Sh�rbimit Arkeologjik, z. Roland Olli, nj� person q� s�ka qen� asnj�her� arkeolog, por q� pas vitit 2005 duket se ka treguar interes p�r t� qen� menaxher i nd�rhyrjeve emergjente arkeologjike sa her� q� nd�rtimet e reja e lypin nevoj�n p�r t� kuptuar se mbi �far� terreni po nd�rtohen, b�n pjes� gjithashtu drejtori i trash�gimis� kulturore n� ministri, z. Olsi Lafe, drejtuesja e arkeologjis� n� qendr�n albanologjike, Prof. Shpresa Gjongecaj, e t� tjer�.

  Ose jep dor�heqjen, ose t� t� heqim vet�!

  E gjith� nisma duket se bazohet mbi presione t� p�rs�ritura q� pushteti lokal n� Lezh� dhe sidomos biznesmen� t� lidhur ngusht� me LSI n� at� qytet, po b�jn� e para p�r t� legalizuar t� pakt�n 130 nd�rtime pa leje q� jan� b�r� nd�rkoh� brenda territorit t� Parkut Arkeologjik n� Lezh� dhe e dyta, p�r t� marr� nj� aprovim p�r t� nd�rtuar edhe brenda mureve t� kalas� s� Lezh�s, nj� kala historike e lidhur me Sk�nderbeun, me Bes�lidhjen e famshme, por edhe me disa familje princ�rore shqiptare si ajo e Lek� Dukagjinit.

  E gjith� kjo nism� mbart pas vetes shum� pyetje, p�rgjigjet e t� cilave t� �ojn� t� besosh n� nj� korrupsion t� mir�fillt� t� organizuar nga institucione shtet�rore q� duhet t� mbrojn� trash�gimin� kulturore. Nj� vit m� par�, kur drejtori i Parkut Arkeologjik t� Lezh�s, z. Salvator Xhe�i, e kund�rshtoi hapur nism�n p�r t� �privatizuar� kalan� e Lezh�s, ai u p�rball me k�rc�nime dhe shantazhe t� ndryshme q� i k�rkonin t� jepte dor�heqjen, ose n� t� kund�rt�n nj� mision inspektues shtet�ror do t� dinte si t� gjente motive p�r ta shkarkuar. Zot�ria dha dor�heqjen duke menduar se mund t� vazhdonte nj� betej� qytetare i pak�rc�nuar institucionalisht. I nisi disa letra zyrtare ministrit t� Kultur�s, n� at� koh� z. Xhaferri, kryeministrit dhe gjith� institucioneve t� tjera shtet�rore. N� ato letra mund t� kuptosh thell�sin� tragjike t� nj� shkat�rrimi t� mundsh�m t� Kalas� s� Lezh�s, di�ka q� t� shkakton trishtim sidomos n� 100 vjetorin e Pavar�sis�. Ka disa argumente q� e shoq�rojn� n� Shqip�ri gjithmon� angazhimin e nj� n�pun�si lokal, e q� t� gjitha kan� t� b�jn� se me cil�n parti ai x apo y n�pun�s �sht�! Nj� n�pun�s n� Lezh� ka patjet�r pas vetes nj� konotacion t� till� paragjykues por fakti q� luft�n e vazhdoi i vet�m edhe kur nuk ishte me drejtor i parkut arkeologjik, p�rb�n nj� motiv m� shum� p�r ta besuar z. Salvator Xhe�in kur i shkruan z. Sali Berisha dhe ministrit t� Kultur�s sa m� posht�, fiks nj� vit m� par�:

  �Mbi rr�nojat e Akropolit Antik t� Lissit do t� nd�rtohet nj� qytez� e re hotelesh dhe restorantesh; trojet historike t� mbret�rive Ilire do t� shiten p�r gjelltore e p�r hotele; sarajet e Dukagjin�ve t� famsh�m do t� tjet�rsohen n� bare, restorante, motele, diskoteka, komplekse sportive; odat ku jan� mbledhur prij�sat shqiptar� p�r te b�r� bes�lidhjen do t� kthehet n� restorant p�r produkte mishi; atje ku ushtrohej kanuni i dukagjin�ve do t� nd�rtohet nj� motel; atje ku u dergj Gjergj Kastrioti �Sk�nderbeu n� prag t� vdekjes do t� nd�rtohet thertorja dhe dhomat frigoriferike; atje ku mund t� ishte nj� muze etnografik do t� nd�rtohen nevojtore publike dhe gropa e zez� e gjasht� godinave t� k�saj qyteze t� re; mbi rr�nojat e kish�s s� shekullit 13 do t� nd�rtohet nj� disko nate; bujtina e miqve t� princ�ve Dukagjinas (e kthyer n� xhami pas pushtimit turk) do t� kthehet n� restorantin e produkteve t� mishit t� derrit; N� vendin ku arkeolog�t parashikonin t� b�hej muzeu arkeologjik do t� hapet nj� restorant peshku; varrezat mesjetare do t� kthehen n� vend parkimi p�r automjetet, etj.�.

  Mori vet�m nj� p�rgjigje nga nj� drejtor i Ministris� s� Kultur�s, z. Olsi Lafe, q� i shkruante se pretendimet e tij ishin t� pav�rteta. Mir�po ne zbuluam se n� bot�n e trash�gimis� kulturore paska shum� z�ra t� tjer�, mes tyre personalitete t� arkeologjis� dhe historis� t� cil�t jan� tashm� t� skandalizuar nga fakti se nj� nism� krejt�sisht e paligjshme po miratohet dhe p�r k�t� askush nuk ka as informacionin bazik.

  Apollon Bace nuk e di se mbi �baz� ligjore do jepen me qira 40 k�shtjella

  Zbulimi i par� shokues q� b�m� ishte p�rmes nj� interviste q� mund�m t� zhvillonim me z. Apollon Ba�e, drejtor i Institutit t� Monumenteve t� Kultur�s. Na shpjegoi se n� �far� konsiston kjo nism�. Argumentimi filozofik, por edhe praktik pas saj duket se kap�rdihet kollaj. Qendrat e Trash�gimis� Kulturore n� Shqip�ri kan� 20 vjet q� p�rballen me nevoj�n e nj� menaxhimi efikas, n� m�nyr� q� edhe t� prodhojn� mjaftuesh�m t� ardhura por mbi t� gjitha t� mund t� ruhen t� paprekura, e t� trash�gohen k�shtu te brezat pasardh�s. �D.m.th, k�tu kemi t� b�jm� me nj� nism� t� till�, q�, p�r shembull, n� rast se vendet e huaja si Italia ku shteti paguan vet�m 20 p�rqind (Greqia akoma m� pak) t� buxhetit p�r restaurimin e monumenteve, te ne jan� akoma ato praktikat e kaluara, q� shteti kujdesej p�r �do gj�, pra paguante 100 p�rqind t� fondeve p�r restaurimin�, thot� z. Ba�e. Mir�po kur e pyet�m se mbi c�baza ligjore bazohet e gjith� kjo nism�, zot�ria nuk ishte n� gjendje t� p�rgjigjej. M� konkretisht ndodhi k�shtu:

  Mbi �baz� ligjore bazohet e gjith� kjo nism�?

  Apollon Ba�e: Meq� po flasim p�r baz�n ligjore, un� nuk jam tregtar m�l�ish q� t� dal n� pazar e t� filloj t� shes m�l�it� e komshiut n� kund�rshtim me ligjin! K�tu ka ligje! Pasi b�het projekti, aprovohet n� K�shillin Komb�tar t� Restaurimit, pastaj pasi aprovohet shikohet se sa q�ndron brenda normave t� shtetit, caktohet pastaj ajo data q� do t� jepet me qira, d.m.th p�r sa vjet do jepet, etj, mund t� b�het ose me qira ose me amfiteoze, nuk ka ndonj� korniz� ligjore q� t�i q�ndroj� kund�r k�saj nisme dhe �sht� b�r� gati nj� liste me 30 apo 40 objekte t� tilla, por ndoshta mund t� reduktohet pak lista pasi t� diskutohet me ministrin, dhe pastaj do shpallet n� media.

  Mir�po zhg�njimi m� i madh erdhi pik�risht n� momentin kur z. Ba�e, iniciator i k�saj nisme nuk dinte t� p�rgjigjej konkretisht se cili ishte ligji apo V.K.M ku bazohej nisma. Ndodhi k�shtu:

  Cili �sht� institucioni p�rfundimtar q� vendos pro apo kund�r k�saj nisme?

  Un� zbatoj di�ka q� lejon ligji! Kjo �sht� nj� iniciativ�, nuk �sht� reform�.

  Cilin ligj konkretisht?

  Ua thash� dhe her� tjet�r, jam n� hetuesi apo n� media? Ju kujtoni se un� do mbaj mend k�to gj�ra?

  Jo detyrimisht numrin e ligjit, por, �sht� Ligji p�r Trash�gimin� Kulturore, apo �sht� ndonj� ligj p�r koncensionet, apo �sht� VKM�, cili konkretisht?

  Ja nj� minut�, se e kam k�tu at� ligjin� Neni 17� eeee neni, pika 17 e ligjit 8048, dat� � ee? (nj� z� i dyt� d�gjohet) 9044, 9044! 07/04/2003.

  Dmth �sht� VKM e vitit 2003?

  Ore zotni, po ta them edhe iher� q� �sht� ligj, e fundi i fundit �sht� edhe dit� e shtun� e po humbas kaq koh� me k�t� gj�, d.m.th �far� jeni ju, �sht� hetuesi kjo a �far� q� e dashke me numra, me pika e k�shtu? Esht� ligj, �sht� dhe VKM, d.m.th jan� dy!

  I menj�hersh�m ishte reagimi i z. Lorenc Bejko, ish- drejtor i Monumenteve t� Kultur�s dhe nj� prej arkeolog�ve m� t� mir� aktualisht n� Shqip�ri. Kontributi i tij lidhet kryesisht me tum�n prehistorike t� Kamenic�s, me tum�n e R�mbecit n� Kor�� q� t� gjitha k�to g�rmime q� n� tablon� e p�rgjithshme t� arkeologjis� shqiptare i sh�rbejn� ides� s� vazhdim�sis� n� shekuj kulturore dhe shpirt�rore te nj� popullsie t� nj�jt� brenda territorit shqiptar, apo e th�n� m� ndryshe i sh�rben direkt mendimit se arbrit dhe shqiptar�t e m�vonsh�m jan� pasardh�s direkt t� ilir�ve. Gjithashtu, prof. Bejko �sht� dhe nj� prej hartuesve t� ligjit p�r trash�gimin� kulturore. Ai tha sa m� posht�:

  Gazeta �sht� n� dijeni se t� pakt�n 40 monumente t� trash�gimis� kulturore do t� propozohen q� t� jepen me koncension (nj� pjes� e tyre) mbi baz�n e nj� nisme q� tashm� �sht� b�r� publike nga z. Apollon Ba�e. Ju, si nj� prej personaliteteve t� arkeologjis� dhe si nj� nd�r hartuesit e Ligjit p�r Mbrojtjen e Trash�gimis� Kulturore, jeni n� dijeni t� k�saj nisme dhe n�se po, �far� komenti keni?

  Nisma t� p�rmasave t� tilla duhet t� jen� objekt diskutimi t� nj� rrethi sa m� t� gjer� t� mundsh�m grupesh interesi. Ky �sht� akt i r�nd�sish�m transparence kur b�het fjal� p�r administrimin e nj� pasurie t� �muar publike. Kur me pasuri publike, pastaj, kemi parasysh trash�gimin� kulturore komb�tare, vendimmarrja p�r dh�nie me qira (deri n� 99 vjet!!!) duhet t� jet� shum� m� serioze dhe e mb�shtetur n� njohje shum� t� thelluar, studime t� gjera dhe strategji t� qart� afatgjat�.

  N�se me �rijet�zim� n�nkuptohet ideja shterp�, bajate, tashm� monotone dhe banale e nd�rtimit t� nj� restoranti, bari, apo hoteli me salla konferencash n� maj� t� �do kalaje shqiptare, kjo p�rb�n nj� rrezik t� madh p�r tjet�rsimin e nj� pjese t� mir� t� pasuris� son� komb�tare dhe nj� shkelje t� r�nd� t� parimeve profesionale t� nd�rhyrjeve n� zonat dhe monumentet arkeologjike, historike dhe arkitektonike t� vendit.

  z. Apollon Ba�e ju akuzoi, gjat� intervist�s q� ne pat�m me t�, si nj� z�dh�n�s i politik�s opozitare. Sa i v�rtet� �sht� ky pohim?

  Nuk ia vlen t� komentoj p�r k�t� ��shtje. Argumentet q� kam promovuar dhe vazhdoj t� p�rdor jan� t� lidhur me studimin e vlerave dhe ruajtjen e q�ndrueshme t� monumenteve t� kultur�s. K�t� e b�j nga pozitat e nj� njeriu t� parreshtuar n� asnj� parti politike dhe q� as ka synuar n� t� shkuar�n dhe as synon n� t� ardhmen pozita t� natyr�s politike. Nd�rkoh� q� akuza q� ju i referoheni vjen nga nj� personazh q� s�ka l�n� k�rcim pa b�r� n�p�r t� gjith� spektrin politik shqiptar. Mbi t� gjitha, orientimi politik i debateve p�r trash�gimin� kulturore �sht� llogorja e fundit e mundshme e sharlatanizmit dhe abuzuesve me trash�gimin� kulturore. Nisma n� fjal� b�n pjes� p�r at� pjes� t� trash�gimis� kulturore q� �sht� n� pron�si t� shtetit. Shoq�ria shqiptare i ka vendosur n� mbrojtje k�to objekte kulturore p�r hir t� vlerave t� m�dha q� ato paraqesin, n� rradh� t� par� si d�shmi historike t� s� kaluar�s komb�tare. Parimet dhe Karta Shqiptare e Restaurimit rregullojn� m�nyr�n sesi i ruajm� dhe vler�sojm� k�to objekte, t� cilat kan� r�nd�si t� shum�fisht� p�r shoq�rin� ton� t� sotme. K�to objekte jan� me interes t� madh edhe turistik, pik�risht sepse jan� ashtu si� jan�. T� thjeshta, harmonike me mjedisin, t� rr�nuara dhe rezultat i nj� historie t� gjat�. N� gjendjen q� i kemi trash�guar ato na flasin dhe informojn� p�r t� kaluar�n. Kalat� tona rivitalizohen duke vler�suar historicitetin e tyre; duke i b�r� qendra informimi dhe edukimi; duke i kthyer n� qendra aktivitetesh t� komuniteteve lokale dhe t� kultivimit t� traditave t� tyre; duke mir�pritur vizitor�t dhe t�rhequr ata me informacion t� thelluar p�r rolin e njeriut n� histori; duke u ofruar vizitor�ve nj� eksperienc� t� ve�ant� dhe p�rjetime pozitive p�r nj� jet� m� qytetare, m� reflektive dhe m� t� p�rgjegjshme. Do ta shihja me shum� interes kalimin e administrimit t� qendrave historike, arkeologjike e kulturore subjekteve t� specializuara, private ose komunitare, mbi baz�n e nj� studimi paraprak afatgjat� t� menaxhimit t� tyre. Esht� krejt�sisht sip�rfaq�sore t� mendosh se duke nd�rtuar lokale dhe dh�n� me qira p�r 99 vjet restorator�ve e hotelier�ve, kemi zgjidhur ��shtjen e ruajtjes s� kalave dhe monumenteve!

  INTERVISTA E PLOTE ME APOLLON BA�E

  Ne sivjet ndoq�m nj� rrug� tjet�r, nisur nga fakti q� n� rast se n� vitet e kaluara p�rqindja nuk ka qen� e mir�, sivjet fondet q� vilen n�p�rmjet donacioneve t� ndryshme apo biznesmen�ve kan� arritur shifr�n e 22 milion euro. Ne pra Por arsyeja pse na shtyn ne n� nj� nism� t� till� nuk ka t� b�j� vet�m me v�shtir�sit� ekonomike, por edhe me faktin q� kjo praktik� (dh�nia me qira e monumenteve) ndiqet dhe n� vende t� tjera t� bot�s (flas p�r bot�n e p�rparuar, nuk di �far� b�het andej nga Mozambiku) dhe flas q� n� vende t� tilla pra njeriu q� viziton nj� kala apo k�shtjell� k�rkon t� gjej� aty dhe nj� lokal, k�tu te ne gj�rat nuk jan� t� sistemuara, por njeriu gjen vet�m ferra, vet�m dele, papast�rti e gj�ra t� tilla. K�shtu q� ne pat�m filluar me tre objekte. Nj� nga k�to ka qen� Kalaja e Lezh�s, nj� tjet�r ka qen� kalaja e Ndroqit, dhe tjetra ka t� b�j� me ato kullat n� hyrje t� kalas� s� Elbasanit. Ka patur dhe p�rvoja t� tjera n� t� kaluar�n, si p�r shembull Kalaja e L�kur�sit mir�po nuk e marrim dot si shembull t� suksessh�m, pasi aty sip�rfaqja e shfryt�zimit ka qen� 100 p�rqind, nd�rsa ne synojm� q� t� japim me koncension diku te 15, deri n� 40 p�rqind n� secilin monument.

  P�r cilat objekte b�het fjal� konkretisht?

  N� rastin n� fatlum, aty te Kalaja e Lezh�s, duke p�rfshir� territorin posht� dhe lart b�het fjal� q� nd�rhyrja mund t� jet� te 2 p�rqind, flitet p�r ato nd�rtesat e xhandarm�ris� turke t� vitit 1905 q� kan� nj� lart�si dy kate, apo nj� kat e gjys�m dhe mbi to do b�het nj� muze arkeologjik, nj� muze etnografik dhe nj� lokal q� t� sh�rbej� ndonj� limonad� dhe jo k�shtu gj�ra ahengu, e nj�jta gj� dhe me Ndroqin me nj� sall� konferencash, nj� lokal, etj�

  Mir�po po t� flasim p�r reaksionin q� ka patur kjo ide te ne, un� jam pezmatuar dhe m� vjen keq q� �do gj� q� do kapet me dor� k�tu do kthehet n� politik�. K�shtu q� dhe reagimi i k�tij krahut opozitar sipas t� cil�ve ne do marrim kosat e do shkat�rrojm� kalan� e Lezh�s m� duket qesharak. Personat q� e ngrit�n k�t� gj� ishin komplet t� paaft� duke filluar q� nga z. Bejko, ish drejtor i Institutit t� Monumenteve t� Kultur�s.

  Kjo �sht� strategji e re, politik� e re p�r monumentet, mir�po muajin q� vjen, ai q� ka fituar projektet, do filloj� punimet.

  Kush �sht� ky q� ka fituar k�t� projekt, dhe mbi baz�n e cilit legjislacion po bazoheni?

  Po pse un� k�tu jam n� hetuesi, apo n� gazet�?

  Patjet�r q� n� gazet�, po gazeta k�rkon t� dij� gjith�ka thelb�sore, dhe ligji �sht� m� thelb�sor se �do gj� tjet�r, apo jo?

  Epo at�her� hajdeni t� enjten n� zyr�, t� gjej ligjin dhe t�ua analizoj tamam. Por mua, q� t� m� b�ni pyetje t� tilla ku bazohet e ku s�bazohet, un� nuk jam kompjuter q� ti mbaj mend t� gjitha. Di q� �sht� nj� ligj q� e lejon, k�shtu q� hajdeni t� enjten dhe flasim!

  Ndoshta me keni keqkuptuar, nuk po b�j gazetarin q� k�rkon t� kuptoj�. Nuk po ju pyes p�r numrat kat�rshifror� t� ligjeve, dua t� di t� pakt�n titullin e ligjit apo ligjeve, dhe fush�n q� mbulon ai ligj, pasi kur flasim p�r pasuri t� tilla publike dhe historike, at�her� baza ligjore ku nisma t� tilla duhet t� bazohen, �sht� minimalisht informacioni i par� q� duhet t� dim�

  Ore, meq� po flasim p�r baz�n ligjore, un� nuk jam tregtar m�l�ish q� t� dal n� pazar e t� filloj t� shes m�l�it� e komshiut n� kund�rshtim me ligjin! K�tu ka ligje! Pasi b�het projekti, aprovohet n� K�shillin Komb�tar t� Restaurimit, pastaj pasi aprovohet shikohet se sa q�ndron brenda normave t� shtetit, caktohet pastaj ajo data q� do t� jepet me qira, d.m.th p�r sa vjet do jepet, etj, mund t� b�het ose me qira ose me amfiteoze, nuk ka ndonj� korniz� ligjore q� ti q�ndroj� kund�r k�saj nisme dhe �sht� b�r� gati nj� liste me 30 apo 40 objekte t� tilla, por ndoshta mund t� reduktohet pak lista pasi t� diskutohet me ministrin, dhe pastaj do shpallet n� media.

  P�rve� kalas� s� Lezh�s, p�r cilat objekte t� tjera b�het fjal� q� t� jepen me qira?

  Depoja e krip�s n� Kavaj�, Kalaja e Lalmit, disa nd�rtime apo kulla n� kalan� e Elbasanit, disa nd�rtime t� tjera n� Berat, etj.

  Cili �sht� institucioni p�rfundimtar q� vendos pro apo kund�r k�saj nisme?

  Un� zbatoj di�ka q� lejon ligji! Kjo �sht� nj� iniciativ�, nuk �sht� reform�.

  Cilin ligj konkretisht?

  Ua thash� dhe her� tjet�r, jam n� hetuesi apo n� media? Ju kujtoni se un� do mbaj mend k�to gj�ra?

  Jo detyrimisht numrin e ligjit, por, �sht� Ligji p�r Trash�gimin� Kulturore, apo �sht� ndonj� ligj p�r koncensionet, apo �sht� VKM�, cili konkretisht?

  Ja nj� minut�, se e kam k�tu at� ligjin� Neni 17� eeee neni, pika 17 e ligjit 8048, dat� � ee? (nj� z� i dyt� d�gjohet) 9044, 9044! 07/04/2003.

  D.m.th �sht� VKM e vitit 2003?

  Ore zotni, po ta them edhe iher q� �sht� ligj, e fundi i fundit �sht� edhe dit� e shtun� e po humbas kaq koh� me k�t� gj�, d.m.th �far� jeni ju, �sht� hetuesi kjo a �far� q� e dashke me numra, me pika e k�shtu? Esht� ligj, �sht� dhe VKM, d.m.th jan� dy!

  Die Weltbank hat dazu eine kritische Bestand Aufnahme, rund um das Chaos

  und Grundst�cke am 13. Oktober gemacht und im TV erl�utert. Was diese vielen Direktoren der Administration machen, weiss eigentlich niemand so richtig, nur ihren Job machen die nicht.

  Normales System in Albanien! Berufsverbrecher bauen irgendwo und versuchen dann zulegalisieren.

  Im �rchologischen Park von Lezhe wurden allein 130 illegale Bauten errichtet, wor�ber wir schon vor einem Jahr berichteten! Das muss nach alten System der Skrapari Bande legalisiert werden und die Peinlichkeit eines Verbrechers: Minister Ferdinand Xhaferrie, schaut zu und unternimmt Nichts, die Orgien der Zerst�rung zu beenden. Idioten, Kriminelle und Georg Soros Gestalten, wie Aldo Bumci, Ylli Pango, Malltezie werden Minister, oder arbeiten in f�r die Weltbank. Georg Soros “Open Society", wird seit 20 Jahren mit der Mafia gleich gesetzt und Viele ehemalige Mitarbeiter, flohen vor deren kriminellen Machenschaften ins Ausland.

  Vor allem von Mitgliedern der Mafia Partei LSI, des Ilir Meta! Nun will man 40 Burgen privatisieren und die militante Verbrecher Banden, k�nnen damit ihre illegalen Bauten legalisieren (Hotels, Bars, Lokale, Restaurants etc.)und absolut Alles ist gegen das Gesetz. Der Leiter des �rchologischen Parks Mr. Salvator Xhe�i,, wurde nicht nur bedroht, sondern schrieb, deswegen bereits einen Brief an den damaligen Minister Ferdinand Yhaferrie, der auch hier erneut, nur kriminelle Interessen wahr nahm und keinerlei Gesetze kannte und auch ignorierte, das es ein Mafi�sen System der Legalsieriung von kriminellen Banden ist. Zust�ndig im Ministerium f�r Kultur ist der Direktor und Berufs Verbrecher: Olsi Lafe, der Null Ausbildung, noch Bildung �berhaupt hat auf Antiken, oder Kulturelle Gebiet, was allgemein bekannt ist. Dieser Berufs Verbrecher treibt diese Mafi�sen Gesch�fte vorw�rts. Der PR Chef, der Kosovo Todes Schwadrone, machte in seinem Amts Missbrauch, nat�rlich Nichts, wozu er eigentlich lt. Gesetz verpflichtet ist.

  SKANDALI: Pse 40 kala dhe monumente t� Shqip�ris� do t� �shiten� nga Instituti i Monumenteve?
  28 Janar, 2012 | Postuar n�: Aktualitet,Ekonomia | Shkruar nga: TemA Online
  ��..

  Apollon Ba�e konfirmon se nisma mb�shtetet nga Ministria e Kultur�s dhe Kryeministri. Instituti i Monumenteve mbetet pa p�rgjigje kur pyetet se mbi �baz� ligjore do veprohet. Specialist�t d�shmojn� hapur skem�n e mir�fillt� t� korrupsionit


  Castle of Clarendon, wie es

  geplant durch die Ministerium Mafia rund um die LSI Banden.

  http://www.gazetatema.net/web/2012/01/28/

  Das Ministerium MTKRS Banditen Mafia, Schutz unver�ndert keine Guter Kultur, Alte St�tten - “Zone Touristik”

  Nedertim Mafia Durresi - MPTKS Show!

  Roland Olli: Asnj� nd�rtim n� qendr�n arkeologjike t� Durr�sit

  Pas vitesh debatesh, shkeljesh, d�mtimesh, penalizimesh, m� n� fund duket se u zgjidh dilema mes zhvillimit dhe ruajtjes s� trash�gimis� kulturore n� dy qytete t� r�nd�sishme t� vendit, n� Durr�s dhe Kor��.N� mbledhjen e fundit, K�shilli i Ministrave miratoi rregulloret e administrimit t� zonave arkeologjike, A dhe B t� Durr�sit si dhe qendr�s historike t� qytetit t� Kor��s. Tanim� rregullat e loj�s jan� t� qarta. N� rast se shkelen ato, ka penalizime. Drejtori i Agjencis� s� Sh�rbimeve Arkeologjike, Roland Olli, shpjegon se ku konsistojn� k�to dy rregullore. Nd�r t� tjera, m�sojm� se nuk do t� ket� m� as edhe nj� nd�rtim n� zon�n arkeologjike A t� Durr�sit, e cila paraqet zon�n me vlerat m� t� r�nd�sishme arkeologjike dhe monumentale t� k�tij qyteti. Nd�rsa n� zon�n B, nuk do t� ket� m� nd�rtime pa b�r� m� par� sondazhe arkeologjike.

  N� mbledhjen e fundit, K�shilli i Ministrave mori dy vendime q� kan� t� b�jn� me ruajtjen e trash�gimis� kulturore. P�rse b�het fjal� konkretisht?

  …………

  http://www.panorama.com.al/kulture/roland-olli-asnje-ndertim-ne-qendren-arkeologjike-te-durresit/

  12/1/2011

  Maritime Anti-smuggling Unit in Vlore, Arian Daci = Interior Ministry under investigation

  Filed under: — Balkansurfer @ 2:17 pm

  Die besonderen Freunde des Salih Berisha und von Agron Kulici: Berufs Verbrecher, welche man an die richtige Positions setzt, und Vertrieb, natrlich ber die Durres Mafia, welche zugleich eine Art Idioten Klasse ist, ber alle Parteien verstreut. Gangster hatten sich mit Sokol Olldashi, dem Dashamir Gjoka Mafia Clan von Shiak und der Tropoje uralt Verbrecher Bande, fest in den Polizei Dienst eingekauft, wie seit 20 Jahren. Dieses l Betrugs Schema, wurde 2007 installiert, als der damalige Deutsche Leiter der EU Polizei Mission Pameca, seine Mission beendete. Dann kamen schnell die Ratten in den Polizei Dienst und dachten man knnte ungestrt arbeiten, weil diese Leute absolut nie etwas kapieren und im IQ, irgendwo bei einer Kakerlake angesiedelt sind, welche gerade zertreten wurde.

  Vice Chairman of the European Parlament for South East Europa Victor Bostinaru: Berisha must change
  Nach der Organisierung, von Schmuggel aller Art, ist der Grundstcks Raub, Bebauung, Vernichtung der Wlder an der Kste, Terroristischer Raub, der ffentlichen Strnde durch den Bau von Lokalen der Polizei Banden aus Tropoje und Kukes vor allem, die einzige Ttigkeit oft von den derzeitigen Polizei Chefs in Albanien. Hinzu kommt 100% Terrorismus gegen die wenigen Touristischen Investoren, durch Nichts Tun! oder wollen sie Bestechungsgeld, fr Aktion?

  Alles normal in Albanien: Die Polizei Chefs, leiten die grossen Schmuggler Operationen, was an 2004 erinnert, als diverse Polizei Chef, Anti Mafia Chefs in Skhoder und Vlore, den Menschenschmuggel organisierten und wo 29 Menschen ertranken.! Auch ist der Name Arian Daci, des Anti Mafia Chefs, ein Fake Namen, eine neue Identitt, wenn man zum Club der Salih Berisha Extrem Verbrecher gehrt, rund um seine National Guarde, den Ex-Shik Leuten - Alles reine primitive Verbrecher und in zig Morde verstrickt. Arian Daci, wenn man auf der Interpol Liste steht und im Albanischen Strafregister, was vollkommen normal ist im Gangster Club von Albanien.

  siehe die Mord an dem Anti Mafia Chef des Geheimdiensten in Durres: Iso Copa, Morde an hohen Polizisten in Durres usw..! Immer dabei Polizei Offiziere. Wie immer wurde der fiktive Export mit Hilfe der Durres Mafia abgewickelt, imHafen von Durres, was als Folklore der Durres Mafia und Tradition zusehen ist. Das l wurde illegal mit Tankwagen nach Durres gebracht und dort ber Mafia Tankstellen, wie von “Kastrioti” / “Taci” usw., oder dem Mafia Zentral Punkt, mit Tankstelle:Lokal - Hotel Aragostaverkauft. Deshalb haben soviele Politiker, eigene Tankstellen, was sowieso jeder vor 10 Jahren auch schon wusste. Beim “Aragosta, kann man ohne Problem in 2 Stunden am Abend, 10 grosse Gangster sehen und treffen, und gegenber baut fr “Kastrioti", eine Mafia Baufirma, wieder Appartment Blocks, wobei der Inhaber mit neuen Porsche “Pamera” vorfhrt, einem 100.000 Auto.

  Polizei ist Mafia in Albanien, seitdem auch noch der Berufs Ganove Lulzim Basha, Innenminister wurde.

  Neben Schmuggel aller Art

  In Durres, Sarande, Vlore, wten auch die Tropoje, Kukes Polizei Direktoren Banden, welche nur fr ihre privaten Geschfte, mit der Mafia Zeit haben und fr den Terroristischen Bau ihrer Clans und Freunde, auf den ffentlichen Strnden und Parks. Reine Banditen Primitiv Clans, 100 mal krimineller als Sonstwas! l schmuggel und Betrug, durch den Chef der Anti Schmuggler Brigande in Vlore flog auf, aber sowas ist normal. Die meisten dieser sogenannte Politiker Banden Chefs, sind auch noch ohne Schule und Strohdumm, wie wikileaks ebenso darlegte.

  Eine Art Neanderthaler Idioten Club, regiert Albanien.

  Oil, Interior Ministry under investigation

  30/11/2011 19:45

  ……………..

  Among the main defendants there is Iliaz Fisheku, adminsitrator of Fisheku Jsc, accused by the prosecution over fraud. The head of the Maritime Anti-smuggling Unit in Vlore, Arian Daci***, is accused of power abuse and falsification of documents.

  Dashamir Kasa is accused of power abuse, and the four drivers who were arrested and then released, will be charged for failing to report a crime. The same charges will be on Nikollaq Llozli and Fatmir Kaja.

  THe investigations for the Vergine Oil started on October 2010 and the 13 main suspects were arrested on March 2010. All of them were released, mostly for health reasons.

  The Vergine Oil export scheme allowed 20.000 tons of oil to be exported fictively, with containers that went to Durres. In documents it was written as if the load had passed the Vlore Port and was exported with the Ritas and Calitea ships, when it was in fact sold in the inner market, by defrauding the Albanian citizens.

  http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=3848

  *** Arian Daci, is a fake name, for the professional gangsters, around the National Guard and Ex-Members of the Secret Service SHIK, from the Gangster Clan of Salih Berisha and Tropoje.

  siehe auch

  Der neue Schmuggler Hafen Porto Romana und Italiens Anti Mafia Jger Nr. 1 Pietro Grasso: Die Albanische Mafia kontrolliert den Balkan - Kryeprokurori italian: Shqiptart kontrollojn mafian e Ballkanit

  Im Salih Berisha Profi Betrugs Modell rund um den tradionellen l Zoll Betrug, wird auch erneut gegen Lulzim Basha ermittelt

  Von Interpol gesucht:

  Gangster Boss:Hajri Elezaj mit anderen Namen unterwegs, wie es im Balkan Tradition ist.

  Der l Skandal, fhrt rund um Zoll- und Pantsch Betrug, in immer neue Tiefen. Die Methodik, ist seit praktisch 20 Jahren bekannt, inklusive der l - Versorgung mit dem Serbischen Geheimdienst, whrend dem UN-l Embargo vor allem rund um Salih Berisha Leute, wie Fatmir Mediu, Azem Hajdari, oder Agron Musaraj. Weil jeder Ganove in Albanien, oft Adminstrative ebenso, ja Abgeordnete sogar, mehrere Idenditten hat, konnte auch ein Herr Elezaj verschwinden, denn er hat einen guten Freund: u.a.Agron Kulicajund mit derItalienischen Mafia, hat man ja die besten und alten Partnerschaften.

  Nachdem der sogenannte Geschftsmann Hajri Elezaj, enger Partner der Salih Berisha Verbrecher Kartelle, nach einem Haus Arrest, spurlos verschwand, weiten sich die Ermittlungen aus. Vor allem wird in der Amtszeit der Non-Stop Skandale des Lulzim Basha und des sogenanntes Wirtschafts Ministerium (9 leitende Direktoren des Wirtschafts Ministerium wurden festgenommen ), ermittelt. Bereits bei Amts Antritt war jedem Fachmann klar, das Lulzim Basha, dieAlbanische Polizeivollkommen ruinieren wird. Grund war ganz einfach, das viele sogenannte Politiker nur ihren Betrugs Geschften nachgehen und fast immer inkompetent und vollkommen korrupt sind.

  Gegen den Oel Betrugs Geschaeftsmann: Hajri Hajredin Elezaj, wurde Interpol Haftbefehl ausgestellt

  11 hohe Verhaftungen rund um die Idioten Mafia des Salih Berisha und dem 2. hoechsten Polizisten: Agron Kulici

  Geldwsche, Drogen Handel, Bauen ohne Gesetz und Hirn, Betrug ohne Ende - die Salih Berisha Bande interessiert kein Gesetz, oder die EU

  Direkt vom Serbischen Geheimdienst Chef zur Verfgung gestellt, der ohne einen Pass vorzuzeigen durch die Pass Kontrolle in Rhinas damals in 1994-1995 marschieren konnte, weil er dieses Schwarzen Cadillac (Foto aus 2009 / Durres, inzwischen wurde er abgewrackt), mit Fahrer dem Innenminister Agron Musaraj zur Verfgung stellte, der dann 1997, zur Prostituierten Transporten zum Hotel Florida u.a. genutzt wurde, rund um die Familie Hasanbeliu, Ben Hasani, heute in Fake hohen Adminstrations Posten erneut in der Mafia Regierung (u.a. Umwelt Ministerium weil man ja mit Minister Fatmir Mediu, damals Geschfte machte)

  Salih Berisha, Alexander Meksi, Azem Hajdari, Baskhim Kopliku, Agron Musaraj, schmuggelten halfen Milosovic bei den Balkan Kriegen ganz entscheidend, als sie fr 750 Millionen $ (unversteuertes l) nach Serbien schmuggelten.

  Legendrer berlanger Lincoln Cadillac, fr den Albanischen Innenminister Agron Musaraj, aus dem Hause des Salih Berisha, bezahlt mit Fahrer direkt vom Serbischen Geheimdienst Chef, der sehr gut Deutsch ebenso sprach und der ohne Ausweis Kontrolle am Flugplatz Rhinas durch die Sperren ging und allgemein bekannt war, als Geschfts Partner des Salih Berisha und Freunde in 1994, als das Treibstoff Embargo in Kraft trat.

  Back Ground zur Albaner Mafia, umFormer Minister of Interior Agron Musaraj (1993-1996)

  Korrupte Richter und Staatsanwlte, ebenso inkompetent, auch Nichts Neues. Die Brgermeister, Prfekten, Richter, Notare, Anwlte, Stadt Verwaltungen bis hin zum Justiz Minister: kennen keine Gesetze, wollen keine erlernen und ignorieren jede Art von Logik sogar.

  HCJ finds six irregular judges
  30/11/2011

  HCJ finds six irregular judges

  Six judges from different courts were found irregular, after an inspection of the High Council of Justice.

  The Vice Chairman of this Council, Kreshnik Spahiu, sent the inspection report to the Ministry of Justice, which has the exclusive right to make concrete proposals for the disciplinary measures that need to be taken, or for discharging the judges who have been found with irregularities. The proposals will be reviewed and approved by the majority of the HCJ members.

  For the moment, the names of the six judges are not made public and neither the courts where they work.

  Sources at the High Council of justice say that the inspectors of this council will continue the surprise inspections at the First Degree Courts and Courts of Appeal.

  http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=3844&ref=fp

  3 Post Angestellte, wurden in Vlore verhaftet.

  tyle="font-size: 13px; color: #222222; font-family: Arial; text-align: left; text-decoration: none” class="font16″ valign="top” width="100%">TIA: Shqipria m e korruptuar se n 2010-nTIRANE-Transparency International Albania ka publikuar sot indeksin pr korrupsionin n vendet e rajonit, ku Shqipria renditet e parafundit, duke ln pas vetm Kosovn.

  Sipas TIA, vendi yn ka br hapa prapa pr sa i prket korrupsionit, krahasuar me vitin 2010-t.

  Kt vit Shqipria renditet e9 5-ta n listn e indeksit global t perceptimit t korrupsionit, ndr 183 shtete t bots, 8 vende m posht se n 2010-n. TIA theksoi se Shqipria ka marr nj vlersim prej 3.1 piksh nga 3.3 pik q ka qn n vitin 2010. Kjo do t thot se t gjitha vendet e rajonit, prvec Kosovs kan tregues m t mir se vendi yn.

  “Llogaritja e indeksit pr Shqiprin sht realizuar nga 7 institucione t pavarura nprmjet 8 burimeve t dhnash: Fondacioni Bertelsmann, Njsia e Inteligjencs Ekonomike (Economic Intelligence Unit), Global Insight, Freedom House, Guida Ndrkombtare e Vendeve sipas Riskut (International Country Risk Guide), Forumi Ekonomik Botror (World Economic Forum), dhe Projekti i Drejtsis Botrore (World Justice Project).
  N rajonin e Evrops Jug-Lindore, vrehet nj prkeqsim i dukshm n vendet e Ballkanit Perndimor; me prjashtim t Malit t Zi q ka patur rritje n pik (nga 3.7 n 4) me 3 shkall klasifikimi; duke arritur rezultat t njjt me Kroacin e cila ka psuar rnie t leht n klasifikim. Ndrkoh q vendi i par n rajon vazhdon t`i prkas Turqis me notn 4.2 duke u renditur e 61-ta n klasifikim", sqarohet nga TIA.

  fighting corruption in albania! 20 years, with 100% negativ result

  Transparency International Albania i rekomandon qeveris t ket n axhendn e saj betejn antikorrupsion nj kusht ky edhe pr integrimin n BE.
  (ma.ar/BalkanWeb)

  LIDHJE TE TJERA

  Rama: Shqipria vendi m i korruptuar i Europs

  Shqipria, ndr tre vendet m t korruptuara n Evrop, AK: Faqja e zez e politiks

  Shqipria, ndr tre vendet m t korruptuara n Evrop, AK: Faqja e zez e politiks

  501/12/2011 10:48N raportin e Transparency Internacional pr nivelin e korrupsionit pr vitin 2011, Shqipria renditet n mesin e tabels si nj […]

  ="top” height="10″>
  01 Dhjetor 2011 - 11:18 |
  TRANSLATEPerktheje lajmin ne gjuhe te tjera
  Vlor, arrestohen 3 punonjs t posts pr shprdorim detyre
  Vlor, arrestohen 3 punonjs t posts pr shprdorim detyreVLORE-Tre punonjs t posts jan vn n ranga nga policia e Vlors pr veprat penale vjedhje e kryer duke shprdoruar detyrn dhe falsifikim dokumentesh. Arrestimi i tyre sht br n kuadr t operacionit t koduar Postieri, pas nj hetimi dy mujor.

  Policia e Vlors deklaron se, Bazuar n provat e mbledhura sht br i mundur fillimi i procedimit penal dhe ndalimi i shtetasve: Yllka Gjondeda 55-vjec, punonjse e zyrs postare, me funksion karteliste, Bernard Haxhiaj 24-vjec punonjs n zyrn postare t komuns Sevaster, Osman Sulaj 42-vjec, punonjs i zyrs postare n komunn Vllahin.
  (ma.ar/BalkanWb)

  LIDHJE TE TJERA

  VIDEO: Vlor, arrestohen 3 punonjs t posts pr shprdorim detyre
  TI, Albanien ist korrupter als in 2010, wo es auch schon extrem schlimm war, und belegt mit der Gangster Republik Kosovo die letzten Pltze, im Null Funktion Staat, krimineller Volks Terroristen und Banditen.

  ” height="4″>
  TRANSLATEPerktheje lajmin ne gjuhe te tjera
  TIA: Shqipria m e korruptuar se n 2010-n

  Ein Profi Verbrecher, mit seinem Mafia Clans, Schutzherr der Mrder und Verbrecher Clans

  ANALYSIS
  28 NOV 2011 / 12:24
  PM Blamed for Albanian Miscarriages of Justice
  A notorious crime gang appears to have escaped justice as a result of Sali Berishas politicization of its trial.
  Besar Likmeta Tirana

  11/1/2011

  Peinlich und 10 Jahre zu spt: SPD Heini / Martin Schultz: “This government failed”

  Filed under: — Balkansurfer @ 9:19 pm

  Wer sich mit der Materie des Albanischen Mafia Desasters lnger beschftigt, wird sehr schnell erkennen, das die Hauptfehler vor ber 10 Jahren vonJoschka Fischer, Ludgar Vollmer, Rezzo Schlauch, aber vor allem Gestalten rund umGernot Erler,Christopf Zbel, Martin Schultz, Heidemarie Wieczorek-Zeul, Bodo Hombach, Gerhard Schrder, welche eine kriminelle Bestechungs Politik betrieben als als grssten Verbrecher Syndikat berhaupt in Europa historisch zusehen sind.

  Null Aussenpolitik unter der SPD, was der frhere SWP-Berlin sogar festgehalten hat, denn man plabberte nur wie dumme Kinder kriminellen Amerikaner und Georg Soros Gestalten etwas nach. Nun hat Martin Schultz die Feststellung getroffen, das sein frhere Langzeit Partner Ilir Meta, viele Fragen offen lsst, was aber jeder vor 10 Jahren wusste, das dies ein Berufs Verbrecher ist und im Visa Skandal der Deutschen Diplomaten Mafia, von Rot-Grn endete. aktuell: das Ilir Meta Gerichts Verfahren in Tirana mit seinem Anwalt und LSI Partner, dem Gangster Boss: Spartak Braho, woherum geflscht und manipuliert wird, weil diese Gangster Nichts Anderes kennen.

  Diese Gestalten mussten erst jngst, ihre Partnerschaften mit kriminellen Zirkeln und Personen beenden und sollte wie rund um die Betrugs Banken, vor allem ihren Mund halten und froh sein, das sie frei herumlaufen, weil die Deutsche Justiz versagt, und schwer imEuroparat Bericht GRECO, diese Mafisen Politischen Systeme rund um die Justiz ebenso kritisierten. Die Deutsche SPD hat nicht nur den Banken Betrug zuverantworten, sondern die Mafia Bestechungs rund um Mercedes, VW, Siemens, Thyssen, Telekom, EADS und Co. im Balkan. Die Partnerschaften vor allem auch im Kosovo sind eine Legende.

  Natrlich hat heute ein Martin Schultz Recht, nur ein Edi Rama, hat zwar mehr Verstand, wie die militante Dumm Mafia des Salih Berisha und Ilir Meta, aber sein Umfeld ist ebenso nur in schwerste Verbrecher verwickelt, inklusive Edi Rama persnlich. Tirana MafiaBoss Pjerin Ndreu= SP Partei Vorsitzender in Tirana und Schwer Verbrecher, wie Langzeit Partner der SPD und FES.

  Wir berichteten hierber schon in 2004, als Pjerin Ndreu, als 2. hchster Polizei Direktor von Albanien verhaftet wurde, und andere wie Bujar Himci (Vize Innenminister) und die komplette Polizei Spitze im Oktober 2002, wegen den Mafia Bundesdruckerei Geschften mit Ilir Meta und Ludgar Vollmer.

  Schultz: This government failed
  31/10/2011 20:40

  Schultz: This government failed

  Martin Schultz, the historical leader of the left wing of the European Parliament, declared for Top Channel that the EU candidate status is a responsibility of the government, which he considers as failed and that doesnt have the support of most of the Albanians.

  Mr. Schultz, who will soon be the President of the European Parliament, declared that only a government that can come out of the new elections can bring the country in the integration path.

  TCH:What were the reasons that made Albania fail with the candidate status, and how do you see the government stance when it blames the oppositions boycott for this failure?

  Martin Schultz, President of Socialist Group in the European Parliament:I think that the country needs democracy and a strong international affiliation, based on the EU values. We have criteria and with the government in office, Albania failed. But it is always easy for a government to say that it is the opposition which is responsible, but normally, in democracy, the opposition is not governing. The government is governing and the government has to take the responsibilities. Therefore, I hope that in the future, perhaps with a better government, Albania will fulfill the criteria.

  TCH: Before the elections of 2009, you and Ilir Meta asked the left wing parties in Albania to come together for moving Berisha from power. Today, Ilir Metas party is keeping Berishas coalition on its feet. What relations do you have with Ilir Metas party now?

  Schultz: I think that for open cases, all parties, but especially the government parties, must give the answers. There are many unclear things and I have no deeper knowledge for their background. I can see only the facts and what is reported to me by the news, which raises more questions rather than giving answers. I am not a judge. I cannot judge if someone is guilty or innocent. But from a Deputy Prime Minister, a party leader and especially a colleague with whom I cooperate for a long time, I expect everything to be clear. When everything is clear, there is democracy. If there are open questions, they must be answered. In my eyes, it is difficult to make an evaluation. But it is more than clear to me, and based on my experience: the government in office doesnt have the majority of the people, and for this reason, the next elections will bring the country to a change.

  TCH: Whats your opinion for the initiatives of the Socialist in justice and the 10 point plan about the EU integration?

  Schultz: It has been impossible for me to evaluate the justice system and the judicial reforms. It is impossible. The only thing that I know is that the dialogue is the most important part. My impression is that the Socialist Party is prepared for this dialogue, but it is up to the governing parties to give an answer. I did what I could, personally, for making the parties talk together. But I am not Albanian, I am a foreign friend and the impression for the Socialist Party, although I havent always agreed with its leadership, is that after their returned in Parliament, the platform is there, ready for discussion, and it is up to the ruling parties to respond.

  Prepared by: Arta Tozaj

  Albanian Experts Query Video in Meta Corruption Case

  Three expert witnesses called by Albanias Supreme Court on Monday said the video recording in the corruption trial against former deputy prime minister Ilir Meta was probably manipulated.

  Besar Likmeta

  Tirana

  The three experts, Ardian Pollo, Ermal Beqiri and Artur Rrahmani, told the court that they thought the probability of intervention in the video was “high.

  Meta was charged with corruption in May after a video was broadcast appearing to show him discussing corrupt deals with another former minister, Dritan Prifti.

  The three experts suggested that the video had been modified with use of the animation software, Crazy Talk Animator, which had been previously installed on Priftis laptop computer.

  An earlier review of the video was conducted by British and American experts called by the prosecution. This review stated that the tape was authentic but the court has since dismissed their review as inadmissible.

  Prosecutors contested the qualifications of the local experts and they are expected to be cross examined next week.

  General Prosecutor Ina Rama filed charges against Meta in early May after a four-month investigation, following the broadcast of the secretly filmed video in January .

  Transcripts appeared to show Meta asking Prifti, the former economy minister, to intervene in a hydropower plant concession tender. Meta also appeared to mention a bribe by a businessman of 700,000.

  Meta also appeared to ask Prifti to hire activists of his own party, the Socialist Movement for Integration, LSI. The LSI is the junior partner in the government of Prime Minister Sali Berisha. It controls the ministries of economy, foreign affairs and health.

  Although it only holds four parliamentary seats, the LSI came out as a kingmaker in the 2009 parliamentary elections, which were narrowly won by Berishas right-wing Democratic Party.

  Meta is head of the LSI, and at the time of the recording was both deputy prime minister and foreign minister. The tape also appeared to show him boasting about having influenced a Supreme Court trial involving the same hydropower plant.

  Meta has repeatedly denied any wrong-doing and has called the trial against him politically motivated.

  http://www.balkaninsight.com/en/article/experts-say-albania-video-corruption-scandal-a-fake

  SHEKULLI
  MPs of Albanias ruling Democratic Party have lashed out against the judicial system, the president and the opposition over the lack of judicial reform.

  7 t preferuarat e kryeministrit

   

   

  Denis Dedej

  Vizita e kryeministrit Berisha pak koh m par n Asamblen e Prgjithshme t Kombeve t Bashkuara n Nju Jork sht propaganduar si nj sukses i madh n fushn e politiks s jashtme dhe biznesit. Kulmi i ksaj vizite, sipas zyrs s shtypit t kryeministrit, ishte mbledhja e Forumit t Investimeve SHBA-Shqipri, n Nju Jork.

  Por dokumentet e ktij takimi, t publikuara vetm tani, tregojn se takimi ishte midis qeveris shqiptare dhe shtat firmave t akuzuara nga opozita dhe mediat pr afera korruptive n vendin ton. Kompanit organizuese t ktij takimi, t cilat njihen dhe pr publikun shqiptar jan: TAP; Sky Petroleum; TIREX; Bankers Petroleum; Bechtel; Stream Oil & Gas dhe Lalzit Resort Bay. Kryeministri Berisha sht akuzuar se i ka dhn ktyre kompanive kontrata ose koncesione t dyshimta.

  Por, n njoftimin zyrtar t kryeministris, kto kompani nuk jan prmendur, pasi do t zbehte rndsin e saj. T pranishm n Forum ishin edhe Guvernatori i Banks s Shqipris Ardian Fullani, ministri i Punve t Jashtme Edmond Haxhinasto, ministri i Turizmit, Kulturs, Rinis dhe Sporteve Aldo Bumi, ambasador etj,.

  Pr t risjell n vmendje se kush jan kto kompani mjafton t t kujtohet se TAP (Gazsjellsi Trans Adriatik) sht nj projekt q financohet nga tre kompani evropiane dhe krkohet nga biznesmeni italian Gianpaolo Tarantini prmes presionit q do t ushtronte kryeministri Berluskoni. Tarantini sht njeriu q i gjente Berluskonit vajzat pr festat e tij t shfrenuara. N nj prej prgjimeve t prokuroris italiane, Tarantini shfaqej duke i krkuar Berluskonit q t ndrhynte tek qeveria e Tirans pr t siguruar lehtsia pr projektin e gazsjellsit.

  Ndrsa kompanit Sky Petroleum, Bankers Petroleum dhe Stream Oil & Gas, njihen pr shfrytzimin e pasurive kombtare n Shqipri. Opozita ka ngritur dyshime t mdha mbi marrveshjet q jan firmosur nga shteti yn, duke akuzuar qeverin pr afera korruptive n shfrytzimin q i bhet burime tona pasurore. N lidhje me shfrytzimin e tyre, nj hije dyshimi sht ngritur dhe mbi kompanin TIREX, e cila ka marr koncesionin e minierave t Mirdits, q shquhen pr nxjerrjen e arit.

  Pr sa i prket kompanis BECHTEL, shtja sht e njohur pr t gjith shqiptart. Ministri i Punve Publike t asaj kohe, Lulzim Basha u mor edhe si i pandehur nga prokuroria pr abuzime me kt kontrat, por n fund shptoi pa u paraqitur n gjyq pr disa kleka procedurale. Prokuroria akuzonte Bashn dhe disa zyrtar t lart t rrugve pr koston e lart me t ciln sht punuar n ndrtimin e Durrs-Kuks si dhe pr faktin q duke vendosur n mes nj sekser, vlera e rrugs ishte rritur t paktn me 10 pr qind.

  Nj tjetr kompani, Lalzit Resort Bay ka sponsorizuar kt takim, madje ka br dhe njoftimin n faqen e saj zyrtare. Ajo sht prfolur shum nga opozita pas marrjes s nj projekti pr ndrtimin e nj resorti n Gjirin e Lalzit dhe m pas shpallte Argita Malltezin si konsulente ekskluzive t ksaj kompanie n shitblerjen e pasurive t paluajtshme. Emri i vajzs s kryeministrit sht lidhur disa her me rastin e Gjirit t Lalzit, ku ajo ka ngritur edhe kompleksin e par t vilave.

  N Forumin e Investimeve SHBA-Shqipri, n Nju Jork, krahas kryeministrit Berisha, kan mbajtur fjaln edhe prfaqsues t kompanive. Personi q ka mbajtur fjaln hapse sht Toni Podesta, president i Podesta Grup, kompania e t cilit merret me kshillimin dhe lobimin n favor t qeveris shqiptare. Detajet e financimit dhe t gjith prfaqsuesve t kompanive q kan folur n forum nuk jan dhn nga zyra e shtypit e kryeministri. Kjo e fundit sht mjaftuar duke thn se Sesioni i par i Forumit u prshndet edhe nga kongresmeni Eliot Engel, Presidenti i Fondit Amerikan t Zhvillimit Michael Granoff, Ambasadori Frank Uisner dhe nga Tony Podesta, President i Podesta Group.

   

   

  Parat nga fondi rezerv pr Patton Boggs LTD

  Ditn e mrkur qeveria trhoqi 20 milion lek t reja nga fondi rezerv i shtetit shqiptar dhe ia kaloi firms amerikane Patton Boggs LTD si kst i nj kontrate t lidhur nj vit m par. Kjo sht nj kompani konsulence juridike dhe lobimi se seli n SHBA. Sipas dokumenteve zyrtare, kjo kompani sht kontraktuar nga shteti shqiptar pr t negociuar pr shitjen e Albpetrolit. Ajo do t paguhet zyrtarisht vetm 25.000.000 lek dhe m pas do t marr nj bonus suksesi n vlern 2.5 pr qind t kontrats. Ajo q vihet re nga kjo kontrat sht se tarifa zyrtare e shrbimit sht vetm maja e ajsbergut dhe vlera e saj mjafton vetm pr t mbuluar kostot e shkresave zyrtare, ndrsa pjesa kryesore sht bonusi. N vitin 2008 firma Patton Boggs LTD sht krenuar pr shitjen e kompanis shqiptare Armo sh.a pr 160 milion dollar, nga t cilat katr milion dollar i ka marr n form bonusi. Tarifa zyrtare e paguar n kt rast nga qeveria shqiptare ka qen shum modeste.

  Patton Boggs LTD ishte nj nga sponsort dhe organizatort e vizits s Berishs n Asamblen e prgjithshme t Kombeve t Bashkuara n Nju Jork n shtator t ktij viti. Madje ata organizuan edhe nj seminar me firma shqiptare dhe amerikane ku mbajti fjaln kshilltari i Patton Boggs LTD, Frank Uisner si dhe disa prfaqsues t tjer t firms. N njoftimin zyrtar t kryeministris, Uisner prezantohet si ambasador dhe jo si kshilltari juridik i firms Patton Boggs LTD.

   

   

  Vajzat e Berluskonit dhe Gazsjellsi n Shqipri

  Database error: [Unknown column 'comment_ID' in 'field list']
  SELECT COUNT(comment_ID) FROM wp_comments WHERE comment_post_ID = 2774 AND comment_approved = '1';

  Comments Off

  8/2/2011

  300 Projekte wurden privatisiert in Albanien - Shqipria n shitje, privatizohen edhe 300 objekte

  Filed under: — Zogaj Leku @ 9:44 am

  u.a. wurden keine Militr Sttzpunkte privatisiert an der Kste (auch nur relativ Wenige), weil der Generalstab, NATO ein Veto einlegte, um kriminelle Umtriebe und Geldwsche zu verhindern. Viele Gebude in Kommunen sind ebenso privatisiert, was im Mafisen Sumpf eher angesiedelt ist. Privatisierungen sind rein kriminell, was ja auch Deutsche Experten und Professoren klarstellten und im Ex-Ostblock sowieso, zu 100%

  02/08/2011 07:43
  Shqipria n shitje, privatizohen edhe 300 objekte
  Kryeministri Berisha n dhjetor 2009, kur akuzoi disa deputet t PS dhe kreun e saj pr abuzime me pronat publike

  Lista e pronave t nxjerra pr privatizim gjeografikisht shtrihet nga fshati m verior e gjer n at m jugorin t Shqipris. 300 pronat publike q po shiten jan objekte funksionale ose jo t llojeve t larmishme, hotele, magazina, librari, uzina, kovahane, berberhane, reparte ushtarake, klinika, zyra, rrobaqepsi, restorante etj. Shumica e ktyre objekteve jan rrnuar e jan bastisur, e tashm shiten n gjendje t mjerueshme, natyrisht, me nj mim fare t lir.

  Kjo ka qen politika e 20 vjetve t tranzicionit n Shqipri, politik t ciln vijon ta ndjek Berisha e qeveria e tij edhe sot e ksaj dite.

  Kshtu, shiten objektet e Uzins s Superfosfatit n La, bashk me ato t Azotikut t Fierit, dy gjigandt q dikur prodhonin plehra kimik pr tregun vendas por edhe pr eksport. Natyrisht q t dyja uzinat ka koh q nuk mirmbahen, e tashm jan t vjetruara e t paprdorshme. Asnj menaxher i mir, qoft ky publik apo privat, nuk do ti kishte ln kto ndrmarrje t degradonin n kt far feje, pasi rrnimi i tyre e ka br m t shtrenjt bujqsin n Shqipri, i ka rritur koston fermerve dhe ka ndikuar drejtprsdrejti n krijimin e nj ekonomie bujqsore m pak konkuruese. Berisha, i cili javt e fundit ka dal e ka folur pr zhvillimin e variacioneve t ndryshme t frutikulturs, boronicave dhe arrave, po t kish qen vrtet i interesuar pr zhvillimin e bujqsis, do t kish nisur t investonte n kt industri ndihmse, q do t mund t plotsonte nevojat e tregut t brendshm e pse jo t konkuronte n at t jashtm. Mirpo gjithka sht nj fars, ashtu si sht fars edhe shitja e ktyre objekteve, q do t shfrytzohen pr destinacione po ashtu industriale (pavarsisht se thon q ekonomia shqiptare nuk ka perspektiv n industri), por tashm n pronsi t kanakarve t kryeministrit.

  Ve tyre jan nxjerr n shitje nj sr librarish n qytete t ndryshme t vendit. Kjo dften rndsin q z kultura n mentalitetin e qeveris, q ia la kt sektor Bumit. Pas privatizimit t librarive, natyrisht q ato do t kthehen n dyqane kinkalerie, apo n eurolloto. Cili privat do t mbante hapur nj librari n qytezat n rrethinat e pazhvilluara t Shqipris? Nuk besoni? Shkoni e krkoni nse ka librari n Kavaj a n La, shkoni e pyesni n Kuov apo n Ballsh. Librarit publike jan e vetmja mnyr pr ta uar kulturn pran lexuesit e pran nxnsit, q nse braktiset n mnyr t till, do t synoj t vij pran Tirans e qyteteve t tjera t mdha, duke realizuar kshtu nj nga qllimet e kasts n pushtet, krijimin e megaqyteteve me varfanjak q prbjn krah t lir pune, por edhe krijimin e hapsirave t lira q mund t shfrytzohen pr fardo biznesi apo pr fardo fshati turistik, si ndodhi n Lalz.

  Pastaj hidhen n privatizim nj sr objektesh q ndoshta kan qen reparte ushtarake, apo mensa etj. por pr nga vet vendi q zn, kan potencial t madh turistik. Natyrisht q edhe kto do t shiten pa br nj investim paraprak q do t mund ta maksimizonte shitjen e tyre, ashtu si do t shitet pr dy para edhe dyqani i berberit t qeveritarve n mes t ish-bllokut, q m pas do t shndrrohet n birrarin e radhs. Ngjan si nj uzurpim barbarsh ky q pritet t vij pas procesit t privatizimit, pas drrmimit t prons publike pa e marr kurr mendimin e vet publikut.

  Proceset e privatizimit meritojn nj debat m t gjer publik, meritojn prfshirjen mbi t gjitha t komuniteteve t interesuara, q jetojn prreth ambienteve q privatizohen, ose q punojn n to. Prndryshe, rrezikojm q skenat tragjike prej miniers s Bulqizs ti shumfishojm e ti prhapim n t gjith vendin ton.

  Nr. Institucioni i varesise administrative Emertimi i objektit
  1 Keshilli I Ministrave Sera dhe Magazine ne Lagjen e Re tiran
  2 Drejtoria e Sherbimeve Qeveritare Shtepia e pritjes Elbasan;
  3 Lokali I berberit ne Rrugen Pjeter Budi tiran
  4 Godina 2 kateshe e oficereve ne Pogradec
  5 Ministria e Mbrojtjes Prona nr. 638 Ish brigade kmbsorie Rusan, Delvine
  6 Reparti Ushtarak 8890, tiran
  7 Ish Reparti Ushtarak nr. 3311 (numri 760, e inventarizuar me emertese ish Brigade kmbsorie Babje, Librazhd)
  8 Bateri AKA, Reparti nr. 3800/6 ne komunen Bubq, fshati Bilaj, Kruje
  9 Depot me vendndodhje ne Vajkan, Fier
  10 Ish Batalion AKA Kruje, Nikel
  11 1. Ish oficina tiran (Oficina e autorepartit nr.5510) ;
  12 2. Ish NPV durrs (3 ambiente ish Rrobaqepesi Ushtarake);
  13 3. Bateri AKA 9010/2 durrs (Reparti Ushtarak 2578 Arapaj) prona me nr. 249.
  14 Ish Reparti UShtarak nr. 7166, bateri AKA me nr. prone 337
  15 Prona me nr. 655 depo reserve e ish DK me nenobjekte:
  1. Truproje tip I madh;
  2. Depo nr. 1;
  3. Depo nr. 2;
  4. Depo nr. 3;
  5. Depo nr. 4. ne Bunove Frasher, Permet.
  16 Ish Brigade Xhenjero Kimik (Reparti Ushtarak 9970 Berat)
  17 Reparti Ushtarak 3030 Kamez, tiran
  18 Shtabi nr. 4225, Bateri AKA tiran
  19 Ish Shtabi I Repartit Ushtarak 9940? Elbasan
  20 Ish Brigade kmbsorie me vendndodhje ne Topoje, Fier
  21 Reparti Ushtarak 5013? Berat
  22 Ish Grup Artilerie ne Tepe, Shkoder
  23 Ish Posta Kufitare ne fshtin Lin, Pogradec
  24 Ish Reparti ushtarak 1272? me vendndodhje ne Ura Vajgurore, Berat
  25 Laboratori I ushtrise me vendndodhje ne Vaqarr, tiran
  26 Ish Reparti Ushtarak 3202? me vendndodhje ne Balez e siperme, Elbasan
  27 Reparti ushtarak 5013? ne Zharre, Tepelene
  28 Ish Komanda e Forcave Vullnetare tiran
  29 Ish Batalioni Artmitralier me vendndodhje ne Qafe Thane
  30
  31 Ish Divizion kmbsorie Shkoder
  32 Reparti Ushtarak 6611? ne Petrele, tiran
  33 Aerodromi fushor Laprake, tiran
  34 Ish Ekonomi Ndihmese Orizaj, Berat
  35 Pularia e ish Repartit Ushtarak nr. 1015? me vendndodhje ne fshatin Guras, Komuna Bucimas, Pogradec
  36 Ish Bateri ABD ne Shkafane, durrs
  37 Prona nr. 948, Ish Grupi AKA ne Lavdan, Fier
  38 Prona nr. 221, Ish Reparti Ushtarak 2230, Bateri ABD ne Currila, durrs
  39 Ish Shtepia e Ushtarakeve Fier
  40 Prona nr. 141, Bateri AKA, Ish Reparti Ushtarak nr. 6190/6? ne Kashar
  41 Prona nr. 235, Ish Batalioni I Zbulimit Xhenjo ne Vlashaj, Maminas, durrs
  42 Prona nr. 420, me emertimin Ish Reparti Ushtarak Vaini ne Shtoj I Ri, Shkoder
  43 Prona nr. 975, me emertimin Ish Reparti Ushtarak nr. 1425? ne zonen e Malit te Shengjinit, lezh
  44 Objekte te ish Repartit Ushtarak 2030 BUDI, ne Uji I Ftohte Vlore
  45 Reparti ushtarak 3030?me vendndodhje ne Domje, tiran
  46 Reparti Ushtarak PSV, Shetaj, Ishemne durrs
  47 Prona nr. 975, Ish Reparti Ushtarak 1425?ne zonen e Malit te Shengjinit, lezh
  48 Prona nr. 852, me emertese Batalion I kmbsorisene Vajkan, Fier
  49 Reparti Ushtarak 1046, ne Koder Kamez, tiran
  50 Reparti Ushtarak 1040, ne Koder Kamez, tiran
  51 Prona nr. 351, Ish Reparti Ushtarak 5012?me vendndodhje ne Karine, Peqin
  52 Ish Batalioni I Zbulimitne Marikaj, Vore
  53 Shtepia e Ushtarakeve ne Himare
  54 Objektet te NSHU Zaranike, Elbasan
  55 Prona nr. 1045, me emertese Ish Reparti ushtarak nr. 9910? ne Berat
  56 Mence, Kuzhine, Bar Bufe dhe Salle e lojrave ne katin e pare te Shtepise se Ushtarakeve Tepelene
  57 Salloni i Arteve tiran
  58 Kinema Millenium 2 tiran;
  59 Klubi Shumesportesh Partizani, tiran
  60 Ministria e Bujqesise, Ushqimit dhe Mbrojtjes se Konsumatorit Depo nr. 3 ne administrim te ndrmarrjes se Inputeve Bujqesore, tiran
  61 Ish oficine kati perdhe, e ish-ndrmarrjes se Farerave dhe Dritherave Foragjere, ne inventarin e Agjencise Kombetare te Duhan Cigareve tiran
  62 Godine nje kateshe ne Kreshpanj, ne administrim te Bordit te Kullimit Korce
  63 Objekte te ish ndrmarrjes se Ujrave Bilisht
  Sektori Erseke
  1. Zyrat e ish ndrmarrjes Erseke
  64 Kati I trete I objektit Magazine 3 kat ne Lagjen 14 Shkozet, Rruga Asti Gogoli te Ish ndrmarrjes Plantekstit
  65 Zyrat e ish Drejtorise se Ujrave Bulqize
  66 Godina e ish NB Serra durrs
  67 Ish laboratori I Drejtorise Rajonale te Bujqesise dhe Ushqimit Gjirokaster dhe Ish laboratori veterinar Tepelene
  68 Magazine zyra eksperimenti (ndrtese 2 kateshe) Dobrac Shkoder e Qendres se Transferimit te Teknologjive Bujqesore Shkoder
  69 Shesh poligoni Gramsh dhe Zyra e sektorit Cerrik
  70 5 Objekte te ish ndrmarrjes se Duhan Cigareve durrs:
  1. Magazine e Cigareve, Shkozet;
  2. Magazine e Fermentimit, Shkozet;
  3. Magazine e Fermentimit, Shkozet;
  4. Magazine e Fermentimit, Shkozet;
  71 Hangar magazine, Zdrukthtari dhe Zyrat e ndrmarrjes (pjesore) te ish ndrmarrjes Eterovajore Lushnje, ne administrim te Drejtorise Rajonale te Bujqesise, Ushqimit dhe Mbrojtjes se Konsumatorit Fier
  72 Depo nr.3 e ish N.G.B Drithit, Fier
  73 Laborator ushqimor Librazhd, ne administrim te Drejtorise Rajonale te Bujqesise, Ushqimit dhe Mbrojtjes se Konsumatorit Elbasan
  74 Objekte te ish ndrmarrjes se Bonifikimit lezh
  75 Objekte te Bordit te Kullimit-Sektori Kurbin,
  76 Kompleksi I Ri Blegtoral me 44 objekte, me vendndodhje prane Hotelit te Gjuetise Ishull lezh
  77 Kompleksi I Vjeter Blegtoral me 12 objekte, me vendndodhje prane Hotelit te Gjuetise Ishull lezh
  78 Objekte te Bordit te Kullimit Pogradec
  79 Objekte te Bordit te Kullimit Vlore
  80 Grope Gelqereje me volum 10m3? ne Gramsh dhe Poligoni I prodhimit te Parafabrikateve Murrash ne Librazhd te Bordit te Kullimit Elbasan
  81 Ish Fabrika e Qumeshtit Diber
  82 ndrtesa e Sektorit te nen Shkodres ne fshatin Beltoje, Shkoder
  83 Depo patatesh Vishocice, Bilisht, e ndrmarrjes se Inputeve Bujqesore, tiran
  84 Magazine sektori Burrel, 2 kateshe soleta dhe Oficine sektori Burrel te Drejtorise Rajonale te Ujrave Mat
  85 Oficine mekanikedhe Oficine e ree ish Drejtorise se Ujrave Peshkopi
  86 Ish Pika e Riparaimit te Traktorevene Mbrakuall, Berat
  87
  88 Mence 1 kateshe e Kompleksit Blegtoral te ish NB Bushat, Shkoder
  89 Ministria e Puneve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit Ish zyrat e vjetra dhe Ish oficina e vjeter Drejtoria e Mirembajtjes se Rrugeve, Gramsh
  90 Objekte te Institutit te ndrtimit tiran:
  Tetoja
  Laboratori I konstruksioneve
  Ambientet ndihmese
  91 Objekte te ish Kombinatit te Tekstileve
  92 Objkete te N.F.N nr. Labinot-Fushe, Elbsan
  93 Farmacia e qytetit Rreshen
  94 Dy garazhe prane poliklinikes se Qytetit te Korces
  95 Vendroje e Sanatoriumit te Korces, me sip. 10 m2
  96 Farmaci Komuna Dermenas ne administrim te Drejtorise se Shendetit Publik Fier
  97 Farmaci Komuna Vajkan ne administrim te Drejtorise se Shendetit Publik Fier
  98 Klinika dentare nr. 3 tiran
  99 Ish Spitali I Vjeter Rrogozhine
  100 Spitali Ortopedik Plepa durrs
  101 Ish godina e higjenes Gramsh
  102 Ish Magazina e Klinikes Dentare Librazhd
  103 Farmaci (ish ndrmarrja Profarma) Librazhd
  104 Ish Kabinet Dentar Librazhd
  105 Farmaci Tusha dhe Farmaci Lissus lezh
  106 Farmaci Prrenjas Librazhd
  107 Ish Laboratori I Kontrollit te Barnave, Elbasan
  108 Ish Magazinat e Spitalit Gramsh
  109 Farmaci Prrenjas Librazhd
  110 Ish ndrmarrja Profarma Librazhd
  111 Farmacia nr.19? tiran
  112 Konsultore nr. 3? ne Berat
  113 Ministria e Arsimit dhe Shkences Administrata e shkollave (ish Magazine dhe Zyra) e Qendres Ekonomike, Drejtoria Arsimore, tiran
  114 Ministria e Mjedist, Pyjeve dhe Administrimit te Ujrave Magazine e Drejtorise se Sherbimit Pyjor Elbasan
  115 Magazine e Drejtorise se Sherbimit Pyjor tiran
  116 Zyra te Drejtorise se Sherbimit Pyjor tiran
  117 Hangare te bimeve medicinale ne Shkoze, tiran
  118 Sektori Pyjor Prrenjas
  119 Uzina e Superfosfatit Lac Makineri dhe pajisje te Uzines se Superfosfatit Lac
  120 Shperndarja e Librit Shkollor Sh.a Librari shkollore Mamurras
  121 Shoqeria Prodhim Mobilje Sh.a, tiran Repartet e stazhionimit dhe Reparti I makinerise
  122 Uzina 12 & Ni-Co Objekti 01 Reparti I derdhjes Ni-Co
  Objekti 01 Reparti I Shkrirjes Ni-Co
  Objekti 121-121/1 Reparti I furrave te pjekjes Nr. 1
  Objekti 121-121/2 Reparti I furrave te pjekjes Nr. 2
  Objekti 122-122/ Reparti I elektrofiltrave Nr.1
  Objekti 122-122/2Reparti I elektrofiltrave Nr.2
  123 Shperndarja e Librit Shkollor Sh.a Librari nr. 3 Kukes
  124 Dhoma e Tregtise Shkoder Ambient 6m2 i Dhomes se Tregtise Shkoder
  125 Drejtoria e Pergjithshme e Politikave ne METE Objekte te Uzines se Superfosfatit Lac
  1. Zyrat e repartit te jashtem + peshore
  2. Depo e fluorosilikatit te natriumit;
  3. Zyra administrate dhe magazine nr. 11;
  4. Repart reaksioni;
  5. Depo e stazhionimit;
  6. Depo e lendes se pare;
  7. Reparti I bluarjes;
  8. Repart granulimi (menca e punetoreve);
  9. Godine e quajtur ngritje kantieri.
  126 Agjencia Kombetare e Burimeve Natyrore Godina e Institutit te Studimeve dhe Projektimeve Metalurgjike Bradashesh Elbasan
  127 Frigoriferi nr. 2? Yzberisht, tiran Frigoriferi nr. 2? Yzberisht, tiran
  128 ndrmarrja Goma durrs Objekte te ndrmarrjes Shteterore Goma durrs:
  Objekti nr. 4 (Fabrika pjese kembimi gome, 3 kt)
  Objekti nr. 7 (Laboratori 3 kt)
  Objekti nr. 27 (Zyrat e administrates 2 kt)
  Objekti nr. 1 (Pjese nga kalandrat ose Fabrika e prodhimit te brumrave)
  129 Objekte te N.F.I.L Shkozet, durrs
  130 Magazine 2 kateshe Lushnje
  131 Sherbimi Gjeologjik Shqiptar Objekte te Deges Rajonale Bajram Curri
  132 Kati I katert I zyrave Pogradec te Sherbimit Gjeologjik Shqiptar
  133 Shperndarja e Librit Shkollor Librari Shkollore Ulez
  134 Linja e Prodhimit te Letres ne ish Kombinatin e Drurit lezh
  135 Objekte te Uzines Ni & Co Elbasan
  136 ARMO Sh.a Uzina e perpunimit te naftes ne Cerrik
  136 ndrmarrja Goma durrs Objekti nr. 21-24-25
  137 Uzina 12 Ni & Co, Elbasan Objekti nr. 202 (Sektori i autokllavave);
  Objekti nr. 124 (Stacioni i aspiratoreve te gazit);
  Objekti nr. 102 (Sektori i tharjes se mineralit);
  Objekti 1 2J, (Reparti i gazit);
  Objekti 321, (Reparti i reduktimit dhe hidrogjen faza e dyte);
  Objekti 302/1, (Reparti i reduktimit faza e dyte),
  138 Frigoriferi nr. 2, Yzberisht, tiran Magazina Rrembec, Korce e ndrmarrjes Frigoriferi nr. 2? Yzberisht, tiran
  139 O.S.SH ndrtesa e K.I.P-it, ne Elbasan, ne administrim te Drejtorise se Tensionit te Larte Elbasan
  140 Uzina e Plehrave Azotike Fier Zyra e shefave, Salla e kompresoreve 172? dhe Kovacane
  141 Shperndarja e Librit Artistik dhe Shkencor Sh.a Librari shkollore ne Rrugen Muhamet Gjollesha tiran
  142 Sherbimi Gjeologjik Shqiptar Objekte te ish ndrmarrjes Gjeologjike Shkoder
  Zyrat e administrates
  Magazina nr.1 qendr
  Salle mbledhjesh
  Magazine nr. 2
  Vendroje, mence, klub
  Kapanoni auto
  Laboratori
  143 K.E.SH Sh.a Termocentrali Korce
  144 Ujesjelles-KanalizimeSh.a Pogradec Stacioni I Pompave te ujrave te perdorura nr.1? ne Pogradec
  145 SH.GJ.SH Kati I trete I Deges se Sherbimit Gjeologjik Shqiptar Kukes
  146 SH.GJ.SH ndrtese per kapanon automjetesh, ndrtese e Repartit Xhenerik, ndrtese e Repartit Kovacan, ndrtese e magazines dhe Repart marangozi ne tiran, te Sh.Gj.Sh
  147 N.P.V Sh.a, durrs Kati I pare (pas katit perdhe) I godines se Sh.a N.P.V durrs
  148 Prodhim Veshje Ushtarake Sh.a Reparti I Prodhimit te Veshjeve te Ushtrise ne Vlore
  149 Prodhim Veshje Ushtarake Sh.a Reparti I Prodhimit te Veshjeve te Ushtrise ne Kukes
  150 ndrmarrja Goma durrs Objekti nr. 14?
  151 Albminiera Sh.a Dushe, Garderobe, Llambisteri dhe Mence e Zyrate Sektorit te Traverbangut te Minieres Mborje-Drenove
  152
  153 Albminiera Sh.a Magazine, Repart riparim vagoni, Depo karburanti dhe Garazhe te Sektorit te Administrates, te Minieres Mborje Drenove
  154 Albminiera Sh.a Magazine e paperfunduar e parkut prane ish ndrmarrjes ndrtim Miniera Metalifere tiran, ne ruajtje te Albminiera Sh.a
  155 Uzina 12 Ni & Co, Elbasan Stacion pompash faza II
  156 NPC Elbasan Pjeset shtese te objekteve Reparti I katanges dhe Petezimi I pjesshem te NPC Elbasan
  157 NPC Elbasan Obhjekti I tharjes se okalines (Objekti nr. 54) I NPC Elbasan
  158 NSHPN durrs Magazine Erseke
  159 NSHPN durrs Magazine Bulqize
  160 NSHPN durrs Magazine Tropoje
  161 AlbminieraSh.a Oficine e Sektorit Memaliaj
  162 Kombinati I Tekstileve tiran Impianti I zbutjes se ujit (vaskat) I Kombinatit te Tekstileve
  163 Shoqeria Tregtimi I Librit Artistik dhe Shkencor Shoqeri ne likujdim e siper Librari artistike Elbasan;
  164 Librari Artistike lezh;
  165 Dyqan-Librari ne Lagjen Jani Vruho, Berat.
  166 Librari nr. 5 ne Lagjen Rust Shkoder
  167 Ish Libraria e ndrmarrjes se Librit ne Librazhd
  168 1/2 Libraria nr. 1 dhe magazina, Libraria te Banka, Libraria te Tirana e Re
  169 Librari Artistike Sarande
  170 Librari prane Teatrit Skampa
  171 Librari nr. 1? Gjirokaster dhe Libraria e re Tepelene
  172 Libraria te treni, Libraria perballe Arberise, Libraria prane ATSH-se, Liraria tek 21 Dhjetori tiran dhe Libraria nr.1? Kavaje
  173 Libraria e Enteve Kucove dhe Libraria Polican
  174 1/2 e Librarise Qendrore Erseke dhe Libraia Barrake Pogradec
  175 Libraria artistike Lac
  176 Libraria nr. 1? Mat
  177 Librari nr.1? Kukes dhe Librari Bajram Curri Tropoje
  178 Librari Kali I Trojesne Vlore
  179 Librari artistike Puke
  180 Ministria e Brendshme Godina e oficerit te rojes, Garazh dhe Bllok mence kuzhine dhe Magazine e banje ne Lagjen nr. 6 durrs, ne administrim te Drejtorise se Policise durrs
  181 I.Agjencia e Rezervave te Shtetit Lundr,Komuna Farke: 1. Magazine 1 kt (Reparti i Marangozeve);
  182 II.Agjencia e Rezervave te Shtetit Grece, Dega Rajonale e Rezervave te Shtetit tiran, Komuna Peze (sipas formularit 3 Tip bashkelidhur);
  183 III.Agjencia e Rezervave te Shtetit Plase, Dega Rajonale e Rezervave te Shtetit Korce, Rrethi Korce (sipas formularit 3 Tip bashkelidhur);
  184 Ish Posta kufitare e tunelit Lin, Pogradec
  185 Depo vaji Vlore, e Drejtorise se Pergjithshme te Rezervave te Shtetit
  186 Ish Posta Kufitare Qafe Thane Pogradec
  187 Arshiva e Ministrise se Brendshme ne Corovode
  188 3 Magazina 1 kateshe, Kapanon I prishur me kollona, Depo ujidhe Vendrojee Agjencise Milot te Drejtorise Rajonale te Rezervave Materiale te Shtetit Mat
  189 Reparti ish Posta e Policise Kufitareme vendndodhje ne Malin e Shengjinit, lezh
  190 Magazine nr. 6, nr. 7, nr. 8, nr. 9, nr. 10 dhe nr. 11? te Drejtorise Rajonale te Rezervave Materiale te Shtetit Vlore
  191 Komanda e Gardes se republikes ne tiran
  192 Depo nr. 1 me cati eterniti, Depo nr. 6 me cati eterniti, Depo nr. 7 me cati eterniti, depo karburanti me cati eterniti, Godine per roje, Zyra dy kateshe dhe Peshore 30 ton te Agjencise se Rezervave te Shtetit Berat
  193 Ministria e Drejtesise Instituti I Riedukimit per te Mitur Projske, Pogradec dhe Burgu Bardhore Kavaje
  194 Keshilli i Qarkut Elbasan Hotel Ylli Qendra Balneare Hidrotermale e Llixhave, Elbasan (Po pregatitet dosja)
  195 Bashkia Peshkopi Dy cerdhet e vjetra, Repartet artizanale dhe Dy ambiente banimi
  196 Prefektura Kukes Bufe verande dhe Restorant, guzhine, verande
  197 Bashkia durrs ndrtesa e Hidroelektros (Vila nr. 9), ne plazhin e durrsit, ne administrim te ndrmarrjes Komunale Plazh, Bashkia durrs.
  198 Komuna Trebisht, Diber Pallati I familjareve I ish Kooperatives Klenje
  199 Bashkia durrs Dyqani I luleve durrs
  200 Komuna Lukove, Sarande Ish Zyrat e Kooperatives Bujqesore te Fshatit Borsh, Sarande
  201 Komuna Frasher, Permet Ish Qendra shendetesore dhe Ish zyrat e komunes dhe objekti i vendrojes se repartit ushtarak nr. 5500? Frasher, Permet
  202 Bashkia Shkoder Objekt I paperfunduar I ish ndrmarrjes Artistike Shkoder
  203 Komuna Trebinje Klub, Mence, Guzhine ne Trebinje
  204 Bashkia lezh Linja e Prodhimit te Letres, Kombinati I Drurit lezh
  205 Bashkia Peshkopi Ish Zyrat e ndrmarrjes se Gjelberimit Peshkopi
  206 Ish Banjot Publike
  207 Ish Ambientet e ore-ndreqesve
  208 Ish Magazinat e ndrmarrjes se Riparim Sherbimeve
  209 Ish Kopeshti I vjeter ne lagjen Vehbi Dibra
  210 Bashkia Kukes Hoteli I Ri (Turizmi) ne Kukes
  211 Komuna Gostime, Elbasan Ish Shkolla fillore ne Gostime, Elbasan
  212 Bashkia Pogradec Pallati I Sportit Pogradec
  213 Bashkia durrs Kabina Plazhi 15 Ditore Iliria ne durrs
  214 Bashkia Lushnje Magazine e ish ndrmarrjes se Farnave 2 kat, Magazine e ish Fabrikes se Miellit dhe Zyrat e ish ndrmarrjes se Farnave ne Lushnje
  215 Keshilli I Qarkut Shkoder Reparti Fondri Sinpepsa I Uzines Mekanike Shkoder
  216 Bashkia Bajram Curri Reparti I Paketimit I ish ndrmarrjes Tregtare te qytetit Bajram Curri
  217 Komuna Pirg, Korce Ish ndrtesa e Kopeshtit, Cerdhe, Ambulancene Leminot,
  218 Prefektura e Qarkut Kukes Kati I trete I Deges se Sherbimit Gjeologjik Shqiptar Kukes”
  219 Bashkia Vlore Cerdhe nr. 9?ne lagjen Deshmoretprane Kishes Orthodokse, Vlore
  220 Bashkia Puke Ish Hoteli I Ushtarakeve Puke
  221 Bashkia Himare Ish Dyqan ene kuzhine dhe Ish Dyqan artikuj te perzier ne Dhermi
  222 Bashkia Berat Kati I dyte I ish drejtorise se ndrmarrjes se Perpunimeve Artizanalene Berat
  223 Bashkia Kukes Salla e mbledhjeve (ne katin perdhe) dhe Dy garazhe te ish Komitetit te Partise Kukes
  224 Komuna Frasher, Permet 2 objekte Magazina te Repartit Ushtarak nr. 5500 ne Frasher
  225 Keshilli I Qarkut Elbasan Objekte te ndrmarrjes se Seleksionimit te Metaleve Elbasan
  226 Komuna Cashove, Permet Ish Shkolla e Vjeter Carshove
  227 Bashkia Peshkopi Ish Punetoria Ushtarake, Ish Oficina Mekanike Ish Reparti I Tharjes se Frutave
  228 Keshilli I Qarkut Elbasan Hoteli I ri I Qemdres Balneare Llixhe Elbasan
  229 Bashkia Elbasan Serrat e luleve Elbasan
  230 Bashkia Berat Rrobaqepesia Berat
  231 Bashkia Kukes Ish Klubi I Hotel Parkut I PAM-it Kukes
  232 Bashkia Vlore Klinike dentare ne Lagjen 10 korriku Vlore
  233 Komuna Vreshtas Stalla te ish NB Maliq, Korce
  234 Bashkia Berat Rrobaqepesia Berat
  235 Bashkia Kukes Zdrukthtari e ish ndrmarrjes Komunale Kukes
  236 Bashkia Permet Ish Konvikti ne Permet
  237 Qarku Elbasan ndrtese e baltes dhe muri mbajtes I repartit te baltes, Magazine ushqimore, Magazine industriale, Kinema dimerore, Ish Ushtaraku, Lavanteria dhe Zdrukthtaria te Qendres Balneare Hidrotermale Llixhe, Elbasan
  238 Kuzhine, bufe dhe mence e punetoreve durrs
  239 Ish Dushedhe Banje per punetoretne Stacionin e Udhetareve Kavaje
  240 ATSH Godina e Radiostacionit, Kamez, ndrtesa e Godines se ATSH-se, Komuna Dajt
  241 Godina e ATSH-se, Ballenje, Martanesh
  242 ndrtesa e ATSH-se, Nivice-Tepelene
  243 Godina e Radiostacionit, Kamez, ndrtesa e Godines se ATSH-se, Komuna Dajt, ndrtesa e ATSH-se, Nivice-Tepelene dhe Godina e ATSH-se, Ballenje, Martanesh
  244 Ministria e Financave (Drejtoria e Pergjithshme e Doganave) Ish Zyrat e Doganes se Vjeter ne Berat
  245 Garazh prane Shtepise se Lindjes Pogradec
  246 9 Kapanone me vendndodhje ne Lagjen Varosh Kruje
  247 Ish Zyrat e Kooperatives ne fshtin Polene, Korce
  248 Fabrika e Cimentos Vlore
  249 Vaskame nr. 147/12-XII dhe nr. 147/12-XIII te ish ndrmarrjes se Rritjes dhe Zenies se Peshkut durrs
  250 Objektet Vaska te ish ndrmarrjes se Rritjes dhe Zenjes se Peshkut durrs
  251 Lavanteri dhe Marangoza te Kampit te Pioniereve Shiroke
  252 Vaska te Peshkimitme nr. 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 dhe 27 ne Drenove, Korce
  253 Punishtja e pastavene lagjen Aqif Pashane Elbasan
  254 Ish Magazine(aktualisht Fast-Food) ne lagjen Skendr Libohova ne Lushnje
  255 Stacioni Meterologjik Uji I Ftohte, Vlore
  256 ndrmarrja e Prodhimit te Celiqeve Elbasan Zyrat e drejtorise
  257 Magazina 3 kat(227)
  258 Magazina 145
  259 Magazina 146
  260 Magazina 229 (petzimi)
  261 Magazina sheshi 4 nr.1
  262 Magazine sheshi 4 nr.2
  263 Depo armatimi
  264 Zdruktaria
  265 II.3 REPARTI I TELIT
  266 Reparti pastrimit kimik
  267 Reparti zinkimit telit kampata veriore
  268 Dhome ventilimi
  269 Stacioni pomp. Presionit larte
  270 Dekantuesi
  271 Stacioni i pompave
  272 Stacioni i pompave
  273 Dhome ventilimi rep.pastr.kimik
  274 Stacioni pompave akumulimit
  275 Stacioni pompave te acidit
  276 Rep.pastrimit mbetur.dhe dushet
  277 II.4 ndrTESA TE PERGJITHSHME
  278 ndrtesa M